זה מרחיק אותנו אחד מהשני.. אני כל כך מחכה לו שהוא יחזור ומדבר, נצא, נכין משהו נחמד אבל הוא חוזר ופשוט נרדם לי מול הפנים.
אין לי עם מי לדברגלידוש
זה מרחיק אותנו אחד מהשני.. אני כל כך מחכה לו שהוא יחזור ומדבר, נצא, נכין משהו נחמד אבל הוא חוזר ופשוט נרדם לי מול הפנים.
באמת קשה.. את עובדת?המקורית
עבדתי עד שילדתי לפני חודשיים.גלידוש
אז קודם כלהמקורית

דבר שני, ברור לי שעכשיו כשאת לבד בבית והוא עובד את אותן שעות כמו מקודם את מתחרפנת. כי את נמצאת בבית יותר ומשוועת לחברה.
הוא מבחינתו 'ממשיך בעיסוקיו כרגיל' אבל אצלך המצב השתנה.
דיברתם על זה?. יש לך עזרה כשאת צריכה? יש לך חברות? תעסוקה? אוורור בזמן הזה שאת בבית?
גם לפני שילדתיגלידוש
מעבירה את הלילה שלי בשיטוט באינטרנט כדי למצוא מה לעשות עם כל העצבים שלי
מה עם שבתות? איך אתם מנצלים את הזמן הזה?ספיר לבן
בשישי הוא לא עובדגלידוש
אבל גם אז השיח לא זורם כאילו הוא חושב שהעבודה שלו לא מעניינת אותי ואני כבר מותשת מלדובב
אז אולי הבעיה היא התקשורת בינכם ולא דווקאספיר לבן
נשמע שקל לך לדבר יותר על זה שהוא חוזר מאוחר כי ככה יש רק צד אחד אשם. כשמדברים על קושי בתקשורת מדברים כבר על עבודה ששני הצדדים צריכים לעשות.
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
6 שנים נשואיגלידוש
באם כברהעני ממעש
אז אפשרי שטלטלות החיים יזמנו כזה מצב ויהיה ניתן לצלוח את זה בצורה סבירה. בפרט אם יש קצה באופק שהמסלול יתייצב במידת מה
ככה זה היה מהתחלה?שואל כדי ללמוד
איך התקשורת בכללי בינכם?
אני כבר בערך שנה אומרת לו שקשה ליגלידוש
ניסיתי לכעוס, לא לדבר כשהוא מגיע, לבכות, לדבר על ליבו.
כלום.
אני שואלת אותו ברצינות.. אתה רוצה להיות חלק מהבית, להיות נוכח בגידול הילדים? הוא אומר שכן
נו אז איך לדעתו זה אמור לקרות?המקורית
גם הוא בתור ילד לא ראה את אבא שלו יותר מדיגלידוש
למעבר לגידול הילדים שזה מאוד חשובשואל כדי ללמוד
הוא אומר שהוא משתדלגלידוש
יוצא לכםשואל כדי ללמוד
בעיקרון כן.גלידוש
מציאות של תינוק באמת מוסיפה אתגרשואל כדי ללמוד
הוא הסכים הערב כך שיש פה רצון מצידו.... לפחות ככה נראה.
זה באמת מתסכל שאת מנסה ורוצה זוגיות וזמן זוגי והוא פחות מראה נכונות... זה יכול להתיש
זה פשוט גם קצת מעליבגלידוש
מובן לגמרישואל כדי ללמוד
באמת הלוואי שיבוא שינוי
אולי ההסכמה שלו כמו הערב זה בסיס לזה.
אל תתייאשי
תודה רבה.גלידוש
זה בעיקר מעליבאורה שחורה
זה מהמם שהוא בא איתךהמקורית
זה שהתינוק הפריע זה באמת מבאס, אבל זה לא נשמע שהוא לגמרי מנותק אלא יותר מתקשה להתמודד עם העומס.
תנסי ליזום עוד יציאות כאלה להתאווררות של שניכם, ולשים את הילד עם בייביסיטר.
ואם יש זמנים כמו שכתבת שהוא חוזר יותר מוקדם אז גם לנצל אותם לזמן זוגי. מ19.30 עד 22.00 זה מכובד.
טוב תשמעי משוהמקורית
ומה עושים עם זה?
שאלה טובה.
1. טיפול זוגי - מה את חושבת על זה? מה הוא יגיד על זה? הוא מבין שלא טוב לך? הוא מנסה לבוא לקראתך?
2. טיפול אישי - אל תהיי ככ תלויה בו. אל תכלי את כל זמנך בכעס ובתסכול. חסר לך עם מי לדבר? תתחילי בלקבוע עם חברה. תצאי גם את מדי פעם. זה לא מחליף אותו חלילה, אבל את גם צריכה קצת אוויר. זה נורא קשה חודשיים אחרי לידה להיות רק סביב ילדים ולבד כל היום. זה אפילו טריגר לדיכאון חלילה. תצאי החוצה,תטיילי, תראי קצת עולם. בעלך עדיין יחסר לך, אבל זה עוזר מניסיון.
3. מה שלי עבד (בשילוב עם אופציה 2, כי מס 1 נכשל )- אבל זה לא קונבנציונלי - לשחרר.
בעלי גם נעדר המון מהבית במסגרת העבודה. גם משו שקשור במשפחה. ואני הרבה לבד. אחרי שעשיתי כל מה שכתבת, כולל לבכות לכעוס להתמרמר עם עצמי - החלטתי אחרי טיפול אישי שאני משחררת. הנישואין איתו טובים. וגם אני צריכה לבד. (אמנם במינונים אחרים) וזה לא מעיד על זה שהוא לא אוהב אותי (באמת שלא) או את הילדים. הוא פשוט לא מכיר משו אחר. זה מודל שהוא גדל איתו בבית גם. ככה הוא רואה את ההורות שלו? זה שלו. והוא יכול לא לראות את הילדים כמה ימים רצוף גם. הוא מתגעגע אליהם והכל, אבל קשה לו לשנות. והוא רוצה.
אז הוא משלים פערים בסופש ומשתפר.
כשקיבלתי אותו כמו שהוא - הפסקתי לבקר אותו ולהאשים - וחייתי את חיי בלי להזדקק לו ככ - הוא מעצמו שינה גישה. כי כשהוא היה בא לבית והייתי מתמרמרת היה בא לו לברוח חזרה החוצה. והוא גם עשה את זה. הוא היה מתרחק יותר. כשהפסקתי לרטון והייתי שמחה גם בלי קשר אליו - זה מיגנט אותו חזרה לבית. כי כיף להיות בבית ששמח בומומקבלים אותך ומאירים לך פנים ( אגב בהשוואה לבית של ההורים)
זה לא ברמה שהוא שורץ פה כל היום, כן? עדיין יש ימים שהוא עובד עד מאוחר מחוץ לבית ועוד זמנים עם חברים והכל. אבל בזמן שהוא פה - כיף פה. וזה עושה לו חשק להיות פה יותר. וגם, ברגע שהאווירה בינינו היתה טובה יותר - הצלחנו להיפתח לשיח של ההשפעות של הבית שלו עליו. והוא מבין שהוא צריך לשנות מעצמו. ושזה לא תקין. אבל אני לא העליתי את זה מעצמי.
שוב, אני לא אומרת לך לפעול כמוני. אני אומרת לך מה אני עשיתי וגרם לשיפור.
אם יש לך אפשרות לטיפול זוגי זה מעולה.וכדאי.
וואו מדהים !גלידוש
פשוט קשה לי לשחרר ופשוט שיהיה כיף .
שאני אחרי יום של התעסקות עם הילדים אצליח גם להכין ארוחת ערב וגם לבשל צהרים ליום למחרת שיהיה לו לקחת לעבודה. וגם לכבס ולהספיק לגהץ ולסדר וגם לחייך ולעשות אוירה שמחה. קשה
אם הוא עובד קשה ככהמקורית
את בחופשת לידה, יש לך אפשרות לתכנו את הזמן אחרת? לגהץ חולצות רק פעמיים בשבוע? לבשל מראש? לדאוג לעצמך לתחומי עניין משלך?
האמת שאני היא זאת שעוסקת על החשבונותגלידוש
מבחינתו כל מה שיעשה לי טוב שנקנה. גם בתי להסתכל בחשבון הבנק - שזה מתוק בסך הכל זה פשוט לא כזה הגיוני
אז אולי אפשר באמצעות של ניהול זמןהמקורית
אפשר לבשל ליומיים קדימה
ותחומי עניין משלך לא חייבים לעלות הרבה..שיחה עם חברה, יציאה להליכה, מוזיקה, ספר. כל דבר שיהיה שייך לך ויפתח אותך כאינדיווידואל וייטיב עמך
אני רוצה לספרעולו
הוא אמר לי שתדע לך שכאשר אשתך עצובה או ממורמרת ישנה חומה של ברזל מעל הבית שלכם ששום תורה או תפילה לא יכולה לחדור דרך החומה הזאת וכן השפע לא יכולה לעבור דרכה.
מסופר על הרבי מליובביץ' שהיה אדם עסוק לכל הדעות שלא וויתר לשתות תה עם אשתו הרבנית והיה אתה לגמרי באותם הזמנים הקצרים.
לפעמים הלחץ, העייפות משכיחות מאתנו את מה שחשוב באמת. כדאי מאוד לקבל הדרכה לזוגיות ולהתאפס.
סיפור מקסיםגלידוש
14 כוסות תהבוריס
לא משנה עבודה לא משנה אנשים. שעה כל יום חמי בבוקר וחצי בערב שמוקדשים אך ורק לזוגיות.
אולי תנסו להנחיל את זה אצליכם.
אולי ככה לאט לאט יתקדם
הקטע הוא זה עסק משפחתיגלידוש
פשוט אני על סף של התחרפנות
אפשר לוותר על ותיקין ולקום שעתיים אחרי ולהתפללדי שרוט
ככה יהיו לו יותר שעות שינה ולא יהרס לכם הבית.
כי תכלס, לחזור הביתה ב 18 - 19 זה לא *כל כך* מאוחר בשביל להשקיע בזוגיות. אלא אם כן הוא פועל בניין שמרים משאיות בידיים.
ואם זה נמשך, אז לעשות בדיקות דם לראות אולי יש לו מחסור במשהו.
אין סיבה להיות סחוטים בשעות שציינת. נראה לי הרוב חוזרים בשעות האלה.
חשוב לעבוד לאט לאט על תיאום הציפיות ביניכםנגמרו לי השמות
להבנות דברים,
לתכנן יותר ויותר נכון את הלו"ז שלנו,
לראות מהם הצרכים והרצונות של כל אחד מכם,
לראות איך אפשר לשבץ אותם על גבי הלו"ז,
למצוא בצורה אקטיבית ומודעת זמן לכך, זה מאוד חשוב. הזמן לצערנו לא יגיע אם לא נמצא לנו אותו בכוח. לפעמים נאלצים לתעדף אותו גם על חשבון אחרים.
נסו לעשות סדרי עדיפויות, הקשבה הדדית כנה שלמה ועמוקה, וב"ה מציאת פתרונות.
אלו כמה שלבים שונים.
כיוון שאם אנו בשלב של פגיעות אישיות או מטענים - הדבר יקשה עלינו לעבור לשלב הבא של מציאת הפתרונות. לפעמים יכולים גם שנים להיות בשלב הזה של המטענים בלי יכולת לזוז ולהתקדם. ממש תקיעות גדולה.
לכן נסו לברר איפה אתם עומדים כרגע.
האם אתם מבינים את הצרכים של עצמכם קודם כל? כל אחד לעצמו.
אח"כ האם אתם מבינים לעומק את הצרכים של השני/ה?
אח"כ כמובן לשתף ולתקשר את זה בצורה טובה, לשמוע בעיקר את ה*למה* (ל' בקמץ) של כל אחד, למה חשוב לי זמן זוגי, למה חשוב לי להתפלל/לעבוד/להיות עם הילדים, איך אני רואה את הבית המשותף שלנו, איך בעלי/אשתי רואה אותו, וכן הלאה.
אם לא עוצרים ושמים לב וזמן ומשאבים ותשומת לב למה שבאמת חשוב בחיים - נמצא את עצמנו הרבה פעמים חיים "ליד" החיים שלנו ולא בתוכם.
ויום רודף יום ואנו במירוץ ובגלגל שלא נגמר... חשוב מאוד לעשות את הסטופ הזה.
להשקיע רגע בהתבוננות.
אח"כ בהבנה.
מודעות.
לקיחת אחריות אישית של כל אחד.
ואז כמובן לרכוש כלים
ולתרגל אותם בפועל ובשטח
התקופה של החגים, עם כמה שהיא יכולה להציף, יש בה גם הזדמנות נפלאה לעצירה הזו. למחשבה על הבית שלי, המשפחה שלי. על מה באמת חשוב לי בחיים, על סדרי העדיפויות שלי..
על כמה אנרגיה אני משקיעה בכל תחום בחיים שלי כרגע, וכמה אנרגיה אני רוצה להשקיע באמת.
גם אם זה אומר להפחית אנרגיה ממשהו מסוים - כדי להשקיע אותה במקום אחר שיותר חשוב לי.
אני חושבת שכאשר אדם מרגיש מלא, שלם, זה מקרין וזה בסופו של דבר מה שנותן לו לתרום לעולם בצורה טובה ונכונה יותר.
החל מהמעגלים הפנימיים ביותר - קודם כל אני לעצמי, אני לאשתי/בעלי, אני לילדיי, אני להוריי, אחים, חברים, שכנים, קהילה, והעולם כולו...
אם מרגישים שיש איזשהו מעגל חיצוני בחיים שלנו שקצת מעיב ולוקח נתח גדול מדיי ממעגל פנימי שלנו - זה הזמן לעשות חושבים ולחשב מסלול מחדש.
אדם שמלא במעגליםפ הפנימיים - יוכל גם לדייק יותר במעגלים החיצוניים.
ואדם שמשקיע יותר במעגלים החיצוניים אבל בפנימיים לא - בסופו של דבר העיקר חסר כאן מן השורש וזה ישפיע עליו. אם לא עכשיו אז בעתיד.
יש לכולנו אנרגיה מוגבלת. אנו בני אדם, בשר ודם.
איפה שנבחר להשקיע אותה - בוודאות היא תיפחת מדברים אחרים שאותם כרגע לא בחרנו להשקיע.
אז נחשוב טוב איפה אנחנו רוצים להשקיע אותה בכל יום ויום.
נמצא איזונים.
נמצא את המינונים שנכונים לנו להכל.
נחשוב *באמת* מה חשוב לנו בחיים - ונתעדף את זה מעל הכל, כן, גם מעל הרבה דבירם חשובים אחרים.
אם למשל את יודעת שיש ערכים/צרכים/רצונות של בעלך שכוללים:
לימוד תורה
עבודה
תפילה במניין
שינה
ועוד
ולך יש:
זמן זוגי
ענייני הבית
הילדים
ועוד
(לפי מה שפירטת) -
אז צריך לראות כמה שעות יש ביום, איך הלו"ז השבועי שלנו נראה, ואיפה אפשר להכניס את הכל.
ואם רואים שאי אפשר הכל כמה שמנסים - זה הזמן לתעדף.
אם למשל חשובה לבעלך גם המשפחתיות *ברצון ובפנימיות שלו* - אחרי שיחה טובה ונעימה הוא יכול לגלות עוד יותר את הרצון ובעצם לפעול על פיו. למשל לשאול את עצמו - מדוע בעצם אני לומד תורה או הולך לעבוד? מהי המטרה העיקרית שלי בחיים? האם המשפחה, אשתי והילדים הם חלק מהמטרה הזו? האם אני מממש את אותה מטרה כרגע? אם לא, כיצד אני יכול יותר לפעול בכיוון?
אולי למשל לא אתפלל ותיקין ואשן עוד שעה וכך יהיה לי יותר כוח?
אולי אם כרגע יש תקופה עמוסה אקטין את זמן לימוד התורה בחצי שעה, שאותו אקדיש לאשתי? הרי זה זה קיומה של התורה עצמה. זו מצווה הכי חשובה ויקרה.
אולי יש יום שבו אני יכול לצאת מוקדם יותר מהעבודה?
מה עוד חשוב לי בחיים?
איך אני מוצא לו זמן? הרי אלו החיים עצמם.
וגם את יכולה לעשות כנ"ל את העבודה הזו,
לשאול את עצמי -
אולי אני יכולה להביא עזרה חיצונית ומיקור חוץ כדי לצמצם זמן באירגון הבית?
אולי אני יכולה לשנות משהו קטן בלו"ז כדי למצוא זמן שיותר מסתנכרן עם בעלי?
מה עוד חשוב לי?
איך אני מוצאת לזה זמן? איך אני גורמת לזה לקרות?
(יכולה למשל לשתף על עצמי, שיש תקופות ארוכות שלמשל אין לי זמן כלל להיכנס לפורום. זה מצער אותי כי הייתי רוצה להיות הרבה יותר, גם בפורומים אחרים, אבל בקושי יוצא לי.
אבל אני אומרת לעצמי ויודעת שאם כן אקדיש כרגע יותר זמן לפורום - זה יבוא על חשבון הבית שלי, הזמן עם בעלי, עם הילדים, עם עוד מעגלים קרובים אליי שכרגע יותר זקוקים לי.
אז מנסה למנן.
גם בעבודה - יש תקופות שאני יכולה במודע לא לקבל הרבה מאוד, וזה שוב מצער אותי מאוד, אבל מצד שני מרגישה שאם יהיה עומס גדול מדי עם זוגות זה יפגע בבית הפרטי שלי ובזמן של הזוגיות שלי והאימהות שלי וכן הלאה... אז ממננת. מקבלת בצורה שאני יכולה כרגע.
לפעמים זה הרבה יותר, לפעמים ממש בכוח מכריחה את עצמי למנן.
מוצאת עצמי אומרת לא פעם "לא" לכל מיני פרויקטים גדולים יותר, שיודעת שאם אקח אותם כרגע - זה יבוא על חשבון הבית. אז בוחרת שלא.
(הרי בכנות, אם אני מגיעה ממקום שקודם כל משפיע בבית פנימה ובזוגיות של עצמי - זה מצב הרבה יותר טוב לא רק בשבילי שזוהי מהות החיים עצמם, אלא גם לכל הזוגות שאני זוכה ללוות כי אני מביאה את עצמי הרבה יותר בשלמות בצורה הזו...)
ובתקופות למשל שבני המשפחה המצומצמת או המורחבת זקוקים ליותר סיוע, כמו התמודדות בריאותית (היו השנה כמה וכמה וזה שאב המון המון אנרגיה. אבל אני לא מתחרטת לרגע שבחרתי לתעדף את זה. זה הכי חשוב בסופו של דבר.) - אני מוותרת על הרבה דברים אחרים בשביל זה. מנסה קודם כל "לחתוך" בנתח של המעגלים היותר חיצוניים, ככה עוד ועוד אני שאני מרגישה שהאנרגיה שקיימת מספיקה לי לאותה מציאות כרגע.)
וזו באמת עבודת חיים מציאת האיזונים הללו. לכולנו.
אבל איזה משמח שאפשר לעבוד! שאפשר לשפר! שאפשר להתקדם!
אנחנו גדלים ונהיים טובים יותר ומשופרים יותר בזכות העבודה הזו. מדייקים את עצמינו יותר, וזה נפלא. וכמובן מביא ברכה גדולה ב"ה.
המון המון הצלחה יקרה,
שתזכו להגיע לאיזון הנכון עבורכם, ולממש את כל מה שחשוב לכם בחיים בשמחה, בשלווה, מתוך נחת רוח ואהבה שלמה 
איזה כיף שאת פה
יש דבריםהמקורית
את משו אתנגמרו לי השמות
תודה רבה יקרה 🙏❤
תודה רבה על הפירוט.גלידוש
בשמחה רבה 🙏 המון הצלחה ב"ה!נגמרו לי השמות
חיבוקסוסה אדומה
ניסית לדבר עם חברות? (ברור לי שאין תחליף לקשר עם הגבר) אבל זה עדיין עשוי להקל על תחושת הבדידות.
אבל אני אומר משהו ולא מזיז לי שיזרקו עלי עגבניות כי זאת האמת.
אם זה משפיע על הרצון שלך להיות איתו ביחד, אל תהי איתו בכח אף פעם, גם כי אסור להיות בכח וגם כי זה מספר 1 לאדישות.
הוא צריך באופן כללי להבין שזה צורך מהותי בשבילך, ממש ממש לא פחות מהצורך שלו בקיום יחסים.
ותבדקי שהוא לא בדיכאון...
אם כבר פתחת את הנושא ..גלידוש
את יודעת שאף אחד לא יזרוק עלייך עגבניותבינייש פתוח
מעניין שלמדתי בישיבה שמצוות עונה נקראת "לספר".
מעניין שאף אחד בפורום הזה לא גיבה אותו.
מעניין שאת לומדת על כל הגברים ממקרה אחד ויחיד, כמו שעושים ילדים בכיתה ג'.
תראי לו את מה שכתבתאליפ
פרקטית הייתי ממליץ על ערב זוגי אחד בשבוע שבו יוצאים מהבית אפילו להליכה ועוד זמן זוגי בשישי או בשבת.
אל תתנו למצב הזה להימשך הזוגיות שלכם תישחק
אשריךפרצוף כרית
אני מקנאה בך
למה זה מחשב בעיניך צרות של עשירים?קופצת
שלא תדעי מצרות 😎😎ושיהיה לך רק טוב!פרצוף כרית
גם אני רציתי שבעלי יהיה חבר נפש שלי
ובסוף הבנתי שעבור רוב הגברים שיחות נפש או על רגשות=מיותר וסבל, קטנוני
הם יותר אוהבים לשתוק או לדבר על חדשות ונושאים כאלה....
הרי נאמר-תשעה קבין..
צריך למצוא חברה לפטפוטים החופרים שלנו כנשים זה כיף גדול....
נשמע לי חבלאורה שחורה
חבל בכוח לנסות לאלץ את הנפש שלך מלאכותית לשמוח במצב שאת לא שמחה בו.
חבל להשריש מחשבות כאלה מדכאות ושגויות בתוכך,
בכוח לדכא צרכים ורצונות אמיתיים ומשמעותיים.
מסכימה.המקורית
את מגזימהפרצוף כרית
ותפסיקי עם החדות הזו
שתדעי שאני באמת מאוד מאוד מבינה אותךאורה שחורה
ובמאקרו *לעניות דעתי* זאת לא התנהלות נכונה.
לא צריך 24/7, זה גם לא הגיוני או נצרך.
עם תיווך נכון אפשר למצוא מינונים נכונים ואיזונים
אבל לפחות צריך להבין שיש לאשה צרכים רגשיים שרק בעלה יכול למלא
וזה מאוד חשוב שהבעל ימלא אותם כי זה מה שיפתח להם אושר עצום ואמיתי.
בלי זה יש חוסר וכאב ותסכול נוראיים.
תאמיני לי זה ממש לא כדאי,
זה עלול חו"ח להוביל לתוצאות לא טובות
זה לא יכול להחזיק ככה לאורך זמן.
כל מה שכתבתי נכתב רק מדעתי העניה
את לא חייבת לקרוא ואנחנו לא חייבות להסכים.
❤
יש צרכים רגשיים שהם לא שיחות נפשחולת שוקולד
היא דיברה ספציפית על שיחות נפש
נכוןאורה שחורה
לכן דיברתי על צרכים רגשיים
"שיחות נפש" זה בעצם דרך להתקשרות רגשית ולקירבה
וכשאין זה יוצר חוסר תסכול אכזבה והרגשת חוסר אהבה.
השאלה מה זה שיחות נפשחולת שוקולד
חושבתאורה שחורה
אז קודם צריכים להבין שבאופן הכי בסיסי ועמוק האשה נועדה בשביל הגבר
וזאת התשתית של הרבה דברים
חלק מהמהות שלה זה לרכך את הגבר
לעזור לו להיות רגיש יותר ביתי משפחתי
וגם לעזור לו דרכה ללמוד להביע רגשות
בשבילה
וגם בשבילו
כי גם הוא צריך את זה
כי זה צורך רגשי של כל אחד וזה בריא לכל בן אדם לשחרר לשוחח להגיד מה הוא מרגיש וחושב ושיהיה לו מקום חופשי שמאפשר לו לחשוף את עצמו, לדבר על הכל ולהרגיש שהאשה שלו מקשיבה לו והוא מעניין אותה והיא אוהבת לשמוע אותו וזה דבר שמאוד מרגיע ונותן המון כוחות.
זה הבסיס
מה זה שיחות נפש?
זה הכל
זה מתחיל במה קורה איתי ביום מה עובר עלי מה המחשבות והרגשות שעוברות עלי ולפתח את זה משם מגיעים לשיחות מעמיקות משמעותיות יותר אינטימיות יותר ומקרבות.
חוזרת שוב שאלה רק המחשבות שלי הקטנה
אני לא אוהבת את זה שאת מקטינה את עצמךסוסה אדומה
מה מקטין במה שכתבה?נשוי ושחוק
נשמה שלי❤אורה שחורה
סוסה קסומה
יפהחולת שוקולד
ואישית, ממש לא מתכוונת לדובב את בעלי לשיחות נפש מצידו, מספיק לי הצד שלי וגם זה יותר מדי😐
ברורפרצוף כריתאחרונה
לא התכוונתי לשום דבר ממה שכתבת, הגזמת לגמרי והוצאת את דבריי מהקשרם, לא יפה מצידך
נו.. אבל זה גם מה שהפותחת תיארה, אז למה לקנאקופצת
חחח עזבי. כנראה סתם הסתבכתי בהבנה..
ולא כל הגברים ככה ולדעתי זה גם לא תקין.
לדעתי את צודקתחולת שוקולד
זה לא אומר שהם לא יכולים להתאמץ להקשיב, זה כן אומר שלא תמיד הם ידעו איך להגיב, יזדהו ויבינו בכלל מה את רוצה מהם
לי אישית זה לא מפריע כי אני לא מתה על שיחות נפש, והקצת שאני כן רוצה- בעלי מקשיב ומשתף פעולה
תכלס, הכי כיף סתם לקשקש🙃
פשוט בגלל שזה צרות של עשיריםחולת שוקולד
(לא מזלזלת בצרות של עשירים)
אם הרקע הוא קיום מצוות בהידורצפוני צפוני
מאמין שרב יצליח להסביר לו שגם לשמח את אישתך זה לא פחות חשוב, גם במחיר של תפילות ביחיד מדי פעם
אני אסביר עוד קצתגלידוש
והוא כן מנסה בכוחות שנשארים לו שהוא מגיע הביתה לעזור, ולפעמים לשטוף כלים ולהכין משהו לארוחת ערב פעם באיזה שבוע. יש המון כן ב"ה.
אולי אני היא זאת שלא מבינה את הצורך בשגרה, ובכוחות, וצריכה לדעת לשחרר.
עכשיו שאת מסבירה, התגובה שלי למעלה מתייתרתהמקורית
האם גם לפני חופשת הלידה הוא היה עובד ככ הרבה שעות?
כי אם לא, וקצת גם אם כן - הוא פשוט עייף, יש עול פרנסה שהוא משתדל לעמוד בו
ואת הרבה לבד
תדאגי לעצמך, תעסיקי את עצמך. ותדשתדלי לראות את החיובי ואני בטוחה שיש הרבה. את יכולה להישאר בבית עכשיו בזכות העבודה הקשה שלו. הוא עושה את חלקו בהסכם. החלק שלך הוא לאפשר לו את זה. ואיך? לתת לו לנוח ולהשתדל להראות פנים מאירות ושמחות, ולא למצוא את עצמך משתעממת ואס מרוב תסכול את מחפשת סיבה לבדידות ומוצאת אותו כאשם.
אם ההסכם לא מתאים - תמיד אפשר לחזלש ואז החוסר שלו יורגש פחות כי גם את תהיי עסוקה.
תודה רבהגלידוש
נשמע שהבעיה פה היא לא הזמן ולא העבודהמיקי מאוס
(אם לא מתאים לכם טיפול/ייעוץ כרגע יש קורסים מקוונים, יש גם סרטונים חינמיים אם הכסף לוחץ - ממליצה על "המרחב הפוטנציאלי" ביוטיוב ויש עוד גם יותר תורניים)
כשהזמן שלכם יהיה מקרב אני בטוחה שגם את תרגישי פחות חוסר וגם מצד שני הוא ירצה יותר לפנות לך זמן במהלך השבוע.
להלחם לו בלו"ז או לדרוש ממנו זמן שהוא מרגיש שצריך להיות מנוצל אחרת רק יגרום אצלו מרמור ויפסיד את המטרה
אין ספק שהשקעה בשלום בית חשובה יותר משעה של לימוד תורה, אבל אם הזמן איתך קשה לו בגלל כל המתיחות ואילו לימוד תורה נותן לו כח אז יהיה מטופש לבקש ממנו לוותר על זה כי זה לא יביא לקרבה ביניכם
ועוד דבר- את שניה אחרי לידה, כל הבית עבר טלטלה, הגיוני שיקח לכם קצת זמן להתאפס מחדש וזה בסדר! קחו את השינוי הזה כמנוף לצמיחה ולמידה על הזוגיות שלכם
לפי מה שכתבתהיום הוא היום
להכין לו הפתעות, להראות לו דברים מגניבים, אם הוא אוהב דברי תורה תכיני שאלות על פרשת השבוע ותשאלי אותו אפילו רק שאלה אחת כל יומיים. להזמין אוכל מפנק הביתה
עכשיו, הייתי מנסה לפעמים בבוקר ולפעמים בערב ורואה מה יותר יעיל.
אמרו פה עוד דברים טובים אז אני מתמקד רק בנקודה אחת- שיהיה לו כיף במעט הזמן שאתם ביחד ומתוך זה יהיה לו חשק לעוד.
ולגבי שיתוף של קשיים שלך תוודאי איתו מתי זה יותר מתאים ובאיזה שלב ביום זה יותר קשה.
עזרת הפורום שוב בעניין רכב 7 מקומותlizi
מישהו מכיר מניסיון ויודע להמליץ בין טיוטה היילנדר לבנם קיה סורנטו
שניהם חצי היברידיים, 7 מקומות
לשימוש עירוני
תודה 🙏
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט
ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.
יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך
- נשואים טריים
עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..
וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝
אבל גם היום ❤️
וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות

וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
גם אני אשמח לדעת אחרי שאת מגלהלחוח
יש כל מיני תוכנות של כתוביותאפרסקהאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה
מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?
אסביר,
הוא איש טוב ואבא טוב.
לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.
מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.
כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.
הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.
הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.
חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.
כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.
מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.
הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.
עד שהוא נכנס הביתה.
הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.
על הכל הוא מוותר.
מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.
עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.
פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.
אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.
ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.
מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.
ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.
עדיין הכל נותר על כנו.
מה כן אפשר לעשות?
מבינה אבלמקלדתי פתח
מה שמתואר לא מבטא חוסר אחריות הורית. לא נשמע שמדובר במשהו מסכן את הילד או חוסר דרגה למשהו בסיסי. בגדים על הרצפה ומגבות מפוזרות? זה אומר שקילח אותם/דאג שיתקלחו?
זה מעצבן בטירוף, אני יודעת וגם אצלינו ככה. אבל לא מעיד על כלום.
לגבי גבולות, גם כאן זה נתון לדיון, אבל לא נשמע משהו אקוטי או חריג.
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)
בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.
היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?
חחחח תודה
אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..
אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו...
אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,
אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.
(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)
טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*
אין נכון או לא נכון.
לאחת זה יפריע-וזה בסדר.
ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.
אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.
תשתפי אותו בתחושות שלך.
מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999
אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?
זה טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".
אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה , לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".
אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.
אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי
כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד
יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.
זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).
מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.
זה באמת מורכבהסטורי
השאלה אם יש לו ברירה.
לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש
אבל כמה נקודות ציון
א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .
ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים
ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת
ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת
הצלחה רבה
אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום
לק"י
לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.
ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.
אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.
בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב
עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..
זה די פשוט ובסיסי
אפשרתהילה 3>
שיפריע לך
כדאי לשתף בזה❤️
אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים.. או שילמדו בזום.
החשש מובןנפשי תערוג
יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו
ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)
אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם
אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה
שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.
אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.
גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.
והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.
אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.
מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.
זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...
העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.
אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.
אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.
וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים
בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...
זו האמת וזו דרכה של תורה
ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.
*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.
אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).
ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.
אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.
הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה
לשאול אותו
אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט
חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד
זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).
שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.
קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפאחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה
מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️
לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.
תודה!!
אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.
הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.
מה זה יקרה?לאחדשה
כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות
איזה איזור בארץ?סוף טוב
עיצוב שוקולד לפרלינים
ציור בקפה
יש לי המלצות..
ערכות של צביעהמקלדתי פתחאחרונה
תלוי מי הקבוצה, כל אחת לוקחת הביתה או משהו שיוצר קולז
לרב זה על קנווס, עם מדבקה צובעים ומסירחם את המדבקה אז יוצא לכולן יפה ..
אפשר להזמין דברים ספציפיים.
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין
בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה
יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?
מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?
יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸
כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.
למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999
במדינות הגדולות
וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.
יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃
גם שם יש שפע של מסעדות כשרות
(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה" אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים)
אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה
לכי לאיזו גבעה או מקום דומה. מעניין אותך?
התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..
אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת 
או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.
אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:
למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.
כנ"ל לאיחוד האמירויות.
לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.
וואו תודה היה כיף נורא, נהנינו מאדדמתייעצת גירושין
תשתפי אותנו מה עשית והיה כזה כייף?אלישבע999אחרונה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות
נר איש וביתו
דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,
מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים
דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.
שנר איש וביתו.
"ואישתו היא ביתו"
איש ואישתו.
בבית.
פנימה.
כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו
רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.
נתרכז בביתנו פנימה.
נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם,
נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.
גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,
גם במחיר אחר.
כמה שנצטרך.
עד שנרגיש שאנו מלאים.
וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.
נר ה' נשמת אדם
ה', הקב"ה -
אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו
שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו
ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.
נשמת אדם -
נשמה שנתת בי טהורה היא.
ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.
ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.
טהורים הם.
כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.
כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.
וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן
כוונותיהם טהורות.
וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.
נלמד גם אנחנו יחד.
נלבן. נברר. נתקרב.
נגדל מזה. נתעצם.
נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,
בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".
והרוב טוב.
ולא צריך לחפש את ה"כל".
נדבק ברוב. ברוב הטוב.
נגדיל אותו.
נמשיך ללמוד אחד את השנייה.
נמשיך ללמוד את עצמינו.
"מוסיף והולך"
נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד
עוד תובנה,
עוד קירבה,
עוד אהבה,
עוד כלים,
עוד תקשורת,
עוד גדילה זוגית ואישית.
8 נרות
8 - מעל הטבע.
נס.
ימים של ניסים, הלל והודיה.
*מעל* הטבע.
וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו
וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.
נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו
מה היה שם?
היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?
ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?
מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?
מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?
"לא טוב היות האדם לבדו" -
לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב
"אעשה לו עזר כנגדו" -
כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.
מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
המבט על הזה,
מעל,
יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.
מעל הטבע האנושי שלנו.
להתגבר.
להתגדל.
להרחיב את כוחות הנפש שלנו.
לעלות מעלה מעלה.
להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.
ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו,
לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.
ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)
לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?
ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -
מ-קץ
עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -
וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.
ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור.
בלב שלנו.
בלב של החצי השני שלנו.
נראה גם את האור שבו/בה.
את כל הטוב שבו/בה.
נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,
מה הוביל לכך,
מה אני הכי הייתי צריך שם?
מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?
לכן נזכור -
כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.
גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.
קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.
כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.
אבל אפשר גם אחרת.
אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.
נר החיים
הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",
והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.
"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.
ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.
אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
הטומאה היא היעדר החיים.
וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"
איתה, ורק איתה אני אראה חיים.
איתו, ורק איתו אני אראה חיים.
ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר.
כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.
נתחזק בחיים.
בשלמות.
בשלום.
בבלעדיות.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים
רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*
רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.
רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.
תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.
לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.
לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.
להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.
להסתכל *לה* בעיניים
לשמח *אותה*
להצחיק אותה
לפלרטט איתה
לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום
לשלוח לה אימוג'ים אוהבים
לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?
לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
-----------
"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך
והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.
תהיי האישה שלו, ורק שלו.
שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.
ראי חיים ואהבה יחד איתו
כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.
השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.
להביט בו בעיניים
לשמח אותו
לצחוק איתו
להעריך ולתמוך בו
לאהוב אותו.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת
פשוט אני..
הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.
עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.
(GPT)
יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה
נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי
קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.
וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️
תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה
אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית,
וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.
וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'
לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו 
ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל
ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.
בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.
הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.
הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.
הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל
בישלתי , גם בשביל אותו אדם.
בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.
עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.
התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.
אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.
חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי
ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".
היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים
אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.
היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.
ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.
אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.
אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת
אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה
אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...
כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.
מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה
ולגבי שם של גרושה עדיף
אבל לחיות בנחת ובשלווה .
נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.
אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו
הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה
יש פה כמה דבריםכל היופי
א. העזרה של בעלך לאדם בודד
ב. חוסר בגבולות בעזרה
ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה
ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו
אתחיל מההתחלה.
בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.
גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.
הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.
כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.
ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.
השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?
למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?
האם את מרגישה שאכפת לו ממך?
האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?
ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?
האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?
תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.
להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.
שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.
למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.
מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.
יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.
מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.
בהצלחה יקרה!
וואו, כואבהסטורי
מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.
ממש בשולי הדבריםפשוט אני..
לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?
אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.
החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם.
ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28
או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק
או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.
הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?
לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.
נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>
שיש כל מיני מורכבויות,
מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.
ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,
וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)
אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.
קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.
יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.
בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר
(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").
מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.
לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+
ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך
ובפרט כשאת בהריון
תעצרי אותו לשיחה
ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.
בצורה ברורה.
אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר
לא מקובל וכאלה
רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע
ולא לדפדף את המקרה
כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון
הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.
זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם
מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.
הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,
ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית
לפעמים האנשים האלה סבירים
יודעים לא להפריע.
ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.
ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי
תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.
אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו
נתח מהזמן, שישים לב.
רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !
בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!
למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.
את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.
תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.
אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה
שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.
כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).