עבר עריכה על ידי בת שמיא בתאריך י"ד באלול תשפ"ב 23:47
קודם כל חיבוק
ותדעי שאת ממש לא לבד.. לרובנו, ולרוב האנשים סביבך יש חששות, גם אם הם לא מדוברים...
באמת קטונתי והגיוני שאכתוב דברים שאת יודעת ורק קשה להתחיל לעשות, אבל מקווה שיועיל באיזשהי דרך..
לגבי האמונה- אולי כדאי להתחזק בזה באיזשהי דרך וממילא גם יהיה פחות מורכב עם שאר העניינים שכתבת.. אפשר בעזרת ספר מומלץ או שיעור קבוע של רב/נית שאת מתחברת... ובכללי להיות בשיח הזה עם הקב"ה, לבקש הכוונה וביטחון.. בדרך שמתאימה לך

לגבי התואר, נשמע שיש קורס אחד שלא הצלחת.. וכמה כן?
בכל תואר יש קורסים שהם קשים ומאתגרים יותר.. שווה לנסות לחשוב או לשאול חברות שלומדות איתך מה הדרך הנכונה ללמוד לקורס הספציפי הזה- למידה של קורס פסיכולוגיה התפתחותית לא שווה ללמידה של חשבונאות...
ולגבי שאר הדברים- מה עם להתחיל בקטן?
נשמע מהכתיבה שלך שאת מסתכלת על דברים גדולים ואז החשש מהמחשבה עליהם או מלעשות אותם עוד יותר עולה..♥️
מעלה כמה רעיונות אבל תכלס את הכי יכולה לעזור לעצמך עם מה שאת יודעת שבאמת יקדם אותך..
נהיגה- אולי לעשות סיבוב קטן בלי ההורים ולאט לאט להאריך? או לנסוע עם מישהו אבל לבקש שלא יעירו לך? (מנסיון אישי זה מה שגרם לי לדעת להחנות, אמרתי למי שסביבי שלא יתנו לי הוראות ויתנו לי לנסות לבד אם אני לא שואלת, כי רק ככה אלמד וישתבח הבורא חונה היום נדיר

)
בישול- אפשר להתחיל לעזור יותר לאמא ולנסות ללמוד ממנה.. או שוב- להתחיל בקטן.. לא דומה בישול של בשר להכנה של שקשוקה או שניצל ופסטה..
ובעניין עבודה ופרנסה - התחברתי ממש למה שכתבת, אישית, התחלתי פשוט לעבוד במשהו שהזדמן לי וראיתי שזה דווקא נחמד (ובתור התחלה- עבודות שלא דורשות תואר...)
ולפעמים, זה גם פשוט לעשות.. לשחרר את "מה אם" ואת מה את חושבת על עצמך.. וידוע שזה לא פשוט כמו שזה נשמע.. אבל ככל הנראה ה' שמח בהתקדמותך ורוצה בה (שלפי הבנתי זה ממש נושא התשובה לפי הרב קוק זצ"ל אז גם שאלת בזמן שמסוגל לכך

)
מאמינים בך פה! בהצלחה גדולה♥️
עריכה: באופן כללי חושבת שכדאי להקשיב לחששות, לנסות להבין ממה הפחד הזה רוצה להציל אותי? מאיזה מקום הוא מגיע?
ואחרי שיש לנו את ההבנה ואת הדיוק של החשש- לשאול האם מחוייב המציאות שזה יקרה אם אני אעשה .... ?
ואז לנסות להתקדם ולהתגבר בצעדים קטנים ובטוחים.. או לחילופין בצעד גדול והחלטי, תלוי בסיטואציה

♥️