את זמן הרווקות אני לא רואה כתקופה של אכול ושתו כי מחר נהיה נשואים.
אני רואה את זה כזמן הכנה לקראת חיי משפחה, על כל המשתמע מכך.
האם הבחירות שעשיתי בחיי הרחיקו ממני מדוייטים פוטנציאליים? כן. אבל גם קירבו אחרים.
כמה דוגמאות להחלטות שמושפעות מזה:
א. בחירת לימוד מקצוע שיפרנס - יכול להיות שחשקה נפשי להיות רקדנית מקצועית. אבל זה לא יפרנס את משפחתי העתידית. אז אולי הכי אני זה להיות כוכבת בלט, אבל זה לא מעשי לרוב. אולי אם הייתי מגיע מרקע כלכלי שלא היה דורש ממני לעבוד - מהצד שלי או מהצד שלו - יכולתי להשקיע יותר זמן באותם דברים שאינם מכניסים כסף בהכרח.
ב. מסגרת הזמן שלי - אני מנסה להשאיר את הלו"ז שלי כמה שיותר פנוי לדייטים. אם אני אהיה כל היום בלימודים, עבודה, התנדבות - מתי יהיה לי זמן לצאת לדייטים?
ג. בחירת אפשרויות קידום - נגיד שאני עובדת בחברת הייטק, והם מציעים לי לצאת לרילוקשיין לשנתיים לחו"ל. כרווקה, למרות שזה מסלול הקידום שצריך, לא אעשה זאת.
ד. בחירת מקום הלימודים\עבודה - מי שעובד כמורה באילת, מקבל הטבות משמעותיות במשכורת. ובנוסף, הכל זול יותר כי אין מע"מ. כרווקה, לא אלך לעבוד באילת, למרות שמבחינה כלכלית זה הכי משתלם.
ה. חופשות - נגיד שהייתי רוצה לעשות את שביל ישראל\לטייל במזרח הרחוק כמה חודשים. לא אעשה את זה כרווקה, כי זה כמה חודשים שיגבילו את אפשרויות הדייטים שלי.
בנוסף, אנחנו חלק מהחברה, ולא בכח דבר נכון וראוי להיות נון-קונפורמיסטים. אז גם אם לא בא לי להתקלח, ולא אכפת לי שאחרים חושבים שאני מסריחה, אתקלח, כי זה מה שמקובל לעשות בחברה שאני גרה בה. האם כל מה שהחברה חושבת הוא נכון? לא. האם בכל דבר ועניין אני עושה בדיוק מה שמצופה? לא.
האם זה זיוף?
אתה בטח מכיר את הגישה של ר' נחמן. תעשה את עצמך שמח מבחוץ, ו'הזיוף' הזה יהפוך להיות שמחה אמיתית ופנימית.