איפה יכולה למצוא מישהי שעוברת את מה שאני עוברת?ידי זהב
עבר עריכה על ידי ידי זהב בתאריך י"ג באלול תשפ"ב 05:47
בכל תחום ,קושי או צרה יש חברה או שכנה או משפחה שאפשר לשתף ולמצוא חברה לצרה שמבינה במאה אחוז מה את עוברת... חוץ מתחום אחד שלפחות בציבור החרדי -לא מדברים עליו! חיי אישות.
אני רוצה לדבר עם מישהי שעברה את שנות נישואיה הראשונות ללא יחסי מין מצד הבעל. זה מה שאני עוברת. רוצה לבכות ושיבינו אותי באמת. לא בצורה פסיכולוגית. כי פשוט זה צורך אנושי.
אמרו לנו מלא פעמים; עוד זוגות עוברים את זה וכו' אבל קשה לי להאמין,אני מרגישה כאילו אני היחידה שנשואה לאחד שלא מצליח לבצע... ותאמינו לי, זה לא הרגשה טובה.

אשמח לשמוע אם זה קורה לעוד זוגות?

נשואה יותר מ- 4 שנים, בשנה הראשונה לא קיימנו כלל את המצווה כי בעלי פשוט לא הצליח, כדורים לא עזרו. כרגע בטיפול, מעט מתקדם, הכל יושב אצלו על בסיס רגשי.

אני כרגע במשבר, חושבת על גירושים, אבל לא מסוגלת באמת. רק צריכה קצת עידוד ותגידו לי שאני צדיקה וחזקה.
מה זה חזקה, להיות נשואה יותר מ 4 שנים במצב כזהדי שרוט
זה לא מובן מאליו. זו גבורה, לא חוזקה.

אני חושב שאת צריכה לחשוב עם עצמך *טוב טוב* לבד, בלי רעשי רקע האם גירושים על בסיס הנושא הזה שווים באמת?
בסוף, הנושא הזה הוא מאוד ריגשי אבל לפחות האקט עצמו הוא טכני. ואם הרגש והנפש בין שניכם עובד טוב, האקט הטכני יהיה לכם חסר וזה מצער מאוד אבל תוכלי למצוא תחליף לאקט הטכני כמו למשל שימוש באביזרים בשבילך, או לעשות לבד. את כל זה אפשר לעשות בהכוונה של אנשי מקצוע חרדים ודתיים שמתמחים בדברים מהסוג הזה.

את תוכלי להתבאס ולהצטער על זה שנפל בחלקך באופן מיקרי ביותר(או השגחה אלהית אם תרצי) לחיות לא בצורה המושלמת של יחסים מלאים אבל עם תחליף שקצת יוכל לעזור לך. אבל יש גם דרך אחרת.

את יכולה לנסות "לקבל את הגורל" כי זה פשוט חוסר מזל כמו שלהבדיל חס וחלילה חס ושלום הורים שמת להם הילד. או כל מקרה מצער אחר.

דבר נוסף. וסליחה אם זה ישמע מלחיץ.
הייתי בודק אפשרות של משיכה לגברים. סיכוי לא גבוה שזה אכן זה. אבל לבדוק. לא סתם לשאול. כי אם זה זה הוא עשוי להתבייש. לבדוק יותר לעומק.

אבל גם תיזכרי, לפעמים גם גירושים זאת לא מילה גסה. זה שזאת מילה גסה בציבורים מסויימים, לא אומר שזה *באמת* מילה גסה.

מעבר לכל זה, אין ספק שאת בהחלט ראויה להערכה רבה על הניסיון להיאחז בנישואין בכל מחיר.
תגובה תמוהה מאודלמה לא123

בעיקר ההתחלה שלה

אתה היית מסוגל לחיות ככה?

סליחה ועם כל הכבודיהודה224
כנראה שיש הרבה יותר נשים בעולם במצב של הגבר שלה
ההחלטה היא שלה בלבד אני לא מתערב לה.
אבל יש גברים שמתמודדים עם יותר מ4 שנים שנשותיהם לא רוצות ולא מעונינות התפועה הזו נפוצה אצל יותר נשים מגברים
אני חושב שאם הכל בסדר מסביב ואין בעיות אחרות כדאי מאד למצות עד הלשד את עניין הטיפול ולא להגיע למצב של גירושין מזה
יש הבדללמה לא123

בין חוסר מוחלט מתחילת הנישואין לבין נישואין שהתחילו לרוב בטוב ומשהו השתבש אחר כך

ולמה תמיד להביא כל נושא בפורום למלחמת מינים?

אם גבר היה כותב אותו הדבר, הייתי עונה לו גם כן ככה

להיגד לאישה להשלים עם המצב? זה לא נורמלי

הוא לא אמר להשלים עם המצב.יהודה224
הוא דיבר על פירוק החבילה.
וכתב תגובה מאד יפה ומאוזנת
הוא לא כתב לה להמשיך לחיות כך
אני חי עם דברים אחרים קשים בזוגיות.די שרוט
לא בדיוק כמוה אבל קצת דומה.
זוג שמת להם ילד או צרות אחרותידי זהב
מקבלים תמיכה מכל העולם.
וגם אין מה להחליט בנושא...
לא שאני משווה את הצער, אבל
פה אני לבד במערכה.
מתלבטת כל הזמן האם להתגרש.
התמיכה שהם מקבלים במחילה שווהדי שרוט
לת**.
הורים שמת להם הילד יעדיפו לוותר על כל התמיכה שבעולם רק שיחזירו להם את הילד.

אבל הדוגמא הייתה פשוט על המשקל של להשלים עם החוסר הספציפי הזה כמו כל דבר של חוסר מזל בחיים. אם כל שאר הדברים שלכם תקינים כמובן.
אני חושבעולו
שאסור לוותר ולהשלים כאן וזה לא דומה.
חדר מיטות הוא המקום עמוק ביותר של הזוגיות והמעשה אינו מעשה טכני אלא שיא האינטימיות רגשית וגופנית ביחד.

בתור אבא לילדה עם בעיות גנטיותיהודה224
רוצה לעדכן אותך שהקושי הוא עצום גם נפשי וגם פיזי ברמה שאין לאנשים רגילים ברמה שאין לאנשים רגילים תפיסה בכלל.
זה מגיע לרמה שהיום אני בהחלט אוכל להבין זוג שיחליטו ה' ישמור להפיל בהחלט אבין אבל..
לא אסכים.
חיבוק גדול, זה באמת לא פשוט בכללבארץ אהבתי
לפני הכל אני רוצה להזהיר אותך משיחות בפרטי. את אף פעם לא יכולה לדעת מי מאחורי המקלדת, ויש אנשים שמתחזים, כותבים יפה וכאילו רוצים לעזור, אבל בעצם רוצים לנצל את המצוקה שלך.
(את יכולה תמיד להסתכל בכרטיס האישי, ולראות הודעות קודמות של מי שכתב לך. אם זו ניקית פעילה, עם לפחות 1000 הודעות, ואת רואה מההודעות שלה שהיא נראית אמינה, אז אפשר פחות לחשוש, אבל עדיין כדאי תמיד להיות זהירה. בכל מקרה של ספק, כדאי לפנות למנהלי הפורום).

אני חושבת שאם תכתבי בפורום הריון ולידה תקבלי יותר מענה מנשים.

וממליצה לך גם לפנות למכון פוע"ה למענה הנשי בשעות הערב (בין 20:00-22:00 יש נשים שעונות שם שהתמחו בנושאי אישות שיכולות ממש לעזור. גם בתמיכה נפשית, וגם בהדרכה למעשה, לפי הצורך שלך). 02-651-5050

וחיבוק על הקושי...
אני בטוחה שזה לא פשוט בכלל. ובטוחה שאת לא היחידה. אבל זה באמת קשה להרגיש כל כך בודדה
וואו, וואולמה לא123

את חייבת להיות חזקה, כי אישה אחרת היתה פשוט בורחת

את גם מקבלת טיפול?

אם לא, תפני בהקדם, גם בשביל תמיכה וגם בשביל לדעת איך לחזק את בעלך ,כי הרבה פעמים לחץ סמוי ואכזבה ממך יכולים מאוד להשפיע על הביצועים שלו, אפילו בלי שאת יודעת

לכן אני ממש ממליצה ללכת למטפלת טובה

אני מחזקת אותך ומתפללת בשביל שניכם שתצליחו

אין עליך

זה מדהיםעולו
הכוחות נפש שלך, כל פעם לנסות ולהתאכזב.
את ממש חזקה צדיקה

בתור מי שלא הצליח בחודשים הראשונים של הנישואין, זאת הרגשה מאוד מאוד קשה לגבר
הרגשתי דפוק
לא גבר
חששתי משהו אולי מקולקל אצלי
וזה מצב של הביצה והתרנגולת.
הלחץ שלך נהיה בלתי נסבל ובצדק וחרדת הביצוע שלו הולכת ומתגברת.
אני חושב שאתם צריכים אולי לעבור טיפול ביחד.
זה מסע אבל זה משתלם
תודה, אנחנו בהחלט בטיפולידי זהב
הבעיה שהלכנו לאנשים לא מקצועיים שרק החמירו את המצב, לפחות אצלי, המטפל הקודם נתן לי הרגשה כאילו אני סתם לוקחת את זה קשה... וזה ממש פגע בי... עכשיו אנחנו אצל מישהו מ'רותם' מכון מקצועי ממש. הבעיה שכל הקושי הזה דופק אותי מעוד כיוונים- קשה לי להרדם בלילות, אני סחוטה וחסרת מוטיבציה, ירידה רוחנית ,כעס פנימי ועוד... גם כל המערכת של יחסי מין מכבידה, בגלל שזה מאכזב, את שנינו.
ההרגשה לגמרי מוכרתשואל כדי ללמוד
וכל הכבוד לך ממש על ההתמודדות ומה שעוברת.
ממש כל הכבוד

מצויין שמצאתם מקום טיפולי חדש ומתאים לכם יותר, זה כל כך נצרך בטח אחרי המטפל הראשון.
ובכלל, כל הכבוד לשניכם שאתם מטפלים בזה ולא מוותרים. רק על זה מגיע לכם שאפו.

ואת ממש לא לוקחת את זה סתם קשה, זה באמת קושי מטורף, אמנם מכיר מהכיוון השני, אך קושי הוא קושי.
שתזכי בזכות הטיפול להתקדם ולראות טוב.

אולי לאור התיאור שלך בסוף לקחת גם טיפול אישי לחיזוק עצמי שלך. ניסית?

ולחלוטין אין לך מה לכעוס על עצמך. להיפך, תעריכי את עצמך על כל מה שעוברת, שמנסה, שמתאמצת.

ובעניין האכזבה, כן, זה מאוד קשה. אין לי מה לומר חוץ להמשיך לנסות, לחפש פתרונות, לא להתייאש
איזה יופי שאתם בטיפול טוב! זה הכי חשובמיקי מאוס
בעז"ה שהטיפול יצליח ותצליחו להנות מיחסי המין
אני באמת מאמינה שטיפול טוב יכול לעשות פלאים, אולי יעודד אותך שאתם לא היחידים עם קשיים
ושאפשר להיבנות מזה בעז"ה

תנסו להתמקד בטוב ולתת לטיפול הזדמנות

וקצת יותר בנושא הספציפי- את כאישה יכולה להנות מאוד מהיחסים גם כשהקושי הזה עדיין נוכח, מניחה שזה גם יעלה בטיפול אבל אפשר לנסות להתחיל מכאן זה יכול לשחרר חלק מהקושי הזוגי

ולגבי תמיכה - ממליצה לך להסתכל בתכנים של אפרת צור, יש לה קורסים מפגשי זום גם ואפשרות לייעוץ טלפוני. היא מתעסקת המון בנושא הזה והתפיסה שלה רואה בקושי כזה הזדמנות גדולה לזוגיות יציבה ועמוקה יותר בעז"ה

בהצלחה!
וואו מטורף. סובלת הרבה בשביל בעלך.נשוי+
מדהים כמה אנשים סובלים ולכל אחד יש את החבילה שלו. מאוד מעודד למצוא תמיכה ע"י אנשים שחוו כאב דומה אך אי אפשר להשוות ולהסיק מסקנות כי לעולם זה לא יהיה אותו המקרה והמידע יהיה חסר.
לכן יהיה כדאי באמת ללכת לטיפול מקצועי אבל רק למישהי שאת מתחברת אליה. ושכמובן לא מובילה להחמרה.

את סובלת מאוד וכואב לקרוא את השורות.. נראה שהחלטת שאת לא רוצה להתגרש (וזה די מובן והגיוני) וכמובן חסרים הרבה פרטים שרק את מודעת להם.. אולי תשאלי את עצמך (הייתי שואל גם את המייעצים כאן) - מה היית מייעצת לבת שלך אם זה היה קורה לה?

וואו מטורף. סובלת הרבה בשביל בעלך. הרבה הערכה!!נשוי+
מדהים כמה אנשים סובלים ולכל אחד יש את החבילה שלו. מאוד מעודד למצוא תמיכה ע"י אנשים שחוו כאב דומה אך אי אפשר להשוות ולהסיק מסקנות כי לעולם זה לא יהיה אותו המקרה והמידע יהיה חסר.
לכן יהיה כדאי באמת ללכת לטיפול מקצועי אבל רק למישהי שאת מתחברת אליה. ושכמובן לא מובילה להחמרה.

את סובלת מאוד וכואב לקרוא את השורות.. נראה שהחלטת שאת לא רוצה להתגרש (וזה די מובן והגיוני) וכמובן חסרים הרבה פרטים שרק את מודעת להם.. אולי תשאלי את עצמך (הייתי שואל גם את המייעצים כאן) - מה היית מייעצת לבת שלך אם זה היה קורה לה?

לא פשוטהיום הוא היום
אולי המטפל או המטפלת שלכם יוכלו להשיג לכם מספר של אישב דומה שמוכנה לשתף את מה שעבר עליה
ארבע שנים. מוזר ומוגזם ביותרהעני ממעש
ואיך תגובה כזו מקדמת אותה??מיקי מאוס
כשיש קושי בתחום כזה רגיש ומורכב זה נורמלי לגמרי שזה לוקח זמן... לצערנו עוד יותר אם הם נפלו בדרך על טיפול לא מוצלח

זה לא מוזר ומוגזם. זה עצוב ומתסכל ומעורר השראה
ארבע שנים? ריסט וניעור טוטאלי. לא זלזלתי.העני ממעש
הם בטיפול...מה אתה מציע? שוק חשמלי?מיקי מאוס
אולי את צדיקה וחזקה אבל את כנראה לא מתנהלת נכוןהמאור הקטן

קודם כל את צריכה להיות מעורבת בעצמך ולהבין מה המקור הרגשי שגורם לחוסר ההצלחה של בעלך.

סיבות אפשריות:

- לא נמשך לנשים

- נמשך לנשים אבל לא אליך

- א מיני

- טראומה או פגיעה במינית

חשוב מאוד שתביני את הסיבה לעומק כיוון שיש דברים שהם ברי פתרון וישנם דברים שלא, ואין שום מעלה בלהיות קורבן בחיי הנישואין, ולעיתים הגבורה היא דווקה להתגרש.

דבר שני את גם צריכה טיפול עם עצמך. את בסוף צד בעניין שקשה לו, אבל את צריכה להגדיר את הקושי שלך במדויק על מנת לתת לו מענה עם עצמך. למשל:

- האם המכשול הזה מונע ממכם להביא ילדים

- האם זה יותר משפיע עליך מצד הדימוי גוף והתחושה שאת לא מושכת

- האם זה בגלל שאת חווה חוסר בהנאה מינית

חשוב שתרדי לעומק בשביל שתוכלי לתת לעצמך את התמיכה הנכונה, ותעזרי באנשי מקצוע מתאימים ולא בפורום.

דבר שלישי זה הדינמיקה המינית בינכם לצד הקושי שקיים כרגע. ככל שתפגיני לחץ\ייאוש\כעס באופן מופגן מהסיפור לבעלך יהיה קשה יותר להתגבר. (בהנחה שזה דבר שאפשר להתגבר עליו) בסופו של דבר יחסי מין יושבים על רצף שלם של מגע ואינטראקציה פיזית. האם יש לכם בכל זאת מגע אינטימי כלשהו? אם כן כדאי להתחיל ולמצוא את הנקודה שבה שניכם יכולים להפגש בה וממנה להתחיל על מנת לבנות ביטחון ותחושת קרבה.

לסיום אגיד לך שישנם זוגות רבים שחווים את המצבים האלו. גם מצד גברים שנשותיהם סובלות מחוסר חשק ממושך או וגיניסמוס, אך גם לא מעט נשים שבעליהם סובלים לתקופות כאלו ואחרות מאין אונות או שפיכה מהירה מאוד.

בהצלחה!  

כנראה שזה בר פתרוןידי זהב
לפחות כל המטפלים טוענים שכן,
בנוסף יש ילד ,אז לא פשוט בכלל לפרק את החבילה,
ההתנהלות שלי לגמרי נכונה, ושאלתי יפה מאוד את כל השאלות האלה,
ואני צדיקה, כי קשה מאוד להשאר צנועה במצב הזה.

בינתיים אני מחפשת תמיכה, בעיקר ממי שעוברת משהו כמוני, מרגישה מאוד בודדה.
והסיבה שאני ניקית חדשה, כי אני חרדית ויש לי בד''כ סינון כבד באינטרנט,
וממש יציל אותי הבנה הדדית.
הייתי ממליץ לך לנסות להיכנס לפורום סגור של נשיםיהודה224
יותר מוגן ויותר יעיל ככל הנראה
יש הרבה בעיות בפורומים פתוחים בנושאי אישות
ויש גם ניקים בעייתיים שמזדהים כניקים נשיים צריך להיזהר
לא מזמן היה פה סיפור של מישהי שנוצלה קשות עי אחד הניקים פה
איזה פורום לנשים יש?ידי זהב
יש. צריך לפנות ולהזדהות כאישהחצילוש
ושאחת המנהלות תאמת אותך טלפונית.

תפני ל'אין לי הסבר' או ל'פה לקצת'. משום מה לא מצליחה לתייג לך

יש נשואות בלבדגפן36
המנהלות @ט' ו @להיות לאם
לא באתי לבקר אותך אלא לתת את התובנות שלי למה שתארתהמאור הקטן

בכל מקרה אם את בטוחה בדרך בה אתם מתנהלים, זה מצויין. 

שיהיה לכם המון המון בהצלחה!!

רק מציינת שכדאי *לא* לדבר באישי עם אנשים לא מוכריםאין לי הסבר
בנושאים אישיים ורגישים.

כותבת גם בשביל הפותחת- תיזהרי פניות באישי, גם כאלו שנראות ''תמימות''.
וגם בשביל מישהי ששוקלת לפנות בפרטי- מדובר בניק לא 100% פעיל, אז תחשבו פעמיים לפני שאתן פונות כדי לשתף.

בכ''מ, שולחת לך חיבוק גדול. התמודדות לא פשוטה.
וואי! קשה מאוד!!!קופצת
ברור שאת חזקה!!

וכל הכבוד שאתם בטיפול ועובדים על זה.
רק אומרת שבתור אישה את יכולה להנות מקיום יחסים גם בלי הביצוע הספיציפי הזה של הבעל.
ההנאה שלך לגמרי לא תלויה בו. (כלומר ברור שיהיה קושי וחוסר כלשהוא, אבל לפחות תיהיי את מסופקת)

ומורידה את הכובע! זה קושי ברובד ככ משמעותי ובסיסי בזוגיות! מטורף ממש לחשוב עם כמה קושי את מתמודדת!
רק מזהירה מאד מאד מתגובות באישירקלתשוהנ
שימי לב.
שימי לב ^^^ !!אונמר

בדיוק ^ וגם מהכיוון ההפוך להיזהר -נגמרו לי השמות

כולנו כגולשים נדרשים להיזהר גם כשאנו רוצים לעזור לניקים, אנחנו אף פעם לא יכולים באמת לדעת מי עומד מאחורי הניק

ישר כוח על הזהירות

ו@ידי זהב יקרה, מה שאת צריכה באמת זה כיוון ותמיכה *בעולם האמיתי*.

אם את מרגישה שממש חשוב לך שיתוף של מישהי שעברה את זה (למרות שאפשר למצוא כיוונים אחרים לתמיכה שיכולים לעזור לך בהחלט) - גם את זה, לבקש מגורמים מוסמכים ואמיתיים איך ליצור קשר, למשל מכון פועה או קו יועצות בקדושה שלהם, לברר האם יש אפשרות לקשר אותך למישהי אמיתית.

כל דבר אחר, וכל דבר שקשור בוירטואליות של הפורום - הנזק עלול להיות רב הרבה יותר מהתועלת.

שגם התועלת עצמה, תצמח לך הרבה יותר מתמיכה ועזרה בעולם האמיתי.

הצלחה רבה וישועה שלמה ב"ה

היא כבר באמצע טיפולנשוי+
ואני מניח שהיא יודעת את זה..
היא מאוד מתוסכלת וצריכה מישהי שתבין אותה
זה הכל.
זה לא "זה הכל" אין להקל ראש בכך כלל.נגמרו לי השמות

שיתוף בחיים האישיים של הגולשים, וקל וחומר בחדר המיטות הוא מסוכן מאוד והרבה פעמים גם לא נכון כלל ולא תורם כלל.

אדרבא, אם הפותחת היקרה בטיפול - עליה לקבל מענה רגשי מקיף גם לצד שמרגיש בודד וכדומה, ואם היא בעזרת המטפלת מחליטים שהיא בוודאות יכולה *להיתרם* משיתוף אמיתי של אישה אמיתית - הכתובת היא אך ורק (!) בעולם האמיתי. ואך ורק בליווי צמוד של מי שקישר ביניהן.

זה לא דבר של מה בכך. ויש כאן סכנות רבות האורבות לפתח. גם של הפותחת עצמה שעלולה "ליפול" על כל מיני אנשים ו/או נשים עם כוונות לא טהורות,

וגם מצד הגולשים/ות עצמם שעלולים להיפגע בצורה הזו.

הייתי אצל מטפלים רבים וגם פניתי לכל מיני מוקדיםידי זהב

אף אחד לא מקשר אותך לאנשים אחרים.

בסה"כ מרגישה בודדה במה שעברתי ורוצה לדעת שאני לא האישה היחידה בעולם שעברה את זה.

בכל אופן החלטתי להתגרש, ודווקא הפורום מאוד עזר לי להגיע למסקנה הזאת. 

ולא היה נעים לי לשתף אנשים בעולם האמתי ,המקום הזה נתן לי את הקרש קפיצה.

אז תודה לכולם פה!

אני מרגישה שחזרתי לנשום בחיים ,פשוטו כמשמעו.

היה לי הרבה תועלת בשיתוף בפורום פה ושום נזק.

קצת הרחבהנגמרו לי השמות

קודם כל מאחלת לך את כל הטוב והאושר בעולם, שהקב"ה ישלח לך את אורו בכל צעד וצעד ב"ה 🙏

ורוצה קצת להרחיב על עניין הזהירות שכתבתי כאן (ובעוד מקומות):

העניין עם הזהירות הוא גם לך, בתור אישה שלא מכירה ניקים שיכולים לפנות אלייך בפרטי (או ע"ג הפורום, אבל בד"כ ע"ג הפורום זה פחות עם פוטנציאל להזיק), גם כאלה שמציגים עצמם נשים והם בעצם גברים, או כל מקרה אחר.

וגם לגולשים עצמם - חשוב להבין שגם להם אין שום דרך לדעת מי *את* באמת.

את מכירה את עצמך, הם לא.

לכן אישה לדוגמא כמו שביקשת, שעוברת לדוגמא את מה שתיארת גם - אין לה באמת ביטחון לפנות אלייך בפרטי. היא לא יודעת מי בצד השני. היא לא יכולה לשער לאן ולאיפה זה יכול לקחת אותה.

בטח שהשאלה הייתה לשיתוף כזה אישי בחדר המיטות ודברים כאלה אישיים, גם אישה שאולי עוברת משהו דומה - איזה ביטחון יש לה לפנות בפרטי לניק שהיא לא מכירה? גם עליה חשוב לשמור.

ובגלל שלצערנו הרב היו מקרים (לא מעטים כלל) נוראיים של סיפורים בפורום על דברים שקרו לאנשים ונשים כאן חשוב כ"כ כ"כ להזהיר.

ואני שמחה מאוד (מאוד!) לשמוע שהיה לך רק תועלת ולא נזק מהפורום, ב"ה וזו מטרתנו הבלעדית! ומי יודע אם בשל כל הגולשים העירניים והיקרים שמדווחים להנהלה על כל דבר חשוד, והאזהרות החוזרות ונישנות, והאומץ של חלק מהגולשים לספר גם את ההרס שהם חוו על בשרם מדברים כאלה - ב"ה שכל אלו פועלים את פועלם ואכן ב"ה מפחיתים את המקרים הללו!

לכן חשוב לא לקחת אישית דברים כגון זה, אלא להבין את הזהירות הנדרשת כאן.

גם לך וגם לגולשים עצמם, כאמור.

וחוזרת לאיחול ברישא - המון המון הצלחה וברכה ב"ה שתראי רק אור וטוב בכל החלטותייך ושתהיה גמר חתימה טובה לחיים טובים ולשלום

..מישהו כל שהוא
נערך
אפשר למחוק
חיבוק ענק ענקג'ורדנה

אני לא חושבת שיש מקום לקבוצת תמיכה לפחות פומבית בנושא הזה בשום ציבור.

אבל אני חושבת שהנושא הזה של מיניות כן מדובר.

יש ליאורה בוקסבוים אולי היא תוכל לעזור לכם.

יש לה גם קורס של מינות לגבר המועבר ע"י גבר.

ואני בטוחה שיש עוד דברים נוספים.

את יודעת על איזה מקום זה יושב לו?

מה זה לא מסוגלת להתגרש?ים...

לדעתי תלכי לייעוץ/קואצ'ר/ טיפול עבורך

זה שבעלך צריך לטפל ברור, אבל הוא לא צריך אותך לידו בשביל זה. ואם יקח לו 10 שנים, תחכי לו 10 שנים? למה את גוזרת על עצמך חיים כאלה?

ברור שלא אחכה לנצחידי זהב
אם דברים לא ישתנו לטובה
הייתי הולכת גם לייעוץ אבל
הבעייה בטיפול זוגי, צריך את שני בני הזוג,
וזה גם קשה ללכת פעמיים בשבוע לטיפול וגם יקר
לא טיפול זוגי, טיפול אישי בשבילךים...
לטפל במה שכובל אותך למציאות שאת לא רוצה לחיות בה.
לא תחכי לנצח, אבל 4 שנים זה לא מעט...
לא יודעת מה המצב ואיזה התקדמות יש, זה את יודעת. את אישה צעירה וכל החיים לפניך.
מחפשת תמיכה כאילו כבר החלטת שזו ההתמודדות שלך בחיים, למה?
טיפול יכול להיות גם פעם בשבועיים או פעם בחודש. את מחליטה מה את רוצה ומה יכולה לשלם
ואת החלטת הפוך- שהיא צריכה להתגרש ורק אין לה אומץמיקי מאוס
מיניות זה לא הכל בחיים (למרות שזה אלמנט חשוב)
והיא כתבה שיש ילד אז זה לא מעכב אותם במישור הזה

יש קשיים בחיים שלוקחים הרבה יותר מ4 שנים ומחירים יותר גבוהים.
מסכימה שיש פעמים שגירושין זה נכון
מסכימה שהנסיון פה הוא בכלל לא פשוט ומצריך גבורה ויציבות מדהימים
אבל בהחלט לא ברור מאליו שזה אומר שצריך לוותר..בכלל לא.

וגם שהחלטת שבעלה צריך טיפול והיא ממתינה זה הסתכלות עקומה. הם זוג, ומיניות זה ריקוד זוגי, ולכן גם הטיפול הנכון פה הוא זוגי ולא "שבעלה ילך לתיקון או שהיא תלך להזדכות בבעל חדש"

מבחנה אותך שאת מבקשת את טובתה לפי מבטך סליחה אם יצא תוקפני אבל תגובה כזו מחלישה...
היא רושמת שאין לה אומץים...
לא החלטתי בשבילה. אמרתי לה שתלך לייעוץ בשבילה.
רק היא יודעת איך בעלה מתקדם בטיפול שלו.
ובעיניי לפי מה שרשמה, עדיף לפרק ושכל אחד יעשה את הטיפול שלו ויבנה את חייו בזמן הנכון לו. ולא לצבור תיסכולים וכאב. הזמן עובר כל כך מהר וחבל
גם מציאות של גירושיםידי זהב
היא התמודדות לא פשוטה, במיוחד עם ילד,
אני מעדיפה לתת עוד צ'אנס לזוגיות שלי, וממש צריכה תמיכה בינתיים ,עד עכשיו לא שיתפתי, הלכתי לטיפול- ברור, תקופה ארוכה, רק זה לא כמו לדבר עם אחות לצרה. אני טיפוס חברתי ומשתף, רגילה לדבר על הכל עם חברות אבל חברות ששיתפתי לא מתעניינות במצב כי לא נעים להם...
אם יש ילד ברור שזה אחרתים...

גם עצם זה שיש! ילד

נשמע ממש ממש קשהתהילה 3>
ב"ה שאתם בטיפול שאני מקווה שיועיל לכם.
יחד עם זאת, נראה לי שרצוי מאד שאת (ותכלס גם הוא, מניחה שזה מאד לא קל עבורו) תקבלי תמיכה רגשית אישית, ויחס להתמודדות שלך עם כל המצב הזה.
זו חויה מאד קשה של בדידות תסכול ואכזבה, זה עול גדול לשאת אותו. אלה דברים שבעיני חובה חובה לקבל להם מענה אישי ולא רק בפן הזוגי.

וזה לגמרי צורך אנושי וגם זוגי בסיסי. הצער הגדול שלך מובן מאד❤️
ספציפית זה נושא כל כך אישי שלא שייך לפתוח עם מישהיאורה שחורהאחרונה
מפאת כבוד עצמך והזהירות והצניעות שלך, וכבוד בעלך שבודאי ראוי לכבוד ולפרטיות שלו.
זה לא קשור לחברה החרדית, זה נכון בכל חברה.
רק תמיכה של מטפלת טובה שליחה נאמנה בעז"ה.
שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

אך תסכימי בשום צורה אל תהיי סבלנית כלפי זהshirli22

זה הסיכוי היחיד שהוא יחשוב על שינוי

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגול

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

מוצרי חשמל שווה לבדוק ב"חשמל הקרן"ברגוע
ממליץ לעשות השוואת מחיריםנפשי תערוגאחרונה
מנסיוני. המחירים בחשמל הקרן לאו דווקא הכי זולים
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

אח שלי התחתן בצהריים, והוא דתימתואמת

זו הייתה חתונת מלחמה... (וכדי שאנשים לא ייסעו בלילה בצל האזעקות האפשריות היא הוקדמה לצהריים, וכמובן גם שינתה מיקום ומספר מוזמנים)

ויש לי גם חברה שהתחתנה ביום שישי - הם בעלי תשובה, אז אולי זה קשור. בכל אופן, הם דוסים בהחלט (לפחות כיום).

אולי אם זוגות דוסים רבים יעשו את הצעד ויתחתנו בצהריים, אז זה יהפוך לנורמה הגיונית גם אצל דתיים... (לא שאני עומדת מלכתחילה לאפשר לבת שלי לעשות את זה🙈)

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים

אולי יעניין אותך