הבדיקה בודקת כמה תיסמונות, אבל נכתב הסיכוי לכל תיסמונת בנפרד.
אם הסיכון הוא רק על תסמונת דאון (מדגישה שאני מדברת רק על המצב הזה, רק אותו בדקתי) כן יש משמעות לניפט מהסיבה שזה אומנם לא וודאי אבל שמעתי מכמה וכמה רופאים שזה וודאות של מעל 99 אחוז.
הרופאים לכתחילה לא ממליצים ניפט, אבל אם מתייעצים ספציפית אם כדאי לפעמים התשובות קצת מפתיעות (:
שוב- זה מאוד תלוי מה ההשלכות של הבדיקה לגבייך.
אם ההשלכה זה הפלה- חייבים משהו וודאי, ואין ספק שעדיף מי שפיר.
אם לא וזה רק להרגיע את עצמך אני הרגשתי שזה לא נכון לקחת סיכון על ההריון גם אם הוא קטן בשביל סיבה כזו (זו הרגשתי האישית, מניחה שיש כאלה שיחלקו עלי וזה בסדר גמור) ועדיף לי וודאות של 99.
רופא שהתייעצתי איתו אמר לי שהוא פוגש המון מקרים כאלה בשבוע (אני לא זוכרת בדיוק כמה אמר, לכן לא אומרת) והוא שמע רק פעם אחת, כולל קולגות מרחבי העולם וקולגות מישראל, על טעות בניפט שהיתה שאמרו שיש תסמונת דאון ולא היתה. כל השאר התוצאה של ניפט היתה מדוייקת.
לי זה הספיק, אבל מבהירה שוב- זאת לא בדיקה עם 100 אחוז וודאות בניגוד למי שפיר, וצריך לקחת את זה בחשבון בשיקולים. (וכמובן להתייעץ עם גורמים שמבינים וסומכים עליהם)
מי שפיר בודק עוד דברים, אבל זה רלוונטי רק למי שחשוב לו לבדוק עוד דברים. זה כבר לא קשור בשום צורה לתוצאות הבדיקת סקר... אולי רק שבזכות זה היא תקבל הפניה.
דווקא לעשות את הבדיקת סקר בעיני זה הרבה יותר חשוב ואולי נכנס מתחת להגדרה של 'חובה', כי יכולים לשים בה לב גם לעוד דברים (במיוחד מי שלא עושה אולטרסאונד בכל מפגש אצל הרופא)