לקראת שלושת השבועותשימולבאלהנשמה

קטע שכתבתי לקראת שלושת השבעות | ערוץ 7

ובכללי- איך אתם מצליחים לזכור את המקדש ולצפות שיבנה?

וואו מאיפה הרגש הזה חי בך לכתוב ככה?נעה ונדה

ועם כישרון הכתיבה שלך זה בכלל...

הלוואי. הלוואי שזה יבער בי. בינתיים זה נשאר רק ברמה השכלית..

וואי אין עליך! תודה רבה על הפרגון (לב)שימולבאלהנשמה

ברור כמובן שאני לא מרגישה בעצמי את הרגשות האלה באותה עוצמה עליה כתבתי, 

זה הרגשות של הנער גיבור הסיפור. קשה לתפוס את תחושת האובדן באותה התקופה...

אנחנו כמו שבויים שנולדו בצינוק חשוך, שלא טעמו טעם חופש ולא מכירים מציאות אחרת, ולכן לא מרגישים שהוא חסר להם... כולנו. לא משנה כמה ינסו להסביר לנו מה זה להרגיש שאתה אדם חופשי,בחיים זה לא יעזור. לא משנה כמה נקרא ונלמד עדיין לא באמת נבין מה המשמעות של החוסר הזה...

אבל אפשר וצריך לבכות בדיוק על זה- על זה שאנחנו אפילו לא מבינים מה זה מקדש, שלא זכינו לטעום מהרגש הזה של לבוא בחצרות בית ה' ולבקר בהיכלו, ולנסות ללמוד ולתפוס בשכל וברגש כמה שאפשר ולהגביר את הידע בנושא המקדש 

אחרי החורבן אנשים לא רצו לחיות, לא רצו לאכול בשר ולשתות יין ולהתחתן, לא יכלו להמשיך בחיים

ולכן חז"ל תיקנו תקנות שמגבילות את האבל- כל מיני מעשים שבעיקר בשעת שמחה גדולה מזכירים שהשמחה לא שלימה בלי המקדש ויומי צום קבועים, כדי שלמרות החורבן נמשיך בחיים מתוך שמחה למרות שהיא לא שלימה ולא נתאבל יותר מדי.

אז לא צריך להתאבל ולכאוב יותר מדי  על החורבן ולשמור את זה לזמנים מוגדרים, ואף אחד לא מצפה שנחוש את התחושות של הנער בסיפור ח"ו, אלא לזכור וללמוד על המקדש, לרצות ולצפות שייבנה במהירה בימינו ולהפוך את הצייפיה אליו והדיבור עליו לחלק מהשיח שלנו ביומיום.

"כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בבנינה", בע"ה בקרוב ממש! והלוואי שנזכה שלא נצטרך לצום ביום ראשון כי תבוא הגאולה השלימה

ממליצה מאוד על הספר "יהודה" של יוסף כהן. מדהים ברמות אחרות ואחד הדברים שהכי עזרו 

לי לחוש כאב על הסיפור הנוראי של החורבן ולהצטער על זה שאין בית מקדש

סליחה על החפירותחיוך ...וזה עוד אחרי שיש כל כך הרבה מה להוסיף בנושא

כ"כ נכון.. תודה❤נעה ונדה

רק מדייקת את עצמי -שימולבאלהנשמה

כמובן שלא מתיימרת לומר שהסיבה של חז"ל לקבוע את התקנות האלו באופן כזה היא בהכרח "להגביל את האבל" שהיה בדורם, ואי אפשר לדעת  את כל הסיבות שחז"ל תיקנו כל מיני תקנות כי יש סיבות שהם לא אמרו (ולכן שומרים את תקנות חז"ל גם אם הם כבר נראות לא רלוונטיות או לא מבינים את ההיגיון מאחוריהם)

ברורנעה ונדה

יש הרבה מקומות שכשנותנים טעם לכל מיני הלכות זה עושה רושם שכשהטעם כבר לא רלוונטי אז גם ההלכה כבר לא רלוונטית, אבל ההלכה היא הרבה מעבר לכל סיבה כלשהי.

וואי איזה יופי!!אחי אהוביה

את כותבת מהמם!

הלוואי שנרגיש באמת את החסרון, ולא רק במח..

תודה רבה נשמה! שימולבאלהנשמה

הכל סיעתא דשמיא

אמן ואמן!

עד שלא נהיה במקדש בעצמינו לא באמת נרגיש כמה שהוא חסר לנו, אז בעצם זו בקשה שיבנה המקדש כדי שנרגיש ונבין באמת כמה הוא היה חסר לנומתפלפלקורץ

צום י"ז תמוז, מקפיצהשימולבאלהנשמהאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך