תו''כ שקראתי נזכרתי שראיתי פעם קריקטורה חמודה מאוד (לא הצלחתי למצוא אותה עכשיו) של ילד חרדי הולך עם אבא שלו ברחוב, ולפניהם איש עם ראסטות בשיער.
הילד מצביע עליו ושואל את אבא שלו מה זה.
אז האבא ענה משהו בסגנון של 'לנו יש רק 2, לו יש הרבה (כלומר- פיאות). הוא ממש צדיק'.
(באנגלית זה היה נשמע יותר חמוד, ועם הציורים בכלל)
אם לדייק, נזכרתי בזה כשקראתי את שני המשפטים האחרונים שלך (וכנראה שאתייחס גם לחלק מהדברים שכתב
@אחו)
התורה אומרת שמי שמחלל שבת הוא משומד, כמו גוי, רשע וכו' על אדם שעושה זאת במזיד ומתוך מודעות מוחלטת.
בעבר, הציבור החילוני בחר לכפור- רבים עשו זאת דווקא מתוך ידיעת התורה וההלכה, ידעו במה הם כופרים, אילו מצוות הם לא מקיימים וכו'. הבעיה הייתה שהם לא חינכו את הדור הבא לכפירה מתוך ידיעה והבנה, אלא לכפירה כהרגל סתמי. לכן גדל דור שאמנם לא שומר תורה ומצוות, אבל הוא לא עושה זאת מתוך בחירה מושכלת ומודעת, וגם לא מתוך היכרות-אך-חוסר-אמונה/הסכמה עם הקב''ה, עם התורה, עם ההלכה..
בקיצור, אם להמשיך עם הרמב''ם (בהלכות ממרים), ולהוסיף גם את החזון איש וכנראה שעוד כמה פוסקים- 'בניהם ותלמידיהם של רשעים' הם אנוסים/תינוקות שנשבו וכו'..
לפי זה, הסיכויים שאתה ואני משומדים ורשעים בגלל איזה חיפוף (מודע) כזה או אחר בשמירת שבת, הוא גדול מהסיכויים שאנשים שגדלו וחונכו כחילונים הם כאלה.
באותו הקשר, הדברים שהבאת בסוף דבריך- 'משנאיך ה' אשנא', נעשים פחות רלוונטיים. הם לא שונאים. בפשטות לא.
(ואפשר לפתוח פה דיון שלם גם על אלה שממש מגדירים עצמם כשונאים, אבל לא רק שהם מעטים, גם להם אין דעת אמיתית. גם אם הם ''יודעים'' לפתוח תנ''ך או גמרא ולצטט מהם)
לגבי מה שכתבת על הצורך לקרב אותם-
א. גם אם הוא קיים, לא בטוח שאתה צריך להיות השליח לזה.
ב. גם אם כן, ההגעה בגישה מחשבתית כמו זאת שהצגת כנראה תפריע לך בדרך.
ג. אתה לא בא להיות חבר בין שווים, ואתה גם לא צריך להגיע בתחושת שליחות מוגדרת-
אתה קטן מההורים שלה, ראוי ונכון שתכבד אותם, כי אם לא תעשה את זה, לא רק שהילדים שלך לא יכבדו אותם, הם כנראה גם לא יכבדו אותך.. וזה עוד בלי לציין את זה שההתנהלות כזאת עלולה לפגוע באשתך וליצור קושי שלה מול ההורים שלה.
ד. אתה מתחתן איתה, בגללה, ולא ע''מ להיות זה שמחזיר את ההורים שלה בתשובה..
באופן כללי, יש לי קושי עם הדיכוטומיות שבתשובה שלך..
קח בחשבון שמציאות של בן משפחה שמתקרב ברמה כזאת או אחרת ואף חוזר בתשובה היא מאוד נפוצה היום, וע''פ רוב, אפשר למצוא דרך לחיות יחד.
אני מכירה משפחות כאלו באופן אישי, וקורים שם דברים מאוד מיוחדים ומוערכים, ונראה לי שחוץ מזה שלבעלי תשובה יש מעלה גדולה על המהלך שהם עשו ועל ההתמודדות עם המורכבות המשפחתית, גם למשפחות שלהם לא חסר.. ב''ה.
אני לא אומרת שזה קל.
אני לא אומרת שצריך 'לחבק' את החילוניות שלהם או לחנך את הילדים בדרך שמנוגדת לדרך ה'.
אני לא מדברת על לראות את הטוב בחילוניות.
אבל כן לגיטימי לראות טוב באנשים כפרטים ובמידות טובות שעשויות להימצא בהם, על אף הדרך השונה ('תוכו לקח, קליפתו זרק')..
כן הגיוני לחיות יחד/לדבר/להעריך דברים מסוימים למרות שהם לא הולכים בדרך ה'.