עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך כ"ז באב תשפ"ב 14:17
אני רוצה להגיד לך שאני חושבת על המקום הזה הרבה. על העתיד.
זה משו שאמא שליי היתה מתנחמת בו שנים, שהילדים הגדולים כבר עוזבים את הבית ויש קטנים שנשארים.
התפיסה הזו של ההורות לא מדברת אליי, ואני לא מאמינה בה, אם כי התחושות שעולות אצלך עולות גם אצלי. כי סופו של דבר כמה אוהבים ילד וכמה משקיעים בו, כסף זמן מאמץ מה לא.. אבל בסופו של דבר,לעומת מה שקורה היום, הילדים הם לא בבעלותנו. התורה מלמדת אותנו את זה בכמה הזדמנויות.
1. 'ויעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו'. אני מכירה פירוש שאומר שנאמר לאיש ולא לאישה כי האישה בטבעיות יותר עוברת לבית בעלה. ואןלי זה בכלל נאמר להורים
2. בסיפור על פטירת בניו של רבי מאיר, שאשתו אמרה לו שהשם בא לקחת את הפקדונות שהפקיד אצלם
3. כתוב בגמרא: 'אין אשה מתה אלא לבעלה, ואין בעל מת אלא לאשתו.' לא כתוב על הילדים פה. ואמנם זה צער גדול ועצום, אבל ילדים סופו של דבר מקימים משפחות, והזוגיות היא הקשר החזק ביותר שיש ונשאר.
משמע לא משנה כמה הקשר בין ההורים לילדים חזק, הפרידה הזו צריכה לבוא כשהילדים גדלים ונתפתחים להמות מבוגרים בעצמם והיא חלק טבעי מההתנהלות שהשם טבע בעולם.
אני לוקחת מהדברים הללו שההורות היא מתנה שהשם נותן לי. הזדמנות לקיום מצווה חשובה, הזדמנות לגדילה ודיוק והתקדמות ופנימית, הזדמנות להיות שותפה של הקב"ה, אבל ההורות היא לא בעלות, כאמור. אני רואה את עצמי כמתוות דרך,מדריכה לחיים של ילדיי. וחלק מההתוויה של הדרך והעבודה שלי היא לתת להם בית אוהב וחם, לאהוב ולהיקשר אליהם למרות שהם יעזבו את הבית כדי ליצור להם מודל משפחתי בריא ושתהיה להם בריאות הנפש כדי לאפשר להם בבוא העת בעז"ה להקים את בתיהם בצורה הטובה ביותר ולהישאר מחוץ לתמונה (לא לגמרי כמובן, אבל אנחנו מבינים ויודעים על עצמנו כנשואות שההורים נשארים הרבה מחוץ לתמונה, וזה אגב משו בריא מאוד לקשר של זוג נשוי, הן מול בן הזוג והן מול ההורים)
ואיפה אני בתמונה פה כהורה? אני מאמינה שחלק מעבודת השם שלנו היא לזכור גם שאנחנו לא רק הורים. וזה לא הדבר היחיד שממלא את חיינו, אחרת מרוב צער הפרידה מילדיהם הורים היו נהיים חולים. ולכן מוטלת עלינו המשימה לחזק את הקשר הזוגי שלנו, שזה מה שנשאר אחרי שהילדים עוזבים את הבית, ויפה שעה אחת קודם כמובן, לחזק את האני הפנימי שלי ולדאוג שהעולם שלי יהיה עשיר במקביל להורות.
עכשיו שאני חושבת על זה,זה מדהים כמה שהתורה מדויקת ונכונה לנו.