האם זה נראה לכם הגיוני?בינייש פתוח

להוקיר את הרבי מלובוויטש על ידי תמונה של ג'ורג' וושינגטון?
אני לא מסכים איתך עם ההבנה של השלטארץ השוקולד
אבל בכל מקרה לשאלתך, כן.
ג'ורג' וושינגטון הייתה דמות משמעותית בהיסטוריה שעשתה המון.
בהחלט יש מנהגים מוזרים מאוד בקשר לרביחושבת בקופסא
אנשים אומרים "התייעצתי עם הרבי שליט"א דרך אגרות הקודש" כשהוא נפטר לפני כמעט 30 שנה. הדברים האלו עלולים להתדרדר לכת.
בואי ניסחף.. לא יפהחצילוש
גם אני פחות מתחברת לזה, אבל חבל לפגוע במי שמאמין ושואב מזה כוח.. איך הגעת לכת? נסחפת לגמרי
את יודעת שיש מהם שמעלים אותו לתורה?בינייש פתוח
זה כבר ממש שיגעון ואבדן הדעת. העיקר שחב"ד זה חכמה בינה ודעת...
אמנם לא כולם כאלה, אבל מעניין אותי לדעת כמה מהם מבינים שהרבי לא יכול להיות משיח אחרי שמת (פגשתי חבדניק אחד כזה, מעניין האם הוא יוצא דופן...)
מדובר בזרם המשיחי של חב"דחצילוש
וגם כאן אני מאמינה שבקיצוניים שבו. רוב החב"דניקים לא עונים להגדרה הזאת, אבל לעומת זאת שאלות באיגרות הקודש זה כן משהו מיינסטרימי ונפוץ, ואין בכלל מה להשוות בין השניים.
אם זה שלך ואתה לא מתחבר אני אשמח לקבל את זה 🤭פה לקצת
אבל דולר שווה פחות משלושה שקלים וחציבינייש פתוח
אם היית מבקשת כשהייתי קטן זה כבר היה משתלם. בתקופה הזו דולר היה שווה יותר מחמישה שקלים...
וואוו. אין לי מילים. מדהים.פה לקצת
..חצילים
ממש לא בא לתקוף או משו חלילה

אבל אני חושב שלא נכון ככה לכתוב על ציבור שלם שמלא ביהודים יקרים ועובדי ה' צדיקים בצורה מזלזלת. מי אנחנו שנדע מה נכון ומה לא נכון.

גם אם את חושבת שהם טועים אין סיבה לכתוב ככה
אתה רוצה לומר אותו דבר על השבתאים?בינייש פתוח
השבתאים ידועים ומפורסמים ככת שקריתבימאית דמיונות

וואו תנוחי.. מה קורה?חצילוש
...רחל יהודייה בדם
עבר עריכה על ידי רחל יהודייה בדם בתאריך י"ב באלול תשפ"ב 15:15
למה את כותבת בצורה כזו מזלזלת?!
מי שמך לכתוב בצורה כזו ?

אפשר להביע דעה לגבי כל דבר בצורה יפה.

אני לא נמנית על הציונות הדתית ולא חשבתי לרגע לזלזל במנהגים או ברבנים שלו אז למה ככה?!

אני לא מעוניינת עכשיו לפתוח כאן דיון ענייני על מנהג כזה או אחר שהולך אצלנו. בחב"ד.
כאן היה לי חשוב להביע את הרגש.
לא יקרה לך כלום אם לא תדברי בצורה כזו.
זה לא יעשה אותך פחות חריפה או פחות חכמה.

רק תזכרי שאלה ש"אולי כבר מקדשים את המברשת שיניים שלו " הם גם אלה שבגילאי עשרה יוצאים בשיא החום להניח תפילין ליהודים והיו יוצאים גם אם זה רק ליהודי אחד.

שתזכי ללמוד מהאהבת ישראל שיש בחב"ד.
ושנראה כל אחד רק את הטוב אצל השני.
לא התכוונתי לכל חב"דחושבת בקופסא
לא ברור איך בכלל הגעת למסקנה הזאת. התכוונתי לזרם המשיחי הקיצוני שאומר על אדם מת שהוא חי.
הפעילות שלהם לקירוב בהחלט מוערכת, לא אמרתי שום דבר נגדה. אלו שני נושאים שונים לגמרי, ולומר משהו על מיעוט מסויים מתוך קבוצה זה לא לומר אותו על כל הקבוצה.
^^^^^בינייש פתוח
גם אני מעריך מאוד פעילות רבה של חבד
אז חבל שפתחת שרשור שכל מטרתו ללעוג לחבדפה לקצת
לפעמים כדאי לחשוב קצת על ההשלכות של דברים שאנחנו עושים, זה יכול למנוע הרבה שנאת חינם ולשון הרע
די עם זה כברבינייש פתוח
אני רק שואל מה אתם חושבים על המנהג להתייחס בהדרת כבוד לחפץ דומם ששימש רב גדול. שאותו החפץ עצמו מאדיר אדם גוי (כל עוד אתה ממסגר את הדולר במקום לסחור איתו, שאני מניח שזו היתה כוונה של הרב, ולא שימסגרו אותו).
אני לא כזה נחרץ נגד או אפילי בטוח שאני נגד.
וחושבת בקופסא הגיבה על מנהגים אחרים של כמה קיצונים, וכן הגבתי שיש כמה חסרי דעת (ציינתי שלא כולם כאלה)
די נמאס לי שמבינים ממני דברים שמעולם לא אמרתי.
המשיחיסטים לפחות חצי מחבדברגוע
זו תגובה על חב"ד:רחל יהודייה בדם
האם זה נראה לכם הגיוני? | ערוץ 7

ולגבי העניין השני, גם אפשר לא לדבר בצורה כזו על משהו כל עוד את לא יודעת את שורש העניין..
אז תצייני שאת מלכלכת רק על מיעוט ולא על כולםפה לקצת
לא שזה בסדר...
הגזמת..kaparalay
גם אם את מתכוונת רק לזרם המשיחי, זה ממש לא ניכר מדברייך.
זה נשמע כמו זלזול ברבי, בחסידיו, ובמנהג חלוקת הדולרים..
מחזק ומוסיףארץ השוקולד
גם אם התכוונת לתקוף את הזרם המשיחי, למה כה חשוב לתקוף אותם?

באופן כללי, אנחנו נמצאים פה בפורום שבו יש אנשים עם גישות שונות, כדאי שנעריך אחרים מאיתנו ולא נחפש הזדמנויות לתקוף מי שחושב אחרת מאיתנו גם אם הוא טועה.
@חושבת בקופסא
@בייניש פתוח
כבר קדם אותם רבי יהושועמבקש אמונה

בקידוש חפצים ששימש בהם הצדיק

שיר השירים רבה פרשה א' 

"בית מדרשו של רבי אליעזר היה עשוי כמין ריס ואבן אחת הייתה שם והיתה מיוחדת לו לישיבה.

פעם אחת נכנס רבי יהושע התחיל נושק אותה האבן ואמר האבן הזאת דומה להר סיני וזה שישב עליה דומה לארון הברית"

הרי מסילת ישרים בשער הקדושה כותב שעילוי גדול הוא לבריות שהצדיק משתמש בהם

שזה נחשב כאילו עלו למזבח

חס ושלום להשוות את רבי אליעזר ששתי זרועותיוחסדי הים
כספר תורה וכשמת בטל ספר תורה לאדם אחר. במיוחד שרק היה בדור הקודם.
מה קשור.. כל צדיק מקדש את החפצים ששימשו אותומבקש אמונה

לא משנה באיזה דור..

אם הוא הגיע לקדושה וכל מעשיו היו להתקרב לקב"ה אז החפצים שלו קדושים

מאיפה הראיה או המקור?חסדי הים
מסילת ישרים. שער הקדושהמבקש אמונה

אתה לא יכול להוכיח מר' אליעזר בן הורקנוסחסדי הים
ששתי זרועותיו כספר תורה ומשמת התבטל ספר התורה, ומשווים אותו למשה רבינו ובכמה מקומות מצינו שהוא קיבל את ההלכותיו ישירות מסיני. יש אפילו ביטוי בפרקדר"א "יותר מסני".
אז באמת מסתדר המדרש שהבאת מצויין לר' אליעזר. אבל אי אפשר חס ושלום להוכיח לגבי חפצים במקרה אחר.
מסילת ישרים לא חילק באיזה דור ואיזה תיאורים צריךמבקש אמונה

כל צדיק שהגיע לקדושה חפציו קדושים.

תראה אני מבין אחרת ממך. לפי הבנתי אכןחסדי הים
החפץ מתקדש אבל זה רק בשעה שהקדוש משתמש בזה וזה לא קדושה שהוא קביעי וקיימא.

בפשטות לפי הבנתך שזה קדושה קביעי וקיימא, אז לכאורה צריך להיות בזה בעיות הלכתיות להשתמש בזה לדברי חולין, ולא מצאנו דבר כזה בהלכה. גם לא מצאנו שזה אפילו מוגדר כתשמיש מצוה.

גם אם נדחוק ונגיד שיש בזה קדושה וקיימא אמונית ולא הלכתית, אין ענין ביהדות סתם לשמר חפצי קדושה. או שמשתמשים בזה, ולא ברור שמי שלא קדוש יכול להשתמש בחפציו של קדוש, או שגונזים.

כל זה פלפול בדבריך. אבל כאמור פשוט לי מסברא שהמסל"ש מדבר על קדושה בשעה שמשתמש בחפץ, לא קדושה וקיימא.
למה פשוט לך שזה באותו רגע ולא גם לאח"כ?מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י"ג באלול תשפ"ב 13:42

הרי המדרש מספר שהוא נישק את האבן כשהצדיק כבר לא ישב עליה.

וכמובן שאני לא מתכוון לקדושה הלכתית

אלא ששורה על זה קדושה שיכולה להשפיע טוב ורוח טהרה וכו' (כמו שכותב לדוגמא המסל"ש שבעל חיים שהיה נאכל ע"י הכהנים הייתה נמשכת ברכה לכל המין שלו) 

בכל אופן, רציתי להעיר שלקדש את החפצים שצדיק השתמש בהם זה לא שיגעון ח"ו 

^^^^^^^!!!!!!!!!חצילים
אין לך אחד?הָיוֹ הָיָה
לא. יש לך אחד להביא לי? או כמה ;)פה לקצת
איזה חבדניקית בלאי הָיוֹ הָיָה
אחרי כל הזלזול, אני חושב שצריך להסביר את הענייןארץ השוקולד
באופן מכבד בתור משקיף מן החוץ (אני לא חב"דניק אם זה מפתיע פה כמה)
לרובנו יש קרובי משפחה שקיבלנו מהם מתנות קטנות, אם נסתכל על המתנות מבחוץ נגלה שחלק גדול מהמתנות הן לא מאוד משמעותיות ולפעמים יכול להיות שמדובר בדברים קטנים. אבל הן מהוות עבורנו מתנה עם ערך סנטימנטלי שמזכיר לנו את קרוב המשפחה (נניח שמדובר במתנה מסבא/סבתא שנפטרו) ובפרט את הקשר שלנו לאותו קרוב.
אותו רעיון להבנתי קיים כאן, הדולר מהרבי מציין הן את הקשר לרבי שהיא דמות קרובה וחשובה לחב"דניקים ואת הרצון מצידו לקשר עם כל עם ישראל (או מעבר לכך, אני לא בטוח) ולכן זה יפה וחשוב כי לזכור את הרצון שלו לקשר עם כולם הוא דבר מדהים שאנחנו יכולים לקבל ממנו הרבה
נראה לי הגיוניkaparalay
לפחות כמו שלך נראה הגיוני לפתוח כאן שרשור שכל מהותו הוצאת שם רע על ציבור וזלזול במי שלא חושב כמוך..
שוב את עם השטויות שלך??בינייש פתוח
תקראי מה כתבתי פה
האם זה נראה לכם הגיוני? | ערוץ 7
אוף איזה מעצבן לראות שוב ושוב עוד מישהו עם בעיות בהבנה על לשבוני
אם זאת לא פעם ראשונה שלא מבינים אותך וכמה אנשיםפה לקצת
שלא מבינים אותך, אז אולי כדאי לבדוק את ההתנסחויות שלך ואת ההתבטאויות שלך...
לא הגיוני שכולם לא מבינים כל הזמן ורק אתה בסדר.
ברור <צ>בינייש פתוח
אם כל כך הרבה אנשים שומעים שאני רגיש ללקטוז ומבינים שאני טבעוני ומתנגד לחיסונים, כנראה שזה נכון. למרות שהתחסנתי הרבה לפני הזמן ואני אוכל 4 או 5 מנות בשריות בשבוע.
אם כל כך הרבה חברים מהצבא רואים שאני דתי ומבינים שאני מתחתן בגיל 20 עם בחורה שאני לא מכיר, כנראה הם צודקים. ואני עד היום לא מכיר לא את אשתי ולא את הילדים שלי.
שנשיכתן נשיכת שועל, ועקיצתן עקיצת עקרב ט'

מסתבר שיש צורך לחזור על הכלל הכמעט יחידי בפורום - לא מדברים על רבנים מטוב ועד רע.

מי אתם אנשים קטנים שמזלזלים באמונת/צדיקים?

לא חייבים להאמין ולחשוב אותו דבר, אבל לא לזלזל ולא לבוז מעל גבי הפורום.

קודם כל, התמונה של הגוי לא באמת משנה כאן כלוםמבקש אמונה

זה סתם להיתפס לתפל. במקרה יש תמונה של גוי

אין קשר... העניין הוא החפץ עצמו

דבר שני,

אם כתוב "לשמירה ברכה והצלחה" אז זה לא הוקרה אלא מה שכתוב שם.

עכשיו השאלה היא האם צדיק יכול לקדש חפץ עד כדי שיהיה שמירה לאדם אחר שנושא אותו

אם על פניו זה נשמע לי הגיוני, כן

התפקיד העיקרי של דולר הוא אכן לסחור איתובינייש פתוח
אבל אי אפשר לסחור עם דולר ממוסגר ואז התמונה לוקחת חשיבות עיקרית לדעתי
החשיבות העיקרית בו זה שקיבלו אותו מהרבימבקש אמונה

לתמונה במרכז אין שום משמעות.  היא פשוט במקרה נמצאת שם

הוא מבין את זה מצוין.. כל פתיחת השרשור הייתה ללאקולמוס הנפש.אחרונה

טעם ממשי, אין סיבה לענות את זה שוב ושוב..

אז בדקתי את העניין קצת..מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י"ב באלול תשפ"ב 18:07

העניין מבוסס על מה שכתבה הגמרא (במסכת פסחים קיב. )  בעניין אדם שמשחקת לו השעה...

וכתוב שם שכל מי שהיה נוטל פרוטה מאיוב היה מתברך - כיוון ששיחקה לו השעה והיה עשיר בממון זה השפיע גם על הפרוטות שהגיעו לאחרים.  

(וטענה נוספת, כיוון שהרבי נתן אותם לאנשים כדי שיהיו שלוחים או שיתנו לצדקה זה מוסיף גם ברכה רוחנית)

בכל אופן על פי הטענה הזאת

עכשיו השאלה היא, מה היה מצבו הכלכלי של הרבי באותו זמן

מניח שאתה מבין שהתמונה שעל הדולר היא לא האישונפשי תערוג
אבל כיף לך להטריל את הפורום ואת החבד"קים.
יעבור לך שתגדל
העיקר בדולר הוא לסחור איתובינייש פתוח
עד הרגע שאתה ממסגר אותו
קראת מה עניתי לו?בינייש פתוח
את לא מסוגלת לחשוב שאולי מטבע ממוסגר בתמונה כבר לא משמש למסחר ולכן העיצוב שלו תופס הרבה יותר מקום?
אתה נגד וושינגטון כי הוא החזיק עבדים?חסדי הים
אני לא נגדו. אני לא חושב שצריך להאדיר רבבינייש פתוח
ע"י שימוש בגוי.
העיקר במטבע הוא מסחר, עד הרגע שממסגרים אותו.
ובהקשר לעבדות, אני מתנגד לעבדות ומתנגד עוד יותר לאנכרוניזם
צריך לשאול שאלה קודמת ויסודית: מתי התחיל הנוהגחסדי הים
ביהדות לשים תמונות של רבנים בכלל?

בחב"ד זה עוד יותר בעיה כי עושים אותו ממש אמצעי בינם לבין האל.
מה שאתה מצביע עליו זה רק מראה את החוכא ואטלולא שלהם.
דווקא יוסף נמנענ מחטא בעקבות תמונת אביובינייש פתוח
השאלה הבסיסית העיקרית היא האם נכון לקדש חפצים דוממים ששימשו תלמידי חכמים
הוא צייר את זה בדמיון שלו, זה לא אומר שצריך לשיםחסדי הים
תמונה.
אם ציור בדמיון זה טוב אז גם תמונה זה טובמבקש אמונה

אותה כוונה ואותו אפקט - לזכור את הצדיק.

זה שלא בהכרח צריך לא אומר שזה לא טוב לאדם מסויים..

זה נפוץ בחסידויות, סגולות של חפצים שהיו של צדיקיםבימאית דמיונות

וואיייי מה נהיה מהשרשור, מהשאלה... עכשיו לכולם-נפש חיה.
אני לא מגיבה בכוונה
אבל בבקשה
תיזהרו בכתיבה.
תיזהרו במחשבה
תיזהרו שלא יפרשו אתכם לא נכון
זה גם ככה דורש זהירות רבה.
למה להיזהר בכתיבה?בינייש פתוח
מה הבעיה לקרוא ולהחליט שאני שונא חבדניקים שנאת מוות ואז להיכנס בי בכל הכח?
הרי גם אם זה לא נכון, מי שמנהג ככה יכול להיתפס כמי שנלחם בשנאת חינם, גם אם הוא למעשה שונא אותי לחינם...
לא כתבתי עליך אישית אלא באופן כללינפש חיה.
כל אחד ורבו
כל אחד ודעתו
הרי גם ככה
אי אפשר במחי מקלדת להזיז אנשים מדעתם
וזהו. נראלי.

ולגבי זהירות זה כדי לא לגלוש לאיסורי לשון הרע וכו'.
כי אנחנו רוצים שהשיח פה יהיה נעים ומכבדארץ השוקולד
ולא שנפתח פה כתבי שטנה נגד פלוני או אלמוני בצדק או שלא.

יש פה מגוון מסוים של אנשים עם דעות ורקעים שונים, כדאי שננסה להשיג מזה שיח שבו יהיה לנו נח עם האחרים ונלמד מהאחרים ולא נחפש להראות למה האחרים רעים וטוב להתרחק מהם.
הוא היה מחלק דולר לכל מי שבא לראות אותוים...

..קולמוס הנפש.

קצת על חלוקת דולרים, ואולי יובן יותר העניין..

הרבי מחלק את הדולרים בתוספת ברכה..

הדולרים הם הכלי הגשמי שבו הברכה נתפסת.

החלוקה היא של דולרים לצדקה, ובזמן החלוקה, הרבי ב ד''כ נתן את הדולרים בתוספת המילים 'ברכה והצלחה', ולפעמים  אנשים ניצלו את ההזדמנות, כדי לבקש ברכות\עצות וכד' בענייניהם השונים, והרבי נהג לפעמים לתת דולרים נוספים עבור עניינים מסויימים.

האנשים שקיבלו את הדולר, נוהגים בד''כ לשמור את הדולר שקיבלו מהרבי, כדבר קדוש, שהתקבל מידיו הקדושות של הרבי, וטמונה בו ברכה רבה, ואכן יש סיפורים רבים לאין ספור על ניסים שהתרחשו עם הדולר של הרבי [את חלק מהסיפורים האלה ותוצאותיהם, אני ראיתי באופן אישי.]

ובכן, נוהגים בד''כ לשמור את הדולר הספיציפי שקיבלו מהרבי, ולתת דולר אחר תמורתו, לצדקה.

אלה שזכו לקבל דולר מהרבי, פעמים רבות רושמים את התאריך ויום קבלת הדולר, ושומרים על הדולר מכל משמר, 

כמובן שהערך של הדולר הוא רוחני, ולא גשמי, אבל לשם הערכה, דולר של הרבי, במכירה פומבית,  יכול להמכר באלפי דולרים.

כמה ציטוטים מחבד פדיה, מהערך של חל וקת דולרים, שאולי יעזרו בהבנה של העניין.

''עוד קודם שהחל הרבי לחלק בקביעות דולרים באופן מסודר ועיקבי, שיגר הרבי מעת לעת שטרות של דולר לאנשים פרטיים, בתור סגולה לברכה והצלחה. באחת הפעמים הרבי אף הסביר שהדבר מיוסד על דברי חז"ל "כל הנוטל פרוטה מאיוב מתברך", שאפילו סכום קטן - משפיע ברכה על הכסף כולו''

''הרבי הסביר את הנוהג בדברים שחותנו הרבי הריי"צ נהג לומר לעיתים תכופות: "כאשר שני יהודים נפגשים, עליהם לראות שתצא מכך תועלת ליהודי שלישי". הרבי רצה להפוך את פגישתו עם כל אחד ואחד מפגישה סתמית לשליחות מצווה לתת את הדולר או חילופו לצדקה, בכדי לערב כל אחד במעשה טוב עבור אדם שלישי - מקבל הדולר לצדקה. הרבי המליץ לנהוג כך גם במקומות נוספים, ולנצל כל פגישה בין יהודים להוספה בצדקה''

[כשאשה שאלה פעם אחת את הרבי, איך הוא לא מתעייף מהחלוקה, {הרבי הוא יהודי כבן 90, והחלוקות נמשכות לעיתים תכופות 4-6 שעות וכד', והרבי בזמן החלוקה עומד על רגליו, ולא יושב לרגע,} , ענה הרבי, ''כשסופרים יהלומים, לא מתעייפים''.. כל יהודי הוא יהלום בשביל הרבי. אני כתבתי, לא מחבדפדיה, סיפור מפורסם]

''בר"ח אייר תשל"ח חילק הרבי להתלמידים השלוחים למגדל העמק שני שטרות של דולר לצדקה, כשבשיחה שאמר קודם לכן נימק הרבי שזה "כדי לעשות אחיזה בעניינים גשמיים". כשהוכנסה השיחה לרבי להגהה הוסיף בכתב ידו הקדוש על קטע זה מראה מקום לדברי הרמב"ן[11], המבאר שהנביאים היו עושים פעולה גשמית בעת שמתנבאים כדי לתת לנבואה אחיזה גשמית שתבטיח שהיא תתקיים.''

מקווה שעזרתי והואלתי .

בלי לדון במקורות האגדתיים, יצא מזה מכשול חמור מאודחסדי הים
של גזילת עניים, כי הרב מנחם מנדל זצ"ל היה נותן את הדולר כדי לתת לעניים, וזה לא כמו מטבע כסף שיש לזה ערך עצמי אלא הוא כמו שטר והערך שהמדינה או השוק נותנת לו, זה הערך, כמו שספרת שהערך שהדולר שהרב נתן עלה לאלפי דולרים, הסכום הזה שייך לעניים ולא מספיק לתת לעניים רק דולר.
בפשטות יש בזה גם בעיה של נדר, כי גם אם המקבל לא הוציא מפיו, הרב כן הוציא מפיו ולכאורה הקבלה הוא הסכמה לתת את הערך של הדולר שקיבל לעניים.

"והוא רחום יכפר וכו' ".
..קולמוס הנפש.

אני רואה שאתה מאד מתאמץ למצוא את הבעיות ומה לא בסדר, מתחת לאדמה..

אז, 

זה לא כמו מטבע כסף שיש לזה ערך עצמי אלא הוא כמו שטר והערך שהמדינה או השוק נותנת לו, זה הערך,

אין הבדל כיום בין מטבע לשטר.. גם המטבעות כיום, הערך שלהם, אינו מצד עצמם, אלא מה שהמדינה קובעת להם, התערובת מתכת שממנה המטבע עשוי, מצד עצמה, לא ממש שווה משהו, מה שאמרת, נכון אולי ללפני כמות די גדולה של שנים, כשהמטבעות היו ממתכות שוות [זהב, כסף נחושת וכד'] והיו שווים מצד עצמם, לעומת השטרות, שאכן ערכם היה רק בגלל שהמדינה הקציבה להם ערך מסויים [זה לא נוגע לדיון הכללי, רק הערה]

כמו שספרת שהערך שהדולר שהרב נתן עלה לאלפי דולרים, הסכום הזה שייך לעניים ולא מספיק לתת לעניים רק דולר.

אשמח שתשכילנו מאיפה ההמצאה הזו? הרבי חילק דולר לצדקה, ז''א, שאם אני לשם העניין, רוצה את הדולר הספיציפי הזה, לקחתי דולר, מצדקה, ועלי לתת דולר אחר בשוויו, תמורתו, וזה מה שאכן עושים.. 

הערך שיש בדולר מהרבי, אינו פיזי וניתן למישוש, אלא ערך רוחני, ואשמח למקור, מאיפה שאם עושים פעולה כזו של המרת הסכום שניתן לצדקה*  יש לתת את השווי ה'רוחני' ש אנשים מייחסים לשטר, ז''א שהיו מוכנים לדוג' לתת תמורתו סכום גדול של כסף.. 

*ומי שקיבל את הדולר לרשותו, עושה את זה.. לא משהו שגזל ממנו, שכן אז אכן הדין יכול להשתנות.

בפשטות יש בזה גם בעיה של נדר, כי גם אם המקבל לא הוציא מפיו, הרב כן הוציא מפיו ולכאורה הקבלה הוא הסכמה לתת את הערך של הדולר שקיבל לעניים.

כנ''ל, לא הבנתי  מאיפה הצלחת להגיע לבעייתיות בעניין? כי אכן זה מה שעושים, וכתבתי זאת במפורש בתגובתי.

ואגב, אכן מגיעה התנצלותי, אני רואה שהשמטתי את זה בטעות מהתגובה, ואכן רציתי לכתוב שם פרט  נוסף, ובטעות שכחתי לכתבו, הרבי עצמו התייחס  לעניין הזה, והתבטא שאפשר לתת את הדולר או את חילופו, לצדקה.

התכוונתי לכסף בגמרא בניגוד לשטר. לגבי כסף בימינוחסדי הים
זה תלוי במנהג המדינות.

הערך הרוחני מתפרש להמון המון ערך כסף מעשי.
..קולמוס הנפש.

אוקיי. דיברת פה על דולר שרבי יהודה הנשיא נתן?

בהנחה שלא, ודיברת על הנושא של השרשור עד כה, דולרים שהרבי נתן, וע''פ מנהג אמריקה במטבעות שוודאי ידוע לך, אז להערה שלך אין קשר לנושא הנידון, ואולי ניתן לקרוא לזה 'דמגוגיה'?

ב. שוב, אתה מתייחס לדברים שלא חלקתי עליהם, ומתעלם מהדברים שכן שאלתי.

וודאי שהערך הרוחני מתפרש לכסף מעשי.

אבל מאיפה למען ה' הגעת למסקנא שאם לדוג' אני נתתי לך שקל כשליחות לשים אותו בצדקה, ואתה שמת שקל אחר בצדקה, ואת השקל שלי מכרת ב1000 דולר, כי אנשים מאד מעריכים אותי  והתלהבו מהמטבע, מאיפה למען  ה' הגעת למסקנא, שהחובה עליך לתת את ה1000 דולר האלה לעניים?

כרגע לא הבאת מקור הלכתי .. ומה שאני יודע שבמקרה כזה לדוגמא,

הבאתי לך שקל ע''מ לתיתו לצדקה

נתת שקל  חילופו לצדקה

זהו, סיימת את החובה ההלכתית שלך.. 'החלת' את השליחות על מטבע אחר מזה שאני נתתי לך במטרה לתיתו לצדקה, על המטבע שאני נתתי, כרגע אין שום חיוב מסויים לעשו ת איתו משהו, הוא 'חול' גמור, ואתה יכול לעשות איתו מה שאתה רוצה, למכור, או לזרוק אותו לים.

ובסברא הלכתית, אתה צריך לעקם לדעתי הרבה סברות, כדי לאמר שאם מכרת את המטבע הזה, ואנשים שילמו תמורתו כסף, אתה חייב לתיתו לצדקה, ואם לא אתה  ''גוזל את העניים''?! מאיפה הגעת למסקנא המופרכת הזו?

זה דין מאד פשוט, לא יודע למה אתה כ''כ מסתבך מתעקש ומתפתל איתו?

ובפרט, כפי שכבר כתבתי, שהנותן מאשר ואומר במפורש שאתה יכול לתת מטבע זה, או חילופו לצדקה, אז איפה מסתתרת הבעיה שלך?

אולי אפשר לשאול,  אם הבעיה שלך באמת בנושא ההלכתי, או שכפי שנראה מתחילת הש רשור וקודמיו, ההלכה באמת לא ממש נוגעת, הרצון הוא למצוא מה לא בסדר, בחב''ד, ברבי שלה, או בחסידיו, המקום שממנו תצא ההתקפה, כבר לא באמת נוגע, העיקר שהוא קיים, אם זה לא מסתדר, ננסה מכיוון אחר, אם זה כשל, נמצא כבר סיבה אחרת..

זה קצת בולט מדי.. תנסה לפחות לתת הסוואה קלה למניעים..

קודם כל, במקרה הזה לא כי מתלהבים מהמקבלחסדי הים
אלא מהנותן, לכן אפילו ברגע הקבלה מתעלה הערך, אבל זה גם מתעלה אחר כך.
כמעט בכל שליחות רגילה של צדקה, לא מתעלה הערך של הכסף, פה במקרה הזה כן מתעלה הערך, לכן סברא פשוטה שחייבים לתת את הערך.

אני רק מחפש את האמת בתורה שבעל פה בתפילה ל-ה' שיהיו לי סברות ישרות ונכונות.
מה שנכון בעיניי אני מקרב ומה שעיוות אני מרחק.

הרי גם אתה יודע שאפשר לטעון הפוך, שבגלל שבן-אדם כפוף לרבי מסויים או נשיאים מסויימים, הוא כפוף לקבל דעתם וחייב להצדיקם. זה גם אינטרס.

(אני יודע שגם על רבי יהודה הנשיא חלקו.)
..קולמוס הנפש.

''כמעט בכל שליחות רגילה של צדקה, לא מתעלה הערך של הכסף, פה במקרה הזה כן מתעלה הערך, לכן סברא פשוטה שחייבים לתת את הערך.''

א. אני מנסה למצוא בי א ת הכח לענות שוב, על אותה  טענה מופרכת שא תה מעלה..

אדגיש  שוב,  כשהרבי נותן דולר לצדקה, הוא נותן דולר לצדקה, ז''א, את השטר הזה. או את שוויו.

זה המשמעות הפשוטה של הדברים, כל משמעות אחרת היא יותר פתלתלה.

הסברא ה'פשוטה' שלך, לדעתי מאד עקומה, ואני לא רואה צורך להסביר שוב, למה,

כיוון שכבר הסברתי כו''כ פעמים.

בשביל סברא כזו, אתה צריך להביא מקור, אין למה לשלוח אותה שוב ושוב ללא מקור, ולנסות להציגה בתור הסברא הפשוטה, כשהיא אינה כזאת, ואם אחריף יותר, אני לא רואה פה לא 'סברא' ולא 'פשוטה'.

''אני רק מחפש את האמת בתורה שבעל פה בתפילה ל-ה' שיהיו לי סברות ישרות ונכונות.
מה שנכון בעיניי אני מקרב ומה שעיוות אני מרחק.''

ב. זה אחלה שבעולם לחפש אמת.. אבל 2 פרטים חשוב להדגיש במה שכתבת.

1. סברות זה דבר נפלא, אבל גם לסברא שהיא הגיונית ופשוטה, צריך מקור, כשהיא באה לעומת משהו אחר, ק''ו כשה'סברא' באה להיפך מהפשט הרגיל* ואחרים אינם מבינים למה היא 'סברא' ולמה היא 'פשוטה', וק''ו כפול, כשע''פ סברא זו,** כתבת בבטחון מלא מקודם, ש'יצא מכשול', שיש פה עניין של 'גזל עניים', ושם לא כתבת את זה כמשהו שבא מסברא אישית שלך, אלא כאילו זה משהו שידוע ומפורסם לכל, ומוסכם על כולם, ואתה רק מעלה אותו לאוויר העולם..

אני מקווה שאני לא צריך להסביר לך מה ההבדל בין דבר כזה, לבין דבר שבא מהסברא האישית הזו שלך.

* שגם אתה לפי מה שכתבת מסכים, שזה הפשט הרגיל בכל שליחות אחרת של צדקה.

**שוב, סברא, = עניין אישי שלך.. ואם זה בא מה'סברא' שלך, אז מאיפה האומץ לכתוב על בסיס ההשערה וה'סברא' שלך , את התגובה הבוטה והחד משמעית הזו? 

[בלי לדון במקורות האגדתיים, יצא מזה מכשול חמור מאוד - צעירים מעל עשרים]

''מה שנכון בעיניי אני מקרב ומה שעיוות אני מרחק.''

נקודה 2. 

זה פשוט לא עובד ככה ביהדות.. 

אם היית בא לדון על עניינים אבסולוטיים ביושר ופילוסופיה יוונית, אחלה. 

אבל אתה דן פה במשהו הלכתי.. וההלכה, [אולי לצערך], היא לא משהו שנקבע ע''פ מה שנר אה לך, ולא ע''פ מה ש'נכון בעיניך' ולא ע''פ מה שמתחשק לך..

ההלכה נקבעת ע''פ  הלכה, וכשזו המציאות, על כל 'דעה' ו'סברא' שלך, אתה צריך להביא מקור, וכשאין אחד כזה, אז  דעתך ו'סברתך', מתערערים וכאילו אינם קיימים כלל וכלל, ואין מה לנפנף בהם שוב ושוב, כל עוד אותו מקור שיוכיח את הקשר שביניהם למדוב ר, לא הובא.

סוף פסוק..

''הרי גם אתה יודע שאפשר לטעון הפוך, שבגלל שבן-אדם כפוף לרבי מסויים או נשיאים מסויימים, הוא כפוף לקבל דעתם וחייב להצדיקם. זה גם אינטרס.''

אכן, כשאני חסיד של הרבי, ובא אחד ומתקיף, אע''פ שלרבי אין צורך בהגנות שלי עליו.. אני בא ומשתדל לענות.

אין שום בעיה, שיהיה אינטרס בתגובות.

לדעתי גם אין מציאות כזו, שתגובות הם נעדרות אינטרסים, כשאדם כותב שרשור פריקה, זה כי קשה לו, כשאדם כועס, זה כי עצבנו אותו, וכשאדם  מגונן, זה כי הפריע לו.. אחרת אף  אחד לא היה כותב פה כלום, 

ובכן, מה ההבדל, ואם אין פגם באינטרס שגורם לכתיבה, למה ציינתי שיש לך אינטרס ברור  בכל התגובות האחרונות ושבשרשורים הקודמים בנושא?

כי יש הבדל בינינו,

בכל התגובות שהיו ביני לבינך, אני לפחות חושב שהיה בתגובותיי יסוד ברור,

נתקלתי בדבר לא נכון,  מצאתי את הבעייתיות שבו, ועניתי עליו.

עניתי על דברים שאמרת, הסברתי בצורה ברורה למה התקפה זו אינה נכונה\למה טענה זו צריכה הוכחה, וכו' וכו'.

לעניינו של  דבר, כתבתי דברים הגיוניים וברורים, שלא באו מ'חיפוש דברים מתחת לקרקע', אלא כתגובות פשוטות לנושא הנידון..

לעומת זאת, תגובותיך, ניכר מהם שוב ושוב, שהם יוצאות ממקום מסויים לא נכון.

זה לא שבאמת הפריע לך פה העניין ההלכתי, ויצאת לכתוב את תגובותיך, מתוך מניע הלכתי טהור..

וכן לא שבעניין הסוכה, הפריע לך 'עקירת מנהג יהודי' וכן הלאה.

בכל התגובות האלה, ניכרת בעיה אחת,  הפריע לך ''חב''ד''.

וכשזו נקודת המוצא, יצאת לדרכך, ואז לא פלא, שהדיון הזה נוצר..

וכשזו נקודת המוצא, כפי שכבר כתבתי לעיל,  מצידך, לא אמור להיות מחשבה יתירה על מה שאתה כותב, ולא חקירה האם הדבר נכון, העיקר הכתיבה נגד, אם זה  יצא טוב, אחלה לך, ואם לא, לא נורא, ננטוש את השרשור, ונקפוץ פעם הבאה..

ואם תשאל: מאיפה אני לוקח את כל מה שכתבתי עכשיו?

האם חדרתי למוח שלך? איך אני יודע מה מחשבותיך?

אולי תצדק בשאלות אלו, אני לא אסטרולוג, לא מכשף, ולא קורא מחשבות.

אני פשוט מסתכל על  העובדות בשטח.. 

ואני בטוח שאם אתה, או כל מי שקורא את המילים האלה כרגע, יע בור שוב על חמשת\ששת התגובות האחרונות, הוא ישים לב לזה גם כן..

והדיון העכשוי, על ש אלה הלכתית פשוטה כל כך, שאני צריך שוב ושוב לבזבז זמן כדי לבקש מקור לסברא שאתה מנסה לאמר בה, רק יוכיח את צדקת נקודה 2 שכתבתי..

לא מבין מה לא פשוט במה שכתבתיחסדי הים
זה שאין לשטר ערך מהותי אלא השווי של השוק ידוע לך שמבואר בהמון מקורות בגמרא: ב"ק סב, קיז. ב"מ נז. שבועות ד, לז, מב.
זה שכאשר הרב נותן את השטר מתעלה הערך גם פשוט, אז יש בידו שטר ששווה ערך גדול שחייב לתת לעניים.
אז אחד ועוד אחד, לא מנסה לעקם כלל. סברא פשוטה.

יש הרבה טוב בחב"ד ואת זה אני מקבל. יש גם רע ואת זה אני דוחה. זהו.
אנסה לכתוב בקצרה, ותבין מה שתבין.קולמוס הנפש.

השטר של הכסף,  אינו שטר מהסוג שהאשה מתקדשת איתו לדוגמא..

אולי זו המילה שמבלבלת אותך.

זה שטר ממוני, הערך היחיד שלו, הוא כפי שכתבת,  הערך של השוק. ערך כספי שהמדינה קבעה.

כשהרבי נותן דולר לצדקה, צריך לתת דולר לצדקה\שוויו הממוני של הדולר, אדגיש שוב, הממוני בלבד זה יכול להתבצע בדולר אחר, זה יכול להתבצע בכל אופן אחר, ששווה את שוויו של הדולר.

זה הפשט הפשוט.

להגיד שכשהרבי נותן את הדולר, צריך לתת את 'שוויו הערכי'  של השטר,* זה הרבה מעבר לפשט, ובשביל להגיד את זה, צריך הוכחה, מקור, וכו'. שאותם, כפי שראינו, לא הבאת.

*אדגיש שוב,  השטר שמדובר בגמרא, והשטר שאנו מדברים עליו, הם שני סוגי שטרות שונים בתכלית , ו אני לא מאמין שאני צריך לכתוב  את זה בשרשור לאנשים בוגרים פה, זה משהו שלומדים באזור כיתה ד' בבי''ס יסודי.

שלנו = כסף, ממון, או כל מילה אחרת שתשמש אותך. שהערך היחיד שלו הוא ממוני. כפי שהמדינה  מעריכה אותו, ולא כפי שאחרים מעריכים אותו כל אחד כפי דעתו.

של הגמרא = שטר התחייבות, שטר של גט, שטר של מכירה, וכיוצא בהם. ששם, הערך הכספי של השטר מצד עצמו הוא כלום, והכל נמצא בערך ה'רוחני' שלו, היותו עדות על מכירה,  גירושין, וכיו''ב.

ואני לא מאמין שבאמת הייתי צריך להסביר את זה.

לצערי לא זכינו לראות את הטוב שאתה אוהב בחב''ד, ולגבי הרע, נראה שאתה מאד לא אובייקטיבי.. 

וה'רע' שאתה לא אוהב, עד כה, אחרי שנמרחנו כה הרבה זמן על הנושא, לא זכה להוכחה אחת ברורה, שקשורה לנושא המדובר, וקשורה למקור שממנה בא נסיון ההוכחה.

אמנם אתה פחות בנושא, ויכול להסכים עם כמה ב ש רשור פה, ונוכל להתווכח על זה בהזדמנות.. אבל כשהגענו פה לגמרות.. לשטרות.. ולאי הבנה מעוררת הרחמים של הגמרא שמצוטטת בתגובה זו

גם אעיר לפענ"ד אחת מהסיבות המרכזיות למנהג שלא - צעירים מעל עשרים

ראיתי כבר צורך לתייג אותך

@נשמה כללית

מהגמרות שהבאתי רואים ששטר לא נקבעחסדי הים
על פי המדינה אלא על פי הערך שלה, מה שאנשים בשוק משלמים. מדינה יכולה להשפיע אבל בסוף השוק קובע. תסתכל בגמרות.
פה אין לחתיכות הנייר האלה שום שווי, אלא על פי החלטת השוק.
אתה גם הסכמת אתי ופתאום אתה משנה דעתך.
המדינה קובעת שווי של כסף שטר על פי השוק. אתן לך דוגמא פשוטה הדולר עולה ויורד ביחס לשווקים בעולם. זה לא שווה אותו שקל ולא אותו יורו. לכן טעות גמורה להגדיר את זה ככסף או כלשונך שטר כסף.
גם בשטרות בזמן הגמרא, אין דבר כזה שטר כסף, אפילו אם כתוב עליו שפלוני חייב לפלוני מנה ופתאום מגלים שרבי גדול כתב את השטר הערך עולה ממנה.
זה עולה פשוט מהגמרות שהבאתי.
אם תרצה אאריך בזה אבל חשבתי שמספיק לך עצם ציון המקורות.
או אה..קולמוס הנפש.

פ תאום ר איתי א ת הודאו הזה..

לפי הודאו, יש אצלו 62 דולר מיותרים בש בילו מהרבי..

אפשר ללכת לבקש 

מיוחד: כשיהודי ביקש מהרבי 138 דולרים...

@פה לקצת

חח נראה לך שזה עדיין אצלו? בטוח הוא כבר חילקפה לקצת
בטח רצו אליו מלא חסידים מיד כשיצא..קולמוס הנפש.

גם אעיר לפענ"ד אחת מהסיבות המרכזיות למנהג שלאחסדי הים
הזכירו.
כידוע הרב מנחם מנדל זצ"ל רצה לפעול שיהיה מלך המשיח.
אחד הדברים המרכזיים של המלך שהוא שולט על המטבע ו"טבעו יוצא בכל הארצות".
כמו שפוסק הרמב"ם על גדר מלך ש'דינא דמלכותא דינא':
"במלך שמטבעו יוצא באותן הארצות, שהרי הסכימו עליו בני אותה הארץ וסמכה דעתן שהוא אדוניהם, והם לו עבדים. אבל אם אין מטבעו יוצא, הרי הוא כגזלן בעל זרוע, וכמו חבורת ליסטים המזוינים, שאין דיניהן דין. וכן מלך זה וכל עבדיו כגזלן לכל דבר." (הלכות גזלה ואבדה ה, יח')
וכמו שאמרה אביגיל לדוד: "אמרה לו עדיין שאול קיים ולא יצא טבעך בעולם" (מגילה יד ע"ב)

כמובן אני מתנגד לכל הקטע של המשיחיות שהתפתחה בליבוביץ אבל זה ברור שהרב רצה לפעול למען זה בכמה דרכים.
..קולמוס הנפש.

אני גר בחו''ל.. השעה פה די מאוחרת בלילה, ואני עייף מאד, לכן א בקש את רשותך, ללכת לשון, לה אזר בכוחות מחודשים, [שמאד נצרכים למראה תגובותיך]

ולענות לך על התגובה הזו מחר.. 

בחייאת, אין לי עצבים,  ואני מתנצל על הסגנון, עד עכשיו כתבתי מאד יפה לדעתי..

אתה באמת מביא את הגמרא הזו כהוכחה למה שאמרת לפני הציטוט?

למען ה'? זה פשט כ''כ עקום של הגמרא. ..

לא הבנת את הגמרא כראוי, ואתה מנסה להביא אותה כהוכחה וכניגוח למשהו..

אנסה לענות מחר, למרות שזה באמת מרגיז שצריך לבזבז על זה את הזמן..

תנסה לפתוח את הגמרא בינתיים, במקור, עם רש''י , עם פשט ג מרא, ותגיד לי מחר, אם למען ה' יש קשר בין מה שניסית להגיד, לבין הגמרא הזו.

לילה טוב..

מהרש"א חידושי אגדות עבודה זרה ב ע"ב:חסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך י"ז בתשרי תשפ"ג 06:35
"שטבעה יצאה בכל העולם. יש לפרש כמשמעה שמטבע שלה יוצאה בכל העולם שכן דרך המלכים שמטבע שלהם יוצאת עד מקום ממשלתם ופוסל הישנות".
ואם תתחיל לחלק בין הגמרות, שניהם מדברים על אותו לשון וענין, ור' יעקב קמינצקי בספרו תתן אמת ליעקב לא מחלק.

וכבר ה'קרית מלך' על הרמב"ם מביא את הגמרא הזאת בדיוק כמו שהבאתי.
...קולמוס הנפש.

אין שום בעיה בגמרא שם, שת ורצה על ידי זה שהבאת את הגמרא פה..

ואין צורך  להפגין בקיאות, ו להביא מלא מקורות, שבכולם יש את אותה בעיה, שלא הבנת אותם כראוי..

ואמקד אותך, מה פירוש המילים ''שמטבע שלה יוצאה בכל העולם''​​​​​​​?

טוב. אם אתה מבטל ככה את הבנתם של ר' יעקבחסדי הים
קמינצקי ואת של ר' חיים קנייבסקי בעל ה'קרית רב' שיש להם מקור במהרש"א. זה עצוב.
לא שאתה חייב להסכים להבנתם אבל אי אפשר להגיד שאין מקור. מה גם שאם הרב מנחם מנדל היה אומר כך היית מקבל בזרועות פתוחות, כי זה אכן מתאים לשיטת המשיחיות שלו.

הענין ב"כל בעולם" שהכלכלה תשלוט במרחב רחב של העולם.
..קולמוס הנפש.

לא טענתי שהם לא הבינו כולם..

המהרש''א צודק, וכנראה שהם כולם צודקים.. רק מהפרשנות שלך, הבנתי שאתה לא הבנת את  הגמרא, וממילא כנראה גם אותם..

והנסיון  שלך להביא  את הגמרא הזו ואותם כהוכחה למה שאמרת, הוא מגוחך.. כי לא הבנת מה הם אמרו, וההבנה שלך שלפיה ניסית להביא את טענתך, מגוחכת.

ולגבי ההסבר שלך בסוף, לא יודע אם שמת לב, אבל לא ציטטתי רק את המילים ''בכל העולם'', אלא ציטטתי עוד כמה מילים, משפט שלם. שאותו לא הבנת נכון, וההבנה שלך בו מאד עקומה, ומשום מה התעלמת משאר המילים שציטטתי, בחרת לפרש רק 2 מילים מתוכו..

נשאיר לקוראים את ההחלטה אם זה נעשה במכוון..

במשפט הזה נ מצאת נקודת התו רפה, וחוסר ההבנה שלך ב דבריהם של הגמרא, הרב קמינצקי, הרב קנייבסקי, והמהרש''א.. ומנקודת אי ההבנה הזו, גלשנו לדיון המוזר הזה..

פשוט רוצה שזה יהיה בסוף השרשור.קולמוס הנפש.

אומר את האמת @חסדי הים.

וזו תשובה לתגובות הא חרונות שלך.

כל הטרחה בכתיבת התגובות אתמול, לא נועדה עבורך, כי לא חשבתי שתשתכנע\תבין מה התכוונתי, והשתכנעתי בזה מתגובה לתגובה שלך.

לעמוד ולהסביר דברים כה פשוטים, כתגובה לך בלבד, זה מיותר, וטרחה גדולה מדי.

התגובות שטרחתי לכתוב אתמול, נועדו בשביל משהו אחר.

בשביל ה'קוראים הסמויים' שקיימים בכל שרשור, אלה שקוראים את כל התגובות, אבל לא מגיבים.

ואף שלא היה הרבה תוכן בדברים שכתבת, כשמשהו כותב גם דברים בלי תוכן, אך הם נש ארים ללא מענה, ישנם כאלה שעלולים להשתכנע, ובשבילם כתבתי את התגובות שלי.

עכשיו כבר אני חושב שאף אחד מהם לא ישתכנע מהדברים שכתבת, עניתי בצורה ברורה ביותר.

והשרשור הזה כבר חוזר ונע על אותו ציר שוב ושוב, ואני לא רואה תועלת בחזרה על תגובותיי.

אז אני חושב שאסיים כאן, אין תועלת בהמשכת התגובות, לך הם מסתמא לא יעזרו, ולאחרים אני חושב שעזרתי כבר.

יחי, וכל טוב..

אני כתבתי את האמת ואסור לכלוא את האמת בשוםחסדי הים
מצב. ואדברה בעדתיך נגד... (השמטתי בכוונה) ולא אבוש".
לא אכפת לי אם אף אחד לא השתכנע, אני את שלי עשיתי למען ה'.

יש לי גם כח/גרעון להיות חריף ועוקצני והתאפקתי לא להפגין בשרשור ולענות לענין. (הלוואי שהיה פורום כזה שהיה מרחב לזה, כמובן עם כבוד בסיסי אבל יצירתיות של חריפות ועוקצנות ברוח טובה)

{תגובתי האחרונה לשרשור זה}
..קולמוס הנפש.

רק ראיתי צורך לענות על זה.

''יש לי גם כח/גרעון להיות חריף ועוקצני והתאפקתי לא להפגין בשרשור ולענות לענין.''

באמת כל הכבוד, רציתי לכתוב את זה בכללי, יפה מאד שלא נגררת לעוקצניות וכו', ואני כותב את זה בשיא הרצינות, ובלי ציניות.

זה קשה שלא להגרר, והצלחת, כל הכבוד!

הגשמת חלומותאשר ברא

האם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?

לדוג'-

ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.

לשדך רק אם כבר נשואים..

וכו'.

לא, ומבחינתי זאת נקודה חשובה.אני:)))))
כן, בוודאי - כפי שהגדיר היטב שלמה המלך:פ.א.

א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:

ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:

ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:

ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:

ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:

ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:

ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:

ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:

ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:

י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:

יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:

>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!

השאלה אם מה שנראה בעינייאשר ברא
כמו זמן מתאים ובעיניי אחרים לא, אמור להשפיע?
הזמן המתאים הוא בהחלט אינדיבידואליפ.א.
גיל הנישואים הוא דוגמא מובהקת לשוני לזמן המתאים בין מגזרים שונות, בין אורחות חיים שונים.  
שלמה המלך לא מדבר על חלומותLavender

לכל דבר יש את הזמן שלו

אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.

ג

אם לכל דבר יש את הזמן שלו, ויש דברים שיותר תואמיפ.א.
גיל - אז ברור שהגשמת חלומות כן עשויה להיות תלויה בזמן או בגיל…

(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל…   לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)

אני חושבת שהגשמת חלום תלויה אך ורק בכוח הרצוןLavender

אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו

יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.

יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...

ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.

ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי

ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!

ממה שאני רואהאני בעצמי זה

ככל שהגיל גבוה יותר -

קל יותר להגשים חלומות.

כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות

והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל

אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים

וודאיאשר ברא
השאלה האם מלכתחילה אדם ימנע מעצמו?
למה שימנע?אני בעצמי זה
להפך
אני נתקלתיאשר ברא

באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.

אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..

הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..

ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה 

אוי..אני בעצמי זהאחרונה

מסכים איתך לגמרי,

וחבל שככה הורידו לך.

(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)

ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר 

מתחיל עבודה חדשהאריק מהדרום

יום ראשון שלי בעבודה.

השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.

הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום

בהצלחה רבהזיויק
בהצלחה! מאחל שכישוריך המקצועיים והחברתיים יצעידופ.א.
אותך מעלה ותצליח ותתקדם!
בהצלחה!משה
ושיהיה מוצלח גם לך וגם למנהלים שלך.
אבל קודם כל..לך!נחלת
זה בא ביחדמשה

מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.

בהצלחה!פשוט אני..
ו... למה צריך מזומן בשביל לעלות על מונית?

איך משלמים במוניות בימינו?יעל מהדרוםאחרונה
בהצלחה רבה!שלג דאשתקד
קורה שאנחנו מפספסים ויוצאחם קצת צולעים. ההצלחה טמונה ביכולת להתעשת ולחזור מהר לעמוד על הרגליים.
המון בהצלחה!!!ארץ השוקולד
באסה על ההתחלה הזו, מקווה שיצאת בכך ידי חובת ייסורים אם הייתה חובה כזו.

מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.

בו"ה!אשר ברא
מחכים לשמוע איך היה...
אם אפשר ללמוד חוסן ממישהו כאן זה אתהנקדימון

זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.

לכן אני לא דואג לך שיהיה לך בהצלחה רבה!

חוסן? מאן דכר שמיה?אריק מהדרום
...ל המשוגע היחידי

אני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה

זה נותן מחשבות על החיים

כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום

כל אחד עבר וצמח

איפה אני יהיה עוד 10 שנים?

מכניס אותי קצת לעצבות על החיים

(יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים)

נכון מאודאני:)))))
ובמיוחדל המשוגע היחידי

שעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי

אז עוד יותר מרגיש ככה

..אנימהאחרונה

נראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם.

מכירה את הרהורים העצובים.

דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים.

דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך.

אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo

מדדים להצלחה באופן כללי

בריאות הגוף/ הנפש

איכות השינה

שלוות נפש

בטחון עצמי

אהבה עצמית

ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו

מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים

לקום לבוא לעבודה בכיף

לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)

ועוד

בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויק
אז איך הולך בינתיים?
אמoo

מדדים הם פר יעדים

אלה היעדים שלי

אני בינתיים בדרך הנכונה 

נראה לינתקה

שאדם מצליח להזדהות עם דמות או רעיון שמתאימ\ה לו 

ולהצליח ליישם אותה

תסבירזיויק
אח שלי קבל את זהנתקה

קבל את זה כמו שזה

דוגמא אישית 

אין לי איך לעזורך

שבוע טובנתקה
היום הבנתי ששמחה והסתפקות במה שיש זה העיקרארץזיתשמןודבש

כל השאר לא שווה באמת, זה אחיזת עיניים.

מנסה לעבוד על זה

מקסיםזיויק
... וְאַל תַּאֲמֵן בְּעַצְמְךָ עַד יוֹם מוֹתְךָאלעזר300

השאיפה היא להצליח לפעול טוב ככל יכולתנו בכל מצב שאנחנו נקלעים אליו.

אין לי שום ביטחון שאצליח להמשיך כך עד סוף ימי, אבל כל עוד אני יודע שהשתדלתי כמיטב יכולתי, אני רגוע.

לדעתיעוד מעט פסח

להצליח לשמוח במקום שיש לי, ובו זמנית לרצות להתקדם ולהשתפר.

שהדחיפה קדימה לא תבוא מתוך מרמור, אלא מתוך רצון להגדיל את האור.

לא יודעת אם זו 'הצלחה', אבל זו השאיפה שלי. אני די שם, ברוב התחומים, לצערי עוד לא בכולם. עובדים על זה...

נפלא!נחלת
רק על עצמי לספר ידעתיאני בעצמי זה

שאפשר לומר שהגעתי ל'מסלול', אני עובד כבר כמה שנים בחברה יציבה, ובתפקיד טוב.

אבל עכשיו כבר יש הרהורים,

אולי לעבוד פחות כי זה בא על חשבון המשפחה.

לפעמים יש רצון שכזה שיפטרו אותי..

קיצור, החיים מורכבים.

וכל 'פסגה' שמגיעים אליה היא רק נקודת מחשבה למקום הבא שיהיה

יפהזיויקאחרונה
קצת מקוממים אותי...אלעזר300

משפטים של "שתיקה היא לא נייטרליות, היא עמדה".
כמה חזק אני אמוק לצעוק בשבילך?

"גיניתי במשרד" ~ אורי אורבך, שם שם

מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה

אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה

בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני

זה היה הגיל 😉

יואווהרמוניה

זה מצמרר אותי.... 

אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)

בכרטיס שלךרקאני

כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז

לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈

בגדול הגעתי לכאן בקורונה

גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה

הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. 

אז יש לנו אותו ותקרקאני

רק שאני עשיתי הפסקה באמצע

וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה

ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח

אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז

היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב

הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ

כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניה

אני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים

@חידוש

אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי

(מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה)

גם זוכר..אנונימי 14אחרונה
אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender

תפסתי מספר הראשונה

וכן, לצערי עדיין ערה..

מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
חשבתי על זהחתול זמניאחרונה

מה לגבי אוגרים סוריים?

הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני

משתתף בפורומים כולם

אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה

לא צריך להסתיר

או להתבייש

זה רגש לגיטימי

הרצון לברוח לפעמים

ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו

הוא יכול לעזור

תודה!נחלת

פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...

מאז אני פוחדת.....

לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
מי ער?ל המשוגע היחידי

הייתי חייב

רקאני

אני ערה

לא ברור איך ולמה

כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻‍♀️אשר ברא
כנראה הרעב משפיע פה על השינה?