עזרה בלהבין את אשתי - הוצאות כספיותשםאנונימי
היי, לילה טוב.
מתנצל על האורך (טרם כתבתי ואני כבר מתנצל
בעקבות ויכוח עם אשתי, אשמח לקבל ראייה אחרת מאנשי הפורום.
לפעמים כשאני לא מבין אותה, אני בא לכאן ומקבל הסברים וזה בהחלט מסייע לי להבין גם אותה.

אני אדם יחסית חסכן שמעדיף לא להוציא *על עצמו* כספים, לפחות לא על הנאות רגעיות שמסתיימות תוך כמה דקות.
לדוגמא: אוכל לקנות לעצמי פסנתר (שבתקווה יחזיק מעמד הרבה מאד זמן) או אפילו אוכל טעים ב-עלות זולה שיחזיק זמן מה.

לעומת זאת אשתי אחת שנהנית לקנות אוכל, זה עושה לה טוב "להתפנק" עם משהו לא בריא או איזה אוכל בחוץ.

זה מגיע למצב שהיא נפגשת עם חברות לאכול בחוץ ומבקשת ממני להעביר להן כסף בביט.

רק אציין: יחסית לחברות שלה, היא ממש לא מוציאה הרבה: כל מה שמעניין אותה זה להתפנק עם אוכל טעים. כלומר לא קוסמטיקה, לא תכשיטים, לא שופינג (כמעט), אלא בעיקר אוכל טעים.
דבר נוסף - אנחנו במצב כלכלי ב"ה טוב מאד. אני חוסך מאד לעוד כמה שנים כדי להגשים חלום ולעבור למשרה שמשמעותית פחות מכניסה (לא יודע מה יהיה מצבנו בעתיד עם משכורת נמוכה) ובתקווה שאז גם יהיו הרבה ילדים.
בכל מקרה לא (רק) הפן הכלכלי זה העניין.

היום היא ביקשה שנזמין מבחוץ כי בא לה אוכל והתנגדתי (והבעתי את זה גם). ניסיתי להציע שאביא ארוחת ערב מהעבודה ושנצא מחר (שישי) והיא הסכימה.
כשהיא ראתה את האוכל מהעבודה היא התבאסה לגמרי, טענה שהוא לא טעים, אמרה שמפריע לה שאני מתקמצן עליה וכדי לפייס אותה, הזמנו אוכל הביתה.
אני העדפתי שנצא מחר כשהילד בגן ואנחנו בחוץ (בעיניי זה יותר חיזוק קשר), אבל בשביל שלום בית, הסכמתי.

תוך כדי האוכל, היא הביעה שמפריע לה כל המאבקים איתי כשאנחנו מזמינים הביתה ולכן יותר קל לה לצאת עם חברות או לקנות לבד.
אני מצד שני טענתי שקשה לי כשהיא הרבה קונה בחוץ. שמילא אם יש לזה מטרה של חיזוק קשר זוגי או יציאה עם חברות, אז אחלה.
אבל מרגיש לי שהיא קונה קודם כל מתוך מטרה לענג את עצמה ומטרה משנית זה הערך המוסף.
היא הסכימה עם זה ואמרה שעם כל הכבוד, זה בסדר גמור.
לא נהיה רעבים ללחם אם היא תזמין (צודקת) ואין רע לענג את עצמה ושאני אגיד תודה שזה לא יהלומים, לצבוע שיער וכו'.
ועוד מפריע לה שהחברות שלה מוציאות הרבה ושהבעלים שלהן מעודדים אותן להוציא עוד כדי שירגישו טוב עם עצמן בזמן שהיא עם מצפון על כל הוצאה.

כאן תפסתי את עצמי שאכן יש בעיה, כי זה לא בריא בכלל שאישה (או גבר, לא משנה) חוששת מהתגובה של בן הזוג או מהמצב הכספי כשאין באמת בעיה.

הבהרתי לה שלא מדובר על עניין כספי (כמעט), אלא על הקטע של התלות של האושר שמגיע כשיוצאים. כאילו שכדי שיהיה לה טוב, זה חייב להיות דרך הוצאה כספית של הנאה עצמית.
וכמו שאני יודע "להתפנק" על פסנתר חשמלי שקניתי לעצמי או ללכת להתנדבויות שממלאות אותי (שגם מוציאות כסף על דלק, עלות כספית של מוצרים וכו), אז לפחות העלות היא לטווח ארוך או למטרה טובה ולא על עצמי.

אשמח לקבל תובנות שיעזרו לי לראות בעין בריאה את הקטע של הוצאה כספית ולא שאסתכל על זה כ'אשתי מפונקת'.

אציין בלי קשר שכרגע סיכמנו על הוצאה חודשית של 300 ש"ח על שנינו ו100 ש"ח שיהיה לה על עצמה.
עדיין אשמח לתובנות.

תודה רבה ושבת שלום
כמה כסף זה בחודשיונייוני

כמה כסף זה יוצא בחודש מה שהיא רוצה להוציא?

מה שרשמתי בסוף ההודעה:שםאנונימי
היא טוענת שזה לא עובר את ה100 ש"ח על עצמה, לדעתי זה מגיע לאיזור ה200-300.
אז תגדיר לה 500 שבהם אתה לא מתעסק מה היא עושה איתםמיקי מאוס
כמה נחת זה יתן ביניכם בעז"ה...
במחיר של פגישת טיפול אחת בחודש
מעביר לה בביט, מגדיר לה תקציבנשוי ושחוק
נשמע קצת לא בכיוון משהו לא? צורם לי משהו בהתנהלות
גם לי קשה מאוד עם ''תגדיר לה 500''.פשוט אני..
רק אחזור ואציין: זה לא שאני שולט בה,שםאנונימי
אלא היא חוששת מכסף ולכן זה הכל עובר דרכי.

חוץ מזה ש500 ש"ח מרגיש לי כבר הרבה.
אבל אולי זה רק אני.
היא חוששת גם מהתגובות שלך, לא רק מכסףפשוט אני..
והיא יושבת עם חברות ורואה איך הן מזמינות בלי חשבון, בעוד היא מפחדת שאם היא תזמין גם קינוח אז היא תקבל פרצופים או האשמות.
^^^חצילוש
ברגע שהיא לא תחשוב שהיא "חסרת אחריות" עם כסף ותרגיש מצפון ממה שאתה משדר לה, גם אם לא במודע, לא תהיה לה שום סיבה לפחד. היא צריכה עצמאות כלכלית, זה מינימום. תחסוך עכשיו ואחר כך כשהיא תרגיש חנוקה לגמרי תוציא את זה+++ על טיפול זוגי..
מה זה חוששת מכסף?פה לקצת
יכול להיות שהיא חוששת מאיך שתגיב כשתגלה איזה שהיא הוצאה ולכן מעדיפה שזה יעבור דרכך?

אני הייתי ככה בתחילת הנישואין, ולא כי בעלי הגיב בצורה מסויימת אלא כי רק בעלי עובד ובהתחלה זה הרגיש לי שאני משתמשת בכסף "שלו" אז לא הרגשתי בנוח להוציא בלי שהוא יודע.
עד שלא שיתפתי אותו בזה הוא היה בטוח שאני חסכונית פשוט...
אולי זה מה שקורה אצלכם? שאתה חושב שהיא חוששת מכסף (לא הבנתי מה זה אומר) אבל זה בכלל יושב על משהו אחר שהיא לא מרגישה בטוחה לשתף אותך בו?
תראה לה את האשראינשוי ושחוק
תגיד לה שהוא לא נושך ואם היא תושיט את היד, תמתח אותה ותניח את האשראי על המכונה שמשלמים בה ל-2 שניות היא תשלם בעצמה על מה שבא לה.
לא כזה מפחיד...

אין באמור המלצה להעביר אשראי בלי חשבון... או להתנהלות פזרנית
לא, יש לה אשראי..שםאנונימי
פשוט כשהחברות משלמות אחת על כולן, אז אין איך להעביר חזרה שלא בביט והיא לא רצתה להתקין את האפליקציה מחשש מבירוקרטיה וכסף וכו'...
סליחה,כמובן זה היה ניסוח בציניותמיקי מאוס
הכוונה שישחרר בראש שלו 500 לבילויים שלה שבכלל לא מעניינים אותו מה היא עשתה איתם

אני גם מאמינה בהתנהלות יותר משוחררת בכללי לכסף אבל לא מצפה שהם ישנו מקצה לקצה את ההתנהלות שלהם
אתהלמה לא123

לא אמור לחנך אותה

אם לך נגרם אושר מפסנתר ולה מאוכל, זה זכותה בדיוק כמו שזה זכותך

וזה לא משנה אם האושר רגעי או קבוע.

בנישואין לא כל דבר זה הגיון או צודק ולא צודק. אנחנו גם אמורים להנות בחיים ולא כל דבר לחשב, מה יוצא לנו מזה, במיוחד שהיא לא פזרנית.

ברור שאני לא אמור לחנך אותהשםאנונימי
התשובה שלך זה: "קבל את זה וזהו!"

ודאי שאני יכול לקחת את הגישה הזו, אבל אני בכוונה פונה לדרך של להבין ולא לדרך של "ככה זה"
נשמע שאתם נורמליםשניצלים
אני חושב שמצוי שיש פער בין בני זוג לגבי תפיסה כלכלית ועל מה מוציאים ומה לא. תיארת יפה את הפערים ביניכם ביחס להוצאת כסף על אוכל 'מפנק'.

מחשבה שלי עוזרת ואולי תעזור לך- כשאני רואה את אשתע מתפנקת על איזה מאכל משובח שקנתה לעצמה או לנו (ולצערי המצב הכלכלי שלנו לא מדהים) אני משתדל לחשוב "איזה כיף שהיא שמחה ושטוב לה".
גם אם אשתך מתענגת על משהו 'חומרי' תשתדל לשמוח בשמחתה מתוך אהבה.
אז אני באמת רוצה לעשות את זהשםאנונימי
אבל קשה לי קצת לשמוח מזה כי זה מרגיש לי הנאה "מזויפת".

להבדיל - זה כמו לשמוח מזה שלא קמת לתפילה ויצא לך לישון יותר זמן.
נכון שהיה מהנה, אבל אני תופס את זה כ"פסול" שהיא מתענגת *דווקא* מאוכל (או כל דבר חומרי וחולף).

תודה על התשובה, אגב. אלה בדיוק סוג התשובות אותן חיפשתי
אבל למה זה משנה לך אם היא נהנית ממשהו חומרי?סמיילי12
זה שלה.
אתם אומנם זוג אבל כל אחד הוא אינדיבידואל.
היא נהנית מאוכל, זה קצר ורגעי. ואתה נהנה מדברים שנשמרים לטווח הרחוק.
אין צודק לא צודק.
יש פה 2 בני אדם שונים. גבר ואישה.

אני כן חושבת שהיא צריכה יותר להיות מוערבת בעניינים הכספיים.
גם בשביל שאם יש חודשים לחוצים היא תדע לעשות בעצמה את החשבון אם כדאי להוציא או לא. וגם כדי שלא תרגיש פחד ממך אלא תזרום.

להבדיל זה כמו שבעלי לא מבין איך אני נהנית מסדרות רחמנא ליצלן. זה לא רצון ה'. למה אני לא רוצה להקשיב לשיעורי תורה וכו
ברגע שהוא עושה את ההפרדה שזו עבודת ה' שלי ולא שלו, הויכוח נחסך.
אולי תנסה להסתכל על זה ככה🤷‍♀️ שזה שלה.
אני מסתכל על זה כ-שלה, אבל לא מצליח להבין.שםאנונימי
תסלחי לי על השאלה: איך סדרות זה עבודת ה' שלך?
זה הנאה כיפית לעצמך.

אנחנו גם רואים, אבל ביחד.
אם היט הייתה רואה לבד, זה אכן היה אותו דבר בעיניי.
אני בעצם מעדיפה סדרות על שיעורי תורהסמיילי12
ולבעלי זה יכול להפריע.
ראיית סדרות זו לא מצווה כן? בטח שזה לא רצון ה'.
ולכן זה קשור לעבודת ה' שלי.
הצלחת להבין אותי?
כלומר עשיית או אי עשיית מצוות/עברות זה עניין שלי. לא שלו.

לא אמרתי שתסתכל על זה כאילו זו עבודת ה'. אלא על הנקודה שאתם 2 ישויות נפרדות.
היא מעדיפה הנאות חומריות וקצרות. זכותה.
בדיוק כמו שאתה מעדיף הנאות שישמשו אותך לטווח הארוך.
מבנה שונה בנפש.
נשמע שמפריע לך ערכית שהיא מתפנקת באוכלמיקי מאוס
וזה לא בריא.
אתה זה אתה
היא זה היא
כל אחד מכם מפיק אושר בדרך אחרת וזה לגיטימי וטבעי, אתה קצת משליך על עצמך את ההתנהלות שלה וכאילו צריך שהיא תעמוד בסטנדרטים הערכיים שלך.

לדעתי לפנק את עצמה זה קריטי! כן, גם בדברים חומריים. זו הדרך! גם אם זה באוכל, גם אם זה בשופינג וקוסמטיקה כל אחת איפה שטוב לה
כמובן במידה ובהגיון למצב הכלכלי אבל מהתאור שלך זה ממש ממש באחריות ובצמצום
ותדע לך- אישה שלא יודעת לפנק את עצמה זה לא טוב וזה צובר תסכולים לאט לאט ותלות רגשית באחרים (גם גברים אבל קצת שונה) היא צריכה להטעין את עצמה, גם חומרית, כן. כל עוד זה ברמה הגיונית (ונשמע שהיא רחוקה מלהגזים) זה בריא ונכון להנות פשוט מאוכל טעים, זה בריא לנפש.
אולי גם אתה צריך ללמוד להנות מזה

ובטכני- בעיני בכלל לא בריא שבני זוג צריכים לתת דין וחשבון אחד לשני על כל הוצאה. אם המצב הכלכלי לא דחוק אין סיבה שיהיה כזה מעקב צמוד...

למה אתה מעביר בביט? אין לה כסף וגישה משלה לחשבון ??? חייב להיות לה עצמאות כלכלית אם אין בעיה פתולוגית של בזבזנות חסרת אחריות (נשמע רחוק משם)
היא עובדת ומכניסה? אם כן אז בכלל יד חופשית יותר על הוצאות.זה הכסף שלה

כדאי להגדיר סכום שממנו מתייעצים אחד עם השני לפני הוצאה שנחשבת גדולה אבל בסכומים נמוכים יותר כל אחד יכול להוציא בלי לתת דוח (אם חשוב לכם לעקוב אז רק מעדכנים באיזו רשימה או אפליקציה מה הנושא של ההוצאה)

ואני אומרת את זה כמישהי שמזדהה איתך מאוד בתחושה הפנימית, בעלי מוציא על עצמו הרבה הרבה יותר ממני, אני קמצנית על עצמי ומאוד עובדת על להתפנק קצת יותר, וכל פעם נדהמת מגימיקים והוצאות שבעיניו קריטיות ובעיני הזויות ומדובר במאות לפעמים אלפי שקלים. אבל מבחינתנו יש לכל אחד יד חופשית כל עוד זה במסגרת התקציב וכמעט כמעט אין לנו ויכוחים בנושא כסף. אני יכולה להגיד לו שבעיני זה מיותר לגמרי ובזבוז כסף אבל שיתחדש ויהנה

ולנורמליזציה- אם אתם מרוויחים סביר פלוס אז 100 שקל לבזבוזים ואוכל בחוץ בחודש זה ממש כלום... זה יציאה גג שתיים עם חברות וגם זה רק אם החברות דומות לכם בתרבות החסכנית
להזמין ארוחה לזוג עוקפת את הסכום הזה
זה הכסף שלה. ולמה אתה מעביר בביט?אורה שחורה
נשמע לי מלחיץ קצת....
כמו שרשמתי, זה מפחד שלה.שםאנונימי
לא מתוך רצון שלי לשלוט בה, אלא היא מפחדת להתעסק עם כספים.
ניסיתי כמה פעמים שהיא תבוא ותראה מה אני עושה, אבל לא בראש שלה.
אז מהאורה שחורה
זה נפוץ אצל זוגות שצד אחד לוקח אחריות על תשלומים וקשר רציף עם הבנק.

קודם כל שחרר אותה
אח"כ "תפנה לדרך של להבין".
אין שום דבר פסול בלהתפנק ולהנות
ולאכול "אוכל פחות בריא" (בדקת גם מה היא אוכלת?!). ואולי דווקא ההיפך, זה פסול שאתה חושב שזה פסול.
היא נשמעת אשה מקסימה עם ראש טוב על הכתפיים ויודעת לעשות את זה במידה טובה.
אתה לא צריך להיות הבייביסיטר שלה.
תתקין לה ביט בטלפון
אולי אתה עושה את זה בתמימות, אבל זה עדיין נשמע שליטה.
היי, תודה על התגובה המפורטתשםאנונימי
לגבי החלק העיקרי - אקח לתשומת לבי. באמת במקרה שלה אם היא לא תתפנק, זה עלול להגיע למחוזות לא טובים, אקח את זה בחשבון.

סתם לגבי העניין הטכני: יש לה פחד מכספים ובירוקרטיה, אז היא נותנת לי להיות אחראי על הכל כמעט - הוצאות, השקעות, טפסי 101 וכו'. אין לה ביט/פייבוקס, הכל עובר דרכי (לא מתוך רצון שלי, אלא מתוך חוסר רצון שלה).

היא כן מרוויחה כסף, אבל אני לא מסכים עם גישה של "זה הכסף שלה". מבחינתי זה הכסף של שנינו, הרי ממה אנחנו משלמים על שכירות? על המעון? לא הייתי מחלק את זה ל"כסף שלה" ו"כסף שלי", מרגיש לי לא בריא זוגית.

אבל בכל מקרה החלק הראשון הוא החלק החשוב ואחשוב עליו.
מתוך עניין - המקום שלך שאת עכשיו מנסה "בכוח" לפנק את עצמך - את מרגישה שזה עושה לך טוב?
מבינה שהיא שונאת "להתעסק" עם כסףמיקי מאוס
א ל לא הגיוני שהכל יעבור דרכך, בשבילה קודם כל, אבל גם לזוגיות...
מאמינה שאם לא היה כזה דרמה טכנית בכל הוצאה זה היה עובר מתחת לרדאר בלי לשים לב בכלל

עם מזומן יהיה לה יותר קל?
אשראי?
גם להתקין ביט ולתפעל אותו זה קל

תנסו למצוא דרך שכן נותנת לה עצמאות, גם אם עדיין אתה אחראי לניהול החשבונות ולבירוקרטיות (אשריך! מבינה אותה )

אני מאמינה שכל אישה צריכה ללמוד לפנק את עצמה
זה פחות טבעי לנו כנשים שבנויות ביולוגית לפעול תמיד עבור המשפחה והילדים אבל אישה שמודעת לרצון שלה ונותנת לו במה מקום ראשון הוא תהיה אישה מאושרת יותר ויהיה לה הרבה יותר מה להעניק
ועונג חומרימזה בכלל לא דבר פסול, זה תפיסה נוצרית קתולית, בטח לא לא יהודית
ביהדות עונג חומרי זה דבר חשוב וחלק מעבודת ה',לא רק אמצעי למפגש זוגי/חברתי. כמובן באיזון ולא על חשבון המהות

אני מרגישה על עצמי שכשאיפשרתי לעצמי להתפנק יותר זה באמת עשה לי טוב (בטבע שלי אני חסכנית בטירוף, כל שחרור כזה עשה לי איזה שחרור בפנים)
אל תוותר לה. בשום אופן. אתה צודק לגמרי.די שרוט
אם קנית לעצמך פסנתר, שהיא תקנה לעצמה צ'לו.
היא חייבת ללמוד לאהוב את מה שאתה אוהב.

פףף, להינות מאוכל ומהחיים. איפה נשמע כדבר הזה. זה לא יהודי להינות.

להינות מהחיים זאת שטות פוסטמודרניסטית אנוכית שמקורה בעבודה זרה ובפמיניזם אולטרא אורטודוקסי שכל מה שהוא רוצה זה לבטל את התא המשפחתי.

זכור, גם אם אתה נהנה מהפסנתר, זרוק אותו. פתח מסכת הוריות במקום ותלמד את קצות החושן.

קורע! *אשתו של בעלי*
אכן שרוט...
מצטער, אין לי איך להגיב להודעה הזושםאנונימי
אבל הגבת 🤷די שרוט
קח את זה התור ראי לעצמך. ההודעה הזו מעט יותרקופצת רגע
אבסורדית מההודעה הפותחת שלך. אבל ממש רק *מעט* יותר אבסורדית.
אם ההודעה שלו נקראת בעיניך הזויה, ככה ההודעה שלך נקראת בעיני לפחות חלק מהקוראים כאן.
וואלה צודקתלמה לא123

באמת תגובה לא רגילה

סתם מעלה רעיוןנשוי ושחוק
בזהירות, זה בלט בעוד שרשורים אולי יש איזו בעית תקשורת לא מאובחנת. זה באמת יכול לתסכל את כל הצדדים.
יש עוד כמה דברים אבל זה בולט ובסיסי
מה הכוונה?שםאנונימי
אספרגר וכדו'למה לא123

אנשים עם בעיות תקשורתלמה לא123

הם לדוגמא לא מבינים ציניות, ולא יודעים איך להתייחס אליה

וזו בדיוק היתה התגובה של @די שרוט, הוא ענה בציניות ולא ידעת איך להגיב לזה

ברור שהבנתי שזה ציני...שםאנונימי
פשוט לא ידעתי באמת מה הוא רוצה להבהיר בזה.

זה כמו שמישהו יתלונן על ויכוחים לא פוסקים עם אשתו ואז יגיבו לו "רגע, למה אתה עוצר שם?! תריב גם עם הילד! עד הסוף!" ...

אין משמעות לתגובה כזו, לא ברור מה הכוונה ומה מנסים להקצין.
אאלמה לא123

נקרעתי מצחוק

וואי שחרר אותה.כתרה
מסכנה.
אני רווקה ואחד הדברים שהכי גורמים לי לפחד מחתונה זה בדיוק ההתחשבנויות הקטנות האלה,שמישהו יבוא ויכבול אותי כאילו חזרנו לגנון.מן התקטנות כזאת.
מה קרה?
יש לך מושג בכלל איזו הרגשה איכסית זה נותן? כתבת שאתם במצב טוב אז מה העניין? מילא אם הייתם במצב שחייב להתחשבן על כל שקל כדי לשרוד.וב"ה שאתם לא שם.
זה נראה נורמלי למישהו?
אני מניחה שגם היא עובדת, לא?
אז להקצות לה 100 לחודש?? איזו הזיה!
איזה מפחיד לחיות ככה
אבל למה להגיב בצורה כזאת לא יפה ולתקוף??מבקרת (:
אני מנסה לעזור לו להתעורר על החיים שלו.כתרה
אישתו האמא של החסכניות ,באמת שיגיד תודה שהיא כזאת.רואים שתכננו אותה במיוחד בשבילו.
להתקטנן על מה שהיא אוכלת זה באמת דבר בכלל לא יפה. מדהים שהם מנהלים על זה שיח כאילו זה נורמלי.פשוט מדהים.
הם סיכמו את זה יחד. הוא לא הקצה להרקלתשוהנ
ונשמע שהיתה שם שיחה והבנה משותפת
נשמע כמו סיכום עם הילדים שלי לגבי כמה ממתקים מותרפשוט אני..
כלומר זה לא סיכום של שני צדדים שווים, אלא צד אחד שרוצה הרבה וצד שני שלא מרשה לו, אלא שהכוח בסופו של דבר נמצא אצל הצד השני ולכן זה לא מו''מ שווה.
מי אמר שהכוח נמצא אצלו?רקלתשוהנ
זה לא שהוא לא מאשר לה יציאות...
הוא אמר בעצמופשוט אני..
תוך כדי האוכל, היא הביעה שמפריע לה כל המאבקים איתי כשאנחנו מזמינים...

ועוד מפריע לה שהחברות שלה מוציאות הרבה ושהבעלים שלהן מעודדים אותן להוציא עוד כדי שירגישו טוב עם עצמן *בזמן שהיא עם מצפון על כל הוצאה*...

יש כאן שליטה פר אקסלנס
מסכימההמקורית
עצמאות זה דבר חשוב מאוד בזוגיות, גם כלכלית.
להעביר לה בביט?
נשמע לי שאתה מזין את החשש שלה או שהוא נוצר בעקבות היחס שלך לעניין הזה, בעקבות השליטה.
לפי איך שהוא מתנסחכתרה
הוא נשמע אדם טוב שקשה לו לשחרר בנק' מאוד מסויימת והוא רוצה לעשות עבודה שזה מדהים
המאבקים איתי על הוצאה על אוכל,שםאנונימי
היא בהחלט מבלה ונהנית עם חברות.
פשוט בסוף היא באמת מפרטת לי כמה עלה, למרות שרוב הפעמים אני בכלל לא מתייחס לזה.

אבל ייתכן שזו שליטה לא מודעת, כמו שרשמתם.
בסדרכתרה
זה לא שהיא קוראת את מה שאני כותבת ואז יוצא כאילו אני ח"ו מנסה לסכסך ביניהם או משהו.
את לא חושבת שזאת התקטננות מיותרת לנהל שיח על דבר כזה בהתחשב במה שהוא מתאר שהמצב הכלכלי שלהם טוב ,היא ממש לא בזבזנית.
אני פשוט מציעה לו להגדיל קצת ראש ולהיות יותר לארג' בנק' הזאת,נראה לי שזה יותר יתרום לזוגיות שלהם . נראה לי.

זה כאילו נורמלי בעיניכם??
אמאל'ה.וואו.
אל תדאגי. זה נראה שבדייטים את דואגת להראותדי שרוט
את הצד הזה אצלך כך שזה יבריח מלכתחילה מדוייטים חסכנים.

אני אתן לך טיפ איך לזהות.

מזמינים קפה.
הוא: "טוב אני שתתי אספרסו, את שתית הפוך, המלצרית הייתה ב 16 שניות יותר אצלך מאשר אצלי, אני נשמתי 12 נשימות יותר ממך, המוזיקה נקלטה באוזניים שלך ב 40% יותר ממני כי אני לקוי שמיעה, אז את משלמת 58.97% מהחשבון ואני את השאר. היה לך כיף איתי?"

אם את מוצאת את עצמך בסיטואציה הזאת, כנראה שזה ביג לא לא.
אני לא יודע מה התכוונת להגיב כאן,שםאנונימי
אבל אני חושש שהתגובה עלולה מאד לפגוע בכותבת. ממליץ למחוק כדי להימנע מהלבנת פנים.
הלוואי עלינו סיטואציות כאלו..כתרה
בדייטים כולם גברים ולארג'ים גם אם מתמרממרים בפנים (לא משתפת פעולה עם לארג'יות) ואחרי החתונה מתגלית האמת המרה
תתפלאי אפשר לקלוט קמצנים בדייטים.סמיילי12
לי היו 2 כאלה.
כאן הענין לא קמצנותנשוי ושחוק
לקנות פסנתר אפשר הרבה דברים אפשר אבל רק אם זה מתאים לחשיבה מסוימת ומוצדק בעיניו.
לחיות עם קמצן עם שליטה עצמאית בכסף יכול להיות כאב ראש אבל סך הכל יש דברים גרועים יותר. כאן אין שליטה שלה בכסף ואם ההוצאה "לא מוצדקת" אז מתחיל בלאגן
לא כתבתי שהעניין כאן קמצנותסמיילי12
הגבתי לה שכתבה שקשה לגלות קמצנים בדייט
היי, אני אנסה להגיב על כל התגובות:שםאנונימי
קודם כל - תודה על המענה.
אני מרגיש שזה העלה אצלך נקודה רגשית, כי אני אכן הרגשתי "תקיפה", אבל כבר הגיבו לך על זה.

סתם באופן אישי - אני עובד *הרבה יותר טוב* כשמסבירים לי רציונלית מה לא תקין במחשבה שלי או לחילופין את הצד השני. ואז אני מעבד את הנתונים ומסיק מסקנות.
כשזה מגיע להתפרצות רגשית, קצת קשה לי להגיב, כי זה חוזר לעניין של "אתה לא בסדר! קבל את זה וזהו!" ואני לא רוצה להתמודד ככה עם מצבים מול אשתי (או כל אדם).

לגופו של עניין:
הסיבה שפניתי לפורום היא כי זה מרגיש לי לא תקין שהיא 'חוששת' מתגובה שלי או ממצב כלכלי בעייתי שלא קיים.
מדובר פה על גישה שאני לא מזדהה איתה (וגרוע מכך - נתפסת בעיניי כ"פסולה") ואני מנסה להבין את הצד השני.

כדי להרגיע - אשתי ואני בקשר מעולה, אנחנו מדברים על הכל וזוגיות טובה.
יש לנו בעיה שהעליתי כאן בעבר, אבל חוץ מזה, הכל סבבה ויש אווירה טובה.
סליחה שהרגשת תקיפה מצידיכתרה
עבר עריכה על ידי כתרה בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ב 11:25
הרציונאל הוא פשוט: אתם שני אנשים שונים לחלוטין,עם צרכים שונים. אל תחפש את הרציונאל של הצרכים שלה כדי להצדיק או לשלול אותו כל עוד מדובר על אישה שקולה ואחראית בסה"כ, פשוט תבין שהיא חושבת שונה ממך ותכבד את זה
כמו שהיא צריכה לכבד את הצורך שלך להוציא רק על מה שאתה חושב שמוצדק להוציא בכל מה שנוגע אליך.לרגע אני לא מתכוונת שצריכה להיות התפזרות לא אחראית או משהו. אתה תוציא לפי הצורך שלך והיא לפי הצורך שלה.אתם אנשים שונים.התעסקות במה אדם אוכל נראית לי באמת לא לעניין, אותי זה היה מרחיק ומכווץ בצורה מטורפת.
אני שמחה לשמוע שאתם בקשר מעולה. ב"ה!!
תודה על התגובה שםאנונימי
אין פה הסתכלות על מה אדם אוכל, אלא על עצם האכילה בחוץ לעומת הכנה בבית של אוכל.

אבל הקונספט דומה.
היא זאת היאכתרה
אתה זה אתה .
כמו שלא היית רוצה שהיא תצפה ותדרוש ממך להתיישר לפי סולם הערכים שלה אל תצפה אתה ממנה.כ"כ פשוט.מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך. ואהבת לרעך כמוך.
תכבד אותה ואת מי ומה שהיא בפשטות.תן לה לגיטימציה מלאה להיות היא עצמה.
נו ברור מה אפשר לאהוב בזהKipodik
מתפנקים במסעדה עם אוכל טעים בלי לשטוף כלים ולעמוד לבשל...נחת..
נשמע נהדררקלתשוהנ
אתם לא מסכימים על משהו ברמה העקרונית, זה מתבטא גם ברמה המעשית.
אתם מדברים על זה ומבינים אחד את השני, למרות שבגלל שאתם אנשים שונים אתם עדיין לא מסכימים

סיכמתם על סכום שיהיה גם טוב לה וגם לך.

נשמע כמט דוגמאות בשיעור זוגיות לאיך מתגברים על קונפליקטים
אני באמת לא מאמין שהיא מרוצה ממאה ש''ח בחודשפשוט אני..
מבחינתי הטקסט זועק שזה מו''מ שבו לצד אחד יש הכוח להחליט והכוח לכעוס וכו', והצד השני מנסה את מזלו לשכנע ולזכות לעוד כמה פירורים.
כן ולאשםאנונימי
זה אמנם ש"בידי השליטה", אבל זה בגלל שהיא כל הזמן מחפשת את התגובה שלי ואיך אני אגיב.

אגב, כן חשובה עצמאות בעיניי, אבל זה לא כזה נוראי כל עוד אנחנו מתנהלים טוב.

לגבי 100 ש"ח, מדובר על 100 ש"ח על עצמה בלבד. יש 300 ש"ח שנועד לאוכל שגם אני אהיה חלק ממנו (כי בעיניי הערך המוסף זה מה שחשוב)
100 שקל בחודש?נשוי ושחוק
בגדים היא לא קונה? משהו לא מסתדר לי, מה מחירי הלק ג'ל אצליכם?
אתהאורה שחורה
גם לא יודע כמה עולה לק ג'ל.
המבורגר. אמור המבורגר.
אני גם לא יודע כמה עולה המבורגרנשוי ושחוק
סושי? גם לא, לא חזק באוכל.
בגדול לא יודע יותר מדי...
העיקראורה שחורה
שאתה יודע להגיד כן יקירתי...
משתרצי יקירתי...אנא בחיבק יקירתי.
חביבתי חיאתינשוי ושחוק
יא רוחי עיוני זה יותר נהוג ובטח שאומר, תלוי בתקופה ובעצבים. ככל שאומר יותר ומשקיע יותר ככה יש פחות חסכים למלא בחוץ באוכל ובהוצאות ומה לא...
נו נואורה שחורה
האם עיניך רואות מה שאצבעותיך כותבות?
אצבעותינשוי ושחוק
רואות מה שעיני כותבות
צריך לשאול אותה (עיוני... אם לזה התכוונת)
קונה בגדים מדי פעםשםאנונימי
צובעת לעצמה ציפורניים, חוץ מזה לא מוציאה בתחום הזה יותר מדי.

והדיבור היה רק על אוכל עם ה100 ש"ח
בעיניך, אבל מה עם מה שהיא רוצה?פשוט אני..
היא מחפשת את התגובה שלך כי היא חוששת ממנה, זה כל-כך ברור.

זה כמו שאני אגיד ''הילד שלי באמת לא רוצה לאכול ממתקים, היא חשוב לו לראות שאני לא כועס עליו'', כשבעצם הכעס שלי אליו מתבטא בצעקות ואיומים. אז זה לא שהוא לא רוצה ממתקים, אלא הוא פשוט מפחד ממני.
אני לא יותר מידי מבינה אבל נשמע מהצד שהצעד הראשוןפה לקצת
הוא לשחרר את השליטה ולתת לה גם יד בכל הקשור לענייני כספים.
גם אם זה אומר שתוריד לה ביט ושתתחיל להעביר כסף בעצמה לחברות שלה.

ראיתי שכתבו כאן שיש זוגות שככה זה, אחד מתעסק עם הכסף. אבל לא נשמע שזה מה שנכון לכם.
נשמע שעצמאות בנושא הכספים זה הצעד הראשון שצריך כאן לטובת שניכם.
אז במקום שיחה על כמה היא הולכת להוציא בחודש הייתי עושה שיחה על איפה היא נכנסת בכל ענייני הכספים והעברת חלק מהאחריות אליה, זה יתן לה ביטחון שאתה סומך עליה ועל שיקול דעתה. (ואל תבדוק אחריה כשהיא עושה דברים ומעבירה כספים, תסמוך עליה באמת)

היא אמרה שיספיק לה ה100 שקל או שהסכימה לזה מחוסר ברירה?
היא אמרה את זה,שםאנונימי
אבל הסתייגה שלפעמים זה יהיה מעל 100 ולא להיבהל.

אקח לתשומת לבי את שאר הדברים, תודה
רחמנות עליה ממש.ירושלמית טרייה
נשמע שהיא בחשש גדול ממך, רק שתדע.
לא, היא ממש לא חוששת...שםאנונימיאחרונה
היא לא איזו אישה מסכנה, היא ממש אחלה וטוב לה בחיים.

ועוד ההיפך - היא חושבת שממש הגזמתי כשהתחלתי לתת לה להוציא על מה שבא לי. אמרה שזה גורר מלא עבודה מצידה עכשיו
בשבע ברכות שלנו אמר לי אדם אחד משפט יפייפהפשוט אני..
בשירות הלאומי של אשתי הייתה לה ''משפחה מאמצת'', אנשים עם לב ענק וחשבון בנק קטנטן. גרים בדירה פצפונת עם 8 ילדים, בתור מתנה לחתונה של בנם הבכור הם שילמו עבורו על הצלם (וזה *כל* מה שהם הוציאו על החתונה שלו, כי באמת לא היה להם לתת יותר מזה).

המשפחה המדהימה הזאת עשתה לנו שבע ברכות בביתה, עם עוד משפחות שקשורות לשירות הלאומי שלה.

באמצע האוכל האבא הראה לי ספסל נדנדה חדש שהוא קנה למרפסת שלהם, והוא סיפר לי שאשתו כבר שנים רצתה אחד כזה אבל אף פעם לא הייתה להם אפשרות לקנות.

''עד שיום אחד הבנתי שתמורת אלף ש''ח אני לא קונה ספסל נדנדה, אני קונה שלום בית ואת החיוך של אשתי. ברגע שהבנתי זאת - מצאתי את התקציב בשביל לקנות את הספסל''.
אכן מקסים שםאנונימי
אבל נדנדה מבחינתי זה כמו פסנתר. זו הנאה שתישאר להרבה זמן.

אוכל זה עניין רגעי שנשאר איתך שעתיים לכל היותר וזהו.

אבל כמו שאמרו כאן - גם זה חשוב לתת...
אתה לא נותן לה זה שלה כפרענשוי ושחוק
תגיד לה שמהיום אסור לה לקנות אוכלפשוט אני..
בוא נראה אם היא תהיה עצובה רק לשעתיים או שהיא תהיה עצובה הרבה יותר מזה...

האוכל לא עושה אותה שמחה רק שעתיים, אתה מסתכל על עצמך ועל מה שעושה *לך* טוב ומשליך עליה. זאת טעות חמורה.
לא, אני רואה אותה אחרי שעתיים...שםאנונימי
השאלה היא לא מה *אתה* רואהפשוט אני..
הוא לא קולטLia

זה ממש לא האוכללמה לא123

אם זה היה אוכל, היא היתה יוצאת לבד או מזמינה הביתה

זה כל החוויה, האוכל, היציאה, ההתארגנות, החברות, הפטפוט וכו', זו חוויה שלימה שנצרבת ונאספת עם עוד חוויות

עוד שנים היא תזכור שיצאה עם חברות והיה כיף, היא לא תזכור את הסטייק או הקינוח שאכלה.

זה כמו שלא תצא עם הילדים לטיול ,כי זה לא חוויה לאורך זמן, ועדיף לשבת במזגן במקום לבזבז כסף על דלק, 

כי זה החוויה במלואה, זה לא רק הטיול, וזה אפילו נמשך להרבה יותר זמן מפסנתר

מפסנתר נהנים רק כשמנגנים, אתה לא נזכר בזמנים שניגנת ואיך נהנת, בעיניי פסנתר זו הנאה רגעית, הרבה יותר ממסעדה עם חברות. וגם תופס המון מקום בבית

וואי איזה מתוקחצילוש
מקסים.. וככ נכון.יערת דבש
ולא משנה אם זה אוכל בחוץ
נדנדה
תכשיט
או חופשה זוגית..
כל אישה ואדם ומה שעושה *לו/לה* טוב
אני חושבת שלהוציא 300 שקל בחודש על פינוקלא מחוברת
זה לא כזה הרבה.
אני חושבת שאני מוציאה בסביבות הסכום הזה.
כל אחת ומה שעושה לה טוב. בעיני לא שווה את המריבה.
נכון, אני מסכים.שםאנונימי
פשוט אני מעדיף מראש לדעת מה הגבול ולא שהארנק פתוח כמה שרוצים.

הדגש גם לא היה על הסכום אם הוא גבוה מדי או נמוך, אלא על הקונספט של הנאה מדברים חומריים.
למה להשוותנשוי ושחוק
אותה מול חברות שלה ואותך אליה ואתכם מול כל העולם? אתה נהנה מהפסנתר וההתנדבויות שלך? יאללה תפדל מברוכ שחרר אותה.
למה היא צריכה שתעביר לה כסף בביט? תהיו עצמאיים אתה לא אבא שלה תן לה חופש.
תארת כאן מציאות הכי נפוצה שיש. לדבר אידיאלים כמו שאתה מתמלא בפנימיות בלי להוציא כסף זה נחמד באמת נשמה אבל די יש אנשים פשוטים בעולם שסתם בא להם לאכול ולגוון קצת.
נשמע שתכלס אתה הוצאת הרבה יותר ממנה פסנתר והמחירים של הדלק... מה היא עשתה? רצתה סושי במקום פלאפל או סנדביץ מהבית?
תגיד תודה שאשתך שמחה ותגיד תודה שהיא מעירה לך ואתם מדברים על זה בטוב, היא רומזת לך שתשחרר קצת ולא רק בכסף...
תגובה:שםאנונימי
א. היא זו שמשווה, כדי שאקבל פרופורציות.
רשמתי את זה כאן רק כדי שלא תצא תמונה שהיא בזבזנית שרק מחפשת להוציא כסף כל הזמן.

אגב, לא נורא בעיניי להשוות.

ב. לגבי הביט - הגבתי שזה רצון שלה, לא שלי.

ג. אכן אומר תודה, אבל מנסה להבין את הצד שלה. לא מחפש שיגידו לי שאני צודק.
ביקשת תגובה רציונאלית ולא רגשית מתפרצתטרכיאדה

אמרת שתגובה רציונלית גורמת לך להתחבר ותגובה מתפרצת לא מובנת לך ולא מתחברת לך.

אבל מה לעשות, שזה שרשור כל כך מעצבן, מקומם, ואפילו קצת מרתיח.

בכלל לא האישיו כאן לכמה זמן תשאר ההנאה מהאוכל (וכמה זמן היא תהיה עצובה אם לא תספק לה את זה)

הנושא כאן הוא שליטה!!! עצם זה שאתה כבן אדם נפרד פותח שרשור ובו אנשים צריכים לשכנע אותך למה הצורך של אשתך באוכל הוא לגיטימי ולא חומרי ורע- זה רק מעיד עד כמה אתה שולט עליה.

היא בן אדם נפרד וזכותה להנות מכל דבר בעולם (כל עוד זה לא פוגע באחרים או מבזבז הרבה כסף), למה אתה חושב שאנחנו צריכים לשכנע אותך שלאהוב אוכל זה לגיטימי? מה קשור אליך ההנאות של אשתך- זה שלה! שלה! שלה!

סליחה שאני כל כך כועסת- אבל זה ממש מקומם אותי

מה שבאמת מקשה לעכל את הסיטואציה הבאמת הזויה זהכתרה
שלפי מה שהוא אומר האישה מעוניינת בזה..שזה הזוי ,אם הכל טוב איתה.
האישה מבקשת הגבלה והוא מספק את זה..
ואם ככה - מה אנחנו רוצים ממנו..
הוא נשמע גם אדם טוב..הוא מתנסח יפה ובעדינות ומסביר הסברים הגיוניים במעין נחת כזאת כאילו זה הגיוני בכלל.שזה הכי מטריף.

יכול להיות שחסר נתון כלשהו שיהפוך הכל למתקבל יותר על הדעת.
אולי המתמודדות כלשהי.

אחרת משהו פשוט לא מסתדר.

קבלי נתון הזויהמקורית
בהרבה הדרכות לכלות
ובהרבה ספרים מעודדים נשים לדווח על הוצאות ולתת לבעל להיות אחראי. גם בספר 'לדעת להיכנע' למיטב הבנתי שמומלץ מאוד וקראתי עליו כמה פעמים
אז יתכן והיא נחשפה לעניין כך
או שבבית הוריה היא לא הייתה עצמאית כלכלית
וגם, יכול להיות שהיא טיפוס מרצה שחשוב לה האישור של הסביבה ומאוד רוצה לצאת בסדר אז היא מדווחת והכל ומקבלת הוראות למרות שיש בה קול פנימי שאומר לה שזה לא תקין והיא מעלה את זה בפניו
או שהיא מכבדת אותו מאוד וסובלת בשקט עד שהיא כבר לא יכולה יותר
יש הרבה אופציות למה זה קורה
זה הזוינשוי ושחוק
אם זה חד צדדי אם יש התנהלות כזאת שרושמים כל מה שיוצא ונכנס זה משהו אחר.
כאן זה חד צדדי וזה בעיה.
בין כל שאר הבעיות, התקשורתיות והאמירות שיוצאות כאן על אילוף ושליטה ולא יודע מה זה חד צדדי ובעייתי. מרגיש לי דיסוננס ולדעתי כן יש בעית תקשורת
במובן פיזי? בעיה מסוימת?המקורית
אם לזה התכוונת אז אני חולקת עליך
הוא כנראה טיפוס מניםולטיבי עם יכולת שכנוע שהתחתן עם אישה שעוד לא גילתה את עצמה, אולי לא בוגרת מספיק ולא יודעת לעמוד על דעתה
אןלי היא. לא יודעת בכלל מה המצב הכלכלי כי היא כאמור לא מעודכנת והיא בתודעת חוסר ולכן מסכימה. זו גם אופציה
לא הבנתי מה את שואלתנשוי ושחוק
אמרתי שנראה לי שיש בעיות תקשורתיות ביניהם כנראה בגלל בעית תקשורת אולי. הדינמיקה ביניהם לא מאוזנת בכלל ולא בריאה. היא נזקקת ומקבצת נדבות והוא ברצונו מעניק לה פירורים כי זה לא בקוד הערכי שלו...
זה לא רק שליטה כלכלית זה לתת לה להרגיש לא ערכית כי היא לא מוציאה כסף ''נכון'' ככה נבנית שליטה, הוא מעליה מנטלית ערכית וכלכלית... על הוצאות נכונות בעיניו הוא יוציא אלפי שקלים. זה בכלל לא השליטה שיש כאלה בעדיה בכל מיני שיטות...
מסכימה אבל זו לא בעיית תקשורת ככ בעינייהמקורית
כנראה לא הבנתי אותך נכון
לאשתו אולי יש בעיה של ביטחון עצמי או חוסר עמוד שדרה או ערך עצמי שהוא מזין ומעמיק, ממה שאני זוכרת הם התחתנו ממש צעירים והגיוני שהיא לא ככ יודעת איך להתנהל מולו.
והרבה הדרכות כלליות וספרים למיניהם יכולים להעמיק את הבעיה בתואנה שעושים הכל למען שלום הבית כולל 'הוצאות אצל הבעל' ויכול להיות שהיא לא מחוברת לעצמה מספיק ולא יודעת לעמוד מולו ולתת לו קונטרה. היא בעצמה משתפת בכל דבר וממשיכה לתת לו קרדיט לא רוצה להשתמש באמצעים דיגיטליים.. ובאותה נשימה מתלוננת שקשה לה עם המאבקים.
קישרו פה לשרשורנשוי ושחוק
שלו מלפני כמה זמן ששם הוא התלבט אם ''לגלות'' לאשתו שיש בדיקת מי שפיר פרטית באלפי שקלים כי אולי זה מיותר...
להסתיר ממנה כשהיא הנבדקת (ועוד סיבות) בשביל כסף נראה לי חוסר מאוד רציני בהבנת סיטואציות. בעית תקשורת לא אצלה התכוונתי אבל לא עקרוני הסיבה.
קראתי וזוכרת את השרשור ההואהמקורית
אין לו בעיית תקשורת
הוא פשוט אגואיסט ומניפולטיבי בעיניי שלא מודע לכך, כי הוא בעצמו שואל פה מה הבעיה ולא מבין באמת מהתגובות פה.
יצא שהוא התחתן עם אישה שיש לה עבודה לעשות ובינתיים הוא המרוויח העיקרי מהסיטואציה הזו כי נח לו לא לשנות אותה בשביל האינטרסים האישיים שלו.
הוא אוהב את עצמו ולא אשתו, אחרת היה מבין את התועלת שיש בנפרדות ועצמאות כלכלית. אבל עם השנים זה אמור להשתפר, בטוב או במוטב
אל תשכחילמה לא123

הוא כתב פה בשרשור, שככה ראה בבית הוריו, שהאבא אחראי על הכסף, 

ולכן זה נראה לו טבעי להיכנס לנעליים הללו, מה שמפחיד אותו זה מה שקרה לאימו אחרי מות האבא

שהאמא לא ידעה להתנהל ולכן הוא רוצה לשנות.

כשאשתו מביעה התנגדותהמקורית
ואי נוחות מהמצב והוא מפחד שתתחיל 'להתפזר' זה כבר קצת מעבר.. ואם תראי גם בתשובת הסיכום שהוא כתב לא נראה שהוא ממש לקח ממה שכתבו לו, וכתבו הרבה..המטרה העיקרית שלו נשארה להישאר בשליטה על העניינים. ולכן אני חושבת שמעבר לדפוס שרואים בבית וקשה לשנות, יש פה מוטיב של שליטה ואגוצנטריות שאולי נכח גם בבית הוריו. אבל זה לא גזירת גורל. וברגע שהוא לא מבין שזה לא תקין זה כבר משו אחר.
יש הבדל בעיניי בין דפוס התנהגות לא תקין שקשה לשנות לבין דפוס שהןפך לאידאל למרות שצריך לשנות.
הוא לא מבין כמה צריך לשנות ולמה ופה הקושי שלי.
לא מאשימה אותו בלעדית כמו שאמרתי, גם לאשתו לדעתי יש חלק בזה.
עוד דברלמה לא123

מעניין אם התייעץ עם אשתו על רצונו לעבור לעבודה פחות מכניסה, כפי שרשם

מעניין באמתהמקורית
אני מסכימה מאד וחושבת גםסופי123
שזה לא סתם שהוא בחר בה במקרה, לאדם כוחני ומניפולטיבי יש נטיה לחפש מישהי חלשה וקלה להשפעה. השרשור הקודם מחריד וזה מחריד כפול כשקוראים את הקודם.
הלוואי שהוא יתן לעצמו כאפה ויטפל בעצמו
אני חייבת להרים דגל, לא רק לתגובה הזומיקי מאוס
יש בנאדם מאחורי הניק
מי שעוקב אחריו גם רואה אדם עם לב טוב ורצון אדיר להתפתח

יש לכם ביקורת-כמובן לגיטימי.בייחוד שהוא ביקש כזו
אבל זהירות מרצח אופי. ויש כאן כמה תגובות ממש מעוררות בחילה. זה מסוכן. למילים יש כח גם מאחורי מקלדת אנונימית.......
אולי זה היה בוטה מדי. מסכימההמקורית
לא הייתה לי אפשרות לערוך אחרי שהגיבו ורציתי לעדכן את הניסוח.
אני מתנצלת @שםאנונימי
במקום אגואיסט ומניפולטיבי הייתי כותבת שהוא דואג לאינטרסים שלו יותר מאשר לאינטרס הזוגי ולשם כך משתמש במניפולציות.
בדיוק גם התחלתי לכתוב - זה ממש לא המקוםבארץ אהבתי
לא מתאים לנהל ככה דיון על אדם שקורא את הדברים. בלי קשר לתוכן.
לא חושבת שיש מישהו שהיה מעיז לדבר ככה עליו בע"פ במציאות, מאחורי הגב שלו אבל בנוכחותו. לגמרי לא שייך...
ואגב, אין לי בעיה להגיד דברים כאלה גם מול אדםהמקורית
שאני מדברת איתו.
שוב, הניסוח יצא בוטה. וסביר להניח שגם במציאות הייתי בוחרת להתנצל ולעדן את דבריי. אבל הסייפא נשארה אותה סייפא רק בצורה יפה ומכובדת יותר כמו שכתבתי בתגובה למעלה
מה שהפריע ליבארץ אהבתי
היה שמדברים עליו ולא איתו.
אם הייתי כותבת את אותם הדברים אליו - מסבירה לו למה את חושבת 'יש בעיה בהתנהלות שלו (כמו שהרבה פה עשו, וגם כתבת לו במקומות אחרים בשרשור) - זה לדעתי הגיוני, כל עוד זה נכתב בצורה מכובדת.
אבל פה - הדיבור היה עליו. ולדעתי עצם זה ש'מדברים' עליו ולא איתו, בנוכחותו, זה די משפיל (ככה אני חושבת שהייתי מרגישה אם היו כותבים עלי דברים בשרשור שאני פתחתי. מספיק קשה לקבל ביקורת כשהיא נכתבת באופן ישיר אלי. אבל כשמדברים עלי ואני קוראת 'מהצד' זה ממש הרגשה משפילה בעיני).

ולעפמים כשמדברים על האדם ולא איתו, מגיעים לניסוחים הרבה יותר פוגעניים וקשים, בלי להתכוון אפילו (לא נכנסת פה למי כתב קשה יותר ומי לא, כי זה לא העניין שלי. אבל נכתבו כאן דברים קשים שגובלים בהלבנת פנים בעיני).
אפשר להגיד הרבה דבריםנשוי ושחוק
אבל בינתיים מי שמדברים עליו הכי הרבה ולא יודע מזה ולא נותן זווית זו אשתו. אז כשמישהו פותח כזה שרשור הוא מקבל את הצד שמולו דרך אנשים אחרים. הכוונה כאן טובה וזה העיקר לא רואה חוסר כבוד בניסוח בטח שלא הלבנת פנים.
יש כאן כמה בעיות די מטרידות שעלו... מה עדיף לרכל על זה מאחורי הגב בלי שום תועלת?
חולקת עליךבארץ אהבתי
אולי זו רגישות שלי. אבל אני די בטוחה שיש עוד אנשים שהיו נפגעים מזה.
בעיני, היה נכון לקבוע את זה בתוך כלל בפורום, שלא נכון לדבר באופן שלילי על ניק בגוף שלישי (בתוך השרשור שלו זה צורם במיוחד, אבל זה אף פעם לא לעניין). במציאות זה טקט די בסיסי (לא יכולה לדמיין מציאות של אנשים נורמטיביים שמישהו שואל אותם שאלה כדי להתייעץ על אישתו, ובאיזשהו שלב הם מתחילים לדבר ביניהם, מולו, על זה שאולי יש לו בעיית תקשורת, ועל זה שהוא בעצם אגואיסט ומניפולטיבי ורק לא מודע לזה, וכו'). בפורום זה יכול לקרות לפעמים שמתפתחים תתי דיונים שבהם מדברים על הפותח בגוף שלישי, אבל כשזה דיבורים שליליים על בן אדם, בעיני זה ממש לא לעניין.

בכל מקרה, הפותח כבר כתב לכם שהוא מוחל על הדברים, ולא לוקח את זה אישית כי הוא יודע שאתם לא מכירים אותו באמת במציאות (אז זה אולי לא פגע, אבל גם לא הועיל כדי לנער אותו, אם זו היתה הכוונה. ולא חושבת שיש סיכוי שזה יהיה מנער אותו. אם הוא לא היה מגיב בבגרות כמו שהוא הגיב, הוא היה נפגע ומתעצבן. אלו לא תגובות שמעוררות לחשיבה והתבוננות עצמית...).

בכל מקרה, כללי תרבות הדיון בפורום הם לא באחריותי. בעיני כן היתה כאן חציית גבול, ואני חושבת שזה באופן כללי לא נכון בפורום לדבר על אדם ולא איתו (כשמדובר על דיבורים שליליים).
אבל משאירה את השאלה לשיקול דעת המנהלים
@נגמרו לי השמות
@אלעד@בסדר גמור
טוב אז חייבת להגיד שאני כן מכירהמקורית
דיונים כאלה.
ובאמת ייתכן שכל אחד מדבר מתוך מה שהוא מכיר
והנה, הוא גם ענה והתיר את הספקות. והיתה פה גם התנצלות. ומחילה.
בדיוק כמו בדיון בחיים האמיתיים (שיוצא לי בכל אופן לנהל באופן טבעי)
בעיניי זו כן רגישות אישית שלך (מוציאה מהעניין ביטויים בוטים שאין מקומם פה ואכן נפלתי בלשוני או במקלדתי ועל כך התנצלתי) אבל אולי זה מה שנכון לעשות.. נחכה ונראה
מכל מקום, תודה על הסבת תשומת לבינו לעניין. תמיד יש מה ללמוד ולאן להתקדם, גם לך
@מיקי מאוס
זה כבר מופיענשוי ושחוק
במכתב פתיחה וחוץ ממה שכתוב שם זה אינדיבידואלי. את חושבת שאני מתבטא בחוסר כבוד וטאקט ולדעתי את מגזימה לצד השני עד שלא נשאר מקום לשיחה שתדון גם בדברים שלא הכי מתחלקים בגרון.
מכיר תגישה הזאת, פחות מתחבר. את מפעילה לחץ לא שקול ולא נעים שיקבלו את הצד שלך גם זה לא הכי נעים ולגיטימי בעיני... מי שפתח קרא והסביר לי בכל מקרה נשארו דברים לא פתורים, מה לעשות הרבה דברים לא הכי נעימים.
סליחה, יכול להיות שגם אני הגזמתיבארץ אהבתי
לי זה צרם. ברור לי שהדברים לא נכתבו מכוונה רעה, אבל לי צורת הדיון הרגישה לא מתאימה.
אבל אני מקבלת את מה שאתה כותב. אם מה שכתבתי הרגיש לך לחץ לא שקול ולא נעים, אז באמת סליחה. זו ממש לא היתה הכוונה. מתנצלת...
תודה רבה על התיוג ועל הבאת הדבריםנגמרו לי השמות

לצערי לא מגיעה לקרוא את התגובות כאן כרגע מפאת חוסר בזמן,

אבל בהחלט חשוב מאוד לשים לב כולנו לניסוח שלנו שלא יהיה פוגעני וכדומה.

ישר כוח @בארץ אהבתי יקרה על הרגישות וחשיבות הדברים שכתבת!

קיבלנו דיווח על הודעה מסוימת והיא נמחקה,

אם יש עוד הודעות שפספסנו - נשמח לקבל דיווח ספציפי, כיוון שבצורה הזו אפשר להתייחס לכל הודעה בעייתית נקודתית גם בזמן שאין כ"כ פנאי לקרוא את כל התגובות לעומק.

@שםאנונימי אם תרצה לדווח על הודעות מסוימות, או לנעול את השרשור הנ"ל שלך או למחוק את השרשור הנ"ל שלך אנא כתוב לי - כאן או במסר 🙏

ונא לשים לב כל יושבי הפורום היקרים לשמור על הכללים ולא לרדת לפסים אישיים או פוגעניים בהודעות 🙏

אני רק רוצה לומר שלדעתי זה לא בסדרפה לקצת
למחוק שרשור שאנשים טרחו והשקיעו והגיבו בו.
בעיניי , לנעול- לגיטימי, למחוק- לא.
לרוב זה אכן כךנגמרו לי השמות
עם התייחסות בהחלט להשקעה ולזמן של אנשים שטרחו והגיבו.
יש פעמים שהודעות ספציפיות יאלצו להימחק אם למשל נכתב בהן משהו פוגעני או נגד כללי הפורום. ושאר השרשור ישאר.
(ולעיתים מספיקה עריכה קטנה במלל בעייתי אך אם כל ההודעה כולה נגד הכללים היא תימחק כולה).
שרשור שלם שנמחק זה באמת נדיר מאוד ואם זה קרה כנראה היו סיבות שהצדיקו זאת...

כאן ספציפית התכוונתי שפותח השרשור או גולשים אחרים ידווחו על הודעות ספציפיות באם חושבים שצריך למחוק ונבחן זאת, פשוט מפאת קוצר הזמן לא תמיד מצליחים לעבור על כל התגובות בכל השרשורים לעומק.
אה התכוונת להודעות ולא לשרשור שלםפה לקצת
אז זה הגיוני.
טוב אז פה האמתהמקורית
אני חולקת עלייך
כי הרבה פעמים בשרשורים ארוכים מתפתחים תתי דיונים על השרשור בין ניקים שונים שלא פונים בהכרח לפותח/ת.
אני כן חושבת שהביטוי אגואיסטי ומניפולטיבי בצורה כזו ישירה היה לא במקום ועל כך התנצלתי. אבח מה שכתבת זה כנראה עניין של זווית ראיה
נכון שקורה לפעמיםבארץ אהבתי
שתתי הדיונים לא פונים לפותח/ת.
אבל דיבורים שליליים על הפותח זה משהו אחר לגמרי. ובעיני הבעיה היא לא רק הניסוח אלא עצם השיח הזה.
כתבתי כבר למעלה. אולי זו רגישות אישית שלי. ובאופן אישי, בפורום אני מעדיפה להיות תמיד זהירה יותר מאשר פחות. לא רוצה לקחת סיכון שאני עלולה לפגוע במישהו שאין לי אפשרות לפייס, ולא בטוח שאדע אם הוא נפגע.
אבל משאירה את קביעת הכללים לשיקול דעת המנהלים.
אני רק הערתי על פי ההסתכלות שלי.
מסכימהחצילוש
מה שהוא אומר והחוסר כבוד שלו אליהאורה שחורה
זו לא הדרך של לדעת להכנע ולא הדרך של הרבנית ולדמן שליט"א שהלכה יותר רחוק עם הקטע לשחרר שליטה לגבר.
זה פשוט לא נראה ככה
מסכימה, זה עיוותהמקורית
אבל יש נשים שתופסות את הנאמר 'כפשוטו'
אנסה להגיב לכל התגובות שהיו כאן:שםאנונימי
אני אומר מראש שאני מתנצל על כל כעס שבטעות עוררתי בכם, גם לאור התגובות אני רואה שממש לא הבהרתי את המצב נכון.
הפכתם את אשתי לאישה חלשה, כנועה, חסרת בטחון עצמי כמעט בכל תחום...

אנסה לשבור כמה סטיגמות ולתת מצב קצת יותר מציאותי:

נתחיל מזה ששנינו באיזור גילאי ה30, לא התחתנו מוקדם כל כך.
דבר שני - השרשור הזה נפתח אחרי "פיצוץ", אבל שדווקא נגמר טוב.
כלומר דיברנו על הדברים בינינו והייתה שיחה טובה.
פשוט סיימתי אותה בתחושה של "תבין שאני צריכה את זה" וזהו. העדפתי להבין מאיפה זה מגיע והאם זה דבר בריא (הנחתי שכן, כי הרוב באמת ככה) ולקבל עזרה איך לתפוס את המציאות אחרת ככה שאני אצליח להבין ולהתנהג כמו שהיא הייתה רוצה.

בלי קשר (או עם קשר) יש לי בעיה עם הוצאות כספיות לצורך עצמי. בין היתר חשבתי שאצליח להבין את היתרון של זה (למרות שכיוונתי לעניין של אשתי). אגב, התשובה שהייתה רלוונטית הייתה שמישהי רשמה שמאז שהיא הוציאה על עצמה, היא מרגישה ממש הרבה יותר טוב. כלומר זה לא הסביר, אבל נתן לי מן מוטיבציה להיכנס לזה בעצמי.

לעניינים של אשתי:
היא כרגע בהריון, כמעט בת 30, לומדת תואר מתקדם במקצוע מאד ריאלי (אני לא אכתוב מה כדי לא להסגיר מי היא) - אז בכל מקרה, סתומה היא לא. וממש לא התחתנתי עם מישהי ש"קטנה" ממני. להיפך, דווקא הקטעים הילדותיים שלפעמים יש לה יכולים לחרפן אותי, כי אני חייב לדבר עם אדם בוגר.

מבחינת ענייני ה"שליטה", אני מבין למה אתם עלולים לחשוב ככה מהשרשור, אבל מדובר רק על עניין הכסף (זה מספיק לגמרי כדי להיות רע, אבל זה ממש לא כל תחום שקיים).

אשתי בע"ה תרוויח יותר ממני כי היא יותר מוצלחת בעבודות ההייטק מאשר אני וגם מכיוון שאני מעוניין ללכת למקצוע אחר שמכניס פחות.
אמנם הייתי חותר למקצוע הזה גם אם היא הייתה מעדיפה שלא (היא ידעה שאני מעוניין בזה כשהתחתנו) - אבל במקרה שלנו היא זו שמעודדת אותי לעזוב את העבודה כבר ולהתחיל במשרה הזו.
אני כרגע לא עוזב, לפחות עד סוף התואר המתקדם שלה (שמתעכב עם כל הריון).

מקווה שעניתי על הכל.

וכמו שעניתי למישהו בפרטי: כשמישהו רושם עליי דברים נוראיים, אני ישר אומר לעצמי שאותו אחד לא באמת מכיר אותי, זה הכל דרך העיניים של השרשור ולכן אני יודע לא לקחת את זה ברצינות.
בכל מקרה - מחול מחול מחול (גם אם לא ביקשתם) ואני באמת שמח על הביקורות, תמיד טוב להשתפר במידות.

תודה רבה לכם.
למה אתה מעביר בביט? אין לה גישה לכסף? לחשבון?פה לקצת
האמת שלא כל כך הבנתי מה הבעיה.
אתה נהנה ממשהו אחד והיא ממשהו אחר.
לא מתאים לך ממה היא נהנת? קורה. אבל זה לא אומר שהיא צריכה לצעוד לפי הקצב שלך ולהנות ממה שלך נראה נכון ומןסרי להנות.

אני במקומך הייתי זורמת איתה ומנסה לקחת חלק בהנאות שלה בלי הערות וביקורתיות ובלי רעיונות חלופיים לרצונות שלה, ואולי יום אחד גם אתה תהנה מזה באמת ;)

ואני אף פעם לא חישבתי כמה אני מוציאה בחודש (וגם בעלי לא חישב לי מעולם) אבל לי נשמע ש100 שקל זה לעשות ממנה צחוק.
יציאה אחת למסעדה עם חברות ונגמר.
כאמור, אני לא יודעת לנקוב בסכום שיספיק כי זה גם איניבידואלי אבל אני גם בכלל לא מתחברת לרעיון שבעלי יגביל אותי כאילו אני הבת שלו בגילאי העשרה שהוא צריך לדעת בדיוק כמה אני מוציאה ועל מה.
(ואני ממש מתאפקת לא לשאול אם היא עובדת כי זה באמת לא משנה)
נתחיל מהסוף:שםאנונימי
כן, היא מרוויחה. משמעותית פחות ממני, אבל מרוויחה (בעתיד היא כנראה תהיה המפרנסת העיקרית).

אבל זה לדעתי לא קשור לדיון.

המטרה שלי הייתה להבין האם אין בעיה מוסרית מליהנות באופן קבוע מדברים חומריים וחולפים.
(את זה הבנתי רק אחרי שהגיבו את התגובות)
נכון. לכן התאפקתי לא לשאולפה לקצת
פשוט לפעמים יש לנו נטייה לקחת שליטה על דברים שאנחנו מרגישים שאנחנו טובים יותר בהם.

ורק רוצה להוסיף שעוקבת אחרי התגובות שלך ומאוד מעריכה את התגובות המכבדות שלך גם כשהתגובות פחות נעימות.

בעז"ה שתצליחו להגיע לעמק השווה ולכבד אחד את הרצונות של השני.
אץה לא אחראי עם המוסר שלה..באר מרים
ממה שזה נראה כאן אתה טיפוס עם רף מוסרי ערכי גבוה.
נראה גם שהצד השכלי מאוד מפותח אצלך והצד החווייתי רגשי קצת פחות..

ולכן קשה לך להבין את מי שסולם העדיפויות שלו נותן הרבה יותר מקום לחוויה ולרגש מאשר לשיקוח השכלי והמוסרי.

דוקא בהקשר של פרשת השבוע יש שיחה בללי חיים עם פרשת נדרים:
העולם מתחלק ל "חובה" "מותר" ו"אסור".
ככל שעולים יותר במדרגה המוסרים יותר דברים מהסוג של "מוצר" הופכים ל"חובה" או ל"אסור".

אבל באופן פשוט, התורה לא אוסרת את ה"מיתר" כל עוד הוא לי יוצא מהגבולות ולא נוגס ב "חובה" אוב "אסור".

לכן בילוי גשמי שלא פוגע באיסורים ולא בא במקום מצוות הוא דבר מותר.
והתורה נתנה כאן בחירה לאנשים שונים באיזו מידה הם רוצים להיענות מהמותר או לגדור את עצמם ממנו.

זאת עבודת ה' אישית של כל אחד.
וזה בסדר גמור שאשתך תקבל בתחום הזה החלטה שונה משלך.
החכמתי. תודה! תגובה מעולההמקורית
כבר לפני למעלה משנתיים שאלת את אותו הדברפשוט אני..
שאלה לגבי זוגיות בכללי וספציפי אלינו: | ערוץ 7

וקיבלת תשובות זהות למה שענו לך היום...

נראה שהפער הזה ביניכם משפיע על שניכם בצורה מאוד לא טובה, לדעתי כדאי לפתור את זה מהר ולא לתת לזה להימשך שנתיים נוספות...
היי, אכן שכחתי מהשרשור הזהשםאנונימי
לא עברתי עליו יותר מדי, אבל זכור לי שחלק הסכימו איתי וחלק הזדעזעו מהרעיון שלא להשקיע על מי שפיר.
אני לא מדבר על הבדיקות עצמןפשוט אני..
אלא על הרעיון שאתה צריך לא לספר לה שיש בדיקות כאלה, כדי שהיא לא תרצה להוציא על זה כסף.

יש כאן אלמנטים חוזרים של שליטה.
וואוזוזיק העכבר
קודם הסוגריים הלא סגורים בשרשור השני ועכשיו לזכור הודעה מלפני שנתיים...
מה אתה עושה עם הכישורים האלו???
אשתך בטח לא מאבדת שום גרב "זה מתחת לשואב אבק בחדר כביסה, הנחת את זה שם ב2019"
נראה ליזוזיק העכבר
שזה קיים אצל הרבה אנשים - הצורך לפנק את עצמם, לקנות משהו סתם כי זה עושה להם טוב עכשיו בלי להתחשבן
יש לזה צדדים טובים - יכולת לשחרר (הייתי פעם עם חבר שלא אכל יום שלם ובסוף לא קנה שווארמה כי המחיר היה לא מוצדק...) , לתת מקום לנפש לבטא את עצמה, ספונטניות , כל מיני דברים כאלו...
נראה שסך הכל היא מתנהלת בצורה מאוזנת ולא לוקחת את הצורך הנפשי הזה למסע קניות מטורף
נשמע שזה צורך נפשי ממש משמעותי אצלה.איכה
לא נשמע שכדאי לוותר על זה.
בריאות נפשית זה משהו ששווה להוציא עליו הרבה, גם אם אנחנו חושבים שהדרך להשיג אותה לא הכי נכונה
...

אולי לסכם מראש על סכום כסף שאתם מוכנים להוציא על זה בחודש?

ותתן לו אותו מראש במזומן או משהו,
ושהיא תפעיל איתו את השיקול דעת ותתנהל איתו.

ואז פעם אחת החלטתם על סכום,
ולא כל פעם אתם נכנסים לדיון הזה מחדש.

החלטתם 250 שח, ברגע שהיא עברה את זה - סימן שיצאה מספיק עם חברות / אכלה אוכל בחוץ.

כמובן שתחליטו ביחד, ותחליטו שבעוד חודשיים עושים הערכה מחודשת האם הסכום מספיק, יותר מידי או פחות מידי.

יכול להיות , שאם היא תיקח אחריות על סכום מסוים היא תתנהל לגביו יותר בשיקול דעת ולא תרגיש שאתה חוסם אותה וזה לא יכניס אתכם לוויכוחים מול זה.
אשכרה מציעים פה שבעל ייתן לאשתו דמי כיספשוט אני..
ושיהיה אסור לה לחרוג מהם.

אני בהלם.

אני חושב שהפוסט הזה, ביחד עם הפוסט מלפני שנתיים, צריך להדליק 1,000 נורות אזהרה מהבהבות.
לא נראלי שזה דמי כיססמיילי12
כמו באמת,שצריכה להיות הגבלה על בזבוזים.

אגב, אצלנו אני זו ש'שולטת' בכל ענייני הכספים בבית. למה? ככה. כי המקצוע שלי קשור לכספים ואוטומטית אני עושה את זה.
פותחת חסכונות, עוקבת מה מצב האשראי כמה מעשרות לתת החודש וכו.
וכן, יש פעמים שבעלי שואל אותי אם אפשר להוציא על איזה משהו. וזה מעצבן אותי ברמות. בקטע של- למה אתה שואל? אתה הבן שלי?😅
וכשדיברתי איתו על זה הוא הסביר לי שזה בגלל שאין לו מושג מה מצב החשבון.🤦‍♀️
לאנשים מהצד זו יכולה להיראות אלימות כלכלית מצידי אבל נשבעת שלא. זה אופי שלו.
(אפילו המטפלת הזוגית שהיתה לנו נעצרה רגע ונבהלה. וכשהסברנו את המצב היא הבינה שזה לא). אולי זה המצב אצל פותח השרשור?🤷‍♀️

לי אישית נשמע שאשתו סופר חסכנית. 100? 300? זה כלום. חחחחחח שיבוא יראה את האשראי שלנו😅
היא כן צריכה להיות מעורבת יותר. ואז חא יווצר מצב של שולט ונשלט.
לפי מה שהוא כתבכתרה
זה לא הבזבוזים כמו השאלה אם ההוצאה מוצדקת בעיניו או לא.
לדעתי הוא צריך להרפות ולהבין שאישתו לא אמורה להיות מיושרת לפי הרציונאל שלו.
הוא צריך לכבד את הצרכים שלה גם אם זה לא מסתדר עם הרציונאל שלו.
פשוט להבין שהיא אדם אחר לחלוטין ממנו ולכבד את זה.זה בייס.
אם יורשה לי במחילהאורה שחורה
לענ"ד (ודעתי די נלחצת מהפוסט הזה) עקב אלף נורות האזהרה המהבהבות תשקול להגיד לו מה שאתה באמת חושב.
כבר בוצע ☺️פשוט אני..
כתבתי כאן בשרשור את דעתי - הוא חייב ללמוד להתנהל נכון בכל מה שקשור ליחס לאשתו ולכסף, כי כרגע זה נראה שהיא פשוט מפחדת ממנו ולא יכולה באמת לקבל החלטות כמו אדם בוגר אלא תלויה בחסדיו.

או שלא הבנתי את כוונתך..?
לא.אורה שחורה
לא לזה התכוונתי.
אז למה כן?פשוט אני..
אני התכוונתיאיכה
שהם יכולים להגיע להחלטה כזו משותפת 💁‍♀️

כשמגיעים להחלטה משותפת שמקובלת על שני הצדדים, אני לא מצליחה להבין מה בעייתי בזה.
ניסיתי את זהשםאנונימי
יותר בקטע של "קחי, תבזבזי ואני לא אהיה מודע לזה" - אבל היא הבינה את זה כמו שהבינו אותך כאן...

אז ירדנו מהרעיון וכרגע זה רק מוסכמה.
אתם במאבק כחאין לי הסבר
האישיו כאן זה לא אם היא מוציא 100 או 300.
הבעיה היא שהיא מרגישה שאתה לוחץ עלייה, והיא נכנסת כאן לפחד לפני שהיא עושה הוצאה כלשהי.
היא מפחדת שתגיד לה שהיא פזרנית
היא מפחדת שתגיד לה שהיא מוציאה מלא
היא מפחדת שתגיד לה שהיא מפונקת.
ואתה יודע למה?
כי היא מרגישה בדיוק הפוך!
היא מסתכלת על החברות שסביבה, ורואה שהיא היחידה שבודקת כל שקל, היחידה שלא רוצה להוציא הרבה.

אמרת שמצבכם הכלכלי טוב, נכון?
אז תפסיק לעקוב אחרי ההוצאות שלה, ותסמוך עלייה שהיא תעשה את השיקולים הנכונים. ובלי להגביל אותה בדמי כיס. היא לא הבת שלך.
תשחרר, היא אשתך.
היא מספיק חכמה בשביל לעשות את השיקולים הנכונים וההגיוניים.
מעניין, אדבר איתה על זה.שםאנונימי
תודה.
קודם כל, אני מתפעלת מהרצון שלך לחשוף ולהבין.כתבתנו
וגם שאתה לא נבהל מתגובות שליליות.
לפי מה שאני מצליחה להבין, יש אצלך תפיסה שחוזרת על עצמה שההיגיון שלך הוא כמעט היחיד שאתה מבין, וכדי להבין היגיון אחר/ נשי אתה ממש צריך לעשות עבודה וזה לא טבעי לך לנסות להיכנס רגע לנעליים ולעיניים של האחר. ואתה בהחלט עושה עבודה ראויה להערכה, ובעיני זה כלי חשוב מאוד לחיים בכלל ולזוגיות בפרט- לצאת מתוך הראש של עצמי ולא לפסוק בלי לנסות להבין שיש עוד דרכים להסתכל על מציאות מסוימת. אז מאחלת לך שתמשיך ותתפתח בזה בטוב.
בעניין מה ששאלת, מי אצלכם מבשל בשוטף? אם אני מעריכה שזו אשתך אני טועה?
תראה. אנחנו בדור שבו גברים רבים באופן לא נדיר מבשלים, ולא בדקתי את זה אבל נראה לי שעדיין כשהגבר מבשל זה כי הוא אוהב את זה ושמח בזה, ואם הוא לא רוב הפעמים התחום הזה יהיה באחריות האישה. ואני, כאישה שהבישולים הם התחום שלי ואני לא אוהבת לעשות את זה, לא יכולה לכמת את ההנאה והעונג מלא להצטרך עכשיו לבשל לאחרים ועוד יותר לעצמי, ועדיין לאכול אוכל כיפי. זו הנאה ממכרת. אז אם היא פעם פעמיים בחודש עושה את זה, רק תדע שיש מצב שהיא רוצה את זה יום יום.
ואני יודעת על עצמי שלצערי בכל פעם שאני רוצה ומתארגנת לצאת לאיזה בית קפה זה עם יסורי מצפון: אולי אני מגזימה, אולי זה על חשבון דברים שאני עוצמת עיניים מלראות אותם. ושילכו לעזאזל היסורי מצפון עד שאני שמה את הצורך שלי עכשיו ראשון לפחות שזה יהיה בהנאה צרופה. אז בבקשה, תן לה את המרחב להנות מזה במקסימום🙏

אם יש לך שאלות על איך הראש שלי עובד בעניין הזה כדי לנסות להבין אותה קצת יותר (מרגישה שהתגובה שלי לא בהכרח מסודרת) אשמח לענות.
היי, תודה רבהשםאנונימי
קודם על המילים החמות וגם על התגובה.

אני מבין את הקטע של ייסורי המצפון שזה לא נעים (לכן גם פניתי לפורום).
דווקא נשמע לי שהסכמה על סכום כסף מסוים זה רעיון טוב, כי אז זה באמת יהיה ללא מצפון.
ודווקא הפתרון הזה לא התקבל בברכה.

אני מבין אבל שהמטרה זה להבין שאני צריך לשחרר, כדי שההנאה שלה מזה תהיה מקסימלית.
אני באמת חושב שאני משדר לה את זה כשהיא יוצאת עם חברות (לא מהסיבות שהיא מעוניינת, אבל עדיין משתדל לשדר).

תודה רבה.
הבעיה שלך היא שאתה לא מעריך אותה. בכלל.שוקולד פרה.

כבר בפתיחת ההודעה שלך ניכרת תחושת התנשאות סמויה.

אתה מתאר את עצמך כאחד שמוציא כספים על דברים שווים, על דברים *נכונים*
ואת אשתך כמי שמוציאה כסף על הנאות שטחיות.

אתה בחור אחראי, המבוגר האחראי אפילו, 

אתה בחור שיודע להעריך דברים ואת שוויים האמיתי,

אתה אחד כזה שלא מתפתה להבלים,

ואתה גם יודע להתנהל היטב עם כספים ומחושב.

והיא?

היא אישה שנהנית מדברים זולים, שטחיים שמתכלים במהירות

היא אישה חסרת ביטחון שחייבת מישהו שיראה לה את הדרך

היא אישה שלא יודעת איך להתנהל טוב בעולם

היא אישה שאומנם יש בה דברים טובים, אבל מה הדברים הטובים שלה? שהיא מרוויחה כסף ושהיא לא מוציאה אותו על שופינג וכאלה...

האאאא...

אתה לומד ממנה משהו?

מה למדת ממנה במהלך הנישואים שלכם?

מה אתה יכול לקבל ממנה?

במה היא *עולה עליך*?

מה אתה מעריך בה באמת ובתמים??

עזוב, אתה לא איש רגשי. סבבה. אתה לא תשחרר רק כי אמרו לך. סבבה. אל תשחרר.

אבל תבין ברציונאל שאתם בתוך מערכת שבה *אתה תמיד נהנה מיתרון של גבר ש'יודע'* והיא... היא אישה שבעלה בקושי מעריך אותה.

הוא גם לא מתלהב ממנה.

ובכלל, נראה לו לפעמים שהיא כמו ילדה שזקוקה להדרכה.

כמה זה מכאיב.

הלוואי שהמילים האלו יחדרו את ההגנות שלך, שבגללן אתה הולך עם תחושה שאתה צודק וחכם ושאין לך מה ללמוד ממנה בכלל.

תתחיל מלהיות עניו.

להפנות את אור הזרקורים אל אשתך. להתעניין בה באמת. 

להיות הקרקע הבטוחה בשבילה (כן, קרקע) כדי שהיא תצמח ותעוף על עצמה.

להיות הגבר שלא מפחד שאשתו תתעלה עליו.

כנראה שבכוונה לקח אישה שהיא "פחות". כדי שלא תהיה לך שום בעיה להרגיש כמה אתה יותר ממנה.

וזה נובע מתחושת ערך עצמי מעורער.

גבר שמעריך את אשתו באמת אומר לה- את מפחדת מכסף? אל תפחדי. תטעי ואני אהיה שם בשבילך.

גבר שמעריך את אשתו באמת אומר לה- את רוצה להוציא? תעשי כפי שיקול דעתך. אני סומך על חוכמתך שתדעי לנהל את הכסף כמו שצריך.

גבר שמעריך את אשתו באמת אומר לה- מה אפשר לעזור לך? איך אני יכול לשמח אותך?

ככל שתהיה מתגונן יותר וצודק יותר ובעל השליטה יותר

ואשתך תהיה האשמה, הילדותית, המחפשת אישור וחסרת השליטה-

היחסים ביניכם יהיו דומים יותר ויותר לאבא ובת.

אתה במו ידיך תיצור לך בת זוג ילדותית עם אפס ביטחון

ואחר כך תבוא לפה להתלונן למה אתה לא מעריך אותה.

אתה לא מעריך אותה כי זה שהיא "פחות" משרת אצלך צורך בסיסי וחשוב.

אתה תורם ליחסי הכוחות המשונים האלו יותר ממה שאתה חושב. 

תקשיבי, קראתי בזהירות מה שרשמתשםאנונימי
אתחיל בלציין שההתחלה הייתה נכונה: באמת אני חושב שאני פועל נכון עם עצמי ושהדרך שלי היא אידיאלית.

נכון אני חשבתי (עד שכתבתי את ההודעה) שאני פועל בצורה נכונה.

*אבל* אם זה היה נכון מה שרשמת, לא הייתי פותח את השרשור. מה אני צריך, שתצדיקו אותי? ראית משהו אחד כזה בהודעה ששלחתי?

שאר הדברים שרשמת הם פשוט לא נכונים בעליל. אני מאד מעריך את אשתי, יש לה המון דברים טובים שאין לי (סבלנות לילדים, פן רגשי יותר מפותח, כוח לבשל, לנקות, רציונליות שאני גם צריך לפעמים וכו').

להגיד שאני צריך אותה כדי שהיא תהיה קטנה ממני ושאני ארגיש עליונות - כל כך לא משקף אותי ואת הערכים שלי.
ייתכן שנעלבתי מההודעה שלך ולכן אני מגיב בצורה כזו בוטה, אבל זה בדיוק *ההיפך* ממה שאני מנסה להביע כלפי חוץ ומהקשר שלי עם אשתי.
אישה שמרגישה שפעתיתי2
שמותר לה
שבעלה שמח כשהיא שמחה
שבעלה מפנק אותה גם במובן הכלכלי

היא אישה שטוב לה
ולכל הבית טוב.

מכירה משפחות במצב כלכלי לא טוב עד קשה, וכשהבעל שולח את אשתו לקנות לעצמה, להתפנק, לא לחשוב רגע על ההשלכות,
חוזרת אליו אישה חדשה.

כן, זה עד כדי כך.

לפני שנים שמעתי את הרבנית ימימה מזרחי אומרת שאם את במצב רוח רע, לכי לקנות שמלה, ולא משנה מה.
אז היתה לי התנגדות.
היום? אני חושבת שיש לה חוכמה נדירה.
זה מה שאישה צריכה. כן.
שופינג.
זה יכול להיות דבר קטן, זה יכול להיות דבר גדול,
אבל תנועת נפש של בעל ששולח את אשתו להנות מהכסף שהוא (או היא!!! או היא בעצם זה שמגדלת ילדיו בזמן שהוא עובד!) הביאו הביתה
רק מביאה עוד שפע ועוד שמחה.

אישה לא יכולה לחיות בכיווץ. במתח כלכלי.
יש לכם יכולת לחיות אחרת?
תאמין לי, שחרור כלכלי והנאה מהכסף רק יביא יותר בריאות נפשית, יותר מרץ, יותר יצירתיות, יותר חשק,
בסופו של דבר גם כלכלית זה כנראה ישתלם.
תודה על התגובה שםאנונימי
זה מסוג התגובות שחיפשתי.
אני אוסיף שקניה של אוכל מוכןתיתי2
זה לא רק "דבר חומרי מתכלה" שאפשר להכין בבית או לקחת מאיפשהו.

זה, שמישהו יכין לי משהו טעים,
בדיוק בזמן שאני רוצה,
ואני לא אצטרך לקנות את המצרכים
לעמוד לבשל
לשטוף את הכלים

בשביל אישה שעסוקה בבישולים 2-3 פעמים ביום כולל יום שישי שהוא פרוייקט

ובעצם עסוקה בלרצות את כולם סביבה,, שלכולם יהיה טעים וחם ובזמן,
לקנות בחוץ - זה עולם ומלואו מבחינה נפשית.

לפני שהתחתנתי לא הבנתי למה אנשים אוכלים בחוץ. היה לי ממש מוזר לשלם כל כך הרבה על משהו שבקלות מכינים בבית.
היום???
בזכות בעלי קונה פה ושם טייק אווי. וזה נותן לי כל כך הרבה.
רגע להיות ילדה שדואגים לה ומכינים לה וטעים לה בלי להתאמץ.
משנה לי את היום לטובה.
זה ממש נכון..באר מרים
אני כבר ב"ה בשלב שהמשפחה גדולה וכמעט לא נוסעים או מתארחים בשבתות.

עכשיו אני יודעת לבשל טוב ואוהבת לבשל.

אבל בכל זאת..
אחד הדברים שהכי חסרים לי בזה שאנחנו כבר לא מתארחים בשבתות זה התחושה של לאכול אוכל שלא אני הכנתי ושלא הייתי צריכה לטרוח בשבילו..

זה מממש פי וק כזה של לא לעשות כתום והאוכל יהיה מוכן מעצמו..
ובמיוחד אם זה אוכל מפנק לא סטנדרטי שהיה לוקח לי הרבה זמן להכין לבד

אם יוצא לי לצאת למסעדה עם בעלי (לא קורה הרבה אבל קורה לפעמים..) השיקול המרכזי שלי בבחירת המנה זה לא מה הכי טעים לי, אלא מה מצריך הכי הרבה השקעה מהסוג שלא הייתי מוצאת זמן בשבילה בבית..
אני מאד אוהבת לבשל!! ומאד אוהבת מסעדותאור123456
הפותח מזכיר לי את בעלי בגישת ההסתכלות על ההנאות אבל בעלי הבין שחשוב לי ופעם בשבוע אנחנו יוצאים ביחד למסעדה.
המצב הכללי סבבה אז אין את התרוץ הזה..
רק לי יש אשראי כי היה לי חשוב שיהיה לי וכשהוא צריך משהו הוא לוקח ממני.

נראה מוזר מהצד שהוא בלי אשראי ובלי שקל ( יש לו ליסינג ואוכל מהעבודה) אבל זה בחירה שלו ואני לא זורמת איתו וחייבת אשראי..
לי אתה נראה בן אדם בסדר גמור רק שיש נושא שאתה מנסה להתחבר אליו
יש אנשים ואןלי בעיקר נשים שמסעדות עושות להם טוב כי סוף סוףמישהו משרת אותם ולא הם כל הזמן קונות מצרכים מבשלות עורכות מפנות ועושות כלים...לפחות אצלי זה שיקול מהותי..
ממש! מסכימה עם כל מילה!לא מחוברת
ואני אוסיף עוד משהו.תיתי2
אם אשתך לא רגילה להתנהלות כלכלית כזאת מהבית, ואם היא לא רגילה לדינמיקה הזוגית שאתה מתאר כאן,
יש מצב גדול שהיא בקושי לא קטן, ואתה עוד לא מצליח להבין ולראות ולהרגיש.
כך ששחרור כלכלי שלה, לקחת אותה, לשים לה ביט, לתת לה תקציב בלתי מוגבל - יחסוך לך טיפול זוגי קשוח ואולי יותר מזה.

אבל
יותר סביר
שאשתך רגילה להתנהלות כלכלית כזו מהבית, ולדינמיקה זוגית כזאת מהבית -
והיא מרגישה רק קצת שמשהו כאן לא טוב לה.
ואם אתה
תהיה הגבר
שפותח לה שער
מעודד אותה לעצמאות כלכלית
לשחרור
להנאה איך שהיא ומה שבא לה
אתה קונה לכם זוגיות, וקשר בינאישי
ששווה יותר מכל התכניות הכלכליות שנועדו לדאוג לרווחת צאצאיך לנצח.
אתה מעניק לה את היכולת להיות היא באמת
את הפרגון, את התמיכה, את האהבה האמיתית
אתה מבין אותה כמו שהיא עוד לא מבינה את עצמה
ועוזר לה במקום שהיא לא יודעת עדיין לעזור לעצמה
אלה דברים שישפיעו על צאצאיכם דורות קדימה, ואני ממש ממש לא מגזימה.
זו נתינה טהורה מתוך אהבה שבונה משפחה איכותית באופן רב דורי.
זהו מהפך לא קטן מבחינה נפשית עבורך, אם זה היה קל, כל המשפחות היו חזקות עם יחסים מעולים...

לדעתי?
כדאי לך.
פשוט כדאי לך.

בהצלחה!!
בלת"קבאר מרים
משפט שפעם שמעתי אומר:
עבודת ה' שלך היא לדאוג לעולם הזה של אשתך ולעולם הבא שלך.

אתה לא צריך לדאוג לחינוך ולערכים שלה. זה שלה. והיא יכולה לבחור את סולם הערכים שלה ואת היחס שלה לחומריות ולהנאות חומריות. אתה לא "רב" או "מחנך" שלה..

אבל..
כשאתה מספק לה את הצרכים הגשמיים שלה - זאת יכולה להיות חוויה רוחנית עבורך - היכולת שלך לשמח אותה, להעניק לה, להפוך בן אדם למאושר...

במקום להיות הרב או המחנך שלה תהיה המשפיע שלה - זה שנותן לה שפע. תראה בזה הזדמנות שלך לגרום אושר למישהו אחר, ועוד למישהי שאמורה להיות הקרובה ביותר אליך..

מבחינה מעשית אני מציעה שתייחס לזה כאת מתנה שאתה נותן לאשתך.
אם קשה לה עם ביט - תכין כל חודש מעטפה עם 500 ש"ח במזומן.
(מציעה שתשקיעה ותלך לחנות כלי כתיבה איכותית ותקנה חבילת מעטפות מעוצבות אסטטיות ותהפוך את זה למתנה - תתייחס לזה כאילו קנית לה טבעת יהלום)
על המעטפה או בתוכה תכניס פתק של אהבה ופירעון ותגרול לה להרגיש שהשמחה הכי גדולה שלך היא לראות אותה נהנית עם הכסף הזה.

ותודיע לה שהיא מתבקשת להינות מכל שקל שם ולהרגיש את הלב שלך בכל ביס שהיא קונה לעצמה.

(ומדי פעם תפתיע ותשים 600 במקום 500...)

אל תראה בזה משהו גשמי והנאה חומרית - זה הצד שלה.
תראה בזה הנאה רוחנית שלך - סוג של "התנדבות" לשמח את הזולת ולמלא צורך שלה..

בהצלחה!
וואוו אהבתינפש חיה.
איש יקר, אתה חייב להבין שדרוש כאן שינוי שורשינגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ב 13:08

אפתח ואומר כי ממש ניכר ש*כל כוונתם של הכותבים היקרים כאן היא אך ורק לטובתך ולמען כל המשפחה שלך*

גם אם ישנם דברים שנאמרים בחריפות - זה כדי להעביר את העניין שאכפת לאנשים ממך וממשפחתך לכן הם כותבים מתוך ליבם ממש...

הדבר הראשון שעלה לי כשקראתי אותך היה:

hold your horses!

רגע אחד.

צריך להבין מה קורה כאן.

ואני חושבת שהמקום להבין את זה בצורה נכונה הוא לא כאן ע"ג הפורום. עד כמה שאכפת לאנשים ממך ועד כמה שאפשר לכתוב המון - אני מרגישה שאתה, אתם זקוקים למישהו בעולם האמיתי שיבין את כל התמונה הכוללת, שכוללת היכרות עם "שם אנונימי" לעומק, ומי הוא ומה הוא, וכוללת היכרות מעמיקה עם אשתך ומי היא ומה היא, וכוללת היכרות מעמיקה על הזוגיות שלכם ועל הדינמיקות שהתקבעו, וכמובן כוללת היכרות של הצד השני (אשתך) כתגובה לכל אותן דינמיקות שמאוד חסרה כאן, ובעיקר לפעול "בלייב" - לשמוע אתכם, ולראות מהשטח ממש ובצורה יסודית ועמוקה מה קורה כאן כדי באמת להצליח לייעץ ולכוון נכון למצב הספציפי שלכם.

כל דבר אחר יהיה מאוד חסר מן השורש בעיניי.

ואחרי ההקדמה הסופר-חשובה הזו, רוצה לכתוב כמה דברים שעלו לי (ומדגישה שוב, *לא* במקום התייעצות בעולם האמיתי בשום אופן, כי *רק* דבר כזה בעיניי יכול באמת לקדם אותך בצורה הכי נכונה ומתאימה לכם):

א. כתבת שהתפיסה שלך לגבי הנאה היא תפיסה שאומרת שאפשר להינות ממשהו כל עוד הוא לטווח ארוך ומתמשך או שזו לא הנאה חומרית אלא הנאה מהתנדבות או עזרה לאחר וכדומה.

אלו דברים יפים ונכונים לך.

אבל לא רק חשוב, אלא קריטי, להבין שלא כל האנשים הם אתה.

ולא כולם בנויים כך.

ויש אנשים ונשים רבים ורבות שנהנים מדברים אחרים.

ומותר להם.

הם - הם.

בדיוק כמו שאתה - אתה.

(איך אומר המשפט? "אם אני אני כי אתה אתה אז אני לא אני וכו'...")

אני חושבת שזו הנקודה הראשונה שצריכה להיות ברורה *אצלך* בראש במקרה הזה.

ממש לעבוד על התפיסה הזו שיש אצלך ולראות איך אתה משנה אותה לטובת המשפחה שלך כולה.

ואפשר בהחלט לעבוד על תפיסות או אמונות מגבילות, ולשחרר אותן.

כאן נראה שחשוב מאוד לעשות את העבודה הזו ולשחרר את התפיסה שאומרת לך שאשתך צריכה להיות כמוך.

כמוך במחשבות על מה ואיך נכון וראוי להוציא כספים ומה לא

וכמוך בעוד עניינים אחרים.

היא לא. היא צריכה להיות - היא.

ואם משמח אותה לקנות לעצמה אוכל טעים - איזה יופי!

איזו אישה נפלאה שמחוברת לעצמה ויודעת מה משמח אותה!

ולא, היא ממש לא מפונקת, ולא מפוזרת, ולא בזבזנית ולא כל דבר שלילי אחר.

אלא היא, בכנות, נשמעת אישה מדהימה!

אישה עם כנות גדולה

עם יושר

עם אמת

עם קשיבות לעצמה

עם חיבור לעצמה

עם חיבור להנאות החיים הנפלאות שהקב"ה בכבודו ובעצמו ברא לנו

עם חסכנות אדירה! (כן, לא התבלבלתי, חסכנות אדירה! 100 ש"ח בחודש זה פשוט כלום של הכלום. אם היית שומע כמה כסף נשים אחרות וגברים אחרים מוציאים.... זה אפילו לא בר השוואה! אתה מכיר רק אתכם לכן זה אולי נראה לך הרבה, אבל ממבט רחב על מאות זוגות והתנהלויות, כולל אני עצמי - 100 ש"ח זה אפילו לא עשירית ממה שאנשים מוציאים בהרבה פעמים!)

והקב"ה בכבודו ובעצמו

התורה עצמה

היהדות עצמה

מנחה אותנו להיות יהודים ולא נוצרים.

התפיסה שאומרת שהחומר הוא נוראי ולהתרחק ממנו כמו מאש - היא תפיסה נוצרית ולא יהודית!

ביהדות אנחנו מקדשים את החומר!

מעלים אותו!

גוף ונפש יחד

איך קוראים לברכות? ברכות *הנהנין*

כ"כ למה?

כי נהנים מהן!

נהנים מאוכל טוב שעליו מברכים! זו מצווה!

נהנים מריח טוב שאותו מריחים! זו מצווה!

נהנים ממראות יפים כמו אילנות וכו' ומברכים עליהם כי זו מצווה!

יום הכיפורים, יום כ"כ קדוש ביהדות, הוא רק כ-פורים - הוא רק במדרגה של כמו פורים,

פורים במדרגה עליונה יותר!

כן כן, דווקא ע"י המשתה, השמחה, החומר, ועוד חומר, ועוד השתכרות עד שלא יבדיל בין ארור המן לברוך מרדכי - זו הדרגה הכי נעלה להתקרב לקב"ה!!!

בקודש הקודשים, בבית המקדש, המקום הכי קדוש לעם ישראל - מה יש שם בתוך תוך קודש הקודשים? יש שם דמות של כרובים של זכר ונקבה מעורים זה בזה! יש שם איש ואישתו בחיי אישות! וזו דרגה של קודש הקודשים!

איך אומר שלמה המלך החכם באדם? כל השירים קודש ושיר השירים קודש הקודשים!

מה יש שם בשיר השירים?

יש שם השוואה של אהבת הקב"ה לכנסת ישראל לאהבת גבר לאישה במובן הכי אירוטי שלה! ושלמה המלך אומר לנו - זה קודש הקודשים!

המראות הצובאות, שהקב"ה אומר למשה רבינו: קח אותן כי אלה חביבות עליי במיוחד, אותן המראות ששימשו את נשות ישראל במצרים כדי לפתות את בעליהן ואז היו יחד ופרו ורבו במאוד מאוד... אותן מראות הקב"ה מורה למשה לקחת אותן ולבנות מהן את הכיור, הכיור שהכהן הגדול נוטל ידיו להיטהר לפני שנכנס לקודש הקודשים!

ביהדות הכהן הגדול חייב להיות נשוי לאישה! אדם שאין לו אישה ביהדות שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא שלום ואפילו לא נקרא אדם!

רק בנצרות הכומר שלהבדיל אלף אלפי הבדלות הוא כאילו המורם וה"קדוש" אצלם - הוא אסור לו לשאת אישה כי בשבילם אישה זה חטא וכל החומר זה חטא,

אבל לא ביהדות איש יקר! לא!

ביהדות זה להיפך!

הקב"ה מצווה עלינו להינות!

"עתיד אדם ליתן דין על שלא נהנה מהעולם אפילו מאיזה פרי חדש שלא אכל!!! עד כדי כך

אנו מצווין לשמוח

להינות

לקדש את החומר

להתחבר לגוף ולנפש גם יחד

לעבוד את השם יתברך מתוך האנושיות שלנו, מתוך החומר שלנו,

בבשר, ביין, בדגים, בשבת, בחגים, המון מהמצוות כל כך כל כך נוגעות בעולם החומר!

אז אולי דווקא אשתך היא היא זו שיותר מחוברת לעבודת השם?

אולי דווקא אשתך שכן, דואגת לעצמה בהנאה עצמית כמו שאמרת ומתענגת במה שעושה לה טוב - אולי היא הצודקה כי אדם שטוב לו והוא מלא ושמח - יכול גם להעניק לאחרים הרבה הרבה הרבה יותר! *כי* הוא שמח ומלא ומסופק וטוב לו - אז במילא גם הנתינה מתרחבת לכל המעגלים, לבית, לילדים ולעולם כולו. ואדם שלא מלא *בעצמו* - גם הנתינה שלו תפחת! אז אפילו במושגים של תועלת היא ממש צודקת כי התועלת והרווח מאישה שמרגישה טוב עם עצמה ודואגת לשמח את עצמה ולעשות מה שעושה לה טוב - זה *באמת* טוב לעולם כולו ולא רק כביטוי אלא כהשפעה ישירה ממש על כמות וטווח הנתינה שגדלה כך!

לכן אולי במקום להרגיש שהיא טועה אתה יכול ללמוד ולהתברך מהשוני הזה במאוד מאוד?

אולי אדם שנהנה מהחומר הוא ממש עושה מצווה של הנאה?

של שמחה

של ברכות לפני ואחרי

של הגוף שמתענג ושמח ומתוך כך יכול להודות ולברך את הקב"ה ולשמוח ולהתענג גם על השם יתברך?

------------------

ב. נושא נוסף וחשוב מאוד הוא ההוצאה הכספית עצמה ואיך היא מתנהלת:

בעיניי חשוב מאוד שתהיה לאשתך עצמאות בפן הכספי. גם אם זה בא ממנה כמו שאמרת.

אז לא לעבור מקיצוניות לקיצוניות בבת אחת, אבל בהחלט לעשות שם עבודה.

זה טוב ובריא גם בשבילה.

התלות הזו בכסף בך לא טובה.

לא מהצד שלך

ולא מהצד שלה.

לא מהצד שלך שאתה הופך להיות גורם כאילו כמו אבא שמאפשר

ולא מהצד שלה שהיא הופכת להיות תלותית.

זו דינמיקה שצריך לראות איך לשנות שתהיה בריאה ומאוזנת יותר.

אפילו אם תחליטו כל חודש שיש 500 ש"ח לאשתך במזומן - הויא תוציא את זה בעצמה זו כבר התחלה מעולה!

אבל גם שכל ההחלטה שלה על מה ואיך להוציא צריכה לעבור דרכך כי אתה מעביר לה בביט, וכל פעם כזו היא תלויה בך, זה לא טוב.

שתצא עם חברות ותשלם בשטר של 100 שיש אצלה בארנק. לפחות זה.

למה שיעבור דרכך?

ובכלל בנושא הזה מאוד מאוד חוזרת להקדמה - כדאי מאוד להגיע לאדם אמיתי שיכיר אתכם לעומק ויבין לעומק ויוכל לכוון גם אותך אישית וגם אותה אישית וגם אתכם כזוג בעיניין הזה.

יכולים להיות כאן כ"כ הרבה דברים והסתעפויות גם זוגיות וגם אישיות שזה פשוט חובה להכיר לעומק באמת...

--------------------

ג. כתבת שאתה נהנה מפסנתר ומהתנדבויות, אז מעולה, ושוב, להבין שאשתך נהנית מאוכל טעים. וזה מעולה.

ואין כאן הפרדה כמו שעשית שמשהו לטווח ארוך ומשהו לטווח קצר, כי המטרה כאן היא ההנאה. תחושת הסיפוק. השמחה. הכיף. העונג.

וכל אחד מכם בנוי ומחווט שונה כדי להגיע לאותה תחושה.

אתה דרך טווח ארוך והתנדבות וכדומה

ואשתך דרך עונג וכיף וחיבור לעצמה ולמה שעושה לה טוב (וזה בריא מאוד מאוד!)

תחשוב על זה כך. שזו המטרה.

מטרת העל שלנו.

איפה אתה רוצה להיות עוד 10 שנים?

עוד 20 שנים?

אתה רוצה לראות משפחה מאושרת ושמחה עם הורים אוהבים וילדים מאושרים?

אז מה הדרך ***למטרה הזו***

שאשתך תהיה שמחה

שאתה תהיה שמח

שתרבה האהבה ביניכם

זו ה-דרך. 

רוצה לשתף אותך שפגשתי בעבר כמה זוגות שלצערי המטרה הזו אצלם לא עבדה להם.

היה שם בלבול כזה גדול בין מה עיקר לבין מה טפל שלא עזר כלום והקיבעון המחשבתי הזה פשוט הפיל להם את הזוגיות והמשפחה.

הגבר שרצה לחסוך לבית משלהם, ועבד כמו חמור והרוויח סכום מטורף כל חודש, האישה שעבדה גם היא קשה והרוויחה גם היא המון, היה להם רק תינוק אחד והרווח שהיה להם כל חודש היה מטורף, ועדיין האיש החליט שלא מוציאים חוץ מהמינימום של המינימום, והאישה הרגישה כל כך חנוקה, ואמרה לו, ולא עזר, ואמרה לו, ולא עזר, ובסוף אחרי שנתיים הם התגרשו.

ומה האיש הזה הרוויח בזה?

הוא חסך כל החיים שלו בשביל בית.

בשביל 4 קירות.

ומי יאכלס עכשיו את ה4 קירות האלה?

גם אם הוא הגיע ל6 מיליון ש"ח וקנה את הבית הכי מפואר וענק שיש - מה אז?

מי יגור בכל הפאר הזה?

אין. הזוגיות שלהם התפרקה. 

הוא צריך עכשיו להוציא כפול ומכופל על עורכי דין, על מזונות, על הוצאות של 2 בתים עכשיו ולא אחד וכל הכאב ראש שיש בפרידה ועוד צורמת כמו שהייתה להם...

אם היה משכיל להבין שהמטרה לגור באותו בית מפואר שהוא חוסך היא מטרה משנית למי יאכלס בפועל את הבית הזה, באיזה זוג אוהב ושמח יגור שם - אז המיקוד היה שונה לגמרי.

אז אשתך רצתה לקנות לעצמה בגדים, ויש כסף, אז לא היה אומר לה לא. לא היה נותן לה להרגיש שהיא חנוקה כלכלית.

אז אשתך הייתה רוצה לקנות לעצמה עוד פריט או אוכל או כל דבר אחר - וזה היה ממלא אותה ועושה אותה שמחה - אז שתעוף על זה! שתשמח! כמה שאישה יותר שמחה כך גם השפע של הפרנסה זורם לבית! בזכות השמחה הזו שלה!

מה עשינו בזה עם חסכנו עוד ועוד ועוד ועוד כסף ובסוף יש בבית שני אנשים חמוצים? או אישה חמוצה? או זוגיות רעועה חלילה? או פרידה חלילה?

לא עשינו בזה כלום.

לכן המבט צריך להיות על מטרת העל הזו שלך.

על לקנות בכסף הזה אושר, שמחה, ואהבה, שלום בית, כבוד הדדי, ראייה של האחר, הרגשה טובה של האחר.

*זו* ההתנדבות הכי גדולה שלך!

אתה נשמע אדם כזה טוב וערכי, מחפש איפה אפשר לעזור ולהתנדב -

ובכן - הסתכל הכי הכי קרוב אליך - בבית שלך. באשתך. היא הכי קרובה אליך.

כל חיוך שלה

כל שמחה שלה

כל הרגשה שאתה נותן לה שהיא טובה

שהיא מוערכת

שהיא שווה

שהיא הכי יקרה לך בעולם

שאתה הכי מעריך אותה ואת מי שהיא ואת הדרך שלה

זו ההתנדבות הכי הכי גדולה שתוכל לעשות בחיים|!|

זו המצווה הכי גדולה

אל תחפש רחוק

יש לך הכל הכל מתחת לאף.

אשה מדהימה מדהימה

רק תעריך אותה ותאהב אותה. בדיוק בדיוק כמו שהיא.

תאמין לי גם בעולם הזה וגם בעולם הבא אתה תרוויח מזה כל כך כל כך הרבה...

וגם הילד המתוק שלכם

וכל המשפחה בכללה

וכל העולם.

ככה.

בדרך הזו.

שמתחילים מהבית פנימה.

ש"עניי עירך קודמים" מה שנקרא.

ש"ואהבת לרעך כמוך" והכי חזק אצל האישה שלך - ואהבת לרעייתך כמוך!

של הקב"ה מוחק חלילה את שמו מעל פני המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו!

של לתת לאור של הפנים היפות שלה לזרוח - איזה חסד עצום זה! אין ולא תהיה לך התנדבות יותר גדולה מזו!

אז תראה *אותה*

תראה אותה.

תראה את אשתך איש יקר.

איך שהיא.

בלי לשנות ובלי לרצות שהיא תשתנה.

פשוט תראה מה משמח אותה.

כמו שהיא רואה אותך ומה משמח אותך.

אותך משמח התנדבות, פסנתר, דברים שנשארים לאורך זמן, חלום שמתגשם שאפילו אתה מתכנן לעזוב עבודה מכניסה ולעבור לעבודה שמכניסה הרבה פחות (!) רק כדי להגשים את החלום הזה. והיא - איתך!

היא רואה אותך.

תראה גם אתה אותה.

*זה* השלום בית שלך ממש!

זה, לא רק אם הזמנתם אוכל ביחד, לא! אלא זה העיקר של העיקר עצמו - שתיתן לה להרגיש שאתה רואה אותה. שתזמין כמה אוכל לעצמה שהיא רוצה, זה מה שגורם לךך שמחה אשתי? עופי על זה! אני איתך! ואיזה כיף לראות את החיוך היפה הזה שלך!

עם הרגשה כזו יהיה לך את השלום בית הכי גדול שיש, הרבה יותר מאשר תקציבו סכום זה או אחר לאכול ביחד אבל אשתך תרגיש בלב שלה כזה חמוץ כי בעלה לא מעריך אותה או מתקמצן עליה כפי שאמרת שהיא אמרה לך. זה נוראי ללחיות בהרגשה כזו.

אם היא תרגיש שבעלה איתה יד ביד, ורוצה באמת בשמחתה, ורוצה באמת בשמחה הזו בלי תנאים והגבלות אלא פשוט בכיף לראות אותה שמחה ממה שמשמח אותה, מקבל אותה כפי שהיא באמת - אז השפע גם של שלום הבית, גם של השמחה שלה, גם של יציבות ושמחת המשפחה כולה ואפילו גם של הפרנסה יפתח עוד ועוד ב"ה.

ודווקא הראייה שלה כאן על כל שלום הבית היא היא ראייה של טווח ארוך. כי בראייה כזו אתם תגיעו ב"ה למטרת העל גם בעוד 30 שנה בבית שמח ומאושר של כל המשפחה היקרה והנפלאה שאתם בונים ותבנו יחד! זה הכי להסתכל לטווח ארוך (וגם קצר! שניהם יחד!) שיש

רוצה לכתוב עוד כ"כ הרבה אבל בינתיים שולחת...

מאחלת לך, לכם, הצלחה רבה מכל הלב בכל

נהניתי לקרואהמקורית
תודה רבה יקרהנגמרו לי השמות

וואוו..... תודה לך מאד מאדנפש חיה.
🙏🙏 בשמחה, תודה לך!נגמרו לי השמות

וואו תגובה מדהימה ממש!!!כתרה
תודה רבה 🙏נגמרו לי השמות

היי, תודה על התגובה שםאנונימי
אקח לתשומת לבי.

רק אציין שבאתי לבקש הסבר על איך לראות בעין טובה הוצאה כספית שכזו, לא נראה לי שטיפול זה מה שצריך כאן (כלומר אולי כן, אבל זו הייתה שאלה של גישה למשהו, פחות משבר בנישואין)
וואו...אתה בעלי??אור123456
היא בדיוק אני!!!
ואתה בדיוק בעלי!

אבל אין לי מה לייעץ רק שזה מבאס לשני הצדדים
חחח אם כן זה ענקפשוט אני..
לא, אשתי לא מכירה את הפורום בכלל שםאנונימי
אבל אם תרצי להבין אותו, אשמח לנסות..
תגובת סיכום:שםאנונימי
תודה על המענה של כולכם

היו כאן תשובות על חשיבות של דבר כזה אצל נשים ותחושת חופש שבאמת עזרו לי לראות את העניין בצורה יותר "מבינה".

דיברתי איתה על העניין:
א. אין לה ביט כי היא לא רוצה להכניס פרטי אשראי לפלאפון (ולא כמו שציינתי)
ב. היא מרגישה שאני דווקא ממש מפרגן לה כשהיא עם חברות ולא שם הבעיה. כלומר שהיא גם מתחברת לרעיון של לצמצם הוצאות ולהוציא בשיקול דעת, פשוט מדי פעם יש לה משבר של "די, חלאס", אבל שזה קורה לעיתים רחוקות.

ג. גם אחרי מה שקראתי, מודה שקשה לי לתת לה "עד חצי המלכות", כי אני צריך לסמוך עליה שתוציא במידה ולא תתפרע מדי.
אני כרגע מרגיש שהיא כן שקולה, אבל זוקף את זה קצת לזכותי.
אם הייתי מתנהל כמו "יאללה תהני לך ו"מה שיעשה לך טוב", אני חושש שהיא הייתה מתרגלת לזה ואז מאד קשה לחזור אחורה.
כמו שמישהו אמר לי: "אצל אשתי, מה שנכבש לא יוחזר" ואני גם רואה את זה עליה.

בכל מקרה לקחתי לתשומת לבי, תודה לכם על תגובותיכם
ג צורם.סמיילי12
היא אדם בוגר.
נוראי בעיניי. אבל כבר אמרו פה הכל כברהמקורית
אולי פשוט תקח את העצה של "נגמרו לי השמות"טרכיאדה

כי נשמע שאתה מסתכל על כל מה שכתבו לך בראיה מאד מצומצמת ונקודתית ועדיין לא הבנת שהבעיה היא כאן היא הרבה יותר קשה!

לא חושבת שאפשר לייעץ כאן בפורום, אתה באמת זקוק למשהו מבחוץ שיעשה לכם סדר.

ואשתך אלופה אלופה!

לא,אישתו לא אלופה.כתרה
אם היא הייתה אלופה היא הייתה מנערת אותו מזמן .סביר שהיא צריכה עזרה.
מסכימה!טרכיאדה

לא אלופה, נשלטת.

ומעיזה מדי פעם להוציא את הראש מחוץ למים ולהגיד "די חלאס" (אבל רק לעיתים רחוקות...)

לא תמיד זה אפשרילמה לא123

כל הכבוד שדיברתם ושאתה פתוח להקשיב, באמתפה לקצת
אבל נשמע שאתה עדיין משאיר את השליטה עליה אצלך...
ג מחזק את התגובות פה שאמרו שאתה שולט עליה, נשמע שגם אתה מרגיש ככה ולא מוכן לשחרר את זה ועוד לוקח את זה כנקודת זכות בשבילך....
אם לא היית כותב בפירוש שמדובר על אשתך הייתי חושבת שמדובר על בת העשרה שלך.
ולגבי אפה לקצת
אני הייתי מסבירה לה שאין בזה שום בעיה ושכמו שאצלי יש פרטים גם אצלה יכולים להיות וכן מתעקשת על זה.
אבל בטח לך זה נוח ככה כי זה עוזר לך לשלוט עליה ועל כל צעד שלה.
ממש לא נוחשםאנונימי
לא זוועת עולם, אבל מה שרשמת זה ממש לא נכון.
אז תתעקש על זהפה לקצת
למה אתה מוכן לחיות בצורה שלא נןחה לך ולהעביר לה בביט כאילו היא ילדה קטנה?
תוכיח לה שאתה סומך עליה שהיא מסוגלת להסתובב עם טלפון שיש בו פרטי אשראי וגם להעביר לבד בביט וגם לעשות חשבון עצמאי ואחראי כמה כסף היא מוציאה בלי שזה יעבור דרך הבוס הגדול והאחראי והשקול והמחושב.
אפשר להציע לך הצעה?בארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ב 00:47
מה אם תנסה באמת לשחרר, ממש ממש לשחרר, להבין שהיא גם בעלת בית על הכסף, ויש לה אחריות לא פחות ממך?

נגיד שהיא באמת תנצל את זה ותתפרע. נניח שהיא פתאום תוציא 1000 בחודש, במקום ה-100 שאתה היית רוצה שהיא תוציא. ואתה תמשיך לפרגן לה ולהעביר לה כמה שהיא צריכה בכל פעם שהיא רק מבקשת, בשמחה ובאהבה (אם היא עדיין לא תרצה לעשות לעצמה ביט ולתת לעצמה יותר שחרור).
מה יקרה במצב כזה? היא תמשיך להוציא בלי חשבון גם אם המצב הכלכלי שלכם יפגע מזה? באמת לא יהיה לה אכפת מהמצב של חשבון הבנק?
כי אם היא בן אדם בוגר ועם קצת היגיון, ברור לי שהיא מסוגלת לשים גם לעצמה גבולות. ויכול להיות שהם יהיו קצת שונים ממה שאתה היית שם. ויכול להיות שיהיו חודשים שהיא קצת תחרוג ואחר כך היא תצמצם קצת בחזרה. אבל נשמע לי הזוי לחשוב שבאמת היא תבזבז בלי חשבון, ובלי שום אכפתיות למצב של הבית.

ואם באמת תראה שהיא מבזבזת יותר מידי, בגלל שהיא לא יודעת מה המצב של החשבון בנק - אפשר לשבת על זה ביחד ולחשוב. לראות מה המצב ולהחליט מה עושים.
אבל אתם בני זוג, זה אמור להיות החלטות משותפות של שניכם. ולא בעל שצריך להציב גבולות לאשתו, כי אם הוא יתן לה יותר, היא תתרגל לזה ויהיה קשה לחזור אחורה.
האמת שחשבתי על זה עוד אתמול בלילהשםאנונימי
ויש בזה מן האמת.
אני יכול לתת לה והיא באמת לא תחרוג בבת אחת בצורה פסיכית.
ובאמת אם זה יגיע למצב של דפוס קבוע, אז אני אוכל להרים דגל ולהגיד לה שצריך להצטמצם.
אני מעדיף להימנע מהמצב הזה ולא להגיע אליו מראש (עדיף להזהיר מחומר ממכר מאשר לעבור סדנת התמכרות) - אבל לאור מה שאמרו כאן ולאור זה שכנראה לא נגיע לרמה יותר מדי של הוצאות, כנראה שיהיה בסדר.

תודה.
יש לי הרגשהבארץ אהבתי
שאתה מושפע מאוד מכל מיני בדיחות שמסתובבות על נשים שמוציאות כסף בלי הגבלה וכל היום מגהצות את האשראי, והבעל חסר אונים מולן.
זה קיים בבדיחות. במציאות זוגית בריאה זה לא המצב.

הבעיה היא לא אופן ההתנהלות מבחינה טכנית. השאלה היא לא כמה כסף 'מותר' לה להוציא, והאם היא תתחיל 'להתמכר' לזה ואתה תצטרך 'לגמול' אותה.
העניין הוא שכרגע אתה מתייחס לזה כאילו היא לא מבינה כלום בהתנהלות כלכלית, כאילו אין לה שום שיקול דעת לגבי חיסכון לעתיד, כאילו אין לה שום יכולת לשלוט בעצמה, והכל תלוי בך. אתה המבוגר האחראי, ואתה צריך להתנהל בחכמה כדי לא להיגרר לצורת התנהלות שיהיה קשה לחזור ממנה אחורה.
וזה לא בריא להתייחס לזה ככה.

אני מאמינה לך כשאתה כותב שכרגע טוב לה בזוגיות. אני מאמינה שבדברים אחרים יש ביניכם יחס מכבד, ולכן היא לא מרגישה נשלטת על ידיך.
אבל זה נשמע שבנושא הכלכלי אתה מתייחס אליה כמו ילדה קטנה. וזה לא בריא לזוגיות.

יש כל מיני דפוסים של התנהלות כלכלית בין בני זוג. אין דרך אחת נכונה.
יש זוגות שבאמת מחליטים הכל ביחד, ושניהם מודעים למצב הכלכלי באותה מידה, והכל נעשה באופן משותף.
יש זוגות שאחד הצדדים (לרוב הבעל, אבל לא תמיד) יותר עוקב אחרי המצב. והוא זה שיודע להגיד מתי אפשר להוציא יותר ברווח, ומתי צריך להצטמצם יותר. הוא זה שמחליט כמה אפשר להעביר לחסכונות, ואיפה משקיעים את הכסף.
גם זה וגם זה בסדר. ויכול להיות שאצלכם הדפוס השני יותר יתאים לכם.
אבל גם באפשרות השנייה, זה שעוקב יותר לא אמור להחליט על השני. לא על מה להוציא את הכסף, ולא כמה כסף להוציא. הוא משתף את השני במצב, וביחד מחליטים החלטות.

אצלנו למשל, לרוב אף אחד מאיתנו לא יוציא סכום משמעותי (סביב 100 ומעלה) בלי לעדכן את השני, או להתייעץ איתו אם כדאי. בסכומים יותר קטנים אנחנו מוציאים לפי שיקול דעת הגיוני אבל בלי לעדכן מראש בכל פעם. ואם פעם ייצא שאני אוציא סכום גדול יותר גם בלי לשאול את בעלי (על משהו שמספיק חשוב לי, ועם סיבה טובה למה לא התייעצתי איתו) - הוא יפרגן לי על זה וישמח בזה שהוצאתי על מה שהיה נראה לי נכון (וכן להיפך).
והיו גם תקופות שהיינו במצב שהיה צריך ממש להצטמצם. וחשבנו על הדברים ביחד. והחלטנו להקציב סכום של עד 300 ש"ח לכל הוצאה שהיא לא נצרכת, אלא תלויה בהחלטה שלנו (בעיקר בגדים בשבילי, וספרים לבעלי. על אוכל בחוץ בכלל לא דיברנו באותה תקופה). וזה היה בסדר כי החלטנו על זה ביחד. וכשרווח יותר אז שיחררנו את הכלל הזה, וכשיש רצון להוציא על איזה פינוק - אז מוציאים. ובעלי עוקב אחרי מצב החשבון ומעדכן אותי במה שצריך, ומתי צריך להצטמצם.

הנקודה העיקרית היא האמון שיש בין בני זוג.
איך שאתה מתאר את הגישה שלך, ואת החששות שלך, זה נשמע שאין לך טיפת אמון בה בנושא הזה.
וזה לא נשמע בריא לזוגיות. זה לא נשמע שזה יכול להחזיק ככה עוד הרבה שנים בלי להתפוצץ באיזשהו שלב.
ואני תוהה אם יש לזה סיבה הגיונית. שבאמת אין לה יכולת שליטה ואין לך אפשרות לסמוך עליה (שזה לא נשמע ככה מהתיאורים שלך עליה), או שזה פשוט השפעות של כל מיני בדיחות או סיפורים שמבלבלים אותך, למרות שאין הרבה קשר ביניהם ובין מציאות של זוגיות בריאה.
זה לא השפעה של בדיחות, כמו איך שהיא גדלה בביתשםאנונימי
אצל ההורים שלי היה בדיוק כמו שיש עכשיו אצלנו וזה "התפוצץ" רק אחרי שאבא שלי מת והיא נאלצה להתמודד עם הבנה כספית בבת אחת.

כלומר אפשר להתנהל ככה.
אבל אכן אדבר איתה על זה.
לא פירטת מה היה בבית שלך או שלהבארץ אהבתי
לגבי איך שהיא גדלה - אתה מתכוון שהיא בזבזה בלי אבחנה והיה צריך להגביל אותה?
או שפשוט היא לא היתה צריכה לקחת אחריות כלכלית, אלא קיבלה כסף מההורים שלה לפי הצורך?
או משהו אחר?
כל עוד לא היה מצב בו היא בזבזה כסף כשאין אפשרות, בלי לגלות הבנה לזה שהיא מגזימה, לא חושבת שזו סיבה לגישה שלך היום.
(ואפילו אם כן, עברו כמה שנים מאז. היא כבר לא ילדה קטנה. אולי יש מקום לדבר איתה על זה ולשאול אותה גם מה היא חושבת? אולי עכשיו היא כן מסוגלת להבין את המצב הכלכלי ולהגביל את עצמה בהתאם לצורך?)
אפשר ללמוד להתנהל כלכלית. זה אפילו די נפוץ שלומדים את זה אחרי החתונה (יש כאלו שלומדים לפני, אבל זה ממש לא מופרך ללמוד אחרי החתונה).

ולגבי מה שהיה בבית שלך - לא יודעת מה בדיוק היה שם. יכול להיות שזה עבד אצלם.
ויכול להיות גם שזה היה יותר דומה למה שכתבתי - שהבעל מנהל את ענייני הכספים, אבל עדיין לאישה יש לגיטימציה להוציא כסף גם על פי שיקול דעתה.
ובכל מקרה, לא חושבת שנכון להסתכל על מה שהיה בדורות קודמים כדי להחליט שאפשר לעשות ככה גם אצלנו. הרבה דברים שפעם היו לגמרי נורמטיביים - היום לא יחזיקו ויתפוצצו בשלב כזה או אחר.
הבנתי.שםאנונימי
בכל מקרה סגרנו על ניסיון שהיא תהיה אחראית על עצמה ותוציא כמה שבא לה.
מעולה! הרבה בהצלחה...בארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ב 19:47
יישר כוח על המוכנות לשמוע ולקבל תפיסות שונות ממה שאתה רגיל.

ורק עוד נקודה - לגבי ה'ניסיון' שציינת.
אפילו אם אתם רואים שזה לא הולך. נניח שבאמת קשה לה להגביל את עצמה כשזה לגמרי בשליטתה.
הייתי מאוד נזהרת מלהגיד משהו שמשדר - 'הניסיון נכשל, נחזור להתנהלות הקודמת'.
אתם עדיין שותפים. היא צריכה להבין כמוך שיש לכם הגבלות כמה אפשר להוציא, ולרצות כמוך להגביל את ההוצאות (ולהסכים ביניכם עד כמה, תוך שיח משותף והבנת הצרכים של כל אחד, כמו שהמקורית ובאר מרים כתבו).
ואם רואים שמעשית קשה לה להגביל את עצמה, אפשר לחשוב ביחד על כלים שיעזרו לה (מעטפה עם כסף במזומן, כמו שהציעו פה קודם, או פשוט הגדרת סכום תקרה שאפשר להוציא ורישום של ההוצאות כדי לעקוב, עם גמישות לפי הצורך אבל תוך מודעות למצב, וכדו').
בכל מקרה, אתם בני זוג עם אחריות משותפת, וההחלטות צריכות להתקבל ביחד.
תשאל את עצמך על המצב ההפוך..באר מרים
ביקשת את רשותה לקנות פסנתר?
מעל איזה סכום אתה מתייעץ איתה על הוצאה?

אתם שני מבוגרים בבית ולא מבוגר וילדה
ודאי שביקשתישםאנונימי
על כל הוצאה שלי (אין לי כמעט בכלל בכלל, הדבר היחיד שעולה לי זה הפסנתר) אני מודיע לה.

אפילו אם בסופר יהיה איזה משהו שלא נצרך אלא קניתי לכיף של שנינו, אני אגיד לה.

בסכומים קטנים זה יהיה "להודיע" יותר מאשר "לבקש"
אמאלהLia

אם אתה בסופר ובא לך פסק זמן, אתה מודיע לה שאתה קונה??

אני בוכהההההההההה

השתגעת? אין לך מצפון?אורה שחורה
הוא לא קונה פסק זמן
זה לא בריא
וזו עונג ריגעי פסול
חומרי
ולא מוסרי
תזהרי הוא עוד יקח ברצינות🤦‍♀️Lia

אשתך תמיד הייתה כזאת חסכנית ותלותית כלכלית?כתרה
מי ניהל אותה לפני החתונה?
נשמע לי ממש מוזר שיש לה פחד .
ואתה,
מאיפה בא לך הרעיון שצריך לנהל ככה את האישה?
זה היה נראה לך תקין לנהל אישה ככה גם לפני החתונה?
ככה תמיד רצית שיהיה?
אתה כאילו מרוצה מהמצב?
לא בא לך אישה יותר בטוחה בעצמה ומעזה?
ההורים שלה נתנו לה הכלשםאנונימי
הרעיון מגיע ממנה.
לא היה לי רעיון כזה, פשוט הסכמתי לזה כי היא רצתה ולי לא היה כזה קריטי.

לא רע לי עם המצב, אבל אם יקרה לי משהו, אני חושב שזה לא בריא שהיא לא בקיאה בשום דבר.
חוץ מזה, לא נורא מפריע לי...

ואכן אשמח לאישה שמבינה בזה יותר ולא מפחדת.
אישה שמבינה בזה ולא מפחדת זה תלוי רק בךפה לקצת
תשחרר ותן לה להיות אחראית על דברים בלי שאתה תפקח עליה ותראה שהיא תצליח ותקבל אישה הרבה יותר שמחה
אין מילים בפי, רק שאריות בורקסחצילוש
ג נשמע ממש גרוע.. באמת. כפי שזה נראה בסוף תצטרך להוציא פי עשר כסף על טיפול אישי לאשתך וזוגי לכם כדי לתקן את הנזק. היא לא הילדה שלך בת 12 שמבקשת ללכת עם חברות לקניון, הצורה שבה אתה מתבטא כלפיה מאוד מאוד צורמת בלשון המעטה
תכלס גם בעיניי זה נראה לא בריאשםאנונימי
לא יודע מה הנזק המדובר, אבל כמו שרשמתי - די טוב לה בנישואין (פרט לבעיות הרגילות שיש לנו)
הבעיה היא בתחום הזה מדי פעם.

אבל אנסה לתת לה להיות אחראית לגמרי באמת.
העניין הוא שהיא סופגת ומבליגה ומרגישה חנוקהחצילוש
בשקט, וברור שזה יתפרץ, כרגע פשוט זה מבעבע מתחת לפני השטח..
אתה בטוח שטוב לה?נשוי ושחוק
נראה שאתם לא על אותו גל נשמה... מה שהיא אומרת זה לא תמיד מה שהיא מתכוונת.
לא לגמרי רק בתחום האוכלדריה פלג

גם לי זה מאד מתחבר לשרשור הקודם שפירסמת, על בדיקת מי שפיר.

נשמע שאתה מתייחס לאשתך כאילו אין לה שכל ויכולת חשיבה רציונלית, ולכן אתה חייב לערוך את כל השיקולים במוח שלך ולהגיש לה את המסקנה והשורה התחתונה שהיא האמת המזוקקת שאליה הגעת, בלי לערב אותה.

כאילו אשתך היא גולם שלא מסוגלת לחשוב בעצמה עד כמה היא מפחדת מבדיקת מי שפיר, להתייעץ עם חברות כמה זה כואב, להבין כמה העלות תשפיע על המצב הכלכלי שלכם ושאר השיקולים וכך להגיע למסקנה הגיונית שמתאימה לה (ולכם).

יכול להיות שאשתך היא גולם, פעם בדור נולדת גולם. אבל אם היא לא, אתה פשוט עושה לה עוול בלתי יסולח בזה שאתה משמר את המצב כמו שהוא.

אני מבינה שזה כרגע נוח לשניכם, אני לא עיוורת לנוחות הזאת. זה באמת נוח שיש בעל שעוזר עם הכסף ואת לא צריכה לחשוב או להתעסק בדברים מסובכים. אבל זה לאט לאט מנוון. וכשהילדים יגדלו בעז"ה, זה עלול להשפיע מאד לרעה על רמת ההערכה שלהם לאמא שלהם, שלא מסוגלת להעביר כסף בביט או להחליט לבד לאיזה רופא ללכת. שתלויה כל כך בבעלה ולא מתנהלת בעולם כבן אדם מבוגר.

שאריות בורקס.. זה היה טוב 🤣🤣המקורית
אצל אשתי מה שנכבש לא יחזורטרכיאדה

אמהלללהה. משפט מצמרר.

אתה באמת מתחבר למשפט הזה?

באמת אתם לא?שםאנונימי
ברגע שהיא מתרגלת לרמת חיים כלשהי או להרגל כלשהו, יהיה לה *מאד* קשה לחזור אחורה.

לא שזה מה שצריך להוביל את כל ההחלטות, אבל בהחלט משפט נכון... מוזר לי שלא מסכימים איתי.
בן אדם בוגר בדרכהמקורית
יודע לקבל החלטות שמשתנות עם הדינמיקה של החיים.
לא מסכימהלמה לא123

אצלינו יש תקופות שאני מרשה לעצמי קצת יותר, ויש תקופות קשות יותר כלכלית שאפילו באוטובוס אני מתקמצנת לנסוע.

וסתם, אתה נותן יותר מידי משקל למה שהחברים שלך אומרים, 

דווקא זה מתחושה אישית שלישםאנונימי
כשהמצב מאלץ, אז בהחלט אין ברירה וזה יותר מובן.

אולי אני מדבר על מקרה שהבעל מעוניין לחסוך בשביל משהו ושהאישה פחות תזרום על זה אחרי שהתרגלה למצב הנוכחי.
וכשזה הפוךלמה לא123

והאישה רוצה לחסוך והבעל לא זורם?

אגב, איך היא קיבלה את הרצון שלך להתחיל עבודה מכניסה פחות? התייעצתם על זה?

תגובה:שםאנונימי
כשאישה רוצה משהו, בהנחה שהזוגיות בריאה ולא מדובר על בעל אלים - אז היא תשיג את זה.
מאותן הסיבות שהעליתם כאן: האישה זה הבית, כשטוב לה אז טוב בבית וכו'

אז אם הגבר לא יסכים איתה, הוא יקבל תוצאות לא טובות בשטח.

לעומת זאת גברים (ככה מרגיש לי) יודעים יותר "להבליג" ומעדיפים שהאישה תרגיש טוב מאשר להתעקש על משהו.
כמובן שהכל תלוי בפרופורציות וברמת החשיבות ואי אפשר להכליל על *כל* הנשים, אבל לרוב זה מה שיצא לי לראות.

לגבי העניין השני - ודאי שדיברתי על זה עם אשתי, היא יודעת את זה מהתקופה שיצאנו ולאחרונה היא דוחפת אותי לעזוב את העבודה ולהגשים את החלום הזה.
גם לך המשפט הזה כנראה נכון ולכל בן אדםאור123456
כשמתרגלים לרמת חיים גבוה קשה לרדת אבל כשאין ברירה יורדים ברמה יחד וזה לא משנה גבר או אישה
נשמע מאד פטרוניתהילה 3>
אתה לא אבא שלה,
היא אדם בוגר ובר דעת, ומההתייחסות שלך עולה תחושה לא נעימה, כאילו היא הבת הקטנה שלך במקרה הטוב.
עזוב כסף או לא כסף, קניות או לא, סוג יחסים כזה הוא מאד לא בריא לזוגיות.
גם מה שנכבש אצלך נכבש לתמידטרכיאדה

אז תזהר לא להתמכר להנאות שלך

בהחלט משתדלשםאנונימי
נשמע ממש עקוםפרפריתי
א. כל הכבוד שאתה משתף במטרה להשתפר, זה יפה ולא שגרתי. אני חושבת שרוב האנשים משתפים כדי להבין למה *הם* צודקים ולאו דווקא בשביל להגיע לחקר האמת
ב.אתה כותב שאתה לא מתקמצן על כסף אלא שאתה לא רוצה שזה יהיה האמצעי להגיע אל האושר או משהו כזה.
אז למה על פסנתר אתה כן מוציא? גם זה רק אמצעי להגיע אל האושר
אלא מה? נשמע לך יותר טוב שאתה מוציא כסף על משהו שנשאר ולא על משהו שמתכלה
זה סבבה לגמרי כל עוד זה נוגע לך
ברגע שזה נוגע לאשתך אתה צריך להבין שהיא נהנית בצורה אחרת ממך, וכל עוד זה לא פוגע בצורה חריגה (נניח אישה שמוציאה הרבה על בילויים כשהחשבון במינוס) אתה אמור להתחשב בה, לכבד אותה, ולרצות שהיא תהנה בדרכה שלה
מיותר לציין שברגע שהיא גם לא מוציאה על דברים אחרים כמעט זה הרבה יותר סבבה, אגב הסכומים שציינת לדעתי ממש זעומים

בהצלחה
תודה על התגובה.שםאנונימי
ציינתי שהסיבה שכרגע אני סופר מתקמצן זה כי אני מעוניין לעבור למשרה שהרבה יותר מדברת אליי ומכניסה פחות.

זה גם בעיה של ה"לא נודע" - אין לי מושג כמה עולה בית עם הרבה ילדים בגילאי מעון ועד התיכון.
אז אני כאילו נזהר יותר גם.

אבל תודה על התגובה, זה דומה למה שנאמר כאן לפני ואקח לתשומת לבי.
היא לא אמורה לסבול מזה שאתה רוצה לעבור למשרה אחרתפה לקצת
אז אל תעבור למשרה אחרת ותן לאישה שלך חיים עצמאיים בתמורה, שווה הרבה יותר מכל כסף שתצבור
גם החלטה על מדיניות כלכלית לטווח רחוק היא של שניכםבאר מרים
תכניות של חיסכון לעתיד לעומת פשרנות בהווה
לכניסת עתיקית להחלפת קריירה
אופן חלוקת ההכנסות וההוצאות בין שני בני הזוג
וחסכונות לחינוך עתידי של הילדים

כולם מרכיבים חשובים בהתנהלות הכלכלית המשפחתית,
אבל שצריך לקבל עליהם החלטה בשניים.

ויש יותר מהחלטה אחת "נכונה" בנושא..
ובכל זוג טבעי שיש אחד שיותר דואג לעתיד ומעדיך לחסוך בהווה ואחד שיותר רוצה לנצל את הכסף לצרכים והנאות בהווה גם אם המשמעות היא לחסוך פחות לעתיד.

וכשיושבים ביחד כזוג לדון על הנושאים האלה מקבלים החלטה משותפת שמחייבת את שני בני הזוג.

ומאוד יכול להיות שבמסגרת ההחלטה יוקצב סכום מסויים להוצאות בהווה וסכום מסויים לחיסכון.
וזה אומר שהחיסכון יהיה יותר קטן ממה שאחד מבני הזוג העדיף, וההוצאות בהווה יהיו יותר קטנות ומוגבלות ממה שבן הזוג השני העדיף.
אבל ביחד תהיה תכנית כלכלית שתתאים לשני בני הזוג
היינו במקום הזה בעברהמקורית
של רצון מצד בעלי להצטמצם לצורך מסויים שהיה חשוב לו מאוד ולי פחות האמת, וזה היה נורא.
ברוך השם שהוא הבין שיש דברים יותר חשובים בחיים ושחרר והאמת והשלום אהבו.
בתור אחת שהייתה קצת במקום הזה, וגם לא ברמה הזו בכלל - אתה עושה נזק לזוגיות שלך ולאשתך וזה יחזור אליך בסוף.
גם חשוב שתדערק מתייעצת

שחלק מהדברים שהתחייבת אליהם בכתובה זה לספק לה את רמת החיים שהיא הייתה רגילה אליה לפני שהיא התחתנה איתך, ואם לך היה רמת חיים יותר גבוהה ממנה אז היא עולה איתך לרמת חיים שאתה היית רגיל.

אז אם היא הייתה רגילה לפני שהתחתנתם לצאת למסעדות לפעמים אז אתה צריך להביא לה את זה יותר נכון אתה חייב, אבל ברור שזה יהיה יותר נעים שתרצה לתת ולשמח אותה באמת.

בנוסף, ברגע שאתה נותם לה בלי להתחשבן אז גם הקב"ה יתן לך בלי להתחשבן- כפי שאתה נוהג ינהגו איתך בשמיים.

אז לדעתי, חשוב שתדע את הדברים גם לפי ההלכה ושזה יהיה לך נק' למחשבה.

פעם ראשונה שאני שומע את זה...שםאנונימי
איפה זה נאמר?
ההלכה מגדירה זאת כך: "עולה עמו ואינה יורדת עמו"רק מתייעצת

כתובות מח,א.

מוזמן לעיין.

לדעתי זה מתייחס לרגע הנישואים ואילךסמיילי12
לא מה שהיה קודם.
הרי רוב הזוגות לא מתחילים ברמת חיים כמו בבית ההורים..סטודנטים אברכים וכו.

אלא מתחילת הנישואין כל הזמן צריך להיות בעליה. אסור לבעל להחזיר את אשתו אחורה מבחינת רמת חיים.
כמובן לא מדברת על מקרים בהם אין ברירה, כי יש מקרים כאלה.
אלא מתוך בחירה מודעת.
ממה שאני הבנתיכמהה ליותר

זה לא אומר שתמיד יהיה בעליה.
אלא שאדם חייב לדאוג לצרכים של אשתו לפי רמת החיים הגבוהה יותר: או לפי רמת החיים שלו ושל משפחתו, או לפי רמת החיים המקובלת אצל משפחתה - מה שהיה הכי גבוה.

ואחר כך אם יש להם יותר כסף - אז חייב גם להעלות את רמת החיים שלה בהתאם לכסף שיש להם.

ואם הם לא יכולים לא זה ולא זה?סמיילי12
מציאות שקיימת אצל הרבה זוגות שמתחתנים צעירים.
בעלי ואני התחתנו כשאנחנו לומדים.
לא הצלחנו לשלב עבודה כמו שצריך. ועם עזרה מההורים היתה לנו הכנסה יחד של 3.
הוא לא באמת יכול היה לאפשר רמת חיים כמו אצל ההורים שלי.
או ההורים שלו.
זה פשוט לא היה הגיוני בנקודת החיים הזו.

אם אין אז אין. אבל המחויבות שלו לכוון לשםמיקי מאוס
לא אמרו לקחת הלוואות בשביל זה אבל זה המחויבות ההלכתית, בטח כשיש

ב"ה היום אין צורך לדבר בשפה הזו, בעל כבר לא רק מפרנס את אשתו ובזוגיות טובה כל ההחלטות האלה באות יחד ואין צורך להשתמש בשפה של חובות. וגם מבחינה הלכתית ברגע שהיא גם מקבלת אחריות על הכסף ולא "מביאה" לו את המשכורת שלה אז התגית ההלכתית משתנה וגם החובות הכלכליים שלו כלפיה "איה ניזונת ואינה עושה"

ובכל מקרה אם זה בהסכמת אשתו ובעידודה- אז כל בחירה שלו תהיה לגיטימית כמו ללמוד בישיבה למשל

שלפו את זה כאן כי יש פה דפוס בעייתי, בזוגיות טובה זה לא אמור להיות בכלל על השולחן, בדיוק כמו שאף אחד לא רוצה לקיים יחסים כי "מצוות עונה" מגדירה זמנים....
תודה על ההסברסמיילי12
זה נאמרתהילה 3>
לגבי רמת החיים אליה התרגלה בבית הוריה.
בלתי אפשרי לדעתיסמיילי12
בגלל הסיבות שציינתי
רוב הזוגות שמתחתנים צעירים לא יכולים לספק רמת חיים כמו בבית ההורים.
כאןתהילה 3>
הוא דווקא יכול לספק ומעדיף לחסוך...
מניחה שזה גם נעשה בהחלטה משותפת אצל זוגות צעירים ועדיין חשוב לדעת מה ההלכה והמחוייבות הבסיסית, ולאן בעצם מכוונים
בהצלחה!פרפריתי
שוב אציין, אתה אדם אמיץ ולא שגרתי ביכולת לקבל ביקורת.
זה יעזור לך הרבה בחיים
סתם בא לי להגידאין לי הסבר
למרות שאתה חוטף כאן הרבה ''אש'' שתדע שזה ממש מוערך הרצון להבין את אשתך ולהתייעץ על מה אפשר לעשות.
זה לא מובן מאליו...
שכוייח!
תודה רבה רבה שםאנונימי
אשתך היא בנאדם מבוגר.סופי123
ההתנהלות שלך, וגם הרצון "להבין אותה" לא לגיטימיים. מותר לה להוציא כסף על עצמה . נשמע ככ מדכא ומוריד כל יציאה או קניה לתת דין וחשבון ולהצדיק ולהרגיש חשש...
שחרר אותה. שתוציא על מה שעושה לה טוב. מה זה רלוונטי מה עושה לך טוב? אתם לא אותו בנאדם. אתה כותב שהיא לא בזבזנית פתולוגית שצריך לשים לה גבולות ושהמצב מאפשר. אז אין פה עצה אחרת חוץ מחשבון נפש שלך בענווה שלמה ולקבל על עצמך לא לבאס אותה יותר הקטעים האלה.לנשום ולשחרר, אין לך ברירה אחרת אם המטרה שלך היא זוגיות בריאה.
מה הבעיה לנסות להבין אותה?שםאנונימי
העניין הוא שאם אתה מבין או לא, מסכים או לא,סופי123
סומך או לא - יש לאישה הבוגרת והתבונית שהתחתנת איתה זכות לקבל החלטות כלכליות בסדר גודל שאתה מתאר בעצמה ובלי לחשוש שתוריד לה כל פעם שבא לה אייס קפה.
בקשר בריא יש מידה בריאה של אוטונומיה, ככה זה. ואם לאחד הצדדים יש צורך להבין כדי לאפשר אוטונומיה בסיסית הוא צריך לעשות חשבון נפש רציני כי מיחסים שיש בהם שליטה ברמה כזאת כולם מפסידים. קראתי את השרשור מלפני שנתיים וזה סיפור יסודי דומה מאד, אתה משומה מרגיש שיש לך זכות לקבל החלטות עם אספקט כלכלי כזה או אחר עבור אשתך ובלי לשתף אותה. גם אם היא ילדותית ולא חכמה בעיניך אתה חייב לדעת שאתה עובר את הגבול. לך טפל בעצמך כדי להשתחרר מהמעגל הזה, ולשחרר את האישה שאיתך לגדול, להתבגר, לקחת אחריות ולהנות ממה שעושה לה טוב.
אני לא מצליח להביןשםאנונימי
איך נגרר ממה שרשמתי שאני עוקב אחריה על כל הוצאה והוצאה שיש לה ומגביל אותה בכח השליטה שלי...

גם לא שאלתי "האם מותר לה להוציא על עצמה" אלא ניסיתי להבין את נקודת המבט שלה כדי לא להגיע למצב של תסכול/עשייה בלי הבנה.

את "חשבון הנפש" שלי אני מנסה לעשות כאן דרך השרשור, אבל זה לא קשור (לגמרי) לדברים שאת העלית.
באחת ההודעות כתבת שכל 10 לחןדש אתה עובר על החשבוןפה לקצת
ובודק איתה שהיא מכירה את כל ההוצאות.
אישה שיודעת שבעלה לא מפרגן לה את היציאות האלה ומבחינתו הן מיותרות, לדעתי שאלה כזאת כל 10 לחודש בהחלט תחשב מבחינתה כמעקב וביקורת אחרי ההוצאות.
אני אישית הייתי חוששת להוציא אם הייתי יודעת שבעלי לא מפרגן את היציאות שלי וכל סוף חודש רוצה לדעת מה הוצאתי.

מספיק שהיא תגיד שזאת הוצאה שלה או שאתה רוצה גם לדעת על מה?

אני חושבת שזה עוד צעד שאתם צריכים לעשות בשביל העצמאות שלה, שגם היא תדע לעבור על כל ההוצאות ולזהות אם יש הוצאה לא מוכרת.
לא, זה ברמה בריאהשםאנונימי
"תגידי, 116 ש"ח סופרפארם - מכירה? 73 על ברכול?" וכו'
האמת, שלי גם זה היה מציקפה לקצת
כאילו, מה הסיכוי שמישהו גיהץ על חשבוננו כאלה סכומים?
אם זה היה 500 ומעלה הייתי מבינה

וכן, יודעת שהיו סיפורים ובכל זאת לי זה היה ממש מטריד
אם זה היה מטריד אותה, מאמין שהיא הייתה אומרתשםאנונימי
לא נראה לי מפריע לה
בהודעה הראשונה שלך נשמע שמפריע להפה לקצת
אז היא לא אמרה לך ספציפית 'מפריע לי המעקב אחרי האשראי' אבל מה שיוצא מהמעקב הוא זה שמפריע לה.
אני גם עוברת על האשראי. ויודעת פחות או יותר מהסמיילי12
נקנה. ואם יש משהו שמוזר לי אני שואלת את בעלי אם הוא מכיר את החנות הזו והזו. אם הוא אומר שכן, פה נגמר הדיון. אני כן חושבת שזה חשוב מעקב על ההוצאות, כמובן בדרך הגיונית.
וכבר קרה לנו מקרה, אפילו פעמיים למיטב זכרוני שחייבו אותנו פעמיים במקום פעם אחת🤷‍♀️
זה אומנם לא 500 זה פחות אבל זה עדיין כסף.

73 שקל בברכול זה גם נחשב משהו שמוזר לך?פה לקצת
גם אני עוקבת אחרי האשראי, השאלה היא אם אחרי כל השרשור הזה המעקב שלי ושלו דומים או שאצלו יש למעקב השפעה אחרת בגלל כל המסביב...
לא🤷‍♀️סמיילי12
כמו שכתבתי, נגיד כשנתקלתי בחיוב זהה פעמיים זה יגרום לי לבדוק מולו.
או סכום חריג בסופר פארם של 300 או 400 שקל אני רק שואלת אותו לוודא. לא לוודא *מה* הוא קנה,זה לא ענייני. אלא לוודא שאכן חייבו אותו מדויק ולא טעו בחישוב כי בדכ אין לנו הוצאות של 400 בסופר פארם😅

אני זו שאחראית על הכספים בבית.
כי אני עוסקת במקצוע שקשור לכספים.
אז מטבע הדברים אני זו שעוקבת.
אבל לא אומרת לו מה לקנות או מה לא לקנות.
אבל אין לו מושג מה קורה בחשבון, הוא לא מנוע מלהיכנס לשם כמובן. אבל זה פשוט לא מעניין אותו🤷‍♀️

כמו אצלנו שםאנונימי
בעלי עובר כל כמה ימים על האשראי לוודא שאנחנואור123456
מכירים כל הוצאה ולא מישהו גונב לנו...לפעמים מרגיש לי מעצבן אבל הוא בדרך כלל לא מעיר או שואל יותר מידי שאלות..רק מכירה או לא
גם אניפה לקצת
תשמעLia

אנסה להסביר בצורה הכי הגיונית ושכלית שיש, כי רק ככה אמרת שאתה מבין..

אז:

1. הבעיה שלך היא לא הכסף. אלא השליטה. אתה חושב שהיא צריכה לדווח לך על כל תזוזה שלה. 

אולי אתה נוהג לדווח לה אז אוטומטית אתה חושב שככה נורמלי ושכך היא גם צריכה להתנהג. אני בטוחה שזה בא לידי ביטוי בעוד דברים ולא רק לעניין הכסף. שתדע, שסיוט, אבל סיוט אימים לחיות עם בן אדם כזה. זה פשוט כלא!! אתה חייב ללמוד לשחרר ולדעת שהיא יכולה לעשות מה שבא לה!
ולעניין זה שאתם זוג, פה נכנס האמון האישי והכבוד ההדדי, ולסמוך עליה שהיא לא תעשה משהו שיפגע בשניכם. ואם קורה, מדברים, מסבירים ושוב- משחררים. 

2. מי שם אותך להיות שופט איזו הנאה מותרת ואיזו אסורה? ומי אתה שתקבע לה בכלל מה לעשות? הראייה שלך היא כל כך אגוצנטרית שהכל אתה משליך על עצמך. אם זה משהו שטוב לך, אז זה טוב לאחרים. אם לך זה מיותר אז גם לאחרים זה מיותר. כאילו נשארת עוד ילד קטן שלא מסוגל להרגיש צער/צורך של בן אדם אחר חוץ מעצמך. אתה חייב לעשות סוויצ'..

3. הפיתרון היחידי מבחינתי הוא שתבין, תשחרר ותגיד לה שמעכשיו היא לא צריכה לדווח לך כלום. אתה תראה אחר כך בחשבון אם אתה כל כך סקרן. וכל עוד היא גם עובדת, בכלל אין לך זכות להעיר לה.. 

פיתרון נוסף, אם אתה באמת אוהב אותה, תן לה עצמאות. תכריח אותה להיות עצמאית ולהתעסק עם הכסף בעצמה. שתוריד ביט ותשלם בעצמה. אין דבר כזה לא יכולה. גם היא נשמעת כמו ילדה קטנה שמפחדת מהצל של עצמה.. 

ותודה על המענה הרציונלי למרות שרצית להתפוצץ.

לעניין:
1. אני מסכים עם המסקנה שלך שזו תחושת כלא, הבעיה היא שהנתונים לא נכונים.
היא לא חייבת לדווח לי כלום, אני לא מבקש ממנה את זה בכלל (פרט ל10 לחודש כשאני עובר על תדפיסי אשראי כדי לוודא שהיא מכירה את כל ההוצאות ושלא גנבו לנו).
כלומר הסעיף הזה לא רלוונטי ואני לא כל כך מבין מאיפה הוא הובן, אבל כנראה שזו בעיה אצלי כי את לא היחידה.

2. רק ניסיתי להבין למה זה דבר נכון. נכון שבאמת תפסתי את העניין כמשהו עקום מוסרית, אבל הסבירו לי יפה למה זו ראייה לא נכונה. גם הנחתי שזו בעיה אצלי כי הרבה עושים את זה, אבל לא השתכנעתי מראש. תמיד חשבתי שזה חייב לבוא עם ערך מוסף ( הידור של שבת, חיזוק קשר וכו)

3. זה הכיוון שהלכתי איתה אליו.
לא מסכים שאין לי זכות להעיר לה אם היא עובדת, כי הכסף שייך לשנינו (אנחנו לא שותפים שכל אחד מוציא רק מה שמהכסף שלו). זה כנראה לא חכם להעיר, אבל בעיניי בהחלט אפשרי. זה לא שרק הכסף שאני מרוויח הולך על שכר דירה ומעון לילד.
נערך.פה לקצת
נראה לי שהפואנטה קצת התפספסהיאללה די

אני מרפרף על התגובות פה, ויש לי תחושה שאנשים התנפלו עליך לחינם. מה עוד, שהם פספסו את הנקודה שביקשת להעלות לדיון. וחבל, כי בדיוק בנקודה הזו, אתה זה שמפספס נקודה חשובה. 

מהרפרוף שלי על התגובות שלך והתגובות שכתבו לך, נשמע שיש לכם אחלה תקשורת, וכבוד הדדי יפה מאוד. אולי בתפיסה הזוגית שלכם המצב הוא שאשתך קצת נותנת לך להחזיק את ההגה של החיים שלכם ואתה מחזיק אותו חזק מידי, אבל כל עוד טוב לה עם זה ואתם מנהלים תקשורת פתוחה על כל נקודה לפי המושגים שלכם וזה לא בא ממקום של שתלטנות שלך, אז למה להרוס את האידיאיליה הזו. 

את כל זה אני מבין בעיקר מההודעה שכתבת שאין ביניכם איזה משבר סביב העניין הזה ואין כאן דרמה זוגית, אלא אתה מבקש רק נקודת מבט שתאפשר לך לראות את הגישה של אשתך בנקודה הספציפית בצורה חיובית. ודווקא את זה לא ראיתי שאף אחד נתן לך. אז אני אנסה. 

אחי, מצב שבו אשתך אומרת "בא לי איקס וואי זד ולא מעניין אותי כמה זה עולה/כמה זה בריא/כמה זה נכון" הוא מצב של ברכה. אתה צריך לתפוס אותו בשתי ידיים מהר מהר לפני שהוא בורח ולהגיד לה "יקירתי, בא לך - קחי. את הברכה של הבית, והתפקיד שלי הוא לשמח אותך. תודה רבה שנתת לי הזדמנות כל כך קלה לעשות את זה". הדברים הללו הם פשוטו כמשמעו, יש להם אין ספור מקורות בספרי יהדות ומוסר, וראיתי דוגמאות רבות לכך שהטריק הזה פשוט עובד. גבר שרואה את התפקיד שלו לתת לאשתו את כל צרכיה ובמיוחד את צרכיה הרגשיים, פשוט מקבל שפע כדי שיהיה לו ברווח לתת לה. לעומת זאת, מי שעסוק בלחפש את השקל במסעדה של אשתו ובמכולת של הילד, נשאר לחפש שם את השקל לכל החיים. 

אני כמובן לא אומר לך לייצר אווירה של בזבזנות וחוסר אחריות. מותר ורצוי לקיים דיונים משותפים בנושאים כלכליים ולבנות תקציב חודשי וסדר עדיפויות כלכלי שמבוסס על הצרכים והרצונות של שניכם.  אבל בראש שלך אתה צריך לחשוב שלאשה יש זכות ווטו. מותר לך במסגרת של דיון משותף או שהיא מבקשת לשמוע ממך, להביע את דעתך על הוצאות שהיא רוצה להוציא. אבל אם היא נשארת בעמדה של "בא לי" פשוט תתן לה ובתחושה הכי טובה שאתה יכול לעשות את זה. זה רגע חשוב של בניית בית, רגע חשוב שאתה מקיים את היעוד שלך כאיש שלה, ורגע שיכול להביא לך שפע של ברכה שאחריו אתה תשכח כמה זה 300 שקל בכלל. 

"וְהָאָדָם עוֹמֵד בֵּין שְׁתֵּי הַנְּקֵבוֹת, נְקֵבָה תַּחְתּוֹנָה גַּשְׁמִית שֶׁהִיא נוֹטֶלֶת מִמֶּנּוּ שְׁאֵר כְּסוּת וְעוֹנָה, וְהַשְּׁכִינָה הָעוֹמֶדֶת עָלָיו לְבָרְכוֹ בְּכֻלָּם שֶׁיִּתֵּן וְיַחְזֹר וְיִתֵּן לְאֵשֶׁת בְּרִיתוֹ כְּעִנְיַן הַתִּפְאֶרֶת שֶׁהוּא עוֹמֵד בֵּין שְׁתֵּי הַנְּקֵבוֹת, אִימָּא עִילָּאָה לְהַשְׁפִּיעַ לוֹ כָּל הַצֹּרֶךְ, וְאִימָּא תַּתָּאָה לְקַבֵּל מִמֶּנּוּ שְׁאֵר כְּסוּת וְעוֹנָה, חֶסֶד דִּין רַחֲמִים כַּנּוֹדָע.וְלֹא תָבֹא אֵלָיו שְׁכִינָה אִם לֹא יְדֻמֶּה אֶל מְצִיאוּת הָעֶלְיוֹן." תומר דבורה פרק ח 

תן לה להתפנק וכמה שיותר 

עם ההתחלה אני די מסכים

על החלק השני - הוא רשום יפה והוא גם חשוב, אבל גם הוא כתוב בצורה של "תעשה את זה כי כדאי" בלי הסבר מעמיק.
אמנם אפשר להבין לבד וגם טוב לקרוא את זה מדי פעם ולקבל תזכורת לזה (שזה בדיוק מה שקרה כאן), אבל זה לא מניח את הדעת לגמרי...

בכל מקרה טוב שגם ציינת את זה, זה מתקשר לחלקים שלקחתי לתשומת לבי
תעשה את זה כי זה עושה לה טוב ומשמח אותהקורדיליה

והטבע של הגבר זה לרצות לראות את אשתו שמחה

אני לא מבינה איזה עוד הסבר רציונאלי חסר...

נכון, טכנית המזון אולי מתעכל אחרי שעתיים - אבל זו הסתכלות מצומצמת.

כי בשבילה זה לא שעתיים של הנאה גופנית ועובר, והסבירו לך את זה פה בכמה תגובות מאד יפה.

זה משמח אותה בתת מודע הרבה יותר, כי היא יודעת שהיא יכולה ושיפרגנו לה.

אל תשפוט אותה על מה שעושה לה טוב גם אם זה שונה ממך.

כל אחד ממלא את הנפש שלו מחוויות חיוביות אחרות.

אם הבאתי תועלת אפילו באחוז אחד כבר עשינו משהויאללה די
עבר עריכה על ידי יאללה די בתאריך כ"ו בתמוז תשפ"ב 16:39

ולגבי החלק השני. אני מקבל את ההערה, אבל אני רוצה לדייק אותך בכמה נקודות. 

1) זה לא "תעשה את זה כי כדאי" אלא "תעשה את זה כי זה עובד. ואם זה עובד אז כנראה שזה נכון". 

2) אני חושב שדווקא כן הסברתי בצורה ברורה מאוד. הרגש של האשה זה כח משמעותי מאוד בבניין האמיתי של הבית, וככל שאתה יכול לספק לה אותו בכל תחום שהוא, אתה בעצם מזין את המעגל שבונה לך את הבית מכל הבחינות, גם מבחינה רגשית, גם מבחינה מעשית כי אתה נותן לה כח לתרום את החלק בכוחות שלה, וגם מבחינה רוחנית כפי שהבאתי. והדברים נסמכים גם על מקורות קבליים ומוסריים שמתמזגים יחד. 

3) אני מבין מהשאלה שלך שאתה מחפש הסבר רציונלי ומניח את הדעת למה זה נכון לתת לאשה לבזבז שלוש מאות שקל בו בזמן שהתכנון הכלכלי הנכון של הבית (לכל הפחות לתפיסתך) אומר שלא כדאי עכשיו להוציא את הכסף הזה.

ההבנה הזו קצת משמחת אותי. כי היא בעצם מחזקת את מה שאנשים פה כתבו לך שאתם קצת חיים בלה לה לנד של בועה כלשהיא שמעולם לא יצאתם ממנה. אני דווקא חושב שזו בועה לא כל כך רעה ואין שום סיבה להוציא אתכם משם, וזה אפילו משמח לחשוב כמה כיף בתוך הבועה הזו ולכן אני שמח בשבילך. אבל למרות שאני שמח בשבילך, אני כן מרשה לעצמי לגלות לך בסוד בסוד שבעולם האמיתי אנשים עוברים תהליכים מאוד משמעותיים עם האישיות שלהם בתוך המערכת הזוגית, והם מקריבים מעצמם, ובולעים הרבה דברים, וצריכים למצוא דרכים נכונות איך לנהל את המערכת הזוגית והרגשית שלהם בצורה שגם הם יקבלו את מה שהם צריכים וגם הפרטנר שלהם יקבל. ואז פתאום כבר לא הכל כזה רציונלי, ויש המון מקום לרגשות, ופתאום אתה מבין כמה כח יש לעולם הרגשי הזה, וכמה סייעתא דשמיא צריך כדי שהמערכת הזו תתנהל נכון וטוב. ובמבט כזה נראה קצת מגוחך לחפש הסבר רציונלי למה לספק לאשה את צרכיה הרגשיים זה דבר נכון מבחינה רציונלית, זה בערך כמו אדם שיסרב לעלות לאוטובוס עד שהנהג יסביר לו איך המנוע עובד מבחינה רציונלית.

חד משמעיתפאז
גם אני מנסה את כוחישחרית*
בלהסביר למה זה בסדר להנות מאוכל או מכל הנאה חומרית אחרת.
אני מנסה מאוד להיכנס לצורת החשיבה שלך, השכלית והרציונלית, אז תעקוב אחרי.

אתה מגדיר הוצאה על אוכל (שהוא חומרי ומתכלה וכד') כהוצאה שהיא בסדר אם היא נעשית בפורמט זוגי, שאז מטרתה היא לתרום לזוגיות ולכן היא בעלת ערך.

למה שלא תגדיר אחרת- הוצאה "חומרית", "מתכלה" שאשתך מוציאה על עצמה (לא משנה אם לבד, בפגישה עם חברות או ווטאבר) היא הוצאה שהיא בסדר כי מטרתה לתרום לאושר של אשתך. ולכן היא בעלת ערך.

ואם תגיד, מה זאת אומרת שהאושר של אשתי תלוי בדברים חיצוניים כאלה? זה לא ראוי. אז נענה שגם חז"ל אמרו שהדברים שמרחיבים דעתו של אדם הם אישה נאה, דירה נאה וכלים נאים שהם בהחלט דברים חומריים לחלוטין.

כלומר, המסקנה עד כאן- כן, דברים חומריים יכולים לגרום הנאה וקורת רוח בצורה ראויה.

ועכשיו לגבי שניכם- אשתך זו אשתך ואתה זה אתה. יש הרבה דברים בהם אתם שונים, מן הסתם. אתה אוהב מוזיקה, והיא אוהבת קריאה. אתה אוהב קיץ, היא אוהבת חורף. אתה אוהב לדבר עם חברים על פוליטיקה, היא אוהבת לדבר על הילדים. אז מה. אתם שונים וזה בסדר. אז אתה משיג את האושר שלך בדרך מסויימת. והיא משיגה את האושר שלה בדרך אחרת. זו לא דרך פסולה. היא לא כרוכה באיסור הלכתי זה או אחר. ויש משהו מאוד לא נכון בלקבוע בעצמך שדברים לא ראויים למרות שחכמים או התורה עצמה קבעו שהם לגיטימיים לחלוטין-
למשל, אין שמחה אלא בבשר ויין. וואו, בשר ויין זה גם חומרי, גם מתכלה. איך אפשר להשיג אושר דרך בשר ויין? זה לא ראוי. אבל עובדה. חכמים ידעו שאדם נהיה שמח כשהוא אוכל אוכל טוב אז הם ציוו בשבתות וימים טובים להתענג באוכל טוב לצורך המועד.

כלומר, המסקנה עד כאן, זה בסדר להתענג מדברים חומריים וחיצוניים, כל עוד זה למטרה נעלה.

אז נגיד אתה אומר לעצמך- טוב, בסדר, אבל זה לצורך המועד, זה צורך מוצדק. אשתי רוצה סתם להתענג לצורך עצמה. זו לא מטרה נעלה כל כך.
אז אחזיר אותך שוב להתחלה- זו הדרך של אשתך להיות מאושרת. (בוא, אנחנו מקצינים, זו בטח לא הדרך היחידה שלה להיות מאושרת. כן? זו אחת מכמה דרכים). ושאשתך תהיה מאושרת זו בהחלט מטרה סופר-מוצדקת ונעלה.

למה?

כי אישה מאושרת ומסופקת עם עצמה, זו אישה שיודעת להיות מסופקת בנישואין, ובאמהות, ובעבודה. ואישה שחוששת שמא הדרך שבה היא רגילה להשיג אושר היא לא הדרך הראויה (למשל כי בעלה גורם לה לחשוב כך), תתחיל לחשוש לגבי כל דבר- האם העבודה הזו היא באמת העבודה שראוי שאעבוד בה? האם ראוי שאגיע להנאה ביחסים הזוגיים ביננו? האם כל מה שחשבתי עד עכשיו שמשמח אותי ועושה לי טוב, הוא שגוי מיסודו ואני בעצם צריכה ללמוד את עצמי מחדש? ואני לא מגזימה. זה בדיוק מה שקורה כששמים סימן שאלה על דבר שהוא בסיסי ומובן לאדם בתוככי נפשו. הכנסת השכל לאיפה שהרגש מבוסס, גורמת לאדם לפקפק בעצמו בכל אותם דברים שהוא מרגיש ברגש טבעי כדברים נכונים ואמיתיים.

אתה רוצה שאשתך תדע מה עושה לה טוב, ממה היא נהנית, מה גורם לה סיפוק בכל תחומי החיים, כי כך היא תצליח להיות אישה טובה יותר, בת זוג טובה יותר, אמא טובה יותר ולממש את עצמה בכל התחומים האלה בצורה טובה יותר. אז כדי לא לפגוע ברגש האמיתי הזה, שכבר יש אותו לאשתך, וזה נפלא ומבורך, המטרה שלך היא לאפשר לאשתך להיות מאושרת, ללמוד מה גורם *לה* אושר, להגשים את עצמה באופן אישי, זוגי ומשפחתי. ולכן. אתה מוריד ממנה כל סימן שאלה או פקפוק לגבי הדרך שבה היא משיגה אושר.

יש לי עוד הרבה דברים לומר, על נושאים נוספים שעלו בשרשור, אבל אעצור פה ואראה אם בכלל הכיוון הזה מדבר אליך.
בהצלחה!
האמת שאחלה תגובה שםאנונימי
התחברתי

אכן כל מה שחז"ל אמרו, ידעתי - אבל זה אכן הרגיש לי לצורך מועד, כפי שאמרת.
באמצע השבוע זה לצורך עצמך.
לא שזה רע מדי פעם, פשוט מרגיש לי עושה לצורך עצמה הרבה מעבר לאדם הסביר ברמה שהיא לא בריאה.
היא ממש ממש ממש מממש ועוד ממש ממש ממש ממשכתרה
ממשה ועוד ממש
לא עושה לצורך עצמה מעבר לאדם הסביר.
היא בתת תנאים מבחינת פינוק לאדם הסביר.
אתה באמת לא מבין מה מקומם בגישה שלך?
יש לך גישה מאוד פטרונית.מאוד.
סליחה,אבל מי אתה?
אתה סה"כ עוד אדם כמו אישתך.
אם היא לא נחשבת ורצונה לא נחשב אז גם שלך לא.
אתה באמת לא מבין?
תבין שהיא אשתך אבל אין לך בעלות עליה, היא אדם נפרד.אחר לחלוטין.
ההבנה או אי ההבנה שלך לא אמורים לעניין אף אחד, מקסימום זה סבבה לצורך השיח הנעים וההבנה אבל זה בשום אופן לא אמור להיות תנאי לשום דבר כל עוד יש כאן חד צדדיות שאחד קובע בשביל השנייה.
אם יש לך קושי כלשהו שגורם לך להיות כזה- תרמוז לנו או משהו כי אתה נשמע מאוד מנומס ומאוד אנטיליגנט וזה מה שמכעיס פה ,כי איך אדם טוב וחכם לא מבין דבר בסיסי שכזה?
תכבד אותה,כל נשמה היא עולם ומלואו.
אם אתה חושב שהוצאה על פסנתר זה סבבה והיא נניח תחשוב שאין שום עניין ברהיט הזה
אתה תתחשב בדעתה
או רק מקסימום תסביר לה רק כמה היא טועה ובסוף רצונך ייעשה כי הסיבה שמניעה אותך נעלה? אני מנסה להבין מה תוקע את ההבנה הבסיסית שהיא אדם נפרד ,עם עולם פנימי וצרכים שונים משלך שהם לגיטימיים כמו שלך.
איפה הענווה והכבוד הבסיסי לאחר? יש בה צלם אלוקים ויש בה נשמה.
למה אתה לא מבין?
למה הכל צריך להיות תלוי בהבנה שלך?
נניח שתיאורתית מישהו מבחוץ היה יכול לאשר שאכן אתה נעלה יותר ממנה בנק' הזאת-גם אז אתה צריך להבין שזאת רק נק' אחת מתוך מיני רבים ובחשבון הכללי יתכן מאוד שהיא שמה אותך בכיס.
וגם בלי זה- ברור שהגישה שתולה מתן לגיטימציה ורשות להשתמש במשאבים משותפים בהבנה או אי ההבנה של רק אחד מהם שגויה ומתנשאת ומקוממת ורעה.
זה מסוג התגובותשםאנונימי
שאני מנסה להבין מה כתבתי שיצאתי כזה "מפלצת"...

אשתי לא חנוקה, לא קטנה וכן מוציאה את רוב הכסף בבית ואין לה בעיה איתי.
מדי פעם יש "פיצוץ" כמו חמישי שהיה מכיוון שזו הוצאה שנועדה לשנינו שהייתי חלוק עליה.
מותר לי לחלוק עליה, זה גם הכסף שלי.

תסכימי איתי בבקשה שאם היא הייתה רוצה לקחת כסף בשביל לתת לקבצן של הרחוב שידוע שהוא משתמש בכסף כדי לעשן סמים - היה מותר לי להגיד לה שזו הוצאה שלא מקובלת עליי?
כלומר יש הוצאות שמותר להגיד עליהן "עד כאן".
אז אמנם הוצאה של "פינוק" זה ממש אחרת לגמרי, אבל בדיוק בגלל זה אני מחפש את הראייה שתראה את זה בצורה חיובית.

*ודאי* שאני יכול לקחת את עצתך ולהגיד לעצמי "מה אתה נכנס לעניינים שלה?! תן לה את הכסף ושתוק ותרגיש רע על זה שאתה בכלל מנסה להבין אותה!" - אבל אני בוחר שלא מכיוון שזו לא דרך בריאה בעיני.
מה שאתה מפספס זה שאתה לא צריך "לתת"להסופי123
זה כסף שלה כמו שלך.
כל עוד היא לא מדרדרת אתכם לעוני בהוצאות פתולוגיות אין לך זכות להסכים או להרשות או לא להרשות.
ואם בעלי היה שואל אותי מה קניתי בברכול לפני שבועיים ב73 שקל זה היה מציק לי מאד ולא נתפס כנורמלי
לא שאלתי מה קנתה...שםאנונימי
רק אם היא מכירה את ההוצאה הזו.

אני לא נכנס לפרטים האלה - גם לא מתאים וגם לא מספיק מעניין אותי ומבזבז את הזמן.
אבל אתה יכול לנסות להבין למה לאישה שבעלה מתקמצן עלפה לקצת
הוצאות שלה על הנאות יכול להיות לא נוח ללכת לקנות במרכול גלידה ב12 שקל כי ב10 לחודש בעלה ישאל אם היא מכירה את ההוצאה?
גם בלי להסביר מה קניתי זה היה לי לא נעים והייתי כנראה מוותרת על ההוצאה הזאת או עושה אותה במזומן כדי לחסוך לעצמי את ההתעסקות בזה שבועיים אחרי שהגלידה נגמרה
תלוי בדינמיקה של בני הזוגשםאנונימי
אם הוא באמת מאיים, אני יכול להבין את זה שהיא כבר לא תקנה.

אצלנו (אני מקווה) זה לא ככה.
זה לא סוג של מאיים?פה לקצת
"...בזמן שהיא עם מצפון על כל הוצאה."
(ציטוט שלך מההודעה הראשונה)
זה סוג של מאיים, כן.שםאנונימי
גם בגלל זה פניתי לפורום בין השאר.

אבל זה לא מונע ממנה לקנות עדיין מה שהיא רוצה.
לכן אני מסיק שזו לא רמת איום עד כדי כך (אלא אם היא ממש משקרת לי כשמדברים על הנושא, ואני בספק)
אולי אתה לא "מונע"קורדיליה

אבל נשמע שאתה מייצר אוירה שגורמת לה לחשוב פעמיים ולהרגיש רע...

מספיק שהיא יושבת עם חברות ורק עוברת לה מחשבה קטנה - "מה הוא יגיד?"

גם אם היא הוציאה את הכסף בסוף - התפספסה הרבה מהמטרה שלו... כי הייתה לה מועקה.

אתה יכול לנסות להבין למה זה גורם לה אושר, אבל זה ממש לא צריך להיות קשור באם היא תוציא או לא תוציא... 

גם אם אתה לא מצליח להבין למה רציונלית זה משמח - תבין שעובדה היא שכן - זה משמח אותה - ותפרגן מכל הלב, ואפילו תשמח!

יכול להיות שגם אם זה לא איוםסמיילי12
זה מעיק עליה.
כלומר היא תמשיך לקנות אבל לא בשמחה.
התגובה הזאת ממש שונהכתרה
מכל השאר.לאורך התגובות שלך היה נראה שיש לך בלעדיות מלאה על העניין הכלכלי ושאתה זה שמקצה לה סכום ל'בזבוזים' כו' וכו'
ועכשיו אתה אומר שהיא עושה את רוב ההוצאות ושאתה רק מביע את דעתך..

תראה כמה מגיבים פה ניסו להסביר לך את אותה נק' מכיוונים שונים והיה נראה שאתה לא מבין.גם בתגובה הזאת משתקפת גישה לא נכונה בעיני אבל סה"כ עכשיו אתה נקרא אחרת לגמרי.
לא יודעת מה האמת אבל
אוקי.
זה לא לגמרי לא מדויק...שםאנונימי
כן ההתנהלות (הלא בריאה בעיני המגיבים) זה שהיא לרוב קונה ומעדכנת - אבל סתם כי היא רוצה או שאני רוצה, לא מתוך הכרח של דין וחשבון.

אני בקושי מוציא דברים שלא איתה ביחד (כלומר סופר אין לי מה לעדכן, כי עושים קניות יחד לפי רשימה שלה) וכו'.
אבל גם אם אקנה משהו "שלא הופיע ברשימה", סתם אעדכן אותה שתדע. שלא תופתע שפתאום זה בבית. לא מתוך הכרח.
אבל יש הבדל בין סתם לעדכןקורדיליה

לבין לשפוט אותה האם ההוצאה על אוכל היא הנאה לגיטימית כי היא "רגעית".

ולנסות להגביל בגלל זה

כך הצגת את הדיון וזו לדעתי הנקודה שקוממה פה הרבה...

לפי איך שתיארת פהשחרית*
זה לא נשמע מעבר לרמה סבירה.
נשמע מדבריך שאשתך לא מרוקנת את חשבון הבנק שלכם, אז הקביעה שלך שהיא "עושה לצורך עצמה הרבה מעבר לאדם הסביר ברמה שהיא לא בריאה" נשמעת לא נכונה בסיטואציה הזו.
כמובן אין לי מושג כמה אשתך מוציאה באמת, אבל אם לפי התיאור שלך מדובר בבין 100 ל300 שח שהיא מוציאה בחודש נטו על עצמה, פייר? נשמע לי סביר והגיוני.

יש נשים ואנשים שרגילים לשבת כל שישי בבוקר בבית קפה וזה עושה להם טוב, יש כאלו שעושות לק ג'ל אחת לחודש, הולכות למכון כושר או לחוג אומנות, יש מי שמזמין פעם בשבוע אוכל הביתה, יש מי שקונה אוכל כל שבת שלישית.
אבל בכל מקרה כל הדברים האלו שתיארתי הם גם נפוצים ונחשבים סבירים ונורמליים בקרב האוכלוסיה והם גם יותר מ100 שח לחודש (אולי חוץ מהלק ג'ל, אבל בדכ הוא לא בא בפני עצמו כדבר יחיד).

אבל אני רוצה להתעכב על נקודה אחרת במה שכתבת עכשיו.
אתה אומר לעשות לצורך עצמך- "לא שזה רע מידי פעם".
אבל כאן הטעות.
הרי סיכמנו שהמטרה של לגרום לאשתך אושר היא מטרה נעלה, שהיא מקרינה על כל תחומי החיים, שהיא גורמת לאישה לפרוח ולהרגיש סיפוק ובעלת ערך גם בהיבט זוגי, משפחתי ואישי כמובן. ולכן זה לא "שזה לא רע מידי פעם"- *זה רע אם זה לא קורה באופן קבוע!*.
אז מבחינתך ההוצאה הזו צריכה להיות הוצאה מוכרת, רצויה, אהובה וחשובה ובעלת ערך עליון.
אם זו נקודה שלא מספיק ברורה לך, תמשיך ותעמיק את הבירור הזה. כי אחרת לא תוכל להתקדם להבנות משותפות כפי שאפרט בהמשך.

אז סיכמנו שיש מטרה שהיא לגרום לאשתך אושר ושזו מטרה מספיק נעלה והיא נכללת באותה רמה כמו חיזוק הזוגיות, קדושת המועד וכד'. זו נקודת המוצא ההכרחית.

עכשיו תראה, בין בני זוג בין יתר ההבדלים יש בהחלט גם הבדל ביחס להוצאות, ומה נחשב רמת חיים סבירה ומה נחשב מוגזם. זה הרבה פעמים מגיע מהרגלים שרכשנו מבית ההורים (תדמיין למשל אישה שגדלה בבית שבו האבא הביא לאמא פרחים בכל שישי והתחתנה עם גבר שזה לא קרה. היא מצפה לפרחים, בעיני האיש שלה זו הוצאה מיותרת לחלוטין. מי קובע מה נכון? אין בזה אמת אחת.).

זו עכשיו עבודה שלכם למצוא את דרך הישר והאיזון שמקובל על שניכם. אבל זו עבודה של שניכם ולא שלך בתור עוקב אחרי הוצאות ו"מקצה" לה סכום לבזבוזים. גם אם היא לא רוצה להיות מעורבת בענייני כספים, אני בטוחה שהיא מספיק אינטיליגנטית להבין ולהצטרף לשיקולי דעת של האם אתם מעוניינים לחיות ברווח, האם אתם מעוניינים לחסוך עכשיו למשהו. היא לא צריכה לנהל את הדין ודברים מול הבנק, היא לא צריכה להבין במשכנתאות וריביות, היא צריכה נטו שיחה איתך שבה היא תהיה שווה ובעלת שיקול דעת שהמשקל שלו זהה לשלך. זה משהו שצריך להיעשות בזוג. וזו נקודה שעד עכשיו, גם כשתיארת שעשיתם שיחות, לא היה נשמע שנעשה במשקל מלא שניתן לשניכם.
אני מבינה את זה מכך שאם אשתך אומרת- טוב, אני יכולה להסתפק ב100, אבל אתה אומר שמידי יוצא לה "די, חלאס". זה נשמע שה100 נכפה עליה, או שהיא אומרת 100 כדי לרצות אותך או כדי שלא תחשוב שהיא מפונקת או בזבזנית (כפי שאכן אתה חושב, שלא בצדק).

בקיצור, מה שאני אומרת זה שנשמע שהמפתח הוא קודם כל הכרה בחשיבות ההוצאות האלה. אשתך לא מפונקת ויש לה זכות מלאה להיות מאושרת בכל דרך נורמטיבית שהיא תמצא לנכון. ויותר מכך, האינטרס שאשתך תהיה מאושרת הוא אינטרס מלא שלך.
ומנקודת המוצא הזו, צריך לערוך שיחה שווה לחלוטין בין שניכם שתתחיל מזה שתשמע מה עושה לה טוב, למה היא שואפת, מה היא היתה עושה אם היה לה סכום בלתי מוגבל להוציא בכל חודש, מה משמח אותה ומה עושה לה טוב. ואחר כך לנסות לראות יחד מה המצב שלכם (דפי עו"ש זה לא דבר נושך, אני בטוחה שהיא תסתדר איתם), לחשוב מה אתם מתכננים הלאה (רוצים לקנות בית? לשפר ריהוט? לחסוך לילדים? כמה?) ובהתאם לבנות תוכנית כלכלית ריאלית (אפשר גם בליווי ובסיוע של אנשי מקצוע לייעוץ כלכלי) , שנותנת מקום של כבוד לשאיפות ולרצונות של אשתך, כי כאמור, אם נחזור להתחלה, האושר שלה הוא מטרה נעלה ביותר בפני עצמה.
כתבת יפה שםאנונימי
תודה על הדברים.
אכן נותן זוית ראייה טובה.

מבין שהאושר שלה הוא מטרה נעלה, פשוט יש מקום שבו זה יהיה "מוגזם", אבל היא באמת לא מגיעה לשם באמת.
תודה!
נשמע שהיא אפילו לא מתקרבת לשםקורדיליה

אז אתה יכול לשחרר, ולפרגן לה בלב שלם ובשמחה!

נגיד שזה כן היה "מוגזם" - לפי הסטנדרטים שלך כמובןטרכיאדה

מה הבעיה באושר "מוגזם" בעיני הרבה אושר זה יותר טוב מקצת אושר לא?

נגיד שאשתך קונה לעצמה טילון ענק פעמיים ביום, (והתקציב שלכם מאפשר כמובן)

זה מוגזם בעיניך? נגיד שזה מוגזם, אז מה? למה להיות מאד מאד מאושר זה מוגזם?

אם מישהו מאד מאד אוהב לשיר, והוא שר בכל הזדמנות (כמובן לא באמצע הרחוב או בזמנים שזה לא מקובל- ובהשוואה להוצאות- לא מוציא כסף כשאין לו מאיפה להוציא)

האם תגיד שהוא מגזים באושר שלו? שלשיר יותר מדי הרבה זה מוגזם???

המוגזם הייתה בהוצאהשםאנונימי
אני פשוט מתייחס לזה כ"אושר" מזויף.

לא רשמתי כאן, אבל היא אחת שבאמת רוצה פינוק 1-3 פעמים ביום.
הרבה פעמים אני מביא מהעבודה (והיא אוהבת את זה) ולפעמים קונים מראש בסופר והרבה פעמים היא גם קונה לעצמה.

זה פשוט גרם לה לייצר תלות בזה.
אתם טוענים שזה לא נורא ושאם זה כן נורא, אז להבליג כי זה מה שעושה לה אושר וזה דבר טוב.

אם זה באמת מה שגורם לה אושר, אז אחלה. יכול להיות שבאמת זה גורם לה אושר אמיתי ואני פשוט לא רואה את זה ככה.
מה זה נחשב פינוק 1-3 ביום?שחרית*
גם אני אוהבת להתפנק וגם לי בא לאכול כל יום אוכל מבחוץ, למשל. אבל אני אדם בוגר ולא אעשה את זה בתדירות כזו משלל סיבות.
זה כן גורם לי אושר, אני לא רואה את זה כאושר מזוייף ואני לא חושבת שאני "מפתחת תלות" בהזמנת אוכל מבחוץ, או בזה שיהיה לי קבוע בארון שוקולד לנשנוש. כלומר, זה לא שאם אין לי אני מתהלכת מדוכאת כל היום.

אני חושבת שאולי אתה משייך לאשתך כל מיני דברים שלא באמת מאפיינים אותה, או לא באמת יקרו לה (למשל, שהיא תפתח תלות, או שאם יתאפשר לה היא באמת תקנה 3 פעמים ביום דברים שיפנקו אותה).
יכול להיות מאוד שהיא מביעה רצון כזה, או מקצינה את התגובה המבואסת שלה אם אין (למשל כשהבאת אוכל מהעבודה והיא התבאסה), כדי שתבין שזה חשוב לה וכדי לשדר לך שהיא מרגישה שאתה לא מאפשר לה כמו שהיא רוצה, או שאתה משדר לה שהיא סתם מפונקת או שטחית. ואם באמת תשחרר לגמרי ותגיד לה- תעשי כטוב על ליבך, אני מפרגן לך וסומך עליך ושמח שאת מתפנקת, היא תנהג בשיקול דעת של אדם מבוגר (כי בסך הכל היא אכן אדם מבוגר).
מעניין, מקווה שאכן כך יהיה שםאנונימי
לא בריאה בשביל מי?חולת שוקולד
כי נשמע שהרמה (הסבירה לגמרי) הזאת דווקא מאוד בריאה לה, איפה שבן אדם מרגיש טוב- שם זאת הרמה הבריאה בשבילו ולא משנה מה "נחשב" לבריא או לא בריא

מעבר לזה שזה שלה, כמו שכתבו כאן הרבה

אתה אןמר שהתחברת לתגובה (המקסימה) של "שחרית*" אבל שניה אחכ אתה לא ממש מסכים עם זה שזה לגמרי בסדר גם באמצע השבוע ולא מדי פעם אלא מתי שהיא רוצה, וש*היא* זאת שמחליטה

אתה נשמע אדם טוב וזה יפה שאתה מנסה להבין אותה ולא חושב שאתה צודק ואין בעיה להמשיך ככה וזהו, אבל אולי במקום לנסות להכנס לראש שלהולהבין *למה* היא רוצה את זה תנסה להבין *ש*היא רוצה את זה וזה בסדר גם אם *אתה* לא מבין למה
את זה כבר קיבלתי עוד לפני פתיחת השרשור שםאנונימי
חוץ מזה שתסכימי איתי בבקשה שאם היה מדובר בסמים, אז זה *לא* דבר טוב והגיוני שאגיד משהו, נכון?

אז אמנם זה לא סמים, אבל אני חושש שזה מביא לידי התמכרות/תלות בזה.
אמנם העלות הרבה יותר קטנה מאשר סמים (אני מניח), אבל התייחסתי לזה בצורה דומה.
הבעיה היא שאתה מתחבר פה להרבה תגובותטרכיאדה

אבל בסוף אתה מפיל משפט שמראה שעדיין לא ממש השתכנעת...

איזה משפט?שםאנונימי
סעיף ג' בסיכום?

ציינתי שזה עדיין לא בא לי בקלות כי אני לא יודע אם זה יעשה טוב ב100%, אבל אולי אחרי שאנסה, אראה את התוצאה לחיוב (כבר התחלתי ליישם את זה אגב)
וואופאז
תשחרר
100 שקל לחודש זה מעט אל זה הדבר היחיד כמעט שהיא מבזבזת עליו ויוצאת הרבה עם חברות.
אתם מכניסים טוב ואני אישית לא חושבת שנכון לכפות עליה לחסוך.
אם זה היה בא ממנה- מילא. אן הייתה זורמת- מילא.
זה סתם יוצר ביניכם מתחים. בסוף תוציא הרבה יותר משתחסוך על אוכל בטיפול זוגי

ולא הבנתי למה אין לה כרטיס אשראי... לפחות ליציאות שלה אם היא לא רוצה בשוטף
יש לה אשראישםאנונימי
והיא כן מוציאה, הבעיה היא בהוצאות על "פינוקים", אבל היו הרבה דיונים על זה כבר
אוקי אז הבעתי את דעתי פאז
פשוט לא הבנתי למה זה צריך לעבור דרכך ודרך החברות בביט...
אשתך אומרת לךתהילה 3>
מה ישמח אותה?
קח את זה ב2 ידיים. תגיד לה שתקנה מה שהיא רוצה ותשכנע אותה להוסיף מנה אחרונה.
החויה של הצמצום שהיא חווה ממך לא שווה את זה, והפוך
כל הברכה בבית היא דרך אשתך, וככל שתשפיע עליה טוב ואהבה תזכו לשמחה ושלום וברכה ועושר

כמה כסף שווה לך אישה שמחה, מרוצה, שמרגישה שבעלה *אוהב אותה ודואג לה, ורוצה שיהיה לה טוב*.
הדיון פה הוא לא שכלי על כמה כדאי כלכלית להוציא על אוכל מתכלה ולא מחזק קשר זוגי (לכאורה) לעומת פסנתר.
הדיון פה הוא שאשתך רוצה להרגיש ששמחתה היא שמחתך, שאתה אוהב אותה, דואג לה, ורוצה שיהיה לה טוב במקסימום.
וזה מתבטא בין היתר בזה שהיא תצא עם חברות ולא רק שלא תברר איזה מנה היא אכלה ובכמה, תגיד לה תתפנקי, ותקני גם עוד.

אישה שמרגישה שבעלה אוהב אותה, דואג לה ומפנק אותה, זה מחזק את הקשר הזוגי לא פחות ולפעמים יותר מאשר שתצאו פעם בחודש לאכול, ומתוך האהבה שהיא מקבלת היא גם כן שמחה לתת ולאהוב.

אישה שמרגישה שחוסכים עליה ומתקמצנים עליה, מביאים אוכל מהעבודה כדי לא להוציא, וסופרים לה כל הוצאה,
מרגישה שהיא לא מספיק שווה ואהובה, צוברת פגיעה עלבון ותסכול מולך, ובסוף זה מרחיק ביניכם.

חסכון זה טוב וחשוב, אבל החיים עצמם חשובים לא פחות.
....פרצוף כרית
עבר עריכה על ידי פרצוף כרית בתאריך כ"ו בתמוז תשפ"ב 12:25

.....

זה הבדל בסגנון. תלוי גם בחברים ומשפחת מוצאהיום הוא היום
פשוט מגיעים להסכמה על סכום מסויים שהיא יכולה לפנק את עצמה בכיף. משהו שנוח לשניכם. אם אתה חושב שזה יוצא קצת יותר ממאה אז תחליטו מראש על סכום כזה. כלומר, אתם במקום קרוב לרצוי.

שמחתי שהפורום עוזר לך להבין את אשתך. מחזק

זה מאוד פשוטהפי
אם זה עושה לה שמח
למה אתה לא מפרגן לה על זה?
אתה לא אמור להבין .. אבל לשמוח שדבר כל-כך פשוט משמח אותה .

ומאה שקל לחודש .. זה הסכום שהיא הסכימה שתוציא?
זה סכום מאוד נמוך על קניית אוכל בחוץ - שווה ערך לפסטה וחצי.
אז על זה הרעש?
זה יסגור לה יציאה אחת או שתיים וזהו ..
אני מניחה שאתה אוהב אותה .. שתוציא כמה שהיא רוצה אם היא העירה לך על זה היא בטוח רוצה שתשמח בשבילה .. תראה לה שאתה רואה את הצורך שלה..
כן גם אם אתה לא מבין אותו.
כמו שיש בנים שלא מבנים למה בחורה רוצה להוציא על צבע או גבות או ללכת לשחיה.
אתם ב"ה זכיתם להיות נשואים וצריך לקבל את הדברים האלה בקלילות בטח אם אין בעיה כלכלית.
הכל בסדר מפונקת היא לא נשמעת בחורה זהב שקצת רגילה לוותר על עצמה.. ואל תתן לה לוותר על עצמה .
מעבר לכל מה שכתבוקפה הפוך

הפריע לי מאד משפט אחד במה שכתבת:
"אני *חוסך* מאד לעוד כמה שנים כדי להגשים חלום ולעבור למשרה שמשמעותית פחות מכניסה"

תתחיל לעבוד על הגישה - זה לא "אני חוסך"

זה "אנחנו חוסכים"

כדי שנוכל להגשים את החלום ש"שלנו" שזה אומר - לעבור למשרה משמעותית, שאמנם מכניסה פחות, אך היא התגשמות חלום שלי - וההשלכות במהלך כזה הוא על *שנינו*.

לעניות דעתי, מעבר למה שכתבו כאן, שתבין שאתם משק בית משותף - ויש פה מטרה משותפת - לחיות ביחד בשמחה ושכל אחד טוב לו - מבחינה נפשית (לעבור למשרת החלומות) ומבחינה חומרית (אוכל בשבילה) ומכל הבחינות.

והכספים - הם משותפים - זה לא משנה מי מכניס יותר... 

בהצלחה!

אין לי איך להגיב כאן אלא מתוך נסיוני האישיספיר לבן
גדלתי בבית כזה.
אני זוכרת עד היום את אבא שלי יושב עם אמא שלי על הוצאות האשראי ואומר- למה הוצאת ככה ולמה קנית ככה. ואמא שלי הייתה מאוד מאוד חסכונית.
אני זוכרת את אמא שלי מבקשת מאבא שלי כסף מזומן והוא אומר- איך כבר בזבזת את כל מה שנתתי לך? איך זה כבר נגמר?

ובוא אספר לך על החוויה של לגדול ככה כילדה-
ההורים שלי לא חשבו שסביר או כדאי לתת כמה שקלים לילד שפשוט יהיה לו ואני זוכרת את עצמי עם חברות כשהן קונות פלאפל או גלידה ואני לא קונה כלום כי אין לי. וזה לא בגלל עוני מטורף שיש בבית אלא בגלל חסכנות יתר במקומות הלא נכונים.
לא העזתי לפנות להורי ולבקש שיהיו לי גם כמה שקלים משל עצמי. כי החרדה מלהוציא כסף הייתה כה גדולה.
קניית אוכל בחוץ נחשבה בבית למוקצה מחמת מיאוס.

ומה שקרה בסוף זה שהתחלתי לגנוב. נניח הייתי בבית של חברה וראיתי כמה שקלים, אז לקחתי אותם וככה היה לי קצת לקנות לעצמי כמו כולם. ,
לבקש כסף מההורים לדברים שונים העה ממש מפחיד.
רק כשנתחלתי לעבוד ולהרוויח כסף משלי, הרגשתי שאני יכולה יותר לנשום לרווחה ולקנות לעצמי דברים שאני צריכה.

בקיצור, זה לא רק אשתך בהמשך זה יהיה גם הילדים.
מציעה בדחיפות לעבוד ולשחרר את הצורך שלל בשליטה ואת החרדה הכלכלית שלך. אתה נשמע אדם טוב שנמצא בתהליך ומעוניין לעבוד על עצמו.
אני מאחלת לך בהצלחה בתהליך ובבניית המשפחה.

ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך