האם זה נראה לכם הגיוני?בינייש פתוח
כןחצילים
אני לא מסכים איתך עם ההבנה של השלטארץ השוקולד
ג'ורג' וושינגטון הייתה דמות משמעותית בהיסטוריה שעשתה המון.
בהחלט יש מנהגים מוזרים מאוד בקשר לרביחושבת בקופסא
בואי ניסחף.. לא יפהחצילוש
את יודעת שיש מהם שמעלים אותו לתורה?בינייש פתוח
אמנם לא כולם כאלה, אבל מעניין אותי לדעת כמה מהם מבינים שהרבי לא יכול להיות משיח אחרי שמת (פגשתי חבדניק אחד כזה, מעניין האם הוא יוצא דופן...)
מדובר בזרם המשיחי של חב"דחצילוש
אם זה שלך ואתה לא מתחבר אני אשמח לקבל את זה 🤭פה לקצת
אבל דולר שווה פחות משלושה שקלים וחציבינייש פתוח
וואוו. אין לי מילים. מדהים.פה לקצת
..חצילים
אבל אני חושב שלא נכון ככה לכתוב על ציבור שלם שמלא ביהודים יקרים ועובדי ה' צדיקים בצורה מזלזלת. מי אנחנו שנדע מה נכון ומה לא נכון.
גם אם את חושבת שהם טועים אין סיבה לכתוב ככה
אתה רוצה לומר אותו דבר על השבתאים?בינייש פתוח
השבתאים ידועים ומפורסמים ככת שקריתבימאית דמיונות
וואו תנוחי.. מה קורה?חצילוש
...רחל יהודייה בדם
מי שמך לכתוב בצורה כזו ?
אפשר להביע דעה לגבי כל דבר בצורה יפה.
אני לא נמנית על הציונות הדתית ולא חשבתי לרגע לזלזל במנהגים או ברבנים שלו אז למה ככה?!
אני לא מעוניינת עכשיו לפתוח כאן דיון ענייני על מנהג כזה או אחר שהולך אצלנו. בחב"ד.
כאן היה לי חשוב להביע את הרגש.
לא יקרה לך כלום אם לא תדברי בצורה כזו.
זה לא יעשה אותך פחות חריפה או פחות חכמה.
רק תזכרי שאלה ש"אולי כבר מקדשים את המברשת שיניים שלו " הם גם אלה שבגילאי עשרה יוצאים בשיא החום להניח תפילין ליהודים והיו יוצאים גם אם זה רק ליהודי אחד.
שתזכי ללמוד מהאהבת ישראל שיש בחב"ד.
ושנראה כל אחד רק את הטוב אצל השני.
לא התכוונתי לכל חב"דחושבת בקופסא
הפעילות שלהם לקירוב בהחלט מוערכת, לא אמרתי שום דבר נגדה. אלו שני נושאים שונים לגמרי, ולומר משהו על מיעוט מסויים מתוך קבוצה זה לא לומר אותו על כל הקבוצה.
^^^^^בינייש פתוח
אז חבל שפתחת שרשור שכל מטרתו ללעוג לחבדפה לקצת
די עם זה כברבינייש פתוח
אני לא כזה נחרץ נגד או אפילי בטוח שאני נגד.
וחושבת בקופסא הגיבה על מנהגים אחרים של כמה קיצונים, וכן הגבתי שיש כמה חסרי דעת (ציינתי שלא כולם כאלה)
די נמאס לי שמבינים ממני דברים שמעולם לא אמרתי.
המשיחיסטים לפחות חצי מחבדברגוע
זו תגובה על חב"ד:רחל יהודייה בדם
ולגבי העניין השני, גם אפשר לא לדבר בצורה כזו על משהו כל עוד את לא יודעת את שורש העניין..
אז תצייני שאת מלכלכת רק על מיעוט ולא על כולםפה לקצת
הגזמת..kaparalay
זה נשמע כמו זלזול ברבי, בחסידיו, ובמנהג חלוקת הדולרים..
מחזק ומוסיףארץ השוקולד
באופן כללי, אנחנו נמצאים פה בפורום שבו יש אנשים עם גישות שונות, כדאי שנעריך אחרים מאיתנו ולא נחפש הזדמנויות לתקוף מי שחושב אחרת מאיתנו גם אם הוא טועה.
@חושבת בקופסא
@בייניש פתוח
כבר קדם אותם רבי יהושועמבקש אמונה
בקידוש חפצים ששימש בהם הצדיק
שיר השירים רבה פרשה א'
"בית מדרשו של רבי אליעזר היה עשוי כמין ריס ואבן אחת הייתה שם והיתה מיוחדת לו לישיבה.
פעם אחת נכנס רבי יהושע התחיל נושק אותה האבן ואמר האבן הזאת דומה להר סיני וזה שישב עליה דומה לארון הברית"
הרי מסילת ישרים בשער הקדושה כותב שעילוי גדול הוא לבריות שהצדיק משתמש בהם
שזה נחשב כאילו עלו למזבח
חס ושלום להשוות את רבי אליעזר ששתי זרועותיוחסדי הים
מה קשור.. כל צדיק מקדש את החפצים ששימשו אותומבקש אמונה
לא משנה באיזה דור..
אם הוא הגיע לקדושה וכל מעשיו היו להתקרב לקב"ה אז החפצים שלו קדושים
מאיפה הראיה או המקור?חסדי הים
מסילת ישרים. שער הקדושהמבקש אמונה
אתה לא יכול להוכיח מר' אליעזר בן הורקנוסחסדי הים
אז באמת מסתדר המדרש שהבאת מצויין לר' אליעזר. אבל אי אפשר חס ושלום להוכיח לגבי חפצים במקרה אחר.
מסילת ישרים לא חילק באיזה דור ואיזה תיאורים צריךמבקש אמונה
כל צדיק שהגיע לקדושה חפציו קדושים.
תראה אני מבין אחרת ממך. לפי הבנתי אכןחסדי הים
בפשטות לפי הבנתך שזה קדושה קביעי וקיימא, אז לכאורה צריך להיות בזה בעיות הלכתיות להשתמש בזה לדברי חולין, ולא מצאנו דבר כזה בהלכה. גם לא מצאנו שזה אפילו מוגדר כתשמיש מצוה.
גם אם נדחוק ונגיד שיש בזה קדושה וקיימא אמונית ולא הלכתית, אין ענין ביהדות סתם לשמר חפצי קדושה. או שמשתמשים בזה, ולא ברור שמי שלא קדוש יכול להשתמש בחפציו של קדוש, או שגונזים.
כל זה פלפול בדבריך. אבל כאמור פשוט לי מסברא שהמסל"ש מדבר על קדושה בשעה שמשתמש בחפץ, לא קדושה וקיימא.
למה פשוט לך שזה באותו רגע ולא גם לאח"כ?מבקש אמונה
הרי המדרש מספר שהוא נישק את האבן כשהצדיק כבר לא ישב עליה.
וכמובן שאני לא מתכוון לקדושה הלכתית
אלא ששורה על זה קדושה שיכולה להשפיע טוב ורוח טהרה וכו' (כמו שכותב לדוגמא המסל"ש שבעל חיים שהיה נאכל ע"י הכהנים הייתה נמשכת ברכה לכל המין שלו)
בכל אופן, רציתי להעיר שלקדש את החפצים שצדיק השתמש בהם זה לא שיגעון ח"ו
^^^^^^^!!!!!!!!!חצילים
אין לך אחד?הָיוֹ הָיָה
לא. יש לך אחד להביא לי? או כמה ;)פה לקצת
איזה חבדניקית בלאי
הָיוֹ הָיָה
אחרי כל הזלזול, אני חושב שצריך להסביר את הענייןארץ השוקולד
לרובנו יש קרובי משפחה שקיבלנו מהם מתנות קטנות, אם נסתכל על המתנות מבחוץ נגלה שחלק גדול מהמתנות הן לא מאוד משמעותיות ולפעמים יכול להיות שמדובר בדברים קטנים. אבל הן מהוות עבורנו מתנה עם ערך סנטימנטלי שמזכיר לנו את קרוב המשפחה (נניח שמדובר במתנה מסבא/סבתא שנפטרו) ובפרט את הקשר שלנו לאותו קרוב.
אותו רעיון להבנתי קיים כאן, הדולר מהרבי מציין הן את הקשר לרבי שהיא דמות קרובה וחשובה לחב"דניקים ואת הרצון מצידו לקשר עם כל עם ישראל (או מעבר לכך, אני לא בטוח) ולכן זה יפה וחשוב כי לזכור את הרצון שלו לקשר עם כולם הוא דבר מדהים שאנחנו יכולים לקבל ממנו הרבה

נראה לי הגיוניkaparalay
שוב את עם השטויות שלך??בינייש פתוח
האם זה נראה לכם הגיוני? | ערוץ 7
אוף איזה מעצבן לראות שוב ושוב עוד מישהו עם בעיות בהבנה על לשבוני
אם זאת לא פעם ראשונה שלא מבינים אותך וכמה אנשיםפה לקצת
לא הגיוני שכולם לא מבינים כל הזמן ורק אתה בסדר.
ברור <צ>בינייש פתוח
אם כל כך הרבה חברים מהצבא רואים שאני דתי ומבינים שאני מתחתן בגיל 20 עם בחורה שאני לא מכיר, כנראה הם צודקים. ואני עד היום לא מכיר לא את אשתי ולא את הילדים שלי.
שנשיכתן נשיכת שועל, ועקיצתן עקיצת עקרב
ט'
מסתבר שיש צורך לחזור על הכלל הכמעט יחידי בפורום - לא מדברים על רבנים מטוב ועד רע.
מי אתם אנשים קטנים שמזלזלים באמונת/צדיקים?
לא חייבים להאמין ולחשוב אותו דבר, אבל לא לזלזל ולא לבוז מעל גבי הפורום.
קודם כל, התמונה של הגוי לא באמת משנה כאן כלוםמבקש אמונה
זה סתם להיתפס לתפל. במקרה יש תמונה של גוי
אין קשר... העניין הוא החפץ עצמו
דבר שני,
אם כתוב "לשמירה ברכה והצלחה" אז זה לא הוקרה אלא מה שכתוב שם.
עכשיו השאלה היא האם צדיק יכול לקדש חפץ עד כדי שיהיה שמירה לאדם אחר שנושא אותו
אם על פניו זה נשמע לי הגיוני, כן
התפקיד העיקרי של דולר הוא אכן לסחור איתובינייש פתוח
החשיבות העיקרית בו זה שקיבלו אותו מהרבימבקש אמונה
לתמונה במרכז אין שום משמעות. היא פשוט במקרה נמצאת שם
הוא מבין את זה מצוין.. כל פתיחת השרשור הייתה ללאקולמוס הנפש.אחרונה
טעם ממשי, אין סיבה לענות את זה שוב ושוב..
אז בדקתי את העניין קצת..מבקש אמונה
העניין מבוסס על מה שכתבה הגמרא (במסכת פסחים קיב. ) בעניין אדם שמשחקת לו השעה...
וכתוב שם שכל מי שהיה נוטל פרוטה מאיוב היה מתברך - כיוון ששיחקה לו השעה והיה עשיר בממון זה השפיע גם על הפרוטות שהגיעו לאחרים.
(וטענה נוספת, כיוון שהרבי נתן אותם לאנשים כדי שיהיו שלוחים או שיתנו לצדקה זה מוסיף גם ברכה רוחנית)
בכל אופן על פי הטענה הזאת
עכשיו השאלה היא, מה היה מצבו הכלכלי של הרבי באותו זמן 
מניח שאתה מבין שהתמונה שעל הדולר היא לא האישונפשי תערוג
יעבור לך שתגדל
העיקר בדולר הוא לסחור איתובינייש פתוח
קראת מה עניתי לו?בינייש פתוח
אתה נגד וושינגטון כי הוא החזיק עבדים?חסדי הים
אני לא נגדו. אני לא חושב שצריך להאדיר רבבינייש פתוח
העיקר במטבע הוא מסחר, עד הרגע שממסגרים אותו.
ובהקשר לעבדות, אני מתנגד לעבדות ומתנגד עוד יותר לאנכרוניזם
צריך לשאול שאלה קודמת ויסודית: מתי התחיל הנוהגחסדי הים
בחב"ד זה עוד יותר בעיה כי עושים אותו ממש אמצעי בינם לבין האל.
מה שאתה מצביע עליו זה רק מראה את החוכא ואטלולא שלהם.
דווקא יוסף נמנענ מחטא בעקבות תמונת אביובינייש פתוח
תקרא מה שהגבתי כאן
מבקש אמונה
הוא צייר את זה בדמיון שלו, זה לא אומר שצריך לשיםחסדי הים
אם ציור בדמיון זה טוב אז גם תמונה זה טובמבקש אמונה
אותה כוונה ואותו אפקט - לזכור את הצדיק.
זה שלא בהכרח צריך לא אומר שזה לא טוב לאדם מסויים..
זה נפוץ בחסידויות, סגולות של חפצים שהיו של צדיקיםבימאית דמיונות
וואיייי מה נהיה מהשרשור, מהשאלה... עכשיו לכולם-נפש חיה.
אבל בבקשה
תיזהרו בכתיבה.
תיזהרו במחשבה
תיזהרו שלא יפרשו אתכם לא נכון
זה גם ככה דורש זהירות רבה.
למה להיזהר בכתיבה?בינייש פתוח
הרי גם אם זה לא נכון, מי שמנהג ככה יכול להיתפס כמי שנלחם בשנאת חינם, גם אם הוא למעשה שונא אותי לחינם...
לא כתבתי עליך אישית אלא באופן כללינפש חיה.
כל אחד ודעתו
הרי גם ככה
אי אפשר במחי מקלדת להזיז אנשים מדעתם
וזהו. נראלי.
ולגבי זהירות זה כדי לא לגלוש לאיסורי לשון הרע וכו'.
כי אנחנו רוצים שהשיח פה יהיה נעים ומכבדארץ השוקולד
יש פה מגוון מסוים של אנשים עם דעות ורקעים שונים, כדאי שננסה להשיג מזה שיח שבו יהיה לנו נח עם האחרים ונלמד מהאחרים ולא נחפש להראות למה האחרים רעים וטוב להתרחק מהם.
הוא היה מחלק דולר לכל מי שבא לראות אותוים...
..קולמוס הנפש.
קצת על חלוקת דולרים, ואולי יובן יותר העניין..
הרבי מחלק את הדולרים בתוספת ברכה..
הדולרים הם הכלי הגשמי שבו הברכה נתפסת.
החלוקה היא של דולרים לצדקה, ובזמן החלוקה, הרבי ב ד''כ נתן את הדולרים בתוספת המילים 'ברכה והצלחה', ולפעמים אנשים ניצלו את ההזדמנות, כדי לבקש ברכות\עצות וכד' בענייניהם השונים, והרבי נהג לפעמים לתת דולרים נוספים עבור עניינים מסויימים.
האנשים שקיבלו את הדולר, נוהגים בד''כ לשמור את הדולר שקיבלו מהרבי, כדבר קדוש, שהתקבל מידיו הקדושות של הרבי, וטמונה בו ברכה רבה, ואכן יש סיפורים רבים לאין ספור על ניסים שהתרחשו עם הדולר של הרבי [את חלק מהסיפורים האלה ותוצאותיהם, אני ראיתי באופן אישי.]
ובכן, נוהגים בד''כ לשמור את הדולר הספיציפי שקיבלו מהרבי, ולתת דולר אחר תמורתו, לצדקה.
אלה שזכו לקבל דולר מהרבי, פעמים רבות רושמים את התאריך ויום קבלת הדולר, ושומרים על הדולר מכל משמר,
כמובן שהערך של הדולר הוא רוחני, ולא גשמי, אבל לשם הערכה, דולר של הרבי, במכירה פומבית, יכול להמכר באלפי דולרים.
כמה ציטוטים מחבד פדיה, מהערך של חל וקת דולרים, שאולי יעזרו בהבנה של העניין.
''עוד קודם שהחל הרבי לחלק בקביעות דולרים באופן מסודר ועיקבי, שיגר הרבי מעת לעת שטרות של דולר לאנשים פרטיים, בתור סגולה לברכה והצלחה. באחת הפעמים הרבי אף הסביר שהדבר מיוסד על דברי חז"ל "כל הנוטל פרוטה מאיוב מתברך", שאפילו סכום קטן - משפיע ברכה על הכסף כולו''
''הרבי הסביר את הנוהג בדברים שחותנו הרבי הריי"צ נהג לומר לעיתים תכופות: "כאשר שני יהודים נפגשים, עליהם לראות שתצא מכך תועלת ליהודי שלישי". הרבי רצה להפוך את פגישתו עם כל אחד ואחד מפגישה סתמית לשליחות מצווה לתת את הדולר או חילופו לצדקה, בכדי לערב כל אחד במעשה טוב עבור אדם שלישי - מקבל הדולר לצדקה. הרבי המליץ לנהוג כך גם במקומות נוספים, ולנצל כל פגישה בין יהודים להוספה בצדקה''
[כשאשה שאלה פעם אחת את הרבי, איך הוא לא מתעייף מהחלוקה, {הרבי הוא יהודי כבן 90, והחלוקות נמשכות לעיתים תכופות 4-6 שעות וכד', והרבי בזמן החלוקה עומד על רגליו, ולא יושב לרגע,} , ענה הרבי, ''כשסופרים יהלומים, לא מתעייפים''.. כל יהודי הוא יהלום בשביל הרבי. אני כתבתי, לא מחבדפדיה, סיפור מפורסם]
''בר"ח אייר תשל"ח חילק הרבי להתלמידים השלוחים למגדל העמק שני שטרות של דולר לצדקה, כשבשיחה שאמר קודם לכן נימק הרבי שזה "כדי לעשות אחיזה בעניינים גשמיים". כשהוכנסה השיחה לרבי להגהה הוסיף בכתב ידו הקדוש על קטע זה מראה מקום לדברי הרמב"ן[11], המבאר שהנביאים היו עושים פעולה גשמית בעת שמתנבאים כדי לתת לנבואה אחיזה גשמית שתבטיח שהיא תתקיים.''
מקווה שעזרתי והואלתי .
בלי לדון במקורות האגדתיים, יצא מזה מכשול חמור מאודחסדי הים
בפשטות יש בזה גם בעיה של נדר, כי גם אם המקבל לא הוציא מפיו, הרב כן הוציא מפיו ולכאורה הקבלה הוא הסכמה לתת את הערך של הדולר שקיבל לעניים.
"והוא רחום יכפר וכו' ".
..קולמוס הנפש.
אני רואה שאתה מאד מתאמץ למצוא את הבעיות ומה לא בסדר, מתחת לאדמה..
אז,
זה לא כמו מטבע כסף שיש לזה ערך עצמי אלא הוא כמו שטר והערך שהמדינה או השוק נותנת לו, זה הערך,
אין הבדל כיום בין מטבע לשטר.. גם המטבעות כיום, הערך שלהם, אינו מצד עצמם, אלא מה שהמדינה קובעת להם, התערובת מתכת שממנה המטבע עשוי, מצד עצמה, לא ממש שווה משהו, מה שאמרת, נכון אולי ללפני כמות די גדולה של שנים, כשהמטבעות היו ממתכות שוות [זהב, כסף נחושת וכד'] והיו שווים מצד עצמם, לעומת השטרות, שאכן ערכם היה רק בגלל שהמדינה הקציבה להם ערך מסויים [זה לא נוגע לדיון הכללי, רק הערה]
כמו שספרת שהערך שהדולר שהרב נתן עלה לאלפי דולרים, הסכום הזה שייך לעניים ולא מספיק לתת לעניים רק דולר.
אשמח שתשכילנו מאיפה ההמצאה הזו? הרבי חילק דולר לצדקה, ז''א, שאם אני לשם העניין, רוצה את הדולר הספיציפי הזה, לקחתי דולר, מצדקה, ועלי לתת דולר אחר בשוויו, תמורתו, וזה מה שאכן עושים..
הערך שיש בדולר מהרבי, אינו פיזי וניתן למישוש, אלא ערך רוחני, ואשמח למקור, מאיפה שאם עושים פעולה כזו של המרת הסכום שניתן לצדקה* יש לתת את השווי ה'רוחני' ש אנשים מייחסים לשטר, ז''א שהיו מוכנים לדוג' לתת תמורתו סכום גדול של כסף..
*ומי שקיבל את הדולר לרשותו, עושה את זה.. לא משהו שגזל ממנו, שכן אז אכן הדין יכול להשתנות.
בפשטות יש בזה גם בעיה של נדר, כי גם אם המקבל לא הוציא מפיו, הרב כן הוציא מפיו ולכאורה הקבלה הוא הסכמה לתת את הערך של הדולר שקיבל לעניים.
כנ''ל, לא הבנתי מאיפה הצלחת להגיע לבעייתיות בעניין? כי אכן זה מה שעושים, וכתבתי זאת במפורש בתגובתי.
ואגב, אכן מגיעה התנצלותי, אני רואה שהשמטתי את זה בטעות מהתגובה, ואכן רציתי לכתוב שם פרט נוסף, ובטעות שכחתי לכתבו, הרבי עצמו התייחס לעניין הזה, והתבטא שאפשר לתת את הדולר או את חילופו, לצדקה.
התכוונתי לכסף בגמרא בניגוד לשטר. לגבי כסף בימינוחסדי הים
הערך הרוחני מתפרש להמון המון ערך כסף מעשי.
..קולמוס הנפש.
אוקיי. דיברת פה על דולר שרבי יהודה הנשיא נתן?
בהנחה שלא, ודיברת על הנושא של השרשור עד כה, דולרים שהרבי נתן, וע''פ מנהג אמריקה במטבעות שוודאי ידוע לך, אז להערה שלך אין קשר לנושא הנידון, ואולי ניתן לקרוא לזה 'דמגוגיה'?
ב. שוב, אתה מתייחס לדברים שלא חלקתי עליהם, ומתעלם מהדברים שכן שאלתי.
וודאי שהערך הרוחני מתפרש לכסף מעשי.
אבל מאיפה למען ה' הגעת למסקנא שאם לדוג' אני נתתי לך שקל כשליחות לשים אותו בצדקה, ואתה שמת שקל אחר בצדקה, ואת השקל שלי מכרת ב1000 דולר, כי אנשים מאד מעריכים אותי והתלהבו מהמטבע, מאיפה למען ה' הגעת למסקנא, שהחובה עליך לתת את ה1000 דולר האלה לעניים?
כרגע לא הבאת מקור הלכתי .. ומה שאני יודע שבמקרה כזה לדוגמא,
הבאתי לך שקל ע''מ לתיתו לצדקה
נתת שקל חילופו לצדקה
זהו, סיימת את החובה ההלכתית שלך.. 'החלת' את השליחות על מטבע אחר מזה שאני נתתי לך במטרה לתיתו לצדקה, על המטבע שאני נתתי, כרגע אין שום חיוב מסויים לעשו ת איתו משהו, הוא 'חול' גמור, ואתה יכול לעשות איתו מה שאתה רוצה, למכור, או לזרוק אותו לים.
ובסברא הלכתית, אתה צריך לעקם לדעתי הרבה סברות, כדי לאמר שאם מכרת את המטבע הזה, ואנשים שילמו תמורתו כסף, אתה חייב לתיתו לצדקה, ואם לא אתה ''גוזל את העניים''?! מאיפה הגעת למסקנא המופרכת הזו?
זה דין מאד פשוט, לא יודע למה אתה כ''כ מסתבך מתעקש ומתפתל איתו?
ובפרט, כפי שכבר כתבתי, שהנותן מאשר ואומר במפורש שאתה יכול לתת מטבע זה, או חילופו לצדקה, אז איפה מסתתרת הבעיה שלך?
אולי אפשר לשאול, אם הבעיה שלך באמת בנושא ההלכתי, או שכפי שנראה מתחילת הש רשור וקודמיו, ההלכה באמת לא ממש נוגעת, הרצון הוא למצוא מה לא בסדר, בחב''ד, ברבי שלה, או בחסידיו, המקום שממנו תצא ההתקפה, כבר לא באמת נוגע, העיקר שהוא קיים, אם זה לא מסתדר, ננסה מכיוון אחר, אם זה כשל, נמצא כבר סיבה אחרת..
זה קצת בולט מדי.. תנסה לפחות לתת הסוואה קלה למניעים..
קודם כל, במקרה הזה לא כי מתלהבים מהמקבלחסדי הים
כמעט בכל שליחות רגילה של צדקה, לא מתעלה הערך של הכסף, פה במקרה הזה כן מתעלה הערך, לכן סברא פשוטה שחייבים לתת את הערך.
אני רק מחפש את האמת בתורה שבעל פה בתפילה ל-ה' שיהיו לי סברות ישרות ונכונות.
מה שנכון בעיניי אני מקרב ומה שעיוות אני מרחק.
הרי גם אתה יודע שאפשר לטעון הפוך, שבגלל שבן-אדם כפוף לרבי מסויים או נשיאים מסויימים, הוא כפוף לקבל דעתם וחייב להצדיקם. זה גם אינטרס.
(אני יודע שגם על רבי יהודה הנשיא חלקו.)
..קולמוס הנפש.
''כמעט בכל שליחות רגילה של צדקה, לא מתעלה הערך של הכסף, פה במקרה הזה כן מתעלה הערך, לכן סברא פשוטה שחייבים לתת את הערך.''
א. אני מנסה למצוא בי א ת הכח לענות שוב, על אותה טענה מופרכת שא תה מעלה..
אדגיש שוב, כשהרבי נותן דולר לצדקה, הוא נותן דולר לצדקה, ז''א, את השטר הזה. או את שוויו.
זה המשמעות הפשוטה של הדברים, כל משמעות אחרת היא יותר פתלתלה.
הסברא ה'פשוטה' שלך, לדעתי מאד עקומה, ואני לא רואה צורך להסביר שוב, למה,
כיוון שכבר הסברתי כו''כ פעמים.
בשביל סברא כזו, אתה צריך להביא מקור, אין למה לשלוח אותה שוב ושוב ללא מקור, ולנסות להציגה בתור הסברא הפשוטה, כשהיא אינה כזאת, ואם אחריף יותר, אני לא רואה פה לא 'סברא' ולא 'פשוטה'.
''אני רק מחפש את האמת בתורה שבעל פה בתפילה ל-ה' שיהיו לי סברות ישרות ונכונות.
מה שנכון בעיניי אני מקרב ומה שעיוות אני מרחק.''
ב. זה אחלה שבעולם לחפש אמת.. אבל 2 פרטים חשוב להדגיש במה שכתבת.
1. סברות זה דבר נפלא, אבל גם לסברא שהיא הגיונית ופשוטה, צריך מקור, כשהיא באה לעומת משהו אחר, ק''ו כשה'סברא' באה להיפך מהפשט הרגיל* ואחרים אינם מבינים למה היא 'סברא' ולמה היא 'פשוטה', וק''ו כפול, כשע''פ סברא זו,** כתבת בבטחון מלא מקודם, ש'יצא מכשול', שיש פה עניין של 'גזל עניים', ושם לא כתבת את זה כמשהו שבא מסברא אישית שלך, אלא כאילו זה משהו שידוע ומפורסם לכל, ומוסכם על כולם, ואתה רק מעלה אותו לאוויר העולם..
אני מקווה שאני לא צריך להסביר לך מה ההבדל בין דבר כזה, לבין דבר שבא מהסברא האישית הזו שלך.
* שגם אתה לפי מה שכתבת מסכים, שזה הפשט הרגיל בכל שליחות אחרת של צדקה.
**שוב, סברא, = עניין אישי שלך.. ואם זה בא מה'סברא' שלך, אז מאיפה האומץ לכתוב על בסיס ההשערה וה'סברא' שלך , את התגובה הבוטה והחד משמעית הזו?
[בלי לדון במקורות האגדתיים, יצא מזה מכשול חמור מאוד - צעירים מעל עשרים]
''מה שנכון בעיניי אני מקרב ומה שעיוות אני מרחק.''
נקודה 2.
זה פשוט לא עובד ככה ביהדות..
אם היית בא לדון על עניינים אבסולוטיים ביושר ופילוסופיה יוונית, אחלה.
אבל אתה דן פה במשהו הלכתי.. וההלכה, [אולי לצערך], היא לא משהו שנקבע ע''פ מה שנר אה לך, ולא ע''פ מה ש'נכון בעיניך' ולא ע''פ מה שמתחשק לך..
ההלכה נקבעת ע''פ הלכה, וכשזו המציאות, על כל 'דעה' ו'סברא' שלך, אתה צריך להביא מקור, וכשאין אחד כזה, אז דעתך ו'סברתך', מתערערים וכאילו אינם קיימים כלל וכלל, ואין מה לנפנף בהם שוב ושוב, כל עוד אותו מקור שיוכיח את הקשר שביניהם למדוב ר, לא הובא.
סוף פסוק..
''הרי גם אתה יודע שאפשר לטעון הפוך, שבגלל שבן-אדם כפוף לרבי מסויים או נשיאים מסויימים, הוא כפוף לקבל דעתם וחייב להצדיקם. זה גם אינטרס.''
אכן, כשאני חסיד של הרבי, ובא אחד ומתקיף, אע''פ שלרבי אין צורך בהגנות שלי עליו.. אני בא ומשתדל לענות.
אין שום בעיה, שיהיה אינטרס בתגובות.
לדעתי גם אין מציאות כזו, שתגובות הם נעדרות אינטרסים, כשאדם כותב שרשור פריקה, זה כי קשה לו, כשאדם כועס, זה כי עצבנו אותו, וכשאדם מגונן, זה כי הפריע לו.. אחרת אף אחד לא היה כותב פה כלום,
ובכן, מה ההבדל, ואם אין פגם באינטרס שגורם לכתיבה, למה ציינתי שיש לך אינטרס ברור בכל התגובות האחרונות ושבשרשורים הקודמים בנושא?
כי יש הבדל בינינו,
בכל התגובות שהיו ביני לבינך, אני לפחות חושב שהיה בתגובותיי יסוד ברור,
נתקלתי בדבר לא נכון, מצאתי את הבעייתיות שבו, ועניתי עליו.
עניתי על דברים שאמרת, הסברתי בצורה ברורה למה התקפה זו אינה נכונה\למה טענה זו צריכה הוכחה, וכו' וכו'.
לעניינו של דבר, כתבתי דברים הגיוניים וברורים, שלא באו מ'חיפוש דברים מתחת לקרקע', אלא כתגובות פשוטות לנושא הנידון..
לעומת זאת, תגובותיך, ניכר מהם שוב ושוב, שהם יוצאות ממקום מסויים לא נכון.
זה לא שבאמת הפריע לך פה העניין ההלכתי, ויצאת לכתוב את תגובותיך, מתוך מניע הלכתי טהור..
וכן לא שבעניין הסוכה, הפריע לך 'עקירת מנהג יהודי' וכן הלאה.
בכל התגובות האלה, ניכרת בעיה אחת, הפריע לך ''חב''ד''.
וכשזו נקודת המוצא, יצאת לדרכך, ואז לא פלא, שהדיון הזה נוצר..
וכשזו נקודת המוצא, כפי שכבר כתבתי לעיל, מצידך, לא אמור להיות מחשבה יתירה על מה שאתה כותב, ולא חקירה האם הדבר נכון, העיקר הכתיבה נגד, אם זה יצא טוב, אחלה לך, ואם לא, לא נורא, ננטוש את השרשור, ונקפוץ פעם הבאה..
ואם תשאל: מאיפה אני לוקח את כל מה שכתבתי עכשיו?
האם חדרתי למוח שלך? איך אני יודע מה מחשבותיך?
אולי תצדק בשאלות אלו, אני לא אסטרולוג, לא מכשף, ולא קורא מחשבות.
אני פשוט מסתכל על העובדות בשטח..
ואני בטוח שאם אתה, או כל מי שקורא את המילים האלה כרגע, יע בור שוב על חמשת\ששת התגובות האחרונות, הוא ישים לב לזה גם כן..
והדיון העכשוי, על ש אלה הלכתית פשוטה כל כך, שאני צריך שוב ושוב לבזבז זמן כדי לבקש מקור לסברא שאתה מנסה לאמר בה, רק יוכיח את צדקת נקודה 2 שכתבתי..
לא מבין מה לא פשוט במה שכתבתיחסדי הים
זה שכאשר הרב נותן את השטר מתעלה הערך גם פשוט, אז יש בידו שטר ששווה ערך גדול שחייב לתת לעניים.
אז אחד ועוד אחד, לא מנסה לעקם כלל. סברא פשוטה.
יש הרבה טוב בחב"ד ואת זה אני מקבל. יש גם רע ואת זה אני דוחה. זהו.
אנסה לכתוב בקצרה, ותבין מה שתבין.קולמוס הנפש.
השטר של הכסף, אינו שטר מהסוג שהאשה מתקדשת איתו לדוגמא..
אולי זו המילה שמבלבלת אותך.
זה שטר ממוני, הערך היחיד שלו, הוא כפי שכתבת, הערך של השוק. ערך כספי שהמדינה קבעה.
כשהרבי נותן דולר לצדקה, צריך לתת דולר לצדקה\שוויו הממוני של הדולר, אדגיש שוב, הממוני בלבד זה יכול להתבצע בדולר אחר, זה יכול להתבצע בכל אופן אחר, ששווה את שוויו של הדולר.
זה הפשט הפשוט.
להגיד שכשהרבי נותן את הדולר, צריך לתת את 'שוויו הערכי' של השטר,* זה הרבה מעבר לפשט, ובשביל להגיד את זה, צריך הוכחה, מקור, וכו'. שאותם, כפי שראינו, לא הבאת.
*אדגיש שוב, השטר שמדובר בגמרא, והשטר שאנו מדברים עליו, הם שני סוגי שטרות שונים בתכלית , ו אני לא מאמין שאני צריך לכתוב את זה בשרשור לאנשים בוגרים פה, זה משהו שלומדים באזור כיתה ד' בבי''ס יסודי.
שלנו = כסף, ממון, או כל מילה אחרת שתשמש אותך. שהערך היחיד שלו הוא ממוני. כפי שהמדינה מעריכה אותו, ולא כפי שאחרים מעריכים אותו כל אחד כפי דעתו.
של הגמרא = שטר התחייבות, שטר של גט, שטר של מכירה, וכיוצא בהם. ששם, הערך הכספי של השטר מצד עצמו הוא כלום, והכל נמצא בערך ה'רוחני' שלו, היותו עדות על מכירה, גירושין, וכיו''ב.
ואני לא מאמין שבאמת הייתי צריך להסביר את זה.
לצערי לא זכינו לראות את הטוב שאתה אוהב בחב''ד, ולגבי הרע, נראה שאתה מאד לא אובייקטיבי..
וה'רע' שאתה לא אוהב, עד כה, אחרי שנמרחנו כה הרבה זמן על הנושא, לא זכה להוכחה אחת ברורה, שקשורה לנושא המדובר, וקשורה למקור שממנה בא נסיון ההוכחה.
אמנם אתה פחות בנושא, ויכול להסכים עם כמה ב ש רשור פה, ונוכל להתווכח על זה בהזדמנות.. אבל כשהגענו פה לגמרות.. לשטרות.. ולאי הבנה מעוררת הרחמים של הגמרא שמצוטטת בתגובה זו
גם אעיר לפענ"ד אחת מהסיבות המרכזיות למנהג שלא - צעירים מעל עשרים
ראיתי כבר צורך לתייג אותך
מהגמרות שהבאתי רואים ששטר לא נקבעחסדי הים
פה אין לחתיכות הנייר האלה שום שווי, אלא על פי החלטת השוק.
אתה גם הסכמת אתי ופתאום אתה משנה דעתך.
המדינה קובעת שווי של כסף שטר על פי השוק. אתן לך דוגמא פשוטה הדולר עולה ויורד ביחס לשווקים בעולם. זה לא שווה אותו שקל ולא אותו יורו. לכן טעות גמורה להגדיר את זה ככסף או כלשונך שטר כסף.
גם בשטרות בזמן הגמרא, אין דבר כזה שטר כסף, אפילו אם כתוב עליו שפלוני חייב לפלוני מנה ופתאום מגלים שרבי גדול כתב את השטר הערך עולה ממנה.
זה עולה פשוט מהגמרות שהבאתי.
אם תרצה אאריך בזה אבל חשבתי שמספיק לך עצם ציון המקורות.
או אה..קולמוס הנפש.
פ תאום ר איתי א ת הודאו הזה..
לפי הודאו, יש אצלו 62 דולר מיותרים בש בילו מהרבי..
אפשר ללכת לבקש
מיוחד: כשיהודי ביקש מהרבי 138 דולרים...
חח נראה לך שזה עדיין אצלו? בטוח הוא כבר חילקפה לקצת
בטח רצו אליו מלא חסידים מיד כשיצא..קולמוס הנפש.
גם אעיר לפענ"ד אחת מהסיבות המרכזיות למנהג שלאחסדי הים
כידוע הרב מנחם מנדל זצ"ל רצה לפעול שיהיה מלך המשיח.
אחד הדברים המרכזיים של המלך שהוא שולט על המטבע ו"טבעו יוצא בכל הארצות".
כמו שפוסק הרמב"ם על גדר מלך ש'דינא דמלכותא דינא':
"במלך שמטבעו יוצא באותן הארצות, שהרי הסכימו עליו בני אותה הארץ וסמכה דעתן שהוא אדוניהם, והם לו עבדים. אבל אם אין מטבעו יוצא, הרי הוא כגזלן בעל זרוע, וכמו חבורת ליסטים המזוינים, שאין דיניהן דין. וכן מלך זה וכל עבדיו כגזלן לכל דבר." (הלכות גזלה ואבדה ה, יח')
וכמו שאמרה אביגיל לדוד: "אמרה לו עדיין שאול קיים ולא יצא טבעך בעולם" (מגילה יד ע"ב)
כמובן אני מתנגד לכל הקטע של המשיחיות שהתפתחה בליבוביץ אבל זה ברור שהרב רצה לפעול למען זה בכמה דרכים.
..קולמוס הנפש.
אני גר בחו''ל.. השעה פה די מאוחרת בלילה, ואני עייף מאד, לכן א בקש את רשותך, ללכת לשון, לה אזר בכוחות מחודשים, [שמאד נצרכים למראה תגובותיך]
ולענות לך על התגובה הזו מחר..
בחייאת, אין לי עצבים, ואני מתנצל על הסגנון, עד עכשיו כתבתי מאד יפה לדעתי..
אתה באמת מביא את הגמרא הזו כהוכחה למה שאמרת לפני הציטוט?
למען ה'? זה פשט כ''כ עקום של הגמרא. ..
לא הבנת את הגמרא כראוי, ואתה מנסה להביא אותה כהוכחה וכניגוח למשהו..
אנסה לענות מחר, למרות שזה באמת מרגיז שצריך לבזבז על זה את הזמן..
תנסה לפתוח את הגמרא בינתיים, במקור, עם רש''י , עם פשט ג מרא, ותגיד לי מחר, אם למען ה' יש קשר בין מה שניסית להגיד, לבין הגמרא הזו.
לילה טוב..
מהרש"א חידושי אגדות עבודה זרה ב ע"ב:חסדי הים
ואם תתחיל לחלק בין הגמרות, שניהם מדברים על אותו לשון וענין, ור' יעקב קמינצקי בספרו תתן אמת ליעקב לא מחלק.
וכבר ה'קרית מלך' על הרמב"ם מביא את הגמרא הזאת בדיוק כמו שהבאתי.
...קולמוס הנפש.
אין שום בעיה בגמרא שם, שת ורצה על ידי זה שהבאת את הגמרא פה..
ואין צורך להפגין בקיאות, ו להביא מלא מקורות, שבכולם יש את אותה בעיה, שלא הבנת אותם כראוי..
ואמקד אותך, מה פירוש המילים ''שמטבע שלה יוצאה בכל העולם''?
טוב. אם אתה מבטל ככה את הבנתם של ר' יעקבחסדי הים
לא שאתה חייב להסכים להבנתם אבל אי אפשר להגיד שאין מקור. מה גם שאם הרב מנחם מנדל היה אומר כך היית מקבל בזרועות פתוחות, כי זה אכן מתאים לשיטת המשיחיות שלו.
הענין ב"כל בעולם" שהכלכלה תשלוט במרחב רחב של העולם.
..קולמוס הנפש.
לא טענתי שהם לא הבינו כולם..
המהרש''א צודק, וכנראה שהם כולם צודקים.. רק מהפרשנות שלך, הבנתי שאתה לא הבנת את הגמרא, וממילא כנראה גם אותם..
והנסיון שלך להביא את הגמרא הזו ואותם כהוכחה למה שאמרת, הוא מגוחך.. כי לא הבנת מה הם אמרו, וההבנה שלך שלפיה ניסית להביא את טענתך, מגוחכת.
ולגבי ההסבר שלך בסוף, לא יודע אם שמת לב, אבל לא ציטטתי רק את המילים ''בכל העולם'', אלא ציטטתי עוד כמה מילים, משפט שלם. שאותו לא הבנת נכון, וההבנה שלך בו מאד עקומה, ומשום מה התעלמת משאר המילים שציטטתי, בחרת לפרש רק 2 מילים מתוכו..
נשאיר לקוראים את ההחלטה אם זה נעשה במכוון..
במשפט הזה נ מצאת נקודת התו רפה, וחוסר ההבנה שלך ב דבריהם של הגמרא, הרב קמינצקי, הרב קנייבסקי, והמהרש''א.. ומנקודת אי ההבנה הזו, גלשנו לדיון המוזר הזה..
פשוט רוצה שזה יהיה בסוף השרשור.קולמוס הנפש.
אומר את האמת @חסדי הים.
וזו תשובה לתגובות הא חרונות שלך.
כל הטרחה בכתיבת התגובות אתמול, לא נועדה עבורך, כי לא חשבתי שתשתכנע\תבין מה התכוונתי, והשתכנעתי בזה מתגובה לתגובה שלך.
לעמוד ולהסביר דברים כה פשוטים, כתגובה לך בלבד, זה מיותר, וטרחה גדולה מדי.
התגובות שטרחתי לכתוב אתמול, נועדו בשביל משהו אחר.
בשביל ה'קוראים הסמויים' שקיימים בכל שרשור, אלה שקוראים את כל התגובות, אבל לא מגיבים.
ואף שלא היה הרבה תוכן בדברים שכתבת, כשמשהו כותב גם דברים בלי תוכן, אך הם נש ארים ללא מענה, ישנם כאלה שעלולים להשתכנע, ובשבילם כתבתי את התגובות שלי.
עכשיו כבר אני חושב שאף אחד מהם לא ישתכנע מהדברים שכתבת, עניתי בצורה ברורה ביותר.
והשרשור הזה כבר חוזר ונע על אותו ציר שוב ושוב, ואני לא רואה תועלת בחזרה על תגובותיי.
אז אני חושב שאסיים כאן, אין תועלת בהמשכת התגובות, לך הם מסתמא לא יעזרו, ולאחרים אני חושב שעזרתי כבר.
יחי, וכל טוב..
אני כתבתי את האמת ואסור לכלוא את האמת בשוםחסדי הים
לא אכפת לי אם אף אחד לא השתכנע, אני את שלי עשיתי למען ה'.
יש לי גם כח/גרעון להיות חריף ועוקצני והתאפקתי לא להפגין בשרשור ולענות לענין. (הלוואי שהיה פורום כזה שהיה מרחב לזה, כמובן עם כבוד בסיסי אבל יצירתיות של חריפות ועוקצנות ברוח טובה)
{תגובתי האחרונה לשרשור זה}
..קולמוס הנפש.
רק ראיתי צורך לענות על זה.
''יש לי גם כח/גרעון להיות חריף ועוקצני והתאפקתי לא להפגין בשרשור ולענות לענין.''
באמת כל הכבוד, רציתי לכתוב את זה בכללי, יפה מאד שלא נגררת לעוקצניות וכו', ואני כותב את זה בשיא הרצינות, ובלי ציניות.
זה קשה שלא להגרר, והצלחת, כל הכבוד!
האם בבקשהנחלת
יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?
הרבה יותר זולה.
יישר כוח.
זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
לא הבנתי נכוןנחלת
יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.
השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.
תודה.
בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
תודה רבהנחלת
הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.
אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר)
יש 2 דבריםרקאני
ספק אינטרנט
והגנה
HOT מספקים אינטרנט
רימון מספקים הגנה
רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלתאחרונה
הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?
כלנחלת
כך אוהבת לכתוב על ספרים
האם יש כאן ניקים
עם אותם תחביבים?
וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????
חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.
תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.
תשובת Gemini:
המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.
להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:
1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה
במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.
2. קשיים בתהליך ההתנתקות
אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.
3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים
החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.
4. תקלות טכניות ותשתית
בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.
5. שיווק אגרסיבי
הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.
נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):
* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.
* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.
לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.
אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקאאחרונה
גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).
ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת
ואולי גם מישהו כאן יודע?
1. נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?.....
2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.
3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות, מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?
שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.
תודה רבה!
עונה על השלישינקדימון
בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.
נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.
הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.
מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.
מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.
תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת
1. לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.
ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.
2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.
יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?
זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.
תודה.
את עם סינון של רימון?פצל"פ
כן.תודהנחלת
עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?
אני בןפצל"פ
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא
1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!
2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח
תודה!נחלת
בס"ד
תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).
דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין
אבל...מדכא קצת. סביב השואה.
אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר וייזר. למרות שמדובר
על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.
זה אגב סיפור אמיתי.
"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.
😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג
או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)
או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)
הרהורים של בוקר😏
כמובן שאלתי חבר טוב:
המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:
1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.
- למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.
2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.
- מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
- המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
- החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
- הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).
לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:
- עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
- עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.
במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.
או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?
תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.
בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.
הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:
- הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
- זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
- האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
- המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.
אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".
לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.
אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון
א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").
האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.
ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.
כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג
אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.
או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).
גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.
ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...
עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.
וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?
בקיצור, הבנת.
אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.
חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile
grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.
- היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
- יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
- דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
- האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
- היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.
בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏
אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:
Loving the @torwestfall cameo
וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.
ההמשך לא מעניין..
עזרה!צאט
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור
אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו
(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)
גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה
ופתחתי חדש