לדוגמא: אם נולדת לי אחיינית למשל, אני אתן מתנה בסכום של כ200 שקלים. מבחינתו לתת לה יותר אבל אני חושבת שבהתאם להכנסות שלי זה סכום סביר. כשלו נולדת אחיינית, זה מינימום 400 שקל מתנה. בלי אירוע, לתת מעטפה עם הסכום הזה. או כשאחותו מתחתנת זה 1000 או 1200 שקל. ( יש לנו סכום קטן בצד שרוצים לרכוש בו דירה)
אני מעירה לו שזה המון למי שמכניס שכר כזה נמוך, ויש מלא הוצאות וקשה לי ומבחינתי שיפסיק להיות אברך וילך ללמוד משהו ויעבוד כי קשה לי לחיות ברמת חיים נמוכה ובתחושת לחץ מכל שקל שיוצא. אבל הוא חושב שזה בסדר.
בכל פעם שאני מתעצבנת עליו, ואני מתעצבנת וכועסת המון, אז התגובה שלו היא ביזבוז עוד כסף, הזמנת דברים באינטרנט, אפילו נותן צדקה סתם, גם שכבר נתנו, או מוציא הוצאות שלא בתיכנון. וגם אומר לי שכל עוד יש עצבים בבית וכל עוד אמשיך בלחץ שלי ובכעסים שלי ובשליטה בנוגע לכסף, גם הוא ימשיך להתנהג ככה.
ואני בתגובה כועסת ורותחת עוד יותר ובוכה ומתעצבנת ושוב חוזרים לאותו מעגל. אני לא מצליחה להפסיק להתעצבן ולשחרר בנושא. לא מצליחה. רוצה לשמוע תגובות אבל בבקשה בלשון מכבדת. תודה רבה
בתקופת אברכות קשה מאד לחסוך, במיוחד כשיש 2 ילדים זה הרבה הוצאות, ובמיוחד כשאת עובדת על מינימום.
)