איפה יכולה למצוא מישהי שעוברת את מה שאני עוברת?ידי זהב
עבר עריכה על ידי ידי זהב בתאריך י"ג באלול תשפ"ב 05:47
בכל תחום ,קושי או צרה יש חברה או שכנה או משפחה שאפשר לשתף ולמצוא חברה לצרה שמבינה במאה אחוז מה את עוברת... חוץ מתחום אחד שלפחות בציבור החרדי -לא מדברים עליו! חיי אישות.
אני רוצה לדבר עם מישהי שעברה את שנות נישואיה הראשונות ללא יחסי מין מצד הבעל. זה מה שאני עוברת. רוצה לבכות ושיבינו אותי באמת. לא בצורה פסיכולוגית. כי פשוט זה צורך אנושי.
אמרו לנו מלא פעמים; עוד זוגות עוברים את זה וכו' אבל קשה לי להאמין,אני מרגישה כאילו אני היחידה שנשואה לאחד שלא מצליח לבצע... ותאמינו לי, זה לא הרגשה טובה.

אשמח לשמוע אם זה קורה לעוד זוגות?

נשואה יותר מ- 4 שנים, בשנה הראשונה לא קיימנו כלל את המצווה כי בעלי פשוט לא הצליח, כדורים לא עזרו. כרגע בטיפול, מעט מתקדם, הכל יושב אצלו על בסיס רגשי.

אני כרגע במשבר, חושבת על גירושים, אבל לא מסוגלת באמת. רק צריכה קצת עידוד ותגידו לי שאני צדיקה וחזקה.
מה זה חזקה, להיות נשואה יותר מ 4 שנים במצב כזהדי שרוט
זה לא מובן מאליו. זו גבורה, לא חוזקה.

אני חושב שאת צריכה לחשוב עם עצמך *טוב טוב* לבד, בלי רעשי רקע האם גירושים על בסיס הנושא הזה שווים באמת?
בסוף, הנושא הזה הוא מאוד ריגשי אבל לפחות האקט עצמו הוא טכני. ואם הרגש והנפש בין שניכם עובד טוב, האקט הטכני יהיה לכם חסר וזה מצער מאוד אבל תוכלי למצוא תחליף לאקט הטכני כמו למשל שימוש באביזרים בשבילך, או לעשות לבד. את כל זה אפשר לעשות בהכוונה של אנשי מקצוע חרדים ודתיים שמתמחים בדברים מהסוג הזה.

את תוכלי להתבאס ולהצטער על זה שנפל בחלקך באופן מיקרי ביותר(או השגחה אלהית אם תרצי) לחיות לא בצורה המושלמת של יחסים מלאים אבל עם תחליף שקצת יוכל לעזור לך. אבל יש גם דרך אחרת.

את יכולה לנסות "לקבל את הגורל" כי זה פשוט חוסר מזל כמו שלהבדיל חס וחלילה חס ושלום הורים שמת להם הילד. או כל מקרה מצער אחר.

דבר נוסף. וסליחה אם זה ישמע מלחיץ.
הייתי בודק אפשרות של משיכה לגברים. סיכוי לא גבוה שזה אכן זה. אבל לבדוק. לא סתם לשאול. כי אם זה זה הוא עשוי להתבייש. לבדוק יותר לעומק.

אבל גם תיזכרי, לפעמים גם גירושים זאת לא מילה גסה. זה שזאת מילה גסה בציבורים מסויימים, לא אומר שזה *באמת* מילה גסה.

מעבר לכל זה, אין ספק שאת בהחלט ראויה להערכה רבה על הניסיון להיאחז בנישואין בכל מחיר.
תגובה תמוהה מאודלמה לא123

בעיקר ההתחלה שלה

אתה היית מסוגל לחיות ככה?

סליחה ועם כל הכבודיהודה224
כנראה שיש הרבה יותר נשים בעולם במצב של הגבר שלה
ההחלטה היא שלה בלבד אני לא מתערב לה.
אבל יש גברים שמתמודדים עם יותר מ4 שנים שנשותיהם לא רוצות ולא מעונינות התפועה הזו נפוצה אצל יותר נשים מגברים
אני חושב שאם הכל בסדר מסביב ואין בעיות אחרות כדאי מאד למצות עד הלשד את עניין הטיפול ולא להגיע למצב של גירושין מזה
יש הבדללמה לא123

בין חוסר מוחלט מתחילת הנישואין לבין נישואין שהתחילו לרוב בטוב ומשהו השתבש אחר כך

ולמה תמיד להביא כל נושא בפורום למלחמת מינים?

אם גבר היה כותב אותו הדבר, הייתי עונה לו גם כן ככה

להיגד לאישה להשלים עם המצב? זה לא נורמלי

הוא לא אמר להשלים עם המצב.יהודה224
הוא דיבר על פירוק החבילה.
וכתב תגובה מאד יפה ומאוזנת
הוא לא כתב לה להמשיך לחיות כך
אני חי עם דברים אחרים קשים בזוגיות.די שרוט
לא בדיוק כמוה אבל קצת דומה.
זוג שמת להם ילד או צרות אחרותידי זהב
מקבלים תמיכה מכל העולם.
וגם אין מה להחליט בנושא...
לא שאני משווה את הצער, אבל
פה אני לבד במערכה.
מתלבטת כל הזמן האם להתגרש.
התמיכה שהם מקבלים במחילה שווהדי שרוט
לת**.
הורים שמת להם הילד יעדיפו לוותר על כל התמיכה שבעולם רק שיחזירו להם את הילד.

אבל הדוגמא הייתה פשוט על המשקל של להשלים עם החוסר הספציפי הזה כמו כל דבר של חוסר מזל בחיים. אם כל שאר הדברים שלכם תקינים כמובן.
אני חושבעולו
שאסור לוותר ולהשלים כאן וזה לא דומה.
חדר מיטות הוא המקום עמוק ביותר של הזוגיות והמעשה אינו מעשה טכני אלא שיא האינטימיות רגשית וגופנית ביחד.

בתור אבא לילדה עם בעיות גנטיותיהודה224
רוצה לעדכן אותך שהקושי הוא עצום גם נפשי וגם פיזי ברמה שאין לאנשים רגילים ברמה שאין לאנשים רגילים תפיסה בכלל.
זה מגיע לרמה שהיום אני בהחלט אוכל להבין זוג שיחליטו ה' ישמור להפיל בהחלט אבין אבל..
לא אסכים.
חיבוק גדול, זה באמת לא פשוט בכללבארץ אהבתי
לפני הכל אני רוצה להזהיר אותך משיחות בפרטי. את אף פעם לא יכולה לדעת מי מאחורי המקלדת, ויש אנשים שמתחזים, כותבים יפה וכאילו רוצים לעזור, אבל בעצם רוצים לנצל את המצוקה שלך.
(את יכולה תמיד להסתכל בכרטיס האישי, ולראות הודעות קודמות של מי שכתב לך. אם זו ניקית פעילה, עם לפחות 1000 הודעות, ואת רואה מההודעות שלה שהיא נראית אמינה, אז אפשר פחות לחשוש, אבל עדיין כדאי תמיד להיות זהירה. בכל מקרה של ספק, כדאי לפנות למנהלי הפורום).

אני חושבת שאם תכתבי בפורום הריון ולידה תקבלי יותר מענה מנשים.

וממליצה לך גם לפנות למכון פוע"ה למענה הנשי בשעות הערב (בין 20:00-22:00 יש נשים שעונות שם שהתמחו בנושאי אישות שיכולות ממש לעזור. גם בתמיכה נפשית, וגם בהדרכה למעשה, לפי הצורך שלך). 02-651-5050

וחיבוק על הקושי...
אני בטוחה שזה לא פשוט בכלל. ובטוחה שאת לא היחידה. אבל זה באמת קשה להרגיש כל כך בודדה
וואו, וואולמה לא123

את חייבת להיות חזקה, כי אישה אחרת היתה פשוט בורחת

את גם מקבלת טיפול?

אם לא, תפני בהקדם, גם בשביל תמיכה וגם בשביל לדעת איך לחזק את בעלך ,כי הרבה פעמים לחץ סמוי ואכזבה ממך יכולים מאוד להשפיע על הביצועים שלו, אפילו בלי שאת יודעת

לכן אני ממש ממליצה ללכת למטפלת טובה

אני מחזקת אותך ומתפללת בשביל שניכם שתצליחו

אין עליך

זה מדהיםעולו
הכוחות נפש שלך, כל פעם לנסות ולהתאכזב.
את ממש חזקה צדיקה

בתור מי שלא הצליח בחודשים הראשונים של הנישואין, זאת הרגשה מאוד מאוד קשה לגבר
הרגשתי דפוק
לא גבר
חששתי משהו אולי מקולקל אצלי
וזה מצב של הביצה והתרנגולת.
הלחץ שלך נהיה בלתי נסבל ובצדק וחרדת הביצוע שלו הולכת ומתגברת.
אני חושב שאתם צריכים אולי לעבור טיפול ביחד.
זה מסע אבל זה משתלם
תודה, אנחנו בהחלט בטיפולידי זהב
הבעיה שהלכנו לאנשים לא מקצועיים שרק החמירו את המצב, לפחות אצלי, המטפל הקודם נתן לי הרגשה כאילו אני סתם לוקחת את זה קשה... וזה ממש פגע בי... עכשיו אנחנו אצל מישהו מ'רותם' מכון מקצועי ממש. הבעיה שכל הקושי הזה דופק אותי מעוד כיוונים- קשה לי להרדם בלילות, אני סחוטה וחסרת מוטיבציה, ירידה רוחנית ,כעס פנימי ועוד... גם כל המערכת של יחסי מין מכבידה, בגלל שזה מאכזב, את שנינו.
ההרגשה לגמרי מוכרתשואל כדי ללמוד
וכל הכבוד לך ממש על ההתמודדות ומה שעוברת.
ממש כל הכבוד

מצויין שמצאתם מקום טיפולי חדש ומתאים לכם יותר, זה כל כך נצרך בטח אחרי המטפל הראשון.
ובכלל, כל הכבוד לשניכם שאתם מטפלים בזה ולא מוותרים. רק על זה מגיע לכם שאפו.

ואת ממש לא לוקחת את זה סתם קשה, זה באמת קושי מטורף, אמנם מכיר מהכיוון השני, אך קושי הוא קושי.
שתזכי בזכות הטיפול להתקדם ולראות טוב.

אולי לאור התיאור שלך בסוף לקחת גם טיפול אישי לחיזוק עצמי שלך. ניסית?

ולחלוטין אין לך מה לכעוס על עצמך. להיפך, תעריכי את עצמך על כל מה שעוברת, שמנסה, שמתאמצת.

ובעניין האכזבה, כן, זה מאוד קשה. אין לי מה לומר חוץ להמשיך לנסות, לחפש פתרונות, לא להתייאש
איזה יופי שאתם בטיפול טוב! זה הכי חשובמיקי מאוס
בעז"ה שהטיפול יצליח ותצליחו להנות מיחסי המין
אני באמת מאמינה שטיפול טוב יכול לעשות פלאים, אולי יעודד אותך שאתם לא היחידים עם קשיים
ושאפשר להיבנות מזה בעז"ה

תנסו להתמקד בטוב ולתת לטיפול הזדמנות

וקצת יותר בנושא הספציפי- את כאישה יכולה להנות מאוד מהיחסים גם כשהקושי הזה עדיין נוכח, מניחה שזה גם יעלה בטיפול אבל אפשר לנסות להתחיל מכאן זה יכול לשחרר חלק מהקושי הזוגי

ולגבי תמיכה - ממליצה לך להסתכל בתכנים של אפרת צור, יש לה קורסים מפגשי זום גם ואפשרות לייעוץ טלפוני. היא מתעסקת המון בנושא הזה והתפיסה שלה רואה בקושי כזה הזדמנות גדולה לזוגיות יציבה ועמוקה יותר בעז"ה

בהצלחה!
וואו מטורף. סובלת הרבה בשביל בעלך.נשוי+
מדהים כמה אנשים סובלים ולכל אחד יש את החבילה שלו. מאוד מעודד למצוא תמיכה ע"י אנשים שחוו כאב דומה אך אי אפשר להשוות ולהסיק מסקנות כי לעולם זה לא יהיה אותו המקרה והמידע יהיה חסר.
לכן יהיה כדאי באמת ללכת לטיפול מקצועי אבל רק למישהי שאת מתחברת אליה. ושכמובן לא מובילה להחמרה.

את סובלת מאוד וכואב לקרוא את השורות.. נראה שהחלטת שאת לא רוצה להתגרש (וזה די מובן והגיוני) וכמובן חסרים הרבה פרטים שרק את מודעת להם.. אולי תשאלי את עצמך (הייתי שואל גם את המייעצים כאן) - מה היית מייעצת לבת שלך אם זה היה קורה לה?

וואו מטורף. סובלת הרבה בשביל בעלך. הרבה הערכה!!נשוי+
מדהים כמה אנשים סובלים ולכל אחד יש את החבילה שלו. מאוד מעודד למצוא תמיכה ע"י אנשים שחוו כאב דומה אך אי אפשר להשוות ולהסיק מסקנות כי לעולם זה לא יהיה אותו המקרה והמידע יהיה חסר.
לכן יהיה כדאי באמת ללכת לטיפול מקצועי אבל רק למישהי שאת מתחברת אליה. ושכמובן לא מובילה להחמרה.

את סובלת מאוד וכואב לקרוא את השורות.. נראה שהחלטת שאת לא רוצה להתגרש (וזה די מובן והגיוני) וכמובן חסרים הרבה פרטים שרק את מודעת להם.. אולי תשאלי את עצמך (הייתי שואל גם את המייעצים כאן) - מה היית מייעצת לבת שלך אם זה היה קורה לה?

לא פשוטהיום הוא היום
אולי המטפל או המטפלת שלכם יוכלו להשיג לכם מספר של אישב דומה שמוכנה לשתף את מה שעבר עליה
ארבע שנים. מוזר ומוגזם ביותרהעני ממעש
ואיך תגובה כזו מקדמת אותה??מיקי מאוס
כשיש קושי בתחום כזה רגיש ומורכב זה נורמלי לגמרי שזה לוקח זמן... לצערנו עוד יותר אם הם נפלו בדרך על טיפול לא מוצלח

זה לא מוזר ומוגזם. זה עצוב ומתסכל ומעורר השראה
ארבע שנים? ריסט וניעור טוטאלי. לא זלזלתי.העני ממעש
הם בטיפול...מה אתה מציע? שוק חשמלי?מיקי מאוס
אולי את צדיקה וחזקה אבל את כנראה לא מתנהלת נכוןהמאור הקטן

קודם כל את צריכה להיות מעורבת בעצמך ולהבין מה המקור הרגשי שגורם לחוסר ההצלחה של בעלך.

סיבות אפשריות:

- לא נמשך לנשים

- נמשך לנשים אבל לא אליך

- א מיני

- טראומה או פגיעה במינית

חשוב מאוד שתביני את הסיבה לעומק כיוון שיש דברים שהם ברי פתרון וישנם דברים שלא, ואין שום מעלה בלהיות קורבן בחיי הנישואין, ולעיתים הגבורה היא דווקה להתגרש.

דבר שני את גם צריכה טיפול עם עצמך. את בסוף צד בעניין שקשה לו, אבל את צריכה להגדיר את הקושי שלך במדויק על מנת לתת לו מענה עם עצמך. למשל:

- האם המכשול הזה מונע ממכם להביא ילדים

- האם זה יותר משפיע עליך מצד הדימוי גוף והתחושה שאת לא מושכת

- האם זה בגלל שאת חווה חוסר בהנאה מינית

חשוב שתרדי לעומק בשביל שתוכלי לתת לעצמך את התמיכה הנכונה, ותעזרי באנשי מקצוע מתאימים ולא בפורום.

דבר שלישי זה הדינמיקה המינית בינכם לצד הקושי שקיים כרגע. ככל שתפגיני לחץ\ייאוש\כעס באופן מופגן מהסיפור לבעלך יהיה קשה יותר להתגבר. (בהנחה שזה דבר שאפשר להתגבר עליו) בסופו של דבר יחסי מין יושבים על רצף שלם של מגע ואינטראקציה פיזית. האם יש לכם בכל זאת מגע אינטימי כלשהו? אם כן כדאי להתחיל ולמצוא את הנקודה שבה שניכם יכולים להפגש בה וממנה להתחיל על מנת לבנות ביטחון ותחושת קרבה.

לסיום אגיד לך שישנם זוגות רבים שחווים את המצבים האלו. גם מצד גברים שנשותיהם סובלות מחוסר חשק ממושך או וגיניסמוס, אך גם לא מעט נשים שבעליהם סובלים לתקופות כאלו ואחרות מאין אונות או שפיכה מהירה מאוד.

בהצלחה!  

כנראה שזה בר פתרוןידי זהב
לפחות כל המטפלים טוענים שכן,
בנוסף יש ילד ,אז לא פשוט בכלל לפרק את החבילה,
ההתנהלות שלי לגמרי נכונה, ושאלתי יפה מאוד את כל השאלות האלה,
ואני צדיקה, כי קשה מאוד להשאר צנועה במצב הזה.

בינתיים אני מחפשת תמיכה, בעיקר ממי שעוברת משהו כמוני, מרגישה מאוד בודדה.
והסיבה שאני ניקית חדשה, כי אני חרדית ויש לי בד''כ סינון כבד באינטרנט,
וממש יציל אותי הבנה הדדית.
הייתי ממליץ לך לנסות להיכנס לפורום סגור של נשיםיהודה224
יותר מוגן ויותר יעיל ככל הנראה
יש הרבה בעיות בפורומים פתוחים בנושאי אישות
ויש גם ניקים בעייתיים שמזדהים כניקים נשיים צריך להיזהר
לא מזמן היה פה סיפור של מישהי שנוצלה קשות עי אחד הניקים פה
איזה פורום לנשים יש?ידי זהב
יש. צריך לפנות ולהזדהות כאישהחצילוש
ושאחת המנהלות תאמת אותך טלפונית.

תפני ל'אין לי הסבר' או ל'פה לקצת'. משום מה לא מצליחה לתייג לך

יש נשואות בלבדגפן36
המנהלות @ט' ו @להיות לאם
לא באתי לבקר אותך אלא לתת את התובנות שלי למה שתארתהמאור הקטן

בכל מקרה אם את בטוחה בדרך בה אתם מתנהלים, זה מצויין. 

שיהיה לכם המון המון בהצלחה!!

רק מציינת שכדאי *לא* לדבר באישי עם אנשים לא מוכריםאין לי הסבר
בנושאים אישיים ורגישים.

כותבת גם בשביל הפותחת- תיזהרי פניות באישי, גם כאלו שנראות ''תמימות''.
וגם בשביל מישהי ששוקלת לפנות בפרטי- מדובר בניק לא 100% פעיל, אז תחשבו פעמיים לפני שאתן פונות כדי לשתף.

בכ''מ, שולחת לך חיבוק גדול. התמודדות לא פשוטה.
וואי! קשה מאוד!!!קופצת
ברור שאת חזקה!!

וכל הכבוד שאתם בטיפול ועובדים על זה.
רק אומרת שבתור אישה את יכולה להנות מקיום יחסים גם בלי הביצוע הספיציפי הזה של הבעל.
ההנאה שלך לגמרי לא תלויה בו. (כלומר ברור שיהיה קושי וחוסר כלשהוא, אבל לפחות תיהיי את מסופקת)

ומורידה את הכובע! זה קושי ברובד ככ משמעותי ובסיסי בזוגיות! מטורף ממש לחשוב עם כמה קושי את מתמודדת!
רק מזהירה מאד מאד מתגובות באישירקלתשוהנ
שימי לב.
שימי לב ^^^ !!אונמר

בדיוק ^ וגם מהכיוון ההפוך להיזהר -נגמרו לי השמות

כולנו כגולשים נדרשים להיזהר גם כשאנו רוצים לעזור לניקים, אנחנו אף פעם לא יכולים באמת לדעת מי עומד מאחורי הניק

ישר כוח על הזהירות

ו@ידי זהב יקרה, מה שאת צריכה באמת זה כיוון ותמיכה *בעולם האמיתי*.

אם את מרגישה שממש חשוב לך שיתוף של מישהי שעברה את זה (למרות שאפשר למצוא כיוונים אחרים לתמיכה שיכולים לעזור לך בהחלט) - גם את זה, לבקש מגורמים מוסמכים ואמיתיים איך ליצור קשר, למשל מכון פועה או קו יועצות בקדושה שלהם, לברר האם יש אפשרות לקשר אותך למישהי אמיתית.

כל דבר אחר, וכל דבר שקשור בוירטואליות של הפורום - הנזק עלול להיות רב הרבה יותר מהתועלת.

שגם התועלת עצמה, תצמח לך הרבה יותר מתמיכה ועזרה בעולם האמיתי.

הצלחה רבה וישועה שלמה ב"ה

היא כבר באמצע טיפולנשוי+
ואני מניח שהיא יודעת את זה..
היא מאוד מתוסכלת וצריכה מישהי שתבין אותה
זה הכל.
זה לא "זה הכל" אין להקל ראש בכך כלל.נגמרו לי השמות

שיתוף בחיים האישיים של הגולשים, וקל וחומר בחדר המיטות הוא מסוכן מאוד והרבה פעמים גם לא נכון כלל ולא תורם כלל.

אדרבא, אם הפותחת היקרה בטיפול - עליה לקבל מענה רגשי מקיף גם לצד שמרגיש בודד וכדומה, ואם היא בעזרת המטפלת מחליטים שהיא בוודאות יכולה *להיתרם* משיתוף אמיתי של אישה אמיתית - הכתובת היא אך ורק (!) בעולם האמיתי. ואך ורק בליווי צמוד של מי שקישר ביניהן.

זה לא דבר של מה בכך. ויש כאן סכנות רבות האורבות לפתח. גם של הפותחת עצמה שעלולה "ליפול" על כל מיני אנשים ו/או נשים עם כוונות לא טהורות,

וגם מצד הגולשים/ות עצמם שעלולים להיפגע בצורה הזו.

הייתי אצל מטפלים רבים וגם פניתי לכל מיני מוקדיםידי זהב

אף אחד לא מקשר אותך לאנשים אחרים.

בסה"כ מרגישה בודדה במה שעברתי ורוצה לדעת שאני לא האישה היחידה בעולם שעברה את זה.

בכל אופן החלטתי להתגרש, ודווקא הפורום מאוד עזר לי להגיע למסקנה הזאת. 

ולא היה נעים לי לשתף אנשים בעולם האמתי ,המקום הזה נתן לי את הקרש קפיצה.

אז תודה לכולם פה!

אני מרגישה שחזרתי לנשום בחיים ,פשוטו כמשמעו.

היה לי הרבה תועלת בשיתוף בפורום פה ושום נזק.

קצת הרחבהנגמרו לי השמות

קודם כל מאחלת לך את כל הטוב והאושר בעולם, שהקב"ה ישלח לך את אורו בכל צעד וצעד ב"ה 🙏

ורוצה קצת להרחיב על עניין הזהירות שכתבתי כאן (ובעוד מקומות):

העניין עם הזהירות הוא גם לך, בתור אישה שלא מכירה ניקים שיכולים לפנות אלייך בפרטי (או ע"ג הפורום, אבל בד"כ ע"ג הפורום זה פחות עם פוטנציאל להזיק), גם כאלה שמציגים עצמם נשים והם בעצם גברים, או כל מקרה אחר.

וגם לגולשים עצמם - חשוב להבין שגם להם אין שום דרך לדעת מי *את* באמת.

את מכירה את עצמך, הם לא.

לכן אישה לדוגמא כמו שביקשת, שעוברת לדוגמא את מה שתיארת גם - אין לה באמת ביטחון לפנות אלייך בפרטי. היא לא יודעת מי בצד השני. היא לא יכולה לשער לאן ולאיפה זה יכול לקחת אותה.

בטח שהשאלה הייתה לשיתוף כזה אישי בחדר המיטות ודברים כאלה אישיים, גם אישה שאולי עוברת משהו דומה - איזה ביטחון יש לה לפנות בפרטי לניק שהיא לא מכירה? גם עליה חשוב לשמור.

ובגלל שלצערנו הרב היו מקרים (לא מעטים כלל) נוראיים של סיפורים בפורום על דברים שקרו לאנשים ונשים כאן חשוב כ"כ כ"כ להזהיר.

ואני שמחה מאוד (מאוד!) לשמוע שהיה לך רק תועלת ולא נזק מהפורום, ב"ה וזו מטרתנו הבלעדית! ומי יודע אם בשל כל הגולשים העירניים והיקרים שמדווחים להנהלה על כל דבר חשוד, והאזהרות החוזרות ונישנות, והאומץ של חלק מהגולשים לספר גם את ההרס שהם חוו על בשרם מדברים כאלה - ב"ה שכל אלו פועלים את פועלם ואכן ב"ה מפחיתים את המקרים הללו!

לכן חשוב לא לקחת אישית דברים כגון זה, אלא להבין את הזהירות הנדרשת כאן.

גם לך וגם לגולשים עצמם, כאמור.

וחוזרת לאיחול ברישא - המון המון הצלחה וברכה ב"ה שתראי רק אור וטוב בכל החלטותייך ושתהיה גמר חתימה טובה לחיים טובים ולשלום

..מישהו כל שהוא
נערך
אפשר למחוק
חיבוק ענק ענקג'ורדנה

אני לא חושבת שיש מקום לקבוצת תמיכה לפחות פומבית בנושא הזה בשום ציבור.

אבל אני חושבת שהנושא הזה של מיניות כן מדובר.

יש ליאורה בוקסבוים אולי היא תוכל לעזור לכם.

יש לה גם קורס של מינות לגבר המועבר ע"י גבר.

ואני בטוחה שיש עוד דברים נוספים.

את יודעת על איזה מקום זה יושב לו?

מה זה לא מסוגלת להתגרש?ים...

לדעתי תלכי לייעוץ/קואצ'ר/ טיפול עבורך

זה שבעלך צריך לטפל ברור, אבל הוא לא צריך אותך לידו בשביל זה. ואם יקח לו 10 שנים, תחכי לו 10 שנים? למה את גוזרת על עצמך חיים כאלה?

ברור שלא אחכה לנצחידי זהב
אם דברים לא ישתנו לטובה
הייתי הולכת גם לייעוץ אבל
הבעייה בטיפול זוגי, צריך את שני בני הזוג,
וזה גם קשה ללכת פעמיים בשבוע לטיפול וגם יקר
לא טיפול זוגי, טיפול אישי בשבילךים...
לטפל במה שכובל אותך למציאות שאת לא רוצה לחיות בה.
לא תחכי לנצח, אבל 4 שנים זה לא מעט...
לא יודעת מה המצב ואיזה התקדמות יש, זה את יודעת. את אישה צעירה וכל החיים לפניך.
מחפשת תמיכה כאילו כבר החלטת שזו ההתמודדות שלך בחיים, למה?
טיפול יכול להיות גם פעם בשבועיים או פעם בחודש. את מחליטה מה את רוצה ומה יכולה לשלם
ואת החלטת הפוך- שהיא צריכה להתגרש ורק אין לה אומץמיקי מאוס
מיניות זה לא הכל בחיים (למרות שזה אלמנט חשוב)
והיא כתבה שיש ילד אז זה לא מעכב אותם במישור הזה

יש קשיים בחיים שלוקחים הרבה יותר מ4 שנים ומחירים יותר גבוהים.
מסכימה שיש פעמים שגירושין זה נכון
מסכימה שהנסיון פה הוא בכלל לא פשוט ומצריך גבורה ויציבות מדהימים
אבל בהחלט לא ברור מאליו שזה אומר שצריך לוותר..בכלל לא.

וגם שהחלטת שבעלה צריך טיפול והיא ממתינה זה הסתכלות עקומה. הם זוג, ומיניות זה ריקוד זוגי, ולכן גם הטיפול הנכון פה הוא זוגי ולא "שבעלה ילך לתיקון או שהיא תלך להזדכות בבעל חדש"

מבחנה אותך שאת מבקשת את טובתה לפי מבטך סליחה אם יצא תוקפני אבל תגובה כזו מחלישה...
היא רושמת שאין לה אומץים...
לא החלטתי בשבילה. אמרתי לה שתלך לייעוץ בשבילה.
רק היא יודעת איך בעלה מתקדם בטיפול שלו.
ובעיניי לפי מה שרשמה, עדיף לפרק ושכל אחד יעשה את הטיפול שלו ויבנה את חייו בזמן הנכון לו. ולא לצבור תיסכולים וכאב. הזמן עובר כל כך מהר וחבל
גם מציאות של גירושיםידי זהב
היא התמודדות לא פשוטה, במיוחד עם ילד,
אני מעדיפה לתת עוד צ'אנס לזוגיות שלי, וממש צריכה תמיכה בינתיים ,עד עכשיו לא שיתפתי, הלכתי לטיפול- ברור, תקופה ארוכה, רק זה לא כמו לדבר עם אחות לצרה. אני טיפוס חברתי ומשתף, רגילה לדבר על הכל עם חברות אבל חברות ששיתפתי לא מתעניינות במצב כי לא נעים להם...
אם יש ילד ברור שזה אחרתים...

גם עצם זה שיש! ילד

נשמע ממש ממש קשהתהילה 3>
ב"ה שאתם בטיפול שאני מקווה שיועיל לכם.
יחד עם זאת, נראה לי שרצוי מאד שאת (ותכלס גם הוא, מניחה שזה מאד לא קל עבורו) תקבלי תמיכה רגשית אישית, ויחס להתמודדות שלך עם כל המצב הזה.
זו חויה מאד קשה של בדידות תסכול ואכזבה, זה עול גדול לשאת אותו. אלה דברים שבעיני חובה חובה לקבל להם מענה אישי ולא רק בפן הזוגי.

וזה לגמרי צורך אנושי וגם זוגי בסיסי. הצער הגדול שלך מובן מאד❤️
ספציפית זה נושא כל כך אישי שלא שייך לפתוח עם מישהיאורה שחורהאחרונה
מפאת כבוד עצמך והזהירות והצניעות שלך, וכבוד בעלך שבודאי ראוי לכבוד ולפרטיות שלו.
זה לא קשור לחברה החרדית, זה נכון בכל חברה.
רק תמיכה של מטפלת טובה שליחה נאמנה בעז"ה.
אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך