היי לכולם - שואל בשביל חברלכשיכיר

"נפגש תקופה לא קצרה עם בחורה מקסימה ממש, אבל לצערי הרב (!!) לא נמשך אליה. כמה פעמים במהלך הדרך התייעצתי עם אנשי חינוך שאני בקשר איתם, והאמירה שלהם היתה שמשיכה זה דבר שמתפתח ולכן כדאי להמשיך ולהיפגש. מרגיש עם זה לא טוב, לא יודע מה לעשות".

בנות -

1. כמה זמן/ פגישות לגיטימי 'למרוח' את הקשר אתכן כשהבחור מתלבט על המראה?

2. מניח שלומר בפירוש שיש התלבטות על המראה זה לא מתאים, אבל הבחור צריך לשדר לכן איכשהו שהוא עדיין לא שלם עם הקשר?

3. שאלה מאתגרת - תיאורטית, אם הבחור יחליט להתקדם עם זה לחתונה בזכות המעלות של הבחורה, למרות שהוא לא ממש נמשך (לא מדובר על דחיה), לגיטימי?

בנים -

1. כמה זמן/ פגישות אתם מחכים שמשיכה תתפתח? מתי אפשר להבין שזה כבר לא יקרה?

2. אם אתם נפגשים תוך כדי התלבטות כזו, איך מצליחים להמשיך 'לשדר עסקים כרגיל' ולהשקיע בקשר למרות שסוחבים בפנים התלבטות שאי אפשר לשתף בה את הבחורה?

בבקשה תעזרו... תודה!

משיכה אמיתית זה מעבר למראהנוגע, לא נוגע
זה וייב, זו הרגשה שאתה רוצה להיות לידה, לשמוע את הקול שלה, לראות אותה מחייכת. וזה גם חיבור למראה כמובן. אבל זה נפש ביחד עם גוף. בהדי הדדי.

משיכה רק למראה תיפול במוקדם או במאוחר ומשיכה רק לנפש זו לא באמת משיכה, זו הערכה וכדו'.

אני חושב שם בן חווה את הדייטים ולא חושב יותר מדי, לא אמור לקחת יותר מדי זמן כדי שתתפתח משיכה אם יש פוטנציאל.
(אבל יתכן שיש הרבה אנשים ומקרים יוצאי דופן).

מצד שני, מגע גם יכול ליצור משיכה במקרה שאין דחיה ויש על מה לעבוד.

אז כדאי להתייעץ עם מישהו מקצועי במקרה של ספק (אנשי חינוך הם אולי חכמים ומנוסים אבל בסופו של דבר הם לא אנשי מקצוע)
מעתיקניתפשוט אני..

יפההָיוֹ הָיָה
@פשוט אני.., קבל קרדיט
ככהחתולה ג'ינג'ית

לגבי 1- אני לא יודעת. ממה ששמעתי אצל גברים עניין המשיכה מתפתח הרבה יותר מהר ולכן למרוח מישהי חודשים ואז להפיל על זה היה נשמע לי הזוי. אם אנשי המקצוע שהתייעצת איתם אומרים אחרת, אני אשמח ללמוד תאוריות אחרות ונוספות בנושא.

2. כמו בכל התלבטות אחרת- כל עוד לא שלמים עם הקשר. לא שלמים איתו. וזה בסדר. אם משדרים שלמות ולא שלמים זה סתם עלול לנפץ ולכאוב מאד. מצד שני גם לשדר יותר מדי התלבטות זה מוריד ממש...

לדעתי קיים איזון דק ובשביל זה מקיימים מפעם לפעם שיחות "יחסנו לאן"- או איך אני מרגיש בקשר, ומה עוד חשוב לי שיקרה. (רק אלללל תעשו את זה כל דייט מחדש. זה מורט עצבים)

3.לא ולא ולא ולא.

יש משיכה ויש משיכהפשוט אני..

כשהוא אומר "אני לא נמשך אליה", יכולות להיות לזה דרגות שונות (כשם שלמשיכה עצמה יש דרגות שונות).

אם המראה שלה מאוד מאוד מכוער בעיניו, אז לדעתי אין טעם להמשיך עם הדייטים.

אם היא נראית סבבה אבל הוא לא מרגיש צורך להביט או לגעת בה, זה משהו שבהחלט יכול להשתנות בהמשך כתלות בקשר הנפשי והרגשי (וכדברי נוגע, לא נוגע).

מה שכן, חשוב לדעת לשחרר. לא לחשוב כל הדייט "וואי אני לא רוצה לגעת בה, וואי אני לא רוצה לגעת בה, רגע אולי אם אני אגע זה כן יהיה נעים? ואולי כדאי לי להסתכל עליה יותר זמן ולדמיין שאנחנו מתחבקים?". פשוט לשחרר, לשמוע אותה, לדבר איתה, ליהנות. לא להיכנס ללחץ הזה שבוודאי לא מוביל לשום מקום טוב.

בשום פנים ואופן לא!!הפיסקה הראשונה זו עצת אחיתופל!די שרוט
אם אין משיכה, היא לא "תגיע עם הזמן"!

מלללללא אנשים נכוו מהעיצה הזאת.
הרבה מאוד נשואים עם עצה דומה דיברו איתי ואמרו לי בדיוק את מה שאמרו להם, "תתחתנו והמשיכה תבוא".
ועד היום הם סובלים מחוסר משיכה ותסכולנוראי

זה חרטא.
אם אין משיכה בשום צורה, היא לא תגיע עם הזמן, נקודה.

מכאן שיפעל איך שהוא רוצה.
קיויתי שתבוא לכתוב פהלמה לא123

לא מסכיםפשוט אני..

מניסיון, המשיכה בהחלט יכולה להגיע עם הזמן.

אפילו במקרה שהצד שני בכלל לא היה יפה בעיניך לפני שהקשר העמיק.

מי דיבר על להתחתן? השאלה כאן היא האם להמשיך את הדייטים, אף אחד לא ייעץ לו להתחתן כשהוא לא נמשך.

יכול להיות שאפשר להמשיך להפגש לעוד דייט או שנייםדי שרוט
עבר עריכה על ידי די שרוט בתאריך י"ז באייר תשפ"ב 14:46
לא יודע.
אבל מניסיון שלי, העצה הזאת עדיין מיועצת גם לגבי התלבטויות לחתונה ממש.
הרי מה, הבחור או הבחורה לא נמשכים, נפגשים עשרה דייטים, נוצר מין קשר ריגשי ועכשיו יחתכו? ועוד על מראה? זה סתם עוגמת נפש לכל הצדדים.

כל כך הרבה סובלים מהעניין הזה שזה עצוב.
העצה הזאת היא לא טובה. אני אומר לצאת לשניים שלושה דייטים. ואם אין משיכה אז לחתוך. נקודה.
הדבר נכתב בלשון זכר אך פונה לשני המינים?חתולה ג'ינג'ית

באמת זה תחום שהתאוריות בו כל כך לא ברורות...

וכשומרי הלכה אין לנו באמת דרך לדעת מה יקרה או לא יקרה...

(וזו שאלה רצינית. כן?)

בוודאי. מיועד לשני המינים.די שרוט
בניגוד למה שאולי חושבים, הנושא הזה קיים אצלו ואצלה ולא רק אצלו.
ברור שלא רק אצלו.חתולה ג'ינג'ית

רק שיש תאוריות די רווחות שטוענות שאצל נשים משיכה היא פונקציה של חיבור רגשי.

זה נכון מאוד. ואגלה לך סוד.די שרוט
גם אצל הגברים יש פונקציה של משיכה שחלק ממנה זה ריגשי. זה לא רק חיצוני.

יש נטיה לחשוב שלגברים חשוב המראה יותר מכל דבר אחר. אז לא, לא בהכרח.
מה שאני מנסה להבין זה את עניין הזמן.חתולה ג'ינג'ית

אתה אומר שניים שלושה דייטים- אם זה לא קורה אז זה לא.

אני אומרת- קשר רגשי זה משהו שלוקח זמן.

לפעמים הרבה זמן.

איך התאוריות האלה מסתדרות?

אה, וזה כבר לא סוד.

קשר ריגשי זה בהחלט דבר שלוקח לו זמןדי שרוט
אבל קשר ריגשי (אגב, גם קשר ריגשי שלילי) הוא נבנה מעצם הנוכחות הקבועה של אדם מסויים עם אחר.

משיכה, אמנם כרוך בזה *גם* קשר ריגשי, אבל משיכה לבדה לא יכולה לבוא עם הזמן אם מלכתחילה המשיכה לא קיימת.

וקשר ריגשי עם כל הכבוד לו, בלי משיכה זה מתאים לחברים, לא לבני זוג שצריכים לחיות את שארית חייהם ביחד.
זה שיח חרשים? או שזו אני שלא מבינה?חתולה ג'ינג'ית

אמרת שניים שלושה דייטים- אם אין משיכה היא כנראה גם לא תהיה.

אמרתי- משיכה אצל נשים נבנית בהרבה על בסיס קשר רגשי (מזה נובע: לאשה לוקח הרבה יותר זמן להרגיש משיכה)

ענית: שזה נכון מאד וגם אצל גברים קיים בסיס רגשי לא קטן כתנאי להתפתחות משיכה.

המסקנה שלי: כדי שתהיה משיכה צריך שיתפתח רגש. לרגש לוקח הרבה זמן להתפתח ולכן גם למשיכה **עלול** לקחת הרבה זמן להתפתח.

אבל המסקנה שלך שונה. ואני מנסה להבין איך הגעת אליה אם הסכמת איתי לאורך הדרך.

וסליחה ממשתתפי השרשור על הנצלו"ש.

חשוב לי להבין תאוריות כהווייתן.

אני אנסה לפרט כי באמת יצא לי מבולבלדי שרוט
בואי נבדיל בין 2 מונחים:
משיכה
רגש

רגש נבנה עם הזמן. עם או בלי משיכה, רגש נבנה. זה יכול להיות רגש של הערכה, איכפתיות, אהבה, דאגה וזה גם יכול להיות שנאה, כעס, אכזבה, יאוש.
רגש הולך ונבנה בהתעלם מגורם המשיכה.
כששני בני זוג שונאים אחד את השני זה רגש שנבנה לאורך זמן.
כששני בני זוג אוהבים אחד את השני זה רגש שנבנה לאורך זמן.

משיכה זה לא כמו רגש. בשביל שתהיה משיכה צריך גם סוג מסויים של רגש. זה מהול אחד בשני ולא בלתי תלוי אחד בשני. *אבל* יש משיכה בסיסית שדווקא כן בלתי תלויה ברגש שבלעדיה המשיכה לא יכולה לצמוח.
אם יש משיכה בסיסית, שהיא ביולוגית לצורך העניין, אז על בסיס זה אפשר אחר לפתח רגש ומשיכה לאורך זמן.
אבל אם אין את אותה משיכה בסיסית ביולוגית, חייתית אפילו הייתי אומר, גם אצל נשים וגם אצל גברים אז אי אפשר לפתח אחר כך רגש ומשיכה לאורך זמן.

תודה שפירטת.חתולה ג'ינג'ית

ואינטואיטיבית מרגיש לי שיש צדק בדבריך.

רק שכל היועצים הדגולים אומרים אחרת  

למה אתה קובע שזה לא יכול לקרות?פשוט אני..
כי יותר מידי מקרים שכל כך זהיםדי שרוט
אחד לשני שנתקלתי בהם הביאו אותי למסקנה הזאת.

הזהות והמובהקות שבין המקרים זה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. אני לפחות לא יכול להתעלם ממנו.
זה פשוט אחד לאחד בין מקרים שונים שלא קשורים אחד לשני.
אתה מדבר על חתונה, לא על דייטיםפשוט אני..
אבל אבלחתולה ג'ינג'ית

דייטים לא יכולים להמשך נצח נכון?

ולכן אם עד שלב מסויים לא מתפתח שום דבר, אפשר להניח שגם לא יתפתח.

כמובן שאפשר להמשיך לנסות ולנסות ולנסות- אבל מה הדד ליין?

באמת השאלה היא עד מתי מנסיםפשוט אני..
אין לי תשובה מדויקת, אבל ברור לי שזה לא כמו שחברי @די שרוט כתב, כאילו אם אין משיכה על ההתחלה אז זה חסר סיכוי.

אני מצטט אותו:
*אבל* יש משיכה בסיסית שדווקא כן בלתי תלויה ברגש שבלעדיה המשיכה לא יכולה לצמוח.

אם אין את אותה משיכה בסיסית ביולוגית, חייתית אפילו הייתי אומר, גם אצל נשים וגם אצל גברים אז אי אפשר לפתח אחר כך רגש ומשיכה לאורך זמן.

עד כאן לשונו.

ואני הקטן עד לכך שזה לא נכון, אולם בהחלט ייתכן שאצל אנשים שונים זה יהיה שונה.
זה קצת שונה אצלך לדעתידי שרוט
אבל גם אם לא, אתה הוא יחיד סגולה. באמת.
תמוד יש יוצאים מן הכלל.
אתה יוצא מן הכלל. בקטע חיובי לגמרי.
גם לא שווה לקחת סיכוןלמה לא123

זה לאמלל את 2 הצדדים

או שכל הנשים יפייפיות, או שהרבה גברים כמוניפשוט אני..
בנות ישראל יפהפיות חדמ"ש!חצילוש
מי מעיז לחלוק על משנה...הָיוֹ הָיָה
בטח כשסוף סוף היא גם מסתדרת עם מה שמותר לומר היום
פרק זמן שמצריךהעני ממעש
משיכה

תעצור.
לא מומלץ להתחתן אם אין משיכהנגמרו לי השמות

אפשר להמשיך לבחון,

אפשר לנסות לפתח אותה,

אפשר לראות את מכלול הדברים ולראות אם יש הרבה דברים טובים - אז לתת עוד צ'אנס ולבחון איך אנחנו יכולים (או לא) לפתח קירבה רגשית שאולי תעזור למשיכה גם,

אבל לא להתחתן אם לא מצליחים להגיע למצב שנעים לך להיות לידה, שיש משיכה לפחות בסיסית.

היא לא תצמח יש מאין פתאום...

לכן זה לא אומר או ישר לחתוך או ישר להתחתן,

אלא יש שלב ביניים שאפשר לבחון, ואם טוב לנו במכלול הקשר אז הרצון לבחון יותר לעומק יכול גם להתחזק בהתאם,

נסה למשל בחודש הקרוב לראות אם משהו במשיכה מתפתח לכיוון חיובי, אולי ע"י התייעצות ספציפית כיצד ניתן להגיע למצב שתורם או מגביר או מייצר את המשיכה אם היא קיימת מבפנים וצריך לגרום לעצמנו לראות אותה,

אם יש חסימות כלשהן שקשורות אליך / אליה / בדינמיקה ביניכם - לנסות לפתור ולהסיר אותן ואז לראות אם משהו מתקדם,

ואז אם משהו מתפתח לכיוון חיובי - מעולה

ואם לא - לענ"ד לא מומלץ להתחתן עם אישה / גבר שאתה ממש לא נמשך אליה/ו

לא עבורך ולא עבורה.

זה נכון שהדברים עדינים

וצריך לבחון לעומק

ולדייק

ולהיות מצד אחד לא "עם יד קלה על ההדק" וישר לחתוך

אבל מצד שני גם לא ללכת עם "כיסוי עיניים" ולנסות בכוח שוב ושוב מה שלא הצלחנו גם אחרי מאמץ רב, נתינת הזדמנות וזמן ראוי בהחלט לדברים...

ב"הצלחה רבה רבה

שהקב"ה יכוון אותך לבהירות בהחלטה וסיעתא דשמיא גדולה

טוב שאת קופצת לפה מדי פעם לחלוק איתנו מניסיונך 🙏חדשכאן
🙏נגמרו לי השמות
תודה,
האמת שהיה קישור לשרשור הזה בפורום נשואים טריים לכן ראיתי

(הלוואי שהיה לי זמן להיכנס כל הזמן, משתדלת כשיש להקדישו לפורום נשו"ט ואז לצערי הוא די נגמר ברוב הפעמים :/ )
אני מסכימהברוקולי

כשצריך אני מזעיקה אותך 🙏🙏
😅נגמרו לי השמות
את משהו מיוחד, שהקב"ה ישלם שכרך הטוב על כל עבודת הקודש שאת עושה כאן ובכלל ❤️
אמן♥הפי
ב"ה זכינו שתקבל גם בחזרה מהאור שלה
בעינייshazam

תעשה שאלת רב , ותתפלל שה' ישים את המילים בפה שלו.

ב"ה עובד בכל פעם מחדש, ''ועשית ככל אשר יורוך'' , בזכות שאתה מקיים את רצון ה'.

בכל מקרה אם אתה ממש ''נגעל'' או לא הטעם שלך , אני חושב שתגמור את זה בצורה טובה ועדינה

לא, לא,לא.יעל...
הרב לא יהיה שם אחרי החתונה עם התיסכול שאין משיכה.

בעיניי הכי חד- אפשר לתת לזה זמן, אבל אין חתונה בלי משיכה! זה בסיסי, כמו רגש, מידות טובות ותקשורת בריאה בקשר.

יש לי חברה שהרב אמר לה שזה יגיע אחרי החתונה. זה לא הגיע והיו מלא קשיים ובסוף זה נגמר בגירושין
כמובן שאםshazam
הוא "נגעל" או שאין משיכה או שהקשר עושה לו רע אז שיגמור את הקשר בעדינות ויפה
אבל לפעמים הבנאדם בחרדה פנימית או לחץ או מתלבט האם אני יכול להשיג משהי יותר טובה או האם זה הזיווג שלי. במקרה כזה שואלים רב לדעת תורה
אבל שוב זה רק במקרה והוא מרגיש סבבה בקשר ואין לו משהו רע או שהוא לא נגעל ואם אין לו שיחה איתה בכלל אז שוב להיפרד
כמובן שהרב לא נמצא בחתונה וכו' אבל אם זה רב ירא שמיים עושים דעת תורה ומקבלים עצה. עשה לך רב והסתלק מן הספק
מה זו "דעת תורה", ומה הקשר בינה לבין החלטה להתחתן?פשוט אני..

האם התורה אומרת מי צריך להתחתן עם מי?

האם הרב (בזכות תורתו) מחזיק ביכולות ניבוי ולכן הוא יודע שהנישואין יהיו מוצלחים?

האם אחרי מילוי הכרס בש"ס ופוסקים אפשר לקבוע שלא יכיר בעתיד בחורה מתאימה יותר?

ואם אכן מדובר ב"דעת תורה", כלומר אמת מוחלטת כמו אמיתותו של הקב"ה עצמו, איך זה שאם אשאל 5 רבנים על "דעת תורה" אני אקבל מהם 8 תשובות שונות?

בגלל זהshazam
צריך שיהיה לך רב אחד ולא עשרים רבנים. רב שמכיר אותך. לדעת תורה.
רב אמיתי הוא רב שמייעץ לך ללא אינטרסים וחושב כאילו הוא זה שעומד במקומך.
בעתיד בזוגיות אם יש בעיה חלילה של שלום בית אז בדכ שואלים משהו שמכיר אותך לעצה.
ושוב כמו שאמרתי זה רק אם ממש הבנאדם מרגיש שזה לא זה.
גם אם הרב ממש ממש ממש מכיר אותךחדשכאן
מה גורם לעצות שלו בתחום הזה להיות נכונות?
סיעתא דישמיהshazam
אמונה בה' שישים לדברים הנכונים דרכו.
בדכ לרב יש ניסיון(הרי גם הוא עבר שידוכים וכו')
ופשוט ציווי עשה לך רב והסתלק מן הספק.
אני מאמין שמי שהולך בדרך ה' לא מפסיד אף פעם
בשביל מה צריך בעלי מקצוע?חדשכאן
ברכה שתהיה סייעתא דשמיא זה בהחלט משהו שיכול להועיל!
מה פה רצון ה'? ועשית ככל אשר יורוך לא נאמר על זה.הָיוֹ הָיָה
תמיד יש מקום להתייעץ עם רב, אבל דווקא לאחר בירור (או שהרב יערוך בעצמו בירור כזה) של כל מה שרלוונטי מבחינה מקצועית ועובדתית.

לא כל מה שנשמע יותר "פרומקייט" (=דוסי, קפדני) הוא באמת "דרך ה'".
^^^ חשוב מאודנגמרו לי השמות

בהחלט יש מקרים שבהם צריך להתייעץ עם איש המקצוע המתאים *לדבר הספציפי עליו אנו מתייעצים*

אם יש לי שאלה הלכתית או רצון לפסיקה הלכתית / אמונית / מוסרית וכו' - אוכל בהחלט ללכת לרב.

אם יש לי דלקת גרון, אוכל לקבל ברכה מהרב כמובן, אבל חשוב שאלך לרופא.

ואם יש לי סתימה בכיור - כנ"ל ואלך לאינסטלטור

גם במקרה הזה חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע שמבינים במשיכה עצמה (למשל מטפל מיני מוסמך), וגם בזוגיות ודינמיקה זוגית (כמו יועצים זוגיים) לפני ובתוך חיי הנישואין

(ואם יש רב שהוא גם סמכות הלכתית וגם איש מקצוע בכל הנ"ל אז מעולה, רק לשים לב שזה אכן כך).

לא כזה קשוראחואחרונה

"אהוביי אחיי ורעיי מאהבה מסותרת תוכחת מגולה לכו נא ונוכחה זכרו ימות עולם בינו שנות דור ודור ההיתה כזאת מימות עולם ואיה איפוא מצאתם מנהג זה באחד מכל ספרי חכמי ישראל הראשונים והאחרונים להיות מנהג ותיקון לשאול בעצה גשמיות כדת מה לעשות בעניני העולם הגשמי אף לגדולי חכמי ישראל הראשונים כתנאים ואמוראים אשר כל רז לא אנס להו ונהירין להון שבילין דרקיע כ"א לנביאים ממש." [ליקוטי אמרים אגרת הקדש יד]

תודה לכולם אתם מדהימים!לכשיכיר
אשמח לעוד... במיוחד לשאלה איפה עובר קו הגבול? כמה זמן סביר לתת לקשר כדי לבדוק אם זה מתפתח?
מצריך מבט אינדיבידואלי ומעמיק על המקרה הנ"לנגמרו לי השמות

על כל שלל הדברים והרבדים שיכולים להיות כאן

(כהמשך למה שעניתי לשאלתך במסר)

זו באמת שאלה גדולה לכאן או לכאן לכן היא מחייבת היכרות אישית ומעמיקה ומקצועית עם המדובר.

כי אם מישהו יכתוב לX "תצא חודש ואז תחתוך", כאשר לאותו X יכול להיות שיש חסימה כלשהי שקשורה בכלל אליו או לפחדים או דברים שעבר בילדותו או כל דבר אחר כזה - והוא יוצא עם אישה נפלאה וטובה לו גם בעיניו מכל הבחינות - אז לאדם כזה זו אולי תהיה טעות להגיד לחתוך,

ואולי הכיוון יהיה לעבוד עם עצמו על הדברים ולראות אם יש שיפור או מגמת עלייה לפחות בצד של המשיכה לאחר פתירת הדברים והסרת החסמים, ואז לבחון שוב את הדברים.

או אם מישהו כותב לאישה Y - "יצאת 3 חודשים ואין משיכה אז תתחתני ואל תדאגי ואח"כ היא תגיע ותהיה בטוח" - ובעצם לא תהיה כי פשוט אין וזה לא קשור אליה ספציפית או לדינמיקה אלא פשוט אין וזהו - זו גם יכולה להיות טעות.

לכן זו כאמור אחריות מאוד מאוד גדולה גם על הצד שאיתו מתייעצים, וגם על הצד המתייעץ עצמו, לראות לעומק את הדברים ולבחון אותם לאשורם.

לא למהר לחתוך ולא למהר להתחתן אם אין בהירות ושלמות בהחלטה. אם לא ליבנו את הכל הכל.

וכמו שכתבתי קודם - לא למהר להיות עם יד קלה על ההדק מחד, ולא ללכת עם כיסוי עיניים וראש בקיר ולצפות שתגיע משיכה יש מאין גם אם ניסינו מכל כיוון אפשרי וזה לא מצליח מאידך...

הפנית לכאן אז תגיד לחבר שלאנשוי ושחוק
שלא יעשה את זה
לא לעצמו ובטח לא לבחורה. למשיכה לא מחכים ולא בונים ועוד יותר מצד הגבר, זה כבר מלא 🚩🚩
לצאת תקופה לא קצרה בלי משיכה זה כבר סוג של לעבוד עליה אז למה להמשיך?
לגבי האנשי חינוך האלה או הרבנים... כתבתי מה שנראה לי לא אוהב לדבר נגד
בסופו של יוםהפי
אתה מכיר את הלב שלך

תנסה לשבת במקום שקט בנוח לאט לאט
לקחת כמה נשימות
תנסה להרגיש שוב ולחוש את אותו מפגש איתה
מזה מעלה בך?
איזו תחושה?
נעימה? אולי זרה? או גם וגם
- כל התחושות מקובלות לא מבקרים שום תחושה מותר לך להרגיש כל רגש-
האם אתה תשמח לתת לה יד / חיבוק?
אם משהו מפריע ? תנסה לדייק אותו לאט מה? איפה? תנסה לאט לאט עם עצמך
תוך כדי התרכזות
מה מפריע לך?
תתן לעצמך להקשיב לקול שלך
האם זה החיוך? אולי העיניים? אולי משהו בקול שלה?

מה מפריע לך? מה עולה לך?

אחרי שישבת עם עצמך ונתת לכל קול מקום
תנסה לחשוב האם אותו דבר יכול להשתנות ?

אם הוא בר שינוי תנסה לדבר עם הבחורה על זה בעדינות (זה בתנאי שאתה באמת רוצה להתחתן איתה )

תקשיב לקול שלך לתחושות שלך
בהצלחה
לא הוגן למרוחאן#שרלי
מישהי על עניין כזה יותר משלושה ארבעה דייטים גג.
חתונה בוודאי שלא. למה שמישהי תתחתן איתו בלי לדעת ולהיות בטוחה שהוא אוהב את איך שהיא נראית?
אם אין משיכה לא הייתי ממשיך.יהודה224
נכון שזה לא הכל ואפילו לא הרוב אבל זה בעיקר הבסיס והיייתי מתייחס אליו ביראת כבוד
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊