@תיתי
@תהילה 3>
@תהילה 4
אני לא יודעת איזו תיתי ואיזו תהילה לתייג אז תייגתי כמה 🙈 ואשמח לשמוע מכל מי שיש לה תובנות בנושא!
ילד בן 5 שלאחרונה התחיל לאיים עלי על כל דבר שלא מוצא חן בעיניו ואני לא כל כך יודעת איך להגיב...
על דברים קטנים, למשל שאמרתי שנשחק במשחק מסוים אחרי ארוחת ערב והוא רצה לפני, צעק שיזרוק עלי כסא. פעם אחרת ביקש ממתק ולא הסכמתי, אמר שירביץ לתינוק שבבטן. ובכללי מנסה להיכנס למשא ומתן איתי על כל דבר, אם את לא תתני לי את זה עכשיו אני לא אספר לך איזו יצירה עשינו היום. את חייבת לתת לי את זה עכשיו כי... וכל מיני דיבורים כאלה שהוא ממש לא היה מדבר עד לא מזמן. תוהה מה קרה לילד שלי...
מנסה להתעלם וכשהוא נרגע קצת לחבק ולהגיד שאני מבינה שהוא כועס/מאוכזב/עצוב אבל לא מדברים ככה לאמא. לא נראה שהוא מקשיב בכלל... לפעמים הוא נותן לי לחבק אותו ובוכה, והרבה פעמים הוא הודף אותי ומתחיל לצעוק שוב, ואני חוזרת ברוגע על זה שאני ממש מצטערת אבל לא/לא עכשיו/קודם מקלחת או ארוחת ערב ואז...
היום הוא שיגע אותי שרצה שאצייר לו איזה שהוא ציור, באמצע שהכנתי ארוחת ערב וכל הבלגן. הסברתי לו שהוא צריך להתקלח קודם, ואחר כך אצייר לו כשאסיים לטגן. הוא כעס, צעק ואיים ואני עמדתי על שלי. בסוף הוא הלך להתקלח וציירתי את הציור שהוא רצה. כשהוא יצא מהמקלחת הוא ממש שמח לראות את הציור, אבל אז הוא התעצבן שפרט אחד בציור לא היה כמו שהוא רצה, אז הוא מעך את הדף וקרע אותו וצעק עלי שאני חייבת לצייר לו ציור חדש. אמרתי לו שאני ממש מצטערת אבל אין ציור חדש, פיניתי זמן לצייר בשבילו והוא קרע את הדף, אז אין עוד ציור. הוא בכה חצי שעה... ממש ריחמתי עליו כי הוא מאוד רצה את הציור הזה, אבל רציתי שהוא ילמד שזה לא דרך להרוס דברים שלא מוצאים חן בעיניו. הסברתי לו שהייתי יכולה לתקן את הפרט הזה, אבל אחרי שהוא קרע את הדף כבר אי אפשר. אחר כך חיבקתי אותו ושיקפתי את הרגשות שלו והוא נרגע, אבל זו היתה חוויה קשה לשנינו.
הדרמות האלה נורמליות לגיל הזה? יכול להיות שזה פשוט עייפות אחרי יום מלא גירויים?
מה אפשר לעשות כדי לעזור לו עם התסכולים, ומאידך להבהיר לו שהאיומים האלה ממש לא מקובלים עלי?
)
כאמור אני לא ממש מתפקדת ויש לי מלא זמן אישי עם הספה... לא כל כך מצליחה להיות עם הילדים כשהם חוזרים מהמסגרות כמו שהייתי לפני ההריון. אני פנויה אליהם למי שרוצה לבוא לספר דברים לידי, אבל לא משחקת איתם ולא עושה דברים לבד עם כל אחד. אין על מה לדבר על יציאה עם כל אחד. צריכה לחשוב על זה, אולי הפוך שבעלי יקח את שאר הילדים וכל פעם אשאר עם ילד אחד וככה אוכל לתת להם יותר יחס. אבל זה לא ממש פרקטי בזמן המועט שיש לנו איתם אחר הצהריים...