מה קורה אם לא מלמדים ילד לגדול?
אני אסביר:
אם יש תינוק שלא ילמדו אותו שום דבר?
ייתנו לו חום ואהבה אוכל, שתיה והכל!
אבל לא ילמדו אותו ללכת/ לזחול/ לדבר.
הוא ידע לעשות את הדברים האלה?
אני לא מדברת על קריאה / כתיבה.
אלא על ההתפתחות הראשונית.
מה קורה אם לא מלמדים ילד לגדול?
אני אסביר:
אם יש תינוק שלא ילמדו אותו שום דבר?
ייתנו לו חום ואהבה אוכל, שתיה והכל!
אבל לא ילמדו אותו ללכת/ לזחול/ לדבר.
הוא ידע לעשות את הדברים האלה?
אני לא מדברת על קריאה / כתיבה.
אלא על ההתפתחות הראשונית.
אני יודע למשל שאומרים להורים אם הילד מועד, תנו לו ליפול
ככה ילד לומד ללכת
ילד מסוגל לקבל וללמוד הרבה דברים לבד..
וזו גם השאלה שלי.
אם לא מלמדים אותו, הוא תופס מעצמו?
אומרים לו תגיד אבאאא, אמאאא...
הנה תפוח הנה כדור וכן הלאה..
בלחץ שילמד כמה שיותר מהר לדבר אז הם מנסים לעזור לו זה ממש לא מה שמלמד את הילד בסופו של דבר לדבר ילד מדבר כי הוא שומע אנשים סביבו מדברים אפשר לקדם את זה ע"י לדבר איתו הרבה מגיל קטן למשל אבל סתם להגיד לו אבאאאת אמאאא לא באמת מלמד לדבר (אולי זה יגרום לו באותו רגע להגיד את ההברה הספציפית אבל בלי לקשר אותה למשמעות מסויימת).
גם לא מלמדים ילד לעמוד הוא נעמד לבד כנ"ל לגבי ללכת לא חושבת שלהוליך ילד מזרז הליכה ובטח שאם לא מוליכים אותו זה לא ימנע ממנו ללמוד ללכת לבד.
בקיצור כל הדוגמאות שנתת לא אמורים ללמד אותם... ילד עם התפתחות תקינה ועשה אותם לבד.
יש אולי שיטות לזרז את התהליך, וגם הן מוטלות בספק...
בתחילה מלמדים אותו לעמוד
אח"כ ללכת עם להחזיק במשהו
אח"כ מלמדים אותו לעמוד לבד
ואז ללכת לבד.
אולי את התנועה הפיזית לא מלמדים אותו,
אבל מכוונים אותו.
זה נכון שעוזרים לו ללכת ועוזרים לו להישען על דברים ועוזרים לו כשמחזיקים לו ידיים בצעדים הראשונות וכו', אבל אין בזה שום אקט של לימוד ואין ראיה שזה מזרז את יכולותיו המוטוריות.
ואני עצמי פעם החזקתי את התינוק שלי (לא זוכר בן כמה חודשים הוא היה) כשהרגליים שלו נוגעות בריצפה כדי לנסות ולעודד אותו לעמוד, וחטפתי בו במקום נזיפה מקרוב משפחה שהוא רופא (אמנם לא רופא ילדים): "כשהוא יגיע למצב שהגוף שלו מספיק חזק בשביל לעמוד - הוא כבר יעשה זאת לבד. הניסיונות שלך לזרז אותו רק פוגעים בו".
ככה מלמדים ללכת.
לא?
כמו שציפור לא מלמדת את אפרוחיה לעוף וכמו שכלב לא מלמד את גוריו לנבוח או לקשקש בזנב.
הייתי מצפה ממך שתבוא עם מחקרים בנושא 
הטבעית ביותר, אז הוא נעל כמה תינוקות במגדל סגור עם מטפלות שחתכו להן את הלשון כדי שלא ילמדו אותם את השפה שלהם.
אחרי שנים בדקו אותם והתינוקות האלו כולם גדלו להיות אילמים.
ויש גם מקרים של ילדים שגדלים עם חיות ותלוי כמה זמן הם מבלים איתם לפני שמוצאים אותם אבל חלק מהילדים האלו הלכו על 4 והתקשו מאוד ללכת על 2.
(ובנוגע למה ש @פשוט אני.. אמר, נראה לי שזה עצם העובדה שהתינוקות רואים את כל מי שמסביבם הולך ומדבר, לא לימוד בצורה אקטיבית כמו להוליך אותם.)
תאורטית כל בן אדם יכול ללמוד כל שפה אם הוא גדל בסביבה שמדברים אותה. פוטנציאל פיזי יכול להתבטא רק בעזרת טיפוח מהסביבה.
פשוט אני..ממליא זה סתם דיון תאורטי.
אף אחד לא מציע באמת לעשות ניסוי מדעי שכזה במציאות.
(אני מקווה)
נכנסתי משם לקישור על ילדי פרא באופן כללי. ילד פרא – ויקיפדיה @פשוט אני.. לזה התכוונתי לגבי ההליכה. לגבי הסיפור, הוא אמור להיות בדיוני אם הבנתי נכון.
באופן מפתיע ולא מפתיע, יש שם הרבה מאוד מקרים מרוסיה וגם משאר ברית המועצות לשעבר.
הינה גוגל תרגום חלקי.
רוברט מאיאנג'ה (1982) איבד את הוריו במלחמת האזרחים באוגנדה בגיל שלוש, כאשר חייליו של מילטון אובוטה פשטו על הכפר שלהם, כ-80 ק"מ מקמפלה. לאחר מכן, רוברט שרד בטבע, ככל הנראה עם קופים חריפים, במשך שלוש שנים עד שנמצא על ידי חיילי צבא ההתנגדות הלאומית.
Saturday Mthiyane (או Mifune) (1987), ילד כבן חמש, נמצא לאחר שבילה כשנה בחברת קופים בקוואזולו-נטאל, דרום אפריקה. הוא קיבל את השם שבת אחרי היום שבו נמצא, ומת'יאן היה שמה של המנהלת של בית הספר המיוחד שלקח אותו. בגיל 17 בערך, הוא עדיין לא יכול היה לדבר, ועדיין הלך וקפץ כמו בן אדם. קוֹף. הוא מעולם לא אכל אוכל מבושל וסירב לחלוק או לשחק עם ילדים אחרים.[ בשנת 2005 הוא נהרג בשריפה.
ג'ון סבוניה, מאוגנדה, היה פעוט כשאביו הרג את אמו ותלה את עצמו. במקום להיכנס למתקן טיפולי, הוא הלך לגור עם קופים חריפים. במשך שנתיים הוא למד איך לחפש מזון ולטייל. הקופים הגנו עליו בטבע. כשהיה בערך בן שבע, הוא הוחזר לציוויליזציה. לדברי כפרי מקומי, צורות התקשורת היחידות שהוא היה מסוגל להן היו בכי ודרישה לאוכל, והוא היה "ילד פרא" שכולם חששו ממנו.
דינה סאניצ'ר, התגלתה בקרב זאבים במערה בסיקנדרה (ליד אגרה) באוטר פראדש, הודו בשנת 1872, בגיל 6. הוא המשיך לחיות בין בני אדם למעלה מעשרים שנה, כולל איסוף עישון, אך מעולם לא למד לעשות זאת. דיבר ונשאר לקוי רציני במשך כל חייו.
מרקוס רודריגז פנטוג'ה (בערך 1946, סיירה מורנה, ספרד) חי 12 שנים עם זאבים בהרי דרום ספרד. הוא התגלה בגיל 19. סיפורו של רודריגז תואר בסרט הספרדי-גרמני "אנטרלובוס" משנת 2010. על גילום רודריגס, השחקן הצעיר מנואל קמאצ'ו קיבל מועמדות לשחקן החדש הטוב ביותר בטקס פרסי גויה ב-2011.
אוקסנה מלאיה הייתה ילדה אוקראינית בת שמונה שחיה עם טרייר רוסי שחור במשך שש שנים. היא נמצאה בכלבייה עם כלבים בשנת 1991. היא הוזנחה על ידי הוריה, שהיו אלכוהוליסטים. הילד בן השלוש, שחיפש נחמה, זחל לתוך החווה והתכרבל עם הכלבים. ההתנהגות שלה חיקה כלבים יותר מבני אדם. היא הלכה על ארבע, חשפה שיניים ונבחה. היא הוצאה מחזקת הוריה על ידי שירותי הרווחה. [דרוש ציטוט] מכיוון שהיה חסר לה מגע אנושי, היא לא ידעה מילים מלבד "כן" ו"לא". עם בגרותה, לימדו את אוקסנה להכניע את התנהגותה הדומה לכלב. היא למדה לדבר בצורה שוטפת ומושכלת ועובדת בחווה חולבת פרות,אך נותרה מעט לקויה אינטלקטואלית. שנים מאוחר יותר, אוקסנה הודתה בתוכנית אירוח רוסית שהסיפור שלה היה מעט פחות דרמטי; בהוזנחה על ידי הוריה, היא חיפשה את חברת הכלבים ולמדה לחקות אותם מכיוון שהם היו מגיבים יותר מהוריה.
איבן מישוקוב, ילד בן שש יליד רעוטוב, רוסיה, חולץ על ידי המשטרה ב-1998 מכלבי בר, שאיתם חי שנתיים. הוא ברח מאמו ומהחבר האלכוהוליסט המתעלל שלה בגיל ארבע. הוא הרוויח את אמונם של הכלבים בכך שנתן להם אוכל ובתמורה הכלבים הגנו עליו. הילד הפך להיות "זכר אלפא" מהלהקה. כשהמשטרה מצאה אותו, הם הטמינו לו ולכלבים מלכודת על ידי השארת מזון במטבח של מסעדה.מכיוון שהוא חי בין הכלבים רק שנתיים, הוא למד מחדש את השפה די מהר.הוא למד בבית ספר צבאי ושירת בצבא הרוסי.
ילד צ'יליאני (Dog Boy) בן 10 חולץ לאחר שחי עם כלבי רחוב במשך שנתיים. בגיל חמש ננטש הילד על ידי הוריו. לאחר שנמלט ממוסד לטיפול בילדים, הוא הסתובב ברחובות עם 15 כלבים משוטטים. הוא בילה איתם את זמנו כשחי במערה ובחיפוש אחר מזון, לפעמים מצא שאריות בפחי אשפה. בשנת 2001 הובא מצבו לידיעת המשטרה. לאחר ניסיון חילוץ, הנער ניסה להימלט בקפיצה למי אוקיינוס קפואים. עם זאת, הוא נתפס ואושפז. הוא הפגין דיכאון ונטיות תוקפניות, ולמרות שהיה יכול לדבר, הוא רק לעתים רחוקות היה עושה זאת.
Traian Căldărar, רומניה (נמצא בשנת 2002) הידוע גם בשם "ילד הכלב הרומני" או "מוגלי". מגיל ארבע עד שבע, טריאן חי ללא משפחתו. הילד נמצא בגיל שבע ותואר כבן שלוש עקב תת תזונה. אמו עזבה את ביתה בגלל אלימות במשפחה, וטריאן ברח מהבית מתישהו אחרי שאמו עזבה. הוא חי בטבע ותפס מחסה בקופסת קרטון. הוא סבל מפצעים נגועים, עם זרימת דם לקויה ומחלת ילדים בשימוש במחסור בוויטמין D. טריאן נמצא על ידי מנולסקו יואן, שטייל ברחבי המדינה לאחר שמכוניתו התקלקלה. בסביבה נמצא גם כלב שנאכל. רבים מניחים שהילד אכל את הכלב כדי להישאר בחיים. כאשר טרייאן היה מטופל, הוא היה ישן בדרך כלל מתחת למיטה ורצה לאכול כל הזמן. בשנת 2007, טרייאן טופל על ידי סבו והצליח בכיתה ג' בבית הספר.
אנדריי טולסטיק (2004) גודל על ידי כלבים באזור מרוחק של סיביר מגיל שלושה חודשים עד 7 שנים. הוא הוזנח על ידי הוריו כי היו לו בעיות דיבור ושמיעה. עובדים סוציאליים שמצאו את הילד היו סקרנים מדוע הילד לא התקבל לבית הספר המקומי שלו. הילד הזה לא היה מסוגל לדבר מכיוון שחסר לו אינטראקציה אנושית והיו לו מאפיינים רבים של כלב, כולל הליכה על ארבע, נשיכת אנשים והרחת האוכל שלו לפני האכילה.
מדינה, ילדה בת שלוש שנמצאה ברוסיה בשנת 2013. מדינה חיה עם כלבים מלידה ועד גיל שלוש. היא ישנה איתם בקור, אכלה איתם אוכל ושיחקה איתם. אביה עזב אותה לאחר שנולדה, זה גרם לאמה להפוך לאלכוהוליסטית ולהזניח את מדינה. כאשר נמצאה על ידי עובדים סוציאליים ב-2013 היא הייתה עירומה לחלוטין ועסקה בהתנהגות דמוית כלב, כולל לעיסת עצמות. לאחר מכן אישרו הרופאים שהיא עדיין מסוגלת נפשית ופיזית למרות שהוזנחה כמעט כל חייה.
ילד אירי שגודל על ידי כבשים, דווח על ידי ניקולאס טולפ בספרו Observationes Medicae (1672). סרג' ארולס נותן עדות לכך שהנער הזה היה נכה חמור והוצג לראווה תמורת כסף.
ילד בן 14 הידוע גם בשם נער הכבשים (2009), נמצא בקירגיזסטן חי בתוך עדר כבשים. הוא גדל על ידי כבשים במשך 8 שנים. לא היו לו כישורי תקשורת ולא יכול היה להשתמש בשירותים. הוריו עזבו כדי למצוא עבודה והוא נשאר עם סבתו. סבתו טיפלה בו עד מותה.
Daniel, Andes Goat Boy (1990) חי בטבע כ-8 שנים. הוא התגלה בהרי פרו וגודל על ידי עיזים או לאמות. הוא הלך ורץ על ארבע עם עיזי ההרים. הוא שתה חלב עיזים, ואכל פירות יער ושורשים.
"ילד היען" – ילד בשם הדרה אבד על ידי הוריו במדבר סהרה בגיל שנתיים ואומץ על ידי יענים. בגיל 12 הוא חולץ והוחזר לחברה ולהוריו. מאוחר יותר התחתן והוליד ילדים. סיפורה של הדרה מסופר לעתים קרובות במערב סהרה. בשנת 2000, בנו של הדרה אחמדו סיפר את סיפורו של אביו לסופרת השוודית מוניקה זק, אשר ריכזה אותו לספר .
ויקטור מאויירון (1800) - ויקטור היה ילד פראי ביערות אבירון במשך שתים עשרה שנים. הנושא מטופל במידה מסוימת של ריאליזם בסרטו של פרנסואה טריפו מ-1970 L'Enfant Sauvage (בבריטניה: The Wild Boy, ארה"ב: The Wild Child), שבו מאמציו של מדען בניסיון לשקם נער פראי נתקלים בקושי רב.
מארי-אנג'ליק מממי לה בלאן, הייתה ילדת פרא מפורסמת מהמאה ה-18 בצרפת, אשר הייתה ידועה בתור נערת הפרא של שמפניה, המשרתת של שאלון, או הילד הפרוע של סונגי. מארי-אנג'ליק שרדה עשר שנים וחיה פראית ביערות צרפת, בין הגילאים תשע עד 19, לפני שנלכדה על ידי כפריים ב-Songy in Champagne בספטמבר 1731. היא כנראה נולדה ב-1712 כאינדיאנית של מסקווקי. (או "שועל"), והובאו לצרפת ב-1720;[34] או שהיא נולדה במקום לא ידוע ב-1721.מארי מתה בפריז בשנת 1775. מסמכים מראים שהיא למדה קרוא וכתוב בבגרותה, ובכך הפכה אותה לייחודית בקרב ילדים פראיים.
האני איסטוק (המכונה סטיב מהביצה) מקפובאר, הונגריה (1749). על פי מסמכים שנשמרו בקהילה הקתולית של קפווואר, ילד נטוש נמצא פעם ביער ביצות על שפת האגם על ידי שני דייגים. הוא הובא לעיירה קפובאר, שם הוטבל וקיבל את השם סטיבן. המושל המקומי לקח אותו אליו הטירה שלו וניסתה לגדל אותו, אך בסופו של דבר הילד נמלט ורץ חזרה ליער. מאוחר יותר, התפתחו סיפורי עם רבים סביב דמותו, המתארים אותו כ"חצי דג, חצי יצור אנושי" שחי באגם סמוך.
רמצ'נדרה (שנות ה-70 וה-80) - דווח לראשונה ב-1973 במדינת אוטר פראדש בהודו, בגיל 12 לערך, וכמי שחי אורח חיים דו-חיים בנהר קוואנו. הוא חולץ ב-1979 ונלקח לכפר סמוך. הוא הסתגל רק בחלקו לאורח חיים קונבנציונלי, עדיין העדיף אוכל גולמי, הליכה בהליכה מביכה, ובילה את רוב זמנו לבד בנהרות ובנחלים סמוכים. הוא מת ב-1982 לאחר שהתקרב לאישה שנבהלה ממנו, ושצרה קשות את רמצ'נדרה במים רותחים. ההיסטוריון מייק דאש משער כי גישתו הנועזת והבלתי אופיינית של רמצ'נדרה לאישה נוצרה על ידי משיכה מינית מתפתחת יחד עם בורותו לגבי המידות והטאבו התרבותיים.
נערת הג'ונגל הקמבודית (2007) - לכאורה רוכום פנג'ינג, שחיה 19 שנים בג'ונגל הקמבודי. מקורות אחרים הטילו ספק בטענות אלו. באוגוסט 2016, לאחר שפקידי ההגירה בילו שבועיים בבדיקת המקרה, האישה עזבה את קמבודיה עם משפחתה וחזרה לוייטנאם. התקשורת הווייטנאמית דיווחה כי אביה המולד גילה אותה באמצעות תמונות בפייסבוק. האישה מעולם לא למדה לדבר בזמן שחייתה עם משפחתה המאמצת בקמבודיה, ולפי משפחתה הווייטנאמית, היא הייתה כזו מאז הלידה.
שם לא ידוע, אוזבקיסטן (2007) - נער מתבגר שנמצא מתנהג כמו חיית בר ונוהם בהרי סמרקנד לאחר שדווח כנעדר ב-1998.
Ng Chhaidy, Theiva ליד Saiha, Mizoram, הודו (2012) - היא נעלמה בג'ונגל בגיל ארבע, וחזרה 38 שנים מאוחר יותר. כאשר נראתה לראשונה, היא הייתה עירומה, בעלת שיער ארוך ועם ציפורניים ארוכות, מה שגרם לה להיראות כ"אישה פראית".
הו ואן לאנג (2013) נמצא ב-Quang Ngai, וייטנאם. אביו, הו ואן ת'אן, לקח אותו לג'ונגל (והותיר אחריו אח, הו ואן טרי) כדי לברוח ממלחמת וייטנאם שם גדל במשך ארבעה עשורים בבידוד. עם הגילוי הוא בקושי דיבר כמה מילים בניב המקומי ממיעוט הקור . לדברי אחיו, הוא היה מעורער מבחינה התפתחותית כמו ילד ולא הצליח להבחין בין טוב לרע. הוא נפטר מסרטן הכבד ב-7 בספטמבר 2021, בגיל 52.
סתרי המדרגהכל הזמן מלמדים אותם!
כולנו בסדר גמור!
אפחד לא הולך עקום..

בדיוק נקראת ללמד...
הילד לא יודע שצריך להרים ראש ועדיין לא יודע להרים ראש,
ושמים לו משחק גבוה כדי ש...
1. לא לעשות כלום -לילד לא יהיו הרבה הזדמנויות להרים ראש כי הוא לא יהיה על הבטן זה כנראה יגרום לעיכוב מסוים בהרמת ראש אבל בסופו של דבר הוא יתהפך לבד ויתחיל להרים ראש (אלא אם יש בעיה מסוימת)
2. לאפשר לו ללמוד לבד ע"י זה ששמים אותו הרבה על הבטן זה כבר מספיק בשביל שהילד יתפתח תקין ובקצב הרצוי.
3. לתת לו מוטיבציה להרים ראש ע"י משחקים וכו זה יכול לעזור ולקדם אבל גם בלי זה ילד שנמצא הרבה על הבטן ירצה להרים את הראש.
ברור שהכי טוב שההורה עושה את 2 ואולי אפילו את 3 אבל גם בלי שום עזרה הילד כנראה ילמד לעשות את הפעולות אבל בעיכוב מסוים.
כל הדברים האלו הם לא ממש לימוד אקטיבי אלא סביבה מאפשרת (2) והוספת מוטיבציה (3). זה ממש לא דומה למצב בו מוליכים ילד או אומרים לו תגיד אבאאא שזה ממש ניסיון ללמד שלדעתי לא תורם וגם אם כן הוא לא הכרחי כי את רוב הפעולות הטבעיות הילד ילמד בעצמו.
אף פעם לא שמעתי ש"מתערבים" כך בהתפתחות של תינוק בריא. זה קורה באופן טבעי (עם סביבה שיש בה באופן נורמלי אנשים שהולכים ומדברים). רק אם יש עיכוב משמעותי אז פונים להתייעץ אם צריך "לעזור" איכשהוא.
חיים שלכן, אנחנו חופרים.
אני מתחילה לחשוד באמא שלי שזו הסיבה לכך שהלכנו כולנו בגילאי 9-10 חודשים..

חיים של

ילד שבחיים לא קיללו אותו, לא ידע מה זה מקלחת??
סתם צוחק.. ![]()
אבל נראה לי איפשהוא במקורות שלנו.
שאם יוולד תינוק [נראה לי כל אדם, לאו דווקא יהודי]
ולא ישמע שום צליל במשך 7 שנים. הוא יתחיל לדבר לשה''ק חלק.
שבדורות הבאים ילמדו עליכם?...
וואן גוך היה סמרטוט בחיים שלו. איכשהו אחרי שמת נהיה צייר ענק.
לוינס לא היה כל כך מוכר, ודאי לא רוב חייו (חלק גדול מחייו הוא היה בכלל מנהל בית ספר). היום הוא נחשב אחד ההוגים המודרניים החשובים ויש פקולטות שלמות שלומדות אותו.
ויגוצקי הוחרם בחלק גדול מחייו, והכתבים שלו התפרסמו הרבה אחרי שמת, רק אחרי נפילת מסך הברזל.
דה ווינצ'י היה חשוב מאוד בחייו, אבל נוסחאות שהוא הגה, תרמו לעולם המון שנים אחרי מותו.
יש"ו ויוחנן המטביל, בחייהם היו מהפכנים הזויים, והיום הרבה אנשים מעריצים אותם.
ועוד הרשימה ארוכה...
החתול הזמני עלול להפוך לקבוע.
בקטע של להשאיר משמעות לנצח בעולם
Lavenderאם כבר להיות מפורסם עכשיו יותר קורץ לי
אבל גם זה לא באמת
הייתי מעדיף שיזכרו אותי כמה שפחות.
יום ראשון שלי בעבודה.
השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.
הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום
מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.
אני אשאל בפעם הבאה. תודה!
אולי דוכן מיצים בפארק
או שערות סבתא ביום העצמאות
שאר המקומות מקבלים בעיקר אשראי
לאט לאט גם לא מקבלים מזומן.
לדוגמה היום הלכתי לקנות משהו בקניון
היו 2 ילדות-נערות לפניי שרצו לשלם במזומן
אבל הדוכן הזה מקבל רק אשראי
(רציתי לעזור. אבל לא היה לי כסף להחזיר להם עודף.)
לק"י
אף נהג מונית לא הציע לי.
זה מוזר שהכל עובר לאשראי. מה יעשו ילדים שהולכים לקנות....
מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.
זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.
לכן אני לא דואג לך
שיהיה לך בהצלחה רבה!
אנוני.מיתיש לכם המלצות לקייטרינג שאפשר לקנות אוכל מוכן לשבת? באזור המרכז והשרון...
אתם יודעים, לא כזה שמזמינים ממנו ל50 איש אלא כזה שקונים בו קצת הביתה. עדיף קייטרינג יחסית "בריא", כלומר מנות עם שמן ולא שמן עם מנות...
תבדוק בסניפים שקרובים אליך
בת"א, ברח' בן יהודה:
משלוחי אוכל ביתי בתל אביב - הו מאמא
יש לי אח שגר בקרבת מקום והוא קונה שם
בקיבוץ משמר השרון - 'בורדו'
אנחנו קונים שם שנים, לשבתות וחגים, כשאחים שלי גרו במעונות באוניברסיטה הצטיידו מידי שבוע משם.
להגיד שאני נהנית מזה שהבעל עבד קודם מהבית והיה פה כל היום והחליף תפקיד לכזה שהוא צריך ליסוע לעבודה?
בעלי עובד מהבית חלק מהשבוע וחלק נוסע ואני מעדיפה את הימים שהוא בבית, אבל לדעתי הוא ממש ממש חריג ביכולת שלו לעבוד תוך כדי ההמולה של הבית ולשלב הפסקונות כשהוא רוצה, יכול ומרגיש שזה חיוני. (אני לא חושבת שהייתי יכולה, אני חושבת שהייתי מסתגרת בחדר ועדיין עצבנית שמרעישים לי...)
האם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?
לדוג'-
ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.
לשדך רק אם כבר נשואים..
וכו'.
א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:
ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:
ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:
ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:
ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:
ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:
ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:
ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:
ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:
י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:
יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:
>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!
לכל דבר יש את הזמן שלו
אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.
ג
(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל… לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)
אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו
יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.
יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...
ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.
ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי
ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!
ככל שהגיל גבוה יותר -
קל יותר להגשים חלומות.
כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות
והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל
אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים
באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.
אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..
הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..
ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה
מסכים איתך לגמרי,
וחבל שככה הורידו לך.
(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)
ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר
אפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן!
כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל.
אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק
ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי...
אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף
בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן
שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) -
אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום
לראות לוויתנים במקומם הטבעי,
ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר
או משהו...
איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון.
ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות,
אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל -
מה הבעיה?.....
חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על
הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת
בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב
הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם)
אל תגזימו.
בטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים.
לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים.
אני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה
זה נותן מחשבות על החיים
כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום
כל אחד עבר וצמח
איפה אני יהיה עוד 10 שנים?
מכניס אותי קצת לעצבות על החיים
(יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים)
שעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי
אז עוד יותר מרגיש ככה

אמרתי משהו בסגנון לאדם גדול שהכרתי והוא ענה לי:
אני חי מהבוקר עד הערב כל יום (משהו כזה) - ברוך השם.
חושבת שטבעי שכבני אדם איננו יכולים לחיות כמו...פרה
למשל, ויש מחשבות וחששות ותקוות, אבל איך אומר
ד"ר הררי (אתר התבוננות פנימית) - אם המחשבות
אינן מהסוג שנושא פרי, לסלק אותן.
לא קל, אבל באמת, אם חושבים, החיים עוברים
כל כך מהר (מגילוכד' 40 בערך)....
כן. קל לדבר. בראש ובראשונה, אני מדברת
זאת לעצמי.
אאל"ט (אם אני לא טועה, אין לי כח לכתוב
זאת כל פעם מחדש), ד"ר אדהאן אומרת
לעטוף את המחשבה/חרדה הזו
עם נייר עטיפה נחמד, לקשור בסרט
נחמד ולהעיף אותה (אפשר עם בלון...)
למעלה.
ה ו א יקבל זאת באהבה, בהבנה,
בחיוך, בליטוף רך על הראש:
הכל בסדר, בני היקר, ויהיה
עוד יותר ועוד יותר ועוד....
ולדבר עם מישהו וכו' וכו'....
אתה שיא הצעיר. שיא!
עוד כל כך הרבה דברים
טובים עוד נכונו לך, בעזה"ש!
יודעת שאינך זקוק לנחמה,
סתם...
ל המשוגע היחידיאחרונהוגם להזכיר לי שאני עוד צעיר,
כי בקטעים האלה אני תמיד מרגיש כאילו יש הרבה
דברים שיכולתי לעשות בשנים שעברו ולא עשיתי
ואז זה גם מעציב
נראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם.
מכירה את הרהורים העצובים.
דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים.
דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך.
רק צריך לזכור לא לשקוע בזה...
איך בכלל אתם מודדים את זה?
מה נחשב הצלחה?
נשמע שחייך כרגע על מי מנוחות סך הכל
אפשר בתשלום.
אשמח להמלצות מנסיון.
אפשר גם לקבל קודים מהספריה להשאלה
יש גם ליבי