לא יודעת מה אני רוצה עכשיו בערב חג - אבל עצה לסדרציפיפיצי

מרגישה שאני מבולגנת ברמות,

אמא שלי אומרת כשהייתי בבית הייתי הכי מסודרת ונקיה אז היא לא מבינה לאן זה הלך חושף שיניים

ב"ה מיליוני פעמים שיש היום ילדים והראש שלי בבלגן גדול (קשב וריכוז בנוסף)

קולטת שלפעמים הבית נראה כמו מחסן

קראתי פה כבר מכמה נשים על שיטת המינימליזם או איך שלא כותבים את זה

וממש בא לי לדעת איך עושים את זה!

כ"כ רוצה עוד ילדים בעז"ה אז שומרים מלא בגדים ולא מצליחה לאחסן אותם נכון

שומרת פיג'מות ובגדים איכותיים וואלה רואה שזה כן עוזר בשעת צורך אבל אני בשכירות אז אין מקום! מבאס

צעצועים יש בכמויות, בעלי הוא אגרן מטבעו ודווקא אני ממש לא, ולא ומצליחה לארגן אותם

נעליים

מצעים!

במטבח דווקא אני כן משתדלת שיהיו דברים שלמים ולא עמוס אבל סדר, גם, לא מצליחה להגיע לזה שיראה נורמלי בתוך הארונות למרות שאין מלא

לא קל אם יכתבו לי להעיף כי משום מה נהייתי מה זה שמרנית בקטע הזה, מה שלא היה לי (כנראה נדבקתי מבעלי חח)

מרגישה שהבעיה אצלי היא לא ניקיון כי ב"ה הבית נקי, אלא הסדר והאחסון

אני בבלגן גדול וכן, בחגים רואים את זה יותר וזה צף. ממש בא לי עצות נכונות וישימות

וואוו מזדהה ממשנפש חיה.
ככלoo
שיש יותר חפצים, יותר קשה לשמור על הסדר ולאחסן נכון.
גם לרכוש מקומות אחסון עולה כסף, גם בלגן עולה בסוף כסף וגם מציק.
כדאי לשמור בבית רק דברים שיש להם שימוש לטווח הקצר- בינוני, אלא אם מדובר בחפצים קטנים שקל לאחסון אותם בצורה מסודרת.
אחסון נכון הוא תלוי ביתאני10
איזה מקומות אחסון יש לכם? יש מספיק ארונות? אתם עוברים דירה כל הזמן? עם ריהוט שלכם או לא?

זה חשוב כי לדוגמא אנחנו עוברים המון דירות ובכל דירה יש ריהוט אחר והריהוט שלנו מתאים את עצמו, כך שאני לא יודעת בוודאות שתמיד יהיה לי ארון לבגדים שבאחסון, ולכן מאחסנת בקופסאות שלא נכנסות לארון. אבל אם את בודאות יודעת איזה ארון משמש לאחסון, אז אפשר לקנות קופסאות בגודל שמתאים לו ולמיין את הבגדים לשם בצורה מסודרת - לדוגמא קופסא לניו בורן, קופסא ל3-6 חורף/קיץ(או ביחד) וכו'. העיקר שזה ממוין בקופסאות ברורות שכתוב עליהם מה התכולה ואז כשאת צריכה את ישר שולפת את הקופסא הנכונה.
וכשעולים מידה - מחזירים את הבגדים הקטנים לקופסא הקודמת ומוציאים את הבאה.

מבחינת מצעים - אני אוהבת לקפל את הסדין והציפית של השמיכה ביחד בתוך הציפה של הכרית, ואז בארון לא לשים בערימה אלא כמו ספרים - כל המארזים של הסטים עומדים. ככה יותר קל לשלוף אותם בלי לבלגן. שימי לב שצריך כמו מחזיק לספרים אם רוב הזמן המדף לא מלא.

צעצועים - זה נורא תלוי מה יש לכם ומה השאיפות שלך מבחינת כמות צעצועים לילדים.
אפשר לתקוף את זה מכמה כיוונים, קחי מה שמתאים לך:
1. לבקש מכל ילד לבחור 3-5 משחקים שנשארים. כל מה שלא נבחר - יוצא מהבית. ככה אין המון ויש את מה שהם באמת אוהבים
2. אפשר לארגן בארון גבוה את כל הצעצטעים ושיהיה כמות מסוימת בחוץ, נגיד 4, וכל ראש חודש להחליף את מה שבחוץ. ככה זה גם מרענן את הילדים וגם אין בלגן.
3. אם יש צעצועים של גילאים שונים אפשר נגיד להשתמש בכוורת (אפילו ארון שאתם שמים כמו חוץ באמצע המדף) ובכל חלק לשים צעצועים של גיל אחר, ככה לא מתבלגן כל ארון הצעצועים כשמחפשים משהו ספציפי
4. יש כאלה שפשוט קונים קופסא גדולה וזורקים הכל פנימה. היתרון שזה קל ונוח לפנות את הרצפה מצעצועים, והחיסרון כמובן שזה תמיד מבולגן ואי אפשר למצוא כלום.

נעליים - איזה מקום יש לכם שנגיש ונוח? מתחת למיטות? אפשר לקנות מגירות נשלפות מתאימות ולשים שם? בכניסה יש מקום? אפשר לקנות מדפים או ארון נעליים ולכל אחד המדף שלו
המצעים גאוני, תודה!מישהי עם שאלה
תודה! קראתי את זה באיזה מדוראני10
טיפים לבית בעיתון וזה פשוט מושלם
אגב, על איזה גודל קופסאות את מדברת?ציפיפיצי

והאם הן סגורות?

2 גדליםאני10
הקופסאות שמחוץ לארון - די גדולות, כאלה שקונים על גלגלים, עם מכסה ואפשר גם לערום אותן אחת על השניה.
יש לי קופסאות גדולות כמו בקישור כאן למטה כי אני אוהבת לשים את כל הבגדים באותה מידה יחד בלי לחלק לעונות או מין, אבל אם את מחלקת אז תקני יותר קטן.
זה הקופסאות שלי https://www.ace.co.il/4418756?ref=pmax&camp=general&gclid=Cj0KCQjw166aBhDEARIsAMEyZh7axUdGSY_uuuINIYnIS2esF4lPtmKmvn6LX2MPEKheDiXV3DdCs9gaAn31EALw_wcB

היו דברים ספציפיים שרציתי בכל מקרה שיהיו בתוך ארון אז מדדתי את המדף בארון שהיה לנו באותו זמן וחיפשתי בחנות קופסאות שיכנסו לי 2 במדף. גם כן סגורות ונערמות כשהן בחוץ.
אהבצי גם את הטיפ עם המצעים. תודה!המקורית
אחלה תגובה!!!! תודה! אשמח לעוד רעיונותציפיפיצי

נשים מתוקתקות איפה אתן?

מתקתקות 😂😂המקורית
חחחחח מאוחר מדי למתוקתקות לא?ציפיפיצי

חג שמח המקורית היקרה!

חחחח אולי 🙃 נחכה להן שיבואוהמקורית
חג שמח אהובה ❤️
עשיתי את השיטה של המצעים... זה לא חוסך מקוםמאוהבת בילדי

רק נראה קצת יותר מסודר

נכון, אבל המטרה שיהיה מסודראני10
בסופו של דבר יש מצעים שתופסים איקס מקום, קיפול אחר לא מקטין אותם
קיפול של קונמארי (קיפול אנכי)אם_שמחה_הללויה
כן מקטין מקום ממש.הכל אני מקפלת ככה. יש סרטונים ביוטיוב.
מנסההמקורית
הבית שלי מינימיליסטי בנראות אבל יש בו הרבה אחסון. יש מינימליסטיות שלא שומרות דברים ומעבירות ויש כמוני שלא שומרות הרבה, אבל מה שכן- אני דואגת שיהיה לו מקום. כך שהבית לא נראה עמוס.

בגדי תינוקות אני שומרת בשקיות וואקום בארגז מצעים של המיטה. אבל לא כל דבר. הרבה תרמתי. בכלל שמרתי רק דברי ניובורן כזה ודברים מיוחדים ממש, חוצמסה הכל נתתי. הרבה יותר קל לי לתת מאשר להצעסק בלאחסן ולסדר. הזמן והקושי שלי בלראות בית עמוס שווה לי קנייה של חדש.
גם צעצועים לא השארתי והעברתי.

צעצועים קיימים - בארגזי אחסון בחדר הילדים מאחורי הדלת.

במטבח נגיד יש לי רק קערת פירות על השיש וקומקום. כל השאר מאוחסן. אבל לפי נושא ושימוש. נגיד צלחות במקום אחד. כוסות בקלאפה. מגירה לסירים. מקום למכשירים חשמליים שימושיים כמו מעבד מזון, מקציף ידני וכאלה...
חדר שינה וחדר ילדים - יש רק מיטה ארון וכסא. הכל בארון, כולל נעליים (אני שומרת אותן בקופסאות)
גם במקלחת אצלי הכל בתוך ארון. על הכיור יש רק סבון ידיים.
יש לי חדר שרות במטבח שיש בו חומרי ניקיון, מטאטא מגב וכו ואפשר גם לנעול אותו כדי שלא יהיה מסוכן לילדים.
מגבות, מצעים - כדי לחסוך במקום אני מגלגלת אותן ולא מקפלת לריבוע.

וואי עשית לי חשק לסדררר💕מנסה שוב*
חח בשמחה זה באמת מספקהמקורית

רוצה לבוא לארגן לנו את הבית?יעל מהדרום
לק"י

מוכנה לשלם טוב ולארח אותך לכל הזמן שזה ייקח

חלום שמישהו יארגן לנו את כל הבית, ויזרוק ממנו מה שמיותר (ושיידע לבד מה מיותר ומה נצרך).
להתארח אצלך נשמע מעולה המקורית
יש אנשים כאלה שזה המקצוע שלהםמיקי מאוס
אבל כמובן שיצטרכו קצת עזרה מכם
ותשלום נאה
וזה חד פעמי.... צריך לתחזק

אבל אחרי סבב כזה הרבה יותר קל לתחזק כי העיקר זה שדואגים שלכל חפץ יש מקום מוגדר
נכון. יצא לי לראות סרטונים של חברת 'מסודרת'המקורית
עושים עבודה וואו
אני יודעת שיש מקצוע כזה. תודה!יעל מהדרום
לק"י

אבל זה ידרוש הרבה גם ממני.
ולכן הייתי רוצה שמישהו יטפל בזה בלעדי

(אני לא מאוד אגרנית, וכן משתדלת להוציא חלק מהדברים. הבעיה שהרבה פעמים גם אין לי למי להעביר וזה נתקע, או שנזרק בסוף).
גם אני זורקת לפעמים.המקורית
יותר נכון מניחה ליד הפח ורואה כמעט תמיד שלקחו. אין מה לעשות. גם למצוא למי לתת זה עבודה, ואם אין - אני לא שומרת אצלי. בעלי מתעסק בזה בדרכ אם כי הוא מאוד עסוק וכשאני רואה שלא מתאים לתת לו להתעסק עם זה כי הוא ישאיר את זה אצלו באוטו חודשים - מורידה בעצמי למטה. וזהו.
אבל אולי העניין הוא באמת אחסון לכל דבר גם ולא רק זה. זה משו שקשה לעשות. ואם גרים בדירה שכורה אז לפעמים לא רוצים להשקיע
בדיוק חשבתי על זה היוםאביול
שזו הוצאה גבוהה וחד פעמית, וזה קצת לא עוזר כי כל הקטע זה לתחזק.. לכן אני יותר בעד כאלה שנותנות טיפים לסדר וכלים לזה, כמו שהרבה נתנו כאן...
הבעיה אצלי שאני לא מצליחה ליישם. הבית שלי באמת קטסטרופה....
לא ניסיתי, אבל דווקא נראה לי שאם פעם אחת עושים סדרקופצת רגע
'עמוק', שבו נפטרים ממה שלא שימושי, וכל מה שכן שימושי נמצא במקום מוגדר משלו, הרבה יותר קל לשמור על סדר בהמשך.
כאילו, ברור שזה דורש תחזוקה, אבל נראה לי שזה נהיה קצת יותר קל. וגם יותר קל להתרגל להחזיר מיד כל דבר שהשתמשת בו למקום נגיש משלו.
יש בזה משהואביול
ארגון הבית שלך מאוד מזכיר לי את שליאם_שמחה_הללויה
גם בעד מינימליזם. רק שאין לי חדר שירות והמכונת כביסה והמייבש נמצאים במקלחת עומדים אחד על השני והחומרי כביסה ונקיון מעל, פחות אסטטי, אבל לא מצאתי פתרון אחר, כי רוצה אותם זמינים.
דווקא אם את מכירה וראיתהמקורית
יש טרנד כזה של סידור חומרי ניקוי מעל המכונה
משתמשים בכלי אחסון אחרים או סלסלאות לפי נושא. זה מוריד את המראה העמוס ויוצר תחושה של נקיות ואחידות
אבל מה עושים כשמעל המכונה יש מייבש?חיים של

זה באמת גבוה. מניחה שזה יותר בעייתיהמקורית
כי זה פחות נגיש 😐

אאכ ואת גבוהה מאוד, או שבעלך מנקה ומכבס
אצלי זה מעל המייבש ככה:אם_שמחה_הללויה
אלה שפחות זמינים בקופסת פלסטיק ואלה בשימוש תדיר בחוץ.. ויש כסא קטן של ילדים ליד הכיור וככה מגיעה חחחח
אם יש לך שרפרף ואת מגיעההמקורית
ויש גם סלסילה אז את לגמרי יכולה לארגן את זה אחרת. זה עולה, כן? אבל זה שווה למי שחשוב לה הנראות אם כי יש שיגידו שזה פלצני 😅

לדוגמה: אבקת כביסה קונים צנצנת גדולה עם מכסה
למרכך ראיתי שמשתמשים בכלי עם ברז מזכוכית או כמו הבקבוקי חלב של פעם מזכוכית. תכף אעלה לך תמונה
לכדוריות לנור או קפסולות לכביסה גם כלי זכוכית כלשהו עם מכסה. זה כאילו מייפה ויוצר נראות אחידה מבחינת הכלים שמאוחסנים בהם חומרי הכביסה.
סרטון השראה לדוגמההמקורית

ועוד אחדהמקורית

וואוו זה ממש יפהממשיכה לחלום
פתחת לי עולם, רק צריך כסף לקנות את כל המיכלים היפים האלה
וצריך גם מלא זמן פנויאפונה
לנקות את כל הדברים היפים האלה כשהם מתלכלכים.
או מדיח 😅המקורית
ולטאטא אותם כשהם נשבריםאחתפלוס
נכון זה באמת יפה.המקורית
אוף סרטונים כאלה ממש מדכאים אותיפולשת לרגע**
כן. החלום שלי שהבית שלי יהיה כזה מעוצב ויפה. ואת הכל אני יסדר מהמם.
והחדר כביסה יהיה ענקק ואני רק אבחר איפה למקם מה.

אבל וואללה לא. הבית שלנו קופסת גפרורים.
מכוער וישן. המכונת כביסה תקועה איכשהוא באמבטיה והחומרי ניקוי נמצאים פשוט איפה שיש להם מקום.

חח וואי יצא פריקה.
אבל באמת מבאס. הסרטונים האלה רק מורידים לי את המוטיבציה.
כי אני אומרת וואללה ברור שלאשה הזאת יש מרץ וכח לטפח את הבית שלה. כי יש לה בית חלומות. בוא נראה אותה עושה אותו דבר בבית שלי.
סליחה אם נגעתי בעצב רגיש 💔המקורית
לאלא ממש לא, איזה חיים את❤️❤️פולשת לרגע**
פשוט זה משגע אותי שמאנשים עם בתים כאלה לוקחים מוטיבציה כדי לסדר את הבית...
אני ממש בסדר עם הבית שלי, מתנחמת ממש שהוא זמני. ושהוא מוקרב כולו לתורה הקדושה.
אשרייך!! איזה השראה את 🌹המקורית
ונכון, אין לנו בית כזה. אבל יש לנו את שלנו, ודירה נאה מרחיבה דעתו של אדם. אז לא להתייאש אם בא לך לשפר את הנראות .
אבל לא הסתכלתי על הבית האמת.. רק על הצנצנות
אם את באמת רוצה להתבאסהילה036
אז סתם שתדעי, ש"ליידי קלין" עושה בכזה בית את העבודה.
מי זאת ליידי קלין?פולשת לרגע**
גב' ניקיון, העוזרת בית הצמודההילה036
ניסיתי לגגל ולא ראיתי כלוםאביול
אני גם גרה בבית קטנציק ויש לי טיפיםדרשתי קרבתךך
למען האמת בקראוון ..
ומכירה בנות שהפכו את הקראוונים ליפהפיים ..
שלי עוד לא שם אבל כן כל פעם משתדלת לקחת פינה ולעבוד עליה
אני בן אדם ממש מבולגן אז זה כן מאתגר אותי מאוד בבית קטן .. אבל בסוף זה כן אפשרי אם רוצים וזה חשוב
וגם מבחינה תקציבית אלו דברים שלא עולים הרבה כסף ומשנים הרבה .. וכמובן שלא עושים הכל בבת אחת
אנחנו הקפדנו שהרבה רהיטים יהיו בהירים כי רהיטים כהים כבדים יותר בעין
(גם רהיטים קיימים אפשר לצבוע בעלות מינימלית)
לאט לאט קונה קופסאות לכל מיני מקומות בבית .. כולל ארונות וכו' .. הדברים מסודרים יותר יפה
לשים קצת מדפי נוי בכל מיני מקומות
ממליצה להסתכל בסרטונים של - רבקה פרץ ביוטיוב היא עשתה הרבה סרטוני עיצוב והיא גרה בקראוון רגיל בהתחלה ואז מורחב ..
וגם של עדי יעקובי - שחיה בדירה די רגילה בבניין ומשדרגת המון פינות בבית בצורה מהממת .. שיפוץ וdiy לבד
מגניבב רק אצלי צריך פלסטיקאם_שמחה_הללויה
כי זה יכול ליפול מהמייבש באמצע שהמכונה עובדת היא קצת זזה
אולי סלסלה בוואקום של איקאהאפונה
יש לזה ואקום חזק, אמור להחזיק כמה בקבוקים.

זה מהמם והכלטל..
אבל אוף, לא מצליחה להבין - איפה מאחסנים את המיכל המקורי?
אולי זו שאלה של אנשים חסרי חוש עיצוב, אבל בטח תהיו נחמדות ותענו לי...
בהנחה שנשאר בו עוד אבקת כביסה/מרכך,
ואם לא נשאר, אז קונים חדש בדיוק מתי שהולך להגמר? אחרת איפה מניחים את זה בינתיים?...
בארון או במקום אחסון נסתרהמקורית
יש לי צנצנת לאבקת כביסה וכך אני עושה.
גם לי עלתה השאלה הזאת!!! ואני מתחבטת עם עצמי-פולשת לרגע**
מה חוסך מקום בזה?? חחח
זה עיצובי יותר. לא בהכרח חוסך מקום.המקורית
משפר נראות אם תרצי
ברור ברורפולשת לרגע**
אבל כל השרשור פה בעד מינימליזם ואז תוקעים עוד חפצים בבית😝
חוץ מהאבקת כביסה אין פה עוד חפצים באצתהמקורית
מרכך כביסה נגמר לתוך הצנצנת
גם קפסולות או כדוריות ריח
תודה על ההסבר!טל..
אנסה לחשוב על יישום בדברים אחרים, בכוך בו המכונת כביסה שלי נמצאת אני רק מנסה לראות את הכביסה, לא מעבר..
יום אחד בפנסיה אולי אצליח ליישם ולעצב את הבית...
וואהו, נשמע חלוםהילה036
אז ככה, מסיקה מהדברים שלך שאת לא טיפוס סנטינטי, איזה כייף לך.
ופה שואלת, האם יש פה כאלו שהן כן סנטינטיןת והצליחו לעבוד על כך ולהעיף בגדים ומתנות שקיבלו מהסבתא הזאת ומהדודה הזאת...

מטבח, ספרי איך זה שרק קומקום וקערת פירות,
ובטח הכיורים גם תמיד ריקים אצלך, נכון?.
שתפי איך את עושה את זה, איך עומדים בקצב שכל המשטחים יהיו ריקים.
וואלה עוקבתתshaer29
כמה דברים:קופצת
סליחה שמבאסת, אבל אין מנוס מלזרוק.
אני זורקת הכל. נדיר שתמצאי אצלי חפץ מיותר.
בגדי ילדים - בעבר ניסיתי לשמור. לא תמיד מתאים הגודל והעונה, ואז יוצא ששומרת שנתיים בגדים בארון, תפסו לך מקום ועד שילדת את אותו המין - הם לא נולדו באותה עונה וכלום לא מתאים...
הקיצור זורקת. יש לי אולי שקית מכולת אחת עם בגדים נבחרים .

משחקים- מה שלא משחקים - מעיפה.
בגדים שלי - מה שלא לבשתי עונה שלמה - עף.
כ"כ הרבה אנרגיה פיזית ונפשית אנחנו מבזבזות על אגירת חפצים - שזה פשוט לא שווה את זה.

בכל חשוב נוסף:
כל מה שגלוי לעין נמצא בצורה אסטטית ונקייה.
יש רווח בין הארון לתקרה? - להשאיר ריק.
שיש? כמה שפחות דברים עומדים עליו.
שולחן - כלום, חוץ מ- אם רוצים עציץ או מרכז שולחן כלשהוא.

חפץ שתופס מקום על הרצפה- צריך להיות משהו מאוד מאוד מאוד מיוחד וקריטי על מנת "לזכות " בכך..
בעיני - רק רהיטים עומדים על הרצפה ודברים הנחוצים לאסטיטיקה - כמו עציץ למשל.
מה שלא נכנס יפה בארון סגור - יצטרך להיזרק, ואם לא - אז לחפש משהו אחר לזרוק על מנת לפנות מקום.
ואם בכל זאת לא נמצא משהו לזרוק, אז זוכרת את הרווח ההוא מעל הארון? אםשר לאחסן שם בקופסאות אטומות ואחידות.
מה לא? למשל לאחסן בערמת קופסאות על הרצפה, אפילו שהן אטומות ויפות זה ביג נואו.

מה נותן כוח והשראה?
- טיפשי, אבל לצפות בסרטונים של אנשים שעושים סדר מאוד עושה חשק לזה.
- לקנות פריטים עיצוביים, אפילו פשוטים, "ולהבטיח" לעצמנו לעצב איתם את החדר בתום הסידור.
אלופה! נהנת מאוד לקרוא אותךדפני11
בכלל, ובמיוחד בהקשר של עיצוב וסידור הבית
תודה 😁❤קופצת
אהבתיאמא 🥰
צודקת ממש ואיישם
עוקבתהילה036
ואם זה יעודד אותך אז את ממש לא לבד.
אני גם ככה ומבינה אותך מאוד.
ההחלטה שלי היתה "אחרי החגים" להעיף הכל.
להגיע למצב של מינימליזים.
זהו, הגיע אחרי החגים, אין תירוצים.
לשמחתי, הספקנו אחרי פירוק הסוכה להעיף כמה אבמי"ם שהפריעו כל הזמן במסדרון.
בעז"ה מחר ממשיכים.
מקווה שנמשיך בלי רחמים ואני אחת שמרחמת על כל פריט בבית.
לא קראתי את כל התגובות, אקרא אם יהיה מה ליד אוסיף תגובה.
מנסה לעזור..באר מרים
לא הרבה כי אני בעצמי בלאגניסטית.. אבל כשיש הרבה ילדים בבית חייבים להתאפס אז מנסה לתת כמה עצות..

היום בענייני בגדים (אני בליל הכביסות החצי שנתי אחרי חול המועד..):
להחליט כמה מקום את מקצה לכל אחד מהילדים שלך לבגדים (אצלי לקטנים מדף וחצי של 80 ס"מ לכל ילד ולגדולים דלת אחת של ארון לכל הגובה)
לבדוק כמה בגדים הילדים לובשים אצלך באופן שוטף (בין כביסה לכביסה) - אצלי משאירה בגדים לשבוע: 6 סטים של יומחול ו 3-4 סטים של בגדי שבת, 2-3 פיזמות (למפספסים יותר..) - ולהשאיר רק את זה!!! (אם יש לך מקום ובא בקלות אפשר עוד 2-3 סטים רזרבה, אבל לא יותר מזה..). ואז זה מסתדר בקלות בארון: במדף של 80 ס"מ אפשר לשים אותם ב4 ערימות אחת ליד השניה. מאחורי הערימות של הדברים השימושיים אני שמה דברים פחות שימושיים, סוודרים וכאלה. ככה במדף אחד יש את כל בגדי היומחול של אותו ילד ובמדף השני יש פיזמות ובגדי שבת של כל 2 ילדים.
את השאר - מוסרת.
לגבי בגדים לאחסון: בגדים שמחכים רק עונה אחת מחורף לקיץ וההפך - אני מאחסנת במדף העליון של הארון של אותו הילד שהם מחכים לו מככה ההחלפה קלה.
בגדים שמחכים יותר שנים: אורזת היטב אחרי שמעיפה את כל מה שלוי ואורזת בשקית זבת שאותה מכניסה לתוך ארגז קרטון וכותבת עליו ממש בבירור לאיזה ילד זה מיועד, איזו מידה, ותאריך משוער שבו זה יוצא (למשל: בגדי קיץ לזרובבלה, מידה 8-10, קיץ תרפפ"ו) ככה אדע את מה להוציא מהמחסן מתי. מאחסנת הכל במחסן.
בגדים שלי: בסוף עונה - כל מה שהיה בארון שלי כל העונה ולא לבשתי - נמסר. שומרת רק בגדי הריון כשאני לא בהריון או ההפך..
לגבי בגדי תינוק: הכלל אצלי: לא שומרת בגדים יותר מ 4 שנים קדימה. כשיש יותר רווח בין הילדים (אצלי זה בגלל מינים שונים) אז פשוט לא שומרת.
שומרת בגדי תינוק עד גיל שנה - רק דברים שבמצב מעולה לגמרי. ארוז לפי בנים/בנות קיץ/חורף. את ה 0-3 בנפרד כי עם זה מתחילים. 3-6 ו 6-12 ביחד כי זה ממש משתנה לפי העונות איך בדיוק מלבישים את מה..
כשילד מגיע אצלי למיד 4 ועוד אין ילד נוסף מאותו המון באופק - אני מתחילה למסור הכל ולא שומרת.. אם יהיה תינוק נוסף יהיו לי מספיק שנים למצוא ממי לקבל בגדים חדשים...

לגבי בגדים של הגדולים יותר:
יש טעם לשמור רק אם תדעי למצוא את הדברים ברגע הנכון - ולכן מאוד חשוב לסמן את מה שמרת.
בגדי בסיס, פיזמות, קפוצונים, חצאיות ומכנסיים בסיסיים- יש טעם לשמור.
מהנסיון שלי - בגדי שבת של בנות, או בגדי בנות מעוצבים יותר ו"מושקעים" - הרבה פעמים כבר האופנה השתנתה או לא התאימו לטעם או למבנה הגוף של הילדה הבאה אז הפסקתי לשמור..
בנוסף לזה יש לי שקית של מעילים בכל המידות ושקית של בגדי ים בכל המידות שכל שנה מוציאים וכל אחד בוחר מה מתאים לו לאותה עונה..

עוקבת. גם אני איבדתי את זה בחגים לגמריאחתפלוס
מינימליסטית מבולגנת, עוזר לך?אפונה
אני לא שומרת כמעט כלום מילד לילד, ויש כמה דברים שממש עוזרים לי לשחרר:
1. המחשבה כמה חבל שהחפץ ישכב פה ללא שימוש וכמה טוב הוא יכול לעשות באותו זמן למישהו אחר
2. להיות בסביבה שבה קל למצוא חפצים אחרים בזול (יד שניה, למסירה משכנים וקרובי משפחה)
3. המאמץ הכרוך בתחזוקה של חפצים רבים.

בפועל הבית שלי רוב הזמן לא מסודר אבל קל מאד להביא אותו למצב מסודר.
בעונות מעבר עניין הבגדים יוצא משליטה, לוקח לי כמה שבועות להעיף את כל הבגדים המיותרים ולארגן את החדשים.
אני שומרת בארון הנגיש רק את הבגדים שבשימוש כרגע, מדף רחב (80 ס"מ) לכל ילד + מדף/מגירה לסלסילות תחתונים, גרביים ופיג'מות.
מעבר לכך משתדלת לשמור רק בגדים שיתאימו להם לעונה הבאה, שומרת הכל יחד (כי ממילא אפתח את זה באותו זמן). בבית הקודם הייתי שומרת בארגז מצעים, עכשיו יש לי ארון עליון בחדר הילדים אז שומרת שם.

לגבי הבגדים שלי זה יותר מורכב, כי אני בכל מיני מידות ולכל מידה יש כמה עונות, ויש גם בגדי בסיס ומטפחות וזה לא נגמר.... וגם לעצמי קשה יותר למצוא בגדים מוצלחים אז כן שומרת כאלה.
משתדלת מידי פעם לעבור על הארון ולהעיף את המיותר. בגדים שבאופן מובהק לא שייכים לתקופה עולים למדפים הלא נגישים (עונה, היריון). משתדלת להשאיל אם אני יכולה.
כבר עבר החג, אבל מקווה שעדין יעזור לך..תיתיק
1. לכל דבר בבית צריך להיות מקום מוגדר, מה שאין לו מקום מוגדר והוא לא רהיט, פריט נוי. לא קיים, להוציא.
מקום מוגדר הכוונה, מדף, שולחן, קופסא, ארון, מחוץ לבית.
ואני אסביר, המרחבים בבית צריכים להיות נקיים וחלקים כמו שחלק כבר כתבו כאן.
שיש, לי יש בשיש רק קומקום, מיקסר בצד אחד, מייבש סכום) אני אשים רק אחד יפה וקטן ולא משו גדול ושלא מוסיף גם מבחינה אסטתית). צד שני יש לי קופסת עוגיות וכלי לכפות כץ וכד, כנל מבחינתי יותר בגדר פריט נוי.
סלון יש רק רהיטים על בשולחן רק פריטי נוי.
צריכה מקום לכל מיני דברים קטנים כמן עפרונות עטים דפים הכל תמיד בתוך קופסאות גם אם במגירה או במדף תמיד גם בקופסא, יוצר סדר בעיניים, ובתוך ארון/מדף/מגירה.
אצלי כל דבר שנמצא במרחב הכללי שרואים הוא בתוך קופסא יפה, צנצנת או כל דבר שיוסיף גם יופי.
כנל טישוי ומגבונים בשירותים, פירות על השולחן, גומיות ומברשות שיער של הבנות במקלחת וכו.
מה שנמצא בתוך ארון/ מגירה נמצא בקופסאות.
בארונות בגדים אני כל תחילת סוף עונה ממיינת, מה ששומרת בשקיות ואקום ורשום מה הגיל, מין והעונה ומה שלא בטוחה שהחזיק או לא צריכה זורקת או מעבירה הלאה.
בחדר משחקים הכל הכל בתוך קופסאות במן כוורת/ארון/מדפים
יש באיקאה ארגוניות מצויינות, אני קניתי קופסאות גדולות עם סגירה של קליפיסים כאלה וגם לכל משחק וספר יש מקום מוגדר.
עוד אין לי ילדים גדולים אז אין לי ציוד בלי סוף, אבל הרעיון עדיין תקף לכל דבר יש מקום.
סתם רעיון שראיתי, ליד כל מיטה של ילד יש סלסלת קש/בד יפה שזה המקום לכל האוספים והחפצים האישיים שלו, ופעם בשבוע ממיינים. גם מוסיף יופי וגם מקום מוגדר.
אם יש צורך בעוד מקום אז מקצים מגירה או מדף, וגם פה חוזר הרעיון שאם זה נראה במרחב הכלללי אז מוצאים קופסא יפה.
במאקסטוקים וכד יש שפע בלי סוף.
סלסלות קש, קופסאות בד, קופסאןת פלסטיק אטומות בצבעים.
ואז משלבים אתזה בעיצוב של החדר.
מסכמת 3 עקרונות חשובים.
1. מקום מוגדר לכל דבר
2. כמעט כל דבר נמצא בקופסא בארון, מגירה, מדף
3. מה שבמרחב הכללי והוא לא רהיט נמצא בתוך כלי איסוף שיוסיף גם יופי.

עכשיו הבית שלי ממש לו מוזיאון, אבל מאוד קל לסדר כי תמיד יודעים מה לשים איפה, אגב גם מאוד מקל על החינוך לסדר ככה כי שילד יודע איפה לשים המשימה של לסדר הולכת לו מהר וכשאין לו מושג מה לעשות עם כל הבלאגן סביבו זה מייאש ובאמת לא יהיה לו כח.

בהצלחה
את באמת עומדת במיון של הסלסילות של הילדיםלפניו ברננה!
פעם בשבוע?
אצלי יש מגירה קטנה
וזה קורה במקרה הטוב פעם בחצי שנה.
הוא דוחס עוד ועוד...
לפחות למדתי לזרוק יצירות בלי שהם רואים 😵
מנסהמתחדשת11
אני ממש אוהבת לפנות מהבית. כל כמה זמן לפנות מה שלא צריך או לא בשימוש. אפשר למסור. לאחרים זה יכול להיות אוצר בגדים, כלים וכו.

כשאני מורידה כביסה אני לא מניחה בערימה, אלא מיד מקפלת. ככה הסיכוי יותר גבוה שגם ייכנס לארון ולא ישאר במרכז הבית

כלים- במידה ואין לך מדיח אז אין ברירה אלא לשטוף כמה פעמים ביום, כדי שהשיש יראה מסודר ונקי. דרך פשוטה יחסית לשטיפת כלים זה להסיר לכלוך עם מעט מים וסבון מכל הכלים. ואחכ לשטוף אחד אחד. זה רץ הרבה הרבה יותר מהר

צעצועים של הילדים- להניח במקום סגור. ככה גם אם יש בלאגן זה פחות מורגש. אצלנו זה ארון של כתר. אני מניחה שם את כל המשחקים שלהם ככה שגם אם הם מבלגנים זה לא ניכר.. פעם בכמה זמן מסדרים יסודי

להעזר בילדים הם יכולים לשטוף רצפה, לפנות אשפה, להכניס כביסה למכונה, לטאטא ועוד

טיפ קטןתהילה 3>
אני ראיתי שהרבה בשורש השמירה והאחסון עומדת איזשהי דאגה לעתיד
של מה יהיה, ואם אני אצטרך, ואם חלילה יקרה...

אני מזהה שמה שעוזר לי זה להסתכל על דברים במבט מאמין.
להאמין שה' דואג לי ולכל צרכי ושאם אצטרך בגד או חפץ מסויים הוא כבר ישלח או יזמן לי בדיוק מה שאני צריכה, ואני לא צריכה בשביל זה לאגור דברים.

אם היית הבת של איילון מאסק, היית שומרת כזה דבר שאולי אי פעם תצטרכי? כנראה שלא, כי יש לך את האבא הכי עשיר בעולם...

ועוד משהו-
תנסי לחשוב כמה הערך של דברים שאת שומרת למשל פיג'מה שכבר השתמשו בה נניח שווה 30 שח. האם היא באמת שווה עבורך את כל המקום שהיא תופסת? את התחזוק והארנונה והארונות והבחאגן יום יום בעיניים? אם כן אז תשמרי ואם לא אז תפרדי לשלום.
צריך לזכור שהאחסון והשמירה גובים מחירים לא פחות מקניה חדשה, ולכן למדוד אותם זה מול זה,
כשסדר בעיניים והרווחה הנפשית שהוא מביא גם שווים לא מעט...

ומה שכן מאכסנת במקומות סגורים מסודרים שלא רואים ולא עושים בלאגן בעיניים ובשום מקום אחר למשל ארונות גבוהים.

לי עוזר להקצות 4 דלתות של ארונות גבוהים לכל האחסון של בגדי ילדים חורף תינוקות. מה שנכנס נכנס ומה שלא כל טוב...
וגם זה לא מעט, דרך אגב...
מה שכתבתאפונה
רלוונטי רק למי שצורכת יד שניה.
(איתך לגמרי, כן?)
נראה לי שגם וגםתהילה 3>
האמת...
משום מה יוצא לי לקנות בעיקר חדש בשנים האחרונות.

אולי זו פחות חכמה כשיש לי ילדים רצופים מאותו מין ועונה, מצד שני כולם משמידים חלק מהבגדים, זה לא שהרבה מהבגדים כשירים לעבור מדור לדור...
ממש לא מסכימהאני10
זה שיש לך את האבא העשיר בעולם לא אומר שהוא יתן לך את הכסף כשאת צריכה. ויעידו ההתרמות למשפחות נזקקות כל שני וחמישי.
כמי שנמצאת עכשיו בלחץ כלכלי אני רואה כמה האיחסון הוא קריטי לחיסכון משמעותי.
אפשר לאחסן בצורה נכונה ומותאמת לבית ככה שיהיה מסודר ונעים לעין.
אם ה' היה מזמן לכל אחד מה שהוא צריך לא היו עניים, רעבים, מובטלים וחולים. אבל יש הרבה כאלה. ואולי ה זימן לה את הכל בילד הראשון ותכנן שהיא תשמור את זה לבאים? איך אפשר לתלות בה' את ההחלטה אם לזרוק או לשמור דברים?!
אם יש לך אמונה אמיתית אמיתית זה הכי הגיוניאחתפלוס
לתלות את זה בה'. אבל צריך להיות ממש אמיתיים.
אני לא מצליחה וגם שומרת דברים לעתיד.
מותר לראות את זה אחרת כמובןתהילה 3>
אני אישית ממש מרגישה ורואה בפועל ממש,
בהמון תחומים ולא רק בחיים שלי אלא גם של כמה וכמה אנשים שאני מכירה, שכשפועלים באמונה אמיתית,
אז ה' שולח שפע.

כתוב שה' משפיע כל הזמן שפע לעולם בכל התחומים.
הצמצום הוא אצלנו, כמה הידיים שלנו פתוחות לקבל, כמה אנחנו מרגישות ראויות לשפע...
כמובן מדברת לעשות את זה רק מתוך מקום שבאמת משחרר ומרגיש את הבטחון הזה, לא להלחם בעצמנו.

זה נושא בפני עצמו, מי שמדבר אליה באהבה, מי שלא יכולה לדפדף הלאה....
אני שומרת מילד לילד לא רק בגלל החיסכון הכספי 🙂קמה ש.
בס״ד

אלא גם בגלל החיסכון בזמן ובכוחות. זה כזה כיף לעבור עונה ולשלוף את בקופסה המתאימה מהילד הקודם... (שומרת רק בגדים במצב טוב).

במילים אחרות, המניע הוא לא מניע של פחד - אלא הפוך, הוא מניע של כיף ונוחות 🙏🏻🙂

[זה ספציפית לגבי בגדי הילדים. לגבי כל שאר הדברים, מתחברת לכל מי שכתבה שסדר הוא פונקציה ישירה של פחות חפצים, מקום לכל חפץ וכמה שיותר אחסון במקומות סגורים (בתוך ארונות וכו׳) וככה אני באמת משתדלת לפעול].
גם אניתהילה 3>
ויש לי גם ילדים רצופים מאותם מין ועונה,
ויחד עם זה ברגע שזה עושה בלאגן ועומס הכיף והנוחות קצת מתפספסים, לכן בעיני עוזר להגביל את השמירה של הדברים
ליכולת האכסון שלי בלי לפגוע ביומיום/סדר/מראה וכו'
ובנוסף יש דברים שעדיין אחרי הכל מיותר לשמור- לי לפחות זה קורה. בגדים לא הכי שימושיים בפועל, או שכבר לא מצב ממש טוב...

זה תלוי באמת כמה מסובך להשיג, כמה מקום יש באכסון, כמה מורכב לי לתחזק את זה האם זה עושה לי בלאגן בעיניים...

כמו בכל דבר בחיים עניין של איזונים
👍🏼קמה ש.
אני ממש גרועה בזה גםאביול
אבל ממליצה לך לעקוב אחרי בת אל אליאב. אמנם אני רחוקה ליישם את הטיפים, אבל היא מעולה
במטבח -חיים של

אם יש לך מטבח קטן, לשים בארון של הסירים ובארון של הקופאות סלסלה למכסים.

זה איכשהו קצת עוזר בסדר.

אני מאוד אוהבתאם_שמחה_הללויה
את מארי קונדו והשיטה שלה עזרה לי הרבה.
בעיקר הקטע לשאול את עצמך: "האם החפץ הזה משמח אותי?" להחליט לפי תחושת בטן, בלי לחשב כמה לבשתי את הבגד או אם אצתרך אותו או כמה עלה.
אני מתפטרת מחפצים סדרתית ובזכות השאלה הזאת נדיר שהצטערתי שזרקתי/ מסרתי משהו.
אשמח לשמוע על השיטהnorya
זה ספר?
לא רואה את עצמי נכנסת כרגע לסדר ונקיון של הבית אבל כן מקווה בעתיד..
כן קוראים לספר "סוד הקסם היפני"אם_שמחה_הללויה
ויש גם סרטונים שלה ביוטיוב קוראים לה מארי קונדו. ויש את אלי מאור עם סרטונים בעברית.
בקצרה כמה עקרונות:
1) לבחור לא מה לזרוק, אלא מה להשאיר. וגם לשאול את עצמך "זה משמח אותך?"
2)פתרונות אחסון לא פותרים טת בעיית הבלאגן, אלא רק מעבירים בלאגן ממקום למקום.
3) לעשות תהליך של סדר יסודי ולמיין בכל הבית (לא לפי חדרים, אלא לפי קטגוריות - בגדים, כלי אוכל וכו') ואחכ' למצוא בית לכל חפץ.
4) יש לה שיטת קיפול מיוחדת אנכית ואז כששולפים בגד, על השאר נשאר מסודר.
תגגלי עוד אם תרצי, רשמתי ממש בקצרה.
ובהצלחה בזמן המתאים לך!!!
תודה רבה!!norya
השיטה שלה מעולה ומועילההילה036
אבל היא לא לאגרנים.
אגרנים נראה שאין להם תקנה.
הם מחזיקים את הבגד/חפץ בפעם המאה ומוצאים יותר מסיבה אחת למה הוא משמח אותם.
חחחח....תכלסמיקי מאוס
חחחחחחחחחפרצוף כרית
גם אני אגרנית, כמה נכון!!!!!
טוב לך עם זה שאת אגרנית?הילה036
אישית, קשה לי ואני מנסה לשחרר.
יאלה, רוצה לראות את הבית כבר נראה אחרת.
השיטת קיפול שלה לא עבדה לי 😕לפניו ברננה!
התבלגן כל הזמן..
סליחה אבל אף פעם לא הצלחתי להבין את זהלפניו ברננה!
יש לי קערה ממש שימושית אבל מכוערת
בשום פנים אני לא אמסור אותה ואקנה חדשה רק בגלל שהיא לא משמחת אותי!
היא פונקציונלית, מתנקה טוב, בגודל מתאים. זה עניין של צורך ולא של שמחה!
מרגישה שבתרבות הצריכה שלנו קצת איבדנו את הצפון.
(פעם יצא לי לראות סרטון של מישהי שעשתה סדר בבית הוציאה את כל הכלי אוכל שלה כי הם כבר לא משמחים אותה.
השאלה הזאת יכולה להנחות בדברים שיש לנו שפע מהם, או אפילו עודף... כמו בגדים.
(וגם בגדי ילדים אני שומרת מבחינה פונקציונלית ולא מבחינת מה שמשמח אותי.)
^^ לגמרי!YNZS
וחוץ מזה, גם מכונת הכביסה לא משמחת אותייעל מהדרום
לק"י

ובכל זאת אני לא אזרוק אותה
👍 לפניו ברננה!
דווקא מכונת הכביסה שלי מאוד משמחת אותי
תחשבי שהיית צריכה ללכת לנהר כדי לכבס 😬
אם כבר מינימליזם אז עד הסוף... 🙈
דווקא המכונת כביסה שלי מאוד משמחת אותי!!חחחחאם_שמחה_הללויה
אני משוגעת כמו המחברת של הספר הזה, תמיד כשנכנסת אומרת "שלום בית", אומרת "תודה" לנעליים, וגם למכונת כביסה אומרת תודה במיוחד בימים קשים אלה מאוהבת בה חחחח
חחחח את קורעתמחכה עד מאוד
דוקא נשמע שהיא מאד משמחת אותךאפונה
משמח זה לאו דוקא שאת שמחה לראות אותה. זה גם שאת שמחה להשתמש בה.
תארי לך שהיתה לך קערה מהממת, ממש לתצוגה. אבל היא היתה מתנדנדת/קשה לניקוי/לא נוחה ללישה/לא נכנסת למדיח/לא מסתדרת בארון מטבח. וכל פעם שהיית נאלצת להשתמש בה היית מתעצבנת מחדש.
זו הכוונה לא משמח אותך, ואת זה כדאי להחליף.
עוקבת אחריכן.. מחכימה מלא. תכלסציפיפיצי

לא הגעתי למסקנה מה לעשות עם הבית המבולגן שלי חחחח

אההה אוקיילפניו ברננה!
אז ההיא לקחה את זה בצורה מעט פשטנית 🤭
קראת את הספר שלה?קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך כ"ו בתשרי תשפ"ג 12:20
בס״ד

כי בעקרון היא הכי לא דוגלת בתרבות השפע והצריכה! ממש הפוך 🙃! היא גורסת שהצריכה המופרזת שלנו לא משרתת אותנו בסופו של דבר ולכן היא מלמדת איך חוזרים לחיות עם פחות אבל בצורה יותר איכותית. איך? על-ידי כך שאת מתפטרת מכל מה שממלא את הבית שלך אבל לא ממש מביא לך שמחה. היא לא תגיד לך לקנות קערה חדשה במקום. אלא פשוט לשחרר את החפצים שלא באמת מתאימים לך. אין בספר שלה שום עידוד לקנייה חדשה או להחלפת דברים שמתפטרים מהם.

ספר ממש מעניין ופותח מחשבה 👌🏼
האמת שלאלפניו ברננה!
רק שמעתי מכל מיני כלי שני...
ומסתבר שאחת מהן ממש לא הייתה בכיוון...
בכל מקרה, בדיוק מילאתי את הבית במיליון דברים חדשים (יד 2) אבל כמעט את כולם אני צריכה ויש להם מקומות מיועדים
איזה כיף, תתחדשי!!קמה ש.
סליחה שהעליתי את השרשור באוב..לפניו ברננה!
לקחתי אותו מהספרייה היום
מה שלומך יקרה?
המון זמן לא שמענו ממך ❤️
יאאא תהני!!! אני סקרנית לדעת מה תחשביקמה ש.
בס״ד

אחרי שתקראי! 🙂

חלקים מהספר לא תמיד מתאימים למשפחה עם כמה ילדים. אבל יש מלא מה לקבל מהדברים שהיא כותבת באופן כללי. קריאה נעימה!🧡

אני בטוב בכללי ב״ה, תודה יקרה!
אני גם סקרנית, לכן לקחתי אותו 😄לפניו ברננה!
בטוחה שהוא לא מתאים לי לגמרי, אני די נהנית מהאגרנות שלי (לפעמים.. 😬 כשלא אני מסננת...)
ולכן מראש ידעתי שלא להכל אני אתחבר, אבל בוודאי יש לי מה ללמוד ממנה.
אבל אם היא מכוערת אבל שימושית ונוחהמחכה עד מאוד
אז זה הדבר שמשמח אותך!!
לא?
לא מדובר שכל מה שלא יפה זה לא משמח.
מה שלא משמח זה חפצים או דברים שתקועים לך בעניים ומעצבנים אותך!!
חחח אני לא לא בנאדם שמתעצבן מחפציםלפניו ברננה!
יותר מאנשים 😶
ויש הבדל גדול ופער עצום בין להוציא דברים שמעצבנים אותי (בזה אני אלופה)
לבין להשאיר *רק* דברים שמשמחים אותי...
אם אני אחליט לפי תחושת בטןאביול
אז אולי אני אזרוק את מה שלא משמח אותי, אבל אז אצטרך לקנות הכל מחדש. לפני שזורקים דברים צריל להפעיל גם שכל
זה נכון לפעמים 👍🏼, בפועל כשעשיתי את זהקמה ש.
בס״ד

התפטרנו ממלא דברים בעקבות הספר שלה, בלי שקנינו חדש במקום -

מלא ספרים
מלא חפצים קטנים וגדולים
מלא כלי מטבח שלעולם לא היו בשימוש
מלא קלסרים, ספרי לימוד, מחברות וכו׳ שחשבנו שיום אחד נחזור לקרוא בהם למרות שהם נכתבו לפני שנים ולעולם לא פתחנו אותם מאז
צעצועים לא שימושיים ששמרנו למקרה ש...
מוצרים לטיפוח (קרמים וכאלה) שלא השתמשנו בהם
וכו׳ וכו׳ וכו׳

היו גם במקרים שקנינו דברים יותר מותאמים לצרכים ולטעם שלנו, אבל רק בדברים מאד מסוימים. בגדול הבית ממש ״התנקה״ ונהיה נעים הרבה יותר.
זה אני מסכימהאביול
הלוואי שאגיע לזה. אבל אם נגיד לא בא לי על מכונת הכביסה כמו שכתבו פה ואני חא אפעיל שכל, אני עלולה באמת לזרוק אותה....
אוי 😅קמה ש.
בס״ד

זה ממש קיצוני

אבל זאת מחשבה שכן מנחה אותי נניח לכשיום אחד נעבור דירה בע״ה, למקום משלנו, הלוואי, אמן! האם אקנה משהו שהוא פונקציונלי בלבד (כמו שקנינו כשהתחתנו) או משהו שגם מביא לי שמחה? היום אני מרגישה שאני יותר מחפשת משהו שאני גם אוהבת, מבחינת איך זה נראה וכו׳.
לדעתי לא. העדיפות ניא גם ליפה וגםהמקורית
לפונקציונלי
אבל לא תמיד זה יוצא. ועדיין צריך להשתמש
לא בטוחה שהבנתי את מה שכתבת 😅קמה ש.
בס״ד

מה לדעתך לא?

וברור שעדיף גם פונקציונלי וגם יפה.
וגם שזה לא תמיד מתאפשר.

אבל המודעות זה והתכווננות כבר עוזרות. כשהתחתנו חשבנו בעיקר ״לא יקר, איכותי כמה שניתן וקומפקטי״. והתוצאה היא שעד היום אנחנו ״תקועים״ עם רהיטים שלאו דווקא הרמוניים ביחד. וזה לא הכי נחמד לי בעין. אז זה משהו שאני ״רושמת לעצמי״ כדי שבע״ה ביום שיתאפשר לנו לעבור ולעצב לנו בית משלנו, נשתדל לקנות דברים שגם עושים לי שמחה בלב, מעבר לפונקציונליות שלהם.
ואיי מזדהה!אם_שמחה_הללויה
בכלל מרגישה שהספר עזר לי לא רק מבחינת נראות שלהבית, יישמע מוזר אבל בכללי שיפרתי את יכולת קבלת החלטות גם במישורים אחרים בזכות השאלה הזאת "האם זה משמח אותי".
הספר שלה עזר לי.ממליצה ממש!!מחכה עד מאוד
עדיין באותו נושאהילה036
מחפשת עידודים...
יש פה כאלו שהיו אגרניות, בלאגניסטיות והצליחו להעיף כל מה שלא שימושי?
חולמת כבר על השטח הריק והנקי בעיניים שיהיה פה אחרי שחצי בית יצא מהדלת.
ועוד יותר, האם מצליחות לשמר מצב של סדר באופן תמידי
הפעם הצלחתי להעיף קצת יותר מתמידמאוהבת בילדי

סיפוק עצום 

אבל עדיין ניתן לשפר...

הבית שלי עמוס! וממש קשה לי לשחרר...

איפה אתן שמות כרית הנקה גדולה,מנגואית
ואוניברסיטה לתינוקות?

שני מוצרים גדולים שתופסים לי חצי סלון ;)
אני משתמשת בהם בסלון ככה שצריכה רעיון פרקטי לסלון..
על הספה?מאוהבת בילדי

אצלי זה בחדר שינה... אבל בשימוש בהריון יותר מאשר בהנקה

כן.. זה המקום כרגעמנגואית
אבל הופך את הספה לפחות יפה ומבולגנת
לא יודעת אם זה מתאים לסלון שלך ואם יש לך מקוםלפניו ברננה!
כדאי להניח קופסה יפה שמיועדת לזה על הרצפה או על מדף
עדיף סגורה
אפשר סל נצרים גדול (יש עם מכסה..)
אפשר לקנות בסטוקים למינהם מקרטון/בד/משולב
אפשר להכין בעצמך מקרטון שאת מצפה בבדים.

אמנם אני לא מנימליסטית אבל נראה לי למדתי משהו מכאן..
@קופצתאיך אני?
אני אגב הבאתי לסלון שידת עץ לכל הפיצ׳פקעס שהיו בספרייה.. סגורה, לא דלתות זכוכית. מניחה שכשיהיה תינוק בגיל האוניברסיטה תהיה שם
חחח תלמידה מצטיינת😉קופצת
האמת שלא מצאתי פתרון לאוניברסיטה.
בתקופה שמשתמשים בה ( נס שהיא קצרה..), זה פרוס לי בסלון על הרצפה ובהחלט מציק לי בעין ובנשמה 😅

כרית הנקה - קניתי כיסוי בצבעי הספה והיא משתלבת לי בנוף בין הכריות..
אבל גם איתה לא מצליחה להחזיק מעמד הרבה זמן ומעיפה אותה בהקדם האפשרי..
תודה!מנגואית
יש לי דלת סגורה בספריה, אולי שם באמת יהיה מקום לכרית הנקה

הרעיון עם סל יפה גם אהבתי אבל פחות פרקטי אצלי כי הבית קטן וגם זה יתמלא בצעצועי ילדים ;)

תודה!
בהצלחה!לפניו ברננה!אחרונה
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך