לאחרונה היא לא מוכנה לישון במיטה שלה. רק בסלון או אצלנו בחדר (שאת זה לרוב אנחנו לא מסכימים).
היא אמרה שהיא מפחדת לישון בחדר. בפעם אחרת הסבירה שזה כיוון שהמיטה שלה קרובה לחלון, ואילו הספה לא קרובה לסלון. יותר מזה היא לא הצליחה להסביר לנו. רק פעם אחת היא תיארה כמה חלומות מפחידים שחלמה (מאריה שנכנס לחדר, ועד לאישה שעושה לה בכוח בדיקת קורונה... מסכנה, היו לה באמת כמה בדיקות קורונה טראומתיות בחיים...)
היו פעמים ספורות שישבנו ליד המיטה שלה עד שנרדמה, ואז היא כן הסכימה להישאר בה. לרוב אין לנו זמן וסבלנות לכך

אתמול ממש ניסיתי להתעקש איתה שתישן במיטה שלה (לצערי נגררתי לאיומים
), והיא ממש התעקשה שלו ואפילו עשתה כמה חוצפות (הפריעה לאחיה, זרקה עליהם דברים, הלכה לקחת דברים בלי רשות...) - ובסוף מרוב עייפות נכנעתי לה והיא ישנה בספה. (ובאמצע הלילה היא התעוררה כנראה מחלום ובאה לישון אצלנו בחדר
)אז שאלותיי:
1. איך לדובב אותה ולגלות מה מפחיד אותה?
2. איך לשכנע אותה לישון במיטתה?
3. אולי (לפחות בינתיים) לא כדאי להתעקש, ולתת לה לישון איפה שהיא רוצה? (אלא שזה מעורר את קנאת האחים... וגם זה מפריע לי כשהיא בסלון - קשה לי לסדר כך וגם לעבוד...)
זו לא פעם ראשונה שאנחנו חווים פחדי לילה עם ילדים, אבל מרגיש לי שהפעם זה קיצוני יותר ביחס לגיל...
תודה!
, הלילה למשל היא באה אלי בסביבות שלוש כולה רועדת מחלום רע עם זאב, נתתי לה להתכרבל איתי כמה דק', אחר כך החזרתי אותה למיטה וכשעטפתי אותה בשמיכה, היא הזכירה לי לרסס ספריי נגד חלומות רעים, וחזרה לישון.
. באמת הזכרת לי שעליי להיות איתה יותר בפחדיה ובדברים שעוברים עליה... (לצערי לאחרונה יש כמה ילדים במשפחה שלוקחים הרבה מתשומת לבנו ומטרדותינו, והיא לכאורה ילדה "חלקה"... ואולי דווקא בגלל זה היא זקוקה ליותר תשומת לב...