היה פה שירשור על שכירותנעצוצים אאוט
ומישהו פה המליץ לא לקנית דירה אלא לשכור עד גיל 70 דירה ואז יהיה כסף ברווח לקנות בית מפנק, או משהו בסגנון.

אז סתם בא לי לשתף בכמה סיפורים מסביבי שהזכירו לי את השירשור (אגב לא זוכרת את הניק שהיה אז נאלצתי לפתוח חדש. מקווה שאהבתם את השם )

1. שכנים משפחה מרובת ילדים. גרים בשכירות בישוב שלנו כבר הרבה שנים. הילדים כבר גדולים, כולם מוברגים פה עמוק. שוכרים דירה מאותו בעל דירה כבר הרבה שנים.
והנה, בעל הדירה מכר את הדירה למישהו אחר. ובישוב אין. פשוט אין דירה בגודל המתאים. בשברון לב ואחרי שבנו פה את חייהם הם נאלצים לעבור למקום אחר ומרוחק, לנתק את הילדים
מהמסגרות, מהחברים מהכל כי פשוט אין להם דירה לשכור...
לא רוצה לתאר איזה משבר ואיזה תחשוה שזה קורה מאילוץ בגלל עניין טכני

2. גיסתי
דווקא הגיעו לשכונה נחמדה בעיר ככה שתמיד אמורות להיות המון דירות פנויות והכל. הגיעו לדירה א. היה נחמד. השתקעו, בנו ספריה מתאימה,
קנו והחליפו רהיטים, והנה סוף השנה הראשונה התקרב, אמר להם בעל הבית צר לי חברים
קרובי משפחה שלי רוצים לשכור את הדירה ואני מחוייב לכם יותר מלכם אנא פנו אותה.
כל הבאסה, הם קצת אחרי לידה, מותשים מתטוששים ומשתקמים, השקיעו הרבה במעבר וברהיטים התרגלו לסביבה ועכשיו צריך לחפש דירה חדשה.בסוף מצאו אחת נחמדה. ועברו.
ושוב, קנו התאימו זרקו בנו רהיטים, השקיעו אלפי שקלים במעבר+ ימי עבודה בשווי של כמה אלפים
וגרו בה גם כן כמה חודשים. ואז אמר להם בעל הדירה אתם נחמדים והכל, אבל אני מעלה את השכירות ב2000 שח עוד כמה חודשים.
לא יכלו לעמוד בזה, עברו לדירה שלישית. יפה מקסימה משופצת אמנם בלי מרפסת ובלי אויר כי זה מה שהיה
אבל העיקר יש איפה לגור... נחשו מה קרה אחרי כמה חודשים, כשהיא ממש בסוף הריון?
כן. הוא מוכר את הדירה ונפרד מהם לשלום.
זה הספיק מבחינתם... פחות מ3 שנים, 3 מעברי דירה, המון עוגמת נפש, מתחים, כוחות נפש וגוף וקרוב ל20k...
הם עברו לגור בקראוון מחורר באיזשהו יישוב
ושם הם משלמים עד היום שכירות נמוכה, ויודעים שהסיכוי שמישהו ירצה לבוא לגור בקראוון הזה (מורחב אבל באמת במצב נורא) הוא לא גבוה,
אז הם יכולים להיות רגועים ולשמוח בעכברים והיתושים שמתגוררים איתם, ובמראה המלבב והמתקלף של הבית שלא ממש שווה לתקן אותו... (וכמו שאמרה לי על העכברים- לא שווה להשקיע בלתפוס אותם כשהם יכולים להיכנס חזרה מכל מקום...) וגם כמה מהילדים כבר נעקצו מחיות ארסיות במיטתם (נדל וזבוב מערות כמדומני).

הם מחפשים בנרות לבנות בית משלהם, אם מישהו יכול לעזור

כמו אלה יש הרבה, אבל היהלום ששבר אותי וגרם לי לחזור לפורום ולכתוב זה שכנים שלי. אנשים מבוגרים אוטוטו בני 70.
ב"ה!! בריאים. עובדים. מתפקדים (לא ברור מאליו כלל).
גרים בשכירות עם אותו בעל הבית כבר 15 שנה.
אמנם הם לא השקיעו בריהוט שהם אוהבים, כי זו דירה שכורה
וגם לא בארונות תואמים, כנ"ל, והבית בא נגיד לא ממש מושקע ומעוצב, אחא יותר גיבובי רהיטים משלל דירות שכירות קודמות
שאיכשהו סודרו לבית החדש (כן, אפשר להשקיע כסף גם בריהוט של דירה שכורה, אני כנראה הייתי עושה את זה,
אבל בגלל שזו לא הדירה הראשונה ולא השניה ולא השלישית השכורה,
ואי אפשר לדעת כמה זמן זה יהיה הם העדיפו לחסוך בזה לבינתיים...) והגינה מלאה קוצים, כי זה עלויות לתחזק וחבל להשקיע בבית בשכירות, וכמה דברים כמו המזגן המרכזי לא פועלים כי לא שווה לבעל הבית להשקיע וגם לא להם.. וקצת עובש ורטיבות פה ושם- כי כנ"ל...
אבל, הם אמרו, עוד שנתיים נצא לפנסיה ואז נעבור דירה לעיר אחרת, נקנה לנו בית חלומות משלנו שנוכל סופסוף לארח בו את הילדים והנכדים (אגב, על אף שהם הרוויחו טוב, השתדלו להצטמצם וחסכו כל השנים הסכום שיש להם לא קרוב ולא מאפשר משהו מפנק מאד... 2 מליון בלחץ)
למותר לציין- שעכשיו זה לא כל כך אפשרי. ניתן לארח ילד אחד בכל פעם כי אין מקום... סלון פיצי...
אז אמרו. התחילו לגשש, לחשוב ולבדוק על שכונות שמתאימות לגיל עם שירותים נגישים וכל מה שצריך כדי להיערך למעבר החגיגי בעוד שנתיים להתרווח באיזור שהם רוצים סופסוף לקראת גיל גבורות, ובתקווה שה' ישלח להם אז כשסופסוף יהיו להם התנאים, כח לארח עוד את הנכדים, שיוכלו סוף כל סוף להגיע...
והנה, הפתעה. בעל הדירה מוכר את הדירה. הם לא יקנו אותה כי היא לא מתאימה לצרכיהם.
אבל לעבור הם צריכים. בגיל 70, עם כמות חפצים של 45 שנות נישואין... ומצד שני הם עוד מחוייבים לעבוד ולכן צריכים להישאר באותו איזור. לעבור פעמיים בגיל שלהם- לא רלוונטי מבחינתם בכלל.
ולכן, הם גנזו את חלום חייהם לעבור לאיזור אחר, קרוב לילדים ולנכדים ולישיבה שבה האב רצה להסתופף,
והבינו שנגזר עליהם לקנות דירה ליד העבודה, במקום שהם לא אוהבים, כי נשארו להם עוד שנתיים למחוייבות של העבודה,
ושם להשאר לכל המשך חייהם. אגב הם גם לא מצאו דירה תואמת עד כה, תתפללו עליהם כי פינוי הדירה בקרוב וזה מדיר שינה מעיניהם.
מאד מאד לא מומלץ באף גיל ובטח לא בגיל 70.

אז מן הסתם בכל עניין יש צדדים לכאן ולכאן, רק רציתי לשתף במעט מסיפורי השכירויות המאתגרים שאני מכירה כדי לתת עוד כיווני חשיבה...
ודרך אגב גם אחי היה גר בשכירות של קראוון בישוב וחשב שהוא בטוח עד שאמנה החליטו לפנות את הקראוונים למקום אחר שהיה יותר חשוב להם... ובישוב אחר פינו את הקראוונים כדי לבנות פרוייקט מגורים...

(הסיפורים משנים קודמות למעט האחרון, אבל עכשיו המצוקה והמחירים מאמירים ומתעצמים עוד יותר...
כל הפייסבוק פוסטים של אנשים שאשכרה לא מוצאים קורת גג ראויה לשכירות במחיר הגיוני )

לכן אני אומרת, טבלאות אקסל זה יפה, אבל לא ממש כולל את כל המשתנים, שיהיה לתשומת לבכם ולתועלת...

תודה על השיתוףהעני ממעש
בקלות אני מביא לך סיפורים של עוגמות נפש הפוכותnick

וגדולות הרבה הרבה יותר

לרכישה גרועה במליונים יכולות להיות השלכות ארוכות ומשמעותיות בהרבה 

לא מגיב לכל מה שכתבתזוזיק העכבר
אבל כן ראיתי שהרבה מאד כלכלנים שמדברים על עדיפות לשכור ולהשקיע את הכסף מדברים על עד גיל 50 בערך.
אחר כך די מוסכם שכבר לא פשוט לעשות מעברי דירה והתשואה היתה אמורה להצטבר ולהשתמש בה.
בסוף כסף הוא לא בשביל לשים באדמה אלא כדי ליהנות ממנו
הכלכלנים אומרים מה עדיף מבחינה כלכליתברגוע
זה לא הנושא כאן
מתקןזוזיק העכבר
האנשים ששמעתי הם לא כלכלנים במובן האקדמי אלא יועצים לכלכלת המשפחה. ההמלצות שלהם הרבה פעמים לא "מדעיות" אלא יותר מתבססות על ניסיון מעבודה עם אנשים. ושמעתי מספר פעמים בנושא של דירה שיש איזשהו גיל מבוגר שיש מחירים לא נעימים למגורים בשכירות. נשמע לי הגיוני וזה תכלס מה שהפותח של השרשור התכוון
ומה יעשו מי שקנו דירת חלומותנפשי תערוג
וגילו שיש להם שכנים מהגיהנום?

או שגילו השצנרת של השכן רקובה והיא דולפת אליהם הביתה והוא לא מוכן לתקן?

(ועוד 1000 סיפורים דומים)
למכור לא פשוט כמו לעבור משכירות
היום שכירות לא עדיפה על דירה משלך לצערנוהמקורית
עליות מחירים, תנאים שבעלי הדירות מציבים לשוכרים, לא משקיעים בדירה שכורה כמו בדירה שלך ויש משכירים שגם לא מסכימים, תיקונים בדירה יכולים לקחת זמן.. לפעמים זה גורר מעברים תכופים שגוררים עלויות משלהם ומחירים לא פשוטים למשפחות עם ילדים.
ישראל היא לא מקום אידאלי לשכירויות לצערנו.
היום זה לא מה שהיה פעם, שדייר יכל לגור באותו בית המון שנים והמחיר היה סביר. זה נהיה נדיר.

לא מבינה מה החכמה הגדולה בשכירות עם המחירים הנוכחיים, לעומת רכישת דירה, מלבד העובדה שזה עולה המון כסף. במיוחד שבגילאים מבוגרים התנאים למשכנתא פחות טובים מבחינת שנים לפריסה.
שכירות בעיניי היא מקפצה לבית, ועדיף לשלם עליה כמה שפחות כדי לחסוך.

ואגב, צנרת של דייר אפשר לחייב אותו להחליף. ולשלם על הנזק גם. זה לא הפקרות פה.
ולי יש שכנים מהגיהנום לעומת השכנים בדירה השכורה שגרתי בה, ועדיין לא הייתי מחליפה את הבית שלי (שהוא בינתיים של הבנק) בשום בית אחר בשכירות. מה גם שערכו עלה ביותר מחצי מיליון בשנתיים.
אם ערכו עלה על הנייר, למה שלא תהיי מרוצה?אריך וייס
גם אם אין לך דרך לקבל את החצי מליון הזה 🤣
לא הבנתי את הציניות, בכנותהמקורית
אגב, כסף זה נייר שמאוד משמש אותנו.
אם לא תמכרי ( ואת לא) זה לא מעניין אף אחד כמה היאאריך וייס
מי אמר לך שלא? אתה מכיר אותי?המקורית
תמכרי כפרע, אני הייתי עושה את זה.אריך וייס
אז תעשה לביתך כפרע🤭 ואני לשלי.המקורית
חבל שמתוך תגובה שלמה לקחת את החלק הכי שולי ובחרת להתמקד בו אבל אם כבר- דירה שערכה עולה בסכומים כאלה מאפשרת מכירה ומעבר לדירה זולה יותר והשקעה בנדלן נוסף, או פשוט יותר - מעבר לדירה אחרת יותר גדולה כשיש הזדמנות טובה, מה שלא היה מתאפשר עם ההון העצמי ההתחלתי
זה יכול לעזורפאז
בצמצום תשלומי המשכנתא כי ערך הדירה עולה
תראי... יש לי דירה שלינפשי תערוג
אבל דירה שלי צריך לתחזק.
לדוגמה חיה מהיום... ( כן כן היום היום )
אופס צינור שמזין את הברז בשירותים התפוצץ. (ברז וצינור בן שנתיים)

מזל מזל מזל שהבת שלי היתה ליד. סגרנו את המים בזמן.
אבל צריך להחליף צינור...
לכאורה פשוט. אבל העבודה הזאת לקחה חצי שעה +-
ואז גילתי שהצינור נשבר בתוך הברז
משמע צריך להחליף ברז (ברז בן שנתיים. כן?)

החלפתי הכל. לקח לי יום עבודה.
מניח שאם הייתי מזמין אינסטלטור הייתי משלם בסוף היום כמעט 1000 שח.

לפני כחודש גנבו מהחניה רכב.
מה שגרם לאחת השכנות לרצות להחליף מחסום לאחד מסיבי וחזק.
במזל הצלחנו לשכנע אותה שלא. אחרת הייתי צריך לשים צ'ק של 1500 שח.

(ועוד עשרות סיפורים)

אני לא אומר שזה לא טוב דירה משל עצמך.
זה טוב.
רק צריך לקחת בחשבון שזה לא יותר זול כספית

ואי אפשר מעשית לחייב דייר להחליף את הצנרת שלו
את יכולה לנסות דרך בית משפט. זה לוקח זמן ולא תמיד עובד
במיוחד אם זה דייר שאין לו כסף ואם תתבעי אותו יש לך תור של נושים לפניך

ובנתיים הדירה שלך מתמלאת במים כל יום
בדירות חדשותפאז
לרוב יש אחריות
וגם ביטוח תלוי מה ההיקף שלו אבל יש שמכסה או תובע גם שכנים...

לי יצא לגור בדירה שכורה בסגנון כזה
רק קיר מלא רטיבות בגלל זה, ולא היה מאחורי הקיר דייר זו הייתה דירה נטושה
ככה שאפילו להכנס אליה לתקן ולשלם היה בעייתי..
וכך סבלנו לנו מזה ועוד כמה דברים בדירה שכורה ובסוף נמלטנו
ומכירה לא מעט שסובלים נזילות וכאלה בדירות שכורות...
לך לפחות השתלם לתקן, בדירה שכורה בעל הבית לרוב יזגום עם זה שיש לך
קצת או הרבה רטיבות בקיר והצפה מדי פעם,
ולא יחשוב שזו עילה להורדת שכירות תשלום נזק או הוצאה על תיקון של 1000 שח או יותר.

כמובן שדירה היא נכס שיש לטפל ולתחזק.
בינתיים בשלל דירות השכורות שגרתי היו דברים לא נעימים ולא ממש מי שיטפל בהם...
סיפור כמו מה שקרה לך לא קורה כל יום.
יותר קורה בדירות ישנות וזה בהחלט משהו שאמורים לקחת בחשבון בדירה ישנה.
אחריות על מה?נפשי תערוג
לא על ברז
וגם כן אחריות... תודה רבה.
ראית פעם איך הפועלים של הקבלן עובדים?
כאילו עושים עוד נזק בכוונה שלא תזמין אותם שוב בטעות
אתה מתכווןהמקורית
לניל? שמזין את הניאגרה?
או לניל וברז של כיור?
כי אנחנו החלפנו את שניהם בשנה האחרונה והמחירים ממש לא מגיעים ל1000 שח

וגם שכן שיש לו פיצוץ בצנרת ולא מוכן להחליף ואין לו כסף ויש לו הרבה נושים זה לא שכיח

ברור שמשקיעים בדירה משלך. ויש צורך בתחזוק. אבל מבחינתי מדובר בעלויות ששוות את זה. ומי שרוכש דירה לוקח את זה בחשבון, כמו שמי ששוכר דירה לוקח בחשבון התייקרויות והיתכנות שבעל דירה ימכור והוא יאלץ לחפש דירה חדשה ולעבור. וגם אלו עולים כסף. גם שכירות זה משו שמתחזקים בכסף
החלפתי ניל+ ברזנפשי תערוג
אז הערכת המחיר שלך מופקעת. זה עלה לי 350המקורית
אם כך. האינסטלטור שלך מאוד זולנפשי תערוג
מקובל לשלם כ250-300 על החלפת ברז (עבטודה)
+ ברז שעולה כ200-250 שח
+ ניל 30

שזה בערך 500-600 שח

אכן לא 1000 שח
אבל גם לא 350 שח.

יצא לנו להחליףפאז
בדירה שכורה, אגב, על חשבוננו
עלה 250 אולי אולי 300 כי גם הצינור שהברז היה מחובר אליו נשבר.
סכום שלא היה שווה לריב בשבילו עם הבעל בית המאתגר גם ככה
לבד או עם אינסטלטור?נפשי תערוג
הנדימן שכזהפאז
אינסטלטור משולב בעוד כמה
יפה!נפשי תערוגאחרונה
יש ביטוח דירה וצנרתפאז
אם השכן לא משלם משכנתא אז לא בטוח שיש לו ביטוחהמקורית
לדירה ואז הוא צריך לשלם מכיסו הפרטי את כל הסכום
למי שקונה דירה בדרך כלל יש ביטוח דירהפאז
בטח בשנים הראשונות
ואם הדירה עד כדי כך ישנה שכבר אין משכנתא ואין ביטוחים
אפשר ללכת על פינוי בינוי
לא בהכרחהמקורית
לא כל האנשים לוקחים משכנתא ל30 שנה.
יכול להיות דייר חדש שמעליו דייר ותיק שאין לו משכנתא לשלם. בניינים של 25 שנה לא נחשבים ישנים מאוד
20\25 זה הממוצע הרווחפאז
בדרך כלל אם יש בעיות מהותיות בצנרת הן מתגלות בשנים הראשונות כבר
ובכל מקרה תמיד אפשר לתבוע אנשים
נזקי צנרת הם דבר לא נעים אבל לרוב דבר שאפשר לחיות איתו עד שהוא מטופל (מנסיון בכמה דירות שכורות...)

זה מכסה את הצנרת שלי.נפשי תערוג
לא את הדירה שצמודה אליי.
אנחנו גרים בשכירותרוממה
והחשש שיגידו לנו להתפנות או העלאה בשכד מקנן תמיד.
מסביבנו גרות משפחות בשכירות שכמעט כולן חוות עכשיו העלאה בשכד. חלקם עד רמה של קרוב לפי 2.

מצד שני, ברור לנו שהמיקום שלנו מתאים לשלב הנוכחי שלנו בחיים וזה לא יימשך לנצח. שזה אגב היתרון גדול של שכירות. בריהוט אין טעם להשקיע (לתפיסתי) כל עוד יש ילדים קטנים. וכשתגיע השעה, נמשיך הלאה.
כמו העלאה בשכירות יש גם העלאה בהחזר במשכנתאנפשי תערוג
זה לא אותו דברפשוט אני..

א. אתה קובע איזה מסלול משכנתא לקחת, ואתה תמיד יכול לבחור לקחת מסלול לא צמוד לכלום עם ריבית קבועה.

ב. גם אם תהיה עלייה היא תהיה נמוכה בדרך כלל, מאות שקלים בחודש במקרה המאוד מאוד רע. בשכירות זה יכול להיות יותר מזה.

ג. למשכנתא יש תאריך סיום, וכל עלייה בריבית או הצמדה כלשהי חלה רק על החלק שעוד לא שילמת. ברגע שתשלם הכל - לא יהיו יותר עליות. שילמת אחוז גבוה? העליות לא ישפיעו עליך הרבה.

מי שעשה מסלול משכנתא מושכלרוממה
לא אמור לסבול מעליות לא פרופורציונליות של פי 2.

מדד המחירים היה צפי שיעלה תמיד.
הפריים כנל.

זה לא אותם סדרי גודל והכי חשוב לא תלוי בחמדנות הבעל דירה.
בעלי דירה אינם חמדניםפשוט אני..

כל אחד מאיתנו ירצה להרוויח את המקסימום שהוא יכול עבור הון או זמן שהוא משקיע, זו לא חמדנות אלא הדרך של העולם להתקדם.

כשנותנים לכולם את אותו הדבר בלי קשר לכמה הם עבדו או השקיעו, מקבלים מקום שבו אף אחד לא רוצה לצאת מהמיטה ולייצר ערך לאנשים אחרים.

כמובן, אם השכרת דירות תהיה עסק לא משתלם, פחות ופחות אנשים יקנו דירות להשקעה - מה שיגרום למחסור של דירות בשכירות ו... יעלה את המחיר (כי יהיו יותר דורשים לכל דירה פנויה).

לא כולם חמדניםרוממה
אני לא דנה על הזכות לעלות את השכר דירה אאל על אופי העלאה.

העלאה של פי 2 זה חמדנות
גם העלאה של 500 שח

כשיש לך אותם דיירים שנים, תעלה בהדרגתיות. וגם - לא מעלים כל שנה אלא אחת לכמה שנים. יש דרך להתנהל סביב מקום מגורים של משפחה גם אם זה מקור פרנסתו של הבעלי דירות (והרבה בעלי דירות מעלים עכשיו כדי לא לצאת פראיירים לא כי יש צורך כלכלי אמיתי)
לא יודע מה זה "צורך כלכלי אמיתי"פשוט אני..

אני רואה בכל מיני מקומות (וגם דרך חברים וכו') מה השכר המקובל לדרגה, לוותק, לניסיון, להשכלה שלי וכו' - וזה השכר שאני מבקש מהמעסיק. האם יש לי "צורך כלכלי" בשכר הזה? זה לא עניינו.

יכול להיות שאני יורש של מיליונים, ועדיין אני מבקש את השכר *המקסימלי* שמגיע לי על עבודתי וזה הכי לגיטימי.

הסייפא לדעתי לא נכונהאריך וייס
הרבה אנשים קונים דירות כי הם יכולים לגלגל את המחיר היקר שבו הם קנו אל השוכרים, לכן מלחמה בקוני הדירות דווקא תוריד את האינפלציה שיש בשוק הזה.
סתירה פנימיתפשוט אני..

אם יהיו יותר אנשים שיקנו דירות ממה שאנשים רוצים לגור בשכירות - בעלי הדירות ייתקעו ולא יוכלו להשכיר, או שהם ישכירו במחירים מגוחכים שלא יצדיקו את ההשקעה.

מי שקונה עונה על צורך אמיתי של השוק, זה שהוא עושה זאת בשביל להרוויח מכך זה לא באג אלא פיצ'ר.

ברגע שהשוק יהיה רווי בדירות - המחירים יירדו ומספר המשקיעים יירד.

"מלחמה בקוני הדירות" (השימוש במילה "מלחמה" מזעזע בעייני) רק תעלה את מחירי השכירות, בין אם בגלל שבעלי הדירות יגלגלו את עלות המלחמה לשוכרים (כמו כל בעל עסק שמגלגל ללקוח את העלויות שלו), ובין אם בגלל שיהיו פחות בעלי דירות ולכן ההיצע יקטן בעוד הביקוש יישאר כפי שהוא.

פסיכולוגיה של ישראלים שלא חושבים+ תקשורת בשקלאריך וייס
גורמת לעליית מחירים ללא הלימה לשכר, מה שיגרום בהמשך למשהו שבור ולא הגיוני.

אנילא יודע מה יקרה בהמשך, אבל לי זה מוזר.
לדעתיפאז
זה קשור גם לעליות המחירים
יש אנשים שזו ההכנסה שלהם או חלק משמעותי ממנה
והיום הכסף קונה פחות אז צריך הכנסה גבוהה יותר..
שלא לומר יש כאלה ששוכרים ומשכירים אז אם מעלים להם מעלים הלאה
וגם הריביות קצת עלו אז זו הצדקה למי שמשלם משכנתא

בקיצור יש גם הצדקות למי שמעלה
חוץ מענייני היצע וביקוש שבסוף אנשים השקיעו כדי להרויח ולכן הם מרויחים מה שהם יכולים
אם היה ביקוש נמוך, לא היית יכול להעלותפשוט אני..
אפילו אם הריבית עלתה ואפילו אם היית חייב לממן לבן שלך ניתוח פרטי באמריקה.

למה?

כי ביקוש נמוך מוביל לירידת מחירים, כי אף בעל בית לא ירצה שהבית יישאר ריק ולכן העלאה תגרום לשוכרים לעבור למקום אחר.
לא פסיכולוגיה, ביקוש-היצעפשוט אני..
ראית אנשים ברחוב? אז אין בעיית היצע.אריך וייס
אף אחד לא יודע אם יש או בעיית היצע, אין נתונים טובים בתחום.
אין קשר בין אנשים ברחוב לבין היצעפשוט אני..
אולי התכוונת לביקוש?
וגם אז זה לא נכון...
נתונים, ממך אני יכול לבקש גם לא נתונים מחורטטיםאריך וייס
מצד שניברגוע
אם פחות אנשים יקנו דירות להשקעה מחירי הדירות ירדו ויותר אנשים יוכלו לקנות דירה במקום לגור בשכירות
מחירי הדירות יירדו כשיבנו מספיק דירותפשוט אני..
בסופו של דבר אכן אם נוציא מהשוק אחוז גבוה של קונים אז תהיה ירידה, אבל זה לא יחזיק לאורך זמן בלי שתהיה בנייה מאסיבית (הורדת מחירי הדיור מחד והעלאת מחירי השכירות מאידך, בעקבות מחסור בדירות להשקעה, יגרמו למשקיעים לחזור מהר מאוד את השוק)
אגב, אנחנו חסידים גדולים של שכירות.רוממה
צרכים של משפחה משתנים לאורך השנים, ורכישת בית זה התעסקות לא פשוטה.

ולכן כמו הרבה זוגות קנינו איפה שאפשר לקנות והיה נראה כדאי, ואנחנו גרים טיפה שמתאים לנו לגור. זה משחרר את הקבעון לבית בבעלותך שכבר לא מתאים לצרכים או שלא מסוגלים מחשבתית לעזוב אותו.
אכן נראה לי הכוונה אלינחשון מהרחברון

אני אחזור על מה שאמרתי גם שם

כלכלית - שכירות יותר זול אם אתה משקיע נכון את הכסף.

פסיכולוגית/נוחות - כל אחד והמקום שלו.

אני נשוי טרי. נשוי רק 6 וחצי שנים. עברתי 3 דירות.

3 הפעמים שעברתי זה היה מבחירה. בחירה שלי. לא של בעל הדירה.

אם הייתי קונה הייתי נתקע. למכור ולקנות שוב זה סרט הרבה יותר מסובך.

הרבה יותר נוח לי הגמישות שלי כיום לעבור דירה.

וכן, יש בעלי דירות שהם לא נעימים ולא כיף איתם ולא מטפלים ונותנים התראות קצרות ומעלים את השכ''ד (לגיטימי) זה חלק ממה שאתה בודק כשאתה שוכר דירה - את הבעל בית. מדברים עם הדיירים הקודמים..

אני אוהב לחתום על חוזה לשנתיים. מחפש בעלי דירה שמחפשים שוכרים לטווח ארוך. לשנינו זה נוח. לשנינו יותר יעיל חוזה פעם בשנתיים. מלבד איזורי הביקוש שתמיד יהיו לך שוכרים בכל מחיר הזוי שתתן - שוכר טוב זה נכס.

בעל בית טוב זה נכס.

בדרך כללפאז
נח בשנים הראשונות לגור בשכירות, שמאפשרת גמישות עם עבודה/לימודים בדיקת המקום המתאים
אבל אחרי כמה שנים כשהילדים גדלים ורוצים להשתקע במקום מסויים בוודאי שעדיף לקנות ברוב מוחלט של המקרים.

(ובכללית, עדיף בהתחלה אם יש קצת כסף לקנות דירה להשקעה ולגור בשכירות, וכשמגיע הזמן
למכור את הדירה ולקנות בית.
אני אגב הלכתי על האופציה השניה, השקענו את הכסף בשוק ההון והוא עשה תשואה נחמדה עד שקנינו, אבל אם היינו קונים בו אז דירה, והיה אפשר אפילו לא בכולו... הייתי היום מיליונרית )
לא נורא לפחות אני מייעצת לאחרים לא לעשות את הטעות שלנו
תראי, אני חושב שהקונספט יתאים לי גם לעשור או שנייםנחשון מהרחברון

הקרובים

הסיבה היחידה שאני רוצה בית משלי זה מטבח ענק לשחק בו...

אני מבטיח לך שאם היית משקיעה את הכסף נכון היום היה לך יותר מאשר אם היית קונה דירה.

התשואות בעשור וחצי האחרונים בשוק ההון פשוט הזויות

כל עוד את לא גרה ביישובון קטנטן שאין בו היצע של דירות או שיש לך דרישות סופר מפורטות למה הבית שלך - אפשר למצוא יחסית בקלות דירות, העלויות של המעבר ממש לא אסטרונומיות ביחס לחלופות הכלכליות.

החיים הם לא מתמטיקה זה נכון.

אבל מי שלא מבין את המתמטיקה של החיים ושל הכסף ועובד רק לפי יפורים ורגשי מקבל החלטות ממקום לא נכון.

אני חוזר ואומר מה שהדגשתי גם אז

כלכלית טהור - עדיף להשקיע ולשכור.

נוחות/פסיכולוגית/יציבות - כל אחד כמה שזה מפריע לו.

לגיטימי להחליט לקנות בית למרות המחיר הכלכלי בבשביל הנוחות והיציבות

רק לא להתחיל לספר לכולם ולחשוב בעצמך שזה הדבר הכי נכון כלכלית

למה? כי אז יש המון המון צעירים ש'חייבים' לקנות דירה כי זה הדבר הכי נכון כלכלית למרות שבכלל אין להם את הצורך הזה

עשיתי השקעות טובותפאז
והיו לי רווחים יפים, ב"ה.
ועדיין אין להשוות בשום צורה לרווח שהיה לי אם הייתי קונה ממש באותו זמן קרקע עם בית טרומי ביישוב שגרתי בו אז, ועלה 2/3 מהכסץ שהשקעתי רק...

למצוא דירה אפשר בכל מיני מקומות, רוב האנשים מחפשים יותר מדירה
קהילה, מסגרות לילדים, שקט, נוף, קרבה לעבודה/לימודים/משפחה/ישיבה
כל אחד ועניינו. וברגע שיודעים מה מחפשים ומוצאים מקום באיזשהו מיקום מסויים אז בעיני אם יש אפשרות לקנות חבל שלא.
גם מקומות שהיו בהם דירות בשפע בעבר, יכולים להסתבר תוך שנים בודדות כמקומות מבוקשים שאם אין לך דירה בהם אתה תקוע
(קורה ממש לא רחוק ממני..)

יכול להיות שזה עניין של שלב בחיים גם.
אנחנו גרנו בשכירות כמה שנים ארוכות וטובות ככה שיש לי נסיון בתחום.
(ורוב ככל בעלי הדירות שלנו היו סבירים, בטח לא מהרף המזויע של הסיפורים,
ו2 מתוך הדירות שזה רוב הזמן שכרנו לטווח ארוך,
ועדיין שכירות היא לא פיתרון לאורך זמן. היא פתרון מצויין למי שעדיין בשלבי התחלה ולא בשלבי השתקעות).

אתה עדיין צעיר אם יורשה לי לחשוב ככה. מעניין מה תחשוב עוד 4-5 שנים ..

רוב האנשים בני גילי מגיע השלב שבו הם רוצים להגיע אל המנוחה ואל הנחלה
המתח מזה שבעל הדירה יעלה מחיר או לא, ימכור את הדירה או לא,
יבוא לגור או לא, יתקן תקלה וישקיע באיזה מטרד כמו רשתות/מזגן/גינה/נזילה/ חיפוי לקיר במטבח (טרו סטורי) הוא פוגע בסוף בשגרה בשלווה וברווחה הנפשית גם אם כל שנה ממשיכה כסדרה
ובטח כשלא. גם בעלי דירות סבירים יכולים להיות מטרידים אפילו קצת, ובכללית עוד מישהו על הראש..
הרצון לבית שמותאם לצרכים המשפחתיים שאפשר ושווה להשקיע בו ובעיצוב שלו הם מאד מאד משמעותיים בעיני.
וממה שאני שומעת מבנות גילי, מי שעוד לא קנתה בית זה כבר משהו שהוא אובר אובר (ואני עוד לא בת חמישים ).

אנסה למקד שובנחשון מהרחברון

א שוק ההון עשה יותר. תראי, את יכולה להגיד היתה לי אופציה מצויינת ספציפית מאד, גם במניות היו אופציות מסויימות (תדמייני כמה הרוויח מי שהשקיע לפני עשור בביטקויין אפל נטפליקס או אמזון) אבל הממוצע - המדד עשה 220 אחוז. ז''א על כל 100,000 ששמת ב2010 היו לך היום 320,000 של. את עדיין בטוחה שהיית מרוויחה יותר?

ב לא אמרתי לעזוב קהילה ומוסדות.ההורים שלי עברו באותה עיר 3 דירות עם אותה עבודה ואותם מוסדות.

ג מכיר הרבה אנשים באיזור גיל ה40 לחייהם שגרים בשכירות ומרוצים. וזה מבחירה הם יכולים לקנות דירה גם בלי משכנתא.

ד אני צעיר נכון, ובהחלט מעניין אותי ה תהיה דעתי בעתיד. ברור לי שבשלב מסויים יגיע היום בו הנוחות תהיה שווה לי את המחיר הכלכלי, כל עוד זה לא קרה אין לי סיבה לקנות למגורים

ה המתחח הזה לא קים אצלי. יעלו פי 2? יש לי את היכולת לשלם כי אני  מתנהל כלכלית נכון. ישפץ או לא? זה לא מתח. מקסימום אני אתקן על חשבוני ואנסה להתקזז מולו - ואם לא לא נורא. שווה לי לשלם עוד 200 שח בחודש ולהיות רגוע.

עונהפאז
לגבי א- חד משמעית כן
ב100,000 יכולתי לקנות בית טרומי על חצי דונם. הוא היה שווה היום הרבה הרבה יותר.
לפחות פי 2, ואם הייתי משפצת אותו ובונה בהשקעה של עוד 200 אלף גם פי 7. אלה היו המחירים אז בהרבה יישובים. היום בפחות ממליון וחצי לא תמצא בית, וגם בסכום הזה הוא יהיה לרוב קטן בהרבה ודו משפחתי לפחות ובישוב נידח יחסית (שזה אומר הרבה כסף לדלק, עוד רכב ושעות וכסף שמתבזבים על זמני נסיעות וצהרונים...) בישובים מרכזיים זה גם יותר...

ב. לפעמים זה מתאפשר, לפעמים לא.. דווקא בעיר לפעמים מאתגר יותר למצוא דירות גדולות למשפחות גדולות, מנסיון משפחתי ומכירה אנשים שנאלצו לעזוב קהילה ומוסדות
לכל הפחות יש כאן הימור

ג. וואלה מעניין מה המצב המשפחתי שלהם? ואיפה הם שוכרים דירות?

ד. כשממליצים לקנות דירה בגיל 70 או 50 וזה התחשיב זה פחות מסתדר לי עם הסעיף הזה

ה. ואם יגידו לך להתפנות מהדירה כי הם באים לגור, ולא תהיה שום דירה רלוונטית אחרת בישוב, ותרצה להשאר בו?
יש לא מעט תיקונים שהם לא 200 שח לחודש.
ואצל רוב האנשים סעיף דיור הוא כ-40% 30 מההכנסות.
לא ידגדג לך בכלל אם הוא יהפוך בקביעות ל60-80%? אשריך, אבל לרוב האנשים גם אם הם יעמדו בזה, ואפילו אם זה רק ירד מהאופציה לחסכונות ולא יפגע בהם ממשית ברמת החיים או באופציה להשאר בדירה, יש לזה מחירים משמעותיים.

ננסה לענותנחשון מהרחברון

א 100,000 + 200,000 זה 300,000 כפול 3 זה 900,000 בקרית ארבע יש דירות עם חצר בפחות.
 אני אתן דוגמא להשקעות שהצליחו יותר או פחות ותגידי לי את אם בשוק ההון אין גם 'מציאות' כאלו.

ב אני מכיר גם אנשים שנדפקו כשהם קנו דירה. השאלה היא מה הסטיטסטיקה. לא מה כמה סיפורים שאני מכיר..

ג נשואים + 5-6 ילדים בכל מיני מקומות קריות, רחובות, צפת, יו''ש, באר שבע. ירושלים.

ד לא הבנתי. אשמח אם תסבירי. (אם הכוונה למה עדיף לקנות בגיל 50-70 ולא עכשיו הסיבה פשוטה. אני עכשיו לוקח את ההון עצמי משקיע אותו 30-40 שנה  ואז במקום לשלם 30 שנה משכנתא הוא בונה לי את עצמו ויהיה שווה הרבה יותר מרק בית עוד כמה עשרות שנים. רק מהרווחים אני אקנה בית ועדיין ישאר לי הרבה ממה לחיות.

ה - אני אגיד לך סוד. אפשר לשכור מאנשים שיש להם כבר דירה שהם גרים בה. והדירה מבחינתם זה נכס שיתן להם שכירות לפנסיה. אין להם סיבה למכור או לבוא ולגור בה. זה חלק ממה שבדקתי כששכרתי בעבר דירה (כיום אני שוכר מאמנה אז זה לא רלוונטי)

על התיקונים היקרים אני אריב איתו ויוציא ממנו את הכסף או אוותר. (גם בדירה בבעלותך יש הוצאות ותיקונים. גם ככה אתה תוציא את הכסף)

זה שאצל רוב האנשים דיור זה 30-40 אחוז זה התנהלות כלכלית לא נכונה.
ממוצע הכנסות למשק בית הוא 15,800 שח. שליש מזה זה 5000 שח. 40 אחוז מזה זה 6000 שח. מי שמכניס 15000 ומוציא 5000 מזה על שכירות מתנהל לא נכון. אתה לא יכול להכניס פחות מהממוצע ולהוציא על דירה יותר מהממוצע.

אני משתדל להכניס יותר מהממוצע ולהוציא על דירה פחות מהממוצע 0כשאתה לא גר בת''א זה לא מסובך מידי) גם אם יכפילו לי שכ''ד אני לא אגיע היום ל40% מההכנסות

אגב. זה הנתונים ל2019. היום אנחנו ברמת תשואה גבוההנחשון מהרחברון

יותר

א. דיברתי על בית, לא דירה בבנייןפאז
בית פרטי עם חצי דונם
דירה בבניין, גם כזו עם חצר יש בהר ברכה בפחות אבל לא על זה מדובר...
והמחיר של הקניה ושל מה שהשויתי היה של בית חוץ מהבדל קטן- אין היום יישובים שמוכרים בהם בית לבד על חצי דונם, הכל דו משפחתי לפחות או יותר מזה.
כך שגם כשאני משווה לבית של מליון וחצי דו, זה עדיין פחות ממה שהיה.
חוצמיזה לא הבנתי איך ב320k הייתי קונה היום בית?? כלומר מאיפה ההכפלה ב3 הגיעה.
אגב כשכתבתי שווה פי 2 התייחסתי לקרקע בלי הבית עצמו.
כשכתבתי פי 7 עוד המעטתי ביחס לבית זול יותר שאפשר לקנות היום ממש באותו מקום.

זה שיש רווחים מדהימים בהשקעות מסויימות זה נכון.
יש גם כספים שנמחקו בהשקעות, מנסיון קרוב ועגום במשפחה שלי (כן כן, כללללל ההון העצמי שנחסך במשך כ15 שנים. זה קרה מזמן אבל זה קרה).

ב. ודאי שיש נפילות (חריגות לרוב) בכל תחום.
מה שאני הצגתי פה זה לא עיסקה אזוטרית יוצאת דופן שהוצעה רק לי.
יש לי לא מעט חברות שקנו כשהתחתנו וב"ה מסודרות בזכות זה. בשורה התחתונה כאן בארץ הנדלן כמעט תמיד עולה.
גם אנשים שאני מכירה עם צרות בדירה שקנו (שוכר שלא שילם ונאלצו לפנות) עדיין לא הפסידו יותר מכמה אלפים של שכירות. ובגלל שיש ביטוחים ומשכנתאות לרוב יש לזה הרבה יותר אחריות ובטיחות,
בטח מכל מיני קרנות להשקעה שעליהן יש שלל סיפורים.. כולל בקרן הגשמה שכמעט השקענו בה
ג. מאחלת להם בהצלחה ושימשיך להיות להם טוב. באמת.
ד. התכוונתי שאם מבחינתך יש סיכוי שיום אחד הנוחות תהיה שווה יותר מהכסף בחסכון, ותרשה לי להמר שזה יהיה לפני גיל 50 ואולי אפילו לפני 40, אז כל החישוב על האקזיט פחות יעבוד.
ה. אגלה לך גם סוד. אני שכרתי את כל הדירות ששכרתי מאנשים שהדירה הסאת מבחינתם לא מיועדת למגורים. פעם אחת מגוף שהיו לו הרבה דירות
והיה לו משהו משתלם יותר לעשות איתם ופינה את רוב הדיירים
פעם אחת ממישהו שזו הייתה הפרנסה שלו והיו לו עשרות דירות
והחליט שהוא עשה את האקזיט על הדירה שלנו והגיע הזמן למכור אותה
עוד פעם עם משכיר שהחליט להשכיר את הדירה לבן של חברים שביקשו יפה בסוף החוזה שלנו שהיה אמור להתחדש...
ועוד אחת עם משכיר שגם הדירה שלנו הייתה אחת מהרבה שיש לו והחליט להקפיץ שכירות בכל הדירות+ לא תיקן בהן כלום (מי אמר נזילה ברמת ההצפה כל גשם ולא קיבל...) וגם היה אדם מטריד ומפחיד
ועוד אחת (החמישית והאחרונה..) שבעל הדירה גם היה מרמה לגבי החשבונות ומפיל עלינו חובות, וגם לא מתקן כלום ועשה משהו בבניין שהפך את המגורים בו ללא רלוונטיים.

סך הכל 5 מתוך 5.
2 מתוכן לטווח ארוך, כולן לא היו של כאלה בסיכון צפוי...
(הדירה שנמכרה היינו הראשונים שגרו בה כשנקנתה ושופצה.. כמה חודשים בלבד.)
גם על אמנה שמעתי סיפורים מקווה שלא יגיעו אליך...

בקיצור זה לא ערובה לכלום.

זה רעיון יפה מה שאתה כותב ואני בעדו.
בפועל רוב האנשים לא חיים ככה ועדיין, נגיד שאתה מרויח 16k ומוציא רק 4000.
לשלם שכירות 8000 זה לא משהו שמדגדג לך?
העלאות השכירות היום בחלק מהמקומות באמת נעות בין 25% ל50%.
ובכל מקרה מי שמשלם שכירות נמוכה, לרוב מפצה על זה בתשלומים אחרים (דלק, רכבים, זמן, מסגרות לילדים, פחות זמן ופניות לעבודה או למשפחה, בדכ הוצאות של בין 500 ל1000 שח בחודש על כל מיני מיסי ישוב שמירה תרבות בית כנסת וכו
בסוף העלות של לגור בשכירות נמוכה במקום מרוחק+ההוצאות שזה גובה (למעט זוג צעיר בלי ילדים שעובד במקום ונוסע בטרמפים אולי) עולה דומה למגורים בתוך העיר בשכירות יקרה, זה פשוט צבוע בצבע אחר.

אני אנסה לענותנחשון מהרחברון

אבל אין לי כוח להמשיך להתווכח. את פשוט לא קוראת מה שאני כותב מתוך מקום של לשמוע. אחרת רוב השאלות שלך לא היו עולות

א גם אני דיברתי על בית חד בחצר. לא על דירה ולא על דו.

איך הגעתי לסכום הזה? אמרת שהיית מוציאה 300 אלף שח. הראנו שב12 שנה האחרונות 300 אלף שח הפכו לכמיליון שח. שזה מספיק לבית כזה למשל בקרית ארבע. פי 7 מ100 אלף זה 700 אלף.

אני לא מדבר על השקעות מסוכנות שהניבו הרבה יותר כמו שהראתי אלא על מדד 'טיפש' על ממוצע. על דבר שכבר עשרות שנים מומחי השקעות אומרים שבו הכי בטוח להשקיע.

את מכירה בנדוד שנמחק לו בבורסה אני מכיר אנשים שנמחק להם בנדלן. (בעיקר עסקאות כמו שאמרת. קרקע ובית ישן ונטוש או רק קרקע שאיבדה ערך בכל מיני מושבים ויישובים)

ב אני מדבר על סטטיסטיקות ואת שוב אומרת חברות שלי. את מדברת על זה שזה לא השקעה איזוטרית שהוצעה רק לך ואת מספרת שזה קרקע ביישוב שמי ערב לך שיתפתח. זו עסקא בסיכון...  

אף אחד לא אומר שהנדלן לא עולה אלא ששוק ההון עולה יותר.

הצרות שאת חושבת שהם כמה אלפים מגיעים בסופו של יום להמוני דירות שנמכרות בהפסד ריאלי. אם את רוצה מקור ובאמת תקראי (אפילו יש סרטון על זה, יותר קל) אני מוכן למצוא לך אותו. כן. דירות נמכרות בהפסד. בעיקר בפריפריה וביישובים כמו שהציעו לך. זה קורה. 

ג  - שכוייח אין לי מה לענות

ד - כיוון שאני מכיר את עצמי אני לא אהיה מופתע  מאד אם זה יקרה. מה שכן אני אעשה מהלך מודע. בדיוק כמו שאני אוהב בשר איכותי ומשלם עליו בהתאם. אוהב וויסקי טוב ומשלם עליו בהתאם. אוהב ספרי קודש ומשלם עליהם בהתאם. אוהב ללכת למסעדות ומשלם על זה בהתאם גם כאן כשארצה אני אעשה מה שאני עושה בכל רכישה גדולה - אבדוק מה המחיר האם אני יכול לעמוד בו והאם אני רוצה לעמוד בו ואז כשיהיה לי את שלושת התשובות ביד - אני אקנה או לא אקנה. אני חושב שייקח זמן. אני חושב שהמצב הכלכלי שלי בגיל 35-40 יהיה בעז'''ה טוב מהממוצע בגלל ההתנהלות עד אז ואני אוכל לאפשר לעצמי לקנות דירה או בית שטובים לי בלי לשעבד את עצמי לבנק 30 שנה.

ה - אני משתתף בצערך. חתיכת חוסר מזל מעצבן. אני עכשיו מבין יותר טוב מאיפה את אומרת את הדברים. זו חוויה אישי לא נעימה פעם אחר פעם. אבל אני ממש מקווה שתביני שיש אנשים הגונים, שנותנים שכירות לאורך שנים ובטוב.

ו - אני לא רוצה לכתוב את המספרים שאני מוציא ומכניס כי זה לא רלוונטי. אבל הדוגמא שלך לא טובה. גם אם יכפילו לי את השכירות פי 2 ואפילו פי 2.5 אני לא מגיע ל30% מההכנסות שלנו. כן, אם יכפילו לי את השכ''ד אני אצטרך לוותר על ינוקים אחרים או לעבוד קצת יותר. אבל זה בחירה שלי.

(לפני שנה וחצי חשבנו לעבור דירה. ומצאנו דירת גן חלומית גדולה פי 2 מהדירה הקודמת עם חצר ענקית במיקום יפהפה. המחיר היה פי 2 ממה שאנחנו משלמים עכשיו. אפילו קצת יותר. ו... ואאלה. לא היה לי בעיה כלכלית לעבור לשם וגם אם הוא היה מייקר בעוד הכפלה הייתי מסתדר. אממה -  בחרנו להשאר ביישוב שלנו. לא מתוך קמצנות אלא מתוך שליחות שלנו במקום בו היינו. 

מה שאני מנסה להגיד זה שעם סייעתא דשמייא והתנהלות נכונה - דיור לא צריך להיות יותר מ 20-25 אחוז מההוצאה. אתה מכניס כמשפחה 10,000 זה טירוף להוציא  יותר מ2500 שח על דיור. זה נראה הגיוני כשאתם רווקים או הורים לתינוק קטן. אבל כשזה משפחה, כבר 3-4 ילדים. אם אתה מוציא 4000 שח על שכירות תוסיף חשמל מים ארנונה  נסיעות חינוך אין ממה לחיות. 

עשיתי את הטעות הזאת בהתחלה. היום אני מאד נזהר מזה. אני ידאג להגדיל הכנסה, שיהיה לי לחוית בנוחות ובשפע בלי לחץ כל רגע אם אני יכול לקנות או לא יכול לקנות. שיהיה לי לחסוך לילדים ולמשפחה לעתיד, שיהיה לי לתת צדקה בשפע. שיהיה לי להתפנק כשאני רוצה... כן,, אני עובד בשביל זה קשה. אבל זה אפשרי. לפחות אפשרי לשאוף לשם. והדרך להגיע למצב כלכלי כזה לא עוברת דרך להשתעבד ל30 שנה הקרובות ל 40 אחוז מההכנסה שלך על משכנתא לדיור.

נכון, יש הוצאות נלוות ללגור ב'חור' ויש לגור באמצע. במקומות כמו קרית ארבע מעלה אדומים  שיש תעסוקה ותחבצ וקופח וחנויות וגנים. או בכוכב יעקב בית אל תל ציון שקרובים לירושלים או בפריפריה אחרת. אבל ההבדל הגדול הוא שזה גמיש אני יכול לוותר על הרבה מההוצאות האלו כשאין. אני יכול לעבור לאוטובוס, לנסוע פחות, לוותר על צהרון, למכור רכב. התחייבתי למשכנתא מתוך הבנה(לא נכונה) שזה הדרך שלי לעצמאות כלכלית - כמה שאני אהיה חנוק אני לא אמכור. וזה הבעיה. מעמיסים התחייבות במקום דברים גמישים...

זהו. סיימתי להגיד את שלי. אני לא אשאר להתווכח על זה כי הדיון די מיצה את עצמו.

בהצלחה רבה!

גם אני לא אתווכח אז רק אדגיש כמה נקודות בכמה מיליםפאז
התכוונתי להוצאה של 100000 שח ולא של 300, אז החישוב שלך פשוט מוטעה מיסודו. מדובר על עסקה בישוב מפותח עם שירותים וקרוב לירושלים (גם אצלי וגם ברוב היישובים בסביבה עלה ככה, ועולה כמו שפירטתי היום. אין כאן שום דבר יוצא דופן).

נהגתי כמו שאתה ממליץ (ואתה אגב כמו שאני ממליצה- יש לך דירה שמצמידה לפחות חלק מהכסף
שלך לשווי הנדלן גם אם היא לא רלוונטית למגורים שלך, תוכל למכור אותה בהמשך ולהשאר קרוב לשווי השוק בתוספת להרחבה לדירה שתתאים לך) ואני ממליצה לא לנהוג כמוני
אצלי במבחן התוצאה היה יותר משתלם לקנות דירה מאשר להשקיע בשוק ההון, גם השקעות טובות ומניבות (ולדעתי היינו מהקרנות שעשו הכי הרבה בשנים שהיו אז)

ב"ה גם אחרי כל זה ההתנהלות הכלכלית שלנו נכונה ומוצלחת, יש לנו סיעתא דשמיא ומה שאנחנו צריכים והרבה הרבה מעבר לזה, שרק ימשיך בע"ה, אז הכל בסדר אין צורך לדאוג

הייתי אפילו נותנת טיפים פיננססיים אבל מעדיפה לא לפרוט את כל חיי על פני דפי האינטרנט..

אגב אני שלמה עם זה שגרנו בשכירות כל השנים, כי רצינו למצוא את המקום הנכון לנו ואז לקנות וככה עשינו. הייתי רק קונה דירה להשקעה במקום להשקיע בשוק ההון, זה הכל

בשורה התחתונה המטרה שלי (וכנראה גם שלך) היא התנהלות פיננסית מיטבית לצד חיים מיטביים.
האיזון בין הערכים האלה מן הסתם משתנה בין אדם לאדם
ובין שלבים שונים בחיים.
פשוט אני כבר בשלב שאני מעדיפה בית משלי על פני תשואות בשוק ההון, ותיכף בשלב שאני מעדיפה גם גם וגם בעזרת ה'

מקווה שהדיון לפחות יועיל למישהו ובחירות טובות לכל בית ישראל!
רק אסביר מאיפה הגיעו ה300,000נחשון מהרחברון
זה מה שאת כתבת. בהשקעה של עוד 200,000
משהו שאתה לא מכניס למשוואהנפשי תערוג

זה יכולת למנף את עצמך בעזרת דירה

ותשלום מס שבדירה יחידה כמעט ולא קיים

אציג לך תרחיש הגיוני

יש לך 300K הון אפשרות השקעה ל25 שנים

השקעה בבורסה ל25 שנים (נגיד SP500, הלוואי שימשיך לעלות כך גם ב25 שנה הקרובות)

ב25 שנה האחרונות SP500 עלה בערך פי 4.15

(שער 6/1997 היה בערך 900 נק'

שער  היום 3750 נק

משמע יש לך 300*4.15= 1.245 מיליון. הרבה לא?

אבל שאתה בא לממש, כמה יש לך על הרווחים יקחו לך 25% מס

משמע יש לך ביד מליון ש"ח נקי

נלך לדירה, עבור 300 אלף תוכל לקחת משכנתא של עוד 600 אלף (אפשר גם יותר)

הדירה עולה 900 אלף ש"ח

החזר חודשי קבוע (בשביל החישוב הנוח, כן?) 

לקחתי ריבית קבועה של 4% זה לא מעט, אבל זה מפשט את החישוב

החזר חודשי בערך 3150

דירה כזאת אתה משכיר 3300 בערך 

כך שהשכירות משלמת את המשכנתא, ובעודף שנוצר אתה מגשר על איזה חודש פעם בפעם שנים שאין לך שוכר או איזה תיקון קטן שיש

על ההכנסות מהדירה אתה לא משלם מיסים,

והם לא נכנסים כרגע לחיסכון, כי כמו שאמרו הם פלוס מינוס מתקזזים עם ההוצאות)

מחירי הדירות עלו בערך פי 3  (תכלס קצת יותר) ב25 שנה האחרונות (ונניח שימשיכו לעלות כך)

כך שהדירה שקנית ב900 אלף

תהיה שווה  2.7 מיליון

ובגלל שזאת מכירה של דירה יחידה, אתה תהיה פטור ממס שבח על הדירה הזאת

אז מי אמר שמשתלם להשקיע בשוק ההון?

וזה לא משנה אם מדברים על דירה להשקעה  יחידה או דירה למגורים 

כי זה תכלס אותו דבר כי אם אני לא אגור בדירה שלי, אצטרך לשכור אחרת.

אז נכון שעל הנייר מדד S&P500 עלה 415%

לעומת 300% במחירי הדירות

אבל שיורדים לשטח, רואים שעדיין משתלם להשקיע בדירות

3 דבריםנחשון מהרחברון

א לפני 25 שנה יכלת להשקיע בקופת גמל אחרי 15 שנה למשוך בפטור מלא ממס

ב גם בשוק ההון אפשר למנף. וגם התעלמת מהעלויות הנלוות של נדלן

ג ההוצאות על דירה הם הרבה יותר מ150 בחודש

1.אני מדבר כהשקעה עכשיונפשי תערוג
אין אלטרנטיבה לא ממוסה (מלבד קרן השתלמות וגם שם זה חלקי ביותר)

2.
אל תשכח שגם בשוק ההון יש דמי ניהול

3. נכון. אבל הם מתקזזים עם העליה במחירי השכירות. הראתי שמחירי השכירות קבועים לצורך הדוגמה. למרות שהם עלו פי 2-3 ב25 שנה האחרונות.
קח שלצורך החישוב הנחתי שזה מתקזז.

כמובן שהחישובים כאלה הם לא מדע מדויק
אבל עדיין בנדל"ן אנשים עשו פי 2 יותר מבשוק ההון
א יש. קופת גמל. אמנם זה פטור רק אחרי גיל 60נחשון מהרחברון

אבל זה פטור.

ב האחוזים הרבה יותר זניחים. 

ג לטווח רחוק אני לא מסכים איתך. אני כן מסכים שאפשר להרוויח מלקנות ולמכור ולקנות ולמכור כל 10-15 שנה יותר משוק ההון. בסופו של יום זה כבר משהו אחר. זה לא שגר ושכח. זה לעבוד. וכאב ראש כל פעם מחדש

לקנות ולחכות 40 שנה בשוק ההון הכסף יכול להכפיל את עצמו פי 15 בכיף. בנדלן זה לא מכפיל פי 15. זה ממתבלה, מתיישן, בשלב מסויים הערך לא ממשיך לטפס באותו קצב...

קופת גמל הכסף נעול לךנפשי תערוג
ואם תנסה לפדות אותו תשלם 35% מס אאל"ט.

וגם הכסף הפטור ממס הוא לא נזיל אחרי 60 אלא רק כקצבה חודשית.
אם רוצים אחרי גיל 60 למשוך חד פעמי הכל יש מס (אני חושב של 15%)

ג. נכון. זה יותר התעסקות.
ובשוק ההון. כגודל הסיכוי כך גודל הסיכון
25 אחוז על הרווח (לא הקרן)מיואשת******
לא על הרווח. על היתרה!נפשי תערוג
מעתיק לך מכל זכות.

משיכת כספים לפני גיל הפרישה

כספים שהושקעו בקופת גמל החל מיום 01.01.2006 ניתנים למשיכה החל מגיל 60 בלבד.
ניתן למשוך כספים לפני המועדים אלה לאחר תשלום מס של 35% על היתרה שצבר העמית.

כמובן שאני מדבר כאן על קופת גמל
ולא קופת גמל להשקעה. שני מוצרים שונים. הוא דיבר על קופת גמל ולכן עניתי על כך
אה סליחה. דיברתי על להשקעהמיואשת******
להשקעה יש מס בכל מקרהנפשי תערוג
אלא אם כן אתה רוצה את כקצבה אחרי גיל 60
השאלה היא אם נשאר כסף להשקיעהמקורית
שזה הרבה פעמים תלוי בסדר עדיפויות, אבל רוב האנשים לא יעזבו את המשפחה שלהם ויעברו לעיר פריפריאלית או לישוב מרוחק בגלל מחיר השכירות הנמוך, רק כדי לחסוך ולהשקיע כסף באפיקים שרובנו לא מבינים בהם הרבה.
מה גם שיש לזה מחירים נוספים של איכות חיים כמו שרותי רפואה, הצורך להשתמש ברכב או שניים או בתחבורה ציבורית מקרטעת, הרבה שעות בדרכים ומעט מידי שעות עם הילדים..

וגם מעבר דירה זה לא וואו.. בעיניי לפחות זה כאב ראש לא קטן שגם עולה כסף.
בעיניי, יש הקרבות שלא שוות את הכסף.

ואגב, אני רואה עכשיו שיש לך דירה בבעלותך. אז הפסיכולוגיה שלך רגועה הרבה יותר ממי שאין להם דירה ונאבקים לסגור את החודש כדי לגור בדירה של מישו אחר
אענה מסודרנחשון מהרחברון

א שכירות בעיר פריפריאלית = קניה בעיר פריפריאלית. אין הבדל ממשי. אם את מתעקשת לגור בירושלים אז החישוב יהיה לפי קניה בירושלים לעומת שכירות בירושלים.

ב מה זה 'אם נשאר' מדובר בעיקר על ההון העצמי לא על השוטף.

ג לא צריך להבין הרבה בלהשקיע. הרבה יותר קל להשקיע בשוק ההון ולהבין בו מאשר בנדלן. רק שבנדלן זה לגיטימי לקחת הלוואה בשביל השקעה ובשוק ההון זה מסוכן (בצדק) בנדלן מקובל לקחת בתשלום של כמה אלפים יועץ משכנתא ובשוק ההון זה מרתיע אותך לשלם 500 שקל ליועץ

ד מעבר דירה זה לא וואו אבל זה לא נורא אם את מחליטה לשלם עוד 3000 שח על אריזה ופריקה של הציוד שלך. מחיר שכלול בתוך החישוב של שכירות לעומת קניה שהעלתי בעבר

ה וודאי מסכים לגמרי יש המון הקרבות שלא שוות את הכסף. רק אם אתה לא יודע כמה כסף זה שווה אתה לא באמת יודע לעשות את השיקולים בצורה אמיתית

ו יש לי דירה ואני לא גר בה. ואני לעולם לא אגור בה. (בניין, קומה 3. בלי מעלית. 2 חדרי שינה) היא לא רלוונטית לי. אני שוכר דירה, מעלים לי את שכר הדירה, אני לא נאבק כדי לסגור את החודש רק כי אני עובד נכון, לא בגלל הדירה.

ז זה נחמד להאשים את מי שעבד קשה ולקח על עצמו התחייבויות בזה שהוא 'לא מבין' זה לא רציני. מדברים מספרים. תתני מספרים

את מדברת רגשי? זה לא קשור לדיון.

מנסה לעקוב אחרי מה שכתבתהמקורית
לגבי א וב - התכוונתי שאם נשאר כסף מהשכירות לחסכון. להרבה אנשים שגרים בערים יקרות בשכירות ויש הרבה ערים כאלה, בעיקר לזוגות צעירים, אין הרבה כסף שנשאר בסוף החודש לחסכון. ועל זה דיברתי על הבחירה אם להשקיע כסף לחסכון או לקניית דירה. אולי אנחנו לא מדברים על אותו דבר?? מהלך המחשבה הזה נגזרת התשובה שלי
ג - אכן התכוונתי לסיכון. ושוב, אתה מבין גם אחרי ייעוץ או בלי, לא כולם אוטודידקטיים או מבינים מה האופציות כי זה לא מונגש להם. יש הרבה צעירים שלא מבינים אפילו בפנסיה. והסיכון הכרוך בכך גם עלול להרתיע.
ד +ה - מסכימה שאין כמו בחירה מושכלת, ועם זאת - המציאות מדברת בעד עצמה. ואגב, גם אם הקרבה שמון כסף, לא בעיני כולם היא משתלמת כמו שהיא משתלמת בעיניך כי כמו שאמרת החיים הם לא מתמטיקה. והגבתי על זה גם בסעיף הקודם.
ו - אתה מדבר קצת ממגדל השן. אני מבינה מאוד מה שאתה אומר כי גם אנחנו יחסית לסביבה שלנו מתנהלים נכון, אבל עדיין. כסף אמור לשרת אותנו ולא הפוך. אתה מתנהל נכון לפי מה שנראה לך ואולי זכית בסיעתא דשמייא מיוחדת וברכה בכסף בנוסף להשתדלות, זה לא המצב אצל כולם ואפילו שאתה מדבר מתמטיקה, יש מקום לקצת ענווה ולתת מקום למי שהברכה בפרנסה באה ממנו. טאם תגיד שאתה עושה השתדלות בשביל הברכה בפרנסה שלך, אז זה אינדיבידואלי ולא לכולם נגזר אותו סכום בראש השנה. אני אמיתית לגמרי עם מה שאני אומרת ומאמינה בזה מאוד. עבודה והתנהלות היא השתדלות אבל ברכה בכסף, גם מבחינת שכל להשקיע, וגם מבחינת זה שלא כל יום יש מכשיר חשמלי שמתקלקל או הוצאה בלתי צפויה שגוררת הוצאת חסכונות היא ברכה בכסף בהסתכלות שלי.
ו - לא האשמתי אותך בכלל. מפרגנת לך מאוד. אבל מה לעשות שהשבע לא מבין את הרעב. מי שיש לו דירה וגר בשכירות, הפסיכולוגיה שלו משוחדת.
ולגבי הסעיף האחרון - וודאי שמדברת פה רגש. אני לא מבינה בהשקעות אם זה לא היה ברור. ולא מאמינה בנוסחאות כדרך חיים.

מנסה לענותנחשון מהרחברון

א וב - בעיקר ההשוואה היא מול ההון העצמי. כי נניח ששכירות או משכנתא בכל מקרה תשלם. עיקר ההבדל זה ההון העצמי.

ג גם בנדלן לא מבינים. רק מה? כולם עושים בלי להבין ולוקחים יועצים. קח יועץ יסביר לך הכל יטפל בהכל ועל הדרך גם בפנסיה. לא צריך אוטודידקטיות או מונגש. שילמת ליועץ משכנתא 5000 שח? למתווך עוד 10,000 שח? לעו''ד עוד 5,000 שח? תשלם ליועץ השקעות 5000 שח ותתחיל להקשיב לו

ד-ה לא כלכך הבנתי את התחביר והטענה

ו - אם תחפשי קצת בהיסטוריה שלי ובכ. אישי שלי תגלי שזה דבר שאני מחזיק ממנו מאד. הברכה בכסף ובפרט אצל אברכים (גילוי נאות אני אמנם חייל עכשיו אבל עד לפני חודשיים אברך) אני מתעקש על התנהלות כלכלית נכונה רק בגלל שאנשים מתנהלים בצורה מאד מנותקת מהיכולות שלהם ואז הם במקום לתקן צועקים כלפי שמיא.. אנחנו יהודים מאמינים. ויודעים שצריך השתדלות לא פחות ממה שצריך ביטחון (אגב, אם כבר בביטחון עסקינן למה לקנות דירה שמא עוד מעט יקרה משהו? ברור שכל הדיון הזה הוא על מה ההשתדלות הנכונה ולא האם יש ביטחון)

ז - השבע מבין את הרעב כי הוא היה פעם רעב... 

שאלהזוזיק העכבר
לאדם שמתכוון לקנות בשלב מסויים דירה, יש סיכון. אם הוא משקיע בשוק ההון יתכן שתהיה התייקרות משמעותית בשוק הנדון ולא יהיו עליות מקבילות בהשקעות והכסף שהספיק לו בעבר לקנות דירה כבר לא יספיק.
אני מתאר לעצמי שמי שהשקיעו במניות בשנת 2005 וגזרו את התשואה ב2010 גילו שהמצב שלהם פחות מאפשר לקנות דירה. (אפילו שהם עשו רווח הנדלן עלה יותר)
לכן משקיעים לטווח רחוק ולא ל5 שניםנחשון מהרחברון

לדעתי התשובה לא חד משמעית בכללכלכלן

בהרבה מקרים, דווקא קניית הדירה היתה כלכלית יותר מהשקעה של הכסף במדד בבורסה.

במיוחד,

1.שלרוב האנשים, אין את הכישורים להשקעה לטווח ארוך בבורסה בלי להתפתות לקחת קצת (כי יש מילא מיליון של בחשבון) או למכור בפאניקה בהפסד בעת נפילה ולחזור רק אחרי שחצי כבר עלה.

2. וגם, מי שיכל לקנות בזול במחיר למשתכן/מטרה או כל תכנית אחרת, דירה בעשרות אחוזי הנחה, עשה עסקה טובה מאוד בהרבה מקרים. 

3. בהשקעה בדירה אחת או בדירת מגורים יש הרבה הטבות מס, שאין בהשקעה בבורסה שמחייבת מס רווחי הון של 25%. בדירה אחת לרוב יש פטור ממס גם על ההשכרה ומס השבח.

4. מינוף בנדלן, המשכנתא. יכולה לשנות את כל התמונה. דוגמא אמיתית.

דירה שנרכשה ב 2010. מחיר 900,000. הון עצמי 400,000. מושכרת כיום 4,800, מחיר כיום 2,300,000-2,400,000. התשואה השוטפת החזירה את כל ההלוואה במהלך הדרך עם עודף.

אז התשואה על 400,000 שהפכו ל 2,300,000 היא גבוהה בהרבה מתשואת המדדים השונים. נכון, צריך היה לטפל בדירה,שוכרים וכו. אבל עדיין.. וזה פטור ממס אם זו דירה יחידה.

בקיצור, הרבה פעמים יש יתרונות לדירה גם מבחינה כלכלית, הרבה פעמים לא. תלוי בגישה הכלכלית ובעיקר במקרה הספציפי, רק, לא הייתי מציג את זה כאמת מחולטת שקניית דירה פחות כלכלית.

על כל הנקודות עניתי כבר בשרשור מוזמן לחפשנחשון מהרחברון

צודק, ראיתי עכשיו, אבל לדעתי לא על כל הנקודות עניתכלכלן

חיוך

גם אם לא שכנעתי זה לא אומר שלא עניתי נחשון מהרחברון

אנחש שיש לך דירה בבעלותך, נכון?אריך וייס
לי יש דירה בבעלותי אבל אני לא גר בהנחשון מהרחברון

האם זה היה הצעד הכלכלי הכי חכם שלי? כנראה שלא.

אבל אני חושב שעדיף להשקיע.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך