חיבוק גדול גדול יקרה 
רק לקרוא את כל מה שעברת ואת עוברת זה לא פשוט בכלל
אז לעבור את זה, יום אחרי יום, שנה אחר שנה,
לצפות, להתאכזב, לנסות, להתאכזב, לנסות שוב, להתאכזב.
זה ממש ממש קשה.
הלוואי שהקב"ה ישלח לך אור שלם וישועה שלמה שלמה שלמה.
שגמר חתימתך תהיה לחיים מלאי שלווה ואהבה אמיתית ושלמה וכל הטוב שבעולם. אמן!
רוצה לכתוב רק לעניין הילדים -
כמובן שכל זוג בפני עצמו. וכל משפחה והייחודיות וגם המורכבות שלה.
אבל באופן כללי לענ"ד טובת הילדים היא אבא ואמא מאושרים.
זה לא שונה בעיניי מההוראה שאומרים להורים במטוס - שאם חלילה יש נחיתת חירום - קודם שימי עלייך (האמא) את המסכה ורק אח"כ על הילד.
אם אני לא אהיה לעצמי, אם אני לא אהיה - מי יהיה בשביל הילד?
ובעיניי אם אני לא מאושרת, אם אני חיה חיים כבויים - זו לא טובתי וגם לא טובת הילד.
הילד רוצה בסופו של דבר שהוריו יהיו מאושרים ושמחים.
תחשבי עלייך בתור ילדה להורייך - היית מסוגלת להכיל את הידיעה שהם נשארו יחד והיו עצובים רק בשבילך? אני לא יכולה לחשוב על זה אפילו. גם אחרי 120 של הילדים המתוקים - האם הם *באמת* יהיו שמחים אם יבינו וידעו שכל החיים ההורים שלהם נשארו יחד רק למענם?! בלי להיות שמחים?! עם לוותר על לשד החיים עצמם, זוגיות אוהבת טובה ומטיבה?!
איך זה יטיב איתם בעצם?
חוץ מלחיות תחת קורת גג אחת, שזה ברור ממש. ומשפחה שביחד שגם ברור ממש.
אבל מה עוד יש שם?
יש שם מציאות שהם חווים גם יום יום שעה שעה למשך ימים ושנים שאמא או אבא לא שמחים אחד עם השני/ה ונשארים כאן רק בגללנו.
האם אני כילד רוצה לקחת על עצמי את העול הנוראי הזה?
גם אם אני לא מבין, אז לזמן שאבין?
או אחרי 120?
זה הנטל הכי נוראי שיש!
ולא רק זה,
איזו זוגיות הם רואים? איזה מודל זוגי?
מה הם לומדים על החיים בצורה הזו?
מה הם לומדים על *עצמם* בצורה הזו?
אם חלילה הם יתחתנו בעתיד וגם יהיו עצובים וכבויים - יש להם מודל כבר בראש שנשארים לא משנה מה בשביל הילדים. אז הם יעשו כך. הרי גם אמא או אבא עשו. אז גם אנחנו.
היינו באמת רוצים את זה עבור הילדים שלנו?! שבגלל המודל שאנחנו הראנו להם, של לוותר על עצמנו ועל האושר שלנו לגמרי לגמרי - הם גם יוותרו על האושר *שלהם* בעתיד?
שזה מה שהם הכירו וראו ואז גם כל חייהם יהיו עצובים וכבויים חלילה?
כי זה מה שגם אנחנו מלמדים אותם ממקור ראשון כשאנו עושים זאת.
ואם חלילה חלילה יקרה להם משהו דומה - הם יהיו עצובים. ואנחנו בתור הורים שהכי הכי אוהבים אותם בעולם לא יכולים לסבול את המחשבה אפילו שלא תהיה להם שמחה!
ואם ניתן להם עכשיו מודל שאם מנסים הכל, אבל הכל, ובונים, ומשקיעים, והולכים וקורעים את השמיים אבל לא עוזר - אז חושבים על השמחה והרווחה הנפשית שלנו.
ואז *זה* מה שהם ילמדו. את זה אנחנו מלמדים *אותם* - להיות נאמנים לעצמם. לאושר שלהם. לחיים עצמם. לחיות.
וזה לימוד גדול גדול עבורם.
וזו גם מתנה אדירה שהורים אוהבים יכולים לתת לילדיהם.
וילד שרואה את אמא שמחה ומאושרת, גם אם היא לא עם אבא - בסוף אכפת לו מהאושר שלה, בטח כאשר הוא גדול יותר.
וילד כזה גם רואה שאמא לא מוותרת על עצמה, על החיים שלה, על המהות.
וילד כזה ילמד גם על עצמו לבנות זוגיות בריאה ונכונה. לא להישאר בכל מחיר אם אין שם בסיס יציב ואוהב. וזה יטיב גם איתו בסופו של דבר...
אני יודעת שהדברים כל כך קשים
אוף, אני רק כותבת אותם וממש כואב בלב ובבטן. זה כזה קשה. כי אנחנו הכי אוהבים את הילדים שלנו בעולם! כל כל מה שאנחנון עושים זה בשבילם!
אז לחשוב מה יקרה להם ואיך ומה וכמה
ולחשוב על הנזק חלילה שיכול להיות גדול מהתועלת אם נשארים יחד בצורה כזו - זה כואב מאוד מאוד מאוד. ממש שורף את הלב.
לכן וודאי וודאי שהיד לא צריכה להיות קלה על ההדק במקרה של גירושין, ואני הראשונה לומר זאת,
אבל אם יש מציאות כלשהי (לא יודעת אם היא המציאות שלך, כי אינני מכירה אותך, אבל לפי מה שתיארת ואם אכן זו המציאות), שבה אמא ואבא בלי שמחה, בלי אהבה, בלי רצון להיות יחד, וניסו הכל הכל ולא הצליח - בעיניי טובת הילד דווקא היא גירושין. גירושין עם כמה שפחות מלחמות כמובן. דרך גישור למשל.
עם יחסים מכבדים הין ההורים.
ובעיקר עם לימוד של הילדים היקרים האלה ממקור ראשון על חשיבות השמחה והאהבה והרווחה הנפשית ובעצם חשיבות החיים עצמם...
- ולעניין מה שכתבת על הבית עצמו - יש היום פתרון שזוג שמתגרש בוחר שהבית הרגיל ישאר לילדים והם ישארו שם כל הזמן, וההורים הם יהיו אלה שיעברו.
(צריך להשכיר בשביל זה עוד 2 דירות, אחד לאבא ואחת לאמא, ואז כשההורה האחד בזמן שלו עם הילדים בבית שלהם - ההורה השני בדירה משלו.
זה הרבה כלכלית. אבל לפחות לילדים נשמרת היציבות של הבית שלהם, הסביבה שלהם, החברים, מוסדות הלימוד, האחים וכו'.
וכל פעם הוא מקבל גם זמן עם אבא ואז עם אמא, רואה שטוב להם בחיים והם מאושרים, זה גם המון...
הייתי מציעה לך יקרה לבחון את כל האפשרויות שלך.
לא להרגיש שאת חנוקה כמו שכתבת
לא להרגיש שאין לך בחירה
אלא לכסות הכל.
כולל להתייעץ עם עו"ד טוב, עם מגשר טוב,
לבדוק את כל האופציות הכלכליות שלך
הפרקטיקה
הכל
ולא לוותר על עצמך.
את חשובה.
ואת יקרה.
ומגיע לך אושר.
גם ילדייך רוצים בזה. גם עבורם.
(וכמובן כמובן שאם את מרגישה שכן יש אפשרות לשיפור וטוב אז גם לכסות אותה ולנסות אותה עד תום, דיברתי בכל ההודעה הנ"ל רק על מקרה שכלו כל הקיצין וכלום לא עזר ולא עוזר והבחירה להתגרש דווקא היא הבחירה הנכונה...)
ולסיום רוצה לתייג את @קופצת (משום מה לא עובדים לי התיוגים, אם מישהו יכול לתייג אשמח ממש) - שקראתי אותה בעבר מרחיבה ממש על העניין הזה בתור בת בעצמה להורים גרושים שראתה שטובתה האישית וגם טובתם הייתה דווקא להתגרש. ומסבירה כל כך יפה ועמוק מדוע...
המון המון הצלחה וברכה וסיעתא דשמיא גדולה יקרה!
שהקב"ה יאיר לך את הדרך וישלח לך בהירות שלמה ישועה וגאולה שלמה במהרה ממש!