אז אני מאלה שתמיד אמרו שתאומים זה חמוד אצל השכנים 🤦♀️ ושה' יתן לי אותם אחד אחד... וכו', והנה הפתעה כזאת.
שלא נדבר על זה שלראשונה אחרי כמה ילדים בהפרשים של שנה ו7/שנה ו8 החלטנו למנוע לשנה וחצי כדי להגדיל קצת את הרווח, וה' צחק לנו בפנים

אז אחרי ההלם הראשוני אנחנו מנסים לעכל ושמחים עם הברכה הכפולה, יחד עם כל החששות הנלווים.
מדובר בתאומים זהים עם שליה אחת. לא הבנתי אם הם בשק אחד או לא, אבל יש מחיצה ביניהם ב"ה.
יש לי מלא שאלות, ותור לרופאה רק ביום שלישי...
1. פעם בכמה זמן צריכים לעשות אולטרסאונד? כרגע הבדיקה הבאה היא רק שקיפות עורפית בשבוע 12? איך שורדים חודש בלי לראות אותם ולוודא ששניהם גדלים ומתפתחים?
2. מעקבי זרימות, משקלים ואורך צוואר - זה בדיקות שבשגרה עם תאומים זהים? הרופאה בטוח תדע להפנות אותי אליהם? אני זוכרת איזה שהוא שרשור בפורום תאומים שלא מצאתי אותו עדיין על זה שלא כל הרופאים מבינים מספיק בתאומים זהים וצריך להיזהר עם זה, ללכת לרופא הריון בסיכון שמבין בתאומים.
הבעיה שאני בחו"ל ולא יודעת איך זה עובד פה, לא נראה לי שיש מרפאות של הריון בסיכון. יש לי רופאה פרטית, איך אדע אם היא מבינה מספיק בתאומים או לא? מלחיץ אותי לפספס משהו ח"ו.
3. מתארת לעצמי שאצטרך לצאת לשמירה באיזה שהוא שלב. הבנתי שבארץ משבוע 24 נותנים אוטומטית בהריון תאומים. למה דווקא 24? יש איזו שהיא משמעות לצאת לשמירה דווקא בשבוע הזה ולא לפני/אחרי? מתי יצאתן לשמירה?
4. הכובד באמת נורא? 🙈 אני קטנטונת וזה נושא שמדאיג אותי... באמת בשבוע 20 אראה וארגיש כמו בחודש תשיעי? כרגע בשבוע 8 וכבר יצאה בטן של שבוע 16...
5. קוצר נשימה.. מה זה הדבר הזה? מתנשמת ומתנשפת כאילו שאני סוחבת אבטיח כבר. זה תקין? מוכר? לי זה מוכר מאמצע/סוף הריון, לא משבוע 8...
זה מה שעולה לי כרגע, בהמשך כנראה יופיעו לי עוד כמה שאלות ששכחתי

מנסה לתייג את האמהות הכפולות האלופות
לא עובד לי משום מה... מישהי יכולה לתייג לי את מתואמת, אמהלה, זהות כפולה, שלומצ? צודה רבה!

אבל בסוף נכנסים לאיזה שהוא מסלול חיים.