בת 12 מעיקה עלידיליה

יש לי בת בת 12 מדהימה ומתוקה.

ילדה מקסימה אהובה על הכול.

יש לי כמה קשיים מולה,

שבולטים מאוד עכשיו בחגים.

קודם כל היא שמנמונת קצת והמראה גוף שלה דוחה אותי. 

ההתפתחות שלה לא יפה לדעתי. 

כל הבגדים מכוערים עליה לטעמי

אני מנסה להתגבר על עצמי ולהחמיא לה

יש לה פנים יפות ושיער בלונדיני גלי שופע ומהממם אבל היא גם לא תמיד מטפחת אותו ולא מסתרקת ואז היא עוד יותא מכוערת בעיני.

אין לי טעם טוב בבגדים ואני לא תמיד מצליחה להלביש אותה באופן נכון אז גם לפעמים זה אשמתי המלאה. ואני לא יודעת מה לעשות עם זה.

חוץ מזה היא גם חופרת לי לא משחררת. אני מדברת עם חברות נגיד בבית הכנסת היא שם מקשיבה לשיחות אחרי שדיברנו על זה 1000 פעם בנועם שזה לא מתאים שהיא תקשיב לשיחות שלי התחלתי להתעלם מזה כי כבר אני לא יכולה לדבר עם אף אחד אבל עדיין היא לתוך הנשמה שלי.

היא כל הזמן מתלוננת על מה שצריכה לעזור בבית כולל אם זה לסדר את חפציה שלה. עכשיו כשבא לה היא עוזרת מהמם והיא ילדה מושלמת אבל עכשיו בחגים שהיה צריך הרבה עזרה והיא פינטזה על כל מיני אוכלים שהיא אוהבת ובלגנה את המטבח או את הבית התעצבנה כשהתבקשה לסדר.

או שאחים שלה הקטניפ פחות מסדרים היא יכולה לצרוח ממש וזה עושה עצבים.

גם היה לי נגיד איזה מתח עם בעלי והיא ממש נכנסה לזה והיא כזה מנסה להרגיע ולחפור מה היה לי איתו וזה ממש מעצבן כי אני עצבניתת על בעלי והכי לא מתאים לי שהיא תהיה לי שם. או שהיא מציעה לי את עצמה במקום אחותי שעזבה את הארץ וחושבת שיכולה למלא את מקומה

עכשיו היא ילדה מזה מתוקה ואני מרגישה שמשהו בקשר ביננו ממש מתערער...

שנאתי את עצמי כשהייתי בגילה. וממש קשה לי לראות אותה עוברת את הגיל המעצבן הזה.

אני רוצה לחשוב על דברים שיעזרו לי גם להפסיק להירתע ממנה (מרגישה שכל פעם רק באלי לנעיף אותה ממני באיזה תירוץ. ואולי למצוא דרכים ממש לקרב אותה ולהצליח גם לשחרר בצורה שלא תכאיב לשתינו.

סליחה על האורך הלוואי והובנתי.

אני מבינה אותךאחינועמית
העלית פה כמה נקודות.

יש לך רתיעה כללית ממנה
את חושבת שהיא לא יפה, לא מתלבשת יפה.
היא חסרת טקט
היא מזכירה לך את עצמך בתקופה פחות טובה.

ובין השורות נשמע כמה את אוהבת אותה, או רוצה לאהוב אותה.
שזה בסיס יפה מאוד.

וגם אמרת כמה דברים טובים -
מקסימה ואהובה על כולם, ילדה טובה שעוזרת בבית, יש לה פנים יפות ושיער יפה, ובאופן כללי ילדה מתוקה.

ומקסים שאת מצליחה ככה למנות מלא דברים טובים למרות הרתיעה שלך ממנה.

אני אתחיל דווקא מהנקודה האחרונה שהעלית, אמרת שהיא בגיל שכשהיית בו לא סבלת את עצמך.
תעשי הפרדה, את זו לא היא והיא עוברת בהכרח חוויות אחרות ואישיות שונה משלך.
ואדרבה, יכול להיות שדרכה תוכלי גם לראות את היופי בשלב הזה של החיים.
את עניין המראה הייתי ממליצה לפתור בעזרת התייעצות, אפשר עם חברה מלאה או אמא לילדה מלאה, שלדעתך מתלבשת יפה. או אפילו בהתייעצות חד פעמית עם סטייליסטית.
יש נערות ונשים שמנות שמתלבשות ונראות מעולה. לפעמים קצת יותר קשה למצוא, אבל ברגע שמבינים מה הגזרות שהכי מחמיאות, את תראי איזו ילדה יפה יש לך.
וגם חפשי אצלה עוד דברים יפים, אולי הצבע שלה או הידיים או התנועה או הקול... תתמקדמי בטוב וזה יגדל.

לגבי חוסר טקט, אני מניחה שזה עניין של גיל...
וזה יעבור כנראה עם הזמן... אבל לפעמים צריך להעיר, אפילו קצת בתקיפות.
מצד שני, יכול להיות שהיא מרגישה לא רצויה ומנסה "להידחף" בכוח כדי לקבל אישרור דווקא לזה שהיא אהובה, ברגעים הלא מתאימים.
ואז היא מקבלת דחיה שמאשרת לה את מה שהיא חששה ממנו...
ולכן אני חושבת שכדאי ליזום, אפילו בצורה מלאכותית, זמנים של אהבה.
חיבוקים ונשיקות סתם ככה, זמנים שהם רק שלה ושלך ובהם אתן מפטפטות, או כל צורה אחרת שאת חושבת שתשמח אותה ותהיה בסדר בשבילך.
ואני מאמינה שעם הזמן זה יהפוך להיות יותר טבעי.

בהצלחה רבה! את אמא טובה, אני בטוחה.
יואו תודה לך!!דיליה

את כותבת דברים ממש חשובים ומעניינים אני ממש איעזר בהם.

אני מתה עליה זה ברור פשוט קשה לי עכשיו

לגבי מה שאמרת שהיא נדח]ת כדי לוודא שהיא רצוייה זה באמת מה שמרגיש לי ולכן אני מנסה להימנע מלדחות אותה מה שגורה לי לחוש שהיא עוד יותר נתקעת אולי אם הייתי מעיפה אותה זה היה יותרטוב אבל לא בטוח. צריכה לחשוב על זה עוד.

זמנים של אהבה אני ממש מתאמצת כואב לי שזה לא טבעי לי כמו שהיה עד לפני שנתיים או כמו עם ילדי האחרים!!

אני חושבת שאת צריכה להראות לה את המקום שלהממשיכה לחלום
לא לדחות אותה באופן כללי אבל אם היא נכנסת למקום לא לה כמו היחסים שלך ושל בעלך להיד ל שזה ממש לא קשור אליה
מצד שני להראות לה כן איפה המקום לקשר בינכן- למשל בילוי משותף, לצאת יחד לגלידה, להכין יחד אוכל, או כל דבר רלוונטי אחר
וואי איזה חשיפה!המקורית
כל הכבוד על הכנות שלך

אני חושבת שצריך לעשות הפרדה בין המראה שלה לחוויות שלך מגיל ההתבגרות

והפרדה נוספת בין המראה וגעל ההתבגרות לזה שהיא נכנסת למקומות שהיא לא אמורה להיות בהם.

נתחיל מהראשון : אני הייתי ילדה מלאה. יפה אבל מלאה. וזה היה מבאס ברמות. עבר לי בסביבות גיל 10 אבל זה מהאס ברמות. וחייבת להגיד שהיום עם כל השמלות שמוכרים בחוץ - זה עושה עוול לנערות מלאות כי זה לא מחמיא לגוף בכלל. אני מתכוונת לכל השמלות עם תחתית המלמלה שמתרחבות למטה באיזור הרגליים למשל. זו גזרה גרועה למלאות שמרחיבה את כל אזור האגן ויוצר נראות יותר מלאה ממה שבאמת
ממליצה לך לקנות לה בגדים בגזרה ישרה, זה לא מרחיב. גם חצאיות חיתוכים מתחת לטבור וחולצות לא צמודות עושות יפה את העבודה.
ומלבד זה, אמי חושבת שלא נכון להשליך עליה את החוויות שלך מגיל ההתבגרות.

בנוסף,
לגבי העניין של ההתערבות שלה במה שנוגע לבעלך ולחברות- גבולות. אם ניתן לא לדבר על דברים כאלה כשהיא בסביבה זה עדיף, אבל זה גיל שאין בו טקט והבנה של איפה המקום שלנו כילדים. וזה הזמן לעשות שיחה רצינית,חברית ואסרטיבית על זה שאין מקומה להתערב בדברים שבינך לבין אבא שלה בשום מצב וגם מול האחים - אין תפקידה לחנך.. וכנל לגבי חברות. היא הבת שלך אבל אתן יישות נפרדת, ויש זמנים ששייכים רק לך. וגם אם היא בסביבה זה לא אומר שהיא צריכה להתערב. יש לה חברות שם? בבית הכנסת? להפנות אותה אליהן.
(למרות שבמאמר מוסגר, וסליחה אם לא במקום, אני מאוד בעד ללמד את הילדים שהיהכ הוא מקדש מעט ולא מדברים בו, אלא רק מחוצה לו. ושזמן תפילה הוא זמן תפילה וחיבור להשם. אם זה נעשה מחוץ לביהכ אז חוזרת בי)

לגבי העניין עם האוכל - להתנות הכנה של אוכל בסדר וניקיון לאחריו. ובכלל, לא לעשות מזה אישיו. לקבוע שפעם בכמה זמן היא יכולה להכין משו מיוחד וחוץ מזה אוכלים מה שיש.

בקיצור - תחזרי להוביל אותה ולא שהיא תקבע את הדברים. בצורה נעימה אבל אסרטיבית. וחוץ מהדברים האלה, אולי לשתף אותה יותר בדברים אחרים ולתת לה תחושה של משמעות. ייתכן וגם זה נובע מהרצון להיות משמעותית

ואני חייבת להגיד שאני נפעמת מהיכולת להסתכל על הדברים בצורה כנה ולנסות לשנות גישה.

ילדה מלאה יכול לעבור?דיליה

אני חוששת שסה גנטי (בעלי ומשפחתו שמנים, וגם אני רואה שהיא כמו בעלי באוכל, עצבנית פחד אם היא רעבה ).

ותודה על הקונקרטיות בעניין הבגדים. באמת קניתי לה בגד ישר והיא נראית איתו מעולה.. אני איעזר ברשימה הזאת כמות שהיא.

ממש תודה לך.

אפרופו, תמיד חמותי חופשרת לי מה להלביש לה ועל המשקל שלה ומצעה הצעות וזה מחרפן אותי למרות שיש לה ניסיון יותר ממני שבאתי מבית שהיו רזים בו.

ולגבי החלק השני כמובן מדובר על מחוץ לבית הכנסת... 

(נראה לא לא נכנסתי לבית כנסת ממגילת אסתר חחח אה גם בראש השנה שהיא לא הייתה איתי)

זה סתם מקום שיוצא לי בו לפגוש נשים והשבוע היה שמחת בית השואבה וחשבתי על ש"ת שהיום...

יש לה שם חברות הרבה פעמים זה כזה תנעה שלה מפה לשם היא צריכה להיות בעניינים... לא יודעת להסביר זה חלק מהבעיה נגיד אני מדברת עם חברה על משהו ואז פתאום היא מופיעה ואני לא רוצה להשתתק בגללה אבל אולי זה מה שאני צריכה לעשות ולהגיש לה בסדר נדבר על נושאים שמותר לך לשמוע. אולי היא תבין... 

העניין הוא שאם נגיד אני יתנה איתה אוכל רק אם את מנקה אז היא תגיד טוב אני לא מכינה עכשיו אני צריכ האת העזרה שלה ואני אוהבת לתת לה לעזור במה שהיא רוצה אז אני מציעה לבשל שזה אני יודעת שהיא אוהבת ואני יעשה ניקיון נגיד אבל לפחות שתנקה מה שהיא עושה. אבל אם אני מדברת על זה מראש היא מתעצבנת. בכללי איך מבקשים עזרה בגיל הזה אני כל הזמן בסוג של דילמה רוצה שהיא תעזור בשמחה שונאת פרצופים אומללים. וגם הרבה פעמים מרגישה אשמה כאילו בעיה שלי שאני רוצה אוכל מיוחד או מגוון ובית מצוחצח....

נראה לי המקורית התכוונה שהתנאי לעשות במטבחלפניו ברננה!
זה לכל הפחות לנקות אחריה את הבלאגן שהיא עשתה
בדיוק. במידה והיא רוצה לעשות לעצמה אזהמקורית
שתהיה אחראית להשאיר מסודר
אני חושבת ששיחה על הדבריםהמקורית
אפשר להגיד: אני רוצה שתעזרי ויודעת דאת אוהבת להיות במטבח וכיף לי איתך, זה זמן של שתינו ואת עושה את זה טוב. אבל חשוב לי ש:א. זה יהיה באווירה טובה
ב. שהמקום יישאר נקי אחרכך. גם כן באווירה טובה.

אחרת, אין טעם וזה כבר לא חווייתי ועוזר אלא סתם עושה עגמת נפש.

ולגבי המשקל: היא עוד תגבה אז זה מתאזן. כך לדעתי. גם אצלנו במשפחה יש נטייה להשמנה וחלקנו השלנו במשקל בגיל ההתבגרות וחלק התאמצו לשם כך ועבדו קשה.
וואוו. נראה לי שכל אמא למתבגרת תזדהה איתך פה במשהואחתפלוס
אני מרגישה שהאמהות שלי ממש עלתה דרגה כשהבנות שלי התחילו להתבגר.
הרגשות שלי פתאום דיברו אחרת. לא יודעת להסביר אבל ממש מרגישה אותך🥰.
זה תהליך שכמעט כל אחת עוברת כי כשהילדה משתנה גם האמא משתנה איתה.
מניסיון שלי ושל חברות שלי הבעיות האלה של החוסר טקט ממש מתאים לגיל.
ממליצה לך לנסות באמת למצוא זמן של שתיכן בלבד.
ולהתפלל לה' ש תרגישי איתה הכי טוב.
תודה לך.דיליה

מנרמלת

האמת שהיא ילדה מהמממת פשוט קשה קצת לראות את זה עכשיו.

רק בקשר למראהחילזון 123
זה לא ייחודי, זה הגיל!
הגוף מתפתח לא באופן אחיד ובבת אחת והרבה פעמים בגיל הזה קשה למצוא בגדים מתאימים וכו'.
פשוט תחשבי כל הזמן כמה שזה זמני. ועוד שנתיים שלוש כבר לא תזכרי את זה.
גם עניין המלאות, זה מתאזן בהמשך!

נראה לי אצלה זה קצת יותר מגילדיליה

אני רואה חברות שלה ואחייניות שלי...

מקווה שכשתגמור להתפתח משהו יתאזן 

אבל בסך הכול שמנמונת נקודה.

אני צריכה להתחיל להתמודד עם זה...

וללמוד לאהוב.

שולחת לך חיבוק!מאוהבת בילדי

אין לי דברים חכמים לומר- רק שאת נשמעת אמא מהממת!! ואת כל כך רוצה להיטיב איתה! שזה נפלא!

אני בטוחה שתמצאי את הדרך...

תודה!דיליה

אני באמת אימא מהממת עד גיל 12 חחח

.(הקטנה אומרת לי אבא מרביץ ואימא כועסת... כן כפרה? אבא הרביץ לך פעם? רק מאיים חחח ואיאמ כל כך משתדלת לא לצעוק באמת שתהיה בריאה אם אימא צעקה רק פעם אחת בערב חג אז היא מושלממתתתתתתתתת)

ברור לי שקשים לך הרגשות האלה אבל לדעתי הרוב עינייןאור123456
של גיל
בגיל ההתבגרות הם יכולים להיות סופר נודניקים
בקשר למשקל תנסו להוציא מהבית כל מה שלא ממש אוכל אלא עוגיות חטיפין וכאלה
פעם בשבוע תצאי איתם לאן שהוא תקני להם ותאכלו במקום
אנחנו בית של רזים ועדיין לא מחזיקים בבית כמעט בכלל עוגות עוגיות וחטיפים ( רק בשבת וממש מינימום) אוכל פירות וירקות בשפע והילדים מפנימים ומתחברים ( הבת 9 עכשיו קמה עם חברה שישנה אצלה ומייד בקשו לחתוך סלט )
לגבי בגדים באמת צריך לחפש יותר ולהשקיע אבל יכולה להגיד לך שאצלנו גם לא פשוט למצוא כשהילדות רזות וגבוהות מאד מאד משמעותית (הגדולה מעל 1.80)
אז כל אחד והצרות שלו
זה גיל שהם מרגישים גדולים אבל לא לגמרי אז הריקוד עדין..
קצת סבלנות היא תגדל ותהיו חברות טובות
הלוואי!!דיליה

תודה לך!

את נשמעת אמא מקסימה.מ.א.
כמה נקודות שעלו לי:

- את כותבת שהיא מזכירה לך את עצמך בתקופה לא פשוטה. בעיניי זו נקודה מאוד משמעותית.
את בעצם מתמודדת עם שתי ילדות - הבת שלך, והילדה הקטנה שבתוכך. זה לא פשוט.
אני לפעמים מבקשת מבעלי שיעזור לבת שלי בנושאים מסוימים, כי אלה תחומים שבהם אני מעורבבת מדי עם הילדה הקטנה שבתוכי.
אם את לא מצליחה לעשות בזה סדר בכוחות עצמך (וזה לא קל), אני ממליצה לנסות טיפול מקצועי.

- לגבי המראה שלה: כתבת הרבה מהזווית שלך - את את מרגישה, איך את מלבישה אותה.
איך היא מרגישה?
היא אוהבת להתלבש בבוקר?
היא אוהבת לטפח את עצמה?
כתבת על שיער מבולגן - זה כי לא אכפת לה? כי ככה היא אוהבת? כי היא לא יודעת איך לסדר אותו בצורה מוצלחת?
אני מרגישה שבגיל הזה, ואפילו לפני כן, אנחנו צריכות לעבור תהליך של הפרדה - מה שחשוב זה לא שהיא תיראה איך שאני אוהבת, אלא שהיא תיראה איך שהיא אוהבת. שהיא תשמח במראה שלה. אם צריך, חשוב לעזור לה לפתח מודעות ותשומת לב למראה שלה, אבל צריך ממש להיזהר שזו תהיה מודעות לכללי טיפוח בסיסיים, ולא כפיה של הטעם שלי על הבת שלי.
ברוריה ברטלר היא סטייליסטית שעברה עם הבת שלה תהליך מאוד לא פשוט סביב השמנה. אולי שווה לחפש אם יש לה תובנות שיתאימו לך.

- לגבי משיכת תשומת לב:
ליד בית הכנסת - שווה לבדוק מה קורה שם. למה מעניין אותה להקשיב לך ולחברות שלך? אין לה שם חברות? יש לה חברות והיא לא מסתדרת איתן? סתם מעניין אותה להקשיב לשיחות של גדולים?
באופן כללי - אני חושבת שגם לך וגם לה יהיה קל יותר אם יהיו זמנים שאת מפנה בשבילה. זה קשה בהתחלה, כי בא לך רק לברוח, ומה פתאום להוסיף עוד זמן איתה, אבל ברגע שזה זמן שאת בוחרת - זה קל יותר, או לפחות פחות קשה.
זה לא חייב להיות זמן קבוע מראש, וגם לא זמן פנוי ב-100%. את שוטפת כלים ומרגישה מספיק רגועה? תזמיני אותה לפטפט תוך כדי. את יוצאת לקניות? תזמיני אותה ללכת איתך.
כשהיא באה בזמן לא מתאים, תדחי אותה בצורה שנותנת כבוד לה ולצורך שלה בקשר. אל תגידי: לא מתאים לי עכשיו. תגידי: חשוב לי לשמוע אותך בריכוז ולהיות לגמרי פנויה אלייך כשאנחנו מדברות. כרגע אני עסוקה/ עייפה/ טרודה בדברים אחרים. כשאני אהיה פנויה יותר אני אקרא לך, טוב?
אם את רואה שלוקח לך זמן להתפנות אליה, תראי לה שאת זוכרת. גשי אליה מיוזמתך ותגידי לה: אני זוכרת שאת מחכה לדבר איתי, עדיין לא מצאתי זמן פנוי, אבל אני זוכרת ומחכה לרגע המתאים.

בהצלחה רבה!
תודה לךדיליה

עבודה עם עצמי אני עושה מלא  ב"ה אבל זה כנרהא קצת מורכב כשהעבודה האישית שלי נתקלת בצרכים שלה וזה לא תמיד בדיוק תואם... (ואני בטיפול ב"ה כבר שנתיים וחצי )

לגבי הלבוש, היא אוהבת מאוד להיות מטופחת (קנינו לה שמלה מהממת לחג הייתה נראית בה טוב טפחה את עצמה עם תכשיטיה והסתרקה נורמלי כל כך נהננו. אבל בסוף נקרע לה קצת בתפרים כי קנינו מדוייק מידי אולי ושוב התבאסתי בתוכי אבל לה אמרתי שכנראה זה תפרים דפוקים ונחזק...)

אבל הרבה פעמים פשוט לא בא לה להיראות נורמלי (כאילו אם היא לא יוצאת מהבית אז להיראות נורמלי בשבילי? למה מה קרה? חחח היא מותק אבל מתבגרת סופר גם בבית לא שמה דאורדונט וכלום...

ראיתי קצת את ברוריה ברטלר, פחות התחבתרי לסגנון אבל הרעיון בכללי מחשבה טובה.

שאלתי אותה מה קורה שם בבית הכנסת מתברר שהיא אוהבת לשמוע אותי מדברת דווקא עם אישה מסויימת חחח... באמת שיחות הכי מעניינות כפרה עליה.

אבל היה שמחת תורה כפי דווקא ב"ה איתה. ומצאה את עצמה יחסית רחוק ממני

היה כזה עומס בבית הכנסת שהיה בסדר הפעם חחח

הילדים שלי קצת יותר קטניםקמה ש.
בס״ד

אבל חלק מהדברים שכתבת מוכרים לי. ובעיקר התחושה של משהו תקוע מאד עם ילד אחד.

ארבעה דברים שעוזרים לי כשאני בתקופה קשה לי מאד עם ילד מסוים:

1. כתיבה יומית של 3 דברים טובים עליו. כמו שטל בן שחר אומר - ״כשמתמקדים בטוב, הטוב גדל״.
2. להביט אל תוך עיניו. העיניים הם צהר אל הבפנוכו שלו, והוא תמיד טהור ויפה.
3. להתבונן בילד. לעצור רגע ולהסתכל אליו, כשהוא עסוק במשהו. הרבה פעמים רואים שמה אוצרות של טוב, תמימות וכוחות.
4. זמן אישי (אם אפשר יומי) רק אני והוא. מספיק 10 דק׳ ביום.** מחולל פלאים אצל הילד ואצלי. ממש מעורר קשר ואהבה.

בהצלחה דיליה! אין לי ספק שתצליחי ״להתחבר בחזרה״ ושהולך להיות מדהים 🧡. אחרי שפתחת שרשור כזה, אני לא רואה דרך אחרת! יגעת ומצאת - תאמין 💪🏼.

** למדתי את הטיפ הזה מנגמרו לי השמות היקרה.
תודה קמה ש.דיליה

באמת חשוב להתמקד בטוב היא כזאת ילדה מושלמת...

נראה לי היה חשוב לי להתמקד בקושי שלי.

מרגישה שעם קטנים פשוט היה לי הרבה יותר קל לעשות את הכול.

והם גם היו מושלמים כל כך

מנסה הכול.

מקווה שיעבור

בטוחה שיעבור!!!קמה ש.
בס״ד

יש ילדים שאיתם מאתגר לנו יותר, מכל מיני סיבות. לפעמים כי באמת זה יושב לנו על משהו לא לגמרי פתור. לפעמים ״סתם״ כי יש שם נקודה עם פוטנציאל לגדילה בשבילנו...

זה מתסכל ממש אבל כשעושים את מה שאת עושה
עוצרים,
מתבוננים על מה שקורה,
מתייעצים,
ובעיקר מוציאים את עצמנו מהכאן ועכשיו, עם כל כיבויי השריפות והעצבים - ומסתכלים על הדברים ממבט-על
אז בסוף מוצאים את הדרכים ואת הכוחות. (לפעמים לוקח כמה סשיונים כאלה אבל זה קורה בסוף 🙏🏻🙂).

ולכן זה מעולה-מעולה שפירקת לנו את הכל והיית כנה כל-כך!!! בטוחה שהאומץ הזה שגייסת, וגם הזמן והמחשבה שהשקעת, ישתלמו לך בע״ה!

ואת עוד כותבת שאת מנסה הכל 👑💛!!
ואחרי שפרקת את כל מה שמפריע את כן רואה כמה היא *מושלמת*!
אז באמת שאין לי ספק שתעלו על הגל בע״ה!❤️
תודה לך!! את נשמה טובהדיליה

הי לךתהילה 3>
קודם כל מה שאת מתארת די אופייני לגיל...
נשמע שאת רוצה לאהוב אותה בלב שם ולהיות לה לאמא טובה
ומצד שני זקוקה לספייס שלך במקומות מסויימים
ובעיקר מה שקשה בו הוא תחושות קשות שעולות בה כלפייך.

אני מציעה לך לקחת לעצמך ממש זמן כדי לפרק את התחושות הקשות, איפה היא מרתיעה אותך, מה זה מזכיר לך בך שלא אהבת
מה מפחיד אותך שיהיה איתה...
אפילו לשבת ולכתוב לך את כל אלה כדי שתוכלי לפרוק כמה שיותר.

כשלא ישבו לך על הלב כל התחושות הקשות האלה, הוא יהיה יותר פנוי לאהוב אותה
בלי הפרעות מצד אחד, וכשצריך לשים לה גבולות - לגבי היחסים בינך לבין בעלך, נקיון במטבח אם רוצים לבשל, שיחות אישיות שלך עם חברות, ואפילו לדאוג שתסתרק לפני שיוצאת אם זה חשוב בעינייך- הם בע"ה יבואו ברוגע ולא מתוך טעינות ויעברו בצורה יותר טובה...❤️

את נשמעת אמא מהממת
תודה מהממת!דיליה

כל תגובה משמעותית!

באהבה תהילה 3>
נשמע שנכנסתן ללופ שקשה לצאת ממנוחובזה
ממליצה בחום לעשות תרגיל של עין טובה קחי שבוע שבו תחליטי שכל דבר טוב שאת רואה בה את רושמת
אני בטוחה שתגלי כמה הטוב שבה גדל כשמחליטים להתמקד בו
לגבי המראה...אם גם לך אין טעם בבגדים ממליצה לקחת ליווי של סטייליסטית לשתיכן יחד
יש מלא סטייליסטיות שעושות את זה
תצאו יחד ליום שהתחילו תלמדו על גזרות/צבעים
ואז תלכו יחד עם הסטייליסטית ליישם בחנויות ואפשר אח''כ גם להמשיך לבד ולסיים באיזה בית קפה נחמד רק את והיא
אני בטוחה שיום כזה יעיף את הבת שלך מבחינת בטחון בנראות שלה ומבחינת שמחה בקשר שלכן
ובמהלך החיים כל הזמן לשמור על האיזון הדק של לתת לה את המקום של הגדולה,הבוגרת והיד ימינך
לבין שימת גבול מאוד ברור למה לא שלה
בהצלחה
תודה לך!דיליה

אני רואה הרבה את הטוב שלה היא ילדה מהממת.

זה הכי לא הבעיה.

(וגם אם אני לא רואה באוו רגע מיד מזכירות לי כל השכנות והאחיות...)

פחות מתאים לי ללכת לסטייליסטית (לא הסטייל שלי ) בעלי קצת מבין בזה ועוזר לנו...

בעיקר נראה לי אני מרגישה חוסר ביטחון

לא כל סטליסטית היום זו מישהי שלבושה בצורה הזויהחובזה
יש היום המון נשים עדינות שמתלבשות ממש עדין ופשוט מלמדות את הכללים
כמובן שזו לא הדרך היחידה ללמוד להתלבש
אבל זה ממש נותן דחיפה
בפשטותסוסה אדומה
כי אין לי הרבה זמן,

הדברים שאת צריכה לעבוד עליהם - אהבה עצמית ללא תנאי וממילא אהבה כלפי ילדייך ללא תנאי.

לנטרל את האשמה העצמית והשנאה העצמית שיש לך כלפי איך שאת נראת וכלפי הילדה שהיית בגיל שהיא נמצאת בו.
זה נטו מהמקום שהיא מזכירה לך חוויות עבר לא פתורות.

גיל 12-13 זה גיל של הורמונים לא מאוזנים,
גיל שבו את בין ילדה לנערה.
לא מתוקה כמו ילדה ולא בוגרת כמו נערה.
אז גם לנו קשה להתמודד עם זה...

תכילי את עצמך, ותזכרי שהיא צריכה אותך בעין אוהבת וחיובית. פשוט קחי לך את זה כפרוייקט ותסלחי לה על השלב הזה שהיא צריכה לעבור.

ויכול להיות שכשיהיה לה איזון רגשי גם הצורך בדפוס בלימה של אוכל יפחת מאוד.

לגבי תלונות על עזרה בבית - טבעי, נסי לחשוב איך לשנות את הגישה שלך ככה שהיא כן תרצה לעזור ומה שלא, להכיל ולא לבנות עליה אבל גם לא לוותר לה. זה לטובתה (וגם לטובתך).

ועוד משהו שאת צריכה לעבוד עליו -
גבולות.
היא לא מחליפה את אחותך, אבל הרצון שלה מתוק ממש! ונראה שהיא ממש ממש צריכה את הלב שלך הרבה יותר ממה שהיא צריכה הרבה זמן איתך.
כנל לגבי השיחות שהיא מצוטטת להם, לא להתייאש, להציב גבולות.

רוב העבודה שלך היא עצמית ונראה שאת מבינה את זה...
בכל אופן תכילי את עצמך, זה באמת אתגר...
תודה לך!דיליה

מעורר מחשבות...

מעלה לך פה משהו מהמם של מאור קפלןעלה למעלה
כשאת מסתכלת על הבת שלך וכל מה שאת מאחלת לה זה
לרזות
היא מבינה ממך, שמה שחשוב בעולם הזה זה משקל.
היא מבינה שכדי לזכות באהבתך היא צריכה לשנות את גופה.
היא מבינה שככה, היא לא ראויה לאהבה.

כשאת מסתכלת על ביתך ולא יכולה לסבול את איך שהיא נראית
היא לומדת שמי שלא רזה הוא מאכזב
שעם כל האידאלים שיש בבית
מה שחשוב באמת זה משקל
היא לומדת שככה, היא לא ראויה לאהבה.

נכון שככה היא משלמת מחיר חברתי, ומי ירצה לצאת איתה ככה
את זה היא יודעת גם בלעדייך.
לך היא זקוקה אוהבת, חומלת, מקבלת אותה כפי שהיא.

נכון שחשובה לך הבריאות
אבל בינינו, מה שחשוב לך באמת זה לא רק הבריאות.
הרי אם היא הייתה אוכלת בדיוק ככה ובכושר גופני בדיוק ככה
אבל רזה
לא היית דואגת לבריאות שלה.

ילדה זקוקה לבית חם לנוח בו
מכל ההערות השיפוטיות של הסביבה
מכל המבטים המבקרים
לשתות קפה ועוגה בלי שינעצו בה מבטים.

זה קשה,
כי נושא המשקל לא פתור אצלנו
כי התרגלנו להסתכל בביקורת על שמנים
כי תרבותית, שומן פשוט לא עובר.

זה קשה כי היית שמחה לשנות את זה עבורה
אבל זה מרחב פרטי שלה. את לא יכולה להכנס שם
דיאטת אימהות אף פעם לא עובדת.

ביקורת אימהות על הגוף דווקא עובדת:
היא מגבירה סיכוי להפרעות אכילה, לדכאונות ועוד.

זה קשה. מאוד מאוד.
פוגש אותנו במקומות הכי רגישים ולא פתורים שלנו.

אבל אין ברירה אלא לשחרר.
לתת לה מרחב בריא לחיות בו.
תודה לך יקרהדיליה

יש לי דמעות בעיניים

שומרת לי לגמרי

מדפיסה ושמה מתחת לכרית.

מהממת שאת, הלוואי שלאט לאט יהיה תיקון בעולם בנושאעלה למעלה
זה ככ נכוןהתהילה והתפארת
אפילו בלי להיות אמא לבנות בגיל, חייבת להודות שזה ממש מוביל אותי בהסתכלות על אנשים, אני מלאת ביקורת כלפי שמנים.. לא יודעת מה לעשות עם זה.
רק אני אגידאחינועמית
ששומן יכול להיות מכל מיני סיבות, והרבה מהן לא תלויות באדם (סטרואידים או תרופות שמשמינות, גנטיקה גרועה, אכילה רגשית בעקבות ילדות קשה, הרבה לידות וגנטיקה עקשנית, תת פעילות בבלוטת התריס, תאונה או ניתוח שהגבילו בתנועה לתקופה מסוימת ועוד סיבות מגוונות...)

הרבה פעמים מצטבר עודף משקל מסיבה מסוימת, נניח ניתוח והתאוששות ארוכה/תרופות שנטלו לתקופה מסוימת, וגם אחרי שהעניין נפתר צריך כוח רצון אדיר כדי להיפטר מעודף המשקל.

כמובן יש אנשים ש"סתם" שמנים.
פירטתי ככה כדי ששכלית יהיה לך יותר קל להשתחרר מהתפיסה שאדם שמן הוא פחות טוב או שהכול תלוי בו.

מכירה את הביקורתיות כאישה רזה בעצמי, ומכירה גם את הסיבות הפחות מוכרות לעודף משקל מכמה שמנים סביבי...
שכחת ברשימה גם הורמוניםחילזון 123
בהחלטאחינועמית
ויש עוד כהנה וכהנה סיבות...
ויפה לך על הכנותאחינועמית
להיות שיפוטי זה אנושי, לרצות לתקן זה מקסים ולא מובן מאליו
וואו. תודה על זה.קמה ש.
עוד משהו..קוראת סמויהאחרונה

בתור מחנכת של הגילאים האלה, שמתי לב שכידוע, אחד הדברים החזקים שיש זה שיחות אישיות.

הרבה פעמים בתור הורים אנחנו לא עושים את זה. הרי דברים נאמרים כל הזמן, הכל ברור מאליו, אין בבית 30 ילדים אז יש יחס אישי, לא? 

ונראה לי שיש משהו שמתפספס. וכדאי לעשות יותר, בתור הורים, "שיחות אישיות".

לפתוח נושאים.

לא לקבל את זה שהיא "בגיל ההתבגרות ואין מה לעשות כי זה הגיל".

אני מאמינה שאת יכולה לדבר איתה, בצורה מכבדת ובוגרת, כמעט על כל אחד מהנושאים שהעלית פה.

לא רק לזרוק הערה כשהיא צועקת על אחים שלה, לא סתם לומר לה "תכיני אוכל רק אם תנקי", אלא ממש לדבר איתה על זה, כמו שאם היית רוצה לדבר עם בעלך על משהו שמפריע לך לא היית זורקת רק משפט אלא יושבת איתו בצורה נינוחה, פותחת בשבח, מציפה בעדינות את מה שקשה לך ומה את חושבת, שואלת אותו מה הוא אומר.. בשיחה אישית עם תלמידה אני אשאל אותה - ומה את אומרת? מה את חושבת? ועוזרת לה לחשוב על פתרונות. אין לי איך לתאר את תחושת האמון והחיבור בין התלמידות למורה כשקראת כזו שיחה.

התלמידה מרגישה שבאמת רואים אותה. שמקשיבים לה. שאכפת לנו ממנה.

אז יכול להיות שעשית את זה ועדיין יש קושי, וכמובן זה לא פותר הכל, אבל אני חושבת שכדאי להמשיך לנסות ואפילו לחפש באינטרנט "איך לקיים שיחה אישית" וכלים כאלה מעולם המורים והאימון ולקחת את זה בתור משהו שהוא ממש עולם.. אז גם אם ניסית - יש עוד כלים ורעיונות לנסות.

בהצלחה רבה!

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

שאלה על בטיחות ברכבכל היופי

יש לי שכנה שאני די מחבבת והחיים שלה לא קלים.

היא לקחה את הבת שלי טרמפ בתוך היישוב לא מזמן, והבת שלי אמרה שהיא לא מפסיקה לסמס תוך כדי נהיגה, והילדים שלה לא חגורים ולא תמיד יושבים.

אמרתי לה לא להגיד שום דבר אבל לא לנסוע איתה יותר, כי זה לא בטיחותי בעיניי (מצאתי לה חלופה).

א. מי שנוסעת בתוך היישוב עם ילדים לא חגורים, אנא האירו את עיניי כדי שאוכל לדון לכף זכות... מאוד קשה לי עם הרעיון.

ב. האם לדעתכן כדאי להעיר? בעלי חושב שכן, אני בתפיסה שאין טעם ואני לא אחנך אותה, לדבר שנראה לי כל כך בסיסי בבטיחות (נסיעה של 10 דקות, לא 2)

לא רואה טעם להעיראורי8אחרונה

גם יפגע בה, גם רוב הסיכויים שלא ישתנה משהו בעקבות זה. מקסימום היא תאמר לבת שלך לחגור. זו לא אחריותנו לחנך אנשים . ממש מבינה אותך. גרה בעיר , אבל עיר קטנה , לא כבישים מהירים . ואין מצב ליסןע לא חגורים גם נסיעה של 2 דקות. 

אולי יעניין אותך