התייעצות גמילה של בן 2.8בימבה אדומה
אז הקטן עולה לגן עירייה בע"ה
כבר תקופה ארוכה מאוד (מעל חצי שנה) שהצענו לו לשבת באסלה לפני המקלחת והוא נאות בשמחה וכ70 אחוז מהפעמים עשה גם. אז היכרות עם האסלה ואיך עושים באסלה, הוא יודע. אפילו טוב מאוד, רואים איך שולט בסוגר של שלפוחית השתן.

ולאורך הזמן ראינו יותר ויותר פעמים שהחיתול שלו יבש לאורך פרקי זמן ארוכים.

והגיע הזמן וידענו שכבר צריך להתחיל גמילה...

אז לפני 3 שבועות בערך התחלנו אל הפרידה מהחיתול.
קראנו את המדריך המעולה של @חרותיק ושמה היא מסבירה שזה תהליך למידה של הפעוט, ללמוד שמעכשיו שעושים צרכים זה מרטיב/מלכלך ומלמדים שהמקום לעשות צרכים זה בשירותים... אז בעיקרון פחות מזכירים לו ללכת להתפנות אלא נותנים לו לחוות את פעולת יציאת הצרכים כדי שילמד ויכיר איך זה כשזה לא בחיתול, המציאות שהכיר עד כה.

לא אפרט את כל משנתה, אבל בקיצור התחברתי לזה.

אז כשהתחלנו ראינו איך הוא עושה ואפילו נשאר אדיש לחלוטין, עד שלא שמנו לב ואמרנו לו "עשית פיפי, הרטוב שיש פה זה מהפיפי שלך" לא היתה מצידו שום התייחסות. וגם אז לא יותר מדי הגיב... רצה להמשיך לשחק ולעסוק בפעילות שהיה בה...
וגם כשאמרנו לו "פיפי עושים בשירותים, בוא נלך להחליף לבגדים יבשים", בקושי הביע שיתוף פעולה איתנו...

והאמת גם כשהיינו בשבת מורחבת ופחות רצינו לגרום לשלוליות באמצע החיים, אז זה עזר שאמרנו לו בתחנות קבועות (לפני ואחרי הארוחות למשל) אבל לא היה שום זיק קטנטן מצידו ללכת.

תמיד זה אנחנו משדלים אותו ללכת. הוא מצידו לא מגיע למסקנה שאם יש פיפי, הולכים לשירותים. אני לא אתפלא שהוא מרגיש לגמרי שיש לו. פשוט לא מפריע לו להירטב. העיקר להמשיך בעיסוקיו...

ובמדריך חרותיק מסבירה שהשלב הבא זה שהם מתחילים לעשות אבל אז עוצרים את עצמם. לא בהכרח מסיימים את הכל... ולתחושתי הוא פשוט בוחר להמשיך להתעלם מזה...

ניסיתי לעודד אותו לבוא לשירותים שיהיה לו משחק קבוע שאיתו הולך לשירותים (איזה מכונית שהוא בחר מארון המשחקים) אבל זה עבד לפעם אחת..

זה ממשיך להיות שאנחנו סוגשל מתחננים שילך לשירותים (פעם במלא שעות, כן?)
כך זה גם במעון. ויש לו איתו חברים שגמולים מלאאא זמן. וזה עדין לא מזיז לו כנראה...
בהתחלה עוד חשבתי שפשוט נוח לו בחיתול. אבל עכשיו אני חושבת שזה פשוט לא חשוב לו מה. מצידו שיהיה בלי חיתול וישאר רטוב...

יש עצות בקהל? אולי הוא בעיצומו של תהליך הלימוד ואנחנו צריכים פשוט להמשיך להחזיק מעמד?
אולי להפסיק להציע בכלל בכלל, ורק כשהוא רטוב לקחת אותו בלי לומר לו כלום כלום? לקחת להחליף בגדים הכוונה...

תודה למי שקראה עד כאן...
נראה לי השיטה הזאת לא מתאימה לוכן אני
אם הבנתי נכון, העיקרון של השיטה זה לתת לילד להתנסות לבד ולחוות את ההשלכות של פספוסים, כדי שההליכה לשירותים תגיע ממנו.
אבל אם לילד הזה לא מפריע להיות רטוב ומלוכלך, וזה לא יגרום לו ללכת לשירותים/ להתאפק, אז הוא צריך דרך אחרת.

לקחת אותו לשירותים באופן יזום. לעודד הליכה לשירותים ועשייה בשירותים, עד שהוא יפנים שזה מה שעושים עכשיו.

גם הבן שלי לא הביע רצון להיגמל, וזה היה צריך לבוא מאיתנו.
בהתחלה הוא פחד לשבת בשירותים. וגם כשישב, הוא לא היה משחרר.
הוא היה מתאפק ולא רצה ללכת לשירותים עד שברח לו.
עודדנו אותו ללכת לשירותים עם שוקולד צ'יפס בכל פעם שהלך.
בהמשך הוא התחיל לעשות בשירותים, וגם ללכת מיוזמתו.
אנחנו עדיין מזכירים לו לפעמים, אבל לרוב הוא הולך לבד, ואיל לו הרבה פספוסים.
אני מבינה את דברייךבימבה אדומה
תודה רבה!

פשוט מרגיש לי שזה שלו. מבינה? עשיית הצרכים וההחלטה איך להתנהל עם זה זה נורא אישי וגם שינוי מאוד גדול ממה שהיה עד עכשיו. היה רגיל שעושה בחיתול ואין לזה שום השפעה על המשך עיסוקיו. ועכשיו זה לא זורם לו. אני מרגישה שלקחת באופן יזום שזה קצת מילים יפות ללהכריח/לכפות עליו לעצור את עיסוקיו, לא יגרום לו לבחור לעשות את זה. ושוב, זה משהו אישי. כמו שא"א להכריח להירדם, מקס' לתת את התנאים הסביבתיים שמתאימים לזה... (לא להגיע לעייפות יתר, לעשות טקס שינה קבוע..)
אבל ממש לגרום לעצום עיניים ולהירדם, אין אפשרות כזו... זה לא לפתוח במשחקי כוחות?

ואת מדברת עם הבן אדם הלא נכון לגבי שוקולד צ'יפס.. גם אין לי את זה בבית וגם הדבר האחרון שאעשה זה לשחד במתוקים... אבל זה מתאים לדיון במקום אחר בזמן אחר
ומבאס שיוצא שאני מתפלספת איתך/עם עצמיבימבה אדומה
ובעצם אין לי באמת פיתרון... אבל לפחות פרקתי קצת
ניסחת מצוין. מצטרפתיראת גאולה
יש כל מיני שיטות בגמילה,
יש שיטה שכן משאירה את האחריות על ההורה, לקחת בפרקי זמן יזומים. ואז מה שקורה, שהילד מתחיל 'לשמור' את הצרכים לזמן הזה, ואח"כ מבקש שיקחו אותו, ואח"כ לאט מתחיל ללכת לבד. נכון, השיטה הזו משאירה יותר נטל על ההורה, ואת האחריות לילד מעבירה לאט יותר (אל דאגה, זה לא נשאר לתמיד, לא ראיתי בני 5 שעדיין צריכים שיקחו אותם...).

לגבי זה שיוצא שמכריחים - לא צריך להכריח, אבל כן ההורה מחליט. בדיוק כמו שעכשיו את 'מכריחה' אותו לגשת להתלבש בבגדים יבשים. אני בטוחה שאת עושה את זה בנעימות...

לצ'פר - אפשר גם במדבקה, לא חייב משהו אכיל. למרות שאני מוכרחה לומר שזה פחות משכנע 🤭
מציעהבשורות משמחות
לא להפסיק את הגמילה אבל כן להמשיך לקחת אותו לשירותים באופן יזום בפרקי זמן קצרים יותר כדי להמשיך לתרגל את הגמילה.
יש הרבה סיבות לגמילה ארוכת טווח, וזה תהליך פיזיולוגי מורכב עבור פעוטות, ואצל בנים כך אומרים שהגמילה בדרכ' יותר ארוכה ומורכבת.
צריך הרבה סבלנות ולא לוותר, ולתזכר אותו, ממש לקחת אותו לעשות ולא לצפות שתגידי לו ללכת והוא ילך מעצמו.
תודה רבהבימבה אדומה
אין ולא היתה לי ציפיה שילך לבד... אבל שאראה התקדמות אפילו מינורית
לפחות שכשהרטיב, שיאמר לי עשיתי פיפי וירצה מעצמו להחליף בגדים... תדמייני ילד שיושב בשלולית פיפי וממשיך לבנות בלגו... הבנת את ההבדל? 😅
אז להגיד לומישהי מאיפשהו
זה לא נעים שרטובים, נכון? פעם הבאה תעשה בשירותים, איזה כיף זה שכשעושים בשירותים הכל נקי ויבש... ולקחת אותו להחליף בגדים.
ככה שוב ושוב ושוב ושוב עד שייכנס לו..
וחיבוק, זה באמת מתסכל שזה לא מזיז להם
לא מדמיינתבשורות משמחות
זה קרה עם הבן שלי..
דווקא שהערתי לו זה עוד יותר יצר אצלו אנטי
ועד שלא שיחררתי מזה, שזה מפריע לי ואני יודעת שהוא בעצמו מרגיש שמצפים ממנו להיות מוצלח בתחום הזה...
חחח אוף כן אני נגעלת מזה ממשבימבה אדומה
ופעם פתאום ראיתי שהידיים שלו רטובות ואז שאלתי מה זה, מה אתה מלקק, והוא ענה לי "מים". עד שראיתי את השלולית😭
מה שהגעילבשורות משמחות
אותי זרקתי לפח גם אם זה בגדים
זה לגמריבימבה אדומה
אבל הגעיל אותי הסיטואציה שהוא ישב בשלולית וטעם ממנה🤮 מה אני אזרוק? 🤔
ולאיזה הערה את מתכוונת?בימבה אדומה
פחות מעירה יותר המנטרה הקבועה... "עשית פיפי, אתה רטוב, בוא נלך להחליף..."
נכוןבשורות משמחות
התחלתי לסדר לו את הבגדים בגובה שלו
לפעמים הוא לקח בעצמו (וכן הארון לא הכי מסודר)
לפעמים נתתי לו בגדים
אבל אני מזדהה זה מעצבן אותי בעיקר זה הרגיז כשהייתי צריכה לצאת לעבודה הוא נזכר לפספס!
היום הוא לא מפספס רק לפעמים בלילה אז הוא כבר גדול יותר והוא לוקח בגדים בעצמו מחליף ולפעמים גם מחליף סדינים בעצמו
אני בדיוק עכשיו גמלתי בגיל הזהמישהי מאיפשהו
נשמע שהוא ממש בשל.
זה קצת ארוך
אצל הבת שלי,
דיברתי איתה הרבה לפני שיום אחד לא יהיה לה טיטול ויהיה לה תחתונים והיא תעשה בשירותים. ככה כל יום הזכרתי לה את זה כמה פעמים.
אח"כ הלכנו ביחד לקנות תחתונים (והיא נורא התרגשה. הם כאלה מתוקיםםםם).
השארתי אותה בבית חמישי-שישי ולא שלחתי לגן כדי לא לבלבל אותה.
אז בחמישי הורדתי את הטיטול ואמרתי לה שמעכשיו הולכים לשירותים. היא היתה בלי כלום או עם תחתונים. צריך המווווון סבלנות ולא להראות להם חוסר סבלנות כשלא מצליח להם בשירותים או כשהם מפספסים.
האתגר היה שיצא לה בשירותים, ישבתי איתה שם שעות ולא יצא כלום, קראנו ספרים, הדלקתי מים בברז, שרנו שירים... לא הלך. ברמה ששניה אחרי שיצאנו מהשירותים היא פספסה.
בחמישי שישי היא רק פספסה אבל בשום שלב לא החזרתי את הטיטול, רק בשינה. כשהיא פספסה אמרתי לה לא נורא, פעם הבאה בשירותים... במנטרה כזו. וכמו אצלך, היה נראה שזה לא מזיז לה בכלל... רק חיכתה לחזור לשחק. קראנו גם הרבה איזשהו ספר על גמילה.
ובשבת היא פתאום קלטה את הקטע ומאז הכל חלק ב"ה... בסוף הדיבורים כן נכנסים גם אם הם לא מראים את זה...

אני יודעת שהשיטה של להוריד את הטיטול לא תמיד עובדת אצל כולם, אבל ממה ששמעתי מסביב כשהילד בשל זה עובד והולך ממש מהר.

בהצלחה!!?
אה, וגםמישהי מאיפשהו
בפעם הראשונה שהצליחה הבאנו לה איזה משחק חדש קטן.
ובשאר הפעמים כדי לעודד אותה ציפרנו בשוקולדציפס או עוגיה. די מהר היא נגמלה מזה כשזה כבר לא נהיה מרגש.. בהתחלה המון תזכרתי אותה ועכשיו היא גם הולכת מעצמה וגם אני מתזכרת אותה, בעיקר לפני שיוצאים מהבית וכו'
תודה על השיתוף!בימבה אדומה
הורדתי לו את החיתול, כן? מקווה שלא הובן ממני אחרת...

והוא באמת בשל אבל נראה לי בקטע הנפשי לא בא לו לעצור את חייו... ודווקא הקטע של להיתקע בשירותים מרגיש לי עונש כזה... את היית רוצה לגור חצי יום בשירותים?
אוף אני מתלבטת 🙈
אז מה ההתלבטות שלך בעצם?מישהי מאיפשהו
הוא בלי חיתול ורק מפספס? או כן לפעמים עם חיתול? או שפספסתי משהו 🙈
הוא בלי חיתול ורק מפספסבימבה אדומה
ונשאר אדיש לזה לגמרי

ההתלבטות היא אם להישאר אדישה כמוהו ורק להגיב במנטרה הקבועה, "עשית פיפי, עושים פיפי בשירותים בוא נחליף לבגדים יבשים"
או כן להזכיר לו נניח פעם בשעתיים/שלוש...
כמו שכתבתי בתגובות אחרותמישהי מאיפשהו
לדעתי גם וגם
אולי התזכורתריבוזום
יכולה להיות מותאמת לגישה. לא להחליט עבורו שעכשיו הוא הולך לשירותים. אלא להגיד לו - אתה יכול בבקשה לשים לב / להקשיב עכשיו לגוף שלך ולומר אם אתה צריך לשירותים? ואם הוא אומר שלא אז לכבד את זה. ואם הוא אומר שכן אז ללכת ביחד לשירותים.
ככה אנחנו עושים מדי פעםבימבה אדומה
שואלים אם יש לו... היום ב"ה במעון לא "פיספס", ובבית שאלנו אם יש לו ענה שלא... ואחרי כמה זמן עשה... אבל היו לנו אורחים ממש אין לי ציפיה שהשירותים יעניין אותו לעומת האורחים😅
אגב, אני די מזדההריבוזום
עם הגישה. אצלי גם הבן בגמילה עכשיו וזה מאוד שונה משל הבת. אצל הבת הגדולה הורדנו חיתול בזמן שהיה סגר. כבר ביום הראשון התחילה ללכת להתפנות מעצמה ותוך שבוע או פחות כבר לא היו פספוסים. עם הבן הורדנו חיתול כבר לפני יותר מחודש נראה לי, אבל רק בבית (בגן הוא עדיין עם חיתול). ובהתחלה היו רק פספוסים, ואז רק לפני שבוע בערך התחילו להיות פעמים שהוא זיהה שהוא צריך והלך לשירותים - אבל זה עדיין הנדיר ולרוב פספוסים. אני בסדר עם זה למען האמת. הוא יקלוט בקצב שלו. (כן יש לו לוח עם מדבקות שכשיתמלא הוא יוכל לבחור פרס - בשביל לתת עוד קצת מוטיבציה ולעורר עניין. אז פה אנחנו קצת שונות.)
תודה על השיתוףבימבה אדומה
אנחנו ממשיכים "לחפור" לו על זה שהוא גדול ונורא משבחים אותו כל פעם שאפילו מסכים ללכת לשירותים...
וגם היום הראה לי איך הוא כמו מטוס, אז שאלתי אם המטוס רוצה לטוס לשירותים, התבלבל וענה לי שכן... אח"כ אמר שלא ובסוף כן הצלחתי לשדל אותו, אבל לא עשה...
אני מציעה לו ללכת לבדוק אם הוא צריך להתפנותטארקו
לא תמיד יש את המודעות שמה שמרגישים זה צורך להתפנות
מצד שני אני לא מכריחה אותו לעשות, אני כן גורמת לו ללמוד להקשיב לגוף שלו. זו דרך חשובה בעיני ואצלנו היא עובדת.
תודהבימבה אדומה
ברור לי שההקשבה לגוף זה העיקר פה. והוא לא מעוניין כרגע להתייחס לתחושה הזו (אני מהמרת שהוא ממש מודע אליה... לפי התחושה שלי)
הוא כרגע מעוניין להמשיך לשחק או כל דבר שזה לא לעצור מחייו המעניינים וללכת לשירותים...
לכן אני שולחת לבדוקטארקו
עכשיו הולכים לבדוק אם צריך

באמת אולי עדיף לא ממש באמצע משחק אלא בתחנות ביניים, בשלב ראשון

אחרי שאוספים משחק
לפני ארוחת צהריים
וכו
מה כוללת הבדיקה?בימבה אדומה
להוריד מכנסיים ולשבת/לעמוד מול השירותיםטארקו
ולבדוק אם יש פיפי שרוצה לצאת...
אה נובימבה אדומה
זה מה שהוא לא רוצה חח
זה מבחינתי ללכת לשירותים... ברור שלא תמיד בהכרח יש.

סבבה, העיקר שהבנתי אותך
אני כן חושבת שהסמנטיקה חשובהטארקו
הוא לא רוצה ללכת כי אין לו פיפי מבחינתו
אבל ברור שאני רוצה שהוא ילמד איך מרגיש כשיש פיפי. ולכן אני מבקשת שילך *לבדוק*
וכן, ההבדל הסמנטי בין ללכת לשירותים לבין ללכת לבדוק אם צריך, גייס אותו.
מעולהבימבה אדומה
תודה על זה. חשבתי על זה לבד אבל כבר לא היה לי כוח להקליד.. חח

תודה טראקו
ולגבי הקטע של להיתקע בשירותיםמישהי מאיפשהו
אצלי זה היה כי היא לא הצליחה לעשות בהתחלה, היא עצרה את עצמה.
אצלך הוא כן יודע, זה שונה, לא חושבת שצריך לשבת שעות. (אגב זה לא היה באמת שעות ברצף.. נגיד חצי שעה אבל קראנו ספרים והיה כיף, היא לא סבלה )
נגיד עבר הרבה זמן מאז הפעם הקודמת, או שנראה לך שהוא צריך, אז כן לשבת איתו כמה דקות ולשכנע אותו שכדאי, והנה זה תכף יוצא, ופיפי פיפי צא החוצה... חחח
אני כן הייתי מציעה לו להתפנות מידי פעםמתחדשת11
לילדים (לרוב.. ) גם לא מפריע להתלכלך וללכלך
או לא מפריע להם לא לצחצח שיניים למשל.

בהתחלה אנחנו מצחצחים להם גם אם לא מבינים מה זה עלול לגרום אם לא מצחצחים..
כמובן שאנחנו תמיד מסבירים
אבל הצחצוח לא תלוי בכמה הוא מבין את המשמעות ומעוניין בה
לרוב הוא לא..😅
הייתי מציעה לו להתפנות מידי פעם במהלך היום
ואם היה מפספס הייתי אומרת לו אוי לא נעים להיות רטוב, בוא נחליף את הבגדים. בפעם הבאה נעשה בשירותים
ככה הדברים יחלחלו למודעות

מסכימה ממשמישהי מאיפשהו
בשלב הזה לדעתי אין שום רע בלתזכר, זה לא שהוא לנצח יהיה תלוי בזה בכם.. יש ילדים שצריכים קצת דחיפה בהתחלה
ולדבר על זה כל הזמן. זה מחלחל ויבוא לידי ביטוי בסוף
ניסית סיר?מוריה
תודה!בימבה אדומה
בעלי ממש לא מסכים להכניס סיר הביתה ואני סבבה עם שימוש באסלה... לא בא לי עוד כלי לנקות ושיעמוד לי בין הרגליים...
מה שטוב לכם.מוריה
אגב, הילד אסטניסט?
לפחות. 🙈מוריה
אפשר לשים שקית סופראני זה א
שעוטפת את הסיר ואז זה לא ממש מלכלך את הסיר ככה אני עושה בטיולים אגב גם לילדים גדולים שפשוט מגעיל אותי שיכנסו לשרותים ציבוריים..
תודהבימבה אדומה
עזבו זה לא ייכנס הביתה חח
כמה זמן הוא בפועל בלי טיטול?אני זה א
אצלי קרה משהו דומה עם אחד הילדים ממש בגיל כזה ואחרי 3 ימים שראיתי שלא מזיזלו להיות רטוב לנרות שיודע לעשות בשרותים התייעצתי עם הגננת שלו והחלטנו להחזיק את הטיטול ואחרי חודש לנסות שוב.ובאמת אחרי חודש כשניסינו שוב הלך מצויין וחלק.
יכול להיות שהשלב של ההיכרות עם האסלה נתפס אצלו כמשחק וההכנה היותר נכונה בשבילו זה דוקא פשוט לדבר איתו שעוד כמה ימים נזרוק את החיתול והוא ילך לשרותים כמו הילדים הגדולים וכו..
ודבר נוסף לפעמים החוסר הצלחה לתפוס את הרגע וללכת בזמן מכניסה אותם ללופ כזה והם מפתחים כאילו אדישות אבל זה בעצם סוג של מגננה.. אז כדאי לייצר הצלחות ולפאר אותן ולעשות עניין גדול מזה שמגיע בזמן ועושה ולתגמל אותו בצופרים קטנטנים רק כדי שיעלה על הגל.
בהצלחה גמילה של בנים בעיני תמיד מורכבת יותר ואני ממליצה לך לא להסתכל על הסביבה שלו וחראות איך להם מצליח ולו פחות כי זה מחליש.
ועוד דבר לסיום באמת עם זו רק ההתחחה אולי שווה לקחת הפסקה ולנסות עוד שבועיים אפיחו שוב ולא לראות את זה ככישלון כי לפעמים כשגמילה סוג של מסתבכת זה נגרר המון זמן ומביא להרבה תיסכולים.
אחד הילדים שלי חווה רגרסיה אחרי חודשיים של גמילה בעקבות מצב רגשי ולקח לנו חצי שנה להוציא אותו מהרגרסיה.
ואחיין שלי שנגמל חווה לחץ מהגמיחה ועד היום שנתיים הוא לא גמול ממש זאת אומרת בלי טיטול אבל קקי עושה רק בתחתונים פיפי מפספס מלא והוא וההורים שלו ממש מסכנים אז ממש להוריד לחץ ו"רעשי רקע" עם קיימים..
אצלנו במשפחהתותית ואגסית
מתגמלים בתחילה על כל שירותים בשוקולד ציפס קטן.
אם הלכת לשירותים ויצא - אתה מקבל.
ב"ה תמיד זה עבד.
תודהבימבה אדומה
לא מצליחה להתחבר לעניין תגמול של משהו אישי...
מבחינתי זה לתת לו תשתית ללמידה מוצלחת. וחיזוקים חיצוניים מרגיש לי לא נכון... כשאת מלמדת ילד לא לאכול בידיים ולהתחיל להשתמש בכפית ומזלג, אז נותנת לו חיזוקים כמו שוקולד צ'יפס? לא יודעת.. קשה לי עם זה
מה ההבדל בין תגמול מילולי לפיזי?מתחדשת11
הפיזי יותר מתחבר לילדים
שהם *רואים* שזה באמת מתגמל
אני בכלל לא בעד תגמולבימבה אדומה
כשילד מצליח או נכשל בחיים אני תמיד שם לצידו, תומכת ועוזרת ונותנת כיוונים.
כשאני מכניסה את המושכ תגמול לחיים הוא לומד שכדאי להצליח בשביל התגמול. ואני בכלל לא רוצה ללמד אותו להצליח.
אני רוצה ללמד אותו להיות מחובר לעצמו כמה שיותר.
אני רוצה לתת לו כלים ותשתית טובה שיהיה לו קל יותר להתעסק בדברים העמוקים יותר (למשל כשאוכלים עם הידיים יותר מתלכלכים יותר עסוקים בלהתנקות ולכן כדאי לאכול נקי עם סכו"ם ולהנות יותר מהארוחה)

בכלל כל המושג הצלחה וכישלון זה קצת קשה לי... ולכן בכלל תגמול לא מתחבר לי בשום דרך...

אני חושבת שגם חיילים שבסוף מקבלים צלשים, זה לא טוב שאולי הם פועלים בשביל הצלש. הסיבה לעשות את התפקיד הכי טוב שאפשר זה כי אני רוצה לתרום הכי טוב מעצמי למערך הלחימה... שזה החיבור לתפקיד... החיבור לעצמי.

כאילובימבה אדומה
קשה לי שאני מלמדת שעושים דברים ואח"כ יגיע לי משהו... נראה לי מתכון נפלא לאכילה רגשית בהמשך החיים..
באופן כללי אני ממש בגישה שלךבארץ אהבתי
ולא אוהבת לחנך עם 'פרסים' (ובעיקר לא כאלו של אוכל).
אבל דווקא בגמילה אני כן משתמשת בשיטה הזאת. אני מרגישה שהמוטיבציה החיצונית פה היא לגמרי זמנית, ומאוד עוזרת לעשות את המעבר הזה יותר בקלות ובהרגשה טובה.
אני נותנת 'פרס' (שוקולד צ'יפס, חמוצית, חתיכת אננס יבש, צימוק) כל עוד הילד מזכיר לי, די מהר זה כבר הופך להיות משהו טבעי והם בעצמם שוכחים לבקש 'פרס' על הצלחה. לרוב לא מחלקת רק לילד שהצליח אלא לכל האחים - חוגגים ביחד את זה שהוא הצליח.
בכלל הקשת עליי עוד יותרבימבה אדומה
כי אני מחדירה גם לשאר שהצלחה שווה ממתק... האמירה שמאחורי זה יותר חשובה לי אם יזכור או לא... יש פה אמירה שאני לא מצליחה לקבל.

אני מנסה לחשוב בקול:
הרי זה התפתחות אישית שלו, מסע שלו, של מעבר מחיי נוחות לעשיית צרכים בחיתול לעשיית צרכים במקום מיועד שגורם להפסקת ההתעסקות הנוכחית...

וכשהוא מצליח (או כשיצליח בעה) אני רוצה לשמוח בשבילו כשהוא מתקדם. בדיוק כמו ששמחתי איתו כשעשה את הצעדים הראשונים שלו (וזה היה בגיל מממממש מאוחר חח).

השמחה האמיתית שלי, לא מספיקה? האמירה שהוא גדול ואיזה יופי ושאני נותנת לו חיבוק, לא נותן לו את השמחה הכי גדולה, שההורה שלו, האדם הכי אהוב בחיים שלו שנותן לו הכי הרבה ביטחון, לא שווה יותר מהכל?

למה צריך משהו חיצוני? שהוא לכאורה מקפיץ את זה עוד יותר?
זה אמירה קשה. אני לא מצליחה להתחבר....
הוא עדיין קטן מתחדשת11
שתביני אני ממש לא נותנת לילדים שלי צופרים ומתנות
אבל פה נשמע שיש צורך הוא עדיין לא ברמה של להבין כמה זה נעים להיות יבש וכמה זה משתלם.
הוא זקוק לעזרה חיצונית

אגב, גם הרמבם כמדומני כתב שכדי ללמד ילדים תורה אפשר לתת להם מיני מגדנות (דברי מתיקה וכו).
ככלל את מאוד צודקת
אבל לפעמים ההתייחסות אחרת
תודהבימבה אדומה
כן בהחלט לקח לי זמן לקבל את עצת הרמב"ם בעניין
אז את בעצם אומרת שנגיד כשלמד ללכת ושמחתי איתו, לא היה צריך את העזרה החיצונית כי אז כן שמח בעצמו בזה גם?
כןמתחדשת11
אם את רוצה שגם כאן זה יבוא מעצמו אולי כדאי להחזיר טיטול. כי הוא עוד לא שם
מצד שני, גם לחזור אחורה באמצע תהליך זה לא טוב במיוחד
איזה קטע...בימבה אדומה
טוב. נחשוב על זה. עזרתן לי ממש, תדענה לכן!!!!
♥️♥️♥️♥️מתחדשת11
אני חושבת שביהדותלהשתמח
דווקא מאוד מקובל ששמחה מביעים באמצעים חיצוניים ועם ביטויים חיצוניים ולא רק באופן פנימי.
לדוג' בחתונה, האהבה בין בני הזוג לא מספיקה? למה צריך אירוע בכלל? אז כן, צריך אירוע. האוכל, הריקודים, השמלות נותנים ביטוי חיצוני שמשתלבים עם הרגשות הפנימיים מביעים אותם ומגבירים אותם.
אז בגמילה, נכון, לא צריך אולם ואירוע. אבל זה שיש ביטוי חיצוני לשמחה בהצלחה ממחישה את ההצלחה ומגבירה אותה.
אבל אם משום מהבימבה אדומה
(כמו בקורונה) אין שמלה ואירוע גדול, האהבה תלויה בזה? מבטלים את החתונה?
ובאמת זה קצת בעוכרנו שהשמחה *תלויה* בגורמים חיצוניים...

את מתארת מציאות של בדיעבדלהשתמח
אני חושבת שביטויים חיצוניים לשמחה הם לכתחילה ולא בעוכרינו.זה חלק מהיותנו בני אדם ולא מלאכים. אנחנו חיבור של חומר ורוח ולא רק רוח . אם השמחה תלויה רק בחומר זה באמת בעייתי. אבל כשרגשות שמחה באים לידי ביטוי באמצעים חומריים בעיניי זה טבעי ונכון.
אבל בסדר, הגיוני שלא נסכים.

אני גם באופן כללי לא רואה בעיה בשימוש בגמול חיצוני ליצירת הרגל אצל ילד. מבחינה מחקרית זה מוכח כיעיל. וכן לדעתי יש הרגלים שאני רוצה ליצור אצל הילד כי זה עוזר להם להתאים לסביבה ולא כי זה בא מתוכו מרצון פנימי שלו. אבל נשמע שכאן כבר יש בינינו פער עצום. אז נסכים לא להסכים.
לכאורה זה בדיעבדבימבה אדומה
אבל זה מדגיש מה העיקר.

לגמרי יש חיבור של חומר ורוח. ויש חומר, יש שמחה. אבל תגמול על משהו בסופו של דבר מרחיק אותי מהשורש.

כן, שמישהו אומר לי "ואו עשית עבודה טובה" זה מעולה אבל אם אני בונה על ההערות ומחכה לפידבקים, אז אני לא פועלת מהשורש. וקשה לי להחליט בכזו קלות לוותר על השורש.

הקניית הרגלים צריכה להיות ע"י גמול? אני בטוחה שכולנו פה מקנים בלי סוף הרגלים בלי התעסקות עם תגמולים. צחצוח שיניים, לאכול ליד השולחן, לומר בבקשה...
גן אם זה עוד לא קורה מהשורש הפנימי, אני מקנה את זה בלי שום תגמול. התגמול מרחיק אותנו מאוד מהשורש.

ואני לא מדברת על שילוב של חומר ורוח. בעיניי תגמול זה משהו אחר.

ואני שמחה מאוד שאנחנו לא חושבות אותו דבר, רק ככה יש פריה ורביה ויש לאן להתקדם
את שואלת שאלות טובותבארץ אהבתי
ואני ממש לא באה לשכנע אותך.
מעריכה את הגישה שלך, ומאמינה שיש בה הרבה אמת.

אבל אני כן רוצה להסביר למה אני כן משתמשת ב'פרסים' בהקשר הזה. למרות שאני באופן כללי ממש מסכימה איתך שלא נכון לחנך על ידי פרסים, וגם מאמינה שאכילה רגשית קשורה גם בחינוך של ההורים ושיש לנו אפשרות לחנך את הילדים בצורה שתעזור לילדים בתחום הזה.

אבל אני חושבת שפה מדובר במשהו קצת אחר.
כמו שכתבתי, ברוב הדברים אני ממש לא מכניסה פרסים. ביומיום הרגיל בכלל אני לא בעד לתת פרס על התנהגות טובה.
וגם בלימוד דברים חדשים, יש הרבה דברים שאני משתדלת שתהיה בהם מוטיבציה פנימית מספיק גדולה בשביל שהילד יצליח ללמוד אותם בלי שאני אצטרך לעזור עם מוטיבציה חיצונית.
אבל לפעמים אני כן מרגישה שיש צורך במשהו חיצוני. לא כי הוא העיקר, אלא כי השינוי קשה, והתחושת הצלחה לא מספיק גדולה בפני עצמה, אז בהתחלה צריך עוד משהו שיוסיף לרצון להצליח. זה לא העיקר, וזה לא נשאר לתמיד, אבל זה עוזר בשלב הראשוני של השינוי.
ובהקשר של גמילה זה איפה שאני הכי מרגישה את הצורך הזה. אני מרגישה שהרבה פעמים יש סביב הגמילה עוד רגשות, והילד לא תמיד מצליח להרגיש את ההצלחה בתוך משהו שמספק אותו (אצלנו היה הרבה עניין של פחד, גם אם לא אהבו לפספס, פחדו להצליח לעשות בשירותים), וברגע שאני מוסיפה משהו קטן שמראה לכולם שזה משמח, שזו חגיגה שכולנו חוגגים ביחד, אז זה הופך את זה להרבה יותר נעים, והופך את כל החוויה לטובה ושמחה יותר.

יש גם הקשרים אחרים שבהם אני עושה מבצעים עם פרסים. בדרך כלל כשיש הרגל חדש שקשה ללמוד, ואנחנו מדברים ביחד מראש ומבינים שהפרס הוא לא המטרה אלא הוא משהו שיעזור לנו להתרגל - כי כשזה בשביל פרס אז יותר קל ללמוד ולהתאמץ, אבל כמובן שנמשיך גם אחרי הפרס כי הלימוד עצמו הוא העיקר.
אבל בדרך כלל בכל הקשר אחר אני עושה את זה בטבלה עם מדבקות, ובסוף קונים איזה משחק, לא משהו של אוכל.
עכשיו למשל עשינו מבצע כזה על ברכות, כי ראיתי שהרבה פעמים הם לא זוכרים לברך, ורציתי להכניס את ההרגל הזה בצורה נעימה. אבל לכולם ברור שהם לא מברכים בשביל הפרס, אלא הפרס עוזר להיזכר ולהתרגל לזה שמברכים לפני כל מאכל, אחרי כל מאכל, ואחרי השירותים.
אבל באמת להשתמש בזה כדרך חינוך קבועה זה ממש לא נכון בעיני. אני עושה את זה רק במצבים מאוד מסויימים. וגם כשכן - אני חושבת שהשיחה מאוד משפיע על איך שהילדים תופסים את הדברים. לא עושים בשביל הפרס, אלא הפרס עוזר לנו ללמוד משהו חדש שאנחנו רוצים ללמוד.
תודה על זהבימבה אדומה
כתבת הרבה נקודות למחשבה

לכאורה אם השינוי קשה, וזה בסדר, יש שינויים קשים בחיים שלנו, אז אני לא מחדירה שבעצם יש דברים שגדולים עלינו וצריך עזרה חיצונית?

אני לא רוצה להחדיר שכשיש קושי חדש ומאתגר במיוחד, אז אנחנו מבינים שיש פה תהליך עמוק יותר שאולי יקח יותר זמן, אבל אני ממשיכה להאמין שזה יגיע, בעיתו ובזמנו?
לא יודעת, אני חושבת שזה בסדר להיעזר בדברים חיצונייבארץ אהבתי
כשמבינים שהם חיצוניים ונועדו לעזור ולא המטרה בפני עצמה.
לא רואה בעיה בשימוש בעזרה חיצונית. כל עוד היא נשארת בגדר עזרה ולא העיקר.
רוצה לחדד למה זה מרגיש לך בעייתי?
מממבימבה אדומה
חושבת...

כי קשה לעשות הפרדה בין התוצאה האמיתית שממלאת אותי (נניח להצליח לעשות בשירותים) לבין השמחה הרגעית שתגיע כשאקבל צ'ופר....?

זה בגדול...
מבינה את ההסתכלותהמקורית
אבל עם ילדים זה לפעמים עובד
מודה שאני לא השתמשתי בשיטה הזו לצורך גמילה, אבל לצורך העניין כדי לחבר את הילדים עם מתיקות השבת אני כן מפנקת אותם בדברים מיוחדים שיעשו להם הרגשה של יום מיוחד ושונה עם קונוטציה אחרת, בין אם בגדים ובין אם באוכל וזה עוזר אם כי באמת זה לא העיקר ואני משתדלת לפעול גם עם עוד כלים פחות גשמיים שלדעתי עושים את העבודה לא פחות אבל בכל זאת..
תראיבארץ אהבתי
בפועל בהקשר של גמילה אני לא רואה שהחשש שלך מתממש.
אם הילד לא היה מצליח לעשות את ההפרדה, היה נוצר מצב שהוא לא היה מסכים לעשות בשירותים בלי צ'ופר. וברגע שהייתי מפסיקה לתת צ'ופר הוא היה חוזר לפספס. לא?
למעשה מה שאני רואה זה שבאיזשהו שלב הילדים שלי כבר לא זוכרים שהם אמורים לקבל צ'ופר. זה כבר נהיה טבעי וחלק מהחיים, והם שוכחים מזה שפעם קיבלו על זה משהו.
אז אם זה החשש, אני לא חושבת שהוא מוכיח את עצמו במבחן המציאות.
לא מכירה ילד גדול שעדיין מקבל צ'ופר כשהולך לשירותים...
נכוןבימבה אדומה
אבל הוא לומד שזה דרך להתמודד עם קשיים. ובהמשך החיים את לא יודעת מה תהייה התוצאה..
אז שובבארץ אהבתי
יכול להיות שיש לנו תפיסות עולם שונות בזה, וזה בסדר.
אבל באופן אישי אני לא חושבת שיש כאן לימוד לא נכון גם להמשך החיים.
לפעמים אנחנו צריכים עזרה חיצונית כדי ללמוד משהו חדש. זה לא הופך את העזרה לעיקר, עדיין המטרה היא העיקר. אבל לפעמים אם נמשיך לחכות שהכל יבוא רק מתוך מוטיבציה פנימית חזקה מספיק, זה ידחה דברים שהיו יכולים לקרות קודם.
אם אני בוחרת לצ'פר את עצמי בשביל לעזור לי להתקדם במשהו שחשוב לי (לאו דווקא באוכל, אני בעד בדברים אחרים ולא באוכל), אז אני לומדת שיש לי כלי שאני יכולה לעזור לעצמי ללמוד משהו שקשה לי. לא רואה בעיה בזה.
תודהבימבה אדומה
פתחת בפניי את עומק המחשבה בעניין. אמשיך לחשוב על זה.

אם עובר עליי יום קשה ולשמוע מוזיקה עוזר לי להירגע- זה לא גורם חיצוני בעיניי. זה דרך אמיתית לעשות סטופ ממרוץ החיים ולהתמלא במשהו אחר. זה העיקר. והתוצאה בדכ לא מאחרת לבוא- אני רגועה יותר אחר כך.
אבל משהו בשוקולד צ'יפס או אפילו הפרסים של השקל (שנהרסים כעבור 7.5 שניות) מרגיש לי שזה מין טשטוש התחושה הפנימית... ואז לומדים תמיד לחפש ריגושים ולא עומק, הנאה אמיתית ממשהו.

מרגישה שמיצינו את הדיון לעת עתה. אבל בשמחה אם יש לך מה להוסיף...
אני חושבת שהדוגמא שהזכרת זה משהו אחרבארץ אהבתי
להשתמש במוסיקה כדי להירגע זה לגמרי קטגוריה אחרת בעיני.
נשמע לי שהדוגמא הזאת יותר מתייחסת לבחירה במשהו (שהוא לא אוכל) כדי להירגע, בניגוד לאכילה רגשית, בה האוכל הוא הדבר המרגיע, וזה בהחלט משהו שאנחנו מנסים להימנע ממנו (או לפחות להימנע מלחנך אליו).
בהקשר הזה - אם ילד קיבל מכה ובוכה, או אם ילד מתקשה להיפרד ממני - אני באמת אעדיף לא לתת משהו מתוק כדי להרגיע ולהסיח את דעתו, אלא ננסה למצוא דרכים אחרות להירגע (סיפור, מים, חיבוק, בגיל צעיר גם הנקה - למרות שזה אוכל, כי זה גם מספק צורך רגשי כמו מוצץ, וכדו').

אבל פה אנחנו מדברים על משהו אחר.
אני מדברת על חיזוק חיצוני כדי לעזור ברכישת הרגל חדש, שבשלב הראשון המוטיבציה הפנימית לא מספיק חזקה בשביל ליצור את השינוי, ולכן הגורם החיצוני עוזר.
וכאן מדובר על גורם חיצוני שהוא משהו שמפנק אותי, שמשמח אותי, שבאמצעותו אני 'חוגגת' את ההצלחה שלי, הופכת את התהליך לנעים יותר, ועוזרת לי לרצות להמשיך ולהתאמץ להצליח. כשבעיני גם למבוגר זה יכול להיות כלי נכון שיכול לעזור במצבים שונים.
האמת שזה לא משהו שאני עושה הרבה גם לעצמי ביומיום (למרות שכשגמלו אותי מטיטולים, כן קיבלתי צ'ופר על כל הצלחה. אבל עדיין זה לא הפך את זה להתנהלות טבעית אצלי). אבל לפעמים כן.
למשל - אם קשה לי לקום בבוקר בזריזות, אבל זה חשוב לי, ובכל זאת בכל בוקר מחדש קשה לי ואני נמרחת הרבה זמן במיטה, אז אני מחליטה שאם אני מצליחה לקום עד שעה מסויימת אני יכולה להתפנק עם כוס שתיה חמה (אני לא רגילה לשתות קפה כל יום, אז זה לא שאם אני לא מצליחה אני 'מענישה' את עצמי, אלא זה באמת פינוק בשבילי).
או חברה שלי פעם סיפרה לי שהיא ניסתה לעשות איזשהו שינוי שהיה קשה לה, אז בכל הצלחה היא שמה בצד שקל, וכשהיא אספה מספיק היא קנתה לעצמה משהו להתפנק איתו.
אצל ילד קטן שוקולד צ'יפס (או חמוצית, צימוק, לפעמים אפילו דובדבן או עגבניות שרי) הוא פינוק משמח, שמרגישים אותו מיד (ילד קטן לא תמיד יכול ליהנות מממבצע שאוספים נקודות כדי להגיע לפרס עצמו, ולכן אני מרגישה שבגיל הזה צריך משהו מיידי). יכול להיות שיש ילדים שגם מדבקה תשמח אותם מספיק. בכל מקרה - הנקודה היא שחוגגים את ההצלחה כדי להפוך את התהליך למשמח ונעים, אבל בסוף נשארים עם ההרגל החדש, בלי תלות בפינוקים, שמלכתחילה לא היו העיקר.

שוב - לא מנסה לשכנע אותך, אם עדיין לא מתאים לך זה ממש בסדר גמור. ואפשר להפסיק את הדיון אם מרגיש לך שמיצינו (אם את רוצה בכל זאת לענות אז בשמחה…).
פשוט מהתגובה שלך הרגשתי שהבנת אותי לא מספיק מדוייק ולכן היה לי חשוב להבהיר את הדברים.
מקווה שעכשיו יצא לי יותר ברור.
איזו תגובות מושקעותבימבה אדומה
ממש מעריכה. תודה רבה.

קראתי אותך, ודנתי על כל הנושא בראיה מחודשת עם בעלי...

אין לי עדין מסקנות סופיות, רק אשתף שאתמול ניסינו גם עם השוקולד צ'יפס (היינו במקום שהיה בשלוף, לנו אין)
חילקנו גם לאחיותיו...

זה פשוט לא מעניין אותו!!!!!!!!!!!
עדין אני צריכה סוגשל להכריח ללכת לשירותים בדומה להכרחה שאני עושה כדי להכניס אותו למקלחת או כדי ליטול ידיים בבוקר... הוא לא מעוניין מצידו....
השוקולד צ'יפס מנהסתם היה לו טעים, אבל הוא לא מבין מה הקשר בין זה לבין השירותים....

אבל אני אולי צריכה להיאזר בסבלנות, ולהתמיד כמה ימים?

מה בדיוק לעשות? מה עושים כדי שילך לשירותים מרצון (אפילו ממוטיבציה חיצונית??)??
אגיד את דעתימישהי מאיפשהו
זה גיל שהם מבינים הרבה יותר ממה שנראה לנו... ככה אני הרגשתי לפחות.
לפמפם לו על השירותים כל הזמן, לא רק כתזכורת:
נכון אתה גדול, אתה עושה בשירותים, פעם היית קטן והיית עושה בטיטול, היום אתה עושה רק בשירותים ולא על הרצפה, הכי נעים בשירותים... אתה גדול כמו האחים הגדולים, אבא ואמא,
לתת לו תחושה שהוא גדול ויכול.
מהנסיון שלי, זה נותן להם הרבה מוטיבציה.
ובנוסף, בשלב הזה עדיין להבטיח צ'ופר-אם תעשה בשירותים תקבל x (שוקולדציפס וכדו)
לנסות להלהיב אותו, לנסות ללכת איתו בכיף בצורה שתהיה לו חשק (תנסי לדבר בקול מתלהב וזה ידביק אותו)
. להעצים כל הצלחה ושיהיה ברור שהוא קיבל צ'ופר כי הצליח. אם הוא יושב ולא יוצא הוא לא מקבל. אני חושבת שאם מתמידים בזה בסוף זה מחלחל.
ועוד משהומישהי מאיפשהו
לא קראתי לעומק את כל התגובות, הפסקתי לעקוב באיזשהו שלב..
אבל התרשמתי שאת מרגישה שזה "שלו" וצריך לבוא ממנו, ואני לא כ"כ מסכימה עם זה.
הוא עוד קטן. אמנם מבין ומדבר אבל בסוף הוא עוד ילד נורא קטן (אפילו לא בן 3)
ולכן חייבים עידוד ודרבון והתמדה גם של ההורים. זה לא רק שלו, זה גם שלכם..

אם הבנתי לא נכון קבלי ביטול ❤️
ואם תשאירי אותו רטוב? אולי אחרי זמן מהיעל מהדרום
לק"י

הוא כבר ירגיש מעצמו שזה לא נעים לו.

(למרות שאני הייתי נגעלת שהוא ימשיך לשחק ככה🙊)
אוף, זה באמת נשמע מתסכלבארץ אהבתי
האמת שלי לא היה ניסיון כזה. הילדים שלי דורשים להחליף תחתונים גם על טיפה בודדת שיצאה להם, אין מצב שיפספסו ולא יתייחסו...

מה שאני חושבת, זה קודם כל לחזק אצלו את הקשר בין ההצלחה לצ'ופר (זה לא חייב להיות שוקולד צ'יפס, אם זה משהו שאת לא מחזיקה בבית. העיקר שזה משהו מיוחד שמשמח אותו, שהוא לא מקבל באופן חופשי).
הדרך לעשות את הקשר היא על ידי תמלול - 'וואו, איזה כיף שהצלחת לעשות בשירותים! עכשיו כולם מקבלים משהו טעים ומשמח לכבוד x שהצליח לעשות משהו שחדש בשבילו! איזה ילד גדול שלומד ללכת לשירותים!'

אצל אחד מהילדים אני בהתחלה נתתי גם על ישיבה בשירותים בלי לעשות (כי הוא פחד מזה, אז רציתי להפוך גם את זה למשהו נעים).
את כתבת שדווקא אצלו אין פחד מהשירותים והוא כבר רגיל לעשות לפני האמבטיה, אז אולי אפשר להתחיל משם - אחרי שהוא עושה לחגוג את זה ביחד עם כולם.
אבל אם הוא מתנגד לשבת בשירותים באופן יזום, אפשר גם להחליט לתגמל על זה ('איזה כיף שהתגברת ובאת לשירותים למרות שהיה לך קשה. כל הכבוד לx הגדול שלומד לעשות משהו חדש ומתגבר למרות שעדיין קשה לו! עכשיו אנחנו מחלקים משהו טעים לכבוד x שהתגבר וכולנו שמחים איתו'.

לגבי הפספוסים - נראה לי שכן הייתי מחליפה מיד כשאני רואה, ואומרת משהו כמו - 'עשית פיפי על הרצפה, בא נחליף לך שיהיה לך יותר נעים. אולי בפעם הבאה תצליח לעשות בשירותים, כולנו נחגוג עם משהו טעים לכבוד שאתה לומד לעשות משהו חדש'.

וכשלוקחים באופן יזום לשירותים - הייתי מנסה להפוך גם את זה לחוויה נעימה - 'בא נלך לקרוא סיפור/לעשות בועות סבון בשירותים'.
לא הייתי לוקחת בכוח. אם הוא מתנגד, הייתי מנסה להסביר שכדאי לו, כי אם הוא יצליח לעשות כולנו נוכל לחגוג את ההצלחה שלו.
ואולי גם יעזור שיהיו תחנות זמן קבועות למתי צריך ללכת לשירותים. לפני/אחרי ארוחה, לפני אמבטיה, אולי אפשר גם לעשות שעון מעורר שמזכיר שהגיע הזמן (את זה לא ניסיתי אצלנו).

ואצלנו עזר מאוד גם לספר סיפור על ילד/פיל/ארנב/מה שמדבר אליו, שלמד ללכת לשירותים. את הסיפור אני מתחילה ממה שקורה אצלנו במציאות, ומנסה להכניס את הרגשות של הילד, ואז אני ממשיכה אותו לאן שאני רוצה שזה יתקדם אצלנו. זה עוזר לילד להבין יותר למה אני מצפה, וזה נותן מסגרת לדבר על הדברים בלי שמדברים ישירות עליו.

המון בהצלחה!
ואו את פשוט מלכה!!לפניו ברננה!
אני גם הרגשתי תקועה בנושא
בשלב פחות מתקדם מבימבה..
נשמע לי כמו תוכנית עבודה טובה. ממש תודה ❤️
בהצלחה לכם😍בארץ אהבתי
מקווה שיעזור... מוזמנת לשתף ולשאול עוד (לא שאני כזו מומחית, אבל אשמח לעזור מהניסיון שלי), או סתם לעדכן בהצלחות...🙂
אמן!!לפניו ברננה!
❤️
תודה
אבל למה זה לימוד ככ גרוע?טארקו
כן, לפעמים יש דברים חדשים שכדי שהמעבר אליהם יהיה רך יותר אנחנו נעזרים בעזרים חיצוניים שיקלו עלינו ויתנו לנו תמיכה לעבור את השלבים האלה.

זה לא חייב להיות אוכל. אצלנו זה היה מדבקה או מכונית קטנה, תלוי בהקשר.

אם אני בתקופה קשה(למשל תחילת עבודה שמעייפת יותר) אני אקח יותר בייביסיטר ואיעזר באוכל מוכן. זו דרך טובה לצלוח את ההסתגלות וזה לא אומר שאצטרך את זה לצמיתות, אבל להיעזר בעזרים חיצוניים כשקשה זה כלי שחשוב ללמוד אותו בעיני.
אני גם בעד להיעזרבימבה אדומה
כשזה מקדם את המטרה.

במקרה דנן, החשש שלי שתהייה התבלבלות בין המטרה לעזר...

אבל הנושא די מוצה פה לפחות מבחינתי ולפחות לעכשיו...
זהו האמת שהגבתי ורק אחכ קראתי את ההמשךטארקו
בהצלחה!!! גמילה זה קשוח בכל מקרה.
אמן, תודה יקרהבימבה אדומה
תמיכה ועזרה זה סוג של תגמולמתחדשת11
טוב אנחנו נכנסות לנושא אחר
אבל כל החיים שלנו בנויים ככה
לדוגמא. אם נאחר לעבודה, נקבל נזיפה
אם נעבוד שעות נוספות, נקבל עלייה במשכורת
אם נקח דוגמא הפוכה
כשהוא לא מתנהג כפי שצריך, מה את עושה?
למנוע ממנו משהו, זה בדיוק העניין של תגמול
יש שני קצוות לתגמול, האחת חיובית ובקצה השניה מניעה שלו- שלילית.

אם את אומרת שהוא לא מבין כמה לא נעים להשאר רטוב
כנראה שהוא עדיין לא מבין כמה זה נעים להרגיש יבש ונקי
ולכן הוא צריך עזרה חיצונית
תגמול בכל דרך שהיא, אולי יעזור
לשיקולך כמובן
תחליטי מה יותר קשה לךתותית ואגסית
המצב שלך עכשיו,
או תגמול, מינורי, זמני, לתקופה מאד מוגבלת, שעובד.
בהצלחה בכל מה שתחליטי.
אני גם בעיקרון לא בעדבוקר אור
בנושא הזה ספציפית ראיתי שזה עשה פלאים
אני רק אשתףמישהי11
הבן שלי בדיוק בגיל הזה, גם התייעצתי פה, הוא מעולם לא שיחרר בשירותים לפני כן, אבל עשינו באמת את השיטה שאת מתארת לא מזכירים...תקופה ארוכה רק פיספס, היינו חוזרים לטיטול כל פעם שהתעייף מזה, בשלב מסויים הוא היה שןאל אותי אמא אני עם טיטול או תחתונים, והבנתי שלמד לזהות אץ הצורך (עדיין היה עושה בתחתונים אם היה איתם) ואז פשוט יום אחד (כשבאמת שיחררתי שמקסימום נכניס לגן אחרי החגים😅) הוא פשוט הלך ועשה במקלחון, יותר זרם לו וזהו מאז כבר כמעט חודש ומספר הפעמים שפספס זה אולי שלוש, הוא הולך לבד גם לפיפי וגם לקקי, אומר כשהוא צריך ואני לא מזכירה לו בכלל
בעיניי זה היה פלא השיטה הזו, כי עם הגדול היתה גמילה מסורבלת שעוד גוררים השלכות שלה היום
את מזכירה לי שלא חידשתי את הפוסטים של השאלות 🤦חרותיק
עברנו דירה ושכחתי מהכל בערך.

הגעתם כבר לשלב שהוא יום שלם ללא חיתול?

תכתבי לי בקבוצה בפייסבוק. אני אענה מפורט,
לפה אני לא ממש נכנסת הרבה.
שבוע טוב, חזרתי עם עדכוני המשך...בימבה אדומהאחרונה
אז באותם ימים שפתחתי פה את השרשור הזה, החלטתי שאולי כן יהיה מתאים לנסות לעודד אותו ע"י צימוקים.
אז בהתחלה זה היה מעודד אותו ממש.
ועם הזמן הצימוקים לא עניינו אותו ושוב חזרנו לאותה נקודה.
ניסיתי לשלהב עם הבטחה שנתקשר לסבתא/דודה לספר לה שעשה בשירותים לבד.
לתת לו יותר עצמאות בכל דבר (לימדתי אותו ממש איך מורידים ומעלים לבד את המכנסיים והתחתונים)

וכל פעם זה היה מלהיב אותו לפעם אחת או שתיים של הליכה לשירותים ושוב הוא חזר להתעלם מההצעה שלי ללכת לבדוק אם יש לו פיפי. וזה נהייה די מלחמה ללכת לשירותים... (מבחינתו לא הולכין גם בבוקר/לפני המקלחת.. אף פעם...
קקי- בכלללללל אין מה לדבר... רק בתחתונים.... היתה פעם אחת שהצלחתי שיעשה בשירותים שראיתי שמתחיל לכרוע לעשות בתחתונים, וגם אז כשהתיישב באסלה הייתי ממש חייבת להסיח את דעתו שיישאר לשבת שם... ובסוף יצא לו וממש הרמתי לו על זה וסיפרנו לכולם...

אבל מסיבה שאינה נראת לעין, הוא לא מעוניין בכלל לעשות בשירותים. מעולה לו לעשות בתחתונים. וכמו שתיארתי בחלק הראשון- הוא לא אומר על זה כלום....

היום אחרי שנת הצהריים, הצענו לו תחתונים או חיתול, ביקש חיתול.
ומאז עם החיתול ומעולה לו.

עוד נקודה שאולי חשובה, בהתחלה ממש לא הרשתי לו לשבת בספה/כסאות מרופדים ודאגתי שיבוא לשבת על הכסא הקטן הכתר לידי... אבל אחרי כמה זמן זה נרגע כי כן נכנסנו למוד כזה שכל שעתיים/שלוש לקחנו אותו לשירותים וכמעט ולא פספס פיפי. ממש נדיר... אז גם לא הפריע לי שהוא על הספה...

מה אתן אומרות?
סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

נשמע גרועoo
גם ההתנהלות שלה וגם שלו

אישית לא הייתי הולכת יותר להתארח שם וגם מצמצמת קשר למינימום

והתגובה שלו קצת רעילה מעבר לזה שהוא לא הבין את חומרת הסיטואציה 

מסכימהעם ישראל חי🇮🇱אחרונה
וואי זה נוראהמקורית

האמת שגמני לא הייתי נרגעת מהתנהגות כזו. יש להעיר וכד' ויש לנעול ילדה בחדר. באיזה קטע??

זה ממש לא התפקיד שלה כסבתא, עם כל הכבוד למרות שההתנהגות של הילדה לא במקום מן הסתם

ובאסה שבעלך לא מצדד בך

חיבוק♥️

דווקא בעלי גם היה בהלםאנונימית בהו"ל

פשוט לא רצה לפתוח את זה שוב,זו התגובה שלו כדי לא לפתוח את הנושא

למרות שמבחינתי זה הזוי!!!!

תני לזה רגע לשקוע אצלוהמקורית

אולי הוא הרגיש סוג של האשמה כי זו אמא שלו ואין לו כלים להתמודד רגע עם הסיטואציה

אבל כן הייתי מצפה ממנו לדבר איתה ולהגיד לה שזה ממש לא במקום מבחינתו ושזה לא אמור לחזור על עצמו לעולם

והאמת אני לא יודעת איך התאפקת ולא יצאת עליה בעצמך.. כל הכבוד

וואו זה ממש ממש לא תקיןרוני 1234
אם זה חד פעמי האמת שלא הייתי עושה כלום כרגע, נשמע שהיא פשוט יצאה משליטה. כן הייתי לוקחת פסק זמן ולא מגיעה לשם בזמן הקרוב כדי שכולם ירגעו ואחר כך הייתי פוקחת שבע עיניים כדי לוודא שזה לא קורה שוב.

גם התגובה של בעלך מאד מעצבנת אבל יש אנשים שמאד קשה להם להיות "באמצע" בין ההורים לבנזוג. תמיד יש שם מתח מסוים ולא פשוט לתפוס צד, למרות שמצופה להיות תמיד לצד הבנזוג ובמיוחד בסיטואציה כזאת חריגה.

מזעזעקנמון

בעיני חייב להציב גבול לסבתא.

שבעלך ידבר איתה עניינית בלי להכנס לדיונים ולשכנוע- משהו בסגנון: "אמא, כשהיינו אצלכם הענשת את... זה חמוד מאוד. רציתי לומר שמבחינתנו החינוך של הילדים שלנו הוא באחריותנו. כדי שנוכל להמשיך להגיע אני צריך להיות בטוח שדבר כזה או דומה לא יקרה לעולם". אולי לא נעים אבל הנפש של הבת והבטחון שלכם במקום שלכם כהורים יותר חשובים. ומה זה לנעול ילד בחדר? ה' ישמור!!

(בגדול יש כאן 2 עניינים: א. לקיחת סמכות שלא שלה לחנך את הנכדה. ב. סוג הענישה שבעיני לא קביל בכלל!!. לא יודעת אם הייתי נכנסת לזה ומסבירה לה כמה זה הרסני ושובר אמון לנעול ילד לבד בחדר. הייתי מתמקדת בלהציב לה עובדה שאסור לה לחנך את ילדכם. ומתוך כך כבר לא משנה מה סוג החינוך כי ממילא היא לא אמורה להתערב) וחייב לתאם עמדות עם בעלך. לנסות עניינית. ואם הנואש רגיש-אולי לעשות את זה בליווי..

כמובן התכוונתי "חמור מאוד" ולא חמודקנמון
בכנות אני לא חושבת ששיחה כזאתאמאשוני

תועיל למשהו.

המעשה שהוא קם אחריה מיד ופתח,

מדברת בעד עצמה הרבה יותר חזק מכל תוכחה.

הפותחת בעצמה אמרה שזה מעולם לא קרה לפני כן,

כלומר זה לא שיטת ענישה נפוצה אצל הסבתא,

אני בטוחה שגם היא מבינה שהיא הגזימה.

אם כבר לדבר איתה עדיף בסגנון:

אמא אני מבין שהיית בשעת לחץ, אחרי חג ארוך שטרחת המון, ההתנהגות של הילדה הוציאה אותך מדעתך.

על מנת שהמקרה לא יחזור על עצמו לעולם, אנחנו ננסה לשים לב מראש מתי הילדים מגיעים לקצה ואם צריך אנחנו נוציא להם אוכל או נפתור את הבעיה מולם.

במידה והם עוברים כל גבול, אחד ההורים יצא איתם מהבית/ ייכנס איתם לחדר לרגיעה וכך נצליח להרגיע את הרוחות.

אם הם ישברו או יהרסו משהו אנחנו נשלם עליו.

לא הייתי מדברת בכלל על חינוך ועונשים. וגם לא לצאת נגדה.

רק לתאם ציפיות ולקחת אחריות על הסיטואציה להבא.

ולראות את הקושי שלה זה תמיד טוב, גם מבלי לקבל את ההתנהגות שהתבטאה בעקבות הקושי.

לצערי כתבתי מניסיון..קנמון

סיטואציה קצת שונה אבל סיפור התערבות דומה.

שהכלנו והכלנו ואמרנו שבטח ''זה'' לא יחזור וגם ''זה''.. וניסינו בעדינות ונמנענו מ''לחתוך''.

ובסוף כשקיבלנו את השכל להציב את הגבול בנעימות אבל בצורה חד משמעית, זה כבר היה אחרי מחירים יקרים מדי ויש גלגלים שכבר לא יכלו לחזור אחורה..

מרוב תיאומי ציפיות נחמדים ואובר לקוחות אחריות שלנו על הסיטואציה, הגבול נחצה ונחצה עד שהתפוצץ. ואז זה כבר היה אירוע רב נפגעים..

רציתי לחסוך לפותחת את המחיר הגבוה ששילמו אצלנו 2 הצדדים, עניין שיכל להסתיים בקלות ובמהירות אם היה נחתך בהתחלה.

כמובן, יכול להיות שהמקרה פה שונה.

מניחה שהפותחת מכירה את הסבתא ותדע להתאים את התגובה.

אני לא יודעת מה ניסיתםאמאשוני

ומה הייתה הסיטואציה אצלכם,

אבל אין קשר להכלה של ההתנהגות וויתור על גבול וגם לא לעדינות.

יש הכלה לקושי, זה שני דברים שונים ויותר קשור ליצירת קשב על מנת לשים את הפוקוס על מה שחשוב.

קו גבול למעשה התבטא במעשה עצמו, זה חזק יותר מכל דיבור.

אם את מדברת על ניתוק יחסים אז לא צריך שום שיחה, אם את מדברת על הצבת גבול תוך המשך שמירה על קשר (גם אם במינון וסגנון אחר)

אז השאלה היא מה הדרך האפקטיבית להגיע לזה.

ומסכימה שהכלה של ההתנהגות, עדינות וויתורים זה לא אפקטיבי, אבל אין קשר בין זה לבין מה שכתבתי.

ברור שהמעשה לא לענייןאמאשוני

אבל גם התגובה שלכם יכולה להיות אחרת.

קודם כל טוב שבעלך קם מייד להוציא אותה בתוך כל ההלם.

אני במקומך יוצאת עם הילדה מהבית ולא חוזרת עד שבטוחה ב100% שהרוחות של כולם נרגעו.

אם צריך גם דופקת על דלת של זרים לבקש חטיף להרגיע את הילדה.

מהצד מול בעלך אין מה להתלונן אליו וזה מכביד לקבל שק תלונות.

אפשר להבהיר גבולות ולהגיד שלא מקובל עלייך מה שקרה ואת רוצה לחשוב איתו מה היה אפשר לעשות אחרת (אם כי אני הייתי עושה את החשיבה הזאת עם עצמי כי אני יכולה לסמוך רק על עצמי ביישום המסקנה)

אבל לא בתור תלונה, ובטח לא בתור תלונה על אמא שלו.

יש מבוגרים שמאבדים עשתונות בגלל כל מיני סיבות. אנחנו יכולים ללמוד מזה איך לשנות בשורש את ההתנהגות שלנו כדי שנגיע לגיל זה לא יקרה לנו.

וגם ללמוד איך להתנהל בתוך הסיטואציה ואיך לשמור על הילדים שלנו.

אצל חמותך הטריגר היה זריקת אוכל, יש טריגרים יותר הזויים..

אחד הדברים שלמדתי עם השנים, במיוחד כשמתארחים, לא לוותר על שינה, אוכל ושתיה לילדים.

תמיד מביאה להם אוכל שהם אוהבים.

בד"כ משקיעה שיראה כמו אוכל לכולם, לפעמים מסתפקת בחטיפים וכד'.

ילדים רעבים/ צמאים/ עייפים נוטים לא לעמוד בכללי הבית המארח ומפה ועד התפרצות הדרך קצרה.

מוציאה אותם לגינה/ פיקניק ושם נותנת להם לאכול כמו שצריך.

בכל אופן כרגע חוזרים לשגרה.

לכללים של הבית, לקצב וציפיות מותאמות לילדים.

וחיבוק על התחושה הקשה!!

ותרימי לבעלך על התושיה, הוא אדם נפרד מאמא שלו, זה יעשה לכם טוב ❤️

תודה כולן על התגובותאנונימית בהו"ל

אני לוקחת מכל אחת

וממש שמחה לדעת שאני לא סתם בהלם מזה

מבחינתי זה קו אדום לנעול ילד בחדר

אני לא נועלת את הילדים שלי בחדר

גועל נפש בעיניי שהיא עשתה את זה גם מולי אבל היא סבתא ששומרת לנו הרבה על הילדים ופתאום קולטת שיש מצב שיש דברים שאני לא מודעת אליהם

בעלי נאטם לגמרי וכרגע לא יכולה לדבר איתו על כלום בנושא הזה

אחכה לאחרי שבת כי חוששת שיצור פיצוץ בינינו

ממש לקחתי את זה קשה.לא מצליחה להירגע 

התגובה שלך נורמליתאמאשוני

וגם התגובה שלו.

אתם בהלם.

זה תקין וטבעי התחושות שלכם ❤️

ברור ברור שזה קו אדום!!

שלא ישתמע אחרת מהדברים.

מה שכתבתי זה בהתבסס על הנחת יסוד שלנעול ילד בחדר לבד זה קו אדום!!

תני לעצמכם לפחות שבוע אם לא שבועיים. שום דבר לא בוער.

ילדים חוזרים למסגרות, יש בייביסיטר אם צריך.

תכתבי לך הכל כולל הכל.

תפרקי לדף, תפרקי פה. תפרקי לחברה (רק אם יש אחת שיודעת לשמור סודות!!)

לא לערב משפחה!!

את בהלם, מרגישה צורך לנער את העולם!

הכל תקין וטבעי ובריא.

ובכל זאת, תנסי לפרוק במקומות הנכונים, לנשום עמוק ולתת לדברים קצת לשקוע.

לא יקרה כלום אם לא תעשי משהו אקטיבי עם הסיפור בשבוע הקרוב.

תני לבעלך את הזמן לעבד עם עצמו את הדברים, במובן מסויים בגלל שזאת אמא שלו, השבר אצלו גדול יותר.

לפי זה שהוא קם ופתח מיד, את יכולה להיות רגועה שהוא לא מסכים עם המעשה בשום אופן, תהיי רגועה לגבי זה.

וגם לגבי הפעמים שהילדה הייתה שם בלעדיכם זה לא אומר כלום.

הדבר היחיד שחשוב לעשות היום, זה להגיד לילדה משפט כמו:

אף פעם לא תהיי לבד, תמיד אבא ואמא יעזרו לך.

בלי אובר דרמה.

משפט ברור שיעשה לה סדר וינסוך בה ביטחון בכם וזהו.

כל השאר יכול לחכות כמה ימים שתתאוששו 🤗

חיבוקקנמון

בתפיסת העולם שלי הייתי מדברת עם הילדה לתת לה כוח ולהבהיר חד משמעית שלתפיסתנו אסור לנעול ילד בחדר וזה מעשה שאסור לעשות

(אין לי שום בעיה לומר שסבתא טעתה. חושבת שזה בריא שילדים ידעו שגם מבוגרים טועים. וגם מבוגרים מתקנים)

ואנחנו תמיד איתה וכו' וכו'

ותמיד רוצים לשמוע ממנה איך היא מרגישה ומה קורה לה.. (לנסות להשאיר לה ערוץ פתוח שתשתף אם קורה משהו דומה)

בשורה תחתונה שיהיה לה ברור שהמעשה לא על דעתכם. שיהיה לה את הבטחון הזה בכם

זה בהחלט מזעזעכורסא ירוקה

רק רוצה להגיד שלא הייתי משאירה איתה את הילדים יותר שלא איתכם.

אנחנו גילינו שחמותי אמרה לילדים על כל מיני דברים שאסור להם לעשות ולהגיד (לא בקטע של לספר לנו, אלא שאסור לומר כל מיני מילים שאנחנו אומרים בבית חופשי) והילדים צייתו לה לא רק אצלה אלא פשוט הפסיקו להגיד וגם פחדו לומר לנו שהיא אמרה כי חשבו שזה אומר שהם  לא בסדר.. אני מאז דואגת שאין דבר כזה שחמותי עם הילדים ואחד מאיתנו לא באותו חדר איתה.

לדוגמא סבתא שליטרמפולינה

ממש לא מסתדרת עם הבת שלי בת 7, כי היא ילדה דיי מאתגרת וסבתא שלי לא תמיד מצליחה להתמודד עם ההתנהגות שלה וכועסת עליה הרבה...

אז אנחנו כבר לא הולכים לשם לשבתות למרות שהיא סבתא מדהימה ואני אוהבת אותה מאד, אבל הבת שלי והיא פשוט לא עובד יחד...

אז אין ברירה אלא לצמצם מפגשים...

אבל חמותך בהחלט עבאה את הקו האדום בוהק!!

כל הכבוד לך שהצלחת לשתוקפה לקצת

אני הייתי מתפוצצת עליה מיד אחרי שהייתי מוציאה את הילדה.

וכנראה שגם הייתי אומרת לה ליד כולם שאצלנו לא סוגרים אף אחד בחדר לבד ושאם זה קורה שוב שמיד תספר לכם.

וראיתי שכתבת שהיא שומרת עליהם הרבה

אני לא הייתי נותנת לה להיות איתם לבד.

ואם הייתי רואה שבעלי לא מסוגל להתמודד מול אמא שלו אז הייתי גם מתאמצת שהוא לא יהיה איתם לבד אצל ההורים שלו....

כל הכבוד לך שהצלחת לשתוקפה לקצת

אני הייתי מתפוצצת עליה מיד אחרי שהייתי מוציאה את הילדה.

וכנראה שגם הייתי אומרת לילדה ליד כולם שאצלנו לא סוגרים אף אחד בחדר לבד ושאם זה קורה שוב שמיד תספר לכם.

וראיתי שכתבת שהיא שומרת עליהם הרבה

אני לא הייתי נותנת לה להיות איתם לבד.

ואם הייתי רואה שבעלי לא מסוגל להתמודד מול אמא שלו אז הייתי גם מתאמצת שהוא לא יהיה איתם לבד אצל ההורים שלו....

מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

והכי מאכזב בזוית האמונית של שביעי של פסחאובדת חצות
ציפיתי לאפוקליפסה וגאולה כשטראמפ אמר שימחק את הציביליזציה- קיוויתי שמתקיים המדרש שמלך אדום ישמיד את פרס.  ולא היה כלום. מנהיג העולם החופשי בחר בהסכם. כמה מאכזב. איפה הגאולה המובטחת? לא מבינה את המהלכים. כל הזמן סבבים ועוד סבבים.
נראה לי עברנו מספיקאפונה

בשביל ללמוד שיש מי שמנהל את העניינים

זה לא טראמפ

לא ביבי

ולא שום בן תמותה אחר...

והוא עושה את זה כמו שהוא רואה לנכון

ואנחנו יכולים להוריד את הרגל מהגז,

לעזוב פרשנים וכתבות ואפילו מדרשים

להפסיק לצפות שזה יהיה כמו שאנחנו חושבים שזה אמור להיראות -

ופשוט להיות, בדרך אל הגאולה.

מסכימה איתך לגמריעם ישראל חי🇮🇱

גם לי הייתי את תחושת הגאולה הקרבה ובאה

והתבדיתי

אבל עדיין מקווה ומאמינה 🫶

כתבתי גם למטה אבל חייבת לכתוב שובבארץ אהבתי

לפעמים הציפייה לגאולה ברגע גומרת לנו להיות עיוורים לצעדים ממשיים של גאולה.

לכתוב עכשיו שהתבדית - זה לעצום עיניים מול כל הניסים שהקב"ה עושה לנו.

אז נכון כשיש ציפייה גדולה למשהו מפתיע שיקרה וישנה הכל, למשיח שיופיע עם שופר ופתאום כל המציאות תתהפך, אז זה מאכזב שזה עוד לא קרה. וזה בסדר, מותר גם להתאכזב.

אבל רק שזה לא יסמא את העיניים שלנו מלראות את כל מה שכן קורה פה.

(לחזקיהו המלך זה גם קרה. הקב"ה עשה לו נס עצום בתוך מציאות מאוד לא פשוטה, והוא פספס ולא אמר שירה, ולכן לא נהיה משיח. גם שם היו סיבות למה לא להודות - האשורים בדיוק הגלו את ממלכת ישראל, והחריבו את רוב ממלכת יהודה. הנס היה שירושלים ניצלה ולא הוחרבה גם היא. אבל הקב"ה כן ציפה שחיזקיהו ידע להודות על זה. וחז"ל מספרים לנו את זה כדי שלא נחזור על אותה טעות...)

צודקתעם ישראל חי🇮🇱

אין עוד מלבדו. ומודה לו

אני דווקא חושבת שהאכזבה הזו היא דבר מתוק ולא חלילה עצימת עיניים על הניסיון והנפלאות שהקבה עושה עם כל אחד ואחד מאיתנו ועם הכלל.

וזה דווקא מדגיש את האמונה במשיח ובגאולה .

שיהיו רק בשורות טובות בע"ה ונחת אמיתית לכולם

מבינה אותך...למרות שהילדים שלי (לפחות חלקם) שמחיםיעל מהדרום

לק"י

אבל לי אין כח לזה.

אבל אצלינו מתחילים מחר בתשע, ואין צהרונים (וגם אם היו, יכולתי לאסוף לפני. למזלי אני בבית).

ובעבודה שלי שזה חנ"מ, כן מסיימים מוקדם.

ומקווה שבאמת יהיה בטוח🤷‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אם היו חוזרים בלי הפסקת אש, כנראה שהייתי משאירה בבית.

איתך... אני ממש בדיסוננס מטורף.קמה ש.

בס"ד

חושבת שלהרבה (לרוב?) האנשים פשוט ממש אקוטי לעבוד ולכן יש צורך במסגרות. בסוף צריך להביא לחם הביתה בסוף היום.

לגבי האכזבה המטורפת של היום, אכן. אני מראש הייתי עם ציפיות מדודות מאד כי אני לא רוצה לקוות ולהתרסק. אבל עם כל הציפיה הנמוכה שלי, עדיין התאכזבתי מאד. עדיין מודה על כל הניסים שהיו ועדיין מאוכזבת ממה שהיה בסוף. או ההיפך.

ובעיקר מרגישה את הנפש שלי שזקוקה לכל-כך הרבה עיטוף וחיבוק...

חיבוק לך.

לא מבינה למה בכללי מחר זה לא יום שבתון לאומיראשונית

בלי קשר למלחמה

כמו יום העצמאות

אפילו שאני אשכנזיה זה נורא הגיוני שאחרי יום שחצי מעם ישראל בחגיגות אז יהיה יום שבתון

ותגידו, איך עושים הסתגלות לקטני שלא היה יותר מחודש אצל המטפלת והתפתח מאוד בזמן הזה?

מלחיץ אותי לשלוח ליום שלם אבל אין לי כ''כ ברירה

זה היה בעבר יום חופששבעבום

בהסכם החדש של ההסתדרות יש חופש בין יום כיפור לסוכות ותמורת זה לומדים באיסרו חג. מסכימה שחסר הגיון....

אני חושבת שהיא התכוונה ליום שבתון לכולםיעל מהדרום

לק"י

לא רק למסגרות חינוכיות.

(גם אני בהתחלה רציתי להגיב כמוך).

גם פורים זה לא יום שבתון וגם לא תשעה באב...שבעבום
זה יום בחירה לפחות.יעל מהדרום
גם המימונה זה יום בחירה 😆דיאט ספרייט

וגם חג הסיגד

וממש במקום בעיניי. 

באמת? לא ידעתי לגבי המימונהיעל מהדרום

לק"י

האמת שבגלל שבתור מורה קיבלנו 2 ימי בחירה, אני שומרת 1 לאיסרו חג פסח. שיהיה לי זמן להתאפס ולכבס וכו'. וככה לא בלחץ גם עם הילדים.

(כרגע אני בחל"ד עדיין).

יכולה לאסוף אותם מוקדםבוקר אור
בעיניי דווקא הגיוני שאם אפשר לחזור ללמוד ולא באמת יודעים כמה זמן יהיה שקט ישתדלו להחזיר כמה שיותר מוקדם 
אנחנו באזור כתוםדיאן ד.

וכרגע נראה שלא מחזירים את הלימודים פה. בטח לא השבוע.

וזה ממש מבאס

גם אני וגם בעלי ג'ינגלנו בטירוף קודם בין עבודה, בית, ילדים וניקיונות לפסח.

כ"כ שמחתי ששמעתי שיש הפסקת אש וחוזרים לשגרה.

ואז הבנתי שאנחנו מוחרגים אוףףף

ומניחה שכבר תהיה הרבה פחות הבנה בעבודה להיעדרויות ועבודה מהבית.

כתום את מתכוונת באיזורים הצפוניים?אמאשוני

כי שאר הארץ מוגדרת ירוק וכולם חוזרים במוקדם או במאוחר.

אם אתם בצפון אז חיבוק גדול!!!

בטוחה שזה קשוח ממש להיות אלה שסופגים הכי הרבה, שנצליח גם בצפון להביא לשקט ובטחה אמיתיים בע"ה!!

אני חושבת אחרת…רוני 1234

הבנתי כבר די מזמן שאי אפשר פשוט "לגמור את המלאכה" ושיהיו עוד סבבים בהמשך.

אני חושבת שחזרה לשגרה דוקא חשובה לבריאות הנפש של הילדים וההורים והשהיה הבלתי נגמרת בבית דוקא מזיקה.

בתור מורה את כמובן לא חייבת ללמד ממש את החומר, אפשר לדבר על מה שהיה ואיך מרגישים ולעבד את מה שעבר עלינו או סתם לשחק משחקים ולהתאוורר בהתאם לגיל. ההורים שעובדים בכל מקום אחר חוץ ממערכת החינוך חייבים להיות בעבודה כדי להרוויח את לחמנו…

אני איתךהמקורית
אני מאוכזבת לגמרי! חיכיתי למכת מחץ ניסית שתביא רוגחוזרת בקרוב

רוגע מוחלט!

צריכה ללדת באלול ובניתי על רוגע נפשי....

אצלינו יש רק מעון מחר ומתחיל ב10פרח חדש
הבנים בתת לא לומדים מחר כי ככה זה תמיד באיסרו חג
הקב"ה מוביל את המהלכים, לא טראמפיעל...

יש את הדמיון ואת הרצון שלנו, אבל הקב"ה מנהל פה את הכל באופן הכי מדויק.

הגאולה כבר בפתח, את זה רואים בעיניים. להחזיק חזק, לא להתייאש... בקרוב ממש!!

אצלנו בפ"ת יום מלא מהבוקר- הזיהאובדת חצות

ובגלל שאני מורה אני לא יכולה לא להגיע מצפונית

חייבת להגיע ליום מלא

איפה ההתחשבות???? איפה הרגישות? איך אפשר להגיע ליום מלא אחרי כל מה שקרה בפתח תקווה?

כמה מחשבות שליבארץ אהבתי

קודם כל - יש כמה אנשים ששומעים אותם יותר מידי שמנסים להוריד את הרוח מהמפרשים של כולנו.

אבל הם עושים את זה כבר שנתיים וחצי (ולמעשה הרבה יותר) - ותמיד יש להם ביקורת על כל דבר שהממשלה עושה, גם אם הם סותרים את עצמם מפעם לפעם.

כי בסופו של דבר המטרה שלהם זה להוכיח כמה נתניהו והממשלה גרועים, והם יבואו ויצילו את כולם אם נבחר בהם בבחירות הבאות.

אז גם אם כולם מהדהדים את הדברים שהם אומרים בתקשורת ובפייסבוק ובכל מקום אפשרי, זה לא הופך את הדיבורים שלהם לפרשנות הנכונה על המציאות. ושווה לשמוע עוד פרשנויות יותר משמחות ואופטימיות על המציאות.

לגבי ההסכם עם איראן -

למה את כותבת שאיראן לא מקבלת אותו?

ממה שאני קראתי, איראן התחננה להסכם, ולמעשה ירדה מכל הדרישות שהיו לה עד עכשיו.

זה נראה לי הרבה יותר כמו הסכם כניעה של האיראנים מאשר כמו הסכם מהסוג שאנחנו רגילים אליו עד עכשיו. עד כמה שאני מבינה, אנחנו לא ויתרנו על כלום חוץ מזה שכרגע מפסיקים לתקוף אותם (לשבועיים. לא יודעת מה יהיה אחר כך. ובלבנון אנחנו יכולים להמשיך לעשות את העבודה, למרות שהם מראש אמרו שלא יסכימו לשום הסכם שלא כולל הפסקת אש גם בלבנון). הם פותחים את מצרי הורמוז, התחייבו למסור את האורניום המועשר, ונשארו עם פגיעות קשות מאוד מכל מה שתקפנו עד עכשיו.

אז נכון - עוד לא קרס המשטר לגמרי. נתניהו אמר מראש שזה לא בידיים שלנו. אולי זה עוד יקרה. ובינתיים שינינו משמעותית את המציאות שהיתה. אנחנו ללא ספק במקום הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני כן.

ולגבי הזוית האמונית והאכזבה ממה שציפית שיקרה ולא קרה -

אני חושבת שכל ה'מקורות' שמפרסמים בכל מלחמה כזאת, שגורמים לציפיות של קפיצות דרך בגאולה שלנו, הם לרוב מזיקים יותר מאשר מוסיפים.

אנחנו ללא ספק בתהליך משמעותי של גאולה. תהליך שנמשך כבר מעל 100 שנה, וממשיך ומתקדם בקצב מואץ בשנים האחרונות.

אף אחד לא יכול להבטיח כמה זמן זה יקח, ואיך השלב הסופי ייראה. ולפעמים כשמסתכלים רק על הנקודה הנוכחית הרבה יותר קל לראות את הקשיים מאשר להבין שזו גאולה. אבל בפרספקטיבה של זמן - המצב שלנו היום הוא באמת הרבה הרבה יותר טוב ממה שהיה לנו בעבר. גם מבחינה מדינית וגם מבחינה רוחנית. (ככה אני רואה את הדברים. אני יכולה גם להסביר יותר).

לפעמים הציפייה למשיח שמגיע בבת אחת גורמת לזה שלא רואים את כל הצעדים שכבר התקדמנו. אבל גם המלחמה הזו מקדמת אותנו המון. גם אם עוד לא הגענו כבר לסוף.

ועוד מחשבה שהיתה לי -

אולי כל הדיבורים הממורמרים ששומעים על המציאות, זה גם איזושהי הכנה לגאולה.

כמו שבמצרים, השלב הראשון לגאולה היה 'ויאנחו בני ישראל מן העבדה ויזעקו ותעל שועתם אל האלהים מן העבודה' - עצם זה שהם נאנחו מהעבודה, והבינו שזו לא מציאות שהם רוצים, זה היה השלב הראשון שהוביל אל הגאולה. הרב ראובן ששון מסביר שזה העניין של המרור - שההרגשה של המרירות היא כבר צד של גאולה, כי זה כבר הבנה שהמציאות הנוכחית היא לא מציאות שאנחנו רוצים, ומתוך כך מתפללים למציאות אחרת ופותחים את הפתח שהיא תוכל להגיע.

אז גם היום - יש הרבה התמרמרות על זה ש'אין ניצחון מוחלט'. אנשים מצפים שכל אויב שיש לנו ואנחנו נלחמים נגדו - נגיע מולו למצב של 'ניצחון מוחלט', שהוא לא יוכל יותר לאיים עלינו או לפגוע בנו בכלל. אבל למעשה מציאות כזו שאין לנו שום אויבים שיכולים לאיים עלינו או לפגוע בנו זו מציאות של גאולה שלמה.

עד עכשיו עמ"י אפילו לא יכל לחלום על מציאות כזו. אבל עכשיו אנחנו כן חולמים על זה.

אז זה מתבטא כרגע במרמור, וגם בכעס על הממשלה, שלא באמת מוצדק לדעתי. ואני הייתי רוצה שזה יבוא יחד עם הודיה על כל מה שכן הצלחנו ועל כל הניסים שהקב"ה עשה איתנו עד עכשיו (ומשתדלת להיות במקום כזה בעצמי).

אבל בכל אופן מנסה לראות את הצד החיובי של מה שאנחנו רואים סביבנו...

מהמם. אהבתי ממשאורוש3
מקסים. מאוד התחברתי למה שכתבתפרח חדש
מהממם איזה דבורים מחזקים ומעצימים ❤️פה משתמש/ת
מקסים ומחזק, תודה רבה!מכחול
גם לי זה הזוי שלפחות לא יום קצר, שיתחילו מאוחר..אוהבת את השבת
גם ככה הם עברו מלא טלטלות.. תעשו מדורג..

ולא ככ ישים להביא מאוחר או לאסוף מוקדם כי אז מרגישים שהפסידו התרחשויות..

אצלינו כן מתחילים קצת מאוחריעל מהדרום
לק"י

ואין צהרונים.

על כל דבר יהיו טענותפה משתמש/ת

מחזירים -למה מחזירים מיד

היו דוחים חזרה- היו מתלוננים למה לא מחזירים

לך מרגיש נכון לא להחזיר

אולי באמת כי את מורה

אבל לי מממש הצלה שמחזירים

וממש ממש היתי מתבאסת אם לא

ואגב היום יש לי חופש אבל עבדתי כל הזמן גם כשכולם היו בבית וזה היה סיןט אז כן ממש היתי כועסת שגם כשאפשר לא פותחים

מלחמה זה לא רק הפצצותאמאשוני

יש כ"כ הרבה מה לכתוב על ישראל שלפני ה7.10 וישראל של היום.

ואפילו ישראל שלפני 28.2 וישראל של היום.

נקודה קטנה לדוגמה:

איראן במלכוד מול חיזבאללה.

אם תפר את הפסקת האש, היא יודעת שתחטוף חזק

ואם היא לא, היא מפקירה את הזרוע האפקטיבית שלה מול ישראל.

כך או כך היא מפסידה,

כך או כך, אנחנו מרוויחים.

לאיראן של ערב המלחמה היו שאיפות להיות אימפריה במזרח התיכון. היום הם עולב.

כל מדינות המפרץ נגדם כולל סעודיה.

מדינות כמו הודו עדיין מקיימות יחסי מסחר איתם, אבל גם זה ילך ויתערער כי רואים מי בצד המפסיד (ותודה לאופוזיציה המטומטמת שלנו שהחרימה את נאום ראש ממשלת הודו שמסכנת תהליכים בינלאומיים משמעותיים בשביל לקושש כמה קולות)

ישראל וארה"ב יושבים חזק על איראן בשבועיים האלו

גם מודיעינית.

האיראנים בלחץ בדוק יעשו טעויות.

בסוף אנחנו מדינה קטנה ואי אפשר לצפות שנשיא המעצמה החזקה ביותר בעולם לא יקח אינטרסים נוספים בחשבון.

מחירי הנפט יכולים להתהפך עלינו מבחינה עולמית.

ברגע שהתחלנו לתקוף תשתיות זה היה ברור שהשלב הנוכחי של המלחמה די מיצה את עצמו.

מיליון אזרחי איראן הרוגים לא היה מפיל משטר טוטאליטרי. הם בעצמם הרגו עשרות אלפים בלי למצמץ.

בסבב הנוכחי השגנו הישגים משמשעותיים מאוד מאוד.

הפסקה גם נצרכת לחידוש מלאי חץ. תחזוק מטוסים, תחקירים וכד'

וגם קשב מלא על הצפון.

המערכה הנוכחית הסתיימה, ההצגה לא תמה.

בעורף צריך לנצל את הזמן להתאושש, לצבור כוחות מחדש. מי שלא היה ערוך אז להיערך ככל האפשר לפעם הבאה.

לאיראנים לא נשארו הרבה קלפים, הרבה תלוי באיתנות העורף.

לגבי המשק, אי אפשר לפתוח את המשק בהדרגה, זה לא עובד.

זה משק קטן וכל עסק תלוי בעסק אחר.

אף אחד לא מצפה לתפקוד של 100,

אבל כן מחזירים את כולם בבת אחת כי רק ככה המשק יחזור בהמשך לפעילות.

סה"כ יצא סביר. לחזור יום אחד ליום "התארגנות" כל עסק צריך להבין אצלו מי נגד מי ומה המצב,

ואז שוב סופ"ש

ובראשון כבר המשק יפעל כסדרו.

תודה על כל יום שהפצצנו אותםמנגואיתאחרונה
והפצצנו חזק

נכון, יש מצב שנצטרך לחזור ללחימה מתישהו אבל הימים שעברו ממש לא היו סתם!

בעקבות ניסיון לא מוצלח עם בונג'סטהתותית11

אשמח לכל רעיון יצירתי אחר איך להתמודד עם הבחילות

שפשוט לא פוסקות אף רגע ביום 😔

אשמח לכל כיוון 

מה הנסיון הלא מוצלח?גפן36
לוקח לבונג'סטה כשבועיים להגיע להשפעה מלאה לפי מה שאני זוכרת
גרם לי לעייפות קשהתותית11
הרגשתי סמרטוט רצפה לאורך כל היום 🤦‍♀️
תנסי רק b6 (ויטמין)המקורית

עם פראמין/ לבקש זופרן

תודה !תותית11
יש משהו שמכיל בי 6 וג'ינג'ר שנקרא נוזיקסיעל מהדרום
עם מרשם?תותית11
סליחה שמבאסתהבוקר יעלה
אבל אצלי זה עשה אפילו יותר בחילות. 
אוי תודה על המידעתותית11
אנסה 🙈🙏
האמת שפעם ניסיתי כדורי גינגר אחריםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

והם בהחלט היו דוחים בעצמם. אבל נראה לי שכן עזרו.

הנקהניגון של הלב
טיפים להנקה של קטנטן שכל הזמן מפסיק באמצע? לפעמים מתנתק, לפעמים נשאר מחובר אבל מפסיק לינוק ולפעמים ממש מתנתק ולא מוכן לחזור ואחרי כמה דקות מראה שוב סימני רעב. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לינוק ברצף?

ובקשה לעידוד- מתישהו זה נגמר והם מתחילים לינוק נורמלי נכון? כי כרגע הוא יכול לינוק חמש דקות ושעה, ומרווחים בין הנקות של בין חצי שעה ליותר משלוש שעות

בן כמה הוא? בדקתם לשון קשורה?מתואמת
כמה ימיםניגון של הלב
לא בדקנו רשמית, אבל גם האחיות במחלקה וגם יועצת הנקה שהלכתי אליה הסתכלו וראו שאין.

אני יודעת שבשלב הזה זה בדר"כ תקין, אבל המשקל שלט ממש נמוך וצריך לעלות מהר מכל מיני סיבות, אז אני רוצה שהוא ינק כמה שיותר

אם המשקל שלו נמוך - אז הגיוני שקשה לו לינוקמתואמת

זה באמת סיוט... (התנסיתי בזה גם עם הילדה האחרונה)

תתייעצי עם יועצת הנקה טובה איך להחזיק ולסחוט את השד תוך כדי הנקה כדי להזרים לו יותר חלב וגם איך להעיר אותו כשנרדם.

מקווה שתעברו את זה מהר...

ומזל טוב!

אצלישירה_11

זה היה מעגל כזה של לא יונק טוב ומשקל לא עולה וכו

השתדלתי כמה שיותר להעיר אותו ולשבת אותו שיינק

וכשההנקות נהיו טיפה יותר מסודרות

הקפדתי לשאוב את מה שנותר אחרי כל הנקה, זה מה שהיא לא הצליח לסיים עד הסוף וזה עזר לי ממש גם לחלב וגם לתינוק שהתחיל לעלות במשקל

אולי יש לו גרפס?יעל מהדרום
לפעמיםניגון של הלב
לרוב אבל לא, ואני כן עוצרת באמצע ומחכה שיעשה, והוא עדיין יכול לעצור גם דקה אחר כך
תינוקות קטנים באמת עלולים להתעייף מהר יותריעל מהדרום

לק"י

את יכולה לנסות לסחוט/ לשאוב חלב למזרק סטרילי, ולתת לו אחרי ההנקה.

בסוף הוא כן יונק מספיקניגון של הלב
רק שלוקח לו המון זמן

אני יכולה לשבת איתו גם יותר משעה שבפועל הוא ינק פחות מחצי

עדיין זה יכול להיות קשור לזה שהוא קטן ומתעייף מהריעל מהדרום

לק"י

ככל שהוא יגדל ויתחזק, ההנקה עשויה להיות יעילה יותר.

פשוט במזרק צריך להתאמץ פחות.

ואולי הכי טוב להתייעץ עם אשת מקצוע.

מזל טוב!כתבתנו
מזל טוב יקרה, הנקת קטנטנים לוקחת יותר זמן, הםאמהלה

נרדמים, מתנתקים, פעולת המציצה קשה להם מאד.

מומלץ מאד להחזיק אותו כמה שיותר בתנוחת קנגרו

וגם להניק כשהוא ללא בגדים, מכוסים בשמיכה ביחד כמובן.

וכמה שיותר להניק. בהפרשים קצרים, מתי שהוא רק רוצה בלי להסתכל בשעון

מנסיון עם פגות, זה אפשרי

הרבה נחת

שפע חלב, גידול קל בבריאות ובשמחה

הנקתי בעבר קטנטנהמתיכון ועד מעון
נולדה 2460, זה היה קשוח ולקחת המון המון זמן כל הנקה, העליה הייתה איטית מאוד, הייתי צריכה להעיר אותה כי היא לא קמה בעצמה 
לצערי בדיוק באותו סרטסטודנטית אלופה
תבדקו שפה קשורהגפן36אחרונה

לא לשון, שפה.

אצלי עד שגילינו כבר היה מאוחר להציל את ההנקה.

התייעצות לגבי מניעהעם ישראל חי🇮🇱

לא יכולה לקחת הורמונים וזה כולל את כל הסוגים של הגלולות וגם גלולות הנקה  ,לא התקן הורמונלי ולא הורמונלי.

מה ממליצות?

לא רוצים הריון לתקופה ארוכה .

איך מחשבים את הימים הבטוחים?

אם אני אשתמש בספוגית /שקופיות /נרות ואעשה בדיקות לביוץ זה יספיק ?

אני 4 חודשים אחרי לידה וטרם הגיע המחזור .

ממליצה על דיאפרגמהממשיכה לחלום

במקרה הזה זה יכול לתת לך פיתרון מעולה.

בשימוש נכון אחוזי המניעה ממש גבוהים.

ששימוש נכון- התאמה אצל מתאמת, שימוש בקוטל זרע והקשבה להנחיות

איך רוכשים ?עם ישראל חי🇮🇱
גם ממליצה. מתאימים אצל מתאמתאוהבת את השבת
מכירות מישהי טובה בפתח תקווה?עם ישראל חי🇮🇱אחרונה
שתדעיכורסא ירוקה
שבמקרים כאלה יש רבנים שמתירים גם שימוש בקונדום, וזה הרבה יותר בטוח מימים בטוחים ולא מגביל אתכם. (אפשר גם רק לימים הלא בטוחים, אם את ממש סומכת על עצמך בזה) 
מענייןעם ישראל חי🇮🇱

אבדוק עם רב

תודה!

גיליתי הריון ושתיתי בפסח יין. לחוצה מאדדדאנונימית בהו"ל

אני בערך בשבוע 4 וחצי..

בליל הסדר שתיתי חצי כוס יין. ובבוקר שאחכ עוד קצת יין בכוס בגובה של בערך סנטימטר וחצי. ושבוע לפני זה לגימה בבירה לבנה.

אני בלחץ ממש!!!

לקרוא באתרים של משרד הבריאות הלחיץ אותי מאד מאד.

אשמח להרגעה..אמאלה.

ממש ממש אין לך מה לדאוג ו- מזל טוב!!תהילה 4
החשש ביין הוא מכמויות גדולות ובגלל שלא נמצאה הגדרה מדוייקת אומרים להימנע.

אבל לשתות יין בקידוש וכאלה זה ממש רחוק מסכנה. 

בדרך כלל בשבתותהשם שלי

אני שותה בקידוש חצי כוס יין.

גם כשהייתי בתחילת הריון ועוד לא ידעתי.

לא קורה כלום מקצת שתייה בשלב הזה.

את לא אמורה להתנזר מכל מה שאסור בהריון, גם בשלב שאולי מתחיל משהו.

בשעה טובה על ההריון!שירה והודיה
יין לקידוש לא מכיל הרבה אלכוהול ולא מזיק בכמות כזאת. בטח אם זה לא הרגל קבוע. הכל טוב.
תודה רבה ממש לכל מי שהגיבהאנונימית בהו"ל
אוף זה לא עוזב אותי.
הבעיה העיקרית באלכוהול שהוא עובר שיליהגפן36

בשבוע ככ מוקדם אין שיליה, ולכן זה הרבה פחות בעייתי.

בטח בכמות כזו.

זה מה שאני יודעת לפחות.. 

בשעה טובה!!!רקאניאחרונה

רופא אמר לי שבשלב כזה זה ממש ממש בסדר גמור

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אני חושבתרקאני

שמה שמפריע (או לפחות אמור להפריע)

זה לא אם זה יפה או לא אלא עניין בריאותי

הרבה פעמים עודף משקל מעיד על חוסר בבריאות

אם זה אכילה לא מאוזנת או אי עשיית ספורט וכו

גם מי שרזה באופן מוגזם

לא משנה אם זה יפה או לא

זה יכול לפעמים להעיד על משהו לא בריא

ולכן ב2 המקרים צריך לוודא שהכל תקין

אבל העניין הבריאותי כן קייםבארץ אהבתי

ולא הבנתי למה מישהי צריכה להיות מוטרדת מזה שהבת שלה רזה באופן רגיל.

אני חושבת שללא ספק הכי חשוב זה לאהוב ולקבל את הילדים שלנו בכל מראה שהוא (וזה לא קשור אם אני אוהבת יותר מראה שמן או מראה רזה. את הילדים שלי אני אוהב כמו שהם, גם אם הם רזים וגם אם הם שמנים, בלי קשר למראה המועדף עלי).

אבל כשרואים השמנה שלא היתה קודם, אז הגיוני שזה מעורר מחשבות אצל ההורים לגבי המקום שלהם להגיד משהו/להשפיע בנושא.

אני חושבת שהסיבה הבריאותיות היא הגורם המרכזי פה, הרבה מעבר למראה.

אבל מן הסתם גם למראה יש פה איזשהו תפקיד - לא מצד איך שההורים רואים את הילדה, אלא מצד המחשבה על איך שזה יהיה בשבילה להיות עם עודף משקל (ולא חסרים שרשורים בפורום שמראים את הקושי של נשים עם המראה שלהן בגלל עודף משקל. למה זה ככה? יכול להיות שזה לא צריך להיות ככה אבל זו המציאות).

דווקא בגלל הסיבה השניה חשוב להיות פי אלף יותר זהירים עם כל אמירה שהיא, כדי לא לפגוע בדימוי העצמי של הילדה ובאיך שהיא רואה את עצמה. אבל גם אם ההורים לא יגידו כלום, זה לא בהכרח ימנע את הקושי שלה, כי זה העולם שאנחנו חיים בו.

בהחלט כשרזיתי תוך תקופה קצרה ההוריםבוקר אור
שלי היו מודאגים מזה, בתור נערה
אני הפותחת מהשרשור ההוא…רוני 1234

1. הבן שלי היה רזה במיוחד וזה הטריד אותי לא פחות. היינו איתו אצל דיאטנית ומטפלים בזה. משום מה זה דורש פחות "הליכה על ביצים".

2. לא הפריע לי שהיא שמנה כמו זה שהיא השמינה באופן  מהיר, בבת אחת ואוכלת ב"בולמוסים".

3. כיום מראה שמן נחשב פחות יפה. בעבר היה ההיפך וכנראה זה עניין של אופנה אבל המשפט האחרון שכתבת פשוט לא נכון או לפחות ממש לא מדויק לימינו. אולי זה מבאס, אולי זה לא בסדר אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות.

בתור אחת שהייתה רזה מאוד וכמה שניםהמקורית

כבר לא,  ובתור אחות לאחים שהיו שמנים, יכולה לומר שזה משפיע על הגוף

יש כבדות, יש קושי עם הברכיים, זה משפיע הורמונלית מאוד

אז אם זה לא רזון חריג, זה לא אמור להדאיג פשוט לעומת השמנה שכן משפיעה על הבריאות

השמנה לא מגיעה בריק בדרכ. זה תוצאה של תזונה לקויה + גורמים נוספים לרוב. 

ההבדלSeven

שרזה רגילה בדכ לא מעיד על בעיה בריאותית או בעיה בכללי (לרוב גנטיקה/אורח חיים טוב) אז למה שזה ידאיג את ההורים??

לעומת זאת השמנה יש בזה משהו לא בריא ולכן זה מדאיג בנוסף להתמודדיות חברתיות שלצערנו זה עלול להביא

אפשר למצוא קשר בין מחלות שונות להשמנה.נעומית
סוכרת, לחץ דם, התקפי לב וכו'. אפשר לחפש בגוגל.

השמנה פתאומית מעידה על תזונה לא בריאה, שהיא לכשעצמה בעיה.

גם השמנה וגם רזון מדאיגיםגפן36

אם יש שינוי משמעותי בזמן קצר זה עלול להיות בעייתי מבחינה בריאותית וצריך לבדוק.

אם יש רזון קיצוני, או השמנה קיצונית, צריך לטפל.

גם הבן שלי כשהפסיק ריטלין התחיל לאכול המון ולהתנפח. בגלל שזה היה מאוד מהיר אז דיברתי איתו ואמרתי לו שלאכול זה מצויין ונהדר, אבל חשוב לשים לב להתחיל תמיד מירקות ואוכל בריא.

הוא לא רזה היום, אבל העליה נרגעה והוא ב BMI תקין, ואני לא דואגת.

אדם לא צריך להיות רזה או שמן, הוא צריך להיות בריא. 

ע"פ מדדים בסיסיים רפואייםooאחרונה

יש משקל שנחשב תקין

והמראה שמלווה אותו הוא רזה

מעבר לעניין הבריאותי

רזון תקין הוא גם עניין של נוחות

להיות קל משקל

ויש את העניין החברתי ונראות עצמית

שאליו את מכוונת

מעבר לזה שהוא העניין השולי במכלול

הוא לא שולי בכלל בעיניי נערה מתבגרת

וכמה שהסביבה תהיה מכילה

היא תתקל באישו סביב זה

סבון כלים סנו SPARK- האם כשר לפסחפינק ליידי

נגמר לנו סבון הכלים שרשום עליו כשר לפסח, יש רק spark שיש עליו חותמת בדץ עדה חרדית, ומאושר לכל ימות השנה.

האם זה שכתוב עליו מאושר לפסח שונה במרכיבים שלו, או שעושים לקראת פסח קו ייצור מיוחד?

חושבת שחומרי ניקוי נחשבים "פוגמים" ולא צריכים הכשררוני 1234
אבל אני לא רב…
תבדקי בכושרות. לא נראה לי שצריךיעל מהדרום
אנחנו נוהגים שצריךרקאני

זה משתנה בין מנהגים

חשבתי שהיא מתלבטת אם צריך או לאיעל מהדרום
לק"י

אם הם נוהגים שכן, אז לא יודעת לגבי סבון הכלים הספציפי.

בדקתי, והם אומרים שרצוייעל מהדרום
אם כתוב לכל ימות השנה, זה כולל פסח. לא?קופצת רגע
בבדץ לא. כשרות בדץ לכל השנה אינה כוללת את פסחנפש חיה.
אה אז זה מבלבל. כי לרוב כתוב 'השגחת הבדץ אינהקופצת רגע
כוללת פסח' או משהו בדומה לזה. או שכתוב לימות השנה *בלבד*.

כשכתוב *לכל* ימות השנה זה מובן שזה באמת לכל הימים, כולל פסח. אולי הם צריכים לשנות את זה... 

באותיות הקטנות כתוב שזה אינו כולל פסח כדי להבהירנפש חיה.

שהמוצר עצמו אינו כשר לפסח

כי לפסח יש חומרות אחרות שלא קשורות לכשרות של שאר ימות השנה

אולי אפשר ליצור איתם קשר ולבקש הצעת ייעול

הסתכלתי עכשיו, יש לנו נוזל כלים ספארק שבאת כתובקופצת רגע

עליו הבפירוש שהוא מאושר לפסח,

ואחד אחר שכתוב עליו 'מאושר מטעם הבדץ' עם הסמל של ירושלים בד"ץ העדה החרדית, ולמטה כתוב מאושר לכל ימות השנה. אין עוד אותיות קטנות.

אם הכוונה היא שזה לא מאושר לפסח זה ניסוח בעייתי בעיני.

כאילו אני לא חולקת עליך, פשוט אומרת שזה לא מובן מהניסוח. 

נכוןנפש חיה.אחרונה

(בגדול- החומר צריך להיות כזה שפוגם את החמץ אם ישנו= הופך את האוכל/ כל דבר ללא ראוי למאכל כלב

אני לא מכירה כלבים שאוכלים את הנוזל כלים או כל חומר ניקוי שהוא ....

ככה שזה בגדול מתן כשרות לחומר כזה זו פעולה שיווקית ולא הלכתית. 

אולי יעניין אותך