גםזית שמן ודבש

כשאתה נשוי- אסור לגעת באשתך ברחוב.

חח תודה על ההכוונה ההלכתית?חצילוש
וחוץ מזה, תלוי במגע ותלוי בפסיקה..
לא הבנתיזית שמן ודבש

יצאת פה בקביעה מסויימתחצילוש
שגם לא לגמרי נכונה, וגם נשמעת כמו הנחייה לרבים..
נכון- יצאתי בקביעה מסוימתזית שמן ודבש

היא נכונה.

ובגלל שרבנים קבעו אותה היא למעשה.

טובחצילוש
אני גם מסכימה שבגדול היא נכונה, אבל לפרטים לא בדיוק ותלוי סיטואציה וסוג מגע
ברור שהכוונה היא לנגיעה של חיבהזית שמן ודבש

ואם זה לא היה ברור- עכשיו זה ברור.

^^הָיוֹ הָיָה
ובבסיס זה כולל גם יד ביד.
@חצילוש נכון שיש חריגות ויש חולקים וכו', אבל ככה זה בכל סוגיה הלכתית. יש את העיקרון ויש את החריגות, ומאוד הגיוני (וגם ראוי ונצרך) להזכיר את העיקרון...
אז למה כאן? שיזכיר בפורום נשואים אם כברחצילוש
ואני יודעת את העיקרון, סתם לא אוהבת את הסגנון המטיף ללא הקשר..
כי פה זה לאנשים מעל 20 ואני אחד כזהזית שמן ודבש

אם את יודעת זה מה שחשוב.

ההקשר הוא שאני הולך ברחוב ובלי שום הקשר רואה זוג שנוגעים אחד בשני.

אני יודע שיש אנשים שלא אוהבים שמעבירים להם מוסר.

השיח מבחינתך פה נועד כדי להעבירארץ השוקולד
מוסר לאחרים?
אני רוצה שיח פתוחזית שמן ודבש

בין השאר הוא יכלול גם מוסר

שיח פתוח זה לא לבוא לאנשים ולירות עליהם הלכותפשוט אני..
בצורה ביקורתית.
צורה כזאת של שיח מעוררת אי נוחות בקרב מי שמסכים איתך, ומעוררת התנגדות חזקה בקרב מי שלא מסכים איתך.
מותר לי להעביר ביקורת גם בשיח פתוחזית שמן ודבש

אני מסכים שיש נושאים שלא נעים לומר אותם ו/או לשמוע אותם.

זה בכלל לא בגלל הנושא, הנושא ממש אחלהפשוט אני..
(רק שהוא לא מתאים לפורום הזה אלא לפורום של נשואים).

שים לב שיש כאן כמה אנשים שונים שמעירים לך על הדרך, אף אחד לא מעיר על הנושא, ואתה מתעקש לחשוב שהבעיה היא הנושא.
את זה הבנתיזית שמן ודבש

זה נושא רגיש - אבל פומבי.

אין שום קשר לנושאפשוט אני..
גם אם היית פותח שרשור ''אין שום היתר לאשכנזים לעשות התרת נדרים ולאכול קטניות בפסח'', זה היה מאוד מאוד מוזר, ברמה של חוסר הבנה חברתית ממש.
בכל אופן תודה לך.זית שמן ודבש

אז פתחת את השרשור כדי לשמוע דעות בנושא?ארץ השוקולד
אם כך, בתור רווק לא למדתי את ההלכות הללו ולא יודע לכאן ולשם.
אני שמח שיש יותר מאדם אחד שמגיב לשרשור שליזית שמן ודבש

אז הנה אני רווק ושמעתי את ההלכה הזו מרב.

אולי מעבירים את זה ביועץ נישואין.

בשביל שיח פתוח כדאי ליצור שאלהארץ השוקולד
לדוגמא, ראיתי אצל הרב פלוני שאסור כזוג נשוי לנהל מגע של חיבה ברחוב, האם זה ההלכה? מה הגדרים של זה?

לעומת זאת, ההודעה הזו לא ממש נותנת תחושה של רצון לשיח אלא רצון לתת מוסר:
נכון- יצאתי בקביעה מסוימת - צעירים מעל עשרים
האם המוסר נכון? אינני יודע, אבל צורת השיח כאן היא נקודה למחשבה כדי לדעת איך לנהל שיח איתך.
אבל אני בטוח באמתזית שמן ודבש

הרב פלוני כבר אמר לך את התשובה.

אה נכון, בין השאר. כי לפעמים אני רואה את זה ברחוב.

ולי אסור לראות (!!!) את זה.

מה שאמרתי זאת אמת לאמיתה.

איך מנהלים שיח איתי? בצורה עדינה.

אם אתה בטוח במשהו אז אתה לא מנסהארץ השוקולד
לנהל שיח פתוח בנושא, אלא לומר לאחרים מה שאתה בטוח לגביו.
האם זה טוב או רע? לא יודע.
אבל כדאי להכיר במציאות.
אם אני אומר הלכה אז אין מקום לומר שאני ממציאזית שמן ודבש

תלוי איזה שיח.

שיח שמנסה להבין באמת את המקור - זה כן.

מסכים איתך שצריך לדעת את האמת.

אבל לא שאלת מה המקורארץ השוקולד
בעצם לא שאלת כלום, באת לומר משהו.
ממילא לא יצרת שיח אלא הרצאת מוסר.
אז זה נראה כמו העברת מוסרזית שמן ודבש

אתה טוען שאסור לך לראות?ארץ השוקולד
מנין לך?

אשמח למקור לכך?

הסתכלות זה התבוננות במשהו ולא רק ראייה מקרית, אם אתה רואה ואסור להסתכל אז פשוט תסיר את עיניך מהמראה ותסתכל לכיוון אחר.
הבנת נכון.זית שמן ודבש

רב אחד אמר לי את זה.

צודק לגבי הפתרון בשבילי.

ו-כן, אלפיניסטית - אסור לראות את זה מבחינת "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם"

אז מה המקור שהרב הביא?ארץ השוקולד
כי אשמח לדעת מנין לו.

איפה זה נכלל בלא תתורו?
איזה פוסק הכליל זאת שם?
לא יודע מקורזית שמן ודבש

אתה מדבר על ההסתכלות שלי או על המעשה עצמו?

על הראייה,ארץ השוקולד
אתה טענת שאסור לך לראות, אני אשמח לראות מנין לך שאסור.
אם הנושא באמת מעניין אותך ואתה שואף לאמת ושמעת זאת מרב, תשאל אותו מה המקור.
אני אשמח לדעת מה המקור כדי ללמוד.
אסור לך לראות את זה?אלפיניסטית

אין הלכה כזו בשלחן ערוך.ארץ השוקולד
מחכה לשמוע מקור לאיסור לראות שהוא הביא.
אלא אם כן יש פה איזו סטייה חמורהפשוט אני..
ואז כל נתינת ידיים בין איש לאשתו ברחוב גורמים לו להרהורים קשים...

מסתמא זה לא המצב
לפעמים אני תוהה אם עודף החמרותארץ השוקולד
בצניעות גורמת לאנשים להתעסק בזה יותר ולראות חוסר צניעות בדברים לא רציניים.
כמאמר המשוררפשוט אני..
אין דבר יותר לא צנוע מאשר רב שעומד בכניסה לאולפנה ובודק אורך חצאית/שרוול.

לדעתי בדור שלנו כבר אין דברים כאלה, אבל בתקופה שאימותינו היו באולפנות זה קרה בוודאות.
לפי הרב דרוקמן צריך במקביל להלכהזית שמן ודבש

גם להבין את המצוה ואת השתייכותי אליה.

בטוח הגבת להודעה הנכונה?פשוט אני..
אז לא הבנתי, אשמח אם תסבירפשוט אני..
מה הקשר בין רבנים שבודקים אורך של שרוולי נשים לבין האמירה של הרב דרוקמן
יש הלכה ויש לכל הלכה את השורשים שלהזית שמן ודבש

למשל: ספר החינוך.

יש הלכה שמדברת על לבוש.

בדיקת האורך באה לוודא שהולכים לפי התקן.

וכדי להבין מה השורש של הצניעות- צריך ללמוד את זה.

זה במקביל- וזה מה שהרב דרוקמן אמר.

לא אמרתי שאין משמעות לאורךפשוט אני..
אלא שאם רב זכר בודק את האורך של שרוולי אשה או של חצאיתה - זה מאוד מאוד לא צנוע.
אני לא בת כךזית שמן ודבש

שאיני מודע לחלק מהקשיים שלהן.

לא דיברתי על קשיים של בנותפשוט אני..
אלא על גברים שעומדים מול נערות ובודקים היטב את אורך הבגדים שלהן (ואת מה שנשאר מחוץ לבגד)
קשה לי להאמין שזה עוד קייםחצילוש
מעולם אף אחד מרבני האולפנה לא העיר ישירות לאף בת אצלינו. כן הרבה פעמים מורות העירו בכלליות או אמרו שהתבקשו להדגיש יותר שימת לב בצורה שיושבות וכו' כאשר רב או מורה גבר מלמד בכיתה..
היום הן מתלוננות על נשות ההנהלה שעושות את זהחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך ז' בכסלו תשפ"ג 19:50

זה נשמע לי כמו תירוץ מצויןאלפיניסטית

(ואני לא מדברת על הנושא הנידון בשרשור)

בציניות או ברצינות?ארץ השוקולד
כי בטוח קרה תהליך כזה ברחובות מסויימים.
ברצינות.אלפיניסטית

אבל זה ארוך מידי ואין לי זמן להסביר את מה שכתבתי (בעז"ה יותר מאוחר)

אם יצא לך לכתוב אשמח לקרואארץ השוקולד
אבל מה שטוב לך.
זה נכנס לגדר של "ולא תתורו"זית שמן ודבש

אתה תר אחרי זה?פשוט אני..
יש לי משיכה לראות דברים כאלהזית שמן ודבש

אני נאבק בזה.

אוקי.אלפיניסטית

אז העובדה שיש לך נסיון כלשהוא שלרוב העולם אין לא אומרת שלהסתכל על זוג מחזיק ידיים זה נכלל באיסור לא תתורו. איסור לא תתורו הוא איסור מאוד סובייקטיבי.

אנחנו מאוד סובייקטייבייםזית שמן ודבש

ראי ספר אוהב ימים.

אבל כששואלים רב הוא יודע להבחין בין אמת לסובייקטיביות.

ככה טוענים גם שופטים ויועמ"שים...ארץ השוקולד
ברגע שהכובע הנכון על הראש אז יודעים.

לא נכנס לשאלה אם כן או לא, אבל מעניין כמה הטענות של חלק מהדתיים על רבנים זהות לטענות של דמויות שמאמינות בעליונות מערכת המשפט על מערכת המשפט.
לא הבנתי את עניין הכובעזית שמן ודבש

סתם נקודה שמרתקת אותיארץ השוקולד
הקשר בין תפיסת הרבנים לתפיסת השופטים.

ההערה על הכובע הייתה שאדם רגיל לא יבחין אבל ברגע שהוא יהפוך לרב או לשופט (תלוי בדת) אז יש לו "כובע" (שמייצג את תפקידו) ואז הוא כבר יודע להבחין.
ברור שזה כך, ומושלם שזה כך.הָיוֹ הָיָה
ככל הנראה אסתר חיות איננה דמות מורמת מעם, והרב ליכטנשטיין כן.
רק מי שרואה ברב בעל מקצוע ותו לא מסוגל לתהות על ההקבלה.
עצוב לראות איך ההלכה דפקה אותךפשוט אני..
זה לא מקרה ייחודי ואתה כמובן לא אשם,
אבל כן, אחד המחירים שהחברה היהודית משלמת על שמירת ההלכה זה התעוררות של סטיות מיניות ביזאריות וחוסר יכולת לראות דברים רגילים לחלוטין בלי לחשוב על מיניות.

בכל מקרה, זה לא מצב רגיל ולכן אין להשליך מכאן על החובות והאיסורים על אנשים אחרים.

יש גברים שנמשכים מאוד מאוד לנעלי עקב, זה לא הופך את נעילת נעלי העקב לאיסור...

וכותב לך את זה אחד שעבר דברים מאוד מאוד לא פשוטים בגלל משיכה לא סטנדרטית, אז אני בהחלט מבין לליבך. המשיכה שלי לא יכולה לגרום לכך שלגבר אחר יהיה אסור להוריד חולצה ליידי.
עם הקשיים שלי אני מתמודד בעצמי, לא מפיל אותם על אחרים.
לא הייתי בטוח את אתה ציניזית שמן ודבש

ההלכה מגבילה אותי וזה לטובתי למרות שלפעמים אני לא מוצא בזה רווח.

אתה רומז לכך שאיסור הנגיעה זאת חומרה שלי"?

שוב, זה צניעות.

לא רמזתי שזאת חומרה שלךפשוט אני..
אלא אמרתי ששמירת ההלכות הנוגעות לבינו-ובינה עלולה לעיתים ליצור רגישות יתר, וזה כנראה מה שקרה לך.

..אלפיניסטית

לא בטוח שנכון לקרוא לזה 'סטיות מיניות ביזאריות'. אולי עודף רגישות. האם זה רע? האם זה טוב? האם זה עדיף מהאלטרנטיבה? אני מאמינה שכן.

תלוי סיטואציהפשוט אני..
גבר שלחיצת יד עם אשה תגרום לו לריגוש מטורף - זה רגישות יתר.

להרגיש דברים בגלל נתינת יד של אנשים אחרים - לדעתי זה כבר מעבר.
לא מסכימה איתך.. מרגיש לי לא פייר לומר כךחצילוש
ברור שכאשר אדם שומר על עצמו ועל עיניו הגיוני שסף הריגוש אצלו יעלה. זה לא בהכרח שלילי, כן מסכימה שלא צריך להנכיח כל התרגשות קטנה ולעשות ממנה דרמה. אבל ההלכה כן טוענת משמעות בדברים. למשל, השכן בטעות חשב שאמרתי "פתוח" כשדפק בדלת ובטעות ראה אותי ללא כיסוי ראש, האם זה נחשב "מיני"? לא.. אבל ההלכה הטעינה משמעות בכך ששיער של אישה נשואה הוא ערווה ואסור בראייה, ולמרות שזה "רק שיער" עדיין הרגשתי ממש רע ומובכת גם הרבה זמן אחר כך. לא חושבת שסטייה היא גם המילה הנכונה כאן כאמור, אלא רגישות. ובעיני זה מחיר שעדיף לשלם במקום האלטרנטיבה.. מותר שדברים יעוררו משהו, השאלה כמה משקל אנחנו נותנים לכל דבר ומה הפרופורציות..
אני חוזר בי מאיך שכתבתי קודםפשוט אני..
אבל אני כן חושב שאם השכן שלך היה חש איזו עוררות מטורפת מהשיער שלך, זה כבר לא עוד רגישות רגילה ובריאה.
מסכימה איתך. אני חושבת שגם הפותחחצילוש
לא התכוון לאיזה משהו מטורף. סתם סקרנות אסורה (וטבעית)..
מדובר פה על ראיית לחיצת ידארץ השוקולד
בין זוג נשוי, אפילו לא בלחיצה.
בדיוק, זה מאוד קיצוניפשוט אני..
זו לא רק לחיצהחדשכאן
שואל ברצינותultracrepidam

האם אכן זה מגובה במחקר, שבגלל שמירה על צניעות יש לאנשים מחשבות בעייתיות.

חשוב להבדיל בין סטיות לבין סף נמוך יותר - בדיוק כמו שמישהו שרגיל לראות לבוש לא צנוע לא ישים לב למישהי לא צנועה לידו. אבל זה לא שהוא יותר "נורמלי", הוא פשוט יותר מורגל לזה ולכן זה לא ראוי לציון, כי הוא רואה כל הזמן.

מדובר ברגישות יתר, נכוןפשוט אני..
אבל לפעמים הרגישות נהיית מאוד מאוד קיצונית עד כדי הפרעה בחיים, ע''ע מה שהפותח העיד על עצמו.

אני מתקן את עצמי, לצערי אי אפשר לערוךפשוט אני..
הייתי כותב כך:

אבל כן, אחד המחירים שהחברה היהודית משלמת על שמירת ההלכה זה התעוררות מינית מסיטואציות מאוד מאוד לא מיניות
אוקיי, אבל אם זה הסיפור...ultracrepidam

נשאל כך:

האם סך כל ההתעוררויות בחברה דתית או חרדית הוא משמעותי יותר מאשר בחברה לא דתית?

משל למה הדבר דומה

נניח שמישהו רגיל לשתות אלכוהול, ולכן סף הרגישות שלו גבוה יותר

ומישהו אחר איננו שותה ויש לו סף נמוך יותר.

וכעת נשאל - מי בפועל עובר את הסף הסובייקטיבי שלו יותר פעמים?

האם זה שאיננו שותה בכלל, ופעם בשנה משתכר בפורים מחצי בקבוק יין,

או זה שמרבה לשתות, ובפורים לוקח לו בקבוק וחצי, אבל אולי הוא משתכר בעוד הזדמנויות? או אולי הוא מגיע קרוב לסף, בלי לעבור, הרבה פעמים?

רק אם נאמר, שאותו בחור ששותה רק בפורים, פועל מתוך שכרות בצורה גרועה יותר ולעתים קרובות יותר, נוכל לומר שזה מחיר ההתנזרות מיין.

כך גם ביחס לצניעות - אם בציבור שמאד מקפיד, בחור מסמיק מזה שבחורה שאלה אותו מה השעה, אבל סך המחשבות הבעייתיות הוא נמוך מאשר אם הוא היה רגיל לדבר עם בנות - אין כאן "מחיר", יש כאן בסך הכל עובדה, שגם זהירות בצניעות היא לא ערובה שלעולם לא תחשוב על בחורה

לא מסכים עם ההשוואהפשוט אני..
השאלה כאן היא לא מי מתעורר מינית יותר פעמים, אלא מי מתעורר מינית מדברים שאינם מיניים כלל.

אם אדם מסוים לא שותה אלכוהול בכלל ולכן גם מיץ תפוזים גורם לו להשתכר, הוא בבעיה...

ובשום מקום לא חשבתי או אמרתי שעדיף לחיות בצורה שבה יש מגע חופשי וכו'.
אני לא עושה כאן תחרות מה עדיף, לי אישית ברור שעדיפה הדרך שלנו.
אני רק ציינתי שיש לדרך הזאת מחיר.

לא נראה ליultracrepidam

שמדובר כאן באנשים שרואים קופסת נעליים וזה גורם להם להרהורים.

קשר בין איש לאשתו הוא במפתיע קשר מיני. זה בערך ההגדרה.

ואגב, לא בהכרח שמה שהוא קורא "הרהור" זה מה שאתה קורא הרהור. יכול להיות שהוא פשוט חושב על עצם הקשר בין איש לאשה, ומבחינתו זה כבר עובר את הגבול האסור.

בדיוק כמו "ליהנות מיופיה של אשה" שאסור אפילו אם אין לך שום מחשבות נוספות על עצם האבחנה של היופי.

חז"ל אסרו להסתכל על בגדים יפים של אשה שתלויים לייבוש. לא נראה לי שזה משאיר הרבה לתחום של "דברים לא מיניים בכלל".

לסיכום - אתה דורש כנראה סף גבוה מדי כדי להחשיב משהו כאסור, ודורש סף גבוה מדי כדי להחשיב משהו כקשור למיניות.

אם בהנחה שהנאה מיופי של אשה זה אסור, וראיה של אשה או אפילו הבגדים שלה זה קשור למיניות - לא מדובר במצב מוזר או בעייתי.

שכוייח על התגובות שלך בשרשור הָיוֹ הָיָה
עוקב ומחכים
קשר בין גבר לפרוצה הוא קשר מיניפשוט אני..
קשר בין איש לאשתו הוא הרבה הרבה יותר מזה, וממש כמו קופסת נעליים - הוא לא אמור לגרום לאף אחד להרהר. אין לזה שום קשר להלכה, אלא לבריאות נפשית תקינה.
כמו התחסדות יתר של התקופה הוויקטוריאניתחושבת בקופסא
שבה 'הריון' היא מילה גסה, כי אם תאמר שהאישה בהריון זה אומר שהיא... (אגב שמעתי שיש מקומות חרדים שמאמצים את זה: 'ויטמין לנשים במצבים מיוחדים')
מי שעולות לו מחשבות מלראות אישה בחודש מתקדם של הריון בהחלט הגיע למצב לא תקין.
למה את מסתכלת עלידי שרוט
כשרת אומרת את זה?? 🤔
שמעי סיפור אמיתיחצילוש
איפה שחמי וחמותי מתגוררים, יש קהילה גדולה של חסידי גור. חמותי אחד כזאת שדואגת למלא גמ"חים ותמיכה בנזקקים בקהילה (גרעין תורני) ויוצא לה גם להיות בקשר עם הקהילה של גור. בקיצור היא מיודדת באופן כלשהו עם חלק מהנשים. יום אחד כאשר הביאה איזה משהו לגן ילדים, שאלה בתמימות ילד בן 5, האם אמא שלו כבר ילדה תינוק/ת (ידעה שהיא בחודש תשיעי, עומדת ללדת וסייעה לה גם בדברים שהיו צריכים לקראת הלידה). הילד לא ענה. לאחר מכן מבול של טלפונים לחמותי. נשים מהקהילה, הגננת, איזשהו רב מהקהילה התקשר גם לחמי, פשוט התעצבנו עליה בטירוף שהיא עשתה טראומה נוראית לילד ומה נראה לה בכלל לשאול ילד בן 5. הוא לא יודע מה זה הריון ולא יודע שיולדים, ובגללה עכשיו הילד יצטרך לעבור טיפול. אם לא הייתי שומעת ממקור ראשון, לא הייתי מאמינה שזה אמיתי..
ככה ב-ד-י-ו-ק דופקים את הנפשפשוט אני..
והופכים משהו טבעי, משמח ופשוט ל''אוי ואבוי'' ו''זה לא צנוע'' וכו'.

אחר כך כשהילד הזה יגדל, הריון יהיה אישיו בשבילו למרות שזה לא צריך להיות כך.

אבי היה חסיד גור, אני יודע מקרוב כמה החינוך שלהם סביב הנושא הזה דופק את הנפש
חמת מלא צואה ופיה מלא דםחדשכאן
עלי עשו חרם בחיידרדי שרוט
בגלל שהסברתי לחברים בכיתה שאחד מהאיסורים ביום כיפור "תשמיש המיטה" מדבר על יחסי מין חחח

הייתי ילד מעצבן. מודה.
בתור ילד חשבתי שזה להחליף סדינים!פשוט אני..
זה גם אני. זה הרי פירוש המיליםultracrepidam

לא כזה הזויאלפיניסטית

כלומר התגובה של הקהילה קצת קיצונית. אבל גם אני בגיל 5 לא ידעתי מה זה הריון וכד', ולא נראה לי שנדפקה לי הנפש מהעובדה שאף אחד לא נתן לי את birds and the bees talk בגיל 5 או בכלל..

אמא שלך הייתה בהריון והסתירו ממך?פשוט אני..
לא. אבל גם אם היא הייתהאלפיניסטית

קשה לי להאמין שהיו מספרים לי או מדברים לידי על העובדה שהיא נושאת תינוק ברחמה

מה?!חדשכאן
בגיל שנתיים כבר יודעים שמהבטן הגדולה יצא אח נוסף
אממ. באמת בעיני זה משונהחצילוש
אצלינו כאמור פעוטות ממש יודעים טוב מאוד שבבטן של אמא גדל תינוק. ק"ו ילד שעולה לכיתה א' בן 5..
לא צריך שום שיחה מיוחדתחצילוש
זה כל כך טבעי. ילד בן שנתיים יודע שבבטן של אמא יש תינוק וכשהוא יהיה מוכן היא תלד. ככה פשוט. לא מעניין אותו הפרטים. אז קל וחומר ילד בן 5 שאמור לעלות לכיתה א'.. והתגובה.. כאילו היא שרטה אותו לכל החיים עכשיו. זה לא קצת קיצוני, זה מאוד קיצוני..
..אלפיניסטית

לא נראה לי שבגיל שנתיים ילד מודע לזה אם לא מספרים לו חגיגית, וכמו שאמרתי, קשה לי להאמין שהיו מעדכנים אותי בעובדה הזאת

נראה לי שהנושא הוא לא אם מספריםהָיוֹ הָיָה
אלא אם יש הסתרה "אקטיבית". ברור שלא נדפקה לך הנפש מזה שלא ידעת פרטים על הריון, אבל אם היית מרחרחת ומקבלת תשובות שהיו משאירות בך רושם של רתיעה - זה היה משפיע.

ובלי קשר לנזק שנגרם או לא נגרם מההסתרה, הבעיה בתגובה של הקהילה היא לא רק בקיצוניות שהם הגיבו, אלא במה שהניע אותם. בחייאת, מה כבר יקרה לילד אם הוא יידע שיש לאמא תינוק בבטן? הוא לא יודע שלאמא יש בטן? רבש"ע, הוא בכלל לא מודע לזה שיש זכר ונקבה ומה זה אומר.
ואיהפי
את מזכירה לי שאמרתי לקטנציק שבנים לא יכולים להיות אמהות
ואי הוא לקח את זה קשה ממש בכה הרגשתי ממש רע אבל מה אני יעשה את יודעת כמה בובות הוא שם בבטן
את סתם מבאסת שלא לומר משביתת שמחותחדשכאן
הוא משחק. תני לא ליהנות. גם ככה הוא לא מבין את המשמעות.
הוא הבין יפה מאודהפי
מאז הוא הרבה פחות נשי
העזת לפקפק בזהות המגדרית שלו/ה?!חושבת בקופסא
על פי שרת החינוך היוצאת יש לפנות לכל תלמיד/ה בפנייה המגדרית שמתאימה לזהות האישית שלו/ה, ואם זכר אנושי בגיל 5 רוצה להזדהות כאמא, יש לכבד את כינויי הגוף שלו/ה אחרת זה מעשה אלימות קיצוני של טראנספוביה!!!!
אלפיניסטית

איזה משבר הוא עבר..

🙈🙈🙈🙈ארץ השוקולד
נכון, זה באמת מוגזם.ultracrepidam

הריון הוא תופעה שקל מאד להבחין בה והיא קשורה יותר למה שבא אחריה, הלידה, ולרוב אנשים לא יראו בזה משהו צנוע.

לא שאין מה לנהוג בצניעות בעניין, אבל ההמנעות מעצם השימוש במילה הזאת הוא מגוחך בעיני.

אגב, החלופה החרדית - "לפני לידה" - היא תרגום של pre-gnant. במקום שזה נחשב עדיין צנוע ולא החליפו ל"מצב מיוחד" וכו'

יותר מזהפשוט אני..
דתנו לא אוסרת על נשים להראות את פרצופן, ומותר אף לאפר ולייפות אותו.

מובן לגמרי שפנים עלולות להוביל להרהור, ולמרות זאת אין איסור להציגן.

אפשר להבין מכך שמה שההלכה התירה - מותר לעשות, ואם יש מישהו שזה גורם לו להרהור אז שיעבוד על המידות שלו ולא יסתכל או לא יהרהר.

כמו שכתבתי, יש גברים שנמשכים באופן מיוחד לנעלי עקב. האם בגלל זה נאסור על נשים לנעול אותן? ומה לגבי גברים שנמשכים לשיער מתולתל? נכריח נשים לעבור החלקה?
כמובן שבנות ציון נענשו על מספר דבריםחדשכאן
מדבריך אני מבין שאף אחד מהדברים האלה לא היית מגדיר כמיניות
חז"ל אמרו "הכל יודעים וכו'".ultracrepidam

אני חושב שההגדרה שלך ל"מיניות" היא מאד מצמצמת. בעיניך מיניות = חטאי עריות בגלוי. או ככה זה נשמע לפחות.

זכור לי דיון שבו גם סרבת לקבל את זה שהמשיכה של איש לאשתו מקורה בדבר שחז"ל כינו "יצר הרע". זה בערך אותו שינוי הגדרות. אתה שומר את ההגדרות האלה למצבים קיצוניים במיוחד, ואז מתפלא שאנשים אומרים את זה.

ושוב, "הרהור" הוא לאו דווקא מחשבת עברה מפורטת. כאמור, גם עצם ההנאה מיופיה של אשה הוא אסור, ולכן לא מוזר שיפריע למישהו להיות במקום שבו איש ואשתו נוהגים קלות ראש זה עם זו. מה שיכול לגרום לבחור מאד ביישן להסמיק או להרגיש לא במקום - זה מספיק כדי שיהיה הגיון להמנע ממנו.

אז בנות יעלו על אוטובוס לא נכון כדי לא לשאול גבר?חושבת בקופסא
גם הפנים הם איבר יפה שיכול לגרום הרהורים, אולי נחייב לכסות אותם? המדד של "מה שגורם לבחור ביישן" הוא אינסופי. אולי גם עצם המילה אישה תהפוך למילה גסה. יש לנו את ההלכה, שקובעת מה בדיוק צריך לכסות ומה לא.
יש צד הלכתי של לא לגרום הרהור אבל הצד הזה מוטל בעיקר על מי ששומר עיניים, אי אפשר לעצב את הסביבה באופן סטרילי לכל המחשבות שאי פעם יכולות לצוץ למישהו. זאת גם ממש לא המטרה העיקרית של צניעות, ולהפוך אותה למטרה הזאת גורם לכל הדברים ההזויים שקורים בגור ודומיהם לעניין הזה.
היטבת להסביר למה (יתכן ואף כיום) יש בעיה לתת ידייםחדשכאן
בטוח שהתכוונת להגיב לי?חושבת בקופסא
אני לא יודעת לגבי ספציפית נתינת ידייםחושבת בקופסא
אבל מה שיצאתי נגדו זה הרעיון שצריך לחמיר בצניעות עד אין סוף כי זה אולי יגרום למישהו לחשוב משהו. התוצאה של דברים כאלו זה חוסר יכולת להתנהל במרחב לנשים וגורם טראומות לילד בן 5 שלומד בפעם הראשונה שיש דבר כזה הריון.

אם יש הלכה אמיתית שאסור להחזיק ידיים ברור שצריך לקיים אותה, אבל בטוחה שזה בעיקר כדי לשמור על הקשר שלהם בינהם ולא לעיני חוץ, ולא לכבוד איזה מישהו שזה יעשה לו מחשבות, כי בגישה הזאת אין לדבר סוף.
זו היתה הנק' הפותחתחדשכאן
הדיון התפתח על האם זו ההלכה או לא: גילוי חיבה נאסר, האם זה גילוי חיבה.

מסכים לסוף באופן הרעיוני, אבל אני לא כזה בטוח במה שאת אומרת. כיום זו הגישה ונחמד להציג את זה ככה, אבל נראה יש גם צד נוסף מעבר ל"לשמור על הקשר שלהם ביניהם". די ברור שזו לא הכוונה היחידה.
או יותר מדוייקחדשכאן
ה"לשמור" הוא כדי.. וכו' (תשלימי את החסר)
בגדול מסכים עם דברייך כאןארץ השוקולד
מה עוד שיש פה טענה שטרם הובאה לה מקור ביחס לאיסור לאדם לראות בציבור מגע של חיבה בין איש לאשתו, אבל ממשיכים עם ההנחה. שזה מעלה נקודה מעניינת שיותר קל לדון במדוע הלכה מסוימת מחויבת לאחרים אבל דווקא בטענה מה ההלכה עבורנו אנו מתקשים להתעסק בזה.

מסכים איתך שהרחקת מעשה כי הוא יכול להוביל למחשבה גורמת למעשה רחוק יותר ליהפך למעורר מחשבה וממילא כל פעם צריך להרחיק את הסף ומגיעים למקומות הזויים.
ארץ 🙄חדשכאן
מותר לזוג להתנשק בציבור?
על פניו, לאארץ השוקולד
עם זאת,
1. אני לא בקי בהלכות הללו כי אני לא שם וממילא לא התעסקתי בלימוד ההלכות הללו.
2. רוב מוחלט של הכותבים כאן בשרשור הם רווקים ורווקות, ולכן השאלה הרלוונטית עבורם היא לא זאת.
יתכן שמטרת השרשור היא לתת שיחת מוסר לאחרים, אני לא מרגיש שאני במעלה כזו וממילא לא נכנס לזה.
עלתה טענה שהבעיה כאן בהתנהלות הזוג הנשוי,שאסור למישהו אחר לראות ולזה לא הובא מקור.
3. יש הבדל גדול בין להחזיק ידיים לבין התנשקות, לעשות השוואה בין מעלות שונות של קרבה זה בעייתי הן מההיבט ההלכתי השונה והן מבחינת טשטוש ההתנהלות הזוגית.
ברשותך, אענה רק על הנוגע לתגובה שהגבתי עליהחדשכאן
אותו איסור על זוג להתנשק בציבור יכול לחול על החזקת ידיים. וכך באופן פשוט. אין הרבה הסברים אחרים להחזקה הזו (כשאר בן הזוג צריך תמיכה, אני בטוח שלא על זה הדיון).

אתה יכול להתחיל לדון עד כמה זה שונה ולא אותו דבר, אבל עליך חובת ההוכחה ולא להיפך.
הרשות נתונהארץ השוקולד
ממש לא מסכים, כי מדובר בהרחבה שאתה מבצע, אתה צריך להצדיק את ההרחבה.
אני יכול לטעון שגם אסור לזוג לתת יד כי רק בגלל שהם נשואים הם יכולים.

ובכל מקרה, לי אין עניין לומר לאחרים מה מותר ומה אסור כשאני לא בקי בהלכות באותו נושא.
אני יכול חהרחיב מלא איסוריםארץ השוקולד
במקום 3 שעות בין בשר לחלב אםשר להקפיד על 9, וממילא תצטרך להצדיק למה פחות מ9 זה מספיק?
לא, אם אני רוצה להמציא איסור אני צריך לתת לו מקור.

מה עוד שהעניין הוא למה לדון בהלכות עבור השכנים שלך ולא במה שרלוונטי אליך?
לא רלוונטי לדיוןחדשכאן
מאוד רלוונטי לשאול אם הדיון נכוןארץ השוקולד
או שעדיף שנתעסק בהלכות הקשורות אלינו במקום להתעסק במה השכן צריך לעשות.
החלק הראשון לא רלוונטיחדשכאן
לא הבנתי את הדוג' שנתתחדשכאן
הרחבת איסורארץ השוקולד
כמו שיש מנהג להרחיק בין זמן אכילת בשר לאכילת מוצרי חלב (זה נובע מהלכה, אבל יש מנהגים שונים), עצם ההרחקה לא אומרת שאפשר להמציא זמן שבא לנו ושיהיה לזה תוקף הלכתי, גם כאן אתה רוצה לטעון שהרחקה מסוימת בעלת תוקף הלכתי, תן לה מקור.
לאחדשכאן
זו ההבנה הפשוטה בהלכה.
לא להיפך.
והאיסור יכול לחול גם על הליכה ביחד (כמו בגור)פשוט אני..

אין לדבר סוף, ולכן להגיד "אם קיים איסור אז בואו נאסור ה-כ-ל עד שלא יוכח אחרת" זה לא טיעון רציני

קצר וקולע, יפהארץ השוקולד
צודקחדשכאן
אני לא רוצה להכנס לזה כי זה מורכב.
נוגע כנראה לדרך אנשים (שעם הפריצות כיום, בוודאי דברים אחרים), ויתכן וגם לבטלה דעתו.
נגיעת חיבה כתובה. זו לא פרשנות. הפרשנות היא לצד השני.
הנה קח שאלהחדשכאן
האם מותר לזוג להתשתמש בשמות חיבה מול אחרים? מצד אחד גילוי חיבה, מצד שני לא דובר על גילוי חיבה כזה. האם זה כלול באיסור?

כאן אני נוטה להסכים איתך. תביא ראיה שאסור..
ואם כינוי החיבה הוא מיני?פשוט אני..

אז אולי זה ניבול פה 😅חדשכאן
בחדרי חדרים מותר לנבל את הפה, בחוץ אסורפשוט אני..

וזה בדיוק העניין:

אי אפשר לחלק את המותר והאסור לפי קטגוריות מובנות וברורות. בסופו של דבר זה תלוי סיטואציה, הקשר, נסיבות, מיקום וכו'.

זה לא אומר שכל אחד יעשה כטוב בעיניו, חלילה. זה פשוט אומר שהנושא מורכב.

סתם דוגמה מהעת האחרונה:

אירחנו בביתנו זוג חברים שהתחתנו לאחרונה.

בשולחן שבת, מולנו, הם לא הפסיקו לעשות אחד לשנייה "קיצי קיצי" בלעז בידיים. הכל אך ורק עם כפות הידיים, ועדיין זה היה ברמה שאשתי ואני הרגשנו מאוד לא בנוח.

אולי זה בכלל הגדר של ניבול פהחדשכאן
צודק.

אתה כבר על הקצה לא חושב שאוכל להמשיך להגיב
לא הבנתי...פשוט אני..

חדשכאן
אני מהפלאפון.. כבר לא יכול לראות תגובות..
מעשה לסתורultracrepidam

הרי הסיפור שאתה מביא הוא בדיוק מה שאני טוען לאורך השרשור ואתה מתווכח איתי.

אני לא טענתי שאסור להחזיק ידיים, אני רק טענתי שלדעתי ההחלטה כאילו יש גבול ברור שמתיר להחזיק ידיים וכל מי שלא מבין את זה יש לו בעיה רצינית בתפיסת הצניעות, היא תפיסה לא נכונה. יכול להיות אדם עם תפיסת צניעות בריאה שבעיניו יהיה מוגזם שזוג ילך ברחוב יד ביד.

(באופן אישי - ידוע לי על רבנים שסברו שמותר ונהגו למעשה, ומצד שני - על אחרים שתמהו על ההנהגה וההיתר)

איפה כתבתי שמותר להחזיק ידייםפשוט אני..

או שהאיסור להחזיק ידיים הוא הזוי?

בסך הכל אמרתי שאם אדם כלשהו מרגיש רגשות עזים בעקבות מראה של זוג המחזיק ידיים - יש לו בעיה. לא הלכתית אלא פסיכולוגית.

אבל זה לא הדיוןultracrepidam

אף אחד לא טען שמרגישים רגשות עזים

או שאני טועה ומישהו כן טען את זה?

בסך הכל טענו שזה מספיק אסור כדי לטעון נגד זה

וטענו שזה אכן מפריע לאנשים.

את ההחלטה שהרגשות הם "עזים" זה אתה הוספת

הוא כתב שיש לו משיכה לראות דברים כאלה והוא נאבק בהפשוט אני..

לי זה נשמע כמו רגשות עזים (אחרת למה להיאבק? פשוט מזיזים את הראש), וגם אם אני טועה בהגדרה - זה לא מצב נורמלי שצריך להיאבק במשיכה לראות אנשים מחזיקים ידיים.

הטענה שלי הייתה שמשיכה שאינה נורמטיבית אינה יכולה להטיל על אחרים מגבלות (כלומר אם זה אסור אז זה אסור בלי קשר למשיכה, ואם זה מותר אז המשיכה לא יכולה לאסור). 

לא חושבת שהוא התכוון לרגשות עזיםמפוצלשת(:

לי זה היה נשמע שזה מושך אותו הכוונה היא שיש לו הנאה (לגיטימית) לראות את זה, ומשהו שמסב הנאה זה קצת ניסיון להסיר ממנו את המבט.. 

לא חושבת שיש בעיה בהנאה כל עוד זה לא גורם להרהוראלפיניסטית

וממילא אין איזה צורך מטורף להסיר עיניים מזוג שמחזיק ידיים.

לי למשל זה גורם להנאה, זה משמח אותי וזה חמוד לי לראות זוג שמחזיק ידיים, אבל אני לא רואה בזה אקט מיני או גילוי חיבה של בינו לבינה, אלא מחוות תמיכה בין שני בני אדם. למשל, אני יכולה ללכת ולהחזיק ידיים עם אחותי כי אני אוהבת אותה (וזה כמובן אפלטוני לגמרי. וכן יש אנשים חושבים שזה מוזר )

יש כאן עניין של לא תתורוזית שמן ודבש

אפילו שאין הרהור.

זאת הנאה מעבירה.

להסיר עיניים זה לא מטורף אלא נכון ורצוי.

ו-כן, לחיצת ידיים זה הנאה.

..אלפיניסטית

לא אמרתי שזה מטורף. אמרתי שאין צורך מטורף-סלנג ל'צורך משמעותי'.

העניין הוא שזה לא עבירה, כי בעייני להחזיק ידיים ה לא גילוי חיבה של בינו לבינה.

..מפוצלשת(:

שאלה

שלום רב, האם זה צנוע ללכת יד ביד (בעל ואישה) ברחוב? האם זה צנוע להפגין חיבה (חיבוק לדוג') בין בני זוג בפומבי? מדובר כמובן לא על התנהגות מתלהמת ומושכת את העין, אלא על הפגנת חיבה בצורה עדינה. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

מובא ברמ"א אבן העזר (סימן כא סעיף ה) שאין לנהוג עם אשתו בדברים של חיבה בפני אחרים, ולכן אין לבני זוג להתחבק בפומבי, וגם הליכה יד ביד יש בה משום חיבה בפומבי.

מקורות: ראה בספר טהרת הבית חלק ב' (מהדורת תשע"ט סימן יב בגליונות וציונים הערה 5). וע"ע בשו"ת בני בנים חלק ד' (סימן יב) ובשו"ת עולת יצחק חלק ב' (סימן רלט ד"ה ואגב) ובספר אום אני חומה חלק א' (בציון המצוינת אות תתרפב).

האם מותר לזוג נשוי ללכת שלובי ידיים ברחוב? | שאל את הרב - הידברות

צריך לזכור שיש להידברות דרך מסוימתארץ השוקולד
ולא הייתי גוזר מכך הלכה באופן ברור. (האם זה מוסכם כאן או לא? לא בקי בנושאים הללו כי אני לא נשוי)

לגבי עצם העניין, מצחיק אותי החיפוש להתעסק בהלכה כאשר היא רלוונטית רק לאחרים...
..מפוצלשת(:

ראיתי את זה בעוד מקומות, לא רק שם. וגם- זה לפי הרמ"א, לא לפי הידברות.

אם תשים לב, הבאתי את זה כתגובה למה שאלפניסטית כתבה- שזה לא עבירה.. 

בענייךאני:))))

יופי..

אתה מוכן להראות לי איפה זה נכלל שםארץ השוקולד
?
איך זה נכלל באיסור?
לא נכוןזית שמן ודבש

מותר לנעוץ עיניים בזוג שנותנים יד?

נתינת יד זה לא גילוי של חיבה? אז מה זה כן?

היא בעצמה אמרה שלהחזיק יד לאחות זה מתוך אהבה.

אתה מבין את ההבדל בין לראות ללנעוץ עיניים?ארץ השוקולד
לגבי חיבה, סייס לאיסורים חיבה= חיבת ערווה, כלומר, בעל משמעית מינית+
יופי, אז כשמדברים על ראייהארץ השוקולד
אל תתרגם לנעיצת עיניים בבקשה
גור אומרים שזה אסור הלכתית?אני:))))

כןפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ה' בכסלו תשפ"ג 14:14
אני לא יודע אם מבחינתם זה בסיס ההלכה או שזאת חומרה, אבל גם אם זאת חומרה אז מבחינתם זאת חומרה מחייבת כל עוד אתה חלק מהקהילה.
אוקיאני:))))

אם ככה זה לא נקרא שהם הפכו את זה להלכה אלא בחרו להחמיר.

רק מה שנחשב גילוי חיבה אסור הלכתית.

מה נחשב גילוי חיבה?

>גדר הדין הוא שכל דבר שרגילים לעשות בין איש ואישה משום הקשר המיוחד שיש ביניהם אסור לעשות בפני אחרים.

הווה אומר שאחיזת ידיים נחשב לגילוי חיבה שאסור.

הרבנית הקדושהאיןעודמלבדו!

אל תרבה שיחה עם האשהultracrepidam

באשתו אמרו. זה לא אסור, אבל חז"ל כן אמרו למעט

זה לא שאלה של הרהור. זאת שאלה של תרבות ושל סביבה.

המטרה של צניעות היא לא למנוע הרהור, אלא למעט הנכחה של מיניות במרחב הציבורי.

ההרהור הוא עניין צדדי. הוא בסך הכל סימן שהתחום של הדבר הוא תחום שיש לו שייכות לזה.

וכל קשר בין איש לאשה כולל בתוכו פוטנציאל של קשר מיני - שוב, כי מדובר בקשר בין שני המינים.

חז"ל רצו למעט ואפילו רצו לגזור על היצר הרע אלא שהבינו שהיצר נצרך לעולם.

כידוע חז"ל גזרו טבילה כדי שתלמידי חכמים לא יהיו מצויים אצל נשותיהם יותר מדי

אתה מביא מימרות מחז"ל אבל כמה מתוכםארץ השוקולד
נפסקו להלכה גם על ידי פוסקי ימינו?

אנחנו בדיון הלכתי או בדיון של מה סביר ומה לא?ultracrepidam

נראה לי שהדרך הנכונה לדעת מה מותרארץ השוקולד
ואסור זה לבדוק את ספרי ההלכה.

וגם על סביר או לא, אם משהו השתנה בתפיסה הערכית מחז"ל ועד ימינו כדאי לשים לב לכך, וזה המצב ביחס למימרות שהבאת.
הדיון לדעתי הוא על סבירות ולא על הלכהultracrepidam

ולגבי שינוי ערכי מחז"ל לימינו - מוזמן להוכיח שזה המצב

פספסתי את זהארץ השוקולד
המנחת יצחק בתשובה בספרו בחלק ח סימן קכו העיר על שיחה עם האישה שהמציאות בימינו השתנתה.

נראה לי שראש העדה החרדית לא ליברלי מדי.
יש עוד מקורות אבל אני עייף מדי כעתארץ השוקולד
ומקור אחד בנושא המדויק אמור להספיק.
בכנות, לא מקבל את האד-הומינם הזהultracrepidam

איזה?ארץ השוקולד
התשובה של המנחת יצחק שטוען את זה בדיוק?

הטענה על הליברליות שלו שאין היא כי לעיתים טוענים על אמירות כאלה שהן ליברליות ולכן לא מתקבלות אז הבאתי מישהו שברור שאיננו ליברלי.
האמירה היא אכן לא מבוססת, גם אם הוא אמר את זהultracrepidam

הוא החליט להקל, וכיון שהוא פוסק חשוב אני מניח שאני יכול לסמוך על ההכרעה שלו, אבל אני לא מקבל את זה שאפשר לגזור מזה התנהלות כללית.

ואגב, אני רואה שביקשתי הוכחה לשינוי ערכי, לא לטענה שהמציאות השתנתה. זה שהמציאות השתנתה אני ואתה יודעים. השאלה היא מה המידה הנכונה, אם בכלל, של שינוי ערכי

אוקיי, אז אנחנו מסכימים על השינויארץ השוקולד
במציאות?

אם כך, כנראה שהתכוונו לדברים אחרים בשינוי ערכי, אני התכוונתי לכך שהעולם (לאו דווקא הדתי) מסתכל אחרת על היחסים בין בנים לבנות במרחב הציבורי כיום כתוצאה מהמציאות.
האמירה הזאת של חז"ל היא דווקא על החופהפשוט אני..

אתה מסיק ממנה לכל אורח החיים של זוג נשוי?

אם כן, אז באמת עליך לנהוג כמנהג גור, שהגבר והאשה לא הולכים באותו קו כדי שאף אחד לא יוכל לדעת שהם זוג נשוי... הרי אם בעצם היותם זוג נשוי כולם חושבים על זה שהם מקיימים יחסים - עליהם להסתיר את זה שהם נשואים.

כמו שאמרתי, אתה מדבר על מונחים שונים ממניultracrepidam

לא אמרתי שכל שיחה בין איש לאשתו גורם להרהורים.

אמרתי שכל שיחה בין איש לאשתו קשורה ושייכת לזוגיות שלהם, וזאת הנכחה של דבר צנוע.

אתה מתעקש לקשר את הקצה הרחוק האחד עם הקצה השני. אני בסך הכל טוען ששניהם על אותו ספקטרום והשאלה איפה לשים קו

אבל תמר כן יכול לשכרחדשכאן
למי שלא רגיל
האמת שאשמח לדעת גםארץ השוקולד
לגבי הסף נראה לי שזה קיים, אבל גם לזה אינני מכיר מחקר.
האם זה טוב או לא?
שאלה טובה, נראה לי תלוי אם מדובר בהלכה או בחומרה.
סתם נק' שחשבתי עליה בגלל התגובה שלךרץ-הולך

איך אני יודע מה נחשב מגע תמים ומתי  הוא הופך להיות משהו לא צנוע? הרי אם אדם יגור בשבט פרימיטיבי שבו מקובל שכולם כולל כולם הולכים בלי חולצות בעיניו זה יהיה התנהגות נורמלית ואילו אנחנו נאמר שזה ממש לא צנוע. אז גם כאן, איך אני יודע אם ההחזקת יד ברחוב היא בחלק התמים והצנוע או שהיא מעבר לגבול?

--

הבהרה: אני לא רוצה לתקוף, אני באמת סקרן.

אכן זה תלוי זמן ומקוםפשוט אני..

בזמן ובמקום שבו אנחנו חיים, נתינת ידיים היא בפירוש לא מעשה מיני.

אימהות ואבות נותנים יד לילדיהם,

אנשים מבוגרים נותנים יד להוריהם,

אנשים ונשים זרים לחלוטין לוחצים ידיים זה לזה באמירת "שלום" או "תודה שהקדשת לי מזמנך" (אמנם לא מהלכים כך אלא רק לוחצים למספר שניות ומיד משחררים).

אין דברים שהם אובייקטיבית מחוץ לתחום?רץ-הולך
מבחינת פעולות?פשוט אני..

יש פעולות שהן אובייקטיבית מיניות,

למשל... פעולות שבאופן רגיל אנשים עושים בשביל ליהנות מהן מבחינה מינית.

זוג זקנים שנותנים ידיים לתמיכהחדשכאן
הורים שנותנים ידיים לשמירה

ומצד שני, זוג צעירים שנותנים ידיים כי אוהבים.

זה די ברור.
אני חושבמבקש אמונה

שכל דבר שהוא מיני או התחלה של מיניות מצד חוקי הטבע

הוא כנראה ימשיך להיות מיני גם אם כולם יעשו אותו ולכאורה יתרגלו אליו

חוקי טבע לא משתנים..

ואנשים שרגילים למיניות לא הופכים למלאכים אלא בדרך כלל להפך

מצורף בזה קישור לדברי ספר החינוךארץ השוקולד
. קראתי. זה כלול במצות "ולא תתורו"זית שמן ודבש

וזה רב אמר לי.

ורב אמר לי משהו אחראלפיניסטית

איפה זה כלול?ארץ השוקולד
נתתי לך את המצווה שטענת שזה נכלל וביקשתי שתראה לי איך זה נכלל, מחכה לראות.
אנחנו מדברים על הנגיעה או ההסתכלות?זית שמן ודבש

אתה אמרת שאסור לך לראות אתארץ השוקולד
זה.

שאלתי מניין לך שאסור לראות וטרם הבאת מקור.

סוף סוף זו ההלכה הרלוונטית לך כעת, כדאי להשקיע בה קצת מחשבה, לא?
חשוב לזכור שראיה והסתכלות זה לא אותוארץ השוקולד
דבר, אל תשנה את המילים.
אני יודעת..זו הייתה תמיהה על הכרזה שלואלפיניסטית

פשוט לך אליהם ותגיד להם שהם חוטאיםפשוט אני..
ככה רבני ישראל עושים בשביל להחזיר את העם בתשובה ולקרב את הגאולה.

אה, רגע, הם לא עושים זאת... כנראה יש דרכים יותר טובות.
איזה דרכים?זית שמן ודבש

תשאל רבנים, לא אותי 🙄פשוט אני..
אני לא יודע בדיוק מה כן, אבל אני יודע שלבוא לאנשים ''תדעו שאתם חוטאים!'' זה לא.
אני מסכים איתך שבדורות האחרונים להטיף מוסר זה לאזית שמן ודבש

לעניין.

אתה במקום שבו אתה יכול להטיף מוסר?פשוט אני..
אתה רוצה שיקשיבו או שאתה רוצה לדעת שאתה אמרת ולכן אתה צדיק?

רבנים עם קהילות לא תמיד מרשים לעצמם לדבר בצורה של ''מוסר'', ומבחינתך זה סבבה שאתה תעשה זאת כלפי אנשים שמעולם לא ביקשו זאת ממך?

אני לא ראוי להטיף מוסרזית שמן ודבש

אני שמח מאוד שאנשים קוראים את מה שאני כותב.

הוא אמר למישהו שהוא חוטא?הָיוֹ הָיָה
הוא אמר שאסור. ולהגיד את העובדות זה באמת דבר שרבני ישראל נוהגים...
גם כשאתה רעב, אסור לאכול ינשוףדי שרוט
את הכוס ואת התנשמתזית שמן ודבש

מחלוקת אחרוניםדי שרוט
שמעתי פעם רב שאמר שהדור שלנו זה לא אחרוניםפשוט אני..
אלא מלקטים.

שים לב לספרים שמוציאים רבנים בימינו, בין אם זה ספרי הלכה או מוסר או פרשת שבוע או כל נושא אחר:

ליקוטים של רבנים מתקופות קודמות.

מצד שני,
הרב הזה ישב בבית הסוהר על שוחד... אז לא יודע כמה אפשר לסמוך עליו🤔
תלוי ברבניםארץ השוקולד
זה בעיקר עניין של השקפה לדעתח.
אז הדור שיבוא אחריהם יהיו ציידים?די שרוט
ואחר כך יהיו בתקופת האבןארץ השוקולד
כשאתה רווק מותר חופשיבנות רבות עלי
אבל רק באישתך! שים לב להדגשה שלואלפיניסטית

פרדוקסלי משו..

נכון זה נגד עין הרעהפי
זה בתור נספחזית שמן ודבש

אני צחקתיהפי
גם כשאתה פלסטיניפשוט אני..
אסור לך להיות מחבל

(מוקדש לקורא אהוד ברק)
לא התבלבלנו בפורום?בינייש פתוח
אבל אני לא נשוי- אז איפה אני אפרסם את זה?זית שמן ודבש

במקום שבו זה רלוונטי, מצבך האישי לא שייךפשוט אני..
אם אני ארצה ללמד חילונים לבר מצווה, אני אפרסם את עצמי בבית ספר חילוני למרות שאני עצמי דתי. אתה הולך לפי קהל היעד ולא לפי מי שאתה.
וידוי: יש לי קושי בלקום בבוקר לתפילה בזמןזית שמן ודבש

אז שלא תחשבו שאני מי יודע מה.

אה אוקי עכשיו אנחנו רגועיםאלפיניסטית

גםאלפיניסטית

שאתה רעב אסור לך לאכול חגב

לא נכוןultracrepidam

...אלפיניסטית

בדיוק לכן הבאתי את ההשוואה הזו

אהה. כעת ירדת לסוף דעתךultracrepidam

האמת היא שאני קצת מסתייג מהאמירה "אסור", שהרי כידוע לא פוסקים הלכות מהפורום, אבל בהחלט יכול לקבל אמירה של "אל תעשה", ואפילו מזדהה עם האמירה הזאת (כמובן תלוי בהקשר ובמצב)

למה?ארץ השוקולד
יש חגבים כשרים.
אז נשנה את זה לארנבחושבת בקופסא

אבל הבעיה בארנב היא רק אם הוביטים מסויימים רואיםארץ השוקולד
כמו סם, שאותו זה מגעיל
אם יש מסורת עליהםהסטורי
יש מסורת אצל תימנים וקהילות מסויימות במרוקו.

יש להעיר שהאור החיים הקדוש עצמו, מפקפק על המסורת של בני מקומו בחגבים. אולי זו אחת הסיבות שיש אומרים שמי שאין לו מסורת, לא יכול לסמוך על מסורת של עדות אחרות. (אם כי, כידוע, החזו"א הרחיב את זה אפילו לבהמות וחיות, שמדין הגמרא לא צריך בהם מסורת בכלל. ממרן הגר"א שפירא זצ"ל שמעתי בפשטות שמסורת של אנשים נאמנים מעדה אחת, טובה לכל עם ישראל).
גם כשאתה בדיכאון, אסור לעשן ירוקדי שרוט
אזכור שאתה אמרת זאתארץ השוקולד
אתה אומר זאת?!🤣הסטורי
בדיוק שמעתי שפוסק מוסלמי פסק כך, אבל הוא לאחסדי הים
הסביר כי אנשים אחרים מהרהרים, אלא כי זה נובע מתוך זה שאדם רוצה להשוויץ ולא מאהבה אמיתית.
תוכל להפנות למקור?ultracrepidam

בכל מקרה זה לא שיקול הלכתי אלא שיקול של זוגיות

(גם מבחינת ההלכה היהודית, לדעתי יש מרחק בין "אסור" ל"לא ראוי")

פוסק סוני או שיעי? אבא שלי הולך לפי השיעים בלבדפשוט אני..
הוא סוני מערב הסעודית. השם שלו 'אסים אל-חכים'.חסדי הים
היום ראיתיזית שמן ודבש

בעל ששם את ידו על הכתף של אשתו בתחבורה ציבורית.

הזעקת את משמרות הצניעות?פשוט אני..

עכשיו כשאני חושב על זהזית שמן ודבש

נראה לי שהייתי צריך להעיר להם בצורה עדינה,כמובן.

תקרא לזה איך שבא לך.

וכברזית שמן ודבש

אמר אחד מגדולי ישראל "תמהני אם יש בדור הזה מישהו שיודע להוכיח".

אמת, אני צריך להשתפר בזה.

ממש ממש לאפשוט אני..

אתה מתכוון להתהלך לך בעולם ולהעיר לאנשים על בעיות צניעות שיש להם?

אני חושב שזה מעיד על OCD או הפרעת תקשורת כלשהי (אני כמובן לא איש מקצוע וזו לא אבחנה...)

הרי ממה נפשך?

או שהם חושבים שזה אסור אבל לא אכפת להם, או שהם הולכים לפי רב שמתיר לעשות זאת.

בין כך ובין כך, הם לא יתייחסו אליך אלא יגידו לעצמם "מי זה ההזוי הזה".

וזה עוד לפני שדיברנו על בעיית הצניעות של להיות כ"כ עסוק ושקוע במה שזוגות אחרים עושים.

מבחינתי שיעשו מה שהם רוצים בבית שלהםזית שמן ודבש

תחשוב מה שבא לך.

ומבחינתם לא אכפת להם מה מבחינתך מותר להם לעשותפשוט אני..

יש מושג שנקרא ערבות הדדית- שלא נגרר למידת סדוםזית שמן ודבש

וגם כן ישנה מצוה להוכיח שנאמר: "הוכיח תוכיח את עמיתך".

וזה לא שאני מושלם בזה.

לפעמים אני מתבייש לגשת לאחרים, קל וחומר לדבר איתם וקל וחומר להעיר להם.

אתה מכיר רב כלשהו שעושה כך?פשוט אני..

הולך ברחוב או נוסע באוטובוס וכו' ומעיר לאנשים על כל שהם אינם צנועים?

אפילו הקיצוניים שבקיצוניים שבמאה שערים, עושים זאת רק בתוך השכונות שלהם. הם לא יגיעו לתל אביב או לכל עיר אחרת ויתחילו להעיר שם לאנשים על הצניעות שלהם.

ממממזית שמן ודבש

אני לא בודק איך הרבנים נוהגים ברחוב.

זה דורש אומץ להעיר.

זה גם עניין של חינוך.

לפעמים יש קו דק מאוד בין אומץ לטיפשותפשוט אני..

תשאל את רבך או רב אחר שאתה סומך עליו, האם לדעתו מדובר באומץ או בטיפשות.

חשבתי שאם כבר אז חוצפהזית שמן ודבש

וזה שזה מקפיץ אנשים זה בעצמו אומר שיש כאן משהו שצריך לחקור.

לגבי אומץ או טיפשות אני באמת צריך לשאול רב.

לא הבנתי את הטיעון הזהפשוט אני..

"פורום יקר, 

החלטתי היום להסתובב ברחוב כשאני לובש תחתונים בלבד (אלה עם הסמל של סופרמן עליהם) ועליהם האקדח שלי."

אהההה זה מקפיץ אנשים אז כנראה זה טוב לעשות כך!

גם בתחילת השרשור הגבת כך, כאילו עצם זה שאנשים לא אוהבים את הצורה שבה אתה כותב זו הוכחה לכך שאתה צודק.

אם בכל פעם שאשתי לא תאהב דברים שאני עושה, אני אסיק מכך שאני צודק - היא תתגרש ממני מהר מאוד... זאת לא דרך בריאה להסתובב בה בעולם.

אני מסיק מתגובות האנשים כאן שזה נושא רגישזית שמן ודבש

ולכן אנשים מגיבים בצורה בוטה- כי -לדעתי- אני לוקח להם הנאה.

ובלי ספק שיש הנאה ברגעים כאלה-ולכן לא פלא שזה מקפיץ אנשים- אבל ההנאה הזאת היא לא מותרת.

אמת, לפעמים הקופצים צודקים כמו במקרה שהעלית ולפעמים טועים כמו במקרה שהיה היום.

הנושא בכלל לא רגיש, ההתנהגות שלך היא הרגישהפשוט אני..

אני לא אלך למישהו ברחוב "סליחה, עוד 5 דקות נגמר זמן מנחה ואני חושב שעוד לא התפללת". לא כי זה נושא רגיש, לא כי אני "לוקח לו הנאה", אלא כי לא מתנהגים כך.

למה לא? מסיבות הלכתיות, חברתיות ורגשיות.

אתה שוב משכנע את עצמך שאם ההתנהגות שלך נתפסת כמוזרה - סימן שאתה צודק.

יכול להיות שאתה צודקזית שמן ודבש

ולא הגדרתי נכון את המעשה הזה.

בכל אופן- המעשה עצמו אינו ראוי.

זה אומר שזה טעון בדיקהזית שמן ודבש

זה מה שאני אומר.

לפעמים יתגלה שאני טועה ולפעמים צודק.

אני לא מגיב כך כי הנושא רגישארץ השוקולד
אלא כי אני חושב שלהוכיח אחרים על התנהלותם היא דרך רעה, וכבר אמר רבי במסכת אבות:
"רַבִּי אוֹמֵר:

אֵיזוֹהִי דֶּרֶךְ יְשָׁרָה שֶׁיָּבֹר לוֹ הָאָדָם?
כֹּל שֶׁהִיא תִּפְאֶרֶת לְעוֹשֶׂיהָ,
וְתִפְאֶרֶת לוֹ מִן הָאָדָם."
(פרק ב משנה א)
ברור לי שלהעיר לאחרים שהם פועלים שלא כהוגן היא לא דרך שתתן תפארת מהאדם בלשון המעטה.
והתגובה הזאת שלך מעידהזית שמן ודבש

כי להעביר מוסר צריך לדעת איך.

כנראה שאני עוד לא שם.

הגמרא אמרה לא להוכיח פשוטארץ השוקולד
כמסקנה מזו.
והנה עוד כמה מושגים:פשוט אני..

מוטב שיהיו שוגגין ואל יהיו מזידין

אַל־תּ֣וֹכַח לֵ֭ץ פֶּן־יִשְׂנָאֶ֑ךָּ
  הוֹכַ֥ח לְ֝חָכָ֗ם וְיֶאֱהָבֶֽךָּ

אמר רבי אילעא משום ר' אלעזר בר' שמעון כשם שמצוה על אדם לומר דבר הנשמע כך מצוה על אדם שלא לומר דבר שאינו נשמע (הוא לומד זאת מהפסוק שהבאתי למעלה)

אמתזית שמן ודבש

מי אמר לך שזה בשוגג- וזה היה זוג דתי.

שוב, צריך לדעת איך להוכיח ואני מודה שאני לא מספיק טוב בזה.

לא אמרתי שזה בשוגגפשוט אני..

אמרתי שאו שמבחינתם זה מותר, או שמבחינתם זה אסור אבל לא אכפת להם.

שתי סיבות לכך שעליך לשתוק ופשוט להסתכל על דברים אחרים.

לא הבנתי אותךזית שמן ודבש

התכוונתי שאם אתה רואה מעשה כזה - לא יעזור שתדברפשוט אני..

ולמה שזה לא יעזור?זית שמן ודבש

כי לא אכפת לאנשים מה אדם זר חושבפשוט אני..
או שהם חושבים שזה מותר ולא אכפת להם מה דעתך,
אם שהם חושבים שזה אסור ולא אכפת להם שזה אסור, ואז מן הסתם לא אכפת להם מה דעתך.

בנוסף, בגלל שזאת התנהגות מאוד מאוד לא מקובלת, סביר שהם יחשבו שאתה תמהוני או אוטיסט או סובל מ-OCD, מה שעוד יותר יוביל למסקנה שלא יהיה אכפת להם מדעתך.
כשאני מדבר משהו שאני חושב שצריך לומר אותוזית שמן ודבש

אז אסור לי לבדוק את מעשיי באמצעות מה שאנשים אחרים חושבים. אלא עלי לעשות את המעשה בלי לחשוש מתגובת הקהל.

נראה שאתה דווקא מעודד מתגובת הקהל השליליתחושבת בקופסא
בסך הכל אומרים לך שזה תחום שאתה לא יכול להשפיע בו. אתה סתם יוצא מוזר שמפריע לאנשים בחיים ושום תוספת יראת שמיים לא יוצאת מזה.
דבר ראשון:זית שמן ודבש

בדורות שלנו לא יודעים להוכיח , וזה כנראה גם המצב שלי.

דבר שני: אני שמח שהקהל מתעורר וזה מראה שיש מי שקורא אותי ויש מי שנפקחות לו העיניים בעקבות כך ואני מדבר גם על אלה שלא מגיבים.

הבנתי את הדרישה ממני לחדול מלהתעסק בכך אולי בגלל שאני לא יודע איך לדבר על זה בצורה מאירת עיניים. אני אישית הבנתי שכדאי לי לדבר בעדינות על זה.

אם אני אומר הלכה - אז אני מוזר? לא הכרחתי שום אנשים לקרוא את ההלכה הזו. מי שלא טוב לו- יום טוב לו.

מפריע? זה פורום פתוח ומי שלא נוח לו עם דבריי- אז שידלג על השרשור הזה שלי. או שתאירי את עיניי- למה ואיך אני מפריע.

אני את האמת שלי אמרתי.

יראת שמים- זה נכון שכדי להעביר מוסר צריך להיות מוסרי בעצמך וגם לדעת איך להעביר רעיון מסוים.

טעות גדולהפשוט אני..

אמנם הרמ"א הראשון בשולחן ערוך אורח חיים פרק א' סימן א' אומר:

"ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת", ואכן אנחנו צריכים לעשות מצוות אפילו אם ילעגו עלינו וכו', אך שים לב שספציפית במצוות התוכחה נאמר במפורש שאסור לקיים אותה במצבים מסוימים (אם לא יקשיבו לך, אם תהפוך שוגגים למזידים).

מצוות התוכחה מגיעה עם מטרה מסוימת: לעזור לאנשים לשמור מצוות. אם המטרה לא מתקיימת, אין שום עניין (ואף אסור) לעשות זאת.

לגבי התוכחהזית שמן ודבש

שוב אני אומר שצריך לדעת איך להוכיח. הרבי מילובביץ אמר שצריך לגזור ציפורניים לפני שמעבירים מוסר. 

אתה אומר שמראש אתה תדע אם הם שוגגים?

אז לעשות את זה בעדינותזית שמן ודבש

עוד פעם אני אחזור על דבריי: צריך לדעת איך מוכיחים.

אני מסכים שיכולה להווצר תקלה כשלא מוכיחים כמו שצריך.

תכלס מה שאתה אומר שזה שהם בכל מקרה ישימו עלי פס ואני אראה מוזר.

ולכן לא כדאי להעביר להם מוסר. הבנתי אותך נכון?

נכוןפשוט אני..

וכמו שכבר כתבתי לך: לא סתם אין אף אחד שעושה כך.

זה לא שאתה "מקל" בהלכות מצוות תוכחה כשאתה בוחר לשתוק, אלא אתה מקיים את המצווה בהידור רב, ככתבה וכלשונה: לא מוכיח את מי שממילא לא יקשיב לך.

(זה לא בדיוק אותו דבר, אבל דמיין אדם שמנסה לצום ביום כיפור למרות שיש לו סוכרת והוא בסכנת חיים. האם הוא מהדר כשהוא בוחר לצום ולסכן את חייו, או שדווקא בגלל שהתורה חשובה לו הוא צריך לשבור את הצום כדי לא להיות בסכנת חיים?)

מממזית שמן ודבש

נתת לי עניין למחשבה.

זה שלא עושים כך זה בגלל שכשאתה רואה מישהו בתחנה המרכזית אתה לא תלך לדבר איתו גם אם משעמם לך. זאת כעין מוסכמה חברתית.

דווקא בקיץ האחרון ראיתי אישה שמעירה לצעיר וצעירה על זה שהם נוגעים אחד בשני.

אז תכלס איך אני אדע אם מה שאני רואה זה מקרה של להתערב או שלא להתערב?

ביום כיפורים האדם צריך להקשיב לרופא. 

אז ראית אישה שעשתה מעשה לא נכוןארץ השוקולד
תניח שהם פועלים באופן נכון, אין סיבה שתדון אותם לכף חובה.
הלימוד זכות שלי הואזית שמן ודבש

שהם לא יודעים שזה אסור.

בגדול רצוי לא להוכיח לפי הגמראארץ השוקולד
כלומר, תיאורטית זה דבר רצוי, אבל הגמרא מסייגת ואומרת שעדיף שלא להוכיח גם אם ההימנעות היא לא לשם שמיים וההוכחה היא לשם שמיים.
מסכת ערכין דף טז עמוד א.
זה יעזור אם תרצה לפתוח לעצמך תיק פליליארץ השוקולד
כי פנייה כזו יכולה להוות הטרדה מינית מבחינה חוקית.
מה אתה אומרזית שמן ודבש

וכבר חשבתי אחה"צ שהייתי צריך להעיר ואתה אומר שעוד עלולים להכניס אותי לכלא בגלל זה.

|אני בשוק|

תבדוק את זה אם אתה יכול. אני רוצה לדעת ללכת עם החוק ולא נגדו.

@ארץ השוקולד

לפי החוק זה על הגבולארץ השוקולד
אז יש מצב שכן ויש מצב שלא.
במקרה עשיתי לומדה בנושא היום
חז"ל כבר הורו לא להוכיח כיום בגדולארץ השוקולד
אצטט פה את הגמרא ופירוש רש"יארץ השוקולד
@זית שמן ודבשואה בחבירו דבר מגונה שחייב להוכיחו שנאמר (ויקרא יט, יז) הוכח תוכיח הוכיחו ולא קבל מנין שיחזור ויוכיחנו תלמוד לומר תוכיח מכל מקום יכול אפי' משתנים פניו ת"ל לא תשא עליו חטא תניא א"ר טרפון (תמיהני) אני אם יש בדור הזה שמקבל תוכחה אם אמר לו טול קיסם מבין שיניך אמר לו טול קורה מבין עיניך אמר רבי אלעזר בן עזריה תמיהני אם יש בדור הזה שיודע להוכיח ואמר רבי יוחנן בן נורי מעיד אני עלי שמים וארץ שהרבה פעמים לקה עקיבא על ידי שהייתי קובל עליו לפני רבן (שמעון ברבי) וכל שכן שהוספתי בו אהבה לקיים מה שנאמר (משלי ט, ח) אל תוכח לץ פן ישנאך הוכח לחכם ויאהבך בעא מיניה רבי יהודה בריה דר' שמעון תוכחה לשמה וענוה שלא לשמה הי מינייהו עדיפא אמר ליה ולא מודית דענוה לשמה עדיפא דאמר מר ענוה גדולה מכולם שלא לשמה נמי עדיפא"

(גמרא מסכת ערכין דף טז עמוד א)

רש"י שם:
"קיסם - כלומר עון קטן שבידך זה יכול לומר לו טול אתה עון גדול שבידך הלכך אין יכולין להוכיח שכולן חוטאים:

שיודע להוכיח - דרך כבוד שלא יהו פניו משתנין:

קובל עליו - כשהייתי רואה בו דבר גנאי:

תוכחה לשמה - לשם שמים:

וענוה שלא לשמה - שעושה עצמו עניו שאינו רוצה להוכיחו ואותה ענוה שלא לשם שמים הוא אלא שלא ישנאנו:"

כלומר, ברור שעדיף לחשוש מלהוכיח גם אם אתה לא מוכיח שלא לשם שמיים מאשר להוכיח לשם שמיים!

@זית שמן ודבש מקווה שחז"ל בגמרא ורש"י הם מקורות משכנעים יותר מאשר לרצות לעשות משהו שיעצבן אחרים.
תודה על התגובה המושקעתזית שמן ודבש

אני לא בטוח אם הבנתי.

בכיףארץ השוקולד
ממליץ לחפש שיעור על הדף הזה בגמרא ואז תוכל להבין בצורה טובה
הרב נפתלי וסרמן מסביר טוב את הגמרא עם תרגום והוא מומלץ בחום
תגיד לי בבקשה שאתה מטרילחצילוש
כי אם לא.. אין לי מילים
יש אמת אחתזית שמן ודבש

ואני מנסה להשיג אותה.

אני לא חושב שזאת הטרלה- זה החיים שלנו.

אם כבר המילה הנכונה כאן היא אכפתיות ושיתוף.

אמממ כן נכון יש אמת אחת ואתה יודע אותהחצילוש
עכשיו קח לך רומח וכו'. צריך לבער את הרע מקרבינו!

וברצינות- אתה אמיתי? אין שום מצוות תוכחה בזה. פשוט אין. לבוא לאנשים זרים ולומר דבר כזה, זו לא תוכחה, זו הטרדה. וחוץ מזה. לא בטוח שהסיטואציה הספציפית שתיארת אסורה. מה שכן נראה לי, שאתה יותר מדי מתעסק בזה ומחפש את זה. או סתם מחפש לכתוב כאן בנושא הזה כאמור ..
אני לא יודע הכלזית שמן ודבש

ואפילו את הרוב אני לא יודע.

אבל מה שאני כן יודע בודאות של 100 אחוז- למה שאני אמנע מלספר אותו?

הרב קוק אמר שלא קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדקות. ולא דרך הנשק.

אין תוכחה? למה? מי קבע את זה?

זאת הטרדה (מינית)? זה שאני מעיר לאנשים זאת הטרדה? 

הסיטואציה המדויקת: בעל שם את היד שלו על הכתף של אשתו.

התכוונת בכללי שאני מתעסק בבינו לבינה הרבה בחיים שלי- לא נכון.

בשרשור הזה- כן וגם זאת בגלל כמות התגובות פה. 

אני מתעסק עם זה כי זה דבר שהוא בולט. (מקווה שאני מנתח את עצמי כהוגן).

פה זה פורום פתוח עם אנשים איכותיים שבהחלט כדאי לשמוע את דבריהם המאירים.

ככה. אתה נכנס פה בין איש לאשתוחצילוש
דבר שבבירור לא עניינך!!! אתן לך דוגמא יותר חריפה. לו יצוייר שידעת בוודאות על איזו מישהי שהיא נידה. לו יצוייר שבזמן ידיעתך את זה ראית שהיא ובעלה שיחיה מעט מחפפים בהרחקות והעבירו את התינוק מיד ליד וגם את הפלאפון. אתה חושב שיש כאן מצוות תוכחה? פשוט שלא! יש עניינים אישיים ואינטימיים של אנשים, מן הסתם שהם יודעים את ההלכה, אז אין כאן שום תוכחה. יש כאן ביוש והלבנת פנים. והטרדה. וחיטוט בעניינים שלא שייכים אלי.
אם אני רואה יהודי אוכל חזיר -אסור לי להעיר לו?זית שמן ודבש

איפה עובר הגבול של תוכחה לעומת הזכות לפרטיות?

במקרה שהבאתי כאן- זאת הטרדה?

אם אתה רואה יהודי שלא יודע שאסור לאכול חזירחצילוש
אז תאמר לו, ואולי יש עניין. אם אתה רואה יהודי שיודע שאסור לאכול חזיר ואוכל חזיר כי זה לא מעניין אותו, אין פה תוכחה. יש פה אמירת דברים שאין סופם להישמע..
זאת לא גלישה לחייו הפרטיים???זית שמן ודבש

לא. ולשם כך נדרשים כישורי חייםחצילוש
ובאופן כללי קשה לי לתאר שקיים אכן יהודי *שאתה עשוי לפגוש* שמודע ליהדותו ואוכל חזיר ולא יודע שאסור ליהודים לאכול חזיר
מהגמרא בערכין - נכון לא להעיר לוארץ השוקולד
אפילו האמוראים אמרו על עצמם שהם לא ראויים להעיר לו, אתה במעלה גדולה מהם?
מעולה, אז בין השאר כדי שלא ישיבו לך "טול קורהארץ השוקולדאחרונה
מבין עיניך" נכון לא להוכיח.
כדאי שתשאל רב או תעיין בסוגיה של תוכחהמבקש אמונה

את האמת אני אגיד, לא ראיתי כאן בדיון טיעונים הלכתיים מובהקים

הרוב כאן היו לקט ציטוטים שלא בהכרח נפסק כך או תחושת בטן שזה לא יפה..

תבדוק בעצמך הכי טוב

תחושת בטן?חצילוש
בהיסח הדעת שמת את היד על אשתך באוטובוס נניח, ואז הגיע בחור ובאש קויידש ובמבט יוקד ביקש אותך הצידה והוכיח אותך על כך ששמת יד על אישתך במרחב הציבורי. לא יפה, או תחושת בטן שזה לא יפה?

זה פשוט לא יפה. והלבנת פנים. יש דרך חיובית להורות לכלל. אדרבה אם אתה אדם דתי שחזותו דתית ומן הסתם יש לך איזשהו עניין כלשהו לקיום ההלכה, מה בעצם חובת ההוכחה פה?
זה לא הלבנת פנים אם מעירים בשקט בצדמבקש אמונה

כל דבר אפשר לנפח ולהוסיף מילים מפחידות שירגיש כאילו המוכיח הוא איזה אטום חסר לב.

"מבט יוקד" "אש קויידש" וכו'.. לא רלוונטי 

אני לא בקיא, אבל מצטער, אני לא רואה כאן טיעון הלכתי.

גם הערה בשקט בצד יכולה להיות הלבנת פניםחצילוש
תתפלא.

ולא הכל זה טיעונים הלכתיים. יש גם חוש בסיסי של רגישות והבנת סיטואציות בחיי היום יום. באמת כדאי אולי לשאול רב. ותביאו את תשובתו לפה אם אפשר.. שום רב נורמאלי שאני מכירה לא היה אומר לו להעיר. הזוי לי בכלל כל הדיון הזה. הלכתי/לא הלכתי.
במקרה ש...? איפה לומדים מתי כן ומתי לא?מבקש אמונה

אדרבא תעלי לכאן את המקור שנלמד כולם

מה זה שייך? זו ממש דמגוגיה. סליחה.חצילוש
מה קשור מקורות? חשיבה מונחית מציאות והבנה בסיסית.
מה שייך מקורות בדיון הלכתי... שאלה יפהמבקש אמונה

אז זה מה שאמרתי שזה תחושת בטן שזה לא יפה.  

אז זו הנקודה שזה לא בהכרח דיון הלכתיחצילוש
אלא דיון של רוח ההלכה או של מידות וכישורי חיים. עזבו. נראה לי יש פה קצר רציני.

הנה. אני עכשיו שלחתי שאלה לרב אבינר. כשהוא יענה אעלה אותה פה, אני מקווה שזה אכן יהיה מספיק הלכתי לכל מאן דבעי. עד אז אני ותחושות הבטן שלי נמנע מהדיון ההלכתי. אשאיר את זה לשפיצים מבית המדרש כמו חלק מהלומדעס' הרציניים פה
אז איך קובעים מתי לתקן את השני ומתי לא?מבקש אמונה

יש אנשים שגם על דברים יותר קטנים מרגישים שהדתיים האלה נדחפים..

זה בעצם כל הקושי בתוכחה, שהשני לפעמים כועס (וההלכה גם אומרת "עד שיכה אותו" משהו כזה)

זאת אומרת שלא כל דבר שהשני ירגיש מוטרד הופך את התוכחה ללא ראויה

אני פחות מתעסקת בלתקן את השני האמתחצילוש
אני לא שיפוצניקית. משתדלת לקיים את רצון ה' בשמחה ולהוסיף טוב..

ויש גם דרך להציג את האמת לציבור בדרך חיובית ואמיצה גם בלי לפגוע או להיות חסר טאקט, אבל זה ב"ה יש גדולים ממני שעושים..
סבבה. זה לא הנושא מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ז' בכסלו תשפ"ג 21:30
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ז' בכסלו תשפ"ג 21:27

נכון יש דרך כזאת, וצריך לבדוק מה היא...

לא רוצה לקבוע, אבל כשאת קוראת לזה "שיפוצניקית" זה נשמע שאת מרגישה שבכללי לתקן אחרים זה להיות נדחף.

אני דווקא קראתי שגם שבדורינו לא ראויים להוכיח עדיין יש חובה לתקן אחרים- רק לא בצורת תוכחה. אחרי הכל אנחנו עדיין ערבים לזה לזה

אז בעיני יש דרכים אחרות ל"הוכחה"חצילוש
בעיקר להוות דוגמא ובאופן כללי להביע מה שנכון וראוי ללא מורא. לעיר לבעל ששם יד על אישתו באוטובוס לא נכלל בכך.
יכול להיות שאת צודקת אני לא שוללמבקש אמונה

פספסת שהגמרא אומרת שלכן נכון לא להוכיח???ארץ השוקולד
לא, לא פספסתי...מבקש אמונה

אבל אני יודע שקודם כל, צדיקים הוכיחו גם אחרי שנכתבה הגמרא.

אבל בעיקר קראתי ש"תוכחה" זה להטיח באדם למה עשית כך וכך..

אבל אם באים לאדם ואומרים לו בנעימות שכתוב כך וכך וכדאי להשתדל בזה זה אינו נקרא תוכחה.

יופיארץ השוקולד
איפה החילוק הזה הוצע?
ר' שמשון ברסקי - בביאור על ליקוטי עצותמבקש אמונה

המענה שקיבלתי מהרבחצילוש

בסדרזית שמן ודבש

אז כנראה אני צריך להרבות באור התורה ולא במחאה.

ארץ השוקולד
לא מפתיע
אתה שם לב שהובאו מקורות למה לאארץ השוקולד
אבל אליהם ההתייחסות היא "אני אבדוק" ואין שום מקור בעד להוכיח ובעצם להטריד אחרים?
אבל הובאו מקורות שלא בהכרח נפסקו להלכהמבקש אמונה

אני לא אומר שזה בהכרח לא נכון,

אבל זה שהוא לא הביא מקור למה כן לא מוכיח שהוא טועה.

כי לפי מה שידוע לי מצד שני אנשים כן מחוייבים לנסות לתקן את מי שטועה רק שיהיה בדרך טובה.

אז הכי טוב שיחקור את העניין  וישאל רב גדול

איך היית רוצה שיהיה כתוב בספרי הלכה?ארץ השוקולד
סעיף בשלחן ערוך:
"אל תוכיח אנשים " או אולי הפוך שפשוט לא יהיה סעיף שבו נאמר להוכיח אחרים?
כי לא זכור לי שיש סעיף בשלחן ערוך להוכיח אחרים.

זה אכן לא מוכיח, אבל טרם הובא מקור אחד על ידי זית שמן למה כן להוכיח, הכל זה סברות כרס, כאשר בצד השני יש גם שכל פשוט והתנהלות אנושית סבירה וגם מקורות.

והגמרא טרחה לומר שעדיף להחמיר בענווה שלא לשם שמיים ולא להוכיח מאשר להוכיח לשם שמיים.
הכי ישיר שיש על התעדוף הערכי.
חיפשתי בשבילך, הנה הסעיף בנושא תוכחה בשלחן ערוךארץ השוקולד
"נשים שאוכלות ושותות עד שחשיכה, והן אינן יודעות שמצווה להוסיף מחול על הקודש, גאין ממחין בידן, כדי שלא יבואו לעשות בזדון.

הגה: דוהוא הדין בכל דבר איסור, האמרינן מוטב שיהיו שוגגין ולא יהיו מזידין. ודווקא ושאינו מפורש בתורה, אף על פי שהוא דאורייתא. אבל אם מפורש בתורה, זמוחין בידם (ר"ן פ"ד דביצה והרא"ש בשם העיטור). חואם יודע שאין דבריו נשמעין, לא יאמר ברבים להוכיחן, טרק פעם אחת, אבל לא ירבה בתוכחות, מאחר שיודע שלא ישמעו אליו. אבל ביחיד, יחייב להוכיחו עד שיכנו או יאיקללנו (ר"ן סוף פרק הבא על יבמתו):"
(שלחן ערוך ורמ"א בטור אורח חיים סימן תרח סעיף ב)

האם כתוב בתורה בפירוש שאסור לבני זוג לגעת זה בזה בפרהסיה?
אני לא מכיר דבר כזה בחמישה חומשי תורה.
ממילא, כותב הרמ"א בפירוש שלא להוכיח. (ונראה שהוא מסכים בזה עם השלחן ערוך כי השלחן ערוך מדבר על משהו מדאורייתא ואומר לא להוכיח לגביו.
בשונה מכאן שברור שזה לא דאורייתא)

@מבקש אמונה
@זית שמן ודבש
@חצילוש
@פשוט אני..

אם מעניין אתכם לאיזה צד נטו הפוסקים, מניח שלא תופתעו
יישר כוח, תודה.מבקש אמונה

אבל אם אני רואה מישהו שנניח עובר על משהו דרבנן

והוא נראה לי תלמיד חכם או לכל הפחות אדם שומר מצוות, אין שום סיטואציה להסב את דעתו לנושא?

שואל באמת..

יש סיטואציות כלשהןארץ השוקולד
בתנאי שיש סיכוי שיקשיב ולא מדובר בדבר שרבים נוהגים לעשות למרות שאסור כי אז זה נחשב שברור שלא יקשיבו. (כפי שמביא הביאור הלכה שם בשם מחצית השקל)

אגב, מדברי הרמ"א זה לא מספיק שיהיה דאורייתא, צריך שיהיה כתוב במפורש בפסוקים.
תוספת יום כיפור זה מדאורייתא ועל כך מדובר בסימן (זמן מה, לאו דווקא איקס דקות)
אוקיי. אבל לא בטוח שהוא לא יקשיב לומבקש אמונה

וכמה שידוע לי רוב הציבור היראי שמים לא עושים את זה ברבים

מאוד סביר להניח במקרה המתוארארץ השוקולד
שלא יקשיבו לו.
וכפי שהערתי זה ממש על הגבול של הטרדה מינית כלפי הזוג.
איך זה רלוונטי?ארץ השוקולד
זה לא הלכה שרלוונטית אליך לעת עתה ולכן עדיף שתתמקד בשאלה על ההלכות הנוגעות לך.

כדאי לתהות מדוע קל לך לשאול על זה יותר מאשר לשאול על ההלכה שטענת שאסור לך לראות זוג מחזיק ידיים בציבור.
כמה שזכור לי דווקא ישמבקש אמונה

זכור לי שכתוב על המדבר בבית כנסת או בתפילה שאפילו מביישים אותו.

אולי אתה זוכר טוב יותר.

בכל אופן, יש הנחת יסוד ביהדות שאנחנו ערבים זה לזה וצריכים לנסות לתקן

אז זה לא פשוט לבטל את זה עם כמה ציטוטים.  אחרי שכמובן שלכל דבר יש תנאים

הגמרא הביאה סדר עדיפויות אבל לא אמרה שלנסות לתקן זה בהכרח זה גאווה.. אפשר לתקן עם ענווה.

בגדול אני רק אומר שישאל רב מה אכפת לכם חצי חיוך

אם הצדק איתכם כנראה שזאת התשובה שהוא יקבל והכל יבוא על מקומו בשלום

שם מוחים כי זה מפריע לציבורארץ השוקולד
וכאן זה לא אמור להפריע לאדם סביר.

נכון, זה ענווה לא לתקן, לא מחייב שזה גאווה לתקן ובכל זאת, עדיף להימנע.

אין שום נזק שישאל, אבל הבהרנו פה מה רוח חז"ל והפוסקים.
אה אוקיי. [מהנהן בראש מחוסר הבנה בנושא]מבקש אמונה

(סליחה על הצורה)ארץ השוקולד
הגמרא אומרת לא להוכיחארץ השוקולד
אצטט פה את הגמרא ופירוש רש"י - צעירים מעל עשרים

אבל כנראה שזה לא מקור מספיק טוב🙈
אחי ההתעסקות שלך בזה עושה בדיוק ההפךחדשכאן
לך בעיקר

יש לזה מלא גרסאות אבל העיקרון אותו דבר:
שני נזירי זן התכוננו לחצות נהר, והנה לפתע צצה מולם נערה יפה וצעירה. גם הנערה רצתה לחצות אל הגדה שמנגד, אבל הזרם הגועש והרועש הבהיל אותה. אחד הנזירים הציע לשאת את הנערה המבוהלת על גבו ולעזור לה לחצות את הנהר. הנערה הסכימה. כשהגיעו השלושה בשלום אל הגדה שמנגד, הוריד הנזיר את הנערה היפה מעל גבו, הצעירה הודתה לו והלכה לדרכה. אז הסתובב אליו חברו ואמר לו בכעס:"תתבייש לך! אסור לנזירים לגעת בגוף של אישה!". כעבור חמישה ימי הליכה נוספים, כאשר הנזירים הגיעו למקום שממנו כבר היה אפשר לראות את המנזר, הודיע הנזיר הזועם לחברו שהוא מתכוון לדווח לאב המנזר על מה שקרה. "עשית מעשה מביש ואסור!" צעק לעברו שוב. "מה עשיתי? מה מביש? מה אסור?" התפלא הנזיר. "מה? כבר שכחת את מה שעשית? אתה כבר לא זוכר? נשאת על גבך נערה יפה וצעירה!" "אה, כן, נכון" נזכר הנזיר, "אתה צודק. אבל חלפו כבר חמישה ימים מאז שהשארתי אותה על הגדה, ואילו אתה הוא זה שעדיין נושא אותה על גבך!".
במילים אחרות- צריך להיות הורה/מחנך כדי להעביר מוסרזית שמן ודבש

וגם רב, כמובן.

זה לא מה שהוא אמרפשוט אני..
הוא אמר שבלי קשר לשאלה ''האם להגיד או לא להגיד'', אתה פשוט חושב על זה הרבה יותר מדי - ויש בזה הרבה חוסר צניעות.

הרבה יותר צנוע פשוט להזיז את הראש ולהמשיך הלאה בחיים.
זה משל יפה, שכוייחארץ השוקולד
התלבטתי אם להביא אותו, אתה כנראה צודק בהבאה שלו.
במילים אחרות :לא נלחמים ברשעהזית שמן ודבש

אלא מוסיפים אור.

לאחדשכאן
במילים אחרות, התעסקות אובססיבית בצניעות, היא בהכרח התעסקות מיותרת בצניעות, מה שבהכרח לא צנוע.
לסיכום:זית שמן ודבש
עבר עריכה על ידי זית שמן ודבש בתאריך ז' בכסלו תשפ"ג 21:05

יש 2 נושאים שעל הפרק:

1. עצם ההסתכלות במגע של חיבה המבוצע על ידי אחרים. חסר: מקור הלכתי

2. מצות התוכחה. חסר: בירור מעמיק 

סיכום לא מדויק:ארץ השוקולד
2. יש מקורות לא להוכיח, חסר להבין אותם ולראות אם בכלל יש מחלוקת עליהם.

נ.ב. ביחס ל1, להבין את ההבדל בין ראייה להסתכלות ולא מנומס לנעוץ עיניים באחרים בכל מקרה.
אז אתה מסכים איתיזית שמן ודבש

שאסור לנעוץ עיניים בזוג כזה?

אסור לנעוץ עיניים באף אחדארץ השוקולד
זה לא מנומס
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

תגובהשלג דאשתקד
את הלינק למאמר שמתי בהודעה שעליה הגבת. שימי לב שזה מאמר מאוד נישתי שאני לא בטוח שכאישה את מתעניינת או מודעת למהלכים שהוא מציג ועד כמה הם רחוקים מהמציאות. אבל את כמובן מוזמנת לקרוא ולהנות.

תסלחי לי על השיפוטיות, אבל אני טיפה מרגיש שאת מגיע ממקום קצת אמוציונלי. את באה להגן ולהסביר את המגזר שלך יותר משאת באה לדון וגם להקשיב לצד השני. ככה מרגיש לי ואם זה כך אז קצת חבל. דבר ראשון, ככל שתביני יותר את השאלות תוכלי לתת תשובות טובות יותר. דבר שני, בכל דיון אולי באמת את טועה, אז תמיד כדאי לשמוע יותר ולהבין את האחר. ושוב סליחה אם אני שיפוטי.

בלי קשר לשרשור הזה בכלל, גם אני מסכים שלא חייבים להגביר את השנאה, ואדרבה עדיף להוביל סוף סוף לשלום והבנות בין המגזרים (כמובן אם זה הדדי). אני גם לא אוהב את הסגנון של היחס לחרדים וחוק הגיוס וכו', בין אנשים כדאי שיהיה כבוד וחברות וגם יש דרכים חיוביות לביצוע מדיניות (וגם מבחינה רגשית, איכשהו כשמדברים על חרדים אני פתאום מרגיש חלק מהם...).

(כתבתי תגובה ארוכה אבל בטח לא יהיה כוח לקרוא אותה. אז אם מישהו מתעניין אשלח לו באישי )

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫אחרונה

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך