אני יכולה להעיד ש:
א. באמת אין כלכך בדיקות לרגישויות ברפואה הרגילה מלבד צליאק ובדיקות לאלרגיות שהם ברמה מסכנת חיים.
אבל יש עוד בדיקות שאפשר לעשות, כמו בדיקת נשיפה, בדיקת טפילים במעיים ויש עוד לא ממש בקיאה.
בנוסף הייתי במהלך חיי אצל כל מיני מטפלים אלטרנטיביים כאלה ואחרים (ביקום, מח אחד, דיקור מה לא...) אף אחד לא עזר לי.
ב. ברור שיש קשר בין גוף לנפש, אבל זה משהו שממש קשה לפתור בעצמך ויכול להיות שזה משהו שמתמודדים איתו כל החיים.
ג. אחרי שנים רבות של ניסוי וטעייה מה טוב לי לאכול ומה לא, הגעתי למצב שלא יכולתי לאכול כמעט כלום בלי כאבי בטן, צרבות, בחילות וכו', דיאטנית של קופ"ח ממש לא עזרה לי. ואז הגעתי במקרה לאיזשהי דיאטה טבעית של נטורופטית שממש יושבת עלי בול. והרגשתי שסוף סוף אני יודעת איך לעזור לעצמי. כי זה לא רק מה לא אוכלים אלא זה גם מה כן, ומתי ואיך וכו'. וזה מצריך הרבה כח רצון להקפיד על הכללים ובגרות נפשית להבין שהגוף מדבר אליך בשפה שלו. ושאם לא תקשיבי לו את עלולה תסבול. אני לא יודעת אם הייתי מצליחה לעשות את זה בגיל צעיר. זה מצריך התארגנות של מי שמכין אוכל בבית להכין במיוחד. למרות שזה טוב לכולם.
ד. בגילה של ביתך סבלתי גם מכאבי בטן לפני המחזור, וגם בת אחת שלי סובלת מזה. אז היא פשוט לוקחת כדור יום יומיים בחודש. אבל זו הבחירה שלה. יש עוד דרכי התמודדות עם זה.
ה. בקטע הנפשי- פיזי, הייתי פעם ביוגה והמדריכה לימדה אותי לשחרר את הכאב בנשימות וזה עזר לי אח"כ הרבה פעמים. ממש כדאי ללמוד את זה. כמו שלומדים לשחרר בצירים...
רפואה שלמה