היה פה שירשור על שכירותנעצוצים אאוט
ומישהו פה המליץ לא לקנית דירה אלא לשכור עד גיל 70 דירה ואז יהיה כסף ברווח לקנות בית מפנק, או משהו בסגנון.

אז סתם בא לי לשתף בכמה סיפורים מסביבי שהזכירו לי את השירשור (אגב לא זוכרת את הניק שהיה אז נאלצתי לפתוח חדש. מקווה שאהבתם את השם )

1. שכנים משפחה מרובת ילדים. גרים בשכירות בישוב שלנו כבר הרבה שנים. הילדים כבר גדולים, כולם מוברגים פה עמוק. שוכרים דירה מאותו בעל דירה כבר הרבה שנים.
והנה, בעל הדירה מכר את הדירה למישהו אחר. ובישוב אין. פשוט אין דירה בגודל המתאים. בשברון לב ואחרי שבנו פה את חייהם הם נאלצים לעבור למקום אחר ומרוחק, לנתק את הילדים
מהמסגרות, מהחברים מהכל כי פשוט אין להם דירה לשכור...
לא רוצה לתאר איזה משבר ואיזה תחשוה שזה קורה מאילוץ בגלל עניין טכני

2. גיסתי
דווקא הגיעו לשכונה נחמדה בעיר ככה שתמיד אמורות להיות המון דירות פנויות והכל. הגיעו לדירה א. היה נחמד. השתקעו, בנו ספריה מתאימה,
קנו והחליפו רהיטים, והנה סוף השנה הראשונה התקרב, אמר להם בעל הבית צר לי חברים
קרובי משפחה שלי רוצים לשכור את הדירה ואני מחוייב לכם יותר מלכם אנא פנו אותה.
כל הבאסה, הם קצת אחרי לידה, מותשים מתטוששים ומשתקמים, השקיעו הרבה במעבר וברהיטים התרגלו לסביבה ועכשיו צריך לחפש דירה חדשה.בסוף מצאו אחת נחמדה. ועברו.
ושוב, קנו התאימו זרקו בנו רהיטים, השקיעו אלפי שקלים במעבר+ ימי עבודה בשווי של כמה אלפים
וגרו בה גם כן כמה חודשים. ואז אמר להם בעל הדירה אתם נחמדים והכל, אבל אני מעלה את השכירות ב2000 שח עוד כמה חודשים.
לא יכלו לעמוד בזה, עברו לדירה שלישית. יפה מקסימה משופצת אמנם בלי מרפסת ובלי אויר כי זה מה שהיה
אבל העיקר יש איפה לגור... נחשו מה קרה אחרי כמה חודשים, כשהיא ממש בסוף הריון?
כן. הוא מוכר את הדירה ונפרד מהם לשלום.
זה הספיק מבחינתם... פחות מ3 שנים, 3 מעברי דירה, המון עוגמת נפש, מתחים, כוחות נפש וגוף וקרוב ל20k...
הם עברו לגור בקראוון מחורר באיזשהו יישוב
ושם הם משלמים עד היום שכירות נמוכה, ויודעים שהסיכוי שמישהו ירצה לבוא לגור בקראוון הזה (מורחב אבל באמת במצב נורא) הוא לא גבוה,
אז הם יכולים להיות רגועים ולשמוח בעכברים והיתושים שמתגוררים איתם, ובמראה המלבב והמתקלף של הבית שלא ממש שווה לתקן אותו... (וכמו שאמרה לי על העכברים- לא שווה להשקיע בלתפוס אותם כשהם יכולים להיכנס חזרה מכל מקום...) וגם כמה מהילדים כבר נעקצו מחיות ארסיות במיטתם (נדל וזבוב מערות כמדומני).

הם מחפשים בנרות לבנות בית משלהם, אם מישהו יכול לעזור

כמו אלה יש הרבה, אבל היהלום ששבר אותי וגרם לי לחזור לפורום ולכתוב זה שכנים שלי. אנשים מבוגרים אוטוטו בני 70.
ב"ה!! בריאים. עובדים. מתפקדים (לא ברור מאליו כלל).
גרים בשכירות עם אותו בעל הבית כבר 15 שנה.
אמנם הם לא השקיעו בריהוט שהם אוהבים, כי זו דירה שכורה
וגם לא בארונות תואמים, כנ"ל, והבית בא נגיד לא ממש מושקע ומעוצב, אחא יותר גיבובי רהיטים משלל דירות שכירות קודמות
שאיכשהו סודרו לבית החדש (כן, אפשר להשקיע כסף גם בריהוט של דירה שכורה, אני כנראה הייתי עושה את זה,
אבל בגלל שזו לא הדירה הראשונה ולא השניה ולא השלישית השכורה,
ואי אפשר לדעת כמה זמן זה יהיה הם העדיפו לחסוך בזה לבינתיים...) והגינה מלאה קוצים, כי זה עלויות לתחזק וחבל להשקיע בבית בשכירות, וכמה דברים כמו המזגן המרכזי לא פועלים כי לא שווה לבעל הבית להשקיע וגם לא להם.. וקצת עובש ורטיבות פה ושם- כי כנ"ל...
אבל, הם אמרו, עוד שנתיים נצא לפנסיה ואז נעבור דירה לעיר אחרת, נקנה לנו בית חלומות משלנו שנוכל סופסוף לארח בו את הילדים והנכדים (אגב, על אף שהם הרוויחו טוב, השתדלו להצטמצם וחסכו כל השנים הסכום שיש להם לא קרוב ולא מאפשר משהו מפנק מאד... 2 מליון בלחץ)
למותר לציין- שעכשיו זה לא כל כך אפשרי. ניתן לארח ילד אחד בכל פעם כי אין מקום... סלון פיצי...
אז אמרו. התחילו לגשש, לחשוב ולבדוק על שכונות שמתאימות לגיל עם שירותים נגישים וכל מה שצריך כדי להיערך למעבר החגיגי בעוד שנתיים להתרווח באיזור שהם רוצים סופסוף לקראת גיל גבורות, ובתקווה שה' ישלח להם אז כשסופסוף יהיו להם התנאים, כח לארח עוד את הנכדים, שיוכלו סוף כל סוף להגיע...
והנה, הפתעה. בעל הדירה מוכר את הדירה. הם לא יקנו אותה כי היא לא מתאימה לצרכיהם.
אבל לעבור הם צריכים. בגיל 70, עם כמות חפצים של 45 שנות נישואין... ומצד שני הם עוד מחוייבים לעבוד ולכן צריכים להישאר באותו איזור. לעבור פעמיים בגיל שלהם- לא רלוונטי מבחינתם בכלל.
ולכן, הם גנזו את חלום חייהם לעבור לאיזור אחר, קרוב לילדים ולנכדים ולישיבה שבה האב רצה להסתופף,
והבינו שנגזר עליהם לקנות דירה ליד העבודה, במקום שהם לא אוהבים, כי נשארו להם עוד שנתיים למחוייבות של העבודה,
ושם להשאר לכל המשך חייהם. אגב הם גם לא מצאו דירה תואמת עד כה, תתפללו עליהם כי פינוי הדירה בקרוב וזה מדיר שינה מעיניהם.
מאד מאד לא מומלץ באף גיל ובטח לא בגיל 70.

אז מן הסתם בכל עניין יש צדדים לכאן ולכאן, רק רציתי לשתף במעט מסיפורי השכירויות המאתגרים שאני מכירה כדי לתת עוד כיווני חשיבה...
ודרך אגב גם אחי היה גר בשכירות של קראוון בישוב וחשב שהוא בטוח עד שאמנה החליטו לפנות את הקראוונים למקום אחר שהיה יותר חשוב להם... ובישוב אחר פינו את הקראוונים כדי לבנות פרוייקט מגורים...

(הסיפורים משנים קודמות למעט האחרון, אבל עכשיו המצוקה והמחירים מאמירים ומתעצמים עוד יותר...
כל הפייסבוק פוסטים של אנשים שאשכרה לא מוצאים קורת גג ראויה לשכירות במחיר הגיוני )

לכן אני אומרת, טבלאות אקסל זה יפה, אבל לא ממש כולל את כל המשתנים, שיהיה לתשומת לבכם ולתועלת...

תודה על השיתוףהעני ממעש
בקלות אני מביא לך סיפורים של עוגמות נפש הפוכותnick

וגדולות הרבה הרבה יותר

לרכישה גרועה במליונים יכולות להיות השלכות ארוכות ומשמעותיות בהרבה 

לא מגיב לכל מה שכתבתזוזיק העכבר
אבל כן ראיתי שהרבה מאד כלכלנים שמדברים על עדיפות לשכור ולהשקיע את הכסף מדברים על עד גיל 50 בערך.
אחר כך די מוסכם שכבר לא פשוט לעשות מעברי דירה והתשואה היתה אמורה להצטבר ולהשתמש בה.
בסוף כסף הוא לא בשביל לשים באדמה אלא כדי ליהנות ממנו
הכלכלנים אומרים מה עדיף מבחינה כלכליתברגוע
זה לא הנושא כאן
מתקןזוזיק העכבר
האנשים ששמעתי הם לא כלכלנים במובן האקדמי אלא יועצים לכלכלת המשפחה. ההמלצות שלהם הרבה פעמים לא "מדעיות" אלא יותר מתבססות על ניסיון מעבודה עם אנשים. ושמעתי מספר פעמים בנושא של דירה שיש איזשהו גיל מבוגר שיש מחירים לא נעימים למגורים בשכירות. נשמע לי הגיוני וזה תכלס מה שהפותח של השרשור התכוון
ומה יעשו מי שקנו דירת חלומותנפשי תערוג
וגילו שיש להם שכנים מהגיהנום?

או שגילו השצנרת של השכן רקובה והיא דולפת אליהם הביתה והוא לא מוכן לתקן?

(ועוד 1000 סיפורים דומים)
למכור לא פשוט כמו לעבור משכירות
היום שכירות לא עדיפה על דירה משלך לצערנוהמקורית
עליות מחירים, תנאים שבעלי הדירות מציבים לשוכרים, לא משקיעים בדירה שכורה כמו בדירה שלך ויש משכירים שגם לא מסכימים, תיקונים בדירה יכולים לקחת זמן.. לפעמים זה גורר מעברים תכופים שגוררים עלויות משלהם ומחירים לא פשוטים למשפחות עם ילדים.
ישראל היא לא מקום אידאלי לשכירויות לצערנו.
היום זה לא מה שהיה פעם, שדייר יכל לגור באותו בית המון שנים והמחיר היה סביר. זה נהיה נדיר.

לא מבינה מה החכמה הגדולה בשכירות עם המחירים הנוכחיים, לעומת רכישת דירה, מלבד העובדה שזה עולה המון כסף. במיוחד שבגילאים מבוגרים התנאים למשכנתא פחות טובים מבחינת שנים לפריסה.
שכירות בעיניי היא מקפצה לבית, ועדיף לשלם עליה כמה שפחות כדי לחסוך.

ואגב, צנרת של דייר אפשר לחייב אותו להחליף. ולשלם על הנזק גם. זה לא הפקרות פה.
ולי יש שכנים מהגיהנום לעומת השכנים בדירה השכורה שגרתי בה, ועדיין לא הייתי מחליפה את הבית שלי (שהוא בינתיים של הבנק) בשום בית אחר בשכירות. מה גם שערכו עלה ביותר מחצי מיליון בשנתיים.
אם ערכו עלה על הנייר, למה שלא תהיי מרוצה?אריך וייס
גם אם אין לך דרך לקבל את החצי מליון הזה 🤣
לא הבנתי את הציניות, בכנותהמקורית
אגב, כסף זה נייר שמאוד משמש אותנו.
אם לא תמכרי ( ואת לא) זה לא מעניין אף אחד כמה היאאריך וייס
מי אמר לך שלא? אתה מכיר אותי?המקורית
תמכרי כפרע, אני הייתי עושה את זה.אריך וייס
אז תעשה לביתך כפרע🤭 ואני לשלי.המקורית
חבל שמתוך תגובה שלמה לקחת את החלק הכי שולי ובחרת להתמקד בו אבל אם כבר- דירה שערכה עולה בסכומים כאלה מאפשרת מכירה ומעבר לדירה זולה יותר והשקעה בנדלן נוסף, או פשוט יותר - מעבר לדירה אחרת יותר גדולה כשיש הזדמנות טובה, מה שלא היה מתאפשר עם ההון העצמי ההתחלתי
זה יכול לעזורפאז
בצמצום תשלומי המשכנתא כי ערך הדירה עולה
תראי... יש לי דירה שלינפשי תערוג
אבל דירה שלי צריך לתחזק.
לדוגמה חיה מהיום... ( כן כן היום היום )
אופס צינור שמזין את הברז בשירותים התפוצץ. (ברז וצינור בן שנתיים)

מזל מזל מזל שהבת שלי היתה ליד. סגרנו את המים בזמן.
אבל צריך להחליף צינור...
לכאורה פשוט. אבל העבודה הזאת לקחה חצי שעה +-
ואז גילתי שהצינור נשבר בתוך הברז
משמע צריך להחליף ברז (ברז בן שנתיים. כן?)

החלפתי הכל. לקח לי יום עבודה.
מניח שאם הייתי מזמין אינסטלטור הייתי משלם בסוף היום כמעט 1000 שח.

לפני כחודש גנבו מהחניה רכב.
מה שגרם לאחת השכנות לרצות להחליף מחסום לאחד מסיבי וחזק.
במזל הצלחנו לשכנע אותה שלא. אחרת הייתי צריך לשים צ'ק של 1500 שח.

(ועוד עשרות סיפורים)

אני לא אומר שזה לא טוב דירה משל עצמך.
זה טוב.
רק צריך לקחת בחשבון שזה לא יותר זול כספית

ואי אפשר מעשית לחייב דייר להחליף את הצנרת שלו
את יכולה לנסות דרך בית משפט. זה לוקח זמן ולא תמיד עובד
במיוחד אם זה דייר שאין לו כסף ואם תתבעי אותו יש לך תור של נושים לפניך

ובנתיים הדירה שלך מתמלאת במים כל יום
בדירות חדשותפאז
לרוב יש אחריות
וגם ביטוח תלוי מה ההיקף שלו אבל יש שמכסה או תובע גם שכנים...

לי יצא לגור בדירה שכורה בסגנון כזה
רק קיר מלא רטיבות בגלל זה, ולא היה מאחורי הקיר דייר זו הייתה דירה נטושה
ככה שאפילו להכנס אליה לתקן ולשלם היה בעייתי..
וכך סבלנו לנו מזה ועוד כמה דברים בדירה שכורה ובסוף נמלטנו
ומכירה לא מעט שסובלים נזילות וכאלה בדירות שכורות...
לך לפחות השתלם לתקן, בדירה שכורה בעל הבית לרוב יזגום עם זה שיש לך
קצת או הרבה רטיבות בקיר והצפה מדי פעם,
ולא יחשוב שזו עילה להורדת שכירות תשלום נזק או הוצאה על תיקון של 1000 שח או יותר.

כמובן שדירה היא נכס שיש לטפל ולתחזק.
בינתיים בשלל דירות השכורות שגרתי היו דברים לא נעימים ולא ממש מי שיטפל בהם...
סיפור כמו מה שקרה לך לא קורה כל יום.
יותר קורה בדירות ישנות וזה בהחלט משהו שאמורים לקחת בחשבון בדירה ישנה.
אחריות על מה?נפשי תערוג
לא על ברז
וגם כן אחריות... תודה רבה.
ראית פעם איך הפועלים של הקבלן עובדים?
כאילו עושים עוד נזק בכוונה שלא תזמין אותם שוב בטעות
אתה מתכווןהמקורית
לניל? שמזין את הניאגרה?
או לניל וברז של כיור?
כי אנחנו החלפנו את שניהם בשנה האחרונה והמחירים ממש לא מגיעים ל1000 שח

וגם שכן שיש לו פיצוץ בצנרת ולא מוכן להחליף ואין לו כסף ויש לו הרבה נושים זה לא שכיח

ברור שמשקיעים בדירה משלך. ויש צורך בתחזוק. אבל מבחינתי מדובר בעלויות ששוות את זה. ומי שרוכש דירה לוקח את זה בחשבון, כמו שמי ששוכר דירה לוקח בחשבון התייקרויות והיתכנות שבעל דירה ימכור והוא יאלץ לחפש דירה חדשה ולעבור. וגם אלו עולים כסף. גם שכירות זה משו שמתחזקים בכסף
החלפתי ניל+ ברזנפשי תערוג
אז הערכת המחיר שלך מופקעת. זה עלה לי 350המקורית
אם כך. האינסטלטור שלך מאוד זולנפשי תערוג
מקובל לשלם כ250-300 על החלפת ברז (עבטודה)
+ ברז שעולה כ200-250 שח
+ ניל 30

שזה בערך 500-600 שח

אכן לא 1000 שח
אבל גם לא 350 שח.

יצא לנו להחליףפאז
בדירה שכורה, אגב, על חשבוננו
עלה 250 אולי אולי 300 כי גם הצינור שהברז היה מחובר אליו נשבר.
סכום שלא היה שווה לריב בשבילו עם הבעל בית המאתגר גם ככה
לבד או עם אינסטלטור?נפשי תערוג
הנדימן שכזהפאז
אינסטלטור משולב בעוד כמה
יפה!נפשי תערוגאחרונה
יש ביטוח דירה וצנרתפאז
אם השכן לא משלם משכנתא אז לא בטוח שיש לו ביטוחהמקורית
לדירה ואז הוא צריך לשלם מכיסו הפרטי את כל הסכום
למי שקונה דירה בדרך כלל יש ביטוח דירהפאז
בטח בשנים הראשונות
ואם הדירה עד כדי כך ישנה שכבר אין משכנתא ואין ביטוחים
אפשר ללכת על פינוי בינוי
לא בהכרחהמקורית
לא כל האנשים לוקחים משכנתא ל30 שנה.
יכול להיות דייר חדש שמעליו דייר ותיק שאין לו משכנתא לשלם. בניינים של 25 שנה לא נחשבים ישנים מאוד
20\25 זה הממוצע הרווחפאז
בדרך כלל אם יש בעיות מהותיות בצנרת הן מתגלות בשנים הראשונות כבר
ובכל מקרה תמיד אפשר לתבוע אנשים
נזקי צנרת הם דבר לא נעים אבל לרוב דבר שאפשר לחיות איתו עד שהוא מטופל (מנסיון בכמה דירות שכורות...)

זה מכסה את הצנרת שלי.נפשי תערוג
לא את הדירה שצמודה אליי.
אנחנו גרים בשכירותרוממה
והחשש שיגידו לנו להתפנות או העלאה בשכד מקנן תמיד.
מסביבנו גרות משפחות בשכירות שכמעט כולן חוות עכשיו העלאה בשכד. חלקם עד רמה של קרוב לפי 2.

מצד שני, ברור לנו שהמיקום שלנו מתאים לשלב הנוכחי שלנו בחיים וזה לא יימשך לנצח. שזה אגב היתרון גדול של שכירות. בריהוט אין טעם להשקיע (לתפיסתי) כל עוד יש ילדים קטנים. וכשתגיע השעה, נמשיך הלאה.
כמו העלאה בשכירות יש גם העלאה בהחזר במשכנתאנפשי תערוג
זה לא אותו דברפשוט אני..

א. אתה קובע איזה מסלול משכנתא לקחת, ואתה תמיד יכול לבחור לקחת מסלול לא צמוד לכלום עם ריבית קבועה.

ב. גם אם תהיה עלייה היא תהיה נמוכה בדרך כלל, מאות שקלים בחודש במקרה המאוד מאוד רע. בשכירות זה יכול להיות יותר מזה.

ג. למשכנתא יש תאריך סיום, וכל עלייה בריבית או הצמדה כלשהי חלה רק על החלק שעוד לא שילמת. ברגע שתשלם הכל - לא יהיו יותר עליות. שילמת אחוז גבוה? העליות לא ישפיעו עליך הרבה.

מי שעשה מסלול משכנתא מושכלרוממה
לא אמור לסבול מעליות לא פרופורציונליות של פי 2.

מדד המחירים היה צפי שיעלה תמיד.
הפריים כנל.

זה לא אותם סדרי גודל והכי חשוב לא תלוי בחמדנות הבעל דירה.
בעלי דירה אינם חמדניםפשוט אני..

כל אחד מאיתנו ירצה להרוויח את המקסימום שהוא יכול עבור הון או זמן שהוא משקיע, זו לא חמדנות אלא הדרך של העולם להתקדם.

כשנותנים לכולם את אותו הדבר בלי קשר לכמה הם עבדו או השקיעו, מקבלים מקום שבו אף אחד לא רוצה לצאת מהמיטה ולייצר ערך לאנשים אחרים.

כמובן, אם השכרת דירות תהיה עסק לא משתלם, פחות ופחות אנשים יקנו דירות להשקעה - מה שיגרום למחסור של דירות בשכירות ו... יעלה את המחיר (כי יהיו יותר דורשים לכל דירה פנויה).

לא כולם חמדניםרוממה
אני לא דנה על הזכות לעלות את השכר דירה אאל על אופי העלאה.

העלאה של פי 2 זה חמדנות
גם העלאה של 500 שח

כשיש לך אותם דיירים שנים, תעלה בהדרגתיות. וגם - לא מעלים כל שנה אלא אחת לכמה שנים. יש דרך להתנהל סביב מקום מגורים של משפחה גם אם זה מקור פרנסתו של הבעלי דירות (והרבה בעלי דירות מעלים עכשיו כדי לא לצאת פראיירים לא כי יש צורך כלכלי אמיתי)
לא יודע מה זה "צורך כלכלי אמיתי"פשוט אני..

אני רואה בכל מיני מקומות (וגם דרך חברים וכו') מה השכר המקובל לדרגה, לוותק, לניסיון, להשכלה שלי וכו' - וזה השכר שאני מבקש מהמעסיק. האם יש לי "צורך כלכלי" בשכר הזה? זה לא עניינו.

יכול להיות שאני יורש של מיליונים, ועדיין אני מבקש את השכר *המקסימלי* שמגיע לי על עבודתי וזה הכי לגיטימי.

הסייפא לדעתי לא נכונהאריך וייס
הרבה אנשים קונים דירות כי הם יכולים לגלגל את המחיר היקר שבו הם קנו אל השוכרים, לכן מלחמה בקוני הדירות דווקא תוריד את האינפלציה שיש בשוק הזה.
סתירה פנימיתפשוט אני..

אם יהיו יותר אנשים שיקנו דירות ממה שאנשים רוצים לגור בשכירות - בעלי הדירות ייתקעו ולא יוכלו להשכיר, או שהם ישכירו במחירים מגוחכים שלא יצדיקו את ההשקעה.

מי שקונה עונה על צורך אמיתי של השוק, זה שהוא עושה זאת בשביל להרוויח מכך זה לא באג אלא פיצ'ר.

ברגע שהשוק יהיה רווי בדירות - המחירים יירדו ומספר המשקיעים יירד.

"מלחמה בקוני הדירות" (השימוש במילה "מלחמה" מזעזע בעייני) רק תעלה את מחירי השכירות, בין אם בגלל שבעלי הדירות יגלגלו את עלות המלחמה לשוכרים (כמו כל בעל עסק שמגלגל ללקוח את העלויות שלו), ובין אם בגלל שיהיו פחות בעלי דירות ולכן ההיצע יקטן בעוד הביקוש יישאר כפי שהוא.

פסיכולוגיה של ישראלים שלא חושבים+ תקשורת בשקלאריך וייס
גורמת לעליית מחירים ללא הלימה לשכר, מה שיגרום בהמשך למשהו שבור ולא הגיוני.

אנילא יודע מה יקרה בהמשך, אבל לי זה מוזר.
לדעתיפאז
זה קשור גם לעליות המחירים
יש אנשים שזו ההכנסה שלהם או חלק משמעותי ממנה
והיום הכסף קונה פחות אז צריך הכנסה גבוהה יותר..
שלא לומר יש כאלה ששוכרים ומשכירים אז אם מעלים להם מעלים הלאה
וגם הריביות קצת עלו אז זו הצדקה למי שמשלם משכנתא

בקיצור יש גם הצדקות למי שמעלה
חוץ מענייני היצע וביקוש שבסוף אנשים השקיעו כדי להרויח ולכן הם מרויחים מה שהם יכולים
אם היה ביקוש נמוך, לא היית יכול להעלותפשוט אני..
אפילו אם הריבית עלתה ואפילו אם היית חייב לממן לבן שלך ניתוח פרטי באמריקה.

למה?

כי ביקוש נמוך מוביל לירידת מחירים, כי אף בעל בית לא ירצה שהבית יישאר ריק ולכן העלאה תגרום לשוכרים לעבור למקום אחר.
לא פסיכולוגיה, ביקוש-היצעפשוט אני..
ראית אנשים ברחוב? אז אין בעיית היצע.אריך וייס
אף אחד לא יודע אם יש או בעיית היצע, אין נתונים טובים בתחום.
אין קשר בין אנשים ברחוב לבין היצעפשוט אני..
אולי התכוונת לביקוש?
וגם אז זה לא נכון...
נתונים, ממך אני יכול לבקש גם לא נתונים מחורטטיםאריך וייס
מצד שניברגוע
אם פחות אנשים יקנו דירות להשקעה מחירי הדירות ירדו ויותר אנשים יוכלו לקנות דירה במקום לגור בשכירות
מחירי הדירות יירדו כשיבנו מספיק דירותפשוט אני..
בסופו של דבר אכן אם נוציא מהשוק אחוז גבוה של קונים אז תהיה ירידה, אבל זה לא יחזיק לאורך זמן בלי שתהיה בנייה מאסיבית (הורדת מחירי הדיור מחד והעלאת מחירי השכירות מאידך, בעקבות מחסור בדירות להשקעה, יגרמו למשקיעים לחזור מהר מאוד את השוק)
אגב, אנחנו חסידים גדולים של שכירות.רוממה
צרכים של משפחה משתנים לאורך השנים, ורכישת בית זה התעסקות לא פשוטה.

ולכן כמו הרבה זוגות קנינו איפה שאפשר לקנות והיה נראה כדאי, ואנחנו גרים טיפה שמתאים לנו לגור. זה משחרר את הקבעון לבית בבעלותך שכבר לא מתאים לצרכים או שלא מסוגלים מחשבתית לעזוב אותו.
אכן נראה לי הכוונה אלינחשון מהרחברון

אני אחזור על מה שאמרתי גם שם

כלכלית - שכירות יותר זול אם אתה משקיע נכון את הכסף.

פסיכולוגית/נוחות - כל אחד והמקום שלו.

אני נשוי טרי. נשוי רק 6 וחצי שנים. עברתי 3 דירות.

3 הפעמים שעברתי זה היה מבחירה. בחירה שלי. לא של בעל הדירה.

אם הייתי קונה הייתי נתקע. למכור ולקנות שוב זה סרט הרבה יותר מסובך.

הרבה יותר נוח לי הגמישות שלי כיום לעבור דירה.

וכן, יש בעלי דירות שהם לא נעימים ולא כיף איתם ולא מטפלים ונותנים התראות קצרות ומעלים את השכ''ד (לגיטימי) זה חלק ממה שאתה בודק כשאתה שוכר דירה - את הבעל בית. מדברים עם הדיירים הקודמים..

אני אוהב לחתום על חוזה לשנתיים. מחפש בעלי דירה שמחפשים שוכרים לטווח ארוך. לשנינו זה נוח. לשנינו יותר יעיל חוזה פעם בשנתיים. מלבד איזורי הביקוש שתמיד יהיו לך שוכרים בכל מחיר הזוי שתתן - שוכר טוב זה נכס.

בעל בית טוב זה נכס.

בדרך כללפאז
נח בשנים הראשונות לגור בשכירות, שמאפשרת גמישות עם עבודה/לימודים בדיקת המקום המתאים
אבל אחרי כמה שנים כשהילדים גדלים ורוצים להשתקע במקום מסויים בוודאי שעדיף לקנות ברוב מוחלט של המקרים.

(ובכללית, עדיף בהתחלה אם יש קצת כסף לקנות דירה להשקעה ולגור בשכירות, וכשמגיע הזמן
למכור את הדירה ולקנות בית.
אני אגב הלכתי על האופציה השניה, השקענו את הכסף בשוק ההון והוא עשה תשואה נחמדה עד שקנינו, אבל אם היינו קונים בו אז דירה, והיה אפשר אפילו לא בכולו... הייתי היום מיליונרית )
לא נורא לפחות אני מייעצת לאחרים לא לעשות את הטעות שלנו
תראי, אני חושב שהקונספט יתאים לי גם לעשור או שנייםנחשון מהרחברון

הקרובים

הסיבה היחידה שאני רוצה בית משלי זה מטבח ענק לשחק בו...

אני מבטיח לך שאם היית משקיעה את הכסף נכון היום היה לך יותר מאשר אם היית קונה דירה.

התשואות בעשור וחצי האחרונים בשוק ההון פשוט הזויות

כל עוד את לא גרה ביישובון קטנטן שאין בו היצע של דירות או שיש לך דרישות סופר מפורטות למה הבית שלך - אפשר למצוא יחסית בקלות דירות, העלויות של המעבר ממש לא אסטרונומיות ביחס לחלופות הכלכליות.

החיים הם לא מתמטיקה זה נכון.

אבל מי שלא מבין את המתמטיקה של החיים ושל הכסף ועובד רק לפי יפורים ורגשי מקבל החלטות ממקום לא נכון.

אני חוזר ואומר מה שהדגשתי גם אז

כלכלית טהור - עדיף להשקיע ולשכור.

נוחות/פסיכולוגית/יציבות - כל אחד כמה שזה מפריע לו.

לגיטימי להחליט לקנות בית למרות המחיר הכלכלי בבשביל הנוחות והיציבות

רק לא להתחיל לספר לכולם ולחשוב בעצמך שזה הדבר הכי נכון כלכלית

למה? כי אז יש המון המון צעירים ש'חייבים' לקנות דירה כי זה הדבר הכי נכון כלכלית למרות שבכלל אין להם את הצורך הזה

עשיתי השקעות טובותפאז
והיו לי רווחים יפים, ב"ה.
ועדיין אין להשוות בשום צורה לרווח שהיה לי אם הייתי קונה ממש באותו זמן קרקע עם בית טרומי ביישוב שגרתי בו אז, ועלה 2/3 מהכסץ שהשקעתי רק...

למצוא דירה אפשר בכל מיני מקומות, רוב האנשים מחפשים יותר מדירה
קהילה, מסגרות לילדים, שקט, נוף, קרבה לעבודה/לימודים/משפחה/ישיבה
כל אחד ועניינו. וברגע שיודעים מה מחפשים ומוצאים מקום באיזשהו מיקום מסויים אז בעיני אם יש אפשרות לקנות חבל שלא.
גם מקומות שהיו בהם דירות בשפע בעבר, יכולים להסתבר תוך שנים בודדות כמקומות מבוקשים שאם אין לך דירה בהם אתה תקוע
(קורה ממש לא רחוק ממני..)

יכול להיות שזה עניין של שלב בחיים גם.
אנחנו גרנו בשכירות כמה שנים ארוכות וטובות ככה שיש לי נסיון בתחום.
(ורוב ככל בעלי הדירות שלנו היו סבירים, בטח לא מהרף המזויע של הסיפורים,
ו2 מתוך הדירות שזה רוב הזמן שכרנו לטווח ארוך,
ועדיין שכירות היא לא פיתרון לאורך זמן. היא פתרון מצויין למי שעדיין בשלבי התחלה ולא בשלבי השתקעות).

אתה עדיין צעיר אם יורשה לי לחשוב ככה. מעניין מה תחשוב עוד 4-5 שנים ..

רוב האנשים בני גילי מגיע השלב שבו הם רוצים להגיע אל המנוחה ואל הנחלה
המתח מזה שבעל הדירה יעלה מחיר או לא, ימכור את הדירה או לא,
יבוא לגור או לא, יתקן תקלה וישקיע באיזה מטרד כמו רשתות/מזגן/גינה/נזילה/ חיפוי לקיר במטבח (טרו סטורי) הוא פוגע בסוף בשגרה בשלווה וברווחה הנפשית גם אם כל שנה ממשיכה כסדרה
ובטח כשלא. גם בעלי דירות סבירים יכולים להיות מטרידים אפילו קצת, ובכללית עוד מישהו על הראש..
הרצון לבית שמותאם לצרכים המשפחתיים שאפשר ושווה להשקיע בו ובעיצוב שלו הם מאד מאד משמעותיים בעיני.
וממה שאני שומעת מבנות גילי, מי שעוד לא קנתה בית זה כבר משהו שהוא אובר אובר (ואני עוד לא בת חמישים ).

אנסה למקד שובנחשון מהרחברון

א שוק ההון עשה יותר. תראי, את יכולה להגיד היתה לי אופציה מצויינת ספציפית מאד, גם במניות היו אופציות מסויימות (תדמייני כמה הרוויח מי שהשקיע לפני עשור בביטקויין אפל נטפליקס או אמזון) אבל הממוצע - המדד עשה 220 אחוז. ז''א על כל 100,000 ששמת ב2010 היו לך היום 320,000 של. את עדיין בטוחה שהיית מרוויחה יותר?

ב לא אמרתי לעזוב קהילה ומוסדות.ההורים שלי עברו באותה עיר 3 דירות עם אותה עבודה ואותם מוסדות.

ג מכיר הרבה אנשים באיזור גיל ה40 לחייהם שגרים בשכירות ומרוצים. וזה מבחירה הם יכולים לקנות דירה גם בלי משכנתא.

ד אני צעיר נכון, ובהחלט מעניין אותי ה תהיה דעתי בעתיד. ברור לי שבשלב מסויים יגיע היום בו הנוחות תהיה שווה לי את המחיר הכלכלי, כל עוד זה לא קרה אין לי סיבה לקנות למגורים

ה המתחח הזה לא קים אצלי. יעלו פי 2? יש לי את היכולת לשלם כי אני  מתנהל כלכלית נכון. ישפץ או לא? זה לא מתח. מקסימום אני אתקן על חשבוני ואנסה להתקזז מולו - ואם לא לא נורא. שווה לי לשלם עוד 200 שח בחודש ולהיות רגוע.

עונהפאז
לגבי א- חד משמעית כן
ב100,000 יכולתי לקנות בית טרומי על חצי דונם. הוא היה שווה היום הרבה הרבה יותר.
לפחות פי 2, ואם הייתי משפצת אותו ובונה בהשקעה של עוד 200 אלף גם פי 7. אלה היו המחירים אז בהרבה יישובים. היום בפחות ממליון וחצי לא תמצא בית, וגם בסכום הזה הוא יהיה לרוב קטן בהרבה ודו משפחתי לפחות ובישוב נידח יחסית (שזה אומר הרבה כסף לדלק, עוד רכב ושעות וכסף שמתבזבים על זמני נסיעות וצהרונים...) בישובים מרכזיים זה גם יותר...

ב. לפעמים זה מתאפשר, לפעמים לא.. דווקא בעיר לפעמים מאתגר יותר למצוא דירות גדולות למשפחות גדולות, מנסיון משפחתי ומכירה אנשים שנאלצו לעזוב קהילה ומוסדות
לכל הפחות יש כאן הימור

ג. וואלה מעניין מה המצב המשפחתי שלהם? ואיפה הם שוכרים דירות?

ד. כשממליצים לקנות דירה בגיל 70 או 50 וזה התחשיב זה פחות מסתדר לי עם הסעיף הזה

ה. ואם יגידו לך להתפנות מהדירה כי הם באים לגור, ולא תהיה שום דירה רלוונטית אחרת בישוב, ותרצה להשאר בו?
יש לא מעט תיקונים שהם לא 200 שח לחודש.
ואצל רוב האנשים סעיף דיור הוא כ-40% 30 מההכנסות.
לא ידגדג לך בכלל אם הוא יהפוך בקביעות ל60-80%? אשריך, אבל לרוב האנשים גם אם הם יעמדו בזה, ואפילו אם זה רק ירד מהאופציה לחסכונות ולא יפגע בהם ממשית ברמת החיים או באופציה להשאר בדירה, יש לזה מחירים משמעותיים.

ננסה לענותנחשון מהרחברון

א 100,000 + 200,000 זה 300,000 כפול 3 זה 900,000 בקרית ארבע יש דירות עם חצר בפחות.
 אני אתן דוגמא להשקעות שהצליחו יותר או פחות ותגידי לי את אם בשוק ההון אין גם 'מציאות' כאלו.

ב אני מכיר גם אנשים שנדפקו כשהם קנו דירה. השאלה היא מה הסטיטסטיקה. לא מה כמה סיפורים שאני מכיר..

ג נשואים + 5-6 ילדים בכל מיני מקומות קריות, רחובות, צפת, יו''ש, באר שבע. ירושלים.

ד לא הבנתי. אשמח אם תסבירי. (אם הכוונה למה עדיף לקנות בגיל 50-70 ולא עכשיו הסיבה פשוטה. אני עכשיו לוקח את ההון עצמי משקיע אותו 30-40 שנה  ואז במקום לשלם 30 שנה משכנתא הוא בונה לי את עצמו ויהיה שווה הרבה יותר מרק בית עוד כמה עשרות שנים. רק מהרווחים אני אקנה בית ועדיין ישאר לי הרבה ממה לחיות.

ה - אני אגיד לך סוד. אפשר לשכור מאנשים שיש להם כבר דירה שהם גרים בה. והדירה מבחינתם זה נכס שיתן להם שכירות לפנסיה. אין להם סיבה למכור או לבוא ולגור בה. זה חלק ממה שבדקתי כששכרתי בעבר דירה (כיום אני שוכר מאמנה אז זה לא רלוונטי)

על התיקונים היקרים אני אריב איתו ויוציא ממנו את הכסף או אוותר. (גם בדירה בבעלותך יש הוצאות ותיקונים. גם ככה אתה תוציא את הכסף)

זה שאצל רוב האנשים דיור זה 30-40 אחוז זה התנהלות כלכלית לא נכונה.
ממוצע הכנסות למשק בית הוא 15,800 שח. שליש מזה זה 5000 שח. 40 אחוז מזה זה 6000 שח. מי שמכניס 15000 ומוציא 5000 מזה על שכירות מתנהל לא נכון. אתה לא יכול להכניס פחות מהממוצע ולהוציא על דירה יותר מהממוצע.

אני משתדל להכניס יותר מהממוצע ולהוציא על דירה פחות מהממוצע 0כשאתה לא גר בת''א זה לא מסובך מידי) גם אם יכפילו לי שכ''ד אני לא אגיע היום ל40% מההכנסות

אגב. זה הנתונים ל2019. היום אנחנו ברמת תשואה גבוההנחשון מהרחברון

יותר

א. דיברתי על בית, לא דירה בבנייןפאז
בית פרטי עם חצי דונם
דירה בבניין, גם כזו עם חצר יש בהר ברכה בפחות אבל לא על זה מדובר...
והמחיר של הקניה ושל מה שהשויתי היה של בית חוץ מהבדל קטן- אין היום יישובים שמוכרים בהם בית לבד על חצי דונם, הכל דו משפחתי לפחות או יותר מזה.
כך שגם כשאני משווה לבית של מליון וחצי דו, זה עדיין פחות ממה שהיה.
חוצמיזה לא הבנתי איך ב320k הייתי קונה היום בית?? כלומר מאיפה ההכפלה ב3 הגיעה.
אגב כשכתבתי שווה פי 2 התייחסתי לקרקע בלי הבית עצמו.
כשכתבתי פי 7 עוד המעטתי ביחס לבית זול יותר שאפשר לקנות היום ממש באותו מקום.

זה שיש רווחים מדהימים בהשקעות מסויימות זה נכון.
יש גם כספים שנמחקו בהשקעות, מנסיון קרוב ועגום במשפחה שלי (כן כן, כללללל ההון העצמי שנחסך במשך כ15 שנים. זה קרה מזמן אבל זה קרה).

ב. ודאי שיש נפילות (חריגות לרוב) בכל תחום.
מה שאני הצגתי פה זה לא עיסקה אזוטרית יוצאת דופן שהוצעה רק לי.
יש לי לא מעט חברות שקנו כשהתחתנו וב"ה מסודרות בזכות זה. בשורה התחתונה כאן בארץ הנדלן כמעט תמיד עולה.
גם אנשים שאני מכירה עם צרות בדירה שקנו (שוכר שלא שילם ונאלצו לפנות) עדיין לא הפסידו יותר מכמה אלפים של שכירות. ובגלל שיש ביטוחים ומשכנתאות לרוב יש לזה הרבה יותר אחריות ובטיחות,
בטח מכל מיני קרנות להשקעה שעליהן יש שלל סיפורים.. כולל בקרן הגשמה שכמעט השקענו בה
ג. מאחלת להם בהצלחה ושימשיך להיות להם טוב. באמת.
ד. התכוונתי שאם מבחינתך יש סיכוי שיום אחד הנוחות תהיה שווה יותר מהכסף בחסכון, ותרשה לי להמר שזה יהיה לפני גיל 50 ואולי אפילו לפני 40, אז כל החישוב על האקזיט פחות יעבוד.
ה. אגלה לך גם סוד. אני שכרתי את כל הדירות ששכרתי מאנשים שהדירה הסאת מבחינתם לא מיועדת למגורים. פעם אחת מגוף שהיו לו הרבה דירות
והיה לו משהו משתלם יותר לעשות איתם ופינה את רוב הדיירים
פעם אחת ממישהו שזו הייתה הפרנסה שלו והיו לו עשרות דירות
והחליט שהוא עשה את האקזיט על הדירה שלנו והגיע הזמן למכור אותה
עוד פעם עם משכיר שהחליט להשכיר את הדירה לבן של חברים שביקשו יפה בסוף החוזה שלנו שהיה אמור להתחדש...
ועוד אחת עם משכיר שגם הדירה שלנו הייתה אחת מהרבה שיש לו והחליט להקפיץ שכירות בכל הדירות+ לא תיקן בהן כלום (מי אמר נזילה ברמת ההצפה כל גשם ולא קיבל...) וגם היה אדם מטריד ומפחיד
ועוד אחת (החמישית והאחרונה..) שבעל הדירה גם היה מרמה לגבי החשבונות ומפיל עלינו חובות, וגם לא מתקן כלום ועשה משהו בבניין שהפך את המגורים בו ללא רלוונטיים.

סך הכל 5 מתוך 5.
2 מתוכן לטווח ארוך, כולן לא היו של כאלה בסיכון צפוי...
(הדירה שנמכרה היינו הראשונים שגרו בה כשנקנתה ושופצה.. כמה חודשים בלבד.)
גם על אמנה שמעתי סיפורים מקווה שלא יגיעו אליך...

בקיצור זה לא ערובה לכלום.

זה רעיון יפה מה שאתה כותב ואני בעדו.
בפועל רוב האנשים לא חיים ככה ועדיין, נגיד שאתה מרויח 16k ומוציא רק 4000.
לשלם שכירות 8000 זה לא משהו שמדגדג לך?
העלאות השכירות היום בחלק מהמקומות באמת נעות בין 25% ל50%.
ובכל מקרה מי שמשלם שכירות נמוכה, לרוב מפצה על זה בתשלומים אחרים (דלק, רכבים, זמן, מסגרות לילדים, פחות זמן ופניות לעבודה או למשפחה, בדכ הוצאות של בין 500 ל1000 שח בחודש על כל מיני מיסי ישוב שמירה תרבות בית כנסת וכו
בסוף העלות של לגור בשכירות נמוכה במקום מרוחק+ההוצאות שזה גובה (למעט זוג צעיר בלי ילדים שעובד במקום ונוסע בטרמפים אולי) עולה דומה למגורים בתוך העיר בשכירות יקרה, זה פשוט צבוע בצבע אחר.

אני אנסה לענותנחשון מהרחברון

אבל אין לי כוח להמשיך להתווכח. את פשוט לא קוראת מה שאני כותב מתוך מקום של לשמוע. אחרת רוב השאלות שלך לא היו עולות

א גם אני דיברתי על בית חד בחצר. לא על דירה ולא על דו.

איך הגעתי לסכום הזה? אמרת שהיית מוציאה 300 אלף שח. הראנו שב12 שנה האחרונות 300 אלף שח הפכו לכמיליון שח. שזה מספיק לבית כזה למשל בקרית ארבע. פי 7 מ100 אלף זה 700 אלף.

אני לא מדבר על השקעות מסוכנות שהניבו הרבה יותר כמו שהראתי אלא על מדד 'טיפש' על ממוצע. על דבר שכבר עשרות שנים מומחי השקעות אומרים שבו הכי בטוח להשקיע.

את מכירה בנדוד שנמחק לו בבורסה אני מכיר אנשים שנמחק להם בנדלן. (בעיקר עסקאות כמו שאמרת. קרקע ובית ישן ונטוש או רק קרקע שאיבדה ערך בכל מיני מושבים ויישובים)

ב אני מדבר על סטטיסטיקות ואת שוב אומרת חברות שלי. את מדברת על זה שזה לא השקעה איזוטרית שהוצעה רק לך ואת מספרת שזה קרקע ביישוב שמי ערב לך שיתפתח. זו עסקא בסיכון...  

אף אחד לא אומר שהנדלן לא עולה אלא ששוק ההון עולה יותר.

הצרות שאת חושבת שהם כמה אלפים מגיעים בסופו של יום להמוני דירות שנמכרות בהפסד ריאלי. אם את רוצה מקור ובאמת תקראי (אפילו יש סרטון על זה, יותר קל) אני מוכן למצוא לך אותו. כן. דירות נמכרות בהפסד. בעיקר בפריפריה וביישובים כמו שהציעו לך. זה קורה. 

ג  - שכוייח אין לי מה לענות

ד - כיוון שאני מכיר את עצמי אני לא אהיה מופתע  מאד אם זה יקרה. מה שכן אני אעשה מהלך מודע. בדיוק כמו שאני אוהב בשר איכותי ומשלם עליו בהתאם. אוהב וויסקי טוב ומשלם עליו בהתאם. אוהב ספרי קודש ומשלם עליהם בהתאם. אוהב ללכת למסעדות ומשלם על זה בהתאם גם כאן כשארצה אני אעשה מה שאני עושה בכל רכישה גדולה - אבדוק מה המחיר האם אני יכול לעמוד בו והאם אני רוצה לעמוד בו ואז כשיהיה לי את שלושת התשובות ביד - אני אקנה או לא אקנה. אני חושב שייקח זמן. אני חושב שהמצב הכלכלי שלי בגיל 35-40 יהיה בעז'''ה טוב מהממוצע בגלל ההתנהלות עד אז ואני אוכל לאפשר לעצמי לקנות דירה או בית שטובים לי בלי לשעבד את עצמי לבנק 30 שנה.

ה - אני משתתף בצערך. חתיכת חוסר מזל מעצבן. אני עכשיו מבין יותר טוב מאיפה את אומרת את הדברים. זו חוויה אישי לא נעימה פעם אחר פעם. אבל אני ממש מקווה שתביני שיש אנשים הגונים, שנותנים שכירות לאורך שנים ובטוב.

ו - אני לא רוצה לכתוב את המספרים שאני מוציא ומכניס כי זה לא רלוונטי. אבל הדוגמא שלך לא טובה. גם אם יכפילו לי את השכירות פי 2 ואפילו פי 2.5 אני לא מגיע ל30% מההכנסות שלנו. כן, אם יכפילו לי את השכ''ד אני אצטרך לוותר על ינוקים אחרים או לעבוד קצת יותר. אבל זה בחירה שלי.

(לפני שנה וחצי חשבנו לעבור דירה. ומצאנו דירת גן חלומית גדולה פי 2 מהדירה הקודמת עם חצר ענקית במיקום יפהפה. המחיר היה פי 2 ממה שאנחנו משלמים עכשיו. אפילו קצת יותר. ו... ואאלה. לא היה לי בעיה כלכלית לעבור לשם וגם אם הוא היה מייקר בעוד הכפלה הייתי מסתדר. אממה -  בחרנו להשאר ביישוב שלנו. לא מתוך קמצנות אלא מתוך שליחות שלנו במקום בו היינו. 

מה שאני מנסה להגיד זה שעם סייעתא דשמייא והתנהלות נכונה - דיור לא צריך להיות יותר מ 20-25 אחוז מההוצאה. אתה מכניס כמשפחה 10,000 זה טירוף להוציא  יותר מ2500 שח על דיור. זה נראה הגיוני כשאתם רווקים או הורים לתינוק קטן. אבל כשזה משפחה, כבר 3-4 ילדים. אם אתה מוציא 4000 שח על שכירות תוסיף חשמל מים ארנונה  נסיעות חינוך אין ממה לחיות. 

עשיתי את הטעות הזאת בהתחלה. היום אני מאד נזהר מזה. אני ידאג להגדיל הכנסה, שיהיה לי לחוית בנוחות ובשפע בלי לחץ כל רגע אם אני יכול לקנות או לא יכול לקנות. שיהיה לי לחסוך לילדים ולמשפחה לעתיד, שיהיה לי לתת צדקה בשפע. שיהיה לי להתפנק כשאני רוצה... כן,, אני עובד בשביל זה קשה. אבל זה אפשרי. לפחות אפשרי לשאוף לשם. והדרך להגיע למצב כלכלי כזה לא עוברת דרך להשתעבד ל30 שנה הקרובות ל 40 אחוז מההכנסה שלך על משכנתא לדיור.

נכון, יש הוצאות נלוות ללגור ב'חור' ויש לגור באמצע. במקומות כמו קרית ארבע מעלה אדומים  שיש תעסוקה ותחבצ וקופח וחנויות וגנים. או בכוכב יעקב בית אל תל ציון שקרובים לירושלים או בפריפריה אחרת. אבל ההבדל הגדול הוא שזה גמיש אני יכול לוותר על הרבה מההוצאות האלו כשאין. אני יכול לעבור לאוטובוס, לנסוע פחות, לוותר על צהרון, למכור רכב. התחייבתי למשכנתא מתוך הבנה(לא נכונה) שזה הדרך שלי לעצמאות כלכלית - כמה שאני אהיה חנוק אני לא אמכור. וזה הבעיה. מעמיסים התחייבות במקום דברים גמישים...

זהו. סיימתי להגיד את שלי. אני לא אשאר להתווכח על זה כי הדיון די מיצה את עצמו.

בהצלחה רבה!

גם אני לא אתווכח אז רק אדגיש כמה נקודות בכמה מיליםפאז
התכוונתי להוצאה של 100000 שח ולא של 300, אז החישוב שלך פשוט מוטעה מיסודו. מדובר על עסקה בישוב מפותח עם שירותים וקרוב לירושלים (גם אצלי וגם ברוב היישובים בסביבה עלה ככה, ועולה כמו שפירטתי היום. אין כאן שום דבר יוצא דופן).

נהגתי כמו שאתה ממליץ (ואתה אגב כמו שאני ממליצה- יש לך דירה שמצמידה לפחות חלק מהכסף
שלך לשווי הנדלן גם אם היא לא רלוונטית למגורים שלך, תוכל למכור אותה בהמשך ולהשאר קרוב לשווי השוק בתוספת להרחבה לדירה שתתאים לך) ואני ממליצה לא לנהוג כמוני
אצלי במבחן התוצאה היה יותר משתלם לקנות דירה מאשר להשקיע בשוק ההון, גם השקעות טובות ומניבות (ולדעתי היינו מהקרנות שעשו הכי הרבה בשנים שהיו אז)

ב"ה גם אחרי כל זה ההתנהלות הכלכלית שלנו נכונה ומוצלחת, יש לנו סיעתא דשמיא ומה שאנחנו צריכים והרבה הרבה מעבר לזה, שרק ימשיך בע"ה, אז הכל בסדר אין צורך לדאוג

הייתי אפילו נותנת טיפים פיננססיים אבל מעדיפה לא לפרוט את כל חיי על פני דפי האינטרנט..

אגב אני שלמה עם זה שגרנו בשכירות כל השנים, כי רצינו למצוא את המקום הנכון לנו ואז לקנות וככה עשינו. הייתי רק קונה דירה להשקעה במקום להשקיע בשוק ההון, זה הכל

בשורה התחתונה המטרה שלי (וכנראה גם שלך) היא התנהלות פיננסית מיטבית לצד חיים מיטביים.
האיזון בין הערכים האלה מן הסתם משתנה בין אדם לאדם
ובין שלבים שונים בחיים.
פשוט אני כבר בשלב שאני מעדיפה בית משלי על פני תשואות בשוק ההון, ותיכף בשלב שאני מעדיפה גם גם וגם בעזרת ה'

מקווה שהדיון לפחות יועיל למישהו ובחירות טובות לכל בית ישראל!
רק אסביר מאיפה הגיעו ה300,000נחשון מהרחברון
זה מה שאת כתבת. בהשקעה של עוד 200,000
משהו שאתה לא מכניס למשוואהנפשי תערוג

זה יכולת למנף את עצמך בעזרת דירה

ותשלום מס שבדירה יחידה כמעט ולא קיים

אציג לך תרחיש הגיוני

יש לך 300K הון אפשרות השקעה ל25 שנים

השקעה בבורסה ל25 שנים (נגיד SP500, הלוואי שימשיך לעלות כך גם ב25 שנה הקרובות)

ב25 שנה האחרונות SP500 עלה בערך פי 4.15

(שער 6/1997 היה בערך 900 נק'

שער  היום 3750 נק

משמע יש לך 300*4.15= 1.245 מיליון. הרבה לא?

אבל שאתה בא לממש, כמה יש לך על הרווחים יקחו לך 25% מס

משמע יש לך ביד מליון ש"ח נקי

נלך לדירה, עבור 300 אלף תוכל לקחת משכנתא של עוד 600 אלף (אפשר גם יותר)

הדירה עולה 900 אלף ש"ח

החזר חודשי קבוע (בשביל החישוב הנוח, כן?) 

לקחתי ריבית קבועה של 4% זה לא מעט, אבל זה מפשט את החישוב

החזר חודשי בערך 3150

דירה כזאת אתה משכיר 3300 בערך 

כך שהשכירות משלמת את המשכנתא, ובעודף שנוצר אתה מגשר על איזה חודש פעם בפעם שנים שאין לך שוכר או איזה תיקון קטן שיש

על ההכנסות מהדירה אתה לא משלם מיסים,

והם לא נכנסים כרגע לחיסכון, כי כמו שאמרו הם פלוס מינוס מתקזזים עם ההוצאות)

מחירי הדירות עלו בערך פי 3  (תכלס קצת יותר) ב25 שנה האחרונות (ונניח שימשיכו לעלות כך)

כך שהדירה שקנית ב900 אלף

תהיה שווה  2.7 מיליון

ובגלל שזאת מכירה של דירה יחידה, אתה תהיה פטור ממס שבח על הדירה הזאת

אז מי אמר שמשתלם להשקיע בשוק ההון?

וזה לא משנה אם מדברים על דירה להשקעה  יחידה או דירה למגורים 

כי זה תכלס אותו דבר כי אם אני לא אגור בדירה שלי, אצטרך לשכור אחרת.

אז נכון שעל הנייר מדד S&P500 עלה 415%

לעומת 300% במחירי הדירות

אבל שיורדים לשטח, רואים שעדיין משתלם להשקיע בדירות

3 דבריםנחשון מהרחברון

א לפני 25 שנה יכלת להשקיע בקופת גמל אחרי 15 שנה למשוך בפטור מלא ממס

ב גם בשוק ההון אפשר למנף. וגם התעלמת מהעלויות הנלוות של נדלן

ג ההוצאות על דירה הם הרבה יותר מ150 בחודש

1.אני מדבר כהשקעה עכשיונפשי תערוג
אין אלטרנטיבה לא ממוסה (מלבד קרן השתלמות וגם שם זה חלקי ביותר)

2.
אל תשכח שגם בשוק ההון יש דמי ניהול

3. נכון. אבל הם מתקזזים עם העליה במחירי השכירות. הראתי שמחירי השכירות קבועים לצורך הדוגמה. למרות שהם עלו פי 2-3 ב25 שנה האחרונות.
קח שלצורך החישוב הנחתי שזה מתקזז.

כמובן שהחישובים כאלה הם לא מדע מדויק
אבל עדיין בנדל"ן אנשים עשו פי 2 יותר מבשוק ההון
א יש. קופת גמל. אמנם זה פטור רק אחרי גיל 60נחשון מהרחברון

אבל זה פטור.

ב האחוזים הרבה יותר זניחים. 

ג לטווח רחוק אני לא מסכים איתך. אני כן מסכים שאפשר להרוויח מלקנות ולמכור ולקנות ולמכור כל 10-15 שנה יותר משוק ההון. בסופו של יום זה כבר משהו אחר. זה לא שגר ושכח. זה לעבוד. וכאב ראש כל פעם מחדש

לקנות ולחכות 40 שנה בשוק ההון הכסף יכול להכפיל את עצמו פי 15 בכיף. בנדלן זה לא מכפיל פי 15. זה ממתבלה, מתיישן, בשלב מסויים הערך לא ממשיך לטפס באותו קצב...

קופת גמל הכסף נעול לךנפשי תערוג
ואם תנסה לפדות אותו תשלם 35% מס אאל"ט.

וגם הכסף הפטור ממס הוא לא נזיל אחרי 60 אלא רק כקצבה חודשית.
אם רוצים אחרי גיל 60 למשוך חד פעמי הכל יש מס (אני חושב של 15%)

ג. נכון. זה יותר התעסקות.
ובשוק ההון. כגודל הסיכוי כך גודל הסיכון
25 אחוז על הרווח (לא הקרן)מיואשת******
לא על הרווח. על היתרה!נפשי תערוג
מעתיק לך מכל זכות.

משיכת כספים לפני גיל הפרישה

כספים שהושקעו בקופת גמל החל מיום 01.01.2006 ניתנים למשיכה החל מגיל 60 בלבד.
ניתן למשוך כספים לפני המועדים אלה לאחר תשלום מס של 35% על היתרה שצבר העמית.

כמובן שאני מדבר כאן על קופת גמל
ולא קופת גמל להשקעה. שני מוצרים שונים. הוא דיבר על קופת גמל ולכן עניתי על כך
אה סליחה. דיברתי על להשקעהמיואשת******
להשקעה יש מס בכל מקרהנפשי תערוג
אלא אם כן אתה רוצה את כקצבה אחרי גיל 60
השאלה היא אם נשאר כסף להשקיעהמקורית
שזה הרבה פעמים תלוי בסדר עדיפויות, אבל רוב האנשים לא יעזבו את המשפחה שלהם ויעברו לעיר פריפריאלית או לישוב מרוחק בגלל מחיר השכירות הנמוך, רק כדי לחסוך ולהשקיע כסף באפיקים שרובנו לא מבינים בהם הרבה.
מה גם שיש לזה מחירים נוספים של איכות חיים כמו שרותי רפואה, הצורך להשתמש ברכב או שניים או בתחבורה ציבורית מקרטעת, הרבה שעות בדרכים ומעט מידי שעות עם הילדים..

וגם מעבר דירה זה לא וואו.. בעיניי לפחות זה כאב ראש לא קטן שגם עולה כסף.
בעיניי, יש הקרבות שלא שוות את הכסף.

ואגב, אני רואה עכשיו שיש לך דירה בבעלותך. אז הפסיכולוגיה שלך רגועה הרבה יותר ממי שאין להם דירה ונאבקים לסגור את החודש כדי לגור בדירה של מישו אחר
אענה מסודרנחשון מהרחברון

א שכירות בעיר פריפריאלית = קניה בעיר פריפריאלית. אין הבדל ממשי. אם את מתעקשת לגור בירושלים אז החישוב יהיה לפי קניה בירושלים לעומת שכירות בירושלים.

ב מה זה 'אם נשאר' מדובר בעיקר על ההון העצמי לא על השוטף.

ג לא צריך להבין הרבה בלהשקיע. הרבה יותר קל להשקיע בשוק ההון ולהבין בו מאשר בנדלן. רק שבנדלן זה לגיטימי לקחת הלוואה בשביל השקעה ובשוק ההון זה מסוכן (בצדק) בנדלן מקובל לקחת בתשלום של כמה אלפים יועץ משכנתא ובשוק ההון זה מרתיע אותך לשלם 500 שקל ליועץ

ד מעבר דירה זה לא וואו אבל זה לא נורא אם את מחליטה לשלם עוד 3000 שח על אריזה ופריקה של הציוד שלך. מחיר שכלול בתוך החישוב של שכירות לעומת קניה שהעלתי בעבר

ה וודאי מסכים לגמרי יש המון הקרבות שלא שוות את הכסף. רק אם אתה לא יודע כמה כסף זה שווה אתה לא באמת יודע לעשות את השיקולים בצורה אמיתית

ו יש לי דירה ואני לא גר בה. ואני לעולם לא אגור בה. (בניין, קומה 3. בלי מעלית. 2 חדרי שינה) היא לא רלוונטית לי. אני שוכר דירה, מעלים לי את שכר הדירה, אני לא נאבק כדי לסגור את החודש רק כי אני עובד נכון, לא בגלל הדירה.

ז זה נחמד להאשים את מי שעבד קשה ולקח על עצמו התחייבויות בזה שהוא 'לא מבין' זה לא רציני. מדברים מספרים. תתני מספרים

את מדברת רגשי? זה לא קשור לדיון.

מנסה לעקוב אחרי מה שכתבתהמקורית
לגבי א וב - התכוונתי שאם נשאר כסף מהשכירות לחסכון. להרבה אנשים שגרים בערים יקרות בשכירות ויש הרבה ערים כאלה, בעיקר לזוגות צעירים, אין הרבה כסף שנשאר בסוף החודש לחסכון. ועל זה דיברתי על הבחירה אם להשקיע כסף לחסכון או לקניית דירה. אולי אנחנו לא מדברים על אותו דבר?? מהלך המחשבה הזה נגזרת התשובה שלי
ג - אכן התכוונתי לסיכון. ושוב, אתה מבין גם אחרי ייעוץ או בלי, לא כולם אוטודידקטיים או מבינים מה האופציות כי זה לא מונגש להם. יש הרבה צעירים שלא מבינים אפילו בפנסיה. והסיכון הכרוך בכך גם עלול להרתיע.
ד +ה - מסכימה שאין כמו בחירה מושכלת, ועם זאת - המציאות מדברת בעד עצמה. ואגב, גם אם הקרבה שמון כסף, לא בעיני כולם היא משתלמת כמו שהיא משתלמת בעיניך כי כמו שאמרת החיים הם לא מתמטיקה. והגבתי על זה גם בסעיף הקודם.
ו - אתה מדבר קצת ממגדל השן. אני מבינה מאוד מה שאתה אומר כי גם אנחנו יחסית לסביבה שלנו מתנהלים נכון, אבל עדיין. כסף אמור לשרת אותנו ולא הפוך. אתה מתנהל נכון לפי מה שנראה לך ואולי זכית בסיעתא דשמייא מיוחדת וברכה בכסף בנוסף להשתדלות, זה לא המצב אצל כולם ואפילו שאתה מדבר מתמטיקה, יש מקום לקצת ענווה ולתת מקום למי שהברכה בפרנסה באה ממנו. טאם תגיד שאתה עושה השתדלות בשביל הברכה בפרנסה שלך, אז זה אינדיבידואלי ולא לכולם נגזר אותו סכום בראש השנה. אני אמיתית לגמרי עם מה שאני אומרת ומאמינה בזה מאוד. עבודה והתנהלות היא השתדלות אבל ברכה בכסף, גם מבחינת שכל להשקיע, וגם מבחינת זה שלא כל יום יש מכשיר חשמלי שמתקלקל או הוצאה בלתי צפויה שגוררת הוצאת חסכונות היא ברכה בכסף בהסתכלות שלי.
ו - לא האשמתי אותך בכלל. מפרגנת לך מאוד. אבל מה לעשות שהשבע לא מבין את הרעב. מי שיש לו דירה וגר בשכירות, הפסיכולוגיה שלו משוחדת.
ולגבי הסעיף האחרון - וודאי שמדברת פה רגש. אני לא מבינה בהשקעות אם זה לא היה ברור. ולא מאמינה בנוסחאות כדרך חיים.

מנסה לענותנחשון מהרחברון

א וב - בעיקר ההשוואה היא מול ההון העצמי. כי נניח ששכירות או משכנתא בכל מקרה תשלם. עיקר ההבדל זה ההון העצמי.

ג גם בנדלן לא מבינים. רק מה? כולם עושים בלי להבין ולוקחים יועצים. קח יועץ יסביר לך הכל יטפל בהכל ועל הדרך גם בפנסיה. לא צריך אוטודידקטיות או מונגש. שילמת ליועץ משכנתא 5000 שח? למתווך עוד 10,000 שח? לעו''ד עוד 5,000 שח? תשלם ליועץ השקעות 5000 שח ותתחיל להקשיב לו

ד-ה לא כלכך הבנתי את התחביר והטענה

ו - אם תחפשי קצת בהיסטוריה שלי ובכ. אישי שלי תגלי שזה דבר שאני מחזיק ממנו מאד. הברכה בכסף ובפרט אצל אברכים (גילוי נאות אני אמנם חייל עכשיו אבל עד לפני חודשיים אברך) אני מתעקש על התנהלות כלכלית נכונה רק בגלל שאנשים מתנהלים בצורה מאד מנותקת מהיכולות שלהם ואז הם במקום לתקן צועקים כלפי שמיא.. אנחנו יהודים מאמינים. ויודעים שצריך השתדלות לא פחות ממה שצריך ביטחון (אגב, אם כבר בביטחון עסקינן למה לקנות דירה שמא עוד מעט יקרה משהו? ברור שכל הדיון הזה הוא על מה ההשתדלות הנכונה ולא האם יש ביטחון)

ז - השבע מבין את הרעב כי הוא היה פעם רעב... 

שאלהזוזיק העכבר
לאדם שמתכוון לקנות בשלב מסויים דירה, יש סיכון. אם הוא משקיע בשוק ההון יתכן שתהיה התייקרות משמעותית בשוק הנדון ולא יהיו עליות מקבילות בהשקעות והכסף שהספיק לו בעבר לקנות דירה כבר לא יספיק.
אני מתאר לעצמי שמי שהשקיעו במניות בשנת 2005 וגזרו את התשואה ב2010 גילו שהמצב שלהם פחות מאפשר לקנות דירה. (אפילו שהם עשו רווח הנדלן עלה יותר)
לכן משקיעים לטווח רחוק ולא ל5 שניםנחשון מהרחברון

לדעתי התשובה לא חד משמעית בכללכלכלן

בהרבה מקרים, דווקא קניית הדירה היתה כלכלית יותר מהשקעה של הכסף במדד בבורסה.

במיוחד,

1.שלרוב האנשים, אין את הכישורים להשקעה לטווח ארוך בבורסה בלי להתפתות לקחת קצת (כי יש מילא מיליון של בחשבון) או למכור בפאניקה בהפסד בעת נפילה ולחזור רק אחרי שחצי כבר עלה.

2. וגם, מי שיכל לקנות בזול במחיר למשתכן/מטרה או כל תכנית אחרת, דירה בעשרות אחוזי הנחה, עשה עסקה טובה מאוד בהרבה מקרים. 

3. בהשקעה בדירה אחת או בדירת מגורים יש הרבה הטבות מס, שאין בהשקעה בבורסה שמחייבת מס רווחי הון של 25%. בדירה אחת לרוב יש פטור ממס גם על ההשכרה ומס השבח.

4. מינוף בנדלן, המשכנתא. יכולה לשנות את כל התמונה. דוגמא אמיתית.

דירה שנרכשה ב 2010. מחיר 900,000. הון עצמי 400,000. מושכרת כיום 4,800, מחיר כיום 2,300,000-2,400,000. התשואה השוטפת החזירה את כל ההלוואה במהלך הדרך עם עודף.

אז התשואה על 400,000 שהפכו ל 2,300,000 היא גבוהה בהרבה מתשואת המדדים השונים. נכון, צריך היה לטפל בדירה,שוכרים וכו. אבל עדיין.. וזה פטור ממס אם זו דירה יחידה.

בקיצור, הרבה פעמים יש יתרונות לדירה גם מבחינה כלכלית, הרבה פעמים לא. תלוי בגישה הכלכלית ובעיקר במקרה הספציפי, רק, לא הייתי מציג את זה כאמת מחולטת שקניית דירה פחות כלכלית.

על כל הנקודות עניתי כבר בשרשור מוזמן לחפשנחשון מהרחברון

צודק, ראיתי עכשיו, אבל לדעתי לא על כל הנקודות עניתכלכלן

חיוך

גם אם לא שכנעתי זה לא אומר שלא עניתי נחשון מהרחברון

אנחש שיש לך דירה בבעלותך, נכון?אריך וייס
לי יש דירה בבעלותי אבל אני לא גר בהנחשון מהרחברון

האם זה היה הצעד הכלכלי הכי חכם שלי? כנראה שלא.

אבל אני חושב שעדיף להשקיע.

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמניאחרונה

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.

אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:

1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.

2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.

3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.

4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.

5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.

מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

אלימות לכל סוגיהסודית
וכן גם בגידות
לא כל כך טריים אבל רואה שיש פה אנשים חכמיםכולנה

בעלי ואני נשואים מעל עשור, אפשר להגיד שבעשור הזה בנינו את עצמנו מכל הבחינות - משפחה ברוכה, לימודים, קריירות, בניית בית, באמת נשאבנו לכל זה מאוד, וזה באמת מאוד מתאים לאופי שלנו. אבל בדבר אחד פחות השקענו וזה הזוגיות שלנו, ב"ה אני לא מתחרטת ואנחנו אוהבים ומסתדרים יפה סה"כ בכל התחומים.

אבל אני מרגישה שחסר לי קצת בניית הזוגיות, אני עובדת עם זוגות שאני לפעמים מוצאת את עצמי מקנאה בקשר שלהם, איך מסתכלים אחד על השני בעיניים, איך יש בינהם אהבה פשוטה ואמיתית כזאת (נמצאת ברגעים מאוד אישיים של זוגות אז זה משהו שקולטים ואי אפשר לזייף, כמובן שוראה גם זוגות שאין לה את זה..), כבוד מאוד גדול, הערכה. מרגישה שלא בנינו את זה מספיק.

בעלי לא טיפוס חברתי במיוחד, והוא די מסתדר עם עצמו, כמעט ואין לו צורך בשיחות מעבר לשוטף הרגיל, וגם זה לא חובה אם לא יוצא. שיחות עומק בכלל הוא בחיים לא יזום, כשאני יוזמת זה מביך ומכביד עליו.

אני גם טיפוס סגור ומופנם אבל כשאני נפתחת ומרגישה שמתעניינים בי אני זורמת ונפתחת.

היו לי הרבה אכזבות בקשר עד שלמדתי להבין שזה לא אישי והוא פחות צריך את זה, וגם למדתי להכיר את עצמי שגם לי קשה לקלף את הקליפות, ואין ספק שהיה לי חלום על בעל משפחתי וחם, שיפתח את נימי נשמתי ונגדל יחד.. בפועל זה לא קרה וכנראה לא יקרה, אבל אני בטוחה שאפשר יותר להוציא מהזוגיות שלנו ואני רוצה לנסות אבל לא יודעת איך.

כי אני בעצמי מתקשה, והוא מרוצה מהמצב ולא צריך יותר מזה (למרות שלדעתי הוא לא מכיר משהו אחר וגם הוא מלא בחומות ומגננות אבל ניחא 😏).

טיפול זוגי היינו לאחר שכנועים רבים לא הרגשתי שעזר יותר מדי, טיפול אישי גם הייתי ולא ראיתי ישועות בתחום הזה.

תוהה אם יש פה זוגות שחוו דברים דומים ומצאו דרך לפרוץ את המחסומים, קחו בחשבון שמדובר פה בשני אנשים "כבדים", אז שיחות, כרטיסי שיח למינהם כנראה פחות יעבדו, אבל לא אכפת לי לשמוע . 

מבין לגמרי ומכירנהג ותיק

אולי לנסות לשנות אווירה, מקום.

לצאת סתם לסיבוב ולדבר

לשבת במקום שהוא לא הבית, כדי להתנתק ממנו לזמן האישי הזוגי שלכם.

אל תתייאשי, כי נשמע שזה בוער בך, ואת לגמרי צודקת.

ואם את אומרת שגם את כמוהו בקושי לקלף קליפות אז תנסי לחשוב מה עובד עלייך ועם זה תקלפי לאט לאט ממנו. זה בשלבים, בתהליך.

הלוואי ותצליחי

תודה, באמת לאחרונה הצעתי שנעשה סיבוב בחוץכולנה

מדי פעם, כי הילדים כבר גדלו ועד שמפנים ואת האזור ומאפשרים שיחה שקטה לוקח זמן.

אז הוא מסכים ברעיון ואפילו תומך בו, אבל הביצוע בעייתי, הוא לא יזכור או יציע בשעת אמת ואני כן רוצה לראות ממנו איזה בדל של יוזמה.

כשיש ילדיםנהג ותיק

זה באמת מאתגר בטח אם רוצים לשבת בבית ולכן יציאה החוצה מאפשרת יותר שקט וזמן זוגי נטול הפרעות. אם צריך אפילו לומר לילדים (אם הם עוד ערים), עכשיו אמא ואבא יוצאים לזמן לעצמם.

אפשר סיבוב, אפשר לקפוץ לפינת טבע (אם יש בסביבה), אפשר להוסיף משהו קטן לאכול (מאפה?).

מבין מאוד את הרצון שהוא יזום. אמרת שהוא לא כזה אז גם אם יתחיל ממך אותי מתוך זה הוא יראה שזה טוב, יבין (אולי ישמע ממך) את הצורך בזה וזה יבוא גם ממנו.

הלוואי

אף פעם הוא לא יזם? איך היה לפני החתונה או בשנים הראשונות?

גם בהתחלה הוא לא יזםכולנה

זה נס שנשארנו יחד כשאני חושבת על זה לעומק

הבעיה שגם לי קשה הביצוע ובאופי של כן תמיד מעדיפה להצטרף מאשר להחליט וליזום

והנה הנס הזהנהג ותיק

כבר עובד יפה מאוד מעל עשור עם הצלחות רבות מהרבה תחומים.

ברוך ה

כל הכבוד לשניכם

ואולי היה שווה לרשום את כל מה שרשמת כדי להגיע לנקודת העומק הזאת שאמרת. לא?

גם בתקופת החברות/אירוסין הוא לא יזם כלום?

אני לגמרי מבין את הרצון שהוא יזום. ואם את דומה לו אז כנראה שאת יכולה להבין למה הוא לא יוזם את זה, ועדיין אם בך זה יותר בוער תנסי את ליזום משהו, אפילו התחלתי, אולי רק להציע סיבוב שכזה או לשבת באיזה פינת חמד ושהוא יעזור לך ליצוק תוכן. זה יכול לעזור? אולי אחרי פעם פעמיים כאלה זה יביא אותו מעצמו ליזום כאלה דברים, יכול להיות? 

אולי כאן יש אפשרות לעשות צעד ראשוןנגמרו לי השמות

כלומר לתפוס את כל ה"מה כן" (ולא רק כל המה לא) ולעבור דרכו, לא לוותר עליו.

נכון, זה לא אידיאלי אם הוא לא יוזם.

ונכון, זה לא מושלם שאת זו שצריכה להזכיר בשעת אמת את ההליכה.

וזה באמת באמת היה משמח אותך אם הוא היה עושה זאת.

אבל יש בתוך כל הדבר הזה גם הדרגתיות שנכונה ויכולה להיות מאוד מועילה ומקדמת לשניכם גם יחד.

כלומר לא לחתור רק ל0 או 100, אלא ממש לעשות צעד צעד.

אז בתור צעד ראשון -

שאת הצעת שתעשו סיבוב בחוץ - מעולה!

והוא הסכים - מעולה!

ואפילו תמך ברעיון - מעולה!

ועכשיו נשאר את שלב הביצוע,

אז אם כרגע את זו עם החוזקה של לזכור ולהזכיר - גם מעולה! לא נורא בכלל כרגע, העיקר שתצאו, זה מה שחשוב עכשיו, ההתקדמות, הצעדים, הכיוון.

לא המושלם, לא סוף הדרך, לא בבת אחת.

צעד אחר צעד.

התקרבות אחר התקרבות.

לאט לאט ובהדרגתיות.

אז לבינתיים אם תנטרלי את המשוואה בראש שאומרת לך ש"אם בעלי לא יוזם = לא אכפת לו ממני אז כבר לא שווה כלום" (או משהו דומה )

וממש לשנות אותה בראש ל: "בעלי מסכים ואפילו תומך מאוד ביציאה זוגית להליכה = ככה הוא מראה לי שאכפת לו ממני, מהקשר, מהביחד ואני רואה את זה".

או לעוד משוואה מקדמת של "בעלי מסכים ואף תומך ביציאה זוגית וכרגע החוזקה שלי היא לזכור - אז אני אשתמש בחוזקה שלי ואראה את ההסכמה והתמיכה של בעלי ברצון ובביצוע עצמו לאחר התזכורת כחוזקות שלו".

כי באמת שכולנו רק בני אדם, עם חוזקות ועם חולשות.

אף אחד מאיתנו לצערנו לא מושלם, רק הקב"ה לבדו מושלם.

ואם אפילו נאמר על צדיקי יסוד עולם "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" אז מי אנחנו הנמלים לידם...

לכן כדאי מאוד לקחת בזוגיות את החוזקות של כל אחד, ולהתברך מהם.

וממה שהם אינם חזקים בו, לפחות לא כרגע - לשים בפרופורציה של האנושיות שלהם.

אז כרגע לך יש חוזקה של יוזמה - מעולה! תשתמשו בה! גם בהצעה וגם בתזכורת.

ולבעלך אולי יש חוזקה של הביצוע עצמו (להסכים, לתמוך, לעשות), אילו עוד חוזקות אחרות יש לו?

אולי יש לו אפילו מקומות בהם דווקא הוא יותר חזק ממך בדברים אחרים?

ממש לראות איך ניתן להתברך מהחוזקות של השני

וכמובן להביא לקדמת הבמה גם את החוזקות שלנו

והכי חשוב - לא להלביש על חיסרון של השני/ה שזה אומר שלא אכפת לו או הוא לא אוהב או אני לא חשובה, אלא להבין שפשוט כרגע הוא לא חזק בזה,

ודווקא לנסות ולראות את כל ה*מה כן*, במקרה הזה את ההסכמה והתמיכה הגדולה, ובטוחה שיש עוד.

כמובן שבהמשך אפשר לדבר על החשיבות של היוזמה גם מצידו, עד כמה זה ישמח אותך, מה זה יתן לך להרגיש שהוא יזום וכן הלאה,

אבל זה בהמשך הדרך, בצעד או בצעדים הבאים, ולא הכל בבת אחת

אז עכשיו ממש תתפסו חזק את הצעד הנוכחי הזה - וצאו להליכה ותהנו!

מגיע לכם את זה כ"כ!

בהצלחה רבה

תודה, באמת יש בו הרבה מאוד דברים טוביםכולנה
אבל בקטע הזה גם אני קצת כבדה ורוצה שישכנעו ויקראו לי, גם כי ככה ארגיש שאכפת לו ועל זה ענית, אבל גם כי אני באופי שלי טיפוס מצטרף ופחות יוזם 
מנסה להרחיב על גבי מה שהוספתנגמרו לי השמות

אם גם את באופי טיפוס פחות יוזם, והרצון שלך הוא באמת להצטרף, אפשר בהחלט לנסות לדבר על זה בצורה ישירה (כמובן לא בהאשמה אלא כשיתוף של הלב שלך) ולשתף אותו למשל שכאשר את צריכה כל פעם ליזום או להזכיר - משהו חסר לך בחוויה הרגשית של להרגיש נחשקת/מחוזרת/אהובה/חשובה וכו', או שפשוט גם לך קשה לזכור ואת צריכה אותו איתך כאן

ולכן היית שמחה אם היה זוכר מעצמו לפחות בחלק מהפעמים.

ועל גבי הרצון הכה חשוב, חשוב גם לנעוץ עוגנים במציאות שיעזרו לכם בתכל'ס. 

והצעד הראשון לשם כך הוא באמת יצירה וקביעה של מרחב זוגי.

קודם כל לפנות ביומן מקום למרחב של הביחד שלנו.

זה יכול להיות שעה בשבוע, זה יכול להיות חצי שעה בשבת, זה יכול להיות פעם בשבועיים, זה יכול להיות 10 דקות בסוף היום וכן הלאה.

אבל לקבוע.

לשריין.

להכניס זאת בצורה אקטיבית ויוזמה ללו"ז וליצור קודם כל את המרחב הזה.

ועל גבי המרחב - ניתן לראות מה הלאה לצעדים הבאים.

לראות מה הלאה עוד יכול לעזור לשנינו, בהינתן ששנינו באמת לא טיפוסים יוזמים כ"כ.

למשל:

אחרי שקבענו מרחב זוגי

* אפשר לקבוע את הסיבוב בחוץ ביום קבוע בשבוע בשעה קבועה - וכך זה גם בתוך היומן וגם מוריד כל שבוע מחדש מאיתנו את עניין ה"מי יזם ומי לא".

* אפשר גם לשים תזכורות לשניכם ביומן לכך.

* אפשר להמשיך בתוך המסגרת הקבועה של המרחב הזוגי שקבענו מראש ולהוסיף לתוכה עוד דברים שמעניינים אותנו, ממש אפילו לעשות רשימה של כל מה שעולה לכם לראש שיכול לעניין אתכם ואז לראות את הרשימות של כל אחד ומה יכול להתאים ולהסתדר לשניכם גם יחד.

כך יש לכם "סל" של אפשרויות מוכנות מראש וכל פעם תוכלו לבחור אחת מהן.

* אפשר ואף מומלץ להצמיד לכל זמן זוגי כזה חיזוק חיובי - ממש להצמיד לו משהו מפנק ומשמח שמיוחד לכך אם הצלחנו, זה עוזר לקבע הרגלים חדשים.

לדוג: אם את אוהבת אייס קפה ואת מפרדנת לך אחרי כל פעם שיצאתם אייס קפה זה חיזוק חיובי

וכל דבר דומה שאוהבים.

* להתחיל מדבר קטן וקל ולא לצפות ולחכות רק ל"מושלם" הזה, אלא פשוט עצם הזמן ביחד הוא חשוב ובונה. לכן לא לחכות לאיזו "מוזה" או להרגשה המושלמת כדי להתחיל, אלא עצם הקירבה נוצרת שמאפשרים פניות אחד לשניה ולא לפני.

אז רק להתחיל. רק משהו אחד. קטן.

* מתוך הסעיף הקודם חשוב גם לזכור שלפעמים מה שעוצר אותנו זה לא חוסר רצון אלא שזה פשוט מרגיש משימה גדולה מדי או כבדה מדי או מורכבת מדי עלינו עכשיו, ואז ככל שהצעד יותר קטן ופשוט כך הסיכוי שזה באמת יקרה עולה.

למשל אם נחליט ש"נצא לסיבוב סביב הבניין לאחר ארוחת הערב" - זה משהו מוגדר ונקודתי ויכול לקדם גם את המוטיבציה.

* אפשר להחליט שעושים תורנות וכל שבוע מישהו אחר אחראי להביא רעיון ויוזמה (ואז הוא שם לעצמו תזכורת או עזרים אחרים שיעזרו לו לזכור וגם את כמובן בתורך )

* אפשר להצמיד את המרחב הזוגי לפעולה קבועה שממילא עושים כדי שנזכור - למשל אם מחליטים שכל שלישי בערב עושים הליכה אחרי ארוחת הערב או ההשכבות - זה משהו צמוד שעוזר לזכור.

* אפשר גם להחליט מראש על סימן היכר חמוד שאיתו נזכיר אחד לשניה את הזמן שלנו: כמו לעשות פרצוף מצחיק / מילת קוד / סימן מוסכם / שאלה פשוטה וחביבה של "מתאפשר לך עכשיו את הזמן שלנו?"

* אפשר לשים פתקים שיזכירו במקומות חמודים, כמו הקומודה, המראה, המקרר, הכרית וכן הלאה.

חשוב גם לזכור שהמוח שלנו בנוי מתבניות תבניות, וכאשר באים לעשות שינוי ישר יש את הקושי המובנה שהתת מודע שלנו מזדעק ואומר: אל תזיזו לי את המוכר והידוע! לא אוהב שינויים! לא רוצה שינויים! ובהחלט יש את החשש והרתיעה ממשהו חדש, שונה.

לכן כדי לשנות דפוס, כדי ליצור הרגל חדש - אנו נדרשים גם לסבלנות, גם להתמדה וגם לאורך רוח. 

לוקחים בחשבון שיהיו גם טעויות או נפילות בדרך,

לוקחים בחשבון שזה תהליך וצריך זמן וסבלנות על לקביעת ההרגל החדש בתוכנו,

מעצימים את כל הפעמים שאנו כן מצליחים (גם בפני עצמנו וגם לשני/ה),

מזכירים בסימן היכר כאשר שכחנו,

מביאים איתנו הרבה חמלה ונשימה עמוקה

ומתחילים.

באמת צעד צעד.

ולאחר כמה וכמה פעמים וחזרות כאלה - זה יהיה יותר קל ב"ה וכבר יתקבע להרגל החדש והטוב שלנו.

אז בתוך כל העומס המטורף של החיים והשיגרה השוחקת - כאשר אנו מכניסים בצורה *אקטיבית* זמן יזום ויוצרים ומאפשרים מרחב זוגי, כך צעד אחר צעד אנחנו מתקדמים ומעמיקים.

לא מצפים ל"זבנג וגמרנו", אלא בהתמדה פעם אחר פעם ושלב אחר שלב, לאט לאט.

תודה רבה! לקחתי לי מכאן כמה נקודותכולנה
בשמחה רבה והמון הצלחה 🙏נגמרו לי השמות
אולי בתזמון עתידיהעני ממעש
ממליצה ממשעוד מעט פסח

על הקורס של יוני אנטמן.

זה קורס שמיועד לצד הנשי (יוני היא אישה, למרות השם). הנחת העבודה היא שאת עושה את הצד שלך, והוא כבר יגיב לזה (לא מצופה ממנו להשתתף או לצפות בשום דבר).

הרעיון הוא קודם כל ללמוד להכיר את עצמנו, מה הרצונות שלנו, הרגשות העמוקים, הכאבים שחוזרים על עצמם.

היא נותנת גם כלים של איך לתת לעצמנו מקום לכאב וקודם כל להתמודד בעצמנו עם הכאב, ואחר כך גם איך לתקשר אותם בצורה מקרבת, בלי לגרום לגבר להרגיש אשמה.

בדיוק היא מתחילה מחזור חדש (מה שלא קרה כבר שנה וחצי...).

לי אישית זה היה משנה חיים, יותר מכמה וכמה טיפולים שהייתי בהם.

אם תרצי פרטי יצירת קשר וכו'- בפרטי.

שלחתי הודעהכולנה
זה הגיוני ומוכר, ובסה"כ נקודת הפתיחה היא טובהשושיאדית

קודם כל ב"ה הקמתם בית, משפחה, ביססתם את החיים שלכם וזו קרקע יציבה לזוגיות פורחת.

אז עכשיו, אתם נמצאים בתוך שגרה טובה ורק רוצים להוסיף לה זוגיות טובה.

בהתחשב במצב של שניכם את יכולה לקחת דבר שלישי קבוע ומתחדש שדרכו תוכלו לבנות מסלול זוגיות.

כלומר -

לקבוע עיתים לדבר מסויים ששיוביל להתפתחות בקשר.

לדוגמה:

-אם אתם אנשים עיוניים: לקנות ספר מעניין, משהו לא שגרתי, בנושא שמעניין אתכם ולקבוע עיתים לקרוא בו / לשוחח על סוגיה מיוחדת שבו.

(הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה" הוא ספר מדהים שמדבר על ההבדלים והמכנה המשותף בין גברים לנשים).

- אם אתם אנשים של חוויות: לקבוע "דייט שבועי" יום / ערב מסויים בשבוע שאתם יוצאים למקום שבחרתם מראש.

(אפשר לחלק את התפקידים - תכנון מסלול / ציוד / אוכל / וכו'...)

- אם אין לכם יותר מדי זמן לחשוב: ללכת לשיעור קבוע בנושא זוגיות - אם יש בקהילה / באיזור שלכם. 

(עצם ההליכה של שניכם מכניסה למודעות את החשיבות שיש לשניכם בזוגיות אחד עם השני)

ואז ליצור מציאות קבועה ומתחדשת שמוקדשת רק לזוגיות שלכם.

ומשם לאט ובסבלנות, השגרה הכללית גם תהיה מושפעת.

לא לפחד מהפחדלאחדשה

אנשים כבדים זה לא כמו אנשים קטועי גפיים.
אני בטוחה שלכל אחד מכם יש  נושאים שהשיחה עליהם קלילה נעימה וזורמת.
אפילו אם זה משהו "טפשי" או ילדותי. ז"א שזה לא היכולת או הכישרון, אלא התפיסה של הנושא.
יכולה לומר לך על עצמי, במשך שנים נמנעתי ופחדתי לעשות צעדים ממחסומים פנימיים של פאדיחה ואיזה מביך ובושות.
מה אני אגיד שאני אוהבת x.y.z?
מה אני אשתף שבא לי כך וכך?
איך זה ייתפס, איך זה נראה מבחוץ?

את מתארת קושי, מתארת מציאות של נתונים טכניים- ששניכם כבדים ואולי קצת סגורים. יש לזה סיבה, בד"כ אנשים כבדים או סגורים לדבר או לעשות דברים מסויימים כי מפחדים מהשלכה. שווה לעצור ולשאול- מה ההשלכה שממנה מפחדים? האם יש מקום מהותי עצמוני לפחד או שזה רק פחד שמתפתח ומתעצם בראש אבל בפועל אין שם איזה משהו נורא?

למשל, ללכת שניכם לבאולינג.
אם אני מסתכלת מהצד על הסיטואציה שאת מתארת- הייתי חושבת שאת לא תרגישי בנוח והוא בכלל יבטל את הרעיון.
אבל אם תפרקי את זה לעצמך ולו-
יש בינכם בסיס טוב. הוא לא מבין מה צריך לשדרג בזוגיות- סבבה. את רוצה. הוא מוכן בלי להבין לעשות בשבילך כי אוהב אותך?
יופי.
אם כן בוא איתי לבאולינג.
יגיד לא? למה?
על כל סיבה שיביא אפשר לפרק אותה שכלית ולהבין שאין שם מהות, אלא איזה פחד כללי לא מוסבר, מחסום שהוא לא מחזיק בעצמו.
ולאט ככה לפתור את המחסום וללכת, ולהינות אחד מחברת השני.
שינוי אווירה וחוויות משותפות פותחות מרחב שאינו תלוי בילדים, כסף, בית, מחוייבות- ומזכיר לכם למה בחרתם אחד בשניה- כיף לכם יחד.
זה פותח את התיאבון להרחיב את התחושה הזו, לשדרג אותה ולעבוד עליה.
אחרי כמה חוויות חיוביות מקרבות כאלה הוא ירצה בעצמו.
ברגע שיש רצון הדדי ופתיחות מחשבתית אפשר לעבוד בצורה יותר אפקטיבית...

נראה לי נגעת בול בנקודה, לפחות מבחינתיכולנה

מבחינתו אני עדיין חושבת שהוא סוג של טיפוס כזה של שגרה שגרתית לחלוטין, וגם בתור ילד, מתבגר ואדם בוגר כמעט ולא הרגיש צורך במענה חברתי רגשי, לא מחפש חופשות או יציאה מהשגרה, ומבחינתו סוף היום לשבת ללמוד או להתעדכן קצת בחדשות מספק לו את האוורור שהוא צריך.

את צודקת שיכול להיות שזה נהיה הרגל ואפשר לנסות לשאול אם זה חייב להמשיך להיות ככה או אפשר לנסות דברים אחרים.  

זה שונה מהמחשבה שלי כרגע כי אני בעצמי מקובעת אבל נתת כיוון יפה 

אני מכבדת מאוד את העם הגברי, אבל...לאחדשה

זה קצת בידיים שלנו.

זו תורה שלמה, אבל על קצה המזלג

זו ה'נשמה' של הקשר.

הוא לא מבין למה צריך

אבל כשתעשו תהליך ותגיעו למקום מחבר, מקרב ומרגש בקשר, הוא יודה לך על זה בדיעבד, בטוח.

וכאן את נכנסת לתמונה. עצם ההבנה שחבר משהו והרצון לשנות, למרות שאת מתארת שגם את לא 100 אחוז שם, זה צעד ענק בדרך לשינוי חיובי.

את מתארת שהוא לא טיפוס כזה, אבל אולי זה משהו שגרם לו 'לא להיות כזה'? גם מילדות? פחד מכישלון, אכזבה, מבוכה וכו'? את לא צריכה להפוך להיות המטפלת שלו, למרות שממציאות החיים והנסיון בסביבתי הקרובה אני יכולה לומר לך שהרבה מאוד גברים עוברים שינוי נפשי חיובי ומעצים בעקבות הקשר הזוגי עם האשה שלהם.

אני מתכוונת, יש גברים יותר עמוקים, שיחות נפש, יש כאלה שאוהבים ריגוש, אקסטרים, יש מי שנהנה לטייל ולצאת ויש 'מקובעים'

גם אם הטבע שלו 'מקובע'- חוויות חיוביות מקשרות ומעצימות עם בן זוג אהוב, תמיד תהיינה משהו כיף.

הוא התרגל לשגרה, כי היא נוחה וצפויה מראש. פחות ציפיות פחות אכזבות.

אבל אילו חיים אלו?

אפשר לעורר אצלו את הנקודה הזו למחשבה וממש ללכת לכיוון- למה זה ככה, ממה אתה מפחד?

ואפשר להתחיל מצעדים, ואחרי המעשים נמשכים הלבבות.

וכמובן כמובן, תפילות אינסוף על זה, וזה ממש בר שינוי, וזה ממש בידיים שלנו ובסיעתא דשמיא, ואם מישהו יכול - זו את, האשה, הלב והרגש של הקשר🤍

כל מילה זהבנגמרו לי השמות
כשאת כותבת את זה על תגובה שלילאחדשה
זו המחאה הכי גדולה שאני יכולה לקבל 😍
❤️❤️ תודה יקרהנגמרו לי השמותאחרונה
את קסם בפני עצמך ותמיד אוהבת לקרוא אותך וללמוד ממך ❤️
עזרה כלכלית לאחיםזמנילעזר

יש לי אחות שרוצה לקנות דירה, ולנו ב"ה יש יכולת לסייע לה.

בררתי איתה איזו דירה היא מעוניינת לקנות, וראיתי שמדובר בנכס מאוד בעייתי, שמידיעה גמורה (עסקאות בסביבה, שומה והכרת הנכס) שווה כמה מאות אלפים פחות מהמחיר הדרוש.

אוסיף לכך שהיא תצטרך משכנתא גדולה עבור הדירה הזו, שתלווה אותה בהחזרים די חונקים ל-30 שנה.

העלתי בפניה את כל הבעיות הקיימות בדירה, אך היא באופן לא רציונלי מתעקשת לקנות דווקא אותה. 

גם כשביקשתי ממנה שתסביר לי איך הדירה בכלל משרתת את המטרה לשמה היא קונה אותה, היא לא ידעה לענות לי.

תהיתי לעצמי, האם אני בתור אח שדואג ורוצה בטובת אחותי, ראוי שאציב תנאי - העזרה הכספית תינתן רק עבור עסקה סבירה שאינה בזבוז כספים עצום.

הצדדים:

מצד אחד, כאח, מקומי לעזור ולתמוך, ואין מקומי לחנך.

מצד שני, אם אני מסייע לה ב-X כסף, והיא תלך על הנכס הזה ותפסיד בגללו 5X כסף, יוצא שלא סייעתי לה, אלא ההיפך, עודדתי אותה לעשות את הפעולה שגרמה לה להפסד גדול.

מה דעתכם נכון לעשות בסיטואציה?

לא הייתי נותן.חתול זמני

בכלל אני חושב שעזרה במשפחה בסכומים מאוד מאוד גבוהים היא מתכון למרירות מניסיון.

אל תעשה משהו שיגרום לך להתבאס.

מה עם בעלה של האחות? איתו אפשר לדבר אל ההיגיון?מתואמת

באופן כללי לדעתי - אם החלטת לתת את הכסף, אז תן אותו בלב שלם בלי לחפור. אולי רק בליווי תפילות שלא תהיה פה נפילה גדולה מדי...

כל עוד לא מדובר במשהו שהוא סכנת חיים או נפש - נראה לי שלא נכון "לחנך" את האחות...

הכסף לא יוחזר אליך במידה והיא תפסיד?נעמי28

הייתי מפרידה בין שני הדברים.

העצות שלך לגבי הנכס לא קשורות להלוואה, גם אם לא היית נותן חלק, בתור אח שמבין בזה אתה רשאי לייעץ, אולי כדאי לדבר על זה שוב דרך בעלה.

ואם אתה רוצה לעזור, תעזור.

בלי קשר למה יעשו עם הכסף כל עוד ההחזר שלך מובטח.

אל תחנך אותה בעזרת הכסף שלך.

בטח לא להחזיק אותה בתנאים.

(שוב כל עוד אין פגיעה בהחזר)

מסכים עם כל מילהפשוט אני..
לגבי שווי הנכס:

ממילא הבנק דורש להביא שמאי, אם באמת יש פער עצום בין המחיר המבוקש לבין שווי הנכס, אז הבעיה תהיה עצומה: הבנק יעמיד משכנתא בהתאם לשווי שקבע השמאי, ולא בהתאם למחיר בחוזה. 

ואז היא לא תוכל להשלים את העסקהנפשי תערוג

ומה שיפגע ראשון זה ההון העצמי שהוא נתן לה

אני לא הייתי נותן במקרה כזה

למה שיפגע? אם אי אפשר לבצע עסקה?אריק מהדרום
אם אין עסקה אין פגיעה.
ברוב העסקאות הנדל"ן שאני מכירנפשי תערוג

אתה מקבל אישור עקרוני מהבנק

אין סיבה שלא יקבלו. כי זה לא קשור לנכס.

מוצא נכס

חותם עסקה ומשלם סכום התחלתי כלשהו

לאחר מכן מתחיל תהליך של הלוואת משכנתא. שחלק ממנה מגיע השמאי של הבנק

אם הדירה לא שווה את המחיר שחתמת עליו. השמאי יתמחר אותה לפי הערך האמיתי שלה ולפי הערך הזה הבנק יסכים לתת הלוואות משכנתא

ואז אין לך די כסף להשלים את העסקה ורוצים לבטל את החוזה. בדרך כלל זה יהיה כרוך בדמי פיצוי כלשהם למוכרים. הכסף הזה יצא מההון העצמי.

אפשרות נוספת.

לפנות לגופים חוץ בנקאיים כדי להשלים את היתרה.

הבעיות עם זה

1. אם הבנק ידע על כך. יכול להיות שהוא יצמצם עוד יותר את הסכום שהוא מוכן לתת.

2. הלוואה חוץ בנקאית בדרך כלל נתנת בריביות גבוהות יותר. כך שיכולות להכניס לסיבוך כלכלי

אבל אם הערכת שמאי נמוכה משמעותיתאריק מהדרום

אתה לא מקבל בכלל אישור עקרוני.

ואתה לא חותם עיסקה.

ולא משלם כלום.

בדרך כלל שמאי מביאיםנפשי תערוג

באמצע תהליך לקיחת הלוואות המשכנתא.

כי רוצים להביא דווקא שמאי שעובד ספציפית עם הבנק שהחלטת לקחת ממנו את המשכנתא

וכדי לקבל הצעה קונקרטית למשכנתא כדי להשוות בין בנקים. בדרך כלל הבנק ידרוש חוזה רכישה ונסח טאבו (ועוד כמה דברים)

ואין שום קשר לאישור עקוני.

אישור עקרוני לא קשור לנכס ספציפי

אלא בדיקה פרטנית של הזוג ולאיזה גודל הלוואה הם יכולים לקחת

לא יודע מה בדרך כלל אבל זו לא ההמלצהאריק מהדרום
ולכן צריך לעשות את התהליך עם איש מקצוע ולא לחתום על חוזה לפני בדיקת שמאי של הבנק גם כדי שלא יעבדו עליך וגם כדי שיאשרו לך לקחת את המשכנתא בכלל.
שאתה לקחת משכנתאנפשי תערוג
לקחת שמאי לפני חתימת החוזה?
לא וזו היתה טעותאריק מהדרום
הערכת השמאי היתה 20 אלף שקל פחות, לשמחתי רק 20 אלף, זה יכל להיות בהרבה פחות.

יתרה מזו ידעתי בעת חתימת החוזה שזו טעות אבל בעל הדירה הלחיץ אותי שיש לו קונה אחר, אבל מכיוון שידעתי פלוס מינוס שאני בטווח המחירים באזור אז חתמנו.

ועדיין הלכו 20 אלף שקל, זו טעות וזו לא ההמלצה לעשות זאת, תלמדו ממני מה לא לעשות.

ואם השמאי היה אומר שהמחיר הוא מיליון עגולנפשי תערוג

והמוכר מוכן לרדת עד 1.02 סופי סופי

לא היית מבצע את העסקה?

לא יודעאריק מהדרום

קשה לדבר על מה היה קורה אילו, בפועל אני ידעתי שאני לא אמור לחתום על חוזה לפני הערכת שמאי ובכל זאת עשיתי את הטעות הזאת במועד החתימה.

אני כאן כדי להתריע לאחרים לא לעשות זאת ובכלל זה את פותח השרשור.

אתה יודע שהערכת שמאי זה לא מידע מדויק?נפשי תערוג

לדוג' אצלי בבית. השמאי כתב מחיר עגול עגול. שהיה כ20+ אלף מתחת למחיר חוזה.

הלכתי אליו למשרד.

אמרתי לו שהוא מוזמן למצוא לי דירה דומה במחיר שהוא כתב.

ואם הוא מוצא דירה כזאת, אני נותן לו שכר כפול (בחצי בדיחה כן....)

אז הוא תיקן את המחיר שמאות למחיר שכתוב בחוזה

שהוא ממש ממש לא עגול ואין סיכוי שזה השמאות מדויקת. כי אם כן. אני יוכל למלא לוטו שהצלחתי לקנות במחיר המדויק של השמאות

לימים הכרתי שמאי אחר.

הוא סיפר לי שההנחיה של הבנקים היא לתת מחיר שמאות גג כמחיר החוזה, ואם אפשר. להוריד קצת

למרות שברור להם שזה לא המחיר הראלי של הדירה.

יש עדיין שמאים שכתובים מחיר מעל מחיר חוזה. אבל צריך להיות סיבה טובה למה הם כתבו את זה.

כך שזה שאתה נתת מחיר חוזה. יכול להיות שזאת התרנגולת שהטילה את הביצה של מחיר השמאות 

אני לא מבין לאן אתה לוקח את הדיון הזה בכללאריק מהדרום

עצה שלי: אל תחתמו על חוזה לפני הערכת שמאי.

כלל לחיים.

מטרתי להגיד שכנראה תהיה עסקהנפשי תערוג

כי היא (אחותו של פותח השרשור) כנראה לא תקח שמאות מוקדמת.

אבל מסכים איתך

אם אפשר. עדיף לקחת שמאות מוקדמת

מהכותרת חשבתי שזה או"חחתול זמני
אני לקחתי שמאי על דירה שבסוףעדיין טרייה
החלטנו לא לקנות. אם זה דירה יד שנייה במיוחד אם יש בעיות כמו חריגות בנייה וכו וגם אם רוצים לקחת מקסימום משכנתא ממש כדאי לקחת שמאות מוקדמת. לפעמים זה גם עוזר במיקוח על מחיר הדירה.
בטח שישפשוט אני..
יש בחוזה קנס, או דמי ביטול או איך שלא תקרא לזה, במקרה שבו אחד הצדדים לא עומד בחלקו בהסכם.

ובגלל שהרוכשים שמים חלק מהכסף כבר במעמד החתימה, המוכרים יכולים פשוט לא להחזיר את הכסף הזה כדי לקבל את דמי הביטול שמגיעים להם בהתאם לחוזה.

אם הרוכש לא מצליח לקבל משכנתא, זה לא ''כוח עליון''. זאת בעיה שלו, והוא יצטרך כאמור לשלם הרבה כסף על הפרת החוזה

בהנחה שיש חוזהאריק מהדרום
לכן כתבתי שזאת תהיה בעיה עצומהפשוט אני..
לא לתת שקלאריק מהדרום
בערך כפי שענו כאןהעני ממעש
ומוסיף שאתה מכיר את ההון האנושי והנסיבות,  ובתור בן משפחה יכול לנסות לעזור מלמעלה, לתת חכות ולא דגים, וכן יכול בהחלט לתת דגים שלא כפי שמייעצים כאן . רק אתה מכיר את כל מכלול התמונה 
כאח מקומך לעזורשוקו.

ופעמים שלא לעזור זו העזרה הכי גדולה שאתה יכול לעשות לבן אדם.

ועצה אישית-לטובת אחותך ולטובתך. במידה ואתה מלווה לה כעת או בעסקאות אחרות. תתנהל מבחיינה משפטית עיסקית כאילו היא אדם זר. הכול לכתוב,תנאים ברורים. זה ישמור עליכם בקשרים טובים

כסף שמלוויםoo

בסיכון גבוה שלא יוחזר

כי מי שיש לו להחזיר

אין לו בעיה להלוות מבנק

אני לא מלווה סכומים שאני לא יכולה לוותר עליהם

לא רק בגלל ההפסד הכספי

אלא גם בגלל הרס היחסים שיתלווה אליו

אני לא הבנתי אם זו הלוואה או מתנהמרגול

בכל מקרה, אני הייתי נותנת רק אם המחיר קרוב להערכת שמאי (עדיף לשלם מראש על שמאי מאשר להפסיד ככ הרבה אחרי)

תתן הגדרה מראש איזה פער הגיוני. ולפי השמאי.

זה נותן פחות משקל לכמה *אתה* מחבב את הדירה או לא, ולכן בעיניי מפחית את החיכוך הפוטנציאלי.

אם זו הלוואה זה משהו אחר, לא חושבת שהייתי מלווה אם אין באמת יכולת להחזיר. 

אני אישית לקחתי גם הלוואה מהמשפחהנפשי תערוג

כי הלוואה מהמשפחה זה ללא ריבית.

וזה ממש משמעותי.

שאתה לוקח משכנתא, 60-70% מהחחזרים החודשיים בתחילת חיי המשכנתא זה ריבית.

בהלוואה מהמשפחה זה 100% החזר

כמובן שלא מלווים לכל אחד.

רק לאחד שאתה סומך שיוכל להחזיר

תודה וכמה הבהרותזמנילעזר

תודה לכל העונים

כמה הבהרות:

1. מבחינתי, מדובר במתנה, ואמרתי לה את זה גם שמבחינתי זו מתנה.

2. הערכת שמאי של משכנתא היא רק לוודא שגובה המשכנתא נמוך מערך הנכס וזה יהיה נכון בכל מקרה (מדובר על כ-65 אחוז מערך הנכס). העניין הוא שערך הנכס לא שווה את הסכום המבוקש לדעתי וגם לדעת שומה חיצונית (שאינה עבור משכנתא)

3. דברתי גם עם גיסי, והוא גם תומך (יחסית פסיבי) בעסקה

איזה כיף לך שאתה במצב הזהנעמי28

לעזור ככה לאחים.

חלום!

שוק הנדל"ן נמצא במשבר גדול.משה

זה בנוסף לכל מה שכתבו לפניי.

ברור שכדאי להציב תנאישושיאדית

זה השקעה שאתה מבצע מכספך,

זכותך להחליט הם לתת או לא.

וזכותך להחליט להשקיע בדברים אותם אתה רואה ויודע שהם השקעה טובה.

הוא לא משקיע, הוא נותן מתנה לאחותורוני 1234
בוודאי שזכותו לא לתת את המתנה אבל אין קשר להשקעה והוא לא ישא ברווחים/בהפסדים.
ועדיין, יש זכות להחליט על המתנהמרגולאחרונה

נניח שאת קונה לילד שלך מתנה ליומולדת- את תגידי לו - יש לך x כסף תבחר פה בחנות מה שאתה רוצה?

הגיוני שכן

אבל אם הוא יבחר משחק שבעינייך בעייתי חינוכית?

או אפילו- משחק שפה עולה 100 אבל בכל בזאר עולה 15 והוא רוצה לקנות דווקא פה?

קצת כמו שאפשר לעזור כלכלית ברמה החודשית למשפחה ולהגביל את הייעוד של הכסף- סופר כן, מסעדות לא.

במקרה הזה- נשמע שהוא עוזר לה כלכלית, אבל חלק גדול מהכסף סוג של הולך לפח, כי הנכס שווה פחות…

והוא רוצה לעזור לאחותו, לא לשרוף כסף…

קצת כמו להגיד - קחי 1000 שח לקניות לשבת. אבל תקני בסופר גדול, לא בסופר הפינתי שפתוח 24/7 ויקר בטירוף. 

אני חושבת שהשאלה היא האם העסקה תקריסכמו🐌תמס

את אחותך בסוף, או, שהיא קנתה במחיר יקר נכס שהיא אהבה.

דירה למגורים, בעיני, אם אוהבים, שווה פער.

אין מה לעשות. היא צריכה לגור שם.

אבל אם היא תיקח משכנתא ותתמוטט באמצע הדרך, לא הייתי נותנת לזה עזרה.

גם אם הדירה מוצאת חן בעיניה. כי היא לא תהיה שלה, בסוף, אז למה להטביע כסף?

אם זה ברור שהיא יכולה לעמוד בתשלומי המשכנתא, ואתה חושב שהיית משיג עסקה יותר מוצלחת, אז כאן הייתי אומרת שלא הכל רציונלי כשקונים דירה.

אני נגיד הייתי שמחה לגור בסגנון באו האוס וכמובן שזה מאד טעם אישי. אז אולי בשבילך לא שווה לשים חמישים אלף שקל יותר, ובשבילה כן.

אם זה פער של מאות אלפים, זה סיפור אחר. לא הייתי מסכימה.

יש עוד דירות בעולם, זה נשמע ממש ניצול שלה. ושמאי בעיני זאת לא הדרך היחידה,  מפני שיש גם טעם אישי

הפער הוא מאות אלפיםזמנילעזר
מהבדיקות שעשיתי בין 250 ל-300 אלף פער
השאלה כמה אתה עוזר לההפי

אם אתה נותן לה מאה אלף או כמה אלפים..

באמת חושבת שאם נותנים עשר אלף עדיף לא להתערב יותר מידי..

שנותנים עצה צריך לשזור את זה בעדינות ולא להתווכח.. בטח לא עם אישה .

תנסה להבין למה היא כל-כך מחובר לנכס כזה שלא מוליד רווח אבל בעדינות ..

מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמותאחרונה

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

אחות יקרהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ח' בסיוון תשפ"ו 9:53

בפעם הבאה שאני אגיע עם הבן שלי לבית החולים,

ואתם תעשו לו הרדמה מלאה,

ותבדקו אותו,

ותעירו אותו,

ותגידו לי לתת לו לאכול כדי שתוכלו לשחרר אותו,

ואני אתן לו כריך עם ממרח תמרים שהבאתי מהבית,

והוא ישמח כי הוא אוהב כריכים עם ממרח תמרים,

ואת תגידי לו ''למה אתה אוכל כריך עם ממרח תמרים ולא עם שוקולד?''

ואז הוא יצרח

וישכב על הריצפה

וירביץ לקיר

ויזעק שהוא רוצה כריך עם שוקולד

ולא עם ממרח תמרים

אז...

אני אכניס אותך לתוך הכריך שלו

שמעת אותי?

נספחפשוט אני..

מתכון לכריך אחיות:

מצרכים:

שתי פרוסות לחם גדולות

2 כפות ממרח תמרים

אחות חסרת טאקט

6 דמעות של אבא מתוסכל להמלחה

הכנה:

לוקחים אחות חסרת טאקט

ממלאים את נחיריה בשתי כפות ממרח תמרים

מטפטפים דמעות לתוך עיניה

עוטפים בלחם

לוחצים חזק חזק עד שהטאקט יישפך מכל הצדדים

עוטפים בניילון נצמד כדי שלא תוציא עוד מילים מיותרות 

😂שושיאדית

חזק ביותר!

השלב הלפני אחרוןאפרסקה
לא משנה כמה תלחץ הטאקט לא יצא, כי הוא איננו 😵‍💫
משהאחרונה
איזה תסכולאן אליוט
מרגיז ממש
וואי סיוטשלומית.
שמכירים את הסיפור הכוללנפשי תערוג

אז מבינים שזה מביא אותו לסף תסכול גדול.

אבל מי שלא מכיר (וכנראה שאותה אחות לא מכירה) לא יבין ששאלה כל כך תמימה תביא אותו לכזאת התפרצות.

מניח שיש עוד דברים דומים שמביאים אותו להתפרצות כזאת. אבל לא הייתי שופט לחומרה את האחות, השאלה הזאת בסך הכל לגטימית ל99% מהמקרים.

זה לא מוריד לרגע מהתסכול שלך על שאלה חסרת טאקט לגמרי מול הבן שלך.

ואני לא בטוח שהוא ישמח לאכול כריך אחיות

ואני לא בטוח שכדאי לשאול אותו אם הוא רוצה לאכול כריך כזה 🫣

הסברפשוט אני..

מדובר על ילד בן 3, שלפני 10 דקות התעורר מהרדמה.

גם ילד במצב רגיל בגיל 3, לא תמיד יגיב באדיבות כשישאלו אותו למה הוא אוכל תמרים ולא שוקולד.

קל וחומר אחרי התעוררות מהרדמה, כשהוא עדיין לגמרי לגמרי מעוך.

חוץ מזה, שאחות לא צריכה להתערב בבחירות התזונתיות שלי, בטח כאשר ההצעה שלה עוד פחות טובה ופחות בריאה ממה שאני הבאתי.

וגם אם כן, אז לא מול הילד עצמו, כשהוא בן 3 ואחרי הרדמה 👿👿👿

זה כל-כך בסיסי, באמת. אתה תבוא לילד שמשחק בטרקטור קטן בזמן שהוא נהנה לשחק בו, ותשאל אותו ''למה ההורים לא קנו לך טרקטור גדול יותר''?

זה כל-כך חריג, עד שאני בכלל לא בטוח אם היא לא ניסתה בכוונה לעורר מהומה.

אני לא מבין איך לדעתך זאת שאלה לגיטמית ב99% מהמקרים... 

אם היו שואלים ילד אחרנפשי תערוג

זאת לא השאלה עם טקאט

אבל זה לא היה מביא את הילד לסף תסכול כמו הילד שלך.

ממה שאני מכיר. מקסימום זה היה גורם לילד לא להסכים לאכול את התמרים.

לילד בן 3 ממוצע זה היה "עובר" אחרי 5 דקות

אז נכון.

זאת לא שאלה עם טאקט

מצד שני. זאת לא שאלה של סוף העולם

לגיטימית הכוונה שאלה רגילה עם קצת חוסר טאקט.

אם אותה אחות היתה אומרת לו איזה פיג'מה יפה יש לך. לבן שלי יש משהו דומה עם סטיץ'

זאת שאלה לגטימית?

ראית פעם אדם מבוגר רגע אחרי הרדמה?פשוט אני..

הוא יהיה מבולבל לחלוטין, לא יבין איפה הוא נמצא, הרבה פעמים יהיו לו סחרחורות ובחילות ועייפות קיצונית. אם זה יהיה אחרי ניתוח, אז השפעת ההרדמה על העצבים תתחיל לפוג והוא יתחיל לחוש כאב. 

אז קח את כל זה, ותשים על ילד בן 3.

וכן, הרבה ילדים יבכו אם ישאלו אותם ''למה אבא לא הביא לך שוקולד'', גם בלי כל ההשפעות של הרדמה. אז קל וחומר.

וזה יגרום לילד לשכב על הרצפה ולהרביץ לקיר?נפשי תערוג

לא חוויתי ב"ה התעוררות מהרדמה לילדות שלי.

אבל אף פעם לא היה מקרה כזה, גם בתסכול הכי גדול.

זה אכן חסר טאקט..

אבל לא בעוצמות שאתה מתאר

אולי אחרי הרדמה זה אחרת

למען האמתפשוט אני..
הוא לא באמת הרביץ לקיר, אבל זאת הייתה הגוזמה היחידה... 
פתאום הבנתי איזה גאון אניפשוט אני..
עם השימוש במילים ''קל וחומר'' 🤣
להגיד מקסימום זה היה גורם לילד שלי לא לאכולכתבתנו

את התמרים,

זה לא להבין בכלל את הסיטואציה ושזו בדיוק המטרה עכשיו, שהוא יאכל.

וגם אם זו לא המטרה, הילד לגמרי לא במרחב הבטוח והמוכר שלו, לא בגיל שדיבורים בהיגיון בהכרח משכנעים, פלוס קם הרגע מטושטש מהרדמה. כל סעיף כאן הוא סיבה ממש מעולה לאחות לנצור את לשונה מההערה המיותרת שבהחלט יכולה לגרום לילד רגוע תיסכול שיהיה קשה להתגבר עליו עכשיו דקות ארוכות,  ומטופשת ברמות אחרות היתה ההתערבות הזו.

רפואה שלמה והתאוששות קלה ומהירה!

אבל תסכימי איתי שיש הבדל גדולנפשי תערוג

בין לא יאכל

לבין לא יאכל. ימרר בבכי. יצעק. ישכב על הרצפה וירביץ לקיר.

יש הבדל, רק שאני מסכימה עם פשוט אניכתבתנו

שבכל המקרים זו הערה מיותרת

וברובם היא תגרור את ההתנהגות המוגזמת.

נכון.נפשי תערוג

חד משמעית הערה מיותרת

אבל לא יוצאת מגדר הרגיל.

לצענו נפוץ מאוד חוסר הטאקט אצל אחיות ועוד יותר אצל רופאים

כל ילד בן 3 יגיב ככהרקאני

זה כמו שתשאל ילד בן 3

למה תפוח ולא סוכריה?

בטח שזה יגרור התקף במיוחד בבית חולים ילד מותש

אני לא בטוחה אם שניכם מדבריםנגמרו לי השמות

על אותו ילד או אותו סיפור כולל עליו אתה מדבר (התכוונת לסיפור הכולל שבעבר @פשוט אני.. שיתף כאן על אחד מילדיו?)

וגם אם אכן מדובר באותו ילד - עדיין האמירה של האחות חסרת טאקט ומזמנת תסכול באמת לכל ילד, בטח במצב כה רגיש לאחר הרדמה.

שרק יהיו לנו בריאים כולם 🙏

לא מסכימה!לאחדשה

למה היא מתערבת?
האבא הביא כריך שהילד שלו אוהב מה אכפת לה מה יש שם?

כי היא חסרת טקאטנפשי תערוג
תרתי דסתרי. אמרת שזה שאלת לגיטימית 99 אחוז מהזמןלאחדשה
לא קשיאפשוט אני..

זה היה לפני שקרה את התגובות האחרות,

וזה אחרי

לגיטמית הכוונה צפויהנפשי תערוג

חצי+ מהאחיות והרופאים שפגשתי היו חסרי טקאט

ושאני מקבל הערה חסרת טקאט מצוות רפואי זה לא מזעזע אותי כמו שזה זעזע את פותח השרשור

אפשר לעשות שרשור אמירות חסרות טאקט של צוותים רפואיים. אבל זה יהיה שרשורפלצת

האם היא צריכה להאמר? לא

האם נפלתי בגללה מהכסא? גם לא

שאלה לגיטימית זה לאניק חדש2

לא משנה מה הרקע.

ובטח בתור אחות שקצת בעינייני הבריאות אמורה להבין שאם הילד אוכל את זה בכיף אין צורך להתערב.

אלא רק לחייך ולקוות שגם הילדים שלה יעדיפו ככה תמרים ולא שוקולד.

תפנה אליה או לאחות תורנית ותגיד .העני ממעש
שומעים שאתה כועס, וזה הגיונינקדימון

אבל אין שמץ של ספק שמדובר פה בשיח לגיטימי ובשאלה תמימה לחלוטין. לא חוסר טאקט ולא דומה לזה. אני מניח שהיא ראתה יותר ילדים שמתעוררים מהרדמה מאשר אתה רואה, ולכן אני מניח שהיא בהחלט סברה שזה דווקא נחמד לילד שמפתחים איתו שיחה ומתייחסים אליו...

זה אמנם התפוצץ לא כמו לפי התיכנון, אבל עדיין לא הייתי שם אותה בתוך הכריך. הילד כנראה היה אוהב סנדוויץ' כזה עוד פחות.. איך אוכלים את כל הבשר הזה..

לשאול ילד שהוא לא הילד האישי שלךפשוט אני..

למה הוא אוכל x ולא y,

כאשר ברור ש-y טעים יותר אבל הרבה פחות בריא,

זה לא לגיטימי בשום צורה ובאף סיטואציה.

כאמור, ההרדמה והסיטואציה רק מוסיפים למורכבות. 

כמו שאמרתי, שומעים שאתה כועס, וזה הגיונינקדימון
זאת מעולם לא הייתה השאלהפשוט אני..

ואני חש התנשאות לא נעימה... 

בכל מקרה כתבתי פוסט הומוריסטי על סיטואציה הזויה, לא חשבתי שזה יהפוך להיות ויכוח יסודי בהלכות התנהגות לפעוטות ..

מזדהה לגמרי. מאיפה השאלה הזו בכלל מתחילהירושלמית במקור
אולי מסופק שם סנדביץ שוקולד והיא כביכול מציעה?ירושלמית במקור
עדיין הזיה
חחח לאפשוט אני..
אחרי שהוא התחיל לבכות היא הציעה לי ללכת למכונה לקנות לו שוקולד...

כאילו לא עשתה מספיק נזק

מסכימה לגמרירקאני

שאלה מטופשת גם לשאול את הילד האישי שלך

וואו כ"כ מתסכלנגמרו לי השמות
ממש חוסר טאקט.

ב"ה שתהיה רפואה שלמה במהרה ורק בשורות טובות 🙏

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️רקאני
הגעתי להתייעץ עם נסיון החיים שלכם(:עַלְמָה

עוד לא נשואה אבל רלוונטי גם לי.

ראיתי שמדברים הרבה שבשביל זוגיות בריאה ונכונה האשה צריכה לסמוך על הגבר שלה ולהישען עליו ולא להיכנס לדמות האימהית שמבררת כל הזמן אם הוא ביצע את המטלות שלו, ומזכירה לו מה לעשות...

השאלה שלי אבל איך-

איך אפשר לסמוך עליו אם הוא באמת לא מבצע את המשימות שלו? איך אפשר להישען כשטכנית מה שהוא צריך לעשות לא קורה...? 

מסכים איתךשלג דאשתקד

בעיקר: בעל או אישה, לא אמורים להיות הבוס/ מפקד זה של זה.

אמורים להבין את הסטנדרטים ולראות איך כל אחד נותן את המקסימום ידע ויכולת שלו לטובת הבית (וכאן מגיעים דבריך: כדאי לבחור מראש מישהו/י שיכול לתת את מה שאני צריך)

מחפשים קהילה דתית בירושלים - קריית יובלאהבת חינם1

שלום לכולם, בעז"ה עוברים לירושלים בקיץ, עוד לא יודעים לאן..

מישהו מכיר מקרוב את הקהילה הדתית לאומית בקריית יובל ויודע להגיד איל היא והאם לזוג צעיר נחמד שם? אם כן אז באיזה רחובות הם בערך נמצאים? או אם יש בית כנסת מסוים שסביבו הם מתכנסים?

ובאופן כללי על איזה עוד שכונות אתם ממליצים?

אני לא באמת מכירפצל"פ
אבל זה לא קהילה של הר המור?
ניקית שכתבה בפורום אחר שהיא גרה בקרית יובלזמירות
נכוןאמא טובה---דיה!

מוזמנת לפרטי @אהבת חינם1 

שמעתי דברים טוביםמרגול

על קרית מנחם

להבנתי קהילה יותר פתוחה נהר המור (עדיין דוסים)

יש שם גם קיבוץ עירוני משהו כזה

חמודים

מחירי שכירות הגיוניים לזוג צעיר (ביחס לירושלים)

את יודעת באיזה אזור בערך של קרית מנחם או שלא משנה?אהבת חינם1
לא מספיק מכירה, לדעתי לא משנהמרגול
גיאוגרפית השכונה קטנה (אבל הרבה תושבים ליחידת שטח. בניה של פעם. שיכונים כזה. יש גם בניינים קצת יותר חדשים, אבל בגדול שכונה צפופה, מה שכן- אנשים טובים )
מכירה את קריית מנחםמשתמ

יש דוסים, יש גם פחות

יודעת שהצעירים מפוזרים ברחבי השכונה

יכולה לפרט במסר

פתחתי פצלש כדי למנוע אוטינג

אשמח גם לשמועאני בעצמי זה

שלחתי מסר

תודה רבה 

עוד רלוונטי?אני בעצמי זהאחרונה

אולי יעניין אותך