הקרבה? גם לא..
אני פשוט אספר את הסיפור...
טוב אז ככה- אצלנו באולפנה יוצאים לריקודגלים בירושלים רק מכיתה ט' וברוך ה' זכיתי בכיתה ח' לצאת מטעם המדרשה.
בכיתה ט' הייתה הקורונה ולא היה ריקודגלים
שנה שעברה אמא שלי לא הסכימה לי לצאת בגלל המצב הבטחוני (ובאמת מעט בנות יצאו)
והשנה, גם לא יצאתי בגלל המצב הבטחוני... אבל השנה בניגוד לשנה שעברה, מלאא בנות יצאו כי ברוך ה' המצב *טיפה* יותר רגוע משנה שעברה, אבל עדיין אמא שלי מפחדת
כל הבנות שואלות אותי- נו, את יוצאת? ואני עונה את אותה תשובה לכולן. גם המורה שלי שאלה אותי אם אני יוצאת וגם היא קיבלה את אותה תשובה אבל עם תוספת "ואני לא מתווכחת איתה על זה, אני יכולה לבחור באפשרות של מרד ולצאת בלי רשותה אבל לא יצא לי מזה כלום.."
הגיע היום הגדול- יום ירושלים, כל הבנות מתרגשות, מגיעות בבגדים הכי יפים שלהן, אנחנו אומרות בשמחה ובהתרגשות גדולה את ההלל ואחרי התפילה בנות הולכות להתארגן,מחלקים חולצות והכל רעש ובלאגן, אבל בקטע טוב, כולן בלחץ ובהתרגשות ואז הן יוצאות לכיוון האוטובוסים, אני נותנת חיבוק לכל אחת ומסתובבת לצד השני לכיוון הבית.
אני מגיעה הביתה, אוכלת, נחה, לומדת, קצת בפלאפון..
ואז אח שלי הקטן מגיע הביתה כולו זוהר ושמח שהוא קיבל מהגננת חולצה לתהלוכה וכתר שכתוב עליו 'ירושלים של זהב', אני מכניסה אותו למקלחת, מלבישה אותו ואנחנו מתארגנים ליציאה, אנחנו מגיעים למקום שממנו יוצאת התהלוכה ופתאום קיבלתי הלם כזה, אני הנערה היחידה כאן! כולם הורים שבאו עם הילדים שלהם ואני כאן לבד עם אח שלי הקטן.. אפילו התביישתי קצת.. אמא שלח נשארה בבית כי היא לא מרגישה טוב, אחים שלי השניים ואבא שלי לא בבית, כל אחד ועיסוקיו, אז אני נציגת המשפחה.
טןב, אני מתעשתת והולכת עם אח שלי לגננת לקבל דגל קטן שהילדים יניפו בתהלוכה
עוד כמה דקות והתהלוכה מתחילה, בנתיים אח שלי גורר אותי להגיד שלום לכל החברים שלו, הלכתי איתו, לא הייתה לי ברירה אמרתי לו שאסור לו לעזוב לי את היד כי יש מלא אנשים והוא ח"ו יכול להעלם.
התהלוכה התחילה ויש מוזיקה חזקה וכולם רוקדים ושמחים ואני רק חושבת על כמה חבל שאני לא יכולה לרקוד (הצעדה הייתה מעורבת) ועל איזה כיף לחברות שלי שנמצאות עכשיו בירושלים ורוקדות בשמחתה!
כמה דק' אח"כ אח שלי מתחיל להגיד "משעמם לי", "מתי כבר מגיעים".. בהתחלה אני עונה לו בסבלנות, עד שכבר לא היה לי כח והתעצבנתי עליו.. בסוף הגענו למקום שחילקו בו קרטיבים ואח שלי נרגע.
אח"כ הוצאנו אנרגיות בגן שעשועים הקרוב וחזרנו הביתה,. בערב, הלכתי עם אמא שלי להפרשת חלה ששכנה שלנו עשתה לקראת הלידה, והאמת היא שלא ממש נהנתי ומסתבר אח"כ שגם אמא שלי לא. אבל לא נורא, באנו בשביל לשמח את אותה שכנה..
וזהו, זה היה יום ירושלים שלי
יש חשיבות עצומה למעשים של מסירות נפש והקרבה של משהו גדול, אבל לפעמים גם המעשים שנראים הכי קטנים, הם בעצם ענקיים!
שנזכה כולנו לעשות רק טוב וחסד בעולם ובשנה הבאה בירושלים הבנויה!
מחילה שזה לא כתוב ברמה, וגם לא ממש ניסיתי רק הייתי חייבת לשתף