סיפור לידת בזקאנונימית בהו"ל
אתחיל בזה שאני אחרי לידה רגילה וגם קיסרי..
אה, וגם שאני חסידה של אפידורל בלידה הרגילה שהיתה לי הוא הציל אותי ומאז אני מחבבת אותו ומחכה לו ולא מבינה את כל מי שרוצה ללדת טבעי, מה לא טבעי באפידורל? 🤔 ניתוח הוא לא טבעי.. אבל לידה רגילה עם אפידורל? טבעי וקסום
בקיצור הבנתם.

שבוע 40+5 אני כבר בשלב הרגוע שאחרי הלחץ ללדת.
הבית כבר לא מתוקתק כמו שהיה בשבועיים האחרונים "כי אולי היום אני אלד"
אני הולכת לישון רגועה, כשערימות כלים בכיור
אני מתעוררת ב4 ועשרים. עם כאבי תופת..
מעירה את בעלי, הוא קופץ מהמיטה מרוגש. שואל אם אני יכולה לתזמן.. "זה לא צירים" אני שואבת לו תוך כדי שניסיתי לשבת על כדור פיזיו והכאב רק התגבר "זה רצוף, אין הפסקה"
הוא מרים טלפון לדולה, והיא שואלת אותו כמה שאלות. אבל אני שיכורה מכאב, צועקת לו "זה לא צירים, אבל אני רוצה אפידורל הרגע"
בעלי מהמהם לעצמו שהוא מבין, מתקשר להזמין מונית, מתקשר לבייבסיטר שקבענן מראש.
אני מתלבשת בקושי רב יורדים למונית.
השעה 4:40
אני עומדת במונית, מיוסרת מכאב, מנסה להקל על עצמי עם סיבובי אגן, שלא ממש עוזרים.
אחרי כ7מדקות נסיעה כאובה וקשה (תודה לה שאנחנו קרובים!!) מגיעים אני יורדת מהמונית ופשוט מתיישבת על הרצפה. לוחץ לי, אני צועקת לבעלי, השומר נבעת ומתקשרת לחדר לידה.
אני פתאום תופסת מה קורה לי, ומחליטה ש**פה** אני לא אחד.. אני עולה למחלקה בקושי רב. אל תשאלו איך. בעיניים עצומות מכאב. כשבעלי המסכן רץ אחרי ושואל שאלות כשאני בכלל לא עונה, מגיעה לקומה של חדרי הלידה.
2 מיילדות מתוקות נותנות לי יד, מעלות אותי על המיטה במיון, אני מפשילה את הטייץ🤭🤭 ו.. מזל טוב!!
השעה 4:55, כן! רבע שעה אחרי שעליתי למונית.
הוא נולד תינוק מושלם ומתוק.

הסוף לא מושלם כי השליה לא יצאה ונכנסתי להוציא אותה בהרדמה מלאה.

עכשיו 2 שאלות:
א. למה כל מי ששומעת שילדתי מהר אומרת, וואי איזה יופי, ורק אני מרגישה אחרי חתיכת טראומה של החיים??
ב. מישהי יודעת למה זה קורה שהשיליה לא יוצאת?

זהו. תודה למי שקראה. כמה טוב לפרוק.
טראומה היא סובייקטיביתגלסגולכהה
זו חוויה שלא היית מוכנה אליה בשום צורה.
משמחת ככל שתהיה לידה היא חוויה אינטנסיבית וכואבת.
להתעורר כך ולהגיע מ0 ל100 נשמע לא פשוט רגשית ופיזית כאחד.
בעז"ה עם הזמן הגוף והנפש יסתגלו ונשמע שגם יועיל לערוך "עיבוד לידה"
מזל טוב!
אאוצ'...מאוהבת בילדי

לפחות נגמר מהר...

מזל טוב!!!

לגבי א. יש נשים שלוקח להן יומיים או 3 ללדת... אז חצי שעה נשמע קסם... למרות שזה באמת שוק להתעורר משינה וללדת...

אני מזדהה איתך ממש לגבי הטראומהלפניו ברננה!
בלידת בזק הראשונה שלי ככה יצאתי גם..
מי שלא חווה לא יבין. נשמע כזה חלומי, כזה בקלות. לא!!! זה היה כואבבבב! ומי בכלל חושבת על להשמיע מוזיקה או להתפלל בסיטואציה של לידה כזאת.. הלוואי לידת מים.

הייתי בטראומה עד כדי כך שמצד אחד אמרתי לבעלי שאנחנו נוסעים רק באמבולנס בפעם והבאה, ומצד שני די הכחשתי את הכל, אז לא עשיתי הכנה ללידה הבאה (השלישית) וגם לא הסכמתי להאמין שאני יולדת באותו ערב שילדתי כשהתחילו הצירים (אבל אחרי עשר דקות כן האמנתי.. זה לא היה בזק כמו אצלך, לא שחררתי עד שלא הגענו לבית חולים, 40 דקות נסיעה..)

לגבי השיליה לא יודעת...
מזל טוב!! 💕💕💕💕
וואי וואירקלתשוהנ
זה נשמע פסטורלי לידה מהירה, אבל כשחושבים על זה שניה ובמיוחד כששומעים אותך, זה לא נשמע פסטורלי בכלל. כמובן שזה כיף שיש פחות זמן כאבים, אבל יש משהו נצרך בהדרגה של הכאבים, בהכנה של הנפש להמשך תהליך הלידה, בהבנה איפה את נמצאת - שאת בתהליך לידה בכלל ....

חיבוק ורפואה שלמה!!
ומזל טוב
היתה לי לידת בזק אחתהמקורית
והיום היא מוגדרת חלומית בעיניי אבל ה40 דקות הללו היו בהחלט קצת טראומטיות. אבל לא בגלל הלידה עצמה אלא בגלל שלא האמינו לי במחלקה שאני עם פתיחה מלאה ורצו לחבר אותי עם מוניטור וחוטים כשהראש כבר כמעט כולו בחוץ אז נאלצתי להתנהל באסרטיביות ועצבנות.
מה שאני באה להגיד חוץ משיתוף החוויה שלי הוא שלפעמים במרחק של זמן דברים נראים אחרת כי מעכלים את הדברים בדיעבד ואם.את מרגישה שקשה לך אז גם אפשר לעשות עיבוד לידה. וגם, לפעמים אלמנט ההפתעה לגמרי משנה את החוויה. למשל אצלי ההפתעה הייתה שלא האמינו לי. ממש הרגשתי חסרת אונים כשאני כאובה ככ וגם יודעת בוודאות מוחלטת שאני יולדת ולא לקחו אותי ברצינות.
מותר לך להרגיש שזה טרואמהאורוש3
נשמע בהחלט מלחיץ. התאוששות מהירה נחת ובריאות. אין לי מושג לגבי השיליה.
בטח שזו טראומה.. ללדת כ"כ מהר בלי שהספקת לעכלהשם בשימוש כבר
מה מי מו..
דרך האמצע היא ברוב המקרים הטובה ביותר, לא תענוג גדול להסחב בלידה ארוכה ומתישה בת 3 ימים, לדוגמא, ומנגד, גם ללדת תוך רבע שעה מרגע ההגעה לבית החולים זה לא פסגת השאיפות..
פעם קראתי בספר "להיות לאם" ג"כ תאור על אשה שילדה לידת בזק-לידה ראשונה תוך פחות מ3 שעות. היא מספרת שכל החברות קינאו בה, בעוד עבורה-3 השעות הללו דמו ל"קלטת" שהופעלה במהירות שיא ובקול רם.. היא לא הצליחה להעביר להן מה הרגישה באמת.
בכל אופן ב"ה שהכל מאחורייך, טוב שכתבת ופרקת, ושיהיה הרבה מזל טוב, אושר ונחת!
מזל טוב!!רק טוב=)
גם אני אחרי לידה מהירה ממש השתגעתי כשכולם התלהבו מהמהירות ואמרו שזה לידה חלומית.. כשאני כולי בטראומה.

לגבי השליה- לפעמים ההשרשה שלה בדופן הבטן היא יותר חזקה ואחרי שהתינוק יוצא היא לא מצליחה להתנתק ולכל צריך להוציא אותה ידנית..
זו באמת טראומה -מניסיון אישיאחתפלוס

היו לי כמה לידות מהירות ואחת מהן מזכירה את שלך.

בלידה אחר כך כל ציר חטפתי התקף חרדה-זה ממש שלא פשוט שאין הכנה

למפרע אני מודה על זה היום להשם.כי אחר כך כשמתאוששים שמחים שזה הלך מהר ולא הפוך,

אבל בתנאי שאת נוסעת באמבולנס ולוקחים אותך באלונקה עד חדר לידה.

לנסוע עם מונית זה טראומה של החיים

דווקא לי האמבולנס היה טראומהלפניו ברננה!
כואב לך ואת חייבת חצי לשבת חצי לשכב על אלונקה נוקשה ולא נוחה...
רק הפרמדיקית הנסיכה ששמעה שזה לידה אז קפצה למרות שהיא לא הייתה הכוננית ועשתה לי עיסויים עשתה את החוויה לנסבלת
אבל מבחינה רגשית יותר קל לנסוע באמבולנס בידיעה שאםאחתפלוס

את יולדת בדרך. זה באמבולנס וגם זה שאת יכולה להשאר עם האלונקה עד חדר הלידה עוזר

נכון לגבי הדרךלפניו ברננה!
לכן זה מה שעשיתי וככל הנראה מה שאעשה בלידות הבאות
זו באמת טראומהמחי
במיוחד כשמתעוררים משינה וכל הלידה נראית כמו חלום בלהות שאת לא מצליחה להבין מה קורה.
היו לי 2 לידות בזק, קצת יותר ארוכות משלך. הראשונה היתה הרבה חומר טראומטית מהשניה, ואני חושבת שההבדל ביניהן היה שבלידת בזק השניה התכוננתי לאפשרות הזו וידעתי שאני צריכה למהר לצאת, ועוד הבדל משמעותי שהלידה הראשונה תפסה אותי באמצע הלילה ולקח לי זמן לקלוט מה קורה איתי, וגם בהמשך הלידה הייתי עייפה ועצבנית, בשונה מהלידה השניה שהיתה בערב והייתי בהכרה מלאה...
וואו איזה סיפור!סופי123
אני חושבת שהשילוב של כאב וחוסר שליטה בסיטואציה יוצר טראומה, ויש המון סוגים של לידות שמזמנים את השילוב הזה...
בכל מקרה כל מה שאת מרגישה נורמלי. אני עשיתי פעם תהליך של עיבוד לידה שסייע לי מאד
מזל טוב!!!
וואי וואי וואי איזה סיפור מהסרטים!!חגהבגה
אני לגמרי מזדהה.
הייתה לי לידה אחת בלי אפידורל.
לא הייתה קשה ברוך ה וגפ לא ארוכה מדיי אבל טראומתית ממש.
לי.
וממש כעסתי עת האחיות במחלקה שאמרו לי איזה יופי בלי אפידורל, את עוד תודי על זה את תראי.
ואני עוד לא עיכלתי שילדתי בלי אפידורל, עברתי טראומה, תעזבו אותי!
סוג של אבל על הלידה שרציתי ולא הייתה....
האינונימית הפותחת-אנונימית בהו"ל
וואי תודה לכולן.
איזה מבריא זה לקבל אמפתיה!!

באמת הלידה הרגילה שהיתה לי עם אפידורל, מה שהיה זה שהיתה לידה מאוד הדרגתית..

עכשיו זה היה מהיר בצורה מליצה.
הבייבסיטר הגיעה הביתה אחרי שילדתי...
והדולה לא הספיקה אפילו שיצאה ממיד..
לידת בזק זה פחות מ2-3 שעות מתחילת הציריםאני מאמין!
באופן אובייקטיבי זה נחשב לידה טראומתית מאוד גם לגוף. הוא עובר שינויים קיצוניים בזמן קצר כ"כ וזה מעלה סיכון לקרעים ועוד.
ואם לגוף זה טראומה אז לנפש בכלל...
מבינה ממש!
נכון שגם ללידות הארוכות יש החסרונות שלהן, אבל אין ספק שזה קשוח מהר כ"כ.
התאוששות קלה ומהירה!!
לא מסכימה איתך לגבי טראומת הגוף. בדר"כ זה הפוךפלא הבריאה
בעקבות הנפש שלא מוכנה, ומרגישה המון חוסר אונים וחוסר שליטה הגוף חווה טראומה.
3 מתוך 4 לידות שלי היו לידות בזק. התאוששות ממש קלה. כי הגוף לא מספיק להתעייף ולהגיע לעייפות ולמותשות גדולה כמו בלידה הארוכה שהיתה לי. שאז כל מה שרציתי רק לישון ימים שלמים. וההיי של הלידה ליווה אותי עוד המון זמן אחר כך. אבל זה בזכות זה שלא נרשמה טראומה נפשית. כי טראומה נפשית גוזלת המון כוח מהגוף. (להבדיל כן. אבל אותו דבר זה טראומה מתאונה, פיגוע או כל מקום שהנפש חווה הרבה חוסר שליטה ומשדרת לגוף רצון לברוח).
ולכן חשוב מאוד להכניס את מימד הבחירה והנוכחות ברגע גם בלידת בזק.
שמעתי שזה משהו שקורהגיברת
שבלידות בזק השיליה נתקעת. לא יודעת מה המנגנון.
רוצות לשמוע משו?מאוהבת בילדי

קרובת משפחה שלי ילדה השבוע באמצע הרחוב. פתאום...

אני עדיין בשוק מזה.

לא. את מפחידה אותי. אמאלהאחתפלוס
פחד חיי
מה מה מההההה איךחגהבגה
וואי וואימחי
תסבירי בדיוק מה קרה, איך... מה, ציר אחד וזהו? לא לידה ראשונה, נכון?
לידה רביעיתמאוהבת בילדי

היא הרגישה קצת צירים בבוקר ועבר לה, יצאה עם הילדים (ועם אחותה והילדים שלה), פתאום היא הרגישה שהיא יולדת. אז היא אמרה לאחותה שתהיה רגע עם הילדים, יצאה וקראה לאמא שלה (שהיתה לידה, אחרי בריכה).

אמא שלה התקשרה לאמבולנס והם שאלו אותה אם הראש בחוץ, אז היא הלכה לצד, הורידה תחתונים והילד נפלט לידיים של סבתא שלו...

קיצרתי ממש וקצת שיניתי. אבל באמת הזוי.

ואם את כאן, חביבתי, אז מזל טוב לך!!!

מהההההה.לא מחוברת
ואי בעיקרון נשמע חלום. היא כאילו לא הרגישה צירים!
אמאלה זה הדבר שתמיד מלחיץ אותיאביול
איזה פחדדד
בתור אחת שהלידות שלה קרובות למה שתיארתפלא הבריאה
טראומה היא עניין סובייקטיבי. השאלה כמה את מוכנה ורוצה לקבל את הסיטואציה כמו שהיא. אני הרגשתי בתוך הלידה שיש לי בחירה איך להסתכל ולהגיב ללידה. האם בקבלה או בסוג של התנגדות ואז אני מרגישה שהכל עובר עלי כמו כפייה. או בצורה שאני עוברת בתוך החוויה ומוכנה לקבל אותה על כל תפניותה המוזרות. גם בלידה שממש אין לי אפשרות לנוח בין הצירים עדיין יש לי אפשרות לבחור איך להעביר אותם, איך להיות בתוכם, באיזה תנוחה, ואיפה. (אני בחרתי לא לסוע לבית חולים כי ידעתי שאני לא יגיע לשם).
ככל שאנחנו מכיניסות יותר ממיד של בחירה ומרגישות אותה יש פחות טראומה של הגוף והנפש...
ויש קשר מאוד הדוק נראלי לטראומה לעניין של איך הסתיימה הלידה שלך, לא רק שהיא היתה לידת בזק וכנראה שהרגשתי הרבה חוסר אונים אלא גם סיימת בהרדמה מלאה שזה ממש לא פשוט...
חיבוק יקרה. ממש ממליצה לספר כמה שיותר את הסיפור לעצמך, לאמא, לבעלך ואפילו לרשת מקצוע ולנבות לחפש נקודות אור שישנו את הנרטיב של הלידה מטראומה להכלה... ולפני הלידה הבאה לעשות עוד תהליך של לשחרר את הפחדים שוודאי נוצרו בעקבות הלידה הזו.
ובקשר לשליה את יכולה לפרט מה זה אומר שהשליה לא יצאה? כמה זמן חיכיתי? האם שינית תנוחה כדי לעזור לה? מה הצוות שסביבך עשה?
(גם לי השליה לא יוצאת במהירות... לוקח לפעמים שעה, הגעתי אפילו לשלוש שעות...)
הפותחת- תודה לך..אנונימית בהו"ל
בעיקרון את צודקת.אבל זה נכון רק ללידת בזק שניה או שלישית ..
אני בטוחה שלפני הלידה הבאה אני אהיה קצת יותר מוכנה נפשית. וגם טכנית אכין את עצמי קצת יותר לכזה מצב(כמה שאפשר..כמו להזמין אמבולנס במקום מונית)

ולגבי העיבוד- לגמרי. זה שאני כותבת כאן זה חלק מזה. אז תודה גם לך על העזרה בתהליך.
בקשר לשיליה, וואי אני בהלם שנתנו לך להיות שלוש שעות עם השיליה בפנים
לי זה היה אחרי שעה ואמרו שזה ממש סכנה (לא איבדת דם?? קיבלתי כמה מנות דם אחר כך)
אגב אמרו שהיא היתה דבוקה לרחם אז היא כנראה לא היתה יוצאת לבד.
ו..אם זה קרה לך כמה פעמים זה אומר שזה משהו שחוזר על עצמו?
אני מכירה מישהי שלידה שניה ילדה בביתיעל מהדרום
לק"י

כי התינוק פשוט נולד.
והיא אומרת שזו היתה הלידה הכי טובה שלה (מתוך 5).

אני מבינה שכנראה היא חריגה בקטע הזה, אבל מסתבר שיש גם כאלה שלידה אחת מהירה עוברת להן בטוב.

וכמובן שאני לא מתכוונת לסתור את מה שאת מרגישה.
גם לי הלידת בזק היתה מהממת עבורי. אבל זה אישיאושר עד מתי
לגבי השליהפלא הבריאה
אז בגלל שיש לי לידות בזק אני יולדת בבית. כי אני יודעת שלא אספיק להגיע לבית חולים. (גרה 40 דקות מבית חולים) לוקח זמן לקלוט שזה אכן לידה ולא צירים מדומים, ואז מתבזבזים עוד רבע שעה עשרים דקות.
פעמיים אחרי שהתפנתי לבית חולים נוצר מצב שלקח מעל שעה מזמן הלידה עד לזמן יציאת השליה. פעם אחת שלוש שעות בגלל עומס מטורף בחדרי לידה, ופעם שעה וחצי. לא איבדתי דם בשום לידה. חוץ מהלידה שדווקא כן לחצו לי על הבטן כדי להוציא שליה.
איימו עלי כמה פעמים שאני אסיים בחדר ניתוח עם אובדן דם. והתעקשתי איתם שהגוף שלי יודע את העבודה...
מה שכן מאוד עוזר שאני חושבת שלא הרבה יודעות שיש דרך להוציא את השליה למרות שהיא לא מתנתקת בקלות, וזה בעזרת תנוחה נכונה. זה תנוחה ישיבה שפופה כמעט על העקבים (כמו שרבים יושבים לצד הדרך לשתות קפה חצי באוויר חצי על העקבים דומה לישיבה על שרפרף). זה ממש עוזר לשליה להתנתק ולצאת החוצה. אפשר לעשות את זה על המיטה בחדר לידה.
וכן, קרתה לי סיטואציה שהגעתי לחדר לידה שעה אחרי הלידה שהשליה עדיין בפנים, מחוברת וגבוהה. והרופאה ישר רצתה ללחוץ על הבטן והתחילה לאיים עלי שאם תוך דקות זה לא יקרה יהיה אסון, וניתוח וכו'. ואני פשוט אמרתי לה אל תדאגי יהיה בסדר הגוף שלי עובד (היו לי עוד צירים לשליה) אני אהיה בתנוחה שכתבתי ותראי שתוך כמה זמן השליה תתקדם למטה לבד. ואכן בזכות התנוחה הזו השליה התנתקה לבד ותוך רבע שעה זה היה עניין של בערך 2 לחיצות קלות והיא היתה בחוץ.
(אבל זה לא היה קל "להלחם" על האמונה בגוף שלי מול הצוות)...
אגב אחרי שזה קרה לי בלידה אחת הבנתי שככה הגוף שלי מגיב, וזה בסדר גמור. אני האמנתי שהכל יהיה טבעי ולא נתתי לאף אחד להלחיץ אותי או ללחוץ עלי בדרך כזו או אחרת. כי הבנתי שזה הדרך של הגוף שלי. להוציא תינוק מהר ושליה לאט...
אז אם את מרגישה שזה קורה הלידה הבאה קחי פרק זמן תבקשי מהאחיות רבע שעה לנסות את התנוחה הזו. ובעזרת ה' זה יכול לעזור.
לעניין הטראומה שוב זה עניין של חוויה. אבל בעיני זה קשור להכנה ללידה לפני הלידה ולמוכנות לקבל תפניות ועלילות לא צפויות בלידה. גם בלידה ראשונה שזה קורה.
ואני מאחלת לך שהלידה הבאה תהיה בדיוק כמו שתרצי, אבל גם אם תהיה מהירה תוכלי להסתכל גם על הקסם שבזה...
חיבוק. והתאוששות מהירה וקלה!
ואו מגניב!לפניו ברננה!
זה מידע שכדאי לדעת
למרות שכן יש סיכון של דימום מוגבר אחרי לידת בזק. אצלי זה היה אחרי יציאת השיליה, אבל אולי זה גם קשור לכמה זמן לקח עד שהיא יצאה (אני באמת לא יודעת . נראה לי כדאי לבדוק את זה)
וואואביול
באמת כיף לך! לא היית צריכה לסבול שעות בחדר לידה... ממש כמו תרנגולת...
מזל טוב גדול!!
נשמע באמת כואב ומייסר. רק הסברתי לך למה כולם אומרים שזה כיף...
הפותחת- ממממאנונימית בהו"ל
התגובה שלך קצת ביאסה
אני חוויתי לידה רגילה וארוכה עם אפידורל
וגם קיסרי
אז אני מבינה למה נשים מגיבות ככה.

רק העליתי למודעות שלפעמים גם לידה מהירה יכולה להיות טראומית מאוד. מאוד.

לי באופן אישי היא יותר טראומתית , ולא רק כי היא יותר קרובה, מהלידה עם האפידורל- כי זאת היתה לידה לפי הספר. הדרגתית.
התחילו צירים, תזמנתי, התרגשתי עם בעלי, החלטנו מתי נוסעים, נהיה כואב, ביקשנו אפידורל, התייאשנו שלא מתקדם, בסוף התקדם, היא נולדה וזה היה מרגש. חוויתי את זה.
כאן היה לי סיוט.. התעוררתי עם כאב מטורף, והייתי צריכה במקום להתרכז בו וכו' להיות בהישרדות של לא ללדת בבית..

כן אני מבינה... סליחה על הביאוסאביול
זן משמ לא הייתה הכוונה. פשוט את שאלת למה כוחם אומרים לך את זה אז עניתי לך
זה ממש מובןסליל
אמא שלי ילדה את כל הילדים (חוץ מהאחרוו) בלידות בזק, מיד התחילו צירי הלחץ..וזה באמת מאוד מלחיץ וחסר אונים.
בדיוק דיברתי איתה על זה השבוע שזו פשוט חוויה אחרת מלידה רגילה, זה מאוד שונה. בלידה הראשונה היא בכלל לא הבינה שהיא בלידה בגלל זה היא הגיעה לבית חולים עם כאבים חזקים, האחות בדקה אותה ואמרה לה שהיא בפתיחה מלאה. אבא שלי אפילו לא הספיק להגיע, היא נסעה לבד...
וזה אכן מטלטל, אני מאוד פחדתי שזה עובר בגנים, ולא תהיה לי את היכולת להתכונן. אז מבינה אותך ממש
קודם על המון מזל טוב!הריון_ראשון
אני לגמרי מזדהה עם הטראומה מהלידה המהירה, עם כל הברכה שבדבר החוסר ציפיה לכזו מהירות זה טראומה ממש
אני ילדתי לפני שנה לידה ראשונה שהיתה מאד מהירה לא היו צירים סדירים רק קצת משהו ממושך ועבר משם לצירי לחץ פשוט
והגעתי לבית חולים כבר עם פתיחה מלאה תוך פחות משעה ילדתי
1וזה היה שבת בבוקר אז גם אמא שלי לא היתה היא לא גרה קרוב ולא התקשרתי אליה כי גם לא היתה מספיקה להגיע
וכן עם כל ההודיה שלא סבלתי שעות עדיין היתה לי מזה טראומה
כשאמא שלי הגיעה במוצש פשוט שעה שלימה בכיתי לה בטירוף רק כדי לפרוק את כל החוויה
ועד היום כשאני מדברת על הלידה זה יכול לגרום לי לדמעות להיזכר בזה
מזדהה ממש,שגרה ברוכה
היתה לי לידה של שעה ורבע נרגע תחילת הצירים ועד שנולד.
טראומה מטורפת. התעלפתי גם כמה שעות אחרי הלידה. לא רק הנפש עברה טראומה (אצלי)
אלא גם הגוף פיזית.. מבחינת איבוד הדם וכו'.
זו הילדה שהיה לי הכי קשה להתאושש ממנה פיזית ונפשית.

למרות שאמרו: וואי בלי אפידורל התאוששות הכי מהירה שיש. הולכים להתקלח מיד אחרי ופה ושם.
אז אצלי זה התעלפות אם מנסים להעמד אחרי כמה שעות מהלידה.
הלידות עם האפדירול ההתאוששות היתה מהירה הרבה יותר. אז כנראה אין שחור ולבן
בקושי היה לך זמן לעכל שאת בלידה ופתאום הילד יוצאים...
זה יעבור עם הזמן, ותעכלי את מה שקרה.
מזל טוב
גם לי הלידה שהיתה מהירהבתאל1אחרונה
היתה טראומה...הייתי מעדיפה קצת יותר זמן...
ומזל טוב!!!
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך