ספרי קודששש
יאאלה תפציצוו
כתבו מה אתם קוראים מה אתם ממליצים תפרטו קצת וזה... בהצלוחה...
(אפשר סיפרי אמונה, ברסלב, הרב שלמה וזה לא חייב רק פרשת שבוע.. הבנת תקטע?? אבל מה שלא לא ארי פוטר לדוגמא..)
ספרי קודששש
יאאלה תפציצוו
כתבו מה אתם קוראים מה אתם ממליצים תפרטו קצת וזה... בהצלוחה...
(אפשר סיפרי אמונה, ברסלב, הרב שלמה וזה לא חייב רק פרשת שבוע.. הבנת תקטע?? אבל מה שלא לא ארי פוטר לדוגמא..)
אז אני המפיצה הראשית בערך של ספרי הרב ראובן פיירמן..
* אמונה ברורה (ביסוס של יסודות האמונה)
* בסוד התפילה (רקע רעיוני לתפילה)
* נתיב למהר"ל (ביאור יפהפה על נתיב אהבת הריע מתוך נתיבות עולם)
* האחדות הכוללת (חוברת על מושגי יסוד באמונה)
* תמתי תאומתי (שיחות עומק באמונה)
יש עוד אבל הם כבר לא בקטגוריה של ספרי קודש..
את שתי הספרים הראשונים שכתבת אני גם ממש אוהבת ואני באמצע לקרוא אותם...
אני חושבת שיש לך חוש טעם טוב בספרים ואני יקרא את מה שהמלצת...חח
ותודה
את האמת שקראתי רק את 2 הראשונים וחצי מהשלישי ואני מקווה בע"ה בקרוב גם את הבאים
תכתבי אח"כ איך היה ומה את אומרת עליהם אני סקרנית
הקומיקס על תניא יפה ממש
וגם אהבתי מאוד את הספר אם הבנים שמחה
ואכן, אם הבנים שמחה זה ספר חשוב מאוד שלדעתי הכרחי ללמוד אותו
(וכמו ש@נשמה כללית ציין הוא ספר עיון תורני רציני, לא משהו קליל)
ספר חובה בכל בית חרדי (וגם דתי לאומי..)

נעה ונדה
תות"ח!יפה...(סתם מעיר שכמו שאני לא אפתח "ויואל משה" להנאתי, כך הסיכוי שהם יפתחו "אם הבנים שמחה" הוא קטן...אבל בהחלט ספר שימושי שאפשר להביא ממנו מלא מקורות נגד השיטה האנטי-ציונית....ב"ה עברתי פעם אחת על שני הפרקים הראשונים השנה....)
צודק, זה לא ספרים בסגנון קליל והם דורשים מאמץ מחשבתי ו"לתפוס ראש"
אם הבנים שמחה כתוב בסגנון ישיבתי ותורני רציני והיה לי קשה להתרגל לזה, לא הכל הבנתי לגמרי עד הסוף אבל זה ספר חשוב שהשפיע עלי מאוד וענה לי על הרבה שאלות בהשקפה
לדעת להאמין- מומלץ למי שאוהב לרדת לעומק של שאלות שכליות באמונה ופילוסופיה
"שמחה כאתגר- הגישה החסידית" של הרב שלמה מאיעסקי. אני ממש ממש בהתחלה שלו אבל שמעתי עליו הרבה המלצות ונראה שהם בהחלט מוצדקות
"בגן הלב שכנה נקודה" של הרב שלמה משה שטרן, ספר מהמם ומחזק!
סיפור חמוד ממש שהוא משל למה שקורה בנפש שלנו
"אמונה וגאולה", הספר של לימוד מחשבת לבגרות
ספר יפה ממש שמביא בדיוק את הנקודות שמפריעות לבני נוער בדר"כ ומאגד הרבה מקורות שונים ודעות שונות
הרב מיכאל אברהם כותב בצורה נדירה באיכותה. מעניין מאוד וברמה גבוהה. אני מאוד נהנית לקרוא תכנים שלו. במיוחד במיוחד את הספר המדהים והמרתק א-לוהים משחק בקוביות שגם שמתי לו קישור בכ"א שלי.
אבל!!! יש לרב טרילוגיית הגות שבה הוא מנסה לשרטט "תיאולוגיה רזה", יהדות בעלת כמות אמונות מצומצמת לרק אלו שאפשר להוכיח למעלה מכל ספק. מתוקף הסמכות שאין לו הוא טוען שאפשר להיות יהודי מאמין ומקיים תו"צ גם בלי להאמין בהשגחה פרטית למשל, למה? כי אי אפשר להוכיח אותה למעלה מכל ספק (באמת..).
הרב משה רט עונה על הטיעונים המוטעים האלו ב2 מאמרים קצרים שפרסם באתר שלו: ה' לא עזב את הארץ - תשובה לרב מיכאל אברהם ו- בין אמונה לכפירה - הבעיה של הרב מיכאל אברהם.
חוץ מהתשובות היפות של הרב רט, לדעתי הרעיון המוצג בשרשור שהעלתי לא מזמן בפורום עבודת ה' מייתרות את הצורך בהן. כהמשך לפינת הראי"ה - עבודת ה'
לתוספת פירוט יש את הסדרות היפות של הרב ראובן פיירמן אמונה ברורה - אלול תשסה Archives - ערוץ מאיר - אתר היהדות הגדול בעולם והרב חגי לונדין יסודות האמונה - התשעז Archives - ערוץ מאיר - אתר היהדות הגדול בעולם שמסבירות אותו.
ולמרות אני חושבת שאין צורך בכל ההסברים האלו. רעיון האחדות הכוללת פשוט מגחיך את הטענות האוויליות של הרב מיכי ומייתר את הצורך בתשובות אליהן.
תות"ח!
! וגם בלי מומלץ....)תניא.. - יסוד היסודות. ספר היסוד של חסידות חב''ד. הדרכה ממצה של עבודת ה' של כל יהודי בכל דור.
פניני התניא - הסבר מדהים של הרב חלוי''צ גינזבורג, על כל התניא, בלשונו הזהב, מלא בסיפורי חסידים וברגש חסידי, {קשה יותר לקריאה בחלקים היותר מאוחרים, כיוון שהופך יותר ויותר לסגנון פחות 'תוכני' ויותר התוועדותי}
ליקוטי דיבורים - {הרבי הרי''צ {הרבי הקודם של חב''ד} הסבר פנימי עמוק, מקיף, ובמילים פשוטות ויפות, על הרבה דברים בחסידות חב''ד, רבי - חסיד, תורת החסידות ועוד הרבה דברים, עם הרבה מאד סיפורים ופתגמים מאדמו''רי וחסידי חב'''ד במהלך הדורות.
יש עוד הרבה בראש שלי.. אבל די עייף, אז לא כרגע..
שתדע שיש איפה שאני גרה איזה שלוש חבדניקיות שמורות באולפנה וובתי ספר ממלכתים דתיים והם התחילו לפני כמה שבועות שיעורי תניא משהו ממש יפה אחותי הייתה בזה לי עוד לא יצא להיות אבל... אולי מחר... אבל תודה רבה לכל מי שכתב בעזה מתישהו כשאני יסיים את מה שהתחלתי אני יתחיל להסתכל פה יותר לעומק
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים