המשתה הגדול התחיל...הסטורי
"שקרן בן שקרן": בן גביר על הקלטות סמוטריץ: לא אהבתי את הסגנון. נתניהו: תפסיקו לירות בנגמ"ש | ערוץ 7

אני מקווה שהפעם הציבור מספיק מבין, כדי לא לקנות את הספין - מי שיהיו לו 61 (ואפילו 60, ונמנע, כמו שבנט לימד אותנו...) יהיה רה"מ.

אבל, אם הציונות הדתית לא תהיה הכרחית אלקטורלית לנתניהו, הוא, כמנהגן משכבר הימים, ירוץ להציע לכל מפלגות השמאל, עולם ומלואו ואת הימין האמיתי ישאיר בחוץ או מקסימום עם פירורים...

אין שום טעם בממשלת שמאל ברשות הליכוד.
לא מסכים עם השורה האחרונה.אריאל יוסף

כל חלופה עדיפה מהממשלה הנוכחית.

גם ממשלת גנץ-נתניהו.

ממשלות בראשות הליכוד, גרמו את הנזקים הכי גדוליםהסטורי
והן היו הממשלות היחידות שהחריבו יישובים מבוססים, לצורך מסירת השטח לאוייב.
דיוק: אני מסכים שכל ממשלה, שיהיה לה רוב יהודיהסטורי
עדיפה מהותית על הממשלה הזאת, או על הממשלה שנתניהו כמעט הקים, לולי סמוטריץ' עמד בפרץ.

מבחינה מעשית - לעם, לתורה ולארץ, ממשלת שמאל ברשות נתניהו, כשגנץ נשאר שר הביטחון, תהיה גרועה מהממשלה הנוכחית. אפילו אופוזיציה מימין, שמסוגלת להשפיע על סדר היום ולשבש לממשלה אותו (כמו בשנה האחרונה), כמעט שלא תהיה.
לכן כתבתי שאיני מסכים עם השורה האחרונה.אריאל יוסף

ריבוי שרי הימין מטעם הליכוד (שימני היום יותר מבעבר), יקשה על מדיניות שמאל.

מזכיר שגם את ממשלת נתניהו-גנץ הקודמת בצלאל הפיל.

המהלך הראשון שהביא להפלתה היה הניסיון להקים וועדת חקירה לבדיקת ניגודי עניינים של שופטים.

האופוזיציה מימין הוכחה כאפקטיבית. לאחר מכן נמנעה העברת תקציב והסוף ידוע, אך זו הייתה האבן הראשונה שנפלה מהחומה.

נתניהו יודע את יכולותיו של בצלאל ויחשוש מאפשרות כזו.

בכל מקרה, מעדיף כל אדם על כיסא רה"מ מאשר זה שיושב עליו כעת.

אוסלו הגיע משמאלרוצה להשתחרר
והוא אולי החמור מכולם.
יש מקום להתלבטהסטורי
כמובן, יש חומרה גדולה באוסלו. מצד שני, באוסלו לא העיזו להזיז יהודי אחד מביתו. ממשלות הליכוד פעמיים החריבו חבלי ארץ שלמים מיושבים ופורחים.

בסופו של דבר, הליכוד יותר עם קירבה אידיאולוגית לערכים הלאומיים. לכן, מבין האפשרויות הקיימות - עדיפה ממשלה בראשות הליכוד. אבל, זה אך ורק בתנאי, שהיא תלויה לקיומה, בקבוצה התורנית-לאומית האידיאולוגית.
אין הרבה מקום.רוצה להשתחרר
הדיון על סיני היה בגלל ריחוקו מגבולות הארץ הפשוטים, וזה ניתן לידי מצרים שהיא מדינה עתיקה. לא עלה על הדעת להקים מדינה נוספת בארץ ישראל. אומנם, ברור שזה כן היה תקדים.
באוסלו הקימו בפועל את תחילת המדינה הערבית החדשה בארץ ישראל, על אדמות בלב הארץ, בערים תנ"כיות ממדרגה ראשונה. גם הנסיגה מעזה החלה באוסלו.
ההקמה הייתה הן מבחינת שטח, הן מבחינת כוח ועיצוב רשות ערבית בפני עצמה, מחומשת בנשק. מאז יש בארץ שתי רשויות.
אז נגלה לך 'סוד' גלוי לחלוטיןהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ט בתשרי תשפ"ג 15:57
הסכמי קיימפ-דיויד, כללו גם הסכמה עקרונית של מדינת ישראל, לתת אוטונומיה לערביי יהודה שומרון ועזה. נכון שלא דובר שם על מחבלי אש"ף ונכון שכנראה בגין התכוון לאוטונומיה הרבה פחות משמעותית מזאת שניתנה באוסלו ובהמשך שמיר מסמס זאת לגמרי - אבל את השורש לאוסלו, זרע הליכוד...
אוקיי. אני מבין מה אתה אומר, אבלרוצה להשתחרר
נראה לי כך: הדעות בדבר יהודה ושומרון התפתחו והתקבעו עם השנים. אין ספק שדעת השמאל הרסנית לאין שיעור גם מדעת הליכוד הפשרן שנכנע רבות לשמאל ולאמריקאים.
הנקודה החשובה - אני חושב שאי אפשר להשוות במדויק בין האפשרויות, מפני שברוב מוחלט של השנים בהן הדעות הנ"ל התקבעו, פשוט לא היו ממשלות שמאל.
ואכן, כשהייתה אחת למשך כמה שנים - היא הביאה את אוסלו, שכאמור, בפועל גרם לנזקים החמורים ביותר (לדעתי).
גם כשהיה אהוד ברק למשך שנה, הוא הציע 90% מיש"ע ואת ירושלים העתיקה לערבים, וניצלנו בסירובם.
הליכוד אומנם נכנע לפעמים לשמאל - בייחוד למערכת המשפט (דוגמת אתרוג שרון), אבל השמאל אינו צריך להיכנע, הוא פשוט דוגל בפירוק.
לא ברור למי נגרם כאן יותר נזקספק

אני חושב שלמעט ביביסטים אדוקים ממש שחיים בהכחשה, היה ברור לחלוטין שביבי ניסה להקים ממשלה עם רע"מ. 

מה שאמור לפחות לזעזע יותר - לפחות את מי שהעריך את סמוטריץ' עד עכשיו ועוד לא הבין במי מדובר - זו העובדה שסמוטריץ' הסתיר מאזרחי ישראל את האמת בגלל סיבות של תועלת פוליטית. 

סמוטריץ' הסתיר מהמצביעים שלו ושל ביבי את האמת וזרם עם ה"נרטיב", כלשונו, של ביבי. 

הכי דמוקרטי זה להסתיר מידע מהמצביעים שלך... 

סמוטריץ' לא הסתיר, כל מי שעקב אחרי החדשות בתקופתהסטורי
הקמת הממשלה ידע הכל וידע היטב שסמוטריץ' הוא היחיד שעמד בפרץ.

לא מכל דבר צריך לעשות דגל, כשהוא כבר לא עומד על הפרק. ברגע שהוקמה ממשלה כל כך נוראית, המשימה הדחופה היתה להפיל אותה ולא לנבור בעבר.
הוא אומר את זה בעצמו בהקלטה - על מה אתה מדבר?ספק

"לי חשוב לקבע תודעה שבימין זה טאבו. אני כאילו מיישר קו, אני לא משקר כשמראיינים אותי". 

הוא לא משקר - הוא פשוט לא אומר את האמת. מיישר קו... 

והעבר רלבנטי לעתיד - אחרי הכל, מדובר באותו ביבי ובאותו במוסטריץ'. 

מי שלא לומד מההיסטוריה, נידון לחזור עליה. 

הוא אומר בדיוק את מה שהסברתיהסטורי
הוא אומר שהוא הסתיר. זה מה שהסברת?ספק

הוא לא אמר שהסתירהסטורי
הוא אמר שלמרות הרבה ביקורת שיש לו על נתניהו (וכל מי שעוקב במשך השנים יודע את זה), הוא מיישר קו לגבי המאבק בממשלה, שמי שמוסגל להוביל אותו זה נתניהו.
"אני כאילו מיישר קו, אני לא משקר כשמראיינים אותי"ספק

כל הציטוט לא מותיר מקום לספק: 

"הוא לא רצה ללכת עם רע"מ? רצה באבי אביו! אני היחידי שעמדתי בפרץ והייתי מרוויח שני מנדטים. לי חשוב לקבע תודעה שבימין זה טאבו. אני כאילו מיישר קו, אני לא משקר כשמראיינים אותי".

שכל אחד יבין מזה את מה שהוא מבין - אני די בטוח שכל מי שקורא את הזה, מבין את זה בדיוק כמוני ואתה מעמיד פנים שלא. 

נו, באמת. בדברים שפורסמו אין שום חידושהסטורי
האמת, אני בכלל לא מבין מה אנשים מכל הצדדים גילו בהקלטה הזאת, אין בה שום דבר שלא ידענו, חוץ מדיבור לוהט, שלא מאפיין את סמוטריץ' בדרך כלל (יצא לי אישית לשמוע אותו גם בסיטואציות לא פומביות).

כמו שמופיע כאן:

אתם חושבים שאנחנו מטומטמים | ערוץ 7

כל מי שהזכרון שלו מספיק ארוך, כדי לזכור מה היה כאן לפני בסה"כ שנה וחצי - יודע טוב מאוד שנתניהו התכוון להקים ממשלה בשותפות כזאת או אחרת עם רע"מ והיחיד שעמד בפרץ היה סמוטריץ'. כולם יודעים את זה
לא צריך שסמוטריץ' יאשר.

אותם ביביסטים, גם כאן בפורום, שטוענים שבכלל לא היתה כוונה כזאת, הם אותם אלו שבזמן אמת צעקו על סמוטריץ' שלא הסכים לזה.

הישרים שבהם טוענים שאמנם נתניהו היה מוכן להסכמות עם רע"מ, אבל היה מוכן לתת פחות ממה שבנט-לפיד נתנו. את זה גם סמוטריץ' מאשר בהקלטה המלאה (שמשום מה לא הבאת...). אלא שהוא אומר כאן, את מה שאמר, כתב ופרסם בפומבי גם בזמן המו"מ הקואליציוני - ברגע שתהיה ממשלה שתלויה בהם, מה שהסכימו יהיה קו התחלה לא קו סיום, הסחיטה תתחיל משם...

כל מי שעוקב אחרי סמוטריץ' והפרסומים הגלויים לחלוטין שלו לאורך השנים, יודע היטב ש:

א. יש לו הרבה ביקורת על נתניהו והליכוד בשלל תחומים.
ב. יש לו הבנה והוא מצהיר זאת רשמית - בשביל לקדם את עם ישראל צריך, למרות הביקורת, לעבוד בשותפות עם הליכוד ולמשוך ככל הניתן בלי לקרוע את החבל, לכיוונים שלנו. זה נכון פרקטית, כי פוליטיקה היא אומנות האפשר. זה נכון אידיאולוגית, בהבנה שבליכוד ובשותפות הטבעיות שלו, נמצא רוב עם ישראל, אפשר לעורר אותו, כשמצד האמת הוא שייך לדברים, אי אפשר לכפות על העם, כשהוא לא נמצא שם.

בתוך ההקשר הזה, הדברים ברורים לגמרי ואין ממה לעשות עניין.
אין חידוש? סמוטריץ' הסתיר מידע מבוחרים - זה כלום?ספק

אחלה. אחרי זה אתם תתלוננו שהפרוטוקולים של הועדה למינוי שופטים הם חסויים... אבל אם זה סבבה להסתיר מידע מהציבור - אז על מה התלונות?

העובדה היא שרק אתמול ביבי העלה שוב פוסט חריף נגד הממשלה שקמה עם "תומכי הטרור" - אותם תומכי טרור בדיוק שאיתם הוא קיווה להקים ממשלה בעצמו.

אז כן, יש אנשים שהם באמת מטומטמים ואני מבין שלא נתקלת בביביסט הממוצע בשנה האחרונה...

חוץ מזה, שאתה סותר את עצמך - אם באמת "כולם ידעו" אז למה סמוטריץ' היה צריך להימנע מלומר את הדברים כשנשאל על כך בראיונות? למה הוא היה צריך "ליישר קו" כפי שהוא אמר?

הוא היה פשוט צריך לומר את האמת כפי שהיא נאמרה בהקלטה - למה ההסתרה אם כולם בכל מקרה ידעו? מה בדיוק יצא לו מזה?

וכן, זה שסמוטריץ' "זרם עם הנרטיב" של ביבי בנושא במקום להגיד לציבור את האמת בצורה ברורה - מעיד המון על סמוטריץ'. פתאום שקיפות לא חשובה כשהיא לא מועילה לו פוליטית...

בקיצור, הוא לא שונה מפוליטיקאים אחרים חסרי עמוד שדרה.

שום! שום חידוש!נועה גבריאל
הכל כבר פורסם אז.
חיפוש פשוט בגוגל יוכיח לך את זה.
זה למשל ברפרוף קל בגוגל:
רע"מ לליכוד: אלה הן הדרישות שלנו - בחדרי חרדים

שקיפות היתה מעניינת לך את ה*** אם בגללה היו זורקים את המאפיונר שאתה מצביע לו לכלא על שידול לרצח.

סמוטריץ' הפוליטיקאי היחיד! היחיד! שבמקרה כזה היה מסיט את הדיון ולא אומר להדמ כדי לא להוציא דבר שקר

אם מישהו מהמחנה שלך בשם השקיפות היה הורס את הגוש היית מתפוצץ.

הציפיה שלך שהוא יצעק את זה וירה בתוך הנגמש לא נובעת משום מוסריות. רק מהרצון לראות את גוש השיסוי מנצח בבחירות בתמיכת המחבלים של המפלגות הערביות.
העיקר ש(אולי) ירד לך הדלק בכמה אגורות, ושתישרף המדינה
כשאין מה לכתוב לענין, יוצאת הג'ורה הרגילה...ספק

אני תמיד נפעם מכך שביביסטים וסמוטריצ'ונים הצליחו ללמוד ללקרוא ולכתוב - ברמה מסוימת - כנגד כל הסיכויים...

נו, באמת.הסטורי
הוא לא 'הסתיר מידע', כי המידע היה גלוי לכל מי שרוצה לדעת. נקודה. הוא בסך הכל לא עשה מזה עניין, בשלב שהבין שזה טובת עם ישראל. הפער בין לא לעשות עניין ממשהו בשלב, לבין 'להסתיר מידע' הוא משמעותי מאוד.

אינני דובר של נתניהו ומעולם לא הצבעתי לו ולא שקלתי להצביע או אפילו להתפקד לליכוד, אבל אם אתה מאמין לדברי סמוטריץ', אז הליכודניקים צודקים, שהם הסכימו לתת לרע"מ הרבה פחות - ממילא אפשר להבין את הביקורת שלהם על הממשלה.

אז למה ביבי עדיין משתמש ב"קלף" הזה אפילו אתמול?ספק

תסביר לי. (התמונה הזאת עלתה אתמול והרי ידוע שביבי רצה להקים ממשלה עם אותם תומכי טרור בדיוק... לא?). 

גם תסביר לי למה סמוטריץ' נמנע מלענות על כך כשנשאל בראיונות - למה הוא לא אמר פשוט את האמת בצורה ישירה? רצוי משהו שיסתדר עם האמירה שלו שזה "היה הדבר הנכון עבור עם ישראל"... לא ברור מה היה כ"כ נכון עבור עם ישראל שבכל מקרה כבר ידע את האמת... מה זה בדיוק נתן לו להתחמק מלענות על שאלות בנושא? 

הרי הכל גלוי וידוע... 

אתה פשוט מתעלם מהשאלות שלי וחוסר שוב ושוב על אותם משפטים שלא רלבנטים למה שאני שואל. 

אני שואל שוב ושוב את אותן שתי שאלות פשוטות ואתה שוב ושוב מתחמק מלענות לענין. 

למה אתה חושב שזה? 

מה השאלה, למה ביבי משקר?הסטורי
כי תמיד הוא משקר.

למה לא עושים מכל דבר דגל? בדיוק כמו שבשלב שפייגלין ניסה על מצע כלכלי-חברתי, להשיג קולות של חילונים שמאלנים, הוא עשה פחות עניין מבית המקדש ומהמנהיגות האמונית ששנים דיבר עליה (ובמעגלים קרובים המשיך).
לא, זו לא השאלה. מוזמן לקרוא מההתחלה.ספק

אז אחזור על מה שכבר אמרתי אתמולהסטורי
כל מי שעושה עניין מההקלטה הזו, מכל הכיוונים, הוא צבוע. נקודה.

לא נאמר בהקלטה הזאת שום דבר שלא ידע קודם מי שלא התאמץ לטמון את ראשו בחול. לא זה שנתניהו ניסה להקים ממשלה עם רע"מ, לא זה שהמחיר שנתניהו הסכים לשלם היה נמוך מהמחיר שהשמאל שילם ולא זה שסמוטריץ' מנע זאת.

גם זה, שלמרות פערים - נתניהו וסמוטריץ' שיתפו פעולה נגד הממשלה, זה ממש לא חידוש.
גם זה שכשמשתפים פעולה לא מתאמצים לחדד פערים זה לא חידוש.

אולי את הרף הגבוה שאתה דורש מסמוטריץ', תדרוש מחברי הממשלה שתמכת בה - כמה צפרדעים בלעו שם מכל הצדדים?! לא רק 'התחמקו בראיון' אלא העבירו בפועל ממש החלטות שהם מתנגדים אליהן אידיאולוגית, בשביל להחזיק את הממשלה?
כמה נמוך אנשים יירדו כדי לא להגיד את האמת עלספק

הפוליטיקאי שהם מעריצים? 

מסתבר שאין תחתית לתהום הזאת. 

הוא יסתיר מידע מהציבור - זו לא הבטחה שהוא אולי יפר, אלא עובדה שהוא מסתיר מהציבור - כדי לגנוב מהם את היכולת לבחור בצורה מושכלת. 

הונאה לכל דבר וענין - ואתם אשכרה מצדיקים אותו כי זה משרת אתכם פוליטית. 

איכס. 

כמה אתה יכול למחזר שקרהסטורי
אכן אתה הצבעת לפייגלין בסבב א', למרות שהוא טשטש שמונים אחוז מהאידיאולוגיה שלו. מדהים המוסר הכפול שלך.

סמוטריץ' גם אם רצה, לא יכל לטשטש, את מה שכולם יודעים...
אני לא ממחזר ולא משקרספק

ופייגלין לא טשטש שום דבר - הוא כתב בספר את מה שהוא חשב. 

עובדה שסמוטריץ' בחר להסתיר את המידע הזה. אם כולם ידעו - אז למה להסתיר? 

יש לך הסבר לזה? 

הוא כתב בספר כל מיני דבריםהסטורי
ולפני הבחירות התחמק בכל הראיונות, מעיקרי המשנה האמונית שלו. חסידיו שהלכו איתו עשרים שנה, הסבירו שזה טקטי (בדיוק מה שסמוטריץ' עשה עכשיו). באותו זמן, כמה מבכירי הרשימה (שהיו רחוקים מהמשנה האמונית כרחוק מזרח ממערב) אמרו שהוא מניח את כל זה בצד, עובדה ששם אותם ברשימה.

סמוטריץ' לא הסתיר ולא יכל להסתיר, את מה שכל מי שיש לו זכרון לטווח "ארוך" של שנה, יודע בלי שמישהו יכל להגיד. הוא פשוט לא נתן שזה יהיה הנושא המרכזי, בשלב שהפער הזה לא רלוונטי. בדיוק כמו שפייגלין כתב ספר, אבל בכל הראיונות לקראת הבחירות התעלם מזה.
סטנדט כפול - כבר אמרנו?
אני לא זוכר שהוא התחמק או טשטש שום דברספק

מאוד קשה לטשטש דברים ולפרסם ספר של 300 עמודים... 

סמוטריץ' הסתיר. ביבי הכחיש עד אתמול את המגעים להקמת ממשלה עם רע"מ וסמוטריץ' שידע את האמת, הסתיר אותה. 

איש קטן ועלוב. 

אני כן זוכר, גם כמה מחברי הרשימה שלוהסטורי
היו כאלו שלא קשורים בגרוש, למשנה האמונית אותה הוא הדהד שנים ועד היום הוא טוען שהוא נאמן לה.

סמוטריץ' לא יכול להסתיר, את מה שכל מי שיש לו זכרון יודע.
הוא מעולם לא הסתיר אף אחד מהרשימה שלוספק

היו שם אנשים שהיו בעברם אנשי שמאל והם דיברו על זה ולא הסתירו כלום. 

עכשיו אתה סתם מחרטט. 

או שיש לך דוגמא קונקרטית למשהו שהוא הסתיר, או שתפסיק לבלבל את המח. 

תודה. 

ועובדה שביבי עד אתמול עוד הכחיש את זה. 

מוזר שאתה חוזר שוב ושוב על המנטרה ש"כולם ידעו" אבל אתה לא מסוגל להסביר את הפרדוקס הזה... 

ביביסטים מאמינים גם כשביבי אומר שיש חושךהסטורי
והם רואים את השמש זורחת. כל האחרים לא האמינו לרגע, אא"כ הם עם זכרון של דג זהב.

כאן בפורום הקטן הזה, העניין הוזכר השנה שוב ושוב.
אוקי. ועכשיו זה הוטח בפניהם של הביביסטים.ספקאחרונה

אולי חלק מהפחות אדוקים, ישנו את דעתם. 

תפסיק להאדיר את סמוץ', האיש הכי מסוכן באזור שלנאיתן גיל
גילוי נאות: הצבעתי לו בסיבוב הקודם.
מתברר בדיעבד שהוא עדיין לא נגמל מהנפתליזם שבו.
זוכרני בסיבוב א' כשהיו 60 מנדטים בסך הכל הוא הציב רף גבוה להצטרפותו לקואליציה תאורתית.
לפני כן הוא היה בעצה אחת עם בנט בפארסה של פירוק הבית היהודי. בין לבין הוא תקע סכין בגב של הרב רפי ולא נחה דעתו עד שהרב רפי הופרש מהפוליטיקה
ניחא לומר על מישהו שהוא שקרן, אבל כשמוסיפים בן שקרן זה הופך לקללה מלוכלכת מהסוג שמושמע על דרך השגרה במגרשי כדורגל.
תכל'ס, סמוטריץ' לא ראוי להנהיג את המחנה.
סמוטריץ' היה צריך להקשיב לרבנים דרוקמן ואליהו שאיפשרו לעשות עסקים עם עבאס בשעת הדחק וכלאחר יד, אבל חבל להשחית מילים.
אתה ממש מביךהסטורי
'הציב תנאים', בשביל זה הוא נבחר. מי שהצביע ליכוד, כנראה לוקח בחשבון שסביר מאוד שלמרות ניצחון ברור של הימין, תבוצע מדיניות שמאל.

מי שהצביע לציונות הדתית - הצביע בשביל מדיניות ימנית תורנית. אם המדיניות הזאת לא מבוצעת, אין למה להכנס.

על שאר ה'עובדות' מביך אפילו לדון. הוא לא תקע לרב רפי, הרב רפי תקע סכין לו ולרב דרוקמן, כשבין פגישת מו"מ אחת לפגישה שניה בביתו של הרב, הוא מודיע שחתם על הסכם אחר.
כן, הציב תנאים.איתן גיל
הבעיה היא שאין שני מלכים בכתר אחד, ואין שני נהגים פעילים על הגה אחד. סמוץ' ידרוש להיות ראש ממשלה חלופי בממשלה פריטטית. למדנו שככה אי אפשר לנהל ממשלה ולא קואליציה.
למי ששכח, אורי אריאל דרש את כל העולם ואשתו, ולבסוף נשאר בחוץ. בעניין זה אני מקנא בממשלת השמאל היוצאת שבמשמרת הקצרה שלה לא היו איומי פרישה, וגם ההסכם הקואליציוני שלה היה בלי רעש וצלצולים מיותרים.
להערכתי, סמוץ' שוב יציב רף גבוה ומופרז. נתניהו לא יוכל להענות לו, ויאלץ להעביר לשמאל לא לפני שיתבזה כהוגן.
אל תגיד שלא הזהרתי.
...ברגוע
מי שחייב דין וחשבון לבוחרים שלו על הנסיון להקים ממשלה עם רעמ זה נתניהו. סמוטריץ לא חייב לספר לציבור מה פוליטיקאים אחרים רצו לעשות, הוא חייב דין וחשבון רק על המעשים שלו.
אוקי, אז זה סבבה שסמוטריץ' מסתיר דברים מהציבורספק

כי זה מועיל לו פוליטית. 

המוסר הכפול הזה פשוט מדהים אותי בכל פעם מחדש. 

חחחברגוע
לא מבין מאיפה המחשבה הזאת שחייבים לספר לציבור הרחב כל מה שאתה יודע על כל העולם, העולם לא היה יכול להתקיים ככה.
באמת מוזר לבקש מפוליטיקאי לענות על שאלה פשוטותספק

במקום להסתיר את האמת... השתכנעתי... לא יודע מה חשבתי לעצמי... 

קוראים לזה "גניבת דעת".

ואחרי זה תמשיכו לדבר על מוסר, ערכים ושאר הקשקושים שאתם לא מאמינים בהם בשיט.

טלו קורה מבין עיניכםנועה גבריאל

לא ראיתי אותך מזדעק פה על זה שלפיד בעקביות מתחמק מהשאלה אם יישען על המשותפת. דבר הרבהה יותר קריטי

הוא לא התחמק - הוא אמר שזו אפשרות לשבת עם חלק מהםספק

ולהישען עליהם.

חוץ מזה, שכנראה שאת לא מעודכנת, אבל אין יותר "רשימה משותפת". 

סתם שתדעי. 

חהנועה גבריאל

ראיון שאומר שיישען על חד"ש תע"ל? מקור

לפיד ממשיך להתחמק מלענות על השאלה הכי חשובה

והנה לך התחמקות מפורשת:

ראש הממשלה יאיר לפיד בריאיון בלעדי לישי כהן • הריאיון המלא

החל מדקה 10 עד 12.

מעודכנת. יותר קל לכתוב משותפת מחד"ש- תע"ל

אני קראתי שהוא אומר שהוא לא פוסל ישיבה עם חלקספק

או הישענות על חלק. את יכולה להמשיך לחפש בגוגל ולמצוא. 

בכל מקרה, אני לא הסניגור של לפיד ואני לא מצביע ללפיד והוא לא הנושא - הנושא הוא המושחת שאת מעריצה שהסתיר מידע מהציבור כדי שהוא לא יצביע אחרת ממה שהוא רוצה. 

מה זה משנה?נועה גבריאל

אתה מצביע לגוש שבראשו עומד המושחת בהא הידיעה, אם הסתרת מידע בשביל לקבל קולות זה מושחתות.

ושוב, הוא היה יכול לצאת מזה מעולה. גם עם ישיבה עם רע"מ (אפילו בן גביר לא פסל) וגם עם לומר את האמת.

הוא הסביר (לגבי ישיבה עם רעמ) שהנקודה היא שהערבים יבינו שעם ישראל הוא בעל הבית. זה לא שנכנענו להם ולכן יש להם תקציבים, אלא שאנחנו הריבון, ויש להם תקציבים כי ככה החלטנו.

שום תועלת פוליטית. רק בשביל עם ישראל

אני לא יודע לאיזה מושחת את מתכוונתספק

יש כ"כ הרבה מושחתים - כמעט כולם - שאת תאלצי להיות יותר ספציפית. 

להסתיר מידע מהציבור כדי להטות את תוצאת הבחירות זה משהו שמאוד קשה להתעלות עליו. (ואני לא מתייחס לשמועות על כל מיני אנשים - שמועות כל אחד יכול להפיץ). 

ולא, סמוטריץ' לא היה יכול לצאת מזה טוב. אם הוא היה יושב עם רע"מ הוא היה מאבד את כל המצביעים שלו. 

גם את לא היית מצביעה לו אם הוא היה עושה את זה, נכון? 

סמוטריץ' לא טיפש. הוא נבל, אבל לא טיפש. 

הוא הסתיר את האמת מהציבור כי זה היה האינטרס הפוליטי שלו. 

אם לאנשים חשוב שלא תקום ממשלה עם רע"מ, אז הוא היה צריך להביא לידיעתם שלביבי אין שום בעיה לשבת איתם. 

זה מידע חשוב שהוא בחר להעלים. 

גם לגנוב את הקרקע של שדה דב מבעליה החוקיים, לבטל את בניית יחידות הדיור על הקרקע הזאת ולשלם 15 מליארד מקופת המדינה פיצויים - זה למען עם ישראל... לא? 

אני מתקשה לחשוב על דבר אחד חיובי שסמוטריץ' עשה כח"כ. 

יש המון דברים איומים שהוא עשה - אבל קשה לי לחשוב על דברים חיוביים. 

טובברגוע
אם אתה חושב שמוסרי לספר לציבור הרחב כל מה שאתה יודע על אנשים אחרים רק כי עיתונאי שאל אותך, אין לנו מה להמשיך לדון..
אכן, אין לנו שום בסיס מוסרי משותף לדיון.ספק

כלומר, לי עדיין יש איזשהו מוסר ואני לא מקבע את דעתי על סמך פוזיציה פוליטית. 

אני לא מבין באיזה עולם מותר להונות את הציבור ולקרוא לזה "מוסר". 

בא נגיד שלא אקנה ממך או מסמוטריץ' רכב משומש.

"איך האוטו?"

"יכול להאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש ב-5 שניות". 

אתה לא חייב לספר לקונה שהגיר הלך, המזגן מקולקל, הצלחות של הבלמים שחוקות וראש המנוע סדוק, לא ככה? 

לספר לעיתונאי זה לספר לציבור - אתה זוכר את הציבור, נכון? אלה שמצביעים?... אלה שאמורים לקבל החלטה מושכלת למי להצביע? 

ואתה חושב שזה מוסרי להסתיר מהם מידע כדי שיצביעו כמו שאתה רוצה. 

מדהים.  

לא עניין של מועיל לו פוליטיתנועה גבריאל

הפוך גוטה, הפוך.

לטענתו, היה מועיל לו פוליטית לפרסם (כך הוא אמר בהקלטה).

אלא שזה בכיה לדורות לעם ישראל לקבע בתודעה שאפשר להסתמך על הערבים.

אתה לא חושב שבשביל להציל את עם ישראל לדורות קדימה (לפי דעתו, ועל פי זה הוא פעל) אפשר להסתיר דברים? 

לא רק אפשר, אלא גם צריך! 

מועיל לו פוליטית - אם ביבי מפסיד, אין סיכוי שהואספק

יהיה שר. 

עדיף לו שני מנדטים פחות אבל שביבי יהיה ראש ממשלה. 

סמוטריץ' לא עושה שום דבר בשביל עם ישראל - הוא עושה רק למען עצמו. 

לא. זה לא מה שהוא טוען.נועה גבריאל

שמעת בהקלטה שזה למען גוש הימין? שני מנדטים היו עוברים מביבי אליו. איזה הפסד? מי שלא מוכן לשמוע על לשבת עם ערבים יברח מביבי לגנץ שכבר יושב איתם ורוצה לחלק את ירושליים? לא. היו עוברים לט'.

הוא אומר בפירוש שלו זה חשוב לקבע את זה שבימין זה טאבו.

לא עושה שום דבר למען עם ישראל? אז למה טירפד ישיבה עם הערבים? היה מקבל אחלה משרד, תהיה בטוח. בתור שר תחבורה אפילו חכים משמאל אמרו שהיה שר מעולה.

הוא טוען? הוא הוכיח שהאמת היא לא נר לרגליו...ספק

הוא עשה את זה כדי להגדיל את הסיכוי שלו להיות שר. 

את לא מעניינת אותו, אני לא מעניין אותו, חולים לא מעניינים אותו, הקופה הציבורית לא מעניינת אותו, עם ישראל לא מעניין אותו ומדינת ישראל לא מעניינת אותו. 

למה הוא לא ישב עם רע"מ? כי הוא ידע שהוא יסיים כמו בנט ושקד אחרי שנה אחת של ישיבה איתם. 

הכל אצלו מחושב. 

הוא לא טיפש - הוא פשוט אדם רע. 

הוא הוכיח את זה במשך כל שנותיו בכנסת. 

שר תחבורה מעולה? מה הוא עשה? מי זה "אומרים"? אילו ח"כים משמאל? 

שטויות במיץ. 

וואו, איילת נחמיאס ורבין היא בת דודה שלישית שלו?ספק

מדהים. 

אני ממש מרגיש איך כל החיים שלי פתאום השתנו לטובה ואין יותר פקקים בארץ... 

אתה טורחת לקרוא את הקישורים שאת שמה או שאת בוחרת רנדומלית תוצאות מגוגל? 

"גורמים במשרד" טוענים שהוא היה טוב... אוקי, השתכנעתי... 

כביש 16 החל להיסלל הרבה לפניו והפך לפיאסקו - סתם שתדעי... כך שזה לא דבר להתגאות בו. 

הפרטת נמל חיפה? את אמיתית? איך הוא קשור לזה בכלל? 

את יודעת מה הוא כן עשה? 

הוא רצה להוציא 15 מליארד שקלים מהקופה הציבורית כדי לשלם לבעלי הקרקע של שדה דב פיצויים כדי להמשיך לגזול את אדמתם למרות פסק דין חלוט בנושא שיש לפנות את שדה דב. 

אגב משבר הדיור - עכשיו עומדים לבנות שם אלפי יחידות דיור שהוא ניסה למנוע את בנייתן בעקבות כך. 

יודעת למה? 

כי הוא חשב שזה יביא לו עוד כמה קולות של אילתים שרצו שדה תעופה צמוד לטייל. 

זה האיש. 

אתה טורח לקרוא רק כותרותנועה גבריאל

אולי זה מה שהביא אותך להצביע שמאל...

היא כותבת שם שהוא היה שר מעולה.

אתה לא מודע, אבל היתה מחלוקת רצינית עם קקל לגבי 16, הכל היה עדיין תקוע אם הוא לא היה פותר אותם.

כנ"ל בנמל בחיפה. בסוף המטורלל.ת לקח.ה קרדיט

את הסיפור עם שדה דב לא זכיתי להכיר. מקורות?

שוב: מה הוא עשה?ספק

כלום. כל מיני סיפורי גבורה שהוא מחפש לפרסם על עצמו כשבפועל, הוא לא עשה שום דבר. 

מעניין שאת מספרת פה סיפורי גבורה של סמוטריץ' בלי שום בסיס עובדתי או מקורות אבל דורשת מקור לסיפור כ"כ ידוע ומוכר שתפס כותרות במשך תקופה לא קצרה: 

משימתו של סמוטריץ' כשר התחבורה הנכנס - השארת שדה דב

אין לי זמן לחפש את המקורות אולי בהמשך.נועה גבריאל

בכל מקרה אם גם חברי כנסת משמאל וגם מנכלית משרד התחבורה דאז ביכתה את לכתו בטקס חילופי השרים (מוזמן לחפש). כנראה יש דברים בגו.

וסליחה באמת שסמוטריץ חשב קצת על האזרח הקטן, גם אם הוא גר באילת.

אגב, את כל זה עשה בתור חכ, לא בתור שרנועה גבריאל

עשה את מה? את הכלום?ספק

התנגדות לסגירת שדה דבנועה גבריאל

שדה דב הטיס הרבה מאוד חולים ורופאים, כי באילת אין בכלל מהסוג האחרון.

אתה באמת פטתי עד כדי כך כדי לחשוב שכל ההפגנות היו כי הזיזו להם את התחנה טיפה יותר רחוק מהבית? גם מנכל כללית היה נגד

משבר דיור? אתה רציני? היה אפשר להפשיר קרקעות אחרות בינתיים ולחכות קצת עד שיימצא פיתרון.

היחידים שהיו לחוצים לסגור אותו זה 2000 בעלי הקרקע. מן הסתם הדיחוי לא היה מביא אותם לפת לחם... 

את צריכה לעשות שיעורי בית בדחיפות:ספק

1. יש בהחלט רופאים באילת. יש שם אפילו בית חולים. חפשי "יוספטל" בגוגל. 

2. רוב מוחלט של חולים שמוטסים לצורך טיפולים רפואיים מאילת למרכז מגיעים לתל השומר. 

נתב"ג הרבה יותר קרוב לתל השומר מאשר שדה דב - ועם מצב התנועה בארץ, כנראה שיותר מהיר להגיע מנתב"ג לתל השומר מאשר משדה דב לאיכילוב. 

אני אפילו לא אופתע אם יותר מהיר להגיע מנתב"ג לאיכילוב מאשר משדה דב לאיכילוב. 

אני לא פתטי - אני פשוט מכיר את העובדות, בניגוד אלייך. 

כן, כל הסיפור היה שכמה אילתים מפונקים רצו מנחת ליד הטיילת והם פחדו שערך הבתים שלהם יירד. 

זהו. 

רוב הקרקעות במדינה נמצאות בבעלות המדינה מה שאומר שאם רוצים לבנות, צריכים לעשות קודם כל מכרז על הקרקע - מה שלוקח הרבה מאוד זמן. 

כאן יש קרקע זמינה ופרטית של אנשים שרוצים לבנות שם כמה שיותר מהר. 

ואגב, זה לא עניינך מה יש לבעלי הקרקע בכיס - זה ממש ממש לא עניינך וקנאה תהפוך אותך לירוקה... עדיין, אסור לגזול מהם את מה ששייך להם. 

בקיצור, שיעורי בית. דחוף. 

אתה צריך לעשות לפחות אחד מכמה דבריםנועה גבריאל

א.שיעורים בהבנת הנקרא

ב.שיעורים בלוגיקה

ג. שיעורי בית דחוף

אם יש בית חולים באילת, זה לא אומר שיש רופאים באילת, כי זה יכול לומר למשל, שיש רופאים במרכז שעובדים באילת, אלא מה- הם צריכים דרך להגיע לשם בפחות מ8 שעות נסיעה כל יום.

גם מכבי וכללית אילתים מפונקים?

https://www.themarker.com/news/health/2019-06-17/ty-article/0000017f-f71c-d887-a7ff-fffcf3540000

אמרתי שבעלי הקרקעות לא יגיעו לפת לחם כדי לומר שאם מצד אחד יש פיקוח נפש ומצד שני אנשים שרוצים לעשות קופה (ולא יגיעו לעוני בעקבות הדחיה), לא מתחשבים במי שרוצה לעדות קופה

והנה לך שיעורי בית: ממילא חצי מהקרקעות היו קרקעות מדינה, אז עדיין היה צריך מכרז.

ואפילו אם לא, זה לא אמור להיות שיקול אם על כף המאזניים עומדים חיי אדם. לפחות לאנשים נורמליים. אבל אתה ממילא מסכים למכור את המדינה והביטחון כדי שיהיה לך נוח בכיס

ואפילו אם סמוטריץנועה גבריאל

טעה בשיקול הדעת (למרות שהוא לכאורה הקשיב למומחים בנושא- 2 מנכל"י קופות החולים הגדולות בישראל) על סמך מה החלטת שזה כדי לגרוף קולות?

שוחד בחירות הוא לא "טעות בשיקול הדעת". זו שחיתות.ספק

וואו, יש בית חולים באילת ואין שם רופאים? באמת?ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ל' בתשרי תשפ"ג 17:41

בית חולים של מרפאות חוץ שמתופעל רק ע"י רופאים שמגיעים מהמרכז פעם בשבוע? 

זה מה שאת חושבת? 

אז לא, יש רופאים באילת. כנסי פעם לגוגל ותפסיקי לעשות צחוק מעצמך. חבל. 

הדרכים של קופות החולים לסחוט עוד ועוד תקציבים מתקציב המדינה הן לא דבר חדש. 

כל פעם יש איזה משהו אחר ש"נשלם עליו בחיי אדם" ואז הם מתפשרים על עוד כמה מליונים לטובת הקופה. 

גם אם יש פיקוח נפש מצד אחד ויש אנשים שמרוויחים הרבה מצד שני - זה עדיין לא מצדיק לגזול דווקא מהם. למה שאת לא תממני מסוק לכל חולה מנתב"ג לתל השומר? למה הם צריכים להפסיד מליונים ולא את? כי במקרה עשקו אותם במשך כמה עשורים אז למה לא להמשיך? 

מאוד קל להיות נדיבים על חשבון אחרים. 

קדימה, ממני את מסוקים מהכיס הפרטי שלך במקום להיכנס לכיסים של אחרים. 

אגב, כדי לכסות את רק את הנזק שבשתלום הפיצויים בשעות מסוק זה ייקח 3750000 שעות טיסה רצופות של מסוק. כלומר, 428 שנות טיסה רצופות של מסוק. 

את מבינה את זה? את קולטת במה מדובר? 

אם תפעילי עכשיו מסוק ברציפות במשך כמעט 430 שנים שכל מה שהוא יעשה זה להעביר חולים מנתב"ג לתל השומר וחזרה או רופאים מתל-אביב לנתב"ג - רק אז, נגיע לשווי הפיצויים שהמדינה תצטרך לשלם לבעלי הקרקעות בגלל אי סגירת שדה דב. 

עכשיו את מבינה כמה שטויות את מדברת בלחץ? כמה שיעורי בית את עוד צריכה לעשות? 

ושדה דב נמצא על קרקע פרטית - שום מחצית לא נמצא בבעלות המדינה. וגם לו זה היה נכון, עדיין אפשר לבנות על החלקות הפרטיות בזמן שהקרקעות הציבוריות הולכות למכרז. 

העובדה היא שכבר התחילו לשווק שם מאות יחידות דיור. 

שוב, שיעורי בית. 

כמו שהוכחתי לך, לך יותר חשוב הכסף שלך ואת מוכנה לגנוב כסף של אחרים בשביל המטרות ה"נעלות" שלך. 

את דורשת מהם להפסיד 430 שנים של מסוק באויר? אני מוכן לוותר לך על 90% - תרמי לאילתים המסכנים עוד היום רק 43 שנים של מסוק באויר. יודעת מה? נתפשר על 1%. 

תרמי עלות של 4 שנים של מסוק באויר לטובת האילתים המסכנים... שדה דב הרי נסגר ואת כ"כ חוששת לחייהם אז שלמי רק 1% ממה שהיית מוכנה לגזול מאחרים לצורך הענין - לא תעשי עבורם את המעט הזה? זה חיי אדם... אבל לך יותר חשוב הכסף שלך מחיי אדם, נכון? 

את פשוט אדם רע. רק כסף יש לך בראש. 

ברור... "בהמשך"... בן דוד של "יום אחד" ו"מתישהו"ספק

"בלי נדר", "בעז"ה"... 

אף אחד לא ביכה את עזיבתו - בואי לא נהיה דרמטיים. 

ולא, לא גונבים קרקע מאנשים, מעכבים בניית יחידות דיור בזמן משבר חמור ומשלמים מליארדים פיצויים מקופת המדינה בגלל שכמה אילתים לא רוצים לנסוע מנתב"ג לטיילת ורוצים לנחות ממש עליה. 

זו לא "דאגה לאילתים" - זה שוחד בחירות. 

אגב, הפיאסקו של כביש 16...ספק

פארסה יקרה במיוחד: הטעות בהקמת כביש 16 | כלכליסט

להקדים את הפתיחה שלו זה לא דבר להתגאות בו... 

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל

אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.

הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.

והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.

ממש לא מביןשבור לרסיסים

בעצם, עדיף שלא תסביר

אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik

גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.

אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גיל

על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.

הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.

בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.

למה עצרת שם??הסטורי
יחזקאל ל"ו:

לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃

מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.

ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"

עלתה לי מחשבה אתמול שתחילת פרק ל בדברים שמדברנוגע, לא נוגע
על חזרה בתשובה לפני ההגעה לא"י, מדבר בעצם על חזרה בתשובה ביחס לא"י. וזה מסתדר יפה עם המשך הפרק וגם עם סוף הפרק בזכריה יג (כלומר רועי ועמיתי הם מנהיגי העם שלא דחפו לעלות לא"י).
כיוונת לדעתו של הרב שרקינקדימון
איפה שמעת? בסדרה או בשיעור היומי על דברים?נוגע, לא נוגע
יש לי בעיה אישית עם נביאי ישראלshaulreznik

דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.

קודם כל - כפי שציינתי, הדברים שמבוארים ביחזקאלהסטוריאחרונה
מופיעים בצורה פחות מבוארת בפרשת ניצבים. מפורש שאחרי שיבואו הברכות והקללות תהיה תשובה וגאולה וגם שם יש שלבים, שלבים. בהתחלה תשובה עד ד' (משמע ולא עד בכלל) ובהמשך, כשכבר נמצאים בארץ, יש תשובה אל ד' ויש סיום של טוב.

שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.

שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.

אנחנו אורתודוקסים, לא קראים ולא רפורמיםנקדימון
ולכן נאמנים עלינו דברי הנביאים ודברי חזל שלאחריהם. הארץ לא תקיא שוב, אלא יוסר לב האבן ויותן לב בשר. ואם לא ירצו אזי "בחמה שפוכה אמלוך עליכם". עד ש"כולם ידעו אותי..  כמים לים מכסים".
"הארץ לא תקיא שוב", כי?shaulreznik

כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.

באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.

חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאראחרונה

בקצב של הזמן של העולם שלנו.

אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.

כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.

והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.

ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו

האיש שלנו בטהרןחתול זמני
חח אבל הוא בדיוק הרצה אתמול בכנס למזרחנות בבר אילןקעלעברימבאראחרונה

כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר 

בואו נדבר על הקרטל התקשורתיhamedinai

מדברים על קרטל חברות המזון?  

ומה עם **הקרטל התקשורתי**?  

הרי הכול מתחיל מהתקשורת. בלי תקשורת חופשית ומגוונת – לא היינו יודעים בכלל שיש בעיות.

כן, יש קרטל תקשורתי.  

שתי דוגמאות קטנות לידיעות שהיו רעש ענק ברשתות החברתיות, ובתקשורת הממוסדת – **איפול מלא**. אפילו גוגל חדשות לא מעלה אותן:

1. "800 טלפונים נגנבו" – מופיעה רק בערוץ 14. כשרק ערוץ אחד מדווח, הוא נראה תמהוני, מפסיק לפרסם ומתחיל "לזרום" עם כולם.

2. הסיפור של **אסף שמואלביץ' ובית הקפה** – לא פורסם בכלל. גם לא בערוץ 14.

כל מילהשבור לרסיסיםאחרונה

הנדסת תודעה

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודייםhamedinai

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודיים

​הטרגדיה הנוראה של השביעי באוקטובר חייבת להפוך למצפן הביטחוני החדש של מדינת ישראל. כדי ש"לעולם לא עוד" לא תהיה רק סיסמה, עלינו להפנים שלושה לקחים קיומיים:

​1. מרחב ביטחון הוא לא מותרות – הוא תנאי לשרידות

​אי אפשר להגן על מדינה כשהאויב נמצא במרחק נגיעה מהגדר. אם מערכי ההגנה של צה"ל קרסו מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק כי האויב תפס אותנו לא מוכנים – איך נוכל להגן על 700 ק"מ של גבול שחוצה את לב המדינה?

​הלקח: ללא "פרימטר" ומרחב חיץ משמעותי, כל קו הגנה סופו להיפרץ.

​2. אשליית הנסיגה התנפצה

​ב-7 באוקטובר קיבלנו הוכחה כואבת: נסיגה עד הסנטימטר האחרון לא מביאה שלום, היא מביאה מלחמה בתנאים גרועים יותר. נסוגנו מעזה עד הגרגיר האחרון, וקיבלנו בתמורה בסיס טרור מפלצתי.

מי שמאמין שמסירת שטחי יהודה ושומרון לאלו שקוראים לעצמם "פלסטינים" תספק אותם, מתעלם מהמציאות. המטרה שלהם היא לא קווי 67', אלא השמדת ישראל. נסיגה נוספת רק תקרב את הטבח הבא למרכז הארץ.

​3. יוזמה התקפית: להכות ראשונים

​הקונספציה של "הכלה" ו"הגנה פאסיבית" קרסה. הוכח שגם צבא עם הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם לא יכול לעמוד בבלימה מוחלטת כשהאויב הוא זה שקובע את זמן ושיטת התקיפה.

אויב שחמוש בנשק פשוט וטילי נ"ט יכול לשתק מדינה שלמה אם נותנים לו ליזום.

​הלקח: צה"ל חייב לחזור להיות צבא שתוקף, יוזם ומשמיד את האיומים בעודם קטנים, ולא לחכות לספיגת המכה הראשונה.

​במדינה דמוקרטית, הכוח לשנות נמצא אצל העם. ההיגיון הזה חייב לחלחל לכל בית בישראל כדי שנוכל לדעת איך מגיעים לביטחון אמיתי.

​שתפו!

לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11

לראות במהירות 1.25

🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,

וגם מהם הפיצוצים ששומעים

תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.

הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.

המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.

אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.

ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .

תחשבו האם זה נקרא יירוט ,

או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.

📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁

כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע

נא לא להתייחס אם לא ראיתם את  הסרטון,

תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,

דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.

תודה על ההתעניינות המדהימה !סביר11
האמת שהצלחת להדהים אותישבור לרסיסיםאחרונה

איזה תחכום!

בלי תאוריית ה"בגידה מבפנים" עוד יותר מסוכן לסגתhamedinai

‏פרדוקס ה"בגידה מבפנים" וההתנתקות

ככל שאתה **פחות** מאמין ב"בגידה" ו**יותר** מאמין ב"מחדל מערכתי", כך המסקנה שלך לגבי יו"ש וההכרח לתקוף את המחבלים לפני שהם תוקפים אותנו אמורה להיות יותר ימנית.

כי אם צה"ל קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה, כי המחבלים היו ראשונים לתקוף אותנו – איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?

בלי תיאוריית בגידה מבפנים, המסקנה נשארת אחת וברורה:  

נסיגה מיו"ש היא לא סיכון מחושב.  

היא התאבדות קיומית.  

7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה ולכן ההתנתקות הייתה טעות איומה ביותר.  

אבל ביו"ש הפגיעות הזו תעלה לנו פי 10 יותר קורבנות.

כמה פעמים כבר כתבו את זה כאן בפורומים?עזריאל ברגראחרונה
לא מאמין בהתחממות הגלובלית? לא שואלים אותך.אריק מהדרום
אז היום היה לי מבחן בקררים החדשים, קררים הם גזי הקירור והמיזוג במערכות קירור ומיזוג שהם לפעמים במצב צבירה גז ולפעמים במצב נוזל.

יש תאוריה שלטת בעולם שפגיעה באוזון וההתחממות הגלובלית הם מעשה ידי אדם ובאשמת המהפכה התעשייתית, סגן נשיא ארה"ב מטעם הדמוקרטים אל גור גם זכה בפרס נובל לשלום בשל קידום העניין הזה, הקטע שיש לשמאל בארצות המערב נטייה להאשים את האדם הלבן בכל הדברים הרעים עלי אדמות.

לעומתו יש כמה קולות בודדים שמנסים לצעוק שהמלך עירום קולות כמו ד"ר גבי אביטל שסיבכו אותו בעניין זה, מפה לשם יש די הרבה הוכחות שההתחממות הגלובלית דווקא נובעת מגז מתאן שנפלט מהפרשות של צאן ובקר, כך שאם תהפכו לצמחונים ותצרכו פחות מתעשיית הבשר כך ההתחממות הגלובלית תרד.

מפה לשם בועידת מונטריאול בשנת 1989 הוחלט שהעולם המערבי יפסיק להשתמש בקררים שפוגעים באוזון ותורמים להתחממות הגלובלית, הקררים שפוגעים באוזון כבר מחוץ לחוק ועכשיו מנסים להשתמש בקררים תורמים פחות להתחממות הגלובלית.

גם ישראל חתומה על התוכנית הזאת ולאחרונה החלה לחלק רישיונות לטכנאי מיזוג אויר בדומה לרשיונות חשמל, למה? כי לטכנאי מיזוג אויר פתאום נהייתה אחריות הרבה יותר כבדה כי לא די שהוא צריך לדאוג גם שהקררים שהוא מכניס למערכות עכשיו הם קררים ידידותיים לסביבה, הוא גם צריך לקנות ציוד מיוחד לכל קרר חדש וגם לקבל הדרכה לכל קרר.

העניין הוא שהשאיפה היא להגיע לקררים הטבעיים בעתיד עם אפס פגיעה באוזון ועם תרומה מינימלית להתחממות הגלובלית אבל עד שהאנושות תגיע לקררים הטבעיים בכל מערכת יש קררי ביניים ויש להם כמה תכונות בעייתיות: חלקם נפיצים, חלקם דליקים, חלקם רעילים, חלקם מתמוססים במים, חלקם עושים קורוזיה לצינורות נחושת ונדש צינורות ברזל, חלקם לא עובדים טוב עם שמני מדחס מינרליים וחייבים שמן סינטטי, חלקם יקרים, חלקם לא יעילים, חלקם מסריחים, חלקם עובדים רק בלחצים גבוהים מאוד או בטמפרטורות נמוכות מאוד, חלקם גורמים לכויות קור ולחלק מהם יש כמה מהתכונות הבעיתיות שמניתי.

עכשיו יש מעט מאוד מערכות שאפשר פשוט להחליף קרר אחד ישן בקרר חדש בלי להחליף חלק מהמערכת או כולה וכל פעם שיש צורך להחליף קרר אז צריך לבדוק מהם הנחיות בהבטיחות וסדר הפעולות להחלפת קרר ספציפי זה.

מה שמסבך את העניין זה שועידת מונטריאול הכתיבה לנו לו"ז ויש קפיצה כל 5 שנים, כל 5 שנים נפסלים קררים מסויימים וצריך להחליף את הקררים והמערכות עד שנהייה עם מערכות קירור ומיזוג,  זה כולל מערכות מיזוג תעשתיות, ביתיות, רכבים, מעבדות, חדרי ניתוח, חדרים נקיים במפעלים,  מקררים תעשייתיים, ביתיים ובקיצור כל מה שמקררים וממזגים.

הקפיצה האחרונה היתה ב2024, הקפיצה הבאה בשנת 2029, מה שכל זה אומר שאתם תשלמו הרבה יותר כסף על קירור ומיזוג אויר בשנים הקרובות, ואם אתם לא מאמינים שזה נצרך-לא שואלים אתכם.

וכמה שנים אחורה התקנות והחוקים מאפשרים להמשיךפ.א.

ולתחזק ולמכור חלקי חילוף כולל תמיכה של גז למילוי, למערכות ישנות?

למערכות שהותקנו לפני הקפיצה האחרונה של 2024 וגם לפני קפיצות קודמות שהיו? 

תלוי בקרריםאריק מהדרוםאחרונה
חלק כבר נאסרו לשימוש בכלל חלק עוד אפשר להמשיך לתחזק, כדור שלג שמתגלגל.

אולי יעניין אותך