אז ככה!
קראתי ספר על צניעות
מפה לשם אני מפחדת לצאת לדייטים בגלל זה
ובכלל להסתובב ברחוב
היה רשום שם שגם אם בחורה מתנהגת בצניעות הנדרשת לפי ההלכה על מסתעפיה ואף יותר, יכול להיות שהיא נכשלת בלהכשיל גברים סוטים או לוקים בנפשם שנכשלים ממנה. ואין לה איך לחסוך את זה ממנה
זה אמתי? איך אני אמורה לחיות ככה?!
עזרה דחוף!אנונימי בלנ"ו
זה לא אמיתי, תלכי לת"ח חי ולא לספר מתadvfb
מי שכתב את הספר הוא רב חיאנונימי בלנ"ו
הרב רונן חזיזה
והוא מביא גם ראיות מחז"ל
כל כך מרגיז. באמת. פשוט שטויותחצילוש
נשמע כמו חוזר בתשובה לפני דקה וחצי שהכתיר את עצמו לרב שמטיף הפחדות ביוטיוב. תנוח דעתך. את בסדר גמור יקרה!
אז תשאלי אותו ישירות לקבל הסבר נוסףadvfb
הספר מת לא הוא...
..עברי אנכי
היה על הספר הזה דיון כאן בעבר, והיה עליו שרשור ארוך מאוד..
יש מה להתלונן על הספר הנ"ל.
לאאאאekselion
יש ספרים שהם בכוונה עם הפחדות קיצוניות כאלו
כדי להכניס לבחורות יראת חטא
אני ממש ממש לא אוהב את הגישה הזאת
מה גם שהיא מבוססת על שקר ברובו. לקחת זבוב ולעשות ממנו פיל.
לצערי יש תכנים ביהדות שעלולים לגרום לאדם לאבד את השפיות
אלו אסכולות אבסורדיות שליקטו דברים מסוימים בחז"ל והבינו את זה בצורה משובשת יותר מדיי.
מסוג הדברים שצריך להתפלל עליהם שישראל לא יפלו מזה..
עכשיו לגבי השאלה שלך, גברים סוטים ברחוב כמובן שיש.
אבל ממש לא כל אחד. מה גם שאם בחורה מתלבשת לפי ההלכה ומתנהגת בצניעות
אין לה מה לדאוג אלא אדרבבא הפוך, איזה קידוש השם זה ללכת בצניעות. בתקופה של היום שהמצב דיי פרוץ.. כל רגע זה נחת רוח להשם. אסור לך לחשוב שאת ח"ו מוקפת במפלצות..
ממליץ לך להימנע מתכנים כאלה
המון ב"הצלחה
יש פה טעות יסודיתשושיאדית
ואני לא ארחיב כי אין לי מספיק אמצעים וכו'...
אני אישית הייתי ממליצה ללמוד הלכות צניעות ממקור שאת מתחברת אליו, שיעורים נורמליים, אישיות שאת מקבלת ממנה ושיש לך עם מי להתייעץ ולשאול.
לא ממשהו שגורם לך לפחד מעצמך, כי זו ממש לא המטרה.
ובוודאי שלא למנוע ממך לצאת לדייטים...
תעשי את ההשתדלות שלך:)(:
ושימי מבטחך בה' שיסייע לך.
יותר מזה, אם הספר לא מחזק אותך אז אל תקראי!
לא כול ספר מתאים לכול בת.
בהצלחה!

יקרה..♥תפארת.
1. לא צריך להילחץ.. ה' רוצה שנעבוד אותו לפי היכולת והכוחות שלנו ולא מצפה שנשתנה בבת אחת.
2. אני מכירה את הספר הזה, וזה לא ספר שמתאים לכל אחת. גם לבנות שממש מקפידות על צניעות הספר הזה לא קל לקריאה. כל דבר שאני קוראת שם אני בודקת אם נכון לי עכשיו לעשות את זה או שזה גדול עלי\מייאש אותי. ומשתדלת לקחת בפרופורציות שאולי זה לא בדיוק ככה ואולי הוא התכוון למשהו אחר, ולא בצורה דיכוטומית של שחור לבן.
3. לפעמים בהמשך יש הסתייגויות, וגם אם לא- יש לרב קו טלפוני שיש בו שו"ת ואולי תנסי לשאול שם (המספר-2867*).
4. לפעמים כשקוראים משהו צריך להפעיל שיקול דעת- אם מישהי מקפידה על כל הלכות צניעות ויש גברים לא בריאים בנפשם שנכשלים ממנה, האם יש משהו שהיא יכולה לעשות? (להסתגר בבית זה לא אופציה ריאלית).
אם אין משהו כזה, אז היא לא תיענש על משהו שלא בידיים שלה. אין צורך לפחד.
לא נשמע לי כמו מישהו להתייעץ איתויעל מהדרום
יותר כמו לברוח מהספר שלו, שככה מפחיד אותה.
ולמצוא מישהו מאוזן ללמוד ממנו.
(לא רוצה לפתוח דיון, שלא יגלוש חלילה ללשה"ר)תפארת.
(רק אומרת שמההיכרות שלי עם האדם וספרים אחרים שלו זה לא ככה-הרבה יותר מתון ומכוון למי שקורא, ולא קיצוני. ולכן אמרתי לשאול, אולי הוא יסביר את זה וימתן את הדברים. אבל באמת הספר הזה הוא יותר קיצוני ולכן עדיף אולי שלא תכנס לזה (לי גם היה קשה לקרוא אותו, קראתי ממש מעט)
וואי וואי זה לא בריא! ולא נכון!אם רק נאמין
אני רק אניח את זה כאןלגיטימי?
(גוגל אומר שהיה על זה דיון בעבר).
האם הוא הרב הפוסק שלך?
התורה, ככלל, מדריכה אותנו איך לחיות. לא איך להסתגר ולהישאר רווקים.
אוקיי זה נראה מעוות לגמרישושיאדית
אפשר להפריך כל מילה שלו שם.
בהחלט עושה רושם רע.
פשוט לא נכון מה שכתוב שם...
תראי...בנות רבות עלי
אז .. יש מצב גדול שאם את תצאי לרחוב בנים יכשלו בך. בעל כורחך... זה סיכון מחושב ...
היא לא התכוונה לצאת לרחוב לשם יציאה לרחובשושיאדית
וחוץ מזה אין כל בעיה שבחורה תצא לרחוב (כמובן בצניעות שפויה)
אם היא נוהגת כהלכה ומתנהגת בצניעות ראויה ואעפ"כ יש אנשים שנמשכים אליה זו כבר אינה בעיה שלה.
יש גם חובת שמירת העיניים...
אבל ישנה גם מידת חסידותבנות רבות עלי
מקור בבקשהR33
כמובן ש"כל כבודה בת מלך פנימה" ( ובמיוחד לשיטת החרדים ).
ובל מכאן ועד מה שכתבת יש פעם קטנטן.
כתובבנות רבות עלי
אמר רבי אחא, אף על פי כן מת בנו בצמא, שנאמר (תהלים נ, ג) 'וסביביו נשערה מאד', מלמד שהקב"ה מדקדק עם סביביו אפילו כחוט השערה.
ואולי בדברים האלו, נרמז שיער האישה. מי יודע..
???R33
אל תכתוב דברים כהלכה פסוקה ולאחר מכן תכתוב "מי יודע".
צדיקים - משנצתדקו בדין - בעיברית מודרנית שמרו על ההלכה.
בלשון העם, אשכנזים יכולים לאכול בשר לא חלק ואידך זיל גמור.
...בנות רבות עלי
ולכן, למרות שזו אינה ההלכה, החובה של האדם להתקדם ככל יכולתו לעשות רצון ה׳ גם בדברים שאין בהם חיוב מהדין.
הופ כאן טעיתekselion
זו ממש לא חובה.
כל המחמיר תבוא עליו הברכה
אבל זו ממש לא חובה.
השם לא מצפה מאיתנו להיות מלאכים.
אלא לעשות את מה שצריך
(או לפחות לשאוף לקיים)
אישה יפה ככל שתהיה כל עוד היא מתלבשת צנוע ומתנהגת בצניעות יכולה ללכת בחוץ כמה שבה לה.
השם לא יתבע אותה על זה שהעיזה לצאת מהבית לקנות מסטיק במכולת.
והיא ממש לא סטייק מהלך, אם היא הולכת בצניעות ובחורים נועצים בה מבטים זה בעיה שלהם
לא שלה.
שתי שגיאות שגיתבנות רבות עלי
השניה, שאתה מכניס לי מילים לפה. סטייק מהלך, העיזה לצאת לקנות מסטיק וכו וכו. אני לא אמרתי את המילים הללו..
זה מה שאמרת:ekselion
"החובה של האדם להתקדם ככל יכולתו לעשות רצון ה׳ גם בדברים שאין בהם חיוב מהדין"
אין חובה לעשות מעבר לעיקר הדין - פשוט מאוד.
אתה כן חתרת לכיוון שעדיף שאישה לא תצא מהבית בגלל זה הבאתי את הדוגמאות האלו
בסדר .. השתמשתי במילה לא נכונה.בנות רבות עלי
אזחושבת בלב
אולי ישעשע אותו יותר שבנים לא יצאו מהבית כדי שלא יכשלו?
בוודאיבנות רבות עלי
לא הבנתי מה הקו שלך אחיekselion
בעצם בישביל לשמור על נפש בריאה עדיף שכל אחד מאיתנו כמה שיותר יסתגר בבית ולא יצא?
אני לא מאמין שאתה באמת חושב ככה.. זה לא מציאותי
להפךבנות רבות עלי
מאיפה אתה מביא את זה?R33
אפשר מקורות?
כי כל מה שעולה לי בראש זה נזיר שמביא קרבן.
טוב... נעצור כאן.שושיאדית
בנים יכשלו בעצמם. לא באף אחת.חצילוש
יום אחד, גברים שחושבים ככה יתחתנו עם אישה, אישה שבתפיסה שלהם היא מחטיאה בפוטנציאל ומסמלת פתיינות ותו לא. זה רע מאוד. לא רוצה לדמיין איך בעל שרואה כך את אישתו אפילו באופן לא מודע יחנוק אותה ויצמצם אותה, ויכנס לעניינים שהם שלה ורק שלה מול אלוקים. התחרפנו לגמרי..
מצטער אני נאלץבנות רבות עלי
אני לא חשוד בראייה אסורה (טוב נו,לפחות אני יודע את זה). ובכל זאת, אני מרגיש שכשמישהי נראת מעל הממוצע בהרבה ומאופרת בהתאם, מכשילה אותי בלי רצונה. אני אמנם מתגבר, אבל אין ספק שיש המון חללים שנופלים . לא לחינם כתוב ״אשתך כגפן פוריה בירכתי ביתך״ בביתך, ולא בחוץ. איה שרה אשתך? באהל.
ולכן, אני לא מתחשב באמירות שהגבר אשם באם יסתכל על אישה גם אם היא צנועה. אישה צריכה להיות בזוויות ביתה. קשה לבנות לקבל את זה? שילמדו קצת מהאמהות שלנו.
אני לא אומר שזו ההלכה, אני רק אומר שאולי מצפים בשמיים שאישה תעשה הכל בכדי לא להכשיל גברים עד כמה שידה משגת.
וואו. זה מבט לא מאוזן משום בחינהחצילוש
כל אחד יכול להיות לו משהו מוזר שימשוך אותו. אחד קשה לו לא להסתכל על אשת איש, לאחד קשה לא להסתכל על מתולתלות/מנומשות/שמנות/רזות/בלונדיניות/ברונטיות/בהירות/כהות וכו', אחד על מאופרות.. אין לדבר סוף!
אל תתן לי דוגמאות מאימותינו הקדושות, כי זה לא בר השוואה בכלל בשום צורה. אם אתה היית בדרגת אבותינו הקדושים אולי היה על מה לדבר. אבל גם גדולי הדור כיום לא ברמתם. ולא מלכחים את שולי גלימותיהם.
אז התירוץ הזה פשוט לא שייך. באמת.
אבל למה את כועסת עלי?בנות רבות עלי
אני מדבר על אדם שבשמיים הבינו שהוא הבין את החיים בצורה כזו, שהוא יכול לעשות יותר. שהוא מקיים את ההלכה על בוריה ועכשיו הוא צריך לעבור למה שלא מחייבים אותו. אם אני אוהב את ה׳ אני עושה גם מה שהוא לא חייב אותי. אם אני מקיים רק את הגדרים הרגילים, איפה האהבה פה?
לא ברור לי על מה יצא עלי הקצף. בכל אופן שכל אחת תעשה מה שהיא חושבת לנכון.
כועסת עליך? מה פתאום. מגיבה לדברים שכתבתחצילוש
ברור שאתה לא בדרגת האבות, לא הבנתי, זה לא פשוט לך? יש על זה גם מספיק מקורות בחז"ל..
האבות היו בדרגת נבואה, היום יש אולי דרגת רוח הקודש וגם זה למעטים ממש. זו מסקנה מתבקשת.
לא, זה ממש לא פשוט לי ..בנות רבות עלי
אני מאמין, שבכל אחד ואחת מישראל, קיימת נשמה שירדה דווקא לסיטואציות הקשות של הדור הזה, כי רק הן, יכולות לעמוד בניסיון. מבחינה כזו ישנה כאן מעלה גדולה מהאבות.
אתה רציני? בטח שנבואה מעידה על דרגהחצילוש
במעמד הר סיניבנות רבות עלי
מתוקף זה שיש להם נשמה יהודיתחצילוש
מזה מוריד ומעלהבנות רבות עלי
זה מוכיח שהבסיס קיים בכל נשמות עמ״י. לכן אמרתי שגם האבות ואנחנו שווים, אם כי לא במעשים הגשמיים.
יש אפשרות שעלו לדרגה כזאת באופן חד פעמיחצילוש
ואין להשוות בינינו לבין בני ישראל אזחצילוש
אני עדין מאמיןבנות רבות עלי
אני מסכים איתך שאין שיוויון וכל אחד נועד למלא תפקיד אחר ויש סדר מסוים שקבע ה׳. אני רק טוען, שיש בסיס בכל נשמה של יהודי שיכולה לקבל נבואה. זה לא סותר את ההירככיה שאת מדברת עליה. כוונתי שיש מהות, מהות עמוקה ובסיסית שדומה אצל כולנו.
זה לא שאם נסתכל בזכוכית מגדלת בנשמה של כל יהודי נראה דרגות שונות. בפועל, במציאות, יש היררכיה אבל זה לא סותר את עניין המהות. כתוב בזוהר, שבכניסת שבת יש נשמה יתירה ששורה על על הנפש, אם אין כסא לשרות עליו אז איפה היא תשכון? אותו דבר לעניין הנבואה- אם אין נשמה עם יכולת הכלה של נבואה, אז אי אפשר לקבל נבואה. מכאן יוצא לכאורה, שכל נשמה שווה, אבל בקביעה והסדר והתפקידים יש שוני שאסור להפך. וזה לחלוק על השלום, הזוהר מזכיר את זה בכמה מקומות .
לא מסכימה איתך שכל אחד יכול לקבל נבואהחצילוש
תגידי יש לי שאלה אליךבנות רבות עלי
ה׳ הוא שלם בכל שלמות, לא יתכן שיצא ממנו חלק אחד פחות ואחד יותר. את באמת מאמינה שיש נשמה יותר גדולה ונחשבת? בואי אני אזרום עם המחשבה שלך, במה זה מתבטא לדעתך? באמת מנסה להבין. מהי נשמה גדולה יותר? שמה?
את מכירה את הפסוק בעמוס? ז׳ יד׳ : ויען עמוס ויאמר אל אמציה לא נביא אנכי ולא בן נביא אנכי כי בוקר אנכי ובולס שקמים. מצודת דוד כותב על זה :
"לא נביא אנכי" - ר"ל אני לא הכנתי עצמי לנבואה ולא נתעסקתי בלמודה לשתחשוב שאני מקבל שכר על הנבואה ובעבור השכר הכנתי עצמי לה.
איך זה מסתדר עם מה שכתבת על הכנה לנבואה? של הזדכות וכדומה?
עוד פעם. יש דבר כזה נביא שנבחרחצילוש
אבל את לא שמה לב שאת סותרת את עצמך?בנות רבות עלי
לגבי זה -״ כי הקיום של המצוות שלאדם בינוני למשל יהיו מאתגרות יותר, לצדיק הם בנקל, כי ההכרה הנשמתית שלו בגודל ה' ית' והחיבור שלו אליו מאפשרים את זה יותר. ״
צדיק לא נולד ככה. צדיק יכול להיות מישהו שנאבק המון בדרך להגיע למדרגה שלו. אבל מסכים בגדול שיש נשמות רגישות יותר לרוחניות וימשכו למקום הנכון . זו לא הנקודה.
בקיצור, אני לא יכול להסכים איתך כשאת סותרת את עצמך בצורה מובהקת כל כך. ראי מה שכתבתי בהתחלה. תנסי לא להרחיב על השאר- רק על נקודת הסתירה הזו. אני באמת לא מצליח להבין איך את מגדירה נשמה כגבוהה? אם את אומרת שגם אדם פשוט יכול להגיע לנבואה ע״י חיבור פנימי כמו שקראת לזה.
לא נתתי הגדרה כזאתחצילוש
גם אם אעשה את כל הזיכוכיםחצילוש
...בנות רבות עלי
הדבר היחיד שעולה לי על נשמה יוצאת דופן שעליה כתוב במקורות שהיא שונה מהשאר היא נשמת המשיח.. ״לפני שמש ינון שמו״ ..
אם יורשה לי להתערב, דווקא חובת ההוכחה כאן היא עליךמבקש אמונה
מצד אחד יש הלכה
ואתה רוצה להגיד לבנאדם שילמד מהאבות ומהנביאים להחמיר יותר בטענה שאולי הוא בדרגה של נביא/האבות הקדושים - אתה זה שצריך להוכיח את דבריך 
אם זה סתם דיון מי נביא ומי לא, עניין הנבואה ומי זוכה לה ואיך וכו' כבר כתוב בספרים
מה שעולה לי בראש - דרך ה' לרמח"ל לדוגמא
יורשה לך להתערב .בנות רבות עלי
האמת שאני כבר בעצמי לא אוחז איפה אנחנו עומדים בוויכוח. אני סה״כ באתי ואמרתי שיש לבנות לעשות ככל שביכולתם להיות צנועות, כל אחת- בדרגתה*. ושיתכן שיבואו בתביעה למישהי שיכלה לעשות משהו שהיא לא הלכה יבשה, ולא עשתה. למשל הזוהר אומר שיבואו לאדם בתביעה שהוא שתק ולא אמר דיבורים טובים לחבר שלו כשהוא יכל,למשל, לעודד אותו (תוספת שלי).
״החשיתי מטוב וכאבי נעכר״ .
ככה הזוהר אומר על הפסוק הזה.
בקיצור, מכאן משמע שגם אם אתה לא עושה מעשה עדין יש עליך תביעה. כנ״ל לגבי בת שיכלה ליצור מצבים שיגרמו לה להיות יותר צנועה ..
כמובן שבפוטנציאלekselion
הנשמות של הדור שלנו ברמה גבוהה.
אבל להשוות אותם לאבות זה להרחיק לכת יותר מדיי.
אין מה להשוות בינינו לבינם אין מה לעשות.
כנ"ל להשוות בין האבות לאדם הראשון נגיד, אין מה להשוות.
.....בנות רבות עלי
תן מקור.ekselion
גם הגוים יצאו מאדם הראשון
וכן יש הבדל בין הנשמה שלהם לנשמה שלנו.
יש הבדל עצום בין אברהם אבינו לאדם הראשון, חז"ל אומרים שרק העקב של אדם
(שזה החלק ההכי שפל כביכול בגוף) האיר כמו גלגל החמה.
חווה לעומת שרה כמו קוף לעומת בן אדם.
אם אתה חושב שהחזל הזה רק בא ללמד כמה חווה הייתה יפה לעומת שרה אז סבבה.. יש גם כאלה שמבינים את זה ככה כמו ברמה של גנון. בפועל חז"ל באים ללמד אותנו כאן שהמדרגות בינהם היו כ"כ לא מציאותיים שאין מה להשוות.
אם זכרוני אינו מטעניבנות רבות עלי
לא נכון!R33
גוף נפש רוח נשמה חיה יחידה.
ולגויים אין את החלקים שיש ליהודים.
אני לא הולך לפרט בפורום זה.
בסדרבנות רבות עלי
והיכן מה שכתבתי סתר את זה?R33
אפילו שאתה מצטט שמע ישראל, ולא שימעי האנושות כמו שסוברים קונסרווטיבים.
( ואגב אתה כותב אתה תראה ועדיין לא מביא מקור! )
שאתה רואה בחילוקבנות רבות עלי
מעמד שקבעו לך לא מעיד על יתרון ותועלת שלך עליהם.
בבקשה לקרוא שוב את מה שכתבתי על החלקים.R33
אם אתה לא מבין, זה לא אשמתי, אני לא יכול להסביר, תשאל רב.
תודה מראש וליל מנוחה.
בטח שיש יתרוןekselion
קרא לי גזען
אבל יש הבדל של שמים וארץ מבחינת נשמתית בין גוי ליהודי.
ולא, אדם שקיבל נשמה של יהודי זה לא משהו שקבעו לו.
זו הנשמה שלו בחרה בזה לפני שבאה לעולם, אם תרצה אוכל לצרף לך מקור.
טוב אז על אותו אופןekselion
אני יכול לומר לך שהחתול בגינה שלי שווה בדיוק לדרגה שלך
כי הרי גם הוא נברא לא?
שובבנות רבות עלי
המילה דרגה, גורמת לאי הבנה בנינו. נאלץ להגדיר מהי דרגה.
חחח אתה סתם מסתבךekselion
אתה מבין שמה שאתה אומר זה ממש לא מדויק אז אתה משנה לנושא אחר.
מה אתה בא לומר עכשיו? שההופעה האלוקית נמצאת בהכל? טוב זה נכון.
ואיך זה קשור להשוואה המגוחכת שעשית לפני כן?
זה גם לא נכון. ודאי שיש נשמות שגבוהות מאחרותחצילוש
ממש לא נכון.שושיאדית
אתה משווה את הנשמה של אדם הראשון לנשמה של כל מי שירד לעולם לאחרונה?
ככל שהדורות מתקדמים יורדות שאריות הנשמות מגן עדן...
אני לא מקובלת אבל האבות הקדושים היו נשמות מיוחדות מאד, יסודות של העולם - אברהם אבינו העמיד את העולם ב10 נסיונות, כנגד 10 מיני טבעים שיש בעולם.
זה נראה לך משהו שנשמה מן הדור שלנו יכולה לעשות?....
טעות.
אם אתה מצוטט את הרב קוק אז אתה צריך להביא את כלR33
השיטה שלו, כולל ההתייחסות לנבואה ואת גמדים על גבי ענקים.
אתה לא יכול על דעתך לעשות איפה ואיפה ובמיוחד בלי להביא את המקור לדבריך!
וכמה שאלות ברשותךחצילוש
2. כנ"ל אותה שאלה על פרעה
3. איך יצא שראו את יצחק צוחק עם רבקה אשתו?
4. איך יעקב נשק לרחל?
5. איך מתמר שפיתתה את חמיה יצאה מלכות בית דוד?
6. איך היו נשים צדיקות שבאו להתייעץ עמן? דבורה הנביאה? חולדה הנביאה? איתן ה' לא דקדק?
8. למה התנ"ך רואה לנכון להדגיש יופי של אישה כאחת מתכונותיה הטובות? (האמהות, נשות דוד, אסתר וכן הלאה?)
יש לי עוד המון שאלות. והמסקנה, שלא פוסקים הלכה או הוראה לרבים מפרשנות שלנו לפשט המקרא. אנחנו לא קראים. לכן יש לנו הלכה ומורי הוראה.
...ekselion
3 זה באמת משהו שאף פעם לא הבנתי
ממש לא!ekselion
לבוא לקחת ראיה מהאימהות שחיו לפני 4000 שנה
להשליך את זה על המציאות של היום זה ממש לא במקום.
הרמב"ם פסק שאדם צריך לעבוד 3 שעות ביום ושאר היום ילמד.
במציאות של לפני 850 שנה אולי זה היה אפשרי לפרנס את עצמך ב3 שעות
אבל היום זה לא מספיק בישביל הנסיעה שלך הלוך חזור הבייתה.
אדם עובד מצאת החמה עד צאת הנשמה. המציאות השתנתה.
לכן כל ההשוואות האלה לא רלוונטיות.
"אני לא אומר שזו ההלכה, אני רק אומר שאולי מצפים בשמיים שאישה תעשה הכל בכדי לא להכשיל גברים עד כמה שידה משגת."
יופי אז אם זו לא ההלכה אז אל תאמר.
"אולי מצפים שתעשה הכל" לא! מצפים ממנה לקיים את ההלכה זה הכל.
אתה יודע שיש כזה דבר תופעה שאנשים נמשכים לכפות רגלים? הכרתי בחור כזה בצבא
מבחינתו כפות רגליים זה אשכרה משהו מיני.. אז מה נעשה? נחליט שכל הבנות לא יראו ס"מ מהרגל בגלל שיש כמה חריגים? לא.
חזקה שרוב העם נמשך לX אז ההלכה קובעת שX זה מה שצריך לשמור.
לא עכשיו להתחיל להשתגע
אין לזה סוף
סליחה. אני חולקת עלייך
:)(:
זה שהוא יענש לא סותר את זה שגם אנחנו ניענש כי אנחנו היינו המכשול.
בראשית רבה פרק כ"ו :והנה האבן המונחת במקומה ולא פעלה אָוֶן, אפילו גם היא עתידה ליתן את הדין, כל שכן אדם, שיכול להיזהר ולמנוע המכשול, שהוא האחראי ועתיד ליתן את הדין כשלא מנע את המכשול, וכל שכן אם האשה מתכוונת לגרום יצר הרע באנשים, גדול עוונה מנשוא, ויש לשים לב על זה.
אם אבן עתידה ליתן את הדין על זה שנכשלו בה אף על פי שאין לה לא דעת ולא הכרה אז מה זה אישה שכן יש לה בחירה.
בנוסף, אני לא מבינה את האשמות האלה על הגברים שבעיה שלהם ושהם א ב ו-ג איפה הואהבת לרעך כמוך עכשיו? איפה הערבות הדדית? לא אכפת לכן שיענש יהודי?
החכמנה אותי.
רק רוצה להגיד שלא משנה מה תכתבי זה יראה נחמדחצילים
(לא קראתי את השרשור או משו אבל הניק שלך בולט לעין)
אני אגיד לך מה הבעיהיעל מהדרום
שפותחת השרשור דברה על מצב שאשה הולכת בצניעות, אבל גבר עלול להכשל בגללה כי הראש שלו חולה.
אם גבר רואה אשה צנועה ובכל זאת חושב על כל מיני דברים- היא בטח לא אשמה.
״הראש שלו חולה״בנות רבות עלי
סליחה- גבר שרואה אשה וישר מתחיל לחשוב מחשבותיעל מהדרום
הוא חולה.
לא חושבת שזה מצב תקין או נורמלי.
לא מדברת על מצב נורמלי שגבר נמשך לאשה.
הקב"ה לא מעמיד אנשים בנסיונות שהם לא מסוגלים לעמוד בהם- ואם יש אנשים שכל אשה שחולפת מסובבת להם את הראש והם מאבדים את זה, אז כן, אולי לא נעים לומר, אבל יש להם בעיה קשה.
חח..בנות רבות עלי
אולי לא נעים לי לומר- אבל כאישה נשואה, את לא יכולה להבין התמודדות של גבר רווק. וממש לא אכפת לי שיחשבו עלי כל מיני דברים, אני לא מתיפייף ולא עושה חשבון .
גם כאשה רווקה אני לא אבין ראש של גבריםיעל מהדרום
תגובה מצוינתבנות רבות עלי
אבל יותר התרשמתי, שהיתה מישהי אחת שלקחה יוזמה לענות לעליהום המיותר הזה, שאפילו בנים השתתפו בו.
הבנים הם לוטשי העיניים והבנות הן הקורבן... חחח.. זה עדין מצחיק אותי
בדיוק, הם לא. והבנות ממש לא קורבןחצילוש
^^^חופשיה לנפשי
...אלפיניסטית
בוודאי שיש את עניין הערבות ההדדית, נשים מתלבשות בצניעות לפי ההלכה גם כדי "להקל" על שמירת עיניים אם אפשר לקרוא לזה כך.
אבל יש הלכה, חז"ל קבעו גדרות ברורים (בוודאי שניתן ומבורך להוסיף, כל עוד זה לא מונע ממך לחיות)
ברגע שאישה צנועה על פי ההלכה גם אם היא הייתה המכשול היא לא תענש. זה פשוט לא ריאלי.
נניח שקניתי מברג ושמתי אותו על השיש, מישהו לקח והשתמש בזה בשבת. בעצם אני הכשלתי אותו, אם לא אני הוא לא היה משתמש במברג ומחלל שבת, אני מקבלת עונש על זה? לא.
אני חושבת שלא כדאי להגיד "היא הייתה המכשול"חושבת בקופסא
מכשול במילון זה
1.תַּקָּלָה, דָּבָר שֶׁעֲלוּלִים לְהִכָּשֵׁל בּוֹ.
"פַּנּוּ-דֶרֶךְ, הָרִימוּ מִכְשׁוֹל מִדֶּרֶךְ עַמִּי!"
2.הַפְרָעָה, פֶּגַע רַע, דָּבָר שֶׁקָּשֶׁה לְהִתְגַּבֵּר עָלָיו.
"וְלֹא יִהְיֶה לָכֶם לְמִכְשׁוֹל עָווֹן"
מרגיש לי דוחה לתאר בחורה מסכנה שמתלבשת בצניעות בתור תקלה, הפרעה ופגע רע. המהות שלה קשורה למעשים שהיא בוחרת לעשות, לא למה שאיזו מוזר חושב עליה בלי שום השתתפות פעילה שלה בסיפור. עכשיו נגדיר אותה לפי המחשבות שלו?
מדברים פה על בחורה שלבושה בצניעות לפי גדרות ההלכהחצילוש
מזו החרטה הזו?!חדשכאן
כמה צעדים פשוטים:בנש"ק
ב. להבין שיש הלכה והיא ניתנה לנו מהקב"ה, ולא 'כמה רבנים עם זקנים שהחליטו" כמו שיש כאלו שאוהבים לומר, ואם את הולכת באמת (אבל באמת) לפי ההלכה, את נקייה מאלוקים ומאדם ואין תלונה כלפייך.
ובהמשך לכך - להבין שאם את הולכת לפי ההלכה ויש מישהו הזוי או סוטה שעובר עבירה בגלל זה - אז זה לא בגלל זה. זה לא בגללך, זו בעיה שלו ושלו בלבד. (רוצה דוגמא? אני מסתובב בתל אביב, לכי תדעי איזה סוטים והזויים אני "הכשלתי", אין לדבר סוף, מי שסוטה והזוי הבעיה היא שלו ושלו בלבד)
ג. לא קראתי אף פעם אבל הבנתי שהספר "מה את מבקשת" של אוריה מבורך מאוד מומלץ בנושא. רק שמעתי, לא יודע לאמת.
ד. לשנן שוב ושוב את סעיף א'. אין תיקון עולם גדול יותר מלהוציא את הטמטום מחוץ למחנותינו.
הבנים משתתפים בתעמולהבנות רבות עלי
עצוב, ניתן לראות את זה לאורך כל השרשור הזה.
מה הקשר בין הדברים?בנש"ק
כן, אישה שמתלבשת בצניעות לא צריכה להאשים את עצמה אם יש סוטים במיוחד ש"יאבדו את זה בגללה".
וכן, צריך *לחקור* כל תלונה, לא להאמין לה מיד ולא לגמור חיים של בן אדם על סמך תלונה.
איפה הסתירה פה?
אני לא אוהב את השימוש המוקצן הזהבנות רבות עלי
וכן, השימוש המוגזם במילים הללו, תורם רבות להלך הרוח נגד גברים באופן גורף.
אדם שיש לו ניסיון ממישהי שנראית טובבנש"ק
הגברים הנ"ל מוזמנים להסתגר בביתיעל מהדרום
במחילה על הציניות.
אם את עושה השתדלות להיות צנועה בלבוש ובהתנהגות אין סיבה שתחששי ממשהו. ואם מישהו רואה בכל דבר בעיות של צניעות- שיטפל בעצמו, ורק אז שיחזור ללכת ברחוב.
עיסוק יתר על מידה בענייני צניעות זה לא צנועאוויל מחריש
לצערנו יש הרבה אנשים שנכשלים בעבירות שונות, במידה והתנהגת כהלכה וכרוח התורה הכל בסדר ומי שנכשל שיעבוד על התאוות שלו.
את ממש מזלזלת בבניםהפי
דבר שני החטא הוא עליהם כל עוד לא באת להתריס .
דבר שלישי את יודעת מחר מגיע סוף העולם את כבר בחרדה, לא?
יופי לא לכל דבר צריך להאמין צריך לעשות סינון מה נכנס לראש ומה לא בטח לא ללמוד הלכות צניעות בצורה שעושה לך רע וחרדה.
תקשיבי אחותיאלפיניסטית
תנקי לך את הראש טוב טוב. הספר הזה מלא בבעיות אם הוא גורם לך לחשוב ככה.
צניעות נועדה לכבד אותך, במקום שנשים ישתמשו בגוף שלהם כאובייקט שנותן להן הטבות, הלבוש הצנוע מאפשר לפנימיות להיות יותר נוכחת, והשיח נקי יותר ממתח בין המינים.
ברגע שהראש שלך עסוק כל הזמן באובססיות האלו את מחזירה את עצמך להיות בחזקת אובייקט ואת מפסידה חלק חשוב בצניעות.
אם את לובשת לפי ההלכה זה מספיק.
כן. יכול להיות שיסתובב גבר ברחוב וח"ו ייכשל. זוהי לא אחריותך, את עשית מה שנדרש ממך על פי ההלכה. אם זה לא היה מספיק טוב אז ההלכה הייתה שונה.
בעיני זו תפיסה שגויה של הצניעותאין לי הסבר
כשאני מתלבשת צנוע אני מתלבשת כך בשביל עצמי, כי אני מכבדת את הגוף שלי.
יש לנו היום בעולם כמה מלכויות(כדוגמת בריטניה, דנמרק...) להלביש של הנסיכות והמלכות הוא תמיד לבוש צנוע באופן יחסי. מעמד המלוכה תמיד מתלבש באופן שמכבד את הגוף שלו, ולא כשל בני המעמד הנמוך.
ואת הבת של מלך העולם!! מלך מלכי המלכים! אז את נסיכת העולם! ברור שתרצי להתלבש צנוע! כי את נבדלת משאר העולם, ואת מכבדת את הגוף שלך. לכן תשקיעי בבגדים צנועים, תשקיעי בתכשיטים, כי את באמת נסיכה (אלא אם את לא מאמינה שה' הוא המלך ואנחנו הבנים שלו).
השרשור הזהבנות רבות עלי
את לא אמורה לחיות ככהחופשיה לנפשי
את אמורה לחיות בטוב ובשמחה
הינה המלצה על ספר יותר נורמליחושבת בקופסא
מה את מבקשת של הרבנית אוריה מבורך.
הספר מדבר ומנתח את כל התפיסות הקיימות לגבי מין וצניעות ומסביר את המקורות למה שהיא קוראת לו "התפיסה יהודית הבריאה" מבוססת מקורות חז"ליים ומוסברת ברמה רגשית ותפיסת הזוגיות ככה שגם מישהי שיש לה אנטי לנושא צניעות יכולה להתחבר אליו בלי הטפות ובלי הפחדות. גם מסבירה את העיוותים בגישה הזאת שנחשפת אליה.
ספוילר: היא מסבירה בין השאר למה העיקר של הלכות צניעות לא קשור בכלל להרהורי עבירה.
(אתמול הייתי בסטימצקי וראיתי שיצאה גרסא מורחבת בצבע ירוק, ניסיתי לדפדף בה כדי לראות מה ההבדל, יש כמה תוספות שוליות, אני מנחשת שאם לא קראת את הספר בכלל אז כדאי כבר לקנות את המורחב.)
יש כמה דברים בודדים שלא ממש אהבתי בספר, כמו הטבלה של הלכות מחמירות ומקילות. אבל באופן כללי הרבה יותר עדיף שתקראי אותו מאשר את ההפחדות האלו שמעוותות כל הגברים לסוטי מין ואת כל הנשים לסטייק מכשיל ועסיסי.
איך לא ברור לך שזה בלוף??בינייש פתוח
התורה היא תורת חיים, דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.
ואם את עדיין חוששת לכי לרבנים אמיתיים ותמצאי בקלות עשרות שיגידו לך להתעלם מכל זה
לכאורה נובע מחוסר העמקה במושג הצניעותכלי פשוט
אני ממש לא מכיר את ההלכות הללוקונז
אולי תקראי באתר הזה:
קשה לי עם שיח ההכשלה סביב צניעות - אקשיבה
וגם פה:
https://midrash.jct.ac.il/%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A9/%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9?q=%D7%A6%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA&duration=&mediaType=
וגם בזה:
ארכיון ז - מהלכות צניעות - פניני הלכה
לי אולי נשמע שאם את מתלבשת בצורה צנועה - הגיונית וסבירה ביחס לקהל היעד באזור אז זה מספיק. למשל בסימטאות של מאה שערים אולי תלכי יותר צנוע מאשר בסימטאות של תל אביב.
ראיתי ד"א שיש כאלו שמזכירים את הספר ואת הצנועים חכמה שמואל הבר שהוא מעמיק. אולי תקראי אותו (אני לא מכיר אותו אבל זה נראה ספר רציני)
את לא.חתולה ג'ינג'ית
צניעות היא משהו הרבה יותר פנימי ועמוק ולא מסתכמת רק ב"לא להכשיל גברים"
וגם אם יש לדברים בסיס ומקור,
לחיות מתוך שיתוק ועצבות ופחד זה לא אפשרי.
וחוצמיזה, יש עוד המון מצוות שכתובים עליהם כל מיני דברים מלחיצים ואף אחד לא עושה מהם עניין.
(ידעת נגיד שמי שלא כורע במודים על שיתפקקו כל חוליותיו הגב שלו יהפוך אח"כ לנחש ויעבור כל מיני גלגולים? יש מדרש כזה)
ה' רוצה אותנו חיים. לא קפואים למוות.
נראה לי מוגזם להיות אחראית על מעשי כולםדבש שלי
מה שמוטל על הבחור בצד השני זה לשמור על עיניו ועל המחשבות שלו.
תאמיני לי שגם אם תיהיי כולך עם בלון ענק מהראש עד הרגליים גם ורעלה אז יכול להיות את המשוגע שיראה את העיניים ויחשוב מחשבות…אין לזה סוף. זה אחריותו. את עשית שלך וכוונת הלב וההשקעה שלך בנושא - הם אלו שה׳ בוחן.
כל הכבוד בלי קשר על המחשבה, לא ברור מאליו…
אבל זו כבר הגזמה שאי אפשר לחיות איתה בימינו, מה תסתגרי בבית?!
לכל העונים תודה רבהאנונימי בלנ"ו
כואב לי שהדיון הגיע לכאלה מקומות. אני רק בתחילת הספר
לא יפה להוציא לעז בלי בכלל שעיינתם בו
אני רק בתחילתו, אני חושבת שגם אם הרב מדגיש שם את הדברים בצורה קצת מוגזמת
בסוף החשש ומה שזה גרם זה אצלי, הרב הזה הוא יהודי קדוש עם כוונות טהורות
וכנראה השפה שלו לא מתאימה לכל אחת.
הרב לפי איך שאני מכירה אותו עד עכשיו דוגל דווקא בשיטה של אהבה ולא הפחדה
הוא ממש לא מהרבנים האלו שיגידו "את אומרת שכיסוי ראש זה חם? בגהינום יותר חם"
ובדיוק לכן גם הפחיד אותי האמירות הללו. אבל היום קצת המשכתי לקרוא וראיתי שהגישה שם שונה, והוא הביא את זה כחלק זעיר ממשנתו.
למנהלים: אשמח שהשירשור ימחק או ינעל, הוא הרחיק לכת מכוונת הפותחת, תודה!
אני דוקא לא חושבת שהוא גלש, אבל ננעל אותויעל מהדרוםאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳