עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ' בתשרי תשפ"ג 21:49
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ' בתשרי תשפ"ג 21:43
איזה לילה מטורף
הוא לילה ענק
וסוג של הזדמנות נוספת לשוב בתשובה.
שנזכה לישועות
ולחתימה טובה
בספרן של צדיקים
לחי העולמים
לחיים טובים וברוכים!
הלוואי♥️🙏
אני אנסה לכתוב רעיון שעולה לי
הושענא רבה אם הבנתי נכון נקרא ככה
כי אומרים את ההושענות בתפילה
ומהזה הושענא?
הושע-נא, מבקשים רבש"ע
תושיע אותנו ותחתום אותנו
לחיים טובים בפתקא טבא
בזכות נ"א ימים שבין א אלול לשמחת תורה.
ואני פעם אמרתי
בפרשת וירא
אברהם אומר למלאכים שהתארחו אצלו
"אם נא מצאתי חן בעיניך
אל נא תעבור מעל עבדך
אז אפשר להתפלל לה'
אם מצאתי חן בעיניך
אל נ"א תעבור מעל עבדך-
הרושם של עבודת נ"א הימים האלו, שלא יימחה ויעבור מאיתנו לשגרה האפורה, אלא שניקח את זה כרושם חיובי להמשך עבודת ה' בכל השנה.
היום שמעתי רעיון מעניין
למה עושים סוכות?
מחלוקת אם זה זכר לענני כבוד או זכר ליציאת מצרים.
נשאלת השאלה למה זה לא זכר למן או זכר למים שהיו לבני ישראל במדבר.
התשובה היא שהמן או בסיפור המים במדבר הנס נוצר ע"י מחלוקת. הסוכה מחברת בדבר שאין בו מחלוקת ולכן שתי הסיבות נכונות. סימני הכבוד וביציאת מצריך לא היו מחלוקות בעם. ("ופרוש עלינו סוכת שלומך"-נראלי קשור)
וגם
בהושענא רבה עושים את התיקון
וקוראים ספר דברים שהוא משנה תורה
ומייד אחר כך בשמחת תורה מתחילים מחדש
מבראשית
היום שמעתי שזה כדי להגיד
אנחנו אף פעם לא מסיימים או נפרדים מהתורה
ותמיד מתחילים אותה מחדש.
"ויעשו כולם אגודה אחת לעשות רצונך בלבב שלם"
האתרוג שיש לו טעם וריח (אל תביאני רגל גאווה) ניטל ביד שמאל , ושאר המינים ביד ימין (ערבה ללא טעם וריח, הדס עם ריח ללא טעם, לולב) כדי ליטול את כל ארבעת המינים מקרבים אותו ביד שמאל (שמאל דוחה את הגאווה שמביאה מחלוקת)
כולם רוקדים ושמחים עם התורה, גם מי שלומד ויודע את ההלכות, גם מי שלא לומד , גם מי שלומד מעט וכו' , כולם במעגל מסביב לתורה. כולם צריכים את כולם כדי לחיות מסביב לתורה כשהיא במרכז. אחד הדרכים לקנות תורה זה ענווה וגם בארבעת המינים יש את האתרוג שלא יכול לבד להיחשב למצווה , הוא חייב את הלולב הדס וערבה כדי להיכלל בהם ואז המצווה שלימה.
סיפור
היה קבצן שביקש מבעל מלון לגור אצלו כי אין לו איפה לגור. אמר לו "אני אגור אצלך ואשלם לך לאט לאט", בעל המלון הסכים. עבר שבוע והאיש לא משלם.
"צא החוצה!" אמר לו בעל המלון.
האיש הקבצן ממש ביקש להישאר כי אין לו לאן ללכת. בעל המלון לא הסכים. כשהיהודי הגיע לכניסה להמון הוא עצר, ואמר לבעל הבית " תראה, יש לי פה כלי נגינה שאני יודע לנגן בו מקומות, אם אני אעמוד ואנגן פה, כמו שאני יכול, זה כדאי לך כי יבואו אליך אנשים וזה יישתלם" בעל המקום הסכים. האיש עומד ומתחיל לשיר ולנגן
ומתברר שעצתו הייתה מעונה. אנשים נכנסו למלון, קנו דברים בגלריה הסמוכה וכו' ובכללי בעל המלון הרוויח מזה הרבה.הוא אמר לקבצן "אחרי שראה את התוצאות של הכיתה תישאר פה כמה שתרצה.
אנחנו עם ישראל,אנחנו הקבצן
ואחרי כל העבודה של עשרת ימי תשובה , יום כיפור וכו' עדיין לא כולם שבו בתשובה והנה זמן החיתום.הפירעון. וה' רוצה לחרוץ את הדין כביכול.
אם הבנתי נכון את המשל
אנחנו אומרים לה' "תתן לנו עוד זמן ואתה תראה שיישתלם לך. ואנחנו ננגן ונשיר (בליל הו"ר מרבים בתורה, תיקון, תפילות, תהילים.... וגם בשמחת תורה שמחים רוקדים באחדות, ומבקשים הרבה על ייראת שמיים ודבקות בה' ובכלל לשאוף לצד הנכון ואמיתי ומהותי בחיים כיהודים) ותהיה לך תועלת מזה." ואז היה נותן עוד פתח.
בע"ה שתהיה חתימה טובה לנו ולכל ישראל.
יצא קצת מבולגן