יש לי שאלה פסיכיתחתולה ג'ינג'ית

אבל היא מטרידה אותי, מה לעשות...

נראה לי שפעם שאלתי משהו דומה אבל פעם היה פעם.

תכל'ס:

פערי השקפה שאין להם הרבה ביטוי בחיי היומיום- מפריע? לא מפריע?

אני אתן דוגמא:

- בחורה מבית ליטאי, שאין לה בעיה עם חסידים, אבל יש עקרונות בחסידות שהיא לא יכולה לחיות איתם בשלום. למשל הקשר לצדיק. הגיוני שהיא תצא עם בחור חסיד?

או להיפך...

הדוגמא שהבאת זו דוגמא שמביאה לידי מעשים.R33

ולכן היא לא ממש טובה.

אבל אם תקחי דוגמאות קלאסיות כמו פוליטיקה וטיבעונות, מפריע אבל זה יחסית זניח וניתן להסתדר כל זמן שמגיעים להבנות בנושא ( לדו' לא לדבר על פוליטיקה \ ארוחות בשריות אחת לשבוע וכדו'). 

אבל איפה זה בא לידי מעשה?חתולה ג'ינג'ית

נגיד ומדובר בצדיק שכבר לא חי.

ברסלב, סבבה?

לא סובלת שמדברים על הצדיק כאילו הוא אלוקים,

אבל בולעת את זה שהוא יסע לאומן לר"ה.

איפה עוד זה יכול לבוא לידי ביטוי?

"הצדיק" זה לא אמירה, זו דרך חיים.R33

אכן כתבתי על חסידים רגילים שזה בסופו של דבר משפיע ברמה האישית, החל מטישים וכלה בהתייעצויות. 

ברסלב שונים בכך, אבל גם הם מעבירים הרבה מהאחריות האישית שלהם לצדיק.

למיטב ידיעתי ברסלבים לא מדברים על ברסלב כאילו הוא אלוקים, אלא הם 'חיים' אותו, באותו אופן שהחרד"ל חיים את הרב קוק, ושהליטאים חיים את הרב סלנטר ( או המהרש"ם או או או בתתלוי איזו ישיבה למד עלם החמד, הליטאים מסובכים XD ) וכמובן הספרדים את הרב עובדיה. 

במה זה יתבטא? במה שילמד בזמן החופשי ובהשקפה הכללית כשמגיע צרה על האדם ועוד ועוד. 

ובכלל יש שמגדירים עצמם X אבל זה לא מתבטא בשום דבר, כמו בחורה שמלאנית שחוץ מלהצביע לא הולכת להפגנות או מתעניינת בפוליטיקה בכלל, אז זה ממש לא משנה מה היא חושבת...

לענ"ד יש מספיק על מה לפסול בן אדם בייחוד בגילאים מאוחרים כך שלתת לדבר הזה משמעות זה סתם להצטמצם. 

אם באופי שלו הוא אדם פרקטי והרמה הדתית שלו היא כמו שאת מחפשת, אז מה בכך אם הוא מחובר לחסידות כזו או אחרת? 

מסובכים מסובכיםכבר לא ישיבישער

אבל המהרש"ם? איך הגעת אליו???..

^^הָיוֹ הָיָה
הליטאים גם לא חיים את הרב סלנטר.
בטח ובטח שלא את המהרש"ם, שמסופקני כמה יודעים לומר מה הראשי תיבות שלו...

אבל @כבר לא ישיבישער, אולי הכוונה שהם חיים "דעת תורה" ודו"ק
לא בטוח שירדתי לעומק דעתך..כבר לא ישיבישער

כוונתך לדעת תורה של ר' ירוחם?...

בא, מחכה לך בפרטי

כוונתי לשו"ת דעת תורה, למהרש"ם לברעזאן 😊הָיוֹ הָיָה
כלומר, הם חיים "דעסתיירה", וממילא זה קשור למהרש"ם...
הבהרתי נקודה, אכן הליטאים מסובכים.R33

אבל לשאלתך, תשאל את המשגיח בישיבה בה למדתי...

בכפיפות לצדיק חיחמדת66

תרצי שיהיה לכם "רב" שתעשו נעשה ונשמע לפיו?

לא. לא לא.חתולה ג'ינג'ית

אני בנאדם של חשיבה עצמאית וחופש מחשבתי.

אין דבר כזה מבחינתי.

אני כן מתייעצת לפעמים, אבל הרב שלי הוא הכי מקורקע ומחובר למציאות שיש, וההתייעצויות שלו הן התייעצויות, ולא פסיקה.

אל תילחצי, גם מבחינתם.R33

מאיפה הגיע הרעיון שהברסלבים לא הולכים לפי ההלכה?!

יש להם רבנים גדולים בתורה ובחסידות שהם גם "הכי מקורקעים ומחוברים למציאות שיש".

זה ממש לא קשור לברסלב או לכל חסידות אחרת.

לא אמרתי שהם לא הולכים לפי ההלכהחתולה ג'ינג'ית

אבל יש להם איזו תפיסה של הרבי הוא האלוקים או משהו בדומה.

ועם זה קשה לי מאד לחיות, למרות שהרבי לא חי.

אבל מאמינה שזה בא לידי ביטוי בביטול שלהם לצדיקים בדורנו.

אז זהו שלא.R33

אני לא בטוח מאיפה זה מגיע, זה לא נכון, חסידים מכבדים רבנים, אם זה היה נכון אז לא היה להם מקום למשה רבינו ולרשב"י!

אכן יש להם יותר מפינה חמה בלב לרבי, לכל חסיד, אחד מחברי החסידים אמר לי " חסיד שלא מאמין שהרבי שלו הוא המשיח - אינו חסיד אמיתי" ( אלא שהדור לא היה זכאי ) אבל מכאן ועד להשוות לאלוקים שזו כפירה ממש,  הנוצרים עשו זאת וכן שבתאי צבי, ותראי להיכן הם הגיעו.

מהיכרות אישית ( ולא שאני מכיר הרבה חסידי ברסלב ) אבל הם דווקא מכבדים (בשונה מREDACTED ששמים קצוץ על REDACTED ועוד ועוד). 

לא הבנתי את הסיומת, מחילה.חתולה ג'ינג'ית

דיי אם הבנת את השאר.R33

אם הייתי רוצה להיות מובן לא הייתי מצנזר את זה. 

דווקא אני מכירה המון ברסלביםאלפיניסטית

וזו לא צורת ההסתכלות שלהם

יופי אז תרגיעי אותי עוד טוב?חתולה ג'ינג'ית

איזה פסיכית יצאתי יואו...

..אלפיניסטית
עבר עריכה על ידי אלפיניסטית בתאריך ט"ו בסיון תשפ"ב 19:16

בגדול ברסלב היום מפוצלת לכמה "קבוצות חברתיות", בגלל המאפיינים המיוחדים שלה והעובדה שאין אדמו"ר חי אז אין "סינון" קבלה.

ה"תנאי קבלה" לחסידות זה חיבור לתורת חסידות ברסלב וזה דבר משתנה בכמה אתה באמת מחובר ומיישם.

ככה שאני לא יכולה לומר באופן כללי על כולם איפה הם נמצאים.

חוץ מזה, המיינסטרים הברסלבי לרוב יהיה משוייך לקהילה עם רבה שהם מתייעצים איתו בעיני היום יום.

עכשיו בעניין "רבנו" (וואלה הכנסתם אותי למוד של "רבנו") היה גאון עצום שהטווה דרך עבודת ה' והיחס אליו הוא בהתאם, והוא באמת היה קדוש וגאון.

נ.ב. להיות ברסלבר זה כן משפיע על היומיום (כדאי קצת לקרוא את תורת רבי נחמן, זה עמוק ורחב מיני ים ויעיף לך את המוחין )

חח אשכרה.......בנות רבות עלי
(למה פסיכית?ריבוזום
זה ממש הגיוני לא להתחבר לשיטה מסוימת ולמצוא את עצמך יותר במקום אחר. כל אחת וכמה שזה משמעותי לה וזה עניין אישי אם יש יכולת להכיל את הפער הספציפי הזה בזוגיות.)
אז נראלי שענית נהדר...חמדת66

אני גם הייתי בהתלבטות דומה בעבר, והחלטתי שנקודות מסויימות אין מקום לפשרות בדיוק מהסיבות הנ"ל.

לפעמים לדברים כאלוכבר לא ישיבישער

יש משמעות מבחינת הבדלי מנטליות. וזה הרבה יותר משמעותי מהבדלי השקפה שבאמת יכולים להיות חסרי חשיבות.

(גילוי נאות: יצאתי פעם עם מישהי מרקע ברסלברי ואלו בדיוק היו המילים שלו כשנפרדנו)

וגם, מה הבחור מרגיש וחושב כש"האלוקים" שלו לא מוערך בעייניך? הרבה פעמים בדברים כאלה יש צד אחד שיותר קריטי לו.

מסכימה.חתולה ג'ינג'ית

כל השאלה היא האם במידה ואני צופה שייתכנו פערים כאלה עדיין כדאי לצאת ולברר מול האינדבדואל?

או להניח שככל הנראה זה מזמן מורכבויות כאלה ועדיף לוותר מראש?

זאת שאלהכבר לא ישיבישער

שקשה לענות עליה... עקרונית צריך לשקלל רווח מול הפסד (כוחות נפשיים, בזבוז זמן וכו')

אם את שואלת מה אני הייתי עושה - יתכן שכן הייתי מנסה לצאת לדייט אחד או שתיים, רק בשביל לראות האם שווה להמשיך ולבחון כמה הפערים גדולים והאם ניתנים לגישור.

במילים אחרות: תלוי כמה זמן את חושבת שיקח כדי לעלות על הפערים.

לכל חסידות יש סייגים משלהshaulreznik

החל מכיסוי ראש (פאה, מטפחת, כובע, קרחת ) ועד לחינוך הילדים (למשל, הורה חב"דניק לא יקנה לילדיו ספר שבו מצוירות חיות שאינן כשרות). 

לא לכולןאלפיניסטית

ולא כולם עושים אותם

אם ניקח את החסידויות הבולטות...shaulreznik

כגון ברסלב, חב"ד, גור וויז'ניץ, נגלה עשרות תקנות ומנהגים שיכולים להיות שלא לרוחו של מישהו שלא מקושר מספיק אל אותה החסידות. אני אישית מאוד מעריך את חב"ד, אבל לעולם לא אאמץ את החומרות הקשורות לפסח, כולל קילוף עגבניות ובישול סוכר.

נואלפיניסטית

אבל בדיוק לקחת את החסידויות שמאופיינות במנהגים, יש עוד עשרות אם לא מאות חסידויות ולא לכולן יש סייגים ברמה שמשפיע על היומיום או בכלל

בעיקרון בשום דברנפש חיה.
להיות באומן בראש השנה זה אחד הדברים הבולטים והמשמעותיים לחסיד ברסלב ,
חוץ מזמנים נוספים- שבת חנוכה, שבועות ועוד זמן שאני לא זוכרת כרגע.

זה לא אומר שום דבר
לא נתקלתי בביטול מטורף לדעת "רבנו" אבל כן ראיתי שמייחסים כיוון רציני לעצות שלו (העיקר לעבודת ה' )
הרב הפוסק של כל אחד מחוייב להלכה
רבי נחמן עצמו הזהיר את תלמידיו 'לא לזוז' מלימוד שו"ע כל יום. גם בשביל שידעו את ההלכה וגם בשביל ללמוד את זה כלימוד יומיומי.
ברור שכשהולכים לפי פסיקה *הלכתית* (הרב עובדיה או הרב אליהו וכד ) הולכים אליה כדי לשמוע ולקיים.
לא בכל דבר, ברור.
אני הבנתי שאחד העקרונות שמנחים את החסיד בברסלב זה להיות חכם. לא לבטל את החשיבה העצמית בפני הרב שאיתו הוא *מתייעץ בענייני החיים השונים*.
חסיד שוטה הוא חסיד המבטל את דעתו ואפילו לא חושב להפעיל אותה רק בגלל שרבו נדמה בעיניו כמלאך.

יש הבדל בין קבלת עיצה לבין הלכה מחייבת.

ואסיים בקיצון כדי שתביני שחסיד אמיתי לא אמור לנהוג ככה בקלות ראש.

אישה שכרעה ללדת, הרופאים אמרו ניתוח כדי להציל את העובר
האב התעקש לשאול רב
הרב אמר לא לנתח
הילד נולד מת.

לא חבל?
וכמו בערך כל הדברים בעולםאלפיניסטית

זה תלוי, תלוי מהי ההשקפה וכמה הפער גדול.

גם סה"כ פער יש בין כל האנשים ("כשם שפרצופ...") אני לא אמצא מישהו עם בדיוק אותן השקפות ובדיוק אותן ניואנסים,

אלא אם כן זו השקפה שהיא ממש דרך חיים אבל אז יש לה ביטוי בחיי היום יום.

ובאמת הדוגמא שהבאת היא חצי קנייטש, כי כמו שכבר כתבו פה, קשר לצדיק יש לו המון ביטוי בחיי היום יום.

נ.ב. לדעתי רוב ההשקפות באות לידי ביטוי באיזשהו אופן, ואם לא עכשיו בזוגיות אז אולי בצורה שהוא יחנך את הילדים.

ככה שמעניין לשמוע באמת דוגמא להשקפה שלא באה לידי ביטוי בחיי היום יום.

נו אז איזה ביטויים? זה מלחיץ אותי.חתולה ג'ינג'ית

..אלפיניסטית

אז אני ארכך את זה קצת,

יש חסידים מכל הסוגים,

ניקח לדוגמא את הקהילה שלי, אני משתייכת לחסידות כלשהי (פרטים שמורים במערכת),

והייתי מממקמת כל אחד מהחסידים בחסידות על רצף כלשהו ,

בצד אחד חסידים שבכל צומת דרכים בחיים ילכו לרבה לשאול מה לעשות,

מה שהרבה יגיד זה מה שיהיה, זה יהיה בענייני שידוכים, בחירת מקום לימודים, בחירת מקצוע,

מעבר דירה, וכן הלאה וכן הלאה (לא נראה לי שחסידים מתייעצים איזה אגרטל לקנות ע"ע קרלין)

המעגל הזה מעבר להיותו קשור לרבה הוא גם מחויב מאוד לקהילה.

ובצד השני אנשים שהקשר שלהם לאדמו"ר מתבטא שהם מבקשים ממנו לענות על שאלות שהם מאוד מתקשים להכריע בהם, או ברכה לדברים משמעותיים בחיים,

הם לא יתייעצו עם הרבה באופן יומיומי/שבועי והקשר שלהם לקהילה יהיה מינורי יחסית.

יש חסידויות עם מאפיינים שונים לגמרי, אבל בכללי ברוב החסידויות הסטנדרטיות זה כך

הדבר משתנה בין חסידות לחסידות, וזה גם תלוי איך מהי התפיסה של האדם

אז לא בהכרח שלקשר לצדיק יש המון ביטוי ביומיוםהָיוֹ הָיָה
לא?

אני מניח שאת לא מאלו ששואלים כל דבר וכו'. אז עד כמה את רואה המון ביטוי בחייך לנושא הזה של הקשר לצדיק?
נכון, לא בהכרח.אלפיניסטית

שאלה קצת אישית..

אני רואה המון ברכה (והאמת קצת מקנאה, כי אין דבר יותר מרגיע מלתת למישהו לבחור בשבילך) במי שמצליח להביא את עצמו לידי ביטול עצמי לצדיק, לי עצמי קשה עם זה,

גם הצורה של החסידות בימינו מפריעה לי (אב לבן ולא לתלמיד מובהק) אני מרגישה שהחסידים הופכים את האדמו"ר לאדמו"ר בעצם המלכתו עליהם, למרות שאני כן מבינה את הערך והטוב בעצם זה שיש דמות רוחנית מוגדרת.  

חוץ מזה יש לי עוד דברים בחסידות כיום שמפריעים לי וגם יש המון דברים יפים..(היריעה קצרה מלכתוב הלך מחשבה שלם..)

אני באמת לא שואלת כל דבר, אולי אפילו שום דבר, שאלות הלכתיות אני אשאל את אבא שלי או אבדוק לבד. הבחירות שאני מבצעת הן בחירות שמבחינתי (וגם מבחינת הורי) מוטלות עלי, אני צריכה לשקלל ולבחור לפי איך שאני מכירה את עצמי, ואני גם אקח עליהן אחריות בסופו של דבר. 

מענייןהָיוֹ הָיָה
התגובה שלך מעוררת כמה שאלות המשך, אבל אני לא אחפור.
לעניות דעתי השאלה לא רק האם זה מתבטא בחיי היומיוםאוויל מחריש
חלק מהשאלה האם זה חשוב נצרך, לדוגמה מישהי רוצה שבעלה יחיה חסידות כדוגמה לילדים.
מנגד יש חשוב כי מלמד על חסרון לדוגמה טבעונות למישהו שלדעתו טבעונות זה לא טוב.
השאלה היא אם הבחורה מוכנה לאמץ את מנהגי בעלה לעתידshaulreznik

הרי לא מדובר רק במנהגים אישיים שהבעל דבק בהם, כגון לנסוע לאומן, אלא בכל מיני תקנות שמחייבות את האישה. נניח, הבעל החסיד לא אוכל מצה שרויה בפסח, ואז על האישה להיערך בהתאם מבחינה קולינרית. 

זה תלוי על איזה חסידות אתה מדבר. חבד כן.נפש חיה.
יש לך דוגמה לחסידות "רעיונית" ללא מנהגים מחייבים?shaulreznik

אני יודעת על ברסלב שלאכל המנהגים הרעיוניים מחייביםנפש חיה.
הנסיעות בשאר זמני השנה בשונה מראש השנה
למשל

אני לא חסידה אז לא מכירה הכל.

אבל אין חובה לנהוג כמעריץ של רב שוטה
בכל מקרה...וזה לא משנה זרם או חוג.
איזה מנהגים מחייבים יש בברסלב?חתולה ג'ינג'ית

אני לא מכירה כלום חוץ מטיסות לאומן.

בכלל הבנתי שרבי נחמן התנגד לחומרות באופן כללי.

אסןר לאכול בצל חי...הָיוֹ הָיָה
נכוןאלפיניסטית

וגם צריך להיות בשמחה תמיד. סיוט.

זוועה. אני שמה שירי דיכאון בתור קונטרה להנהגתונפש חיה.
😅אלפיניסטית

כאלו אנשים אני צריכה, שליליים בדיוק כמו שאני אוהבת

סתם, אני נהנית לי עם שירי ארץ ישראל, לדינו, כאלה.נפש חיה.
גם חסידי, פסדר
.אבל אני שומעת מה שאני אוהבת
ומתאים לנו. משתדלת כן?
חוץ משירי עגבים שסתם לא מומלצים...
אוי לי.אלפיניסטית

בעצם שחושבים על זה יש שם שירים דיכאוניים למופת, לא יודעת אם זה תחת ההגדרה של זמר עברי אבל לפעמים שאני שמחה אני שומעת בלופים שיר מדכא של ביאליק וזה מיד מוריד לי את המצב רוח

בהחלט לא מומלצים

רחקה ספינתי מחופי מבטחיםנפש חיה.
אם רק הייתי מכירה את השיר 🎶אלפיניסטית

כן אה, תגגלי עופר לוינפש חיה.

או כמו שפעם קראתי לו "עופר בכי"
איזה שיר?אלפיניסטית

חחח נשמע ונראה אם אני מסכימה

לחזור לחייםנפש חיה.
ולמרבה האבסורדחתולה ג'ינג'ית

האנשים הכי עצובים שאני מכירה הם ברסלבים

דווקא הברסלב שאני מכירה חיוביםאלפיניסטית

מה זה עצובים? מעניין אותי מה נדרש מאדם לעשות בשביל להיות מוגדר "עצוב"

אנשים דכאוניים כאלה.חתולה ג'ינג'ית

כל היום מדברים על הבלבולים שלהם, על ההסתרות, על הריחוק. קשיי יום משהו.

שימי לב מה הרקע שלהם.יש טבע לאדם בלי קשרנפש חיה.
אולי זה להפךאלפיניסטית

אנשים קשי יום נמשכים לברסלב שתרפא אותם מהדיכאון

יש הרבה שאני מכירה שבברסלב הפכו אנשים שמחיםנפש חיה.
ומאוזנים
תראינפש חיה.
זה בהחלט עניין השמחה אצלם
אבל מה שאני שמתי לב ככה מהצד, שהדגש הוא על קרבת ה', עבודת ה' האישית שמתבטאת גם בהתבודדות ותפילה.
זה לא סותר בכלל את השמחה שזכינו להיות עבדי ה' ולא גויים, זה לא סותר את השמחה שזכינו לקיים עוד מצווה ועוד לימוד, יש כובד ראש את צודקת
אבל זה לא עצבות! רבנו הזהיר מאד מאד מעצבות וייאוש שמרחיקה את האדם מעבודת ה ולכן היא ממש שקולה לעבודה זרה .
מה שהוא כן שם דגש זה לב נשבר, שזה אומר להצטער שאני עדיין רחוק מעבודת ה ומהתענוג שבזה כמו ילד שמחכה בתור לטרמפולינה , הוא שמח שהוא בתור יודע כמה כיף לו, אבל הוא כבר היה רוצה להרגיש את התענוג בגן שעשועים ולכן מצטער שהוא עדיין לא שם, הוא לא עצוב! פשוט כל רגע שהוא ממתין, זה קשה לו בגלל החסרון.
אותו דבר החסיד. כל רגע שהוא ללא עבודת ה' ממחיש לו שהוא עדיין רחוק ממאוויו, ולען הוא נאנח על הריחוק בגלל שהוא רוצה אותו מאד וככה מזכיר לעצמו את הכיוון הרוחני שלו. בשום אופן זה לא עצבות!
מי שאת מכירה עצוב, כנראה פספס את הכוונה האמיתית של רבנו.

@חתולה ג'ינג'ית
חחחח. זה ממילא גם לפי הרמב"ם חרבות למעיים.חתולה ג'ינג'ית

קיצור לא מפחיד מדי אה?

לא.נפש חיה.
אני אישית עושה מה שבא לי
ומאפשרת לבעלי את עבודת ה' שלו
בכשרוצ הסכמנו על הנהגת הבית
אבל בעבודת ה לכל אחד יש את ענייניו
מול הבורא ית.
יפה. אשריכם.חתולה ג'ינג'ית

זה לא אסור באיסור מוחלט, פשוט שמופיע שכך הנהיגנפש חיה.
רבי נחמן
כנראה בגלל הסכנה שבאכילת בצל חי (כמו שמופיע בגמרא)
חוץ מזה ששמעתי שמפקפקים באמיתות הדבר הזה , לא יודעת מקור או משהו.
זה לא מצווה או משהו.
זה פשוט חומרא של החסידים בעקבות רבם.

את מבינה מה מפריע לי?חתולה ג'ינג'ית

עם זה אני יכולה לחיות. לא אכפת לי לא לאכול בצל חי, ואני ממילא נוהגת ככה בגלל בריאות.

אבל מפריע לי הקידוש הזה לכל מנהג של הרבי.

ואם הוא לא אהב בצל חי?

זו סיבה שהחסידים שלו לא יאכלו?

זה משגע אותי.

ופה בדיוק נכנסת השאלה העקרונית שלי.

פסדר בחיים עצמם זה לא מהותי. אבל הרעיון שעומד מאחורי זה הוא מהותי. ואני לא חיה איתו בשלום.

פייר לצאת עם גישה כזו?

בהחלט פייר, והדיונים יכולים להיות מאד מענייניםנפש חיה.
רק שימי לב אם הבנתי נכון שאת לא מתחתנת תוך שלוש פגישות, ממילא זה דברים שהולכים ומתבררים תוך כדי הקשר.
אצל הברסלבים שאני מכיר, זה כמו חזיר...הָיוֹ הָיָה
אל תגזים, מחילה.נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט"ז בסיון תשפ"ב 15:56
זאת הנהגה שאולי יצאה קצת מפרופורציה לא אצל כל החסידים.
אבל בשום פנים לא שייך לכנות אותה בשם של איסור תורה חריף מאד.
לא יעזור לך להתכחש למציאותבנות רבות עלי
כולם יודעים שבצל הוא חריף
נכון שהוא התנגד לחומרות , כי הן מבלבלות את האדםנפש חיה.
כך אני הבנתי מלימוד העניין
ומסיטות אותו מהתענוג שבעבודת ה.

זה קצת שונה מחומרה הלכתית שבה מי שנוהג רוצה להדר בקיום ההלכה הפשוטה.
אבל גם מי שמקיים את הדין בלבד הוא בסדר גמור, שלא יישתמע חלילה ההפך.
בקיצור, הדוגמה הזאת לא ממש מתאימה לשאלהחושבת בקופסא

אני חושבת שבתור "לא מתחברת לחסידות ברמה קיצונית" אני ממש לא אוכל לסבול מישהו שלא רק מקבל אותה בסבבה אלא ממש חסיד בעצמו.

זה פער ממש גדול, בהשקפה, באופי, וממש בחיי היום יום. 

אין לי רעיון לדוגמא טובה יותר, אבל היא צריכה להיות משהו שלא מעצב את כל תפיסת החיים כמו חסידות.

השאלה שלך טובה מאד! לא פסיכית כללנפש חיה.
תלוי עד כמה הבחורה מוכנה לאמץ את סט המחויבויות...shaulreznik

שיחול עליה אישית. כיסוי ראש כזה או אחר, חינוך הילדים בסגנון כזה או אחר (לא כל ספר ילדים שמתאים למשפחה ליטאית, יהיה מקובל על אבא חסיד), מידת ההיחשפות לחיים המודרניים (החסידים בד"כ יותר שמרניים מהליטאים). 

ההבדל שאמרת הוא גדולהיום הוא היום
כי זה משפיע על מוסדות חינוך, התנהגות וסדרי עדיפויות.

עדיף לחפש פערים קטנים יותר
שאלה טובהארץ השוקולד
האמת שאינטואיטיבית מרגיש שזה יפריע, אבל מעלה מחשבה
אותי זה כנראה היה מטריףחופשיה לנפשיאחרונה
אני ובעלי מתווכחים המון על דברים מסוימים אבל יש דברים שהם הרבה יותר מהותיים לי.

אני חושבת שהייתי יכולה לחיות עם זה אם הוא לא היה מתעקש לשאול את הרב על כל דבר, מעניין לשאול אותו אם זה היה יכול לעבוד בינינו מעשית אם הוא עדיין היה חסיד.
נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1

ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.

טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.

למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?

תהיה מתוך יאוש

נוצר לי הרושםintuscrepidam
שבנות נוטות יותר להגיע סגורות מראש ופחות עם פתיחות פנימית לחפש את הטוב בצד השני ואת דרך להתחבר. יש כמובן גורמים הרבה מסביב, אבל בסוף אם שני הצדדים מגיעים פתוחים להכיר אז ההתאהבות נוצרת ע"י החשיבה על הצד השני והמעשים כלפיו 
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המוח זה המשכן של העצמיות שלך 
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב

גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...

זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה

התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב. 

התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.

כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו 

לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגע

כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.

בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.

ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.

וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב

כי זה פשוט עוזר...פצל"פאחרונה

אהבה אמיתית זה דבר שנבנה עם הזמן והנתינה והקבלה וכל מה שזוג חווים

אבל את כל זה אין מספיק בהתחלה

וזה קשה או אפילו בלתי אפשרי לעבור את כל הדרך הזאת עד לשם בלי שיש לך כלום שמניע אותך

אז לכן הקב"ה ברא לנו את ההורמונים...שיתנו לנו את הכוחות בדרך להגיע לאהבה אמיתית

מסקנה מעוד דייט כושל:קנולפ

גבר רוצה אישה יפה (עם מידות טובות ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

אישה רוצה גבר יציב (עם שלוש תפילות ביום ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

המכוערות והבלתי יציבים רוקדים יחד אל הרווקות המאוחרת

זה לא הגיוני כי אני עדיין רווקההפי

דבר שני די כבר עם האין 

יש הכל גם גברים יציבים 

מצד מי הדייט היה כושל?מבולבלת מאדדדד

אם מצידך, אז זה מזעזע שאתה כותב את זה. רוצה להוריד כי היא לא יפה בעיניך? עניין שלך. אבל לכתוב שבגלל שהיא מכוערת היא רווקה, זה לא לעניין.

אם מצידה, זה עדיין לא בסדר שאתה כותב ככה על עצמך.

(וסליחה על ההבדל בין איך אני מגיבה כשזה קשור לבנות או לבנים. פשוט יופי זה משהו מולד ושאפשר טיפה לשחק איתו עם איפור וכדומה, אבל כמה תפילות אתה מתפלל ביום זו לגמרי בחירה שלך, וזה פשוט אומר שאתם לא באותו מקום ולא מתאימים)

ויש הרבה מאד בחורות יפות שהן רווקות, וגברים יציבים שהם רווקים. וכמובן מכוערות וגברים לא יציבים שנשואים. אז לא להכליל.

ואל תדאג, בע"ה שלך תגיע בקרוב🙏 המושלמת שלך☺️

(יופימשה
כולל מרכיב גדול של אנרגיה, לא רק מתנת הבורא והגנטיקה)
ועדייןמבולבלת מאדדדד

אנחנו מדברים על המקרה הסטנדרטי. 

ואני מבינה שעל השאר אתה מסכים איתי, אם לא הגבת על זה?

נכוןמשה

בכל מקרה לא מדברים ככה לא על הצד השני ולא על עצמך.

יכול להסביר מה הכוונה?שפלות רוח
את הכי יפה כשנוח לך😉מבולבלת מאדדדד
(נכון חלקית למה שהוא התכוון, לדעתי)
מילים כדורבנות אני בעדשפלות רוח

בואו נוריד לרמת הפרקטיקה..

אני אתחיל

די לאיפור

מוזמנים להמשיך

להגיע עם פיג'מהמבולבלת מאדדדד
אנרגיהמשה

אנשים עוד לפני שהם קולטים מראה חיצוני הם קולטים עם איזו אנרגיה הגעת לפגישה. מכיוון שאנחנו לא באמת מצליחים להגדיר "אנרגיה" (למרות שהגוף קולט אותה נהדר) אז אנחנו אומרים דברים אחרים.

למשל "היא מכוערת"  או "לא היה לי חיבור איתה" או "אני מרגיש לא נעים לידו". זה הכל שמות של אותו דבר. הצד השני לא עשה שום דבר רע במודע אבל אנחנו לא רוצים להיות שם. אז אנחנו צריכים להסביר לעצמנו משהו אחר.

מבין מה אתה אומרשפלות רוח

רק לא הצלחתי להבין איך זה קשור ליופי כל כך, אם מישהי יפה בעיניי אז היא יפה ואם לא אז לא, בלי קשר לאנרגיה שלה, יכולה להיות מישהי עם אנרגיה וואו אבל לא כזאת יפה-נכון שפה יש כאלו שיגדירו אותה כיפה כי היה להם כיף איתה וכו על זה אתה מדבר?

'כיף איתה'משה
זה מילה לנעים לי להיות לידה וליד האנרגיה שלה.
אנרגיה זה מרכיב כל כך חשוב?הודיה לה':)
ה- דברמשה

וכל השמות האחרים שלה. של אנשים שנותנים לתחושה הזו שמות אחרים.

כן את זה הבנתי דודשפלות רוח

אבל יש הבדל בין "היא יפה" שהכוונה שהיא באמת יפה בעיניי לבין להגיד שהיא יפה כי אני לא יודע איך לתאר שכיף לי איתה..לא חושב שיש בחור שיתאר ככה מישהי אבל איני מכיר ויודע כל אז יכול להיות שאנוכי טועה.

ולכן, וכו.

לעניות דעתי הרישא נכונה במידה מסוימת והסיפא לאintuscrepidam
יש הרבה נשים יפות אובייקטיבית, היופי הסובייקטיבי, זה שמתחבר עם האישיות הסובייקטיבית שמתאימה לי, זה מה שמכריע.

אבל גברים יציבים, לא חושב שזה כל כך נכון… 

כל כך לאאני:)))))
רדודהאופטימיאחרונה
איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))אחרונה
כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימיאחרונה

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מענייןארץ השוקולד
יכול לפתוח פה דיון על שיתוף והסתרה בהתחלה
יש הבדל בין יתרון שלך לבין טייטלמרגול

למשל, אם אתה לוחם ומתאמן הרבה וגם ממש אכפת לך מהחברים לצוות, וקופץ מתחת לאלונקה. זה חלק ממך…

זה דברים שאתה פרקטית עושה.

ומסכימה שהטייטל לא חשוב (גבעתי או סיירת מטכל? זה בעיקר טייטל)

להסתיר? נגד. לא חייב לספר הכל בדייט ראשון. אבל להתחתן בלי שהיא יודעת שיש לך דירה? אחרי שהתארס לא מספיק סמך עליה בשביל לספר?

או כשהם ממש היו כשהחתונה על הפרק וברור שזה רציני?

וכהערת שוליים אכתוב שגם מתגובה לטייטלים יש מה ללמוד על האדם… אין דבר שיותר מעורר בי בחילה מאנשים שמתלהבים על טייטלים…

נכון ממשתמיד בבטחהאחרונה

אני למשל ידעתי שבעלי הייטקיסט אבל רק אחרי שהתארסנו גיליתי במקרה כמה בדיוק הוא מרוויח. ורק שבוע שעבר גיליתי כמה יש לו בחסכונות...

אבל זה ממש תלוי אם זה בהסתרה או פשוט כי זה לא חשוב.

לא היה לי משנה הכסף, אס לא טרחתי לשאול, אבל אם הייתי שואלת הוא היה עונה בלי בעיה וזה מה שחשוב. זה בהחלט עוזר לביטחון של הקשר לדעת שהכסף הוא בכלל לא חלק מהשיקולים - הרי התארסתי איתו בלי לדעת מה המשכורת, אבל להסתיר בכוונה תחילה זה בעייתי

אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
10 נקודותארץ השוקולדאחרונה
עדיין רואה שנה פחותבחור עצוב
מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

שיש מתח והתרחשות בכל מה שקשור לתחוםadvfb
שיש יותר מדי רווקים/ות, אבל זה ידועהגבעות בלב תמיד
הוא לא הכי פעיל. כך שאין שאלה😅יעל מהדרום

לק"י

פעם הוא היה באמת פעיל...

(למרות שנראה לי שעכשיו שוב יש בו יותר פעילות).

שרוב האנשים פה בגיל הרלוונטיביינישנון
ותכלס הוא כולל הרבה שנים
זה לא נקרא פעיל.. וזה בעיקר טכנינוגע, לא נוגעאחרונה

פעם הייתה פה סוג של קהילה נקרא לזה.

היו דיונים מחכימים על כל המסביב, כולל דיונים תורניים מחשבתיים עמוקים, צחוקים בכמויות, גם מריבות..

היה אחרת לגמרי. אני חושב שגם לא מעט דייטים יצאו מכאן.

קבוצות וואצאפ שידוכיםראובן255
אשמח לקבל קישורים של קבוצות וואצאפ של שידוכים או שקשורים לשידוכים

אולי יעניין אותך