הטבע הנשי ☺️חדשכאן
"היא לא באמת מאשימה אותך, היא רק צריכה לפרוק"
"היא באמת מתכוונת הפוך ממה שהיא אומרת"

יש איזשהו מן קו חורז בטבע הנשי והוא בסאבטקסט (בהגזמה) "אל תשפטו אותי על מה שיוצא לי מהפה".

ואני שואל, למה?
זה מוריד. זה ילדותי. היא לא מסוגלת לקחת אחריות? למה לא להיות קוהרנטי מספיק?
בשביל מה זה טוב?

למה נשים (כמובן שזו הכללה לצורך העניין) עושות את זה? ואיזה טוב זה מביא לקשר? מה התועלת בזה?

האירו את עיני!

זה לא שרשור מאשים וגם ממש לא מנסה להקטין. מנסה ללמוד להבין את הטוב שבזה. ככה זה, באופן טבעי, וכנראה יש בזה משהו טוב. הייתי שמח להבין אותו 🙂
אני לא חושבת שזה צריך להתקייםברוקולי

אבל לשאלתך- 

נשמע לי שזה נובע ממחשבה והתנהלות ריגשית, 

רצון וצורך להיות עטופות ומוגנות 

ומתוך כך ציפייה (שגויה ומעוותת) שהכל "מגיע לי" ולכן גם צריך להחליק את מה שאני אומרת / עושה / לא עושה.. 

זה לא משהו שהוא רק חוויה שליחדשכאן
זה חוזר על עצמו אצל אנשים שעוסקים בזוגיות ו/או בטבע גברי ונשי,
ובמציאות זה קיים באופן רחב.

כך שקשה לי לפטור את זה ב"לא חושבת שזה צריך להתקיים".
תודה. אסתכלחדשכאן
תכף אענההפי
ההתנהגות הזאת בהחלט ילדותית ובעייתיתחושבת בקופסא
כמו שמצופה מגברים להתגבר על "טבעם הבסיסי"- דרישת כבוד, כעס, אלימות, רכושנות וכל מיני מידות רעות אחרות שאפשר להחיל על איזה סטריוטיפ מוגזם של "גבר גבר", אז ככה גם מצופה מנשים להתגבר על ההתנהגות אובר נשית שכזאת כשהיא פוגעת באנשים מסביבה.
אישה שהיא יותר מידי רגשנית, אגוצנטרית, נשענת על אישור חברתי, קנאית ונוטה להיעלב בקלות בהחלט צריכה לעבוד על עצמה, אפילו אם בממוצע התכונות האלו נפוצות אצל נשים, זה עדיין לא הופך אותן לתכונות טובות.

זה שנטיות מסויימות דומננטיות יותר אצל מין מסויים לא מוריד את האחריות מאנשים לעבוד על עצמם ולצאת מתוך הבועה הקטנה של "ככה אני".
קשה לי לקבל את מה שאת אומרתחדשכאן
ואת עושה מסגור שלילי לשני המינים.

אני לא חושב שרלוונטי להגיד על נטיה של מינים שהם צריכים לעבוד על זה. דווקא השילוב של התכונות הגבריות עם התכונות הנשיות, הוא כנראה מה שמביא את הכוח בזוגיות.
אני אומרת שכל בני האדם נולדים תכונות שליליותחושבת בקופסא
אין מישהו שמגיע לעולם עם מידות 100% מתוקנות.
יש אוסף מידות רעות שיותר נפוץ להימצא אצל גברים, ויש אוסף אחר שיותר נפוץ אצל נשים. (כמובן שזה חל על מידות חיוביות ו/או נייטרליות).
אפילו לא רוב הגברים/ נשים לוקים בתכונות השליליות האלו, אבל אם תכניס לחדר אחד את כל האנשים בעולם עם נטייה לרכלנות, רובם יהיו נשים. ממש לא "נשים/גברים הם X"

מה שטענתי הוא שהעובדה שתכונה שלילית מסויימת נפוצה יותר אצל מין מסוים, לא הופך את התכונה הזאת לבסדר. זאת לא "שיחת בנות" זאת רכילות. בדיוק כמו ש"מה לעשות, גברים אובבסיים לכבוד, זה בטבע שלנו" זה לא טיעון קביל.
ברור שיש שיטות מחשבה והתנהגות שונות בין המינים שאין בררה אלא לקבל ש"ככה הם". אבל לעשות מניפולציות רגשיות על המדוייט זה ממש לא משהו שצריך לקבל כ"משהו של בנות".
אמירה מאוד מעניינת ומנומקתארץ השוקולד
ודורשת מחשבה
כתבת היטבריבוזום

ומעניין אותי לדעת מהחושבת בקופסא
@כלי פשוט חושב על העניין.
אני מסכים בגדול,כלי פשוט
כמובן אנחנו מדברים על הכלל - כמו שהדגשת. העיקרון הוא שכל אדם, בין איש ובין אשה, נולד עם תכונות חיוביות אך גם עם חסרונות. כל אדם צריך להתאזן

אולי אוסיף משהו אחד, אני לא כותב ממקום שיפוטי - בכלל לא, אבל זה משהו שלדעתי יש לתת עליו את הדעת. ושוב, אני מתייחס לכלל, ויש *הרבה* יוצאים מהכלל:

כשגבר עובד על האישיות שלו, זה אומר שבד"כ הוא - כמו שחושבת בקופסא כתבת - עובד לאזן את התכונות הגבריות שלו, שהן תכונות שמה שמכוון אותן הוא יותר השכל ופחות הרגש. איך הוא עובד על זה? באמצעות השכל..

כשאשה (שוב אנחנו מדברים על הכלל ויש הרבה יוצאות מן הכלל) עובדת על התכונות שלה - היא עובדת לאזן את הרגש במקומות שלא נכון שהוא יופיע בהן.
איך היא עובדת לעשות את זה? באמצעות הרגש..

בהנחה שכתבתי משהו נכון, יוצא שהעבודה של כל אחד מהמינים היא באופן אחר לגמרי.

לדעתי עבודת המידות כשהיא נובעת מרגש - מתמקדת בפנימיות של האדם כלפי עצמו, לעומת השכל שיודע לשים גבולות לעצמיות שלי היכן שהיא מפריעה לאחרים.

שניהם לא נכונים. מה ההבדל בעיני?
השכל יכול להגביל את עצמו, כלומר לתת מקום לרגש על חשבונו. לעומת הרגש שלא ממש, והוא נוטה להתחפר בעצמו..
לכן מי שעובד באמצעות השכל על המידות - המטרה היא שהוא יגיע להבנה שהוא צריך לאזן אותו באמצעות הכנסת *רגש*, והגיוני שהוא יגיע לזה דרך השכל.

מי שעובדת באמצעות הרגש על המידות - זה יהיה לה יותר מורכב להגביל אותו.. ולא בטוח שהיא תצליח להכניס שכל על חשבון הרגש כי זה סותר את הרגש..

אני לא יודע מה הפיתרון, אני רק מעלה מחשבה.
ותגידו מה דעתכם.

@חדשכאן
אם תוכל לחדד...מגובלת-

כתבת ש: "איך היא עובדת לעשות את זה? באמצעות הרגש.."
איך אפשר לעבוד על הרגש באמצעות הרגש?
רגש לא ממש שולט על הרגש, מה ששולט על הרגש זה השכל, לא?

( כן, בערך.. אבל לא בדיוק)כלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך כ"ט בחשון תשפ"ג 17:09
אומר את זה (אני מפחד קצת להתבטא, אז ממש בקצרה) :
אני קושר את עבודת המידות הנשית למושג הקשבה עצמית. שזאת בעיקר עבודת מידות רגשית. זה לא ככה באופן טבעי אצל גברים..

יש כמה סוגים של עבודת המידות, יש כזאת שמופנית כלפי עצמך ויש כזאת שמופנית כלפי אחרים.
אני חושב שבאופן מאוד כוללני- עבודת המידות הנשית מכוונת פנימה (בראש ובראשונה- להקשיב לרגשות (ל'לב'). אבל זה כמובן כולל גם דברים כמו ביטחון עצמי, שלווה, אהבה עצמית) ועבודת המידות הגברית מכוונת כלפי חוץ.

וזה כבר מתייחס לשלב הבא בעבודת המידות-
עבודת מידות גברית שמכוונת פנימה, ועבודת מידות נשית שמכוונת החוצה. פה זה כבר בעייתי..

לכן אם לגבר נדמה שבחורה לא עובדת על המידות, זה ממש לא נכון. כנראה הכיוון של העבודה שלה הוא כלפי פנים ולא כלפי חוץ... מטבעו של הרגש להיות כזה.
יכול להיות שיש משהו בדברך...מגובלת-

לפחות אני, בתור אישה, לא מזדהה בכלל...
לא מוצאת את העבודה הפנימית כלפי הרגשות, אלא גם את העבודה החיצונית.

מה שכן, ביחס לקשרים, לי לפחות, יש את העבודה של להסביר כמה שיותר אם משהו מפריע ולשים לב שלא , כאילו מוציאה את זה בלי להסביר בדיוק למה וכו ולא לשמור בבטן , כי אז זה יותר גרוע, אולי קשור לזה?

מה זה אומר "בתור אשה"?כלי פשוט
אני "בתור גבר" מייצג את כלל הגברים בעולם?
אבל לא החלטת שזו מידה לא טובה?חדשכאן
וכמובן לא מדובר ח"ו על מניפולציות רגשיות
ברור שזה לא בכווונה
לא לאסבכי החשתי
לפעמים זה בכוונה
ל תערב לי בשרשור דברים שלא דיברתי עליהםחדשכאן
הבנתי ממה שאמרת למעלהסבכי החשתי
ותקן אותי אם אני טועה, שאתה לא מודע לכך שמה שנראה לפעמים כמו התנהגות נשית רגילה עלול בעצם להיות מניפולציה. חשוב להבהיר את זה בשרשור הזה, ולו רק כהערת אגב ולהמשיך, כי אנחנו לא בעולם שבו מותר לנו להיות תמימים. זה דבר שיכול לקרות גם עם בחורה טובה במהלך קשר ארוך, אז כדאי להיות מודעים ולהזהר, לדעת להבדיל פשוט
אני פשוט לא מדבר על זהחדשכאן
אם אתה מודע אז הכל טובסבכי החשתי
אבל זה בדיוק הענייןחושבת בקופסא
צריך להבדיל בין התנהגות נשית לא ברורה, לבין מניפולציות והתנהגות בעייתית שהעובדה שבצעה אותה בחורה לא מצדיקה את ההתנהגות.

וזה הולך גם לכיון ההפוך, כשמדברים על סימני זיהוי לבעל אלים מדברים על שכל הגבריות אצלו מוגזמת, הוא חולה שליטה, מתעניין מאוד במה הבחורה עושה כל הזמן. יש בנות שזה ימשוך אותן 'כי הוא כזה גבר גבר'.
אני לא מבין אתכם 😅חדשכאן
אני לא מדבר על זה.
מה הסיפור?
אתה נותן ביקורת להתנהגות נשיתחושבת בקופסא
אני אומרת שצריך להבדיל בין התנהגות נשית לגיטימית לבין התנהגות בעייתית.
וכן, אישה שלא לוקחת אחריות ומתנהגת באופן ילדותי, מתנהגת בצורה בעייתית שמפריע לה ולך לקדם את הקשר. התעללות ומניפולציות אלו מקרי הקיצון של התופעה שעליה אנחנו מדברים.
אני לא מבינה איך זה לא רלוונטי.
אבל אתם מוצאים דברים מההקשרהפי
הוא מדבר על בחורה הגיונית ולגיטמית
שכן יש דפוס נשי כזה ומנסה להבין את העומק
תודה הפיחדשכאן
קודם כל לא נתתי ביקורתחדשכאן
שוב, לא דיברתי על מקרין כאלה ולכן זה לא רלוונטי.

אם את לא מבינה על מה אני מדבר אלא בהקשר של התעללות ומניפולציות, כנראה שממך פחות אקבל תשובה 🙃

תודה על הרצון!

(אני אפילו לא מדבר על לקדם קשר. האמת שהשאלה שלי לא עלתה לי בכלל בהקשר של טרום נישואין, אלא כנשואים.
לעניות דעתיחושבת בלב

זה לא שאנחנו לא לוקוחות אחריות
פשוט הראש שלנו עובד אחרת. 
כשאנחנו אומרות X אנחנו מתכוונות לX, אתם מבינים Y כי אצלכם זה מתפרש אוטמטית לY

זה כמו שנגיד שאנחנו לא צריכות לקחת אחריות על רגשות האשמה שלכם/ חוסר האמפתיה

בסוף האחריות של שתי המינים לנסות להבין אחד את הראש של השני בצורה שלימה

אני לא מביןחדשכאן
את אומרת X והגבר שומע X. בהנחה שהם מדברים אותה שפה.
אולי את מתכוונת Y אבל זה לא שאת אומרת X והוא מבין Y. על חוסר הבנה מילולי אני לא מדבר כאן.

ולא הבנתי תפיסקה השניה.
ככהחושבת בלב
זה לא שמדברים שפות אחרות, זה שיש את השפה שבתוך השפה, יש את הנימה יש את ההבהרה יש הרבה מעבר למילולית טכנית,

ואת השפה השניה הזאת שהיא יותר נשית באמת בדרך כלל אותה אתם צריכים ללמוד

@סבכי החשתי

הקטע של העקיפין וברמזים זה משהו אחר, יש גם בנים כאלה, זה כשאנשים מפחדים מכנות ובורחים לדרכים צדדיות.

זה לא השפה הריגשית שאני מדברת עליה
דווקא הפוך חחסבכי החשתי
לפחות מחוויה שלי
אתן אומרות x, מבחינה מילולית טכנית, אבל מתכוונות לy, ואתן כלכך מתכוונות לy שאתן לא רואות איך אפשר להפריד בין מה שאמרתן מבחינה טכנית למה שהתכוונתן. ואז אנחנו שומעים x וחושבים שבאמת התכוונתן לx.
זה הקטע הזה אצלכן שכשהשיח רגשי אתן מדברות בעקיפין או ברמזים
אז ככה לפי דעתיהפי
אתה באמת צודק ואין פה באמת אשמים זה דבר ראשון .
יש פה באמת 2 שפות וצריך להפנים את זה חזק מאוד .

לגבי זה שהיא ילדותית , זה לא שהיא ילדותית זה שהיא מדברת אחרת ממך .
זה שהמילים אותו דבר זה נכון (:
אבל הביטויים
הרגשות
התחושות
הקונטציות
לגמרי שונות , כל מה שנלמד מתחת לשורות...

עכשיו אני קצת יכליל כדי להעביר מסר
(כמובן שבתוך זה לא כולם יזדהו, בעיה שלכם) .

לאישה יש נטייה קצת להכללה/ להגזמה , נניח שאישה אומרת אתה אף פעם לא שומע , היא מתכוונת לבאסה/ לתסכול שהיא מרגישה *ממש באותו רגע .. *
היא מרגישה לגמרי שקופה / חסרת הבנת .

וזה נורא כי אם יש רגש שמאוד קשה לאישה זה שלא יבינו אותה / לא יתנו מקום לרגש/ לתחושות שלה.

הגבר שומע את זה ואז אומר רגע מה לעזאזל?
אני מקשיב לה ממש עכשיו , רק לפני כמה ימים הקשבתי לה שעות .
הוא מממש מפרש כל מילה שלה כמו שהיא
ומבחינתו , זהו אז היא טועה , עובדה שאני מקשיב לה עכשיו , ואז פתאום הוא מזלזל גם קצת במה שהיא אומרת
ופה הטעות .

הגבר צריך להרגיש יותר מה היא אומרת מתחת כביכול לאמירה.

ופה אתה נכנס ורושם בשירשור (בצדק)רגע למה אי אפשר לדבר ברור ? למה להכליל למה להגיד תמיד / אף פעם / אתה .

כי היא מדברת אחרת , היא לא אומרת לך משהו כדי שיפרשו כל מילה כהלכה.
אלא השפה שלה הרבה יותר מטפורית .. מה היא חווה

עוד דוגמה שאישה אומרת לגבר : אני לא מרגישה שמישהו שומע , הוא לוקח אחריות איכשהו על עצמו .

גם פה אפשר להכליל ולהגיד מה נסגר עם הגברים למה כל דבר הם חושבים שזה האשמה?

אז צריך להבין שבבסיס של הגבר הוא רוצה להשפיע טוב ולכן האמירה הזאת פוגעת בו כי הוא כבר לא מרגיש שהוא משפיע טוב לא מרגיש מועיל .

עכשיו אם כל אחד יבוא קצת לקראת השני .
יבינו
א.שנשים מדברות בצורה שונה לגמרי כנל גברים.
ב. שגבר מוסר יותר מידע , אישה יותר את התחושה .
ג. אישה שמשתפת לא מאשימה
ד.גבר רוצה להשפיע טוב

זה יקל

למה זה טוב ?

זה מצויין כי יש בנות שלא כל-כך מחוברות לאנרגיה הנקבית שלהן וזה פשוט הורס מערכות יחסים ..

בוא ניקח דוגמא נניח בחורה מרגישה שהגבר לא מספיק איתה במערכת יחסים .
אם היא תדבר כמו גבר היא תגיד לו:
אתה צריך לבוא לקראתי יותר (ככה פשוט למסור מידע וזהו)
אך אם היא מחוברת לאנרגיה הנקבית ( כן זה נשמע מצחיק) היא תגיד לו מה שהיא מרגישה :
אתה יודע אם היינו מדברים באופן יותר יום יומי, הייתי מרגישה שאני חושבה לך וזה יתן לי הרבה ביטחון .

וזה מדהים !

עוד משהו שבחורה קצת מחוברת יותר מידי לאנרגיה הזכרית שלה היא עסוקה במטרות או בבחור,
היא לרוב לא תשתף בעולם שלה , אי אפשר זאת מערכת יחסים נוראית
לעומת זאת שבחורה משתפת בעולם שלה יש לקשר עומק .

שבחורה משתפת ברגשות שלה היא חזקה יותר שהיא מתעלמת מהחוויות שלה היא חלשה הרבה יותר והקשר תקוע ..

תקראו לזה ילדותית בעייני זה חוזקה

הסוד הוא ללמוד יותר על השפה של השני .
כתבת ממש יפה ונכון❤מגובלת-

תודה ♥הפי
כתבת יפה. תודהחדשכאן
ערבבת בין כמה דברים.

לא אמרתי שלהציג רגש זה ילדותי.

נתת דוג' דווקא הפוכה. כלומר, אישה יכולה להגיד באופן ישיר אלו מעשים על הגבר לעשות, מנגד, להגיד לו למה זה חשוב לה ו/או לאיזו מטרה.
האופן השני מקסים.
אבל עדיין זה מה שהיא רוצה לא הפוך. אין כאן הבנה שונה מהנאמר.
השאלה היתה על הבנה שונה.
כן ההבנה שונה מתייחסהפי
לתחילת מה שכתבתי
לזה שלמרות שהם כביכול מדברים באותה שפה אך לגמרי שונה כי לכל אחד יש משמעות ביטויים קונטציות שונות.

וזה לא קשור ללקיחת אחריות אלא לטבע
את אומרת שמילולית גברים ונשים מבינים אחרת?חדשכאן
זה מוזר

זה קשור ללקיחת אחריות בקטע שאם את אומרת משהו, ובגלל מליון סיבות את בעצם מתכוונת למשהו אחר, ניתן לקחת אחריות על התוצאה
חד משמעיתהפי
זה מה שאני אומרת שגם אם זה נשמע אותן מילים זה שונה לחלוטין במסר.

"זה קשור ללקיחת אחריות בקטע שאם את אומרת משהו, ובגלל מליון סיבות את בעצם מתכוונת למשהו אחר, ניתן לקחת אחריות על התוצאה"- לגבי זה לא הבנתי מה התכוונת .
לזה שצריך לקחת אחריות על תוצאה שהובנה אחרת ממך או לקחת אחריות על מה שהתכוונת.

ובעצם למה צריך להיתקע על סיבה ותוצאה? למה זה צריך להיות כזה לוגי
(זה גם מתקשר למה שאמרתי קודם שגברים מדברים הם מעבירים מידע - סיבות תוצאות . ככה הם גם מפרשים את המידע של הבחורה לכן מתבלבלים ממש
שנשים מדברות זה הרבה יותר שיתוף תחושות לא צריך לחפש סיבות תוצאות אלא חוויות תחושות וכו .) כמובן אני מכלילה כדי לעזור בהבנה
מה?חדשכאן
על זה בדיוק אני מדבר..
למה להתכוון למשהו אחר מהמילים שיוצאות מהפה? למה לא להוציא מהפה את המילים הנכונות?
השאלה צריכה להיות מופנית למי שברא אותנו כך…שחר עולה
זו הביולוגיה וזה הטבע האנושי.

ויש ספרים, הרצאות, מידע, לימודים אקדמאיים שאפשר להתמחות בהם - על ההבדלים בין גברים ונשים.
פתחתי בזהחדשכאן
ניסיתי להבין מה התועלת בזה 🙂
תקראי שוב את ההודעה הפותחת..
אני משתתפת לאורך השרשור…. >> אתה ממשיךשחר עולה
לטחון ולחפור, ומסבירים לך שככה זה.

זה לא במודע.
זה בא בעצמו, בלי לחשוב, באופן אוטומטי.
ככה הטבע שלנו, גברים ונשים - כל מין והטבע שלו.
למה את מלכלכת?בנות רבות עלי
תודהחדשכאן
שאלה יפההפי
מענה אין
אני יכולה לענות לך שוב שגבר מדבר הוא מוסר מידע . שאישה - מוסרת חוויות תחושות מה שהיא מרגישה באותו רגע .
האם זה עונה למה? לא

אגב לפעמים גם שגבר מוסר מידע הוא שגוי כי הוא טרם עיבד מה הוא מרגיש גם בצד של הגבר יש חסרונות .
זה בסדר
אבל גם בחורהריבוזום
שאמא שלה תאשים אותה שהיא "כל הזמן לא מקשיבה", תיפגע ובצדק! סגנון הדיבור הזה אולי רווח (אני לא יודעת אם זה ספציפית דווקא יותר אצל נשים, יכול להיות), אבל אין פירוש הדבר שזה סגנון נכון וטוב. צריך לעמול כדי לשנות אותו. להגיד ביקורת באופן שונה (וממש לא פחות נשי).

וכנ"ל בנוגע לנטיה לרמוז ולדבר בחידות או באופן חלקי - זה בסדר בתנאי שלוקחים בחשבון שהצד השני לא בהכרח יבין. * להיות בדרישה להבנה מלאה כשלא מספקים לצד השני כלים להבנה כזו - זו בעיה. ושוב - אפשר וצריך לתקן.

* לאורך זמן במערכת יחסים זה כנראה לא יהיה בסדר שהצרכים והרצונות שלנו אינם מובנים
הפושkaparalay
את מדוייקת ברמות.

ו@חדשכאן, ההסבר הגדול הוא כנראה שהשפה הנשית היא יותר רגשית והשפה הגברית היא יותר שכלית (ופרקטית?).
זה כן אמור להיות בעבודה- גם ברמה הפרטית, וגם ברמה הזוגית- ע''מ שהמפגש יהיה מאוזן ומאזן.. כלומר, גם אם זה הטבע של כל אחד מהצדדים, לא בטוח שנכון שכל אחד מהם יישאר בשלו, ובוודאי שיש עניין ששני הצדדים יעשו צעדים אחד לקראת השני.
(וזה מתחבר למה שתיארת בהודעה הראשונה, שכן נשמע קצת פחות בריא/יותר קיצוני)

רק אומרת, שמהבחינה הזאת לפעמים חוסר ההבנה הוא דו''צ, ולגמרי יכול להיות מצב שהאישה תחפש את הסאבטקסט האמירות פשוטות שלך, ותתבלבל/תפרש דברים אחרת מהכוונה שלך.. כשתסביר לה, היא תתהה לעצמה למה לא יכולת לדבר פשוט..(;

יש ספר של הרב בלייכר בשם שכינה ביניהם שעוסק בזה
לא דיברתי על שפה שונהחדשכאן
הגיוני

דיברתי על הגיית מילים שהכוונה אחרת, ולפעמים בדיוק הפוכה.

זה לא שפה של רגש ושכל. זה משהו אחר.

ואני ממש לא חושב שזה קיצוני מה שתיארתי בהודעה הפותחת. זה מצוי וקיים.
אני גם לא המצאתי שום דבר מזה וזה לא נבע דווקא מאיזה ניסיון אישי. אלה דברים מדוברים.
האמת שאני קצת בהלם. הייתי בטוח שזה ברור וידוע.

אני לא חושב שהדו"צ קורה כי מילולית הבחור התכוון למשהו אחר. (ברור שזה יכול לקרות. הכל פה בהכללה.) זה קורה א"כ דווקא כי האישה יוצקת תוכן אחר למילים. היא מחפשת להכניס משמעות אחרת ממה שנאמר.
זה לא קיצוני אתה צודקהפי
פשוט אופן התיאור נשמע קיצוני "ילדותית" או "לא לשפוט לגמרי על מה שיוצא''
אבל חחח זה כן בעייני עדיין מתקשר לאיך שהיא חווה את הרגע ופחות קשר לוגי.

לא שאני אומרת שנשים לא לוגיות פשוט מדברת על מערכת יחסים ששם אישה יותר מרשה לעצמה לפתוח את העולם שלה לגבר .

אתה יכול ממש להביא דוגמא שהתרחשה?
מה הקשר ביןחדשכאן
רגש, שכל, לפתוח את העולם שלה,
לבין משמעות שונה למילים?

- "למה לא אספת היום את הילדים מהגן?"
- "אני הייתי אמור לאסוף?!"
- "לא. זה התור שלי. אבל אתה לא מבין איזה סיוט היה לי היום. רק רציתי להגיע ישר הביתה."

מבין שהיא בעצם רוצה לשתף שהיה לה יום קשה. טבע נשי, שפה נשית. ווטאבר

למה ככה? למה באופן כזה? למה זה צריך לבוא ממקום מאשים, ואז הגבר צריך לדעת שבעצם אישתו רק רוצה להגיד שהיה לה יום קשה ולחבק אותה?
ופה נכנס הילדותי. כי זה קצת כמו שילד עושה בלאגן וההורים (האוהבים. ברור לי שיש אהבה ביניהם והגבר ישמח מאוד לתמוך) יודעים שכל מה שצריך זה להכניס אותו לישון.

חד משמעית בזה אתה צודק!הפי
לזה אין תירוצים
אם בחורה באה בטון מאשים היא חייבת להתבגר ודחוף
וחוץ מזה למה שהוא יאסוף אם היא לא ביקשה ממנו ?

אני הייתי אומרת לו תוכל לקחת את הילדים? זה ממש יעשה לי טוב ואי בטירוף .
וזהו
למה לחפור
חדשכאן
ספרי לי על זה שאת היית מבקשת 😜

"זה חוזר על עצמו אצל אנשים שעוסקים בזוגיות ו/או בטבע גברי ונשי,
ובמציאות זה קיים באופן רחב.

כך שקשה לי לפטור את זה ב"חייבת להתבגר ודחוף"."
אתה באמת חושב שזה רווחריבוזום
או תקין שאשה תתקוף את בעלה באופן לא הגיוני כזה? כי כמו שהפי כתבה - זה לגמרי לא. אם מישהי אומרת דבר כזה (ולא בטון שברור ממנו שהיא לא מתכוונת ברצינות) - היא צריכה לשנות את ההרגל הזה. האחוז הקטן באוכלוסיה שהתנהגות כזו אופיינית לו יכיל ככל הנראה יותר נשים (?), אבל אין בזה כדי לאפיין נשים ככאלה או לראות בזה טבע נשי בריא (כמו שהסבירה @חושבת בקופסא.

באופן כללי אשה כועסת / מוצפת עלולה להיות לא נעימה באופן אחד (כנראה עם יותר נטיה להשליך את הבעיות שלה על אחרים) כאשר גבר כועס ומוצף עלול להיות לא נעים באופן שונה (למזלי אני לא כל כך יודעת איך ). ההבדל בהנ"ל - ב*אופן* שבו הכעס מתבטא בפוגעניות - כנראה נובע מההבדלים הכלליים יותר בין המינים - כאשר לאלו יש כמובן יתרונות והשלמה וכו'.
אבל שניהם צריכים לשים לב אם הנטיה הטבעית של התבטאות הרגשות השליליים שלהם היא פוגענית וללמוד לשלוט בה.
מה אומרחדשכאן
זו לא היתה תקיפה.

כן. אני חושב שזה רווח. לא באופן אלים ח"ו.
אם היא לא שאלה בכעסריבוזום
או האשמה אז לא הבנתי. איך? בטון ענייני לכאורה? אז זה כבר נשמע כמו סוג של הומור? - אין פה התנערות מדבריה כמו שפירטת בהודעה הפותחת ("אל תשפטו אותי על מה שיוצא לי מהפה"; "לא לוקחת אחריות")
באמת לא הבנתי את הסיטואציה אם אין בה כעס
כתבתי שזו לא היתה תקיפהחדשכאן
או באופן אלים.

בהחלט יכולה להיות (לפחות טון של) האשמה

את אומרת לי שזה לא קיים.
סבבה.
מה אומר.
אוקייריבוזום
לזה התכוונתי במילה "תוקפת"... להאשים מישהו מילולית (לא התכוונתי שמלווה לזה שום דבר אחר, בטח לא פיזי)
ולא אמרתי שזה לא קייםריבוזום
אלא שרוב הנשים לא מדברות כך תדיר - אלא במצבי קצה. ושזו בכל מקרה בעיה, שצריך לעבוד כדי לתקן אותה.
סבבה. תודהחדשכאן
מה אתה רוצה בעצם?חושבת בקופסא
אתה מתאר התנהגות נשית בעייתית, וכשבנות ובנים אומרים לך שבאמת ההתנהגות הזאת בעיתית ולא לגיטימית, אתה לא מקבל את זה.
מה התשובה שאתה רוצה? "כן, כל הבנות עושות את זה כי זה מפעיל טריגר במוח הגברי להתגונן בחזרה ולהוכיח כמה הוא אוהב אותנו"
גם אם ההסבר הזה קרוב למה שבנות שנוהגות ככה מצדיקות את זה בתת מודע שלהן, זה עדיין בעייתי, מניפולוטיבי ולא משהו מומלץ לעשות. בוודאי שרוב הבנות לא עושות אותו.
👇👇חדשכאן
חשבתי שזה היה מובן מספיק מההתחלה - לקראת נישואין וזוגיות

אם זה מעלה לך עצבים, מוזמנת לעבור הלאה 🙂

תודה
אני פשוט באמת לא מבינה איזו תשובה אתה מחפשחושבת בקופסא
נותנים לך הסברים ואתה לא מקבל אותם, ועדיין טוען שאתה מחפש להבין. זאת הבנה או שזאת התשובה שגם ככה הגעת אליה בעצמך ורוצה שאחרים יאמרו אותה?
מה שכתבת. תודהחדשכאן
לא לאהפי
בזה אפילו לי יש חותמת שמה שנתת לא תקין וזה כן ילדותי .
האם הטבע של האישה כן להגיד ככה? אמ קצת כן .
האם היא צריכה לעבוד על עצמה ? כן ואז זה יבוא לבד .

וזה אגב מתקשר למה שאמרתי לך קודם שהיא חייבת ללמוד גם את השפה של הגבר
כל אישה יודעת / חייבת להפנים שלהגיד לו.
למה לא לקחת ? מבלי לבקש ממנו יגרור באלגן

אגב אני עובדת על זה במקום נניח להגיד למישהו מיליון הסברים ואז לא

היום אני אומרת לא אני לא יכולה . וזהו
יש באמת טבע לנשים לספר את כל השתלשלות האירועים . (מתי שמבקשיים ממני משהו/ או שאני רוצה משהו )

ולמה זה נובע?
כי כל אישה מרגישה קצת רגשות אשמה על זה שהיא מבקשת למה ? כי נשים מדהימות סבבה
סבבהחדשכאן
טוב אני מקווה שמישהו הועיל לך פההפי
אם לא קטונתי כבר כי אני עייפה כבר
תודה (:הפי
שמעת פעם את המשפט: ״אין לי מה ללבוש״?שחר עולה
מפי בחורה, כאשר היא עומדת מול ארון מלא וגדוש?
ובעצם מתכוונת שכל מה שיש לה בארון כבר לא אופנתי ולא לובשים את זה היום, והיא חייבת להתחדש בדברים חדשים?

בעוד שגברים הם לרוב מאוד ישירים, נשים לא תמיד אומרות את אשר על ליבן ומצפות מבן הזוג שינחש מה הן מרגישות.

היא – רוצה שהוא ידובב אותה, ישאל למה היא כועסת ובעיקר יבין בעצמו. הוא – רוצה שהיא תהיה ברורה וישירה. איזה סיכוי יש לזוגיות בטלפתיה?

למשל את המשפט האופייני "הכל בסדר, לא קרה כלום", שנאמר בדרך כלל בצירוף הבעה כועסת. הגבר מזהה שישנה בעיה מסוימת, אך האישה שומרת אותה לעצמה.
כשהוא שואל אותה מה קרה היא משחקת אותה כאילו לא קרה דבר. ברוב המקרים היא לא עושה את זה כדי להימנע משיחה על מה שמפריע לה, אלא כי היא רוצה שבן הזוג ידובב אותה ויגלה אכפתיות.
זה סוג של מבחן שנועד לגלות עד כמה הוא יתעקש לברר מה עובר עליה. הבעיה היא שלא תמיד גברים רואים כך את התמונה. הם מבינים את המשפט "הכל בסדר" פשוטו כמשמעו ולא נוברים במצב.

בטבע הנשי אפשר לומר דבר אחד ולהתכוון לדבר אחר.
כןהפי
זה באמת מבלבל מבינה אותם לכן אנחנו צריכות להיות יותר ברורות אבל הגבר בהחלט צריך גם ללמוד את השפה הזאת .
כמובן שיש דברים הרבה יותר קרטיים מאשר לבוש ששם בכלל מאוד חשוב להבין את השפה
נראה לינפש חיה.
שגם אם גבר מתאמץ להבין את אשתו
היא גם צריכה להבין שיש גבול ליכולת של בעלה להבין אותה
ולהיות פשוט, ישירה, כנה, אמיתית
ולומר את מה שהיא מרגישה או חושבת
בלי מניפולציות.

יצא לי לראות
שזה כמעט תמיד הכי עוזר בתקשורת.
נכוןהפי
המילה מניפולציות לא מתאימה יש לה טבע מסויים .. כמובן שהיא צריכה לבוא לקראתו ללמוד גם את השפה שלו והוא גם הפוך אבל מסכימה איתך
נכון, זה קורה מעצמו ומשתפר אחרי ותק בזוגיות.שחר עולה
תודה! כתבת יפהחדשכאן
ומה התועלת בזה שהתקשורת ע"י דיבוב הזה בעצם?
נכון מאוד! הגישה של הגבר צריך להיות דוו "הרחב פיך"חסדי הים
לא הבנתיהפי
סתם רמז שהגבר אומר לאשה להרחיב את פיה ולהגזים.חסדי הים
שיש בזה משהו חיובי.

(הכותרת קטעה את המילה 'דווקא')

התגובה שלי באה לחזק את דברייך. סתם הבאתי רמז להנאתי.
זאת הסיבה כנראה שיש באנגלית הווה פשוט והווה ממושךסולמית
כנראה יש להם פחות בעיות תקשורת

You are not listening to me!!!
Oh, yeah darling, i am not listening to you now, but i usualy listen to you
זה הטבע הנשי.חיים של
למה גברים שומרים בבטן עד שהם מתפרצים?
למה גברים גוססים משפעת?

בטח יש עוד סטריאוטיפים כאלה ואחרים שפשוט נובעים מטבע שונה.
תודה על הרצון לעזור חדשכאן
אולי זה קצת בעיה של חוסר בטחון עצמי?חיים של
כי מי שבטוח בעצמו לא יחשוש להגיד כל מה שיושב על ליבו.
אולי קצת ענין של לרצות? (מלשון ריצוי) כי אולי אם אני אגיד עכשיו שאני כועסת זה יוריד לו ממני?
תודהחדשכאן
אני מנסה לחשוב על רעיון למה זה טוב.
אני מבין שזה קיים, מבין שזה יכול לנבוע מ1001 סיבות.
מנסה להבין לְמה
ממ לא בטוח שיש בזה משהו טוב..מיונז
יכול להיות שזה באמת דבר שדורש תיקון והוא לא דבר חיובי..
אני יוצא מנק' הנחהחדשכאן
שאם אומנם זה טבע נשי, יש כאן משהו טוב.

אני כמובן לא מדבר על אופן מניפולטיבי, ובטח לא באופן של כוונה לפגוע.
ודאי שצריך לעבוד על דברים כאלה.

ואני גם מבין שלפעמים, נכון לנו להתנהג אחרת מהטבע שלנו. אך בכ"ז כנראה יש משהו טוב בטבע הזה, שצריך לדעת לכוון אותו נכון.

זה הקו מחשבה שמוביל אותי.
שאלה יפהצהרים
אבל אני לא מסכים עם הנחת היסוד שלך כאילו למילים שהיא אומרת יש משמעות אחת ספציפית וכאילו היא מתכוונת למשהו אחר. למשל בדוגמא הראשונה, זה לא שהיא אומרת "היית לא בסדר שככה וככה" היא פשוט 'מתלוננת' על הסיטואציה שהייתה ואתה מפרש את זה כאילו היא מאשימה אותך
לפעמים זה באופן מספיק מפורשחדשכאן
חושב שאני מסכים שאם זהצהרים
האשמה מפורשת זה בעייתי. כשזה סתם "תלונה" אני דווקא מרגיש סיפוק אם אני מצליח להישאר יציב ולא להרגיש שהיא מאשימה אותי.
אז אתה אומר שהתועלת היא בעצםחדשכאן
בדיעבד היכולת שלך להישאר יציב.

זה עדיין מקטין וילדותי. כלומר, על אף מה שהיא עושה, אתה המבוגר האחראי.
אין פה משהו חיובי בעצם.
לא אמרתי את זהצהרים
אני לא בטוח מה התועלת שהיא מפיקה, אבל נראה לי שהתועלת היא שאני מספק לה בטחון ותוקף לתחושות שלה. מה שאמרתי על התועלת שלי זה משהו אחר שאני מפיק מהדבר הזה.

אבל אולי אנחנו מדברים על משהו טיפה שונה?

הדוגמה שיש לי בראש היא למשל שהיא תגיד לי וואי אני עייפה כי דיברנו עד מאוחר אתמול. האינסטינקט הראשוני שלי הוא להגיד 'סליחה שלא שמתי לב לשעון ולא עצרתי את השיחה' וזה באמת מתוך תחושת אחריות ואשמה. אבל כשאני מצליח לצאת מתוך ההסתכלות הזאת ולהבין שאין כאן האשמה אני חושב שיש כאן משהו שהוא טוב לקשר. נטו להשתתף איתה בתחושה.
טוב, תודהחדשכאן
אחשוב על זה יותר 🙂
הטבע הנשיחופשיה לנפשי

סורי נוט סורי
לא אהבתי את השילובסבכי החשתי
בין כתום לסגול
גדול! חדשכאן
הכי ברור מכולם!
שמחתי לעזורחופשיה לנפשי
תמיד ידעתי שבענייני זוגיותחדשכאן
את הגורו!!

אני האמנתי בך עוד בתחילת דרכך!
חח זה הדבר הכי מזעזע שראיתיהפי
למה מזעזע?אלפיניסטית

זה עניין של טעם

השילוב צבעיםהפי
לא הטבע ..
יש שם עוד דברים מזעזעים…שחר עולה
לא חיפשתי מזעזע חיפשתי נשי בבירורחופשיה לנפשי
ולא מצאתי ורוד
זה לא טובחופשיה לנפשי
אנחנו בני אדם בוגרים ואנחנו צריכים לקחת אחריות על המעשים והמילים שלנו
זה מעולה שמגזימות! לפעמים כדי לשים בעיה על השולחןחסדי הים
צריך להגיד את זה בצורה מוגזמת, כי אז הבעיה מתבהרת הרבה יותר.
זה לא רק בבעיות, אלא כל ההרגשות מתבהרות יותר על ידי הגזמה.
(כמובן שאחרי זה צריך לשים כל דבר במקומו, אבל כתגובה אוטומטית בהתחלה זה טוב מאוד)

הנשים בתנ"ך הגזימו לפי פשט המקרא. רחל מתלוננת ליעקב: "ואם אין מתה אנוכי". רחב אומרת בהכללה: "ולא קמה עוד רוח באיש מפניכם" (גם לדרשת חז"ל קשה לדעת איך היא ידעה על כל איש ואישה). בת-שבע טוענת לדוד: "עיני 'כל ישראל' עליך להגיד להם מי ישב על כסא אדני המלך אחריו", על אף שיש מרד נגדו ולא בטוח כלל שכל עיני ישראל נשואות אליו.
תודה. יפהחדשכאן
יפההפי
מהיום אני מפנה את התלונות לרחל
יפה ממש! תודה!אלפיניסטית

חשבתי שזה היה מובן מספיק מההתחלהחדשכאן
נשים מקסימות ומהממות!
אני רוצה לחלוק את חיי עם אחת כזו.
יש בהן כ"כ הרבה מעלות והן יכולות לתת המון לזוגיות. ויש להן המון מעלות בלי קשר לזוגיות.
אני בכלל לא מנסה לרדת עליהן, או להקטין אותן.

יש נק' מסויימת שאני לא מצליח להבין (אפילו שאני יכול לחבק ולקבל באותה סיטואציה), ותהיתי אולי האנשים כאן יוכלו להאיר את עיני בטוב ובתועלת שזה מביא. שאוכל לגשת לזה ממקום יותר חיובי.

באתי בטוב, חבל 😜
התנהלות המנוהלת על פי רגש בלבד היא לא אידיאליתadvfb

גם לבנים וגם לבנות.

אך חשוב מאוד לשים לב לרגש שלנו ולזולת, ולא רק לתוכן.

במידה מסויימת, הרגש הוא ה'בשר' של הקשר.

והרגש הוא לא קוהרנטי, ולא בהכרח קשור ללקיחת אחריות.

הוא מרגיש בלי חוקיות מסויימת, וכל אחד שמרגיש יודע על עצמו את זה.

זה טוב להיות קשוב לרגש. זהו.

נכוןחדשכאן
מפרשת השבועחדשכאןאחרונה
הבה לי בנים. פי' שיתפלל עליה ואם אין מתה אנכי ... ועל דרך הפשט אמרה שיתן לה בנים על כל פנים. ובאמת דעתה שיתפלל עליה עד שיהיו לה בנים על כל פנים, ואם אין תמית עצמה מפני הצער. ובזה דברה שלא כהוגן בקנאתה לאחותה. וחשבה כי באהבתו אותה יתענה וילבש שק ואפר ויתפלל עד שיהיו לה בנים, כדי שלא תמות בצערה. וחרה ליעקב, שאין תפלת הצדיקים בידם שתשמע על כל פנים. ובעבור שדברה כדרך געגועי נשים האהובות להפחידו במיתתה חרה אפו ואמר שאינו במקום האלקים לפקוד העקרות על כל פנים, ואינו חושש כי ממנה מנע פרי בטן ולא ממנו. ואמר כן כדי לייסרה ולהכלימה. וכשראתה שלא תוכל על תפלת יעקב, התפללה לעצמה וזהו וישמע אליה אלקים. [הטור הארוך על התורה ל', ב']
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך