אז כמה קשה להתקבל אני חכמה אבל לא חרשנית רוצה שיהיה לי חיים אז אפשר להדריך אם את באולפנה ועד איזה שעה לומדים
אולפנת טליהזוויה
אז כמה קשה להתקבל אני חכמה אבל לא חרשנית רוצה שיהיה לי חיים אז אפשר להדריך אם את באולפנה ועד איזה שעה לומדים
וגם מותר טלפונים ובאיזה רמה זה דוסיזוויה
הי! אני לומדת בטליההחנונית
אני רק בכיתה ט' אז עוד לא כל כך התחלנו, רוב הדברים שאני כותבת הם ממה שבנות משכבות גבוהות יותר אמרו לי, תחזרי אליי עוד חודשיים אני אעדכן אותך מחוויה אישית שלי, כי אני גם במסלול של המחשבים![]()
בשביל המסלול של המחשבים לא צריך להיות טובה באנגלית, אבל כן צריך המון מתמטיקה, וגם באנגלית אפשר להשתפר! יש לי חברה שבתחילת שנה היתה בהקבצה ג', עלתה להקבצה ב' ואחרי שנחזור נראה שהיא תעלה להקבצה א'... אז אין דבר העומד בפני הרצון!
זה שאת טובה במתמטיקה זה בונוס ענק! כי באמת צריך לזה המון מתמטיקה...
גם אני רוצה להיות מדריכה בסניף, ויש המון בנות שמדריכות בסניף! האולפנה ממש תומכת בזה, ובשבוע ארגון אין מבחנים!
ואל תדאגי, רוב הבנות ממש לא חרשניות. אומנם כן צריך ללמוד יותר, מן הסתם, את כאילו עושה תואר... ביחד עם בגרויות... אבל יש חיים מחוץ לזה. האולפנה משקיעה מלא בפעילויות חברתיות!
בכיתה ט' כרגע אנחנו לומדות בערך עד שלוש ועשרה, אבל אחרי החגים שיכניסו לנו קורסים יהיו ימים עד רבע לחמש, הכי מאוחר... מן הסתם בשכבות הגבוהות יותר הימים יותר ארוכים..
לגבי רמת הדוסיות- האולפנה מאוד מגוונת. מאוד. מבנות שהולכות עם גופיה ושורטס מחוץ לאולפנה, ועד בנות שלומדות גמרא ותנ"ך בזמנן החופשי...כל אחת מצליחה למצוא את המקום שלה באולפנה. מבחינת האולפנה- הקוד לבוש הוא שרוול שיותר קרוב למרפק מאשר לכתף, בלי מחשוף רחב מידי, חולצה מגיעה לחצאית, חצאית עוברת את הברך. לגבי טלפונים- מותר סמארטפונים, לרוב המוחלט של הבנות יש סמארטפונים, אבל ביום הלימודים מפקידים אותו אצל המזכירה, ומקבלים אותו חזרה בסוף היום. אבל תכלס, רוב הבנות של הפנימייה פשוט משאירות אותו בפנימייה...
לגבי כמה קשה להתקבל- אני לא כל כך יודעת... הגעתי בחטיבה כבר, ולחטיבה יותר קל להתקבל... מה שכן, צריך לעבור מבחן קרני.
לכי על זה אבל! זאת אולפנה ממש מדהימה! בהתחלה היה לי קצת הלם תרבות מהגיוון של הבנות, אבל באמת שזה מלמד המון, ואת נהיית חברה של בנות שבחיים לא חשבת שתתחברי אליהן! המורות ממש מקשיבות, והאולפנה פתוחה ליוזמות של בנות. יש לנו עיתון של האולפנה, וצוות אווירה ומועדון דיבייט (כנראה) בהקמה, מיוזמות של בנות. יש מישהי מדהימה מדהימה מדהימה מהשביעית שמעבירה שיעור תנ"ך שבועי למי שרוצה, יש לנו דברים כמו שעת רוחב, שזאת שעה שבה כל התיכון לא לומד, בנות משכבות גבוהות יותר יכולות לעזור לבנות משכבות נמוכות יותר בשביל המחויבות אישית, זה זמן לתגבור ושיחות אישיות עם המורות, והרבנים מלמדים שיעורי אמונה וגמרא למי רוצה. זה גם סתם זמן לשיעורי בית...
אם יש לך עוד שאלות, את יכולה לפנות אליי בפרטי...
תודהזוויה
תלוי בשכבה, יש בנות מהמון מרחקיםהחנונית
בשכבה שלי ספציפית אנחנו יחסית קרובות- הכי דרומית ערד והכי צפוניות נתניה, אבל בשכבות אחרות יש בנות גם מהגולן ומאילת...
יש בנות שעה מירושלים (יש נגיד מקרית ארבע או מרמת גן) שחוזרות הביתה בשלישי.. זה אפשרי
המבחן קרני זה לא משנה, פשוט במבחן תכתבי שאת עושה את זה כדי להתקבל לטליה, והם כבר יקבלו את התוצאות
מנצלשת- עוד כמה שאלותבת חוה
הבנתי שבחטיבה זה ללא פנימיה האם בתיכון אח"כ יש אפשרות להמשיך ללא פנימיה (למי שירושלמית(? האם כולן בפנימיה או שמקובל שיש קבוצה שלא בפנימיה?
מבחינת שיבוץ אם אני מתלבטת בין שתי אולפנות האם יש אפשרות לבחור את אולפנת טליה כעדיפות שניה או שאם לא סימנת עדיפות ראשונה לא יקראו לך לראיון?
מי שגרה בירושלים לא צריכה לעשות את המבחן מחונניםהחנוניתאחרונה
רוב הבנות שהיו בחטיבה לא בפנימייה עכשיו, מתוך כיתה של 16 בנות שהייתה בחטיבה, עכשיו 2 בפנימייה... וזה לא כולל את הבנות של בינה (הלא מחוננות).
אני לא ירושלמית, אבל אם אני לא טועה היו לא מעט בנות שכתבו את האולפנה בעדיפות שניה...
אולפנת רננהעלה קטן
היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה
מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה
ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?
האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?
כל מידע יעזור לי
תודה רבה!
מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת
נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.
אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.
(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)
תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן
אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?
ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..
הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.
מישהי יכולה לעזור?
..הרמוניהאחרונה
למה את רוצה ללמוד שם?
מה הדברים שחשובים לך?
הפורום הזה פעיל?
אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן
לא בשבילי -
אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל
מישהי מכירה אולי?
תודה מראש!
מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה
היייייי לכולןןן
מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)
אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות
רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה
בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל
חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות
לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה
בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..
מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה
וצוות טוב
חחח זהו בעיקרון
אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום 
היי
מפוצלשת(:אחרונה
יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים
ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק
יש פרטים בגוגל תחפשי..
בהצלחה 😇
הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר