חייבת עזרה!אנונימית בהו"ל

באמת שאני לא טרול אלא מישהי מפה (בפעם האחרונה שעשיתי אולטרסאונד לא הייתה לי רחם מתומנתצוחק)

ב"ה יש לי בעל באמת באמת מדהים. צדיק ועדין ועוזר ואוהב ואוהב תורה. אבל כמו כולנו, הוא לא מושלם ויש לו חסרונות שקשה לי איתם.

בזמן האחרון פתאום התחלתי לרצות את הבעל של אחותי. זה נשמע מטומטם אבל באמת.

אני יודעת שהוא בטח לא מושלם אבל יש לו כ"כ הרבה דברים שאני כ"כ משתוקקת שיהיו בבעלי (ות'כלס רובם דברים שמראש ידעתי שאני ממש רוצה שיהיו בבעלי ואני לא יודעת איך פספסתי את זה ש*אין* אותם בבעלי!)

הדבר העיקרי הוא שהוא רחב אופקים ממש ומתעניין בהמון תחומים וגם נהנה מהרבה תחביבים כיפיים, בניגוד לבעלי שרק רק רק הגמרא מעניינת אותו ואנחנו כמובן, אבל אין לו שום תחביב ושום דבר לא מעניין אותו לעשות חוץ מללמוד.

אני ב"ה ממש חכמה ונהנית לעשות המון דברים

ותמיד ידעתי שכ"כ חשוב לי שבעלי יהנה לעשות עוד דברים ואני לא מבינה איך פספסתי את זה!!

בקיצור, אשמח מאוד לעצות איך לשחרר את ההתלהבות שלי מהגיס ואיך לשמוח בבעלי באמת באמת למרות החיסרון הזה בו שהוא ממש משמעותי לי.

נ"ב - עכשיו כשאני כותבת את זה אני נזכרת שכבר קרה לי תקופה שהתלהבתי עך בעל של חברה שלי בדיוק מהסיבה הזו.

ומתייגת את  @נגמרו לי השמות האלופה. אבל אשמח לשמוע מכולן.

עוקבת מהניק שליאנונימית בהו"ל

תודה מראש לכול העונות

בכל דבר יש יתרונות וחסרונותלראות את האור
גם בעלה של גיסתי כמו גיסך וגם אני קינאתי בזה. ואת יודעת מה גיליתי? פעם אחת אשתו סיפרה לי שהןא אמר על מישהי "איזה יפה היא" והבנתי מזה שיש לזה יתרונות וחסרונות. הראש שלו יותר "פתוח" אבל יש לזה גם מחיר תהי בטוחה... בעלי גם טיפוס "משעמם" אבל בחיים לא יגיד דבר כזה כי הראש שלו יותר סגור ויותר שמור ויותר צנוע
מה שאסור - לא שייך!!!אם מאושרת
עוד לפני שנכנסים ללמה ומה טוב בשבילך ובטח גם לבעלך יש יתרונות וכו' וכו'
צריך לזכור את הבסיס- התורה אסרה קשר בין אשה נשואה לאיש נשוי. אז את בכלל לא יכולה להכניס לראש שלך מחשבות כאלה-
כמו שברור לך שלא תרצי להכנס עכשיו לטיב טעם לאכול שם צהריים.
זה לא רלוונטי בכלל לחשוב על בעל של אחות או חברה.

רק אחרי שברור לך שזה לא רלוונטי.
אפשר לחשוב איך לחזק את הקשר בינך לבעלך.

(לפותחת הרחבתי בפנים) ואם מאושרת ממש נחרת אצליאוהבת את השבת
ב"ה

שכתבת פה פעם את הסיפור על הרבי מקוצק,

אכתוב אותו בשביל הפותחת ומקווה שאדייק, אשמח שתדייקי אותי אם צריך♡

הסיפור: "פעם בא אל הרבי מקוצק יהודי שאמר לו שיש לו מחשבות רעות

ואז הרבי אמר לו לחזור אליו יותר מאוחר וכשהיהודי חזר ודפק לו על הדלת מאוחר יותר, הרבי לא פתח לו והוא נאלץ ללכת..

יותר מאוחר הרבי קרא לו אליו ואמר לו רק רציתי להגיד לך שלא כל מה שרוצה להיכנס אלינו אנחנו חייבים להכניס."

הסיפור הזה ממש עזר לי בכל מיני הקשרים על כל מיני מחשבות שליליות שיש לי.. מחזיר לנו הכוח להבין שאנחנו לא חייבים להכניס אותם לראש שלנו ולתת להם את המקום אצלנו.

ולפותחת- לכל אדם - גם לך, גם לי, גם לבעלך (גם לאחותך גם לגיסך) יש חסרונות, אם אנחנו במקום שרק להסתכל על החסרונות של הבעל ועל היתרונות של אחרים אין לזה סוף.

בעולם החילוני זה באמת נורמה ושום דבר לא עובד שם כמו שצריך..
בהשקפת העולם שלנו אנחנו מבינים שזוג זה דבר קדוש-
והחשיבות להשקיע בו,
לבנות אותו
להצמיח אותו
להסתכל על הדברים החיוביים שאצלכם
ודברים שחסרים לך להשקיע בהם בלי להשוות לאחרים
זה עבודת קודש ממש ממש.

תעשי חושבים עם עצמך למה התחתנת עם בעלך, כל הדברים שאת אוהבת בו ומעריכה בו בלי לקפוץ להשוואות אצל אחרים. האמת היא שאין לך מושג מה באמת קורה אצל אחרים. וחוץ מזה תחשבי שאותך הוא היה משווה כל הזמן לאחרות, מה היה יוצא מזה? רק זוהמה ופירוק של מה שיש לכם ביחד.

אם רוצים שיהיה לכם טוב תשקיעי בבנייה *שלכם* בלי להסתכל על הדשא של השכן, וכמו שעלה פה בעל מיני הקשרים לאחרונה- הקירוב בין איש לאשתו הוא עבודת ה' ממש כי מקביל לקירוב בין השכינה לעמ"י.

בהצלחה!
כתבת יפהפרצוף כרית

היי יקרה ❤נגמרו לי השמות

תודה על התיוג 🙏

כותבת לך בשתי תגובות נפרדות,

אחת כאן, על עצם הנושא של מה עושים במקרה ש"נדלקים" או כאשר ישנם מחשבות על מישהו אחר שאינו בעלי/אשתי במהלך הנישואין,

ובתגובה השנייה אנסה לפרט קצת יותר על מה שכתבת מעוד כיוון.

מה עושים במצב של הידלקות/פרפרים/רגש/מחשבות על אדם אחר בנישואים –

* נכתב בלשון זכר, אך כמובן שמופנה לשני המינים*

תקציר:

זה לגמרי אנושי ויכול לקרות. לא להיבהל בכלל

רגש זה לגמרי דבר שיכול להעלות/להופיע וגם ללכת, אם לא "מאכילים" אותו או נותנים לו במה - הוא יכול גם לדעוך כלעומת שבא.

אותו רגש יכול להזכיר גם נוסטלגיה, געגוע לימים כיפיים בלי אחריות, עול, ילדים, עומס וכו', יכול להזכיר תקופה של "חופש"/"שיחרור" ואיך אתה עצמך רווק ורענן ולאו דווקא שאותה אישה היא היא חזות הכל, אלא גם כל מה שהיא מייצגת וכל התקופה ההיא והזיכרון וכו'.

בנוסף, לומר לעצמך: הייתה סיבה שאתה ואשתך דווקא עמדתם תחת החופה ולא אותה אישה. זו הייתה הבחירה שלכם ומה' אישה לאיש.

שזה לא יערער לך אפילו בקצת את הנישואין שלך ואת כל הטוב והקשר שיש לך ולאשתך היקרה.

להתעלם. לא לייחס חשיבות. להמשיך הלאה. ולהמשיך את כל הטוב שיש בין אשתך לבינך ולהעמיק את כל הטוב הזה בכל המובנים ביניכם.

והכל בסדר! לאט לאט אם תשקיע את כל האנרגיה שלך בביתך פנימה גם הרגש הזה ידעך לו והאהבה בינך לבין אשתך תעלה  

ועכשיו באריכות - 

אני חושבת שדבר ראשון שצריך לעשות אם יכול להתחיל להיות מצב כזה -

כמובן אחרי שמנסים ככל יכולתנו ***שזה לא יקרה*** כולל הכל:

לעשות חסימות

הגנות

סביבה בטוחה גם בעבודה

לא ליצור יחוד

לא ליצור שחנשי"ם

לא ליצור יחס אישי גדול מדי

לא להביט הרבה

לא "להכניס את עצמנו בכוח" לזה (לפעמים היצר אוהב מאוד לעשות רומנטיזציה לכל מיני "פנטזיות בפוטנציה" למיניהן, אז להילחם בו בחזרה!)

להפסיק כבר מההתחלה, כשזה קטן, ואפילו עוד לא התחיל - כי אם נכנסים לזה זה יכול לשאוב מאוד והדרך החוצה *הרבה* יותר קשה

וכן הלאה(

אז אחרי שעשינו את כל זה

ואם חלילה זה בכל זאת קרה - 

לומר לעצמנו שקודם כל כל עוד זה בגדר מחשבה שאנחנו נלחמים בה - זה עוד בסדר, ויכול לקרות כי אנחנו אנושיים!

אם זה חלילה עובר למחשבה שאנחנו אפילו לא מתאמצים להילחם בה

וחלילה למחשבה שאנחנו אפילו מעצימים אותה ונהנים מזה

וחלילה למעשים

כאן אנחנו כבר בבעיה.

אבל אם זה נשאר ברמה הראשונה - להבין שלאנשים אנושיים זה יכול לקרות!

אז הם יגדרו ויעשו הכל כדי שזה לא יקרה!

ואם קרה לא יחשבו ש:"הנה! עלתה מחשבה!

זהו

סוף העולם הגיע ובטוח נתגרש ונהיה עם ההוא/ההיא"

ממש ממש לא!

אז עלתה מחשבה, אז מה?!

להזיז אותה. ולהעביר את ה"דיסק" בראש לדיסק של אהבה בינך לבין אשתך

לדיסק של החתונה שלכם

לדיסק של כל הרגעים המאושרים שלכם יחד

ולחזור הביתה ולהעמיק גם בפועל את הקשר עם אשתך

במחשבה

בדיבור

במעשה

בתיכנון

באנרגיה

בזמן

בכסף

בכיף

בהכל!

ובכל המישורים והתחומים - רגשי, נפשי, גופני, נשמתי, הכל!

לא לחשוב שמחשבה כמחשבה היא חזות הכל - כי זה שקר.

ושקר מתוחכם שיצר הרע יכול לעשות ממנו ממש מטעמים!

עכשיו אני רוצה להתייחס לנקודת הבלעדיות בנישואין –  כיוון שזו נקודה מהותית וחשובה מאוד שיכולה לקרות *לכל* איש באשר הוא במהלך חייו, ו*לכל* אישה באשר היא במהלך חייה.

מה זו בעצם הנקודה הזו שיכולה לקרות לכל אחד?

אם ניתן לה שם הוא יהיה "הידלקות על מישהי/ו אחר" תוך כדי שאנחנו נשואים לבן/בת הזוג שלנו.

איך מתייחסים ל"הידלקות/התאהבות/פרפרים/רגשות" כאלה ואחרים שמוצאים אותנו בחיים שלנו?

קודם כל מנסים להבין *את השורש* של הדברים, וכדי להבין את זה צריך לעשות דרך עמוקה ומקיפה.

ראשית, להבין שאותם *הרגשות* כשמם כן הם – רגש.

ורגש בא ורגש הולך.

אם אנחנו *בראשנו* ניתן לרגש הזה מקום של כבוד, מקום של "ואו! הנה! אני מרגיש אליה משהו! אני מרגישה אליו משהו! אז זהו!!! אז *זו* האמת! אז יאללה כל החיים אני חי/ה בשקר ובעלי/אשתי הם בכלל לא הנכונים לי אלא אותו "וואו" שעכשיו פגשתי...

ו”יאללה בלאגן” אני אתגרש ואהיה עם ה"וואו" הזה כי עובדה! עובדה שאני מרגיש/ה אליו/ה בעוצמות כאלה!"

אז קודם כל לנשום.

להבין שזה רגש. זה בסך הכל רגש. שעולה.

לא לכל מחשבה שלנו, לא לכל הרגשה שלנו, צריך לתת כל כך כל כך הרבה פרשנויות, כוח, ולחשוב בראשנו שאם המחשבה הזו עלתה, או אם הרגש הזה עלה – סימן שזו האמת וסימן שאנחנו צריכים באמת להתנהל על פי אותה "אמת".

ממש ממש לא!!!

עצם זה שאדם או אישה נבהלים מהמחשבה שיכולה לצוץ להם פתאום (וכאמור, היא יכולה לצוץ *לכל איש או אישה באשר הם*!)

או נבהלים מעוצמה של רגש/משיכה שהם פתאום מרגישים למישהו אחר – רק זה עצמו יכול להיות הרה אסון!

כי בתרבות המערב חונכנו "לך אחרי הלב שלך"

"לכי אחרי הלב שלך"

"רק הוא צודק.

אני ואני ואני במרכז.

לך אחרי התאוות שלך והחלום שלך ותגשים את עצמך ותממשי את עצמך וכו' וכו' וכו'"

ומה אנחנו מבינים מכל המסרים האלה שמחלחלים וחילחלו לנו כל כך עמוק לתת מודע ואפילו למודע?

אנחנו מבינים ש: "אוקיי. אז גם אם אתחתן ואמצא מישהו/י יותר מבעלי/אשתי – אני צריך/ה ללכת אחרי הלב! שלא אשקר לעצמי!"

ואז כל מחשבה או רגש,

ששוב מאוד נורמליים ויכולים לקרות לכולנו כי אנחנו בני אדם!

מבהילים אותנו וגורמים לנו לחשוב שזו האמת ואין בלתה ואז אנו צריכים ללכת אחרי האמת הזו...

וזה מקום מאוד מסוכן!

צריך לשים את הרגש/המחשבה הזו במקום שלהם.

הם בסך הכל רגש או מחשבה שיכולים לעלות,

אוקיי, אנחנו אנשים, לפעמים נוכל לפגוש בחיינו מישהו מעניין/יפה/יפייפיה/מסקרנת/אמפתית/גבר גבר – ואז יעלו לנו פרפרים וכו' – אז נביט רגע בתחושות שעולות לנו.

נחשוב עם עצמנו מה זה מעלה בנו? ולמה?

והאם חסר לנו משהו בחיינו?

עם עצמנו?

עם בן זוגנו?

אם כן – מזל טוב! אפשר לעבוד על *זה* בדיוק ולמלא את החוסר *הזה בדיוק* בטוב, בקדושה, בטהרה, בנאמנות

ואם זה לא ממלא שום חסר אלא רק "מגניב" ו"הידלקות" – אז לומר "אוקיי. שמעתי. הבנתי. אני בן אדם וזה יכול לקרות – והלאה. להתנתק מזה.

להתרחק מזה.

רחוק מהעין רחוק מהלב.

פשוט לא להשקיע בזה אפילו שנייה!

להתרחק מזה!

ולהשקיע בבית פנימה את כל כולנו!

להשקיע בבית פנימה את המחשבה, המאמץ, הכסף, העזרה, הטיולים בפארקים, הקניות, המתנות, ההתכתבויות, הפגישות ה-הכל!

נקודת האור שיש כאן היא - שיש בהחלט דרך לצאת מהמחשבות הללו

הדרך הזו יכולה להיות לפעמים לא הכי קלה - אבל היא קיימת.

ואם הולכים בה - יכול להיות לה סוף, או בעצם התחלה מאוד מאוד מתוקה לנישואין שלך ושל אשתך, בית אוהב, שמח ומחובר,

זוגיות ונישואין מאושרים וקרובים מאי פעם.

עוד נקודת אור מאוד גדולה - היא שהדרך הזו תלויה בעיקר בעיקר *בך*.

יש *בך* את הכוח לעצב את מציאות חייך.

בידיך להפוך את חייך וחי כל הקרובים והאהובים שלך לאומללים חלילה,

ובידיך להפוך את חייך וחיי כל הקרובים והאהובים שלך למאושרים.

הדבר הראשון שאתה צריך לעשות - זה לרצות.

אם יש בך את הרצון לתקן,

את הרצון שיהיה טוב, אבל טוב אמיתי, לא בכאילו,

טוב נצחי, ולא רק לרגע ואחריו באים יסורי מצפון -

אז אתה תצליח!

אחרי הרצון, וכדי להצליח אתה צריך לעבור כמה שלבים,

העיקריים שבהם הם

א. מודעות

מודעות לעצמך,

מודעות לחיי הנישואין שלך,

מודעות לחסרים אצלך בנפש, לצרכים לא ממומשים שלך,

מודעות למה הם בכלל חיי נישואין,

מודעות למי היא בכלל *אשתך*

מודעות למה זה בכלל חוסר נאמנות/חוסר בלעדיות (בגוף, מחשבה, דיבור או מעשה), מדוע היא קורית

מודעות לאיך אפשר לצאת ממצב שכזה

ומודעות כללית ועמוקה של החיים ונפש האדם בכלל ושלך בפרט.

ב. כלים ומיומנות איך להצליח את זה "בתכל'ס" - בפועל.

ג. ליווי וידיעה שזה *תהליך* וכשמו כן הוא - תהליך.

צריך לאזור את כל הכוחות ואת כל הרצון והסבלנות וההתמדה כדי שזה יצליח.

לדעת מראש שזה לא הולך להיות קל - אבל כל דבר טוב בחיים האלה מקבלים אחרי עבודה קשה, וזה שווה את זה, שווה כל שנייה של מאמץ!

כמו הריון שכואב ומתיש לאישה שנמשך 9 חודשים, ואז לידה קשה וכואבת, ואז גידול ילדים סיזיפי,

בלי לישון בלילה, שהגוף מפורק, ועוד אלף ואחת התמודדויות עם כל ילד - אבל איזה אושר זה ילד!

ואיזה עולם ומלואו זה ילד!

כך גם כאן,

אחרי שתעשה עבודה פנימית אמיתית עם עצמך - תוכל להגיע לאושר שאי אפשר לכמת אותו במילים עם אשתך ועם כל המשפחה שלך!

אתה גם בונה את עצמך

גם בונה את אשתך

גם בונה את ילדיך

גם בונה את העתיד של כולכם

ואת העתיד של הצאצאים והנכדים וכו' וכו'.

אנסה לגעת בכל אחת מהנקודות ולנסות לתת לך לפחות קצה חוט שלך עזרה ראשונית:

1.  הרצון.

הדבר העיקרי כאמור שצריך להיות לך זה הרצון להפסיק.

הרצון לתקן.

הייתי מנסה לעשות תרגיל מחשבתי, שבו ממש תחשוב עם עצמך

איזה אדם אני בוחר להיות?

אילו ערכים חשובים לי בחיים?

אילו ערכים הייתי רוצה להעביר לילדיי?

האם אני נוהג על פי סולם האמונות והערכים שאני מאמין בו?

2. אחרי בירור הרצון באה המודעות לכל הדברים.

מודעות לעצמך -

מה נותן לך הקשר האסור?

מה אולי חסר לך בחיי הנישואין שלך?

מה אולי חסר בך ובעצמך?

איך החיים בכלליות אצלך? עבודה, דימוי עצמי, זוגיות, הורות, רגשות?

מתי התחיל השינוי? מה היה הטריגר לשינוי?

אילו צרכים שלך אתה מרגיש שלא ממומשים?

מה יש בקשר האסור שנותן לך סיפוק? מה בדיוק יש שם?

אחרי שתבין עם עצמך את כל אלה,

תוכל יותר להבין את המקום בנפש שאתה פועל ממנו - וממילא יהיה קל יותר לעבוד על המקום הזה בדיוק.

אם לצורך הדוגמא, הרגשת שלא מספיק מכילים או מבינים אותך בזוגיות - ואתה מוצא אוזן קשבת והכלה אצל אותה אישה -

אתה צריך להגיע למצב שבו אתה מכניס את ההכלה וההבנה לתוך ביתך פנימה - עם אשתך שלך.

וזה לגמרי לגמרי אפשרי!

או אם לצורך הדוגמא היה חסר לך ריגוש ו"פרפרים" בנישואין שלך - ומצאת את הריגוש, הסוחף הזה, החדש הזה אצל אותה אישה - תוכל לעבוד גם על הנקודה הזו ולפתח אותה עוד ועוד גם בתוך חיי הנישואין שלך ועם אשתך היקרה *בטוב*

ושוב - זה לגמרי לגמרי אפשרי! גם אחרי 30 שנות נישואין!

מודעות למה הם בכלל חיי נישואין- הנישואין מעצם הווייתם מספקים לכל אדם התמודדויות ומורכבויות אינספור.

זה לא שלך זה קרה כי משהו בך ובאשתך דפוק חלילה,

זה פשוט שעצם המהות של נישואין - היא שהם לצד כל הטוב שמביאים - מביאים עמם גם שחיקה, עייפות, עומס ועוד הרבה דברים.

אם מבינים את זה - ומשכילים להתמודד עם זה בחוכמה - להמשיך ולהשקיע כל יום מחדש אחד בשנייה,

להמשיך לראות כל יום מחדש אחד את השנייה כלא מובנים מאליהם, משקיעים את הזמן, הכסף, הכוחות, האנרגיה והמאמת אחד בשני,

נתינה ועוד נתינה - זה מייצר אהבה וקירבה.

אהבה היא אקטיבית לגמרי. לא פסיבית.

וכמו כל דבר בטבע שצריך אנרגיה כדי להתקיים, ומשלא מקבל את האנרגיה הוא מת (אפילו צמח, אוטו, הכל!) - כך גם האהבה.

נתינה מולידה אהבה, השקעה מולידה אהבה,

תשקיע את הזמן שלך

את המחשבות שלך

את התיכנונים לכיף שלך

את הכסף והכוח שלך

באשתך!

תוסיפו עומק לחיי הנישואין - תעמיקו את מה שכבר קיים

ובד בבד תוסיפו ריגושים וחידושים לחיי הנישואין בטוב, בקדושה ובטהרה

תשתף את אשתך בעולם הפנימי שלך,

בהצלחות שלך, בכשלונות שלך,

בשמחות שלך, ברגעי השבר שלך

ותשמע את העולם הפנימי של אשתך - מה מרגיע אותה, מה מעציב אותה, מה כואב לה, מה משמח אותה

תכיר אותה עד הסוף,

בעומקים ורבדים שאפילו לא חלמת שקיימים!

תכיר אותה כך בגוף, בנפש, ברגש - והיא אותך כנ"ל.

ואז אתה תראה עד כמה תאהב את אשתך!

מודעות למה זו בכלל בגידה וחוסר נאמנות (בגוף, מחשבה, דיבור או מעשה), מדוע היא קורית -

בד"כ בגידה או חוסר נאמנות על כל צורותיה ודרכי ביטואיה מגיעה מחוסר שיש לאדם.

זה יכול להיות חוסר בזוגיות, או אפילו עם עצמו ודימוי עצמי לא בשמים -

ואז מושא הפנטזיה/הבגידה ממלא אצל האדם את הצורך הזה.

לכל בני האדם יש צורך להרגיש שהם שווים,

שהם אהובים,

שהם בעלי ערך ומיוחדים בעולם הזה, ולא סתם "עוד מישהו/י".

כאשר איש או אישה נישאים - הם בעצם מספקים לעצמם את הצורך הזה אך ורק ע"י בן/בת הזוג בצורה היותר כוללת ורחבה של הדברים.

אמנם, לעיתים הצורך הזה מרים ראשו ורוצה להרגיש עוד יותר אהוב!

עוד יותר שווה!

עוד יותר מוערך!

עוד יותר מיוחד!

לעיתים הוא גם רוצה *שעוד מישהו* חוץ מבעלי/אשתי יתנו לי את ההרגשה הכ"כ נעימה הזו שאני מיוחד!

ובמיוחד כאשר האדם במקום קצת קטן עם עצמו,

אולי תקופה בה הוא לא כ"כ אוהב את עצמו, או לא כ"כ שלם עם עצמו,

או תקופה של שינויים, של חששות או פחדים,

או תקופה שהזוגיות עם קשיים, אפילו קצת,

או תקופה שהשיגרה שוחקת -

בכל אחד מן המקרים הללו - הצורך הזה יכול ממש לבעוט עצמו החוצה!

להיות מאוד מאוד חזק ולגרום לאדם לרצות לממש אותו בכל דרך אפשרית.

וכאשר הצורך הזה פוגש עוד צורך מאוד דומה אצל מישהו אחר,

למעשה - צורך שפוגש ב*הזדמנות* למימוש - מכאן הדרך ליפול הרבה יותר קצרה.

ומרגע בנוצר קשר עם אדם אחר - מאותה השנייה - זה כבר קשה עד לפעמים נראה שבלתי אפשרי להפסיק.

כי הנפש מרגישה שנותנים לה מענה על הצורך,

כי כבר נוצרה קירבה,

כי כבר נוצרה תלות לפעמים

לכן לפעמים רק כאשר אדם מתרסק ומגיע לתחתית הוא נזכר "להתעורר" ולנסות לצעוק הצילו ולצאת מן הבור.

חשוב גם לזכור שאותה אישה/איש ומה שאת/ה מייחסים לה בראשכם - זה לא אמיתי.

זו פנטזיה.

והמציאות לעולם לא יכולה להילחם עם הפנטזיה - כי האחרונה תמיד תנצח.

אתה בעצם משווה אולי בתת מודע בין אשתך לבין אותה אישה - אבל זה לא פייר,

כי אתה משתמש באותם כלים להשוואה וזה ממש לא נכון

אותה אישה או אותו איש בודאות אינם מושלמים.

כמה שהמוח מנסה "לשכנע" אותנו שהם כן – הם לא!

למה?

כי הם בני אדם, בשר ודם!

לכ-ל אישה ולכל איש יש חסרונות לצד היתרונות.

לא חוכמה שאתה רואה אישה אחרת רק כשהיא מתוקתקת, יפה, מאופרת, רעננה,

בלי ילדים שצורחים לה באוזן ובראש,

בלי לילה לבן וחסר שינה,

בלי עייפות תהומית,

עצבים וצרחות שיוצאים על הבעל/הילדים/אחר

בלי מצבי תסכול שבו יוצאים הצדדים הפחות יפים שלה

בלי השגרה השוחקת

בלי המובן מאליו שאתה מרגיש לאשתך

בלי לחיות יום יום, שעה שעה, 24/7 רק רק איתה - בלי חידוש, בלי שינוי, בלי גיוון,

ובלי כל שאר החסרונות שיש לה.

אז מה זה שווה?

גם אם היית לצורך הדוגמא נשוי לאותה אישה,

ומתרגל אליה,

ואז היית מכיר "במקריות" את אשתך הנוכחית - שלא הייתה אז אשתך אלא אישה נחמדה מהעבודה/לימודים/אחר -

אז גם *בה* היית מתאהב!

ואם היא הייתה מחזירה לך אהבה - אז עוד יותר!

כי ה"אני המשוקף" שלך (החלק בנו שרוצה אישור וחיזוק מהסביבה שהוא שווה ומוערך וטוב ומיוחד) היה מקבל *ממנה* פידבקים כ"כ חיוביים!

אז תבין שזה לא *האישה עצמה*

אלא זה עצם הריגוש,

החידוש,

האסור,

המגוון.

וזה שקר.

אין שקר יותר גדול מזה.

אתה חושב באותו רגע שאתה מאושר - אבל זה לא אושר!

בהגדרה, אושר הוא הנאה עכשווית + משמעות ותחושת שביעות רצון מהנעשה גם לטווח הרחוק ובעתיד.
כאשר אנו עושים משהו שמסב לנו הנאה, ובד בבד אותו המשהו הזה הוא משהו שמשמעותי עבורנו, שהוא חלק מסולם הערכים הפנימיים-אישיים שלנו, שהוא משהו שגם אחרי שנגמור לעשותו נרגיש טוב ושלמות – זה אושר אמיתי.

בשונה לגמרי מאושר, הנאה רגעית כשמה כן היא – רגעית. הנאה שאדם נהנה ממנה בהווה, בזמן עצמו שהוא עושה אותה, אבל מיד לאחר מכן, כאשר הוא סיים את אותה הפעולה, הוא מרגיש רע עם עצמו, לעיתים אפילו עוד יותר מתוסכל ולעיתים אפילו ריק, עצוב או חלול.
הנאה רגעית לא תביא את האדם לעולם לאושר.
היא נעימה לשעתה ומתוקה לשעתה בהווה עצמו, אבל בעתיד היא רעה וגורמת סבל לאדם.

הנאה רגעית יכולה לבוא בצורה של תאוות למיניהן.
כל אדם שתאב למשהו, בין אם זה אישה זרה/גבר זר, בין אם זה אוכל לא בריא/משמין, בין אם זה תחושה של רוגע ובריחה מהמציאות כדוגמת שימוש בסמים/אלכוהול – כל אלו יכולים להביא לאדם הנאה רגעית.
אבל מן הרגע שהן יסתיימו – האדם לא יהיה מאושר, אלא להיפך מזה – ירגיש עוד יותר רע עם עצמו.
וחשוב לשים לב לנקודה הזו ולהבין את ההבדל בין הנאה רגעית לבין אושר.

התאוות וההנאות הרגעיות האלה יוצרות לאדם מצג שווא שהן טובות לו. וזה שקר.

כי הן אולי טובות ונעימות לו לאותו רגע, אבל בזה זה מסתכם. ברגע. לאחר שהן חולפות - הריקנות, הגועל והרע שהאדם מרגיש גדולות מאוד. לכן הן בעצם לא טובות לו. כי מה שטוב לאדם - הוא שמח בו גם בהווה וגם בעתיד, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. כך יודעים שאנחנו במקום הנכון.

עכשיו, כל פעם שבאה לך, או לכל אדם התאווה ואומרת לך "וואי, איזה כיף ונעים יהיה לך אם תממש אותי!" אז אוקיי - אתה יכול לדמיין באמת איזה כיף ונעים יהיה לך אם תממש אותה, אבל גם לזכור את ההרגשה שתגיע *אחרי*. ואתה יכול ממש בדמיון מודרך ללכת להרגשה הזו, של הריקנות והגועל של אחרי ולהגדיל אותה, ולתת לה אפילו אולי צורה מוחשית עם צבע וכל פעם להצמיד אותה בהקשר שלך במוח לרצון לחטוא ולבצע תאווה אסורה כלשהי. ממש לחבר את זה עם הרע שבזה.

בנוסף לכך, לדמיין איך התאווה הזו תיפגע בצורה מאוד מוחשית ומאוד ממשית ביקרים לך מכל - אשתך, ילדיך, אתה, מי שאתה חוטא איתו, ובעצם כולם. אין אף מרוויח בסיפור הזה, רק מפסידים.

אחרי שתחבר, אבל באמת תבחר, נסה ללכת בלב שלם עם הבחירה שלך.

ואחרי שבחרת נסה לראות איפה אתה כן ממלא את החוסר ואת הצורך ברגעי הנאה וכיף במסגרת המותרת והטובה.

זה אפשרי.

אתה יכול להוסיף לחייך ולחייכם הזוגיים הרבה מאוד דברים שיכולים לגרום לך להנאה רבה, והכל מותר וטוב ורצוי ולא פוגע ולא מזיק לאף אחד.

בצורה הזו - גם יהיה לך נעים וטוב לאותו רגע - וגם בעתיד ולטווח הארוך.

כאשר אתה עם אשתך *בטוב* - או אז אתה באמת מאושר!

כי אתה מאושר ושמח גם מאותו הרגע

ושמח ומאושר גם בטווח הרחוק, בכל פעם שאתה נזכר בזה.

3. כלים ומיומנות איך להצליח את זה "בתכל'ס" - בפועל.

צריך גם "סור מרע"

וגם "עשה טוב" -

כאשר מנתנתקים ממשהו - צריך להכניס ישר משהו אחר טוב במקומו,

אין ואקום בעולם.

אם יהיה ואקום - הרע יעצים ויהיה יותר גדול וימשוך יותר

לכן אחרי שתתנתק מהמחשבות על אותה אישה - אתה חייב להכניס מקור *טוב* לצורך הזה אצלך של יחס, הרגשה של בעל ערך, הבנה, קבלה, הכלה ואהבה.

זה יכול להיות מחבריםמבני משפחה, מהילדים, כמובן כמובן שמאשתך מקום ראשון! ממש לנקז את כל האנרגיה הזו *במודע* וב*מכוון* אליה

וכמובן גם מעצמך!

זה יכול להתחיל בזה שתשאל את עצמך איך הכרת את אשתך?

מה אהבת בה כשיצאתם והכרתם?

מה עשיתם יחד?

איך הייתה ההחלטה להתחתן?

איך הרגשת מתחת לחופה?

ממש תהיה שם בדמיון, איך הרגשת, איך הפנים שלך היו נראות, מה היה שם וכו'

אילו תכונות בה אתה מעריך ואוהב?

מה אתה מקבל מאשתך?

על מה אתה יכול להוקיר לאשתך תודה?

אח"כ כדאי להוסיף הרבה אור וטוב לזוגיות בכל התחומים, 

במחמאות, פתקים, הפתעות,

זמן זוגי יחד בלי הילדים, ועם הילדים,

חופשות מהנות, שיחות, צחוקים, בילויים, השקעה הכי גדולה בחיי האישות ועוד אינספור דרכים ודברים שאפשר לעשות יחד כדי לעורר ולהעצים את האהבה והקירבה בינך לבין אשתך האהובה.

4. לצאת מהדימיונות על ה"פנטזיה" ולראות את המציאות האמיתית:

בכל פנטזיה, ובמיוחד בפנטזיה אסורה כזו - יש גם בסיכון, גם באסור, גם בלא ממומש איזשהו מימד של התרגשות בפני עצמה.

ז"א, אתה לא חפץ דווקא במושא התשוקה, אלא אתה חפש בתשוקה עצמה.

כמו שאומרים "מאוהב באהבה" - אז נכסף לתשוקה.

וכאמור - אתה לגמרי יכול להעמיק את התשוקה בכל כך הרבה רבדים ועומקים עם אשתך ובטוב, בשמחה, בבלעדיות, בקדושה ובטהרה עד שלא תרגיש צורך באסור הזה.

בהצלחה רבה וחיי נישואין מתוקים לאורך שנים רבות וטובות ב"ה יחד עם אישך/אשתך האהוב/ה.

והתגובה השנייהנגמרו לי השמות

(בהמשך לזו חייבת עזרה! | ערוץ 7)

מאוד התרגשתי לקרוא גם את כל הטוב הגדול מאוד שאת רואה בבעלך.

את עצם העובדה שאת אומרת בבירור שיש לך בעל *מדהים*, באמת באמת מדהים

איש צדיק

איש עדין

איש עוזר

איש אוהב

איש שאוהב את התורה

איש שאתם, הקשר ביניכם, הזוגיות שלכם, את מעניינים אותו מאוד

איש שהתורה מעניינת אותו מאוד

ואולי הכי חשוב - אישך שלך. 

החצי השני שלך.

האיש שהקב"ה הכריז עליכם כבר בשמים שאתם חצי של אותה הנשמה. הוא אישך. אותך הוא קידש. לך הוא התקדש. ברית נצח רק ביניכם.

הוא אבי ילדייך הקיימים או/ו אלה שיהיו ב"ה

הוא זה שעבר ועובר איתך את כל החוויות והתקופות, השמחות וגם המאתגרות

הוא זה שבסופו של יום נשבע רק לך אמונים.

התחייב לך.

משמח אותך יום יום.

אוהב ועוזר ותומך בך.

נמצא שם בשבילך כשאת צריכה אותו.

מקים איתך את ביתכם הנפלא.

וזה המון.

וזה הכל.

וגם אם עולות לנו מחשבות, וכאמור לפי התגובה הקודמת בהחלט יכולות מחשבות כאלה ואחרות לכולנו!, אז בסדר, עלו, אז מה?

אם נדע איך להתמודד איתן, איך להתייחס אליהן נכון - אז לא רק שהכל בסדר, אלא שנוכל אפילו להעצים ולהעמיק אפילו עוד יותר את האהבה והאחדות ביננו!

למשל, אם כתבת שאת מחפשת תכונה של רחב אופקים או מתעניין בלעשות דברים שגם את נהנית מהם - נסי לקרוא איפה ***כן*** ניתן לעשות זאת עם בעלך, אני בטוחה שאפשר, זה תלוי במינון ובסוג - אבל בטוח משהו שמעניין אותך יכול גם לעניין אותו, לפחות דבר אחד. 

או לפתוח שיח על נושא שמעניין אותך שמעניין גם אותו.

נסי להתחבר רגע אליו, למהות שלו, לנשמה לשו - מה מרגש אותו? התורה זה מדהים וזה המון, האם את יכולה לחשוב על עוד דבר שמרגש אותו? גם על התורה ועליכם כזוג יש המון מה לדבר והמון מה להרחיב אופקים.

פעילויות יחד, שיחות יחד, העמקת הקשר הזוגי, הרגשי, המיני, הנפשי, הרוחני ביניכם.

וכל אחד מהם הוא עולם ומלואו. אז זה נהדר שאתם מעניינים אותו כי אם את מעבירה לו זאת כצורך שלך בהעמקת הביחד שלכם כי הוא כ"כ משמעותי ויקר ואהוב עבורך - אז הוא ירתם בשמחה ובאהבה ב"ה. 

ובאמת שהשמים הם הגבול, תוכלו להעמיק בכל תחום משם.

כמובן שאפשר לחשוב יחד מה עוד יכול לעניין את שנינו, גם אם זה לא הכל, יש בטוח מה שכן.

אולי נוף יפה? אוויר צלול? טבע?

אולי עוד שיחת עומק על דבר שבוער גם בו? 

וכמובן להמשיך ולהעמיק גם את מה שכבר קיים. כי זה גם המון. 

ולעולם לא לקחתו כמובן מאליו כי הוא הכי הכי לא!

ולגבי גיסך - אז בסדר, הוא רחב אופקים. 

אבל צריך לזכור שלכל תכונה יש את שתי הקצוות שלה.

אדם רחב אופקים, מצד אחד מתעניין, סקרן, חוקר, מתלהב וכו' - אבל מצד שני בדיוק אותה התכונה יכולה לגרום לו עוד יותר ניסיון כי זה חלק מהאישיות שלו בתחום של ההתמקדות בבית פנימה, ההתמקדות והנאמנות והבלעדיות רק לאשתך שלך, וזה יכול להיות בדברים הקטנים וגם בדברים הגדולים.

זה יכול להיות בסקרנות ורחבות אופקים שעלולה לגרום להתרחקות מדרך התורה בכל מיני מובנים

זה יכול להיות בסקרנות ורחבות אופקים שעלולה לגרום לפגיעה בבלעדיות שבין איש לאשתו

ויד עוד המון דברים.

שגם אם הם לא קורים - הניסיון יותר גדול לאדם שזה באישיות שלו, מאשר אדם שלא.

אז בעלך שממוקד ומרוכז רק בך, רק בכם, רק בתורה - זו מתנה כ"כ אדירה!

מתנת הנאמנות

מתנת הבלעדיות

מתנת האהבה

מתנת האחדות

מתנת התורה ודרך הישר

גם כמודל לילדכם

וגם המבט הזה חשוב כאשר רוצים להסתכל על התמונה כולה.

ב"הצלחה רבה יקרה!

אני בטוחה שתמשיכי לראות ולמצוא עוד ועוד טוב בבעלך ובביחד דווקא שלכם, כבר עכשיו עשית זאת אפילו בהודעה על הפריקה הזו, אז קל וחומר שעם עוד דגש, עוד העמקה, עוד השקעה, עוד מודעות, עוד כיוונון, עוד מאמץ, עוד אנרגיה, עוד תפילות - זה ילך ויתעצם עוד ועוד ב"ה!

לעוד אלפי רגעים קסומים יחד ואהבה שלמה ושמחה ביניכם תמיד  

מקסימה את!!!!!אוהבת את השבת
תודה יקרה ❤🙏נגמרו לי השמות

וואוו עזרת גם לי , ממשנפש חיה.
משמח ממש ממש לשמוע 🙏 ב"ה!נגמרו לי השמות
מהממת וואו.סמיילי12
באת לי בנקודת זמן נכונה🥺❤
תודה יקרה, שמחה ממש לשמוע 🙏❤️נגמרו לי השמות
אנונימית אחרתאנונימית בהו"ל
גם לי עזרת תודה!!
בשמחה רבה 🙏נגמרו לי השמות

אני חושבת שהכי נכון להתרחק מהם. וכמה שיותרהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"א בסיון תשפ"ב 15:22
לא סתם עם ישראל התברך ב'מה טובו אהליך יעקב משכנותיך ישראל' אחרי שרצו להכשיל אותו בזימה.
זו התרופה הכי טובה. להיות כל אחד עסוק וממוקד בענייניו. ואגב, לא יודעת כמה שמים לב לזה היום בימינו אבל זה נקרא לחמוד.

אני גם יכולה להגיד לך שאני מכירה כמה בחורות רווקות בגיל מאוחר שכל מה שהן מתפללות ורוצות זה בעל כמו שלך.
צריך לראות איך לחזק את הבית שלך ואת הערך של הקשר שלך עם בעלך.
ולגבי תחומי עניין - אם תמצאי תחומי עניין דומים עם חברות זה הכי טוב. לא באיסור ולא גורע מבעלך

הכי חשוב לדעתיבארץ אהבתי
זה לזכור ולהבין ולהפנים שלא פספסת כלום!
הוא הבעל שלך כי הוא מי שה' רצה שתתחנתי איתו.
זה לא שאם היית שמה לב יותר לפני החתונה, הייתי מתחתנת עם מישהו אחר.
כמו בכך דבר בחיים, אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו, והקב"ה קובע ומכוון את מה שיקרה בסוף.
אז לא היתה פה שום טעות שלך. זה לא שפספסת. אולי ה' גרם בכוונה שלא תשימי לב לנקודה הזו כדי שתתחתני איתו בכל זאת.
ותאמיני לי שאין אישה בעולם שהבעל שלה 'מושלם' מבחינתה בכל הדברים. כל זוג מגלה אחרי החתונה את הפערים שלו, את הדברים שפתאום מפריעים, את מה שלא זורם באופן מושלם.
וזה חלק ממהשלמה של הנישואין. כי הזוגיות היא אחד המקומות שמפגישים אותנו עם עבודת המידות אמיתית, וההצלחה שלנו היא מה שמגדיל אותנו, הופך אותנו לאנשים טובים יותר, קרובים יותר לה'.
וה' נותן לכל אחד את העבודה שלו בזוגיות, דרך הפערים שיש לו מול בן הזוג שלו.

את כל זה אני כותבת מתוך הראייה שלי. כי גם אצלנו, למרות שיש לי בעל מדהים ומיוחד, יש פערים, שלפעמים מרגישים לי קצת יותר מידי, ולפעמים קשה לי איתם. ועוזר לי להיזכר שהקב"ה כיוון אותי להתחתן דווקא איתו, דווקא עם הפערים האלו, כדי לתת לנו הזדמנות לעבוד על זה - בעבודת המידות אישית שלי, או בעבודה של שנינו (תלוי בנושא).

ואני חושבת שככל שנקודה הזו תתחזק, אז הבעל של אחותך יהיה פחות רלוונטי. כי הוא פשוט לא שלך. הוא שלה. וכל אחת קיבלה בדיוק את מי שהיא צריכה, ואת מי שהכי משלים אותה (משלים גם במקומות של ההתאמה, וגם במקומות של הפער).
לא יודעת אם יעודד אותךאחתפלוס

אבל חושבת שבמרחק של שנים קדימה -את תהיי  מאושרת אם תשכילי לראות זאת.

בעל שמעניין אותו תורה ורק תורה וגם אתם כמובן מעניינים אותו זה זן נדיר שהולך ונעלם.

קראתי את מה שכתבת ואמרתי לעצמי-וואוו איזה זכות.

מבינה אותך על התחושות שלך ושולחת לך חיבוק

וואו יקרהאביול
קודם כל, תודי לה'שבעלל מתעניין כל כך בלימוד תורה. זו זכות עצומה!
ודבר שני, תמיד הדשא של השכן נראה ירוק יותר. אני בטוחה שיש דברים בגיס שיפריעו לך אבל את לא מודעת אליהם...
אין לי כל כך עצה, רק חיבוק..
תזכרי שאת לא מתעניינת באמת בגיס או בבעל של החברהanonimit48
את מתעניינת בתכונה הזו
שיש אותה פה ושם לאנשים
נו אז מה תרצי כל אחד שתראי עם התכוונה הזו???
אין לזה סוף.
את צריכה לעבוד על זה עם עצמך מול בעלך
לעשות שיהיה לכם יותר כיף ביחד
וככה תשכחי מכל מה שמסביב..
אהבתי את מה שכתבת. הבחנה מעולה.המקורית
כולם כתבו דברים ממש חכמים רק רושמת על ה'חסרון' הספמישהי עם שאלה
גם בעלי לא כ"כ אוהב לבלות רק ללמוד. אבל פתאום הבנתי שאני יכולה שיבוא איתי לדברים גם בשבילי כי זה כיף לי, אז את יכולה ליזום וחארגן בעצמך דברים, ובעלי לפחות בסוף תמיד נהנה (וזה ממש עכשיו קלטתי שקל לו לאהוב ללמוד כי אני זאת שמתייבשת לבד עם הילדים בבית. כנראה שאם היינו מחליפים תפקידים הוא גם היה נהנה לעשות דברים מגוונים) בקיצור מציעה לך לארגן ולעשות את הדברים שאת אוהבת איתו (ואפשר גם לבד)
נכון מאוד. ״לסחוב״ אותו ולאט לאט הוא ילמד להנותanonimit48
מזה

לא מתביישת להגיד שהיום אני נהנית מדברים עם בעלי שלא נהניתי בהם לפני כן
וכנל גם בעלי!
לומדים להנות מהביחד כי אוהבים אחד את השניה
ואם מדובר במשהו שהשני פחות אוהב אז השני לוקח על עצמו את היוזמה ומתכנן כדי שיהיה כיף לכולם !
כתבת יפהפרצוף כרית

וואוו יפהנפש חיה.
בעל כזה - זה פצצהפרצוף כרית

זה אומר שהוא ממוקד בחיי משפחה בלבד, ובך בלבד

יש לזה יתרון עצום!

אדם שהוא רחב אופקים - יש לזה גם המון חסרונות.... הוא פחות עם אשתו, יותר מתענין בכל מיני דברים, מן הסתם אשתו פחות מרגישה  שהוא לצידה...

ברור שההרגשה שלך מובנת ומותר לך להרגיש כך, זה מבאס

אבל אם מסתכלים באמת לעומק, כפי שכתבת - זו תכונה עם המון יתרונות!

אם זה נורא קשה לך, צמצמי איתם מפגשים כדי שלא יהיה לך קשה.. הגיעי רק למפגשים משפחתיים ממש הכרחיים - מהשאר להתחמק... "רחוק מן העין רחוק מן הלב"

את תראי שכשעסוקים בדברים ולא רואים אותו, את תשכחי ממנו ותתמקדי בבעלך, ויהיה לך המון אושר ושמחה 

( למען ההזדהות והבנת רגשותיך - יש לי שכן שכשאני רואה אותו - זז לי משהו בלב לצערי... ובתקופות שאני בקושי נתקלת בו - זה עושה לי טוב....) - אמנם זה משהו טכני, אבל עוזר שאת לא רואה אותו בשטח הרבה וכך לא מתעורר אצלך הרגש

ואם תחשבי על זה לעומק - 

בעלך, הוא תמיד איתך, הוא תמיד איתך בקושי ובטוב, אז מה זה משנה - רחב אופקים או לא?! הוא תמיד איתך, הוא מלווה אותך ותומך בך בקושי ובטוב, בשמחה ובצרה, ולכן את צריכה לראות מי באמת איתך, לא משנה כמה הוא נראה "עלוב" או "שווה" יותר, כי הכל הצגות , ובסופו של יום כולנו "עלובים" ולכן אין לך מה לחוש שבעלך לא מספיק שווה , כי גם ההוא שנראה לך "שווה" הוא בנאדם בשר ודם בסך הכל ולא יותר מזה 

ובטוח יש לו חסרונות שאת לא יודעת מהן, כפי שרבות כבר כתבו לך........

תני לגיטימציה לרגשות שלך, תבכי תפרקי.......... אל תרגישי שאת לא בסדר, זה נורמלי להרגיש, אבל צריך למצוא פתרון איך להפסיק לחשוב על זה, זו מחשבה חולפת וזה לא משהו אמיתי.........

באהבה ושולחת חיבוק...

ואו הפסקה האחרונה שלך. הזזת לי משהו בלב.אם_שמחה_הללויה
באמת כולנו "עלובים" בסוף של יום, אם להוריד את כל המסכות.
תודה, חיזקת גם אותי!!!♡♡
בכיף פרצוף כרית

תודה רבה שהגבת!!! שמחה שיש למה להשקיע לכתוב ארוך  

זה באמת קטע... שאני גם מנסה לחזק את עצמי בענין... שלפעמים חושבים שיש מישהו מסוים שהוא יותר "שווה" ובאמת כשחושבים לעומק - כולם עלובים בסופו של דבר... כולם צריכים הערכה וכבוד, ושינה ואכילה, וכולם עצובים ועזובים לפעמים... החיוכים והצחוקים אלו רק הצגות זמניו להתמודד עם החיים הלא פשוטים שלנו עלי אדמות... וככל שקולטים את זה יותר - מבינים שאין מנוס ואין ברירה אחרת מאשר להשתדל להיות בשמחה רוב הזמן! כי לשקוע בעצבות זה הכי קל והכי לא עוזר! 

לגמרי. וכשמרגישים שמה שיש לנו לא מספיקאם_שמחה_הללויה
כנראה חסר לנו פנימה.
זה טבעיoo
להכיר אנשים עם תכונות או דברים אחרים שמוצאים חן, ואז לכאורה נראה שעם משהו אחר הזוגיות יכלה להיות טובה יותר.

אבל האמת שטיב הזוגיות לא תלוי בדברים שמוצאים חן, אלא בדברים שלא מוצאים חן/ לא מסכימים עליהם/ לא מתאימים בהם,
כי אם לומדים לגשר ולמצוא פתרונות על הדברים הבעייתיים, אז ההתאמה הזוגית מלאה.
קודם כל, מה שכתבת, כולן מתמודדות עם דברים כאלה.אם_שמחה_הללויה
במיוחד ברגעי משבר, כשמרגיש שאצל כולם מושלם ורק אצלך לא. מנסה לרשום מה עוזר לי:
יש כמה נקודות:

•הראשונה, לקבל את האיש שלך.
להבין שזה מה שמדויק בשבילך משמיים. לא יהיה אחר. איתו את צריכה לעבור את מבחני החיים המדוייקים בשבילך.
וגם להזכר שאת הגבר הזה בחרת (אף אחד לא הכריח אותך להתחתן איתו) כי ראית את היתרונות שלו והחלטת שזה יהיה הבעל שלך.
וכל מחשבה אחרת (כמו שלא שמת לב לתכונות אופי מסוימות או כמו היה יכול להיות מישהו יותר טוב) זה מחשבה שצריך לגרש אותה.

•הנקודה שניה,
"ככל שאישה יותר נאמנה, כך הבעל יותר נאמן."
אישה כל עניינה יותר פנימה וגבר יותר חוץ.
זאת אומרת אם האישה לא נאמנה במחשבות שלה כלפי בעלה (כגון שמשווה אותו לגברים אחרים או אפילו רק לא מרוצה מתנאי חיים שבעלה יכולה להציע לה) זה יכול לבוא לידי ביטוי אצל גבר על ידי מעשה כמו הסתכלות בנשים, בסרטים או דברים יותר גרועים. זאת אומרת בזה שתהיי נאמנה לבעלך, את תזכי לבעל נאמן יותר. אין דבר שמקשר יותר את הבעל מאשר נאמנות של אישתו. הטוהר מחשבות, המבט הזה שמבטא "אתה הכי טוב בשבילי" פועל כמו קסם וממגנט את בעלך אלייך. אז שווה להתאמץ, לא?

•נקודה שלישית ואחרונה,
למצוא נקודות טובות בבעל שלך.
להזכר ברגע שהתאהבת בו, שראית בברור את כל היתרונות שלו, את כל הצדדים הטובים, שהחלטת שהוא יהיה הבעל הכי טוב בשבילך. הזמן נוטה להשכיח את הטוב ולהעצים את הפחות טוב.
למצוא דברים להגיד תודה. אפשר ממש לנהל יומן ולהגיד תודה על דברים בנאליים, לאט, לאט,זה הופך להרגל והכרת הטוב גורמת לנו להעריך ולאהוב יותר ולשים לב לכמה בן אדם שלצידנו עושה עבורנו.

זוגיות זאת עבודה, ואם הגעת עד לשורות האלה, אז יש לך את הרצון. ואם יש רצון, אז ה' נותן את הכוחות. מאחלת לך להתאהב בבעלך כל יום מחדש. ♡♡♡
מחילה אבל הנקודה השניה ממש צורמת ליהרקולסית

לא יודעת מאיפה הבאת את המשוואה שאישה נאמנה יותר גורמת לבעלה להיות נאמן יותר אבל זה ממש צורם לי ולדעתי גם עלול ליצור אצל נשים אשליה שיש להן כח שאין להן, לגרום לבעל לא לחשוב או לא להסתכל על נשים אחרות. או לחילופין לגרום לנשים להאשים את עצמן כשהבן זוג שלהן לא נאמן.

חלילה, אם זה הובן ככה, אז מצטערת לא התכוונתיאם_שמחה_הללויה
לזה.
לגבר יש את היצר להסתכל על נשים אחרות בלי קשר לאישה וזה שלו וחלילה לרדוף את עצמנו על זה. אולי הייתי צריכה לציין את זה.

אבל זה שיש לנו כח, בעיני זה לא אשליה. ברור שאישה יכולה להשפיע על הבעל שלה.
הנשמות שלנו קשורות. אז ככל שאנחנו מתקנות את עצמנו, זה אוטומטית משפיע על הצד השני. בזה אני ממש מאמינה.
בכל אופן כתבתי מה עוזר ליאם_שמחה_הללויה
וכן זה עוזר לי להשליך ברגעים האלה על בעלי. שכמו שלא הייתי רוצה שיסתכל על נשים אחרות, ככה אני לא רוצה להשוות אותו לשום גבר ואותו דבר עם דיבור, לא ארבה בדיבורים עם מישהו כמו שלא הייתי רוצה שהוא יעשה את זה וכו'..
סבבה הרקולסית
אם זו האמונה שלך אז באמת אין מה להתווכח על זה. לא הבנתי שאת מתכוונת למשהו רוחני. (ובאמת בפן הרוחני אין לי דעה על זה)
לי היה חשוב להגיד את שלי כי אני דווקא מהצד שני רואה כל כך הרבה נשים שלוקחות עליהן את ההתנהגות או המחשבות של הבעל ובעיני כל כך חשוב ללמוד להפרד מזה ולהבין שיש לנו 0 שליטה על זה.
ואגב בנימה אפילו יותר אישית, אני לא חשבתי על אף אחד אחר בזמן שבעלי היה עסוק שנים בפורנוגרפיה ובפנטזיות. ודווקא בשנים האחרונות, כשהוא נגמל, אני עוברת תהליך של לשחרר, לא להיבהל מפנטזיות, להרשות לעצמי לבדוק מה מעניין אותי.
אולי לך זה נשמע נורא וזה ממש בסדר אבל חשוב לי גם להביע את הסיפור שלי.
תודה על מה שכתבתאם_שמחה_הללויה
וגרמת לי להבהיר את מה שאני כתבתי.
ממש מסכימה איתך בקשר להפרדה הזאת, זה לגמרי שלהם.
ותודה על האומץ גם לשתף, נשמע ששניכם עברתם תהליך שעשה טוב לזוגיות שלכם.♡
תודה לך יקרה הרקולסית
וואו את באמת הרקולסית מדהימהפרצוף כרית

איזה נסיון קשה

מעריכה אותך מאוד שעמדת בו בגבורה 

נשמע לא פשוט ויש לך כוחות על עצומים

תודה על החיזוק!הרקולסיתאחרונה
באמת אני מאמינה שכוחות מגיעים כשלוקחים ניסיון וצומחים ממנו. הם לא תמיד שם מראש
אני חושבת שאוליאני זה א
זה פחות זה שחסר לך בהעלך את העניין הזה אלא סוג של ימר הרע שנראה שהדשא של השכן ירוק יותר..
אין לי ממש עיצות איך לשחרר אבל אולי אם יש משהו שחשוב לך שהוא יתעניין בו פשוט תדברי איתו על זה וסתם שיתוף קצת אישי בתור אחת שלבעלה יש סוג של תחביב או תחומי עניין שהוא מתעסק בהם לפעמים זה ממש מעצבן אותי אז יש גם יתרונות לזה שמה שמעניין אותו זה רק אתם והגמרא..
מוסיפה רעיון אחרי כל הנפלאות פהמלא טוב ואתגר
שממש ממש נגעו גם בי-
גם לבעלי יש עולם מאוד שונה וקצת מקובע לעומתי, בעצת אישה חכמה יישבתי ועשיתי רשימה ענקית (יותר מ70) דברים שאפשר לעשות ביחד. אפשר לעשות גם רשימת נושאים.
וישבנו ביחד והוא דירג מ1-10 עד כמה הוא אוהב ומוכן לנסות כל דבר. ונכון שהיו הרבה דברים שקיבלו ציון נמוך אבל פתאום חשבנו ביחד על הדברים והוא מוכן לנסות כל מיני דברים חדשים, ובעצם את זה וזה וזה הוא לא ממש פוסל אלא פחות מחבב אבל מוכן לנסות בשבילי.. וחלק הוא סייג והציב תנאים כמו זמן, עייפות, מצב רוח ואוירה אבל בסוף נפתחו לנו עוד הרבה נקודות שאפשר להיפגש בהן בין העולמות שלנו, להתחדש ולהנות ביחד!
ואו זה רעיון מקסים!!!לפניו ברננה!
מהמם!!!דפני11
אם באלך לשתף פה ברשימה יותר מאשמח🙏
נשמע באמת מעניןפרצוף כרית

זה היה מהיר.לומדת כעת
🤣🤣🤣גוגי גוגי
כן כן. אני לא בנויה לקצב המסחרר הזה 😅לומדת כעת
בניתי על להשאיר את הבית מבולגן למחר
וואי ממש וגם התעכבתיבתאל1

עם הארוחת ערב כי לא נורא לא צריך לקום מוקדם...

אין אי אפשר לתכנן כלום פה. 

ממשרקאני

מסחרר ומבלבל

כאילו מישהו משחק בנו 

הילד בכה לרגעoo

הוא בנה על חופש יותר ארוך

אני בקושי שמתי לב למלחמה הזו

בלי חדשות

אזעקה אחת בבוקר

כשחזרתי מהעבודה לרגע שמתי וויז והדרך היתה פנויה לגמרי

ואז נזכרתי

כן יש מלחמה

הכבישים פנויים

טוב שזה נגמר

כבר ברור שזה לא מועיל לכלום 

אמאלה המאפס למאה הזה,שגרה ברוכה

זה מטריף אותי

אתמול בלילה

אין לימודים

היום בערב

מחר סבבי כרגיל מה סבבה ומה כרגיל.

יום ככה יום ככה

התנודות החדות האלה

הזיה

אז עכשיו כבר כולם אוהים אותנו ונוסעים לטייל בטהרן?

איף

זה ממש בלבלה. לפחות הודיעו מספיק מוקדם בערביעל מהדרום
לק"י

כבר קרה שבבוקר החזירו פתאום ללימודים.

משרשרת אותך לשרשור דומה😅יעל מהדרום
לק"י

את כנראה לא היחידה שזה הטריד אותה😉

וואי בולרקאני

אבל בסוף אני כן שמחה שחוזרים

עם כמה שזה מבלבל

לא מתאים לי עכשיו מלחמה🙈

איזה כיף לנו!אמאשוני

סוף סוף משהו חיובי יוצא מזה שלא חזרנו לשגרה משאגת הארי. רצף מילואים מקצת אחרי פורים.

אנחנו ממילא הפוכים, קצת ימינה קצת שמאלה לא משנה הרבה.

לא הרגשתי שום אפס, שום מאה, לא מבינה על מה אתן מדברות חח אנחנו בעננה מתמשכת של בלאגן.

כבר לא מתרגשים מכלום 😄

גם לא הייתי מתרגשת אם היו מקפיצים עכשיו לסבב נוסף.

מעניין מה יכול לקרות שכן יפתיע אותי.

וקצת שמחה שהירי היה גם עלינו ולא רק על הצפון, אולי זה הכי מפחיד אותי שנקבל בשלווה וכמובן מאליו ירי על הצפון.

במובן מסויים היום הזה בבית עם כולם עזר לי להתאפס  דווקא.

♥️♥️♥️♥️אורוש3
ראיתי- בסך הכל הפסקת האש התרחבה לכל הארץ....
אני ממש לא מסוגלת לעמוד בטלטלות האלהמתואמת

גם כשהן חיוביות... (אם כי ברור שאני מעדיפה את הצד החיובי)

אבל בעיקר לא ברור לי - חזרו לשגרה כי נגמרה המלחמה או רק כדי לא "להשבית את המשק" וכו'?

כלומר - אפשר לגמרי להסתובב חופשי בלי חשש או שלא?

אפשר בלי חששבתאל1אחרונה

ככה מובן מהחדשות.

ביבי העדיף להקשיב לטראמפ...כדי לא להלחם בלי תמיכה של ארהב.

אני מרגישה שלילדים שלי החזרה קשה יותר מההתחלהבארץ אהבתי

אני דווקא שמחה לחזור. היו לי הרבה תכניות לימים האחרונים האלו שנשארו לי לעבוד, וחבל לי להפסיד.

אבל לילדים שלי היה ממש קשה ההודעה שפתאום כבר חוזרים (למרות שבבוקר נתתי לכל אחד מהילדים לנחש כמה זמן תהיה המלחמה הזאת, ואחד מהם אכן ניחש שזה יהיה רק יום אחד... הוא באמת קיבל את זה יפה כשהודיעו שחוזרים. אבל האחרים ציפו למשהו ארוך יותר...)

גם אצלי היה להם קשה להשלים עם החזרהאורוש3
אף אחד לא מקשיב -לי!!!!!אנונימית בהו"ל

גדלתי בבית כזה, שמקשיב לכולם,אמא פסיכולוגית,אבא גם כן מהתחום קצת

וזה עבר אלינו,הילדים,אחד יותר,אחד פחות

אבל אצלי הכי חזק

ואני אוהבת את זה! אוהבת להכיל אנשים! נהנית להקשיב מכל הלב!!!

אבל מי מקשיב לי?

מוצאת את עצמי בחברויות שאני המקשיבה הבלעדית, ברגע שמתחילה לספר על עצמי

משהו,היא עוברת נושא

כנל עם גיסות...כנל עם כל העולם ואשתו

וקשה לי

אני גם עוברת קשיים ואפילו משמעותיים מאוד בשנים האחרונות

ואין פשוט אין קשב גם מנשים שעוברות מקרים דומים!!!!

קשוח לי 😪

מכירות את זה?

מאדדדדדדאוזן הפיל

אם אמרתי משהו ונקטעתי אני מצפה שיחזרו ויבקשו לשמוע את ההמשך

ולא! אז או שאני אתעקש להמשיך את מה שהייתי באמצע או שמה שקורה בדרך כלל - אתייאש

ואצלי זה בחיים לא יקרה,  אני מחזיקה בראש כל אחד שרוצה לומר לי משהו

זה מתסכל ומבודד

אולי כדאי שתתחילי בשיחה ב- אני חייבת לדברהמקורית

/ לפרוק קצת

אני חייבת לספר לך משו ואני צריכה שתקשיבי לי?

כשהחברה מתקשרת לספר על עצמה הגיוני שהיא תהיה פחות קשובה למה שיש לך להגיד (במידה וזה המקרה)

ממש. אחד המעליבים שיש זה שלא מקשיבים ליבאתי מפעם
מה עם בעלך?מתואמת

או שהוא חלק מהקשיים?...

אם באמת את לא מצליחה לעורר הקשבה אצל הקרובים לך, אז אולי אפשר ללכת לטיפול רגשי - שם ההקשבה מובנית...

בכל אופן, את נשמעת אישה מהממת שכיף להיות חברה שלה! מקווה שהסביבה שלך תלמד להעריך אותך באמת ולתת לך גם את מה שאת צריכה❤️

כל כך מוכרעדינה אבל בשטח
ואני המקשיבה הלאומית. אז הפסקתי לנסות לשתף ואני אוגרת בעצמי כל כל הרבה שאני מרגישה שזה כבר כבד לי בפנים 
מכירה מאוד טובבשורות משמחות

אבל עשיתי עם זה עבודה פנימית והגעתי לתובנות מעניינות דווקא על עניין ההקשבה בשבילי

ולמה דווקא זה משתקף אליי באופן הזה...

ואני עוד עובדת על זה אבל בהחלט כשהתחלתי להקשיב יותר בצורה הנכונה ולא רק לשמוע כדי להסיק/לתת את העצה הנכונה/לפתור בעיה וכו'

אז משהו השתפר באיך שמקשיבים לי ובשיחות באמת היה שיפור וכן אני מצליחה להחזיק שיחה על עצמי בלי להרגיש שאני לא מעניינת

יכולת הקשבהoo

היא יכולת גבוהה

הגיוני שרוב האנשים פחות מקשיבים

וגם זה תלוי ברמת העניין של האנשים בך

יכולת ההקשבה שלך לא קשורה ליכולת של אחרים

(אני בררנית ביחס לאנשים שאני משתפת אותם

הם צריכים להיות גם עם יכולת תקשורת מספיקות וגם עם רמת עניין במה שאני מספרת)

כן מוכראמאשוני

ובכלל לא גדלתי בבית "מקשיב"

ככה שהתרגלתי לא לשתף.

הייתי הכותל המערבי של כולם.

האמת היה מעניין לשמוע נבכי נפש של אחרים.

אבל כן זה מוכר כשמישהו נמצא בקצה סקאלה הוא מסגל סוג תקשורת מסויים וקשה לעשות את המעבר בצורה טבעית.

אבל זה בהחלט אפשרי, הרמב"ם דיבר על זה.

"דרך האמצע".

אני חושבת שאצלי השינוי היה כשהתחלתי לדבר עם אנשים אחרים, תוך מודעות שאני רוצה שיח משותף ולא רק להיות כותל, לא עם אלא שהכירו אותי כ"מקשיבה הלאומית"

איתם היה יותר קשה לעשות את הסוויצ

כי שני הצדדים התרגלו לדינמיקה מסויימת.

וגם כתיבה עוזרת לסדר את המחשבות, לי זה לפעמים גם עונה על הצורך.

תנסי להתחיל ככששואלים אותך מה נשמע, לענות משפט שהוא מעבר ל"הכל הסדר"

אבל הוא גם לא כבד מדי

למשל: ב"ה סיימתי בעבודה פרוייקט, איזה כיף להיות אחרי.

או ב"ה, עוד מעט סוף שנה, מתכוננים לחופש הגדול.

או הייתי אתמוח באירוע, היה מעולה וכיף אבל אני עייפה טילים.

כשתתרגלי, תראי שפתאום אנשים שואלים עוד שאלה מתוך עניין ולא רק נימוס וככה לאט לאט יוצרים דינמיקה גם של שיתוף ולא רק של הקשבה.

מן הסתם צריל גם למצוא את האנשים שיש להם תגובות תומכות ולא מייבשות.

אני חושבתעוד מעט פסח

שבכל דינמיקה יש שני צדדים.

ומאחר ואין לך יכולת לשנות את הצד השני, את כן יכולה להתחיל לשנות את הצד שלך- ופחות להקשיב ויותר לשתף.

לפעמים קל יותר לברוח להקשיב כי לשתף יכול להיות חשוף ומלחיץ. אי אפשר לדעת מה הצד השני יחשוב עלי אחר כך... ואז יותר קל להקשיב מלדבר. וגם לדבר על עצמך יכול לגרום להרגשה של 'אני לא מספיק טובה', כאילו את לא בסדר שאת לוקחת 'זמן במה' מהחברה שאיתה את מדברת.

אז אם זה מדבר אלייך, אלה דברים שאת יכולה לעבוד עליהם מול עצמך- שמותר לך להשמיע את הקול שלך, שאת חשובה מספיק, ושיהיה בסדר גם אם תשתפי.

ובינתיים, ממליצה ממש להיות האוזן הקשבת של עצמך. כמה שזה נשמע מגוחך, ממש לשבת עם מחברת/מחשב ולכתוב את הדו שיח הדמיוני שהיית רוצה שיהיה-

'יואו, אנונימית, מה שלומך היום?'

'האמת שממש קשה לי.'

'אוי, מה קרה אהובה?'

וכו' וכו'.

תכתבי לעצמך את מה שבא לך לשתף אחרים.

זה גם מרגיע קצת את הצורך, וגם יאמן אותך לשתף.

אהבתי!Kayom
אני הפותחתאנונימית בהו"ל

ניסיתי כל מה שכתבתן

אני מדברת על מצבים קיצוניים מאוד שהייתי בהם

ומתקשרים לשאול לדוגמה לשלומי והופ זה עובר לשיחה עליהם..

על מה שהם עוברים ולפעמים זה אפילו לא מתקרב לקשיים שלי ואני מוצאת את

עצמי מקשיבה

אז לצערי התחלתי לסנן מלא מלא

או שיש את המנומסות שכן שואלות לשלומי ואז שופכות על עצמן בלי לעצור

רגע,עוד מעט פסח

אם מישהי אחרת תתקשר לאותה אישה, היא גם תדבר רק על עצמה?

אם התשובה היא חיובית אז באמת כדאי למצוא חברות אחרות.

אם התשובה שלילית- זה סימן שיש כאן דינמיקה בין שתיכן שיוצרת את הסיטואציה. וזה אומר שאת יכולה לשנות את הצד שלך- וזה ישפיע גם על הצד השני.

(ובין השורות, אני רואה שאת הרבה פעמים משווה בין 'רמות סבל'. כאילו רק מי שיש לו קשיים מרמה מסוימת 'זכאי' שיקשיבו לו. אבל אני בטוחה שתסכימי שכל אחד זכאי להקשבה. וגם את לא צריכה לסבול בשביל שיגיע לך שיקשיבו לך).

יצא מהקשראנונימית בהו"ל

זו לא הייתה כוונתי...

התכוונתי שאם כרגע אני לצורך העניין עם בעיה סופר גדולה

את לא יכולה להתקשר כביכול לתמוך בי ובסוף לעבור לסיפור שלך שמה לעשות,הוא כרגע לא העניין כי אתם בבית ואני לא נניח בבית חולים.

בזמן ש-אני- בתוך הבעיה כרגע וזקוקה נואשות לתמיכה....

זה בקטע רפואי,אז תנסי להבין את הראש אם את קצת מכירה או שמעת

מבינהעוד מעט פסחאחרונה

זה באמת נשמע ממש ממש קשה.

אני תוהה אם יש לך יכולת לעצור את השטף ולהגיד 'טבל ממש רציתי לספר לך משהו'.

קצת לקחת מקום בכוח. כי לפעמים צריך.

ואולי באמת אנשים מקבלים ממך שדר שאצלך הכל בסדר (או שאת חזקה ומתמודדת אפילו שאת במצב נוראי).

וואו. נשמע קשוחשוקולד פרה.

האמת שזה היה נשאיר בי טעם מריר של אכזבה.

מניחה שגם אותך זה מאוד אכזב.

אני יכולה לספר לך שמכרה טובה שלי איבדה את בנה הקטן. אין יום שאני לא חושבת עליה. באמת.

וכשהיא באה לפה לפעמים, אני בעיקר מדברת על שטויות שקרו לי.

כי הבנתי שלשאול מה שלומך זה רק יטריף אותה עוד יותר.

והבנתי שאולי הכי כדאי לשדר קלילות, כדי שהיא לא תרגיש שבמחיצתה כולם נעשים כבדים.

לפעמים אנשים מדברים על עצמם דווקא בגלל שהם לא רוצים שהזולת ירגיש לא בנוח עם עצמו.

אבל אם הזולת פותח בנושא מסוים, בוודאי שיש ציפייה להתעניינות.

התעניינות זה שדר כל כך בסיסי של אכפת לי ממך. מה שאתה אומר חשוב לי..

אם אין התעניינות כזאת, באמת התחושה היא שאני אוויר כלפי השני...

בדיוק ואני כל כך כזואנונימית בהו"ל

גם במצבים הכי מאתגרים שלי אני משדרת אופטימיות וטוב

ואולי זה מה שגורם לכך שאני פשוט מקשיבה בסוף.... גם אם

אין ביכולתיי

התיעצות על עגלותמתיעצת:)

הי, ב"ה לקראת לידה ראשונה רוצה להתחיל לברר על עגלות וקצת נאבדת 

אשמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר- איזה חברות מומלצות, דגמים וכו

ומה כדאי לשים לב כשקונים, והאם יש ביד 2 דברים ששווה לראות

חשוב לי שהעגלה לא תהיה כבדה מדי ושתהיה נוחה לקיפול

אשמח לשמוע

אני אוהבת את ספורטלייןאיזמרגד1

עגלות מעולות במחיר יחסית זול

לדעתי אפשר למצוא דברים מעולים ביד 2, אם את הולכת לראות את העגלה בעצמך לפני שקונים לוודא שהיא מצב טוב. אבל לפני זה לבדוק מחירים של עגלות חדשות שלא תמצאי את עצמך משלמת מחיר של עגלה חדשה מסוג קצת זול יותר על עגלה יד 2...

גם אני אוהבת את ספורטלייןאוזן הפיל

קניתי חדשה לפני 7 שנים והחזיקה 4 ילדים נמרצים ביותר

אם היינו שומרים עליה יותר טוב (לא משאירים בחוץ לחסדי הגשם והשמש) יכול להיות שהיתה מחזיקה עוד אחד

המליצו לי גם על ספורט ליין וקניתי פחות מרוצהפלפלונת
סל קטן ממש למטה . כשמזיזים את הגגון זה עושה קליקים מרעישים כאלה ובטיולון זה מסובך זה יכול להיות עם גגון  נמוך או גבוה.  השכלולים קצת משגעים. אני בעיקרון רוצה למכור אותה והיא במצב מצויין.
מגיבה כדי לזכור להגיב כשאהיה יותר עירניתהשקט הזה
אני אוהבת את אינגלוזינהברונזה

מהממת וגדולה יחסית ככה שמתאימה לא רק לתינוק קטנקטן, מאוד נוחה לתפעול

לגבי מה לבדוק, תראי עם עצמך כמה את מתעסקת עם העגלה וכך לבדוק שזה נח

נגיד אם יש מלא מדרגות לעלות אז עגלה יותר קלה

אם יש רכב זה אחרת..

ביקשת לא כבדהמדברה כעדן.

בעיקרון זה משהו שמופיע במפרט הטכני של כל עגלה באתרים.

אינגליזינה-אהבת חיי, ענקית, נעימה לתינוק, עם אופציה של הגבהה של המזרן וזה מעולה לפליטות ולילדי ריפלוקס,

היגוי, עבירות מעולים...

גגון יעיל, סל תחתון ענקקק

יציבה

החיסרון - לקיפול צריך לפרק את האמבטיה (סל שכיבה) מהשלדה, ורק השלדה מתקפלת, והאבטיה לא.

פעם זה היה המצב היחידי, היום יש אמבטיות שמתקפלות... לא התנסתי

תודה רבה! באמת שמעתי הרבה על ספורטלייןמתיעצת:)

השאלה אם היא לא גדולה מדי ותופסת מקום?

תלוי מה את צריכה..הילושש

אני עברתי 2 ילדים עם ספורטליין, הייתה לי מצוינת, נוחה, יציבה, אמבטיה- לא קטנה מידי ולא גדולה מידי.. מצוינת.. 

החיסרונות- לי אישית היה קשה לכבס אותה (אני יודעת שיש אפשרות, אבל זה ממש דורש לפרק אותה וזה היה לי קשה מידי) , הדגמים הישנים- צריך לפרק את האמבטיה מהשלדה- פחות נוח ממה שקיים היום בשוק- מתקפלות יחד עם האמבטיה.. 

בדיוק הייתי ביום שישי בקניון וראיתי- אמאלה ממש התאהבתי.. אם היה לי תקציב הייתי קונה בלי לחשוב בכלל, 

במיוחד אם עולים במדרגות- שמה את הילד במנשא ואת יכולה עם יד אחת להרים את העגלה וגם את התינוק.. 

אני עם מדרגות והייתי עולה ויורדת 3 פעמים.. פעם אחת מרימה את הילד, פעם שניה את האמבטיה, ופעם שלישית את השלדה. הייתי נקרעת! 

במחיר מצוין (3,700 ראיתי בשילב ) נוחה ופרקטית 

אומרים שסייבקס קלילה- אבל היא יקרה, מעל 6,000 ש"ח 

בהצלחה! 

הסייבקס שלנו מצויינתSheela

אבל לא יודעת אם יש לה יתרון משמעותי על ספורטליין, והמחיר כן יקר משמעותית.

היא גם מאד עדינה.

אם את הולכת לרף הגבוה של המחירים אני ממליצה יותר על בוגבו שידועות כעמידות ויש להן דגמים קלילים.

אם לא אז ספורטליין זה מעולה.  

קודם כל הכי חשוב זה להבין מה הצרכים שלךהשקט הזה

למשל אם את או בעלך גבוהים אז כדאי לחפש עגלה יחסית גבוהה כדי שיהיה לכם נוח

האם תצטרכו להעלות במדרגות או לא (אפ כן אז כדאי גלגלים אחוריים יחסית גדולים, יותר נוח להעלות ככה)

האם יש רכב, ואם כן מה גודל הבגאז'

מגבלת מחיר (גם ביד2 עגלות של מותגים "נחשבים" יעלו יותר מעגלות אחרות)

עוד נקודות לשים לב אליהם- גודל (עגלה ששוקלת משמעותית פחות בדכ קטנה יותר ופחות נוחה ומרווחת לתינוק), משקל, צורת קיפול ועוד.

אני גם מהממליצות על ספורטליין פשוט כי אני חושבת שהיא די ממוצעת אז מתאימה להרבה צרכים-

לא מאד כבדה אבל גם לא קלה שכבר אין יציבות

יש מספיק מקום לתינוק

קיפול נוח

ומחיר מעולה.

אבל גפ לספורטליין יש היום כבר כמה דגמים. למשל הפולד הוא קליל יותר וקיפול יותר נוח אבל הוא גם צר יותר

אז אם תצליחי לדייק יותר את הצרכים אז אולי נןכל להמליץ לך פה גם יותר ספציפית.

(אני באמת חסידת ספורטליין אבל נגיד לאחותי שהייתה צריכה עגלה קטנה יחסית שתיכנס למעלית אצלה, המלצתי על עגלה אחרת)

בוגבו דרגונפלייסטודנטית אלופה

האמבטיה גם מתקפלת, ככה שמגיעה לגודל ממש קטן ואני חושבת שהיא נחשבת לקלה.

יש לה סל תחתון גדול והיא יציבה (אני הולכת איתה גם על אבנים וכו)

היא מהממת, אני נהנית ממנה מאוד!ראשונית

היא שוקלת שמונה קילו

אם גרים בלי מעלית בקומה גבוהה צריך לקחת את זה בחשבון

ממליצה על בייבי בוסאני נשארת אני

קלה ממש שוקלת כמו טיולון כמעט 7.3 קילו

קלה לקיפול ונוסעת מעולה בכל דרך

ויציבה גגון ענקק

ממ ש אוהבת אותה

החסרון- כשהטיולון כלפי ההורה קצת פחות קל לקפל

קשה להוציא לכביסה..התיאשתי

ממליצה גם על בייביבוסצלולה

קלה ממש (זה היה הדבר הכי משמעותי מבחינתי),

גלגלים גדולים אז עולה מדרגות יחסית בקלות

היגוי נוח.

שימשה אותנו עכשיו ילדה שלישית ועדיין מעולה.

לא זוכרת לגבי הכביסה של הטיולון אבל האמבטיה מתפרקת כמעט לחלוטין לכביסה (אני חושבת שהיא מתפרקת לגמרי אם מפרקים בורג אחד, לא היה לי מספיק חשוב לנסות).

אני חושבת שהיא די דומה לספורטליין אבל יותר קלה.

ואני פחות אוהבת סייבקס- לטעמי היגוי מזעזע, גלגלים קטנים וממש לא נוחה במדרגות (גם בכל מדרגה הכי קטנה כמו עליה מהכביש למדרכה).

גם אני מרוצה מהבייבי בוסרק טוב!אחרונה

אבל יש לי את הדגם הראשון טייגר. מאז יצאו עוד דגמים והמחירים עלו. לא יודעת אם הייתי קונה היום במחירים האלה.

השתמשתי לשני ילדים. כולל בטיולון בלי לקנות טיולון אחר. היא קלה, בשלב האמבטיה ממש מרגיש שהיא מרחפת מרוב קלילות... כשעגלות אחרות בד"כ כבדות יותר באמבטיה.

גם הטיולון נוח כולל לילד גדול. נוסעת גם בדרכים משובשות.

הקיפול לא מאוד קטן. במיוחד אם יש לכם תא מטען קטן ברכב.

הטיולון מתקפל עם המושב לשני הצדדים.

ואחרי כל זה בשורה תחתונה, אגיד שלפני שקונים עגלה, תגדירו לכם מה הצרכים שלכם- כמה נוסעים איתה ברכב וכמה ברגל או תח"צ. האם יש הרבה מדרגות בדרך הביתה. האם נוסעים בטרמפים וצריכים לקפל מהר וקטן? האם צריכים חיבור גם של סלקל. האם אתם אנשים גדולים/גבוהים כך שיתכן והתינוק יצטרך אמבטיה מרווחת? וכו. 

ממליצה בחוםאפונה

לא להשקיע הרבה באמבטיה, ובטח לא בעגלה ראשונה.

אמבטיה משמשת לתקופה קצרה, ולפחות חצי ממנה זה חופשת לידה ונמצאים בעיקר בבית.

אחר כך עוברים לטיולון אז לשים שם את הדגש...

במקום לקנות אמבטיה יקרה שלא בטוח תתאים לצרכים שלך בהמשך, ואחר כך לעבור לטיולון זול כדי לשמור על העגלה היקרה -

ממליצה לקחת עגלת אמבטיה נחמדה מיד2 או אפילו אגורה, ואחר כך לקנות טיולון טוב, נח ומתאים לצרכים שלכם.

(ממליצה על טיולון טאי טאי של ביבה)

אני כן מושכת כמה שיותר זמן עם האמבטיהמדברה כעדן.

ממש ממש נוח פי מליון מטיולון.... אז כל אחת ושיקולה.

(ישנים על הבטן נורמלי)

ולגבי זה שבקושי יוצאים מהבית-

א. גם אישי ופחות נכון עבורנו

ב. אנחנו משתמשים מלאאא באמבטיה גם בבית... וכשנוסעים וכאלה זה משמש כלול לתינוק ממש... 

היא משמשת אותך יותר מהטיולון?אפונה
לא קשור ליותר או פחותמדברה כעדן.
בכל מקרה אני בדכ קונה טיולון נפרד מהעגלה המשולבת...
אבל זה בדיוק מה שכתבתיאפונה

שהרבה פעמים משקיעים הרבה בעגלת אמבטיה משולבת, ואחר כך קונים טיולון נוסף בזול.

בעיני עדיף להפוך את הסדר ולתת יותר דגש על הטיולון - שמשמש יותר זמן ושימוש בו מורכב יותר, ביחס לאמבטיה..

אני רואה הרבה נשים שקנו ללידה הראשונה עגלה מושקעת ויקרה מתוך מחשבה על האמבטיה ואחר כך נתקעו איתה, לא לבלוע (כי היא לא התאימה לצרכים) ולא להקיא (כי איך אפשר להיפטר מעגלה כל כך יקרה).

זו ההמלצה שלי, תיקח הפותחת ותראה אם מתאים לה.

השקעה זה אישימדברה כעדן.

אני משקיעה בכל אחד מהם, כמה שנכון לי. חא עושה תחרות

מה חשוב לך יותר, מקרר או מכונת כביסה? צריך את שתיהן וקונים כל אחד לגופו

סם ממליצה על טאי טאי ביבה. אנחנו קנינו עם אמבטיהמנגואית
בהריון ואוכלת רק אבל רק שטויותהרמה

שבוע 14

עם בונגסטה

רק לאחרונה מצליחה לאכול

אבל הבעיה זה המה

אני נגעלת מחלבונים

בשר מן החי או הצומח

רוצה רקקק פחמימות ריקות עם כמה שיותר שמן

פסטה פיצה טוסט

מה יהיה?!?! לאן אני אגיע בקצב הזה? אוף

וואי כנל. ואני שבוע 20. פחחת בחילות.. אבל עדייןןל,שגרה ברוכה

ומרדף בכל מקום אחרי חלבון חלבון חלבון. והתחלתי בעודף משקל אז בכלל.. ודייי לא באלי.

דוחפת בכח לחם "בריא" במקום הלבן בסנדוויץ' לעבודה

וחביתה וכו'

כי צריך כי אומרים כי חייב

כשבעצם.. קיץ. חם לי כללל הזמן

רוצה קר מתוק נקודה.

ואם מבושלת אז פסטה מנחמת לעצבים

(ניסיתי מעדני חלבון ןכאלה.. אמאלה לא יודעת איך כולם גומרים על זה את ההללל ואיזה טעים. דוחה. לא מצאתי משו שהצלחתי לסיים חצי. וגם למה זה כזה ענק כל קוםסא?! חחח);

תאכלי אבטיח המקורית
חח אוכלת (אבל גם זה מלא סוכר בואי),שגרה ברוכה
זה עדיף מאוכל מעובד אבל ומכיל הרבה נוזליםהמקורית
מעדני חלבון יש רק אחד שטעים ליים...

גם ניסיתי וזה מגעיל

אבל משקה חלבון כן טעים

יש מאכלים שקרובים לטעם של הג'אנק והם בסדררקלתשוהנ

למשל, סלט עגבניות חריף עם שום ופלפל חריף. הרבה מיץ לימון מלח שמן זית. בריא ממש וטעים. וסתם ככה כשבא לי אוכל של בחוץ זה יכול לתת איזה תחליף

אולי אם טוסט אז תיקני לפעמים טוסט נקניק? נקניק אמיתי (ולא נקניקיה) זה נראה לי לא נורא, וזה יוסיף לך קצת חלבון.

או אולי לעשות בטוסטר טוסט פתוח עם שמן זית וזעתר מעל, ואז לאכול עם טחינה או עגבניה מעל, במקום טוסט גבנ"צ?

או שווארמה, את בקטע? אפשר או לקנות אמיתית, או לקנות תבלין לשווארמה/לגריל ואז זה מוסיף טעם של מונוסודיום גלוטמט שזה תכלס מה שאת מחפשת

אולי לעשות צ'יפס בתנור מירקות שורש שתפרסי ממש דק, ואז זה כן נותן איזה טיגון ומלח וכו אבל קצת יותר גיוון?

ואם רק לאחרונה את מתחילה לאכול, אז את בטח ממש בחולשה. אז רק אם יש לך או למישהו כוחות להשקיע. אם לא, את עושה את הכי טוב שיש לך :-*
ותשתדלי לקחת את המולטי ויטמין, ואולי אפשר להתייעץ על תוספים נוספים שיעזרו לגוון לגוף את המרכיבים

בהיריון השלישי שליאפרסקה

הכנתי כל יום ארוחת צהריים מושקעת לעבודה, וכשהגיע הזמן לאכול זרקתי הכל לפח וקניתי מנה חמה מהמכולת ליד 😅 ברמה שהבוס שלי שאל אותי למה כל הג'אנק 😂

תרגישי בסדר עם עצמך, העיקר שאת מצליחה לאכול משהו

חכי עוד טיפה. בעז"ה תרגישי טוב יותר ואולי תצליחיאמהלה

לאכול עוד דברים.

כרגע תאכלי מה שעושה לך טוב ונותן לך תחושת שובע

בשעה טובה

כנ''ל....אורוש3
משתדלת גם וגם בכל זאת. וכל הזמן רעבה אז הכל עובד. אבל לגמרי הנטיה לפחממות ריקות ואכלתי מליון שטויות ועליתי במשקל. ואני ב''ה הצלחתי לאכול לאורך כל התקופה אז....
אורוש מזל טוב?קנקן שבור
לא עקבתי מספיק או שזה פעם ראשונה שאת מספרת פה?
נכון. מוקדם... ב''ה. תודהאורוש3
וואי מתרגשת ממש לשמוע😀בארץ אהבתי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובידיים מלאות❤️
תודה ריגשתן אותי גם ☺️אורוש3
יאאא אורוש איזה מרגשת!!!אמאשוני

לא שיתפת הרבה במסע, אבל החזקתי אצבעות מרחוק..

חיכיתי לבשורה המשמחת הזו!

שיהיה בשעה טובה בקלות ובשלום.

ממש,ממש מרגש 🧡❤️🩵💚💙💛

תודה אהובה! אתן ממש מרגשות. ב''האורוש3
מצטרפת לכל מילה!מתואמת
@אורוש3 יקרה, שימחת!
תודה אהובה 😍אורוש3
מרגש ומשמח כ"כ!חשבתי שאני חזקה

לפני כמה ימים כבר היה נשמע לי ממשהו שכתבת וכ"כ קיוויתי בשבילך❤️

שיהיה בשעה טובה!❤️

צודקת. לא רציתי לומר רשמית אבל בסוף יצאאורוש3
תודה ♥️♥️
בשעה טובה.. משמח לשמוע! (לקרוא😉)השקט הזה
תודהההה🩷🩷אורוש3
בשעה טובה ובבריאות☺️,שגרה ברוכה
אמן. גם לך!! ♥️אורוש3
איזה מרגש! כך כך שמחה בשבילךקנקן שבור
תרגישי טוב, שילך בקלות בידיים מלאות נחת ושמחה!
תודה יקרה!!! בע''ה 💕אורוש3
יאווו איזה משמח!ממשיכה לחלום
שיהיה בקלות ובשמחה 
תודה רבה ☺️🩷אורוש3
הבנתי נכון?טריה

בשעה טובה, איזה יופי

בקלות ובידיים מלאות

תודה נשמהאורוש3
יאאאוהבת את השבת

האמת אני מתרגשת מממשששש

בע"ה שהכל ילך בקלות ובבריאות!!!

לשתיכן ולכולן כמובן!

אמןןן. תודה מקסימהאורוש3
וואו, אורוש, שיהיה בשעה טובה ובקלותאמא טובה---דיה!

והעיקר - בידיים מלאות💕💕

ממש מרגש!

תודהההה 😘אורוש3
יואו בשעה טובה! מרגש ממש!מאוהבת בילדי

שיהיה בקלות ובידיים מלאות

הריון תקין, עגול ומשעמם!

תודה נשמה ♥️אורוש3
וואייי איזה מרגש🥰🥰🥰ואז את תראיאחרונה

ממש שמחתי לשמוע!

בבריאות ובאושר בעזרת ה'

תרפי... זה המצב שלך כרגע, רק תקפידי לתת לגוףקנקן שבור

שלך מספיק נוזלים

בהמשך אולי זה ישתפר (ואולי לא...)

גבינה זה גם חלבונים....ים...

בתקווה שהבחילות יפחתו עוד מעט...

אבל תשתדלי כמה שאפשר לאכול בריא יותר, ירקות, גבינות רזות

רק פה אני יכולה לפרוק את זההריון ולידה

חמותי חולת הניקיון במוצש נכנסת אלינו לחדר שישנו בו, לוקחת מהמיטה את המגבת של המקלחת של בעלי (חשבה ששלי) כדי לכבס . מעל המגבת היה מגולגל תחתונים משומשות, טייץ קצר וסוגר מחשוף. משום מה היא לא ראתה . יוצאת מהחדר והתחתונים פיזית נופלים על הרצפה ומסתבכים לה בנעל בית. היא מרימה את שלושת הבדים לשים במכונה ואני לוקחת לה בזריזות מהיד.

היא לוקחת את השואב ושוטפת את הרצפה באיזור שזה נפל בו.

לא מצליחה להתאושש מהפדיחה. גם ככה אני מרגישה שהיא חושבת שאני הבן אדם המבולגן בעולם!!!!

מרגישה מוטרדת. זה התחתונים שלי!! המשומשים!!

גם ככה אני עם דימוי גוף מזעזע עכשיו

והיה לי יום קשה שם במקרה

אוף!!!!!!

שבעלך ידבר איתה ויגידהמקורית

לה לאסוף אחרי שאתם הולכים

אופציה אחרת - תביאי איתך שקית לבגדים משומשים ותכניסי מיד. אני תמיד כשהתארחתי או ישנתי מחוץ לבית - אף פעם לא השארתי תחתונים זרוקים בחדר. ואני חושבת שכדאי לקחת בחשבון שבלי קשר יכולים להיכנסאנשים לחדר באמצע האירוח אז כדאי להימנע מלהשאיר בגדים אינטימיים (גם לא משומשים) בחוץ

סיטואציה מאוד לא נעימה. ממשש

חיבוק♥️

הם לא היו זרוקים🫣 הם היו מגולגלים עמוק בתוך הטייץהריון ולידה

ועל המיטה שלי

כשהיא לקחה את המגבת זה נפל ונפתח

וחוצמזה שהייתי באמצע להתארגן מהמקלחת, כמובן לקחתי איתי הכל הכל 

היא לחוצת כביסה. הייתה חייבת לקחת כל מה שאפשר. אוף בא לי למןת

סליחה הסמנטיקה לא נכונההמקורית
התכוונתי מונחים בחוץ. כנראה לא הבנתי נכון את הסיטואציה

והאמת? תני לזה רבע להירגע. אולי גם היא הייתה מובכת ותחשוב פעמיים לפני שהיא נכנסת. וכן הייתי מבקשת מבעלי שידבר איתה ולא תכנס עד שאתם יוצאים

אוף ממש לא נעים!חשבתי שאני חזקה

קודם כל בשבילי זה ממש חדירה לפרטיות להכנס כשאת עוד בשלבי התארגנות... זה כבר לא נעים.

בעסה ממש על הפדיחה והאי נעימות שלך!

אני רק ינחם אותך שכנראה הייתה כ"כ חדורת מטרה על הכביסה שלא עניין אותה בטח כל המתרחש מסביב, העיקר שהגיעה לכביסה...

וואי, זה ממש לא לעניין. באיזה קטע היא נכנסת???יעל...

זה באמת נשמע חולי.

מבינה את הפדיחה שלך, רק שיהיה ברור לך שההתנהלות שלה לא תקינה.  שבעל יבהיר לה שהיא נכנסה לרשות הפרט..

וואי איזה מציקחילזון 123אחרונה

לא הבנתי מה הלחץ לכבס כשאת עוד מתארגנת ...

אבל נראה לי שבסוף כדאי לך לנסות לשכוח מהמקרה... אל תעמיסי על זה דימוי גוף וכו'.

ואם מותר לי- סליחה אבל הצחיק אותי הצורך לשאוב את הריצפה בגלל תחתונים שנפלו 🙈 נשמע קצת הזוי...

אני חייבת לקנות ולהתאים דיאפרגמההריון ולידה

אבל מבירור שעשיתי עולה 650 שח הייעוץ ועוד 390 הדיאפרגמה!! אין לי אפשרות כלכלית

הוצאתי הון על מניעות במהלך השנתיים האחרונות וכל דבר הסתבך וכרגע זאת הברירה היחידה!!

מה עושים?? 😩😭

כואב לשמועהמקורית

אבל הריןן לא רצוי עולה הרבה יותר אחות. לא רק כסף

אגב, לא ממליצה להשתמש בדיאפרגמה בלי ג'ל. אחוזי המניעה יורדים בלעדיו

אני לא הלכתי למתאמת וקניתי את הקאיה ביחד עם הגל שלה באתר נשיותי. משתמשת.בה בנוסף לשמפ כבר 4 שנים

אבל אני כבר עכשיו שנתיים אחרי לידההריון ולידה

מתכננת למנוע עוד כמה חודשים מקסימום עוד שנה

אבל המחירים לא שפויים

רק המניעות הזוועתיות עולות גרושים כמו גלולות

אולי באמת ארכוש רק את הדיאפרגמה והגל ואלמד לבד להשתמש בזה

אבל אחרי זה עדיין תצטרכי שוב מניעההמקורית

לדעתי זה משו שלא חוסכים בו. דווקא בגלל שיש מניעות זוועה (חוויתי על בשרי וגמני שילמתי)

אגב אם את מניקה אזלקחת בחשבון שתצטרכי ג'ל עד שיחזור לך ביוץ מסודר אחרת לא הייתי לוקחת סיכון (אבל זו אני)

רק אומרת שכשאני הלכתי למתאמתאמא לאוצר❤

היא בדקה גם את הקאיה (שאמורה להיות אוניברסלית ולהתאים לכולם כביכול) ואמרה שבגלל המבנה שלי אם הייתי קונה אותה בלי להגיע לתיאום היא אשכרה לא הייתה מונעת בכלל כי צוואר הרחם היה נשאר חשוף לגמרי!

אז רק חשוב לדעת כשקונים את הקאיה שיש אולי לא סיכוי גבוה אבל סיכוי כזה שהיא בכלל לא מתאימה לך לגוף ובעצם לא תמנע או תמנע בסיכויים הרבה פחות טובים וכו'...

ובלי קשר אני לא ממליצה על דיאפרגמה

מוזמנת לחפש בכרטיס שלי כתבתי כמה פעמים... אם את לא מוצאת תכתבי אנסה לראות בהמשך היום אם יש לי זמן למצוא את הדברים שכתבתי או לכתוב שוב...

אני לא לוקחת אחריות על אחוזי המניעההמקורית
אצל כל אחת כמובן, רק משתפת מה אצלי

ברור! וטוב שאת כותבת!אמא לאוצר❤אחרונה
פשוט חשוב לי להביא את הצד השני שכן יש אחוז מסוים של נשים קטן אומנם אבל שזה לא יהיה עבורם מניעה בכלל..
אני חושבת שאחרי פעם אצל מתאמת מבינים את העקרונות112233445566

אני אחרי לידה הלכתי שוב למתאמת ליתר בטחון,

אבל תכלס הרגשתי לפני שהצוואר מכוסה ושהיא יציבה בפנים. וזה גם מה שהיא בדקה

מנצלשת- מחפשת מתאמת רגישה ועדינה בירושליםאביגיל ##
לי מילר. מקבלת בבית זיתאוהבת את השבת
תודה.מחפשת בירושלים עצמהאביגיל ##
זה באמת יקר.. אני גם הןצאתי את זה עכשיו...אוהבת את השבת

@ooמשקל משתנה דרמטית ביות מ5 קילו אבל לדעתי זה די נשאר אותו דבר...

תלכי למישהי שמתאימה מיינקס, זה סוג מעולההה, ולא כולן מתאימות איתו

וחוץ מזה כל מניעה עולה כסף...

ומה תעשי תכלס? תיכנסי להריון / תימנעי מיחסים/ תקשיבי מניעה שמזיקה לך..?

אין באמת מה לעשות...

יש כן אפשרות להזמין דוגמית שליאפרגמה של קיה שהיא וואן סייז וזה בחינם ולבדוק לעצמך אם מתאים לך @המקורית ו @oo כתבו שעשו את זה..

אני ניסיתי והרגשתי שאני לא יודעת אם מתאים...

כן הבנתי שאחרי כמה לידות רצפת אגן יותר חלשה ועדיף דיאפרגמה מותאמת...

בהצלחה!!

תכלס השקט שווה את זה לדעתי..

וקוטל זרע הבנתי שהוא לא כזה משנה אםשמים דיאפרגמה נכון...

המתאמות כן ממליצות על שימוש עם קוטל112233445566

להגנה מירבית

משנה מאוד!ממשיכה לחלום

קוטל הזרע מעלה משמעותית את אחוזי המניעה

הבנת לא נכוןאפונה

דיאפרגמה וקוטל מונעים כל אחד בנפרד ביעילות לש 70-80%

שילוב שלהם נותן כפל הגנה, סביב 95%

קראתי באינטרנט שמחקרים עדכניים אומרים שדיאפרגמהאוהבת את השבת

שהותאמה זה 95 אחוז ועם ג'ל 98 משו כזה

ויש שטוענים שההבדל עוד יותר מינורי...

מענייןאפונה
אשמח לקישור אם יש לך
האמת זה היה ממזמן, אחפש עוד מעט בע"האוהבת את השבת
זה באמת יקר וזה מבאס112233445566

לי הדיאפרגמה התאימה גם אחרי לידה נוספת.. אז יש סיכוי שיהיה לך ככה.

והשקט מההורמונים ומדברים בגוף שלך שווה בעיני המון.

אם יש לכם החזרים ממילואים אז הרבה מתאמות הן גם מטפלות וכאלו ואפשר לעשות קבלה על טיפול.

ויש גם מתאמות זולות יותר, תעשי השוואת מחירים עם עוד כמה.

יש מצב שיש לך רופאת נשים שמתאמת?שאלה גנים
לי (לאומית) הרופאת נשים התאימה ולא שילמתי על זה שקל
וואי זאת לא פעם ראשונה שאני קוראת על זה פה בפורוםפרח חדש

אני בקופת חולים כללית וממש הייתי רוצה לדעת איזה רופאה מתעסקת עם זה

הבעיה שהתקשרתי למרפאה בבני ברק והם אפילו לא ידעו מה זה דיאפרגמה כבר מתביישת להתקשר שוב 🙈

מישהי יכולה לעזור???

כי אני מאוד מתעניינת בזה אבל אין לי חשק כרגע ללכת למתאמות פרטיות (פחות בגלל העניין הכספי)

תגידי למזכירות שישאלו את הרופאהאיזמרגד1
הגיוני שהרופאה גם אם היא לא מתאמת בעצמה תדע מי כן
חיפשתי באינטרנטהשקט הזה

המידע היחיד שמצאתי ברשימות של המתאמות על רופאה שמתאמת זה-

שירין שיראזיאן - ברכה

רופאה מומחית במיילדות וגינקולוגיה התמחיתי בבית החולים אסה\'ר – שמיר, רופאה בכירה ביחידת אם ועובר (הריון בסיכון) ועוסקת בליווי הריונות בסיכון בביה\'\'ח ובקהילה. בעלים של מרפאת לליב, מרפאת נשים ייחודית בנס ציונה המעניקה שירותי רפואה במקביל לרפואה משלימה ואלטרנטיבית בוגרת לימודי המשך אונ ת\"א ברפואת גיל המעבר תיאום דיאפרגמה במרפאת לליב

03-3747663

הכשרה ע"י: בבית החולים אסה\'ר – שמיר

סוג התאמה: חד/ דו שלבי

אבל יכול להיות שהרשימות האלה לא מעודכנות או שיש רופאות שלא מופיעות ברשימות האלו

תודה רבה!!פרח חדש
יום נישואין 50 להוריםרוני 1234

אשמח לרעיונות איך לחגוג להורים שלנו יום נישואין 50.

מסיבות שונות שאר האחים פחות משתפים פעולה כך שאני מארגנת הכל לבד כמעט…

חשבתי על ערב במסעדה (רעיונות למסעדה בירושלים שאפשר לסגור חדר פרטי עם מסך ומקרן?)

מצגת/סרט

משחק

מתנה

אם כבר חגגתם להורים אשמח לשמוע מה היה…

באנו להורים בהפתעה עם אוכלממתקית

קינוחים, משחקי חברה וכו...
כך שלא היו צריכים לצאת מהבית.
צריך שיתוף פעולה של כולם...
עם ארגון טוב יוצא מווושששלללםםם

מסעדותחנהלה

ריקוטה

חצר עין כרם

פיקולינו

(חלביות)

בהצלחה

אנחנו חגגנו להם 40מאוהבת בילדי

כל אחד הכין משהו,

עשינו בבית של אחותי

הבאנו מקרן והכנו עליהם שאלון וכולנו ענינו עם הפלפונים. לא זוכרת איך קוראים לזה. היה ממש מוצלח ומצחיק!

הנכדים השתתפו כמובן 

ובכללי להורים היה נחת מהגיבוש בינינו

אה, ועשינו גם מיתוג- הדפסנו לצלחות, למפיונים, לבקבוקי שתיה ולמתנות את הלוגו של המשפחה. יצא ממש מוצלח

קהוט - ממש מוצלחברונזה

זה חידון, תבדקי באינטרנט

ממש פשוט להכין ולתפעל ותמיד יוצא כייף

אם יש לך זמן כנסי לשיין בקטגוריה התאמה אישית יש מלא דברים ליומולדת תוכלי להתאים

(נגיד הדפסה של הפרצופים שלהם על קשיות לשתיה או חולצות)

לדעתי ממש מקפיץ את האירוע שהכל ממותג ובאותם צבעים

אפשר כלמיני משחקי חברה שמגבשים

אם אחים זורמים אפשר שכל אחד יביא חפץ שמזכיר לו את הילדות, עשינו לסבתא שלי עם משפחה גדולה וממש היה מרגש ויפה

אפשר קופסא של מלא קשקושים בשקל ואז סבב של ברכות לפי המתנה

או

מלא מתנות קטנות וכל זוג או משפחה צריכים להעניק להם בזמן האירוע  ולהסביר למה

כמה אחים אתם? אפשר לחלק לכל משפחה עשור וכל משפחה צריכה להכין קטע הקראה/מתנה/זיכרון ילדות מהעשור הזה (אמרת שהם לא זורמים אבל אולי עם בקשה ספציפית כן יזרמו?)

עוד משהו שנזכרתיברונזה

יש כאלה שמכינים קופסאת בריחה על ההורים

זה עולה כסף אבל אם יש תקציב אולי שווה לכם..

חפשי טריקס- זה חידון קליקריםטרכיאדהאחרונה

מזינים את הניידים של כל המשתתפים ומחברים שאלות משפחתיות, אפשר גם להוסיף תמונות 

יוצא מוצלח מאד מאד

הספר הזה שינה אותי, גם אם לא הפך לרב מכר.אם_שמחה_הללויה

חלקכן יודעות שלפני שנה הוצאתי לאור ספר אישי שכתבתי “חכמת הבדיעבד”.

ספר על תהליך החזרה בתשובה שלי, ההתמודדויות, המשקעים והדרך שעברתי עם עצמי.

מכרתי חלק מהעותקים לחברים, מכרים ואנשים מהרשת, אבל נשארו אצלי הרבה ספרים.

בהתחלה זה הכאיב לי. הרגשתי שאולי הספר לא הגיע לאן שקיוויתי שיגיע.

אבל עם הזמן הבנתי משהו אחר ,עצם הכתיבה וההוצאה לאור היו עבורי תהליך עמוק ומשחרר.

מין טיפול נפשי שעברתי עם עצמי.

הבנתי שאני לא חייבת להוכיח עכשיו שום דבר דרך שיווק או דרך כמה אנשים לקחו עותק. אני לא רוצה “לשכנע” אנשים לקחת חתיכה מהלב שלי.

והעובדה שהעזתי להוציא לעולם מחשבות כל כך אישיות כבר שינתה אותי, גם בלי קשר לכמות העותקים שנמכרו. הרבה אנשים חולמים לעשות את זה כל החיים ולא מעזים אפילו להתחיל.

אני גם מבינה שלא כל דבר חייב להפוך להצלחה מסחרית, כדי שתהיה לו משמעות.

אז החלטתי להשאיר לעצמי כמה עותקים, ואת השאר להעביר הלאה באהבה למי שזה יכול לגעת בה בזמן הנכון.

פירסמתי פוסט למסירה לעמותות, קבוצות נשים או נשים פרטיות, ומה שלא יימסר פשוט אשחרר.

זה לא למחוק את הסיפור שלי.

הוא כבר קיים ויצא לעולם. הוא כבר שינה אותי.

העותקים הפיזיים הם לא ההוכחה היחידה לזה.

ולפעמים, לשחרר משהו שסיים את התפקיד שלו בחיים זה דווקא מה שמאפשר לנו להתקדם הלאה ❤️

אם את מכירה או יכולה להפנות אותי ל: • נשים בתהליך חיפוש עצמי / התחזקות

• עמותות, מדרשות או קבוצות נשים

• מקומות שמלווים התמודדות רגשית או התמכרויות

אשמח ממש ❤️

אני לא מחפשת למכור, אלא פשוט לתרום באהבה.

**האיסוף מנתניה.

באהבה, מרים.

רק רוצה לתת לך חיבוק ענק ענק!!! מעריכה מאדאמהלה

ונהניתי כל פעם מחדש מהקטעים שהעלית פה.

רק תדעי שיש ספרים שלוקח להם זמן להיטמע....

בהצלחה רבה אהובה!!

תודה אהובה! זה בדיק מה שהייתי צריכה לקרוא עכשיואם_שמחה_הללויה

בסוף גם אם זה נגע בלב של בן אדם אחד זה כבר שווה המון בשבילי.

חיבוקפילה

אולי זה בגלל שהרבה אנשים היום עם הוצאות לא צפויות בגלל מלחמה.

וגם יש המון תכנים חינמיים. 

יכול להיותאם_שמחה_הללויה

אבל אני מאמינה שלכל ספר יש את הדרך והזמן שלו להגיע לאנשים.

וואו. איזו תובנה חזקה!וואלה באלה

תמיד ככ אוהבת לקרוא אותך

ומדהים לראות שאת מצליחה להוריד את התובנות שלך למציאות ועושה עם זה דברים בפועל.

מרגשת והשראה

שיהיה לך המון בהצלחה❤️

וואיי תודה איזה לב ואיזה עין טובה!אם_שמחה_הללויה

התבשלתי עם ההחלטה לשחרר..אבל עכשיו אני שלמה איתה ממש

איזו מקסימה את ❤️נגמרו לי השמותאחרונה
ב"ה שתראי המון ברכה בכל צעד וצעד 🙏❤️

אולי יעניין אותך