החלק שלך בתורה 📖🌟💃משמעת עצמית
לקראת חג מתן תורה

מה החלק שלך בתורה? מה קבלת התורה שלך - כלומר, מה קיבלת ממנה?
מה מרגש אותך בחג הזה חוץ מאלפחורס ועוגות שמנת מושחתות?😅
זה ממש מעניין...
ספרי לנו
שתפי
ותייגי ניקית אחת

מתייגת את @נפש חיה. המיוחדת.
בטח יהיה לך משהו מעניין...

הופהנפש חיה.
האמת היא
שמה אני שמה לב אליו בפרט השנה
זה העניין של נוכחות
לא משנה כמה תארים יש לך
וכמה כסף או כבוד יש לך
וכמה אתה עם נכסים או בלי
אתה נוכח.
כמו שאתה.
השם סופר אותך כי הוא אוהב אותך
אז על אותו עיקרון
אין אנונימי.
כל אדם גם אם נראה שהוא פשוט
אי אפשר לדעת מה הערך שלו
ומה יצא ממנו

כמו רות
תכלס מי מכיר אותה בכלל, מי 'סופר' אותה
והנה
בתמימות ופשיטות היא דבקה בה, מוסרת נפש והלכה עם חמותה באשר היא הולכת (זה גם שיעור לנו , לכלות שאנחנו, ואולי זה יועיל קצת לתיקון יחסי כלה- חמות)
ממש לארץ לא זרועה
בית לחם
בתחילת קציר שעורים
ובהמשך
היא עושה מה שחמותה מצווה עליה
ונוהגת בצניעות בשדה
זה 'תופס את העין' של בועז
הוא קצת מברר למי הנערה הזאת
סופר לה שש שעורים (מכאן למדנו שהוא כן 'סופר אותה')
מקדש אותה בשער העיר
ומהשושלת המשפחתית המפורטת
יוצא דוד המלך
והשכר הזה של ההליכה אחרי ה
קצת מזכיר לי את הפסוקים
"כה אמר ה'
זכרתי לך חסד נעורייך....
לכתך אחריי במדבר...
קודש ישראל לה' ראשית תבואתֹֹה"
לא יודעת אם יש לי עוד מה לומר.
התחלנו את ספר במדבר שה' מנאן מתוך חיבה
רואים מכאן איך כל אחד
ממש כל אחד נספר
גם ה"אנונימי" יוצא מאלמוניותו
ומתישהו נכתב
הוא ומעשיו
בדבר ימי העם
ואנחנו לא תמיד יודעים איזה זכויות עצומות יש לו
בבניין האומה
בבניין הארץ
בשלמותה,
בשלום בתיה הנבנים
בבטחונה
(עברנו את הימים מתוך גאולת מצרים, עבור בימי גאולת ימינו אנו במלחמות ישראל, עם הציפייה למתן תורה ומקדש וגאולה שלימה).

אז העניין הזה של
לספור
שכל אחד מיוחד
והשם אוהב אותו
אז שנזכור לדון לזכות
ולא לשפוט.

לקבל תורה
מתוך יראה
('כל שיראתו קודמת לחכמתו -חכמתו מתקיימת')
שנזכה שתתקיים בנו
ולא צמוד התורה פינו
ומפי זרע זרענו.

פעם מישהי בירכה אותי
ואני גם מברכת אתכן
שנזכה לקבל את התורה בידיים פתוחות!

איך בחרתי טוב משמעת עצמית
ידעתי שתכתבי מדהים😌
ושכחת לתייג...🤔
תתייגי עוד, עוד בנות יגידו דברים יפיםנפש חיה.
וואו, כתבת מדהים!מתואמת
תודה רבה!נפש חיה.
מהמם כתבת! תודה ויישר כחךפרצוף כרית

כתבת מהמם ממש...אמא לאוצר❤
תודה. חג שמייח!נפש חיה.
בשמחהנפש חיה.
וואו איזו מחזקת !!!! דברי תורה שיוצאים מן הלבהשלך על ה' יהבך
ונכנסים אל הלב, ממש הרגשתי חמימות פושטת בי. תודה לך !
איזה רעיון יפה!!מתואמת
אני מקבלת מהתורה מקום וזמן ונשמה -
מקום לחיות בו בשלווה ובחיבור לבורא העולם,
זמן שמהווה הפסקה מבלבולי החיים,
ונשמה שמתעלה מכל לימוד.

מקווה לזכות לזה תמיד, וגם לחוש את זה תמיד...

מתייגת שתיים אהובות ומרוממות:
@בארץ אהבתי
@אם מאושרת
להדפיס ולתלות על הקיר קישוט לשבועותאם מאושרת
כתבת מושלם!!! כהרגלך בקודש-.

ותודה על התיוג💗
תודה מתואמת
שמעתי משהו יפה בשם הרב בידרמןאני זה א
שיש הרבה טעמים ללמה אוכלים מאכלי חלב אבל חידוש יפה זה שכמו שהחלב כדי להפוך לגבינת שמנת יוקרתית מחמיץ קודם כל ונהיה מסריח ואחכ נהפך לגבינת שמנת יוקרתית ככההגם כל אדם אפילו שנפל למקום שנפל יכול להפוך לגבינת שמנת יוקרתית בסוף ולהגיע למקומות גבוהים בקדושה
ואו חזק ומרגש!!לפניו ברננה!
איזה יפה! שמעתי פעם את הרעיון הזה בצורה מסוימתמתואמת
אבל זה רעיון גבוה אף יותר!
וואו ממש מקורי ויפה! תודה על זהפרצוף כרית

ואוו. התחברתימאוהבת בילדי

החלק שלי בתורה הוא הבחירה, המאמץ וההתגברותהמקורית
בדיוק כמו בסיפור של חג השבועות
רות בחרה ללכת אחרי חמתה נעמי 'באשר תלכי אלך'
' אלוקייך אלוקיי'
התאמצה לשם כך ועזבה בית מלוכה והתגברה על הרצון הטבעי לחזור לבית הוריה שם היה לה עושר גדול כבתו של עגלון מלך מואב, התגיירה וזכתה להיות אמה של מלכות
ולעומתה, ערפה בחרה לחזור אחורה אפילו שהיתה כלתו של אלימלך ונחשפה לחיי תורה אבל ויתרה על הדרך.
זה סיפור אחד מיני רבים שמספר את הסיפור שלנו כמה פעמים ביום אפילו. כל יום, ואפילו כמה פעמים בשעה אנחנו בוחרות לעשות רצון השם להתאמץ ולהתגבר על היצר הרע כדי ללכת בדרך שהתורה התוותה לנו בכל התחומים - מול הילדים, מול הבעל, מול החברות והחברה, מול עצמנו עם היצרים שלנו. ככה זוכים לתורה. כי השם רואה ומסתכל ונותן שכר על הדרך ועל המאמץ וההתגברות ועל כוונת הלב. שנזכה לקנות את חלקנו בתורה, כל אחת בדרך שלה ועם הקניינים שהיא צריכה לעמול עליהם
וואו! איזה לימוד מקורי ומיוחד מרות!מתואמת
לא סתם שמך המקורית
שתזכי תמיד לחזור אל המקור שמתווה לנו התורה!
אמן! תודה ❤️המקורית
מקסים. תודה!אמא לאוצר❤
האחדות של בנ"י בזמן מתן תורהמחי
כאיש אחד בלב אחד, כולם היו שם יחד
השלמות הזו, כולנו עם אחד
גם אז היו חילוקים, 12 שבטים, כהנים לויים וישראלים, זקני העם והאנשים הפשוטים, ערב רב ועוד. ובכל זאת כולם עמדו יחד לקבל את התורה באחדות מופלאה
קראתי לא זוכרת בשם מי אולי סיון רהב מאירנפש חיה.
שזאת ההוכחה הכי גדולה לטענה שאנחנו כל הזמן מפולגים ולא מסכימים בכלום, זה שעם ישראל יכול להתאחד מעל לכל המחלוקות גם אם זה לא נראה ככה.
איזה רעיון יפה!פרצוף כרית

נכון גם אני מאד אהבתינפש חיה.
אהבתי ממש!פרצוף כרית

עוקבת כדי לקרוא אח"כאחת כמוני
שרשור עם רעיון מקורי פרצוף כרית

עונה - 

מקווה שהחלק שלי בתורה, הוא להבין שלימוד תורה בא מתוך הרצון של הלומד עצמו ולכבד את הלומד גם כאשר אינו רוצה ללמוד בתדירות גבוהה  

איזו עבודה קשה!!!אם מאושרת
את ממש אשת חיל! אשרייך
תודה רבה....פרצוף כרית
זה כאילו הפוך על הפוך... את חושבת שזה נקרא חלק בתורה מה שציינתי? לא בטוחה בעצמי חחח
ברורררנפש חיה.
תודה....טוב שאת מחזקת את הענין יקרה..פרצוף כרית

התורה היא תורת חייםאם מאושרת
לכן בוודאי שהשקעה בשלום בית במקום עצבים זה חלק חשוב מאד מאד מהתורה!!! אשרייך!!!

הרב אבינר אומר שהאדם צריך לדאוג לעולם הזה של הבן זוג ולעולם הבא של עצמו,
אבל זו עבודה מאד מאד קשה. אשרייך שאת מצליחה לעמוד בזה👋👋👋
וואו חיזקת!!!! תודה רבה יקרה!פרצוף כרית

וואי קשה ממש אשרייך אני ממש נופלת בזה לפעמיםהשלך על ה' יהבך
ומתבאסת שבעלי לא לומד ככ במקום להסתכל בעין טובה על מה שהוא כן עושה ומשתדל לפעמים , עבודה לא פשוטה שנזכה
תודה על החיזוק איזה כיף לשמוע שזה הדבר הנכוןפרצוף כרית

כבוד התורהאם מאושרת
מצוות הקבלת פני רבו ברגל נלמדת מהאשה השונמית. שבעלה שאל אותה "מדוע את הולכת אליו היום,לא חודש ולא שבת"...
הרב צבי יהודה (בשיחות הרצי"ה להפטרת וירא) מבאר את ההבדל בין לימוד תורה- שזה חיוב רק על האיש,וזה עניין פרטי. לבין כבוד התורה שבו גם נשים חייבות. וזה עניין כללי.
הוא מאריך שם ומסיים שעניין כבוד התורה נלמד מאשה שהיא יותר גדולה מצד הופעת הקדושה הכללית של ישראל.

וזה מרגיש לי עיקר עבודתי בשנים אלו-
לא להתאמץ וללכת לעוד שיעור הכנה לחג מתן תורה ( כמו שהייתי עושה בעבר) אלא להתאמץ ולהשרות בבית אווירה של החג מתקרב.
לבשל מאכלים חגיגיים ,לקשט את הבית,לקנות ממתקים לילדים לכבוד החג,להתרגש יחד איתם.
וגם לנקות ולסדר ולהחליף טיטולים- שזה לא דווקא כהכנה לחג אלא כמילוי חלקי בהשראת השכינה בעולם.
ולזכור שזה לא מתוך החמצה וחוסר ברירה,אלא זה "יותר גדול מצד הופעת הקדושה הכללית של ישראל" לעומת לימוד תורה עצמו.
יפה ממש!מתואמת
מקווה שאצליח לקבל בשלמות את התפקיד שלי...
וואו חזק ממש!אמא לאוצר❤
מרגישה שזה ממש עבודת חיים בשבילי בתקופה הזאת של החיים, לקבל את התפקיד שלי באהבה ולהבין שזה בדיוק עבודת ה' שלי ורצון ה' ממני עכשיו....גם אם אני לא לומדת או מתפללת וכו.....
איזו שאלה יפה ומעוררת מחשבהבארץ אהבתי
ותודה @מתואמת על התיוג🙂

יש לי הרבה מחשבות על זה, בעיקר סביב חג שבועות והדרך שבה הוא נחגג.
מנסה לסדר לי את המחשבות תוך כדי כתיבה, מקווה שיצא לי ברור (וסליחה על האורך)…

עד שנולדו לי ילדים, היו שנים שגם נשארתי ערה כל הלילה, ולמדתי תורה, והרגשתי שאני חוגגת את מתן תורה על ידי לימוד התורה שלי.
ואז הבת הבכורה שלי נולדה, ומאז אני כבר לא יכולה להישאר ערה בליל שבועות, וגם לא לשמוע קריאת התורה בבית הכנסת, ולפעמים גם לא מצליחה ללמוד בכלל במהלך החג.
והשינוי הזה הביא אותי ללמוד ולהגדיר מחדש את הקשר שלי לחג ולתורה.

אני מרגישה אני עדיין בלימוד של הנושא. הדברים עוד לא מיושבים לי כמו שצריך. אבל מנסה לשתף בכיווני החשיבה שלי בנושא. לא רק על שבועות, אלא בכלל על עבודת ה' שלי כאישה, ומתוך כך גם על שבועות.

יש הבדל גדול בין עבודת ה' של גבר לעומת עבודת ה' אישה.
אם מסתכלים על יום רגיל של גבר, אפשר לראות שהוא עובר דרך מצוות שמחייבות אותו כל יום מחדש - תפילין, ציצית, תפילה במניין שלוש פעמים ביום, קריאת התורה בחלק מהימים. ובנוסף, לאורך כל היום הוא מחוייב במצוות תלמוד תורה, 'והגית בו יומם ולילה' (אמנם היום נדיר לראות גברים שבאמת מצליחים לנצל כל רגע פנוי ללימוד תורה, או שבכלל חיים בתודעה כזו, אבל אני מדברת כרגע על העיקרון).

לעומת זאת, אם מסתכלים על יום רגיל של אישה, מהלך היום עצמו לא מחייב אותה בשום מצווה (מלבד תפילה, לחלק מהדעות). יכול להיות שהיא תעשה משהו שיחייב אותה במצווה (אם היא תאכל היא תתחייב בברכות לפני ואחרי, אם היא תכין בצק היא תתחייב בהפרשת חלה, בתקופות שונות יש לאישה גם את מעגל הזמן האישי שלה שכולל את המצוות שלה בתהליך הטהרה וכו'), אבל תיאורטית יכול לעבור על אישה יום שלם בו היא לא תהיה חייבת לקיים שום מצווה.
ואם מסתכלים על חיוב לימוד תורה - אז דווקא אישה כן חייבת בתלמוד תורה (נשים ספרדיות שלא מברכות על מצוות שלא מחויבות בהן, כן מברכות ברכות התורה, כי גם הן חייבות במצווה), אבל גדר המצווה הוא אחר משל הגברים - אצל אישה יש פחות משמעות לעצם הלימוד עצמו, אלא המשמעות היא ללימוד לשם הקיום. אין אצל אישה מושג של 'ביטול תורה', כי החיוב הוא לא על עצם הלימוד. אישה צריכה ללמוד כדי לקיים (כמובן - לא רק הלכה למעשה, אלא כל דבר שיוסיף לה בעבודת ה'. אבל הדגש הוא על זה שיש ללימוד השפעה על החיים שלה).

ואני חושבת שההבדל הזה מלמד על הכוחות השונים של הגבר והאישה בעולם.
על המשמעות של עבודת ה' של הגבר אני לא ארחיב פה. כמובן שיש משמעות וחשיבות לדרך שלהם בעבודת ה', ויש הרבה מה להאריך בזה, אבל פה זה לא המקום (וגם אני לא האדם המתאים להרחיב בזה…).
אבל אני רוצה לדבר קצת על מה שאני לוקחת מזה על עבודת ה' של האישה.
עבודת ה' שלנו יותר קשורה לחיי המעשה, לביטוי של התורה בתוך העולם החומרי.
לכן החיבור שלנו לה' בתלמוד התורה הוא לא דרך הלימוד עצמו, אלא דרך הקיום שלו, דרך זה שנלמד את מה שיוסיף לנו בעבודת ה', ויקרב אותנו לה' ולעשיית רצונו.
ולכן גם ביומיום אנחנו לא עוברות דרך נקודות זמן שמחייבות אותנו במצוות שונות, אלא אנחנו פועלות בתוך המציאות ומתוך כך מגיעות לקיום מצוות.
והרבה מהמצוות שאנחנו מקיימות לפעמים אפילו לא מרגישות כמו 'מצוות' כי לא מברכים עליהן 'אשר קידשנו במצוותיו וציוונו', אבל בעצם הן ממש קיום רצון ה', וסובבות סביב מצוות החסד, שעבורה נברא העולם - 'עולם חסד ייבנה'.

ובחזרה לשבועות -
פתאום תוך כדי שכתבתי את הדברים, קלטתי שבעצם בשבועות יש את הביטוי לשני צדדים - מצד אחד יש את לימוד התורה שתופס מקום מרכזי ולפעמים מרגיש כאילו זה העיקר של שבועות.
אבל מהצד שני יש את קריאת מגילת רות, שמדברת דווקא על שתי נשים מיוחדות, ומדגישה דווקא את צד החסד.
ואני חושבת שזה הצד שיותר שייך אלינו, הביטוי של התורה בתוך העולם. וכאימהות לפעמים זה יתבטא בדברים שנראים חומריים, אבל הם יוצרים את היחס שלנו ושל הילדים שלנו לקודש.
את הביטוי המעשי של הדברים @אם מאושרת כתבה בצורה ממש מדוייקת, שמתחברת למה שכתבתי פה…

ומתייגת את @תהילה 4 - זכור לי שבשרשור של פורים כתבת שיש לך גם הגיגים על נשים ושבועות (מקווה שאני זוכרת נכון...), אז אם תספיקי - נשמח לשמוע...
איזה בירור יפה ומיוחד עשית פה!מתואמת
באמת נראה לפעמים ששבועות בשביל האישה הוא חג המטבח ועוגות הגבינה, ואת ביררת את עניינה של האישה בשבועות בצורה עמוקה יותר...
אני רק רוצה להדגיש שגם אישה יכולה ליהנות מלימוד תורה בפני עצמו, בלי שתהיה לו השלכה מעשית לקיום המצוות, אבל בדרך כלל זו תהיה הנאה רוחנית ונפשית ונשית, ופחות הנאה שכלית.
ומוסיפה שנהניתי ממה שאמרת על מגילת רות - באמת אני מרגישה בשבועות מחוברת יותר למגילת רות מאשר לעצם הרעיון הגדול של קבלת התורה... כי כנראה שם מובאת קבלת התורה הנשית.
אני ממש מסכימהבארץ אהבתי
ורק רוצה לחדד שממש לא התכוונתי שאישה לא יכולה ליהנות מעצם הלימוד. הדגש שלי היה על החיוב של האישה ביחס לאיש, ועל ההשלכות של זה מבחינת איך שאני רואה את המשמעות של הלימוד שלנו.
ולימוד שמשפיע למעשה הוא ממש לא רק בהקשר למצוות מעשיות. אני חושבת שאפשר לראות את זה בשרשורי פרשת שבוע המהממים שאת פותחת כל שבוע - הרבה מהדברים שנכתבים שם בסופו של דבר מתחברים למעשה, לא למצוות מסויימות, אבל לקשר עם ה', לתפקיד שלנו כאימהות, לעשייה שלנו בעולם וכו'.
נכון לגמרי. רק רציתי לחדד את הנקודה הזו בדברייךמתואמת
לא יודעת למה דווקא פחות הנאה שכליתהמקורית
אני אוהבת ללמוד ופיתחתי שכל חדש ממש. צורת חשיבה אחרת. מלבד ההנאה לנפש, כשמצליחים להבין מהלך מסוים זו גם הנאה אינטלקטואלית. הלוואי והיתי עושה את זה יותר
בלי קשר לעובדה שהנשמה מתמלאת משמחה
זה לא סותר ואני חווה הנאה רוחנית גם ממעשה טוב או התגברות
את מיוחדת ומקורית כשמך, כנראה מתואמת
כתבתי ש*לרוב* נשים נהנות יותר מתובנות נפשיות מאשר שכליות. הכוונה גם אצל אותה אישה עצמה - יכול להיות שיהיו פעמים שהיא תיהנה מההבנה השכלית שבלימוד, אבל *לרוב* היא תיהנה מההבנה הנפשית.
אבל כמובן, יש מקום לשני סוגי ההבנות, אצל כולן ואצל כולם
אוי אוי! סליחה אבל זה ממש לא נכון!מיואשת******
תיאורטית יכול לעבור על אישה יום שלם בו היא לא תהיה חייבת לקיים שום מצווה.
???
היא לא תגיד אשר יצר?
היא לא תאכל ותברך?
היא לא תכסה ראש?
היא לא תלבש בגדים צנועים??

היא לא תאכל כשר?
תשמור בשר וחלב?
תגיד אמן?

מת יכול לעבור יום שלם בלי לקיים שופ מצווה
או גוי

יהודי???? תיאורטית מכול לעבור יום שלם בלי מצוות? מה קשור המגדר??? 613 מצוות מתוכן יש כמה מצוות שהאשה לא מחויבת בהן ומה עם כל ה600 האחרות?? יום שלם בלי לקיים מצוות??

סליחה אבל זה כואב לי מעבר לכל דמיון זה שמישהי יכולה לכתוב כזה דבר אפילו בטעות, כאילו אשה זה מקביל לגוי או משהו, שמקיימת מצוות רק במקרה. לימוד תורה זה לא המצווה היחידה! וגם עליה אגב לא מברכים כל פעם שמתיישבים ללמוד. גם הברכות לא קשורות לזה. ללמוד ולקיים לשמור ולעשות!
זה מראה הלך רוח עקום כל כך שנכנס אלינו כאילו אם אשה לא שווה לגבר היא לא שווה מספיק. כל השרשור הזה כאילו אנחנו צריכות לחפש מה אנחנו שוות מספיק כי אנחנו נשים ובמה החג הזה ״נוגע״ אלינו הוא עקום ונוצר מרוח פמיניסטית לא נכונה וזרה מאד. ודווקא הנשים פה שממש לא פמיניסטיות לא מבינות כמה הן הושפעו מהרוח הזאת שהן מסלול זמן בלחשוב מה החג הזה מסמל להן.
חג *מתן* תורה! אנחנו קיבלנו את התורה ואנחנו מקיימות אותה! בשביל מה כל החיפושים האלו?
ואין לי יכולת להאריך כרגע אבל אני מוחה מוחה מוחה מוחה!!!!!!
מענייןסליל
שאת רואה את זה התפיסה פמיניסטית. בעיניי אם כבר זו תגובת נגד לפמיניזם.

בעיניי זה שאת לא מחפשת לעצמך מה החלק שלך בתורה, כי ברור לך לגמרי שזה שלך וזה חלק מחייך זה פמיניזם (בעיניי זו מחמאה, כן?).

דווקא הגישה שמתאימה עבודת ה' שונה לגבר ואישה, ושאישה צריכה להתאמץ לחשוב מה החלק שלה בתורה זה לא פמיניזם.
זה כןמיואשת******
כי אם אשה מרגישה שווה כמו שהיא , למה היא צריכה לה תאמץ?
ואם היא מרגישה שווה רק אם יש לה מספיק מצוות ״כמו גבר״ והיא צריכה לחפש את החלק שלה בשביל להרגיש מספיק שווה, ולא ברור לה שהקבה ברא אשה עם כל המסביב של זה ושהוא אוהב אותה כמו שהיא ושמח במצוות שהוא ביקש ממנה לעשות, והיא מנסה כל הזמן להשוות לגבר, אז זה מאד נובע מה לך הזה.
מבטיחה לך שאימותינו לא חשו ולא הרגישו את כל החיפושים האלו לרגע
בעינייסליל
פמיניזם זה לא רצון להיות כמו גברים, זה הרצון שתהיה לי את היכולת לבחור.

ואני לגמרי בוחרת בשלב זה של חיי להיות אמא ואישה על כל המשתמע מכך.
ועבודת ה' באופן כללי בעיניי מתבטאת קודם כל באופן הכי פשוט של קיום מצוות.
לגמרי מסכימה מיואשת******
ואני אוסיף- בואי נשווה מערכת יחסים של כהן וישראלמיואשת******
יש מלא מצוות רק של כהנים נכון?
הקורבנות ההכנות האפר פרה אדומה
נראה למישהי פה שישבו אנשים פעם ואמרו, במה אני שווה? מה התורה שלי שווה? יש לי פחות מצוות מכהנים, הם כל היום שלהם סובב סביב טהרה קורבנות ולחם הפנים, ואני סתם…. אין לי מספיק מצוות כמו כהן.
הגיוני?
לא?
יופי. גם המערכת הזו של יש לגבר שבע מצוות יותר ממני לא הגיונית בעיני.
אויש, הניסוח שלי היה ממש גרוע, תודה רבה רבה שהגבתבארץ אהבתי
וואו, אני ממש מצטערת על מה שיצא לי. את כל כך צודקת, ותודה רבה שכתבת.
אני רוצה להסביר שוב מה באמת התכוונתי להגיד, אבל זה באמת יצא לי ניסוח גרוע (אולי בגלל השעה שכתבתי את הדברים...).
כרגע אין לי זמן להאריך, אבל אני אנסה בהמשך.
סליחה לא התכוונתי ״לצאת״ עלייך 🙈❣️מיואשת******
אני בטוחה לגמרי שלא התכוונת לזה ככה
הייתי צריכה לכתוב את זה קודם
פשוט כל כך כאב לי שהגבתי מהבטן בלי לומר את המובן מאליו שברור לי שגם את לא חושבת ככה ושזה כנראה ניסוח גרוע.
❤️

ומוסיפה- עשרת הדברות כולן אין בהם שום דבר גברי או נשי, למשל..
הכל בסדר❤️בארץ אהבתי
אני חושבת שבסך הכל אנחנו באמת מסכימות. התכוונתי להגיד משהו אחר ממה שיצא לי, ותודה רבה שעזרת לי להבין איך הדברים שכתבתי נשמעים, כי זה באמת יצא לי גרוע הפעם...
תודה על מה שכבר דייקת ותיקנת אותי, ואני מקווה עוד מעט למצוא זמן להסביר יותר גם את מה שבאמת התכוונתי להגיד.
תאורטית בוודאיאם מאושרת
שיכול לעבור על אשה יום בלי מצוות מעשיות.
היום זה קצת שונה כי אנחנו הרבה יותר חיות עם עזרה.
אבל תדמייני אישה פעם שבעלה נסע ליריד ( בלייפציג😁כמו בכל הסיפורים).
היא לבד עם הילדים חודש.
ימי חול שבת. אין מוסדות חינוך.
והיא לבד מביאה עצים להסיק את התנור,מרתיחה מים על הפרימוס כדי לרחוץ את התינוק שכל היום עושה בחיתולי בד. ותוך כדי מכבסת בגיגית ומבשלת ( אין לה גז כמובן ןהתנור משותף לכמה בתים),היא צריכה ללכת לתנור אפיה בבית ליד כדי להכניס לשם את הסיר. והכל תוך כדי התעסקות עם ילדים גדולים יותר. ועוד ועוד.
אני בטוחה שבאותו יום היא בקושי מספיקה לאכול ולכן גם בקושי מברכת.

את צודקת שהתורה מקפת את כל חיינו, גם כששורכים נעל שמאל לפני ימים מקיימים הלכה,
אבל אני הבנתי ש @בארץ אהבתי התכוונה למצוות מעשיות יותר ולא לרוח התורה.
אני ממש לא מבינה אותךמיואשת******
האשה לא התלבשה בצניעות?
לא שמה כיסוי ראש?
לא שתתה משהו?
לא אכלה משהו ?
(מה זה קשור אם עבדה קשה? מה הן גוועו ברעב? ברור לך שאכלו ושתו?)
הלכה לשירותים ברכה אשר יצר?
שמרה שבת?
קיימה את כל עשרת הדברות?
ממש ממש לא מבינה מה הקשר במה שאת אומרת. סליחה.
כל המצוות מעשיות! ליטול ידיים בבוקר זה רוח התורה?
להזכיר לילד שלך לשים כיפה זה רוח התורה?
לשתות רק חלב ישראל ולא חלב עכו״ם (אם מדברים על דברים של פעם) זה רוח התורה?
הדרך היחידה שיהודיה שומרת מצוות לא תקיים מצוות זה אם היא מתה. אין שום דרך לא תיאורטית ולא מעשית להעביר יום שלם בלי קיום מצוות. שום דרך
מסכימה עם כל מילההמקורית
חבל שאנחנו כנשים לא מעריכות את העשייה התורנית שלנו ורואות אותה בפרטים 'הקטנים' כביכול
ומוסיפה - להחליף לתינוק ולהאכיל אותו ולבשל ולנקות זו התשובה לשאלה 'במאי נשים זכיין בגמרא' הכוונה למה זוכות לעולם הבא. ואם גברים זוכים על ידי לימוד תורה אז בוודאי שזה שקול ללימוד התורה.
בואינפש חיה.
גברים לא היו יכולים להחזיק מעמד עם הילדים שמתלכלכים שוב ושוב ושוב ושוב
וצריך להחליף להם בנחת, בחיוך
תוך כדי שמדברים איתם ומצחיקים אותם ועם כל זה אוהבים אותם...
חד משמעיתהמקורית
וואי חזק, אין עלינו הנשים!פרצוף כרית

כן אבל מעבר לזה, החיים היום יומיים! אוכל כשרמיואשת******
אשה של פעם הכשירה לבד!
שלחה שאלות לרב
אנינו היום יודעות הלכות בשר וחלב ונזהרות נכון?
עוד הרבה לפני שאנחנו מחפשות את ה״במה זכיין ״ הזה.
מה זה במה זכיין??(אחד המעבצנים!) וכי אשה בלי ילדים לא תגיע עם סל מצוות ענק לגן עדן???
כל היום יום שלנו כל דקה ודקה מלא מצוות! מלא!
דווקא מי שמגיעה ממקום שלא שמרה בעבר אמורה עוד יותר להבין את זה ולחיות את זה.
איך אפשר להשוות?
מי שחוזרת בתשובה כרווקה לא עושה פתאום חיים אחרים לגמרי ומקיימת המוני מצוות?
ללכת בצניעות זה לא רוח התורה, זה מצווה!
לא לגעת בגבר אחר זה לא רוח התורה, זה לאו.
במה זכיין מתייחס אל ורק לעומת מצוות *לימוד* תורה
אבל כל שאר המצוות הן *קיום* התורה! והן שמה! בשבילנו! והקבה מחכה להן!
מחילה אם פגעתי במישהי בדברייהמקורית
עניתי לדבריה של @אם מאושרת לגבי הטיפול בילדים ולא כמכלול

מסכימה איתך מאוד רק לא היה לי זמן להאריך בשל הטרפת ודוקא יש לי נרבה מה לומר על העניין בכלליות דווקא בתור בעלת תשובה רווקה ונשואה וכאינדיבידואלית יהודיה גם כן אם כי סיכמת את העניין בתמציתיות מופלאה כהרגלך בקודש ❤️
אוי סליחה. לא נפגעתימיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ד' בסיון תשפ"ב 12:30
ולא התכוונתי לומר שפגעת
סתם אני בטרפת פה וכותבת ישר מהבטן וכואב לי ממש שיש נשים יהודיות נפלאות שמסתובבות בתחושה שהן בקושי עושות מצוות ואם הן לא יכולות ללמוד אז איך החג קשור אליהן ושטיטולים זה החלק הכי חשוב 😅(חשוב מאד! אבל לא תמיד הכי)
עשיתי סלט אבל מניחה שהבנתן…

זה חג מתן תורה
אנחנו הנשים היהודיות שקיבלו את התורה ומקיימות אותה , איזה זכות! זה מהות החג והלוואי שכולנו נזכור את זה.
❤️❤️❤️❤️❤️
נכון זה מצוותפרצוף כרית

אבל תורה - 

אומרים שלימוד תורה חיבים אותו כדי לקום לטל תחיה של תחית המתים.. משהו כזה למדנו...

כלומר לא רק קיום אלא גם לימוד

("ותלמוד תורה - כנגד כולם" = משמע, לימוד התורה לעומת קיום התורה שאת ציינת)

בזה - מדובר "במאי זכיין" 

כך אני הבנתי לפחות, ממה שלמדתי ברווקות

את צודקת בכל מילהבארץ אהבתי
יצא לי הפוך, אבל בעצם זה מה שהתכוונתי להגיד.

יש מצוות שניגשים אליהן בתור 'מצווה'. לפעמים יש לפניהן ברכה על המצווה ואז זה עוד יותר מדגיש שזה *מצווה*.
אבל אם נחשוב שרק אלו באמת נחשבות כ'מצוות' אז זה הפספוס הכי גדול.
ודווקא נשים שפחות פוגשות את המצוות האלו ביום-יום, מדגישות את זה שהתורה פוגשת אותנו בכל רגע בחיים, בכל דבר שאנחנו עושות או שאנחנו לא עושות.
זה בדיוק הקיום של התורה, ממש לא רק 'רוח התורה'.
❤️❤️מיואשת******
תודה שכתבת את זה
עכשיו יותר קל לי לבשל כשמישהי הבינה מה שניסיתי לומר ברוב בלבול והמולה
יש הבדל עצום בין איש לאישה ובחיוב במצוותאם מאושרת
זה דיון ממש מעניין,אשמח ממש שנמשיך באיסרו חג.

רק אכתוב בקצרה, אני רואה בהחלפת טיטול עבודת ה' לא כי בזכות זה בעלי הולך לבית המדרש, אלא כי זו המצווה שלי עכשיו.זו כרגע הדרך שלי להשרות שכינה בעולם- לגדל חייל של ה'.
אני לא רואה בזה פחיתות כבוד מאשר המצוות שמוטלות על האיש. ואני לא מרגישה פחות עובדת ה' מאיש.
אבל אני באמת לא מחוייבת מעצם בריאתי במצוות פרטיות.
לדוג' איש הולך עם ציצית כל היום. אשה לא.
אז ברור שלא נגיד שלכן האישה לא מקיימת מצוות- ברור שהיא עובדת את ה' .
אבל ברור שהאישה לא מקיימת את מצוות ציצית במשך היום.
( דרך אגב- יש 6 מצוות תמידיות שאפשר לקיים במחשבה כל הזמן- זה גם לאיש וגם לאישה,אבל זו לא מצווה מעשית פיזית כמו ציצית).

המהר"ל מדבר על זה הרבה .האישה יותר כללית והאיש יותר פרטי וזה בא לידי ביטוי גם במצוות שמקיפות אותנו במשך היום.

(ובגלל שחידדת את ההבדל בין מצווה למנהג- אז שימי לב שללכת עם כיפה זו לא מצווה...זו רוח היהדות)

בגדול-נראה לי שכולנו כאן מסכימות על אותו דבר,רק לכל אחת יש חידוד ודיוק שונה.

אשמח מאד להמשיך אחרי החג.
אם אני יכולה להוסיףלא כרגע
זה שאישה פטורה מחלק מהמצוות (בשונה מגבר), זה רק כי היא עסוקה במשהו *עוד יותר חשוב ונעלה* אפילו מן המצוות.

כמו שמי שעוסק בצרכי ציבור - פטור בזמן הזה. כי זה תפקיד חשוב יותר בשעה זו.

חס ושלום וודאי שזה לא פחיתות כבודמיואשת******
התכוונתי לומר שזה לא הדרך היחידה שלנו לעבוד את ה.
והוא הולך עם ציצית ואני עם כיסוי ראש כל היום אז ברור שאיש לא מקיים את מצוות כיסוי ראש במשך היום
אני הולכת למקווה כל חודש ומברכת והוא לא, מה זה, מצווה כללית? אז הוא לא מקיים אף
פעם טבילה בברכה.
אני מדליקה נרות כל שבת והוא לא
אני(תיאורטית, היום לא) מכשירה את העוף
מבשלת כשר
הוא מניח תפילין אני מכסה חלקים מגופי
המוני מצוות פרטיות (מי שאני שאתווכח עם המהר״ל וזה גם לא הענין פה אבל מודה שאני לא מבינה למה הכוונה כנראה)
הבעיה מתחילה בכל ההשוואות המיותרות האלו. לדעתי.
זה פשוט מיותר ולא ברור לי בכלל
הייתי במעמד הר סיני
קיבלתי תורה
אני מקיימת אותה
לא כמו איש
וגם לא כמו האישה שלידי
והוא לא מקיים אותה כמו כהן
ויושבי הארץ מקיימים ייתר מצוות מיושבי חול
אין לזה סוף ואין לזה סיבה להשוואות האלו וזה מה שניסיתי לומר
הקבה ברא אותי כמו שאני עם המצוות שלי ואני חשובה בעיניו עם המצוות האלו כמו כל אחד מברואיו האחרים ולא חשוב מינם או מעמדם
ואם לא הצטוויתי במשהו אז תודה רבה, לא חסר לי ומחר אני מחליפה תפילין במקווה כל חודש רק תאשרו לי… מי נביא וידע אם המקווה שלי כל חודש שווה הנחת תפילין של בעלי כל השנה? למה זה חשוב? זה שלו, זה שלי. זה מה שהקבה רוצה ממני וזהו
אם הקבה היה רוצה שאניח ציצית כל יום היה בורא אותי גבר זה לא ברור? אם ברא אותי אשה אז זה לא מה שהוא רוצה ממני למה אני צריכה להשוות את זה בכלל?

מה שאני יצאתי בחריפות זה נגד האמירה (שבארץ אהבתי הבהירה שלא התכוונה אליה) שאשה יכולה תיאורטית לעבור יום שלם בלי לקיים מצווה. זה פשוט בשיא הפשטות שזה לא נכון בשום תורה ואופן, ואין צורך להיכנס להגדרות איזה מצוות ואם הן פרטיות או לא כי זה לא לשוב.
נטילת ידיים ברכות אכילת כשר עשרת הדברות, לא בדיוק יסר מצוות שאי אפשר לחיות יותר משעתיים בערך בלי לקיים אחת מהן.
שיהיה חג שמח!
הדשא של השני ירוק יותר😊😊😊אם מאושרת
סיפרתי לאישי על הדיון המעניין-
אז הוא התפלא ממש מהרעיון שלך- להחליף מקווה בתפילין???
נראה לו הרבה יותר קל לטבול לפני התפילה כל יום מאשר להניח תפילין
חחחחמיואשת******
שיעשה את זה פעם אחת עם בדיקות פנימיות, הכנות מדוקדקות עד הטבור ותנוכי אוזניים ובלן שיבדוק אותו שלוש טבילות, ואז נדבר שוב 😁
עכשיו כשהוא אומר לטבול כל יום לפני הטבילה זה מבחינתו כמו להתקלח
***תיקון*** בזכות הדברים של מיואשת - מתקנת את הדברבארץ אהבתי

מה שכתבתי על עבודת ה' של האישה יצא לי בניסוח ממש לא מוצלח, שמשתמע ממנו דברים אחרים לגמרי ממה שהתכוונתי.
תודה ל@מיואשת****** על התגובה שלה שיצאה ישר מהלב, והאירה לי את הטעות במה שכתבתי.

יום רגיל של כל יהודי ויהודיה מלא במצוות והזדמנויות לקיום מצוות, ועבודת המידות שהיא גם עבודת ה'.
וגם הדברים הכי 'חומריים' שאנחנו עושים - לבוש, אוכל, טיפול בילדים, כביסות, בישולים - הכל הכל קשור ומוקף במצוות - צניעות, ברכות, כשרות, חסד, ועוד…
וכמובן יש את כל מצוות ה'לא תעשה' שאנחנו מקיימים בעצם זה שאנחנו לא עוברים עליהן.
ומצוות יישוב הארץ שאנחנו מקיימים פשוט בעצם הקיום שלנו פה.
ואין בזה בכלל שום הבדל בין גברים לנשים - זה נכון לכל אחד ואחת, וזה מה שהופך את התורה לתורת חיים, שקשורה לכל רגע במציאות שלנו.

מה שניסיתי להגיד (ונתעלם מהניסוח העקום שיצא לי קודם, אני מנסה לכתוב פה מחדש, מקווה שיצא הפעם יותר ברור), זה שאני מרגישה שדווקא בתור אישה יש לי יותר חיבור לצד הזה של הקיום של התורה בתוך העולם.
כי אולי בתור גבר הייתי יכולה להרגיש שעבודת ה' שלי נמצאת בבית הכנסת, בתפילין, בשיעור דף יומי, וכו'. וגם לגבר זה לא נכון - כי עבודת ה' לא מסתכמת שם. יש משמעות גם בחלק הזה, אבל זה לא הכל. 'גדול תלמוד שמביא לידי מעשה'.
אבל דווקא כאישה, שאין לי את החלק הזה, אני יכולה יותר להרגיש איך אני מכניסה את עבודת ה' דווקא בעשייה של היום-יום. ואני מרגישה שדווקא שם יש לי מה להוסיף.
וזה מה שאני רואה במגילת רות שקוראים בשבועות, בנעמי וברות, שמקיימות את התורה בתוך החיים עצמם, בחסד שלהן, במסירות להמשכיות. ומתוך כך גם בעז עושה חסד עם רות, ומשם נולד המשיח.

ואני צריכה כבר לחזור לבישולים, אז רק בקצרה על מה שהזכרת בהקשר של פמיניזם - @מיואשת******
אני מרגישה שהיום הפמיניזם הדתי מושך את הנשים לנסות לעבוד את ה' כמו גברים.
אבל זה חודר גם למקומות שפחות בגישה פמיניסטית.
ובתור בחורה לימדו אותי שהחיבור שלי לשבועות הוא על ידי לימוד תורה כל הלילה. ובאולפנא של אחותי נמצאים בשבועות באולפנא ויש להן לימוד כל הלילה.
ואני לא חושבת שזה רע, כל עוד זה מתאים ומתאפשר.
אבל כשפתאום המציאות המשפחתית לא איפשרה לי לחגוג ככה - זה העלה בי הרגשה שאני כבר לא יכולה להיות מחוברת לחג כמו פעם.
וזה גרם לי לנסות להבין איך אני יכולה לראות את הדברים אחרת. איך ה' באמת רוצה שאני אקבל את התורה - לא כמו שלימדו אותי באולפנא, בדרך שבה חוגגים בישיבות, אלא איך שמתאים לי באמת האמא. מתוך הבנה שלהיות אישה לא אמור להיות חיקוי של האיש, אלא יש לנו תפקיד ודרך משלנו. ודווקא מה שאני מחוייבת בו מכוון אותי להבין איפה העיקר של העבודה שלי.
ההשוואה שלי מול הגברים היא לא כי חסר לי שאין לי את מה שאצלם. להיפך - מתוך ההסתגלות על ההבדל, זה מחדד לי איפה אני צריכה להתמקד. כמו שאם יש פועלים שונים עם כלי עבודה שונים, אז לא יהיה נכון שכל אחד ירצה את כלי העבודה של השני, אלא שכל אחד יבין מה העבודה שלו עם הכלים שלו.

אם לך השאלות בכלל לא עולות - אשרייך וטוב לך. כנראה שלך הדברים פשוטים וברורים, ואין לך צורך להיכנס לזה. ואולי גם התשובות שלי לא נכונות בשבילך… אני כותבת מתוך המקום שלי (ולדעתי זה אמור להיות הפמיניזם האמיתי - להבין שיש לאישה תפקיד משלה שמוסיף לעולם בדרך אחרת, ולא לנסות להראות שהאישה יכול לעשות כל דבר כמו האיש, מה שבעצם מוחק את הייחודיות של האישה).
אני גם הרגשתי קושי במעבר מרווקה לנשואהאם מאושרת
הרווקות בימינו מתפללות 3 תפילות ביום,לומדות הרבה תורה...
יש לי חלום להקים מוסדות חינוך לבנות שיחנכו להיות אמהות ,להיות נשים ולא כחיקוי לגברים שאחרי כך יוצא קושי נפשי לשנות את דפוס החיים המוכר
שמחה שהתחברת לדברים...בארץ אהבתי
ואני ממש מזדהה עם החלום שלך. הלוואי שתצליחי להגשים אותו🙂
וואו, החלום שלך מדהים!~מרמלדה
ממש מזדהה גם.
תודהאם מאושרת
אולי תבואו להיות מורות?
גם אני חולמת על מוסד כזה לבנות שלי🙂אם_שמחה_הללויה
מסכימה איתך מאד על הפמיניזם האמיתי מיואשת******
והשאלות שעולות לך זה מתוך זה שלימדו אותך להתחבר לחג בדרך הגברית שלו, לדעתי. ואין בזה שופ פסול כמובן, אבל אני שלא התרגלתי לכתחילה לחגוג שבועות שלימוד תורה בלילה, לא מרגישה שזה שונה.

לחמוד כל הלילה זה מנהג. לא מצווה. המצווה היא ללמוד, אבל גבר שלא לומד בשבועות בלילה לא עבר עבירה (זה לא כמו שינה בסוכה למשל)
וגם לאכול מאכלי חלב זה מנהג…
(לא שאני משווה מנהג שמקיים מצווה גדולה מול מנהג של אוכל, אבל בכל זאת חשוב שנבין שזה מנהג לכבוד החג. לא מצווה מיוחדת לחג ללמוד תורה זה מצווה ממש)
אז כן יש לי מחשבות איך לעשות משהו מיוחד לכבוד החג ואיך לייחד אותו ואנחנו בדרך כלל לומדים כולנו יחד משהו משותף בסיום הסעודה, כי זה חג של תורה ומתאים ללמוד תורה, אבל חשוב לי להנחיל ולהנכיח שעיקר החג זה לחגוג את הייתנו יהודים ואת זה שאנחנו , מכל העמים, קיבלנו תורה! ומקיימים אותה בכל יום! לא בליל שבועות…
גם פה את ממש צודקת...בארץ אהבתי
ואני מסכימה שהשאלות שעלו לי הן מתוך זה שלימדו אותי להתחבר לחג בדרך הגברית שלו.
ונכון, זו בכלל לא המצווה של החג, זה רק מנהג.

אבל במציאות - יש נטיה היום לחנך בנות לעולם רוחני על פי המודל של הבנים, ולפעמים זה יוצר טעויות.
ופעם אולי הייתי בשלב של הרגשת הפספוס. אבל היום אני ממש לא שם. וזה מה שניסיתי לשתף פה. שהחלק שלי בתורה הוא מתוך החיבור שלי לקבלת התורה, ולקיום שלה בתוך המציאות. ואני באמת שמחה בחלק הזה, ולא מרגישה שהפסדתי משהו אחר...
(ואני עדיין שמחה אם אני מצליחה ללמוד משהו בחג, לא כי אני צריכה 'לחקות' מישהו אחר, אלא כי אני אוהבת את התורה ושמחה ללמוד אותה ולהרגיש איך היא משנה אותי ומגדלת אותי).
מהממת ❣️ אהבתי את הסוף, לגמרי!מיואשת******
וואו בארץ אהבתי מדהימה!אמא לאוצר❤
איזה דיוק מהמם, ואיך קיבלת את הביקורת על דברייך בצורה מעוררת התפעלות! ממש ללמוד ממך....
עכשיו ותמיד 😘
את אישה ממש מיוחדת!! ממש השראה בשבילי....

וממש הזדהיתי עם זה שחינכו אותנו מראש להתחבר לחג בדרך הגברית שלו.. גם בשבועות וגם בכל החיים.
מרגישה שאמנם זה מקסים ומדהים כשאפשר- שגם בנות לומדות הרבה, מתפללות הרבה וכו...
אבל לא מספיק חינכו איתנו לחיות חיים של תורה במובן הפשוט של המילה ולהבין מהי עבודת ה' הנשית.
ושעצם היותנו רעיות ואימהות זה עבודת ה' ורצון ה' ממש.
ועם כמה שאני שמחה על כל התורה שלמדתי, על כל התפילות שהתפללתי כרווקה וכו...מרגישה שזה עושה את זה הרבה יותר קשה היום, כשאני לא יכולה, כי אני ב"ה עסוקה בדברים אחרים- להבין שזו זו עבודת ה'... ובמקום באמת להבין את זה, מוצאת את עצמי מתגעגעת לעבודת ה' של אז, וכן- גם מרגישה לצערי שזו עבודת ה' יותר " אמיתית, טובה, ומשמחת את ריבונו של עולם"... למרות שבשכל מבינה שזה ממש לא ככה.....
מזדהה כל כך 💕לפניו ברננה!
רק עכשיו קוראת את כל הדיון הזה, והוא מרתק מחי
מזדהה מאוד עם הקושי במעבר מרווקות לאמהות בגלל החינוך הזה שמדמה את הבחורות לבחורים.
אני לא נגד כמה שיותר לימוד תורה ותפילה לבנות, אני מאוד שמחה על כל מה שלמדתי והתפללתי ברווקותי, אבל כן מרגישה שמשהו בחינוך ובהשקפה מאוד מעוות, ושלא מלמדים אותנו איך להיות נשים ואמהות.
יש פה איזה שהוא פרדוקס, כי אם מלמדים בחורה שחשוב שתנצל את הזמן כמה שיותר לתורה ולתפילה, ברור שכשהיא לא תוכל לעשות את זה יותר היא תרגיש החמצה. זה דורש שינוי מחשבתי עצום להפנים שמה שהיא עושה עכשיו חשוב יותר, ונראה לי שכולנו מתמודדות עם הקושי הזה.
אני מתלבטת הרבה בשאלה מה בדיוק חסר בחינוך ואיך לשרש את זה בבנות. נקודה אחת שעלתה לי, ואשמח לשמוע עוד רעיונות היא להדגיש לבנות שעם כל החשיבות של התורה והתפילה, אם יש להן הזדמנות של חסד זה חשוב ונעלה פי אלף. וזה מתחיל בדברים הכי קטנים, בבית. אם את רואה שאמא צריכה עזרה מיוחדת היום, אז זה לא הזמן להאריך בתפילה ותחנונים. אבל מה, זה העבודת ה' שלי? שאחטוף את המילים? ה' מעדיף את החסד שלך כרגע. זה מסר שכל כך חשוב להחדיר בבנות, במיוחד בגיל ההתבגרות האגואיסטי.
ושיתוף קטן לסיום, יש לי גיסה שנוהגת להישאר ערה וללמוד בליל שבועות. לפני שראיתי את זה, אף פעם לא עלה בדעתי לעשות את זה, היה לי ברור שרק הגברים לומדים בליל שבועות. מאז שזכיתי להכיר אותה זה נהיה היצר הרע שלי... אז שנה שעברה הייתי עם תינוק קטן ויונק, והבנתי שזה בלתי אפשרי, אז ויתרתי על הרעיון בהחמצה. השנה חשבתי שאולי הפעם אשאר ללמוד, לא כל הלילה כמובן, אבל אולי שעה... וכשהגיע הזמן אחרי הסעודה ואחרי שהרדמתי את כולם, בשיחה כנה עם עצמי הבנתי שזה לא בשבילי. אני יכולה להישאר ערה עוד שעה כדי ללמוד ולהרגיש טוב עם עצמי, אבל מחר אהיה עייפה וחסרת סבלנות לילדים, וגם בעלי יהיה עייף, וצריכים הורה אחד מתפקד כאן בבית. אז אם אחשוב מה ה' באמת רוצה ממני עכשיו, התשובה תהיה ללכת לישון. והלכתי לישון שלמה עם ההחלטה שלי, ואחרי שקראתי את הדיון פה אני עוד יותר שלמה איתה, ומסכימה עם הדעה שלהישאר ערה וללמוד בליל שבועות זה פמיניזם מעוות
אשרייך!!אם_שמחה_הללויה
החשיבה שלך כל כך נכונה!
דווקא השינה שלי בשבועות כל כך מתוקה! נראה לי הכי מתוקה בכל השנה אני יודעת שהשכר שלי על זה שאני משחררת את בעלי ללמוד כל הלילה וגם יום למחרת נמצאת עם הילדים.
הרבנית ימימה באמת אומרת שלאישה לא טוב להישאר ערהמתואמת
כל הלילה, כי היא נהיית עצבנית וכעסנית.
לפחות לגביי - זה ממש נכון...

והתחבטתי בדיון הזה במהלך שבועות, כשהבת שלי נשארה ערה כל הלילה... (לא בכוונה תחילה - היא הלכה לשיעורים עם חברות והתמלאה אדרנלין, שלא נתן לה להירדם אחר כך)
אז ב"ה היא דווקא בכלל לא הייתה עצבנית, אבל היא הייתה אובר-נרגשת ונלהבת (גם כי אכלנו סוף סוף את כל הדברים הטעימים שהיא הכינה לחג).
ובאמת התחלתי לחשוש מזה שיהיה לה קשה כשתגדל להיפרד מההתרגשות ומהאדרנלין של ליל שבועות והשיעורים והלימוד אל תוך הלילה... (אבל לפחות היא מממשת את נשיותה בכך שהיא מכינה מטעמי חלב )
טוב, יש לנו עוד כמה שנים לשים לב ל"חינוך" שלה בעניין...
הפריע לי קצת מה שכתבתאן אליוט
אני חושבת שחשיבות חסד ועזרה בבית נכון גם לבנים וגם לבנות. זה לא שבנים מחוייבים להאריך בתפילה, ויש הרבה דעות שבנות בלי ילדים חייבות לפחות 2 תפילות..
אז חשוב לחנך את כל הילדים לעזרה ולשים לב למה שקורה סביבם.
גם לימוד כל הלילה לדעתי זה ממש לא "פמיניזם מעוות".
לדעתי כל עוד אפשר, אז למה לא? מה הקשר פה לגבר/אשה?
אנחנו היינו לומדים כל הלילה לפני שהגיעו הילדים, והיו שיעורים מאוד מעניינים בהית הכנסת.
לדעתי זה עניין של גיל ומצב משפחתי. ככל שמתבגרים ההיפוך של יום/לילה קשה יותר, גם לגברים. וכשיש ילדים קטנים זה יותר נכון למשפחה כולה ללכת בשעה רגילה לתפילה בבוקר, ולאכול סעודת חג וכו'. ולדעתי עם שני ההורים. לא רק האמא.
ומי יודע? אולי כשהילדים יגדלו נחזור לזה.
אז נראה לי שלהלביש את עניין לימוד התורה לבנות רק על פמיניזם, ועוד מעוות זה ממש לא במקום.
כן, העולם התקדם, גם נשים לומדות וזה מבורך. ועוד יותר מבורך שהן יכולות לבחור מה מתאים להן.
מסכימההמקורית
יש איזונים בכל דבר. ברור שאישה שמטופלת בקטנים לא יכולה להתפנות לדברים האלה, והיא צריכה להתמקד בעבודת השם אחרת בשלב הזה של החיים אבל זה ממש לא סותר. יש דברים שנכון להשאיר לגיל שהילדים יותר גדולים, ויש יותר פניות אבל גם אצל גברים זה ככה אגב. לא דומות שנות הבחרות של גבר לשנות הנישואים ולכל זמן בחיים יש את העבודה הרוחנית שלו. ואני חושבת שזה לימוד מסוים מחיי התורה, שאף פעם זה לא הכל או כלום.
את צודקתמיואשת******
הנקודה של פמיניזם מעוות זה מתי שאשה מרגישה שרק אם היא תלמד תורה בלילה היא בעצם תעבוד את ה בצורה ה״אמיתית״ (הגברית) וכל השאר פחות שווה.
נכוןאן אליוט
אבל צריך להדגיש שזה נכון גם לגבי גברים.
הם לא חייבים ללמוד כל הלילה, זה רק מומלץ. ואם כתוצאה מכך הם נרדמים בתפילה בבוקר, ולא יכולים ללמוד במהלך היום, מה הרווחנו?
וגם להם זה תלוי מצב משפחתי, כי אם יש ילדים שצריכים מהם הכוונה בבית הכנסת, אבל האבא הולך למניין המוקדם ישר אחרי הלימוד הלילי, ואז אין מי שיתן להם אותו? או ארוחת חג בלי אבא כי הוא ישן, ובלי לימוד משותף אחר כך?
לכן צריך לעשות שיקול מה עדיף.
ואכן, עיקר החג לדעתי לשמוח בתורה שקיבלנו, ואם אפשר גם ללמוד תורה ולשמוח מכך אז מעולה
בהחלט ממש נכוןמיואשת******
אני מסכימה איתךמחי
שכל עוד אפשר למה לא. הבעיה היא כשכבר אי אפשר, והמציאות היא שגברים ממשיכים להתפלל במניין וללמוד הרבה יותר מהנשים. לכן לדעתי חשוב יותר להדגיש את זה בחינוך של הבנות מאשר הבנים, אבל ברור שהחשיבות של חסד ועזרה בבית נכונה גם לבנים וגם לבנות.
זה מאוד מבורך שנשים ובנות לומדות, בשום מקום לא אמרתי שלא. זה מקסים לפני שהילדים נולדים, ואני לגמרי בעד לחזור לזה אחרי שהילדים יגדלו, וגם בעד להמשיך למצוא זמן ללמוד מדי פעם גם תוך כדי גידול הילדים.
דיברתי על השנים שהילדים קטנים, שבחורה שהתחנכה ללמוד ולהתפלל כמו גבר, המעבר לאמהות יהיה לה מאוד קשה כי היא לא תוכל לעשות את זה יותר, בשונה מבעלה שאצלו השינוי פחות דרמטי, גם אם הוא שותף בכל העשיה בבית.
ביקשתי רעיונות מה לדעתכן חשוב להדגיש בחינוך הבנות כדי להפחית מהקושי שבמעבר הזה. לדעתי יש קשר בין ההדגשה להרבה לימוד ותפילה בשנים שלפני החתונה ושהופכים את זה לעיקר המהות שלה.
לימוד ותפילה הוא חלקן של הבנות לגמריהמקורית
אם כי לא כמו אצל גברים מבחינת לימוד.
אישה צריכה לדעת הלכות טהרה, כשרות, ברכות, שבת ועוד.. אם היא לא תלמד, איך תדע? במיוחד שהיא רוב הזמן עם הילדים ולומדים ממנה הרבה הנהגות
ותפילה היא אבן היסוד שלנו לקשר עם בורא עולם.
בעיניי זו מהות. התפקיד שלנו מורכב ממהות רוחנית ומהות גשמית. בדיוק כמו הגברים.
לגברים יש חלוקה שלהם של המהות במינונים שלהם ולנשים יש את שלהן.

דווקא ההקטנה של הנושא הזה בחלק של הנשים קצת מקוממת אותי כי לפעמים מרוב רצון לנרמל ולאזן מזניחים את זה לגמרי
את צודקתמחי
לא דייקתי במילה מהות, באמת יצא לי ניסוח מקומם. כמובן שהמהות של האשה היא תורה ותפילה לא פחות מגבר, ואהבתי את ההגדרה שהתפקיד שלנו מורכב ממהות רוחנית ומהות גשמית (אם כי גם המהות ה"גשמית'' שלנו היא רוחנית וקדושה)
אז מה שהתכוונתי להגיד זה, שכמו שמחנכים למהות הרוחנית שלנו, צריך לחנך לא פחות למהות הגשמית, או אולי נכון לקרוא לה המעשית, כי היא כוללת גם מצוות מעשיות. (אם הבנתי נכון את כוונתך בחלוקה הזו) כי בחלק משמעותי מחייה ומיומה האשה תתעסק יותר בחלק המעשי ופחות בחלק הרוחני/עיוני, וחבל שהיא תרגיש שרק כשהיא לומדת או מתפללת אז היא שווה, אז היא עושה את הדבר האמיתי, ובשאר הזמן היא עושה דברים חשובים, אבל מקריבה את הרוחניות שלה.
אפשר לעשות גם וגם 🙃המקורית
מסורת שעוברת אצלנו כבר כמה דורות ואפילו אמא שלי שלא דתייה נוהגת בה - כשמכניסה תבשיל לתנור מתפללת להשם בשפת האם שלה שיצליח התבשיל. או כשקשה לה היא קוראת להשם שיעזור לה. זה שגור בפיה כי כך נהגו אמה וסבתה. אז גם היא עושה זאת.

כמה למדתי על זה לעבודת השם שלי את לא מבינה. בהרבה מהעשייה הגשמית יש תפילה ושיח עם השם
תפילה ורוחניות של אישה זה לא רק שמונה עשרה ועמידה ותהלים. גם עשייה גשמית שכוללת בתוכה מהות ועשייה רוחנית. וזה כולל גם עניין של סדר עדיפויות. לרוב, בינינו, אישה יכולה למצוא זמן להתפלל שמונה עשרה פעם ביום במקום לגלוש באינטרנט. או לשבת לקרוא 2 הלכות ביום. האם כולנו עושות זאת על אף שבידינו, לרוב, הזמן?

אומרת את זה לעצמי בעיקר כי מאוד חסר לי לאחרונה, ובפה מלא - לא. זה לא בראש סדר העדיפויות שלי לצערי ואני לא מפנה לזה זמן. יותר בשבתות. אבל זה לא אומר שלא יכלתי.
אבל זה נכון להכל בתכלסאן אליוט
החיים מאוד מאוד משתנים כשהופכים לאמהות. ואם מניקים אז בכלל החיים משתנים לאמא יותר מלאבא.
וזה בשלות שצריכה להיות גם לגבר וגם לאשה לדעת לקבל ולזרום עם השינוי העצום הזה.
ככה שדווקא החגים, כבר נראים פחות עיקריים בשינוי הזה.
אם כבר היה יותר קשה לדעתי השינוי כשבנות גדלות ומגיעות לגיל בת מצווה, שנגיד אצלי הבנות בבית כנסת נכנסו עד אז חופשי לעזרת גברים, ואז כבר לא, וכל ההבנה על השוני בין תפקידי גברים ונשים בתפילה ובחיי הקהילה.
אז לדעתי החינוך לשוני הזה צריך להתחיל מגיל קטן, ולאו דווקא לגבי עבודת ה' הפרטית של כל אחת, כי תפילה ולימוד אפשר להמשיך מהר מאוד אחרי לידה (אלא אם התינוק לא יורד מהידיים ולא נותן לישון וכדומה).
אני פחות מתחברת לענין של חסד. דילגת על מצוות אחרותמיואשת******
על כמה שגידול ילדים זה מצווה
כיסוי ראש
צניעות
נידה
ועוד איזה שש מאות מצוות
אני יושבת שמגיל קון צריל להדגיש את כמה שנפלא לקיים מצוות ולהיות יהודים וכמה שזה תופס לכל רגע בחיים שלנו
ברכות באכילה, אשר יצר וכן הלאה תרומות מעשרות הפרשת חלה צדקה
לשוב להבין שקיום מצוות מקיף את כל החיים ולא מתמקד במצווה אחת בלבד
מסכימה איתך מאודבארץ אהבתי
ורק אומרת, שאני חושבת שגידול ילדים זה לגמרי תחת הכותרת של 'חסד', זו הנתינה הכי גדולה והכי אינסופית שלנו...
זה בדיוק מה שהתכוונתי מחי
כללתי את כל גידול הילדים והטיפול בהם תחת הכותרת של חסד.
אבל מסכימה עם מיואשת שיש עוד מלא מצוות שנשים מקיימות בכל רגע
אהבתי שגידול ילדים נקרא חסד גדול 😀פרצוף כריתאחרונה
איזה מחזקת אתפרצוף כרית
תמיד יש לי נקיפות מצפון שאני לא מספיק עושה חסד, כי רוצה לשמור הכוחות לילדים ולעצמי להיות שמחה ולא לעשות מעל לכוחות שלי
וכאילו איזו רעה אני שאני חושבת רק על המטרות שלי ולא מספיק על חסד לאחרים
אבל זה באמת עמוס, ובקושי עם גידול ילדים-לא עומדת בכל... זה עומס מטורף..
אבל בשביל שמשימה תצליח חייבים שכל אחד יעשה תפקיד אאם מאושרת
את ממש צודקת שצריך לבדוק מה מתאים לכל שלב בחיים ושהילד יתפלל עם אבא זה חשוב ביותר.
אבל אם נקודת המוצא היא שכדי שנגיע למטרה טובה ונשלים את המשימה בהצלחה-
האיש הוא זה שילמד והאישה היא זאת שתאפשר לו אני חושבת שנגיע לתוצאה יותר מושלמת מאשר ששנינו נלמד או שנינו לא נלמד.
אז מחפשים את דרך האמצע כדי שהמצוות ( כמו תפילה של ילד לא יפגעו) ומזיזים את זמן הסעודה כדי שאבא יהיה בסעודה.
אבל הלימוד שלי הוא לא חלק מהדברים שלקחנו בחשבון בשבועות.
וכן - מאז שנולדו הילדים שבועות זה החג שאני הכי לא פותחת ספר אלא מטיילת בכמה שיותר גינות ( גם בשבת בצהריים כדי שאבא יספיק לישון ולהכין שיעורים ללילה וגם בחג כי אבא ישן).וב"ה אני לא מרגישה שאני מוותרת על משהו אלא שמחה בחלקי בהגדלת התורה בעולם.
התחברתי מאודמחי
תודה על שתי נקודות המבט האלה!
אבל אם את מרוצה אז זה מצויין!אן אליוט
התגובה שהפריעה לי זה שלימוד בשבועות כל הלילה היה פמיניזם מעוות ולא נכון לנשים.
אז הבעתי את דעתי שבאופן כללי לימוד כל הלילה לא תמיד ובכל גיל נכון גם לגברים וגם לנשים, ושיש נשים שכן אוהבות ללמוד וזה מבורך.
וכן, צריך שתהיה הסכמה בין בני הזוג איך לחלק את המשימות, אבל לא תמיד זה דווקא לשלוח את הגבר ללמוד.
למשל השנה אצלינו, לא היה מעשי עם הקטנים ששנינו נלך לשיעור הראשון, וידענו שגם לא נחזיק מעמד מעבר. ובעלי ויתר לי שאני אלך, כי הוא ידע שאני מאוד אוהבת לשמוע את הרב שדיבר, וגם אצליח יותר לעקוב בגלל ענייני שפה. אז בערב הוא לא למד, אבל ביום כן למדנו.
אז זה לדעתי מאוד אישי לבני הזוג, ולתקופה בחיים. ומעולה שיש אפשרויות שונות.
צודקת שזה נושא של בני הזוגאם מאושרת
אצלנו אנחנו שמים חשיבות יותר ללימוד תורה של בעלי בגלל שהוא מחוייב ואני לא,אבל כל זוג באמת בוחר את הבחירות שלו. ואשריכם שהגעתם להסכמה משותפת שטובה לכם!!!
לחדד את זה שאנחנו עבדי ה' ולא עבדי עצמנואם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך ח' בסיון תשפ"ב 23:36
כמו שכתבת ממש יפה!
להבין מה בדיוק ה' רוצה מאיתנו.

נחמה ליבוביץ אמרה -
״אם התפנתה לי שעה קלה בבוקר, מה עליי לעשות? האם עליי להניח קוביות שחורות על המצח, דבר שאיני מצווה בו, או להיכנס לשכני החולה ולקיים מצוות ביקור חולים, שאני מצווה בה?"

ואפשר להאיר את זה במקרים שקורים בחיים.
אני מנסה להיזכר בכמה דוגמאות שראיתי אצל אימי שהעבירו לי את המסר הזה ובהמשך החיים עזרו לי לחשוב-
בעיקר עולה לי ערבי פסחים-
תמיד אמא שלי היתה עוזרת לכל הסבתות והשכנות שצריכות עזרה- והדגישה לנו שזה כי בעולם הבא לא ישאלו אותה למה הפנאלים לא מבריקים אלא למה לא עזרה לגברת x.

נשים יקרות כתבו כאן שזה לא רק חסד-
אז אני נזכרת בעוד דוגמא מערב פסח שלא קשורה לחסד-
יום לפני בדיקת חמץ וכמנהגה של אימי הגענו לנקודת הגמר כשהבתים של האחרים יותר מצוחצחים... קמנו בבקר בידיעה שהיום כולנו עובדים קשה ומסיימים ,ואמא שלי מוכנה לצאת לדרך ומאיצה בנו להזדרז- כי יש עוד מעט אוטובוס וכולנו מוזמנים לבוא איתה
אני עד היום זוכרת את התדהמה שאחזה בנו- ואמא שלי בשלווה מסבירה לנו שמצוות ושמחת בחגך היא מצווה מאד חשובה ולכן נוסעים לקנות בגדים!
והיה גם את הערבי פסחים שלפני הגרוש( ושנה לפני שהיה משאל מתפקדים) שאמא שלי התחננה שנלך להתנדב במטה של גוש קטיף ולא ננקה בבית,כי עכשיו זו שעת מאבק וננמיך מהציפיות בבית כי יש דברים יותר חשובים
הסיפורים הקטנים האלה נותנים לי היום את הכוח לוותר על דברים ולחשוב מה המעשה היותר רצוי לפני ה'.

ועוד כוון-
כל הדיון כאן הוא על הטעם שאישה פטורה ממצוות כי עוסקת בבניית הבית היהודי.

חשוב לזכור את הטעם הנוסף- שהאשה יותר רוחנית מהאיש שהוא נברא מהאדמה.
ולכן הוא זקוק למצוות ולימוד תורה שימשכו אותו למעלה והאישה לא פטורה אלא פשוט לא זקוקה לזה.היא כבר במעלה רוחנית גבוהה

כשזוכרים את הטעם הזה- יותר קל לחנך את הבנות לזה וגם לנהוג כך בעצמנו.
כתבת יפה! צודקת על הסוף, חשוב מאד!!מיואשת******
נהנתי לקרוא הכל !אם מאושרת
איזה רעיון יפה המימד הנשי של מגילת רות!
וואו בארץ אהבתי!אמא לאוצר❤
איזה עמוק ויפה...
ממש עבודת חיים..
תודה! באמת עבודת חיים...בארץ אהבתי
תודה יקרה !! כתבת מדהים וחיזקתהשלך על ה' יהבך
שבועות הוא חג מתן תורה, לא חג לימוד תורהמיואשת******
וככזה, הוא חג שהמהות שלו היא קיום התורה כל השנה.
לשמור ולעשות ללמוד ולקיים.
לא מרגישה שאני צריכה לחפש משהו מיוחד בשביל החג הזה, הוא מקיף את כל הקיימות שלנו
שמעתי לא זוכרת בשם מי, למה שבועות נקרא זמן מתןנפש חיה.
תורתנו
ולא זמן קבלת תורתנו

אני לא זוכרת את התשובה
זה אימרה חסידית כזאת
אני שמחה שכתבת את זהמשמעת עצמית
ובכוונה השארתי את זה כשאלה פתוחה.
הרבה כאן לקחו את זה לכיוון של לימוד תורה נשי, וזה לא בהכרח הדבר היחיד שנקרא "חלק בתורה".

ועוד לא עניתי, אז אענה עכשיו:

החלק שלי בתורה, זה הקשבה להוראות שימוש לעולם המטורף שלנו, פיסת שפיות, יציבות ומשהו מעלי שיש לו תשובה לכל מצב.

החלק שלי בתורה זה לחבר תלמידות מנותקות ומסמורטפנות (סמארטפון) טיפה לעולם שמעבר, שיש לו סיבה ותכלית ורוגע.

החלק שלי בתורה זה חיבור לתנ"ך, להסטוריה ולדעת שאני חלק ממשהו כל כך גדול ועתיק.

החלק שלי בתורה זה לראות בעל חוזר מואר הביתה, להקשיב לשמחה של הבנה חדשה בלימוד (בלי להבין כל כך את הנושא 🤭) ולדעת שהוא חלק מיחידה מובחרת.

החלק שלי בתורה זה לשאול את דעתה, ולדבר עליה. בשולחן שבת, סתם באמצע החיים, כי היא תורת חיים.

חג שמח יקרות🌾
ווא וואי.... חתיכת דיון הרמתן פה נפש חיה.
עונה😉אם_שמחה_הללויה
הצניעות שלי, כל הויתורים שאני עושה למען לשמור על הצניעות,
כל שחרור של בעלי לתפילה או ללימוד למרות שאני בדיוק "מה זה צריכה אותו בבית",
כל התפילות שאמרתי להצלחת עם ישראל,
כל התפילות שאמרתי להצלחת בעלי ברוחניות ובגשמיות,
כל התפילות שאני מתפללת על הילדות שלי שילכו בדרך התורה,
כל הכנסת אורחים שעשיתי בבית שלי,
כל אישה או בחורה שחיזקתי אותה במילים שלי,
כל לידה, כל הנקה,כל החלפת חיתול, כל ספונג'ה שעשיתי, כל קימה בלילה, כל סיר שהעמדתי, כל מקלחת שעשיתי.

וואו מדהימהפרצוף כרית
אני קוראת מה שאת כותבת ופתאום קולטת כמה אישה ממוצעת עושה, וזה הרבה מאוד! די להלחיץ את עצמנו..
הדרישות כה גבוהות מאמא שגורם לך להרגיש חלישות הדעת לעומת חוסר ההספק...
בקיצור תודה על החיזוק, אנחנו לא שמות לב כמה המון אנחנו עושות....
ואהבתי שאת מתפללת המון, כל הכבוד
תודה אהובהאם_שמחה_הללויה
שמחה שחיזק אותך!!
וכן, מרגישה שאישה בתפילה יכולה להשיג השגות שגבר יכול להשיג בלימוד תורה. כך היו האמהות הקדושות שהתפללו בלי סוף.
וואו. מועצת חכמות הדור פהבת 30

החלק שלי בתורה- לא יודעת. מניחה שאחרי מאה ועשרים אני אדע טוב יותר...

אבל בשבועות יש דבר אחד שמרגש אותי-

הפסוק "ישקני מנשיקות פיהו" שהוא הפסוק הראשון בשיר השירים. התרגום כותב שזה מתן תורה. ורש"י כותב- שהרעיה משתוקקת שהדוד ינשק אותה לא על היד אלא פה אל פה כחתן אל כלה.

וזה כ"כ יפה בעיני, המחשבה הזו שמתן תורה היתה מעין נשיקה בין הקב"ה לעם ישראל, ואת הרושם של הנשיקה הזו אנחנו מנציחים וחיים בזכות התורה והמצוות. אות לאהבת ה' אותנו ואהבתינו את ה'. 

זה באמת מרגש!בארץ אהבתי
התורה באמת מבטאת חיבור מיוחד ועמוק של אהבה עצומה בין הקב"ה לעמ"י
פריקה- בעל שלא מסתדר עם המשפחה שליאנונימית בהו"ל

טוב האמת שאני בוכה פה כבר שעה ומחפשת לפרוק, אולי זה יעזור לי גם להבין טוב יותר את הסיטואציה .אז תודה על המקום.

כמה הקדמות:

קודם כל יש לי בעל מיוחד. נשואים ארבע שנים וכל יום מחדש מגלה עד כמה זכיתי. תודה לה' אלף פעמים. הוא באמת מיוחד.

מהרגע הראשון שהם נפגשו היה ברור שהוא מאוד שונה מהמשפחה שלי במנטליות, בהשקפת עולם, באורח החיים.

בשנה הראשונה אחרי החתונה כל שבת אצל ההורים שלי הייתה הופכת לסיוט כי הוא היה סובל שם ולא מוצא את עצמו ואחכ היינו רבים.

ב"ה לאט לאט זה התאזן, למדנו להיות שם בלי לריב ולהגיע עם אפס ציפיות.

בפועל יוצא שאני מוותרת הרבה, כי כל מה שקשור למשפחה שלי מאוד רגיש אצל בעלי ואני מעדיפה לוותר על אירועים שאני יודעת שיהיו לו קשים.

תודה לה' אצל המשפחה שלו זה הפוך. אני שונה מהם מאוד בהרבה מובנים אבל אני נהנת שם, גם במשפחה המצומצמת וגם במורחבת. ברור שלא תמיד אני מוצאת את עצמי ישר אבל אני טיפוס די זורם וחברותי אז אני משתלבת.

עוד רקע חשוב: יש המון מפגשים של המשפחה שלו (המצומצמת והמורחבת). המוןןן. סביב כל חג, אזכרה, סתם יום. כמובן שנהיה ברובם (לאו דווקא בגלל בעלי, אלא בגלל חמותי). כשמגיעים לחול המועד נגיד, זה תמיד מינימום שלושה ימים. בבין הזמנים נהיה שם בטיול, שבוע אחכ ניסע לעוד יומיים ושבוע אחכ ניסע למפגש של הבני דודים.

להלן הסיפור:

מתוכננת שבת משפחתית של הצד שלי. יש לסבתא שלי יומולדת ומארגנים שבת של כל הצאצאים שלה אצלה בבית (25 איש כולל ילדים. זה לא המון אבל זה בלי עין הרע).

זה אירוע די נדיר שבת יחד כל הבני דודים, הפעם האחרונה שזה קרה היה לפני שש שנים. באופן כללי פחות יוצא להיפגש כולם יחד, אולי פעמיים בשנה לשעה - שעתיים כל פעם.

אני ממש רציתי לנסוע.

א. זו המשפחה שלי. שונה ואחרת מאיך שאני רוצה לחנך את הילדים שלי, אבל זו המשפחה. שם גדלתי.

ב. זו הזדמנות ממש נדירה. יש לי בני דודים שאני בקושי מכירה ואין ככ הזדמנויות להכיר, עכשיו סוף סוף נוכל להיות יחד שבת שלמה.

ג. נחת לסבתא שלי המתוקה.

בעלי הסכים ואמרתי שנגיע והתחלתי להתלהב ולהתחלק בבישולים והכל.

ועכשיו פתאום הוא אומר לי שהוא חשב על זה שוב אבל הוא לא רוצה להגיע.

הוא מפחד שלא יהיה לו מה לעשות שם, לא יהיה לו עם מי לדבר,  לא יהיה שם נוח, שנריב מלא. הוא מסכים איתי ששבת שלמה עם אנשים שלא מכירים יכולה להיות הזדמנות מעולה אבל זה חמישים חמישים והוא ממש ממש ממש ממש מעדיף לא לנסוע.

היה לי מאוד קשה לשמוע את זה.

א. אכזבה מהתוכנית שמשתנה.

ב. לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלי.

ג. התחלתי להשוות בראש את כמות הפעמים שאני הגעתי והתגמשתי למשפחה שלו ולעומת המעט פעמים שהוא הגיע למפגשים של המשפחה שלי. אני מרגישה שזה פשוט לא הוגן לוותר! מצד שני באמת לי הרבה יותר טוב אצלם.

ד. אני לא רוצה לפספס את השבת הזו שלכו תדעו מתי תהיה עוד אחת כזאת.

ה. אני מרגישה שאני מוותרת המון לאחרונה וזה ויתור גדול בשבילי כרגע.

מצד שני- אני לא רוצה שהוא יסבול. זה באמת הימור אם יהיה טוב.

אוף. מה עושים??

ברור שהוא יותר חשוב מהבני דודים שרואים פעם בשנה.

אבל זה קשה קשה קשה לוותר.

ואני גם יודעת שאני אוותר בסוף ושזה כנראה לא יהיה בלב שלם וזה יתפוצץ בסוף.

אבל מה אפשר לעשות?

מבאס ממש ממשנעמי28

אני חושבת שזה בסדר שפעם ב לא תהיה לו את השבת המושלמת.

אם הם לא מתנהגים אליו יפה, זאת סיבה הגיונית לוותר, אבל אם רק משעמם לו או אין לו עם מי לדבר - שיקח ספר או משהו.

גם אני לא מוצאת את עצמי בכל מיני מפגשים חברתיים / משפחתיים מהצד של בעלי, ואמנם הורדתי תדירות אבל פעם ב כשחשוב לו, אני יושבת עם עצמי וקוראת או עם הילדים.

בכל מקרה אל תוותרי על זה, גם אם הוא לא מגיע, תסעי עם הילדים.

מסכימה. שיסדר לו מראש תעסוקה.נקודה טובה

ותדברו מראש על הדברים הבוערים ותחשבו איך אפשר להמנע מהם/להסתדר איתם.

זה בהחלט חבל לוותר.. סהכ זה משפחה שלך, וגם אם לא תמיד הכל מושלם צריך להסתדר ולהפגש..

אני ממש לא חושבת שאת צריכה לוותרבורות המים

לא כמאבק כוחות או אטימות לרגשות שלו

ממ שלא

אבל בעיני אם זה חשוב לך מאוד כמו שתיארת

את צריכה לדבר גם את זה

בלי האשמה

לומר שאת זקוקה לזה שזה מאוד מאכזב אותך לפספס ולא להיות חלק

ושאת מבקשת ממנו כן להגיע הפעם

אבל שתשמחי שתחשבו יחד מראש מה יכל להקל

ושיבקש מה בוא זקוק ממך כדי להרגי שטוב יותר ותמשחי לעזור לו

ככה אני ביתי עושה לפחות

מאמינה שבקשר זוגי לא נכון לוותר בכזה לב חצוי בלי לנסות לפחות לדבר את הצורך

אבל באופן מחבר ולא מפריד 

ממש באסה, אבל לא רואה סיבה לוותררקלתשוהנ

אלא לחשוב מראש על פתרונות

ספרים לחדר

שתקבעו מראש נגיד מתי הולכים לישון שלא תיתקעי בשיחות וילך לישון לבד

תקבעו שיוצאים יחד לסיבוב

יש לו חרדה חברתית או משהו כזה?רוני 1234

אחרת לא הבנתי את הסיפור…

אפשר פעם בשנה לעבור שבת לא מהנה.

באותה מידה שהיא לא יהנה אם תסעו, את לא תהני להישאר בבית.

אבל כנראה שיש פה משהו שפספסתי, אולי תתני עוד קצת רקע… המשפחה שלך שיכת למגזר שונה מהמגזר שלכם?

לאלא ממש לאאנונימית בהו"ל

הוא סופר חברתי

איפה שתשימי אותו הוא יסתדר חוץ מעם אופי מאוד ספציפי של אנשים

ומה לעשות המשפחה שלי היא בדיוק האופי הזה...

הם כבר בנו עליו סטיגמה כזאת והוא נכנס אליה תמיד אז זה יותר קשה.

זה עוד יותר מתסבך אותי, כי אני יודעת שהוא יכול להיות כוכב האירוע תוך שניה, אז למה אתה לא מתאמץ על זה יותר?

אבל הוא באמת לא מסוגל כרגע.. הוא היה נראה ככ כנה ואמיתי כשדיברנו

אין דבר כזה.זווית אחרת

אין דבר כזה לא מסוגל.

בצבא אומרים- אין לא יכול

יש לא רוצה.

בחור צעיר, בריא בנפשו, מיוחד במינו וסופר חברתי כמו שאת אומרת- יתכבד ויתגבר על עצמו בדבר שחשוב כל כך לאישתו.

אפילו לכי לבד.

שילך למשפחה שלו ויהיה שם מסמר ההשבת.

לצערי אין לי שום הערכה לאמירה- לא יכול.

אם חייל יכול לשכב במארב בלבנון בקור ובבוץ שעות ארוכות,ואם נשים יכולות לתפקד חודשים ארוכים לבד כשהבעל במילואיןם אז גם בעלך יכול לעשות שבת עם משפחתך.

ומחילה על ההשוואה.

אפשר להזדהותבשורות משמחות

עם הקושי שלו. את מרגישה שזה רק מול המשפחה שלך או שזה דפוס שלו באופן כללי שמקומות המוניים שהוא לעיתים לא מוצא מקום בטוח בסיטואציה כזו

אני מציעה שכן כדאי ללכת לשבת אבל זה ידרוש ממך להיות איתו במחשבה עליו ולדאוג לו לכל מה שהוא שצריך כדי שהוא לא ירגיש לבד

אל תדרשי ממנו להביא לו תעסוקה כי זה לא העניין

אלא לתת לו הרגשה שהוא לא יהיה 'רואה ובלתי נראה'

תייצרי לי הרגשה של ביטחון במהלך השבת שהוא לא לבד ריגשית, ומנטלית שיש לו מקום, תכניסי אותו בשיח, תדאגי לו שיהיה לו נוח, אוכל וכד'

תני לו הרגשה שאת רואה אותו והוא חשוב לך

מידי פעם תשאלי אותו- למזוג לך לשתות? להביא לך משו טעים?

לא חושבת שאת צריכה לוותר על זה.שלומית.

תדברו. תסבירי לו שאת רואה אותו, ומבינה כמה קשה לו, אבל זו הזדמנות נדירה וחשוב לך להיות עם המשפחה שלך. תחשבו על דברים שיקלו עליו שם. אולי לבקש את החדר הכי צדדי או אפילו לישון בדירה נפרדת? אולי שישתתף רק בסעודות עצמן ובכל המסביב יסתגר? אולי שיקנה לעצמו ספר חדש?

זה שזוגיות מעל הכל לא אומר בעיניי לוותר על עצמך ועל כל מה שחשוב לך בשבילו. גם את חלק מהזכויות הזו,  ואם זה יתפוצץ בסוף גם תריבו...

תתכונני לבוא עם נשימה עמוקה, ולהיות סבלנית מעבר לרגיל ולהכיל את הקושי שלו, ועם זה לא לוותר על המשפחה שלך ועל מה שחשוב לך 

סליחה אם אני לא מספיק רגישהזווית אחרת

קוראת את מה שאת כותבת ומרגישה שהכעס מתחיל לפעפע בי. הכעס על בעלך.מרגישה שהוא ממש קטנוני ומתנהג בצביעות.

יופי טופי שהוא איש מיוחד.הכי קל להיות מיוחד ורגיש במקום המתאים לך.אם אנשים שחושבים כמוך, שנעים לך בחברתם, שהם במנטליות שלך וכו...

אדם נמדד גם בדברים אחרים.אדם שיודע לצאת מאזור הנוחות שלו למען האחר.שרואה ורוצה בטובת אישתו ומוכן לוותר על רווחתו לשבת אחת.שרואה כמה אישתו נותנת יחס טוב למשפחתו.

אדם מיוחד נמדד גם ביחס שהוא נותן לבני משפחתה של האישה שהוא אוהב.ושהם גידלו אותה למענו.

הרי לא מדובר חלילה במשפחה של עברייני צמרת, אוכלי טריפות ונבלות.

זו המשפחה של אשתו.

הוא אדם בוגר.

יהיה לו משעמם? שימצא תעסוקה.

לא רוצה לשבת ולדבר איתם? שישאר בחדר.

ששבת אחת יעשה למען אשתו.

את מתוקה כל כך, לא רוצה שיסבול....

מבינה שהוא אדם צעיר.

אם הוא יסבול זו בחירה שלו.

שיעבוד על מידותיו.

את- חייבת להיות שם.

את באמת מיוחדת.

מאחלת לך הרבה הצלחה.

מחילה אם הייתי בוטה.

הממ לא היתי מתנסחת ככה על בעל של מישהיבורות המים

אפשר לנסח אחרת

נכון אבל...זווית אחרת

התנצלתי מראש על המילים שהן חריפות.אבל גם המצב שהוא מעמיד אותה הוא מאוד מאוד קיצוני.ולפעמים צריך להעמיד מראה מול הפנים ולקוא לילד בשמו.זה באמת לא כל כך יפה והתנצלתי מראש.

אני לא מבינה מה הטעם לכתוב תגובה כזובארץ אהבתי

מספיק קשה לה עכשיו עם הסיטואציה.

היא לא צריכה שיסבירו לה למה לכעוס על בעלה. את זה היא כבר מבינה בעצמה.

למה את חושבת שזה עוזר שתוסיפי עוד מילים חריפות נגד בעלה? גם אם את מתנצלת שאת בוטה, בסוף את כותבת מילים חריפות, והשאלה הם זה באמת מוסיף פה משהו...

נכון. אין טעם לגרום לה לכעוס עליויעל מהדרום

לק"י

ולפותחת- אני מסכימה פה עם כולן, שאל תוותרי על השבת.

שימצא מראש תעסוקה ושיהיה כל השבת בחדר אם זה מה שנוח לו.

האמת שלא הייתי מוותרתעל הנס

אבל כן הייתי משחררת אותו משבת כזו.

שיסע לחבר רווק,או להורים שלו....

לאן שעושה לו טוב.

או מבקשת מפורש שיבוא לעשות לי טובה.

האמת שממש מבינה אותו כי זה דומה ליחסים שלי עם הצד של בעלי,

וכן זה נפשית ממש קשה לו ולך וזה משאיר משקעים אבל אם באים עם הכנה מראש הכרה בקושי והבנה בלי צפיות ליצור מקום של הכלה,אפשר למזער נזקים.

ובסופו של דבר אי אפשר כל פעם לברוח ולהמנע ממפגשים כאלו ואחרים.כן אפשר ללמוד להפיק לקחים לא לברוח מהבעיה אלא להתמןדד איתה פעם במלא זמן.

ומה שחשוב שהוא ירגיש שיש לו גיבוי מלא ממך ולא משנה מה יקרה או מה יעשה או איך אחריח יגיבו.

אני בגישה שבן זוג לא יכול לגרום לבן הזוג לוותר עלממשיכה לחלום

המשפחה שלו

לא האיש לאישה

ולא האישה לאיש

אלא אם כן יש מקרה קיצוני ביותר

אני מאמינה שצריך להתאמץ בשביל המשפחה של בן הזוג, וזה צריך להיות הדדי

אם לא נוח לו הוא יכול להביא ספרים או לישון הרבה או דבר אחר

אבל לגיטימי מאוד מאוד שתרצי להיות באירוע כזה של המשפחה שלך

מוסיפהאפונה

נקודה שכדאי להתעכב עליה -

נשמע שאת ממש לא מסוגלת לשאת את הקושי שלו

ומרגישה חייבת לרפד ולמנוע ממנו את הקושי.

אם הוא אומר שיהיה לו קשה -

או אפילו אולי יהיה לו קשה, 50 50 כמו שכתבת -

את כבר באכזבה על התכניות שמשתנות.

קשה לך לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלך -

בודאי שקשה, כי בחוויה שלך זו אשמתך, כי מתפקידך למנוע ממנו את הקושי ולרצות אותו.

ברור שככה את לא יכולה להיות אמפתית...

שימי לב לרגע לפני

שניה לפני שאת מוותרת או מחפשת פתרון לעזור לו ולרצות אותו ולדאוג שיהיה לו טוב -

איך את מרגישה?

יש שם איזה רגע של חוסר נוחות, חוסר ודאות, פחד,

יש שם משהו קשה ולא נעים

משהו שאת לא רוצה לפגוש

ואת ממהרת לברוח ממנו עם ויתור, פשרות או כעס.

מציעה לך לחפש את הרגע הזה

לתת לו להיות, לא לברוח

לשהות בו

להתבונן מה יש בפנים

לתת לרגש הזה להציף אותך

לזהות אותו בשם

לחפש את המחשבה שעומדת מאחוריו

להבין מה הרצון המהותי שמניע אותך באירוע הזה (ובאחרים).

כדאי לעשות את זה בכתב...

מצטרפת ממשתקומה

באופן כללי לתגובות כאן, וספציפית גם לתגובה הזו.

תנסי לעשות את ההפרדה בין הקושי שלו, לבין האחריות שלך למצוא פתרון.

או בין הקושי לבין תחושת האשמה שזה מעלה בך.

ברור שאת רוצה שיהיה לו טוב, אבל אנחנו לא אחראים על השמחה או האושר של בני הזוג שלנו.

וכמובן שנרצה לא לעשות דברים שייפגעו בהם או יגרמו להם אי נוחות, אבל זה עדיין לא הופך את זה לאחריות שלנו.

לי בהתחלה היה קשה עם המשפחה של בעלי

זה מאוד העציב אותו והוא ניסה לחשוב איך לגרום לי להרגיש יותר בנוח

אבל בסוף בסוף, השינוי הגיע מעבודה שעשיתי עם עצמי, מאחריות שלי על המצב.

ואת יודעת מה, אפילו אם לא היה שינוי, זה גם בסדר. ואפילו אם אני לא תמיד מרגישה בנוח, זה גם בסדר. זה מספיק חשוב בשביל להשקיע בזה. לא תמיד אנחנו מרגישים בנוח בכל סיטואציה. החיים לא מושלמים.

אז אותו דבר כאן, בהנחה שאין משהו חריג שעומד מאחורי חוסר הרצון של בעלך להגיע לשבת, זה לא נורא. באמת. זה לא נורא שתהיה לו שבת פחות כיפית.

זה לא נורא, וזה בוודאי לא אחריות שלך. בטח אחרי כל הוויתורים שלך.

לא תמיד הכל מסתדר כמו שאנחנו רוצים, לא תמיד לבן הזוג תמיד הכי נוח ונעים. אנחנו נעשה מה שאפשר בשביל שיהיה טוב, אבל אם זה לא אפשרי - זו לא אחריות שלנו ולא אשמתנו.

ואני כן אגיד אופן כללי, אני לא יודעת מה בדיוק הסיפור בין בעלך לבין המשפחה שלך, אבל לצד זה שאת מוותרת לו כדי שמרגיש בנוח, חשוב ממש לחשוב איפה הגבול כדי שלא תוותרי על עצמך ועל המשפחה שלך.

קשר עם משפחה זה דבר חשוב, מכל מיני בחינות.

זה יכול להיות עוגן בזמנים מאתגרים, זו שייכות, זה כיבוד הורים (וסבתות) ועוד הרבה דברים.

כדאי לשים לב שבשביל הנוחות שלו, את לא מוותרת לגמרי גם על כל מה שהמשפחה בשבילך.

בלתק. בעלך הוא בנאדם בוגרכורסא ירוקה

והוא מסוגל לשרוד 30 שעות במקום שלא בא לו בטוב.

שיביא ספרים, שישלים שעות שינה, שינשום עמוק לפני הארוחות ויהנהן בנימוס לאנשים וישתדל להגיע למינימום שיחות שיעשו לו רע.

אבל לוותר לגמרי נשמע לא סביר. ממה שאת מתארת אתם גם ככה בקושי אצל המשפחה שלך. עזבי שניה מה קורה עם המשפחה שלו - את המשפחה שלך הוא לא פוגש הרבה.

אז יפה שהוא מעדיף לא לפגוש אותם בכלל. אני הייתי גם מעדיפה לזכות בלוטו ולא לצאת לעבוד. אבל החיים הם לא רק מה שמעדיפים, והוא ממש מסוגל להתגבר על זה.

מסכימה עם כל מה שכתבוזמינה

אבל חשוב לי להדגיש-

זה ממש מסוכן לזוגיות ההקרבה שעשית עד עכשיו

זה עלול להתפוצץ בצורה מאוד כואבת

ולמעשה זה מתחיל להתפוצץ לפי התיאור של הבכי והכאב שאת חווה עכשיו

לדעתי תעצרו את זה עכשיו!

הוא לא סובל ואת לא סובלת

שניכם מתמודדים יחד

ומנסים לגשר על הפערים

לא רק בעלך רגיש כלפי הצד שלך גם את רגישה לגבי הצד שלך וחשוב להתייחס לזה לא פחות מהחשיבות שניתנה לרגישות שלו

גם אצלינו בעלי לא הכי מתלהב מפגשים משפחתיים בצד שלי והיו לא מעט מקרים שבאתי לבד ואם היה נחוץ בעיני שיגיע עדכנתי אותו שזה חשוב והוא התמודד, גם אם זה היה לשבת בצד, הכל בסדר, המשפחה שלי למדה לקבל אותו ככה, באהבה.

גם בשבתות משפחתיות הוא הביא לו ערימת ספרים או מצא לו חברים באזור שהשבתות התקיימו ונפגש איתם

התחתנתם זה אומר שמתמודדים גם עם מצבים לא הכי נעימים, לא רק בהקשרים משפחתיים יכולים להיות סתם ארועים שלך הם חשובים ולו לא אבל הוא יעשה זאת בשבילך וכן ההפך

לא יתכן שיהיה רק צד אחד שיקריב

בעיני זה הכח של זוגיות שרואים אחד את השני גם אם לא עושים הכל ביחד כל הזמן, מאפשרים לכל אחד מהצדדים להתפתח ולעשות דברים שהוא אוהב ככל שניתן.

בעיני חובה שתתקיים פה שיחה זוגית שבה אתם רואים איך אתם מתמודדים יחד לא רק לגבי השבת הזו אלא בכלל לגבי ביקורים ומפגשים בצד שלך

(ויכולים להיות מצבים שבהם לא תגיע חג או חוה"מ לצד שלו כי תבלו עם הצד שלך, הם משפחה לא פחות...)

בהצלחה

מאחלת לכם לצמוח יחד מהמצב הזה🙏🏻

קודם כל וואו את מדהימה. שתדעי.. כמה מוותרת בשבילואמא לאוצר❤

זה ממש מעורר השראה

לגבי השאלה וואלה האמת שלדעתי את לא צריכה שוב לוותר.

זה לא נשמע שהוא סובל שם כי מישהו פוגע בו כי ממש רע לו אלא כי הוא פחות מוצא את עצמו שם ופחות יהיה לו מה לעשות ואולי יהיה לו קצת משעמם.

ולדעתי זה ממש בסדר והוא ממש יכול להתמודד עם זה שבת אחת.

כמות הפעמים שאני עשיתי דברים כאלה בשביל בעלי והוא עשה דברים כאלה בשבילי היא לא יכולה להיספר כמעט... וזה חלק מהדברים שעושים בשביל הזוגיות ודווקא לדעתי פה את ממש לא צריכה לוותר והוא יכול להסתדר שבת אחת והכל טוב...

מוסיפה על כיבוד סבתות. ממש חשוב, לא לוותרמרגול

ב"ה שיש עדיין את האפשרות לעשות ככה שבת מורחבת איתה.

זה מביא המון נחת לראות את הצאצאים יחד, שמחים ונהנים אחד עם השני. וגם כיבוד הורי-הןרים וגם סבתות לא חיות לנצח.

וזה גם פעם בכמה שנים, מניחה שבין לבין זה מפגשים קצרים יותר. אפשר להתמודד. לא חייב להנות (בעלך), אבל ברור שלא למנוע ממך.

תלכי! אפילו בלעדיו.

ואם הוא בא תעשו סימן. נניח שהוא נוגע לך בברך כשהוא רוצה ללכת.

(אצלנו היה קושי ממש של סבתא והאיש שלי. לא היה לו כיף, אבל היינו מגיעים אליה לקצת גם רק שנינו, גם לו היה חשוב לכבד אותה).

בעינייoo

שני הצדדים מובנים

הוא לא רוצה להיות שבת שלמה במקום שלא נוח לו

ואת לא רוצה להפסיד בגללו

אממה את לא חייבת להפסיד כי את יכולה לנסוע לבד

זה אמנם פחות נעים

אבל גם אם הוא יגיע

לו יהיה פחות נעים

אני תמיד נוטה לתת לאנשים לבחור ולא לכפות

אז הייתי מעדיפה לנסוע לבד

(יש נטיה לחשוב שבזוגיות הפתרונות מגיעים מויתורים

בעיניי רוב הפתרונות מגיעים מהבנת המצב של שני הצדדים ובחירת הפתרון המתאים ביותר)

אני חושבת ששבת אחתשירה_11

בשבילך

לא יקרה לו כלום

חי ושלם ובריא

שבת כזו להפסיד?? פעם בכמה שנים?

שיתגבר על החששות

לא הייתי מכילה את זה 

קודם כל תביניאמאשוני

שהמחשבה שלך:

"תמיד אני מוותרת והולכת לצד שלו, שפעם אחת הוא יוותר"

זה לא עובד ככה.

אנשים הולכים אחרי ההרגל.

אם אין לו מספיק חיכוך עם המשפחה שלך, ההקרבה שלו להיות איתם יותר גדולה למעשה, כי זה לצאת יותר מאיזור הנוחות שלו.

אז שחררי את המאזניים,

הן לא שוות, ובדיוק בגלל זה קשה מאוד לאזן אותם.

עכשיו נסתכל רק על השבת הזאת בלי כל הרקע.

יש לך הזדמנות פז לפגוש את המשפחה שלך אבל את חוששת שבעלך לא ימצא את עצמו שם.

האם הוא לא אדם מבוגר מספיק בשביל להתמודד עם שבתות "שהוא לא מוצא את עצמו"

ובכלל, מה זה אומר לא מוצא את עצמו?

תפרקו את החשש:

חושש שלא יהיה לו עם מי לדבר?

חושש שהילדים שלכם יתחרפנו?

בעיות צניעות?

בעיות פרטיות?

כשרות?

קדושת שבת?

לכל בעיה אפשר למצוא מענה, אבל חשוב להבין שהוא ילד גדול ויכול להתמודד.

לדוגמה,

מה היה עושה אם היה צריך להתפנות על ילד לבי"ח חילוני לגמרי בשבת?

מה היה עושה אם היה נתקע בחו"ל?

מה היה עושה בצבא עם חבר'ה שהוא "לא מוצא את עצמו"?

אנשים מצאו את עצמם גם בתוך המנהרות של עזה..

כלומר, אין דבר כזה שאדם מבוגר "לא מוצא את עצמו"

עם הכל אפשר להתמודד. צריך רק להבין למה מראש להיכנס לזה- ופה את זאת שצריכה לעמוד מול המראה ולפתח שריר ולעמוד על שלך.

(אם ההכנות מלחיצות אותו כדאי לעשות זאת בצנעה)

טיפים פרקטיים:

לברר מראש על בית כנסת בסגנון שלו בקרבת מקום

אם יש בעיות כשרות, לקחת על עצמך לבשל/ לקנות את האוכל העיקרי שאפשר לשבוע ממנו

להביא הרבה נשנושים לחדר: קרקרים, עוגיות, פירות, פיצוחים..

לדאוג לתעסוקות: ספרי קריאה, משחקים, עלוני שבת וכד'

אם יש חוסר פרטיות קיצוני כדאי לבדוק דירת אירוח באיזור.

אם יש בעיות צניעות: אפשר להפריד בין הארוחות לבין הזמן החברתי.

כלומר ברכת המזון אחרי האוכל העיקרי. ואח"כ מוציאים עוגות ופיצוחים ועושים פעילויות חברתיות, ובזמן הזה לא כולם חייבים להיות נוכחים.

אם יש הרבה חילול שבת (טלפונים של המשתתפים, טלויזיה וכו') אז לבקש מראש ואפילו להציע לכתוב כללים חברתיים לשבת.

חוץ משמירת שבת, יש ערך גדול מאוד בשבת משפחתית נטולת טכנולוגיה..

אם עושים כללים, תכניסו רשימת תפקידים לשבת ותכניסו גם דברים מצחיקים כדי להקליל.

אם כלום לא עוזר, בכנות, הייתי נוסעת בלעדיו. לא הייתי מוותרת על ההזדמנות שהילדים שלי יפגשו את המשפחה שלי, וגם בשבילי, מותר מדי פעם להעדיף את טובתי האישית, ומי שלא מצליח להשתלב בתוכנית, לא חייב להצטרף. זה לא שאת עושה את זה בתדירות גבוהה, הכל טוב.

מהצד של בעלך רגעהמקוריתאחרונה

סביר להניח שגם לי היה מאוד קשה לזרום לשבת כזו, מטעמים אחרים אבל בכל זאת.

אני מציעה שתתפצלו והאמת והשלום אהבו

שייסע להורים שלו או משהו. לא הייתי רוצה שבעלי יפסיד בגללי וזה פתרון שהייתי מציעה

בעומק הדברים אני מניחה שהיית רוצה שהוא יהיה שם בשבילך ויירתם למה שחשוב לך וכדאי לדבר על זה. אבל בפרקטיקה - לבחור את המלחמות

החלטות טובות יקרה❤️

סתם שאלה...גם אתן מרגישות שבדור שלנו תמיד יש מחסורממתקית

בצוות חינוכי של מעון
במורים
בגננות
ברופאים 
באחיות
מטפלים רגשיים
אנשי טיפול וכו וכו

אולי רק אני נתקלת בזה?
כבר רגילה לתשובה של כרגע אין לנו, המתנה של שנה. 
נגיד מורים, מטפלות אני מבינה, אבל רופאים? למה חסר תמיד? 
סתם תוהה לעצמי אם לפני 40-50 שנה הייתה פחות ילודה, ולכן עכשיו פחות עובדים.
כן יודעת שבעקבות המלחמה הרבה ירדו לחו"ל (בעיקר רופאים), אבל עד כדי כך?

כולם הולכים להייטקמקקה
באמת שאלה טובה
הייטק? דווקא מבינה שבגלל הבינה מפטרים הרבה בהייטק.ממתקית

את גם מרגישה כמוני?

ההייטק מוצף בעובדיםרקאני

ויש כמויות סטודנטים בתחום

והמון מובטלים

יש גם בהייטק משרות פנויותoo

אבל כולם רוצים להיות מתכנתים

והai צמצם את עבודת הפיתוח

כשגייסנו לפני שנה אנשי סיסטם בעבודה משולבת עם הלפ דסק

היה קשה למצוא עובדים טובים

חלק לא רצו

וחלק היו גרועים ממש

(הטובים שמצאנו היו נטולי תואר)

חד משמעית כןמולהבולה
בצוות חינוכי כן, באנשי רפואה לאשלומית.

בטח לא אחיות. לא ידוע לי שיש מחסור. גם זה שמחכים מלא זמן לתורמים זה לפעמים כי הקופה לא רוצה להעסיק עוד רופאים ולא כי אין רופאים.

ועד כמה שידוע לי לא היתה ירידה גדולה מהארץ בגלל המלחמה. הייתה ירידה אבל היתה גם עליה.

כן יש עניין שהקבלה לרפואה בארץ מאוד קשה ואולי זה יוצר מחסור מסויים 

המקורתקומה

למחסור הוא שונה.

אצל רופאים ואחיות אין מספיק תקנים,

אצל מורים ואנשי חינוך אין מספיק אנשים שרוצים לעסוק בזה, אבל יש תקנים לזה בשפע

התוצאה היא חוסר כוח אדם אבל זו לא הסיבה לבעיהכורסא ירוקה

מקור הבעיה הוא שהתנאים שלהם שונים מבעבר,ואנשים לא תמיד מרגישים שזה משתלם להם לעבוד במקומות האלה.

עבודה במעון לעניות דעתי הלא מבוססת אולי היתה פעם קלה יותר - פחות תינוקות היו מגיעים למעון, הרבה פעמים מגיעים לימים קצרים (כי פחות אמהות עבדו, בטח בגילאים הקטנים), היו פחות דרישות מצד ההורים אבל השכר היה מתגמל יותר באופן יחסי לשוק.

היום זה דורש המון ולא ככ מתגמל באופן יחסי.

הוראה וגננות אותו דבר - המון דרישות מההורים, יותר שעות עבודה ותנאים משמעותית פחות טובים מפעם (נגיד פנסיה שהפכה מתקציבית לרגילה).

רופאים בהרבה תחומים או אנשי טיפול כמו פסיכולוגים, קלינאיות, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, מאבחנים - בציבורי יש עומס מטורף, והשכר לא מדהים, יש להם כל מיני דרישות ממקום העבודה לעמוד בהן, ובסוף זה לא מתגמל ולא נוח. אבל אם הם יפתחו קליניקה פרטית במקום שנוח להם בזמן שנוח להם אנשים יעמדו בתור וישלמו משמעותית יותר.

אז נראה לי שהחוסר פשוט נובע מחוסר תיעדוף של השירותים האלה על ידי מי שמתקצב אותם 

בדיוק אמרתי לא מזמןבאתי מפעם
לבעלי, מה כל בני האדם עושים אם אין מורים ואין אנשי רפואה? נראה לי כולם טיקטוקרים...חח
חחחחחח הצחקת אותישירה_11
כנראה שאת צודקת 
תלוי באיזה תחוםoo

תחום החינוך זו עבודה קשה ולא מתגמלת

ברור שיהיה חסר

למה שאנשים יגיעו לעבודה כזו

בתחום הרפואה לא בכל מקום יש חסר

למשל רופאי משפחה זמינים היום הרבה יותר מלפני 20 שנה

כי אז הם היו מוצפים בתורים לאישורי מחלה ומרשמים

והיום הכל באפליקציה

יש גם תחומי רפואה שאפשר להשיג תור מהר (אף אוזן גרון השגתי מהיום להיום בישוב סמוך)

כשיש חסר אצל אנשי רפואה זה נובע גם מתקנים מצומצמים וגם מרפואת יתר (אנשים שהולכים לייעוץ מיותר)

לגבי מטפלים רגשיים

המלחמה יצרה חסר גדול בעקבות קפיצה בביקוש (ואולי היה חסר כבר קודם בגלל תקנים מצומצמים)

אף אוזן גרון זה נדירררתוהה לעצמי
אצלנו זה לחכות כמה חודשים לתור וגם זה במרחק חצי שעהנסיעה
עשיתי חיפוש עכשיוoo

על אף אוזן גרון במכבי בירושלים

יש תור למחר

וערמת תורים לחודש הקרוב

במאוחדת

יש 2 תורים לחודש הקרוב

אולי כדאי לך לעבור קופה

סה כנראה רופאיםבתאל1
עם פחות ביקוש או תורים שהתבטלו הבוקר 
אני במכבי אבל באיזור אחר לגמריתוהה לעצמי
אבל יודעת מחברה כשהיא הייתה צריכה דחוף במכבי בירושלים זה היה סיפור. הייתה צריכה להתחנן שיכניסו אותה בין תורים. אז מפתיע לשמוע שזו הזמינות עכשיו
אף אוזן גרון כנראה היה לך נס שמישהו ביטללפניו ברננה!
אצלינו מחכים חודשים...
ראיתי מה כתבת למטה..לפניו ברננה!

מעניין מאוד.

חסר בציבוריאיזמרגד1
כי הרוב הולכים לפרטי, הרבה הרבה יותר משתלם... אם תחפשי רופא פרטי (ותהיי מוכנה לשלם כמובן😅) תמצאי הרבה יותר בקלות
מה משתלם ברופא פרטי?oo

יש רופאים מקצועיים בקופת חולים ובבתי חולים

הרבה מהרופאים הפרטיים מקבלים גם ציבורי

לרוב זה רק עניין של זמינות מהירה של התור ולא עניין מקצועי 

התכוונתיאיזמרגד1
שלרופאים זה משתלם אז הרבה מהם הולכים לעבוד בפרטי...
כן, מקצועות שהם במגזר הציבורי בדרך כזו או אחרתהשקט הזה

והמשכורת שלהם תלויה במדינה-

בתקנים (צוותים רפואיים), בהסכמי שכר מיושנים וכו' (גננות, מורים) יש מחסור. 

אני לא חושבת שחסרבשורות משמחות

אני חושבת שבעקבות השינויים שחלו בשנים האחרונות הרבה אנשים עברו למגזר עסקי פרטי ועזבו את הציבורי כי זה לא משתלם מאף בחינה בעיקר תנופה התפתחותית-תעסוקתית, בתעסוקה הציבורית יש תקרת זכוכית אין יצירתיות אין ביטוי עצמי לתפיסות מסויימות בכל מיני תחומים

לא מדויקoo

במגזר הציבורי אפשר לצבור הרבה ניסיון/ הכשרות/ למידה מעמיתים

מה שפחות קיים כשעובדים באופן פרטי 

כןבשורות משמחות

אבל מדובר בדיוק על האנשים עם הניסיון והוותק

שעזבו את המערכת

אדםoo

לא צובר ניסיון וידע אחרי שנתיים

וגם אחרי חמש שנים הוא לא הופך מומחה

אם הוא עזב אחרי עשור

זה אומר שהוא נתן 10 שנים למערכת

ולא כולם עוזבים אחרי עשור

(לא מדברת על תחום החינוך ששם המצב קטסטרופלי מבחינת תנאים והמצב בהתאם)

ההתמחותבשורות משמחות

היא לא העניין

אנשים רוצים לממש את עצמם והם לא רואים במקומות עבודה האלו הפתרון

וזו רק סיבה אחת יש עוד הרבה אחרות

למשל בגל הקורונה הרבה עשו הסבה

עכשיו בזמן המלחמה הרבה עשו הסבה או בכלל הפסיקו עבודות

חוסר אמון הציבור במערכות האלו גם חלק מהעניין

ועוד ועוד

ובין היתר כן אנשים רוצים להתפרנס בכבוד ולהעלות מחיר

על איזה תחום את מדברתoo
כל השירותים שכתבת הם ממשלתייםאמאשוני

במימון ציבורי.

חוץ ממטפלים רגשיים, אבל זה ממומן דרך קופ"ח לרוב, אז זה גם נחשב לשירות ציבורי.

כשיש גוף אחד מסדר, זה לא מאפשר לעובדים מצטיינים להיות מתוגמלים, מה שגורם לחוסר היצע במקצוע למרות שיש ביקוש גדול.

כוחות של שוק חופשי מסדרים את הדברים האלו ולכן מנסים להפריט שירותים, אבל יש ועדים חזקים מדי, ויש מעט מאוד מוטיבציה לטפל בדברים האלו.

גם מצב של מציאות בטחונית רגישה גורמת לקשב להיות במקום אחר, אבל זה לא רק זה, עובדה שכמעט שני עשורים הייתה מציאות בטחונית סבירה ועדיין השירותים הממשלתיים מידרדרים.

ספציפית לגבי רופאיםoo

נראה לי שהרופאים הכי גדולים והכי מצליחים הגיעו מהשירות הציבורי מבתי החולים

התגמול הכי טוב זה הניסיון והידע המקצועי שרכשו והם יכולים אח"כ למכור אותו בשירות הפרטי במחיר גבוה

הבעיה היא לא חסר ברופאים אלא חסר בתקנים/ רפואת יתר

וגם יש את התגמול של הענייןoo

עבודה בבתי חולים היא מהמעניינות בשירות הרפואי

וזה כנראה תמריץ גבוה לרופא לעבוד שם

יש בתי חולים במימון פרטי חלקיאמאשוני

והם יכולים לתגמל כספית,

רוב השירות הציבורי הוא גרוע כי הוא שירות ציבורי.

ברכע שמפריטים הוא נהיה יעיל יותר ואטרקטיבי יותר.

תגמול מקצועי לא יכול לסדר כוחות שוק של היצע וביקוש ולכן ברור שיהיה חוסר.

חוסר בתקנים זה הקצאה ממשלתית, אותו עניין של שירות ציבורי לא יעיל.

רפואת יתר לא יודעת אם זה נחקר, אבל בוודאי שאם היה צריך לשלם על כל ביקור, כמות הביקורים הייתה יורדת.

שלא לדבר על התייעלות בתורים.

היום לאנשים אין תמריץ לבטל תור. זה אמנם נוח וזמין דרך אפליקציה,

אבל גם לא כולם משתמשים באפליקציות, וגם זה יותר מאמץ מפשוט להבריז, וזה אותו מחיר.

בקיצור הפתרון האולטימטיבי הוא הפרטה.

היום יש גם רפואה פרטית רחבה,

אבל אז משלמים פעמיים על שירותי רפואה,

גם דרך תשלום מיסים וגם דרך ביטוחים פרטיים.

בתי החולים הטובים בארץoo

והמדורגים טובים בעולם מהארץ הם ציבוריים ולא במימון פרטי

אולי יש להם תרומות

אבל הם ציבוריים לגמרי

ויש שם אנשי רפואה מהשורה הראשונה

נהיה יותר צורך מאשרבתאל1

אנשי מקצוע...

יש יותר ילדים מאשר מבוגרים שהלכו ללמוד את המקצועות הרלוונטיים.

יש מקצועות שלא משתלם יותר לעבוד בהם כי אנשים רוצים להתפרנס בכבוד. והם נשארו עם שכר מינימום ותנאים גרועים... 

זה לא שאין מספיק מבוגרים כי לא נולדו מספיק אנשיםקופצת רגע

כמו שנכתב, את מדברת בעיקר על שירות ציבורי ושם עיקר הבעיה הוא תקציב, שמשפיע על התנאים.

ברפואה יש מספר מקומות מוגבל לסטודנטים ולמתמחים, ולכן לא כל מי שרוצה ומסוגל להיות רופא יכול לעשות זאת - זה קשור לתקציב, כי המדינה משקיעה הרבה בהכשרת רופאים ומספר התקנים מוגבל.

וגם אחר כך בבתי חולים זה עניין של תקנים, כמה תקנים יש.

בהוראה זה עניין של תנאים ושכר - שוב תקציב - אם השכר היה גבוה יותר והתנאים טובים יותר יותר אנשים היו מגיעים להוראה.

מדי פעם יש כאן דיונים לגבי השתתפות בכוח העבודה, תשלום מסים מול כמה מקבלים מהמדינה , ויש הרבה שכותבות שהן 'לא מקבלות כלום' מהמדינה - כל הדברים האלה שנכתבים כאן מקבלים מהמדינה וזה עולה הרבה כסף...

וכמובן, כל השרותים האלה מתחלקים בין הרבה ילדים כי בישראל יש ילודה גבוהה - שזה דבר טוב בפני עצמו אבל שוב, עולה הרבה כסף שצריך להגיע מאיפשהו

ברפואה הבעיה באוניברסיטאות, אין מספיק תקנים לתלמידמרגול

יש המון המון אנשים שרוצים ללמוד רפואה

התנאים בשמיים, גם בשלב של הפסיכומטרי-בגרות וגם בשלב האישיותי (לשם הדוגמה - אנשים משפרים פסיכומטרי של 730)

למה?

כי יש מעט מאוד מקומות באוניברסיטאות.

חלקית בגלל משרד הבריאות וחלקית בגלל שהאוניברסיטאות הקיימות מתנגדות כל פעם להקמת פקולטה לרפואה באוניברסיטה אחרת (ע"ע הקמת הפקולטה באריאל)

זה פרדוקס מאוד גדולממשיכה לחלוםאחרונה

מאוד קשה להתקבל לרפואה, מכירה אנשים בנאלצו לשפוך הון וללמוד בחול..

גם לתואר שני בפסיכולוגיה, זה סיוט להתקבל, ורק הטובים ביותר ביותר מתקבלים.

גם למקצועות הפרא רפואיים יש קושי גדול להתקבל

אחותי מנסה להתקבל לריפוי בעיסוק ללא הצלחה...

ואז מתפלאים למה חסרים אנשי מקצוע

התקנים מצומצמים מידי וזה לא באמת הגיוני

שכחתי איזה קשוח זה אחרי לידה... ומילואמינקיותאוהבת את השבת

שהיו ככה גם וגם אין מילים בפי להעריץ אתכן!!

תזכירו לי כמה זמן עד שנרגע קצת הטלטלה?

מזל טוב!!מתואמת
רכבת ההרים הרגשית הזו הולכת ונרגעת עם הזמן... בשלושת הימים הראשונים הכי גרוע, ואז אחרי שבוע יש עוד רגיעה, ואחרי שבועיים עוד אחת. בדרך כלל אחרי חודש וחצי (מקביל למשכב הלידה) הסערה הגדולה חולפת, אבל גם אם לא זה עדיין בסדר❤️
ממש תודה על הפירוטאוהבת את השבת

עזר לי להבין שאני בגרף..

תודה רבה!!

מזל טוב!! הרבה נחת!יעל מהדרום
תודה יקרה!!🥰😍אוהבת את השבת
חיבוק יא מהממת ומזל טוב ענק!!!!דפני11

וואי

זה הולך ונהיה טוב יותר מיום ליום

אבל בהחלט תקופה לא קלה

אצלי זה חולף באמת רק בגיל שנה פלוס.... אבל הקושי העיקרי הוא בחודש- חודשיים הראשונים

חיבוק

תעזרי בכל מה שאת יכולה❤️

וואי תודהאוהבת את השבת
המילים

מעודד ממש לשמוע את הנרמול הזה והאישור שזה לא קל בהתחלה... באמת שכחתי..

ותודה על העידוד לבקש עזרה!

המון מזל טוב!!בארץ אהבתי

וחיבוק על הקושי....

בעז"ה שיהיה רק קשיים כאלו מסיבות שמחות❤️

אמן! תודה!אוהבת את השבת
איזו הסתכלות מהממת!
קצת יותר מחצי שנהבשורות משמחות

ועד שהכל נרגע ומתאזן, והשגרה מתבססת- טא-דאם! צו גיוס לעוד חודשיים קדימה

ושוב להתרגל מחדש...

ובכלל אחרי לידה סביב חופש גדול ואז חגים.. עד עכשיו עוד לא הרגשתי שניצלתי 100 את החופשת לידה

וואי נשמע מטורףף....אוהבת את השבת

חיבוק ענק ענק ענק!!!!

הקודם שלנו נולד לפני החגים וזה היה מאתגרררר

אז עם מילואים גם לפני/אחרי זה ממש קשוחח.   

מזל טוב ❤️ מבינה אותךבורות המים

לוקח זמן אחרי לידה להתאםס על החיים

זה מטתטל הכל.ומצבי רוח והעייפות

והמתיקות...מצד שני

ואת מגוייסת כרגע?

יצא לי להיות מגוייסת פעמיים בסוף הריון

וגם 4 חודשים אחרי לידה

וחד משמעית כמה שהיה קדוח וכואבבבב הכל בהריון

עם תינוק קטן היה פי כמה

כל יום לא האמנתי שאני אעמוד בעוד יום כזה!

ואין ערב לנוח ואין לילה לישון

באמת מטורף 

וואי זהו לכן אמרתיאוהבת את השבת

שאתן פשוט אלופות!!!

אני לא מגוייסת..

הטיפול בתינוק קטן דורש ככ.. וגם האחריות.. מאוד כבד אחריות כזו.. הם ככ קטנטנים..

מזל טוב אהובה!!!!קמה ש.
בס"ד

קרובת משפחה אמרה לי "כשמפסיקים לספור בשבועות את גיל הבייבי", תחזיקי מעמד ואיפה שאת יכולה תשמרי על עצמך ותנוחי ❤️

תודה רבה רבה!!אוהבת את השבת

שבועות זה ממש רעיון!!

ותודה על העצות החשובות😍😍

מזל טוב!!!מוריה 7
תודה יקרה!!💖💝אוהבת את השבת
מזל טוב!!מכחול
תודה יקרה!!💞💕אוהבת את השבת
יאאאא מזל טובבבב💓💓💓 מרגשש😍אמא לאוצר❤
תודה יקרה!!💗💘אוהבת את השבת
מזל טוב!! 💞לפניו ברננה!
תודה יקרה!!❤️‍🔥💋אוהבת את השבת
תודה רבה רבה לכל המברכות והמעודדות, ממש שימחתןאוהבת את השבת

וגם עזרתן!

אין עליכן!!!

ממש עוזר הנרמול וגם המסגרות זמנים שהזכרתן.. נותן לי הרבה.. תודה רבה רבה!!!

@מתואמת

@יעל מהדרום

@דפני11

@בארץ אהבתי

@בשורות משמחות

@בורות המים

@קמה ש.

@מוריה 7

@מכחול

@אמא לאוצר❤

@התלבטות טובה

@לפניו ברננה!

וב"ה הבוקר קמתי יותר טוב טפוטפו..

ושיהיה בע"ה רק שמחות ובריאות אצל כולן!

מזל טוב יקרה! ככה מספרים?? הרבה נחת בבריאות ובשמחהאמהלה
תודה רבה יקרה!! אמןןןן🥰😍אוהבת את השבת
מזל טוב!!השקט הזה
ובהצלחה עפ התקופה המאתגרת.. ❤️
תודה יקרה!!💓💞אוהבת את השבת
אמן, תודה !!
מזל טוב!!אמאשוני

וואו איזה מרגש, שיהיה בהרבה מזל טוב בריאות ואושר!

איך אני שמחה בשבילך 😍

התאוששות נעימה, מחזיקה לך אצבעות והלוואי והייתי יכולה יותר מזה!

חיבוקים!!

זה עובר, מבטיחה..

תודה רבה!!🩷🧡אוהבת את השבת

איזה חמודה את.. מרגשת!! איזה חיבוק אני מרגישה מכן... אין כמוכן

אמן וממש תודה!!

באמת מרגישה את החיבוקים!!

בע"ה!!

ממש ממש תודה לך !!!!!! ולכולכן!!!!!

מזל טוב!!חולמת להצליח
ממש משמח!! הרבה נחת ושתהיה התאוששות קלה וטובה! 💜🩷
תודה יקרה!!🥰😍אוהבת את השבת

איזה מתוקה שאת משתתפת ככה!! אמן ואמן!!

ואיך את? את גם יולדת עדיין😘

ב"ה,אני חודשיים אחריחולמת להצליחאחרונה

לאט לאט דברים יותר מסתדרים.

ההתחלה באמת יותר מאתגרת..🩷

בהצלחה! וחיבוק 🫂

מישהי חוותה פה גלים של אמפטיגו בבית?!שיח סוד

אני מתחרפנת פשוט.

לפני כחודש- כל יומיים ילד אחד נדבק, ועד שיש תור, ועד שמתחילים טיפול, ועד שחוזרים לגן- ואז הבא בתור נדבק.

ואז היה צריך לכבס ולטהר יום שלם את כל הבית. זה היה שבוע אחד הקשים.

ועכשיו שוב! ילד אחד נדבק חזק, אני ובעלי נדבקנו, ומן הסתם האחרים ידבקו שוב…

כי לא באמת אפשר להפריד ילדים קטנים בבית.

ורק לחשוב על שוב טיהור הבית ושוב שבוע שהם בבית.

מישהי חוותה? איך יוצאים מהלופ הזה?! אעעע.

לא נורמלי איך שזה מדבק בשניות!

תקני את הסבון הוורודפלאי 1234
בבית מרקחת. קוראים לזה ספטל סקראב. זה הציל אותו. תתקלחו עם זה אתם והילדים. ותחזיקי בבית את הבקטרובן ,אפילו לאף. מיד שאת רואה פצע מופיע את מורחת ובעזרת ה' תסיימי עם זה מהר. 
אויש מסכנים. רפואה שלמה והחלמה מהירה!!!אמהלה
אם נשאר לך משחה מהילד הקודם אזנירה22

תמרחי מייד כשמתחיל. אני מרחתי לשני שנדבק מייד וזה לא התפשט, והיה רק במקום מכוסה אז לא נראה לי שיש בעיה לשלוח במצב כזה.

וכמובן גם הסבון האדום כמו שכתבו פה.

עבר ממש תוך כ3 ימים.

ממליצה גםטל אורות

ממש לשים לב כשהפצע קטן ולמרוח משחה אנטיביוטית . כשזה גדל הרבה יותר קשה להשתלט על זה. ובד''כ המשחה כבר לא עוזרת וצריך אנטיביוטיקה בפה.

אם את בעניין של טבעי

אני השתמשתי בשמן זרעי אשכוליות וזה ממש עזר אפילו שנפצע היה כבר די גדול.

אומרים שיש עניין לחזק את המערכת החיסונית בכללי.. במיוחד אם זה חוזר שוב ושוב.

אני לא הייתי משתגעת על להפריד ילדים בבית. זה באמת ממש קשוח. ואם הפצע במקום שאפשר לכסות מתחת לבגדים אז זה בכלל סבבה..

מה הכוונה לטהר את הבית?יעל מהדרום
לק"י

היה לבן שלי מתישהו, ולא חושבת שניקינו משהו...

ורפואה שלמה!!יעל מהדרום
גם אני לא הבנתיאפונה
אצלינו נתנו אנטיביוטיקה בפהואילו פינו

באיזשהו שלב כי זה לא עבר.

ואז כבר נתתי לכל הילדים במקביל וככה חיסלנו בבת אחת אצל כולם.

לשים את המשחה בתוך האף, שם החיידק יושב

ולשמור משחה ולשים ישר כשמתחיל הכי קטן

אצלנו!אבי גיל

היה איזה חודש פלוס שלא התפטרנו מזה!

הבעיה היא שעם הראשון לקח לנו זמן להבין שזה אימפטגו רק שהמצב היה כבר מאוד מדבק.  

והוא הדביק את האחרים, בסוף נתנו לכולם אנטיביוטיקה בפה.

הייתי מתייעצת עם הרופאת ילדים

מרתיחה מצעים ומגבות

מיידאת את הגננת ומבקשת מההורים לבדוק את הילדים כי זה מאפשר בקלות הדבקה חוזרת דרך המסגרות

לצערנו לא יכולנו להפריד כוחות הם אחד בתוך השני בבית אז לא עצה מועילה 

תקלחי את כולם עם סבון נוזל של חדרי ניתוחממתקית

לנו רופאה הביאה מרשם לזה וזה פתר לנו את כל הסיוט הזה שלא נגמר.

רואה עכשיו שכתבו סבון ורוד.כן זה סבון ורודממתקיתאחרונה

הוא מחטא הכל... קילחתי עם הסבון את כולם מרגע תחילת האמפטיגו שהגיע לילד השלישי וב"ה שם זה נעצר, וב"ה לא הגיע גם לתינוקת אז בת חודשיים (גם אותה קלחתי בסבון הזה מעורבב עם מים.)

אם לא היה את הענין הדתיממצולות

הייתן מעדיפות ללכת לרופא

מאשר לרופאה

או שזה לא משנה לכן 

לישומשומ

לא משנה 

וגם מבחינה דתית לא רואה בעיה 

אני הולכת גם לרופאי נשיםקשת99
אין לי בעיה עם זה. היה לי אפילו פעם רופא נשים דתי.
מעדיפה רופאה. יותר נעים לי שאשה בודקת אותייעל מהדרום

לק"י

לא רק רופאת נשים. גם שאר סוגי הרפואה.

(אם יש רופא בבית חולים או במוקד וכו', אני לא מבקשת רופאה במיוחד. אבל כדמות קבועה- אני הולכת לאשה).

(ולמי שתטען שהרבה רופאות לא נחמדות. שלי דוקא ממש נחמדה ואנושית, ואני לא צריכה יותר מאחת😅).

נעים לי יותר עם אישהמולהבולה

למרות שנתקלתי ברופאי נשים גברים נחמדים יותר מנשים

אמפתים בהרבה יותר

לצערי נפלתי פעמיים עם רופאות... מאז הולכת דווקאאמהלה

לרופאים.

בטוחה שיש גם רופאות מצוינות.

לצערי הנסיון שלי היה גרוע.

הייתי מעדיפה רופאה בכל מקרהאיזמרגד1
אני מעדיפה מבחינתי רופאה פחות נחמדה מרופא נחמד, כל עוד היא לא אנטיפתית ממש
תלוי באישיות ולא במין, בלי קשר להלכה.לפניו ברננה!

למען האמת כרגע אני אצל רופא נשים כי הרופאה הייתה ממש לא נחמדה וגם עמוסה מאוד, והרגשתי שלא נתנה לי מענה מקצועי.

עברתי באמצע ההריון למרות שבתחילתו שאלתי אם יש עדיפות ללכת לרופאה וקיבלתי תשובה שכן. כי ברגע שהרופאה פחות מקצועית ופחות נותנת מענה זה כבר סיפור אחר.

תלוי באישיות ולא במין, בלי קשר להלכה.לפניו ברננה!

למען האמת כרגע אני אצל רופא נשים כי הרופאה הייתה ממש לא נחמדה וגם עמוסה מאוד, והרגשתי שלא נתנה לי מענה מקצועי.

עברתי באמצע ההריון למרות שבתחילתו שאלתי אם יש עדיפות ללכת לרופאה וקיבלתי תשובה שכן. כי ברגע שהרופאה פחות מקצועית ופחות נותנת מענה זה כבר סיפור אחר.

הרופא שלי ממש ענייני רגיש ומכבד. ומצד שני נחמד. ומרגישה בנוח לשאול אותו כל שאלה שיש לי.. מה שממש לא הרגיש לי אצל האישה.

מעדיפה ללכת לאישהשלומית.

בלי שום קשר לדת. (בתור רופאת נשים)

בנושאים לא אינטימיים לא משנה לי

לי לא אכפת, עד כה הייתי רק אצל רופאי נשים גבריםכבתחילה
אני הולכת למי שזמין לי באותו רגע ובאותה תקופה שצריכה.

כן יצא לי להתקין התקן אצל רופאה אשה, סתם כי במקרה היה לה תור לתאריך שהייתי צריכה. לא היה אכפת לי ללכת להתקין אצל רופא גבר. 

אני הולכת לרופאות (בכל מקצוע) מצד עצמימתואמת

לא רוצה שגבר זר ייגע בי... גם אם זה מותר הלכתית. (כמו שאעדיף רופאה יהודייה על פני רופאה ערבייה... אם כי על זה קצת פחות אתעקש)

וב"ה מצאתי לא מעט רופאות נחמדות, מקצועיות ונעימות. (להפך, חלק מהרופאים הגברים שנתקלתי בהם לא ענו על ההגדרות האלה...)

אני להיפך 🤭רקאני

אתעקש על יהודי/ה אבל לא על אישה

גם לי יותר חשוב יהודי מאשר אישהרוני_רון
בעיני אין עניין דתי....מיקי מאוס

זאת אומרת הפסיקה ההלכתית שאני מכירה אומרת ללכת למי שטוב לי. מספיק שהדלת לא נעולה או כמובן מלווה שזה תמיד יותר נעים

ברור שאני מעדיפה רופאה באידאל

הסיכון שהמפגש עם רופא יזלוג לאיזורים מיניים הוא גבוה בהרבה (על כל הקשת. לא דווקא פגיעה או הטרדה מפורשים)

מצד שני - בפועל - במפגש עם שתי רופאות חוויתי ממש פגיעה באינטימיות שלי, חוויה של כאב ושל זלזול. וזה נפוץ בהרבה מאשר חוויות לא אתיות של זליגה למיניות

ולכן בסופו של דבר אני הולכת לרופא שאיתו התחושה שלי היא מוגנת ובטוחה (ברור שבהתחלה באתי רק עם בעלי . ורק אחרי שיש לי בטחון ותחושה של מוגנות גם מצד הפיזי של המרפאה אז אני מוכנה גם ללכת לבד כשצריך)

אני מניחה שהבעיה היא שכולן רוצות רופאות ולכן ממש קשה להשיג תור לרופאה נורמלית בלי המתנה ארוכה מדי

וזה מבאס

זה רק אני או שלא היית פה יובלות?רקלתשוהנ
חחח...יש מצב. החיים עמוסיםמיקי מאוס
ב"ה רקלתשוהנאחרונה
אין שום ענין דתי לא ללכת לרופא גברמקרמה

ועדיין מבחינה אישית הולכת רק לאישה

(פגשתי בחיי אופאים גברים - בעיקר בחדר לידה וכולם היו מצוינים, נחמדים ורגישים

ועדין- מעדיפה רופאה אבל לא מתפשרת על מקצועיות ואנושיות, יש לי 2 רופאות מעולות שאני מזגזגת בניהן לפי זמינות תורים)

יש דעות הלכתיות שאומרות שיש להשתדל ללכת לרופאהמתואמת
כל עוד זו לא הקרבה גדולה מדי (מרחק, מקצועיות...)
אני הולכת לרופארקאני

לא שאין רופאות טובות

אבל הייתי אצל אחת והיה לי מזעזע

והוא מאוד אנושי ומכבד ומומחה ממש

וקרוב לי לבית

אז אני הולכת אליו

בדרך כלל עם בעלי

אני הולכת לרופאי נשיםזוית חדשה
היה לי איתם יותר טוב מאשר עם רופאות 
בלי קשר לעניין דתי, אני מעדיפה רק רופאה.ממתקית

ומבחינה דתית- אין בעיה עם רופא...עד כמה שידוע לי.
אם יש רופא מומחה בעניין מסויים ומומלץ, כן אלך אליו.

אין ענין דתי, ומעדיפה רופאכורסא ירוקה
מה, ברור שלרופאה.באתי מפעם

ממש לא קשור למצוות ודת. זה תחושה אישי לפנית.

אלא אם כן זה לא כולל בדיקה גופנית, ואז תלוי מי הרופא/ה. 

מצד התחושה ברור שכעיקרון הייתי מעדיפה רופאהנועה נועה
בפועל הייתי בערך חצי חצי לדעתי, לפי זמינות, מקצועיות, נוחות תורים וכו'. בפועל כשאני מול הרופא אני לא מרגישה חוסר נוחות, דווקא בתור אחות אני יודעת כמה סופר מקצועי ולא אישי זה. וכל הרופאים הגברים שטיפלו בי היו מדהימים ואני חייבת להם המון.

דווקא בקטע של סקירת נקודות חן אני לא רוצה להגיע לגבר ותקועה עכשיו כי רופאת העור היחידה פה יצאה לפנסיה... לא יודעת למה זה יותר מפריע לי, אולי כי זו בחינה מדוקדקת כזאת 

בביקורoo

בלי בדיקה גופנית זה ממילא לא משנה לי

בביקור עם בדיקה גופנית זה בכל מקרה לא נעים לי

(גם גבר וגם אישה

באותה מידה)

ככה שזה לא פרמטר שאני לוקחת בחשבון

מעדיפה רופאה תמידחושבת בקופסא
כמה פעמים כשהלכתי לעשות בדיקת דם שבצו אותי עם אח (נראה לי שמי שלוקח דם זה אחיות? אני לא בטוחה) גבר, עוד לפני שהספקתי להכנס הוא הסתכל עליי ושאל אם אני רוצה אישה, אמרתי כן והוא החזיר אותי לתור ומיד נכנסתי לאחות אישה.
האמת שלא כזה אכפת ליהשקט הזה
מה שחשוב לי שיהיו תורים זמינים😂

בהריון הראשון הייתי אצל רופא, בהריון השני אצל רופאה שהייתי צריכה לקבוע כל תור ברגע שיצאתי מהביקור הקודם והיא הייתה מקסימה אבל יכולתי לחכות גפ שעתיים בתור כל פעם שהגעתי אליה..

בהריון השלישי התחלתי אצל רופא וכשהוא עזב את הקופה מצאתי את הרופאה המושלמת- גפ תורים זמינים, גם בדכ זמן המתנה סביר בתור, גם נחמדה.. ממש מקווה שתמשיך בקופה

הוא לא רואה שאני קורסתתתתתמולהבולה

מרגישה בקריסה של עייפות תשישות דיכאון

אני רק חודשיים אחרי לידה בקיסרי שעברתי ממש לא בקלות כולל הריון קשוח

חורף.. אז גם מצטרפות מחלות החורף ואני אחרי שבוע הזוי עם חוסר שינה מטורף

שהתינוק בעצמו היה חולה ועוד כמה כאן

דמעות בעיניים ועוד מנקה שהבריזה ....

בעלי התמודד ממש יפה אחרי הלידה עם הבית והילדים. הייתי מאושפזת גם קודם אז זה הוסיף לקושי

שבועיים וחצי אחרי הלידה הוא מעדכן שהבוס שלו מתכנן טיסה לחו"ל שקשורה לעבודה, אך כמובן גם פינוקים על הדרך.. רק הוא והבוס שתבינו, שזה תמוה אבל לא משנה...

הייתי כל כך מבולבלת כי הוא כל כך השתדל והראה נכונות לעזור (מה שלא היה באף לידה האמת בצורה כזו) שהרגשתי צורך לפצות  אותו על כל התמיכה ואמרתי אוקיי.

הטיסה אוטוטו ואני בקריסה.. לא מסוגלת להישאר לבד שבוע.פשוט לא.

הוא כל הזמן נותן לי הרגשה כאילו הוא בכלל לא רוצה ולא יודע איך לרדת מזה (לא מאמינה)

ועוד הכי עצבן אותי שאמר שכשיחזור יקנה לי משהו שמלא זמן אני מדברת עליו

אז עניתי שכשיחזור יאסוף אותי מגהה...

אני לא מסוגלת 😭😭😭

אין אופציה של עזרה יומיומית אז פליז אל תציעו את זה,לא מההורים ולא משכנות וגם לא בתשלום.אין פשוט אין.

מה אני אמורה לעשות במצב הזה?

הקטע הוא שהילדים מרגישים את החולשה שלי מנצלים את זה בכל המובנים. ועוד להישאר לבד כך שבוע

העניין הוא שזו נסיעה לא כזו קריטית כי אין משהו שאי אפשר לעשות מרחוק היום והם עובדים מלא זמן כך אז מה הקטע???

ועכשיו הוא כועס כי התפרצתי עליו ממש כי למה הוא לא קולט ומה הוא מציע לי מתנות למההההה

אמא שלי יש כועסת עליו שהוא בכלל חושב לטוס, היא אישה לא בריאה והוא יודע שאין לה דרך לעזור לי בשום צורה ואין לי תמיכה משום כיוון

תעזרו לי חברות אני מרגישה שמשתגעתכבר

אם זה היה זמן רגיל יתכן שהייתי זורמת

אבל לא מצליחה להבין איך הוא- שהכי יודע מה אני עוברת וכמה קשה לי, מתעלם שפשוט בורח כביכול. מה הוא חושב לעצמו?!

מתנצלת ממש אם אני פוגעת ברגשות נשות המילאומיניקים ועוד מעזה להתלונן על שבוע ... אבל אני במצב נפשי לא קל בכלל וגם לא יכולה לפרט עוד למה מחשש לאאוטינג

תגידי לו שאת מבקשת שלא יילךהמקורית

כי את לא מסוגלת להתמודד

נכון לעכשיו את צריכה עזרה וזה אקוטי, אז זה לא בא בחשבון. ושיתמודד

מצד אחדoo

מבאס שהוא רוצה לנסוע בזמן כזה

מצד שני

אולי יש הרבה זמני השרדות בבית וזה לא מאפשר מרווח נשימה

כדאי באופן כללי בלי קשר למקרה הספציפי הזה

לבדוק איך לנהל את החיים בצורה פחות הישרדותית (אולי מניעה של תקופה ארוכה עד להתייצבות)

אני חושבת שחודשיים אחרי קיסריהמקוריתאחרונה

ברור שהיא מונעת

מסכימה עם המסר הכללי לגבי ניהול אנרגיה וכוח, אבל נשמע שהיא רגע לפני קריסה רצינית. כבר הרבה זמן. זהכבר מצב נתון, תכנון קדימה מעבר לשעות הקרובות/ ליום הבא זה משהו שכנראה אין לו היתכנות כרגע

היום הראשון...גלויה

"היום הראשון של הווסת 

יהפוך בסופו של דבר 

ליום שממנו מתחילים לספור 

את שבועות ההריון החדש"

(משפט סיני שהמצאתי...)

אז בשבוע שבו הגעתי לגיל 35 ב"ה

לא מובן מאליו

עם בעל מדהים וילדים מהממים 

ויודעת

שלא יודעת 

מתי יהיה עוד ילד

(בעז"ה מאמינה שיהיה! רק כרגע לא ידוע) 

מחכים לתוצאה של בדיקה גנטית 

ולהתחיל לעבור מסע. 

ֿבפייסבוק קופצות מודעות: 

"אם את בת 35, גם אם את מרגישה בת 24, 

הגיע הזמן להקפיא ביציות" ...

ובעוד שבוע בדיוק - פוצון בן 4!!! ברוך ה'! 

"בי"ב בטבת יש לי יומולדת ותהיה מסיבה"...

וגם: "אני רוצה שניקח בקבוק גואש אדום ונצבע את האוטו שלנו שיהיה כמו סמי הכבאי" 

וגם: "עוד מעט יהיה לנו תינוק"... (יש לי בטן מבאסת שצצה פתאום - אבל זה לא הריון...)

והספרון באמת נכנס סוףסוף להכנות האחרונות

כנראה שהוא חיכה עד עכשיו כי מצאתי פתאום עוד 2 שירים

שצריכים להיכנס

וגיסתי ילדה בן ב"ה ומסרתי לה בשמחה בגדי תינוקות מעולים 0-3

שחררתי את זה ופיניתי מקום 

(השארתי לעצמי את ההכי פצפונים כי קשה להשיג, ופוצון ופוצונת נולדו במשקל 2 ק"ג)

והצלחתי להירשם לבשל (רק תפו"א) ליולדת שהיא חברה מהקהילה 

וסה"כ שעה הגיונית

לברר על מלגות לתואר שני 

שמחה בחלקי 

ברוך ה'. 

ואני

שקופצת כל פעם שמחזור מתעכב 

למרות שהריון כרגע לא אמור לקרות...

מגלה שיש לי תקוה בלב 

שיש דברים שקורים בלי תכנון. 

וואווווווווו את כותבת מהמם ובעיקר התוכן מהממםםםםאוהבת את השבת

את אישה השראה!!!!!

איזה מרגשששש לקרוא על הספרון!!!!

מאחלת לך המון טוב גלוי,  בריאות לכולם, שמחה ונחת!!!

אה וואוו תודה רבה!!גלויה

אמן ואמן!

חיבוק על המקום שרוצה עוד ילד ולא יודע אם יהיהקופצת רגע

מבינה אותך מאוד,

וגם מצטרפת למקום של ההודיה העצומה על השפע שיש.

שתמשיכי לראות נחת והתקדמות וישועות בכל תחום! 

תודה! אמן!גלויה
אהבתי את המשפט הסיני שלך😊בארץ אהבתיאחרונה

וכיף לשמוע ממך, ועל פוצון המתוק...

(וגם לי היה יומולדת 35 לא מזמן, וגם לנו יש יום הולדת השבוע בי"ב טבת, אבל אצלנו זה יומולדת 3..🙂)

בהצלחה עם הספרון, מחכה לו...

מה נהוג בד"כ בקידוש להולדת בת?בעלת תשובה
מבחינת מה להכין/ לקנות?
אנחנו קנינו כיבוד קל...ממתקית

ברמה של מאפים, בורקסים, קרקרים, ממרחים, שתיה קרה.

אין מה נהוג, יש מה שאת רוצה ומרגישה שמכבדאמהלה

אחת תסתפק במאפים ושוקו

אחת תרצה קידוש של ממש עם קוגלים ומיני מאפה משוכללים

אחת תרצה בר מתוקים יוקרתי בגווני ורוד זהב

אוף הבת שלי בת שנתיים תכף ולא עשינו משו רישמי,אונמר

ומידי פעם עולה בי חששות שאומרים שזה לא טוב לא לעשות בכלל.

אולי באמת נעשה יום אחד. אולי נחבר ליומולדת הבא שלה.

נכון, כדאי לעשות. וזה נהדר לחבר ליום הולדתאמהלה
אנחנו עשינו לקטנות ביום הולדת שנהנועה נועה
בהתחלה בעלי טען שלא צריך, שהיתה ברית לבן וכו'... אבל אני רציתי גם בגלל העניין וגם כי הברית לא היתה עם הקהילה שלנו. היה מקסים ומרגש❤️זה משהו אחר ממש כשזה פתאום כבר ילד
הם כבר בני שנה??? איך הזמן טסאמהלה

הם הרגע נולדו

אני פשוט לא מאמינה

שנה וחודשיים נועה נועה
ממש כמו הבייבי שליאמהלה
הבת שלי תכף ב18 ולא עשינו1112

ולא מתכוונת לעשות.

לא נראה לי נכון לחשוש מדבר כזה

חשוב להכיר טובה על הילדה שהשם נתן לנו אבל לא חייבים בקידוש דווקא

זה לא חובה, ולא מצווה, זה מנהג טוב ומומלץאמהלהאחרונה

וקידוש יכול להיות גם שהאבא למחרת הלידה מחלק לחברים בישיבה עוגות ושותים לחיים.

לא צריך לעשות טקס.

וכן, יש כאלו שעושים את זה גם אחרי שנים רבות כי פתאום נזכרו שלא עשו.

שוב- יש עניין בזה, אבל זה לא חובה

הרב מרדכי אליהו היה אומר לנשים שלא מצאו זיווגPandi99
שיבדקו אם עשו להן מסיבת הודיה להולדתן ואם לא אז לעשות גם בגיל מבוגר
אצלינו הייתה מישהי שעשתה סעודת הודיה ביומולדת 4לפניו ברננה!

של הבת שלה

ערב נשים אצלה בבית שהיא ארגנה את הכיבוד

תודה לכולן ! באמת גם הבת שלי כמעט בת 2בעלת תשובה

ורק עכשיו הבשלתי לעשות חח

פשוט פנינו לבית כנסת שבו עושים קידוש מכובד בכל שבת וביקשנו לתרום את הסכום.

יפה מאד! שיהיה בשעה טובה. רק בריאות ושמחה תמידאמהלה

אולי יעניין אותך