עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ח בתשרי תשפ"ג 12:01
ולכן המטרה נראה לי היא לא להיות "בטוח" ביחס לדרך, אלא להיות "שלם" ביחס אליה. בנאדם יכול לעשות תהליך של בירור ולדעת שתמיד יהיה לו מה להוסיף ויכול להיות גם שהוא טועה והוא יעשה חשיבה מחדש בהמשך אבל הוא שלם ביחס לעבודה האישית שעשה עם עצמו ובה הוא בירר איזו דרך הוא חושב לדבוק בה.
משבר זה לא דבר שקורה "בדיעבד" אלא זה חלק מהפורמט של התקדמות. אם לא היה לנו משברים אז היינו נשארים באותה רמה. תמיד עליית מדריגה מצריכה שבר מסויים. ככה זה בכל דבר בחיים וכדאי מאוד לדעת שזה לא טעות או משהו פה לא בסדר. זה חלק מהפורמט, תהיי רגועה.
ברור שיש משברים נעימה יותר ויש משברים נעימים פחות, אבל זה לא סותר שזאת הדרך היחידה להתקדם.
אמנם, ספק זה עניין יותר אינטלקטואלי למען האמת.. בסופו של דבר כל אדם באשר הוא נצרך לעשות פעולות כל שהן. ברגע שאתה מאמין במשהו אתה ממילא תעשה אותו. אמון זה לא עניין אינטלקטואלי רק אלא זה משהו שקשור לדימיון ולרגש ולכן זה לא בהכרח קשור לספק האינטלקטואלי שיש בבסיס רוב החכמות. הדמיון והרגש הם כוחות שגם קשורים בצורה בלתי נפרדת לגיבוש זהות.
לגבי ההקשר לדייטים - נראה לי שברמה כללית ככל שהאדם יותר שלם עם עצמו ככה הוא יהיה שלם עם הזולת, ככה גם במערכת יחסים זוגית.
אמנם השלימות הכי קריטית להכנהל זוגיות היא עם החסרונות, עם ההכרה שאני לא שלם. להיות שלם עם החוסר שלימות. אחרת, הזולת עשוי להציף רגשות שליליים שלא בונים אלא הורסים. כי סה"כ הזולת הוא מראה לעצמי. איך שאני מסתכל עליו זאת תוצאה ישירה לאיך אני מסתכל על עצמי.