אני כבר כמה שנים מגדלת את הילדים בבית.. כל פעם מסיבה אחרת.. בגדולים הארכתי חופשת לידה עד גיל שנה ואז כבר התקרבה הלידה הבאה ובשנתיים האחרונות ממש רציתי כבר לצאת לעבוד אבל בעלי בקבוצת סיכון לקורונה אז העדפנו לא לשלוח את הילדים למסגרות ונשארתי איתם.
בעיקרון אני ממש נהנית מלהיות איתם ושמחה והרבה פעמים מודה לה' שכך יצא ואני איתם, מרגישה שזה ממש זכות! וכיף לי להיות איתם כל הזמן ולהרגיש שאני ממש מלווה אותם כל רגע בשנים הראשונות..
אבל מהצד השני לפעמים יש לי רצון בוער גם קצת לצאת ולממש את עצמי ולהיות בעשייה מחוץ לבית, לפני שילדתי את הראשונה הייתי חלק מעשייה חינוכית מאוד אינטנסיבית ומאוד נהניתי מזה.. להרגיש שאתה יכול להשפיע ולגעת בילדים בכל מיני מצבים, וגם להיות בעמדה משמעותית בחיים של הרבה ילדים, ממש אהבתי את זה ונהניתי מזה ..
ולגבי עכשיו ממש, אנחנו עדיין לא שולחים למסגרות עד סוף השנה הנוכחית ואני בגדול ממש נהנית עם הילדים ומזדהה עם ההשארה בבית בשביל הבריאות אבל...
בגלל שב"ה ב"ה אני בהריון בחודש חמישי, אני יודעת שבתחילת שנה הבאה (בעזרת השם!!!) אלד אז קשה לי המחשבה שהנה אהיה בבית גם שנה הבאה עם תינוק קטן שתלוי בי ולא אוכל לצאת.. כי מאוד קשה לי לשחרר אותם בגיל צעיר ולרוב רק בגיל 9 חודשים כזה- שנה התחלתי להשאיר יומיים בשבוע וכזה בשביל לימודים וכאלו..
אז אני מנסה לחשוב אולי להספיק לעשות משהו בארבעה חודשים ב"ה שנשארו עד הלידה.. בעלי יכול לפנות אותי ליומיים בערך בשבוע.. ולא כ"כ מוצאת כיוון מה אפשר. כי אני גם לא רוצה משהו שהוא בחשיפה גבוהה לקורונה..
כי אני חוששת שאם לא אעשה את זה לקראת הלידה ואחריה אהיה בבאסה של להיות בבית, במיוחד שזה בתחילת חורף ואני לא רוצה להיות באנרגיות שליליות סביב הלידה.. שצריך הרבה כוחות..
וגם בחורף תמיד הילדים שלי חולים מלא אז יש לי חששות מחורף קשוח עם ילדים קטנים שחולים הרבה מאוד ותינוק/ת קטן ובעל שעובד אינטנסיבית כי כבר כמה שנים הוא המפרנס היחיד. . בקיצור חוששת מחןפשת לידה קשוחה...
ומצד שני, אני מתלבטת אולי הדבר הנכון הוא בזמן הפנוי המועט שלי לנוח הרבה בחודשים האלה, לארגן את הבית ,לעשות קניות וכאלה.. (כי אני סובלת גם מכל מיני כאבי הריון..)
ובסוף אחרי הלידה אהנה מהתינוק החדש ויהיה בסדר..
ואיפה שהוא אני אומרת לעצמי שאולי זה פשוט עניין של עבודה עצמית וזה סתם ג'וק כזה בראש.. של לצאת כדי להוכיח לעצמי שאני יכולה, וכי זה מהשכולם עושים אז יש לי תחושה שאני לא שווה אם אני לא גם..
ואם אעבוד על עצמי ואבין את החסד הגדול שאני חיה בו פשוט אשמח מלהיות בבית ולגדל את הקטן שנה הבאה עם האתגרים של הילדים "הגדולים" יותר.. ושזה יותר עניין של להרגיש שלימה עם הבחירות שלי בחיים שאני שלימה איתם אבל זה תמיד עבודה להזכיר לעצמי שזה הדבר הנכון.. אני לא לגמרי מצליחה להסביר אבל כשאני ממש מצליחה להתפלל וכזה אני פתאום אומרת לעצמי מה חסר לי? אני זוכה להיות עם הילדים, זוכה לגדל אותם ולהוסיף למשפחה עוד ילד בעזרת השם!!! אז אולי זה סתם מחשבות שלא צריך להתייחס אליהם יותר מדי..
מצד שני, אלמלא האילוצים של הקורונה ממזמן הייתי יוצאת ואין לי ספק שזה הדבר שנכון לי, פשוט תוהה בגלל האילוצים כמה לנסות להשקיע בזה עכשיו בארבעה חודשים שיש לי עד הלידה..
יצא ממש ארוך ומקווה שהצלחתי להסביר..ואני יודעת שזה התלבטות סבוכה ואולי יותר מתאים להתייעץ מסודר עם מישהי מקצועית אבל אשמח לשמוע את דעתכן❤❤
התייעצות בנושא אימהות..
.