בעיות אכילה אצל ילדיםאמא בעבודה
אשמח לטיפים סיפורי הצלחה או כיוון שעבד בענייני אכילה בררנית.
אקדים רק ואומר שלדעתי הנקודה המרכזית היא צורך בשליטה אבל לא יודעת איך להתנהל עם המצב הקיים.

הילדה בת 5 לא אוהבת לאכול בגן ומנצלת את הרעב לקבל ביסקוויטים עוגיית או מה שהיה בגן במקום הארוחה בוקר שהיה לה בקופסא.
אין בגן הזנה,
השנה עשינו שינוי בהתנהלות גם לפני היציאה לגן
(מאוד משקיעה בגיוון באוכל שאוהבת שלא תצא מהבית בלי לאכול ארוחה מסודרת)
בעבר היה מאבק יום יומיים מה תאכל, היום אני מזהה מה יש סיכוי שתאכל ופשוט מתחילה להכין ולא שואלת ולא מציעה הבעיה שלפעמים גם מה שמבקשת היא מפסיקה באמצע ואז אני חייבת להתעקש איתה שלא יוצאת בלי אוכל.

לגן היא לוקחת אוכל ולפעמים אוכלת לפעמים לא כל פעם שנראה שמצאנו אוכל שאוהבת אחרי כמה ימים זה חוזר כמו שזה.
לאחרונה התחילה לבקש כל מיני בקשות לחם עם שוקולד פיתה עם דבש
ואני ממש כבר לא יודעת מה לעשות היא בשלב שמחביאה בתיק חטיף לגן לפעמים משאירה את האוכל בבית.
היום היה השיא היא לקחה חטיף שלא ראיתי וביקשה משהו מסויים בפיתה אמרה שתאכל הצעתי לה לטעום לוודא שטעים לה התעקשה לא לטעום ואמרה שאוהבת. תכננתי לדים בייגלה שתאכל משהו אמרה שלא רוצה.
ואז קיבלתי טלפון מהגננת שהיא רעבה, והקופסא ריקה היא מצאה את הפיתה מוחבאת בסופו של דבר היא ליקקה את הממרח והכל חזר הביתה שלם והיא אכלה כמה ביסקוויטים.
ואני מנסה להבין האם ההענות לגחמות שלה היא בעייתית-? כשאני אומרת זה מה יש אל תאכלי היא פשוט לא אוכלת כשהיא מודיעה שלא תאכל ואשים בתיק זה יחזור שלם. היא תהיה מורעבת ולא תאכל
והתחושה שלי שהיא צריכה לשלוט בזה אבל איך? לתת לה פיתה לבנה בדבש כל יום? ואם יחזור שלם עדיין לתת לה להביא כל יום ולזרוק לפח? כואב לי הלב לטרוח להכין והכל נזרק.
ואז התגובה שלי בטח לא עוזרת לה כי אני ממש מתרגזת שהאוכל שטרחתי עליו לפי בקשתה נזרק.

לא יודעת איך נכון להתנהל איתה
הי מנסהאני זה א
קודם כל אם זה יושב על משהו רגשי אז אולי שווה לשקול טיפול רגשי לילדה.
וכאמא לילדים בררנים מאוד ובתחום הסנדויצים זה עוד יותר.
א.למרוח רק מה שבוודאות אוהבת גם אם זה אומר כל יום אותו דבר.אצלי יש 2 או 3 אופציות ומתוכם הם לרוב מתקהעים על אחת וכל כמה ימים זה משתנה..
ב. שולחת להם ביגלה או עוגיות שיהיו לגיבוי.
ג . לא מאפשרת שיהיה בהישג יד חטיפים למיניהם שלא מרשה לקחת לגן.
ד. אם יש משהו אחר שכן אוהבת נגיד פסטה בלי רוטב/תפא וביצים קשות/ירקות/פירות וכו.. והגננת מסכימה במקום כריך הייתי שולחת את זה
ה. הייתי אומרת לגננת שלא תיתן לה ביסקויטים ולא תעשה מזה גם אישו ותגיד לה אוי חבל הקופסא ריקה אם את רוצה יש לחם עם אותו ממרח שהיא מחביאה כדי חקבל ביסקויטים . יכול להיות שהיא מחביאה את האוכל כדי חקבל ביסקוויטים.
ולסיום אם זה מעודד אצלי כשלא עשיתי מזה אישו זה השתפר מעצמו. וכן עדין יש ימים שהם לא אוכלים אצלי טוב את הסנדויץ וחוזרים מורעבים הביתה אבל אני תמיד מסבירה שזו בחירה שלהם.
אה ועוד דבר היתה תקופה שאחד הילדים שלי לקח לחם בלי כלום אני נחרדתי אבל זה מה שהיה לו טוב אז אפשרתי..
תודה על המענה המפורט!אמא בעבודה
נשמע שהרעיונות שלך לגמרי בכיוון תודה על התשובה המושקעת.
בבית עוד זה בשליטה ובתהליך למידה עיקר הבעיה זה בגן שהגננת המחליפה כנראה נלחצה שהיא רעבה וברגע שהיא קולטת את החוליה החלשה היא יודעת למי ללכת...
מה הכוונה אם יושב על משהו רגשי?
בעבר היה לי כל מיני עניינים איתה סביב הצורך בשליטה כשהיתה קטנה לא היתה הולכת לשירותים אם שאלתי או אמרתי לה ללכת.
וזה איכשהו עבר על ידי שחרור מוחלט שיברח לה והיא הולכת מתי שמחליטה גם במחיר שבורח במיטה קקי בתחתונים ובסוף היא הפנימה שזה כדאי לה ללכת ואני מזכירה לה.

מרגיש לי שזה אותו רעיון אבל היישום איך לתת לה להחליט מה לאכול ומתי זה לא פשוט.
אני שמה שקית בייגלה השנה זה נותן מענה ולרוב נאכל אבל היא מבקשת מעבר כל מיני מאכלים מעניינים טוסט חבילה פנקייקים שלפעמים נאכלים ולפעמים לא ואז בדרך הביתה גם מורעבת גם עצבנית ולא מוכנה לאכול את זה.
מנסיוןoo
של 2 ילדים בררנים.
שניהם היו עם תאבון מועט מגיל לידה.
במעבר למוצקים התחילה בררנות גדולה.

אני בשיטה של להציע אוכל מגוון, לא לשכנע לאכול ולא להיות במעקב אחרי האכילה של הילד. כי שכנוע ומעקב יכולים לגרום לבררנות גדולה יותר והפרעות אכילה.

שניהם עדין בררנים אבל אוכלים אכילה בריאה ותקינה.

בכל הנוגע לאכילה בגן, אני דואגת לשלוח אוכל בריא שאוהב, אבל את ההתנהלות בגן אני משאירה לגננת, לשיקול דעתה.

כשעושים אישו מנושא האוכל, עלולים לגרום לבררנות גדולה יותר והפרעות אכילה.
ומה עשית בגן?אמא בעבודה
אניoo
שולחת פיתה עם ממרח ותפוח.
יש ימים שאוכל את הפיתה ויש ימים שלא. את התפוח תמיד אוכל.
היא לא מוכנה לקחת פיתה עם ממרחאמא בעבודה
שם התחלת הבעיה שהיא מראש לא מוכנה לקחת חלק מהאוכל והבוקר עובר חציו על החלטה מה מוכנה לקחת כי גם פרי לא תמיד מסכימה וכל כמה ימים הדברים שמסכימה מדענים או מצטמצמים ואז זה הופך להיות התעסקות מתישה כל בוקר.
ואז גם כשמחליטה שאוכלת אם זה בייגלה לרוב תאכל אבל אם החליטה לקחת פיתה הרבה פעמים זה יחזור והיא תהיה רעבה בגן ועצבנית.
לפחות הגננת השנה לא מתרשמת מראש אמרתי לה שלא תתעסק עם זה אבל היא מקבלת הרבה צ'ופרים שעוזרת וביסקוויטים בשגרה של טעימת בוקר לפני התפילה
אצליoo
אפשר לקחת פיתה/ לחמניה/ לחם.
זה האופציות עם ממרחים שונים או חביתה או טבעול בתוך.

אני לא מציעה אופציה אחרת, גם למי שלא אוכל. בסוף מתרגלים לאכול סנדוויץ כלשהו.

הבן שלי בתחילת השנה לא רצה לשתות בגן, הגננת אמרה לי שאשלח בקבוק שהוא אוהב. אמרתי לה שהוא יתרגל לשתות כמו כולם ולא שלחתי. אחרי כמה ימים שלא שתה, התחיל לשתות כמו כולם.
נשמע ממש כמו מאבק שליטהמקקה
ממש נשמע התנהגותי ולשלוט- דיון מה לקחת. גן לוקחת, לא לוקחת. מה לוקחת. המון עניין!! אני מכינה את הקופסה בבוקר בלי לשאול. וזה מה שלוקחים. וזהו. עכשיו ברור שאני לא אמרח חמאת בוטנים אם אני יודעת שהוא לא אוהב... מורחת משהו שאןהב וגמרנו בלי דיונים.

אני הייתי נותנת שתי אפשרויות של כריך שיודעת שיש סיכוי שתאכל, את זה לוקחים אפשר עם פרי או ירק, ומי שלא אוכל בעיה שלו
למה ביסקוויטים או בייגלה זו אופציה בכלל?
^^מוריה
אפשר לעשות רשימה של מה היא רוצה כל יום.
זה יכול להיות גם אותו הדבר.
להכין מראש. לשים לה בתיק אם צריך, וזהו.
עדיף בקופסא כי ככה זה לא יילך לאיבוד בתיק.
אני גם חושבת שעדיף לוותר על בייגלה וביסקוויטיםיעל מהדרום
אותו כנלסמיילי12
מכינה וסוגרת.
כמובן שמה דברים שיודעת שיאכלו.
לפעמים מחזירים חצי פיתה. לפעמים מחזירים חלק מהירקוץ והפירות אבל אני לא עושה עניין.
הם באים הביתה, מרוקנים את הקופסא לפח ושמים בכיור
לא מתעסקת.
ספציפית לגבי ההחלטה מה לאכוללהשתמח
אולי לשבת איתה בנחת ולהכין ביחד רשימה של אפשרויות שהיא אוהבת. ואז להכין מתוך האפשרויות מערכת מסודרת מה היא לוקחת בכל יום בשבוע.
נכון בדיוק עשיתי את זה עם הילדים והם היו מבסוטיםאביולאחרונה
בעינייאביול
אם זה ככה אז לא לשתף אותה בהכנת האוכל. את מכינה פיתה עם דבש למשל, וזה מה יש. חבל ל האנרגיות כל בוקר.
האם בבית היא אוכל מגוון יחסית? אוכלת מספיק חלבון?בתי 123
אם כן תני לה לגן מה שהיא רוצה גם אם כל יום זה פיתה עם דבש.
נסי לתת לה לפני הגן יוגורט או אפילו פרוסת גבינ"צ
אם גם בבית היא בררנית ברמה חריגה לדעתי כדאי לקבל עזרה מקצועית
היא בעייתית אבל אוכלת בבוקראמא בעבודה
לרוב היא לא יוצאת לפני שאכלה פרי, טוסט או פנקייק או חביתה,

אולי אנסה פיתה עם דבש נראה כמה ימים זה יחזיק הרבה דברים שאוכלת בבית לא אוכלת בגן.

בבית המצב השתפר מאוד ועם כל הצומי סביב האוכל היא אוכלת ומבקשת דברים מסויימים על ידי שאני לא מציעה לא שואלת בעיקר מכינה לעצמי או לאחים ואז היא רוצה גם.
בעבר פשוט אחרי כמה ימים של פיתה בשוקולד זה התחיל לחזור כי יש כאן גם עניין רגשי שאני לא מצליחה לפענח אותו ולתת לו מענה.
אוכלת פרי בבוקר?למה לא123

וואו, מהמם

העניין הרגשי, זה זה שאת לא משחררת

תבדקי למה מולה את עושה עסק עם אוכל ומול האחים שלה לא

נשמע שהיא אוכלת לפי כמה שרוצה וכשאת מכניסה את עצמך למצב את האכילה שלה, המצב נהיה גרוע

יש לי ילדים שלפעמים בכלל לא לוקחים אוכל לגן

וזה עניין שלהם

רוצים לרעוב, שירעבו

כשהם חוזרים הם מתנפלים על האוכל

זו בחירה שלהם

הם לא ימותו ברעב מכמה שעות בלי אוכל

היא אוכלת טוסט בבוקרלמה לא123

ואת מצפה שתאכל שוב בגן?

וואו, זה המון אוכל בעיניי

תנמיכי ציפיות

מסכימה. יש מצב שהיא לא רעבה ככהמקורית
שתאכל בבית, ולגן תשלחי פירות. פריכיות. ירקות.מוריה
נשמע די נורמלי. נראה לי שזה מסוג הדבריםבתי 123
שאם לא עושים מזה עניין זה לא הופך לעניין
תני לה לגן מההשהיא רוצה פיתה עם דבש או שוקולד זה בטח יותר טוב מחטיף.
סך הכל זו ארוחת עשר ואם בבוקר היא אוכלת חביתה או טוסט זה ממש מצויין
אגב הבן שלי שממש לא אוהב סנדויציםאני זה א
לפעמים פשוט אוכל בבוקר טוסט ואז אני שולחת איתו גם כריך והוא לפעמים באמת לא אוכל אותו וחוזר מורעב אבל לפחות רוב היום הוא שבע וזו גם בחירה שלו לא לאכול.
אני חושבת שבאמת לשחרר את ענין האכילה שלה יכול להועיל.
ואם את אומרת שיש לה צורך בשליטה הייתי מנסה לתת מקומות אחרים שיכולה לבחור בהם..
אם היא אוכלת ממש טוב בבוקרמקקה
אולי בתשע וחצי עשר היא באמת לא רעבה
נשמע שאת ממש משקיעה באוכל של הבוקר, גם כן הרבה התעסקות... אצלי טעימה של בוקר היא כמה ביסקוויטים או וופל. לא הכי בריא בעוונותי אבל לא משביע מידי ולא לוקח התעסקות
מה הבעיה בפיתה עם דבש?טל..
איכשהו נראה לי שצריך קודם כל למצוא דרך שהיא תהיה שבעה, ואחכ לדבר על מה אוכלים ומתי.
גם אם זה כולל דברים פחות בריאים.. פיתה בדבש זה אחלה אוכל מזין, וגם ממרח שוקולד זה לא נורא. קודם שתקבל את הפחמימות שהיא צריכה, לא תהיה רעבה, אחכ להתחיל לחשוב..
לשחרר!!!!למה לא123

כמה ניסיון יש לי בזה

ככל שנלחמתי עם הבן שלי, הוא אכל פחות ופחות בריא

אל תעשי מזה עסק, כשעושים עסק זה נהיה עסק

בסופו של דבר א"א להכריח ילד לאכול!!!!

את לא יכולה לפתוח לה את הפה ולדחוף אוכל בכוח

הדוגמא שהבאת מצוינת, אם היא לא תרצה לאכול , היא תחביא את האוכל!!!

את תראי שככל שתשחררי היא עם הזמן תרצה לאכול יותר

אנחנו רגילים שכשיש בעיה, רצים לפתור אותה, צריך לעשות משהו

בהרבה מהמקרים, בעיקר בהורות

צריך פשוט לשחרר

המחשבה שנכנסת היא, אבל אם אשחרר היא לא תאכל

אז לא, עכשיו היא לא אוכלת, גם ככה

בדיוק כמו ילד עם עודף משקל שכשמונעים ממנו אוכל, הוא מחביא את האוכל לאכול בסתר

ושתדעי שלשחרר זה הרבה יותר קשה מלרוץ מרופא לדיאטנית וחוזר חלילה, כי זו עבודה שבנפש

לבדוק מה אוכל אותי מבפנים, מה הפחדים שלי?

ולענות להם

הדבר היחידי בעיניי שאת יכולה לעשות, זה לקנות ויטמינים שאת יודעת שתסכים לקחת, ולתת לה

וואי וואי אחותי, דחוף לשחרר את הנושא.קופצת
בשבילה, בשבילך. בשביל הדינמיקה ביניכן.

ילד שרעב - אוכל.
ילד שמשיג ככ הרבה דברים אצל אמא שלו בגלל אי אכילה - מוכן אפילו להיות רעב בשביל זה..

צריך מאוד להזהר בזה שלא יגיע בהמשך חלילה להפרעות אכילה.

מדברת מנסיון שלי עם הבת שלי שלא מוכנה לאכול כלום.
וואי ממש תודה על התגובותאמא בעבודה
אקרא מאוחר יותר את כל העצות.
רק מגיבה 2 נקודות.

הנקודה לשחרר היא לא רק אצלי כי גם אם אני משחררת אני גם צריכה שבגן לא יעשו מזה עניין כי יש גננות שנלחצות שלא אוכלות.
ודבר נוסף האוכל שאוכלת בבוקר זה לא בקלות הכוונה אם אני מכינה ככה אוכל שמה על השולחן יש סבירות שישאר על השולחן אז מגוונת מציעה לאחים והיא מבקשת מעצמה לרוב הנקודה של האוכל לפני שיוצאת אני מצליחה שתצא עם אוכל בבטן.
היא בעייתית יותר כי מראש עושה מזה הצגה ודרישות ובקשות האחים האחרים אני שואלת והם אוכלים אצלה מרגיש לח שעצם השאלה מה לאכול היא מציפה בעיה אז הפסקתי לשאול ומתחילה להכין אבל לפעמים חייבת לשאול או להציע בצורה שתשתף פעולה אחרת היא תצא בלי לאכול בבית.

אקרא שוב את הטיפים החכמים שכתבתם אני כנראה גם צריכה לפרק ולהבין למה זה ממש מפריע לי ואיך לשחרר לגמרי ולהאמין בה ולהעביר את האחריות אליה לא יודעת אם זה תואם גיל .
מצטרפתסליל
למי שאומרות לשחרר.
הבן שלי גם מאוד בררן.

קודם כל, הייתי משנה טרמינולוגיה. לא לקרוא לה "בעייתית באוכל" כי זה מכניס אותה למשבצת מסוימת שיהיה יותר קשה לצאת ממנה.

דבר שני, תחליטו על כללים בבית שנוגעים למתוקים, ולא משנים אותם.
למשל, הבן שלי היה רגיל לאכול עוגיה בסיום הארוחה. אבל מקבלים את העוגיה רק אם מסיימים לאכול. אז כל הארוחה הייתה רק סובבת סביב העוגיה הזו, במקום לאכול באמת לפי הרעב שלו.
אז אין את זה יותר.
אפשר משהו מתוק פעם ביום. בדרך כלל פשוט לוקחים לדרך לגן. וגם זה לא חייב כל יום, השנה זה לא תמיד. אבל אם הוא מקבל ממתק אני מרשה לאכול עכשיו, בלי קשר לאוכל. כי אני יודעת שזה מאוזן אצלו.

לגבי אוכל בגן, אני אומרת לגננות מראש - בבקשה לא ללחוץ עליו. ואני חוזרת על זה אם זה עולה שוב פעם. מה שהוא ירצה - יאכל. מה שלא - לא. אין לי אף בעיה עם זה, אם הוא לא אוהב את ארוחת הצהריים בגן, הן מביאות לו פרוסה בלי כלום. בבית הוא אוכל ארוחת ערב מוקדמת וגדולה.

פרוסה עם דבש או עם שוקולד - רק בימי שישי. אם מבקש במהלך השבוע, אני לא מרשה.

חטיפים - זה עניין של גבולות, אבל גם מראה כמה צריך לשנות את כל היחס לאוכל וההתעסקות הזו. אם היא מגיעה לשב שהיא מסתירה ממך אוכל, זה מצריך חשיבה על כל הנושא ולא רק מענה למשהו ספציפי.

כדי ליצור שיתוף פעולה - אני לא חושבת שנכון ללחוץ על ילד לאכול. אני חושבת שנכון להציע, להגיד יש עכשיו לארוחת בוקר x, מוזמנת לשבת לאכול.
מה שכן אפשר לעשות, זה לתכנן איתה טבלה.
לשבת ביחד, לדבר על העניין, מה היא מרגישה לגבי זה. ואז להציע לכתוב את כל המאכלים שהיא אוהבת. להסביר על הרכב ארוחה של פחמימה, חלבון וירקות (אם זה משהו שאתם מתנהלים לפיו בבית). ואז בתול הטבלה לסדר ארוחות לשבוע הקרוב, כולל מה לוקחים לגן.
בוודאי תואם גיללמה לא123

מגיל לידה תינוק יודע כמה הוא צריך לאכול

הוא בוכה כשרעב ומרוצה כששבע

תסמכי עליה

ועצם השאלה מה לאכול מציפה אותה, כי היא יודעת שאת לא שואלת ממקום תמים

כשתשחררי, היא תרגיש את השחרור ותבקש מעצמה אוכל

אבל זה ייקח זמן

ואל תצפי לשחרר בבת אחת, זה תהליך

עם הרבה סבלנות

בגנים אצלינו לא מרשים לשלוח ממתקים וחטיפיםיעל מהדרום
לק"י

אולי תבקשי מהגננת להגיד לילדים שאסור להביא, ולארוחה מביאים כריך, ירק ופרי?
מחר הולכת לעשות הזרעה בשערי צדקאריאל765

וגרים מחוץ לעיר..עקרונית יכולה להגיע תוך 45 דקות אבל זה על הנייר. פקק אחד וזהו..חניה..

בקיצור יש לכן פתרון?

אם אני מפספסת זה עד חודש הבא.

מניחה שמחר יהיה פחות פקוקהשם שלי

כי זה ערב חג האנשים בחופש ולא נוסעים על הבוקר.

גם אם זה קצת יותר משעה זה בסדרפצלושון

התור בשעה של פקקים?

שיהיה בהצלחה!!

כן אם זה שעה ועשר דקות?אריאל765

הקטע שבעלי במאוחדת ואני כללית.

אם נלך למעבדת גבריאל הם מקבלים ישר? הם מבינים את הדחיפות?

מניחה שנגיע בזמן בסוף אבל לא רוצה שזה יפול על זה..

את מחפשת מעבדה ?עוזרת

הבנתי שיש שם אחת של מאוחדת ואחת פרטיתאריאל765

אומנם ערב חג,שמעונה

אבל שתדעי שכם למצוא בשערי צדק חניה זה לא פשוט...

את חוששת מהבאת הזרע?Sheela

זה בסדר גם אם לוקח קצת יותר זמן. אפילו שעתיים כנראה שיקבלו..

וואלה? מניסיון? זו פעם ראשונה שלנו.אריאל765

אין לנו תור. אמרו לנו לבוא כמה שיותר מוקדם בבוקר. זה היה די מהרגע להרגע כי טבלתי אתמול עשיתי היום בדיקת דם ואולטרסאונד והביוץ מחר כנראה אז לא רצינו לפספס..

בדרכקל"ת

אם מגיעים עד השעה 9 אז יחסית עוד פנוי בחניון. אחכ יותר עמוס

חשבנו להגיע ממש מוקדם. אפילו לפני 8אריאל765

אז פחות יניה בעיה, גם ערב חגשמעונה

ושישי, מקווה שיהיה בסדר

תודה רבה לך🩷אריאל765

שיהיה בהצלחה רבהשמעונה

תבדקי גם שיש לך את כל ההתחיבויות הנדרשות

תודה! ננסה לקבל מחר ממאוחדתאריאל765אחרונה

כי בעלי שם.

בשעות האלה הכבישים פנויים לגמרי בע"ה בהצלחהבאתי מפעם

אה בקטע הזהטארקו

כן

והאמת שברוב המעבדות יש גם חדר שאפשר להשתמש בו...

באמת?? בשערי צדק יש?אריאל765

מחר לא אמור להיות פקוק בבוקררק טוב=)

וחניה בטוח תמצאי בחניון התת קרקעי..

בהצלחה רבה!!

לצאת מוקדם יותר?טארקו

זה עדיין בסדר...אורוש3

זה בסדר גמורחושבת בקופסא

לנו אמרו שאומרים להביא תוך שעה כדי שזה יהיה בסדר שיבאו תוך שעה וחצי ואפילו שעתיים.

גם אחרי שמטפלים בזרע במעבדה יש 4 שעות שאפשר להשתמש בו. זה הרבה פחות לחוץ.

בהצלחה. ותזכרו שבסופו של דבר עם כל ההשתדלות, הסיכויים של הזרעה לא באמת גבוהים משמעותית מיחסים רגילים בהנחה שאין בעיה ידועה.

לא יודעת מה הבעיה אבל אם יש בעיהאריאל765

בזרע אני מניחה שזה כן מועיל..

יודעת לאיזה מחלקה בכלל מגיעים שם?

התייעצות לגבי כיוון טיפולי מתאיםאנונימית בהו"ל

רציתי להתייעץ איתכן על משהו שמקשה עליי מאוד ומתיש אותי לאחרונה, ואשמח לזווית הראייה וההכוונה שלכן.

קצת רקע עליי כדי להבין את התמונה:

תמיד הייתי "מצטיינת בלי להתאמץ". בבית הספר ובלימודים למדתי למבחנים רק ברגע האחרון (אם בכלל) ולא ממש הכנתי שיעורים.

מכיוון שאני מאוד מוכשרת וקולטת מהר, זה הספיק לי כדי לקטוף מאיות בקלות.

הבעיה היא שבעבודה ובחיים הבוגרים השיטה הזו הפסיקה לעבוד, ואני תקועה בדפוס ששוחק אותי לגמרי.

מה שקורה בפועל בעבודה:

• אני יושבת ימים שלמים על כיסא העבודה, אבל שעות ארוכות נשרפות על בהייה, בריחה לטאבים אחרים והתבטלות מלווה בייסורי מצפון. אני יכולה לשבת 12 שעות על המחשב ובפועל לעבוד שעתיים.

• כשאני מקבלת משימה, אני יכולה במשך 4 ימים לא לעשות כלום ורק למרוח את הזמן, ורק ביום האחרון של הדד-ליין להיכנס לאטרף של שעות רצופות בלחץ היסטרי עד שאני מסיימת.

• אם משימה דורשת ממני לפנות למישהו מצוות אחר, זה יכול לעכב אותי בעוד יומיים. זה ממש לא מקושי חברתי, אלא נטו תסמונת המתחזה חריפה: פחד משתק שלא אבין מספיק את המונחים הטכנולוגיים או את התמונה המלאה, ושאיכשהו אביך את עצמי מולם.

זה לא רק בעבודה – זה חודר לכל תחום ביומיום:

• אני רוצה לקום לסדר, לנקות ולתקתק דברים, אבל נתקעת בישיבה. אומרת לעצמי "רק עוד 10 דקות", ואז הילד מתעורר או שנהיה לילה ועברו שעות בלי שעשיתי כלום. המעבר הפיזי מפעולה לפעולה מרגיש לפעמים כמו מחסום כבד.

• אני מרגישה ממש מכורה למסך, למרות שאין לי סמארטפון או אפליקציות. הכל דרך המחשב: לשוניות של צ'אטים, פורומים וקצת נטפליקס. חוסר השקט הפנימי כל כך חזק שאפילו סרט אני לא מסוגלת לראות ברצף, כל כמה דקות אני קופצת לטאבים אחרים לבדוק אם מישהו כתב או אם נכנס מייל.

• קשה לי ברמות עם אי-ודאות ודברים חדשים. אני מעדיפה להישאר אצל רופא לא מוצלח רק כדי לא לעבור לאחר, או להמשיך להשתמש בבגדים ישנים במקום לקנות חדשים.

אני מבינה שאני חייבת עזרה מקצועית כדי לצאת מהלופ הזה, אני לא יכולה להמשיך ככה בעבודה, וגם בבית מתסכל אותי מאוד המצב. אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל.

אשמח לדעת: האם מישהי חוותה משהו דומה ויצאה מזה? ולאיזה כיוון כדאי לי לפנות כצעד ראשון? אבחון קשב וריכוז? טיפול? (ואם יש לכן המלצה על מישהי ספציפית ומעולה, אשמח מאוד לשמוע).

ממש תודה לקוראות ולעונות

האמת שמה שקפץ ליעל הנס

זה הפרעת קשב

אבל לא חייב שזה הפרעת קשב.

את נהינת מהעבודה?

את מסופקת?

יש לך רקע נוסף?שאת פחות שמה דגש עליו בקשר לעבודה,כמו רגישות לבדים מסוימים רגישות לרעש?

או שאת נורא נפגעת גם מדברים?

פשוט מה שאת מתארת יכול להתאים גם לרגישות יתר hsp.

ולא מאבחנים את זה כהפרעת קשב.

דבר נוסף יכול להיות שסוג העבודה הספציפי שלך לא מתאים לאופי שלך גם אם נהינת מהלימודים שלו,ואז בפועל מה שאת עושה זה לרחף על העבודה ולא להיות בתוכה?

זה יכול להיות הפרעת קשבאנונימית בהו"ל

גם אם כשלמדתי מקצוע לא היה לי בעיה לשבת שעות ולהקשיב להרצאות?

אני בכלל לא עם קפיצים, להיפך, יושבת שעות באותה תנוחה לא צריכה לזוז, יכולה לגלוץ כל היום.

אין לי רגישות מיוחדים למגע או בדים או רעש

אני לא נהנית מהעבודה, אבל כי אני מרגישה בעיקר תסכול מההתנהלות שלי

אני חושבת שאם אוכל לחוות הצלחות, ולא רק נשיפות בעורף לדד ליינים שמתקרבים אז אני כן אוכל לחוות סיפוק.

נמאס לי מזה שאני לא מצליחה לגרום לעצמי לעבוד ולעשות דברים. בעיקר בעבודה אבל גם בבית.

אני בהייטק, אז אין לי שעות שסופר לי שעות עבודה, ואני עובדת הרבה מהבית, אז אני ביום, כשהילדים במוסדות מבזבזת זמן ואומרת אעבוד בערב כשהם ישנו, בערב פותחת מחשב ורוצה לעבוד אבל בפועל לא עושה כלום ואומרת אקום מוקדם, לא קמה מוקדם וכו וכו פשוט לופ של אי עשיה ודחיינות.

ואני לא מצליחה לצאת מזה

בלימודים הייתי ככה. בעבודה פחות כי לא עובדת מהביתירושלמית במקור

נסי לעבוד מהמשרד...

גם כשאני מהמשרד זה ככהאנונימית בהו"ל

קצת יותר טוב, אבל המסך שלי מכוון כך שרק אני רואה אותו, אז זה לא באמת מספיק יעיל

אולי תטי אותו קצת?ירושלמית במקור

אולי אצליח לחפש זוית אחרתאנונימית בהו"ל

אבל גם להיות עם מחשב מול כולם זה מרגיש לי חשוף נורא, גם כשאני עובדת ממש..

חוץ מזה שאני מחפשת פתרון שישפיע על כל תחומי החיים שלי.

מרגיש לי שאני צריכה משהו עמוק יותר.

כן. מבינה.... (אגב התכוונתי להטיה קלה ממש...)ירושלמית במקור

לשימוש במסך לפי מחקריםהמקורית

חדשים יש השפעה על המח בדיוק כמו קשב וריכוז. אני קוראת לזה על עצמי - הרעלת מסך. קורים לי דברים דומים לשלך כשאני חשופה הרבה למסך. זה באמת פוגע ביכולת שלנו להיות אנחנו כך אני מאמינה

במקומך הייתי מבקשת מצוות המחשוב שיחסמו לך את האינטרנט פשוט לכמה ימים ותראי אם יש שיפור

אני מנסה כל מיני דברים כמו לקום להליכה של 10 דקות כל שעה וחצי למשל, או לקום לעשות משו בבית

אבל זה רק אחרי שאני עושה את העבודה

יש בזה סיפוק מטורף, להצליח לעמוד בזה ולאט לאט זה הופך להרגל ואני פחות תלויה ומושפעת מהמסך

כן אם את ניהנת מההרצאה מאדעל הנס

אז סביר להניח שההפרעת הקשב לא הפריעה לך.

אבל בהחלט יכול להיות שלעבוד בזה זה כבר משהו אחר,פחות סיפוק פחות הנאה וזה דבר שגורר דבר.

לא בהכרח שזה הפרעת קשב בכלל.

מזדהה ממש עם הרבה מפהאיזמרגד1

ב''ה הלכתי לטיפול (עו''ס קלינית בגישת cbt, אני קיבלתי דרך הקופה) והשתנו לי החיים. ממליצה ממש.

וואו את אני במקרה?רקאני

מזדהה עם כל מילה

עוקבת

מזדהה בטירוףמכחול

עוד כיוון שעולה לישלומית.

זה אולי קושי בקבלת החלטות שגורם לדשדוש, כי את לא בטוחה מה כדאי לך לעשות עכשיו ואז נתקעת במקום.

קשה לך בכללי עם החלטות?

ממש לא יודעת אם זה הכיוון, אבל אולי ייגע בך.

מי כתבה אותי? זה בדיוק אני!ראשונית

חוץ מהנקודה האחרונה זה נראה בשיוק אני

אין לי עצות, רק הזדהות

להתחיל מצעדים קטניםכל היופיאחרונה

אני מאוד מזדהה עם מה שאת כותבת כי גם אני נאלצתי לפתח הרגלי "ניהול עצמי" רק כבוגרת וזה מאוד לא פשוט.

אז כאן בעיניי הדבר הנכון הוא להתחיל מצעדים קטנים, קטנטנים, בוני אמון בינך לבין עצמך.

מה אני מתכוונת?

היום כשאת מחליטה לעשות משהו, זה לא ממש קורה.

נכון?

נניח את מחליטה לעשות משימה של העבודה ובפועל נמרחת ואת עושה את זה ברגע האחרון.

כלומר כשאת אומרת לעצמך "אני אעשה כך וכך, יש בך איסה קול, מודע או לא, שמגחך לעצמו ויודע שזה לא יקרה בזמן שקבעת לעצמך (אם בכלל קבעת וזה לא נשאר באוויר).

ולכן אני קוראת לזה "צעדים בוני אמון", את צריכה להאמין לעצמך שאת תצליחי להגשים את מה שאת מבטיחה לעצמך, וזה לא משנה אם את מבטיחה לעצמך לסדר את החדר או להתקשר לקולגה מהעבודה.

ההתחלה היא בצעדים ממש ממש קטנים.

את אומרת לעצמך "עוד 2 דקות אני אקום מהספה" ובאמת לקום מהספה.

לא אחרי חמש דקות אלא שתי דקות, כי זה מה שאת החלטת.

על כל ניצחון קטנטן כזה, תרימי לעצמך.

משימות גדולות פרקי למשימות קטנות, שימי לעצמך זמן לביצוע ותתלהבי מבפנים על כל צעד קטן שקבעת לעצמ לעשות ועשית.

במשימות "גדולות" שמורכבןת מהרבה משימות קטנות אבל אפשר לעשות הכול בפרק זמן קצר, אני אוהבת לשים לעצמי טיימר, על כל המשימה או חלקים ממנה.

זה עוזר לי להתמקד ולהתעודד שזה רק עוד איקס זמן

ואני מבטיחה לעצמי שאחרי הטיימר ניקח הפסקה (ובאמת לחזור מההפסקה למשימה הבאה! אבל זה לאט לאט אחרי הרבה צעדים בוני אמון)

ותהיי גאה בעצמך על הצלחות.

אם את רוצה עזרה מקצועית, בעיניי אימון אישי יכול להתאים פה מאוד.

אה ועוד משהו, שדי סותר את השרשור הזה אבל בכל זאת... תתנתקי מכל הפורומים, הרשתות החברתיות וכו', זה שואב ברמות.

גם לזה את יכולה לקבוע לעצמך דד ליין ולעמוד בו, נגיד עד יום שני ב14:00 להתנתק מהרשתות החברתיות, בערב יום כיפור ב16:00 להתנתק מפורומים, סתם דוגמה ללו"ז כזה.

מרגישה שהתהפכו לנו התפקידים וזה עושה לנו רע…אנונימית בהו"ל

הקדמה קטנה- כשהתחתנו אני הייתי סטודנטית והוא אברך שתכנן לעבןד עדיין לא ידע במה.

אני סיימתי לימודים וכיום עובדת בהייטק

הוא מסכן כבר חמש שנים מחפש את עצמו. למד טוען רבני, התחיל קורס בדיקות תכנה, נרשם לקודקוד היה שם בהכשרה ובסוף לא הסכימו לגייס אותו, כיום מחפש עבודה במחשבים וגם מפתח כזה לפעמים דברים. לא מכניס כסף לא מהכולל ולא מהאפליקציות.

אבל מה שקרה זה שה'עקב אכילס' שלו זה הבקרים, תמיד היה, רבנו על זה שניייםם עד ששחררתי ואמרתי החיים יעשו את שלהם

רק שהם לא😂

אני קמה כל בןקר, מארגנת ומפזרת למסגרות, ומתחילה לעבוד (מהבית, כאמור, הייטק)

והוא ישן😩😩 אנייי רוצההה לישוןןןן כי הבעל שלי מרוויח מספיקקקק אופפ

וגם הוא קם מאוחר נגיד עשר, עד שהוא מתעורר ימתפלל (יחיד) הולך לכולל נגיד 11 עד 1, חוזר מסתובב סביב עצמו

הנקודה שלי היא שבגלל שהוא כלכך מתוסכל וככ קשה לו שהוא לא מוצא עבודה, אני לא יכולה להגיד שזה מציק לי שהוא כל היום בבית כי הוא באמת זה קשה לו מאוד שרק אני עובדת והוא לא מוצא את עצמו ולא מפרנס גם

ונקודה שנייה- אני מאוד חסכנית. מאוד. היה סל בשיין של 400 בגדים לילדים ולי לחגים והוא אמר לי מה לא דחוף עדיף לחכית איתו לאחרי העשירי, הורדתי את הדברים שלי קניתי רק לילדים

שבוע אחר כך הלך לקנות משו שהיה צריך מksp שולח לי הודעה- וואי יש פה את הכיסוי של אפל לאייפד שלי, אולי אקנה?? עכשיו אני מכירה אותו ויודעת כמה זה משמעותי לו וגם אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו כיף אז זרמתי

ואז אני כאילו, רגע אז רק אני מנסה לחסוך פה?…

אם שואלת אותו על זה- מה נעשה את פשוט הרבה יותר טובה ממני (בטון כזה מסכן, כי הוא מבין שזה היה צעד כנראה לא הכי חכם ובאמת זה קשה לו שלא עמד בזה)

בקיצור הסיפורים על האישה הבזבזנית שמסיימת את כל הכסף שבעלה מכניס- אז הפוך!

והוא גם מפנק אותי מאוד אני לא אומרת אבל בגלל שאני קמצנית אני לא תמיד מאפשרת וגם כשכן לפעמים בחיי זה בשבילו (אתמןל אמרתי לו שאני צריכה קצת זמן להד תכננתי ללכת לקניון אחרי איזה אספת הורים בסוף זה התארך ולא הספקתי, אז הוא הזמין לי הביתה יוגורט ולו קרפ וישבנו יחד בלילה, נחמד, תודה, אבל עכשיו אני מרגישה ש'תקציב הביזבוז' שלי נגמר על מה שלא הייתי צריכה- זמן לבד!!)

יצא מבולגן

לא יודעת מה רוצה ממכם אולי סתם לפרוק…

ה' יעזור…

רואה שמציעות פה מקצוע...אז מציעה גם מהשטח אחלה מקצממתקית

אינסטלציה

לימודים יחסית קלים

אינסוף עבודה, תמיד תמיד יהיה צריך, אין תחליף למקצוע.

בכל אופן, אצלנו בבניין יש אינסטלטור שעובד שעות נוספות, והם גם לוקחים הרבה...מרשים לעצמם כי אי אפשר בלעדיהם.

עוד רעיון-

מורה לנהיגה, אחלה עבודה אחלה כסף. (ותחסכי הרבה לילדים שלך...

משפחתולוגיה בחגים-כל עצה תתקבל 😊אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לפני חודש

בעלי ב"ה טס לאומן כל שנה

אני מתארחת כבר כמה שנים אצל חמותי יחד עם הילדים

בשנים האחרונות היא התחילה לרמוז לי ברמיזות עבות מאוד שאמצא מקום אחר

ברור שאת הבנות שלה היא מזמינה בכיף והם יבואו גם אם היא לא תזמין

השנה גם התקשרה וגמגמה ונעלבתי מאוד כמובן אבל השלמתי עם המציאות

ואני נשארת בבית עם הילדים.

אבל

קשה לי לסלוח לה!!!!!!!!!

קשה לי לסלוח כי היא יודעת שלא פשוט לי להישאר לבד מכל מיני סיבות

וקשה לי שאני צריכה להמשיך לכבד אותה ולחייך כרגיל למרות שאני פגועה

קשה יהיה לי לומר לה שנה טובה בשמחה ובחיוך כשבלב אני פגועה

ובסוף הן יושבות יחד כל בנות המשפחה לארוחות חג חגיגיות ואני עם הילדים לבד בבית.

אני יודעת שיש לאחת הבנות שלה משהו איתי

ובכללי הבנות שלה בכל ראש השנה נוותנות לי הרגשה נוראית וגם לילדים

אם זה התעלמות, פגיעות על ימין ועל שמאל. בקיצור די לחכימא ברמיזה-הן לא רוצות שנגיע נקודה.

אני יכולה לומר בוודאות שאם כלה אחרת הייתה מבקשת להגיע הן היו שמחות ומסכימות בכיף

קשה לי ממש!!!!! שחמותי בלי עמוד שדרה מולן ולא מעמידה אותו במקום

שלכלה שלה ולנכדים שלה!!!! אין איפה להתארח בראש השנה

האם זה נעים להן לשבת סביב שולחן החג בידיעה שאני והילדים לבד?

כנראה שלא אכפת להן

כל הבעיה שלהן איתי היא שאני ברוך ה' אישה עם ראש על הכתפיים ולא שותקת להן כשהן פוגעות או מזלזלות והן מרשות לעצמן את זה בלי סוף!!!!

ומצד שני-

השלמתי עם זה ואני מעצמי השנה אמרתי שאני לא מגיעה כי אני מרגישה לא רצויה!!

אשמח לכל בדל של עצה איך להתגבר על הכאב הזה

או שלא?

מה היית עושה?

נקודה מעניינת.ממתקית

הרגע גיליתי שאין לי מספיק ימי חופש ואני צריכהחמדמדה

לעבןד בחול המועד

😭😭😭😭

😩😩😩😩😩😩

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

אני גוססת

אני בוכה

לא רוצה

אין לי תקווה

אני לא ריצה

די

תצילו אותי

וואי בהצלחהאונמר

הלוואי תמצאי מהר עבודה חדשה עם בוס אנושי ומעריך ♥️

בדיקת הריון חיובית זה בוודאות הריון?שאלה גנים

יכול להיות טעות?

אסביר -

עשיתי בדיקות דם יומיים לפני האיחור

(לא קשור להריון, מונעת לא הורמונלי)

והרופאה שמה לי גם בדיקת בטא כנראה

הבטא יצאה 2.3

כעבור שבוע...

הווסת מאחרת לי כבר חמישה ימים

אז רק ליתר ביטחון עשיתי בדיקת הריון (של לייף, מצרפת תמונה)

אשמח אם מישהי פה יודעת

המוח שלי בהלם 🤔

אין פה אף ספק!! 2 פסים- הריון בע"הממתקית

ואת עם מניעה?

קטעים שלא תכננת

אחלה מתנה לשנה החדשה

מונעת עם דיאפרגמהשאלה גנים

תודה על הנקודת מבט!! הייתי צריכה את זה מאוד ❤️

אממ חיובי. בשעה טובה!אורוש3

וואו, יקרה! זה ממש הריון.. מוזמנת לפנות אליי בפרטיהתייעצות הריון

נכנסתי גם להריון עם התקן לא הורמונלי..

תודה רבהשאלה גנים

מונעת עם דיאפרגמה 😉

נראה כמו חיובי, אם את עם התקן לא הורמונליקנקן שבור

חשוב לעקוב שההריון בתוך הרחם ולא חוץ רחמי

הריון חוץ רחמי שכיח עם התקן

רק טוב

תודה רבה!שאלה גנים

כאמור, דיאפרגמה 😅

זה אמיתי!!פרח חדש

אם אפשר לשאול

איך מנעת עם הדיאפרגמה?

הלכת למתאמת? השתמשת בקוטל יחד?

כי אני גם עם דיאפרגמה ורוצה לדעת מה הסיכויים שזה יקרה לי 🙃

כן, מתאמת וקוטלשאלה גנים

מוציאה רק 6 שעות אחרי...

ממש מקפידה וזה עובד לי מעולה כבר כמה שנים 😉

פירטתי למטה מה השתנה הפעם 🙈

נראה לגמרי חיוביהשקט הזה

ולי בדיקות של לייף היו אמינות.

אם את אומרת שיומיים לפני איחור היה שלילי ועכשיו חיובי, זה אומר שכנראה היה ביוץ מאוחר, ואז יכול להיות שלא השתמשת מתישהן בדיאפרגמה כי חשבת שאת כבר אחרי ביוץ?

בכל מקרה, בהחלט הפתעה. בהצלחה בעיכול🩷

תודה! כן זה בול מה שקרהשאלה גנים

משתמשת בדיאפרגמה בדרך כלל עד שבוע אחרי המקווה - ואז מפסיקה

(מהיכרותי עם המחזוריות שלי, הביוץ תמיד יום יומיים לפני/אחרי המקווה)

במחזור שעבר השתמשתי בפרימולט לכמה ימים

ובמבט לאחור זה כנראה שיבש לי גם את הביוץ הבא...

קיצר טיפשי שלא חשבתי על זה מראש

אבל כנראה שזה מה שקרה 🙈

וואו. בעז"ה יתן לך כח לעבור את זה בקלות ❣️פרח חדש

❤️❤️שאלה גניםאחרונה

מלחיצים לפני ראש השנהאובדת חצות

שאולי תהיה מתקפה

ובלי קשר

צה"ל נערך באילת ובערבה

יש תרגילים בגבולות מצריים וירדן

ואומרים שזה כמו לפני 3 שנים שאין שופר כי ראש השנה יוצא בשבת

במקום להתעסק בחג ובקדושה

אני חוששת מתרחישים שחס וחלילה לא יקרו

היו מלא שנים שלא תקעו בשופר בשבת ראש השנהשיפור

זאת לא הסיבה למתקפה שהייתה. זאת תקנת חכמים.. ייסורים מגיעים מגיע בגלל חטאים, כדי לקדם את עם ישראל, לא בגלל קיום תקנת חכמים.

והיו כל כך הרבה שבתות וחגים שהלחיצו שאני כבר לא חושבת שזה אומר שבאמת יש סיכוי שסביר לכלום.

אני מאמינה שאנחנו צריכים להרבות בתפילה, תשובה וצדקה ולבטוח בה'.

מי אומר מה?שלומית.

בתחילה, מה זה השטויות האלה ולמה להקשיב להן?

פעם בכמה שנים ראש השנה יוצא בשבת, וכבר עכשיו בשיטוט קצר בגוגל את יכולה למצוא את 100 השנים האחרונות ו100 השנים הבאות שבהן ראש השנה יוצא בשבת.

והמתקפה?! מתישהו אומרים שלא צפויה מתקפה? אם כן, תעדכני. ועד אז תסגרי את כל אתרי החדשות ובייחוד את קבוצות הוואטסאפ והטלגרם שמתמקדות בלהפחיד ולהטריל

לגבי השופר -לפניו ברננה!

גם אני הייתי לחוצה מהעניין הזה של תקיעות בין ראש השנה לשבת, במיוחד שבשנת תשפ"ד הרב שלנו העביר שיעור עם מהלך שלם על הנושא הזה, ואחר כך קרה מה שקרה בשמחת תורה.

אבל:

דבר ראשון, בתשפ"ה הייתה תחילת שנה בשבת והייתה שנה מאוד מבורכת.

דבר שני, אני חושבת שאומרים את הדברים האלה כדי לעורר אותנו לתשובה ולהשתדל חזק יותר בתפילות. ואם זה לא עוזר לך אלא רק מכווץ אותך, אז אפשר להסתכל על זה ככה שיש 70 פנים לתורה. ויכול להיות שזה לא הדרך שלך לשמוע את הדברים.

הנתיבות שלום אומר שהפוך שבשנה כזאת הקדוש ברוך הוא בעצמו תוקע בשופר ושאין פחות דינים:

"וזה פי' יום טוב של ר"ה שחל להיות בשבת. כשראש השנה חל בשבת יום טוב הוא לישראל, שבו נמתקים כל הדינים מכח האהבה והחסד שבש"ק, ופעולת השופר נעשית ע"י הש"ק." (נתיבות שלום חלק ב'- זכרון תרועה)

ואני אוסיף לך גם קישור לשיעור מהמם בנושא. ויש עוד ציטוט ששמעתי ואני לא זוכרת מה הוא, אבל באמת אפשר גם להסתכל על זה באופן אחר.

הכנה לראש השנה - להכתב לחיים

כמה 'זאב זאב' בשנים האחרונות. חיים את חיינו עדאורוש3

שיוכח אחרת

הרבנית רחל בזק אומרתממתקית

(מקווה שמדייקת ושהבנתי את דבריה)

שכשאין שופר בר"ה בשבת, זה יכול להיות סימן לא טוב אבל גם יכול להיות סימן טוב מאוד.

ואת באמת עוד מקשיבה לחדשות הללו?

לפי החדשות מדינת ישראל הייתה צריכה כבר לחוות עוד 3 מלחמות גדולות ולהיחרב.

בנוהל של החדשות מריצים את המילה "מתקפה", ככה הבנתי והפסקתי לתת לזה את הדעת.

יוכיחו כל הפעמים שארגנתי את הממ"ד וקניתי, ושמתי, והכנתי, וניקיתי- ובסוף כלום

אומרים שכשאין תקיעת שופר ביוט ראשוןכי כל פה

כמו השנה זה סימן למאורע גדול שיקרה בשנה זו.. אין התייחסות אם אני לא טועה לאיזה סוג של מאורע..

בעז"ה שנזכה שתהא שנה טובה עם מאורעות גדולים וחיוביים ומשמחים! שנה של פריצת האור וזריחתו על כל עם ישראל!

לא לעקוב אחרי החדשותהשקט הזה

עושה מאד טוב לנפש.

דבריו המרטיטים של ה'ערוך לנר' זצוק"ל:אמהלה

שנה שחל בה ראש השנה בשבת - יכולה להיות טובה או רעה ח"ו, תלוי בשמירת השבת והתחזקות בה, שאז השבת נעשית סניגור!

וואו חזק ממש. שנזכה לשמור הרבה שבתותפרח חדש

מרגיש לי שחשוב לומרשלומית.אחרונה

שכל שנה יכולה להיות טובה או רעה...

כמובן שלהתחזק בשמירת שבת זה חשוב מאוד, אבל לשים לב שלא נסחפים אחרי כל מיני ספקולציות...

(לא מדברת עלייך אלא בכללי)

ועכשיו להמלצה על מומחה לילדים הכי טוב בשינייםשירה_11

איזור דרום

הלוואי ויהיה לכן

יש לי המלצה בלודמישהי מאיפשהו

ד"ר רוני איצקוביץ

עם גישה מדהימה לילדים, גם סרבנים

אבל נראה לי שהוא לא זול...

ד"ר יעל פלמון מבאר שבעניק חדש2

יקרנית בטירוף

אבל שווה כל שקל.

מכבי? לא נעים לי לומר- רופא תותח עם ילדים אבל...ממתקית

ערבי. באשקלון

עשה סתימות ועקירות לילדים שלי שניה לפני טיפולים בהרדמה,ואחרי אלפי רופאים וניסיונות, ולא מדובר בילד אחד... עובד עם מכבי.

הבנתי בפעם האחרונה שהיינו אצלו שהוריד שעות ועזב את הסניף שם, לא זוכרת את שמו

אבל אם תתקשרי למכבי ותבקשי שמות רופאי שיניים באשקלון- אז שם ערבי...

יש שם הרבה בני דודים. 🫣מוריה

רופאי השינייםoo

הערבים שטיפלו בילדים שלי

היו בין הטובים ביותר שטיפלו בהם

וזה תחום קשה

הם היו מקצועיים עדינים ועם תקשורת מצוינת עם הילד

גם במכבי וגם במאוחדתoo

היא הגיבה למי שכתבה שהשם הערבי זה הרופא הזהיעל מהדרום

לק"י

אם יש הרבה ערבים, היא לא תדע מי זה.

אההה באמת? לא ידעתי.ממתקיתאחרונה

מכבי בבאר שבע עוזר לך?יעל מהדרום

אם כן, ד"ר סבטלנה פוזרי מומלצת. מאוד נחמדהיעל מהדרום

לק"י

והמליצו לי על ד"ר מרים שלום, היא מומחית לילדים (ולא רק מטפלת בילדים), אבל פחות התרשמתי שהיא ממש ממש נחמדה. לא שהיא חסרת סבלנות או משהו. פשוט יצא לי להתקל ברופאות עוד יותר חביבות.

ויש את ד"ר אנאל חדד שעברה למכבידנט אחר, שהיא ממש ממש מתוקה!

(לא יודעת מה בדיוק ההבדל. אבל יש רופאי שיניים מומחים לילדים, וכאלה שמטפלים בילדים, אבל הם לא מומחים).

אולי יעניין אותך