לא מאמינה שאני כותבת את זה... הריון תאומים ב"האנונימית בהו"ל
אני יודעת שיש פורום תאומים וקראתי שם הרבה מאז שהוא נפתח, בלי לחלום לרגע שהוא יהיה רלוונטי עבורי 🙃 אבל בכל אופן פה פעיל יותר. מקווה שהאמהות לתאומים יוכלו לעזור לי.
אז אני מאלה שתמיד אמרו שתאומים זה חמוד אצל השכנים 🤦‍♀️ ושה' יתן לי אותם אחד אחד... וכו', והנה הפתעה כזאת.
שלא נדבר על זה שלראשונה אחרי כמה ילדים בהפרשים של שנה ו7/שנה ו8 החלטנו למנוע לשנה וחצי כדי להגדיל קצת את הרווח, וה' צחק לנו בפנים
אז אחרי ההלם הראשוני אנחנו מנסים לעכל ושמחים עם הברכה הכפולה, יחד עם כל החששות הנלווים.
מדובר בתאומים זהים עם שליה אחת. לא הבנתי אם הם בשק אחד או לא, אבל יש מחיצה ביניהם ב"ה.
יש לי מלא שאלות, ותור לרופאה רק ביום שלישי...
1. פעם בכמה זמן צריכים לעשות אולטרסאונד? כרגע הבדיקה הבאה היא רק שקיפות עורפית בשבוע 12? איך שורדים חודש בלי לראות אותם ולוודא ששניהם גדלים ומתפתחים?
2. מעקבי זרימות, משקלים ואורך צוואר - זה בדיקות שבשגרה עם תאומים זהים? הרופאה בטוח תדע להפנות אותי אליהם? אני זוכרת איזה שהוא שרשור בפורום תאומים שלא מצאתי אותו עדיין על זה שלא כל הרופאים מבינים מספיק בתאומים זהים וצריך להיזהר עם זה, ללכת לרופא הריון בסיכון שמבין בתאומים.
הבעיה שאני בחו"ל ולא יודעת איך זה עובד פה, לא נראה לי שיש מרפאות של הריון בסיכון. יש לי רופאה פרטית, איך אדע אם היא מבינה מספיק בתאומים או לא? מלחיץ אותי לפספס משהו ח"ו.
3. מתארת לעצמי שאצטרך לצאת לשמירה באיזה שהוא שלב. הבנתי שבארץ משבוע 24 נותנים אוטומטית בהריון תאומים. למה דווקא 24? יש איזו שהיא משמעות לצאת לשמירה דווקא בשבוע הזה ולא לפני/אחרי? מתי יצאתן לשמירה?
4. הכובד באמת נורא? 🙈 אני קטנטונת וזה נושא שמדאיג אותי... באמת בשבוע 20 אראה וארגיש כמו בחודש תשיעי? כרגע בשבוע 8 וכבר יצאה בטן של שבוע 16...
5. קוצר נשימה.. מה זה הדבר הזה? מתנשמת ומתנשפת כאילו שאני סוחבת אבטיח כבר. זה תקין? מוכר? לי זה מוכר מאמצע/סוף הריון, לא משבוע 8...
זה מה שעולה לי כרגע, בהמשך כנראה יופיעו לי עוד כמה שאלות ששכחתי
מנסה לתייג את האמהות הכפולות האלופות
לא עובד לי משום מה... מישהי יכולה לתייג לי את מתואמת, אמהלה, זהות כפולה, שלומצ? צודה רבה!
מנסה לתייגבאר מרים
@אמהלה
@זהות כפולה
@מתואמת
@שלומצ

ויש כאן עוד כמה..

בכל אופן מזל טוב כפול
ואווווו בשעה טובהבימבה אדומה
בע"ה אענה בהמשך לשאלותייך אבל זה שיש מחיצה זה ממש חשוב ומעולה ב"ה!
מתייגת גם את @אדום צהוב ירוק
סליחה ששכחתי אותך אנונימית בהו"ל
תודה! מחכה.
כן אני זוכרת את המידע הזה מהשוטטות שלי בפורום תאומים, ממש שמחתי שנחסך מאיתנו המתח הזה ושראו מיד מחיצה
בשעה טובה יקרה! הרבה כוח! ובידיים מלאותמק"ר
בשעה טובה! זו באמת הפתעה מתואמת
גם אני תמיד אמרתי כמוך - שתאומים זו ברכה גדולה מדי... וה' החליט לתת לי את הברכה הגדולה הזו
(וגם אצלי ההפרש ביניהם לבין זה שמעליהם גדול - אני דווקא הסתכלתי על זה כברכה וכפיצוי...)
אצלי הם היו בשני שקים ועם שתי שליות, אז לא על כל שאלותייך אוכל לענות.
4. אני זוכרת שבחודש רביעי כבר לא יכולתי להסתיר את ההיריון. הוא באמת היה כבד יותר, אבל לא ברמה שאת חוששת ממנה... גם אני נמוכה וקטנה, ושרדתי (גם לא הייתי בשמירת היריון רשמית - הפסקתי לנהל את הצהרון שהיה לי בבית, אבל חוץ מזה התנהלתי כרגיל).
ה"פלוס" הוא שהיריון תאומים בדרך כלל נגמר מוקדם יותר (בתקווה שלא מוקדם מדי) ואז לא מגיעים לכבדות בכלל חא אפשרית.
5. קוצר הנשימה מוכר לי דווקא משני ההיריונות האחרונים - עובר יחיד. זה קשה אבל בעיקרון תקין... את יכולה לעשות בירור אצל רופא ריאות ליתר ביטחון.

בע"ה שיעבור לך בקלות ובשמחה, ובשתי ידיים מלאות!
את מעודדת אותי אנונימית בהו"ל
נכון אני מזכירה לעצמי שההריון הזה אמור להיות קצר יותר, בכל אופן אנחנו מתפללים שיהיה הכי ארוך שאפשר.
הקוצר נשימה התחיל לך כבר בשלב כזה מוקדם? אני תמיד עם דופק מואץ וקוצר נשימה בהריונות, אבל הפעם זה מרגיש לי מוקדם מדי.
וברור שההפרש הוא ברכהאנונימית בהו"ל
הוא יהיה בן שנתיים וחצי בעז"ה, שזה עדיין קטן אבל בטוח יותר קל מתינוק בן שנה ו8...
סתם מצחיק שחשבנו שיהיה יותר קל, וה' שולח לנו שניים שיהיה לנו עמוס
זה באמת קשה יותר...מתואמת
אצלנו ההפרש הוא שלוש שנים (ופחות משנתיים וחצי ביניהם לבין הבאה בתור - שזה היה יותר מאתגר, כי הם היה בגיל שנתיים הנורא...)
אבל בסופו של דבר - תאומים זה באמת מתוק!!
כן, הוא התחיל לי ממש בהתחלה...מתואמת
נזכרתי בעוד שאלה - מאמץ ולהרים דברים כבדיםאנונימית בהו"ל
אלו דברים שאני צריכה להיזהר בהם יותר מהרגיל? כבר מעכשיו?
חוששת לעשות שום דבר שעלול להזיק חלילה... מספיקים לי ההפחדות מאמא שלי וחמותי (שיתפנו רק את ההורים שיש תאומים) שנחכה ונראה שזה באמת תאומים, זה רק שבוע 8 וכו'...
בעלי ממש חושש, לא רוצה שארים את הילדים, שאנוח הרבה ואזהר ממש. יש סיבה להיזהר כל כך כבר מעכשיו?
מזכירה לי את ההורים שלי... אמרו בדיוק אותו הדבראמהלה

אז אין לי כרגע הרבה זמן, אפרט בעז"ה יותר בהמשך

בגדול הריון תאומים מונו בי-שליה אחת ושק אחד עם מחיצה זה הריון בסיכון גבוה.

לא מכירה את תחום הרפואה בחו"ל....

אני הייתי במעקב כל שבועיים ובהמשך פעם בשבוע ולקראת הסוף כל יומיים. (אצלי עד שבוע 14+ לא ראו מחיצה אז גם אז בין 6 ל14 עשיתי לפחות פעם בשבוע)

כל פעם היה US בטני וגם וגינאלי כדי למדוד אורך צוואר

משבוע מסוים החלו במעקב זרימות(לא זוכרת איזה שבוע)

אצלי זה היה ב"ה הריון חמישי, הייתי מאד כבדה מהתחלה למרות שעליתי ממש מעט במשקל (10 קילו בלבד)

בהריון הזה עשיתי גם שקיפות וסקירה מוקדמת ומאוחרת, מה שלא עשיתי בהריונות הרגילים.

פה בארץ לא מחכים בהריון מונו בי מעבר לשבוע 36 בדיוק. ומזרזים.

לזכור לשתות הרבה, ליטול פרנטאל+ויטמין D, כמה שפחות להתאמץ, פחות לסחוב, לא להתכופף. (לשאול את הרופאה בעניין יחסים למשל...) אני פיזית לא הייתי מסוגלת ללכת ויצאתי לשמירה ב25. אז גם התחיל קיצור צוואר אז בכל מקרה אישרו מהר שמירה. גם כאן לא יודעת איך זה עובד בחו"ל כל עניין השמירה.

עד כאן בנתיים...

מוזמנ לדייק בשאלות ולכוון אותי מה עוד את רוצה לדעת

הריון תקין, קל ומשעמם

ובעז"ה בידיים מלאות מלאות

זו ברכה עצומה ואושר הכי גדול שאפשר לקבל!!!!!

מקנאה בך!!!

ממש תודה על הפירוט!אנונימית בהו"ל
וואי העלית לי דמעות. (טוב, בכל אופן הורמונים כפול 2 😆) נכון שזו ברכה עצומה ואושר גדול, אבל אני כל כך לחוצה. אנחנו רק בהתחלה, יש עוד כל כך הרבה לעבור, מי יודע מה יהיה עם המשקלים שלהם, באיזה שבוע אלד, פגיה... כל כך הרבה לא נודע. כמו שאמרת זה נחשב הריון בסיכון גבוה. איזה מילים מפחידות
היית במעקב כל שבועיים מהתחלה? איזה משמעות יש למעקב בשבוע כזה שבכל מקרה אי אפשר לעשות כלום בשבילם? כנ"ל אורך צוואר.
כן גם אני בדרך כלל לא עושה את כל הבדיקות, אבל הפעם נעשה הכל ויותר מהרגיל.
פחות להתאמץ, לסחוב, להתכופף - מעכשיו כבר? אני תוהה כאילו ממתי זה מתחיל להיות משמעותי שיש שניים, לעניין המאמץ. או שזה באמת מההתחלה. כאילו אין דימומים או משהו ב"ה, אני תוהה אם ההיסטריה מוצדקת. ברור שאעשה הכל בשביל לשמור עליהם, אבל אם אני יודעת שמצפה לי תקופה של שמירה בהמשך, האם מוצדק כבר מעכשיו לא להרים את הקטן ולא לעשות כלום בבית...
אמן לכל הברכות! באמת שזה רק תפילות והרבה אמונה שיהיה טוב.
יש דברים שאפשר לעשות גם בשלבים מוקדמים של ההריוןאמהלה

לדוג', מעקב זרימות מתחילים לפני שבוע 24 וזה עוד בכלל לפני שהם ברי חיות בעצם. אבל במקרה של תאומים זהים במיוחד, יש מצבים שעובר אחד לוקח דם לעובר השני- תסמונת TTTS קוראים לזה. אפשר לעלות על זה במעקב זרימות ואם יש בעיה לפעמים עושים ניתוח תוך רחמי לצרוב את העורק המשותף וכד'.

או בעניין אורך הצוואר- זה ברור שמנוחה עוזרת למצב. אני ראיתי איך הצוואר שלי היה דינאמי ואיך השתפר אחרי שהקפדתי על מנוחה.

אני פיזית לא הצלחתי לתפקד בבית משלב די מוקדם וגם נפשית... הייתי מאד בלחץ. התמיכה מההורים הטכנית והנפשית מאד עזרה- טוב מאד ששיתפת!!!

אני זוכרת את השבועות הראשונים, עם הלחץ והמתח המטורף. אצלנו בגלל שלא מצאו מחיצה זה היה שבעתיים...

חשוב מאד למצוא רופא שמבין בנושא של הריון תאומים זהים- את חייבת לעשות בדיקה באזור מגורייך איך זה בדיוק עובד. אני אישית גם הלכתי באופן פרטי לרופא מומחה לאולטרה סאונד לאורך כל ההריון.

גם לי יש.. אענה בהמשך ♥️♥️פרח לשימוח🌷
הכי טוב להירגעים...
את עוד ממש בהתחלה ואין מה לדאוג כל כך, כל דבר בעיתו. בינתיים אין צורך במעקב צמוד כל כך ועוד מעט הרופאה תענה לך לכל השאלות ותסביר לך איך הדברים נעשים אצלכם.
זה שיש מחיצה זה כבר טוב מאוד ומוריד מהסיכונים.
שלי לא היו זהים אז פחות מבינה בקשר לזה.
בארץ הריון תאומים מוגדר הריון בסיכון גם כשאין באמת סיכון. ב"ה אצלי הכל עבר די בסדר ובע"ה גם אצלך. רק שבתאומים זהים יש יותר חששות שצריך לבדוק שהכל בסדר. וגם אם יש בעיות הרפואה יודעת לטפל בכל מיני דברים היום.
כנ"ל שמירה. אין באמת חשיבות לזמן. בתאומים מאפשרים משבןע 24 ואם צריך לפני ואם לא צריך לא חייב. אני עבדתי די רגיל עד חודש שמיני. לזהים יותר מעודדים את זה והרופאה כבר תלווה אותך בזה אם תצטרכי. כדאי לברר על התקנות הרפואיות איפה שאת נמצאת.
כן, זה בהחלט כבד מאוד. תאומים זהים לא מושכים מעבר לשבוע 37 בד"כ. כך שאם לא ילדת לפני יקבעו לך קיסרי ל 37. אם המוביל לא ראש, הלידה רק בקיסרי.
קוצר נשימה- כן, כבר שכחתי... מוזר שהתחיל לך כל כך מוקדם אבל זה גם קורה. תורידי הילוך בכל מה שאת עושה ותקשיבי לגוף שלך. כשאת צריכה מנוחה, תני לעצמך מנוחה.
יש ברכה בתאומים, אבל זו ברכה שרואים את הפירות רק כשהם גדלים כנראה חח. ההריון קשה וגידול הילדים קשה.
מישהי פעם אמרה לי כשעושים הכל מאהבה הדברים הולכים בקלות. וזה באמת נכון. הזמן יעבור, יהיה בסדר.
כדאי להתארגן על עזרה לאחרי הלידה.
תודה!!אנונימית בהו"ל
תודה לכל אחת שמוסיפה מניסיונה, זה עוזר ומרגיע
היי, בשעה טובה! אנסה לעשות סדר מניסיוני...זהות כפולה

תאומים זה דבר נפלא! ומאתגר
אני מרגישה שזכינו בפיס. אבל גם לזכיה יש את האתגרים שלה..
לוקח זמן לצאת מההלם הראשוני, ועד היום, כשהם בני 4, אני שואלת את עצמי מידי פעם אם זה אמיתי אבל בסוף נכנסים לאיזה שהוא מסלול חיים.

תאומים זהים הם תאומים שחולקים את אותה השיליה אותו שק הריון.
כשיש מחיצה ביניהם (מה שנקרא מונו בי) יש רופאים שמגדירים את זה כשני שקים נפרדים.
ההגדרה לא מאוד משנה. מה שמשנה זה אם השיליה משותפת ואם יש מחיצה או לא (אם יש מחיצה זה פשוט יותר...).

ולשאלות שלך...

1) בעיקרון, בשבועות הראשונים אין הרבה אחרי מה לעקוב יותר מבהריונות רגילים.
אבל מה שכן, חשוב ממש ממש להיות במעקב של מרפאת הריון בסיכון כמה שיותר מוקדם, ושם המעקב (לפחות זה שאני מכירה) הוא אחת לשבועיים לכל היותר. אצלי בכל ביקור עשו גם אולטרסאונד.

2) מעקבי זרימות, הערכות משקל וכו' מתחילים החל משבוע 18, ועושים אותם פעם בשבועים.
אם אני זוכרת נכון, משבוע 24 מתחילים גם מוניטור אחת לשבוע/שבועיים (לא כ"כ יצא לי כי התאשפזתי אחרי המוניטור הראשון שעשיתי בקהילה...).
אני מאמינה שכל רופא של הריון בסיכון ידע להפנות אותך לזה. אבל לא בהכרח שרופא נשים רגיל ידע את זה...
כן הייתי מחפשת המלצה על רופא שמתמחה בתאומים, במיוחד אצל זהים זה חשוב כי יש יותר סיבוכים וכדאי שידעו לזהות אותם בזמן.
כתבת שאת גרה בחו"ל, אז יכול להיות שפרוטוקול המעקב אצלכם שונה מבארץ, קחי בחשבון.

3) אין לי מושג למה דווקא מהשבוע הזה, אבל באמת זה שלב שכבר נהיה ממש כבד.
יכול להיות שבט"ל החליטו דווקא על זה כי משבוע 24 העוברים נחשבים לברי חיות, ואם חלילה קורה משהו ומתפתחת לידה/צריך לילד אפשר להציל אותם.
לי הרופאה הציעה שמירה כבר בשבוע 23. עד שהגשתי את כל המסמכים זה כבר היה אחרי הלידה (בשבוע 29), ככה שאישרו לי את הכל בלי בעיה ;)

4) לא הגעתי לסוף והם גם היו אצלי מאוד קטנים... אבל כן, זה כבד יותר מהריון רגיל.
בחודש שישי/שביעי לגמרי נראיתי כמו בחודש תשיעי בהריונות הקודמים (למרות שמשקל הלידה של שניהם ביחד היה נמוך משל עובר אחד שנולד במועד..)

5) התופעות בהריון תאומים מועצמות יותר, ובהחלט יכולות להופיע מוקדם יותר.
יש על הגוף לחץ כפול של עבודה (זה לא קשור רק לגודל, אלא לכמות האנרגיה שצריך בשביל לפתח עובר). אבל אם זה מדאיג אותך לכי להיבדק.  תמיד עדי להיבדק יותר מידי מאשר פחות מידי...

בהצלחה רבה!
אם יש שאלות נוספות - מוזמנת לשאול כאן או בפורום תאומים

וואי תודה ממש עשית לי סדראנונימית בהו"ל
נכון, הגיוני שכאן חלק מהדברים יהיו שונים, אבל חשוב לי לדעת מה הנורמה בארץ במעקב של תאומים זהים, כדי לדעת מה לדרוש במקרה שכאן עושים פחות בדיקות.
את מעודדת אותי לברר יותר טוב אצל מי עושים כאן מעקב של הריון בסיכון. פשוט מביך אותי לשאול את הרופאה ישירות, כאילו אני לא סומכת עליה שהיא מספיק מקצועית... אבל צריכה לבדוק את זה כי זה ממש חשוב.
כן זה גם מה שאני אומרת לעצמי, שלמרות שאני עדיין בהתחלה והם כל כך קטנים, בכל זאת הגוף עובד כפול והתשישות הכפולה הגיונית... וכנראה שגם קוצר הנשימה. האמת שלפני חודשיים היה לי קורונה ואחר כך ברונכיטיס, אז אני חושבת שזה ממש הגיוני שקשה לי יותר עם העומס על הלב והריאות.
מאמינה שיהיו לי עוד שאלות בהמשך, בעז"ה
טוב אז עונה מנסיוניפרח לשימוח🌷
אצלי התאומות הן בי-בי ז''א שני שקים ושתי שליליות. כך שזה לא אותו מצב אז אענה על מה שאני כן יודעת .

3.לא יודעת למה 24 אבל לי לא הסכימו לתת שמירה אז. למרות צירים וקיצור צוואר והתקשויות וכו'..
בסוף נתנו לי שמירה רק שהצוואר ניהיה 8 מ''מ וזה היה בשבוע 32. חמודים 😶😑

4. אני גם פיצית. ממש. ואילו טרחו להגיד לי אחד מהאנשים מקצוע שאני לא 'אשרוד' הריון תאומים. יעני שאני בטוח אלד מוקדם מאד.
כן. וזה מאד כבד. ומאד גדול. ומאד מכביד.
אבל תנוחי המון.
אני הבאתי המון עזרה הביתה. ויש לי צפופים מאד קודם... וזה הציל לי את ההריון. ממש.
בסוף ילדתי בשבוע 37.. אז ממש משתלם!!!

5. כן. הגיוני מאד מאד. זה עובד בלי יתואר.
ובאמת כל הסימני הריון פי כמה וכמה מהריון רגיל.
אבל שווה כל רגע.
אני מאוהבת ונמסההה.
מתה עליהן💗😍💓

קיצר שיהיה בקלות והצלחה ובידיים מלאות.

אני התפללתי המון המון בהריון הזה. בטוחה שה' עזר לי.

ואגב עוד טיפ.
תשתפי מי שיעשה לך טוב ולא ילחיץ אותך. זה הריון מספיק שונה מתמיד. אנחנו למשל לא שיתפנו אף אחד חוץ מהבוסית שלי ועוד חברה עם תאומים
וואי תודה!!אנונימית בהו"ל
באמת, כל אחת שעונה מעודדת אותי שזה אפשרי, שהנה עוד מישהי עברה את זה.
מעודד לשמוע שגם את פיצית והצלחת למשוך עד שבוע 37! מדהים! אומנם תאומים זהים זה שונה, אבל עצם זה שזה אפשרי ממש מעודד.
היום בעלי הציע שנביא עזרה בתשלום לניקיון ולבישולים, כי ממש אין לי כח לעשות כלום, ומניחה שזה רק יחמיר בהמשך. אז אנחנו שוקלים את זה... זה עוזר לי לנסות לחשוב על פתרונות מעשיים. גם בערב בעלי עושה הכל... מאכיל את הילדים, מקלח, מלביש, משכיב, ואני שוכבת במיטה ומקבלת את הילדים לנשיקת לילה טוב. יום אחד הצלחתי לספר להם סיפור, זה היה הישג מרשים. (אבל אז הם מטפסים עלי והמרפקים שלהם מכאיבים לי בצלעות ואני מוותרת על הרעיון לפעם הבאה)
אכן, תפילות ורק תפילות... ההריון הזה ממש מתחבר לי עם כל התקופה, חודש אלול, ראש השנה. מנסה לנתב את הדאגה לתפילות והתחזקות.
לא חושבת שנשתף מישהו חוץ מההורים... את הבוסית חשבתי לשתף יותר מוקדם בזה שאני בהריון ושכנראה אצטרך לצאת לשמירה, שתהיה מוכנה לזה, אבל לא רואה צורך להגיד לה שזה תאומים.
מה שטוב לך אחותי. מה שיעשה לך נחת ושמחה וטובפרח לשימוח🌷
ואני מחזקת את ידייך להמשיך עם העזרה כמה שיותר. וגם אם זה תקופה שהבעל יצטרך לעשות יותר, לא נורא. זה חשוב.
וזה מתנה מתוקה מתוקה ומהממת. לא הייתי מוותרת על התאומות שלי בחיים
אין לי תאומים... למרות שיש הרבה במשפחה...עודהפעם

רק לגבי זה שכתבת שאת פיצית-

אחותי קטנטונת בגובה ובמשקל וילדה שלישיה בריאה ב"ה,

סחבה עד שבוע 34...

וגם אותה ייאשו שהיא לא תצליח להחזיק מעמד...

מעריצה שלה..אמא ל6.
לא רק על ההריון
גם.
אבל בעיקר על האחר כך
לגדל שלישיה.. פשש באמת מעל הטבע בעיני
ואו שלישיה זה פסיכי.. אלופהפרח לשימוח🌷
וואו!אנונימית בהו"ל
איזה שבוע מכובד, ב"ה!!
יא! מרגש!שלומצ'
אני לא יכולה להאריך, ובכך מקרה כבר כתבו הכל לפני, אז רק מציעה שאם יש לך פייסבוק תיכנסי לקבוצות תאומים שם (יכולה להפנות אותך). די בטוח שיהיו שם נשים שגרות בחו"ל וישמחו לסייע.

בשעה טובה! ❤️❤️
אמא לתאומיםYaelL
לא יודעת איך זה מתנהל בחו"ל, אבל אם את לא סומכת על הרופאה שלך אולי תמצאי מישהי אחרת או תבררי לגביה. בכל אופן אין כללים שנכונים לכולם, הרופאה תדריך אותך. אבל יכולה להגיד שבארץ מקובל בתאומים לעשות עוד בדיקה בין בדיקת הדופק לשקיפות.
לגבי הגודל אני דוקא לא הייתי כל כך גדולה. אנשים שראו אותי אחרי הלידה עם תאומים התפלאו ואמרו שלא היו חושבים שהייתי בהריון תאומים.
אם יש מחיצה זה אומר שני שקים.
לא היו לי בעיות עם הנשימה בכלל בהריון.
בהצלחה ובשעה וטובה!
וואי.. לא ידעתי שיש לך תאומים..באר מרים
חידשת עכשיו..
אני גם. קטעים!אמא לאוצר❤
חח כן..YaelL
הראשונים שלי. בן ובת.
יאו הפתעת אותי עכשיו. לא ידעתי שיש לך תאומיםפרח לשימוח🌷
טוב לדעת!אנונימית בהו"ל
זהו שעוד לא הייתי אצלה, יש תור ליום שלישי בעז"ה ואז אשאל אותה את כל השאלות שלי ונראה מה היא אומרת. אולי היא כן תמליץ על עוד בדיקה לפני השקיפות.
זה לא שאני לא סומכת עליה, היא נחשבת לרופאה מעולה ומקצועית, היא מומחית בלידות ויב''ק ועד עכשיו היה לי ממש טוב איתה. אני פשוט לא יודעת אם אני יכולה לסמוך עליה בהריון תאומים או לא, כי הבנתי שלא כל רופא רגיל מומחה גם בסיבוכים של תאומים. נברר באמת.
מעניין שלא היית גדולה, נראה איך יהיה אצלי בעז"ה
וואי מרגיע לשמוע שזה שני שקים, תודה!
אז אני עם 2 זוגות תאומים ב"האנונימית בהו"ל
וקודם כל, הרבה מזל טוב לך!!!
שיהיה בקלות ובבריאות
אז ככה- כמו שכתבתי יש לי 2 זוגות,( ולפני ובאמצע יש גם ילדים יחידים) וכל אחד מההריונות היה שונה לחלוטין!! ככה, שגם ממליצה לך לא להגיד לעצמך הנה ההיא ככה וההיא ככה אז גם אני יכולה ...
הריון תאומים ראשון - היה ממש סבבה, עבדתי בערך עד שבוע 30 ( היה לי ילד בן שנה בבית) וילדתי לידה רגילה שבוע 37.
לא הייתי כבדה בכלל, מי שלא ידע שזה תאומים לא חשב בכלל... הבטן היתה ממש קטנה ( הריונות אחכ עם ילד אחד הייתי יותר שמנה)
הריון תאומים שני - כבר בשבוע 15 הייתי כבדה בטירוף והתחיל קיצור צוואר, הרופאה לא היתה מוכנה לתת שמיקה בטענה שאין שום הוכחה בספרות הרפואית ששמירה מסייעת לעכב לידה..
משבוע 20 בערך כבר הייתי נראית בסוף שמיני... היה לי קוצר נשימה ממש ( ולדעתי זה מאז שחליתי בקורונה אפילו שהיה בערך חצי שנה בין לבין) , שבוע 24 כבר בקושי זזתי.. ובשבוע 26 בבדיקה שגרתית בקופה, הטכנאית us הטיסה אותי לחדר לידה, תוך כמה שעות ילדתי. ב"ה בחסד ה אלף פעמים הקטנים גדלו והם פשוט מהממים ושוברים שיאים בהתפתחות אצלי בבית...
אבל!!! לקחים שלמדתי:
1. תשמרי על עצמך!!! תנוחי כמה שיותר, ואם אפשרי אצלכם שמירה וכו, אז תצאי!! מקסימום תשמרי את מעט הכוחות שיש לך לבית ולילדים...
2. להקפיד ממש על המעקבים. זה יכול להציל אותך/את התינוקות.
3. אם יש לך חששות/ קצת כאבים אל תחששי ללכת להיבדק
4. הרבה תפילות
ובעז"ה תלדי בזמן תינוקות בריאים ואמא בריאה
וכמה שיהיה עמוס בהתחלה גם האושר והנחת הם בעומס ובגודש....
תודה! מידע חשוב!אנונימית בהו"ל
היו לך תאומים זהים?
וואו איזה ניסים זה תאומים שנולדו בשבוע 26, גדלו ומתפתחים ב"ה!!
ואיזה רופאה הזויה שה' ישמור 🙄
אברר לגבי שמירה, לא חושבת שזו תהיה בעיה בעז"ה. (בהריון הקודם הרופאה נתנה לי מכתב אישור למנוחה של שבועיים בבית בשבוע 35 בגלל צירים מוקדמים ושילמו לי על זה בעבודה, אז אני בטוחה שעם תאומים היא תאשר ברגע שיהיה צורך)
תפילות אמונה וביטחון זה המוטו שלנו
אולי זה ההורמונים ואולי לאאנונימית בהו"ל
אבל התעצבנתי לקבל הודעה מחברה: רק לספר לך שראיתי היום את בעלך לוקח את × למסיבת יום הולדת (שגם היא הביאה את הילדים שלה לשם) ואחר כך לוקח אותו הביתה מלווה בשאר הילדים... מקווה שאת נחה היטב
מה נסגר עם אנשים? נורא מעניין אותי שראית אותו בהלוך ושראית אותו בחזור ושהוא היה עם עוד כמה הילדים בחזור ואת תוהה למה הוא מטפל בילדים כל היום. כן אני נחה וזה לא עניינו של אף אחד, ואם את חושדת שאני בהריון תשמרי את המחשבות לעצמך...
איי ווי איזה הזיייהההה, מדברים כאלה נשאר רק לצחוקאוהבת את השבת
מה יש להגיד
שמעי פשוט תיקרעי עליה
יש לה את זה ביותר הזוי??🤣🤣

ואני כאן כי הילדים מתעוררים כל שנייה בצרחות😭
אוי מקווה שהם נרדמו!אנונימית בהו"ל
מה קרה להם?
מממ מבינה שזה מצחיק מהצד 🙃 אבל היא ממש הרגיזה אותי. אולי זה בהמשך לעוד כמה דברים שהיא אמרה לי השבוע. אוף איתה. חברה טובה אבל לפעמים דוחפת את האף מדי.
יש גם עוד חברה שכל הזמן שואלת אותי איך אני מרגישה (כי סיפרתי לה שהייתי עם ברונכיטיס) וזה נורא יפה מצידה, אבל בא לי לבכות מהשאלה הזו. כן הבכרונכיטיס עבר, אבל אני לא מרגישה טוב, בכלל לא! מה אני אמורה לענות על השאלה - את מרגישה יותר טוב? אני מרגישה סמרטוט, אין לי כח לקום מהמיטה, אין לי כח ללכת לעבודה אבל אין לי ברירה, תודה לקל אני כמעט בלי בחילות אבל עם חולשה וסחרחורות, אני לא מטפלת בילדים שלי (רק באלה שבפנים ), אני נעה בין התרגשות לדיכאון מהמצב, ואת כל זה אני מסכמת בשורה אחת קצרה "כן תודה"
וואי מבינה ממש!! זה סאמת נורא מעצבן!אוהבת את השבת
וחודר לפרטיות..
ממש מחרפן
בטח כשזה מחברה טובה...
ואי אפשר פשוט לנפנף את זה ולהגיד יאללה סתם מישהי שלא אהיה איתה בקשר יותר..
וואי גם הכל באמת כ"כ רגיש בתקופה הזאת..
בטח שאת מרגישה כ"כ רע,
הכל נהיה עוד יותר קשה...
אז אין לי ממש עצות
רק להגיד שזה כ"כ ככ הכי חשוב בעולם שתנוחי כמה שיותר ומחזקת אותך לקחת עזרה בתשלום
אנחנו במצב כלכלי לא משהו בכלל ולקחתי בהריון הזה וזה שווה כל שקל!!!
שווה את הבריאות, את הרוגע הנפשי, את ההורדת מתח בין בני הזוג איך שורדים,
באמת
באמת
וכמה שיותר מוקדם יותר טוב..
וכל הכבוד לבעלך
זה באמת כ"כ ככ חשוב!!!!!!
תמשיכי לנוח טוב וכל השאר מסביב יעבור ותשכחי מזה בעז"ה
חיבוק גדול ובהצלחה ממש!!!!
ממש לא יפה מרחמת על אנשים שהטקט אבד להםאמהלה

לי גם יש תאומים זהיםנירה22
אז נראה לי ענו לך כבר על הכל, ובכל זאת:
מעקבי זרימות - הרופא שלי התחיל בשבוע 16 למיטב זכרוני.
משבוע 16 מעקבים כל שבועיים ומשבוע 30-כל שבוע.
גם אני כל הזמן שאלתי אותו אם מותר להתאמץ, ולהרים את הקטנה שלפניהם שלמדה ללכת רק בסוף ההריון, והוא אמר לי עוד מעט פשוט תרגישי שאין לך כח לזה. אז כשבעלי היה איתי הוא הוציא אותה מהמיטה, הכניס לאוטו וכו, וכשהייתי לבד-אני.
לא יצאתי לשמירה בכלל ב"ה, אבל כן השתדלתי לשמור על עצמי ברמה סבירה, והורדתי הילוך (נניח כן טיפלתי בילדים, לא שטפתי רצפה).
היה כבד, אפילו מאד, הייתי ענקית, אבל כמעט אף אחד לא חשד.
ילדתי בשבוע 36, בלידה רגילה ב"ה. הייתי מוכנה למשוך יותר, אבל זה הנוהל פה.
ההתחלה בגידול באמת לא קלה, אבל היום זה דבר מתוק כל כך, חוויה אחרת לגמרי מלגדל ילד אחד.
אם יש לך עוד שאלות אז בשמחה.
שיהיה בקלות, בזמן ובידיים מלאות בע"ה.
תודה!!אנונימית בהו"ל
כל אחת עם תאומים זהים שמשכה עד הסוף מעודדת אותי
ואיזה כייף שהיתה לידה רגילה!
אני מנסה לא להרים את הקטן בכלל, אבל כשבעלי לא נמצא אין לי כל כך ברירה ונאלצת להכניס מהלול, להוציא מהלול, כיסא אוכל, להכין לעגלה... וכל פעם תוהה אם זה בסדר או לא. הוא לא בקטע לנסות ללמוד לטפס לבד...
תודה רבה! כנראה בהמשך יהיו לי עוד שאלות.
אמן על הברכות!
מוכר.. תנסי דרך משחק שהוא יטפס כשאת תומכת בואוהבת את השבת
או שאת תומכת בגב שלו או שהוא עם הרגליים ואת נותנת לו יידים וככה יהיה עלייך פחות משקל...

בסוף זה ממש משמעותי כל ההרמות האלו קטנות האלה
זה מצטבר להרבה..

אני זוכרת גם אצלי את הקונפליקט הזה כל פעם.אבל שווה להתעקש למצוא דרך שפחות תרימי
הוא יתרגל וזה ממש משמעותי לטווח הארוך...
בהצלחה ממש יקרה!!!
איזה מדהימה את
שומעים עלייך מבין השורות❤❤
כן ניסיתי את זה כשהייתי צריכה להכניס אותו ללולאנונימית בהו"ל
עבד קצת, אבל עדיין הרגשתי שאני מרימה אותו. צריכה להמשיך להתעקש והוא יתרגל בעז"ה.
בכללי הייתי מרימה אותו הרבה יותר ולאחרונה (עוד לפני שידעתי שאני בהריון) לימדתי אותו לתת לי יד וללכת בלי שאצטרך להרים אותו כל כך הרבה וזה ממש עוזר שהוא כבר התרגל לזה. אבל כמובן שיש לו את הזמנים שמתחיל לצרוח ולא רוצה...
תודה אהובה על המילים החמות. לא יודעת מה גרם לך לכתוב את זה אבל זה מחמם את הלב
אז אולי כדאי להעביר אותו למיטת מעבר?נירה22אחרונה
יש כאן מישהי שעשו לה תפר צווארי?אנונימית בהו"ל
חמותי אמרה לי שעשו לה באחד ההריונות כשהיא היתה בסיכון ללידה מוקדמת
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

בושה למשפחה רקאני
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!אחרונה
שאחד מהם ילך לקחת?
מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתיאחרונה
נכון זה בסדר פשוט להתרסק בבכי במיטה?הריון ולידה

גם אם זה היום נישואין שלנו?

הוא לא פה

אני עם כמה וכמה שחלקם חולים

ההרדמות נהיו בגלל זה קשות במיוחד אחרי אחהצ שלמים שאני איתם לבד

הגוף שלי שבור מפורק לרסיסים מהחודש התשיעי הזה

הורמונלית ונפשית בכלל

ואני בכלל אמורה להיות במנוחה עד הלידה

צירים סימפיוליזיס ושמירה זה שילוב לא טוב וכל דבר מדליק לי את הבכי

אין לי עזרה כמעט ולא חייבים לי כלום אבל כן ניסיתי להשיג כזו

גם בתשלום

הגננת מציקה ולא מבינה מה זה "אני מצטערת, אני לא יכולה לדבר עכשיו, אני בהשכבות" ואז מתחילה להטיח חפירות  וטענות על זה שהילד עם מגפיים כשבא לה שהוא יהיה עם נעלי ספורט כי עם המגפיים הוא משחק בזמן האוכל או לא יודעת מתי.

למרות שהיא גננת חנ"מ אין לה ניסיון בגידול ילדים וכנראה שגם לא ביחסים בין אישיים

ונמאס לי!

ואיבדתי בשעה האחרונה שלוש פעמים את הסבלנות ואפילו צעקתי 

ועכשיו אני פשוט בוכה

וגם צץ עניין בפרוייקט להגשה ואני לא מסוגלת יותר! 

אויש... בטח שזה בסדר! חיבוק לבינתיים...ירושלמית במקור
ברורררר. אמאל'ה. חיבוק גדול מותקאורוש3
אני בדרך להביא לך תעודת התרסקות מוצדקתSeven

ברור שזה בסדר!!!

וגם לא לעשות שום דבר+ להזמין לעצמך משהו טעים שישמח אותך🫶

את החייםהריון ולידה
תודה אהובה 
😘Seven
וואו חיבוק ענקקקרקאני

נשמע קשה מאוד וכואב

ואת הגננת חובה לסנן ולא לענות

אפשר לבכות גם מהתמיכה הזאת?הריון ולידה

כמה כוח יש בפשטות של הסביבה הנשית

כל כך תודה 

וואי בטח שמותר להתפרקנעומית

וצריך

ממש יפה שהצלחת לשמור את זה אחרי שהילדים נרדמו.

מצטרפת, כל מה שעובר לי בראש היום זה מה השכנים שמעו, ומה הסיכוי שהם לא היו בבית היום. 

מותק בא לי לתת לך מדליהממשיכה לחלום

איזו אישה לביאה את

עם כמה את מתמודדת

תבכי כמה שאת צריכה

תנקי את הלב

ותנשמי נשימות חדשות❤️

שולחת הרבה כוחותממתקית

נשמע לא פשוט, את גיבורה שבכלל שרדת לספר
מבאס שאין עזרה.

🫂יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך