איך מחנכים בנות לצניעות?בארץ אהבתי
אני יודעת שצניעות זה הרבה מעבר ללבוש, אבל כרגע רוצה להתמקד בעניין הלבוש (מי שרוצה להתייחס גם מעבר - מוזמנת...).
נראה לי שזה אחד הניסיונות הקשים בדור שלנו. וברור לי גם שאין נוסחה מוחלטת, וכמה שנשתדל לפעול נכון - בסוף ההחלטה היא של הבת, ולא הכל בידיים שלי.

אבל בכל זאת, רוצה לשמוע מאמהות אחרות - מה כדאי לעשות/להגיד, מה לא כדאי לעשות/להגיד.
ומי שרוצה יכולה לשתף גם בתור בת - אילו דברים שההורים עשו/אמרו עזרו, ואילו דברים פגעו.

(באופן אישי מרגישה שאני לא באמת מבינה את הניסיון הזה מבפנים. הניסיונות שלי הם בדברים אחרים, אבל בבגדים היה לי די טבעי להתלבש בצניעות. ואני מרגישה שזה מקשה עלי לדעת איך להתייחס נכון עם הבת שלי, שאני רואה שאצלה הניסיון הרבה יותר גדול...)
לא חוסכים בכסףמיואשת******
הרבה פעמים דברים צנועים פחות יפים
אם יופי חשוב לה אז מראים לה שאת מוכנה לקנות יקר, מיוחד, לטרוח וללכת והכל בשביל למצוא משהו שיפה ומיוחד בעיניה אבל גם צנוע בעיניך
בדיוקדפני11
ואני בבעיה ההפוכה...
זה נושא לא פשוט לי
וממש מתאמצת ללכת צנוע
ולא יודעת איך אצליח לחנך את בנותיי לצניעות כשלי זה ככ קשה....
(מצד שני ברור לי שחשוף כלומר שרואים ממש גוף, זה קו אדום, פשוט קשה לי למשל עם מכנסיים או טייצים ארוכים ושמלה קצרה.. מטפחתתשלמה וכאלה. ודווקא בזה בגלל שזה ברור לי אז מרגישה שיותר יכולה להסביר שזה פשוט לא שייך וזהו זה. כאילו המסר שלי חזק ולכן מאמינה ומקווה שזה גם יעבור אליהן...... אם כי אין לדעת..)
נראה לי שצריך הרבה להתפלל על זה.

בכל אופן כשלב ראשון לא לחסוך בכסף כמו שמיואשת אמרה..
תודה! זה באמת ממש חשובבארץ אהבתי
בעיקר דוגמא אישית נראה לימאוהבת בילדי

חוץ מההלכה ה"יבשה". גם להסביר שצניעות זה מכובדות - בדיבור, בהתנהגות...

הלוואי שנזכה

זה נכון, אבל נראה לי שלא מספיקבארץ אהבתי
יש המון משפחות שהאמא התלבשה בצניעות, והילדות לא ממשיכות בזה. דוגמא אישית במקרה הזה לא מספיקה לבד לדעתי.

והדיבור מעבר בהחלט נכון. תודה...
אני חושבתממשיכה לחלום
שדוגמא אישית בנושא של צניעות זה שהילדה רואה דאמא לא מוותרת על עצמה, שאמא מתלבשת יפה וצנוע. שאמא מטפחת את עצמה ובאמת משקיעה בלבוש ובנראות שלה בצניעות.
אני חושבת שזה עובר הלאה

וכשהיא תגדל אפשר גם לשתף במורכבות של הנושא, גם בלבוש וגם בדברים אחרים שאולי היית רוצה אבל זה לא צנוע אז בוחרת לוותר, ולהשקיע מאמצים בלמצוא משהו שיענה על הצורך שלך בצורה הכי טובה
ועוד משהוממשיכה לחלום
התגובות כאן מדהימות!
תודה רבה לכולן
כתבת יפהבארץ אהבתי
כמו שכתבתי, אני פחות חווה את המורכבות פה, אז פחות יש לי במה לשתף בזה.
אבל להשקיע במראה שלי זה בהחלט נכון. משתדלת...
לנסות להבין מה יפה בעיניהאמא יקרה לי*

ולחפש בכיוון שלה דברים מתאימים. ומשקיעה גם במה שמעבר לבגדים- תכשיטים,

קצת איפור איכותי, שיער...

בגדול, זה שיח מאד פתוח אצלנו. כמו בכל דבר בחינוך, חשוב לנו ללמד אותה לבחור בטוב.

הבחירה תהיה תמיד שלה, ההתלבטות תהיה גם איתי (כאשר בשלב זהשל חייה זה כבר בא ממנה לחלוטין)

גם אני יכולה למדוד שמלה שאני אוהבת ולוותר עליה מטעמי צניעות וחשוב לי שהיא תחווה את זה גם מהמקום שלי.

ובעיקר למדנו, יחד פשוט להתפלל על זה. ממש מבקשות מה' שיתן לנו סיעתא דשמיא לפני סבב שופינג. וב"ה הנערה שלי כבר בחורה שמסיימת י"ב והיא צנועה בתוך סביבה לא הומוגנית

ואני ממש גאה בה.

תודה רבה, כתבת ממש יפהבארץ אהבתי
ואיזו זכות לראות שזה באמת הצליח...
מדהים שהצלחתי ליצור שיח כזה איתה.
ואת ממש צודקת בקטע של לאפשר להשקיע במראה גם מעבר לבגדים.
זה גם מעלה לי שאלה - מאיזה גיל הגיוני לתת לילדה להתחיל להתאפר? הבת שלי בת 8, היא מספרת שיש בנות בכיתה שמעגלות את הריסים, שמות לק, ועוד כל מיני איפור. בינתיים היא ביקשה לעצמה לק, ושאני אקנה לה איפור בכיתה ו'..
8 זה ממש מוקדם,אמא יקרה לי*

אם כי זה תלוי גם בסביבה שלה. הכי חשוב בעיני זה להישאר רלוונטית ושותפה ולהבין מה 

הלך הרוח אצל החברות ולנהל על זה שיחה. מה מתאים לנו, מה פחות?

מה ממש היתה רוצה ומה פחות? נניח, אולי לק עדין כן אפשר (יש לי בת 4 שגם מתלהבת מאד

ואני שמה לה משהו עדין, על גבול השקוף) ולבחור יחד צבע שיספק אותה והוא בגוון צנוע...

ויכול להיות שזה יספק אותה כך שלא תצטרך איפור אחר, ריסים וכו'

לק זה ממש כיף לילדותבת 30

אני נתתי להן לק עדין מתי שרצו...רק מחוץ לבית כי אני לא סובלת את הריח.

ובחודש אדר- לק כחול...

זה יותר קטע של להרגיש שהן מחקות את האמהות שלהן (כלומר, אמהות אחרות. אני לא סובלת לק).

ואגב איפור וכד'- זה מזמין לשיחה על כמה אני יפה בפני עצמי ולמה בכלל לשים איפור, ומתי?

נניח, הייתי זורמת איתה ושמה לה איפור עדין בשבת. 

תודה! זה ממש עוזר ליבארץ אהבתי
נראה ליבת 30

שחשוב שתהיה לך נחת סביב הנושא.

אם הילדה רואה שכל דבר "מקפיץ" אותך היא בסוף תדע שיש לה קלף חזק ביד...

אבל אם הכל בסדר, ושמים קצת לק וקצת איפור (אפילו הגדולות שלי לפעמים משתעשעות, מרטיבות עפרונות צבעוניים מתאפרות להן ושמות כיסויי ראש מצחיקים) אז בעצם אין פה בכלל ענין של צניעות.

את גם יכולה להרגיש מתי יש משהו שהוא כן נובע ממקום שנושק לנושא הצניעות ומתי זה בעצם סוג של הנאה ילדותית. 

את ממש צודקתבארץ אהבתי
הדיוק הזה ממש חשוב לי.
יש פה בהחלט עבודה שאני צריכה לעשות עם עצמי, כדי שהנושא הזה יהיה בנחת. (גדלתי ממש אחרת, אבל ב"ה עושה שינוי לטובה... עצם זה שקניתי לעצמי איפור היה צעד משמעותי, וכן כבר יצא לי כמה פעמים לשים לב קצת מהאיפור שלי, לבקשתה).
אני רק - איזה כיף לך שזה לא נסיון בשבילך!😳קופצת
בהחלט...בארץ אהבתי
מודה לה' על זה...
ומעריצה כל אישה שמצליחה ללכת בצניעות למרות שזה כן ניסיון בשבילה.
גם אני ככהפרצוף כרית

קל וטבעי לי להתלבש צנוע... מעולם לא רציתי אחרת.. 

אני לא חושבת שיש נוסחאת פלאאור123456
אמא שלי האישה הכי צנועה ביקום ( לא שאלים או בסגנון אבל צניעות זה הדבר הכי חשוב לה בצורה קיצונית) אני שנאתי את זה ממש והתמרדתי
בסוף לרוב הדברים חזרתי אבל אני עם כיסוי חלקי וגם זה קשה לי מאד מאד מאד!!
הגדולה הייתה נראית לי ממש בקו של הצניעות ופתאום..בום!! חציאות קצרות חשוף וקצר...
מדברים מטפטפים מסבירים אבל בגיל 19 זה לא ממש ע6זר ☹️
רק תפילות

לי קשה לחנך לצניעות כי אני מרגישה שזה לא בנפשי בכלל למרות שאני מקפידה כמעט על הכל
תודה על השיתוף...בארץ אהבתי
את לגמרי צודקת שאין נוסחת פלא. וגם בזה שעד גיל גדול לא תמיד אפשר לדעת בכלל איך זה יהיה בהמשך.

אבל כן מנסה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה לאהוב את המצווה הזו, לא להרגיש שהיא צריכה לברוח ממנה.

את יכולה לזהות מה גרם לך כל כך להתרחק מאיך שאמא שלך היתה?
זה היה אובססיבי אצלהאור123456
עד היום היא כל הזמן אומרת שמהות האישה זה הצניעות
אותי זה משגע...זהו רק צניעות זה מה שחשוב באישה??
אני בגיל שזה היה סביר הסברתי מה זה יכול לגרום לגבר ולמה זה חשוב למנוע את זה...
אני מאד פתוחה עם הילדים ולי זה התאים
ולגבי הגדולה שלי אני מאמינה שזה עיניין של זמן כי אצלנו בעלי מאד סגר אותה ( לא הסכים צמיד רגל אן לק או עגיל נוסף כשהמורות בבית ספר המעולה שהיא הייתה בו עשו את זה)
המלחמות שלי להסביר שלחנוק זה לא הדרך לא עזר לי אז...עכשיו הוא מתחיל להבין
כשהיא אומרת לו בפרוש שזה שהוא חנק אותה מידי גרם לה לרצות לפרוץ גבולות..
תודה, זה ממש חשוב לי לשמועבארץ אהבתי
כתבת שתי נקודות ממש חשובות. תודה על השיתוף...
בשמחה 😊אור123456
לגבי הסברקצתצפוף
לי זה לא עוזר
כאילו אם זה מפריע לגבר שישמור על עצמו
למה אני צריכה להתכסות בגללו
דומה אבל שונה לי עזר שאמא שלי תמיד אמרה לנו שאנחנו יפות! טפחה מאד את הפן הנשי וספרה לנו בהתרגשות ובשמחה שכל זה נועד לשמח את הבנזוג שלנו וכמה קדוש וטהור היופי שלנו.. בבית היינו חבורת בנות מתאפרות מתיפיפות היא תמיד עודדה את זה שנתאמן להיות יפות.. ובנתיים שומרים את היופי הגדול
זה ליווה אותי בלב וכשהתחתנו ספרתי לבעלי קצת לפני החתונה שאני ממש מצפה לנישואים שלנו כי כל כך הרבה שנים אני מטפחת לו אישה יפה.. והכל שמור ובשבילו מאד ריגש גם אותו
חושבת שבסופו של דבר הענין הוא שהגישה היא כן ולא שלילית. לא אסור לגברים.. אלא כן יופי יהיה כיף לבעלך.
כמובן זה לא מתאים בכל גיל..
תודה, זה ממש כיוון יפהבארץ אהבתי
ואו זה מרגש!!!לפניו ברננה!
היה לי כל כך כיף לקרוא את מה שכתבתאם_שמחה_הללויה
ואיזה מקסימה אמא שלך
זה נכון.. ולא רק בגלל זהקצתצפוף
מאיזה גיל באמת אמא שלכן התחילה לטפטף לכן את זה?מתואמת
כי התחלתי גם לחשוב בכיוון הזה בתור הסבר. אבל בגיל שמונה זה ודאי לא מתאים עדיין, ובגיל ארבע-עשרה - אני עוד מתלבטת...
אני לא יודעת לומרקצתצפוף
אבל הגם שאני מבית חרדי ומיניות בוודאי לא היתה נושא בקול ואמא שלי מכוסה בבית גם בשיער וגם בלבוש ידענו שהיא אוהבת להיות יפה ואוהבת שאבא שלי רואה אותה כך.
זה מגיל 0.
וההסבר לדעתי עוד מגיל חטיבה.. לא בצורת שיח אלא כאוירה
ובעולמינו שילדים יודעים הכל ממילא עדיף שיראו את הדברים בבית באור חיובי
מעניין... לא יודעת איך להצליח לעשות את זה מתואמת
אבל לפני כמה חודשים הבנתי שהגיע הזמן להתחיל לטפטף את זה, כשקלטתי פתאום שהבת שלי לא יודעת בעצם למה נשים נשואות מכסות את הראש... (כלומר, מה הפן העמוק יותר של זה)
מהמםדפני11
אבל לא הרגשת מוזר, כאילו למה לשמור רק לו? למה לא להראות לכולם את היופי?

(זה כמו שהיו אצלנו מורות שדיברו על זה שהגוף הוא כמו יהלום ולא מראים לכולם יהלומים וממש לא התחברתי לזה כי ברור שלובשים יהלומים וכולם רואים, אחרת למה הם נועדו?)
תלוי איך את רואה את זהקצתצפוף
לי היה ברור שאני שווה והרבה ולפיכך לא אחלק לכל אחד מעצמי.
זה הלך יופי עם תחושת הבטחון העצמי שלי.
מהיופי שלי אתן רק למי שאבחר.. זה לא דבר שכל אחד ראוי לו כי לא כל אחד ראוי לבחורה כמוני.
זה שלא כל אחד יגע בךדפני11
זה ברור

אבל למה זה שאני מראה כמה הגוף שלי יפה וכמה אני יפה ומושכת באופן כללי- רק לראות ולהנות מהיופי, מה שנקרא, למה זה לא משהו שאפשר שעוד אנשים יראו?

באמת לא מצליחה להבין.

זה כמו שמישהי תגיד- אני כותבת שירים ממש יפים ולכן לא אתן לאחרים לראות ולא אפרסם אותם.
או - אני רוקדת מעלף ולכן אף פעם לא אופיע על במה כי אני שווה ולכן לא אחלק לכל אחד מעצמי....

כאילו..
למה היופי/הגוף זה משהו ששומרים דווקא לבעל?
ברור שאני לא מדברת כאן על מגע. ברור ברור.
מדברת רק על הסתכלות. ושוב, כמובן שלא בהייה או אובייקט או לא יודעת מה....
רק להראות פצצה.

למה זה חייב להיות או או?

באמת שואלת, לא ממקום מתריס.
אם לא היה הציווי האלוקי והעניין של מה שזה עושה לגברים, באמת לא רואה סיבה למה לא....
אני מאמינהקצתצפוף
שזה אחריות הגברים לשמור על עצמם.
אבל כן אם הייתי כותבת שירים יפים עם עומק ומשמעות הייתי מרגישה חשיפה בפרסום שלהם. אולי זו רק אני?
ואגב אינני הולכת עם שאל כמובן. אני לגמרי מטפחת את עצמי כללית. אבל הסיבה שד ברא את היופי הנשי היא לגמרי כדי לענג ולמשוך את הגבר שירצה באישה ואז יביא ממנה ילדים.
לכן רווקה יכולה לגלות שערה היפה ואישה נשואה מוסיפה כיסוי כי היופי הזה בחוץ לא נצרך.
מוסיפהקצתצפוף
שלראות את הציווי האלוקי רק בגלל הגבר גורם לי אישית לכעס מסוים. למה זה אחריותי?
אם היופי שלי מפריע להם שיעצמו עיניים...

מעניין ממשדפני11
מה שאת אומרת שה' הביא יופי לאישה בשביל המשכיות העולם....
לא יודעת. יש בזה ממש.... אבל לא מסתדר לי שזה רק בשביל זה....

ודווקא זה היה יותר מעצבן אותי חחח כי אני יפה כי אני יפה, לא *בשביל* מישהו...

ולעומת זאת דווקא מאוד מסתדר לי העניין שאנחנו שומרות על צניעות גם בשביל הגברים.
*כלומר*, אנחנו שומרות על צניעות כי זה רצון ה'. ואני חושבת שחלק מזה שזהו רצונו הוא כדי לשמור על החברה שלנו שלמה (במובן של תאים משפחתיים שלמים, שמה לעשות חוסר צניעות יכול להוביל לשם באם האדם לא מתוקן)
וגם כדי לגרום לנו כחברה לשים דגש יותר על פיתוח הפנימיות ולא החיצוניות (שזה אמור להיות חלק ממה שיגרום לאדם להיות עם מידות מתוקנות ולא לפרק משפחה באם נתקל בחוסר צניעות)

וכן
דווקא מאז שהתחתנתי ודיברתי עם בעלי כמה פעמים על העניין הזה שזה לא תמיד כזה פשוט לעצום עיניים.
וכשאני חושבת על בעלי אני רוצה שתהיה לו סביבה שיוכל להתהלך בה.. ואני גם רוצה שלא יתן עינו באישה אחרת חלילה.
וכמו שאני רוצה ככה עליו גם אישתו של הבחור שהולך לידי ברחוב רוצה ככה עליו..
(וברור לי שזה לא קשור אחד לשני, ושגבר יכול לשמור/לא לשמור על עצמו גם אם החברה צנועה וגם אם לא... ועדיין. חושבת שזה עוזר)
לכן זה דווקא מסתדר לי שה' עוזר לנו בזה שתהיה לנו חברה מתוקנת מהבחינות האלה.
ואני מוכנה לתרום את תרומתי למאמץ החברתי הזה, עם כמה שזה קשה לי.
זה משתלם לכולנו....
חח איך כל אחת רואה את הדברים. מה שנקרא 70 פנים...
אני תופסת יופי כמתנה גדולה שה'קופצת
הביא לי כי הוא אוהב אותי.

הוא רצה שאסתכל במראה ואוהב את מה שאני רואה.
ושזה ישמח אותי כ"כ.

בדיוק כמו הרבה מתנות נוספות שהוא נתן לי באהבתו אותי.

והשמחה הזו, והכרת הטוב הענקית שיש לי על זה - מאוד מחבר אותי אליו.
בדיוק. מתחברת לגישה הזאתדפני11
יכולה לומר לךקצתצפוף
שאחרי החתונה דברנו על צניעות בבית בזמן הרחקות ובעלי טען שהשיח שהביאו לי בבית הספר ממש פוגע.
הוא אחראי לעצמו ולשמור את עיניו ואני לא אמורה להתקיל אותו אבל גם לא לעשות דברים מוזרים וברור שבבית לא אהיה לבושה כמו בחוץ גם אם זה קשה לו.

ברור שכשאני רואה לפעמים נשים חשופות מאד ברחוב בא לי לומר להן שלא יתלוננו אם יטרידו אותן... הן קצת מזמנות את זה.
אם רב גופך מגולה זה בחירה מסוימת שאת אומרת בה משהו. אצלי זה מתפרש כהזמנה.
אגב הלכות צניעות בשולחן ערוך נכתבו לגברים. כי צניעות בלבוש זה שמירה על הבית המכובד של הנשמה שלנו, חלק אלוק ממעל.
בכל אופן כטינאייגרית לא הסכמתי שיפילו עלי את האחריות על כשלים בשמירת עיניים של גברים סביבי בוודאי כשמדובר באורך חצאית לא בטיול ברחוב בבגד ים...
פסקה אחרונה שכתבת זה כל כך נכוןאם_שמחה_הללויה
פעם מישהי שלא הולכת צנוע אמרה לי "אבל אני בן אדם טוב, זה מה שחשוב, לא איך שאני מתלבשת" אז כל כך רציתי להגיד לה את מה שכתבת שבצניעות יש הרבה יושר פנימי ומה ש"שנוא אליך אל תעשה לחבריך"
להראותהמקורית
'פצצה' מזמין בהייה
מזמין ראייה שלך כאובייקט
אנחנו כנשים אולי פחות מבינות את זה אבל יצא לי לדבר על זה עם בעלי פעם וההסתכלות היא שונה. לגמרי. על אישה יפה או על אישה 'פצצה' והקונוטציות בהתאם.
וגם - התשובה באמת לדעתי נמצאת בציווי האלוקי ובכל הדברים האחרים שאמרו חזל בנושא שאולי הם לא 'להלכה' אבל נותנים תשובה

וגם - למה שתרצי שיסתכלו עלייך בתור 'פצצה'? למה לא בתור אישה נאה, חכמה, טובה, אשת שיח, בעלת מידות טובות?
או שלא הבנתי מה ההגדרה שלך ל'פצצה'? ואת מתכוונת לאישה שנראית טוב ולבושה יפה ? כי זה לא סותר לבוש צנוע
יש הבדל בין הדוגמאות שנתתמיואשת******
מי שמפרסם שירים או מי שרוקדת עושה את זה כי היא רוצה להעביר משהו, מסר, אמירה, חלק מעצמה לעולם. הריקוד לא נעשה על מנת שיהנו להסתכל עליך כגוף- חזה ישבן וכו, אלא כדי להעביר עם הגוף שלך סיפור, אמנות, זה בריקוד אמיתי שנעשה כאמנות. (בלי להיכנס לעולם דתי וצניעותי)
ריקוד שנעשה לשם בהייה בגוף של אשה, שיסתכלו עליה, זה - סליחה על הבוטות- סטריפטיז. ששמים כסף לרקדנית ב*** שלה , וזה המקבילה של מי שמסתובבת ברחוב בלבוש שצועק- תסתכלו עלי, אני אשה. יש לי חזה גדול. לבשתי את החולצה הצמודה הזו כדי שתשימו לב ולא תפספסו אותו
אי אפשר להשוות בין כשרון לבין מראה יפה זה פשוט שני דברים שונים לחלוטין וזה לגמרי בלי קשר לדת ולצניעות. דוגמת הריקוד היא מהעולם הכללי לגמרי
זאת דעתי.
אז לפי דבריך:קופצת
מה ההבדל אם אני "משתמשת" לדוגמא בחוכמה שיש לי, לבין אם אני "משתמשת" ביופי?

שניהם תכונות/ מתנות שקיבלתי.
למה להשתמש בשכל זה מוערך ולגיטימי, ולהשתמש ביופי שלי זה זול ופרובוקטיבי?
אם תלכי ברחוב ותעצרי אנשים ותסבירי להם משוואותמיואשת******
זה גם לא יהיה הכי מוערך, זה יהיה שוויצרי ודוחה

בשכל משתמשים להרוויח כסף
בגוף זה זנות
למה? זה באמת דיון שצריך להסביר בו משהו?
אפשר להשיג בגוף הרבה דברים.קופצת
ואני ממש לא מדברת על זנות.

אני יודעת ומכירה את תפיסת העולם.
אבל לא פעם תוהה - למה כ"כ לגיטימי להשיג דברים בכוח החכמה/ הדיבור/ הקסם האישי - ורק בעזרת מראה יפה ונשי - זה פסול..

ושוב, מכירה את המוסכמה החברתית בנושא. אבל בעיני זה מוסכמה, לא מצליחה להבין את ההגיון
בכייני זה פשוט רדוד.לא מחוברת
בן אדם הוא נשמה הוא עומק. חוכמה זה לא סתם משהו חוכמה זה מה שמבדיל אותנו מבהמות. בד״כ חוכמה זה גם נרכש עם מלא עמל.
יופי גם יש בו מלא דברים מדהימים, אבל מפה להשוות את זה לחוכמה? נראה לי קצת מוגזם..
חכמה לא נרכשת בעמל.קופצת
בנ"א נולד עם רמת משכל מסוימת/ כושר התמדה/ יכולת קליטה.

הוא יכול לפתח אותה כמובן, כמו כל תכונה...
אני חושבת שזה בסוף כן עמל.לא מחוברת
יש כאלה שיותר קל להם ודאי.
אבל הם כולם מתאמצים להגיע לאיפה שהם.
גם אם זה כיף להם לשבת שעות על גבי שעות בלימוד זה עמל.
כי את הולכת לפי ההגיון שלךהמקורית
וההסתכלות צריכה להיות השקפתית לפי רוח התורה כדי להבין מה התורה אומרת לנו.
יכול להיות שלא תקבלי את זה לפי ההגיון שלך, אבל הנאה של גבר מאישה שהיא לא אשתו היא אסורה. ואם את 'משתמשת' בגוף שלך כדי להשיג דברים, את פועלת על הצד שמושך את בני המין הגברי לצורך פתיחת דלתות. נשמע לי נורא האמת אם הבנתי אותך נכון..
זה גם מוזיל בעיניי את העניין של האמונה בכך שצריך להגיע אלינו יגיע אלינו גם כך, גם בלי להשתמש באמצעים כאלה. זו השתדלות אסורה. בראייה של התורה.
ואם אכן הבנתי אותך נכון, מי הייתה רוצה להתקבל לעבודה נגיד, בזכות הרגליים היפות שלה? בשביל זה אישה למדה והשקיעה כמה שנים או תקופה..?
אין לה משו אחר להציע? כריזמה, יכולת דיבור, חיוך, למדנות (היא למדה מקצוע או תואר לצורך העניין כדי שתוכל להתפרנס), חריצות, יכולת קליטה מהירה, יכולת לעשות כמה משימות בו זמנית?
קודם כל אני מדברת תאורתית בלבד.קופצת
ברור שבסוף מה שבפועל - זו ההלכה.

למה בעיניך להשתמש בחריצות/ יכולת קליטה על מנת להתקדם בעבודה - זה לגיטימי.
ולהשתמש ביופי - זה פסול?!.

הן על חריצות והן על יופי - לא עבדת מאומה.
שתיהם קיבלת מתנה משמיים.
זה לא שרכשת את מהירות הקליטה שלך בעמל רב.. - נולדת ככה.

אז בזה כן ראוי להשתמש על מנת להשיג קידום? וביופי לא?

הבנת מה אני שואלת?

וכן, אני מאוד שמחה כשמחמיאים לי שאני יפה. זוהי בהחלט אחת המתנות שאני אסירת תודה עליהן.
זה לא קשור לדת ולהלכהמיואשת******
זה לא לגיטימי להשתמש לצורך קידום בעבודה במשהו שלא מקצועי וענייני
אם את עובדת כדוגמנית תשמשי ביוםי לקידום
ואם את עובדת כרואת חשבון והשתמשת ביופי כדי לקדם את עצמך בעיני הבוס אז בעיני זה קרוב לזנות. ובאמת זה לא קשור לדת או להלכה פשוט להגיון לישרות ולמוסריות.
מי שתגרום לגבר לקדם אותה שלא על בסיס שיקולים מקצועיים ועל ידי פניה לחלק בגוף שלו שהוא לא השכל… אני לא אמשיך.
האם יש כאלו שעושים את זה? בוודאי
האם זה מקצועי? הכי לא
האם זה מוסרי?
הכי לא
האם זה מפתיע אותי שאני צריכה להסביר את זה? ממש כן.
באמת נראה לך תבואי לבית חולים ותבוא לנתח אותך רופאה שקידמו אותה כי היא יפה יותר מהחברה שלה? לכן היא תנתח אותך?
שיקדמו את הרואת חשבון הפחות טובה כי יש לה חזה גדול? ברצינות זה נשמע למישהי פה כמו משהו שאם לא ההלכה היה קביל?

את רוצה לחיות בחברה כזו?
ב״ה שזה אסור בכל רבדי הציבור ולא רק אצל דתיים אוי ואבוי באיזה עולם היינו חיים
אני בהחלט חושבת שיש גם רופאיםקופצת
שקידמו אותם/ הגיעו לאן שהגיעו - הרבה בזכות קסם אישי או כריזמה למשל, ולא נטו מקצועיות.

אולי לא כיף לשמוע. אבל זה העולם. כולנו, מושפעים מדברים חיצוניים.

אז לא יקחו אדיוט גמור עם קסם אישי לנתח רק כי הוא קוסם. אבל בואי נאמר בין כמה שווים ברמה - סיכוי גדול שיעדיפו אותו.

רע? לא בהכרח.
זה המתנה שלו פה בעולם. זה אחד הכוחות והכלים שלו להתקדם ולהצליח.

את לוקחת את הדברים למקום ממש זנותי ומיני.
אבל יופי של אשה הוא לא רק מין, זה מה שאני מנסה להסביר.
זה כוח. זה כלי להשתמש בו.
ואם קדמו אותי בעבודה - אחרי שבדקו שטכנית ומקצועית אני מתאימה - בגלל שאני יפה להם יותר בעין - לי אין בעיה עם זה.
באמת.

זה אחד הכלים שלי פה בעולם, בדיוק כמו שאר הכלים בהם ניחנתי.
זה שזה מצב שקיים לא אומר שזה טובמיואשת******
ויופי של אשה שבגללו מקדמים אותה לגמרי מתרגם כמין. זה לא שאני לוקחת את זה למקום כזה, זה שמי שלא מבינה את זה עוצמת עיניים.
אם אשה לא תקדם אותך כי ״את יפה לה בעין״ אבל גבר כן, אז זה ממקום מיני וזנותי. לחלוטין.
זה ה״כוח״ הזה שאת מדברת עליו. אם זה לא היה מקום מיני לא היה לזה כוח.
אם זה היה קסם אישי וכריזמה זה לא היה קשור ליופי.
לא נעים לשמוע? נכון. זה המציאות.
האם ברור לי שזה קורה? כן. לחלוטין.
ב״ה יש חברות וחוקים נגד זה והלוואי שיכנס יותר ויותר.

מצב היפותטי שבו יש שני אנשים שווים לחלוטין בכל יכולותיהם המקצועיות וקידמו את האשה כי היא יפה…. נו נו. היפותטי. לרוב הם לא יהיו שווים לחלוטין.
לרוב גם יקדמו את הגבר כי הוא לא יולד
הוגן? לא. הוגן שיקדמו את היפה כי היא יפה? גם כן לא
שאם יש שני נשים יקדמו את היפה בינהן? באמת נראה לך משהו הגיוני נורמלי ולא מזיז לך שקידמו אותך כי את יותר נאה/גבוהה/ מקסימה/ רזה מאשר זאת שיושבת לידך? קטונתי מלהסביר כמה זה עקום בעיני
טוב. אנחנו כנראה לא נסכים.קופצת
אני באמת לא מבינה את ההבדל בין כריזמה ליופי.
באמת.

וגם אם תתעקשי ותגידי שיופי = מיניות.
מה כ"כ רמה בה במיניות הזו?
סבבהמיואשת******
אכן לא נסכים
אין שום דבר רע במיניות. מיניות זה דבר נפלא
שימוש במיניות על גברים אחרים לקדם מטרות שלא קשורות אליה, זה דבר מזעזע.
ובפן האישי ממליצה לך לטפח תחומים אחרים, מיניות של אשה זה דבר חולף בטירוף. בגיל 35 אם את עובדת במקום שמקדם על בסיס יופי, כנראה תפוטרי. יהיו מלא צעירות חתיכות מקסימות רזות ומלאות יופי כרימון שינסו לקדם את עצמן.
אני ממש לא משתמשת במיניות וביופיקופצת
על מנת להתקדם.
ב"ה יש לי הרבה מה להציע🙃

במקביל - אוהבת את המראה שלי מאוד. ובהחלט חוגגת את היותי אישה.
ואם בין יתר השיקולים של מקבלי ההחלטות נמנה נשיאת חן חיצונית - אותי זה לא משפיל.

כזו אני🤷
אני בטוחה שאת שווה המוןמיואשת******
אבל מהשיח זה נשמע שאת מאד נשענת על היופי שלך ועל היותך אשה להשיג דברים
ואני בכנות מכל הלב אומרת לך שאת לא מבינה כמה מהר זה חולף , תיזהרי מלהישען על זה אפילו בחמש אחוז. זה באמת סתם עצה מהלב ולא קשורה לדעתי על הנושא בכלל.
אני נשענת על היותי אישה - בהחלט!קופצת
בעיני אישה זה נזר הבריאה!
אני אחוזת התפעלות והתרגשות מכל אישה באשר היא, כולל אני🤗

ככה אני תופסת את עצמי ונשים בכלל.

אני נמצאת כרגע בתקופה בחיים שהיופי לצידי? יופי, מה רע?!
מחבקת אותו בשתי ידיים וחוגגת את עצמי.

איכשהוא אולי זה עזר לי בחיים? מעולה מבחינתי. תודה לך ה'.

לא הבנת אותימיואשת******
הכל נפלא וטוב. באמת דעתי האישית לא ממש חשובה פה
אבל הוא חולף מהר
אם תישעני עליו לא תפתחי דברים אחרים. ככה זה בחיים. והוא יחלוף ולא תביני כמה מהר ולא תביני מה קרה ולא יהיו לך הקרדיטים והיכולות שאנשים אחרים שלא יכלו להישען על יופי פיתחו ותישארי מאחור.
ולא, אין מצב שאם זה עזר לך אז את בדיוק כמו זאתי שפחות יפה ממך. היא תעבוד יותר קשה ותשקיע ועוד עשר שנים הפער בינכן יהיה עצום ואת לא תביני למה. אלו החיים.
תעשי מה שתרצי עם זה, באמת.
בהצלחה רבה
את צודקת לגמרי לגמרי בתיאור הנ''ל.קופצת
ב"ה לא חיה ככה.

וגם לא חושבת שמישהו באמת יכול להצליח כשהוא נשען רק על דברים חיצוניים כאלה..
כתבת נקודה חשובה מאוד.אם_שמחה_הללויה
זאת דרך העולם, היופי החיצוני חולף עם הגיל.
אבל יש גם יופי שמוקרן החוצה, בגלל המעשים שלנו, בגלל הטוב שבנו. ובזה צריך להשקיע
יש אישה שבפרמטרים החיצוניים מושלמת, אבל לא נעים בסביבה שלה, היא משדרת קור.
ויש אחת שואללה מבחינה אובייקטיבית אין לה יופי מיוחד, אבל היא משדרת יופי, חן, בטחון עצמי, חמימות. וזה אי אפשר לקחת ממנה גם בגיל מבוגר

לגבי הפסקה האחרונה:קופצת
באמת מנסה להבין:
ואם קידמו אותך על פני חברתך בגלל שיש לך כריזמה סוחפת כזו - זה כן מסבר את האוזן?
זה תלוי אם זה משנה את איכות העבודה שלךמיואשת******
אם את מנהלת או עובדת בשירות לקוחות כנראה זה משפיע.
אגב, מוכרות בחנויות אכן צריכות להיות ״יצוגיות״ ויש לזה משמעות.
אם מישהי עובדת בעבודה משרדית של תיוק או הגהה של ספרים, קידום על בסיס כריזמה הוא מטומטם וכנראה לא יקרה גם.
תכלס העולם זז על כסף. מה שמביא כסף זה התפוקה. יופי לא מעלה תפוקה כמעט בשום מקצוע ומישהו שמשקלל יופי כפרמטר בקידום לא יהיה עסק מצליח במיוחד לאורך זמן.
(בכל אופן כאשה וכבן אדם בעל ערך עצמי אני מקווה מאד שלעולם לא אקלע למנהל שמשקלל את היופי שלי בנתוני עבודה שלי. הוא כנראה חמור שוביניסטי סקסיסטי ולא חושב עם המוח שלו בלבד.)
אני יכולה להחליט מה להבליטהמקורית
בתכונות האופי שלי, וגם בחיצוניות אותו דבר. רק שלהבליט חיצוניות ויופי לדברים בהם הוא לא נצרך זה נמוך בעיניי. הייתי שם, והיום הרבה יותר טוב לי. מהסיבה הפשוטה שאם את זה מבליטה, אולי אנשים ירצו את היופי שלך לעצמם מתישהו. כי זה לא מחזיק מים. כי כשאת מבליטה את היופי שלך את לא משאירה הרבה מקום לשאר התכונות הטובות שלך לפרוץ החוצה. לא רואים את זה כמו שמסתכלים על החיצוניות כמי שאת, גם אם תרצי.
כי אני מאמינה מאוד בזה שהשם נתן לי יופי למטרה מסוימת, כדי לבנות את הבית שלי. ולא בשביל להוציא עיניים בחוץ.

@מיואשת******
כתבה פה דבריים נהדרים וחכמים כדרכה בקודש, אבל אני כן מתייחסת לעניין של דת והלכה כי זו ההסתכלות שלי מעבר למוסריות הבסיסית. וכמובן מהניסיון האישי שלי עם העניין
טוב, די.קופצת
ברור שמה שאת ומיואשת כותבות זה נכון.
אין על זה עוררין.
אישה שמשתמשת ביופי שלה לחיות/ להתקדם/ להצליח - עושה טעות. כי היא תשאר בסוף בלי כלום.

גם אני, ונראה לי כל אחת תסכים עם זה.

וזה נכון לכל אדם שנשען על כוח אחד מסוים שקיבל ולא מפתח את עצמו.

אני מדברת על נקודה אחרת, שלא היטבתי להסביר עד כה:
לפני שאנחנו מנסות "להתנצל" (להרגשתי לפחות) ולתרץ למה קיבלנו יופי, התשובה היא ברורה ביותר מבחינתי:
כי זה עוד מתנה/ כוח שקיבלת מה'.

בעלי? ברור שהוא נהנה מזה שאני יפה. בדיוק כמו שהוא נהנה למשל מזרימת החיים החזקה שיש לי.

אבל לפני זה. אני כ"קופצת"- מכלול של תכונות וכשרונות ודברים טובים שאחד מהם זה יופי.

ממש לא כל אישה זוכה בזה.
ולפני שאנחנו הופכות את היופי הזה לכ"כ טעון - בואנה נשמח בו ונחגוג אותו בדיוק כמו כושר קליטה מעולה שקיבלנו.

והנה, זה אפילו מיתקשר לנושא השרשור😅:
לאחת הבנות שלי שהיא יפה יותר - אני נוהגת להגיד לה את זה הרבה.
איזה כיף להיות אישה יפה.
בדיוק ובאותה רמת "שיחרור" שאני אומרת לה- איזה רמה גבוהה של יכולת ביחסים בין אישיים קיבלת, זה יעזור לך הרבה בחיים.

לפני שאני "מתנפלת" עליה עם : "בואי נחשוב למה קיבלת יופי". "זה נחמד, אבל..."
וכל הענין של הצניעות ( שאני ממש ממש לא מזלזלת בחשיבותו).
אני מעבירה לה את המסר שהיופי שלה זה אחת המתנות המקסימות והכיפיות שהיא קבלה. ושזה לא מובן מאליו בכלל. ותשמחי מאוד על כך.

בקיצור, מה שאני באה להגיד זה שיופי זה חוזקה שקיבלנו בדיוק כמו כל חוזקה אחרת.
ולפני "שמטעינים" אותו בכל קונפילקטי המיניות והצניעות - הוא פשוט כוח שקיבלת להנאתך.

(בסוגריים לגבי ענין העבודה והקידום וכו':
כתוצאה מגישתי הנ''ל - אם היה לי ראיון עבודה, והגעתי אליו מאורגנת ונעימה, עם הבגדים הרגילים שיש לי בארון - לא חשוף או פרודוקטיבי.
ובנוסף לתואר הרלוונטי שיש לי למקצוע, ליכולת העבודה שלי בתנאי לחץ. בנוסף לכושר ארגון מעולה שיש לי - היה שקלול גם של פרמטר של יופי ( מאמינה שזה קיים לפעמים אפילו בתת - מודע). אז *אני* לא מרגישה זילות כלפי זה.
כן. זו אני. זה חלק ממי שאני.
אני לא אלבש/ אעשה בכוונה דברים יזומים על מנת להדגיש יופי או מיניות על מנת להתקדם, כי באמת לא זה החלק המשמעותי באופי שלי ולא רלוונטי לעבודה.
אבל אם זה עזר לי? וואלה, לא נפלתי מהכיסא. עוד מתנה מה ' שאני מודה עליה)
ו
רוצה להסביר לך משהו לגבי ה״לחגוג״ הזהמיואשת******
אני ב״ה אשה מוכשרת
אני לחלוטין לא מרגישה שאני חוגגת את זה
אני עובדת בעבודה שווה מאד, שם זה יבוא לידי ביטוי ואנשים יודעים את זה
אבל האם אני מסתובבת ברחוב שיכורת אושר ומספרת לכולם שאני מוכשרת? לא.
האם אחנך את הבנות שלי ליחצן את המוכשרות שלהם? הכי לא
האם אני מכניסה את זה בשיח עם שכנות? ממש לא. להיפך. משתדלת לא לדבר הרבה על העבודה שלי או ההצלחות שלי.
בכנות, אני שונאת אנשים שעושים את זה. וזה נורא בולט בדור של היום.
קיבלתי קידום? סטטוס בווטסאפ
יצאנו לטיול מהמם? תמונה משפחתית מושלמת לכולם.
שכולם ידעו כמה אנחנו משפחה מושלמת, חכמים מקסימים נבונים יפים מוכשרים וכללללל מה שאנחנו עושים נפלא.
כן, יש כזה סגנון חיים.
ואני מניחה שמי שחוגגת את כל הכשרונות שלה ומפרסמת כל שעתיים תמונה של ילד מהמם בבגד מהמם ומדוגם, אז שתחגוג גם את היופי שלה.
אני אישית סולדת מזה
הכשרונות שלי הם בשימוש במקומות שיש להם משמעות
בגינה עפ החברות אין משמעות לא לכשרון ולא ליופי שלי, ואם הייתי חוגגת אותם שם כנראה לא היו לי חברות גם…
אז באופן כללי אני לא מתחברת למונחים האלו ולחגיגות האלו ו להסתובבות בעולם באושר מפעים על זה שאני נזר הבריאה בכל אפצי שלי.
גם את היותי אשה שמביאה חיים לעולם (שזה הדבר הכי שווה חגיגה מבחינתי) יש מקום וצורה לחגוג בעיני

לגבי כח שקיבלת להנאתך, אנחנו לא מקבלים שום כוח להנאתינו בלבד. יש משמעות לחיים וסיבה וצורה לנצל את הדברים שקיבלנו מתנה מה׳
אין סיבה להתכחש ליופי ונהדר להנות ממנו אבל איפה המשמעות
כשאני אומרת לבת שלי איזה חכמה את זה מדהים איזה מתנה מה, אז שתינו יודעות למה זה מתנה- כי אפשר לעשות עם זה דברים טובים, להגיע למקומות טובים, ולהשיג בעזרת המתנה הזו דברים.
מה אפשר להשיג בעזרת יופי? למה זה מתנה וכח? איזה מהמם לך שאת יפה כי….? יום אחד בראיון עבודה גבר סקסיסט יקבל אותך לעבודה כי באותו רגע הוא חשב על גודל החזה שלך? סליחה על הבוטות. זה המסר שאני אעביר לבת שלי ב-איזה יופי ה נתן לך יופי וזה הכח שלך תחגגי אותו?
אז כיף להיות יפה. זה נעים ונחמד. חשוב? לא ממש. לחגוג את זה כי זה יביא לי… מה בדיוק?
בעיני זה כמו שמישהי תגיד לי אני חוגגת את זה שאני גבוהה. כל היום אני מסתכלת על כולם מלמעלה קיבלתי מתנה מה שאני גבוהה וזה מהמם חלק מהמכלול שלי ואני חוגגת את זה, זה כח.
ממממ, באמת?
לא יודעת . באמת לא מבינה מה החגיגה הגדולה, זה באמת נעים ונחמד אבל חגיגה גדולה? נו נו

ובסוף מי שזה חגיגה גדולה זה אומר שזה חלק גדול מתחושת הערך העצמי שלה. וזה יעלם. זה פשוט מסוכן לאישיות הדבר הזה. חפשי דוגמניות מהעבר ותמונות של אז והיום. תדמייני מה תרגישי עוד עשרים שנה כשאף אחד לא יעיף בך מבט שני ולא תקבלי מחמאות על היופי שלך, אולי אפילו תקבלי מבטי רחמים על איך היא התבגרה, תהפכי מ״יפה״ ל״שמורה״
האם תחגגי את קמטי הגיל, הבטן של הלידות, השיער הלבן והצלוליט? 😅 (סימני הישגים בחיים וזה לגמרי סיבה לחגוג אותם)
את מדוייקת ממשסליל
כתבת מעולה,
תודה שכתבת!
חותמת על כל מילה.קופצת
אנחנו פשוט מגדירות דברים אחרת כנראה.
כי לא עברה לי צל צילה של מחשבה שלחגוג = ליחצן.

אני נזהרת בדברים האלה כ"כ - שאפילו תמונה מתוקה של הקטנה שלי בקבוצה המשפחתית בווצאפ - אני לא אשלח לעולם.

שונאת תרבות חיים כזאת.

רחוקה מזה מיליון קמ"ש.

החגיגות הנהדרות עליהן אני מדברת הן פנימיות ממש.
אישה יפה - יכולה לקחת את זה למקום של אהבה עצמית. בטחון עצמי. דימוי עצמי גבוה וחיובי.
בדיוק כמו אישה אחרת שתיקח למשל את החוכמה שלה ותמנף את זה לאהוב את עצמה.

זה מה שאני מנסה להסביר (כנראה ללא הצלחה 😅). שיופי זה עוד מתנה נהדרת להשתמש בו עבור עצמי - כשאני מעצימה אצלי או אצל בת/ חברה דברים טובים כדי שתרגיש טוב/ תעריך את עצמה יותר - אני בהחלט אוסיף, כמובן אם זה נכון, את ענין היופי.

כמו שאת לא הולכת ברחוב, ובצדק, ומספרת לכולם כמה את חכמה מוערכת בעבודה, בדיוק אותו דבר אני לא אלך ברחוב ואספר/ אדאג שיראו כמה אני יפה.

אותו דבר בדיוק.

מה שאני מנסה להוסיף/ לדייק שיופי הוא לא פסול. הוא עוד תכונה וכוח שניתנו לך ואת יכולה להשתמש ולשמוח בהם להנאתך.
חס ושלום ברור שיופי לא פסולמיואשת******
והוא דבר משמח מאד
כנראה באמת לא העברת טוב את הכוונה שלך וסליחה שלא הבנתי
זה לא את.קופצת
זה אני שלא מצליחה להעביר את דברי כראוי 😅
באמת.

מרגישה את זה חזק ולא מצליחה לנסח בצורה מובנת.

בגדול אני חושבת שהתכוונתי לאמר שהדת מעמיסה על ענין היופי משקל כבד מאוד שיכול להכניס אישה כזאת לתסכול.
( ובאמת יופי זה גם אחריות!)

ורציתי לחדד שלפני שנסייג וננסה לשים את היופי במקום הראוי לו ( זה מורכב!) - קודם נבין שזו מעלה, נשמח בה ככה בפשיטות, מחבק את המתנה הזו, נעצים איתה את מי שקיבלה אותה...

יאלה, מי שלא הבינה - אשמתי בלבד

שבת שלום ומלאת שינה לכולנו.
"להשתמש להנאתך"קופצת
זה אומר למשל לעוף על עצמך. לאהוב את מי שאת, גם חיצונית.
כמה שרשורים נפתחים פהעל נשים שלא אוהבות את עצמן מבחינה חיצונית?!

למה מוביל התסכול וחוסר האהבה העצמית הזו?....

כמובן כמובן שגם אישה יפה יכולה לא לאהוב את עצמה ולהיות חסרת בטחון.
כמובן.

אבל אישה יפה - אין פסול שתקים לעצמה ותרגיש טוב ותאהב את עצמה גם בגלל יופי נטו.
אני חושבת שאםהמקורית
זה חלק ממכלול שלם של תכונות שאישה רואה בעצמה, זה ממש לא פסול.
חכמה צרופה. ללמוד ממך.המקורית
גם הניסוח וגם ההסתכלות הבריאה והחכמה.
❤️❤️❤️
לא לאדפני11
לא התכוונתי לזה
התכוונתי ללהתלבש יפה מאוד אבל לא צנוע

למשל
ללכת עם מכנסיים
עם שרוול קצר

זה לא פרובקטיבי
זה יפה מאוד
על דוגמאות כאלו התכוונתי
אה, זה באמת נטו הלכה מיואשת******
אני מדברת פתוח עפ הבנות שלי על זה שהייתי שמחה ללכת עפ מכנסיים
וגם לאכול דגים לא כשרים
ואיזה צדפה ממש בא לי לנסות 😁
אבל זה ההלכה
ואנחנו מאמינים
וזה קשה
וזהו.
פחות מתחברת להסברים אחרים (ובטוחה שבשר בחמאה זה טעים מאד)
בעעעעעע צדפהבת 30

עלייך לא הייתי מאמינה.

זה נשמע לי הדבר הכי דוחה בעולם חוץ ממרק רגלי צפרדעים

חחחחמיואשת******
בקטע של לטעות משהו חדש ומענין
אבל יש סיכוי כברגע האמת הייתי משתפנת 🤣
למרות שבסוף, בואי, מה ההבדל בין כנף תרנגולת שעירה לצדפה? 🤣🤣
ככהבת 30

א. כנפיים זה מגעיל. גם לשון. כל דבר שממש רואים מה אוכלים זה די מגעיל...אני מעדיפה בשר טחון...

ב. צדפה זה קראנצ'י וזה די דוחה 

זהו זה מה שאמרתידפני11
כל העניין שפתחתי היה על זה שאף פעם לא הבנתי את זה שאומרים שהגוף זה יהלום ויהלום לא מראים לכל אחד...
כאילו אם יש משהו יפה אז אני כן מעוניינת להראות אותו (כולל יהלומים אם יש...)
לכן אף פעם לא הבנתי את ההשוואה הזאת. והרגשתי שאני מקיימת נטו כי ה' אמר (וגם מצד החשיבות מול גברים, רואה ערך בזה שצריך מרחב צנוע כדי לשמור על שלמות תא משפחתי, אפילו ברמת המחשבות, אבל זה כבר לא ממש קשור לסוגי הצניעות שהזכרתי)

מצד שני זה מרגש אותי לשמוע שאמא של @קצתצפוף
הטמיעה את זה בהן ככ יפה שאני מנסה להבין אם יש משהו שפיספסתי או שפשוט סגנון החשיבה שלי לא מתחבר לזה וזהו זה....
אה. אוקייהמקורית
ממה שאני יודעת מכנסיים זה כלי גבר, לא?
ושרוול קצר.. ובכן, מעל המרפק נחשב אזור שצריך לכסות.
מניחה שהכל בא לומר לנו ברעיון שצריך פה מידה של הכנעה. שכמה שנחפש הגיון בדברים לפעמים זה פשוט זה.
וצריך לזכות גם בשכר לעולם הבא, לא? 😅

וגם אני לפעמים מאוד רוצה, אגב.
היום מכנסיים זה כבר לא ממש כלי גברבת 30

הרי נשים בכל העולם לובשות מכנסיים...ויש מכנסי נשים שמיועדות לנשים.

כנראה שאת צודקתהמקורית
אבל לא יודעת מה ההתייחסות ההלכתית לכך
למיטב ידיעתיקצתצפוף
מי שפוסק שזה כלי גבר אסור גם בבית. כלומר גם מכנסי פיזמה
והרב פוסקים שלא זה אסור פשוט כי מעל הברך אסור לראות את צורת הרגל ולכן צריך חצאית.
וחצאית מכנס רחבה לכאורה זה בסדר לפי השיטה השניה. בתנאי שבאמת רחבה.
לגמרייייידפני11
שלא יובן אחרת!!
אני חלילה לא באה לכפור. ואני לגמרי מקיימת ומשתדלת ללכת צנוע.
כל הדיבור והדוגמאות היו לצורך ההבנה של ההשוואה הספיציפית שהמורות באולפנא נתנו לנו על יהלום... ואת זה לא הבנתי, תראי מה עניתי למיואשת.

סופו של עניין, נדמה לי שפשוט החשיבה שלי לא מתחברת לסגנון ההשוואות הזה ואני נשארת עם זה שזו מצוות ה', וכמובן גם עוד דברים חשובים שמאמינה שלשמם ה' הביא לנו את המצווה היקרה והקשה הזאת.
כמו למשל החשיבות בחברה צנועה.
בחברה שרגישה למראה גוף. לזה שהבנים שלנו יתרגלו לראות מראות צנועים ולפיכך להתפעל מאוד מנשותיהן. לזה שהבנות והבנים שלנו ישתדלו לפתח יותר את האישיות ולכוון את המיקוד לשם ופחות בנראות של דברים. ובכלל מתוך תקווה שצניעות הבגדים תעזור גם לצניעות הנפש וזה ממש יעזור לנו להיות חברה מתוקנת.

עד כאן, חפרתי😅
אני ממש מבינה את השאלה שלךבארץ אהבתי
באופן אישי אני התחברתי להשוואה לא ליהלום אלא לספר תורה, או לכלי המקדש.
(כתבתי את זה גם למעלה באחת התגובות).
כי באמת יהלום זה משהו שכן מראים החוצה. אבל ספר תורה נמצא תמיד בתוך ארון הקודש, חוץ ממתי שצריך אותו, ואפילו אז - כשלא קוראים בו, הוא מכוסה.
וגם כלי המקדש - לא מוצגים לראווה בחוץ, אלא נמצאים בהיכל, וארון הברית הכי מוסתר - בקודש הקודשים. וכשמעבירים אותם ממקום למקום, גם אז הם מכוסים. (וגם אותם מראים בזמנים מיוחדים - "בשעה שהיו ישראל עולין לרגל, מגללין להם את הפרוכת ומראין להם את הכרובים שהיו מעורים זה בזה, ואומרים להן: ראו חיבתכם לפני המקום כחיבת זכר ונקבה").
וזה אולי לא הסבר שלם, כי עדיין צריך להבין למה ביהדות הדברים היקרים והמיוחדים צריכים להיות דווקא מוסתרים. אבל אני חושבת שזה כן יכול לעזור להבין קצת יותר.
כי זה לא רק הגוף שלנו שמוסתר, וכל דבר אחר יפה צריך להראות. ביהדות היחס כולו הוא אחר. יש מקום ליופי, המקום הכי קדוש בעולם הוא גם הכי יפה. אבל היופי לא מוחצן החוצה. ככל שהכלי יותר קדוש ויפה - הוא יותר פנימי, יותר מוסתר (לא לתמיד, אלא לזמן שצריך להראות אותו. ממש כמו האישה - שהיופי המיוחד שלה שמור למתי שצריך אותו - רק לבעלה ולא לשאר העולם).
יפה, אהבתי את הדוגמאות.. בהחלט יותר מתחברתדפני11
איזה כיף, שמחה לשמוע...בארץ אהבתי
שמעתי משהו מעניין..שיופי של האישה זה אנרגיהאם_שמחה_הללויה
אנרגיה שנותנת אושר, מרחיבה את הלב.
ברגע שגבר מסתכל על האישה ונהנה, הוא כביכול משתמש באנרגיה הזאת.
נשים פעם ידעו את זה ובגלל זה כל כך הקפידו לכסות את עצמן כשיצאו לשוק, כדי לשמור על הכח הזה בתוך ביתם.
אני חזרתי בתשובה. אז ממש הרגשתי את זה על בשרי.
תוהה לעצמי אם כל מי שפעם התלבשה לא צנוע והתחילה להתלבש צנוע הרגישה את הבטחון הזה שאני הרגשתי, מן נינוחות כזאת.
צניעות זה צו אלוקי ומי שפשוט עושה את זה בתמימות ממש אשריכן. אבל הנקודה הזאת ממש חיזקה אצלי משהו ואולי תחזק גם עוד מישהי..
מסכימה, אני איתך.המקורית
ובדיוק כמו ש@מיואשת****** כתבה, שהיופי שלי היה כרטיס הביקור שלי, לא היה לי מקום לקדם את הפרמטרים הנפלאים האחרים שהיו לי. וברגע שהפסקתי לתת לזה מקום או יותר נכון להבליט ולהחצין את זה מול אנשים אחרים, גם היחס כלפיי השתנה, וגם זכיתי לפתח ולחדד יכולות אחרות. הכח שלי היום הוא אחר. יותר וורבלי. יותר בטוח בעצמו.
איזה כיף לשמוע! ממש מזדההאם_שמחה_הללויה
מוסיפה - בקשר לאורך החצאיתבארץ אהבתי
אני הולכת עם חצאיות ארוכות. ככה תמיד אהבתי, וכשפגשתי את בעלי הוא שמח מזה כי לדעתו כך נכון הלכתית.
הוא בכלל רצה שנחנך גם את הבנות שלנו ללכת עם ארוך. אבל לדעתי זה היה קשה מידי, כי בסביבה שאנחנו גרים בה זה די חריג, וגם כמעט בלתי אפשרי למצוא חצאיות מתאימות.
אז הבת שלי הולכת עם קצר, שעובר את הברך. אבל היא לא אוהבת שהחצאית עוברת יותר מידי את הברך, כך שהיא לפעמים מעלה את החצאית יותר גבוה והיא כבר נראית גבולית, ובכל פעם שהיא מתיישבת כבר כל הברך חשופה.
אז זה לא רק עניין של מה קונים, זה גם עניין של איך להשתמש בבגדים שקנינו.
ואני מרגישה שכרגע כשאנחנו מנסים להסב את תשומת הלב שלה לזה שרואים לה את הברך ושצריך לסדר את החצאית או להוריד אותה קצת, זה מפריע לה. ולא בטוחה שזה ייצור אצלה רצון להקפיד על זה מעצמה.
ומצד שני, לא יודעת איך לעזור לה להבין ולרצות בעצמה לכסות את מה שצריך לכסות.

(החברות הטובות שלה דווקא עם חצאיות שלגמרי עוברות את הברך, אבל יש בכיתה גם בנות עם חצאיות מעל הברך. ויש לה גם דודות שמאוד מוערצות עליה, שהולכות עם יותר קצר ממה שנחשב בעיני לצנוע).
עוקבתאבןישראל
אנחנו באותה סירה,

כן יכולה להגיד שכשהתיעצתי עם אמהות "וותיקות" מהציבור שלי הבנתי כמה נקודות
1. קודם כל הרבה תפילות.

2. להסביר את המהות של הצניעות ואת היופי שבה, אפשר גם דרך סיפורים/ מהאמהות שלנו ועוד.

3. לא להתווכח איתה כל הזמן על אורך החצאית/ חולצה שזה לא יהפוך להיות אישיו שכל היום מעירים לה.בזמנים רגועים לדבר איתה על הנושא שזה לא יהיה וויכוח כל בוקר/ בחירת בגדים.

4. ללכת איתה לקניות של בגדים ולהשקיע.

הבת שלי גם בגיל הזה בערך והיה לנו ועדיין יש הרבה התלבטויות, ראיתי שכשהעברתי לה מסר שככה הולכים
וגם את המעבר ( למה ככה הולכים)
בלי להיכנס לוויכוחים היה לה יותר קל לקבל את זה בפשטות, וגם אני הורדתי את הלחץ שהיה לי,
( היה לי מאוד קשה לקבל את הלבוש שמלבישים בנות קטנות כבר עם קצר ומוגזם ועשיתי עבודה עם עצמי להיות יותר רגועה בנושא)

ויהי רצון שנזכה שבנותינו ובנות כל עם ישראל ילכו בצניעות!
כתבת ממש יפהדפני11
תודה!אבןישראל
נהנית לקרוא עוד תגובות
זה נושא שמעניין אותי.
@בת 30התחברתי למה שכתבת
תודה!
כתבת ממש יפה, תודה!בארץ אהבתי
יש לך רעיונות לסיפורים שמחזקים את הנושא? לא עולה לי כרגע.
בינתיים מה שאמרתי לה כשדיברנו על הנושא, זה שאת הדברים היקרים והחשובים שומרים מוסתרים. כמו ספר תורה שנמצא בארון הקודש, ואפילו בין הקריאות מכסים אותו. וכמו כלי המקדש היקרים שנמצאים דווקא בהיכל, איפה שלא כל אחד נכנס, והכלח הכי קדוש - ארון הברית, שנמצא במקום הכי מוסתר - הקודש הקודשים. (ותודה למי שכתבה את זה פעם בשרשור של פרשת שבוע, אולי @אם מאושרת?)
לא עולה לי עכשיואבןישראל
אבל הבת שלי פחות מתחברת לסיפורים
אני מדי פעם בשיחה איתה שהיא שואלת על משהו בנושא/ חושבת ועוד אני מפתחת איתה לכיוון החיובי של הצניעות.
אם אמצא אשתדל לשלוח
עניין הדודות הנערצות הוא באמת בעייתי...מתואמת
גם אצלנו זה קיים. עוד לא מצאנו נוסחת פלא. חוץ מלומר שהן מדהימות והן הולכות לפי הפסקים שלהן, ואנחנו הולכים לפי הפסקים שלנו...
אני לא מתחברת לאמירה בזובארץ אהבתי
כי זה לא עניין של פסקים שונים.
אין פוסק שמתיר ללכת עם חצאית שלא עוברת את הברך.
ואם התשובה שלי היא שכל אחד הולך לפי הפוסק שלו, אז למה שהיא לא תבחר ללכת לפי ה'פוסק' שלהן? שהרבה יותר תואם את הרצון שלה?

בפועל לא יצא לנו לדבר על זה אף פעם בצורה ישירה. אני מאוד אוהבת את אחיות שלי, והיא יודעת את זה. והיא גם יודעת שאין שהן מתלבשות לא תואם את מה שאני מרשה לה. והיא אף פעם לא שאלה אותי על זה.

אבל מצד האמת, אם הנושא פעם יעלה, אני חושבת שהתשובה שלי תהיה על כמה שהמצווה הזו באמת קשה, וגם היא מרגישה בעצמה כמה זה קשה. וכל אחד אחראי על המצוות שלו ועבודת ה' שלו. לכל אחד יש את הדברים שקשה לו. לפעמים אנחנו מצליחים להתגבר ולפעמים פחות. ובמצווה הזו כולם רואים, אבל זה לא אומר שזה צריך להעסיק אותנו. אנחנו אוהבים אותן בגלל הרבה דברים אחרים, והן גם אוהבות את ה' ומקיימות הרבה מצוות אחרות. וזה שבמצווה הזאת קשה להן יותר - זה עניין שלהן ולא שלנו.
(האמת שזה לא מדוייק כי בעם ישראל יש ערבות הדדית, וברור שכורה לי שהן מתלבשות ככה. ואם היתה לי יכולת להשפיע עליהן - אז הייתי מחוייבת לעשות את זה מצד מצוות תוכחה. אבל למעשה זה נושא כל כך רגיש שמן הסתם אם אני אנסה לדבר זה לא יוסיף אלא יפגע).

(כתבתי פה נאום שלם, ברור שאני לא אגיד את כולו, אבל אני חושבת שזו הגישה שמתוכה אני אשתדל לענות. חלק ממה שכתבתי פה זה בהשראת דברים שקראתי בשרשור הזה שעזרו לי לדייק את הדברים. ואם מישהי חושבת שיש משהו לדייק יותר או לשנות - אשמח גם לשמוע..).
מתחברת למה שאת כותבת...מתואמת
אולי לי זה קל יותר לומר את המשפט הזה, כי הדודות האהובות עליה הולכות בחצאיות שמגיעות לברך - ואת זה יש אי אלו שמתירים. (יש לי גם אחות שהולכת בחצאית קצרצרה/במכנסיים, אבל היא לא מהווה "איום" מהצד הזה, הן כיוון שזה לגמרי מחוץ להלכה והן כיוון שהיא פחות שייכת לדודות האהובות...)
הבנתי, אז זה באמת אחרת...בארץ אהבתי
ותודה על השיתוף וההזדהות...
מצטרפת לשאלה... ותודה על התגובות המחכימות!חרות
עונה בזהירותבת 30

כי יש לי ארבע בנות.

אני חושבת שהגישה הבסיסית שלך לצניעות או לחוסר צניעות, לא ברמה השכלית אלא ברמה התודעתית, היא זו שמשדרת הכי חזק.

אם את נרתעת ממראה לא צנוע, כי זה בנפשך, אז הבנות יקלטו את זה.

אם את רגועה ושמחה ביחס להקפדה על צניעות הלבוש של עצמך, הן יקלטו את זה.

ואני חושבת שמתוך הגישה הבסיסית שלך את תגיבי בצורה תואמת לדברים שהן רואות או פוגשות. ודווקא ע"י המפגש עם חוסר צניעות ותיווך שלך בתגובה טובה, הן בע"ה יוכלו לבנות לעצמן חוסן פנימי בענין הזה. 

הן יקלטו את זה כי זה יעבור בדברים הכי יומיומיים. אתן לך דוגמאות מאירועים שהיו אצלי

נניח: ילדה בכיתה ד מגיעה הביתה מב"יס "אמא! היום היתה לנו מורה מחליפה, ראו לה את כל הקוקו מתחת לכיסוי ראש!!"  עכשיו, יש כמה תגובות אפשריות. אחת- אדישות. "עזבי, מה אכפת לך. העיקר שהיא לא המורה הקבועה שלך". שניה- כעס "איך יכול להיות שנותנים לכזו מורה ללמד פה?" השלישית, לדעתי הכי נכונה, התייחסות עניינית מתוך הגישה שלי : "באמת? וככה היא נכנסה לכיתה? טוב...אני רואה שזה היה לך קצת מבלבל..בואי נתפלל שיום אחד היא תלמד כמה כיסוי הראש לפי ההלכה זו מצווה חשובה ויקרה, ואז היא גם בטח תקפיד עליה יותר".

ילדה בכיתה א' :"אמא, אני רוצה שתקני לי חולצות עם שרוול קצר, חם לי עם 3/4." 

תגובתי: תראי מתוקה, כל אמא אחראית על הבגדים של הבת שלה. ואנחנו, בבית שלנו, מתלבשים לפי מה שכתוב בספר ההלכות. בדיור כמו שאנחנו מקפידים לקיים הלכות אחרות. אם יש אמהות אחרות שלא מקפידות על זה- זה לא קשור אלינו. אנחנו הולכים בדרך שלנו"  

הילדה:  "אבל חם לי!"  אני: "חם לך כי עכשיו קיץ...לא בגלל השרוול...תשטפי פנים, שבי מול המזגן, תכף תרגישי יותר טוב.."

הלכנו איפשהו, ראינו בנות לבושות בצורה מבישה, כמו שכולן הולכות היום, מכנסונים וחצי חולצה. אז לא התאפקתי, וכשהתרחקנו קצת אמרתי להן "יואו איך הן לא מתביישות!! הן הולכות חצי ערומות ברחוב, כולם רואים הכל. איך הן לא מתפדחות??? מסכנות..."

היינו בחתונה של גיסי. התחתן עם בחורה מתוקה ממש, חילוניה, ממשפחה חילונית. הכנתי אותן מראש ששמלת הכלה לא תהיה מה שהן מדמיינות והאמת היא שאיך שיצאנו מהרכב וראינו את הכלה ואת אחיותיה רציתי לקבור את עצמי באדמה. לא אתאר כאן, אבל זה היה מראה כזה זול...נגעלתי. אחרי חצי שעה בערך ראיתי שהן מבולבלות מכל החוסר צניעות. אספתי אותן אלי ואמרתי להן, בנות, בואו נגיד תודה רבה לה' יתברך שיש לנו תורה, יש לנו מצוות, ויש לנו צניעות". ראיתי שזה פתאום עשה להן סדר בראש, הציב אותן במקום הנכון שלהן ונתן להן כוח. במהלך הערב לחשתי להן את זה עוד כמה פעמים ובסך הכל הענין לא הוזכר שוב מאז...

עוד נקודות מעניינות שעלו אצלינו בנושא, במהלך השנים:

א. יש הרבה מצוות. ואנשים שונים מקיימים אותן ברמות שונות. יכול להיות שאמא של החברה הולכת פחות צנוע ממני אבל היא עושה הרבה יותר חסד ממני, או שהתפילות שלה הן פי שתיים משלי..

ולכן, צריך ללמוד מכל אדם את הדברים החזקים אצלו, ולשמר לעצמינו את מה שאנחנו חזקות בו.

ב. פערים בצניעות בתוך המשפחה המורחבת- חד וחלק- הם המשפחה שלנו ואנחנו אוהבים אותם בלי שום קשר למה שהם לובשים. בדיוק כמו שהם אוהבים אותנו למרות שאנחנו נראים קצת שונה. 

ג. שאלו אותי למה נשים לא מכסות כמו שצריך את הראש, או למה לובשות חצאיות קצרות מדי. עניתי, שאני באמת לא יודעת...אולי הן אף פעם לא למדו את ההלכות בצורה טובה, אולי הן לא מבינות את החשיבות הגדולה שבזה, אולי זה קשה להן להראות שונות מהסביבה שלהן. אבל מה שבטוח, שגם מי שמתלבשת לא לפי ההלכה, לא רוצה לעשות "דווקא". היא מרגישה, לרוב שהיא מתלבשת בסדר.

עוד דבר- תראי, בסוף כל ילדה שלנו תגדל ותעשה את הבחירות שלה. אני לא חושבת שאני רוצה שהילדות שלי יהיו העתק שלנו. אני רוצה שיבחרו בדרך שלהן בעבודת ה' ובכלל. 

ולכן אני מתפללת עליהן הרבה שמה שהן יבחרו- שתמיד יהיו צנועות, עם יראת שמיים ועוד כמה דברים טובים...תפילות, תפילות, תפילות. 

אם אני אחשוב על עוד נקודות, אני אכתוב, אבל נראה לי שזה בגדול...

רק עוד משהו מעשי, אני לא מפחדת להגיד להן "זה קצר מידי, את צריכה חצאית בסיס", או "החולצה שלך פתוחה מידי"  או "השמלה שלך שקופה, את צריכה חצאית מתחת" וכד'.

אני גם זוכרת שאמא שלי היתה אומרת לי ולא התרעמתי עליה בכלל, דווקא שמחתי שהיא אומרת לי. 

כתבת פשוט מקסים!! תודה גם ממני ❣️מיואשת******
תודה...בת 30

תודה על זה!מאוהבת בילדי

חיזקת גם אותי!

ואו.תודה!!!לפניו ברננה!
תודה רבה! כתבת דברים ממש נכונים וחשובים...בארץ אהבתי
כתבת דברים מקסימיםאם_שמחה_הללויה
כתבת רק ממש יפה! רק הערה קטנה..לא מחוברת
צריך לזכור שהגוף שלנו וצניעות מאוד קשור בסוף גם למניות שלנו. אני חושבת שזה קצת בעייתי לומר, תראו איך הם מתלבשות איך הן לא מתביישות ודברים בסגנון.
יום אחד הבנות המתוקות שלך יתחתנו, ושם יש מקום לחשוף ולגוף. משפטים בסגנון עושים הקשר שיש מה להתבייש בגוף.
אני חושבת ששיח כזה הוא בעייתי. מנסיון כואב לצערי אני אומרת את זה, אמא שלי ממש הייתה מזדעזעת מחוסר צניעות ממש..
הגוף שלנו מהמהמם ומושך והמקום לכל זה זה בבית.
תודה על זהבארץ אהבתי
זו באמת נקודה חשובה..

רק תוהה לגבי המשפט האחרון שכתבת בסוף (שהוא בעצם המשפט שאת חושבת שנכון להגיד, נכון?) - ילדה בגיל הזה צריכה לדעת שהמקום לחשוף את הגוף הוא בבית? זה לא מוקדם מידי להיכנס לזה?
איך את היית חושבת שכדאי להתייחס בצורה שלא פוגעת ביחס לגוף, אבל גם תואמת גיל?
מסכימהבת 30

לא התכוונתי שהבנות צריכות להתבייש בגוף שלהן..אלא בעובדה שהוא חשוף לעין כל...

ותסכימי איתי שחוסר הבושה הבסיסית היום הוא די מדהים..

כתבת יפה..אבלאור123456
קצת מזכיר לי את אמא שלי
היא באמת הרגישה ואמרה את מה שכתבת אבל אני כל כך לא התחברתי ברמה שזה היה נשמע לי הזוי
לא הרגשתי שמי שהולכת עם מכנס קצר מסכנה
וזה לא נכון שעם שלושת רבעי חם כמו עם גופיה

אולי אתם גרים באיזור הומגני שרובם מאד מאד צנועות אז הם לא מכירות בשוטף משהו אחר אז זה מתאים להם
אני גרתי באיזור מעורב וממש לא התחברתי למה שאמא שלי אמרה והרגישה בטבעי
עד היום זה ככה ואני בת 40 פלוס
תודה על השיתוףבארץ אהבתי
יש משהו אחר שאת חושבת שהיה יכול לגרום לך יותר להתחבר?
או אולי - מה את אומרת לעצמך היום כשאת בוחרת בכל זאת להתאמץ וללבוש צנוע יותר ממה שאחרות מרשות לעצמן?
אני חושבתסליל
שצריך להתייחס למצוות צניעות ככל המצוות.
אנחנו שומרים על זה כי זו ההלכה.
ויש מצוות שקשה לנו יותר לשמור עליהם ואנחנו שומרים עליהם בכל אופן.
זו נקודת המוצא.
ולכן גם השאלה של איך מחנכים בנות לצניעות, לא כל כך שונה בעיניי מהשאלה איך מחנכים ילדים לשמור על תורה ומצוות. מה עושים אם הן בוחרים שלא ללכת בדרך שלנו...

אני אישית פחות אוהבת שנותנים הסברים (את יהלום, תשמרי על עצמך וכו'). כי יש כאלו שזה נוגע להם, ויש כאלו שלא. אבל על ההלכה כולם צריכים לשמור.

בעניין של לבוש יש שני צדדים, שלא מסתנכרנים ביחד באופן מלא.
יש את גדרות הצניעות ההלכתיים, שעליהם אנחנו שומרים כי זו ההלכה, ויש את גדרות הכבוד ומה מכבד אותנו ומה לא ולכן אנחנו בוחרות להתלבש בהתאם.
ויש צנוע שהוא לא מכובד
ויש מכובד שהוא לא צנוע

ולכן השיח בנוגע ללבוש צריך להתנהל בשני המישורים האלו.

גם לדבר על כבוד לגוף, מה המשמעות של זה וכפועל יוצא מכך איך אני מתלבשת.

וגם לדבר על המחויבות להלכה ועל זה שאנחנו שומרים על ההלכה גם אם זה קשה.

כשאני אומרת "לדבר", אני לא אומרת שזו בהכרח צריכה להיות שיחה שבה את יושבת ומרצה לילדים על הנושא, אפילו להיפך. זה מגיע מהשדר בבית, ממסרים שמועברים תוך כדי היום יום, שיח מכבד על הגוף שלא בהכרח מוצמד לגדרות ההלכתיים.

במישור הפרקטי יותר, אמרו כאן כבר את רוב הדברים:
1. דוגמה אישית
2. להשקיע בבגדים ובנראות
3. בגילאים גדולים יותר, לא להעיר על זה ללא הפסקה. זו בחירה של הילדה, ולהעביר ללא הפסקה, בטח בליווי של הערות כמו "את לא מכבדת את עצמך, את לא יודעת מה זה עושה לגברים וכו'", רק יוצר אנטי. בעיניי.

והכי הכי חשוב, וזה שוב חוזר לנקודה הכללית של חינוך, זה להתפלל על זה. באמת

אנחנו חמישה אחים במשפחה, אותם הורים, אותו בית, אותו חינוך, כל אחד מאיתנו הלך לכיוון אחר לחלוטין. אחותי ואני שההפרש בינינו הוא רק שנה וחצי, למדנו באותה האולפנה, היינו באותו הסניף, כל אחת מאיתנו מתלבשת אחר לגמרי מבחינת גדרי צניעות. אח אחר שלח כרגע לא דתי ועוד אחד סיים את הלימודים בתיכון מוקדם כדי להתחיל כבר ללמוד בישיבה. כולנו מאותם הורים. גם הם לא יודעים מה ההבדל. אז צריך להתפלל, שה' יכוון אותנו ואת הילדים שלנו לבחירות טובות ונכונות
תודה על מה שכתבתבארץ אהבתי
אני חושבת שמצד אחד זה נכון שזו מצווה ככל המצוות, ואת כולן אנחנו אמורים לקיים גם אם קשה.
אבל אני חושבת שבמצווה הזו יש קושי יותר גדול. גם כי הניסיון גדול יותר, וגם כי יש הרבה יותר נראות למצווה הזו - שזה אומר שמי שלא מקיים אותה מאוד בולט בנוף (ואולי זה גם נותן הרגשה של לגיטימציה), וזה גם אומר שלנו יכול להיות יותר קשה לחנך לזה בצורה חכמה, כי זה יותר צורם בעין כשהילדה שלנו לא מקפידה על צניעות, וזה עלול לגרור תגובות שלא תמיד עושות טוב.

ואני חושבת שזה נכון שיש בתים שכל אחד יוצא אחרת. וגם בבית שלי זה ככה בנושא הזה. אבל אני לא חושבת שזה אומר שאין להורים שום יכולת השפעה. כי יש בתים שרוב או כל הילדים כן ממשיכים עם מה שההורים חינכו אותם.
אצלנו לפחות אני בהחלט יכולה לראות איזה דברים גרמו לזה שחלק מהילדים בחרו אחרת. ואני יודעת שאמא שלי מאוד השתדלה לחנך לצניעות, וניסתה הכי טוב שהיא יכלה. אבל היו דברים שהיא עשתה בדיוק הפוך ממה שכתבו פה. ואצלי זה לא פגע, אבל אצל חלק מהאחיות שלי זה כן.
יש הרבה דברים אחרים שאני רואה שההורים שלי כן הצליחו בהם, ובהם אני משתדלת ללמוד ממה שהם עשו. ופה אני מרגישה שאני צריכה לשמוע מאחרים, כי מה שהיה אצלנו לא עבד. והנקודות שנכתבו פה בהחלט עזרו לי להבין יותר את הגישה שאני רוצה לחנך דרכה, ולשים לב לא ליפול לטעויות של ההורים שלי בזה.

וברור שיש גם מקום גדול לתפילות שלנו.
ועם כל מה שנעשה, בסוף יש לילדים שלנו בחירה חופשית.
אבל עדיין - יש לי השפעה על היחס שהבת שלי תפתח כלפי המצווה הזו. ואני יודעת כמה זה רגיש, ולכן רוצה לעשות את הדברים הכי נכון שאני יכולה.
קודם כלסליל
אם במקרה הובן שאני לא רואה עניין בשאלה, אני מצטערת.
זו ממש לא הייתה כוונתי.

אני מסכימה, זו אכן מצווה קשה.
אבל בכך שאמרתי שזו מצווה ככל המצוות לא באתי להגיד שלא חשוב להשקיע בה, או לא חשוב לשים לב אליה, אבל צריך לחשוב איך עושים את זה.

אבל אני חושבת שיש גם קיצוניות שהיא לא טובה ההתעסקות סביב נושא הצניעות באופן אינטנסיבי, שגם היא לא תורמת לעניין.
אין סוף סיפורים על נשים שהחליטו להתחזק בצניעות ולכן הצליחו כך וכך, או ההתעסקות המוגזמת סביב העניין הזה באולפנות. ועוד הרבה דוגמאות.
להיות צנועה אין פירושו להיות עובדת ה'.
זה רק חלק מעבודת ה' שלי.
ובעיניי הסיפורים בנושא הזה וההתעסקות היתרה בזה, מרדדת ומשטחת את עבודת ה' של נשים, כאילו רק בתחום הזה הם עובדות את ה'.
אני יודעת שלא כתבת ככה, ואני בטוחה שאת לא חושבת ככה.
אבל כן כתבתי את זה כדי לשים אתה נושא הזה קצת בפרופורציות. זו מצווה שחשוב להשקיע בה כי היא קשה, לא בגלל שהיא חשוב יותר ממצוות אחרות.
אבל לכן גם השיח שלי סביבה יהיה שונה.
אני אקנה בגדים יפים, אני אשקיע בזה, אבל אני לא אהפוך את כל השיח לסובב סביב זה.
אם יהיו לי בנות, עד גיל מסוים כמובן שאני אחליט מה הם לובשות, אבל בשלב מסוים זו כבר בחירה שלהן. ואני מקווה שבהתאם לאיך שהן יגדלו בבית הן ירצו להמשיך להתלבש צנוע, אבל אם לא זו בחירה שלהם והמטרה היא שזה גם המסר שהן יקבלו, שזה חלק מעבודת ה' שלהן, אבל זו לא כל עבודת ה' שלהן.
ובעיניי זה מסר שחשוב להעביר, יחד ואף על פי הרצון גם לחנך לצניעות.

לגבי השפעת ההורים, בוודאי שלהורים יש השפעה. אבל לא תמיד אנחנו יודעים איך בדיוק היא עובדת, ולפעמים זה מורכב מכמה גורמים ולא רק ממה מקבלים בבית. לא הרגשתי מעולם לחץ מההורים שלי, ובכל אופן כל אחד מהאחים יצא שונה. כך שעם כל ההשתדלות, אני באמת חושבת שיש מקום להתפלל על זה. לא בציניות, ולא הביטול של ההשתדלות שלנו. אלא תפילה אמיתית מתוך הבנה שלא הכל בשליטתנו
את כותבת נפלא ממש התחברתימיואשת******
תודה רבה❤️סליל
תודה על מה שכתבתבארץ אהבתי
זה ממש נכון. מקבלת את הכיוונים שהעלית. תודה על זה...
רק רוצה להעיר משו קטןמאוהבת בילדי

כתבת "זו מצווה שחשוב להשקיע בה כי היא קשה, לא בגלל שהיא חשוב יותר ממצוות אחרות".

חשוב לי להגיד שזו כן מצווה חשובה. כי הדבר היחיד! שכתוב עליו שה' "בורח" מאיתנו- זה חוסר  צניעות

"וראה בך ערוות דבר ושב מאחריך"

כלומר במקום שאין צניעות ה' לא נמצא!

זה משהו שנחרט לי מהסמינר. ונכון שזה מאד קיצוני, אבל גם נכון. ואנחנו בעיני בשר ודם לא תמיד רואים את זה, בבחינת "צדיק ורע לו". אבל אי אפשר לומר שזו לא מצווה חשובה יותר מאחרות- זאת אחת ממצוות יהרג ואל יעבור...

אז נכון שלא מדובר על אורך החצאית ואורך השרוול, אבל זה חלק מהדרך בחינוך...

יצא קצת הטפה, סליחה, אבל הייתי חייבת להגיב...

בעינייסליל
זו בדיוק ההקצנה שאני מדברת עליה סביב השיח על צניעות. וסליחה שאני כותבת את זה ככה, זה לא אישי נגדך כמובן, אלא נגד התפיסה.

יש שלוש מצוות ייהרג ובל יעבור - שפיכות דמים, גילוי עריות, ועבודה זרה.
אני לא רואה איפה להתלבש צנוע נכנס באחת משלוש המצוות האלו. גילוי עריות מדבר על משהו אחר.

יש כמה פעמים בתורה שבהם מדובר על כך שאם עם ישראל לא יקיימו את המצוות, הם לא יזכו לברכה מה', ה' יסלק אותם מהארץ והקשר בין עם ישראל לה' ינותק כיבכול

הפסוק הזה נאמר ספציפית בהקשר של קדושת המחנה במדבר, האם זה בדיוק מכוון כלפי הלבוש של נשים? זה כבר נתון לפרשנות.
אין ספק שזה דבר חשוב. אבל זה ממש לא הדבר היחיד החשוב.

בעיניי לקחת את הפסוק הזה ולהוכיח דרכו שצניעות זה באמת הכי חשוב וזה הדבר היחיד שבגללו ה' בורח מאיתנו, זה לקחת אידיאולוגיה ולחפש על מה להלביש אותה.

בסוף בית המקדש נחרב פעמיים, ולא על כך שנשות ישראל לא הלכו צנוע.
לפחות זה לא מה שמתואר לנו.
פעם אחת זה היה על מצוות ייהרג ובל יעבור
ובפעם השנייה זה היה על שחיתות מוסרית וחברתית.
לצערי לא ראיתי שמחנכים נגד הלבנת פנים, חוסר יושר או עוד דברים שמהווים עיוות מוסרי, כמו שמחנכים את בנות ישראל להתלבש צנוע.
כמעט כל פעם שיש אסון, אז אני רואה קריאה לנשים להתלבש צנוע.
אותי זה מקומם ומרגיש לי לא נכון.
בטח כשהקריאה הזו נעשית על ידי גברים
צניעות זה דבר בסיסיאם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך י"ז בסיון תשפ"ב 09:20
מסכימה איתך שזה מקומם ומרגיז כשאחרי אסונות קוראים לנשים להתחזק בצניעות.
אבל לא בגלל שהם עושים זילות ממושג הצניעות,אנחנו נפחית מחשיבותו.
אני הבנתי ממה שכתבה @מאוהבת בילדישצניעות זה דבר בסיסי ,

ולהתחזק בצניעות צריכים גם הגברים.
וזה באמת לא רק אורך השרוול כמו ההתכתבות שהיתה בזמנו בין אורי אורבך ל ( לא רוצה לכתוב את שמו,בטח הבנתם למה התכוונתי)...

בתורה כתוב הרבה שהסיבה לגלות זה ערוות הארץ.

דווקא כשמצטטים כל היום שבית המקדש השני חרב בגלל שנאת חינם זו לקחת אידאולוגיה ולהלביש אותה על מאמר חז"ל בגמרא תוך התעלמות משאר הסיבות ...
על בית המקדש השני נאמר הרבה סיבות לחורבנו-
ויותר קל לנו להיתפס לקמצא ובר קמצא מאשר לתקן את עניין גילוי עריות😞

וכמובן @סליל יקרה שאני מבינה את ההתקוממות שלך,אבל הייתי חייבת לכתוב כי חשוב לזכור מה האמת ולא להתעלם ממנה בגלל שיש אנשים שמדברים רק על שרוול לנשים.
כל כך כל כך צודקת. כל מילהמיואשת******
אני דווקא מסכימההמקורית
מאוד עם מה שכתבה @מאוהבת בילדי
גילוי עריות זה זימה. זה יחסים בין המינים שלא בטהרה. וזה מגיע מחוסר צניעות, והצניעות היא גדר לשמור על המצווה החשובה הזו (כמו שיש גדרות אחרים למצוות אחרות) ולא רק בלבוש. הנהגות של צניעות זה גם דיני ייחוד, שמירת נגיעה, הנהגות של איפוק ומכובדות, לא להרבות שיחה שחוק וקלות ראש וגם.. לבוש. אי אפשר להגיד שמי שלא הולכת בצניעות לא נופלת בדברים האלה.
עכשיו יש הבדל בסקאלה של צניעות לגבי מי שהולכת חשוף למי שלא הולכת בדיוק לפי ההלכה ו'רק' שמה חצאית מעל הברך וזה ברור. ואני מודה שמאוד קשה לי להעביר מסר לגבי למה חשוב ללכת דוקא לפי ההלכה ולא קצת פחות כשעל השאר שומרים, במיוחד בסביבה של שומרי מצוות שגם נוהגים כך, אבלזה ברור שכשמכלול ההנהגות לא מקויים, לא רק מבחינת בגדים, מידרדרים לגילוי עריות. אז בוודאי שיש קשר.

ואני מאוד מסכימה עם זה שעל הלבנת פנים כביכול לא עושים 'רעש' כמו על הצניעות, אבל זה לא מוריד מהערך של הצניעות ולא קשור לזה, זה פשוט משו שחייב לחזק אותו גם כן במקביל.
עונה לךסליל
ול@אם מאושרתכל הדיון כאן היה באופן ספציפי כלפי איך לחנך בנות להתלבש בצניעות.

לא לגבי צניעות באופן כללי.
ובכוונה בהודעה הראשונה שלי אמרתי שיש כאן שני צדדים, צד של צניעות מבחינה הלכתית, וצד של כבוד.
ודווקא בגלל שאני חושבת שאפשר להתלבש צנוע מבחינה הלכתית, אבל עדיין לא להתלבש בצורה מכובדת ולא להתנהג בצורה מכובדת, אני חושבת שהשיח צריך להיות על שני הדברים במקביל.

גילוי עריות זה איסור על יחסים בין קרובי משפחה, או עם אישה נידה.
המרחק בין זה לבין אישה שהחצאית שלה לא בדיוק באורך הנכון הוא רחוק מאוד.

וכשמדברים על זה כאילו המרחק ביניהם הוא קצר, בעיניי זה עושה עוול לנשים והופך את השיח לשחור ולבן. או הכל או כלום.
אם החצאית שלך עוברת את הברך והשרוול מכסה את המרפק את צנועה וחסודה ומתנהגת כמו בת ישראל כשרה, אבל אם לא, אוי לפריצות.
זה לא עובד ככה.
אישה שלובשת חצאית קצרה,היא לא בהכרח פרוצה.
ואישה שהשרוול שלה מכסה את המרפק היא לא בהכרח קדושה.

הלכות צניעות הן גדר, נכון. הן אולי נועדו להכווין אותנו למקום מסויים, אבל הם לא המהות בעצמן. הן כלי והן עוד חלק בעבודת ה'.

לא כתבתי כאן באף שלב שאני לא חושבת שראוי לשמור על קדושה. או שיחסים לא ראויים בין המינים זה מותר.
בעיניי פשוט לא נכון לקשר את זה באופן ישיר לאופן שבו מישהי מתלבשת.

אני אישה, ועבודת ה' שלי כוללת הרבה דברים. אני רוצה להיות קרובה לקב"ה, אני רוצה לקיים את המצוות, אני רוצה שבעם ישראל תהיה קדושה.
אבל אני לא תולה את כל הדברים האלו דווקא במצוות צניעות.
וזה מתבטא בכך שאני לא חושבת שנכון לדבר על צניעות *כל* הזמן. ולא נכון להציג את צניעות כדבר הכי חשוב. ואם הבת שאולי תהיה לי תבחר להתלבש אחרת ממני, זה יכאב לי מאוד, אבל זה לא אומר שהיא עוברת על גילוי עריות..ממש לא. להגיד את זה זה פשוט עיוות, סליחה.
אני לא אמרתי שזה לא חשוב, אבל אני עדיין חושבת שזה לא הכי חשוב.

הכי חשוב זה להיות אדם עובד ה'.
וזה מתבטא גם במה אני לובשת.
אבל זה מתבטא גם באיך אני לובשת את זה
באיך אני מדברת
איך אני מתייחסת לאנשים שסביבי
מה סדרי העדיפויות שלי.

ומה החלק הכי משמעותח עבורי בעבודת ה'?
זה היכולת לשוב
היכולת להתקדם.
לדעת שגם אם היום קשה לי לקיים מצווה מסוימת, זה לא אומר שאני לא רצויה בפני ה'. שתמיד יש לי לאן להתקדם בקיום המצוות שלי, ואם אני לא מקפידה על משהו, זה לא אומר שאני כופרת או פרוצה. זה אומר שיש לי עוד עבודה. אבל אני עדיין רצויה בפני ה'.

וכשכל הדיבור הוא על צניעות, ומי שלא מתלבשת בצניעות זו פריצות, זה לא נותן את ההרגשה שיש מקום לשוב אליו, שיש מקום להתמודדות.
כי אם ללכת עם חצאית קצרה זה זימה וגילוי עריות, אז ברור שזה קו אדום.
אבל זה העניין, שזה לא גילוי עריות.
וזו לא שפיכות דמים
וזו לא עבודה זרה.

וצריך ללכת לפי גדרי ההלכה, כי זו ההלכה. ולא בגלל אף סיבה אחרת.

ואם מישהי הולכת עם חצאית קצת יותר קצרה, היא עדיין בת ישראל. והיא עדיין יכולה לעבוד את ה' והדלת לא נסגרת בפניה.
ובעיניי השיח שבו הופכים את צניעות לאיסור חמור בהרבה ממה שהוא, טורק דלת בפני הרבה אנשים ומראה להם שאין להם מקום בעבודת ה'. וזה יותר גרוע בעיניי.
אני ממש מסכימה עם מה שכתבתבארץ אהבתי
תודה על זה...
תודה לךסליל
שהעלת את השאלה הזו!
גרמת לי ממש לחשוב ולדייק עם עצמי כמה דברים
לא אמרתי משו אחר ממךהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ז בסיון תשפ"ב 13:17
לגבי נשים שהולכות קצת יותר ממה שכתוב בהלכה. לא פרוצה ולא שום דבר בסגנון אבל אני מבינה ממך שזה עניין של הלך רוח שאת נתקלת בו בלי קשר
הלכה היא הלכה גם בצניעות אבל ההלכה לעתים מסתמכת על השקפה וגדרות ואי אפשר להתעלם מזה. צניעות היא לא רק הלכה, יש בה גם מעבר.

לא באתי לחלוק על כל מה שאמרת רק לשתף נקודת הסתכלות שמייחסת לצניעות חשיבות יסודית בקיומו של עם ישראל. ויש בזה הרבה רבדים והרבה דרגות וזה לא הכל וודאי, ואם בתור בעלת תשובה הייתי מייחסת חשיבות רק לצניעות והיו נותנים לי הרגשה שאין לי פתח רק בגלל שפעם הלכתי עם מכנס קצר וגופייה אז לא הייתי מצליחה לעשות את הדרך, אז דווקא פה אני חושבת שאת אומרת דברים לא נכונים.
הקירוב לא מייחס חשיבות יתרה לנראות חיצונית אלא לעבודה פנימית, כי מי שרוצה להתקרב כנראה הוא רחוק מתורה ומצוות כנראה גם הצניעות חסרה. וגם היא תבוא, כל אחד בדרך שלו, אבל לא במקום אלא בנוסף ובמקביל

ובנוסף, כל אחת צריכה להתחבר למקום שמעצים אותה רוחנית ולא שופט אותה, לא משנה מה אורך החצאית שלה או אם יש לה כזו בכלל
אבל צניעות זה כן עניין מהותי ואחד מיסודות היהדותאם מאושרת
אני מבינה שיש הרבה נשים שכועסות על השיח במערכת החינוך שלמדו בה,אבל זה לא משנה את המציאות!
צניעות היא לא סתם מצווה,היא משהו עקרוני ומהותי!
וכן,כל גדרי הצניעות בלבוש שלנו נלמדים להלכה מאיסורי עריות! אז ברור שזה קשור!!!

בוודאי שכל אחת נמדדת בפני ה' בלבד ולא בעיני בשר ודם ורחמנא ליבא בעי וכו' וכו' ואנחנו לא באים לשפוט אף אחד,כי זה בכלל לא תפקידנו.
אבל לא ראיתי חייל שיעיז לבוא לצבא איך שבא לו בתרוץ שהמפקד יודע שבלב הוא מורעל על הצבא,
היהדות כן מורכבת מפרטים קטנים שאנו מחוייבים להם.

(אם מעניין מישהי-
מצרפת כאן קישור לפניני הלכה,הרב מלמד מסביר שם למה צניעות זה אחד מיסודי היהדות.
https://www.yeshiva.org.il/midr
ash/1830
אני מסכימה מאוד גם איתךבארץ אהבתי
בסופו של דבר אני חושבת שאין ממש סתירה בין מה שאתן כותבות.

צניעות היא מצווה יקרה וחשובה, ואני מסכימה איתך שהיא קשורה גם לאיסור עריות (ברור שמי שלא הולכת צנוע עוברת על גילוי עריות, אבל יש קשר בין המצוות, שמראה שזו מצווה מהותית).

אבל אני חושבת שהנקודה שסליל התכוונה להדגיש, שאני חושבת שיש בה הרבה אמת, היא שלא נכון לחנך באופן שנותן דגש גדול מידי למצווה הזו.
כי מבחינה אמיתית זה לא מבטא הכל. לפעמים אישה יכולה להיות מאוד קרובה לה', אבל במצווה הזו קשה לה מידי, וזה לא פוסל את שאר עבודת ה' שלה.
ואם ניתן יותר מידי דגש על המצווה הזו, זה יכול להביא למחיר שאנחנו לא רוצים אותו. שמי שקשה לה מידי להתלבש בצניעות תרגיש מחוץ לתחום.

האמת שפעם יצא לי לדבר עם אמא שלי, על זה שאצלנו יש הרבה נשים שמגיעות לבית הכנסת בלבוש לא לפי גדרי ההלכה. ואצל חרדים לא נראה דבר כזה.
והסיבה לזה היא שבציבור שלנו יש לזה יותר לגיטימציה. אפשר להיחשב דתיה גם אם את לא לבושה בצניעות. לעומת אצל חרדים, ששם יש לבוש שיוציא אותך מחוץ לקהילה (אני יודעת שגם אצל חרדים יש קושי ולא הכל מושלם, אבל יש קווים אדומים יותר ברורים, לפחות מאיך שזה נראה לי מבחוץ).
ומצד אחד - זה חבל. כי אולי אם הקווים האדומים היו יותר ברורים, זה היה מקטין את הלחץ החברתי ללכת פחות צנוע, ונותן לחץ בכיוון השני - להמשיך להקפיד על לבוש צנוע בשביל להמשיך להשתייך לקהילה.
אבל מצד שני - אני בטוחה שיש נשים שקשה להן, שאם לא היה אפשר להישאר דתיה בלי לבוש לגמרי צנוע, לא היו נשארות דתיות בכלל.
וזו הנקודה שאני הרגשתי שמתחברת לדברים שכתבה סליל - אנחנו רוצים להשאיר מקום גם למי שקשה לה. לתת לה את האפשרות להמשיך לשמור מצוות, ולהמשיך בעבודת ה' שלה, גם אם במצווה הזו היא לא מצליחה להקפיד כמו שצריך.

ועוד מחשבה שחשבתי עכשיו - שדווקא כשאין את הצד החברתי שדוחף ללבוש צנוע, אז כל בחירה במשהו צנוע יותר זה נטו רק למצווה וכדי לעשות את רצון ה', ואז זה יותר גדול.
מסכימה עם הסייפאהמקורית
אבל, בעולם החרדי את כן יכולה לראות גם הרבה דברים לא צנועים, יש קוד לבוש די מוסכם אבל הסקאלה עליו רחבה.
ממה שיצא לי לקרוא עליו, היתרון או החסרון של הלחץ החברתי, כל אחת ואיך שהיא רואה את זה, הוא לשמור אנשים בתוך הקהילה.
כשהעולם בחוץ ככ פרוץ, וקל מאוד להישאב לשם ועוד להתקבל בידיים אוהדות של 'מה עשו לך, ואיך פספסת את כל הטוב שיש לעולם הזה להציע' ועוד פנינים, אחוז החוזרים לתוך הקהילות אחרי שיצאו מאוד נמוך. וגם אם ממשיכים לשמור על קשר מסוים לדת, זה לא מתקרב למה שהיה לפני ואולי בצדק אולי לא, אני לא ככ סגורה מה דעתי בנושא הזה, השיטה רוצה לשמור על כל הפרטים שבתוך הקהילה שיהיו ברמה מסוימת. (בלי לדבר כמובן על הבעייתיות שיש בקרב משפחות שחלילה מנדות ילדים, לא לזה התכוונתי). ואכן, יש בכך משום הסתכלות של 'הבחירה שלנו היא הבחירה הנכונה כי אנחנו בדרך שלנו בוחרים בחיים'. וגם יש בזה הרבה חוסר הבנה של מהו אינדיבידואל אבל היום זה כבר שינה צורה ושייך אולי רק בקהילות סגורות ( ובקבלה לחלק ממוסדות החינוך כמובן)
ולגבי לשחרר את הלחץ החברתי - ידועים דברי הרמבם שדרך האדם להיות נמשך אחר רעיו וחבריו אז אולי זה נחשב יותר גדול במעשה, בגודל ההקרבה, אבל הסיכויים של זה להצליח מאוד נמוכים
כתבת דברים נכוניםבארץ אהבתי
אני חושבת שבאמת יש בכל אחת מהדרכים יתרונות וחסרונות.
ובכל מקרה, אלו דברים שכבר מושרשים בציבורים השונים, ואין לנו את הבחירה האם לשנות את היחס.
ואני מרגישה שזה מכוון מה' - שכל ציבור יתמודד עם הקושי הזה בדרך שלו. כל אחד עם הרווחים שלו.
כי זה טוב שיש מקום לעבודת ה' גם למי שלא מצליחה לעמוד בגדרי הצניעות המחמירים יותר. ושיש ציבור שיקבל את הנשים האלו.
וזה גם טוב שיש ציבור גדול בו ההקפדה על גדרי הצניעות היא גבוהה יותר (באופן רוחבי וציבורי), ושיש בו לחץ חברתי שעוזר להחזיק את מי שקשה לה.

ואנחנו רק יכולים לבחור את החברה שנכון לנו להיות בתוכה.
אבל השיקול הזה הוא לא השיקול היחיד... לכל בחירה יש מחירים אחרים, וכל אחד ימצא את המקום שנכון עבורו ועבור הנשמה שלו.

ולגבי מה שכתבת בשם הרמב"ם -
דרך האדם היא להימשך אחרי הסביבה שלו, ולכן צריך לבחור סביבה שמשמפיעה עלינו לטובה. זה נכון ואמיתי.
אבל הרמב"ם לא כותב איך להתייחס למי שקשה לו להקפיד על הכל. האם להוציא אותו מהחברה, כדי שהחברה תישאר טובה יותר? במחיר שהוא יעזוב הכל? זה לא כזה פשוט, ולא חושבת שיש פה תשובה אחת נכונה.

ולכן כשאנחנו בתוך חברה שיש בה כאלו שקשה להם, אנחנו מרוויחים עוד יהודים שמתקרבים לה' ומרגישים שייכת לעבודת ה', למרות שהם לא מצליחים לקיים הכל.
אבל זה כן מעמיד אותנו בקושי גדול יותר לחנך להקפדה על הכל.
ומצד שני - גם פה יש רווח, שכשאנחנו בוחרים כן להקפיד, אז יש פה מעלה גדולה יותר, כי זו בחירה אמיתית ונקיה, בשביל רצון ה', ולא מתוך לחץ חברתי.
(אבל ברור שהנקודה של להשאיר את מי שלא מצליח להקפיד בתוך החברה היא לא בשביל המעלה הזו, אלא היא עומדת בפני עצמה. ומתוך כך יש גם את הרווח הזה אצל מי שמצליח להקפיד בכל זאת).

די גלשנו פה מהנושא המקורי, לא ממש התכוונתי להגיע לזה.
ומקווה שהצלחתי להיות מובנת. אלו דברים די מורכבים ויש פה הרבה מעבר למה שנכתב.
אם לא היית קיימת היה צריך להמציא אותך דחוף ❣️מיואשת******
את מהממת!סליל
תודה רבה על כל הפרגונים ❤️
מובכת ומסמיקה כאן😅
בתור תלמידת סמינרקצתצפוף
חייבת לבקש ממך לפתוח את הפסוק בחומש ולקרא אותו שוב.
הוא מדבר על צניעות כללית במחנה ובאופן פרטי יותר על הטלת צרכים מחוץ לגבולות מחנה ישראל.
והושאל לשיחות הצניעות של המחנכות.
אין כוונתי שהצניעות לא חשובה .
אני חושבת שהיא חשובה כי היא שומרת על גבולות המשפחה שלנו שהיא המשך עם ישראל.
אבל זה כבר לא במובן של אורך חצאית אלא בהנהגה ובוודאי לא מוכוונת לבת בת 10 שרוצה שרוול קצר.
החינוך לצניעות בגיל הרך הוא בעיקר חינוך במובן של יצירת הרגלים והעלאה למודעות
בגלל שאני מאמינה שזה מה שאלוקים רוצהאור123456
שזה מצווה כמו לשמור שבת
ושאין מה לעשות
אבל עדיין מתוסכלת מההגבלות של הצניעות..ומחכה למשיח שאולי ישחרר לנו קצת 😁
מדהימהבארץ אהבתי
תודה על השיתוף!
באמת מעריכה ממש את ההקפדה למרות הקושי...
אני חושבת שזה מאוד תלוי אופיבת 30

אני גדלתי במקום מאוד לא הומוגני וכל חיי הייתי הדוסית, לא משנה איפה- ביסודי, באולפנה, בשירות, בכל מקום שעבדתי ולמדתי. ולמדתי ועבדתי במקומות מעורבים - בנים ובנות , חילוניים ודתיים. 

היום אני גרה במקום שהוא יותר הומוגני, לא תמיד מתה על זה, אבל את הבנות אנחנו שולחים בכוונה לממ"ד איזורי ולא לבי"ס שיש לנו ליד הבית, כי הבי'ס שליד הבית הוא באמת סופר סופר הומוגני וסגור. 

כך שאני הייתי חשופה להכל, והבנות שלי חשופות למגוון די גדול. חופשי יש להן חברות שאחה"צ הולכות במכנסיים. 

ובכל זאת הגדולה שלי נרשמה לאולפנה שבה כולן לובשות חצאיות ארוכות ולאף אחת אין סמארטפון, כי זה הדבר שהיה הכי חשוב לה. 

יפה ומיוחד!אור123456
אמא שלי גם גדלה במקום מאד הטרוגני אבל נמשכה מאד לעיניין הצניעות ..זה ממש בנפשה
עכשיו קראתי מה כתבת על אמא שלך בתגובה אחרתבת 30

האמת שאולי מה שכתבתי היה נשמע לך כמוה אבל נראה לי שאני אחד האנשים הכי לא אובססיביים לכלום שיש..

רק ריכזתי בהודעה אחת כל מיני שיחות ורעיונות שקרו פה ב8--9 השנים האחרונות...

אויש..לא התכוונתי לעיניין האובססיביות 🙁אור123456
אלא לעיניין שאת כל כך מחוברת לזה וזה כל כך טבעי לך שאת באמת מרגישה וחושבת את מה שאת אומרת לבנות שלך...הלוואי...
אני מתלבשת ב"ה צנוע וארוך אבל ממש ממש לא מתחברת ומרגישה שייכת למצווה הזאת
יש בזה מעלה גדולה גם...בת 30

יש מצוות שעושים מאהבה ויש כאלה שעושים מיראה. 

או שדפני11
עושים את זה מאהבת ה' ולא מאהבת המצווה
זה בכלל מעלה גדולהבת 30

כתבת מהמם! תודה!אמא לאוצר❤
להשקיע ולטפח את עצמךאם מאושרת
הרבה פעמים יש משיכה להתלבש לא צנוע כי נראה שהנשים הצנועות לא יפות,לא נוצצות ואפילו מוזנחות😞
כדאי להשקיע בטיפוח עצמי- בגדים לא פושטים, תכשיטים וכדו'.שהיא תראה דוגמא לאישה צנועה ויפה.

עוד נקודה שעלתה לי ממה שכתבת- אין לי בת בגיל הזה.ואצל בנים זה אחרת,אז אולי בדורנו זה השתנה,ואני לא מבינה בזה.מתנצלת מראש אם אני טועה.
אבל במה שזכור לי- בגיל של הבת שלך אין עדיין יצר הרע של צניעות.אלא יצר הרע של לחץ חברתי.
נראה לי שהמתוקה שלך מחפשת מעמד חברתי ולא דווקא "להראות את הברך" לכן אולי הכוון הוא לא חינוך לצניעות אלא לאהבת כללי המשפחה שלנו ועמידה חזקה מול מה שבחוץ.
כמו שבגיל הזה אני מקפידה על שעת שינה שאני חושבת לנכון גם אם הדודה האהובה מרשה לילדים שלה לישון מאוחר יותר. כך אני גם אומרת מה אורך החצאית שהולכים בבית שלנו.

והייתי חייבת לכתוב תודה אישית לכל אחת מהנשים היקרות שכתבה כאן.
כל תגובה ממש מיוחדת ולמדתי ממנה.תודה רבה!
אשריכן!!!
תודה על התגובה...בארץ אהבתי
לגבי הלבוש שלי - אני משתדלת להשקיע, בעיקר בבגדי שבת. כולל תכשיטים ואיפור (ברמה שאני אוהבת, לא יותר מידי כי ככה אני).
והיא דווקא אוהבת איך שאני מתלבשת, ואוהבת לעזור לי לבחור שמלה לשבת, ומתלהבת מבגדים חדשים שאני קונה. אבל תמיד חוזרת על זה שלי זה ממש יפה ארוך (אפילו אם יוצא שהיא רואה עלי לרגע שמלה קצרה בלי תחתית, זה מוזר לה והיא אומרת שזה פחות יפה לי), אבל עליה לדעתה רק קצר יפה לה.

ולגבי הנקודה השניה - אני לא הייתי מגדירה את זה כ'יצר הרע של צניעות', אלא כרצון חזק להיראות יפה. ומה שנראה יפה בעיניה בהחלט מושפע גם ממה שהיא רואה (לדעתי הדודות משפיעות עליה חזק יותר מאשר החברות בנושא הזה).
ממש לא מרגישה שיש פה עניין של מעמד חברתי. החברות הטובות שלה בכלל לא מתייחסות לזה, ובעצמן לובשות תמיד מעבר לברך. ואין בכיתה שום 'עניין' סביב זה.
אבל מאז שהיא קטנטונת חשוב לה איך היא נראית. כבר בגיל שנה וחצי היא היתה בוחרת מה ללבוש, והיו בגדים שפשוט לא הסכימה ללבוש אף פעם כי לא היו יפים בעיניה.

(זה שהחצאית עולה מעל הברך בלי לשים לב, זה לא כי זה יפה בעיניה, אלא כי לא מספיק חשוב לה לשמור שהחצאית תכסה את הברך. אבל זה שהיא מקפידה שהחצאית לא תהיה ארוכה 'מידי', זה כי היא חושבת שזה פחות יפה עליה...)
פספסתי...בת 30

בת כמה היא? 

עוד לא כל כך גדולה..בארץ אהבתי
בת 8 וחצי, עולה ל-ד'.
אה, באמת לא גדולהבת 30

אולי כדאי לך לפתוח איתה את הענין באיזו שיחה- לנסות להבין למה היא מרגישה שיותר יפה לה קצר? לדבר איתה שיפה או לא זה מאוד תלוי בעיני המתבונן, אולי בכלל היה איזה משפט שילדה אחרת זרקה לי וזה השאיר עליה רושם חזק? שווה לחפור קצת...

יש לי ילדה שבגן היתה לה חברה שיום אחד אמרה לה שזה לא יפה שהיא לובשת טייץ קצר כי רואים לה את כל הרגליים. משפט טפשי ומשונה...לא מבינה בכלל למה ילדה בת חמש חושבת על זה...אבל מאותו יום, כבר קיץ שלישי, הילדה שלי לא מוכנה ללבוש טייץ קצר בקיץ!! מבאס מאוד. וכל מה שניסיתי לדבר איתה פשוט לא עזר. 

זה מענייןבארץ אהבתי
לדעתי באמת הסיבה העיקרית שהיא אוהבת קצר זה כי ככה הדודות שלה אוהבות, והיא באמת אוהבת אותן (ובצדק, הן דודות מתוקות ומשקיעות, ויש להן קשר מהמם...).
ובסופו של דבר, אני לא יודעת כמה נכון להיכנס לנושא של 'מה יותר יפה', כי באמת יכולים להיות פה טעמים שונים, ואין לי מה לשכנע אותה שיפה לה גם ארוך יותר.
הנקודה פה היא איך אנחנו מתלבשים באופן שיפה בעינינו אבל עדיין תואם את איך שה' רוצה שניראה.

ואיזה מבאס עם הבת שלך. לפעמים באמת זה סתם משפט טפשי שנתקע לילדה ומשפיע עליה ועל ה'טעם' שלה...
אהממיואשת******
מציעה לך לבדוק עם הדודות אם הן לא משפיעות בעדינות עם או בלי שימת לב לכיוון הזה.
תגידי להן שהנושא הזה חשוב לך ואת מבקשת מאד להחמיא לה על סגנון הלבוש הצנוע יותר, ושישבחו אותה
יש מצב שגם בלי לשים לב כשהיא לובשת משהו קצת יותר קצר או יותר לטעמן פתאום הן מאד מתלהבות והשדר עובר אליה סמוי.
אם הקשר כזה קרוב כפי שאת מתארת את חייבת לפתוח את זה איתן בגלוי ולעמוד על זה שיכבדו את דעותייך
בהמשך זה יהיה הצעה לשים לה לק יפה כמו שלי, רוצה קצת בושם? מתי אמא תקנה לך עיפרון? וכו. הרבה בתמימות גם אבל הנזק יהיה
אם זה חשוב לך דברי איתן ויפה שעה אחת קודם
תודה, אני אנסה באמת לדבר איתןבארץ אהבתי
לא בטוחה שזה כמו שאת מתארת. הן מחמיאות לה על כל הבגדים, גם על השמלות לשבת שהיא דווקא הסכימה לקנות כמה קצת יותר ארוכות.
אבל יכול להיות זה כן עלול להגיע למקום כזה, וכדאי באמת לדבר מראש. אני צריכה לחשוב איך להעלות את זה בצורה רגישה שלא תתפרש כביקורת כלפיהן.
פשוט תספרי על מה שקורה עכשיו מיואשת******
שממש חשוב לכם שהיא לא תלך קצר והיא חושבת שהארוך לא מחמיא לה ואת יודעת שהיא משוגעת עליך ומעריצה אותך אז את מוכנה בבקשה לעשות לי טובה ולהחמיא לה על הארוך יותר? אני יודעת שיש לך השפעה טובה עליה וכו.
תציגי את זה רק בתור בקשה בגלל שהיא מעריצה אותי בלי לקשר בכלל למה שהן עושות.
אני בטוחה שהן תבנה את זה.
איזה חכמה את... תודה!בארץ אהבתי
את ממש מקסימה!!!אם מאושרת

יפה לך שאת משקיעה בלבוש מטופח , והיא משתתפת איתך,

לי זה פחות טבעי, אני הכי נהנית ללכת פשוט, וצריכה להשקיע בזה כדי ללבוש מושקע יותר.

ותמיד בכל ההודעות שלך זה מדהים לקרוא על הקשר המיוחד שיש לשתיכן!!!

לא הסברתי טוב למה אני קוראת יצר הרע של צניעות - 

ממה נובעת הגדרת ה"יופי" שלה - למה יש לה רצון לחצאית מעל הברך. @בת 30 הסבירה את זה כמו שהתכוונתי, עם הבת שלה ומשפט סתמי של חברה.

ולזה התכוונתי שזה לא בא מיצר הרע.

אתן לך דוגמא שאני יותר מבינה בה - כשהבנים משתוללים ולוקחים מהדלי של הספונג'ה מים עם סבון ועושים לעצמם "קוצים" בשיער  , אני אתמקד בשיחה איתם בדיבורים סתמיים - למי התחפשתם? בא לכם להשתולל ? ואתמקד בלהסביר להם שזה לא הזמן למשחקים עם מים כשאמא שוטפת את הבית , 

בשונה מנער בן 15 שעושה קוצים בשיער וזה מזמין שיחה יותר עמוקה על כוס קפה. 

אני מסכימה עם מה שכתבתבארץ אהבתי
באמת זה לא ממש 'יצר הרע' בשלב הזה.
וברור לי שיש הבדל בין מה שקורה עכשיו לבין דברים דומים שקורים בגילאים גדולים יותר.
אבל בכל זאת יש פה שיח. וחשוב לי ליצור שיח נכון ובריא בנושא הזה כבר בשלב הזה.
(ופתחתי פה אחרי שהרגשתי שלפעמים זה נגרר למקומות של יותר מידי לחץ סביב הנושא, וידאתי שזה לא נכון, אבל לא היה לי מספיק ברור מה כן. אני חושבת שעכשיו כבר יש לי יותר כיוון...).

ותודה על המחמאות.. ♥️
אני רק מזדהה איתך בקשר לסוגריים...מתואמת
רואה איך הבת הבכורה שלי שונה ממני בנושא הזה - כי לה חשוב המראה החיצוני, בניגוד אליי - ורואה איך הבת השנייה תהיה אפילו עוד יותר שונה...
בינתיים מה שאני עושה זה לתת לבת שלי להתלבש בצורה יפה כל עוד זה בגדרי הצניעות. אם אני, למשל, לא סובלת עגילים וחושבת שזה מגעיל לחורר את עצמך - לה בהחלט יש עגילים. לא אני לקחתי אותה לעשות את החורים, אבל אני משתדלת ממש (בכוח) להחמיא לה עליהם. (לא תמיד זה הולך לי נכון...)
וחוץ מזה - נראה לי שאם מגיל צעיר (גיל שלוש) מלבישים בצניעות, זה נטמע בילדה והיא מתרגלת לזה...
ועוד דבר - אני חושבת שהצניעות בהתנהגות משפיעה גם על הצניעות בלבוש. ברגע שמתנהגים בצניעות נפשית - זה משודר לילדה ומשפיע על כל הצניעות שלה...
תודה על ההזדהות...בארץ אהבתי
זה באמת חשוב לאפשר לה לפי הצורך שלה, וגם להחמיא על זה.
מזדהה איתך גם בעניין העגילים. עדיין אין לה, אבל ברור לשתינו שמתישהו היא תעשה.
ותודה גם על מה שכתבת בהמשך, את ממש צודקת.
רק נקודה אחת שלים את המילה מכובד/ת במקום צנועאוהבת את השבת
לא קראתי הכל אז אולי חזרתי על מישהי.. סליחה..

רק לשתף משהו קטן..
למרות שאצלנו הם עוד קטנים, אז הני לא יודעת מה היה בהמשך..

שמתי לב שעושה לי טוב שאני מעדיפה תמיד להשתמש בניסוח זה בגד מכובד, זה בגד לא מכובד, תוסיפי טייץ כדי שתהיה מכובדת.. וכו..
לשים את המילה מכובד במקום את המילה צנוע

גם כי זה יותר מעביר את המסר של מהות העניין לדעתי,
וגם כי השיח צנוע לא צנוע לא נעים לי, אולי מתוך החוויות שלי אולי כי זה נשמע לי כזה לא מתאים.. לא יודעת למה זה מכניס לדעתי מחשבות מגעילות כאלה.. לא יודעת בדיוק להסביר..
מנכיח יותר את השליליות מאשר את החיוביות בלהיות לבושה מכובד כיאה ל בת מלך.
תודה על הכיוון הזהבארץ אהבתי
האמת שאני גם לא מתחברת לשימוש במילה 'לא צנוע' בהקשר הזה.
זה רעיון טוב להשתמש במילה 'מכובד'.
אני חושבת שבדרך כלל יוצא לי יותר לתאר בלי לתת שמות, למשל 'החצאית הזאת כבר קצרה מידי, קשה ללבוש אותה ולשמור שהברכיים יהיו מכוסות גם כשאת יושבת'.
האמת שראיתי שזה טוב להגדיר מכובד כשהבת שליאוהבת את השבת
הסתכלה עם חברה שלה על אלזה הנערצת על בנות גילה ואמרה לה- היא לא מכובדת..
כשאומרים היא לא צנועה זה נשמע כאילו משהו בזה קסום/ קוסם..
רעיון טוב!! תודה לך!אם_שמחה_הללויה
בדיוק שמעתי שיעור של הרבנית ימימה מזרחיחיים של

על הקטע הזה של לדבר על צניעות..

היא אמרה שככל שמדברים על זה פחות, ככה הבת תשמור על זה יותר.

ככל שתתני לה חום ואהבה היא לא תצטרך לחפש את זה בחוץ.

תדברי איתה על הכל אבל לא על זה.

הבת שלך יודעת מה צנוע ומה לא.. 

אבל ככל שלא תהפכי את זה לנושא,

היא תשמור על זה יותר.

אולי בגיל ההתבגרות פחות,

אבל לטווח הארוך זה שווה!!

מסכימה שלא צריך לדבר על זה יותר מידיבארץ אהבתי
אבל לא לדבר בכלל נשמע לי קצת מוגזם.
אנחנו בוחרות בגדים ביחד, צריך להיפרד מבגד שכבר נהיה קצר מידי, בסוף הנושא עולה מעצמו, וצריך לדעת איך לדבר על זה בצורה נכונה.
ואני גם לא בטוחה שאפשר להגיד בוודאות שהיא יודעת מה צנוע ומה לא. הדודות שלה לובשות חצאיות שלא ממש מכסות את הברך (על הגבול, אבל מעל מה שבאמת מכסה בכל מצב). אני לובשת חצאיות ארוכות. היא לא רוצה להתלבש כמוני, וזה בסדר מצידי. אבל איך היא אמורה לדעת מה עדיין צנוע ומה לא, אם לא נדבר על זה?
בארץ אהבתי היקרהדפני11
רק רציתי לומר לך תודה רבה על פתיחת השרשור הזה......
מודה לך באופן אישי
קשה לי כרגע לפרט
תודה ענקית
דוגמה אישית : צנועה ויפהירוק בעיניים
כי אם תהיי צנועה בקטע של צבעי חום ושחור בלבד, ובגדים שתי מידות מעבר, קשה לבנות של היום להתחבר.
להראות כמה צניעות זה יפה ואצילי
אני חייבת להודות שאצלי בגדים זה נושא חשוב, ואני אשקיע כסף ומעולם לא אתפשר לא באיכות ולא בהלכה.
מרגישה שב"ה בנותיי בינתיים מאוד מחוברות במסר הזה, של להראות איך אפשר גם צנוע וגם מהמם.
שנזכה!!!
איזה יופי. מקסים. אני בע"ה רוצה גם להיות ככה!נפש חיה.
נכון מאוד חשוב ללבוש בגדים יפים ולהראות מטופחתפרצוף כרית

כמה דבריםרקתשובה
עונה בתור נערה (17), מחילה שפלשתי..

א. כמו שאמרו- דוגמה אישית. איך שאת תתלבשי, איך שההתנהגות במשפחה תהיה, זה ישפיע עליה. מישהי שהולכת עם חצי מטפחת לבת שלה יהיה הרבה יותר קשה להקפיד על חצאית אחרי הברך... כשרןאים שאמא מתלבשת צנוע באמת, (בעיניי אפילו יותר ממה שהיא דורשת ממני) זה משפיע ונותן אופק, מין אידיאל כזה לשאוף אליו.
בעיניי שיתוף זה ממש משמעותי, אם יוצא לך לקנות לעצמך בגדים כשאתן נמצאות ביחד ויש משהו קצר/פתוח/ אפילו לא שייך, להגיד בקול "וואי באסה זה קצת קצר אני אצטרך תחתית/ אני לא אקנה את זה". השיתוף מנרמל את הצניעות- זה משהו ששייך לנשים כל הזמן, בכל גיל, וצריך לעשות וויתורים. כשהילדה רואה את אמא שלה מוותרת על בגד כי הוא לא מספיק צנוע לה זה מלמד הרבה יותר מכל גערה! (זה לא צריך להיות שיעור, "ראית שלא קניתי את זה כי זה קצר? אז גם את"! לא, יותר שיתוף נעים וזה ישפיע)

ב. לא להיכנס לדיון זה צנוע/לא צנוע. אמא שלי בחיים לא אמרה לי ככה ומרגישה לי שזה מוריד ומוזיל את הערך של הצניעות. מכובד/מתאים זה מילים שפחות עושות אנטי ובאמת מסבירות גם את המשמעות של צניעות. אנחנו לובשות צנוע כי זה מכבד אותנו, את הגוף שלנו וכו'...
גם להסביר לפי מה שמתאים על הצניעות. אני יודעת שיש כאלו ששונאןת את המשל הזה, אבל לי בתור ילדה קטנה אמא שלי אמרה שהגוף שלנו הוא משהו יקר ממש וחשוב ממש כמו יהלום, אם יהיה לי יהלום אני לא אשים אותו באמצע הרחוב כי כולם עוברים שם והוא יהרס וכו, אני אשמור אותו בבית בקופסה מיוחדת ורק בזמנים מיוחדים ולאנשים קרובים אליי אני אראה אותו. אבל לא לכל אחד. (האמת כשאני חושבת על זה עכשיו, יש פה גם מעבר לצניעןת, אבל בתור ילדה קיבלתי את זה בתמימות ובפשטות).

ג. כשאני חושבת אחורה, אורך של חצאיות בגיל הצעיר תמיד התקשר אצלינו בבית לגביהה. לא להגיד "זה לא צנוע כי זה קצר", זה מבאס על החצאית ויוצר אנטי- למה אני צריכה להיפרד מהבגד כי הוא קצר?! אמירה של: "וואי תראי איך גהבת! החצאית הזו נהייתה עלייך קצרה, נצטרך לקנות חדש", הדגש הוא על הגדילה שלה, איזה כיף, משמח! עכשיו נקנה חדש!

ד. להשקיע. כסף. וזמן. גם יפה גם זול וגם צנוע לא תמיד הולך ביחד. אם צריך להתפשר עדיף שזה יהיה על הכסף, ככה הילדה לא תרגיש שהיא מפסידה בגלל הצניעות, אלא היא רואה כמה זכ חשוב לאמא וכמה היא משקיעה על זה.

ה. לא לפחד להעיר... מרגיש לי שיש רתיעה אצל אמהות/מורות להעיר על צניעות. זה גורם לבנות להרגיש שיש כאן משהו בעייתי, מורכב ולהסתבך עוד יותר בתוך עצמן. למה אין פחד להעיר לילד על ברכת המזון? אין את הפחד שאם נעיר לו בעתיד הוא לא יברך, למה בצניעות יש ככ פחד להעיר? כאילו כל גערה תוביל לצלקות בנפש שיגרמו לזריקה של הכל.. ממש לא. לפעמים הערה מחזירה לדרך וזהו. (ברור שצריך לשים לב איך מעירים, שהערה היא לא כל הזמן בשיח וכולי). לי יצא לשאול את אמא שלי על בגד אם הוא שקוף והיא אמרה לי שכן, אז שאלתי אותה למה היא לא אמרה לי לפני כן כי הייתי יוצאת עם בגד לא מתאים מהבית, מרגיש לי שזה נובע מפחד להעיר.
עוד משהו קטן בקטע של ההערות- החלטת להעיר? אז בלי להתבייש ולהתנצל, ילדים שמים לב כשההורים לא בטוחים במה שהם אומרים ואז הם יבינו שהנושא לא סגור אצלם וימשיכו לעשות מה שהם רוצים.
אפשר ממש לומר שככה הולכים אצלינו בבית. כן אחד בבית שלו יעשה מה שהוא רוצה/מה שהרב שלו אומר, אבל בבית שלנו ככה אנחנו מתנהגים. כמו שלא תסכימי לה ללכת לישון ב12 למרות שבבית של הדודה מרשים, ככה להסביר לה גם בעניין הלבוש- זה מה שעושים בבית שלנו. (לדעתי זה אפשרי בגיל הזה כי הרצון שלה נובע לא מתוך קושי בצניעות, יותר מתוך לחץ חברתי, רצון להיות כמו הדודות)
וואו! כיף שבאת, קיבלתי מהתגובה שלך 🤍קמה ש.
בס״ד

דיברו אלי במיוחד הלעשות קניות ביחד ולשתף אותה בתהליך בחירת הבגדים שלי-עצמי 👍🏼

וגם מה שאמרת על לשים את הדגש על זה שהילדה גבהה. אני חושבת שזה מה שאני עושה ולקרוא את מה שכתבת נתן לי חיזוק חיובי משמעותי!

וגם המכובד-מתאים / לא מכובד-מתאים הזה שהזכרת (כגר הזכירו את זה בשרשור אז תודה גם לנשים האחרות שכבתו על זה).

(רק לגבי ברכת המזון - עונה לך בתור אמא שגם בזה לגמרי יכולה להיות לי התלבטות חינוכית האם להנחות/להזכיר לברך או לא. כנ״ל לגבי להתפלל בבוקר. זה נושא מורכב ותלוי בהרבה דברים).

וחייבת לומר שממש התפעלתי מרמת התגובה שלך, הן בתוכן והן בצורה שלה 😍
תודה רבה שנכנסת והגבת כל כך בפירוטבארץ אהבתי
כתבת דברים ממש חכמים ונכונים, מודה לך על ההשקעה...
מוסיפה עוד שאלה - לגבי הערות על צניעותבארץ אהבתי
כרגע אנחנו בשלב שאת הבגדים אנחנו קונים, אז שם זה עוד לא המוקד.
אבל כמו שכתבתי - הבת שלי אוהבת חצאיות שבדיוק מכסות את הברך. וחצאיות כאלו - טבען לעלות בקלות מעל הברך (כשיושבים בעיקר, ובעוד כל מיני תנוחות).

ושם אני כל פעם מתלבטת - איך לעזור לה להבין שעם אורך כזה של חצאית, יש לה יותר אחריות לשים לב שהחצאית בכל זאת מכסה, לשים לב איך היא יושבת, ולסדר את החצאית כשהיא עולה.
כי כרגע לה זה לגמרי לא מפריע. אם אני לא אעיר לה - הברכיים שלה ומעלה יכולים להיות חשופים (עם טייץ לרוב, אבל עדיין זה לא מספיק). אבל אני מרגישה שלא תמיד היא מקבלת את ההערה בטוב.

אני תוהה גם אם זה נכון להקפיד על זה בבית, כשבעצם רק המשפחה נמצאת, ואולי גם הלכתית זה לא ממש בעיה (כמו שבלילה היא הולכת עם פיג'מה בבית). ומצד שני - זה הרגל, ואני נמצאת איתה בעיקר בבית, ואם בבית לא נקפיד על זה, אז כשהיא תהיה בחוץ עם חברות היא מן הסתם גם לא תקפיד על זה, כי היא לא התרגלה לשים לב לזה בכלל.
ומצד שני - אולי יש פה גם עניין של גיל? אולי אפשר לשחרר את זה בשלב הזה, וכשהיא תהיה יותר גדולה ועם קצת יותר אחריות, זה יהיה לה יותר קל ללמוד את זה?
בארץ אהבתי היקרהדפני11
תודה רבה על השרשור הזה!!!
ככ ככ חשוב בעיני.
שאלות טובות יש לך!
אני ממש קטונתי לענות בעיקר קוראת וחושבת.
בכל אופן מה שעולה לי ככה בגדול-
1. חושבת שלא נכון להעיר כל היום. אבל כן צריך מידי פעם. למשל לא יותר מפעמיים ביום. בשאיפה לפעם אחת ולא יותר.
2. כשמעירים- לפני ההערה לחשוב על הבת מחשבה טובה. אולי מחמאה בלב. להשפיע על עצמנו ככה שגם ההערה תגיע ממקום רגוע אוהב ובוטח בה. ולא מתוך לחץ.
3. לא חייב להעיר במילים, אולי אפילו יותר טוב להעיר במבט או בסימן עם הידיים. כמו רמז כזה.
בהזדמנוצ כמובן למצוא זמן לדבר על זה ולהרחיב בנחת.
4. חושבת שיותר חשוב להעיר למשל על זה שהרגליים יהיו סגורות מאשר על זה שהברכיים יהיו מכוסות. ההרגל הכי חשוב וקריטי בעיני זה עצם סגירת הרגליים (בטח כשהיא עם חצאית קצרה בלי משהו מתחת). זה הרגל חשוב וטוב גם אם בהמשך תבחר ללכת קצר יותר ממה שאת חושבת.
בעיני זה אחד הלימודים הכי חשובים שאמא מלמדת את הבת שלה ולא אף אחד אחר..... וזה ממש הרגל חשוב, מכבד ובסיסי בעיני.... לא קשור לדתיה או להלכה...
התייחסתי בדברים שלי למתבגרות,אין לי מושגדפני11
לגבי הבת שלך...
תודה לך ❤️בארץ אהבתיאחרונה
כתבת ממש בחכמה. תודה על הדברים!

ואני ממש שמחה שהשרשור הזה היה משמעותי לך.
זה באמת נושא חשוב וכל כך לא פשוט. כיף שיש מקום לשאול, קיבלתי מהשרשור הזה המון חומר למחשבה, והמון כיוונים ממש חשובים.
איך נכון להגיב לדיבור עצבני של מתבגרים?אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו מתחילה את גיל ההתבגרות, ואני מרגישה שכהורים אנחנו לא תמיד יודעים להגיב לה נכון.

מרגישה שבעלי לפעמים קשה איתה יותר מידי. ולא בטוחה איך נכון להתמודד (איך נכון להגיב לה באופן אידאלי, וגם איך נכון להתמודד מולו כשהוא קשה איתה מידי).

הרבה פעמים כשאנחנו אומרים לה משהו, היא מגיבה בטון עצבני או מרימה קצת את הקול. לרוב המילים שהיא אומרת הן בסדר, אבל הטון עצבני או מזלזל (נגיד שאומרים לה שהיא יותר מידי זמן בפלאפון אז היא מרימה את הקול ועונה כזה 'בסדר' עצבני).

לבעלי זה מאוד מאוד מפריע כשהיא מדברת ככה. הוא כועס עליה ודורש ממנה לא להרים עליו את הקול.

אבל זה לא באמת עוזר ההערות שלו, בפועל היא ממשיכה עם זה, והוא כל פעם מתעצבן יותר (כי היא כבר 'היתה אמורה להבין' שככה לא מדברים להורים).

היום היא ענתה לו איזה 'בסדר' עצבני כזה (והוא היה עם עמוס בגלל דברים אחרים), והוא ממש כעס עליה וקרא לה בכינויים שממש לא אהבתי (נפלט לו מרוב כעס, זו ממש לא השפה שלו בדרך כלל).

אז קודם כל, אני אשמח לשמוע מאמהות מנוסות שעברו את הגיל הזה עם הילדות שלהן -

האם נכון להקפיד שלא ידברו ככה להורים? יש מקום לצפות שילדים בגיל ההתבגרות ילמדו לדבר תמיד בצורה מכבדת כלפי ההורים?

או שיש לנו פה עבודה להבין שלפעמים היא תדבר ככה, וזה חלק מהרגיל, ולהילחם בזה רק ירחיק אותה מאיתנו?

ואיך נכון להגיב מול בעלי כשהוא כועס עליה? (בעיני בצורה קשה ולא תואמת לסיטואציה. גם אם יש מקום להגיב, שגם על זה אני לא בטוחה - בעיני הוא מגזים בכעס שלו).

בעצםoo

הוא דורש ממנה יותר ממה שהוא דורש מעצמו

כי כשהוא עצבני הוא אומר כינויי גנאי

והיא לא יכולה לומר בסדר בטון שלא נראה לו

חסר הגיון לחלוטין

הרי הוא המבוגר והיא הילדה

באופן כללי אני לא מייחסת חשיבות לטון של מתבגרים

אחרי ההבנה שזה סגנון דיבור תואם גיל

וגם לא מייחסת חשיבות גדולה לתוכן כל עוד זה לא משהו חריג

וגם לא מחפשת כבוד מהילדים אלא קשר נעים וטוב

הכבוד מגיע לבד בלי שדורשים אותו

ע"י דוגמא אישית

אם מתנהלים בכבוד עם הילד הוא לומד להתנהל בכבוד

יש סיטואציות בין בעלי והילדים שאני מתערבת

משתדלת שזה לא יקרה לעיתים קרובות ושזה יהיה בצורה מועילה 

למעשה את צודקתאנונימית באהב"ה

ואני הרבה פעמים אומרת לו את זה כשהוא כועס עליה.

(וגם לא בטוחה שפועלת נכון בזה. כי להגיד לו ביקורת בפני הילדים זה גם לא הכי חינוכי, במיוחד כשאני בעצם מבטלת את מה שהוא אמר כרגע לילדה).

אין צורך להגיד לו מול כולםעל הנס

אפשר לדבר על זה ברגוע בהזדמנות אחרת אחד על אחד,בשום אופן לא מול הילדה,

גם אני לא מתייחסת לטון,אבל כמו שהייתי מדברת על זה עם בעלי בנחת ב4 עיניים גם איתה הייתי בהזמנות מדברת בארבע עניים,ואז יורדת מזה לחלוטין,

ונכון שככל שתדרשו כבוד זה פשוט לא יעזור אלא רק יחמיר את המצב.

כדאיooאחרונה

לדבר איתו בנפרד

לא בזמן אמת

לשקף לו שהדרישה שלו לא הגיונית ולבקש ממנו לא להתייחס לכל טון שלא נראה לו

ילדים מתבגריםתהילה 3>

זה דבר קצת מבלבל.

מצד אחד יש בהם משהו הודף, ולפעמים חצוף ומתריס, ומצד שני, לא פחות ואף יותר הם זקוקים לאהבה, לתחושה שהם רצויים, לקשר בריא

והקשר משנה צורה בגיל הזה וצריך להסתגל אליו מחדש ולהעביר אותו שלב.

לכן א:

פינוי המרחב הרגשי שלכם:

לדבר יחד או לעבד לבד את התסכול מההתנהלות שלה, ואצלך גם שלו.

כשמגיעים טעונים לסיטואציה די בקלות מגיעיל לשיח קשה ורחוק וחבל.

כשמגיעים נינוחים יותר, ניתח להעמיד גבול בצורה נינוחה.

לדוגמא; אני מבינה שזה קצת עצבן אותך, בבית שלנו לא מרימים קול/מדברים בחוסר כבוד להורים.

הרעיון הוא-

לתת שם להרגשה והכרה בתחושה שלה

להציב גבול- להגיד שזה לא מקובל עליכם

לעשות את זה באופן ענייני ובלי בעצמכם לדבר באופן לא מכבד.

בהחלט מאתגר וצריך ללמוד את זה.. בהצלחה

יש לך פה בעצם שתי שאלות:מתואמת

1. איך מתייחסים למתבגר שמדבר לא יפה.

2. איך מסבירים לבעל שצריך להגיב בצורה מותאמת ולא עצבנית.

אני מציעה שתשבו שניכם יחד ברגע של נחת, ותנסו *יחד* ליצור גישה מתאימה לגיל ההתבגרות שנכנס לפתחיכם. את יכולה בשיחה להוביל אותו בעדינות לכך ש"כמים הפנים לפנים", ושאם אתם תדברו בנחת, יכול להיות שגם המתבגרת תספוג את האווירה ותדבר בנחת. אבל גם אם לא - עדיין התפקיד שלכם כהורים הוא להראות לה איך מתנהגים ואיך מדברים בנחת.

בכל אופן, אנחנו לא עוברים בשתיקה רק כשמדובר בחוצפה ממש, מילים שלא אומרים להורים. על טון דיבור אנחנו יותר מחליקים, מקסימום אומרים: "לא נעים לנו לשמוע טון דיבור כזה, אולי תנסה לענות בנחת?"

(והאמת שגם אנחנו - בעיקר אני - לא תמיד מצליחים לדבר אליהם בנחת...)

לא יודעת את מי לשאול אז שואלת כאןכל היופי

הבת שלי בגיל ההתבגרות, כנראה על הרצף בתפקוד מאוד גבוה.

(לא מאובחנת רשמית עדיין כי התורים ארוכים מאוד)

סובלת מחרדה ספציפית (ועוד כמה חרדות נלוות בעצימות יותר נמוכה).

הייתה תקופה בטיפול רגשי כולל cbt שזה הטיפול הקלאסי לחרדות.

לא עזר בכלל למרות שהיא מאוד רצתה שינוי והמטפלת מקסימה.

הטיפול זלג לכל מיני נושאים אחרים, והיא גם מאוד נוטה לנבור שכלית בדברים אבל זה לא נוגע לרמת הרגש כמו אצל רוב בני האדם.

כלומר היא יכולה לנתח ולהסביר ולהבין אבל זה לא מזיז לרגש, זה מישור אחר לגמרי.

חשבתי על נוירופידבק, שזה כביכול עוקף את השכל ומאמן את המוח להתכוונן לגלי מוח אחר ופחות להיות בחרדה.

אחוזי ההצלחה הם 70-80 אחוז לפי מחקרים של כמה עשרות שנים, וזה ללא תרופות וזה נשמע לי כיוון טוב בשבילה.

הבעיה היא שמי שפניתי אליה אומרת שלפני שרואים שינוי צריך סביב ה10 מפגשים. וכדי שיהיה שינוי משמעותי צריך 30-40 מפגשים. ואולי היא מה20-30 אחוז שזה לא עוזר להם.

זו הוצאה מאוד משמעותית לפני שאני יכולה לדעת בכלל אם זה הכיוון.

אני מניחה שיש עוד אופציות אבל לא יודעת מה באמת יעזור.

מה הייתן עושות?

הייתי רצה מהר עם האבחוןעוד מעט פסח
עבר עריכה על ידי עוד מעט פסח בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 20:57

אחרי האבחון תוכלי לקבל קצבה מבט''ל, שהיא מעל ל-3 אש''ח בחודש, ויהיה לך קל יותר להוציא עליה כספים...

חוץ מזה שבאבחון יעזרו לך לחשוב מה יכול להתאים לה.

אם תרצי המלצות למאבחנים פרטיים - מוזמנת בפרטי.

קודם כדאי לעשות אבחון נכוןמתיכון ועד מעון

ואז יהיה יותר קל למצוא את הטיפול המדויק עבורה

מצטרפת לקודמותיי - אחרי האבחון תוכלו להתאים להמתואמת

טיפול מדויק יותר, ואולי גם המאבחנים יוכלו להמליץ על סוג טיפול מתאים.

אם את מרגישה שהיא יכולה עוד "לסחוב" בלי טיפול, אז תחכו לאבחון בקופה. היתרון הוא שבדרך כלל הם גם מסדרים את העניין מול ביטוח לאומי, ואתם לא צריכים להתעקש על זה בעצמכם...

אבל אם את כן מרגישה שהיא חייבת כבר תמיכה, אז באמת כדאי ללכת לאבחון פרטי. זה לא זול בכלל-בכלל...

אני יכולה להמליץ לך על פסיכולוגית בירושלים שמאבחנת אוטיזם.

תודה לכןכל היופי

אז באמת זו גם המסקנה שהגענו אליה, לא לחכות לקופה אלא לחפש אבחון פרטי למרות שזו הוצאה.

אשמח להמלצות שלכן.

תודה

דינה זלזניק. אם לא תמצאי מספר ברשת אכתוב לך באישי.מתואמת
רק מדייקתמתיכון ועד מעון

אבחון אוטיזם במידה ואכן יש אבחנה דורש אבחון כפול-פסיכולוגי ורפואי.

ממליצה כמו @מתואמת להתחיל בפסיכולוגי

נכון.מתואמת
גם אם הולכים לפרטייראת גאולה
תדברי לפני כן עם המזכירות במרפאה, שיתנו לכם החזר כי אתם ממתינים כבר הרבה זמן.
תודה לכן, מחפשת מכון אבחוןכל היופי

כדי לקבל אבחון כפול כמו שהמליצה @מתיכון ועד מעון במקום אחד.

יש המלצה למישהי?

מעדיפה באזור השרון...

יש את המכון של ד''ר דיצה צחורמתיכון ועד מעון
נראה לי בבי''ח אסף הרופא שעושים שם אבחון כולל
אם אריאל רלוונטיעוד מעט פסח

אני יודעת שבמרכז התפתחות הילד שבאוניברסיטה עושים אבחון משולב.

ואמור להיות אפשרי דרך קופ''ח, או עם החזר.

שווה לברר.

וגם 'בית אחד'עוד מעט פסח
בכפר סבא מומלץ.
ממליצה לך לעבור על הרשימה הנ"לאנונימית בהו"ל

זה מתוך קבוצת הפייסבוק 'מרוצפות' של נשים על הרצף.

מאגר המאבחנים.ות המעודכן של מרוצפות - אוטיסטיות כותבות

אנחנו הלכנו מתוך הרשימה לפסיכולוגית ופסיכיאטר בנפרד, בחרנו רק לפי זמינות של תורים, ושניהם היו אנשי מקצוע מעולים ממש.

אני לא אמליץ לך ישירות עליהם בגלל שביקשת מקום שעושה גם וגם, אבל יש ברשימה גם מקומות כאלה.

התבלבלת בניק. לפורום הזה יש ניק אנונימי אחריעל מהדרום
זהב טהור שמת פהכל היופיאחרונה
תודה רבה לך!!
עזרה בטיפולים רגשיים מהקופהילד מתוק וטהור

יש לנו ילד עם קשיים רגשיים משמעותיים שהתפרצו בשנה וחצי האחרונות (ברמה שהוא מוגדר עם נכות 50% בבט"ל).

מזמן הומלץ לנו לפנות לטיפולים רגשיים, היינו בהמתנה דרך הקופה, היינו באבחון תקשורת דרך הקופה (זה לא תקשורת זה רגשי- הייתה המסקנה, אבל ההתנהלות בהחלט הייתה מזכירה בעיות תקשורת).

גם בתום האבחון נאמר לנו שיצרו איתנו קשר מהקופה והתפתחות הילד/בריאות הנפש לטיפולים רגשיים...

בינתיים אנחנו רק במעקב פסחכיאטרי בקופה, שזה יפה אך לא מספק... אין אף ספק שהילד זקוק להם, כולם הפנו אותו, אך אין מענה מהקופה.

בינתיים כמובן שלחנו לטיפולים שונים, והדרכת הורים פרטיים, והוצאנו סכומים גבוהים מאד....

נשמע לי ממש מוזר שאנחנו לא מקבלים מענה מהקופה, ואם אין להם תורות עבורנו, שנים, לפחות שיתנו לנו החזרים..

מישהי יודעת אם ניתן לקבל דבר כזה, ואיך?

הייתי מתחילהכל היופי

בישיבה מול המזכירה בקופה בניסיון להבין איך אפשר לקדם.

ואם היא לא יכולה לעזור ללכת לרופאת ילדים,להסביר לה את הדחיפות ושהיא תלחץ.

יש בקופות הרבה אופציות לטיפולים רגשייםמתחדשת111

באומנות

הידרותרפיה

ועוד..

אל תחכי שיצרו קשר. כדאי שתפנו לרופא המשפחה ותשלחו טפסים רלונטים

תיצרי קשר עם המזכירותאיזמרגד1אחרונה
של בריאות הנפש או התפתחות הילד, או גם וגם ותשאלי אותם... בדרך כלל הם יודעות איך אפשר לקבל החזרים. מניחה שזה תלוי בן כמה הילד ובאיזה קופה אתם.
גם אני בשאלות בת מצווהעוד מעט פסח

אשמח לעזרתכן בתכנון הלו'ז.

אנחנו רוצים לקיים אירוע אחד גם עם החברות וגם עם המשפחה, אבל שיהיה זמן בנפרד (מה שאני חושבת עליו כרגע זה שהחברות יגיעו מוקדם יוצאו מוקדם).

אשמח שתעזור לי לחשוב באיזה סדר לנהל את האירוע, כמה זמן בערך דברים לוקחים ומתי להזמין את החברות ולמתי המשפחה.

בתוכנית-

-יצירה (שאמורה להיות לחברות + אופציה לבני משפחה שרוצים)

- ריקודים (אפשר רק לבנות, דווקא יהיה לי יותר נוח מבחינת צניעות)

- טקס ברכות (שהילדה רוצה שהחברות *לא* יהיו בו)

- וכמובן אוכל, שעוד לא ברור לי כמה מנות יהיו ומתי.

הבנות יגיעו בזמן שנגיד (מגיעות מקרוב, רובן ברגל), המשפחה תגיע לאט לאט לאורך שעה בערך...

איך הייתן בונות את האירוע?

מנסה לחשובמתיכון ועד מעון

אולי להתחיל עם יצירה והרקדה לבנות ואז אוכל לכולם, שבזמן האוכל המשפחה מגיעה ואז החברות הולכות ונשארת המשפחה לברכות.

נשמע הגיוני?

זהו, שאני לא כל כך יודעתעוד מעט פסח

בגלל שהמשפחה תבוא ב'טפטופים', זה לא כל כך מסתדר לי עם האוכל המרכזי (באירוע רגיל עושים סוג של קבלת פנים בשביל זה. למשוך את הזמן עד שכולם מגיעים).

חשבתי אולי לעשות-

אוכל לבנות

הרקדה

יצירה - ואז בנות שסיימו הולכות הביתה, ומשפחה שרוצים באים מוקדם להשתתף

מנה ראשונה למשפחה

ברכות

מנה שנייה למשפחה

אולי זה גם יצא לי יותר זול, כי לבנות אפשר להביא דברים זולים, ולמשפחה אוכל ברמה יותר גבוהה.

אבל אין לי מושג איך זה יעבוד, ואיך לתכנן את הלו''ז.

באירועים שאני הייתימתיכון ועד מעון
משותפים לחברות ומשפחה אז החברות הגיעו לפני ליצירה אבל כל היתר היה משותף, אז נשמע לי שיותר נכון או להפריד לגמרי או לעשות ביחד אחרת זה ממש בלאגן (בעיני)
בטוח לא שווה להפריד?שלומית.
לא חושבת שזה יעלה ככ את העלות או את הכאב ראש... ממה שאני ראיתי אירועים נפרדים לחברות ומשפחה יותר מוצלחים לכל הצדדים 
שאלה טובהעוד מעט פסח

מעניין כמה זה באמת עוד כאב ראש.

בעלות זה בטוח מוסיף, כי זה לשכור אולם פעמיים.

ואיפור, ושיער לילדה...

לחברות בטוח צריך אולם?שלומית.

אולי יש לכם מקום בבית? אולי אולם בבי"ס? לפעמים יש עוד פתרונות חוץ מאולם ממש.

מודה שאצלינו לא מתאפרים לבת מצוה ( הן קטנות!) והשיער זו לא הוצאה משמעותית אבל כנראה מקובל אחרת אצלכם...

אם במקרה אתם בירושלים יש לי המלצה למישהי אלופה וזולה לתסרוקת (לא עושה איפור)

לי אישית נשמע שלעשות אירוע ארוך ומתגלגל זה המון כאב ראש ויותר קשה לדייק את הצרכים 

התכוונתי איפור ליעוד מעט פסח

ושיער לילדה.

קצת קשה לי לדמיין את המצב של אירוע לחברות בלבד, אבל אולי באמת כדאי לשקול את זה ברצינות.

לחברות זה לא "אירוע אירוע"שלומית.

אלא יותר בסגנון "ערב כיתה" ארוחה טעימה שמתאימה לבנות בגילן, יצירה, ריקודים, ואיזה משחק של ברכות לכלת השמחה.

הכי כיפי ומותאם

מה שעולה ליבורות המים

יצירה

אוכל וריקודים לחברות

ואס ארוע משפחה-

אוכל למשפחה

ברכות

ריקודים למשפחה

למה בעצם את רוצה להפריד?אר

אפשר להוביף יצירה או סדנא לחברות לפני שכולם מגיעים

אם חשוב לכם

אבל בדרכ החבאות נשארות עם המשפחה

לדרשה ברכות וריקודים

בסוף הן עושות שמח ..

שתי סיבות-עוד מעט פסח

1. היחס הוא בערך חצי/חצי. חברות עושות שמח אבל גם באלגן, וזה פחות מתאים לאופי של חלק מהמשפחה.

2. הילדה ממש ממש לא רוצה לומר דרשה בפני החברות. ומתפדחת ממש גם שישמעו את הברכות של הסבתות ושלנו ההורים. מבחינתה, היא מעדיפה שלא תהיה בת מצווה ולא לדבר בפניהן.

האמת שאני ממש מבינה את הבת שלךעל הנס

אני גם הייתי מעדיפה שלא יהיה ארוע מאשר לדרוש לפני החברות שלי.

אצל אחת הבנות שלי עשיתי בוקר על על חשבון בית הספר בשיתוף עם המורה,ארוחת בוקר יצירה פעילות שהמורה הכינה,ריקודים בסוף,הבנות יצאו מרוצות עד השמיים,

ולמשפחה עשינו משהו כמו ערב סופגניות בחנוכה.

לא מאד רשמי,יצא ממש מוצלח,

רעיון נוסף,לעשות שני ארועים באותו יום צהריים חברות ואז בערב משפחה זה יכול להתיש מאד לכן ממש חשוב לתכנן הכל בצורה נכונה.

לא חייבים לדרוש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

אם זה השיקול המרכזי.

אם יש עוד סיבות, אז אולי באמת עדיף להפריד.

עוד אין לי ניסיון בנושא, אז אין לי כ"כ איך לעזור.

ומזל טוב!!

מוסיפה עוד אפשרות לחלוקת האירועים:מתואמת

כשאני חגגתי בת מצווה - לחברות עשיתי טיול/סיור עם עוד חברה. ריקודים לא היו, אבל זה התאים לי מאוד... וגם דרשה לא הייתה.

למשפחה עשינו אירוע בחצר, ואמרתי דרשה - אבל דרשה בחרוזים בליווי מצגת תמונות, אז זה היה קליל יותר. (אולי זה משהו שיתאים לבת שלך גם מול החברות?)

עונה לשלושתכן יחדעוד מעט פסח

לנו חשוב המעמד של הדרשה, דווקא בגלל שזו ילדה עם פחד במה, ואנחנו מאמינים שיעשה לה טוב להתמודד עם הפחד וכן לדבר, בסביבה מאוד תומכת ומחזקת.

מצד שני, אני לא רוצה לדחוק אותה מדי, וגם פחות בטוחה שהחברות יפרגנו, ולכן יהיה טוב בעיניי שהיא כן תאמר דרשה, אבל רק למשפחה.

אהבתי ממש את הרעיון של לשלב מצגת שתקל עליה. תודה!!

בהצלחה!!יעל מהדרום
רק הערה קטנה לגבי הדרשהעל הנס

אני עם פחד קהל וההורים שלי דרשו ממני לדרוש לא רק שזה לא עזר גם הבת מצוה שלי זכורה כדבר שלילי בעבורי,רק בגלל הדרשה הזו,

בסוף אתם ההורים ומחליטים.

אבל את הבת שלי ממש זרמתי איתה

תודה ששיתפתעוד מעט פסח
אקח לתשומת ליבי שתהיה לה חוויה טובה.
היא מבינה את הרעיון הזה?מתואמת

של הצורך להתמודד בדווקא עם הפחד?

כי אם זה לא בא ממנה - לא נראה לי שזה יעזור, אלא רק יגביר לה את הפחד...

בכל אופן, מעניין שדווקא המשפחה המורחבת היא סביבה תומכת ולא החברות זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!

בגדול, היא מבינהעוד מעט פסח

היא עדיין מאוד מפחדת, אבל יודעת שמול המשפחה זה יעבור בטוב ולכן מוכנה להתאמץ לעשות את זה.

מול חברות לא מוכנה ויהי מה.

וכן, ב''ה זכינו במשפחות מפרגנות שירימו לה לא משנה מה יהיה (והיא יודעת את זה).

אז נשמע שזה באמת יעשה לה טובמתואמתאחרונה
רק שימו לב גם בזמן אמת שהיא מצליחה לזרום עם זה באמת ולא נסגרת ברגע האחרון...
אוכל למתבגריםרק טוב!

מחפשת רעיונות לאוכל שנוער אוהבים. לילדים שמחפשים כל הזמן מה לאכול... לאו דווקא שיא הבריאות... (מושקע או מהיר הכנה)

דברים מסוג:

פיצה

פלאפל

שניצל פירה/ציפס

קוסקוס עם מרק

פריקסה

תנו עוד רעיונות

בעיקר לארוחות ערב. אבל גם לדברים שאפשר לקחת לארוחת צהריים ללימודים (עדיף בלי מיקרוגל)

חזה עוף צלוי, קבב, המבורגרשופטים

בוריקיטס ביתיים

בורקס פיצה

פסטה/תפוחי אדמה מוקרמים

כמה רעיונות:שדמות בחולות

אורז

פתיתים

פסטה בולונז

פסטה עגבניות

פרגיות

שיפודי חזה עו

כנפיים קריספיות

סלמון בתנור

קציצות טונה מטוגנות

מלאווח עם ביצה ורסק

טורטיות ממולאות השר/ גבינות/ חביתה

חביתות עם תוספות

בוריקה

אצלי אוהביםכל היופי

מה שמשביע.

שזה אומר הרבה בשרי מבושל ולא ארוחות ערב קלות.

(ומתאים גם לצהריים כמובן)

עם עדיפות ללא עצמות...

שניצלים, פרגיות, קציצות עם או בלי רוטב, בקר בבישול ארוך (אם נשאר משבת), בורקס בשר, פאי רועים וכד'.

מניחה שיהיו מתבגרים שיזרמו גם על כרעיים ואז מאוד קל להכין בתנור עם אורז או תפו"א.

וכמובן פחמימות וירקות כמו פתיתים, פסטה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ברוטב, אנטיפסטי, סלט כרוב, ירקות חתוכים.

אם לא מתחשק לי או שאין בבית בשרי, אני מכינה קציצות טונה כשבא לי להשקיע, או תבשיל מהיר ומשביע של טונה, חצילים, פלפלים, עגבניות או כל ירק אחר שיש בבית ומתאים. מתייחסת לטונה כמו כל דג מבחינת תבלינים וכו' (תחשבי למשל על חריימה או דג מרוקאי עם טונה)

גם שקשוקה הולך טוב, עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

הדגש הוא על כמויות ולא על אוכל הכי מושקע.

נגיד מלוואח פחות יהיה, כי יותר קשה לשחק עם הכמויות וזה הכנה אחד אחד (אני משווה להכנה של סיר אורז נגיד)

שלא לדבר על עניין הבריאות.

ועוד משהוכל היופיאחרונה
מי שפחות מתחבר לבשרי ובעיקר בנות, יזרמו יותר על חלבי כמו פשטידות, לזניה, פנקייקים, פסטה ברוטב שמנת וכו'
איך את נוהגת בנוגע לצורך של המתבגרותמתחדשת111

לקנות "שטויות"?

אסביר. ביתי לומדת באולפנא אקסטרנית. היא כמעט מידי יום שואלת אם תוכל לקנות ממתק/ מעדן/ גלידה וכו.. כמובן כל זה בנוסף לאוכל שהיא מביאה מהבית

לרוב אני מסכימה. אבל מרגיש לי שזה מוגזם.. וגם מאוד לא בריא

מנגד כמתבגרת יש צורך גם בזה, ורעב- כמעט תמידי וזה מה שזמין להן (מהשמיני וכו..)

מצד שני לפעמים זה איזשהי הסחפות חברתית. אבל גם לזה לא בטוח שנכון לסרב כדי שלא תרגיש "אווט"

איך אתן נוהגות?

אין לי בנות בגיל הזהלפניו ברננה!

וגם לא בנים..

הגדול שלי בן 8

אבל בפשטות הייתי נותנת לה תקציב חודשי (מה שנקרא דמי כיס..) לשטויות כאלה שתתנהל איתו בעצמה. זה יכול להיות חינוך טוב לכלכלה. ולדבר איתה על תזונה נכונה. שלא תוציא את כל הסכום על שטויות של אוכל אלא שתקנה לעצמה פה ושם גם תכשיט מטופטן או דברים אחרים שהיא *רוצה*.

באופן כללי בעיני הורים אחראים לתת לילד את כל מה שהוא *צריך* ויכולים לפרגן גם במה שהוא *רוצה* אבל פה יש להם גם אפשרות להתחיל לחנך אותו להתנהלות כלכלית נכונה.

השאלה היאמתחדשת111
האם להתנות את דמי הכיס במשהו? כי אם לא יוצא שזה בעצם הכסף שלנו כהורים. ובאופן הזה לא בטוח שיהיה חשוב לה לשמור ולהתנהל איתו נכון..
אנחנו נותנים לשני הגדולים (ביסודי) דמי כיס שבועייםיעל מהדרום

לק"י

אני כן אומרת להם (וגם לקטנים, שיש להם כסף מדמי פורים וכדומה), שגם אם זה הכסף שלהם, לא כדאי לקנות הרבה ממתקים.

אצלינו הם קטנים יותר, אז זה שונה. אבל בעיקרון פעם בשבוע אני הולכת איתם לקנות ממתק. ובעלי גם לפעמים לוקח פעם בשבוע.

בגיל גדול יותר הייתי משחררת כנראה. אבל כן מדברת על זה שלא כדאי וזה לא בריא לאכול יותר מידי שטויות (יש לנו בבית חטיפים ושוקולדים, ואני אומרת להם את זה. שלא יגזימו).

אישית חושבת שלא צריךלפניו ברננה!

כי היא יודעת שיש לה תקציב מוגבל.

והתקציב הוא כי זיהית אצלה *צורך* בכסף ל*רצונות*.

אז את נותנת לה מענה על הצורך. כמובן שאת גם יכולה לעודד אותה לעשות בייביסיטר כדי שיהיה לה יותר כסף לרצונות שלה.

אבל בסופו ש דבר האינטרס פה הוא לתת לה להוציא בתבונה. ואת ז היא תלמד ע"י ניהול התקציב הקטן שתתנו לה. ובחודששיגמר לה הכסף אחרי שבועיים היא תבין שפשוט אין עוד..

כמובן בשיח נכון שמלווה את התהליך 

מקסיםמתחדשת111
בעיני לאפלספנית

בעזהי"ת

זה לא כסף שהוא צ'ופר מבחינתי אלא צורך, וצורך אני נותנת לילדים שלי- כמו שאני נותנת להן אוכל, בית ובגדים ללא תמורה. וכמו שאני לא אגיד לבת שלי 'היום לא סידרת את החדר אז אין ארוחת ערב', אני לא אגיד לה 'לא עזרת אז לא תקבלי דמי כיס'. 

כן להגדיר מה הסכום שהוא צורך ולא אקסטרה.. אני כן חושבת שהיכולת לקנות מידי פעם פינוקים פה ושם בשליטה של המתבגרת זה צורך.

אניoo

מעודדת תזונה נכונה גם כשקונים משהו טעים (נניח להעדיף יוגורט מפנק)

כשהילדים היו ביסודי נתתי כסף מדי פעם כשהיו מבקשים

ילד אחד היה מבקש הרבה

לפעמים הייתי מפנה אותו לקחת חטיף מהארון ולא לקנות

כשהם יצאו לישיבות נתתי להם לנהל לבד את התקציב

כשהם הבינו את המשמעות של ניהול כלכלי ע"י כרטיס אשראי/ מזומן

הם גם למדו פחות לבזבז

הכסף היה שלהם?מתחדשת111

כתלות בעבודה/ משו אחר?

לא שלהםoo
אבל דברנו על תקציב הגיוני לשבוע/ חודש והם עמדו בתקציב
אני נותנת...חרות

לא יודעת אם זה טוב או לא...

כן מנסה להגיד לה לקנות אוכל, ולא כל יום ממתק... אלא מידי פעם.

אבל לא יודעת כמה מתוך זה עובד.

לא יודעת אם אני נוהגת נכון, ככה מרגיש לי...

אני נותנת סכום מוגדר פעם בפרק זמן קבועמתיכון ועד מעון

והם יודעים בדיוק מתי וכמה יקבלו, זה לא מותנה בשום דבר ובכסף הזה אני לא מתערבת במה הם קונים.

מעבר לזה משתדלת שבבית יהיה שפע של אוכל וגם של שטויות אבל דברים ביתיים כמו עוגות עוגיות ממתקים ביתיים שלפחות יהיה אפשר לנשנש דברים פחות גרועים 

אהבתי את הרעיוןמתחדשת111
היא קונה מהכסף שלהרוני 1234
היא עושה הרבה בייביסיטר אז יש לה כסף ויש לה חשבון פייבוקס יאנג שדרכו היא קונה.
ולפני שהיה לה כסף משלה, נתת לה?מתחדשת111
לא כל כך…רוני 1234
רק לעתים רחוקות.

היא עושה בייביסיטר מגיל מאד צעיר וגם יש לה כסף ממתנות וחגים.

לפעמים קונה אם זה לא מוגזם, אבל יש דמי כיסאור123456
של 100 שקל לשטויות כאלה ואז היא חושבת פעמיים אם היא באמת רוצה 
וואו זה המון..מתחדשת111
לחודש? זה יפה, אבל לא ככ המוןפלספנית

בעזהי"ת

מספיק שהן יוצאות פעם בחודש לאוכל שהוא יותר מפיצה וזה כבר רוב התקציב. 

הבת שלי עוד לא לגמרי בגיל (הגדולה בכיתה ו'), נתנו להן עשרה שקלים לחודש מתחילת כיתה א' אבל מודה שאנחנו לא ממש עומדים בזה כי לא זוכרים וגם להן אין ממש צורך בזה אז דיי הפסקנו, כשהן מבקשות הן מקבלות וזה עוד סכומים מזעריים אז זה סבבה לנו (נניח שני שקלים לקנות ממתק במכולת אחת לחודש, נו שויין). 

עכשיו למשל יש חודש ארגון ויש קיוסק בסניף, נתנו לכל אחת מהגדולות (ד' וו') 20 שקלים לכל החודש בתחילת החודש ולבחירתן מה לעשות עם זה ואיך לחלק. 

אני כן רואה שחברות של הגדולה מתחילות לרצות וכשהיא תגיע, בטח נתחיל מ50 בכיתה ז' אבל יש לה חברות שמקבלות הרבה יותר.. 

וואי, מוזר לי השרשורעוד מעט פסח

אצלי אני לא מביאה להן שקל לשטויות.

הבנות שלי עובדות, מרוויחות יפה, ומוזמנות להשתמש בכסף כראות עיניהן. אחת באמת קונה איתו מדי פעם גומי וכאלה- אבל זה נדיר למדי.

ויש בבית יש אוכל בשפע, וגם פינוקים שאפשר לקחת לאולפנא (ונקנו בזול בסופר/ב'משנת', ולא במחירים של השמיני...). אז למה שאביא להן כסף נוסף?

כשהגדול שלי למד בישיבה ולא היה מסוגל לאכול את האוכל של חדר האוכל, כן הייתי מציידת אותו בסכום קבוע מראש כל יום, שהיה אמור להספיק לאוכל- והוא יכל לבחור מה לאכול ואיך להשתמש בכסף- כי הישיבה היתה צמודה למרכז מסחרי.

אבל שוב, זה היה כסף לארוחת צהריים. לא ל'שטויות'. 

הבת שלי עוד לא בגיל שיכולה לעבודמתחדשת111

ובאולפנה יש את השמיני- שמוכרות כל מיני מתוקים. וגם חנות קרובה ולפעמים היא רוצה להתפנק. לא רואה בזה בעיה כשזה במידה. כילדה אני זוכרת שלא היה לי כסף מהבית וההורים סמכו על מה שאקבל באולפנא, והייתי ממש מרגישה קושי לראות חברות נהנות לקנות דברים בין הארוחות גם אם זה נחשב שטויות ולי לא היתה היכולות.

ובכלל כמתבגרת זכורה לי תחושת הרעב הגדולה..

כנראה אנחנו חיות בחברה שונה מאודעוד מעט פסח
לבת ה-11 שלי כבר יש חסכון של מאות שקלים מעבודה כבייביסיטרית.
מעולהמתחדשת111

אני לא מסכימה לה להכנס לבתים בגיל הזה..

גרים בעיר.

מבינה שאתם בישוב ולכן השוני

לפעמיםתהילה 3>

דווקא בתיכון, כשהלימודים עמוסים יותר, ובטח אם יש פנימיה הדרכה וכו יש פחות זמן לעבוד מבכיתה ו'.

לפחות אצלנו זה ככה

זה גילתהילה 3>

שכבר אפשר לעבוד בו, ומצד שני באמת ההוצאות גדולות.

בעיני 2 כיוונים:

1. מדי פעם לפנק באיזה שטר באהבה אבל לא כל יום..

2. לתת דמי כיס שמבחינתכם כוללים גם אופציה לקניות האלה, וככה היא תחשב בעצמה מה איך וכמה.

אישית כן מתחברת לאופציה א' שמאפשרת ככה לפנק בכיף כשמתאים, מצד שני יש צדדים לכאן ולכאן..

מוסיפהתהילה 3>
נזכרת שיש מצבים שבהם זה ממש האוכל בהגדרה ולכן נותנת סכום קבוע כל בקר לקנות אוכל לא מדי תעשייתי ודי מוגדר פלוס פינוק. אבל זה מצב קצה יחסית, וגם גיל צעיר יותר. 
כתבת מאוד יפהמתחדשת111
תודה יקרה❤️תהילה 3>אחרונה
מחפשת שדכן או שדכנית טוביםמתחדשת111

עבור אחותי.

לא דתיה

אבל מחוברת ועושה דברים חלקית.

אשמח להצעות

טיפול ב"טיק" לילדהפלפלונת

לבת שלי בגיל 6 יש "טיק" ואני מנסה להוציא אותה מזה.

הטיק זה שנוגעת באף וזה לא נעים וכבר איזה שנתיים לא עבר.

חשבתי אולי לק או מדבקת לק יעזרו, אבל זה קצת יקר ולא ידעתי אם לא מזיק לציפורניים (לא מבינה בזה בכלל) ואם יועיל בכלל. או איזה משחק לאצבע. אשמח לעיצות.

עד כמה שאני מבינה, הערות לא עוזרותיעל מהדרום
לק"י

אולי הפוך....

אכן ראיתי שזה לא מועיל. מה כן יכול לעזור?פלפלונת
נראה לי שנוירולוג הוא הכתובתיעל מהדרום
אני לא ממש מבינה בזההשם שלי

נראה לי מה שאפשר לעשות,

זה לנסות להחליף את הטריק, למשהו אחר שפחות מפריע.

לא יודעת איך עושים את זה.

אפשר לפנות לנוירולוג.

ננסה נוירולוג בע"ה. אם יש עוד עיצות, אשמח.פלפלונת
את יכולה לפרט מה הטיק? כי לא בדיוק הבנתיקופצת רגע

איך מדבקות על הציפורניים יעזרו לנגיעות באף?

נראה לי שיש הבדל בין הרגלים לא טובים (כמו חיטוט באף, כסיסת ציפורניים, גרוד גלדים וכדו') ובין טיקים ממש שהם הרבה פעמים נראים כתנועות לא נשלטות כל כך כמו מצמוצים בעיניים, העוויות מוזרות בפרצוף, תנועות חוזרות.

למה את מתכוונת?

כי אני חושבת שהטיפול שונה.

בהרגלים לא טובים ( כמו חיטוט באף), אפשר להסביר לילד את החסרונות של ההרגל( עושה פצעים בתוך האף ואז עוד יומיים מגרד, לא נעים להסתכל על זה וכו') ולהציע התנהגות חלופית או מקובלת חברתית( ללכת לכיור לקנח ולשטוף, להעסיק את האצבעות במשהו אחר כששמים לב).

אבל לגבי טיקים זה לא יעבוד, יש לי ילד שהיו לו תקופות של טיקים מתחלפים, לדעתי אצלו קשור לחרדה, אחר כך גם אובחן על הרצף אולי קשור. כאן שיחה ישירה לא תעזור והכי טוב להתעלם, ולנסות  להפחית חרדה ולעזור להרגע באופן כללי בלי קשר ישיר לטיק. ואולי באמת ללכת לנוירולוג להתייעץ...

אצלי הבן הנ"ל הצליח להפסיק או להפחית מאוד הרגלים לא טובים כשהבין את החסרונות שלהם והייתה לו מוטיבציה עצמית להפסיק. אבל טיקים לרוב עוברים מעצמם אצלנו אחרי תקופה... 

תודה על ההסבר והפירוט. אז אצלה זה הרגל.פלפלונת
הזמנתי כמה משחקים לידיים, מקווה שיעזור.
קודם כל - להתעלםחוזרתאחרונה

ככל שמתייחסים לזה יותר - זה יחמיר

אח''כ - בירור נוירולוגי

אם לא עוזר - פסיכולוגי / פסיכיאטרי

אולי יעניין אותך