אז איך מעמיקים את ההכרות?בימאית דמיונות

ב"ה נפגשים תקופה, וכבר רוצים לדבר יותר עמוק ורציני

רעיונות לנושאים?

או איזה דברים שהם לא רק לשבת לדבר ולחזור לאותו סיגנון של סיפורים

לחלוק דברים אישייםפשוט עייף

לספר דברים שלא מספרים לכל אחד. לשתף על מחשבות, רצונות ותקוות.

תחשבי שהמטרה בסוף היא להיות עם מישהו שאת רוצה ומסוגלת לשתף איתו הכל ותתחילי לשתף במינון נמוך ולראות איך הוא מגיב.

בהצלחה!

וסבלנות. הרבה סבלנות. במיוחד אם זה הקשר הרציני הראשון שלכם.

חלומות, שאיפותadvfb

אירוע שהיית מגדיר אותו במכונן בחיים שלך, משבר שעברת...

התעניינות ביחס למשפחה הגרעינית.

אפשר לשאול על כך באופן ישיר אבל אפשר גם פשוט "לגלוש" לשם ושתף ואז שיתוף גורר שיתוף

נראה ליkaparalay
שזה יכול להתחלק לכמה 'כיווני עבודה'-
א. להתחיל לדבר עומק. כלומר, את אותן שיחות ספסל שיש לכם עכשיו אפשר לנסות להעמיק בעזרת השאלות הנכונות.
הוא יכול לספר לך שהוא עשה היום x, ואת תשאלי איך היה והוא יענה שy.
אבל אם תשאלי אותו איך הוא הרגיש ביחס לx, והאם הוא שמח שהיה y- זה כבר נותן פתח לשיח קצת יותר רגשי/אישי/עמוק.

ב. משהו נוסף שיכול להשפיע על העמקת השיח זה לדאוג שתהיה אינטראקציה טובה בין בפגישות- גם בסמסים וגם בטלפונים.
זה משמעותי כי האינטראקציה בין לבין יוצרת איזשהו רצף, ואז בפגישות אתם לא צריכים כל פעם להתעדכן מה עברתם מאז הפגישה הקודמת, ובאופן טבעי נוצר מקום לשיח יותר משמעותי.

ג. יש המון משחקים נחמדים שיכולים לעזור לך למצוא נושאים לשיחה ורעיונות לשאלות עומק. אפשר לשחק, אבל אם מישהו מכם מרגיש מוסך/לא בנח עם הסיטואציה את יכולה גם סתם לעבור על השאלות שמופיעות במשחק כזה לפני הפגישה..

ד. במקום לדבר- לעשות. חוץ מזה שעשיה משותפת יכולה להיות פתח להמון נושאי שיחה, וגם להעמקה של דברים שכבר קיימים ומכירים, עשיה גם הופכת אתכם (במידה כזאת או אחרת) משני פרטים לזוג, כזה שצובר יחד חוויות..
מה לעשות?
לבשל יחד, לטייל, ללכת לבאולינג, להתנדב..
לגבי א'פשוט עייף
פחות. שאלה חזקה לשאול את הבחורה. גבר לא יבין מה רוצים ממנו.
בטח שיביןadvfb

אז יש לו בעיהפשוט עייף
"איחרתי היום לעבודה והבוס כעס עלי"
"איך אתה מרגיש לגבי זה?"
"אני מרגיש שאני צריך לכוון את השעון המעורר 5 דקות קודם".
זו השפה שגבר דובר.
חחחkaparalay
מבינה למה אתה מתכוון, אבל אני לא בטוחה שחשבתי דווקא על הדוגמה הזאת כשכתבתי את האפשרות הזאת😅

מתלבטת קצת מה להגיד.
א. כי אלו לא צריכות להיות שאלות שיגרמו לו להישכב על כורסת הפסיכולוג ולספר על איזו טראומה שהוא עבר שמעצבת לו את החיים היום.
פשוט שאלות שנותנות פתח לשיח יותר משמעותי/עמוק/רגשי/כל התשובות נכונות.
ב. כי כמו שעולה מהדוגמה שלך, כמובן שצריך לדברים האלו פרטנר.
ג. אולי כן כדאי לחדד שלא בטוח שנכון לשאול את זה לגבי כל דבר, וגם לא כל הזמן.
ד. וגם לא בטוח שזה נכון לנסח את השאלה באופן ישיר..
העניין הוא לאו דווקא בשאלה 'איך אתה מרגיש', אלא בשאלה שתאפשר להעמיק קצת את השיח.
אז יכול להיות שאפילו בדוגמה שהעלית, אפשר לנסות..(;
נגיד מהתשובה של הבחור, אפשר לשאול אם הוא טיפוס יותר של בוקר/ערב.
או במקום לשאול על הרגשה כללית, לכוון לתחושה ספציפית.
נגיד- זה בטח קשה לקום כ''כ מוקדם בבוקר כדי להגיע בזמן, לא?
או אפילו- זה מלחיץ להיות בסיטואציה הזאת?
או סתם לשאול אותו על האינטראקציה מול הבוס שלו.
אפשר לשאול את כל הנ"לפשוט עייף

אבל צריך לזכור שגבר כשהוא מספר הוא "מעביר אינפורמציה" ובד"כ המחשבה שלו היא איך לפתור אתה בעיה. גישה שכלית.

השיח הנשי הוא באמת כל מה שתיארת - איך הרגשת כלפי הסיטואציה ולאו דווקא מה קרה בפועל או מה הפתרון. גישה רגשית.

גברים באופן כללי צריכים ללמוד את הסגנון השני של השיח כדי לדעת לדבר איתכן. זה ממש לא מובן לנו מאליו. כנראה שאתן צריכות להבין שהסגנון הזה כלפינו פחות רלוונטי.

ברור שהשיחה והמחשבה שוניםkaparalay
אבל גם עלול להשתמע מהדברים שאתה אומר שגברים הם רובוטים חסרי רגש שמתוכנתים למצוא פתרונות לבעיות.
אני מסכימה שצריך להבין שהצד השני 'מתוכנת' אחרת במידה כזאת או אחרת, וגם חווה את זה על בשרי חח
ועדיין, יש איזשהו אמצע, לא?(;
לכן גם אמרתי שצריך לחשוב על ניסוח וכו'
כי באמת שאלה שפונה באופן ישיר לרגש זה כנראה פחות מתאים (אגב, נראה לי שזה גם תלוי בשלב של הקשר..)
כוונתיפשוט עייף

היא שזו צורת המחשבה. זה לא אומר שאין רגשות, פשוט זו הדרך שהראש עובד.

הוא לא מצפה לתגובה רגשית לתיאור שכלי. אם הוא עצמו מעלה נושא כזה או שאת מעלה נושא שהוא בהגדרתו רגשי - אז זה יותר שייך.

למה יש לו בעיה?advfb

כי הוא גבר והוא יודע לדבר על רגשות ולהביע רגשות?

אפשר לעשות את זה בדרך יותר נורמליתחדשכאן
היא נתנה כיון..
גם לגברים יש רגשות וגם הם יודעים להתמודד איתם ולדבר עליהם.
לא חושב שזה קיצוני כל כך.ultracrepidam

כן, "הבוס כעס שאחרתי לעבודה"

- "איך הרגשת?"

- "זה מעצבן שתמיד אני מדייק ועכשיו הוא מתייחס כאילו אני תמיד מאחר"

- נכון, זה באמת מכאיב כשיש יחס כזה

או לחלופין

- איך הרגשת

- לא יודע. באמת אני קצת חי על הקצה מבחינת זמנים. אולי צריך לקום מוקדם יותר

- בהחלט אתגר, לנהל איזון בין הרצון לישון לצורך לקום.

(וכאן זה גולש לסיפורים/חוויות מעולם אחר לגמרי, אבל אתם עכשיו שותפים בתחושה שאתם חווים אתגר בתחום ניהול הזמן, ואתם באותה סירה. או לחלופין אתה באותה סירה והיא מבינה את האתגרים שלך)

גברים הם רציונליים, אבל יש לרובם הגדול רגשות

תסתכל על התגובה בהמשךפשוט עייף

הסברתי שם יותר.

אגב, גם בדוגמאות שהבאת - הוא יותר יתאר (שכלית) מה הוא מרגיש ולא יחווה זאת בשיחה.

ראיתיultracrepidam

אני מסכים שיש סבירות גבוהה שהוא יספר את זה בלי לחוות מחדש, והבחורה צריכה לקחת בחשבון שזה כך.

אבל גם אם אתה לא חווה את זה כרגע, עדיין אפשר להשתתף בתחושות שהיו לך אתמול, וזה בהחלט מעמיק את הקשר ואת תחושות השיתוף

אני לא חולק עליךפשוט עייף

אני רק אומר שזו לא התגובה שהוא מצפה לה וזה שהיא תשאל אותו לאו דווקא יגרום לתחושת שיתוף.

אם הוא יבוא מהמקום של לשתף את התחושה אז זה אחרת. 

ולכןultracrepidam

גבר צריך להבין שבדייט הוא צריך לבוא מהמקום של לשתף.

ואם הוא לא יודע, אז הבחורה יכולה ללמד אותו - אם היא תעשה את זה בתבונה הוא ממש יעריך אותה

ועדיין לא חולקפשוט עייף
פשוט תשים לב שאני מחלק בין אם הוא משתף ולבין אם הוא נשאל.
אגב, למה הוא צריך בכלל לשתף? לא מספיק ש"נחמד להם ביחד"?
אז שילמד שגם אם הוא נשאל, שישתףultracrepidam

היא תדע שכגבר הוא פחות מתחבר לנקודה מהדברים הרגשיים ותתחשב בזה, הוא יבין שהיא רוצה שישתף כמה שיותר ויתחשב בזה, והם יהנו מהקשר הזה. למה לשים שלט "אני גבר ואל תצפי ממני לרגשות", אם אפשר להשאיר פתק של "אני גבר ולא תמיד נוכח במבט רגשי, אבל אני משתדל ואת יכולה להזכיר לי אם זה חסר לך"

(ואני שומע נימה של התקפה? חבל, בוא נשאיר את הדיון נקי)

לומר דבר כזהפשוט עייף

שקול ל"שתלמד לדבר בשפה שלי ותפסיק עם השיח הרגשי".

גבר הוא גבר ואשה היא אשה. בדיוק כמו אתה לא בא לשנות את הזווית שלה, היא לא צריכה לבוא לשנות הזווית שלו.

אם הוא מעוניין לשתף באותו רגע, שישתף. אם הוא לא שם, אז לא. הוא לא צריך לעקם את צורת המחשבה שלו. 

אין לי מושג איפה אתה רואה התקפה. כתבת שלא חובה להעמיק את הקשר אז שאלתי למה צריך לשתף. זה הכל.

ממש לא מסכיםultracrepidam

חלק מההשלמה שבזוגיות זה שהגבר מסוגל להתחבר ולראות את נקודת המבט של אשתו, והאשה את של בעלה.

אבל שוב, זה לא מה שאני אומרפשוט עייף

אני אומר שהוא לא צריך לשנות את דרך המחשבה שלו,איך הוא מגיב לדברים, מה הוא חושב כשהוא מספר\משתף. זה לא סותר את זה שהוא צריך להבין מה היא רוצה כשהיא מספרת\משתפת.

לגבי ג- SO DO YOU מאוד מומלץאחות2

עוזר לפתוח נושאי שיחה 

סליחה על השאלה המוזרה - למה להעמיק?ultracrepidam

עד עכשיו טוב לכם ביחד.

מה את חושבת שתגלי שאת לא יודעת כרגע?

שיחות דייטים בדרך כלל משקפות חוויות משמעותיות יותר או פחות בחיי שני הצדדים. כל צד משתף בחוויות שלו, ומקבל את התגובה של הצד השני, וממשיכים משם. אם הקשר בשלב שהוא עמוק ונוגע לדברים מאד אישיים - שם יהיו השיחות, ואם הצדדים לא נמצאים במקום כזה - השיחות יהיו שיתוף רדוד יותר של החוויות.

זה לא בהכרח משקף את הקשר עצמו - יכול להיות שהחוויה הכי עמוקה היא לשבת ביחד לכוס קפה או מול שקיעה, ואת החוויה הזאת עוברים במשותף והיא חוויה כל כך עמוקה שאפילו אתם לא מסוגלים לתרגם למילים.

סתם הערה. חשיבה גברית כנראה. אבל שווה להסתכל על נקודת המבט הזאת

כי אפשר פשוט להתקעפשוט עייף

מכיר אנשים שיצאו 7-8 חודשים ורק אז הבינו שלא התקדמו לשום מקום.

שאלתי למה, מה הסיבה.ultracrepidam

האם התחושה היא שהקשר לא מספיק טוב?

לא כל קשר צריך שני שלבים

מה הכוונה ב"תחושה"?פשוט עייף

ובכלל - איך אנשים מחליטים להתחתן? יוצאים X זמן, ממלאים X חוויות במיכל ומחליטים שזהו?

אפשר (ולצערנו קורה) להפגש תקופות ממושכות והקשר נשאר ברמת "נחמד לי לבלות איתה". זה לא שלילי אבל כדי למסד קשר צריך יותר מזה.

תחושה = מה שחשים ומרגישיםultracrepidam

איך אנשים מחליטים להתחתן?

1 נפגשים למשך תקופה, נבנית חברות ברמה שכיף להפגש, כמובן המשיכה משחקת את התפקיד שלה, לשני הצדדים יש רצון להקים בית עם קווים דומים, טוב להם ביחד, והם מתחתנים.

זה המינימום (יש שמסתפקים בפחות מזה, אני לא הייתי ממליץ), כך התחתנו רבים מאבותינו.

ונכון, כדי להחליט להתחתן החברות הזאת צריכה להיות ברמה מסוימת.

2 אלטרנטיבה היא שיש קשר עמוק ומהותי, כל צד מרגיש שהוא מצא את הנשמה התאומה, את הדמות שמשלימה אותו, מי שנועד/ה לו, מי שמביאה אור לחיים שלו - ואז יש קשר שהוא זוגי במהותו ופשוט צריך למסד אותו

זה נחמד, ולמי שחווה את זה ולא הגיע לחתונה קשה לחשוב על חתונה בלי זה, אבל בהתחשב באפשרות #1, לכאורה לא הכרחי 

שניהם חייבים לקרות ברמה מסויימתפשוט עייף
לפני או אחרי החתונה. החשש הוא שנשארים רק ב1 ואז או שמבינים ש2 לא יקרה ונפרדים, או שמבינים אחרי החתונה ועובדים על זה אז או שנשארים בנישואים לא מאושרים וגרוע מכך.
מסכים.ultracrepidam

השאלה היא כמה נדרש #1, כמה נדרש #2, כדי שהם יהיו בנישואים מאושרים

(בהנחה שמדובר באנשים עם מודעות בריאה, נכונות לעבוד, וכו')

בדיוק על זה הדיוןפשוט עייף

ולגבי הערת האגב שלך - בדיוק על זה אני מדבר. על חוסר מודעות שיש וצריך דברים מעבר ל"סבבה לי איתה". זה דבר שלומדים עם הזמן והקשרים, זה לא מובן מאליו.

אז אנחנו לא באותה נקודהultracrepidam

אני מאמין שזוג שמתחתן מתוך רצון של כל אחד מהם להתחתן, ובחירה בצד השני להתחתן איתו - יכול לחוות נישואים טובים, ולפעמים זה עדיף על נישואים בגיל 35+ כי "צריך דברים שהם מעבר". נכון, יש דברים שהם מעבר, אבל לא כל אחד מוצא, ולא בהכרח כדאי לחפש,  ואולי גם יש דרך לבנות את זה, בטח בשלב מוקדם מספיק - ואולי גם בשלב מאוחר.

אתה מביא כאן 2 קיצוניותפשוט עייף

ומתעלם שוב מעצם הדבר. האם הרצון הזה מבוסס על דבר אמיתי (בפועל או בפוטנציאל) או על חוסר מודעות.

ההנחה שלך היאultracrepidam

שבהכרח הבסיס לזוגיות הוא משהו מעבר לזה שיש איש ואשה שהם חברים טובים ובונים בית משותף

אני חולק על ההנחה הזאת.

אני לא מניח שזוג כזה הוא לא מודע לזה שלא יהיה להם משהו "מעבר", אני פשוט מניח שטוב להם כך

(ואני כן חושב שהם בסופו של דבר יכולים להיות מאושרים מאד)

אז אני לא אומר שהדבר הזה הוא "אמיתי" או "לא אמיתי", אני פשוט מוותר עליו מראש (או לפחות על 98% ממנו)

זה לא מה שטענתיפשוט עייף

טענתי שצריך מעבר ל"סבבה לי איתה".

לפי הטענה שלך אנשים צריכים להפגש X פעמים בבית קפה, X פעמים בפארק, X פעמים בבלון פורח, לצבור נקודות וברגע שמגיעים לסכום כלשהו להתחתן.

זה לא עובד ככה. אני מעריך שיש לך קצת ניסיון. היו לך מספיק קשרים שהיה לכם כיף ביחד ויכלתם להמשיך גם שנתיים עם הכיף הזה. מה קרה? למה לא התחתנתם? מה היה חסר?

ממש לא מה שאמרתיultracrepidam

אמרתי שצריך רצון להיות יחד. חברות קרובה ויותר מזה. כיף לך (בדרך כלל) לראות אותה ולשמוע אותה. אם היית צריך ללכת לחופשה זוגית, היא היתה הבחירה שלך.

איך מגיעים לזה?

תפגש מצדי בתחנת רכבת, העיקר שבאמת תבנו משהו ביניכם.

בנקודה היא שאם לא כיף לך לפגוש אותה, באיזשהו שלב זה מתחיל להיות משעמם ומיותר ואפילו מעצבן, ואז פשוט מפסיקים

לפעמים יש עליות וירידות, או סתם שעמום, הקשר לא מספיק טוב כדי להתקדם ולא מספיק גרוע כדי לחתוך, ואז באמת יש דילמה. אבל תוך חודשיים אמורים להבין שזה המצב ולקבל החלטה - או לחתוך או לחשוב על דרך לשנות את הסטטוס ל"כן מספיק טוב כדי להתקדם".

אז נישאר בזה שאנחנו לא מסכימיםפשוט עייף

שאלה אליך - אין לך אף אחת בעברך שנהנתם מאוד, עד היום אתה חושב עליה בתור בחורה מדהימה אבל אתה יודע שאתם פשוט לא מתאימים?

נסכים על זהultracrepidam

אני כופר במושג של "התאמה".

אם טוב לשניכם ביחד, ואף צד לא מצפה מהצד השני למשהו שהוא לא מעוניין לעשות (שמירת שבת/צניעות/חוקי תנועה, לדוגמה), מה עוד צריך?

כן היו מצבים שבהם היו דברים חיוביים מאד ודברים שליליים שגרמו לזה שהמחיר על הקשר הפך להיות יקר מדי. אבל אז מדובר בהנאה/קשר טוב מול סבל, לא בקשר טוב מול חוסר התאמה

תקרא לזה איך שאתה רוצהפשוט עייף

אבל תענה לשאלה - לא היתה לך אף אחת שהיה לכם מצויין, יכל להמשיך להיות לכם מצויין אבל הבנתם ש"זה לא זה" (או איך שתרצה לקרוא לזה)?

עניתי לשאלהultracrepidam

לא, אם מצוין והצפי הוא שיישאר כך ויותר מכך, אז זה זה, ומתחתנים.

לא צריך להיות "מתאים" ואין "זה" חוץ משאלת ה"כיף לכם ביחד ואתם רוצים להישאר יחד"

אז נסיון החיים שלנו שונהפשוט עייף

ואולי לכן גם העמדות שלנו.

או העמדות שונות ולכן נסיון החיים. אופציה.ultracrepidam

במקרה שליפשוט עייף

מדבר חד וחלק מניסיון. עברתי לא מעט בתחום הזה.

הדיון קצת סטה - אתה לא מכיר אנשים שבזבזו זמן על קשר שלא צמח לחתונה בהמשך למרות שהיה להם טוב (ויכל גם בהמשך)?

בכנות, לא מבין את זהultracrepidam

מה צריך כדי להתחתן חוץ מבחור ובחורה שכיף להם ביחד והצפי הוא שגם בעתיד יכול להיות הם כיף?

ולכן גם אם שמעתי על אנשים כאלה, אני לא מבין על מה הם מדברים

קשר, התאמה, שייכותפשוט עייף

המון מילים לאותו דבר.
אני יכול לומר לך שהרבה מאוד זמן הייתי בהבנה שלך ובאמת לא יצרתי קשרים רציניים (אורך זה לא מדד).
כפי שהזכרת למעלה - פגשתי מישהי שלימדה אותי ומאז אני רואה הכל אחרת. אני בעצמי גרמתי לכמה שנפגשתי איתן בהמשך להכיר מה זה קשר רציני.

עכשיו אני הולך לשתות בירה ולעשן כדי להזכיר לעצמי שאני גבר אחרי השיתוף הזה חושף שיניים

מזמין אותך להסבירultracrepidam

באמת אשמח לשמוע וללמוד

אולי כדאי לפתוח שרשור נפרד

אפשר גם בפרטי

הייתי שמח (באמת)פשוט עייף

אבל זה פשוט תהליך שעברתי במשך הרבה מאוד שנים ופתאום כשפגשתי מישהי עם פוטנציאל התאמה זה יצא איתה לפועל. הרבה מזה זה יכול להפתח ולהקשר רגשית (גוועלד) עם מי שמולך.

מאז שחוויתי פעם אחת הבנתי מה אני מחפש והצלחתי למצוא ולהוציא לפועל בקשרים אחרים.

אל תתפס על המינוחים המדוייקים, באמת שאני לא יודע איך לנסח את זה בכתב.

המצחיק הוא שאני אדם שכלי (מאוד) [מאוד] {מאוד} ודווקא בתחום הזה מצאתי את היכולת ליצור קשר רגשי והוויתי.

עד כאן השיתוף. גם ככה הגזמתי.

תודה, וחבל שאין ביכולתך להסביר בפירוטultracrepidam

מצטערפשוט עייף

אני באמת חושב שזה פשוט משהו שאדם צריך לעבור.

יכול להיות שיש מאמנים לזה ודברים כאלו, אני פחות מתחבר לנ"ל.

מבין מה שאתה אומרultracrepidam

אבל אם תהיה מסוגל לבטא במילים, יהיה אפשר להתייחס לזה.

יכול להיות שזה בהחלט מה שמוכר לי ואני פשוט קורא לזה בשמות אחרים, ומתייחס לזה אחרת.

אוליפשוט עייף

וחסכנו ויכוח של כמה עשרות תגובות

אני יכול לבטא במילים, פשוט לא בכתב.

זה בין החסרונות בביטוי בכתבadvfb

בעיקר מעניין אותיadvfb

מה כל כך דחוף לך להציג את התדמית הגברית כפי שאתה מציג?

וואו. היה מרתק לעקוב אחרי הדין ודברים שלכםכבר לא ישיבישער

אני מבין מה @ultracrepidam אומר, ואישית מזדהה עם מה שאתה כותב, ואני די משוכנע שזה פשוט טיפוסים שונים.
יש אנשים שקריטי להם הקרבה והעומק שאתה מדבר עליו, ויש אנשים שמספיקה להם החוויה והכיף של אולטרא. 
וזה בדיוק הנושא שנסיתי לכתוב עליו פה: גילויי חולשה | ערוץ 7 

הבהרהפשוט עייףאחרונה

עברתי שוב על הדיון וראיתי שהתמקדתי בנקודה מסויימת שעלולה לתת תמונה לא מאוזנת.

תקופת הפגישות (ארוכה ככל שתהיה) היא רק הכנה. העבודה האמיתית והבניין מתחילים עם הנישואין.

הקשר שתיארתי נבנה ונמשך במשך כל חיי הנישואים ממדרגה למדרגה. כך צריך להיות.

בעולם אידיאלי היינו שמחים להשאיר אותו לאחרי החתונה ולדעת שכל כוחותינו מושקעים אך ורק בבן הזוג שלנו בלי שהשארנו מעצמנו חלקים בדרך.

היות שבמציאות שלנו אנחנו צריכים להפגש ולהכיר כדי להחליט זה יכול להופיע גם קודם. היות שחתונה מבוססת על קשר רגשי יש גם לזה מקום אבל כאמור יש לזה גם את החסרונות שלו.

בפועל כדי להחליט מספיק לדעת שיש את היכולת וההתאמה כדי שהקשר הזה יבנה בהמשך הדרך.

הסיבה שהדגשתי את הצד של יצירת הקשר היא כי יכול להיות מצב שבו זוג מבלה חודשים בזה ש"טוב להם ביחד" ולא מבינים שבהמשך צריך יותר מזה.

אני מכיר באופן אישי אנשים שבזבזו חודשים ושנים(!) על קשר כזה שלא התקדם לשום מקום. ניסיתי לתת תיאור של "טעימה" ממה שצריך להיות כדי לנסות לפקוח קצת את העיניים ולחסוך צער מיותר.

כי הוא פשוט העלה את הנושאבימאית דמיונות

והאמת,

מפריע לי שאני סגורה 

עם כמה מהחברות אני פתוחה הרבה יותר

היית יכולה להגיד לו שיפתח שרשור על זה בעצמו...ultracrepidam

אנחנו פשוט אכלנו ודיברנו תוך כדי הליכה בדרך כללחופשיה לנפשי
ולפעמים גם נפגשנו עם חברים.

יש כל כך הרבה דברים שלא דיברנו עליהם לפני החתונה והיום פתאום יש לנו לילות שאנחנו יושבים ומספרים אחד לשניה דברים
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך