שאלה תמימה לי, האם לפני נישואין ונניח בקשר עם רגשות ומציאת חן שהולך לקראת נישואין עם שמירת נגיעה כמובן, האם זה אסור לדמיין נשיקה או חיבוק? זה משהו שאסור אפילו לדמיין לרגע קט? שהרי אם יש משיכה גדולה לפעמים עולה לדמיון רצון להתחבק. עד כמה זה פסול?
האם מותר לחשוב על זה?לביאה במנוחה
שאלה תמימה לי, האם לפני נישואין ונניח בקשר עם רגשות ומציאת חן שהולך לקראת נישואין עם שמירת נגיעה כמובן, האם זה אסור לדמיין נשיקה או חיבוק? זה משהו שאסור אפילו לדמיין לרגע קט? שהרי אם יש משיכה גדולה לפעמים עולה לדמיון רצון להתחבק. עד כמה זה פסול?
מה מטרת השאלה בעצם?חדשכאן
שואלת בתמימות כמו שאמרתילביאה במנוחה
מדהימה שאת!!בימאית דמיונות
את תהליך ההתחזקות שלך את בטח לא עושה לבד, לא?
אם יש לך איזו רבנית או רב, שאת בקשר איתם, נראלי עדיף שתשאלי אותם, הם ידעו להסביר טוב יותר מאיתנו, הם גם יותר יודעים מה הכללים המדויקים..
בהצלחה נשמה גדולה שאת
תודה יקירהלביאה במנוחה
. לא חשבתי לפנות לאף אחד כי אני אוטו-דידקטית מטבעי, אז קוראת הרבה מיוזמתי. אני לא באמת יודעת איך אנשים אחרים עושים תהליך שכזה ולא בקיאה בהגדרות של "מתחזק" , "חוזר בתשובה", "דתי לייט" וכו'
בינתיים אני ממש בסדר עם התהליך שלי והוא מרגיש לי טבעי ומתעצם בהדרגה בריאה. לגבי השאלות הרבות שאולי היה עדיף להפנות לרב לדברייך, אני חושבת שזה רעיון טוב, אבל מתוך כל הקריאה שלי, לכל רב ולכל החכמים הגדולים יש פרשנות ודרך קצת אחרת להתבונן בדברים. סתם לדוגמא, בנושא כמו השגחה פרטית, הרמב"ם, הרמח"ל, הרב קוק ורבים אחרים נותנים תשובות כל כך שונות לעניין, שאם למשל הייתי פונה לרב והיה נותן לי תשובה ברוח הדברים של הרמב"ם בנושא, אז הייתי מפספסת דעות אחרות שהרבה יותר מתיישבות לי בשכל, לא חבל??
אבל את כמובן מתייחסת לשאלה שלי שנוגעת להלכה, ובזה בטח אין איזשהו ריבוי דעות, אלא תמימות דעים לגבי דרך אחת שיש להתנהג לפיה, אז כנראה שבנושאים כאלה כן מומלץ לפנות לרב/נית. תודה על העצה, אקח אותה לתשומת לבי וכשארגיש שזה נכון לי אנסה למצוא הדרכה מרב/נית. תודה לך נשמה גדולה
)מה שאמרת לגבי היחס לשאלות מהותיות בין חכמים שוניםekselion
זה ממש נכון, וצריך לשאוף להבין את כל התפיסות, אבל בהדרגה.
בינתיים בתור בעלת תשובה בתחילת דרכה את חייבת שיהיה לך רב/רבנית או אפילו חברה דתיה
שידריכו אותך כי זה כמעט בלתי אפשרי לבד.
וגם יש כל מיני קבוצות ווצאפ של "רב על הקו" שבעם שואלים שם שאלות הלכתיות ומקבלים מענה כמעט מידי, ואפשר גם ללמוד מתשובות של שאלות שאנשים אחרים שואלים.
המון ב"הצלחה
מסכים לגמרי.עוגיפלצת יואב
חייב רב/יועצת/חברה שמבינה שיוכלו לתת כלים לאורות והערות לשיפור בדרך העולה.
וואו יא חכמה יאבלההבימאית דמיונות
מגניב שעלית על ההבדל בין לשאול על אמונה לבין לשאול על הלכה לבד
(פשוט היתה לי שאלה על זה גם
קיצור שאלות של אמונה אפשר לשאול הרבה רבנים ולהדיין ולחשוב על זה)
יאו איך את עושה את זה לבד?
זה מדהים..
יש הרבה אנשים טובים שיודעים לתמוך ולעודד בדרך,
נראלי כדאי לך שתהיה לך איזו מלווה, לא?
לא בקטע הצמוד דוקא, אפילו לשיתופים אישיים מידי פעם וטיפים..
יאו, בהצלחהה
אין פסול בדבר ואין איסור לחשוב ולדמיין דברים שאיןאחת מכאן
כמו שאחרי אכילת מאכל בשרי, ביום קיץ חם, אפשר לחלום על כוס קפה ועוגת גבינה לקינוח…. ולהתאפק עד שיעברו השעות שמחכים אחרי אכילת בשרי.
וכך הרבה דברים שהיצר משתוקק אליהם - ולא ניתן לממש מסיבות הלכתיות, מוסריות, נימוסים והליכות….
תודה על התשובהלביאה במנוחה
מחשבה לא טהורה נשמע לי מונח נוצריחושבת בקופסא
ברור שביהדות יש מצווה על שמירת העיניים והמנעות מהרהורי עבירה. אבל משתמשים במונחים האלו, לא "מחשבה לא טהורה" שזה פשוט נשמע לי תרגום של Impure thought. אם אני טועה תתקנו אותי.
זה חלק מהתפיסה הנוצרית שכל הקשר בין איש לאישה, ובכלל הנאות חומריות, זה חטא טמא ואדם קדוש צריך להתנזר מהן כמה שיותר.
זאת ממש לא התפיסה היהודית.
באה מחילוניות כאמורלביאה במנוחה
אז מחשבה כזו היא עבירה? זה כל מה שאני מנסה להבין...אם להימנע מזה או לא.
לא חושב שאת צודקת.הָיוֹ הָיָה
אבל כן, הרהורי עבירה הם טמאים. לא כי הקשר בין גבר לאשה (/האשה עצמה) זה דבר טמא, כתפיסת הנצרות, אלא כי הקשר בצורתו הפסולה הוא טמא.
אוסיף (ואולי אחלוק) על דבריךultracrepidam
גם כשגבר חושב על אשתו זאת לא מחשבה קדושה. היא אסורה כאשר הוא בתפילין, למשל, וממילא אתה מבין שהקב"ה לא רואה את המחשבה הזו כמקרבת בין האדם לבוראו באותו אופן שתפילין מקרבות.
חז"ל מסבירים שתקנת עזרא נועדה כדי שלא יהיו תלמידי חכמים מצויים אצל נשיהם כתרנגולים, והתיאור הבלתי מחמיא הוא מספיק כדי להבין שלא מדובר רק בחשש ביטול תורה. כך גם התיאור של הרמב"ן לנבל ברשות התורה, עיי"ש.
פרישות מהיתר היא דבר חיובי מאד גם ביהדות. צומות נחשבים למצוה, ביום כיפור אנחנו פורשים מכל ענייני החומר... הנוצרים והמוסלמים אולי הקצינו ושינו את מה שהם לקחו מאיתנו, אבל ממש לא מדובר בהמצאה שלהם.
נכון, שכאשר הזוגיות היא מתוך ראיה רחבה של קדושה, אז גם הקרבה החומרית-פיזית משרתת את אותה הססתכלות רחבה וממילא היא נכללת בקדושה. אבל בבסיסה היא לא כזאת. כמו שטשולנט הוא לא קדוש אלא יכול לשרת מצוה של עונג שבת, ומצד שני יכול לשרת גם אכילה שלא בקדושה ואפילו בשבת עצמה (הסיפור הידוע על הבעש"ט שהראה לתלמידיו שור אוכל לכבוד שבת). ואם ביצר האכילה כך, ביצר הזה על אחת כמה וכמה שכדי שהוא יהיה בקדושה ולא רק בהיתר, כמה קדושה צריך שיהיה האדם שרוי
כמדומה שאין מחלוקת בינינוהָיוֹ הָיָה
התכוונתי למילים עצמן "מחשבה לא טהורה"חושבת בקופסא
עד כמה שידוע לי ביהדות משתמשים במילים אחרות. נגיד הרהורי עבירה.
זה פשוט נראה לי כמו תרגום של Impure thought, אבל אם יש מקור יהודי שמשתמש במילים האלו, אז טעיתי.
שמעתי הרבה פעמים את המושג מחשבות לא טהורותבימאית דמיונות
ובמקומות יהודיים לגמרי. לא נראלי משהו נוצרי
תפילת הרה״ק ר׳ אלימלך מליז׳ענסקעוגיפלצת יואב
זה מגיע מעולם הקרבנותפשוט עייף
התשובה הזו לא נכונההָיוֹ הָיָה
אפשר פשוט מהבוקר עד הערב להרהר "הרהורי עבירה" והם בכלל לא עבירה...
אני לא מביע כרגע דעה להכרעת השאלה. אבל עצם השאלה נובעת מהכרה בסיסית ונכונה - שמחשבות על "בינו לבינה" הן משמעותיות מצד עצם ההרהור, לא רק כי זה "לחשוב על משהו שאסור ליישם" כמו לחשוב על כוס קפה כשאתה בשרי...
....בימאית דמיונות
אמאמאמ
לא יודעת אם זה המקום לדיון בזה,
אבל הבנתי ש"הרהורי עבירה" זה לא רק בצניעות....
זה לא נכוןאחו
האם מותר לחשוב מחשבות של עבודה זרה? האם זה מותר להאמין בלב באל אחר מבלי לעשות מעשה? הרהורי עבירה של עריות, ביחד עם הרהורי עבודה זרה, הם מסוג ההרהורים שאסורים במהותם.
ציטוט, בהקשר הישיר של השאלה והתשובה שלי לשאלה.אחת מכאן
הרהורי עבירה לנשים | שאל את הרב - כיפה
לא קראת הכל. על מה שכתבת שמותר - הוא כותב שאסור.הָיוֹ הָיָה
(ציטוט: "לכן אסור לך להרהר על מי שאת יוצאת אתו או על כל גבר ממשי")
"בעלה לעתיד" - כשזה דמות דמיונית ולא מישהו מציאותי, מותר.
והטעם פשוט: להרהר על אינטימיות עם מישהו מסויים שאינו בעל/אשה - אסור. ההרהור אסור מצד עצמו, לא מצד תוצאותיו.
ההרהור היחיד שמצד עצמו מותר ורק בגלל החשש מהתוצאות אסור, זה הרהור על מישהו דמיוני וערטילאי/ על בן זוג נשוי. ולכן - הרהורים אלו אסורים לגבר ומותרים לאשה שאין בה את החשש הזה.
אבל הרהור שאינו כזה, אלא על מישהו קונקרטי שאינו בן הזוג, *אפילו אם זה מישהו שהיא יוצאת איתו ומעותד להיות בעלה*, אסור לחלוטין גם לאשה. לא רלוונטי שאין לה חשש לטומאה ע"י הרהור, פשוט ההרהור עצמו הוא "טמא"
כלומר - בדיוק הפוך ממה שכתבת. כתבת שמותר, והבאת לינק שכתוב בו שאסור.
והנה שוב הוכחה למה לא פוסקים הלכה מהפורום (וגם לא מגיגול שטחי בשאל את הרב...)
זה אומרekselion
שאת אנושית.
דתיים הם לא רובוטים העובדה שאנחנו שומרים מצוות לא אומר שאין לנו יצר
ברור שיש יצרלביאה במנוחה
ראוי שכוח הדמיון יהיה עסוק בעיקרadvfb
באהבה כשלעצמה ולא בביטויים הפיזיים שהיא יכולה לבוא לידי ביטוי דרכם.
טבעי ואנושי שתחושות ומחשבות עולות, השאלה במה להתמקד.
בטח שלא טוב שמחשבות כאלה ינהלו ויובילו התנהלות או יקבלו במה מעבר למה שהם אמורים לקבל.
הבעיה שנוצרת עקב חיכוך מוגזם היא עם מחשבות חומרניות היא שהם בקלות יכולים להסיט את המבט מהעניין העיקרי שלשמו הגענו.
לא מדבר על הרובד ההלכתי.
בנוגע לתשובות הלכתיות פהadvfb
פורום בערוץ 7, טוב ככל שיהיה - הוא לא מקור הלכתי ואי אפשר להסתמך על תשובות הלכתיות פה.
אם רוצים לדון פה ברמה ההלכתית ושזה יהיה רלוונטי למישהו אז גדאי להביא סימוכין ממקור אחר שאפשר לפתוח ולסמוך עליו.
^^^חיים של
היי, דבר ראשון כל הכבוד!הָיוֹ הָיָה
כל הכבוד שבדקת, כל הכבוד שהתקרבת, וכל הכבוד על התכניות להמשיך!
כמה יפה שאת באה לברר, שאכפת לך...
לגוף השאלה, כדאי לחדד הבדל חשוב: זה שקופצת לראש המחשבה על הרצון - זה אנושי ונורמלי. זה אומר שאת בריאה. ובכל מקרה אין לך דרך למנוע מזה לקרות.
הבעיה ב"הרהורי עבירה" זה לשתף פעולה עם המחשבה... לשבת לפנטז, לחשוב אקטיבית, להנות מהדמיון....
ודבר כזה - כנראה שאכן בעייתי גם לגבי מחשבות על נשיקה וכדו'.
אבל לא להילחץ ולא להכנס לעצבנות... בנחת, לא לשקוע במחשבות כאלו אלא להמשיך בטבעיות.
מדויקekselion
תודה רבה לך!לביאה במנוחה
ותודה על התשובה שהבהירה לי את הדברים.
שבת שלום ומבורך
תודה לכל העונים.
איזה כיף שהיא הבהירה, שמח לשמוע.הָיוֹ הָיָה
שכוייח גם לשאר מצטרפים לדבריי
מצטרףultracrepidam
(כמובן מסייג לגבי הנקודה המעשית - בדברים כאלה צריך זהירות רבה, ולכן על אף שכהככלה אני מסכים לנאמר, אני א מצטרף באופן מוחלט)
תשובה נהדרת.עוגיפלצת יואב
אם זאת, צריך גם לחשוב שנכון שזה טבעי אבל לפעמים אנחנו צריכים לשבר את הטבע ולהפוך את המחשבות האלו למחשבות טובות וקדושות.
נכנסת מחשב כזאת? אז חושבים שעכשיו יש לי הזדמנות להתקרב לבורא יתברך ולקיים את רצונו. חושבים איך אני יכול לקחת את הרצון העז הזה ולהפוך אותו לרצון שיוביל לקדושה וחיבור לקב״ה.
זה בכלל לא פשוט וזה הרבה עבודה, אבל זה בדיוק העבודה של יהודי בעולם הזה, סור מרע ועשה טוב, ע״י הרע אפשר לעשות טוב.
הגדרה מאוד נכונה. כל הכבוד!כלי פשוט
לא קראתי את כל הדיון,שירה חדשה~
אבל ממליצה בחום על הספר 'מה את מבקשת' של אוריה מבורך, שעוסק בתחום של מיניות בריאה ומתייחס גם לזה.
בהצלחה!
ספר מצוין. ממליץ בחום!תילי חורבות
מעניינת מאד ההתלהבות של כולם ממנו בהקשר הזהחתולה ג'ינג'ית
כאילו... התוכן מעולה.
אבל הצורה...
אם מדברים פה על לדמיין או לא לדמיין, הספר שלה ממש מאפשר לעוףףףףףףףףף על כנפי הדמיון עם כל התיאורים החיים שם.
לא מבין גברים שקוראים ספרכלי פשוט
אבל הדיון פה היה על מחשבות של נשיםחתולה ג'ינג'ית
וכן, יודעת שיש הבדל הלכתי בעניין הזה.
ועדיין, לכתוב ספר שאמור להיות תורני, באופן כל כך צבעוני, מרגיש לי לא נכון.
(למרות שכן, צריך למצוא את ה/פה שתדבר לצעירות וכו. לא יודעת. איזון כזה שלא מצאתי שם)
נכון, אבל אני רואה כל פעם וגם פהכלי פשוט
תשימי לב מי מתלהבפשוט עייף
כרגעחתולה ג'ינג'ית
אבל היו עליו עוד דיונים בעבר.
וגם בפורומים נוספים. ואני דווקא כן פוגשת התלהבות גם מצדדים תורניים.
אז מנסה להבין מה פספסתי.
קשה לי להאמיןפשוט עייף

עריכה: עכשיו ראיתי שכתבת שהספר אמור להיות תורני? מאיזו בחינה בדיוק?
..הָיוֹ הָיָה
ב) הספר מתיימר להציג עמדה יהודית ערכית סדורה, מתוך הטייטל ה"רבני" של כותבתו, שמחזיקה מעצמה מייצגת את התורה. מן הסתם זה מה שמגדיר אותו "אמור להיות תורני"
נקודה ב' שלךפשוט עייף
נכוןהָיוֹ הָיָה
ראה שורה שניה כאן: האם מותר לחשוב על זה? | ערוץ 7
'אמור להיות תורני' זו נקודת מבט...בייניש אנונימי
למי שבא מהעולם החילוני הוא יהיה תורני, למי שבא מהעולם החרדי הוא יהיה חילוני ולו בגלל הנושא.
לא באמת מכיר את הספר, גם לא ביקורות עליו, אבל כמו שיש ספר שאנחנו לא סומכים עליו להלכה למרות שאנחנו לא מפקפקים בגדלות של הכותב שלו, כמו ספרים של הרב עובדיה והרב אליהו לרוב האשכנזים וספרים של החזון אי"ש והרב אלישיב לספרדים, ככה גם יכול להיות שהבעיות בספר לא מעידות על הבעיות עקרוניות אלא על בעיות עם התוכן.
יכול להיות כמובן שיש לנו בעיה עקרונית, כמו שיש לרבים לגבי התפיסה של הרב אליעזר מלמד בפניני הלכה שהספר עצמו בעייתי ואי אפשר לסמוך עליו להלכה, ויכול להיות שזה גרוע הרבה יותר כמו ספרים של קונסרבטיבים או רפורמים, כאן אני כבר ממש לא מבין, כי אין לי מושג לגבי הספר...
נראה לי קצת הגזמת עם ההשוואה לרבניםחושבת בקופסא
רוב הגישה הזאת נכונה עם כמה תיקונים שבאמת אסור להתעלם מהם. אבל זה לא ספר הלכה. ולא נועד להיות מהות השקפת העולם של מישהו.
אגב, ממה ששמעתי מחברה שפגשה את המחברת ודיברה איתה על הספר. בגרסא המורחבת היא תיקנה חלק מהדברים הבעייתיים בספר, כמו הטבלה של הלכות צניעות מחמירות ומיקלות כי היא הבינה שזה פשוט לא נכון הלכתית. (אבל עוד לא קראתי את הגרסא הזאת, אז בנתיים זה רק ממש שהיא אמרה בשמה)
^^הָיוֹ הָיָה
אבל אופייני לאנשים מסוגה לכתוב ככה, ואופייני לאנשים כאלו להעריך את זה ולא להבין מה הבעיה... מצער, אבל זו המציאות
בדיוק.כלי פשוט
וואו אני פשוט המומה מהתגובות המכוערות פהשירה חדשה~
@פשוט עייף, @נשמה כללית, @כלי פשוט
מה עוזר לכם לזלזל כל כך במי שכתבה את הספר הזה? אפשר להעביר ביקורת עניינית גם בלי לנטוף כל כך הרבה רעל וארס. ולמטילי הספק, אני נמצאת ב"צד התורני" של המפה, לפי השקפתכם. ועדיין, יש בספר הזה בשורה גדולה מאוד שהרבה בנות זקוקות לשמוע אותה. וגם אם לא, מי התיר לכם לנטוף כל כך הרבה שנאת חינם, ועוד בדיוק בימים האלו של השנה? אני פשוט בהלם.
תתמודדיפשוט עייף
ה"הלם" הזה גם נשלף מצד מאוד מסויים של המפה. דורכים על דברי תורה, צניעות מינימלית, פורצים גדר ועוד מעיזים לקרוא לזה "תורה".
עושים מעשה זמרי ומבקשים שכר כפנחס. בימים האלו של השנה אנחנו מתרחקים מ"יען כי גבהו בנות ציון" אל "בנותינו כזוויות".
התגובות שלנו עוד עדינות יחסית. אם באמת את מעוניינת להיות בצד התורני של המפה בעניין זה - זה הזמן לחשבון נפש בנושא.
איזה תגובה מכוערת בדיוק כתבתי על כותבת הספר?כלי פשוט
לא כתבתי עליה מילה אחת רעה. דיברתי על בנים שקוראים ספרים שמכוונים לבנות, ומתלהבים מהם מן השפה ולחוץ. שום דבר מעבר.
אני לא קראתי את הספר ולכן גם לא חוויתי דעתי עליו.
ראיתי רבנים שבעד ופשוט מדייקים שם דברים ספציפיים. לא יודע מעבר, וגם לי היה יצר הרע לקנות את הספר. התגברתי על זה, והקשבתי ליצר הטוב שאמר לי שהוא מיועד לנשים כפי שכתוב בכריכה האחורית/ באחד הדפים הראשוניים במפורש.
סליחה, מתנצלת.שירה חדשה~אחרונה
כנראה הבנתי אותך לא נכון.
את רואה את עצמך בצד התורני של המפה?הָיוֹ הָיָה
תקראי היטב היטב את הנקודה השניה כאן: האם מותר לחשוב על זה? | ערוץ 7
עצם התגובה שלך היא תשובה לשאלה שלך. הדגמת מעולה מה מפריע לנו.
ותחסכי מאיתנו את קשקושי שנאת חינם. למה דווקא התגובה שלנו עליה היא שנאת חינם והתגובה שלך עלינו היא לא? תפסיקו ( "תורניים" שכמותכם...) לנצל ביטויים חז"ליים בציניות מרושעת כדי לדרוך על מי שנאמן לתורה יותר ממכם. תתבגרו ותתחילו להתמודד בצורה קצת יותר עניינית וקצת פחות סיסמאתית.
ולשבריר שכן ענייני שהספקת לדחוף בתגובה שלך:הָיוֹ הָיָה
"תורניים" כמוך באמת נוטים לחשוב בשחור-לבן ואז להאשים את הצד השני בשחור-לבן.
כתבתי בפירוש שיש מה לשבח בספר הזה, ויש בו דברים מבורכים, ושגם אנשים תורניים באמת (לא כמוך...) מצביעים עליהם.
אלא שהוספתי שיש את הצד השני: שמי שתורני באמת, יודע גם לבקר ולומר מה לא טוב שם. מי שתורני באמת לא מדבר דמגוגיה ולא נהיה חסיד מושבע של כל ציוץ ליברלי, אלא בוחן דברים ברצינות.
וכשבוחנים דברים ברצינות - יודעים שיש בספר הזה דברים מבורכים, כי כמו שכתבת בצדק - יש בו בשורה שהרבה בנות צריכות לשמוע. אבל לא מטשטשים ולא מתעלמים מזה שיש בו גם דברים בעייתיים וחמורים.
ואם היית טורחת לקרוא עניינית ולא למהר לתקוף, היית מבינה שלפי זה הטענה שלך על הדברים הטובים לא סותרת בכלל את דברינו. כי אכן יש דברים טובים, ועדיין חובה גם לבקר את הדברים הרעים.
לכן, לכבוד "הימים האלו של השנה", את תתנהגי כמו ילדה גדולה ותתנצלי על "נטפי הארס והרעל" שכתבת עלינו. להרבות באהבת חינם, נכון?
בלי קשר לספרבייניש אנונימי
בעיניי סוף ההודעה האחרונה קצת בוטה, ראוי לערוך את השורה האחרונה
זה היה פארפראזה על מילותיה שלה...הָיוֹ הָיָה
הבנתי, וזה נכון גם כלפיה, ועדיין...בייניש אנונימי
"כמו ילדה גדולה"? קצת לא יפה, לדעתי. בחירה שלך
למען הסר ספקפשוט עייף
אני חולק עליך מכל וכל משלוש סיבות עיקריות (הן לא היחידות אבל זה מה שאפשר לכתוב בפורום פתוח):
1. הנושא - מדובר בנושא שהגדרתו היא צניעות. ברגע שמוציאים אותו החוצה הוא מתקלקל. בהגדרה. בנוסף, הטרמינולוגיה שם מגיעה מעולם של חול, זה מראה מה מקור התוכן.
2. המחבר - כאשר עוסקים בנושאים כאלו הם צריכים להגיע ממקום טהור. על אחת כמה וכמה כשנוטלים כתר של תורה. כתבת בנושא הזה מספיק ואכמ"ל. לא משם אנחנו יונקים.
3. מבחן התוצאה - בפועל הספר הזה מסתובב גם בין מי שלא "הוגדר" (גברים), מכניס את הטרמינולוגיה המערבית המבחילה לשיח וגורם לה להיות "לגיטימית" וכפי שתואר כאן - מלא בזבל.
הבסיס שלנו הוא "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" ו"הרהורי עבירה קשים מעבירה".
נושאים כאלו לומדים בצניעות, בטהרה ובקדושה מאנשים צנועים, טהורים וקדושים וכך גם הבית יראה בעז"ה.
בוודאי שמותר.תילי חורבות
אדרבה אם אין מחשבות ודמיונות על כך זה מעיד שמשהו מאוד לא נכון ובריא בקשר.
אני לא מבינה למההפי
לא מאמינה לך בכלל
ולא מבינה איך מאמינים לך פה
בן אדם תמים באמת לא ישר כותב שאלה תמימה לי..
אלא מתוך מה שכתב רואים תמימות פשטות וטוהר.
אני מאמין להekselion
כי אני יודע שבראש של בעל תשובה טרי שרק התחיל להפנים שהתורה אמת ושהוא צריך לשמור מצוות, יש בורות מוחלטת לגבי היהדות. כל דבר אפילו משו שלך נראה פשוט כ"כ שאפילו ילד דתי בגיל 4 יבין.
אצל בעל תשובה זה ממש לא ככ ברור.
זה מה שיפה אצל בעלי תשובה, הם כמו תינוקות שמתחילים ללמוד ללכת.
הם הרי אשכרה עוברים מסטאטוס של תינוק-שנשבה לשומר מצוות
אין לך מושג כמה קשה ומבלבל זה יכול להיות
זכותך לחשוב מה שאת חושבתלביאה במנוחה
מאחלת לך כל טוב מכל הלב
אם את לא טרולהפי
את מבינה שניק שנפתח לצורך השרשור הזה בלבד זה מחשיד?
בנוסף לכל ההקדמות ..
אז כן אני חייבת להזהיר ..(ואם זה לא נוגע אליך אז תתעלמי)
בסופו של דבר זה לא אישי
אבל את הניצול של התמימות של ניקים פה שעונים באמת מהלב שלהם אי אפשר להחזיר.
אני אענה לךבנות רבות עלי
אבל- בגלל שיש כאן ספק ולעולם לא נדע .. עדיף להשאיר את זה לשכל הישר של אנשים לגבי המקרה הזה ושאר מקרים..
על עצם השאלה שלה, אין לי בכלל תהייה. כי זו שאלה לגיטימית שאצלי עלתה בנושא של ׳לאחר חתונה׳ כביכול דמיון של משהו שנעשה אחרי שהתחתנת .
עוד נקודה חשובה- מצד אחד, רואים שהתשובות שלה מורכבות ועושה רושם שהן נכתבו באמת ובתמים, מצד שני, כבר הכרתי אנשים שזו המומחיות שלהם. אז בין אם היא אמיתית ובין אם לא, זו מלחמה אבודה מראש.. אי אפשר לדעת..
באותה תגובה שאתה מדבר עליהלביאה במנוחה
בכנות, מצטערת בכלל שהגעתי לפה. לא יודעת, כנראה משהו כיוון אותי לשאול פה דווקא כי ראיתי שגם בכיפה יש "שאל את הרב" והיה לי מביך לשאול שם כזה דבר. אז חשבתי שפה תהיה גם יותר הבנה והכלה. עכשיו אני מבינה שכולכם מכירים זה את זה ואיך פה מקום למישהו/י שלא בא מעולמכם. גם מרגיש לי מאוד ילדותי כל השיח הזה על טרולים וכו', אז אודה לכל מי שענה לי מהלב ובכך אסיים את הטיול שלי כאן (מעולם לא התכוונתי להישאר
ואפסיק להגיב. שוב תודה ובהצלחה לכולכם במציאת זיווג הגון ! בעזרת השם.טוב..בנות רבות עלי
אם את אכן כמו שאת כותבת, אני מתנצל. ובאופן כללי כאחת שרוצה להתחזק בתורה ובמצוות, אני ממליץ לא לשהות כאן יתר על המידה. תתחברי לקהילה ושיהיה לך רב שמדריך אותך בדרך הנכונה . בהצלחה
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפיאחרונה
הוא כמובן לא קשור לכאן
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14
רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.
חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)
מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.
אשמח להסבר קצר.
תודה.
נראה ליהרמוניה
-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.
-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.
פשוט תציעadvfb
נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.
האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה
איזה הצעה שהצעתי לחבר.
תתיעץ עם אנשים שמבינים
שאלהאני:)))))
מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.
סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.
תודה רבה! אשריכם!
אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני
כמו הגיישות ביפן וכיו"ב
כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר