החלק שלך בתורה 📖🌟💃משמעת עצמית
לקראת חג מתן תורה

מה החלק שלך בתורה? מה קבלת התורה שלך - כלומר, מה קיבלת ממנה?
מה מרגש אותך בחג הזה חוץ מאלפחורס ועוגות שמנת מושחתות?😅
זה ממש מעניין...
ספרי לנו
שתפי
ותייגי ניקית אחת

מתייגת את @נפש חיה. המיוחדת.
בטח יהיה לך משהו מעניין...

הופהנפש חיה.
האמת היא
שמה אני שמה לב אליו בפרט השנה
זה העניין של נוכחות
לא משנה כמה תארים יש לך
וכמה כסף או כבוד יש לך
וכמה אתה עם נכסים או בלי
אתה נוכח.
כמו שאתה.
השם סופר אותך כי הוא אוהב אותך
אז על אותו עיקרון
אין אנונימי.
כל אדם גם אם נראה שהוא פשוט
אי אפשר לדעת מה הערך שלו
ומה יצא ממנו

כמו רות
תכלס מי מכיר אותה בכלל, מי 'סופר' אותה
והנה
בתמימות ופשיטות היא דבקה בה, מוסרת נפש והלכה עם חמותה באשר היא הולכת (זה גם שיעור לנו , לכלות שאנחנו, ואולי זה יועיל קצת לתיקון יחסי כלה- חמות)
ממש לארץ לא זרועה
בית לחם
בתחילת קציר שעורים
ובהמשך
היא עושה מה שחמותה מצווה עליה
ונוהגת בצניעות בשדה
זה 'תופס את העין' של בועז
הוא קצת מברר למי הנערה הזאת
סופר לה שש שעורים (מכאן למדנו שהוא כן 'סופר אותה')
מקדש אותה בשער העיר
ומהשושלת המשפחתית המפורטת
יוצא דוד המלך
והשכר הזה של ההליכה אחרי ה
קצת מזכיר לי את הפסוקים
"כה אמר ה'
זכרתי לך חסד נעורייך....
לכתך אחריי במדבר...
קודש ישראל לה' ראשית תבואתֹֹה"
לא יודעת אם יש לי עוד מה לומר.
התחלנו את ספר במדבר שה' מנאן מתוך חיבה
רואים מכאן איך כל אחד
ממש כל אחד נספר
גם ה"אנונימי" יוצא מאלמוניותו
ומתישהו נכתב
הוא ומעשיו
בדבר ימי העם
ואנחנו לא תמיד יודעים איזה זכויות עצומות יש לו
בבניין האומה
בבניין הארץ
בשלמותה,
בשלום בתיה הנבנים
בבטחונה
(עברנו את הימים מתוך גאולת מצרים, עבור בימי גאולת ימינו אנו במלחמות ישראל, עם הציפייה למתן תורה ומקדש וגאולה שלימה).

אז העניין הזה של
לספור
שכל אחד מיוחד
והשם אוהב אותו
אז שנזכור לדון לזכות
ולא לשפוט.

לקבל תורה
מתוך יראה
('כל שיראתו קודמת לחכמתו -חכמתו מתקיימת')
שנזכה שתתקיים בנו
ולא צמוד התורה פינו
ומפי זרע זרענו.

פעם מישהי בירכה אותי
ואני גם מברכת אתכן
שנזכה לקבל את התורה בידיים פתוחות!

איך בחרתי טוב משמעת עצמית
ידעתי שתכתבי מדהים😌
ושכחת לתייג...🤔
תתייגי עוד, עוד בנות יגידו דברים יפיםנפש חיה.
וואו, כתבת מדהים!מתואמת
תודה רבה!נפש חיה.
מהמם כתבת! תודה ויישר כחךפרצוף כרית

כתבת מהמם ממש...אמא לאוצר❤
תודה. חג שמייח!נפש חיה.
בשמחהנפש חיה.
וואו איזו מחזקת !!!! דברי תורה שיוצאים מן הלבהשלך על ה' יהבך
ונכנסים אל הלב, ממש הרגשתי חמימות פושטת בי. תודה לך !
איזה רעיון יפה!!מתואמת
אני מקבלת מהתורה מקום וזמן ונשמה -
מקום לחיות בו בשלווה ובחיבור לבורא העולם,
זמן שמהווה הפסקה מבלבולי החיים,
ונשמה שמתעלה מכל לימוד.

מקווה לזכות לזה תמיד, וגם לחוש את זה תמיד...

מתייגת שתיים אהובות ומרוממות:
@בארץ אהבתי
@אם מאושרת
להדפיס ולתלות על הקיר קישוט לשבועותאם מאושרת
כתבת מושלם!!! כהרגלך בקודש-.

ותודה על התיוג💗
תודה מתואמת
שמעתי משהו יפה בשם הרב בידרמןאני זה א
שיש הרבה טעמים ללמה אוכלים מאכלי חלב אבל חידוש יפה זה שכמו שהחלב כדי להפוך לגבינת שמנת יוקרתית מחמיץ קודם כל ונהיה מסריח ואחכ נהפך לגבינת שמנת יוקרתית ככההגם כל אדם אפילו שנפל למקום שנפל יכול להפוך לגבינת שמנת יוקרתית בסוף ולהגיע למקומות גבוהים בקדושה
ואו חזק ומרגש!!לפניו ברננה!
איזה יפה! שמעתי פעם את הרעיון הזה בצורה מסוימתמתואמת
אבל זה רעיון גבוה אף יותר!
וואו ממש מקורי ויפה! תודה על זהפרצוף כרית

ואוו. התחברתימאוהבת בילדי

החלק שלי בתורה הוא הבחירה, המאמץ וההתגברותהמקורית
בדיוק כמו בסיפור של חג השבועות
רות בחרה ללכת אחרי חמתה נעמי 'באשר תלכי אלך'
' אלוקייך אלוקיי'
התאמצה לשם כך ועזבה בית מלוכה והתגברה על הרצון הטבעי לחזור לבית הוריה שם היה לה עושר גדול כבתו של עגלון מלך מואב, התגיירה וזכתה להיות אמה של מלכות
ולעומתה, ערפה בחרה לחזור אחורה אפילו שהיתה כלתו של אלימלך ונחשפה לחיי תורה אבל ויתרה על הדרך.
זה סיפור אחד מיני רבים שמספר את הסיפור שלנו כמה פעמים ביום אפילו. כל יום, ואפילו כמה פעמים בשעה אנחנו בוחרות לעשות רצון השם להתאמץ ולהתגבר על היצר הרע כדי ללכת בדרך שהתורה התוותה לנו בכל התחומים - מול הילדים, מול הבעל, מול החברות והחברה, מול עצמנו עם היצרים שלנו. ככה זוכים לתורה. כי השם רואה ומסתכל ונותן שכר על הדרך ועל המאמץ וההתגברות ועל כוונת הלב. שנזכה לקנות את חלקנו בתורה, כל אחת בדרך שלה ועם הקניינים שהיא צריכה לעמול עליהם
וואו! איזה לימוד מקורי ומיוחד מרות!מתואמת
לא סתם שמך המקורית
שתזכי תמיד לחזור אל המקור שמתווה לנו התורה!
אמן! תודה ❤️המקורית
מקסים. תודה!אמא לאוצר❤
האחדות של בנ"י בזמן מתן תורהמחי
כאיש אחד בלב אחד, כולם היו שם יחד
השלמות הזו, כולנו עם אחד
גם אז היו חילוקים, 12 שבטים, כהנים לויים וישראלים, זקני העם והאנשים הפשוטים, ערב רב ועוד. ובכל זאת כולם עמדו יחד לקבל את התורה באחדות מופלאה
קראתי לא זוכרת בשם מי אולי סיון רהב מאירנפש חיה.
שזאת ההוכחה הכי גדולה לטענה שאנחנו כל הזמן מפולגים ולא מסכימים בכלום, זה שעם ישראל יכול להתאחד מעל לכל המחלוקות גם אם זה לא נראה ככה.
איזה רעיון יפה!פרצוף כרית

נכון גם אני מאד אהבתינפש חיה.
אהבתי ממש!פרצוף כרית

עוקבת כדי לקרוא אח"כאחת כמוני
שרשור עם רעיון מקורי פרצוף כרית

עונה - 

מקווה שהחלק שלי בתורה, הוא להבין שלימוד תורה בא מתוך הרצון של הלומד עצמו ולכבד את הלומד גם כאשר אינו רוצה ללמוד בתדירות גבוהה  

איזו עבודה קשה!!!אם מאושרת
את ממש אשת חיל! אשרייך
תודה רבה....פרצוף כרית
זה כאילו הפוך על הפוך... את חושבת שזה נקרא חלק בתורה מה שציינתי? לא בטוחה בעצמי חחח
ברורררנפש חיה.
תודה....טוב שאת מחזקת את הענין יקרה..פרצוף כרית

התורה היא תורת חייםאם מאושרת
לכן בוודאי שהשקעה בשלום בית במקום עצבים זה חלק חשוב מאד מאד מהתורה!!! אשרייך!!!

הרב אבינר אומר שהאדם צריך לדאוג לעולם הזה של הבן זוג ולעולם הבא של עצמו,
אבל זו עבודה מאד מאד קשה. אשרייך שאת מצליחה לעמוד בזה👋👋👋
וואו חיזקת!!!! תודה רבה יקרה!פרצוף כרית

וואי קשה ממש אשרייך אני ממש נופלת בזה לפעמיםהשלך על ה' יהבך
ומתבאסת שבעלי לא לומד ככ במקום להסתכל בעין טובה על מה שהוא כן עושה ומשתדל לפעמים , עבודה לא פשוטה שנזכה
תודה על החיזוק איזה כיף לשמוע שזה הדבר הנכוןפרצוף כרית

כבוד התורהאם מאושרת
מצוות הקבלת פני רבו ברגל נלמדת מהאשה השונמית. שבעלה שאל אותה "מדוע את הולכת אליו היום,לא חודש ולא שבת"...
הרב צבי יהודה (בשיחות הרצי"ה להפטרת וירא) מבאר את ההבדל בין לימוד תורה- שזה חיוב רק על האיש,וזה עניין פרטי. לבין כבוד התורה שבו גם נשים חייבות. וזה עניין כללי.
הוא מאריך שם ומסיים שעניין כבוד התורה נלמד מאשה שהיא יותר גדולה מצד הופעת הקדושה הכללית של ישראל.

וזה מרגיש לי עיקר עבודתי בשנים אלו-
לא להתאמץ וללכת לעוד שיעור הכנה לחג מתן תורה ( כמו שהייתי עושה בעבר) אלא להתאמץ ולהשרות בבית אווירה של החג מתקרב.
לבשל מאכלים חגיגיים ,לקשט את הבית,לקנות ממתקים לילדים לכבוד החג,להתרגש יחד איתם.
וגם לנקות ולסדר ולהחליף טיטולים- שזה לא דווקא כהכנה לחג אלא כמילוי חלקי בהשראת השכינה בעולם.
ולזכור שזה לא מתוך החמצה וחוסר ברירה,אלא זה "יותר גדול מצד הופעת הקדושה הכללית של ישראל" לעומת לימוד תורה עצמו.
יפה ממש!מתואמת
מקווה שאצליח לקבל בשלמות את התפקיד שלי...
וואו חזק ממש!אמא לאוצר❤
מרגישה שזה ממש עבודת חיים בשבילי בתקופה הזאת של החיים, לקבל את התפקיד שלי באהבה ולהבין שזה בדיוק עבודת ה' שלי ורצון ה' ממני עכשיו....גם אם אני לא לומדת או מתפללת וכו.....
איזו שאלה יפה ומעוררת מחשבהבארץ אהבתי
ותודה @מתואמת על התיוג🙂

יש לי הרבה מחשבות על זה, בעיקר סביב חג שבועות והדרך שבה הוא נחגג.
מנסה לסדר לי את המחשבות תוך כדי כתיבה, מקווה שיצא לי ברור (וסליחה על האורך)…

עד שנולדו לי ילדים, היו שנים שגם נשארתי ערה כל הלילה, ולמדתי תורה, והרגשתי שאני חוגגת את מתן תורה על ידי לימוד התורה שלי.
ואז הבת הבכורה שלי נולדה, ומאז אני כבר לא יכולה להישאר ערה בליל שבועות, וגם לא לשמוע קריאת התורה בבית הכנסת, ולפעמים גם לא מצליחה ללמוד בכלל במהלך החג.
והשינוי הזה הביא אותי ללמוד ולהגדיר מחדש את הקשר שלי לחג ולתורה.

אני מרגישה אני עדיין בלימוד של הנושא. הדברים עוד לא מיושבים לי כמו שצריך. אבל מנסה לשתף בכיווני החשיבה שלי בנושא. לא רק על שבועות, אלא בכלל על עבודת ה' שלי כאישה, ומתוך כך גם על שבועות.

יש הבדל גדול בין עבודת ה' של גבר לעומת עבודת ה' אישה.
אם מסתכלים על יום רגיל של גבר, אפשר לראות שהוא עובר דרך מצוות שמחייבות אותו כל יום מחדש - תפילין, ציצית, תפילה במניין שלוש פעמים ביום, קריאת התורה בחלק מהימים. ובנוסף, לאורך כל היום הוא מחוייב במצוות תלמוד תורה, 'והגית בו יומם ולילה' (אמנם היום נדיר לראות גברים שבאמת מצליחים לנצל כל רגע פנוי ללימוד תורה, או שבכלל חיים בתודעה כזו, אבל אני מדברת כרגע על העיקרון).

לעומת זאת, אם מסתכלים על יום רגיל של אישה, מהלך היום עצמו לא מחייב אותה בשום מצווה (מלבד תפילה, לחלק מהדעות). יכול להיות שהיא תעשה משהו שיחייב אותה במצווה (אם היא תאכל היא תתחייב בברכות לפני ואחרי, אם היא תכין בצק היא תתחייב בהפרשת חלה, בתקופות שונות יש לאישה גם את מעגל הזמן האישי שלה שכולל את המצוות שלה בתהליך הטהרה וכו'), אבל תיאורטית יכול לעבור על אישה יום שלם בו היא לא תהיה חייבת לקיים שום מצווה.
ואם מסתכלים על חיוב לימוד תורה - אז דווקא אישה כן חייבת בתלמוד תורה (נשים ספרדיות שלא מברכות על מצוות שלא מחויבות בהן, כן מברכות ברכות התורה, כי גם הן חייבות במצווה), אבל גדר המצווה הוא אחר משל הגברים - אצל אישה יש פחות משמעות לעצם הלימוד עצמו, אלא המשמעות היא ללימוד לשם הקיום. אין אצל אישה מושג של 'ביטול תורה', כי החיוב הוא לא על עצם הלימוד. אישה צריכה ללמוד כדי לקיים (כמובן - לא רק הלכה למעשה, אלא כל דבר שיוסיף לה בעבודת ה'. אבל הדגש הוא על זה שיש ללימוד השפעה על החיים שלה).

ואני חושבת שההבדל הזה מלמד על הכוחות השונים של הגבר והאישה בעולם.
על המשמעות של עבודת ה' של הגבר אני לא ארחיב פה. כמובן שיש משמעות וחשיבות לדרך שלהם בעבודת ה', ויש הרבה מה להאריך בזה, אבל פה זה לא המקום (וגם אני לא האדם המתאים להרחיב בזה…).
אבל אני רוצה לדבר קצת על מה שאני לוקחת מזה על עבודת ה' של האישה.
עבודת ה' שלנו יותר קשורה לחיי המעשה, לביטוי של התורה בתוך העולם החומרי.
לכן החיבור שלנו לה' בתלמוד התורה הוא לא דרך הלימוד עצמו, אלא דרך הקיום שלו, דרך זה שנלמד את מה שיוסיף לנו בעבודת ה', ויקרב אותנו לה' ולעשיית רצונו.
ולכן גם ביומיום אנחנו לא עוברות דרך נקודות זמן שמחייבות אותנו במצוות שונות, אלא אנחנו פועלות בתוך המציאות ומתוך כך מגיעות לקיום מצוות.
והרבה מהמצוות שאנחנו מקיימות לפעמים אפילו לא מרגישות כמו 'מצוות' כי לא מברכים עליהן 'אשר קידשנו במצוותיו וציוונו', אבל בעצם הן ממש קיום רצון ה', וסובבות סביב מצוות החסד, שעבורה נברא העולם - 'עולם חסד ייבנה'.

ובחזרה לשבועות -
פתאום תוך כדי שכתבתי את הדברים, קלטתי שבעצם בשבועות יש את הביטוי לשני צדדים - מצד אחד יש את לימוד התורה שתופס מקום מרכזי ולפעמים מרגיש כאילו זה העיקר של שבועות.
אבל מהצד שני יש את קריאת מגילת רות, שמדברת דווקא על שתי נשים מיוחדות, ומדגישה דווקא את צד החסד.
ואני חושבת שזה הצד שיותר שייך אלינו, הביטוי של התורה בתוך העולם. וכאימהות לפעמים זה יתבטא בדברים שנראים חומריים, אבל הם יוצרים את היחס שלנו ושל הילדים שלנו לקודש.
את הביטוי המעשי של הדברים @אם מאושרת כתבה בצורה ממש מדוייקת, שמתחברת למה שכתבתי פה…

ומתייגת את @תהילה 4 - זכור לי שבשרשור של פורים כתבת שיש לך גם הגיגים על נשים ושבועות (מקווה שאני זוכרת נכון...), אז אם תספיקי - נשמח לשמוע...
איזה בירור יפה ומיוחד עשית פה!מתואמת
באמת נראה לפעמים ששבועות בשביל האישה הוא חג המטבח ועוגות הגבינה, ואת ביררת את עניינה של האישה בשבועות בצורה עמוקה יותר...
אני רק רוצה להדגיש שגם אישה יכולה ליהנות מלימוד תורה בפני עצמו, בלי שתהיה לו השלכה מעשית לקיום המצוות, אבל בדרך כלל זו תהיה הנאה רוחנית ונפשית ונשית, ופחות הנאה שכלית.
ומוסיפה שנהניתי ממה שאמרת על מגילת רות - באמת אני מרגישה בשבועות מחוברת יותר למגילת רות מאשר לעצם הרעיון הגדול של קבלת התורה... כי כנראה שם מובאת קבלת התורה הנשית.
אני ממש מסכימהבארץ אהבתי
ורק רוצה לחדד שממש לא התכוונתי שאישה לא יכולה ליהנות מעצם הלימוד. הדגש שלי היה על החיוב של האישה ביחס לאיש, ועל ההשלכות של זה מבחינת איך שאני רואה את המשמעות של הלימוד שלנו.
ולימוד שמשפיע למעשה הוא ממש לא רק בהקשר למצוות מעשיות. אני חושבת שאפשר לראות את זה בשרשורי פרשת שבוע המהממים שאת פותחת כל שבוע - הרבה מהדברים שנכתבים שם בסופו של דבר מתחברים למעשה, לא למצוות מסויימות, אבל לקשר עם ה', לתפקיד שלנו כאימהות, לעשייה שלנו בעולם וכו'.
נכון לגמרי. רק רציתי לחדד את הנקודה הזו בדברייךמתואמת
לא יודעת למה דווקא פחות הנאה שכליתהמקורית
אני אוהבת ללמוד ופיתחתי שכל חדש ממש. צורת חשיבה אחרת. מלבד ההנאה לנפש, כשמצליחים להבין מהלך מסוים זו גם הנאה אינטלקטואלית. הלוואי והיתי עושה את זה יותר
בלי קשר לעובדה שהנשמה מתמלאת משמחה
זה לא סותר ואני חווה הנאה רוחנית גם ממעשה טוב או התגברות
את מיוחדת ומקורית כשמך, כנראה מתואמת
כתבתי ש*לרוב* נשים נהנות יותר מתובנות נפשיות מאשר שכליות. הכוונה גם אצל אותה אישה עצמה - יכול להיות שיהיו פעמים שהיא תיהנה מההבנה השכלית שבלימוד, אבל *לרוב* היא תיהנה מההבנה הנפשית.
אבל כמובן, יש מקום לשני סוגי ההבנות, אצל כולן ואצל כולם
אוי אוי! סליחה אבל זה ממש לא נכון!מיואשת******
תיאורטית יכול לעבור על אישה יום שלם בו היא לא תהיה חייבת לקיים שום מצווה.
???
היא לא תגיד אשר יצר?
היא לא תאכל ותברך?
היא לא תכסה ראש?
היא לא תלבש בגדים צנועים??

היא לא תאכל כשר?
תשמור בשר וחלב?
תגיד אמן?

מת יכול לעבור יום שלם בלי לקיים שופ מצווה
או גוי

יהודי???? תיאורטית מכול לעבור יום שלם בלי מצוות? מה קשור המגדר??? 613 מצוות מתוכן יש כמה מצוות שהאשה לא מחויבת בהן ומה עם כל ה600 האחרות?? יום שלם בלי לקיים מצוות??

סליחה אבל זה כואב לי מעבר לכל דמיון זה שמישהי יכולה לכתוב כזה דבר אפילו בטעות, כאילו אשה זה מקביל לגוי או משהו, שמקיימת מצוות רק במקרה. לימוד תורה זה לא המצווה היחידה! וגם עליה אגב לא מברכים כל פעם שמתיישבים ללמוד. גם הברכות לא קשורות לזה. ללמוד ולקיים לשמור ולעשות!
זה מראה הלך רוח עקום כל כך שנכנס אלינו כאילו אם אשה לא שווה לגבר היא לא שווה מספיק. כל השרשור הזה כאילו אנחנו צריכות לחפש מה אנחנו שוות מספיק כי אנחנו נשים ובמה החג הזה ״נוגע״ אלינו הוא עקום ונוצר מרוח פמיניסטית לא נכונה וזרה מאד. ודווקא הנשים פה שממש לא פמיניסטיות לא מבינות כמה הן הושפעו מהרוח הזאת שהן מסלול זמן בלחשוב מה החג הזה מסמל להן.
חג *מתן* תורה! אנחנו קיבלנו את התורה ואנחנו מקיימות אותה! בשביל מה כל החיפושים האלו?
ואין לי יכולת להאריך כרגע אבל אני מוחה מוחה מוחה מוחה!!!!!!
מענייןסליל
שאת רואה את זה התפיסה פמיניסטית. בעיניי אם כבר זו תגובת נגד לפמיניזם.

בעיניי זה שאת לא מחפשת לעצמך מה החלק שלך בתורה, כי ברור לך לגמרי שזה שלך וזה חלק מחייך זה פמיניזם (בעיניי זו מחמאה, כן?).

דווקא הגישה שמתאימה עבודת ה' שונה לגבר ואישה, ושאישה צריכה להתאמץ לחשוב מה החלק שלה בתורה זה לא פמיניזם.
זה כןמיואשת******
כי אם אשה מרגישה שווה כמו שהיא , למה היא צריכה לה תאמץ?
ואם היא מרגישה שווה רק אם יש לה מספיק מצוות ״כמו גבר״ והיא צריכה לחפש את החלק שלה בשביל להרגיש מספיק שווה, ולא ברור לה שהקבה ברא אשה עם כל המסביב של זה ושהוא אוהב אותה כמו שהיא ושמח במצוות שהוא ביקש ממנה לעשות, והיא מנסה כל הזמן להשוות לגבר, אז זה מאד נובע מה לך הזה.
מבטיחה לך שאימותינו לא חשו ולא הרגישו את כל החיפושים האלו לרגע
בעינייסליל
פמיניזם זה לא רצון להיות כמו גברים, זה הרצון שתהיה לי את היכולת לבחור.

ואני לגמרי בוחרת בשלב זה של חיי להיות אמא ואישה על כל המשתמע מכך.
ועבודת ה' באופן כללי בעיניי מתבטאת קודם כל באופן הכי פשוט של קיום מצוות.
לגמרי מסכימה מיואשת******
ואני אוסיף- בואי נשווה מערכת יחסים של כהן וישראלמיואשת******
יש מלא מצוות רק של כהנים נכון?
הקורבנות ההכנות האפר פרה אדומה
נראה למישהי פה שישבו אנשים פעם ואמרו, במה אני שווה? מה התורה שלי שווה? יש לי פחות מצוות מכהנים, הם כל היום שלהם סובב סביב טהרה קורבנות ולחם הפנים, ואני סתם…. אין לי מספיק מצוות כמו כהן.
הגיוני?
לא?
יופי. גם המערכת הזו של יש לגבר שבע מצוות יותר ממני לא הגיונית בעיני.
אויש, הניסוח שלי היה ממש גרוע, תודה רבה רבה שהגבתבארץ אהבתי
וואו, אני ממש מצטערת על מה שיצא לי. את כל כך צודקת, ותודה רבה שכתבת.
אני רוצה להסביר שוב מה באמת התכוונתי להגיד, אבל זה באמת יצא לי ניסוח גרוע (אולי בגלל השעה שכתבתי את הדברים...).
כרגע אין לי זמן להאריך, אבל אני אנסה בהמשך.
סליחה לא התכוונתי ״לצאת״ עלייך 🙈❣️מיואשת******
אני בטוחה לגמרי שלא התכוונת לזה ככה
הייתי צריכה לכתוב את זה קודם
פשוט כל כך כאב לי שהגבתי מהבטן בלי לומר את המובן מאליו שברור לי שגם את לא חושבת ככה ושזה כנראה ניסוח גרוע.
❤️

ומוסיפה- עשרת הדברות כולן אין בהם שום דבר גברי או נשי, למשל..
הכל בסדר❤️בארץ אהבתי
אני חושבת שבסך הכל אנחנו באמת מסכימות. התכוונתי להגיד משהו אחר ממה שיצא לי, ותודה רבה שעזרת לי להבין איך הדברים שכתבתי נשמעים, כי זה באמת יצא לי גרוע הפעם...
תודה על מה שכבר דייקת ותיקנת אותי, ואני מקווה עוד מעט למצוא זמן להסביר יותר גם את מה שבאמת התכוונתי להגיד.
תאורטית בוודאיאם מאושרת
שיכול לעבור על אשה יום בלי מצוות מעשיות.
היום זה קצת שונה כי אנחנו הרבה יותר חיות עם עזרה.
אבל תדמייני אישה פעם שבעלה נסע ליריד ( בלייפציג😁כמו בכל הסיפורים).
היא לבד עם הילדים חודש.
ימי חול שבת. אין מוסדות חינוך.
והיא לבד מביאה עצים להסיק את התנור,מרתיחה מים על הפרימוס כדי לרחוץ את התינוק שכל היום עושה בחיתולי בד. ותוך כדי מכבסת בגיגית ומבשלת ( אין לה גז כמובן ןהתנור משותף לכמה בתים),היא צריכה ללכת לתנור אפיה בבית ליד כדי להכניס לשם את הסיר. והכל תוך כדי התעסקות עם ילדים גדולים יותר. ועוד ועוד.
אני בטוחה שבאותו יום היא בקושי מספיקה לאכול ולכן גם בקושי מברכת.

את צודקת שהתורה מקפת את כל חיינו, גם כששורכים נעל שמאל לפני ימים מקיימים הלכה,
אבל אני הבנתי ש @בארץ אהבתי התכוונה למצוות מעשיות יותר ולא לרוח התורה.
אני ממש לא מבינה אותךמיואשת******
האשה לא התלבשה בצניעות?
לא שמה כיסוי ראש?
לא שתתה משהו?
לא אכלה משהו ?
(מה זה קשור אם עבדה קשה? מה הן גוועו ברעב? ברור לך שאכלו ושתו?)
הלכה לשירותים ברכה אשר יצר?
שמרה שבת?
קיימה את כל עשרת הדברות?
ממש ממש לא מבינה מה הקשר במה שאת אומרת. סליחה.
כל המצוות מעשיות! ליטול ידיים בבוקר זה רוח התורה?
להזכיר לילד שלך לשים כיפה זה רוח התורה?
לשתות רק חלב ישראל ולא חלב עכו״ם (אם מדברים על דברים של פעם) זה רוח התורה?
הדרך היחידה שיהודיה שומרת מצוות לא תקיים מצוות זה אם היא מתה. אין שום דרך לא תיאורטית ולא מעשית להעביר יום שלם בלי קיום מצוות. שום דרך
מסכימה עם כל מילההמקורית
חבל שאנחנו כנשים לא מעריכות את העשייה התורנית שלנו ורואות אותה בפרטים 'הקטנים' כביכול
ומוסיפה - להחליף לתינוק ולהאכיל אותו ולבשל ולנקות זו התשובה לשאלה 'במאי נשים זכיין בגמרא' הכוונה למה זוכות לעולם הבא. ואם גברים זוכים על ידי לימוד תורה אז בוודאי שזה שקול ללימוד התורה.
בואינפש חיה.
גברים לא היו יכולים להחזיק מעמד עם הילדים שמתלכלכים שוב ושוב ושוב ושוב
וצריך להחליף להם בנחת, בחיוך
תוך כדי שמדברים איתם ומצחיקים אותם ועם כל זה אוהבים אותם...
חד משמעיתהמקורית
וואי חזק, אין עלינו הנשים!פרצוף כרית

כן אבל מעבר לזה, החיים היום יומיים! אוכל כשרמיואשת******
אשה של פעם הכשירה לבד!
שלחה שאלות לרב
אנינו היום יודעות הלכות בשר וחלב ונזהרות נכון?
עוד הרבה לפני שאנחנו מחפשות את ה״במה זכיין ״ הזה.
מה זה במה זכיין??(אחד המעבצנים!) וכי אשה בלי ילדים לא תגיע עם סל מצוות ענק לגן עדן???
כל היום יום שלנו כל דקה ודקה מלא מצוות! מלא!
דווקא מי שמגיעה ממקום שלא שמרה בעבר אמורה עוד יותר להבין את זה ולחיות את זה.
איך אפשר להשוות?
מי שחוזרת בתשובה כרווקה לא עושה פתאום חיים אחרים לגמרי ומקיימת המוני מצוות?
ללכת בצניעות זה לא רוח התורה, זה מצווה!
לא לגעת בגבר אחר זה לא רוח התורה, זה לאו.
במה זכיין מתייחס אל ורק לעומת מצוות *לימוד* תורה
אבל כל שאר המצוות הן *קיום* התורה! והן שמה! בשבילנו! והקבה מחכה להן!
מחילה אם פגעתי במישהי בדברייהמקורית
עניתי לדבריה של @אם מאושרת לגבי הטיפול בילדים ולא כמכלול

מסכימה איתך מאוד רק לא היה לי זמן להאריך בשל הטרפת ודוקא יש לי נרבה מה לומר על העניין בכלליות דווקא בתור בעלת תשובה רווקה ונשואה וכאינדיבידואלית יהודיה גם כן אם כי סיכמת את העניין בתמציתיות מופלאה כהרגלך בקודש ❤️
אוי סליחה. לא נפגעתימיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ד' בסיון תשפ"ב 12:30
ולא התכוונתי לומר שפגעת
סתם אני בטרפת פה וכותבת ישר מהבטן וכואב לי ממש שיש נשים יהודיות נפלאות שמסתובבות בתחושה שהן בקושי עושות מצוות ואם הן לא יכולות ללמוד אז איך החג קשור אליהן ושטיטולים זה החלק הכי חשוב 😅(חשוב מאד! אבל לא תמיד הכי)
עשיתי סלט אבל מניחה שהבנתן…

זה חג מתן תורה
אנחנו הנשים היהודיות שקיבלו את התורה ומקיימות אותה , איזה זכות! זה מהות החג והלוואי שכולנו נזכור את זה.
❤️❤️❤️❤️❤️
נכון זה מצוותפרצוף כרית

אבל תורה - 

אומרים שלימוד תורה חיבים אותו כדי לקום לטל תחיה של תחית המתים.. משהו כזה למדנו...

כלומר לא רק קיום אלא גם לימוד

("ותלמוד תורה - כנגד כולם" = משמע, לימוד התורה לעומת קיום התורה שאת ציינת)

בזה - מדובר "במאי זכיין" 

כך אני הבנתי לפחות, ממה שלמדתי ברווקות

את צודקת בכל מילהבארץ אהבתי
יצא לי הפוך, אבל בעצם זה מה שהתכוונתי להגיד.

יש מצוות שניגשים אליהן בתור 'מצווה'. לפעמים יש לפניהן ברכה על המצווה ואז זה עוד יותר מדגיש שזה *מצווה*.
אבל אם נחשוב שרק אלו באמת נחשבות כ'מצוות' אז זה הפספוס הכי גדול.
ודווקא נשים שפחות פוגשות את המצוות האלו ביום-יום, מדגישות את זה שהתורה פוגשת אותנו בכל רגע בחיים, בכל דבר שאנחנו עושות או שאנחנו לא עושות.
זה בדיוק הקיום של התורה, ממש לא רק 'רוח התורה'.
❤️❤️מיואשת******
תודה שכתבת את זה
עכשיו יותר קל לי לבשל כשמישהי הבינה מה שניסיתי לומר ברוב בלבול והמולה
יש הבדל עצום בין איש לאישה ובחיוב במצוותאם מאושרת
זה דיון ממש מעניין,אשמח ממש שנמשיך באיסרו חג.

רק אכתוב בקצרה, אני רואה בהחלפת טיטול עבודת ה' לא כי בזכות זה בעלי הולך לבית המדרש, אלא כי זו המצווה שלי עכשיו.זו כרגע הדרך שלי להשרות שכינה בעולם- לגדל חייל של ה'.
אני לא רואה בזה פחיתות כבוד מאשר המצוות שמוטלות על האיש. ואני לא מרגישה פחות עובדת ה' מאיש.
אבל אני באמת לא מחוייבת מעצם בריאתי במצוות פרטיות.
לדוג' איש הולך עם ציצית כל היום. אשה לא.
אז ברור שלא נגיד שלכן האישה לא מקיימת מצוות- ברור שהיא עובדת את ה' .
אבל ברור שהאישה לא מקיימת את מצוות ציצית במשך היום.
( דרך אגב- יש 6 מצוות תמידיות שאפשר לקיים במחשבה כל הזמן- זה גם לאיש וגם לאישה,אבל זו לא מצווה מעשית פיזית כמו ציצית).

המהר"ל מדבר על זה הרבה .האישה יותר כללית והאיש יותר פרטי וזה בא לידי ביטוי גם במצוות שמקיפות אותנו במשך היום.

(ובגלל שחידדת את ההבדל בין מצווה למנהג- אז שימי לב שללכת עם כיפה זו לא מצווה...זו רוח היהדות)

בגדול-נראה לי שכולנו כאן מסכימות על אותו דבר,רק לכל אחת יש חידוד ודיוק שונה.

אשמח מאד להמשיך אחרי החג.
אם אני יכולה להוסיףלא כרגע
זה שאישה פטורה מחלק מהמצוות (בשונה מגבר), זה רק כי היא עסוקה במשהו *עוד יותר חשוב ונעלה* אפילו מן המצוות.

כמו שמי שעוסק בצרכי ציבור - פטור בזמן הזה. כי זה תפקיד חשוב יותר בשעה זו.

חס ושלום וודאי שזה לא פחיתות כבודמיואשת******
התכוונתי לומר שזה לא הדרך היחידה שלנו לעבוד את ה.
והוא הולך עם ציצית ואני עם כיסוי ראש כל היום אז ברור שאיש לא מקיים את מצוות כיסוי ראש במשך היום
אני הולכת למקווה כל חודש ומברכת והוא לא, מה זה, מצווה כללית? אז הוא לא מקיים אף
פעם טבילה בברכה.
אני מדליקה נרות כל שבת והוא לא
אני(תיאורטית, היום לא) מכשירה את העוף
מבשלת כשר
הוא מניח תפילין אני מכסה חלקים מגופי
המוני מצוות פרטיות (מי שאני שאתווכח עם המהר״ל וזה גם לא הענין פה אבל מודה שאני לא מבינה למה הכוונה כנראה)
הבעיה מתחילה בכל ההשוואות המיותרות האלו. לדעתי.
זה פשוט מיותר ולא ברור לי בכלל
הייתי במעמד הר סיני
קיבלתי תורה
אני מקיימת אותה
לא כמו איש
וגם לא כמו האישה שלידי
והוא לא מקיים אותה כמו כהן
ויושבי הארץ מקיימים ייתר מצוות מיושבי חול
אין לזה סוף ואין לזה סיבה להשוואות האלו וזה מה שניסיתי לומר
הקבה ברא אותי כמו שאני עם המצוות שלי ואני חשובה בעיניו עם המצוות האלו כמו כל אחד מברואיו האחרים ולא חשוב מינם או מעמדם
ואם לא הצטוויתי במשהו אז תודה רבה, לא חסר לי ומחר אני מחליפה תפילין במקווה כל חודש רק תאשרו לי… מי נביא וידע אם המקווה שלי כל חודש שווה הנחת תפילין של בעלי כל השנה? למה זה חשוב? זה שלו, זה שלי. זה מה שהקבה רוצה ממני וזהו
אם הקבה היה רוצה שאניח ציצית כל יום היה בורא אותי גבר זה לא ברור? אם ברא אותי אשה אז זה לא מה שהוא רוצה ממני למה אני צריכה להשוות את זה בכלל?

מה שאני יצאתי בחריפות זה נגד האמירה (שבארץ אהבתי הבהירה שלא התכוונה אליה) שאשה יכולה תיאורטית לעבור יום שלם בלי לקיים מצווה. זה פשוט בשיא הפשטות שזה לא נכון בשום תורה ואופן, ואין צורך להיכנס להגדרות איזה מצוות ואם הן פרטיות או לא כי זה לא לשוב.
נטילת ידיים ברכות אכילת כשר עשרת הדברות, לא בדיוק יסר מצוות שאי אפשר לחיות יותר משעתיים בערך בלי לקיים אחת מהן.
שיהיה חג שמח!
הדשא של השני ירוק יותר😊😊😊אם מאושרת
סיפרתי לאישי על הדיון המעניין-
אז הוא התפלא ממש מהרעיון שלך- להחליף מקווה בתפילין???
נראה לו הרבה יותר קל לטבול לפני התפילה כל יום מאשר להניח תפילין
חחחחמיואשת******
שיעשה את זה פעם אחת עם בדיקות פנימיות, הכנות מדוקדקות עד הטבור ותנוכי אוזניים ובלן שיבדוק אותו שלוש טבילות, ואז נדבר שוב 😁
עכשיו כשהוא אומר לטבול כל יום לפני הטבילה זה מבחינתו כמו להתקלח
***תיקון*** בזכות הדברים של מיואשת - מתקנת את הדברבארץ אהבתי

מה שכתבתי על עבודת ה' של האישה יצא לי בניסוח ממש לא מוצלח, שמשתמע ממנו דברים אחרים לגמרי ממה שהתכוונתי.
תודה ל@מיואשת****** על התגובה שלה שיצאה ישר מהלב, והאירה לי את הטעות במה שכתבתי.

יום רגיל של כל יהודי ויהודיה מלא במצוות והזדמנויות לקיום מצוות, ועבודת המידות שהיא גם עבודת ה'.
וגם הדברים הכי 'חומריים' שאנחנו עושים - לבוש, אוכל, טיפול בילדים, כביסות, בישולים - הכל הכל קשור ומוקף במצוות - צניעות, ברכות, כשרות, חסד, ועוד…
וכמובן יש את כל מצוות ה'לא תעשה' שאנחנו מקיימים בעצם זה שאנחנו לא עוברים עליהן.
ומצוות יישוב הארץ שאנחנו מקיימים פשוט בעצם הקיום שלנו פה.
ואין בזה בכלל שום הבדל בין גברים לנשים - זה נכון לכל אחד ואחת, וזה מה שהופך את התורה לתורת חיים, שקשורה לכל רגע במציאות שלנו.

מה שניסיתי להגיד (ונתעלם מהניסוח העקום שיצא לי קודם, אני מנסה לכתוב פה מחדש, מקווה שיצא הפעם יותר ברור), זה שאני מרגישה שדווקא בתור אישה יש לי יותר חיבור לצד הזה של הקיום של התורה בתוך העולם.
כי אולי בתור גבר הייתי יכולה להרגיש שעבודת ה' שלי נמצאת בבית הכנסת, בתפילין, בשיעור דף יומי, וכו'. וגם לגבר זה לא נכון - כי עבודת ה' לא מסתכמת שם. יש משמעות גם בחלק הזה, אבל זה לא הכל. 'גדול תלמוד שמביא לידי מעשה'.
אבל דווקא כאישה, שאין לי את החלק הזה, אני יכולה יותר להרגיש איך אני מכניסה את עבודת ה' דווקא בעשייה של היום-יום. ואני מרגישה שדווקא שם יש לי מה להוסיף.
וזה מה שאני רואה במגילת רות שקוראים בשבועות, בנעמי וברות, שמקיימות את התורה בתוך החיים עצמם, בחסד שלהן, במסירות להמשכיות. ומתוך כך גם בעז עושה חסד עם רות, ומשם נולד המשיח.

ואני צריכה כבר לחזור לבישולים, אז רק בקצרה על מה שהזכרת בהקשר של פמיניזם - @מיואשת******
אני מרגישה שהיום הפמיניזם הדתי מושך את הנשים לנסות לעבוד את ה' כמו גברים.
אבל זה חודר גם למקומות שפחות בגישה פמיניסטית.
ובתור בחורה לימדו אותי שהחיבור שלי לשבועות הוא על ידי לימוד תורה כל הלילה. ובאולפנא של אחותי נמצאים בשבועות באולפנא ויש להן לימוד כל הלילה.
ואני לא חושבת שזה רע, כל עוד זה מתאים ומתאפשר.
אבל כשפתאום המציאות המשפחתית לא איפשרה לי לחגוג ככה - זה העלה בי הרגשה שאני כבר לא יכולה להיות מחוברת לחג כמו פעם.
וזה גרם לי לנסות להבין איך אני יכולה לראות את הדברים אחרת. איך ה' באמת רוצה שאני אקבל את התורה - לא כמו שלימדו אותי באולפנא, בדרך שבה חוגגים בישיבות, אלא איך שמתאים לי באמת האמא. מתוך הבנה שלהיות אישה לא אמור להיות חיקוי של האיש, אלא יש לנו תפקיד ודרך משלנו. ודווקא מה שאני מחוייבת בו מכוון אותי להבין איפה העיקר של העבודה שלי.
ההשוואה שלי מול הגברים היא לא כי חסר לי שאין לי את מה שאצלם. להיפך - מתוך ההסתגלות על ההבדל, זה מחדד לי איפה אני צריכה להתמקד. כמו שאם יש פועלים שונים עם כלי עבודה שונים, אז לא יהיה נכון שכל אחד ירצה את כלי העבודה של השני, אלא שכל אחד יבין מה העבודה שלו עם הכלים שלו.

אם לך השאלות בכלל לא עולות - אשרייך וטוב לך. כנראה שלך הדברים פשוטים וברורים, ואין לך צורך להיכנס לזה. ואולי גם התשובות שלי לא נכונות בשבילך… אני כותבת מתוך המקום שלי (ולדעתי זה אמור להיות הפמיניזם האמיתי - להבין שיש לאישה תפקיד משלה שמוסיף לעולם בדרך אחרת, ולא לנסות להראות שהאישה יכול לעשות כל דבר כמו האיש, מה שבעצם מוחק את הייחודיות של האישה).
אני גם הרגשתי קושי במעבר מרווקה לנשואהאם מאושרת
הרווקות בימינו מתפללות 3 תפילות ביום,לומדות הרבה תורה...
יש לי חלום להקים מוסדות חינוך לבנות שיחנכו להיות אמהות ,להיות נשים ולא כחיקוי לגברים שאחרי כך יוצא קושי נפשי לשנות את דפוס החיים המוכר
שמחה שהתחברת לדברים...בארץ אהבתי
ואני ממש מזדהה עם החלום שלך. הלוואי שתצליחי להגשים אותו🙂
וואו, החלום שלך מדהים!~מרמלדה
ממש מזדהה גם.
תודהאם מאושרת
אולי תבואו להיות מורות?
גם אני חולמת על מוסד כזה לבנות שלי🙂אם_שמחה_הללויה
מסכימה איתך מאד על הפמיניזם האמיתי מיואשת******
והשאלות שעולות לך זה מתוך זה שלימדו אותך להתחבר לחג בדרך הגברית שלו, לדעתי. ואין בזה שופ פסול כמובן, אבל אני שלא התרגלתי לכתחילה לחגוג שבועות שלימוד תורה בלילה, לא מרגישה שזה שונה.

לחמוד כל הלילה זה מנהג. לא מצווה. המצווה היא ללמוד, אבל גבר שלא לומד בשבועות בלילה לא עבר עבירה (זה לא כמו שינה בסוכה למשל)
וגם לאכול מאכלי חלב זה מנהג…
(לא שאני משווה מנהג שמקיים מצווה גדולה מול מנהג של אוכל, אבל בכל זאת חשוב שנבין שזה מנהג לכבוד החג. לא מצווה מיוחדת לחג ללמוד תורה זה מצווה ממש)
אז כן יש לי מחשבות איך לעשות משהו מיוחד לכבוד החג ואיך לייחד אותו ואנחנו בדרך כלל לומדים כולנו יחד משהו משותף בסיום הסעודה, כי זה חג של תורה ומתאים ללמוד תורה, אבל חשוב לי להנחיל ולהנכיח שעיקר החג זה לחגוג את הייתנו יהודים ואת זה שאנחנו , מכל העמים, קיבלנו תורה! ומקיימים אותה בכל יום! לא בליל שבועות…
גם פה את ממש צודקת...בארץ אהבתי
ואני מסכימה שהשאלות שעלו לי הן מתוך זה שלימדו אותי להתחבר לחג בדרך הגברית שלו.
ונכון, זו בכלל לא המצווה של החג, זה רק מנהג.

אבל במציאות - יש נטיה היום לחנך בנות לעולם רוחני על פי המודל של הבנים, ולפעמים זה יוצר טעויות.
ופעם אולי הייתי בשלב של הרגשת הפספוס. אבל היום אני ממש לא שם. וזה מה שניסיתי לשתף פה. שהחלק שלי בתורה הוא מתוך החיבור שלי לקבלת התורה, ולקיום שלה בתוך המציאות. ואני באמת שמחה בחלק הזה, ולא מרגישה שהפסדתי משהו אחר...
(ואני עדיין שמחה אם אני מצליחה ללמוד משהו בחג, לא כי אני צריכה 'לחקות' מישהו אחר, אלא כי אני אוהבת את התורה ושמחה ללמוד אותה ולהרגיש איך היא משנה אותי ומגדלת אותי).
מהממת ❣️ אהבתי את הסוף, לגמרי!מיואשת******
וואו בארץ אהבתי מדהימה!אמא לאוצר❤
איזה דיוק מהמם, ואיך קיבלת את הביקורת על דברייך בצורה מעוררת התפעלות! ממש ללמוד ממך....
עכשיו ותמיד 😘
את אישה ממש מיוחדת!! ממש השראה בשבילי....

וממש הזדהיתי עם זה שחינכו אותנו מראש להתחבר לחג בדרך הגברית שלו.. גם בשבועות וגם בכל החיים.
מרגישה שאמנם זה מקסים ומדהים כשאפשר- שגם בנות לומדות הרבה, מתפללות הרבה וכו...
אבל לא מספיק חינכו איתנו לחיות חיים של תורה במובן הפשוט של המילה ולהבין מהי עבודת ה' הנשית.
ושעצם היותנו רעיות ואימהות זה עבודת ה' ורצון ה' ממש.
ועם כמה שאני שמחה על כל התורה שלמדתי, על כל התפילות שהתפללתי כרווקה וכו...מרגישה שזה עושה את זה הרבה יותר קשה היום, כשאני לא יכולה, כי אני ב"ה עסוקה בדברים אחרים- להבין שזו זו עבודת ה'... ובמקום באמת להבין את זה, מוצאת את עצמי מתגעגעת לעבודת ה' של אז, וכן- גם מרגישה לצערי שזו עבודת ה' יותר " אמיתית, טובה, ומשמחת את ריבונו של עולם"... למרות שבשכל מבינה שזה ממש לא ככה.....
מזדהה כל כך 💕לפניו ברננה!
רק עכשיו קוראת את כל הדיון הזה, והוא מרתק מחי
מזדהה מאוד עם הקושי במעבר מרווקות לאמהות בגלל החינוך הזה שמדמה את הבחורות לבחורים.
אני לא נגד כמה שיותר לימוד תורה ותפילה לבנות, אני מאוד שמחה על כל מה שלמדתי והתפללתי ברווקותי, אבל כן מרגישה שמשהו בחינוך ובהשקפה מאוד מעוות, ושלא מלמדים אותנו איך להיות נשים ואמהות.
יש פה איזה שהוא פרדוקס, כי אם מלמדים בחורה שחשוב שתנצל את הזמן כמה שיותר לתורה ולתפילה, ברור שכשהיא לא תוכל לעשות את זה יותר היא תרגיש החמצה. זה דורש שינוי מחשבתי עצום להפנים שמה שהיא עושה עכשיו חשוב יותר, ונראה לי שכולנו מתמודדות עם הקושי הזה.
אני מתלבטת הרבה בשאלה מה בדיוק חסר בחינוך ואיך לשרש את זה בבנות. נקודה אחת שעלתה לי, ואשמח לשמוע עוד רעיונות היא להדגיש לבנות שעם כל החשיבות של התורה והתפילה, אם יש להן הזדמנות של חסד זה חשוב ונעלה פי אלף. וזה מתחיל בדברים הכי קטנים, בבית. אם את רואה שאמא צריכה עזרה מיוחדת היום, אז זה לא הזמן להאריך בתפילה ותחנונים. אבל מה, זה העבודת ה' שלי? שאחטוף את המילים? ה' מעדיף את החסד שלך כרגע. זה מסר שכל כך חשוב להחדיר בבנות, במיוחד בגיל ההתבגרות האגואיסטי.
ושיתוף קטן לסיום, יש לי גיסה שנוהגת להישאר ערה וללמוד בליל שבועות. לפני שראיתי את זה, אף פעם לא עלה בדעתי לעשות את זה, היה לי ברור שרק הגברים לומדים בליל שבועות. מאז שזכיתי להכיר אותה זה נהיה היצר הרע שלי... אז שנה שעברה הייתי עם תינוק קטן ויונק, והבנתי שזה בלתי אפשרי, אז ויתרתי על הרעיון בהחמצה. השנה חשבתי שאולי הפעם אשאר ללמוד, לא כל הלילה כמובן, אבל אולי שעה... וכשהגיע הזמן אחרי הסעודה ואחרי שהרדמתי את כולם, בשיחה כנה עם עצמי הבנתי שזה לא בשבילי. אני יכולה להישאר ערה עוד שעה כדי ללמוד ולהרגיש טוב עם עצמי, אבל מחר אהיה עייפה וחסרת סבלנות לילדים, וגם בעלי יהיה עייף, וצריכים הורה אחד מתפקד כאן בבית. אז אם אחשוב מה ה' באמת רוצה ממני עכשיו, התשובה תהיה ללכת לישון. והלכתי לישון שלמה עם ההחלטה שלי, ואחרי שקראתי את הדיון פה אני עוד יותר שלמה איתה, ומסכימה עם הדעה שלהישאר ערה וללמוד בליל שבועות זה פמיניזם מעוות
אשרייך!!אם_שמחה_הללויה
החשיבה שלך כל כך נכונה!
דווקא השינה שלי בשבועות כל כך מתוקה! נראה לי הכי מתוקה בכל השנה אני יודעת שהשכר שלי על זה שאני משחררת את בעלי ללמוד כל הלילה וגם יום למחרת נמצאת עם הילדים.
הרבנית ימימה באמת אומרת שלאישה לא טוב להישאר ערהמתואמת
כל הלילה, כי היא נהיית עצבנית וכעסנית.
לפחות לגביי - זה ממש נכון...

והתחבטתי בדיון הזה במהלך שבועות, כשהבת שלי נשארה ערה כל הלילה... (לא בכוונה תחילה - היא הלכה לשיעורים עם חברות והתמלאה אדרנלין, שלא נתן לה להירדם אחר כך)
אז ב"ה היא דווקא בכלל לא הייתה עצבנית, אבל היא הייתה אובר-נרגשת ונלהבת (גם כי אכלנו סוף סוף את כל הדברים הטעימים שהיא הכינה לחג).
ובאמת התחלתי לחשוש מזה שיהיה לה קשה כשתגדל להיפרד מההתרגשות ומהאדרנלין של ליל שבועות והשיעורים והלימוד אל תוך הלילה... (אבל לפחות היא מממשת את נשיותה בכך שהיא מכינה מטעמי חלב )
טוב, יש לנו עוד כמה שנים לשים לב ל"חינוך" שלה בעניין...
הפריע לי קצת מה שכתבתאן אליוט
אני חושבת שחשיבות חסד ועזרה בבית נכון גם לבנים וגם לבנות. זה לא שבנים מחוייבים להאריך בתפילה, ויש הרבה דעות שבנות בלי ילדים חייבות לפחות 2 תפילות..
אז חשוב לחנך את כל הילדים לעזרה ולשים לב למה שקורה סביבם.
גם לימוד כל הלילה לדעתי זה ממש לא "פמיניזם מעוות".
לדעתי כל עוד אפשר, אז למה לא? מה הקשר פה לגבר/אשה?
אנחנו היינו לומדים כל הלילה לפני שהגיעו הילדים, והיו שיעורים מאוד מעניינים בהית הכנסת.
לדעתי זה עניין של גיל ומצב משפחתי. ככל שמתבגרים ההיפוך של יום/לילה קשה יותר, גם לגברים. וכשיש ילדים קטנים זה יותר נכון למשפחה כולה ללכת בשעה רגילה לתפילה בבוקר, ולאכול סעודת חג וכו'. ולדעתי עם שני ההורים. לא רק האמא.
ומי יודע? אולי כשהילדים יגדלו נחזור לזה.
אז נראה לי שלהלביש את עניין לימוד התורה לבנות רק על פמיניזם, ועוד מעוות זה ממש לא במקום.
כן, העולם התקדם, גם נשים לומדות וזה מבורך. ועוד יותר מבורך שהן יכולות לבחור מה מתאים להן.
מסכימההמקורית
יש איזונים בכל דבר. ברור שאישה שמטופלת בקטנים לא יכולה להתפנות לדברים האלה, והיא צריכה להתמקד בעבודת השם אחרת בשלב הזה של החיים אבל זה ממש לא סותר. יש דברים שנכון להשאיר לגיל שהילדים יותר גדולים, ויש יותר פניות אבל גם אצל גברים זה ככה אגב. לא דומות שנות הבחרות של גבר לשנות הנישואים ולכל זמן בחיים יש את העבודה הרוחנית שלו. ואני חושבת שזה לימוד מסוים מחיי התורה, שאף פעם זה לא הכל או כלום.
את צודקתמיואשת******
הנקודה של פמיניזם מעוות זה מתי שאשה מרגישה שרק אם היא תלמד תורה בלילה היא בעצם תעבוד את ה בצורה ה״אמיתית״ (הגברית) וכל השאר פחות שווה.
נכוןאן אליוט
אבל צריך להדגיש שזה נכון גם לגבי גברים.
הם לא חייבים ללמוד כל הלילה, זה רק מומלץ. ואם כתוצאה מכך הם נרדמים בתפילה בבוקר, ולא יכולים ללמוד במהלך היום, מה הרווחנו?
וגם להם זה תלוי מצב משפחתי, כי אם יש ילדים שצריכים מהם הכוונה בבית הכנסת, אבל האבא הולך למניין המוקדם ישר אחרי הלימוד הלילי, ואז אין מי שיתן להם אותו? או ארוחת חג בלי אבא כי הוא ישן, ובלי לימוד משותף אחר כך?
לכן צריך לעשות שיקול מה עדיף.
ואכן, עיקר החג לדעתי לשמוח בתורה שקיבלנו, ואם אפשר גם ללמוד תורה ולשמוח מכך אז מעולה
בהחלט ממש נכוןמיואשת******
אני מסכימה איתךמחי
שכל עוד אפשר למה לא. הבעיה היא כשכבר אי אפשר, והמציאות היא שגברים ממשיכים להתפלל במניין וללמוד הרבה יותר מהנשים. לכן לדעתי חשוב יותר להדגיש את זה בחינוך של הבנות מאשר הבנים, אבל ברור שהחשיבות של חסד ועזרה בבית נכונה גם לבנים וגם לבנות.
זה מאוד מבורך שנשים ובנות לומדות, בשום מקום לא אמרתי שלא. זה מקסים לפני שהילדים נולדים, ואני לגמרי בעד לחזור לזה אחרי שהילדים יגדלו, וגם בעד להמשיך למצוא זמן ללמוד מדי פעם גם תוך כדי גידול הילדים.
דיברתי על השנים שהילדים קטנים, שבחורה שהתחנכה ללמוד ולהתפלל כמו גבר, המעבר לאמהות יהיה לה מאוד קשה כי היא לא תוכל לעשות את זה יותר, בשונה מבעלה שאצלו השינוי פחות דרמטי, גם אם הוא שותף בכל העשיה בבית.
ביקשתי רעיונות מה לדעתכן חשוב להדגיש בחינוך הבנות כדי להפחית מהקושי שבמעבר הזה. לדעתי יש קשר בין ההדגשה להרבה לימוד ותפילה בשנים שלפני החתונה ושהופכים את זה לעיקר המהות שלה.
לימוד ותפילה הוא חלקן של הבנות לגמריהמקורית
אם כי לא כמו אצל גברים מבחינת לימוד.
אישה צריכה לדעת הלכות טהרה, כשרות, ברכות, שבת ועוד.. אם היא לא תלמד, איך תדע? במיוחד שהיא רוב הזמן עם הילדים ולומדים ממנה הרבה הנהגות
ותפילה היא אבן היסוד שלנו לקשר עם בורא עולם.
בעיניי זו מהות. התפקיד שלנו מורכב ממהות רוחנית ומהות גשמית. בדיוק כמו הגברים.
לגברים יש חלוקה שלהם של המהות במינונים שלהם ולנשים יש את שלהן.

דווקא ההקטנה של הנושא הזה בחלק של הנשים קצת מקוממת אותי כי לפעמים מרוב רצון לנרמל ולאזן מזניחים את זה לגמרי
את צודקתמחי
לא דייקתי במילה מהות, באמת יצא לי ניסוח מקומם. כמובן שהמהות של האשה היא תורה ותפילה לא פחות מגבר, ואהבתי את ההגדרה שהתפקיד שלנו מורכב ממהות רוחנית ומהות גשמית (אם כי גם המהות ה"גשמית'' שלנו היא רוחנית וקדושה)
אז מה שהתכוונתי להגיד זה, שכמו שמחנכים למהות הרוחנית שלנו, צריך לחנך לא פחות למהות הגשמית, או אולי נכון לקרוא לה המעשית, כי היא כוללת גם מצוות מעשיות. (אם הבנתי נכון את כוונתך בחלוקה הזו) כי בחלק משמעותי מחייה ומיומה האשה תתעסק יותר בחלק המעשי ופחות בחלק הרוחני/עיוני, וחבל שהיא תרגיש שרק כשהיא לומדת או מתפללת אז היא שווה, אז היא עושה את הדבר האמיתי, ובשאר הזמן היא עושה דברים חשובים, אבל מקריבה את הרוחניות שלה.
אפשר לעשות גם וגם 🙃המקורית
מסורת שעוברת אצלנו כבר כמה דורות ואפילו אמא שלי שלא דתייה נוהגת בה - כשמכניסה תבשיל לתנור מתפללת להשם בשפת האם שלה שיצליח התבשיל. או כשקשה לה היא קוראת להשם שיעזור לה. זה שגור בפיה כי כך נהגו אמה וסבתה. אז גם היא עושה זאת.

כמה למדתי על זה לעבודת השם שלי את לא מבינה. בהרבה מהעשייה הגשמית יש תפילה ושיח עם השם
תפילה ורוחניות של אישה זה לא רק שמונה עשרה ועמידה ותהלים. גם עשייה גשמית שכוללת בתוכה מהות ועשייה רוחנית. וזה כולל גם עניין של סדר עדיפויות. לרוב, בינינו, אישה יכולה למצוא זמן להתפלל שמונה עשרה פעם ביום במקום לגלוש באינטרנט. או לשבת לקרוא 2 הלכות ביום. האם כולנו עושות זאת על אף שבידינו, לרוב, הזמן?

אומרת את זה לעצמי בעיקר כי מאוד חסר לי לאחרונה, ובפה מלא - לא. זה לא בראש סדר העדיפויות שלי לצערי ואני לא מפנה לזה זמן. יותר בשבתות. אבל זה לא אומר שלא יכלתי.
אבל זה נכון להכל בתכלסאן אליוט
החיים מאוד מאוד משתנים כשהופכים לאמהות. ואם מניקים אז בכלל החיים משתנים לאמא יותר מלאבא.
וזה בשלות שצריכה להיות גם לגבר וגם לאשה לדעת לקבל ולזרום עם השינוי העצום הזה.
ככה שדווקא החגים, כבר נראים פחות עיקריים בשינוי הזה.
אם כבר היה יותר קשה לדעתי השינוי כשבנות גדלות ומגיעות לגיל בת מצווה, שנגיד אצלי הבנות בבית כנסת נכנסו עד אז חופשי לעזרת גברים, ואז כבר לא, וכל ההבנה על השוני בין תפקידי גברים ונשים בתפילה ובחיי הקהילה.
אז לדעתי החינוך לשוני הזה צריך להתחיל מגיל קטן, ולאו דווקא לגבי עבודת ה' הפרטית של כל אחת, כי תפילה ולימוד אפשר להמשיך מהר מאוד אחרי לידה (אלא אם התינוק לא יורד מהידיים ולא נותן לישון וכדומה).
אני פחות מתחברת לענין של חסד. דילגת על מצוות אחרותמיואשת******
על כמה שגידול ילדים זה מצווה
כיסוי ראש
צניעות
נידה
ועוד איזה שש מאות מצוות
אני יושבת שמגיל קון צריל להדגיש את כמה שנפלא לקיים מצוות ולהיות יהודים וכמה שזה תופס לכל רגע בחיים שלנו
ברכות באכילה, אשר יצר וכן הלאה תרומות מעשרות הפרשת חלה צדקה
לשוב להבין שקיום מצוות מקיף את כל החיים ולא מתמקד במצווה אחת בלבד
מסכימה איתך מאודבארץ אהבתי
ורק אומרת, שאני חושבת שגידול ילדים זה לגמרי תחת הכותרת של 'חסד', זו הנתינה הכי גדולה והכי אינסופית שלנו...
זה בדיוק מה שהתכוונתי מחי
כללתי את כל גידול הילדים והטיפול בהם תחת הכותרת של חסד.
אבל מסכימה עם מיואשת שיש עוד מלא מצוות שנשים מקיימות בכל רגע
אהבתי שגידול ילדים נקרא חסד גדול 😀פרצוף כריתאחרונה
איזה מחזקת אתפרצוף כרית
תמיד יש לי נקיפות מצפון שאני לא מספיק עושה חסד, כי רוצה לשמור הכוחות לילדים ולעצמי להיות שמחה ולא לעשות מעל לכוחות שלי
וכאילו איזו רעה אני שאני חושבת רק על המטרות שלי ולא מספיק על חסד לאחרים
אבל זה באמת עמוס, ובקושי עם גידול ילדים-לא עומדת בכל... זה עומס מטורף..
אבל בשביל שמשימה תצליח חייבים שכל אחד יעשה תפקיד אאם מאושרת
את ממש צודקת שצריך לבדוק מה מתאים לכל שלב בחיים ושהילד יתפלל עם אבא זה חשוב ביותר.
אבל אם נקודת המוצא היא שכדי שנגיע למטרה טובה ונשלים את המשימה בהצלחה-
האיש הוא זה שילמד והאישה היא זאת שתאפשר לו אני חושבת שנגיע לתוצאה יותר מושלמת מאשר ששנינו נלמד או שנינו לא נלמד.
אז מחפשים את דרך האמצע כדי שהמצוות ( כמו תפילה של ילד לא יפגעו) ומזיזים את זמן הסעודה כדי שאבא יהיה בסעודה.
אבל הלימוד שלי הוא לא חלק מהדברים שלקחנו בחשבון בשבועות.
וכן - מאז שנולדו הילדים שבועות זה החג שאני הכי לא פותחת ספר אלא מטיילת בכמה שיותר גינות ( גם בשבת בצהריים כדי שאבא יספיק לישון ולהכין שיעורים ללילה וגם בחג כי אבא ישן).וב"ה אני לא מרגישה שאני מוותרת על משהו אלא שמחה בחלקי בהגדלת התורה בעולם.
התחברתי מאודמחי
תודה על שתי נקודות המבט האלה!
אבל אם את מרוצה אז זה מצויין!אן אליוט
התגובה שהפריעה לי זה שלימוד בשבועות כל הלילה היה פמיניזם מעוות ולא נכון לנשים.
אז הבעתי את דעתי שבאופן כללי לימוד כל הלילה לא תמיד ובכל גיל נכון גם לגברים וגם לנשים, ושיש נשים שכן אוהבות ללמוד וזה מבורך.
וכן, צריך שתהיה הסכמה בין בני הזוג איך לחלק את המשימות, אבל לא תמיד זה דווקא לשלוח את הגבר ללמוד.
למשל השנה אצלינו, לא היה מעשי עם הקטנים ששנינו נלך לשיעור הראשון, וידענו שגם לא נחזיק מעמד מעבר. ובעלי ויתר לי שאני אלך, כי הוא ידע שאני מאוד אוהבת לשמוע את הרב שדיבר, וגם אצליח יותר לעקוב בגלל ענייני שפה. אז בערב הוא לא למד, אבל ביום כן למדנו.
אז זה לדעתי מאוד אישי לבני הזוג, ולתקופה בחיים. ומעולה שיש אפשרויות שונות.
צודקת שזה נושא של בני הזוגאם מאושרת
אצלנו אנחנו שמים חשיבות יותר ללימוד תורה של בעלי בגלל שהוא מחוייב ואני לא,אבל כל זוג באמת בוחר את הבחירות שלו. ואשריכם שהגעתם להסכמה משותפת שטובה לכם!!!
לחדד את זה שאנחנו עבדי ה' ולא עבדי עצמנואם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך ח' בסיון תשפ"ב 23:36
כמו שכתבת ממש יפה!
להבין מה בדיוק ה' רוצה מאיתנו.

נחמה ליבוביץ אמרה -
״אם התפנתה לי שעה קלה בבוקר, מה עליי לעשות? האם עליי להניח קוביות שחורות על המצח, דבר שאיני מצווה בו, או להיכנס לשכני החולה ולקיים מצוות ביקור חולים, שאני מצווה בה?"

ואפשר להאיר את זה במקרים שקורים בחיים.
אני מנסה להיזכר בכמה דוגמאות שראיתי אצל אימי שהעבירו לי את המסר הזה ובהמשך החיים עזרו לי לחשוב-
בעיקר עולה לי ערבי פסחים-
תמיד אמא שלי היתה עוזרת לכל הסבתות והשכנות שצריכות עזרה- והדגישה לנו שזה כי בעולם הבא לא ישאלו אותה למה הפנאלים לא מבריקים אלא למה לא עזרה לגברת x.

נשים יקרות כתבו כאן שזה לא רק חסד-
אז אני נזכרת בעוד דוגמא מערב פסח שלא קשורה לחסד-
יום לפני בדיקת חמץ וכמנהגה של אימי הגענו לנקודת הגמר כשהבתים של האחרים יותר מצוחצחים... קמנו בבקר בידיעה שהיום כולנו עובדים קשה ומסיימים ,ואמא שלי מוכנה לצאת לדרך ומאיצה בנו להזדרז- כי יש עוד מעט אוטובוס וכולנו מוזמנים לבוא איתה
אני עד היום זוכרת את התדהמה שאחזה בנו- ואמא שלי בשלווה מסבירה לנו שמצוות ושמחת בחגך היא מצווה מאד חשובה ולכן נוסעים לקנות בגדים!
והיה גם את הערבי פסחים שלפני הגרוש( ושנה לפני שהיה משאל מתפקדים) שאמא שלי התחננה שנלך להתנדב במטה של גוש קטיף ולא ננקה בבית,כי עכשיו זו שעת מאבק וננמיך מהציפיות בבית כי יש דברים יותר חשובים
הסיפורים הקטנים האלה נותנים לי היום את הכוח לוותר על דברים ולחשוב מה המעשה היותר רצוי לפני ה'.

ועוד כוון-
כל הדיון כאן הוא על הטעם שאישה פטורה ממצוות כי עוסקת בבניית הבית היהודי.

חשוב לזכור את הטעם הנוסף- שהאשה יותר רוחנית מהאיש שהוא נברא מהאדמה.
ולכן הוא זקוק למצוות ולימוד תורה שימשכו אותו למעלה והאישה לא פטורה אלא פשוט לא זקוקה לזה.היא כבר במעלה רוחנית גבוהה

כשזוכרים את הטעם הזה- יותר קל לחנך את הבנות לזה וגם לנהוג כך בעצמנו.
כתבת יפה! צודקת על הסוף, חשוב מאד!!מיואשת******
נהנתי לקרוא הכל !אם מאושרת
איזה רעיון יפה המימד הנשי של מגילת רות!
וואו בארץ אהבתי!אמא לאוצר❤
איזה עמוק ויפה...
ממש עבודת חיים..
תודה! באמת עבודת חיים...בארץ אהבתי
תודה יקרה !! כתבת מדהים וחיזקתהשלך על ה' יהבך
שבועות הוא חג מתן תורה, לא חג לימוד תורהמיואשת******
וככזה, הוא חג שהמהות שלו היא קיום התורה כל השנה.
לשמור ולעשות ללמוד ולקיים.
לא מרגישה שאני צריכה לחפש משהו מיוחד בשביל החג הזה, הוא מקיף את כל הקיימות שלנו
שמעתי לא זוכרת בשם מי, למה שבועות נקרא זמן מתןנפש חיה.
תורתנו
ולא זמן קבלת תורתנו

אני לא זוכרת את התשובה
זה אימרה חסידית כזאת
אני שמחה שכתבת את זהמשמעת עצמית
ובכוונה השארתי את זה כשאלה פתוחה.
הרבה כאן לקחו את זה לכיוון של לימוד תורה נשי, וזה לא בהכרח הדבר היחיד שנקרא "חלק בתורה".

ועוד לא עניתי, אז אענה עכשיו:

החלק שלי בתורה, זה הקשבה להוראות שימוש לעולם המטורף שלנו, פיסת שפיות, יציבות ומשהו מעלי שיש לו תשובה לכל מצב.

החלק שלי בתורה זה לחבר תלמידות מנותקות ומסמורטפנות (סמארטפון) טיפה לעולם שמעבר, שיש לו סיבה ותכלית ורוגע.

החלק שלי בתורה זה חיבור לתנ"ך, להסטוריה ולדעת שאני חלק ממשהו כל כך גדול ועתיק.

החלק שלי בתורה זה לראות בעל חוזר מואר הביתה, להקשיב לשמחה של הבנה חדשה בלימוד (בלי להבין כל כך את הנושא 🤭) ולדעת שהוא חלק מיחידה מובחרת.

החלק שלי בתורה זה לשאול את דעתה, ולדבר עליה. בשולחן שבת, סתם באמצע החיים, כי היא תורת חיים.

חג שמח יקרות🌾
ווא וואי.... חתיכת דיון הרמתן פה נפש חיה.
עונה😉אם_שמחה_הללויה
הצניעות שלי, כל הויתורים שאני עושה למען לשמור על הצניעות,
כל שחרור של בעלי לתפילה או ללימוד למרות שאני בדיוק "מה זה צריכה אותו בבית",
כל התפילות שאמרתי להצלחת עם ישראל,
כל התפילות שאמרתי להצלחת בעלי ברוחניות ובגשמיות,
כל התפילות שאני מתפללת על הילדות שלי שילכו בדרך התורה,
כל הכנסת אורחים שעשיתי בבית שלי,
כל אישה או בחורה שחיזקתי אותה במילים שלי,
כל לידה, כל הנקה,כל החלפת חיתול, כל ספונג'ה שעשיתי, כל קימה בלילה, כל סיר שהעמדתי, כל מקלחת שעשיתי.

וואו מדהימהפרצוף כרית
אני קוראת מה שאת כותבת ופתאום קולטת כמה אישה ממוצעת עושה, וזה הרבה מאוד! די להלחיץ את עצמנו..
הדרישות כה גבוהות מאמא שגורם לך להרגיש חלישות הדעת לעומת חוסר ההספק...
בקיצור תודה על החיזוק, אנחנו לא שמות לב כמה המון אנחנו עושות....
ואהבתי שאת מתפללת המון, כל הכבוד
תודה אהובהאם_שמחה_הללויה
שמחה שחיזק אותך!!
וכן, מרגישה שאישה בתפילה יכולה להשיג השגות שגבר יכול להשיג בלימוד תורה. כך היו האמהות הקדושות שהתפללו בלי סוף.
וואו. מועצת חכמות הדור פהבת 30

החלק שלי בתורה- לא יודעת. מניחה שאחרי מאה ועשרים אני אדע טוב יותר...

אבל בשבועות יש דבר אחד שמרגש אותי-

הפסוק "ישקני מנשיקות פיהו" שהוא הפסוק הראשון בשיר השירים. התרגום כותב שזה מתן תורה. ורש"י כותב- שהרעיה משתוקקת שהדוד ינשק אותה לא על היד אלא פה אל פה כחתן אל כלה.

וזה כ"כ יפה בעיני, המחשבה הזו שמתן תורה היתה מעין נשיקה בין הקב"ה לעם ישראל, ואת הרושם של הנשיקה הזו אנחנו מנציחים וחיים בזכות התורה והמצוות. אות לאהבת ה' אותנו ואהבתינו את ה'. 

זה באמת מרגש!בארץ אהבתי
התורה באמת מבטאת חיבור מיוחד ועמוק של אהבה עצומה בין הקב"ה לעמ"י
יש לכן רעיון מה במאכלי פסח גורם לכאבי בטן אצל הקטנאוהבת את השבת

הוא מתענה ממש..

אנחנו לא אוכלים קטניות..

אני חושבת שהתחיל לבכות עוד לפני שאכלתי מהמצות...

(והאמת גם לא יודעת איך להתנזר ממצות ...)

מצות על כל צורותיהןאמא לאוצר❤

כולל קמח מצה וכו'

לי זה עושה כאב בטן נוראי כל שנה

אני פשוט לא יכולה לעכל את המאכל הזה

אויש קשוח.. מה את אוכלת??אוהבת את השבת
קמח תפואאוזן הפיל

וכל מה שעשוי ממנו (עוגיות, עוגות, בלינצ'עס, קרקרים)

זה פשוט נהיה גוש בקיבה וגורם לכאבי בטן

וואוווו תודה חשוב..אוהבת את השבת
קרה לי עם אחד הילדים שהיה תינוק קטן ממש בפסחאורי8

אני חושבת שזה מהמצות. אחר כל השתדלתי לא לאכול מצות, חוץ ממה שחיבים

והתינוק היה רגוע. גם אנחנו לא אןכלים קטניות  מצאתי מה לאכול. 

מעניין.. מה אוכלים??אוהבת את השבת
זה באמת קשהאמאשוני

אוכלים דגים עם הרבה ירקות.

אפשר להקפיץ חזה עוף עם כרובית.

קציצות בשר עם רוטב וקינואה

בבוקר חביתה עם גבנצ וירקות.

תנסי מצות שיבולת שועל זה קצת יותר שפוי.

מרק עוף עם ירקות

עוד קצת וזה נגמר

לא אוכלים קטניות.. אבל תודה!אוהבת את השבת
יש דעות שקינואה זה לא קטניותקופצת רגע
לא שזה לא קטניות, אלא שזה קטניות שלא היו בגזירהיעל מהדרום
אכן. התכוונתי לא קטניות לעניין איסור קטניות בפסחקופצת רגע
רעיונות ממש טובים!אוהבת את השבת
אם אתם לא אוכלים קטניות, אולי יש יותר מוצרי חלבכורסא ירוקה
מהרגיל,והכמות הגדולה משפיעה  עליו?
נמנעת מחלבי..אוהבת את השבת
כי עושה לו כאבי בטןאוהבת את השבת
לאכול מלא חלבונים וירקותמחי

אני לא אוכלת מצות מחוץ לליל הסדר והסעודות כי זה עושה מלא כאבי בטן.

מתמלאים מעופות, דגים, בשרים עם ירקות חיים/אפויים/מבושלים וכמובן הרבה תפוחי אדמה. לא לשכוח לשתות הרבה מים. שקדים ואגוזים זה גם משביע. שייקים של פירות בין לבין.

ואיך בא לי להראות את זה לכל הטוענים בתוקף (ובתוכם רופאים) שהאוכל לא עובר בחלב אם ולהתנזר מחלבי וכו' זה מיתוס 🥴 

חיבוק לקטני!! מקווה שירגיש יותר טוב בקרוב!

לצערי יש הרבה רופאים שלא מבינים בזהרק טוב!

כולל רופאי גסטרו.

רופא התווכח איתי שהשילשולים של הבן שלי זה דבר נפוץ בגיל ולא קשור לאוכל שאני אוכלת. בפועל היתה מובהקות מוחלטת בין המאכלים הבעייתיים לו (לקח לנו זמן לעלות עליהם) לבין השילשולים. ברגע שגילנו את הכל לא היה שילשול אפילו פעם אחת! למרות שהיה במעון וזה גיל שילדים נדבקים הרבה אחד מהשני.

לפני כמה זמן הייתי איתו אצל רופא גסטרו אחר, אמרתי לו מה היה לו כתינוק, מיד כתב את זה בהיסטוריה הרפואית עם השם המקצועי. רופא שמכיר ומבין. 

תודה רבה על כל העצות!!!אוהבת את השבת
ועל החיבוק והדאגה חיממת ת'לב🩷

תאכליבשורות משמחות

חלבונים וירקות יחד

ולא לערבב עם מצה בכלל חוץ מסעודות שבת-חג מאוד יכול להקל על העיכול לאכול קודם מצה לסיים ואז לאכול ירקות ובסוף חלבון

או לאכול מצה עם ירקות בלבד גם אפשרות

מעניין ממש. תודה!!!אוהבת את השבת
תפוחי אדמה בכמות גבוהה!חוזרת בקרובאחרונה
אני שומאת את החג הזהנפש חיה.
מזל שאין ממנו הרבה
🫂🫂🫂רקאני

האמת שהרגשתי ככה לפני החג

ודאגתי לעצמי לכמה שיותר דברים שאני אוהבת שימתיקו לי אותו

ועכשיו ממש בסדר לי ברוך ה'

ברוגע

אני גם חשבתי ככה בהתחלהנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בניסן תשפ"ו 18:10

+ מריבה לפני החג שלא יצאתי ממנה

כי נפגעתי ממש

ואני לא רוצה לפתוח את זה עכשיו. אין מצב. 

קשוח ממשרקאני

חיבוק ❣️

חיבוק גדול ונשימה עמוקהשופטים
מתואמת

את שונאת את החג או את הדברים הנלווים לו?

תנסי לעשות הפרדה, בשביל הנפש שלך - חבל להרגיש שחג אחד מן החגים שנתן לנו הקב"ה הוא לא נחמד לנו...

זה עבודה גם להפרידנפש חיה.

וכשאני כועסת מאוד

זה מאוד קשה לישות את זה

ולהיות ממוקדת

כי אפילו לפרוק את הכעס לבעלי

אני לא תמיד מצליחה. 

זו באמת עבודה קשהמתואמת

לא סתם אנחנו עכשיו בימי עבודת המידות של ספירת העומר...

מאמינה בך שתצליחי בסוף❤️ אם לא השנה - אז בשנים הבאות...

לא יודעת כמה זמן אתם נשואים ואם יש ילדים קטניםאנונימית בהו"ל

אני הרגשתי דברים דומים, כל חול המועד מחדש היה החלום ושברו..

אבל פתאום הילדים גדלו קצת, וגם למדתי איך לדבר שיהיה לו קל לו לקבל את הדברים וגם הוא למד אילו דברים יותר חשובים לי, והיום גם אם לא תמיד הכל מושלם ויש ציפיות וריבים אנחנו מצליחים להתגבר מהר יותר..

אז באמת צריך לתחום את הכעס והאכזבה לרגע הזה ולהאמין שברגע הבא ממש יכול להיות יותר טוב.

וכל מריבה וכל שנה יש התפתחות ואפשר להגיע למקום אחר.

מתפללת בשבילך לסיעתיא דשמיא וקירוב לבבות

עברנו את הרוב 🤗אמאשוני

בבוקר הנחמה הייתה שעברנו את רוב ימי השבתון (חג, שבת)

היום אפשר לומר שעברנו 4. נשאר 3 ב"ה

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

ב"ה שיהיה לך רק טוב ❤🙏

חיבוק ענק ענק יקרהגלויהאחרונה
אני יכולה קצת להבין מניסיוני המעט ...
מה אתן אוכלות השבוע?(הריון,מתבגרת.מחכה עד מאוד

נראה לי המצות עושות לי ממש רע...

אני עם כאב בטן חלש כזה כל היום.

עצירות...

צרות של עשירים.

ואין לי מה לאכול

הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שחסר לי ברזל

לפי הבדיקה דם.

תוספת ברזל עוד יותר עושה עצירות, ואני לא מעיזה לקחת.

ומרגישה אכן ממש חלשה בעקבות החוסר ברזל.

כולל סחרחורת...

מה שגורם לי לישון הרבה,גם להיות הרבה סתם על הספה..

בלי כח לנקות, להכין אוכל ועוד...

ואז הגדולה שלי בכיתה ט באה בלי סוףףףף בתלונות עליי

כמה אני אמא גרועה שלא עושה כלום בבית

ולמה אין לי כח לילדים שלי..

והיא רוצה רק שתיי ילדים.

כדי שאצלה הכל יהיה מושלם.

כדבריה

זה פוגע כי היא כל הזמן רואה את חצי הכוסות הריקה ולא את כל המאמצים שלי כמו לבשל לשבת וכו.

היא עוזרת אבל כל הזמן נותנת הרגשה מתנשאת ופוגעת...

כמה פעמים ממש בכיתי ממה שאמרה.

לפעמים מנסה להתעלם ולא לפתח מריבה

וואי איזה קשוחהמקורית

קודם כל חיבוק♥️

לגבי האוכל - אפשר בעיקרון ביצים ירקות עוף בשר דגים למי שלא אוכל קטניות

למי שכן יש עוד הרבה אופציות. אם תרצי אכתוב לך כל מיני דברים שהכנו פה (עם קטניות ובלי)

לגבי הילדה - הייתי מעמידה אותה במקום האמת

לא כי התחושות שלה לא במקום, אלא על הדרך

ואגב,ילדה בכיתה ט יכולה לתפעל יופי דברים שהיא צריכה

במקביל לזה הייתי שואלת מה הקושי עם המצב הנוכחי מבחינתה. ז"א, למתן את הדיבור הלא המכבד ולשים לו גבול ומצד שני לתת מקום לתחושות שלה

וואו. הלם מהדיבור של הילדהבאתי מפעם

לדעתי תעמידי אותה במקום.

גם אם אמא לא כמו שתכננתי לא מדברים ככה על הורים!

חיבוק, זה ממש יכול לרסק המילים האלה ❤️

אל תזלזלי בכבוד שלך, גם כאדם וקל וחומר באמא אסור שידברו אלייך כך . 

חיבוקכורסא ירוקה

ממש מילים מרסקות מה שהיא אומרת לך

מסכימה שזה לא צריך להיות וכדאי להבהיר לה איך מדברים

אבל לא יודעת איך הייתי ניגשת לזה, אז פשוט חיבוק.

תאכלי בשר, לא עוף, והרבה טחינה (אם את לא אוכל קטניות אז אחרי החג), זה מלא ברזל.

ותנוחי הרבה. החולשה הפיזית גם מחלישה נפשית מאד

תרגישי טובמקלדתי פתח

נסי ספטון-ברזל נוזלי שלרבים מםחית ממש את תופעת הלואי של עצירות.

בחג-מלא מים, תשלבי פירות.

לגבי המתבגרת.... אין לי עצה טובה לתגובה וחינוך, פרקטית:

שימו בטטות כמו שהם בתנור וזו תוספת ב0 מאמץ.

יוגורט עם פירות ושקדים ואגוזים זו אחלה ארוחה בחול המועד

שקית סנדפרוסט תערובת ירקות למרק גם יהיה טוב לך וגם אוכל מבושל

לגבי המתבגרתמתיכון ועד מעון

היא מודעת לזה שאת בהריון ומצבך הבריאותי גורם לך לעייפות?

היא מדברת לא יפה אבל היא נוגעת בנקודה, אמא שלה שוכבת ונחה בעוד היא נאלצת לעזור. אולי אם היא תבין מה הסיבה זה קצת ירגיע את הכעס והביקורת שלה?

אני חושבת שהייתי מנסה כן להראות לה שהכעס שלה מובן ולהסביר לה

מתואמת

בקשר לברזל - תנסי אקטיפרין (תשאלי קודם את הרב שלכם אם מותר לפי הפסיקה שלו), לי הוא היה ממש טוב גם מבחינת העלאת הברזל וגם מבחינת העצירות.

בקשר למזון - אם אתם ספרדים אז תאכלי בעיקר קטניות. אם לא - אז אולי תנסו לחפש לחמניות מקמח תפו"א, יכול להיות שהן יהיו קלות יותר... והרבה ירקות.

ובקשר לבת שלך - זה נושא גדול ורחב, ולא בטוח שעכשיו כשאת חלשה זה הזמן המתאים לטפל בזה... אבל אולי כדאי שבעלך ייקח אותה לשיחה, ויאמר לה שבתור בת גדולה מצופה ממנה לעזור במצב הנתון, ובשום פנים לא להעביר ביקורת על אמא שנתנה לה חיים ונתנה לה המון במהלך השנים. ואת כל ההחלטות שלה לעתיד היא יכולה לכתוב לעצמה ביומן או משהו, ולראות אם היא רוצה עדיין לקיים אותן כשתגיע לגיל...

ובטווח הארוך - אולי לחשוב על טיפול בשבילה...

ובקשר לך עצמך מולה - זה באמת ממש פוגע ומעליב, אבל תזכרי שעם כל זה שהיא הבת שלך והדברים שהיא אמרה הם מולך - זה שלה ושייך לה, ולא קשור אלייך.

זה גיל שבו יש הרבה בחינה של האישיות שלי מול האישיות של ההורים, וזה גיל נהנים לגבש בו דעה עצמית על העולם - אבל זה רק הגיל, ובהמשך בע"ה היא תתאזן.

ואת באמת במצב רגיש גם ככה, אז הגיוני שזה יוצר לך פצע, אבל שוב - זה לא קשור אלייך. את טובה ועושה את כל המאמצים להיות אמא טובה בנתונים הקשים האלה❤️

זה פתאום נוחת עליימחכה עד מאוד

כי היא ממש ילדה טובה טובה.

פתאום נופחת עליי עם יציאות כ"כ מפחידות,שאני מאמינה לה-את סיעודית,זה טראומה לילדים שלך ועוד...

אח"כ עובר לה ,חוזרת להתנהג יפה.

ואני נשארת עם המילים והפחד שאני עושה לכולם צלקות...

ואשכנזים אין מה לאכול לא בארוחה מבושלת...

עכשיו היא מתוקה ומכינה לי ארוחת לילה כי אני מתה מרעב...לא יודעת איך להתנהל עם הקצוות האלו שלה...

הכוונה-נופלת עליימחכה עד מאוד
כבר לא יודעת למה לצפות 
היא מתבגרת. הקצוות זה נורמאלייעל...

אל תיבהלי ממה שהיא אומרת.

תעשי את השתדלותך, בכלים ובכוחות שלך.

ואל תדאגי, להרבה יש תקופות כאלו והילדים גדלים בסדר גמור, לא צריך לקחת ללב כל משפט שלה

הי, קודם כל חיבוקאוזן הפיל

נשמע שאת מתמודדת עם הרבה.

רק מילה לגבי המתבגרת

זה שלב שבו קצת חוזרים להיות ילדים בני 3

לכן ההתנהגות הקיצונית

לכן המילים הלא רלוונטיות בעליל

אני לא אומרת לך מה לעשות

רק נותנת מבט חדש כדי שלא תתערערי

כמו שלא תתרגשי מילדה בת 3 שתגיד "אמא את פויה"

ככה דיבורים של ילדה בת 13 לא אמורים לרגש אותך

אפילו שהיא נראית כל כך חכמה ומבינה, בוגרת ורגישה, גדולה וגבוהה

ברגעים האלה היא שוב בת 3 ואת אמא שלה

כי היא בגיל ההתבגרות...מתואמת
וזה מקסים שיש לה את הרגעים הטובים! תנצרי אותם, ותשתדלי לשכוח את אלה הרעים, שנובעים נטו מההתבגרות ולא מהאופי הבסיסי שלה...
את לא עושה להם צלקות ...אורי8
הבת שלך בגיל ההתבגרות. נורמלי בגיל הזה שיש ביקורת על ההורים ואומרים אותה לפעמים בצורה לא נעימה ופוגעת.גם אני היתי לפעמים מתבגרת כזו , זוכרת כמה דברים והעאות שאמרתי לאמא שלי. וגם אחת מבנותי אמרה לי גברים ממש'דומים למה שהבת שלך אמרה. היא גדלה כבר מאז ןהיא הרבה יותר מתונה היום בגיל 20. כיתה ט זה הזמן הכי קשה בכיל ההתבגרות לפי דעתי, בערך בכיתה יא- יב , הם מתמתנים . מצחעה לך לא לקחת ללב את האמירות שלה, זה קשה ממש, אני ממש בעבודה עם עצמי על זה. לפעמים אמירות של מתבגרים יכולות להוריד אותי ממש. זה משתפר בינתיים ממתבגר למתבגר( מקווה). כן חושבת שכדטי לומר לה שזה ממש לא נעים לך, ופוגע. זו הדרך שלה ללמטד שלמילים שלה יש כח וללמוד להיות יותר רגישה. כן להסביר לה שזו תקופה זמנית וככה זה בתחילת הריון, ושזה בסדר שלפעמים יש תקופה שלאמא קשה יותר, הכוחות יחזרו. בסוף דרכך היא לומדת להיות אשה וזה חשוב ממש'שהיא תלמד שאמא היא לא סופר וומן. ולפעמים מותר שלא יהיה לה כח. ושהבית לא יתנהל מושלם. היא בביקואת כלפייך כי היא בונה את עצמה עכדיו ובדמיון שלה הבית צריך להתנהל מושלם. לצאת עם הדמיון הזה לחיים זה מתכון להרבה כאב לב . דוקא זה שאת מרשה לעצמך להיות חלשה ולהעזר ושזה בסדר שיש תקופות שהבית לא מתנהל 100. ככל שאת בסדר עם זה ומצליחה גם לתת לה יחס ולראות אותה( להעריך את מה שהיא כן עושה, לדבר איתה ולהתענין בה, גם כשאת נחה) . את נותנת לה דוגמאהדל אמא שמותר לה להיות גם בתקופה חלשה וזה בסדר ויעבור בעזרת ה" . בטווח ארוך זה בונה מודל מציאותי יותר של חיים. זם אם על פני השטח היא בביקורת על זה עכשיו. 
התפיסה שליoo

שתקשורת הורה ילד

באחריות ההורה באחוזים גבוהים

בניגוד לתקשורת של 2 מבוגרים

בה יש ציפייה וצורך מהצד השני

תקשורת הורה ילד צריכה להיות מבוססת על הבנה של ההורה

שהוא לא בלבל של הילד

שהילד לא צריך לספק צורך ולא כדאי לתלות ציפיות

לכן כשילדה אומרת משהו שלילי

אין מה לקחת אותו מספיק ברצינות כדי להיפגע ממנו

אלא להבין את הצד שלה

גם אצלי היו בעבר אמירות דומות

ובצדק

עם השנים אני הפחתתי עשייה בבית וזה הביא שאלות/ טענות מצד הילדים

אז הייתי עונה בסתמיות

נכון אני לא עושה/ אין לי כוח/ לא בא לי

לא ראיתי בזה טענה שצריכה התייחסות

זכותם לתהות ולרצות

וזכותי לבחור לעשות אחרת

אם כי אף פעם לא בקשתי מהם לעשות במקומי

אם הילדה צריכה לעבוד לעשות עבודה שהיא מצפה שההורה יעשה

היא גם קצת צודקת

אולי זה מעצבן שילדה אומרת משהו צודק וגורמת לתחושה של חוסר אונים

זה לא אומר שהיא לא בסדר

זה אומר שיש מצב מורכב

והיא אומרת את אשר על ליבה כמו שילדים/ מתבגרים (ולפעמים גם מבוגרים) אומרים

(ולרצות 2 ילדים זה טוב

לא בגלל מספר כלשהו

אלא

יכולת לגבש דעה ולרצות בגיל צעיר

זה דבר מעולה)

לגבי הברזלעם ישראל חי🇮🇱

תנסי את האבקה של אלטמן

לי אישית זה עשה הכי פחות תופעות משאר התוספים

לגבי האוכל גם לי המצות עושות בלגן שלם ... 😪 גם מחפשת מה להכין בלי מצות

לגבי בתךעם ישראל חי🇮🇱

חיבוק❤️

לא פשוט

אבל כמו שאומרים

שהיא תהיה אמא רק אז תבין כמה זה לא פשוט

ותתפחי לעצמך על השכם !! על כל דבר את עושה למען הבית והמשפחה

זה לא מובן מאליו במציאות המטורללת הזאת..!

תנסי לדבר לליבה ולדבר אליה כנו מבוגר

להסביר לה את הקושי שלך מנקודת מבטך

בלי צעקות וכעס

תני לה כמה ימים

לפעמים השתיקה זה הדבר הכי חכם לעשות

וזה גורם לצד השני לערער .

בשוט'

מזדהה ממשעוד מעט פסח

גם למתבגרת שלי יש אמירות דומות (פתחתי על זה שרשור בפורום אמ''ה, מאמינה שהוא עוד בעמוד הראשון).

עוזר לי לזכור שזה 'בורח' לה. זה לא היא- זה הגיל. וכמו שאני לא מתרגשת כשלבן ה-3 בורח פיפי, ככה לא צריך להתרגש ממה שהיא אומרת. ואולי זו השוואה מעליבה, אבל לי זה עוזר להחליק ולא לקחת ללב.

האמת שמאז השרשור שם שמתי לב שאני לוקחת כמובן מאליו את המעט שהיא עושה בבית. והחלטתי להעצים את מה שהיא כן עושה.

ביום שישי היא שטפה כלים. אז נכון שזה היה הדבר היחיד שהיא עשתה- אבל החמאתי לה על זה ממש, שהם יצאו נקיים, ואיך היא הצליחה לארגן אותם במתקן ייבוש של פסח...

ואז אחרי הדלקת נרות היא הציעה לקחת איתה את הקטן לתפילה כדי שאוכל לנוח.

אז אולי גם היא מבקשת פה משהו, שהוא לאו דווקא אמא מתפקדת במשרה מלאה. אולי היא צריכה שתראי יותר את מה שהיא כן עושה, אולי היא רוצה שתקדישי לה זמן למרות העייפות, אולי היא פשוט דואגת לך וככה זה יוצא לה (במיוחד אם היא לא יודעת על ההריון). לפי האמירה על השני ילדים- אולי אפילו היא שואלת את עצמה איך היא תסתדר כשהיא תהיה בהריון, זה כבר יכול להתחיל להדאיג בגילאים הללו...

בקיצור, תנסי לשמוע בין המילים, ולספק את הצורך המהותי שלה גם בלי לקום מהספה.

תודה לכולם, ממש עזרתן,זה יותר עמוק..מחכה עד מאוד

להבין שככה זה גיל ההתבגרות....אני חושבת שאני נופלת ממש שהיא יוצאת עליי כי אני בעצמי מרגישה גרועה.

אז בעצם היא באה לקרקע רעועה לכתחילה ורק נשאר לה להדליק לי את האור לכאורה...

ומראה לי מה שאני חושבת על עצמי.

שאני מרגישה לא בסדר.

שאני חלשה,שאין לי כח לסדר את הבית,לשמור עליו נקי,להיות אמא רגועה....

כאילו מעצמי אני מרגישה לא בסדר על התפקוד שלי...

אז להיות מולה ברוגע אני צריכה קודם להיות חזקה בבפנים שלי ואני לא יודעת איך לעשות זאת..

זו יכולת מדהימה של ילדיםעוד מעט פסח

תמיד לזהות את נקודות התורפה של ההורים וללחוץ דווקא עליהן (קראתי פעם מחקר שהתדר של הבכי של התינוק מתאים לחדר ספציפי שהכי יפעיל את ההורה הספציפי שלו).

וזה מה שכל כך מגדל אותנו בהורות...

ואני חושבת שעצם המודעות שלך היא כבר צעד ענק בכיוון. כי באמת את עושה כרגע את הדבר הכי גדול בעולם (מגדלת בתוכך חיים). ובאמת מותר לך להיות חלשה ופחות מתפקדת.

וכל כך קשה לנו כנשים להצליח לאהוב את עצמנו גם כשאנחנו ''לא עושות כלום''.

אבל את מדהימה, אלופה ואהובה מעצם היותך. לא צריכה לעשות כלום כדי להיות זכאית לזה.

זה לא להיות חזקה מבפניםoo

אלא לקבל את עצמך גם כשאת חלשה ולא מתפקדת

זה בסדר לא לתפקד

זה לא מהות חיינו

להפך

מהות החיים

זה להיות שלמים עם עצמנו

גם ברגעים חלשים

לגמרי נכון זה באמת העבודה שלנו תמיד- להיות מדויקותפה משתמש/ת

כשאנחנו בטוחות בעצמינו אז האמירות בחוץ לא מסעירות אותנו

ואז את יכולה לעמוד מולן בשוויון נפש יותר ולא להתערבב

לזהות מה היא צריכה לשמוע

ולא לדבר מהבטן ומהפגיעות

ולא להצטדק מולה.את לא צריכה בכלל להכנס לעמדה ולשדר לה עלבון

זה לא בריא לשתיכן

אני מסכימה איתך שזה יותר עמוק מלהבין שזהממתקית

גיל ההתבגרות.
אני לא הייתי נותנת לבת שלי לדבר אלי בכזו צורה, כמובן נותנת לה מקום לבטא רגש, ומחשבות אבל לא בדרך מזלזלת כלפי אמא ובחוסר כבוד, בפרט שזה פוגע בך ונותן בך תחושות לא טובות.

מה זה אומר לא הייתי נותנת?מחכה עד מאוד

אני מעמידה לה גבולות.

אומרת-תדברי בכבוד או לא ככה מדברים.

מרגישה שזה סיסמא שהרבה מדברים עליה

לתת מקום לרגש,אבל לא לדבר בחוצפה.

יש מתכון כזה ?

אשמח לשמוע.

אבל מה היית עושה?

לכי מהבית?

מרשה לעצמי לענות רגעהמקורית

הרבה פעמים גם אצל מבוגרים יש האשמה  והשלכה החוצה כשמרגישים תסכול במקום להתרכז במה שאנחנו מרגישים בעצם

ולכן הנכון הוא להסביר לה את זה

שתדבר על מה היא מרגישה במקום להאשים אותך

לדוגמה - אני מרגישה חוסר אונים כשאת שוכבת ככה ונראית חולה כל היום

את חסרה לי/ האוכל שלך חסר לי/ אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד פה בבלאגן

סביר להניח שזה מה שהיא באמת מרגישה אבל לא יודעת לבטא

תודה!! וממש ככה...ממתקית

יש לדבר רגשוץת, שזו לפעמים למידה נרכשת
ויש לדבר לאמא לא בכבוד

"ככה לא מדברים
"תדברי בכבוד"
זה כמו לדבר אוויר
זה הרבה יותר מעבר, הרבה יותר עמוק.
מה אני מרגישה? מפריע לי ש....
הייתי רוצה ש...
ולא האשמה
את...
ואת...
ואת...
זה שלב ראשון

אגב, בגלל שעכשיו את חלשה וחסרת כוחות עם ההריוןממתקית

הייתי מציעה שבעלך יאיר את עיני הבת בעניין.
לא נראה לי שמה שאכפת לך עכשיו זה איך היא מדברת... פשוט זה מציק לך בלב וחבל.

אהבתי מאודשיפור
אולישיפור
אפשר לשתף אותה שגם לך קשה ואת מתבאסת שאת חלשה ופחות יכולה לתפקד בצורה מלאה בבית. להראות שגם את מבינה את הקושי שלה בתוך הסיטואציה. לדבר על זה שזה קושי עובר ובסוף יהיה תינוק ולכן זה שווה בעינייך. באמת כל ילד דורש מאמצים, וזה יכול להיות לא פשוט, ועדיין אתם עושים את זה מתוך רצון לגדל משפחה גדולה ויפה. וכשהיא תקים משפחה משלה, היא תעשה את השיקולים שלה בנושא.
כמה דבריםפה משתמש/ת

א. לגבי הברזל ממליצה על ברזל עדין של סולגאר- זה לא עושה בכלל תופעות לוואי ולי כן עזר. ויש גם עוד תוספים טבעיים שנותנים כח

גם לאכול תזונה נכונה לחיוזק ברזל עוזר..

ב. לגבי הבת המתבגרת- היא יודעת על ההריון?

וגם אם לא..אני היתי לוקחת אותה במזן רגוע לשיחה..

מסבירה לה שאת מבינה שבתור ילדה יש לה כל מיני מסקנות ורגשות סביב מה שקורה בבית

משתפת שיש דברים שקל לחשוב כשאת מחוץ לסיטואציה..ושיש דברים שלומדים ומבינים אותם מתוך הנסיון חיים.. שקל לחשוב שאנחנו הכי חכמים ויודעים הכל יותר טוב מההורים אבל שתקח בחשבון שלא הכל היא יודעת..ולא הכל כזה קל כמו שנדמה לה..

ושמותר לה לגבש דעות עצמאיות ושונות..אבל שאדם בוגר לומד לא לומר כל דעה שיש לו בקול רם..לא כביקורת..קל להשמיע ביקורת אבל צריך גם רגישות לחשוב האם הז מועיל או רק פוגע ומחליש

היתי מזמינה אותה בכיף לשתף בתחוושת ןבשאלות- אמא אני רןאה שאת חלשה ובלי כח ושהכל מרגי ש לך קשה זה גורם לי לחשוב שלא כדאי להביא הרבה ילדים.. מה את אומרת

ולפתח שיחה סביב זה

ולא לומר בהתרסה כל דבר..

תלוי איך את מכירה אותה ומה נשמע ומה לא..אבל כן שיחה בוגרת שמזמינה אותה לגדול לא רק בדעתנות אלא גם ברגישות

אני חושבת שדבר ראשון את צריכה להחמיא ולהריע לעצמךממתקית

מול הבת שלך!!!
בפירוט...
אפילו בדברים הקטנים ביותר
את לא צריכה להיפגע מביתך וכדאי שתשקפי לה בהתאמה מה דבריה מחוללים אצלך, וכמה צער זה מקנה לך, בנוסף להעצמה ןהערכה שתראי לבת שלך על העזרה.
אני עם הריונות קשים של היפרמאזיס- חוסר תפקוד מוחלט לכמה חודשים בתחילת כל הריון.
בעלי לא נתן למתבגרות בבית לדבר אליי בזלזול ובמילים של כל היום את ישנה, לא מתפקדת וכו..
תמיד דאג לפאר ולרומם, כמובן שיחס מזלזל כלפי אמא לא התקבל, ולאחר שיח גם לא המשיך. 
אני לא הייתי מוכנה שהבת שלי תדבר אליי ככה, כמובן תעשי את מה שנכון לך.

כמה דברים:תהילה 4

א. לגבי אוכל. היית ממליצה על שייקים, מרק ירקות וכאלה. אפשר להכין כמות גדולה ואז לאכול כל פעם קצת.

ב. לגבי הבת שלך. אני חושבת שאץ צריכה לתת מיסגור: היא מתבגרת והביטויים שלה בעיקר מצחיקים. ומצד שני- את בהריון ורמת ההורמונים משפיעה על הרגישות הגבוהה שלך. ולכן זה עוד יותר פוגע. הייתי מתעלמת מהאירוע ומתייחסת לזמנים הטובים שלה.

מאחלת לך לצלוח בשלום את הימין האלה.

אני רוצה להעיר משהו לחלק מהמגיבותיום שני

הרבה פעמים הסתכלתי על הורים שילד שלהם התנהג מוזר או לא בפרופורציה, וחשבתי לעצמי שההורה הזה לא יודע לשים גבולות. או ריחמתי שהמצב כל כך חריג. או תהיתי איך הם נותנים למצב כזה להמשיך?!

עד שזה מגיע אלי... עד שזה קורה אצלי...

הנערים- מלשון התנערות.

מתבגרים מדברים לפעמים בצורה שהשומע לא מאמין!

עד שזה קורה אצלך בבית... במשפחה טובה של "אנשים שיודעים לחנך".

וגם הורים שזוכרים את גיל ההתבגרות של עצמם - נראה שכל דור מתעלה על הדור הקודם .

אז פותחת יקרה, זה באמת לא נעים שהבת מתחצפת ככה,

אבל עד שזה לא קורה בבית שלך אתה לא מבין באמת.

כשאומרים "איך אתם נותנים לה לדבר ככה" - אותי לפחות זה מחליש מאוד.

קודם כל חזקי את עצמך על המציאות המורכבת שבה את נמצאת, באמת שלא הכל בשליטתך או באחריותך

מי שישמעooאחרונה

מה הילדה אמרה

הוציאה בלי פילטרים את שעל ליבה

זה הרבה יותר טוב מבית שאסור לדבר בו

שמשתיקים את הילדים

והמחירים עלולים להיות כבדים למשך שנים ארוכות

(אצל ההורים שלי השתיקו

והמחיר של זה

קשר רופף מאד עד היום

למרות שאני מעל 20 שנה מחוץ לבית)

אין לי איפה לפרוקאנוונימית1

חזרנו משבת אצל חמותי.

אני מרגישה שאני פשוט מתפוצצת מבפנים.

אין לי יכולת לשתף אף אחד באמת.

חברות- לא שייך בכלל.

אמא שלי- לא באמת נעים.

את בעלי המתוק- למרות שהוא כל כך מבין, מסכים ומכיל, יש גבול כמה אני יכולה לשתף. אלה ההורים שלו.

אבל שנים על גבי שנים של מטענים, פערי מנטליות קיצוניים. אני יודעת בשכל שהן אנשים טובים אבל אני פשוט סובלת להיות איתם. מכל מיני סיבות.

כשנגמרת שבת אצלם אני מרגישה שהחמצן נגמר איתה.

פשוט יושבת בשירותים שלי עכשיו ובוכה כי אין לי איפה לפרוקקקקק

לי יש חברה אחתמתיכון ועד מעון

שלה אני פורקת הכל, פחות שייך לפעמים מול הבעל ואני חייבת לשתף, החברה הזו לא מכירה בכלל את הנפשות הפועלות אז מרגיש לי שזה פחות גרוע.

לפעמים אני פשוט חייבת כדי לא להתפוצץ

לחברה אני לא מרגישה בנוח מחשש שיום אחדאנוונימית1

היא תפגוש את חמותי או משהו...

כלומר אם מארחים אצלנו אז היא יכולה לפגוש את השכנות שלי.

וחברות טובות ממעגלים אחרים מכירות אותה...

אבל שמחה שמצאת לעצמך כתובת🩷

תפרקי קודם כל לתוך עצמךמדברה כעדן.

יומן, אולי פה...

הפריקה היא חשובה ממש ממש

לתת לעצמך להרגיש הכל...

ואז לחשןב איך את מתקדמת... לי זה עזר לפני כמה ימים... ואז חשבתי עם עצמי איך אני מתקדמת עם הרגשות שלי...

(בנושא אחר) 

אפילו פה יש לי טיפה היסוס.אנוונימית1

זה לא נעים לי לכתוב שאני לא סובלת את חמותי.

אבל זה המצב.

ומכיוון שאני יכולה רק לשנות את עצמי, אני מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה להתקדם.

מנסה להיות בעין טובה. מנסה ללמד זכות.

אבל אפילו בלי קשר לדברים המורכבים ומטענים שיושבים שם שנים....

בכללי אני שונאת ליסוע אליהם. לא נוח שם בכלל, לא נקי, האוכל על הפנים, וגם.... זה קצת הזוי לומר- חמותי פשוט מריחה נורא. אני לא חושבת שהיא שמה דאודורנט מימיה. ואני סופר רגישה לריחות. היא אמרה פעם לגיסתי "אני לא מזיעה אז לא צריך לכבס את הבגדים שלי".

חברות- היא לא מכבסת את הבגדים שלה!!

ואתן לא מבינות כמה קשה לי לחבק אותה לפני שבת ואחרי. אני לפעמים יוצאת כדי לנשום אוויר כי רק להיות לידה זה טו מאצ' לעיתים.

בשבתות קיץ- ה' ירחם כי הם גם לא בקטע של מזגן.

וואי תקשיבו בחיים לא חשבתי שאני אכתוב את הדברים האלה

אוי, ממש קשה ריבוזום
אין לי מה לומר, רק שברור שקשה לך ושאת צריכה לפרוק אחרי ביקור שם. רק מה שפירית זה מספיק בשביל התגובה שלך, יחד עם עוד מורכבות ופערים מנטליים בכלל... תבכי ותשחררי לגמרי. למה את מרגישה לא בסדר? את ממש מובנת וזה באמת קשה, זה לא אומר שמשהו בך לא טוב!  
תודה על החיבוק♥️ אני חושבתאנוונימית1

שהקושי נובע מכל מיני דברים.

א. איך הגעתי למצב שאני לא סובלת בן אדם ככה? ועוד משפחה? לפעמים יוצאים ממני רגשות מפלצתיים על כל דבר שזז בהקשר של חמותי

ב. הניפוץ חלום. תמיד חלמתי שחמותי תהיה חמות כמו אמא שלי... זורמת, כייפית, שיח פתוח ומחכים. אין את הדברים האלה בשוםםםם צורה. אין לה חוש הומור, אין לה אינטליגנציה רגשית בכלל- למשל היא לא מבינה את כל השיח הזה של תיקוף רגשות. אז כשהילדה שלי נופלת ובוכה ואני אומרת "אוי מתוקה שלי זה באמת כאב" אז היא אומרת "לא לא, לא קרה שום דבר".

או שבכללי בעלי אמר שאין עניין להסביר לה שנפגעתי או שהוא נפגע כי היא לא מסוגלת לדבר על רגשות. השיח איתה מאוד שטחי כזה.. אז מתוך נימוס אני מפתחת איתה שיחה אבל אי אפשר לנהל איתה שיחות אינטלגנטיות או משהו כי היא לא מבינה (היא גם אומרת את זה). אז זה יכול להיות מאוד מעייף לקשקש סמול טוק שבת שלימה. ב"ה יש גיסים וגיסות מהממים שאפשר לדבר נורמאלי איתם

ג. הם באמת בסופו של דבר אנשים טובים. אני מבינה את זה היטב בראש. וזה עצוב לי שאני לא מסוגלת לעשות סוויצ' בלב כי הם לא עושים שום דבר מרוע. אז למרות שקשה לי, אני לא מעוניינת לפגוע בהם

זה נשמעאיזמרגד1

שהניפוץ חלום הוא החלק הכואב מבחינתך. שעוד לא השלמת עם זה שחמותך היא לא מה שחלמת.... כי סך הכל ממה שכתוב פה נשמע שהיא בנאדם טוב והכל, רק לא מה שחלמת עליו. אם תשלימי עם זה, אולי יהיה לך יותר קל.

ועוד משהו, יכול להיות שאת מעריכה אנשים לפי האינטליגנציה שלהם? ראיתי שהרבה פעמים לאנשים אינטליגנטים קשה להעריך אנשים שהם לא. אולי כדאי להתמקד בזה, למצוא את הדברים הטובים שיש בה (ובטוח יש אם היא גידלה את בעלך) ולמצוא מה בה ראוי להערכה.

בוודאי שזה משהו שאני צריכה להשלים איתואנוונימית1אחרונה

חלק מהקושי שלי זה שהשכל מבין אבל הוא לא מצליח להשליט על הרגש...

אני חושבת אבל שזה באמת ערבוב של כמה דברים יחד. כלומר זה לא רק הניפוץ חלום. זה גם דברים שהיא עושה שלא קשורים לקשר שלנו.

לדוגמא, אני מגיעה מבית שמקפידים על ההלכה, וזה ממש חלק ממני באופן מובהק.

ב"ה בעלי הוא גם ככה וזה חשוב לו.

ההורים שלו, פחות. בלשון המעטה.

לכאורה זה בכלל לא קשור אליי! עבודת ה' שלהם ומה אני נדחפת.

אבל כשאני מתארחת, זה כן משמעותי.

כי יש דברים כל כך קריטיים בכשרות למשל שאין לה כח או שזה לא משנה בעיניה.

ואז זה כן משפיע עליי. אם זה לא היה משפחה בחיים לא הייתי אוכלת אצלם. ב ח י י ם.

פעם אחת שהיינו אצלם אז היא הוציאה עוגת שמרים. ואז שניה לפני שאכלנו היא זרקה שאחותה הכינה... אחותה לא שומרת שבת בכלל!! לא שומרת כשרות!! רק לא אוכלת בשר וחלב ביחד. מה נסגר שהיא הגישה את זה?!?!

עכשיו ברור שיש דברים שלא קשורים אליי בכלל אבל בגלל המנטליות שממנה אני מגיעה, קשה לי להעריך אותה.

אני מעריכה את זה שהיא משתדלת מאוד שיהיה קשר טוב בין הילדים. שהיא משתדלת להתעניין. שהיא סבתא אוהבת לנכדים.

אבל לצערי אני לא מצליחה שהדברים האלה יהיו הדומיננטיים בלב... השלילי גובר על החיובי

גלויה

וואוו...

חיבוק לך.

אולי פסיכולוגית?נעמי28
בכנות, זה עוד יותר יבאס אותי להוציאאנוונימית1
ג'ובות בגללה...

במיוחד שאחד הדברים שנפגענו ממנה זה שהיא לא מעוניינת לעזור לנו כלכלית לעומת האחיות של בעלי כי הם בונים על ההורים שלי לעזור לנו.

ונכוןןןןן שהם לא חייבים לנו כלום כלום כלום. ואפשר לזרוק עליי עגבניות שאני חצופה וכפויית טובה וכו

אבל בואו, אפשר גם להבין למה זה יכול להעליב היחס המבדיל הזה

נשמע טעון ומציף. מה עם לפרוק לצ'אט? אני עושה את זהאביגיל ##

הרבה

מתלבטת אם זה נחשב לשון הרע 🤔🤪אביגיל ##
חחחחחחחחחאנוונימית1
אוף זה כואב 🫂אוזן הפיל

אני שומעת ממה שאת כותבת שאת קצת דומה לי

מרגישה רגשות קשים, אבל הראש רציונלי ופרופורציונאלי, ולא "מאשר" את הרגשות.

והפער הזה קשה מאד, הוא גורם לנו להרגיש משוגעות, כח למה אני יודעת א ומרגישה ב, אני לא רוצה להרגיש ב. זה לא הגיוני להרגיש ככה, זה לא פיר להרגיש ככה.

אז אני כאן כדי לומר לך שאני מבינה, ומשהו שלמדתי זה שאין רגשות "רעים", רגשות נועדו שירגישו אותם. מותר וכדאי לשבת בתוכם, כן, גם אם זה לא נעים.

וכמו שאת בתור אמא מדהימה שמתקפת את הרגשות של הילדים שלך כמו שכתבת, תהיי קצת אמא לילדה שבתוכך ותתקפי גם את הרגשות שלה.

ואת יכולה לכתוב מכתב לחמותך, שלעולם לא תשלחי,  והוא יהיה קשה וכואב ואחכ תזרקי אותו. ואת יכולה גם לכתוב מכתב לעצמך - החמות העתידית,  שבו תספרי לעצמך איזה חמות את הולכת להיות

וואו איזו מהממת את. כתבת כל כך אמפתיאנוונימית1

ומחזק...

תודה רבה רבה!!

מרגישה שאת מבינה בול. ואיזה רעיון מקסים לכתוב לעצמי איזו חמות אהיה... זה ממש לנתב את המחשבות למשהו חיובי ובונה.

מעריכה מאוד!!

באהבה❤️אוזן הפיל
לפעמים אפילו לכתוב לעצמך או בפורום למשלים...

משחרר את הצורך לפרוק, עצם הכתיבה היא הפריקה.

קרה לי שכתבתי דברים בפורום ועצם הכתיבה כבר הקלה עלי, שלא הזדקקתי לתגובות בכלל

ויש לי מחברת שאני כותבת דברים, בכלל תובנות מחשבות,ף לעשות לעצמי סדר בראש. שמחה שבעלי לא יכול לקרוא את הכתב שלי חחח

נכון♥️אנוונימית1
לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

אולי אפשר לבקר בחוותפרח חדש
תסעו לדרום-לכיש-שומרון-בקעה-בית שאןפה משתמש/ת
שם לרוב שקט יחסית

אבל תלוי איפה אתם גרים ומה בדיוק מחפשים 

אנחנו לא מטיילים השנה…רוני 1234

עושים על האש

מתנפחים שהמועצה ארגנה בקרבת מקלט

חבל לקחת סיכונים מיותרים

לא כל טיול=סיכוןפרח חדש
אפשר לטייל בקרבת מקומות מוגנים
לא יודעתים...

אתמול טיילנו ליד הבית וכשהיתה אזעקה רצנו לבניין סמוך

קצת קשה גם עם תינוקת שצריך לסחוב....

אנחנו כנראה נטייל בבקעה מחר, הבנתי ששקט שםשיפור
אנחנו היינו היוםמקרמה

מהמם ושקט

קחו בחשבון ששומעים אזעקות הירדן

בארץ היו אזעקות בערד

וכל ירדן הפעילה סירנה....

הם כנראה לא ממקדים לאזור 

יש לך המלצה למקום ספציפי?שיפור
מה רמת קושי?מקרמה

אם אתם אוהבים מסלול קצת מאתגר

אז יש את תלכיד פיראן

אנחנו עשינו מסלול מעגלי

התחלנו בבאח נחל/פלס

ירדנו לואדי

טיפסנו לחווה של אורי

וחזרנו דרך הכביש לרכבים

הכל פורח ומקסים

יש ילדה בת שנתיים, אז כמה שיותר קלשיפור
אבל גם לך יש קטנים, נכון? זה התאים להם?
בן השנתיים היה במנשאמקרמה
אבל של אחי בן שנתיים ואבע הלך חלק ניכר מהדרך

בני הארבע- חמש כבר צעדו הכל לבד

ומה עם הדרך?חילזון 123
ועדיין יש שם אזעקות לעיתים רחוקות
בדר"כ אני לא מטיילתoo

לא אוהבת פקקים

אבל עכשיו הכבישים פנויים

אז לקחתי את הילד לחוף

תרפיה בחול

קצת טבל רגלים

אסף צדפים

היה כיף

ולא היו אזעקות

לא בדרך ולא בים

נסענו למקומות שאין בהם חשש אזעקותניק חדש2

איזורי העוטף שקטים יחסית.

לקחנו את הילדים לפארקים.

נהנו מאד.

מחר על האש עם המשפחה

שלישי אולי איזו חווה לשעתיים בבוקר.

טיילנו היום בחווה בשומרוןפרח חדש

הילדים מאוד נהנו

אחכ נכנסנו ליישוב ושיחקנו בגינות 

מזג אויר מעולה

ולא היו אזעקות

איזה טוב שיצאנו מהבית קצת

המצב בבית כבר הגיע לחרום 🙃

אנחנו חיפשנומדברה כעדן.אחרונה
מקום שהוא בקרבת מרחב מוגן. לא היה לי אכפת איפה העיקר שיהיה מרחב לילדים לנשום ולהיפגש עם המשפחה... הבאנו אוכל לפיקניק וזהו... (איזור מודיעין) 
יש קשר בין כתמים למאמץ גופני?כובע לבן

כבר כמה שבועותמאז שהפסקתי סרזט  עם הכתמות קהולכות וחוזרןת.

אחרי קנאסרנו והצלחתי לטבול, כרגע הכתמים לא אוסרים

ב"ה

ממש לא רוצה שזנ ישתנה

באלי מאד לצאת להליכות.

מפחדת שזה יגרום להתגברות ההכתמה.

מה אתן חושבות? יש קשר?

אצלי ראיתי קשר בזמנים מועדים לכתמים..ואילו פינו
כשהייתי עם התקן, פרימולט נור או גלולות...
הליכות זה לא מאמץ שגורם לכתמיםאמאשוני

אם תרימי משקולות זה כבר יותר יכול להשפיע.

הליכה זה חשוב גם לנפש

בלי לקחת אחריות, ככה אני מכירה.

להיות אסורים זה יותר גרוע לי נפשיתכובע לבן

מלא ללכת...

תודה!!

אחכה שירגעו הכתמים

כן ברוראמאשוניאחרונה

פשוט לא חושבת שהליכות ישפיעו על הכתמים, אבל לשיקולך..

אם זה סוג של אינדיקציה, אז כשהייתה לי המטומה אסור היה לי להרים כבד (ברמה של קומקום)

ועם הליכות לא הייתה בעיה. (אבל לא עשיתי הליכות ספורטיביות, פשוט הליכות רגילות של לצאת להתאוורר)

ההמוטומה שלי הייתה מאוד רגישה אז אם היתה בעיה ישר הייתי יודעת.

מצד שני אם בלי קשר להליכות זה יתפתח למחזור תאשימי את ההליכות..

ובאסה כל ההכתמות האלו..

אשמח לרעיונות למשחק בבית שקשור לפסח...אוהבת את השבת
מקפיצה לךמאוהבת בילדי
משחק הכתרים לחפש מטמון בנושא פסחפלפלונת
למשל שאלה כמו איפה מסיבים - ספה.. ושם הכרטיס הבא וכו,,
אם מתאים לך לקנות משהו (בזול) - אשמח לתת לך המלצה!מתואמת
חדר בריחה להדפסה ביתית שחברה מוכשרת הכינה.
כמה זה עולה? לאילו גילאים מתאים?רחללי
20 ש"ח, מתאים בערך מגיל 10 ומעלה.מתואמת
נשמע מעולה, אשמח לקבל פרטיםרחללי
מנסה להעתיק לפה את הפרסום מהווטסאפ:מתואמתאחרונה

Share on WhatsApp שלחו לי הודעה!

בדיקות דם בחול המועדאנונימית בהו"ל

יש לי תור לרופא נשים לאחרי פסח, לבירור לגבי מחזורים קצרים מידי.

אני רוצה להגיע אליו כבר עם תוצאות של פרופיל הורמונלי, כדי לחסוך זמן.

היום התחיל דימום, זאת אומרת שאני אמורה לעשות מחר בדיקת דם, כי אחר כך ערב חג וחג.

אבל אני לא מוצאת שום מקום עם תור למחר. חוץ ממקומות רחוקים ממני.

מישהי יודעת איפה יש אפשרות לעשות מחר בדיקת דם?

בתקופת חולים מאוחדת, באזור מעלה אדומים או ירושלים.

אם לא, יעזור אם אני יעשה ביום חמישי, או שכבר מאוחר מידי?

בכל מקרה, אני כרגע גם מחכה שהרופא יתן לי הפניה.

תתקשרי למרפאה שלך ותבקשי שיכניסו אותך בין התוריםרוני 1234
במרפאה שלי אין בכלל בדיקות דם בחול המועדאנונימית בהו"ל

וגם במרפאות אחרות שבדקתי באפליקציה.

כרגע אני מחפשת מקום שפתוח מחר לבדיקות דם.

אם אני אמצא מקום כזה, אני אנסה להתקשר ולבדוק אם אפשר להכנס בלי תור.

עונה גם ל@יראת גאולה

לי האחות אמרה פעםיראת גאולה

שלבדיקת פרופיל הורמונלי, לבוא גם בלי תור, ולדפוק אצל האחות לומר שאני צריכה פרופיל הורמונלי ואין לי תור.

פעם אחרת הייתי עם ילד שקיבל הנחיה במיון להגיע לביקורת בעוד שלושה ימים, כשהתקשרתי למזכירה במרפאה היא נתנה לנו תור בין התורים.

כשתהיה לך הפניה, נראה לי שכדאי להתקשר למזכירה ולומר לה, והיא תיתן לך תור נוסף, יש לה אפשרות כזו.

תגיעי בלי תורכחל

ותבקשי שיכניסו, חושבת שיבינו שזאת בדיקה שיש לה מועד מסויים שלא מתחשב התורים🤷🏻‍♀️

אצלנו בכל אופן מכניסים גם בלי תור מראש

מוציאים פתק במזכירות

מדייקת את השאלהאנונימית בהו"ל

אני מחפשת מקום שיש בו מחר בדיקות דם.

גם אם אין תור פנוי.

התקשרתי גם למוקד של הקופה, מצאו לי רק בבית שמש ובמודיעין עלית.

הגיוני שבכל ירושלים אין שום מעבדה שעובדת בחול המועד?

תתקשרי למרפאות גדולות דל מאוחדתכובע לבן
ותשאלי אותם ישירות
מן הסתם הטורים פתוחשלומית.
תנסי לברר 
היה כתוב שלאאנונימית בהו"ל

בכל מקרה, בינתיים עוד לא קיבלתי הפניה.

ואין חי אפשרות לנסוע על הבוקר לעשות במקום רחוק.

אז ננסה לעשות ביום חמישי. מקווה שזה לא יהיה מאוחר מידי.

וגם לזה אני צריכה להשיג תור.

צריך ביום 2-4 בעיקרון...טארקו

אוף..

אבל בכל זאת הייתי עושה ומציינת לרופא שזה היה ביום 5, עדיין יכול להיות שיהיו נתונים רלוונטיים.

אני יודעתאנונימית בהו"לאחרונה
למרות שראיתי גם בין הימים 3-5.

בינתיים בקושי יש דימום, אבל זה לא אומר שבימים הבאים יהיה יותר. נראה לי זה חלק מהבלאגן שיש לי.

אולי יעניין אותך