לא מאמינה שאני כותבת את זה... הריון תאומים ב"האנונימית בהו"ל
אני יודעת שיש פורום תאומים וקראתי שם הרבה מאז שהוא נפתח, בלי לחלום לרגע שהוא יהיה רלוונטי עבורי 🙃 אבל בכל אופן פה פעיל יותר. מקווה שהאמהות לתאומים יוכלו לעזור לי.
אז אני מאלה שתמיד אמרו שתאומים זה חמוד אצל השכנים 🤦‍♀️ ושה' יתן לי אותם אחד אחד... וכו', והנה הפתעה כזאת.
שלא נדבר על זה שלראשונה אחרי כמה ילדים בהפרשים של שנה ו7/שנה ו8 החלטנו למנוע לשנה וחצי כדי להגדיל קצת את הרווח, וה' צחק לנו בפנים
אז אחרי ההלם הראשוני אנחנו מנסים לעכל ושמחים עם הברכה הכפולה, יחד עם כל החששות הנלווים.
מדובר בתאומים זהים עם שליה אחת. לא הבנתי אם הם בשק אחד או לא, אבל יש מחיצה ביניהם ב"ה.
יש לי מלא שאלות, ותור לרופאה רק ביום שלישי...
1. פעם בכמה זמן צריכים לעשות אולטרסאונד? כרגע הבדיקה הבאה היא רק שקיפות עורפית בשבוע 12? איך שורדים חודש בלי לראות אותם ולוודא ששניהם גדלים ומתפתחים?
2. מעקבי זרימות, משקלים ואורך צוואר - זה בדיקות שבשגרה עם תאומים זהים? הרופאה בטוח תדע להפנות אותי אליהם? אני זוכרת איזה שהוא שרשור בפורום תאומים שלא מצאתי אותו עדיין על זה שלא כל הרופאים מבינים מספיק בתאומים זהים וצריך להיזהר עם זה, ללכת לרופא הריון בסיכון שמבין בתאומים.
הבעיה שאני בחו"ל ולא יודעת איך זה עובד פה, לא נראה לי שיש מרפאות של הריון בסיכון. יש לי רופאה פרטית, איך אדע אם היא מבינה מספיק בתאומים או לא? מלחיץ אותי לפספס משהו ח"ו.
3. מתארת לעצמי שאצטרך לצאת לשמירה באיזה שהוא שלב. הבנתי שבארץ משבוע 24 נותנים אוטומטית בהריון תאומים. למה דווקא 24? יש איזו שהיא משמעות לצאת לשמירה דווקא בשבוע הזה ולא לפני/אחרי? מתי יצאתן לשמירה?
4. הכובד באמת נורא? 🙈 אני קטנטונת וזה נושא שמדאיג אותי... באמת בשבוע 20 אראה וארגיש כמו בחודש תשיעי? כרגע בשבוע 8 וכבר יצאה בטן של שבוע 16...
5. קוצר נשימה.. מה זה הדבר הזה? מתנשמת ומתנשפת כאילו שאני סוחבת אבטיח כבר. זה תקין? מוכר? לי זה מוכר מאמצע/סוף הריון, לא משבוע 8...
זה מה שעולה לי כרגע, בהמשך כנראה יופיעו לי עוד כמה שאלות ששכחתי
מנסה לתייג את האמהות הכפולות האלופות
לא עובד לי משום מה... מישהי יכולה לתייג לי את מתואמת, אמהלה, זהות כפולה, שלומצ? צודה רבה!
מנסה לתייגבאר מרים
@אמהלה
@זהות כפולה
@מתואמת
@שלומצ

ויש כאן עוד כמה..

בכל אופן מזל טוב כפול
ואווווו בשעה טובהבימבה אדומה
בע"ה אענה בהמשך לשאלותייך אבל זה שיש מחיצה זה ממש חשוב ומעולה ב"ה!
מתייגת גם את @אדום צהוב ירוק
סליחה ששכחתי אותך אנונימית בהו"ל
תודה! מחכה.
כן אני זוכרת את המידע הזה מהשוטטות שלי בפורום תאומים, ממש שמחתי שנחסך מאיתנו המתח הזה ושראו מיד מחיצה
בשעה טובה יקרה! הרבה כוח! ובידיים מלאותמק"ר
בשעה טובה! זו באמת הפתעה מתואמת
גם אני תמיד אמרתי כמוך - שתאומים זו ברכה גדולה מדי... וה' החליט לתת לי את הברכה הגדולה הזו
(וגם אצלי ההפרש ביניהם לבין זה שמעליהם גדול - אני דווקא הסתכלתי על זה כברכה וכפיצוי...)
אצלי הם היו בשני שקים ועם שתי שליות, אז לא על כל שאלותייך אוכל לענות.
4. אני זוכרת שבחודש רביעי כבר לא יכולתי להסתיר את ההיריון. הוא באמת היה כבד יותר, אבל לא ברמה שאת חוששת ממנה... גם אני נמוכה וקטנה, ושרדתי (גם לא הייתי בשמירת היריון רשמית - הפסקתי לנהל את הצהרון שהיה לי בבית, אבל חוץ מזה התנהלתי כרגיל).
ה"פלוס" הוא שהיריון תאומים בדרך כלל נגמר מוקדם יותר (בתקווה שלא מוקדם מדי) ואז לא מגיעים לכבדות בכלל חא אפשרית.
5. קוצר הנשימה מוכר לי דווקא משני ההיריונות האחרונים - עובר יחיד. זה קשה אבל בעיקרון תקין... את יכולה לעשות בירור אצל רופא ריאות ליתר ביטחון.

בע"ה שיעבור לך בקלות ובשמחה, ובשתי ידיים מלאות!
את מעודדת אותי אנונימית בהו"ל
נכון אני מזכירה לעצמי שההריון הזה אמור להיות קצר יותר, בכל אופן אנחנו מתפללים שיהיה הכי ארוך שאפשר.
הקוצר נשימה התחיל לך כבר בשלב כזה מוקדם? אני תמיד עם דופק מואץ וקוצר נשימה בהריונות, אבל הפעם זה מרגיש לי מוקדם מדי.
וברור שההפרש הוא ברכהאנונימית בהו"ל
הוא יהיה בן שנתיים וחצי בעז"ה, שזה עדיין קטן אבל בטוח יותר קל מתינוק בן שנה ו8...
סתם מצחיק שחשבנו שיהיה יותר קל, וה' שולח לנו שניים שיהיה לנו עמוס
זה באמת קשה יותר...מתואמת
אצלנו ההפרש הוא שלוש שנים (ופחות משנתיים וחצי ביניהם לבין הבאה בתור - שזה היה יותר מאתגר, כי הם היה בגיל שנתיים הנורא...)
אבל בסופו של דבר - תאומים זה באמת מתוק!!
כן, הוא התחיל לי ממש בהתחלה...מתואמת
נזכרתי בעוד שאלה - מאמץ ולהרים דברים כבדיםאנונימית בהו"ל
אלו דברים שאני צריכה להיזהר בהם יותר מהרגיל? כבר מעכשיו?
חוששת לעשות שום דבר שעלול להזיק חלילה... מספיקים לי ההפחדות מאמא שלי וחמותי (שיתפנו רק את ההורים שיש תאומים) שנחכה ונראה שזה באמת תאומים, זה רק שבוע 8 וכו'...
בעלי ממש חושש, לא רוצה שארים את הילדים, שאנוח הרבה ואזהר ממש. יש סיבה להיזהר כל כך כבר מעכשיו?
מזכירה לי את ההורים שלי... אמרו בדיוק אותו הדבראמהלה

אז אין לי כרגע הרבה זמן, אפרט בעז"ה יותר בהמשך

בגדול הריון תאומים מונו בי-שליה אחת ושק אחד עם מחיצה זה הריון בסיכון גבוה.

לא מכירה את תחום הרפואה בחו"ל....

אני הייתי במעקב כל שבועיים ובהמשך פעם בשבוע ולקראת הסוף כל יומיים. (אצלי עד שבוע 14+ לא ראו מחיצה אז גם אז בין 6 ל14 עשיתי לפחות פעם בשבוע)

כל פעם היה US בטני וגם וגינאלי כדי למדוד אורך צוואר

משבוע מסוים החלו במעקב זרימות(לא זוכרת איזה שבוע)

אצלי זה היה ב"ה הריון חמישי, הייתי מאד כבדה מהתחלה למרות שעליתי ממש מעט במשקל (10 קילו בלבד)

בהריון הזה עשיתי גם שקיפות וסקירה מוקדמת ומאוחרת, מה שלא עשיתי בהריונות הרגילים.

פה בארץ לא מחכים בהריון מונו בי מעבר לשבוע 36 בדיוק. ומזרזים.

לזכור לשתות הרבה, ליטול פרנטאל+ויטמין D, כמה שפחות להתאמץ, פחות לסחוב, לא להתכופף. (לשאול את הרופאה בעניין יחסים למשל...) אני פיזית לא הייתי מסוגלת ללכת ויצאתי לשמירה ב25. אז גם התחיל קיצור צוואר אז בכל מקרה אישרו מהר שמירה. גם כאן לא יודעת איך זה עובד בחו"ל כל עניין השמירה.

עד כאן בנתיים...

מוזמנ לדייק בשאלות ולכוון אותי מה עוד את רוצה לדעת

הריון תקין, קל ומשעמם

ובעז"ה בידיים מלאות מלאות

זו ברכה עצומה ואושר הכי גדול שאפשר לקבל!!!!!

מקנאה בך!!!

ממש תודה על הפירוט!אנונימית בהו"ל
וואי העלית לי דמעות. (טוב, בכל אופן הורמונים כפול 2 😆) נכון שזו ברכה עצומה ואושר גדול, אבל אני כל כך לחוצה. אנחנו רק בהתחלה, יש עוד כל כך הרבה לעבור, מי יודע מה יהיה עם המשקלים שלהם, באיזה שבוע אלד, פגיה... כל כך הרבה לא נודע. כמו שאמרת זה נחשב הריון בסיכון גבוה. איזה מילים מפחידות
היית במעקב כל שבועיים מהתחלה? איזה משמעות יש למעקב בשבוע כזה שבכל מקרה אי אפשר לעשות כלום בשבילם? כנ"ל אורך צוואר.
כן גם אני בדרך כלל לא עושה את כל הבדיקות, אבל הפעם נעשה הכל ויותר מהרגיל.
פחות להתאמץ, לסחוב, להתכופף - מעכשיו כבר? אני תוהה כאילו ממתי זה מתחיל להיות משמעותי שיש שניים, לעניין המאמץ. או שזה באמת מההתחלה. כאילו אין דימומים או משהו ב"ה, אני תוהה אם ההיסטריה מוצדקת. ברור שאעשה הכל בשביל לשמור עליהם, אבל אם אני יודעת שמצפה לי תקופה של שמירה בהמשך, האם מוצדק כבר מעכשיו לא להרים את הקטן ולא לעשות כלום בבית...
אמן לכל הברכות! באמת שזה רק תפילות והרבה אמונה שיהיה טוב.
יש דברים שאפשר לעשות גם בשלבים מוקדמים של ההריוןאמהלה

לדוג', מעקב זרימות מתחילים לפני שבוע 24 וזה עוד בכלל לפני שהם ברי חיות בעצם. אבל במקרה של תאומים זהים במיוחד, יש מצבים שעובר אחד לוקח דם לעובר השני- תסמונת TTTS קוראים לזה. אפשר לעלות על זה במעקב זרימות ואם יש בעיה לפעמים עושים ניתוח תוך רחמי לצרוב את העורק המשותף וכד'.

או בעניין אורך הצוואר- זה ברור שמנוחה עוזרת למצב. אני ראיתי איך הצוואר שלי היה דינאמי ואיך השתפר אחרי שהקפדתי על מנוחה.

אני פיזית לא הצלחתי לתפקד בבית משלב די מוקדם וגם נפשית... הייתי מאד בלחץ. התמיכה מההורים הטכנית והנפשית מאד עזרה- טוב מאד ששיתפת!!!

אני זוכרת את השבועות הראשונים, עם הלחץ והמתח המטורף. אצלנו בגלל שלא מצאו מחיצה זה היה שבעתיים...

חשוב מאד למצוא רופא שמבין בנושא של הריון תאומים זהים- את חייבת לעשות בדיקה באזור מגורייך איך זה בדיוק עובד. אני אישית גם הלכתי באופן פרטי לרופא מומחה לאולטרה סאונד לאורך כל ההריון.

גם לי יש.. אענה בהמשך ♥️♥️פרח לשימוח🌷
הכי טוב להירגעים...
את עוד ממש בהתחלה ואין מה לדאוג כל כך, כל דבר בעיתו. בינתיים אין צורך במעקב צמוד כל כך ועוד מעט הרופאה תענה לך לכל השאלות ותסביר לך איך הדברים נעשים אצלכם.
זה שיש מחיצה זה כבר טוב מאוד ומוריד מהסיכונים.
שלי לא היו זהים אז פחות מבינה בקשר לזה.
בארץ הריון תאומים מוגדר הריון בסיכון גם כשאין באמת סיכון. ב"ה אצלי הכל עבר די בסדר ובע"ה גם אצלך. רק שבתאומים זהים יש יותר חששות שצריך לבדוק שהכל בסדר. וגם אם יש בעיות הרפואה יודעת לטפל בכל מיני דברים היום.
כנ"ל שמירה. אין באמת חשיבות לזמן. בתאומים מאפשרים משבןע 24 ואם צריך לפני ואם לא צריך לא חייב. אני עבדתי די רגיל עד חודש שמיני. לזהים יותר מעודדים את זה והרופאה כבר תלווה אותך בזה אם תצטרכי. כדאי לברר על התקנות הרפואיות איפה שאת נמצאת.
כן, זה בהחלט כבד מאוד. תאומים זהים לא מושכים מעבר לשבוע 37 בד"כ. כך שאם לא ילדת לפני יקבעו לך קיסרי ל 37. אם המוביל לא ראש, הלידה רק בקיסרי.
קוצר נשימה- כן, כבר שכחתי... מוזר שהתחיל לך כל כך מוקדם אבל זה גם קורה. תורידי הילוך בכל מה שאת עושה ותקשיבי לגוף שלך. כשאת צריכה מנוחה, תני לעצמך מנוחה.
יש ברכה בתאומים, אבל זו ברכה שרואים את הפירות רק כשהם גדלים כנראה חח. ההריון קשה וגידול הילדים קשה.
מישהי פעם אמרה לי כשעושים הכל מאהבה הדברים הולכים בקלות. וזה באמת נכון. הזמן יעבור, יהיה בסדר.
כדאי להתארגן על עזרה לאחרי הלידה.
תודה!!אנונימית בהו"ל
תודה לכל אחת שמוסיפה מניסיונה, זה עוזר ומרגיע
היי, בשעה טובה! אנסה לעשות סדר מניסיוני...זהות כפולה

תאומים זה דבר נפלא! ומאתגר
אני מרגישה שזכינו בפיס. אבל גם לזכיה יש את האתגרים שלה..
לוקח זמן לצאת מההלם הראשוני, ועד היום, כשהם בני 4, אני שואלת את עצמי מידי פעם אם זה אמיתי אבל בסוף נכנסים לאיזה שהוא מסלול חיים.

תאומים זהים הם תאומים שחולקים את אותה השיליה אותו שק הריון.
כשיש מחיצה ביניהם (מה שנקרא מונו בי) יש רופאים שמגדירים את זה כשני שקים נפרדים.
ההגדרה לא מאוד משנה. מה שמשנה זה אם השיליה משותפת ואם יש מחיצה או לא (אם יש מחיצה זה פשוט יותר...).

ולשאלות שלך...

1) בעיקרון, בשבועות הראשונים אין הרבה אחרי מה לעקוב יותר מבהריונות רגילים.
אבל מה שכן, חשוב ממש ממש להיות במעקב של מרפאת הריון בסיכון כמה שיותר מוקדם, ושם המעקב (לפחות זה שאני מכירה) הוא אחת לשבועיים לכל היותר. אצלי בכל ביקור עשו גם אולטרסאונד.

2) מעקבי זרימות, הערכות משקל וכו' מתחילים החל משבוע 18, ועושים אותם פעם בשבועים.
אם אני זוכרת נכון, משבוע 24 מתחילים גם מוניטור אחת לשבוע/שבועיים (לא כ"כ יצא לי כי התאשפזתי אחרי המוניטור הראשון שעשיתי בקהילה...).
אני מאמינה שכל רופא של הריון בסיכון ידע להפנות אותך לזה. אבל לא בהכרח שרופא נשים רגיל ידע את זה...
כן הייתי מחפשת המלצה על רופא שמתמחה בתאומים, במיוחד אצל זהים זה חשוב כי יש יותר סיבוכים וכדאי שידעו לזהות אותם בזמן.
כתבת שאת גרה בחו"ל, אז יכול להיות שפרוטוקול המעקב אצלכם שונה מבארץ, קחי בחשבון.

3) אין לי מושג למה דווקא מהשבוע הזה, אבל באמת זה שלב שכבר נהיה ממש כבד.
יכול להיות שבט"ל החליטו דווקא על זה כי משבוע 24 העוברים נחשבים לברי חיות, ואם חלילה קורה משהו ומתפתחת לידה/צריך לילד אפשר להציל אותם.
לי הרופאה הציעה שמירה כבר בשבוע 23. עד שהגשתי את כל המסמכים זה כבר היה אחרי הלידה (בשבוע 29), ככה שאישרו לי את הכל בלי בעיה ;)

4) לא הגעתי לסוף והם גם היו אצלי מאוד קטנים... אבל כן, זה כבד יותר מהריון רגיל.
בחודש שישי/שביעי לגמרי נראיתי כמו בחודש תשיעי בהריונות הקודמים (למרות שמשקל הלידה של שניהם ביחד היה נמוך משל עובר אחד שנולד במועד..)

5) התופעות בהריון תאומים מועצמות יותר, ובהחלט יכולות להופיע מוקדם יותר.
יש על הגוף לחץ כפול של עבודה (זה לא קשור רק לגודל, אלא לכמות האנרגיה שצריך בשביל לפתח עובר). אבל אם זה מדאיג אותך לכי להיבדק.  תמיד עדי להיבדק יותר מידי מאשר פחות מידי...

בהצלחה רבה!
אם יש שאלות נוספות - מוזמנת לשאול כאן או בפורום תאומים

וואי תודה ממש עשית לי סדראנונימית בהו"ל
נכון, הגיוני שכאן חלק מהדברים יהיו שונים, אבל חשוב לי לדעת מה הנורמה בארץ במעקב של תאומים זהים, כדי לדעת מה לדרוש במקרה שכאן עושים פחות בדיקות.
את מעודדת אותי לברר יותר טוב אצל מי עושים כאן מעקב של הריון בסיכון. פשוט מביך אותי לשאול את הרופאה ישירות, כאילו אני לא סומכת עליה שהיא מספיק מקצועית... אבל צריכה לבדוק את זה כי זה ממש חשוב.
כן זה גם מה שאני אומרת לעצמי, שלמרות שאני עדיין בהתחלה והם כל כך קטנים, בכל זאת הגוף עובד כפול והתשישות הכפולה הגיונית... וכנראה שגם קוצר הנשימה. האמת שלפני חודשיים היה לי קורונה ואחר כך ברונכיטיס, אז אני חושבת שזה ממש הגיוני שקשה לי יותר עם העומס על הלב והריאות.
מאמינה שיהיו לי עוד שאלות בהמשך, בעז"ה
טוב אז עונה מנסיוניפרח לשימוח🌷
אצלי התאומות הן בי-בי ז''א שני שקים ושתי שליליות. כך שזה לא אותו מצב אז אענה על מה שאני כן יודעת .

3.לא יודעת למה 24 אבל לי לא הסכימו לתת שמירה אז. למרות צירים וקיצור צוואר והתקשויות וכו'..
בסוף נתנו לי שמירה רק שהצוואר ניהיה 8 מ''מ וזה היה בשבוע 32. חמודים 😶😑

4. אני גם פיצית. ממש. ואילו טרחו להגיד לי אחד מהאנשים מקצוע שאני לא 'אשרוד' הריון תאומים. יעני שאני בטוח אלד מוקדם מאד.
כן. וזה מאד כבד. ומאד גדול. ומאד מכביד.
אבל תנוחי המון.
אני הבאתי המון עזרה הביתה. ויש לי צפופים מאד קודם... וזה הציל לי את ההריון. ממש.
בסוף ילדתי בשבוע 37.. אז ממש משתלם!!!

5. כן. הגיוני מאד מאד. זה עובד בלי יתואר.
ובאמת כל הסימני הריון פי כמה וכמה מהריון רגיל.
אבל שווה כל רגע.
אני מאוהבת ונמסההה.
מתה עליהן💗😍💓

קיצר שיהיה בקלות והצלחה ובידיים מלאות.

אני התפללתי המון המון בהריון הזה. בטוחה שה' עזר לי.

ואגב עוד טיפ.
תשתפי מי שיעשה לך טוב ולא ילחיץ אותך. זה הריון מספיק שונה מתמיד. אנחנו למשל לא שיתפנו אף אחד חוץ מהבוסית שלי ועוד חברה עם תאומים
וואי תודה!!אנונימית בהו"ל
באמת, כל אחת שעונה מעודדת אותי שזה אפשרי, שהנה עוד מישהי עברה את זה.
מעודד לשמוע שגם את פיצית והצלחת למשוך עד שבוע 37! מדהים! אומנם תאומים זהים זה שונה, אבל עצם זה שזה אפשרי ממש מעודד.
היום בעלי הציע שנביא עזרה בתשלום לניקיון ולבישולים, כי ממש אין לי כח לעשות כלום, ומניחה שזה רק יחמיר בהמשך. אז אנחנו שוקלים את זה... זה עוזר לי לנסות לחשוב על פתרונות מעשיים. גם בערב בעלי עושה הכל... מאכיל את הילדים, מקלח, מלביש, משכיב, ואני שוכבת במיטה ומקבלת את הילדים לנשיקת לילה טוב. יום אחד הצלחתי לספר להם סיפור, זה היה הישג מרשים. (אבל אז הם מטפסים עלי והמרפקים שלהם מכאיבים לי בצלעות ואני מוותרת על הרעיון לפעם הבאה)
אכן, תפילות ורק תפילות... ההריון הזה ממש מתחבר לי עם כל התקופה, חודש אלול, ראש השנה. מנסה לנתב את הדאגה לתפילות והתחזקות.
לא חושבת שנשתף מישהו חוץ מההורים... את הבוסית חשבתי לשתף יותר מוקדם בזה שאני בהריון ושכנראה אצטרך לצאת לשמירה, שתהיה מוכנה לזה, אבל לא רואה צורך להגיד לה שזה תאומים.
מה שטוב לך אחותי. מה שיעשה לך נחת ושמחה וטובפרח לשימוח🌷
ואני מחזקת את ידייך להמשיך עם העזרה כמה שיותר. וגם אם זה תקופה שהבעל יצטרך לעשות יותר, לא נורא. זה חשוב.
וזה מתנה מתוקה מתוקה ומהממת. לא הייתי מוותרת על התאומות שלי בחיים
אין לי תאומים... למרות שיש הרבה במשפחה...עודהפעם

רק לגבי זה שכתבת שאת פיצית-

אחותי קטנטונת בגובה ובמשקל וילדה שלישיה בריאה ב"ה,

סחבה עד שבוע 34...

וגם אותה ייאשו שהיא לא תצליח להחזיק מעמד...

מעריצה שלה..אמא ל6.
לא רק על ההריון
גם.
אבל בעיקר על האחר כך
לגדל שלישיה.. פשש באמת מעל הטבע בעיני
ואו שלישיה זה פסיכי.. אלופהפרח לשימוח🌷
וואו!אנונימית בהו"ל
איזה שבוע מכובד, ב"ה!!
יא! מרגש!שלומצ'
אני לא יכולה להאריך, ובכך מקרה כבר כתבו הכל לפני, אז רק מציעה שאם יש לך פייסבוק תיכנסי לקבוצות תאומים שם (יכולה להפנות אותך). די בטוח שיהיו שם נשים שגרות בחו"ל וישמחו לסייע.

בשעה טובה! ❤️❤️
אמא לתאומיםYaelL
לא יודעת איך זה מתנהל בחו"ל, אבל אם את לא סומכת על הרופאה שלך אולי תמצאי מישהי אחרת או תבררי לגביה. בכל אופן אין כללים שנכונים לכולם, הרופאה תדריך אותך. אבל יכולה להגיד שבארץ מקובל בתאומים לעשות עוד בדיקה בין בדיקת הדופק לשקיפות.
לגבי הגודל אני דוקא לא הייתי כל כך גדולה. אנשים שראו אותי אחרי הלידה עם תאומים התפלאו ואמרו שלא היו חושבים שהייתי בהריון תאומים.
אם יש מחיצה זה אומר שני שקים.
לא היו לי בעיות עם הנשימה בכלל בהריון.
בהצלחה ובשעה וטובה!
וואי.. לא ידעתי שיש לך תאומים..באר מרים
חידשת עכשיו..
אני גם. קטעים!אמא לאוצר❤
חח כן..YaelL
הראשונים שלי. בן ובת.
יאו הפתעת אותי עכשיו. לא ידעתי שיש לך תאומיםפרח לשימוח🌷
טוב לדעת!אנונימית בהו"ל
זהו שעוד לא הייתי אצלה, יש תור ליום שלישי בעז"ה ואז אשאל אותה את כל השאלות שלי ונראה מה היא אומרת. אולי היא כן תמליץ על עוד בדיקה לפני השקיפות.
זה לא שאני לא סומכת עליה, היא נחשבת לרופאה מעולה ומקצועית, היא מומחית בלידות ויב''ק ועד עכשיו היה לי ממש טוב איתה. אני פשוט לא יודעת אם אני יכולה לסמוך עליה בהריון תאומים או לא, כי הבנתי שלא כל רופא רגיל מומחה גם בסיבוכים של תאומים. נברר באמת.
מעניין שלא היית גדולה, נראה איך יהיה אצלי בעז"ה
וואי מרגיע לשמוע שזה שני שקים, תודה!
אז אני עם 2 זוגות תאומים ב"האנונימית בהו"ל
וקודם כל, הרבה מזל טוב לך!!!
שיהיה בקלות ובבריאות
אז ככה- כמו שכתבתי יש לי 2 זוגות,( ולפני ובאמצע יש גם ילדים יחידים) וכל אחד מההריונות היה שונה לחלוטין!! ככה, שגם ממליצה לך לא להגיד לעצמך הנה ההיא ככה וההיא ככה אז גם אני יכולה ...
הריון תאומים ראשון - היה ממש סבבה, עבדתי בערך עד שבוע 30 ( היה לי ילד בן שנה בבית) וילדתי לידה רגילה שבוע 37.
לא הייתי כבדה בכלל, מי שלא ידע שזה תאומים לא חשב בכלל... הבטן היתה ממש קטנה ( הריונות אחכ עם ילד אחד הייתי יותר שמנה)
הריון תאומים שני - כבר בשבוע 15 הייתי כבדה בטירוף והתחיל קיצור צוואר, הרופאה לא היתה מוכנה לתת שמיקה בטענה שאין שום הוכחה בספרות הרפואית ששמירה מסייעת לעכב לידה..
משבוע 20 בערך כבר הייתי נראית בסוף שמיני... היה לי קוצר נשימה ממש ( ולדעתי זה מאז שחליתי בקורונה אפילו שהיה בערך חצי שנה בין לבין) , שבוע 24 כבר בקושי זזתי.. ובשבוע 26 בבדיקה שגרתית בקופה, הטכנאית us הטיסה אותי לחדר לידה, תוך כמה שעות ילדתי. ב"ה בחסד ה אלף פעמים הקטנים גדלו והם פשוט מהממים ושוברים שיאים בהתפתחות אצלי בבית...
אבל!!! לקחים שלמדתי:
1. תשמרי על עצמך!!! תנוחי כמה שיותר, ואם אפשרי אצלכם שמירה וכו, אז תצאי!! מקסימום תשמרי את מעט הכוחות שיש לך לבית ולילדים...
2. להקפיד ממש על המעקבים. זה יכול להציל אותך/את התינוקות.
3. אם יש לך חששות/ קצת כאבים אל תחששי ללכת להיבדק
4. הרבה תפילות
ובעז"ה תלדי בזמן תינוקות בריאים ואמא בריאה
וכמה שיהיה עמוס בהתחלה גם האושר והנחת הם בעומס ובגודש....
תודה! מידע חשוב!אנונימית בהו"ל
היו לך תאומים זהים?
וואו איזה ניסים זה תאומים שנולדו בשבוע 26, גדלו ומתפתחים ב"ה!!
ואיזה רופאה הזויה שה' ישמור 🙄
אברר לגבי שמירה, לא חושבת שזו תהיה בעיה בעז"ה. (בהריון הקודם הרופאה נתנה לי מכתב אישור למנוחה של שבועיים בבית בשבוע 35 בגלל צירים מוקדמים ושילמו לי על זה בעבודה, אז אני בטוחה שעם תאומים היא תאשר ברגע שיהיה צורך)
תפילות אמונה וביטחון זה המוטו שלנו
אולי זה ההורמונים ואולי לאאנונימית בהו"ל
אבל התעצבנתי לקבל הודעה מחברה: רק לספר לך שראיתי היום את בעלך לוקח את × למסיבת יום הולדת (שגם היא הביאה את הילדים שלה לשם) ואחר כך לוקח אותו הביתה מלווה בשאר הילדים... מקווה שאת נחה היטב
מה נסגר עם אנשים? נורא מעניין אותי שראית אותו בהלוך ושראית אותו בחזור ושהוא היה עם עוד כמה הילדים בחזור ואת תוהה למה הוא מטפל בילדים כל היום. כן אני נחה וזה לא עניינו של אף אחד, ואם את חושדת שאני בהריון תשמרי את המחשבות לעצמך...
איי ווי איזה הזיייהההה, מדברים כאלה נשאר רק לצחוקאוהבת את השבת
מה יש להגיד
שמעי פשוט תיקרעי עליה
יש לה את זה ביותר הזוי??🤣🤣

ואני כאן כי הילדים מתעוררים כל שנייה בצרחות😭
אוי מקווה שהם נרדמו!אנונימית בהו"ל
מה קרה להם?
מממ מבינה שזה מצחיק מהצד 🙃 אבל היא ממש הרגיזה אותי. אולי זה בהמשך לעוד כמה דברים שהיא אמרה לי השבוע. אוף איתה. חברה טובה אבל לפעמים דוחפת את האף מדי.
יש גם עוד חברה שכל הזמן שואלת אותי איך אני מרגישה (כי סיפרתי לה שהייתי עם ברונכיטיס) וזה נורא יפה מצידה, אבל בא לי לבכות מהשאלה הזו. כן הבכרונכיטיס עבר, אבל אני לא מרגישה טוב, בכלל לא! מה אני אמורה לענות על השאלה - את מרגישה יותר טוב? אני מרגישה סמרטוט, אין לי כח לקום מהמיטה, אין לי כח ללכת לעבודה אבל אין לי ברירה, תודה לקל אני כמעט בלי בחילות אבל עם חולשה וסחרחורות, אני לא מטפלת בילדים שלי (רק באלה שבפנים ), אני נעה בין התרגשות לדיכאון מהמצב, ואת כל זה אני מסכמת בשורה אחת קצרה "כן תודה"
וואי מבינה ממש!! זה סאמת נורא מעצבן!אוהבת את השבת
וחודר לפרטיות..
ממש מחרפן
בטח כשזה מחברה טובה...
ואי אפשר פשוט לנפנף את זה ולהגיד יאללה סתם מישהי שלא אהיה איתה בקשר יותר..
וואי גם הכל באמת כ"כ רגיש בתקופה הזאת..
בטח שאת מרגישה כ"כ רע,
הכל נהיה עוד יותר קשה...
אז אין לי ממש עצות
רק להגיד שזה כ"כ ככ הכי חשוב בעולם שתנוחי כמה שיותר ומחזקת אותך לקחת עזרה בתשלום
אנחנו במצב כלכלי לא משהו בכלל ולקחתי בהריון הזה וזה שווה כל שקל!!!
שווה את הבריאות, את הרוגע הנפשי, את ההורדת מתח בין בני הזוג איך שורדים,
באמת
באמת
וכמה שיותר מוקדם יותר טוב..
וכל הכבוד לבעלך
זה באמת כ"כ ככ חשוב!!!!!!
תמשיכי לנוח טוב וכל השאר מסביב יעבור ותשכחי מזה בעז"ה
חיבוק גדול ובהצלחה ממש!!!!
ממש לא יפה מרחמת על אנשים שהטקט אבד להםאמהלה

לי גם יש תאומים זהיםנירה22
אז נראה לי ענו לך כבר על הכל, ובכל זאת:
מעקבי זרימות - הרופא שלי התחיל בשבוע 16 למיטב זכרוני.
משבוע 16 מעקבים כל שבועיים ומשבוע 30-כל שבוע.
גם אני כל הזמן שאלתי אותו אם מותר להתאמץ, ולהרים את הקטנה שלפניהם שלמדה ללכת רק בסוף ההריון, והוא אמר לי עוד מעט פשוט תרגישי שאין לך כח לזה. אז כשבעלי היה איתי הוא הוציא אותה מהמיטה, הכניס לאוטו וכו, וכשהייתי לבד-אני.
לא יצאתי לשמירה בכלל ב"ה, אבל כן השתדלתי לשמור על עצמי ברמה סבירה, והורדתי הילוך (נניח כן טיפלתי בילדים, לא שטפתי רצפה).
היה כבד, אפילו מאד, הייתי ענקית, אבל כמעט אף אחד לא חשד.
ילדתי בשבוע 36, בלידה רגילה ב"ה. הייתי מוכנה למשוך יותר, אבל זה הנוהל פה.
ההתחלה בגידול באמת לא קלה, אבל היום זה דבר מתוק כל כך, חוויה אחרת לגמרי מלגדל ילד אחד.
אם יש לך עוד שאלות אז בשמחה.
שיהיה בקלות, בזמן ובידיים מלאות בע"ה.
תודה!!אנונימית בהו"ל
כל אחת עם תאומים זהים שמשכה עד הסוף מעודדת אותי
ואיזה כייף שהיתה לידה רגילה!
אני מנסה לא להרים את הקטן בכלל, אבל כשבעלי לא נמצא אין לי כל כך ברירה ונאלצת להכניס מהלול, להוציא מהלול, כיסא אוכל, להכין לעגלה... וכל פעם תוהה אם זה בסדר או לא. הוא לא בקטע לנסות ללמוד לטפס לבד...
תודה רבה! כנראה בהמשך יהיו לי עוד שאלות.
אמן על הברכות!
מוכר.. תנסי דרך משחק שהוא יטפס כשאת תומכת בואוהבת את השבת
או שאת תומכת בגב שלו או שהוא עם הרגליים ואת נותנת לו יידים וככה יהיה עלייך פחות משקל...

בסוף זה ממש משמעותי כל ההרמות האלו קטנות האלה
זה מצטבר להרבה..

אני זוכרת גם אצלי את הקונפליקט הזה כל פעם.אבל שווה להתעקש למצוא דרך שפחות תרימי
הוא יתרגל וזה ממש משמעותי לטווח הארוך...
בהצלחה ממש יקרה!!!
איזה מדהימה את
שומעים עלייך מבין השורות❤❤
כן ניסיתי את זה כשהייתי צריכה להכניס אותו ללולאנונימית בהו"ל
עבד קצת, אבל עדיין הרגשתי שאני מרימה אותו. צריכה להמשיך להתעקש והוא יתרגל בעז"ה.
בכללי הייתי מרימה אותו הרבה יותר ולאחרונה (עוד לפני שידעתי שאני בהריון) לימדתי אותו לתת לי יד וללכת בלי שאצטרך להרים אותו כל כך הרבה וזה ממש עוזר שהוא כבר התרגל לזה. אבל כמובן שיש לו את הזמנים שמתחיל לצרוח ולא רוצה...
תודה אהובה על המילים החמות. לא יודעת מה גרם לך לכתוב את זה אבל זה מחמם את הלב
אז אולי כדאי להעביר אותו למיטת מעבר?נירה22אחרונה
יש כאן מישהי שעשו לה תפר צווארי?אנונימית בהו"ל
חמותי אמרה לי שעשו לה באחד ההריונות כשהיא היתה בסיכון ללידה מוקדמת
לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

ממליצה ממש ממש מכון פועהשמעונה
קודם כל יעשו לך סדר, מה מותר ומה אסור. אולי גם יסבירו לך על ההיתר של ראשון, שלישי, שביעי, בלי קשר להראות להם עד. יש להם כתפיים רחבות מאוג והם אפילו ידועים כמחמירים, וכבר שנים התירו לי ראשון, שביעי ולא אמרו לי מעולםללכת לבודקת. גם דברו איתי בעניין כתמים והתירו
אז איך מתכוננים לצום?אהבה.

די מלחיץ אותי,

שבוע 19 ובכללי מאד עייפה רב הזמן 

קוואקר, דבש, הרבה שתיה.מוריה
לתגבר שתיה לא מהרגע האחרון. 3-4 ימים מראשכתבתנו
סיוט ללכת לשירותים הרבה אבל משפר מאוד את ההרגשה במהלך הצום
הרבה פירות נותן אנרגניה שמתפרקת לאט ולאורך זמןילדה של אבא
לדעתי לפני הכנות פיזיות לצוםמסע של החייםאחרונה

מבררים עם הרב מראש באיזה מצבים בהריון צריך לשבור את הצום, שלא תצטרכי להתעסק עם זה בצום אם חלילה לא תרגישי טוב..

אחרי שיודעים מתי צריך לצום ומתי צריך לא לצום- אז להתחיל לאכול טוב דברים שיזינו אותך לאורך זמן כמו שכתבו אחרות.

העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולהאחרונה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעון

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

אתם בהדרכת הורים כלשהי? (בעקבות הילדה על הרצף)מתואמת

אנחנו מתייעצים עם מדריכת ההורים שלנו (שמומחית לאוטיזם) גם על הילדים שלנו שלא על הרצף, והיא נותנת לנו כיוונים מה לבדוק ולאבחן.

היא פסיכולוגית.

אם יש לכם מישהו כזה - הכי טוב להתייעץ איתו.

אם לא - אז לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה כללית להתפתחות הילד. יכול להיות שתצטרכו למלא כמה שאלונים...

בהצלחה, וחיבוק של הזדהות❤️

תודה רבה ♥️אנונימית בהו"לאחרונה

כן אנחנו נמצאים בהדרכת הורים, בינתיים לא מרגישה שזה מספיק עוזר.

מה שכן שמתי לב שכשמחמיאים לו זה ממש גורם לו להתנהג יותר יפה אז נשתדל יותר.

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

אני חושבתעוד מעט פסח

שה'הורות הליקופטר' שתיארת היא לא תוצאה של משפחות קטנות.

היא עוד תופעה שנפוצה באותו המגזר שמביא מעט ילדים.

או שמי שמאוד חרד על הילדים יביא פחות כי הוא מפחד שלא יצליח לשמור ולפקח מספיק על יותר ילדים.

אבל זה ממש לא סיבה ואת ותוצאה. ואני לגמרי יכולה לדמיין את המקורית מגדלת ילדים לתפארת גם בשלב של גיל ההתבגרות.

וגם, מהצד השני, יכולה להגיד לך שלי אישית היה ממש קשה השלב של מתבגרים + תינוק בבית. הרגשתי שאני לא מספיק סבלנית למתבגרים כי לא ישנתי טוב בלילה. או שלא הצלחתי להיות ערה בשעות שבהן הם מסתובבים בבית, כי קרסתי לישון מוקדם. והתקשיתי להיות פנויה לסיפורים שלהם, לבוא להופעות, טקסים וכו'. כל בחירה בה יש יתרונות וחסרונות.

אני שמחה בבחירה שלי (6 ילדים ב''ה, מרווחים על פני 16 שנה).

בעיני חלק מהאנשים זה מעט (במיוחד כי התחתנתי צעירה). בעיני אחרים זה המון ובלתי נתפס.

מה שחשוב שאני ובעלי נהיה שלמים בזה. ונהיה ההורים הכי טובים שאנחנו מצליחים בהתאם לנסיבות.

כל השאר- שיהיו בריאים ולא ידחפו את האף, תודה.

שאלת הנקה לנשים בלבדממשיכה לחלום

אז יש מתוקי בם כמעט שנה וחצי

הוא פוצע אותי בשיניים בזמן ההנקה. זה לא נשיכה, פשוט נהיה פצע.

יש לי פצע ממש כואב בצד אחד שלא מאפשר להניק

ופתאום ראיתי שהתחיל משהו בצד השני גם..

ההנקה היא יותר לצורך הרגשי, לפני השינה, להוריד את העוררות ולהירגע...

רציתי נורא להמשיך, יש דרך שהוא יפסיק לפצוע אותי?

כרגע אני לא יכולה להניק כי יש בצד אחד פצע ולא רוצה ךהניק כק מצד אחד בגלל חשש מחוסר סימטריה

מבינה אותך ממשיהלומה..

גם אני במצב דומה, בן שנה וחצי ואני מרגישה שהרבה יושב על רגשי ופחות על צורך ממשי של אוכל או שובע

אני מציעה שכשהוא נושך לעצור אותו ולהגיד לו לא! אסור לנשוך! אחרי מס פעמים מועטות- אני חושבת שהוא יפסיק לעשות את זה 

קרה לי וחשבתי שזה פצע מהשינייםיראת גאולהאחרונה
והסתבר שזו פטריה...
מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואייי
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
מידע מלפני 3 שניםמתיכון ועד מעון

ממש תלוי על מי את נופלת

ילדתי שם לפני 15 שנה בלידה טבעית לחלוטין (וגם לפני 10 ו3 שנים) והגעתי פעם אחת לפני 7 שנים והיה עומס ולא הייתה אף מיילדת שיודעת ליילד באופן טבעי וזה היה באסה ממש

רק קחי בחשבון שהאשפוז ממש קצרממשיכה לחלוםאחרונה
ויש נשים שזה חשוב להן
לנשים בלבד: מניעה לא מבחירהחושבת בקופסא

אנחנו נשואים כמעט שנתיים ונמצאים בטיפולים. בקיצור רב, עכשיו הכיוון הוא IVF עם בררת עוברים בגלל עניין גנטי שעוד מבררים במשפחה. ובגלל שבעלי עשה תיקון יש סיכוי להריון טבעי, אז הרופאה רשמה לי מניעה גלולות זואלי.

חוץ מזה שזה הדבר האחרון שבא לי עכשיו, מפחידות אותי תופעות הלוואי. הרופאה טענה שהגלולה הזו עם הכי פחות תופעות, וכשלקחתי פרי מולונט נור סביב החתונה לא היו לי תופעות חריגות (חוץ מזה שהוא בקושי החזיק לשבוע) אז אני אמורה להיות בסדר.

עדיין מפחיד אותי דימומים לא סדירים, חוסר חשק, מצב רוח דכאוני, ובעיקר לבלגן את המערכת שגם ככה לא קלטה עד עכשיו הריון למרות שלכאורה הכל תקין.

גם יש עניין חיבור החפיסות. אנחנו רוצים לצאת לחופשה סביב החודש הבא בזמן שאני אמורה לקבל. הרופאה אמרה שאני יכולה לדלג על הכדורים הצהובים ולקחת לבנים מחפיסה חדשה, ואז כשמסתייימת החופשה לחזור לצהובים ולקבל מחזור. בעיקרון היא לא ממליצה לחבר חפיסות על הפעם הראשונה, אבל זה אפשרי אם אני רוצה.

ממש אשמח לטיפים ועצות איך להתנהל עם זה.

כמה מהר חוזרים לפוריות? מה תופעות הלוואי? איך מחברים חפיסות והאם זה לא גורם לאיזה נזק? הרופאה אמרה שאם אני אקבע תור מחר בבוקר למעבדות IVF כנראה שתור הפנוי יהיה באוקטובר. וזה רק פתיחת תיק ולא התחלת הטיפולים. זה המון זמן! 

אני ממש מבינה אותך לגבי החששות מלקיחתפרח חדשאחרונה

גלולות הורמונליות

תדעי אבל שזה לא פוגע בפוריות

זה נכון שלפעמים אחרי שמפסיקים יתכנו שיבושים

אבל זה לא מחייב בכלל

אולי יעניין אותך