בס"ד
אתחיל בזווית אחרת שהיא מיקום התפילה רוב השנה,
בגילאים האלה רוב השנה באמת התפילה היא במקום הלימודים ונכון לדבר עם המחנכים ולנסות לעבוד ביחד עם הגישה של המקום והמחנך.
והסיבה שאני אומר כי בהחלט יש מקמות שבהם יתייחסו אל זה בצורה של לו"ז בלי להתייחס לכמה התלמיד מתפלל ויש כאלה שישמו יותר דגש ולדעתי כדאי להתעניין בזה באיספת הורים ולחשוב על זה טיפה להראות גם אולי מתוך התעניינות בנושא באסיפת ההורים שכנראה זה מה שחשוב לא פחות מ "מתמטיקה ואנגלית " שתמיד בודקים איך הילד מסתדר, אם אתם הולכים לאסיפת הורים זה אומנם לא פגישה שבה המחנך או התלמיד יכלו לפתח את כל סודות התפילה אבל בהחלט זה התבוננות שאומרת מצד אחד אני משחררת אותך לישיבה להתפלל אבל אני כן רוצה לשמוע מה קורה ואיך אתה מסתדר כי אתה חשוב לי ואני רוצה שתצליח להתפלל..
ביחס לעניין של משמעם מובן לגמרי, ואכן זה שאלה שחייבים להתמודד איתה הרבה מבוגרים לא מתמודדים איתה לצערי במובן הפשוט של לקרוא את המילים ולנסות להבין אותם, או שחושבים שכוונת זה לצדיקים גדולים או שחושבים שהתפילה ארוכה מידי ובגלל זה לא עושים את זה אבל חד משמעית לדעתי לא נוגעים מספיק בעניין פשוט לעבור על תפילת שמונה עשרה בלבד להבין מה זה המילים האלה מה אנחנו מבקשים בברכות וכן תשאלי גם את עצמך כשאת אומרת מגן אברהם מה זה אומר? האל הגדול הגיבור הנורא אל עליון, מה עניין התארים האלה?
{מוסיף קישור לשרשור שפתחתי ביחס לנסיון להתחיל טיפה תהליך של דמיון מודרך, לדעתי זה פוט דבר בסיסי כל כך שלצערי רוב האנשים לא נוגעים בו בעצמם,}
מסע של תפילה - דמיון מודרך, חלק א' {תחילת תפילת שמונה - עבודת ה'
אסיים בלומר שזה בהחלט תהליך ותמיד לוקח לנערים זמן למצוא את החשק לתפילה ולהתחיל ללכת, כמו שאמרתי לדעתי חסר לנו גם הבנה של הרבה קטעים מהתפילה והרבה פעמים פשוט קוראים כדי לסיים ולגמור מהר ולהגיע לדבר הבא,
אבל בעז"ה תראי שזה חשוב לך עבורו כי את מרגישה שהתפילה נותנת מקום תדברי על חווית התפילה והכוחות שלה ולא לפחד להיכנס למקומות גבוהים קצת כי כוונה נשמע גבוהה תמיד בהתחלה קודם שיתפלל אחר כך שיכיוון אבל אם הוא לא מבין כלום למה להתפלל אם הוא לא מרגיש את הכוונה של הר אני עומד לפני מלך מלכי המלכים לפני אבא אוהב שלי שמקבל אותי ואת האור הכי קטן שבי שבזכותו ובזכות האבות אני עומד כאן ויכול לבקש לראות טוב לקבל ברכה, אם אני לא מרגיש מעט מזה למה שאנסה ללכת ולעמוד ולעשות...
מקווה שעוזר מעט והמון בהצלחה..