פערים תורניים ובתפיסת חייםמ.מ.
התחתנתי עם בעלי בגלל הלב הטוב שיש לו. אנחנו נשואים 10 + שנים ובעלי עדיין אותו איש טוב שהתחתנו אך קיימים נושאים רבים שבהם התעייף להתאמץ/הקצין את התנהגותו. הוא טוען שבעניינים שבינו לבין ה' אין לי זכות להתערב. אני גם לא מתערבת כיצד הוא מנהל את זמנו החופשי.

במשך תקופה ארוכה אני מתעלמת מעולם התכנים שלו, עד איזה שעות הוא ער בלילות על הפלאפון (לרב עד 1/2 ואפילו אחרי) ובנוגע לעולם התורני שלו.

בחג ראשון היינו אצל ההורים שלו וכל האחים שלו ישבו ודיברו בסוכה. באיזור 10 בבוקר אמרתי לו שהוא צריך ללכת לבית הכנסת ונהיה פיצוץ שמצד אחד הוא אמר שזה לא ענייני ואני אמרתי שיש פה עניין חינוך. הבן שלי בן 9 וזה לא הגיוני שהוא רואה את אבא שלו בשעה הזאת בבית. בעלי אמר שאין פה מקום לזיוף ולכן אם לא מתאים לו אז הוא לא ילך רק בשביל חינוך.

כבר הרבה זמן יש לי קושי עם נושא החינוך. נוצר פער בין איך שאני ובעלי רואים את הנושא וכמה עלינו להשתדל (ולדבריו לזייף) בשביל הילדים.

אני תוהה האם באמת המקום שלנו כזוג ומבוגרים הוא להתעלם ולתת לכל אחד לנהל את זמנו הפרטי והרוחני כראות עיניו או האם יש מקום להתערב למרות שאחד הצדדים לא מעוניין. ניסיתי לשוחח איתו על זה והוא פשוט ננעל ואמר שזה לא ענייני (בעלי לא אדם שך דיבורים).
בקריאה שניה אני מבינה שעיקר הבעיה שלי היא לא היכן אנחנו נמצאים אלא בתפיסת חיים שונה. אני מאמינה בלהתאמץ והוא בלזרום..

(אוסיף 2 נקודות:
1. בעלי הוא אדם, בן זוג ואבא מעולה. הוא מאוד מעורב בתפעול הבית, מפרנס, עם הילדים ובנושאים שבנינו מאוד מתאמץ.
2. מבחינתי המעשים שלו מובילים לריחוק מצידי כאשר אני צריכה להתעלם זה מוביל לאדישות.

תודה רבה אם קראתם עד לפה
אין לי כ"כ זמן לכתובלמה לא123

אבל לריב על נושאים של רוחניות למען הילדים זה ממש גרוע.

כשהילדים יראו שאת מכבדת את האבא, למרות שזה מפריע לך, הם יעריכו אותך פי מיליון (והם מרגישים שאת לא אוהבת את זה)

מאשר אבא שהולך להתפלל ממורמר בגלל שאמא אמרה לו והם רבו על זה בבוקר

את צריכה לעשות עבודה עם עצמך ולהתפלל על זה

בהצלחה

איך את כותבת שאין לך זמן לכתוב?בינייש פתוח
זה כמו שחרש ישמע מאילם על עיוור שראה נכה שרודף אחרי קירח עד שהוא תפס אותו מהשיער
על ילדים אי אפשר לעבודהעני ממעש
יקבלו שיעור בהתנהגות דוגרי. זה גם משהו.

מקובל שיילך מדי פעם. כמו שכל אחד פוקד את בית הכנסת, גם אם לא קבוע.

איזהו עשיר השמח בחלקו
חיבוק גדולירוק בעיניים
מבינה אותך ממש, מאוד מתסכל כשאנחנו מאוד מאמינים בערך ומוכנים להשקיע, אבל הצד השני לא, ולכאורה המפתחות בידיו....
כפי שאמרו, לא טוב להתעמת איתו על זה כיוון שזה לא מועיל ואפילו מזיק, והסבירו למה.
רוצה להוסיף שנכון שרק הוא יכול לקחת את הבן למניין (לפחות בצד הנכון) אבל גם את יכולה להוות דוגמה אישית, מציעה לך לחזק אצלך את נושא התפילה, להתפלל בהרבה כוונה מול הילדים, לדבר על זה בצורה חיובית, ללכת לבית הכנסת בשבתות ובחגים עד כמה שאפשר
ובגיל 9 את יכולה גם לעשות מבצעיים איתו, שאם הוא ילך אפילו לבד , איקס פעמים , את יוצאת איתו לשעה איכות או משהו...
המון בהצלחה 💐
לדעתי לשחרר אבל להראות בלי מילים שכואב לךאור123456
הילדים יקלטו את זה ואולי גם הוא
וכשיגדלו להסביר שלאבא קשה וזה כואב לך ואת רוצה שהם כן יתפללו בבית כנסת
בהתחלה יעשו את זה כדי לרצות אותך ואז זה ישתרש

לדעתי ברגע שתשחררי לגמרי הסיכוי שהוא ילך לבית כמסת רק יגדל
במקום מסויים יכול להביןשואל כדי ללמוד
הפערים האלה באמת יכולים להשפיע ולהפריע וזה לא פשוט.
עם כל זה, כמו שאמרת בעצמך וגם אמרו לפני, את לא צריכה להיות האחראית על העולם הרוחני שלו, זה שלו מול ה' יתברך.

את העניין של חינוך הילדים אתם באמת צריכים לסכם ולתאם בינכם, למצוא את נקודת האמצע ו/או הדרך שאתם רוצים בה עבורם ואולי אפילו זאת את שתהיי צריכה להיות יותר אקטיבית בתחום הזה. (בהחלט צריך לחשוב על ענייני התפילה והליווי בבית הכנסת אבל גם לזה יש פתרונות ).

בכל מקרה, כדאי מעבר לכך לשחרר, לא ללחוץ עליו, לתת לו את המקום שלו ומתוך זה יגיע כבוד הדדי.
יכול להעיד אצלי שהיו מקרים אחרים שהפריעו לי ומתישהו בגדול שחררתי (עם כל הקושי) וראיתי גם שינויים מצידה.

בהצלחה
באמת קשהנ55
ממה שאני רואה כמורה יש לכל משפחה פערים ורעיונות שונים בקשר לחינוך למצוות. לכן קודם חשוב להבין שאת נמצאת במקום שרוב בני האדם נמצאים בו.

לענין עצמו אני ראיתי שמה שמאוד עזר לי בחינוך הילדים שלי וגם בבית הספר זה שהלכתי לחוגי הורים. הלכתי כשהילדים היו קטנים ( בעיות קטנות) והלכתי כשהיו בגיל העשרה ( בעיות גדולות).

היו הבדלים בגישה לילדים. לא יאומן מה עושה חמש שנים. הגישה היא שונה ומה שנראה לי חשוב כשהם היו קטנים ואני צעירה יותר פתאום עבר למושב האחורי. גם בעניני דת.

אז נכון שמצאתי את עצמי מוותרת הרבה יותר. אבל הויתור היה כדי לשמור את הקשר איתם.

כשביני לבעלי יש מחלוקות אני מתמרנת בצורה מאוד רגישה

כדאי מאוד לקרוא ספרים ומאמרים של הרב זאב קרוב ז״ל. אפשר למצוא גם הרצאות שלו בנושאים כאלו.

הצלחה רבה. זה אתגר לא קל
מזדהה איתך...רינת 23
זו באמת תחושה קשה שאת ״תלויה בו״ בשביל לחנך את הילדים והוא ממש לא משתף פעולה.

הייתי במקום הזה (בנושאים מסוימים אנחנו עדיין שם) וזה השתנה בעקבות מעבר דירה ולגמרי במקרה הגענו לקהילה מאד מאד נחמדה ובראש אחר ופתוח יותר מהמקום הקודם (שהיה ״כבד״ ושמרן יותר).
בקיצור... היום הוא הולך לתפילות בשבת בכיף ובשמחה (בעיקר כדי לפגוש את החבר׳ה...) אבל בימי חול הוא לא הולך.

בתקופה שלפני כן אני די השלמתי עם זה שכנראה הילדים שלנו לא יהיו בבגרותם בדיוק כמו שאני חולמת ושואפת, אלא אם כן מסגרות החינוך ישפיעו עליהם בצורה שונה (אגב גם היום אני חושבת שהם לא יצאו בדיוק איך שהייתי רוצה).

מצטרפת למי שכתב למעלה שאת יכולה לקחת על עצמך את הדוגמא האישית, להתפלל וכו׳
ממש מזדההחגים
גם אני במצב ממש דומה לשלך.
מאד כואב לי על הבחירות שלו לא ללכת לתפילה ויש עוד דברים...
הילדים שלי יותר גדולים ובאמת לא מחוברים לתפילות לצערי. אני מנסה בעצמי לימור אצלם חיבור אבל זה לא קל.
מצד שני גדלתי בבית שמאד הקפידו בו על תפילות וחלק מהאחים שלי כיום לא קמים בכלל לתפילות.

מסכימה עם כל מה שאמרו לפני לגבי זה שזה לא התפקיד שלנו להיות אחראיות על המצוות שלו. הוא לא יכול ללכת לתפילה כי אני רוצה.
מצד שני מבינה מאד מאד את התחושות...אני משתדלת להתפלל על זה בדמעות המון. מאמינה שהתפילות לא הולכות ריקם...

הי לךתהילה 3>
קודם כל ב"ה שאת מעריכה מאד את בעלך כאדם בן זוג ואבא, זה מאד משמעותי.

שנית לגבי מה שהעלית, קודם כל הרבה פעמים יש במצבים כאלה איזשהו כאב פנימי של אובדן חלום.
חלמת על בית מסויים ועל חינוך ילדים מסוג מסויים, ולמרבה הצער זה לא ממש קורה.
אז קודם כל תני לעצמך מקום להתבונן ולכאוב על זה.

מעבר לזה, אני מסכימה עם בעלך שאת לא אחראית לעבודת ה' שלו.
יחד עם זה את כן אחראית יחד איתו לקרבה הזוגית שלכם, ולחינוך הילדים שלכם.
ולכן, במקומות שהם לא מתוך עבודת ה' שלו, אלא מקום שאת מזהה ריחוק/אדישות/זלזול, שהם בדרך כלל צומחים מרגשות ותחושות שעלו בזוגיות
ולא קיבלו מקום (קודם כל בינך לבין עצמך ולאחר מכן במידת הצורך ביניכם)
בעיני כן חשוב לפתוח את הדברים.

אבל- לא כנזיפה לכך שהוא לא הולך או משהו כזה,
אלא כשיתוף *ברגשות* שלך וכבקשה לדברים שחשובים לך.

למשל-
ממש חשוב לי שלילדים יהיה עם מי ללכת לתפילה בחג,
יש תפילה או זמן שאתה תוכל לקחת אותם בשבילי?

ובכללית אם יש מקום שאת מזהה שזה גורם לך למתח וריחוק בזוגיות, צריך למצוא את הדרך לדבר על זה, אבל לא כדיון שכלי,
לא כהערה ונזיפה, אלא כעניין שהוא אישיו *שלך*, כדי שתוכלו לשמור על קרבה ואהבה בזוגיות היפה שלכם.

ולסיום באמת זה נשמע מאד מאד קשה לרצות חינוך מסויים עבור הילדים ולהרגיש שזה לא קורה.
אני מניחה שגם אם בעלך בע"ה כן ישתף פעולה עם מה שתבקשי, זה יהיה קיים ויעלה מתחת לפני השטח, ולכן נראה לי שכן חשוב להבין את המצב הזה, גם להתאבל עליו בתוכך, ומצד שלישי לדעת שהילדים כנראה יגדלו עם איזשהי מורכבות, וכל ילד גדל עם הבנה שיש את אבא וההתנהלות שלו, ואת אמא וההתנהלות שלה, בכל מיני דברים.

הילדים שלי למשל יודעים שאם הם רוצים לבקש דבר מסויים עדיף לבוא לאבא ויש דברים שעדיף לשאול דווקא את אמא,
וזה בסדר בעיני. ילד צריך גם דמות כזאת וגם דמות כזאת וזה נותן איזשהו איזון.
ובכל בית הילדים מבינים שיש איזשהו שוני בין 2 ההורים, וזה הכי טבעי בעולם.

כמובן כשרוצים לחנך לחיי תורה זה מורכב יותר, כשאחד הצדדים לכיוון של מאמץ כמו שאת מתארת, והשני בכיוון השני
וכאן שוב חושבת שנכון לעבוד על זה קודם בינך לבין עצמך ואחר כך לפתוח ביניכם ממקום אחר.
ילדים קולטים גם מתח זוגי אפילו בלי להבין, וזה ודאי לא מיטיב איתם...❤️
תודה על כל התגובותמ.מ.
היי יקרה,נגמרו לי השמות

רוצה להתחיל דווקא מהסוף,

מאוד מרגש ומיוחד לקרוא אותך. ממש "שומעים" את האהבה וההערכה שיש לך לבעלך.

וזה המון.

את באמת מרגישה שהוא אדם מעולה.

שהוא אבא מעולה.

שהוא בן זוג מעולה.

שהוא מאוד מעורב בתפעול הבית

שהוא מפרנס

שהוא נמצא עם הילדים ונוכח

שהוא מאוד מתאמץ גם בנושאים שביניכם

שיש לו לב טוב ממש כל הזמן.

וואו. מרגש!

לקרוא שוב את כל הטוב הזה שכתבת עליו ולשאוף אותו פנימה יכול לעשות הרבה אפילו לפני שעושים כל דבר אחר

ולגבי הנקודה השנייה שהעלית -כתבת שמבחינתך המעשים שלו (= למשל לא ללכת לבית הכנסת בסוכות) מובילים לריחוק מצידך

וכאשר את צריכה להתעלם מזה זה מוביל לאדישות.

וכמובן עניין הפער ביניכם בהשקפה בנושא הזה.

אני חושבת שכדאי לעשות שם עבודה לא רק זוגית, אלא גם אישית. ואפילו אולי קודם אישית.

אם תהיה כאן הבנה שלמה ועבודה טובה גם בפן האישי - בינך לבין עצמך ואיפה הדברים פוגשים אותך ואיך אפשר להתקדם בפן האישי

וכנ"ל גם בפן הזוגי - תוכלו להגיע לרווחה והאיזון הזה שאת מחפשת ב"ה.

נסי רגע להתבונן בדברים שהצגת כאן.

נשמע שיש כאן כמה ערכים, שלך ושלו, שלכאורה הם סותרים ומתנגשים ואז צד אחד בהכרח "חייב" לוותר לצד השני - והצד השני מרגיש שוויתר על ערך שלו. 

וכמובן שלא פשוט כלל לוותר על ערך שלו. הוא ערך. הוא חשוב לנו. הוא יקר לנו.

מהם הערכים שלך שעולים כאן?

למשל הערך להתאמץ שכתבת.

למשל הערך של תפילה במניין.

למשל הערך של דוגמא אישית וחינוך.

וכאשר את מרגישה ששמים "איקס" על הערכים הללו - בטח שתרגישי בתוכך את כל הרגשות הקשים הללו!

ואם תרגישי שאין מוצא - סביר להניח שגם ההתעלמות והאדישות יגיעו, כדי להגן על עצמך, וכדרך של מנגנון הגנה חכם להתמודדות מול כך.

הבשורה הטובה היא שהקב"ה מזווג זיווגים ולא לחינם הוא הפגיש אותך דווקא עם בעלך היקר ואותו איתך.

יש משהו בדינמיקה ביניכם ובעבודה האישית והזוגית שיכול לא רק לתקן ולרפא בנו דברים מהעבר ודברים מעצמינו - אלא גם להגדיל ולהצמיח אותנו הרבה יותר, ממש להיות הגירסא ההכי טובה והיותר טובה של עצמם, לגדול להיות אנשים גדולים יותר, טובים יותר. להגדיל ולהרחיב את העולם הפנימי שלנו.

העבודה הזו עוברת פעמים רבות בדרך חתחתים, בדרך קשה ופוצעת עם הרבה שריטות  ומהמורות וכאבים.

ובגלל כל הקושי הזה לפעמים לא מצליחים לראות מעבר, לא מצליחים בכלל לזהות שיכולים להיות כאן מפתחות עצומים לחיים עצמם...

זה מאוד טבעי שתרגישי כך.

תני לעצמך חיבוק גדול על כל התחושות שאת מרגישה.

כל מה שעלה שם.

ממש הכל.

כל החלומות

כל הציפיות

ההתנגשות שלהם במציאות

כל הניסיונות

כל האכזבות

כל המאמצים

כל הריחוק

כל האדישות

הכל.

ואחרי זה נסי להתבונן גם על הערכים שלך מקרוב,

ומתוך כך גם על הערכים של בעלך מקרוב.

מה יש שם, בערכים שלו?

אני רואה שם למשל ערך של אמת.

כנות.

ערך של נוכחות ומבט למציאות כפי שהיא בעיניים.

ערך של פיו וליבו שווים ולא "אחד בפה ואחד בלב"

ונשמע שיש כאן משהון מאוד משמעותי מצד בעלך.

כתבת גם כ"כ הרבה טוב עליו, הוא נשמע אדם נפלא, טוב לב, מתאמץ, נוכח, וכל הטוב שכתבת עליו.

יכול להיות שיש לו גם תכונה של אמת וכנות?

הוא נשמע כזה לפחות מקריאה חיצונית.

ואם יש בו את הערך הזה -

ו*אותו* הוא מנחיל גם לילדים שלכם - ערך של אמת, של כנות - זה גם דבר נפלא ומבורך!

כלומר אין כאן מישהו מביניכם שצודק ומישהו שטועה! לא!

אלא שניכם צודקים!

גם הערך של האמת והכנות נכונים

גם הערך של המאמץ וכו' חשובים!

שניהם! יחד!

ואם הילדים מקבלים מאמא את הערכים שלה

ומאבא את הערכים שלו

ומשיניהם יחד את הערך של הכבוד ההדדי

של האהבה שאינה תלויה בדבר

את הקבלה של האחר כפי שהוא אפילו אם הוא חושב שונה ממני -

אלו הערכים הכי גדולים ומדהימים שיכולים לקבל!

ואין באמת משהו שיותר משמח ומחייה ילדים מאשר שאבא ואמא באהבה ובשלום יחד. אין.

הקב"ה בכבודו ובעצמו מוחק חלילה את שמו מעל פני המים כדי להשכין שלום בין איש לבין אשתו!

זה ערך עליון!

וכפי שהיטבת לתאר, עבודת השם של בעלך - היא שלו.

כמו שעבודת השם שלך - היא שלך.

ובדוגמא האישית הילדים חווים מבעלך גם דוגמא של אמת וכנות, גם דוגמא של מאמץ בכיוונים אחרים ונוכחות בבית ובמשפחה ובפרנסה, גם לב טוב, גם מידות טובות ובטוחה שעוד המון מעלות טובות!

וחווים מאמא גם את כל מה שאמא מביאה. ואת בהחלט יכולה לחזק כיוונים שחשובים לך. בין אם זה בהליכה לבית הכנסת או כל תחום תורני שחשוב לך - לשים עליו את את הדגש מתוך עצמך.

וכמובן שהילדים גם מקבלים דוגמא אישית מאבא ואמא שמכבדים ואוהבים אחד את השנייה מהשורש. ואין שני לדבר הזה!

נסי לראות בראש את התפיסה שלך לגבי "אני מאמינה בלהתאמץ והוא בלזרום" -

כי אם התפיסה הזו אומרת שלהתאמץ = טוב, כי מתאמצים, בתנועה, משתדלים

ולזרום = לא טוב, כי תקועים במקום, לא זזים, לא עובדים קשה, עצלנים -

אז בהכרח המוח יפרש את התנהגותו השונה הנ"ל של בעלך כמשהו שלילי.

ואם זו הפרשונות הרגש השלילי וממנו התגובה השלילית "(של הריחוק, האדישות וכן הלאה) הם כבר נגזרת ישירה מכך...

ומכיוון שאנו יכולים לעבוד ולשנות רק את הפרשנות שלנו על המציאות, הייתי מציעה להתבונן בכך.

להתחיל בלהציב בסוף המשפט סימן שאלה במקום סימן קריאה.

האמנם ?

האמנם לזרום זה רע ולהתאמץ זה טוב?

איפה בחיים דווקא הזרימה של בעלי טובה?

איפה בחיים הרגשתי שדווקא המאמץ לא כל כך מקדם?

איפה אני יכולה ללמוד דווקא מהגישה של בעלי?

איפה בעבר נתרמתי ממנו?

איפה המקום של הזרימה או החיבור לאמת ולכנות יכול להיות דבר חיובי כי מגיע משורש חיובי?

של הקשבה לכוחות, של הקשבה לאמת, של הקשבה לכאן ועכשיו, של אמת, של כנות, של רוגע ושלווה יותר, למשל?

ואם בעלי מרגיש ממש שעבורו זה לזייף, האם אני באמת רוצה לשים אותו במקום שהוא מרגיש זיוף?

ואם אני מרגישה שהדרך הזו שאני מזכירה לו, גם אם בעדינות, לא מקדמת אותי, ובכלל לא מביאה אותי אל המטרה (נניח שהמטרה שלך היא שילך לתפילה במניין וגם מטרה של משפחה שמחה וקירבה זוגית - הרי בדרך הזו שהייתה עד עכשיו שאת מתזכרת גם אם הכי בנעימות, זה הרי לא הוביל למטרה הזו, לא גרם לו ללכת ולא גרם לשמחה ולשלווה הזוגית והמשפחתית, אז אולי נדרשת כאן דרך אחרת.

דרך ארוכה שהיא קצרה.

דרך אולי של קבלה שלו כמו שהוא, דרך אולי של עבודה אישית וזוגית בנושא הזה, ממקום אמיתי ונכון ומדויק לכם.

מרגישה שרוצה לכתוב לך עוד הרבה אבל אעצור כאן.

המון המון הצלחה יקרה, יש ביניכם המון טוב, ובטוחני שב"ה תצלחו גם את זה ותגדלו יותר, כל אחד בפני עצמו וגם ביחד ❤🙏

איזה תשובה מחזקת ויפה. ממש מראה של המציאות. תודהמ.מ.
בשמחה ממש 🙏נגמרו לי השמותאחרונה
ב"ה תצליחו בכל ❤️
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28אחרונה

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך