עזרה בייעוץיהב ששון

שלום וברכה

אנחנו נשואים כמה שנים ולצערי הרב אני חווה הרבה נסיונות בכל מה שקשור לשמירת העיניים בסביבתי הקרובה.

אני באמת משתדל אבל מרגיש שצריך שאשתי תהווה אלטרנטיבה לנסיונות שאני חווה.

כמובן שהכל במסגרת ההלכה אבל גם בתוך הבית, אשתי לא יודעת איך להיות מטופחת או "מפתה".

שמעתי בעבר על זוגות שהלכו לייעוץ והאישה הלכה לקבל הדרכה איך להיות מטופחת ומושכת לבעלה, אם מישו מכיר למי אפשר לפנות בנושא כזה אני אשמח לעזרה.

יש לציין שהכל בשיתוף פעולה של אשתי שבאמת לא מבינה בנושא...

עונה לא בתור גבררקלתשוהנ
לדעתי אתה צריך להפריד בין הניסיונות שלך בחוץ לבין אשתך. מבינה שזה קל להגיד, אבל להגיד לאשתך תעשי ככה וככה אחרת קשה לי בחוץ, זה איום מאד לא נעים וגם מאד מאד לא מושך.

אם אתה רוצה את הדברים שכתבת, כלומר רוצה שיהיה סיכוי שאשתך תיפתח יותר, תעיז יותר וכו, המסלול היחיד לדעתי זה להתמקד בה, להגיד לה כמה אתה אוהב אותה ורוצה אותה, שהיא תוכל להעיז.
אם הדרך להגיד לה לבטוח בך יותר, להעיז איתך יותר היא דרך "אחרת אני מסתכל על נשים יפות אחרות" - אתה יכול לשכוח מזה. גם אם היא תסכים לפעולות מסוימות (שקשה לי להאמין) זה עדיין לא יהיה אותנטי ולא ימלא את מה שאתה מכוון אליו כלל

בלי קשר לזה שאם משהו חסר לך במערכת הזוגית שלכם, יש מקום גם להגיד לאשתך - חסר לי כך וכך, ובטח יש מקום שתשתדל, כמו כל דבר. אבל השאלה היא מה נקודת המוצא.
לא מכיר יועץ כזה אבלשניצלים
תובנה שעלתה לי לא מזמן, כגבר נשוי צעיר שעדיין מתמודד עם דברים כאלה-
לעשות סוויצ' בראש ולא להיות תלוי בסיפוק מיני.

לפעמים אנחנו כל כך שבויים במחשבה שרק אם אשתי הייתה עושה x הייתי מסופק ושמח יותר. אבל אני חושב שבדיוק על זה אמרו חז"ל 'משביעו רעב'.
לא אומר ח"ו שזה רע או פסול שתהיה אינטימטת ומיניות בין איש ואשתו, אבל אני חושב שכשמגיעים לתובנה ששמחת החיים והחיוניות לא חייבים להיות תלוים רק בזה, זו עלית קומה רצינית.
בהצלחה אח יקר! מקווה שתזכו לזוגיות עשירה ומצמיחה לשנים רבות.
אתה עם רצון טוב, אבל צריך הרבה דיוקהסטורי
מסכים מאוד לדברים שכתבו @רקלתשוהנ ו @שניצלים ומוסיף:

בעצם אתה מעמיד את אשתך, בתחרות שהיא לעולם לא יכולה לנצח בה. היא יכולה וזה טוב מצד עצמו, להשקיע יותר בזמנים מתאימים, כשיש לה חשק וכח וכד'.

אבל, הרי היא לא תתחיל ללכת כל הזמן בצורה כזאת, גם אתה תרגיש שזה לא מתאים. בנוסף לגיטימי לגמרי שהשעות שאתה פוגש אותה, בחלקן היא יכולה להיות בשיא, אבל בחלקן היא גם עיפה, גם אחרי יום עמוס, גם כשהיא מרגישה פחות טוב וממילא גם נראת ומתנהלת כך. זה חלק משותפות זוגית אמתית, שהיא הרבה יותר מהנאות אלו או אחרות, שגם הן חלק מהמערכת.

ממילא, אין לה סיכוי להתמודד עם אותן שאתה פוגש בחוץ. אגב, סביר שגם הן, מגיעות לעבודה בשיא ובבית, על פי רוב, עם איזה בגד עבודה מרושל, שאריות איפור מהבוקר ושיער שפעם, בבוקר, היה מסודר.

אחרי כל מה שכתבתי, אני כן חושב, שאם תהיה 'שמח בחלקך' בבית, יהיה לך יותר קל להסיט מבט ולהסיח את הדעת ממה שאתה נאלץ לפגוש בחוץ. אבל החלק החשוב של אשתך בזה, הוא חשוב, אבל שולי לעומת העבודה הפנימית שלך ומתוך כך כיוון כל הכוחות הרלונטיים לאשתך. אם תהיה עם שכנוע פנימי עמוק, שהיא היחידה שרלוונטית לך ותשקיע בזה נכון (כי לפעמים גם כשמנסים להשקיע, עושים זאת בצורה מלחיצה שמשיגה תוצאה הפוכה) - כמים הפונים לפנים, גם תקבל מהקשר שלכם הרבה יותר.

לגבי בקשתך ליועץ, ממליץ לך על הקורס האינטרנטי של יונתן שומר 'יצאת גבר', חפש באינטרנט 'כלים שלובים'. בשיעורים האחרונים, הוא גם נותן הכוונה ספציפית להתנהלות קרובה שלך - כזאת שגם מענגת וממילא מעוררת יותר את אשתך. אבל זה מגיע אחרי כמה פרקים משמעותיים של עבודה על הכוונת הכוחות בזוגיות בכלל. כמובן, יש טעם להכנס לזה, אם אתה מוכן לעבודה נפשית משמעותית.

אם אשתך בעניין, (מרצונה האמיתי ולא כי היא בתחרות...) יש להם גם קורס מקביל לנשים. מטבע הדברים אני פחות יודע מה יש בו בפנים, אבל מבין שזה יכול לאזן את המערכת. (כמדומני שאם נרשמים במקביל, גם המחיר יותר זול).
איזה דיוק יפה. שזו תחרות שנועדה לכשלוןמיקי מאוס
מסכימה מאוד עם כל מה שנכתב.

הנפילות שלך זה עבודה שלך. ולא יעזור כמה יפה ופרובוקטיבית היא תהיה

והטיפוח שלה זה עבודה שלה ובעיני מאוד לא בריא שתכנס לשם מלבד לעודד אותה להחמיא לה ולעזור לה במה שהיא מבקשת (וגם זה לא בהכרח ישנה) זה מחפיץ ומעליב כשבן הזוג מנסה "לעצב" אישה מחדש

והמיניות שלכם היא עבודה של שניכם,ולא בהכרח תלויה בשני האחרים- להשקיע,ללמוד, לפנות זמן וכח, לרענן

לא מכירה את הקורס של יהונתן שומר אבל אם לא יתאים לכם יש עוד קורסים בסגנון כמו גן נעול או התכנים של אפרת צור תמצאו מה מדבר אליכם
מיניות מספקת בנויה מהרבה יותר מאשר אישה מושכת, זה רק אלמנט אחד...

בהצלחה!
היי עונה פה לכולםיהב ששון

היי, קודם כל תודה רבה על הרצון לענות ולעזור.

כנראה לא הובנתי נכון

זה נכון שהיא לא בתחרות ולא אמורה להיות בתחרות עם אף אחת, 

אני לא מצפה שתהיה אלטרנטיבה למישהי אחרת או לדמיונות.

אבל קשה לי מאוד בנושא ואני יודע שיעזור לי השקעה בנראות שלה, שיתפתי אותה בנושא והיא מאוד רוצה להיות שם, היא רוצה לעזור.

אם היא תשקיע יותר בלבוש ובטיפוח זה יעזור לי עם עצמי, זה דבר שבעיניי הוא מבורך.

אני לא רוצה לבוש פרובוקטיבי חלילה או משו שנוגד את ההלכה, אבל גם בתוך ההלכה יש אפשרות להיות יותר מטופחים ויפים, הבקשה שלי כאן היא לא איך לדבר או לשכנע אותה כי את זה כבר עברתי והיא מאוד שם,

הבקשה היא של שנינו - למי אפשר לפנות בנושא שיעזור לה בייעוץ יופי או משו בסגנון.

האמת? נראה לי שאתה לא ממש בכיווןקופצת רגע
אם אשתך אכן שמחה מהבקשה ולגמרי שם, נראה לי שהיא הייתה מחפשת בעצמה מה לעשות, לא?

תקרא שוב את ההודעה הראשונה שלך ותראה מה מבינים ממנה. לא סתם כתבו לך בתגובות לעבוד על עצמך. נראה שאתה מבקש לשלוח את אישתך ל'תיקון' כדי שהחיים שלך יהיו פשוטים יותר.
( זה קצת כמו שאישה תבקש לדעת לאן אפשר לשלוח את בעלה שילמדו אותו בקורס לקפל כביסה ולהבריק פאנלים, כי הבעל של חברה שלה מומחה בניהול הבית והבית שלהם מבריק בהתאם. וגם היא רוצה)

בכל מקרה, לעניין הקונקרטי, אפשר לעשות קורס איפור, זה יכול להיות קורס אישי קצרצר של שעה שעתיים ועד קורס מקצועי, אפשר לפנות לסטייליסטית שעוזרת בהתאמת בגדים מתאימים, החל מייעוץ מרחוק ועד מסעות קניות ארוכים. אפשר ללכת לספרית ולקבל רעיונות איך לטפח את השיער. הכל עניין של כמות המשאבים שרוצים להשקיע בזה, כמה זמן וכסף וכו'.
מחילה, על סמך מה אתה 'יודע'?הסטורי
שוב, אם טוב לה להשקיע בטיפוח זה מצויין מצד עצמו וסביר שלטוח ארוך, זה גם יעזור לחזק את הזוגיות שלכם. סביר שגם אם הזוגיות שלכם תהיה יותר חזקה, אתה תהיה פחות מוטרד ממה שבחוץ. כל זה יוכל לעזור לטווח ארוך. אבל אם כבר אתה הולך לשם, יש אין ספור כיוונים נוספים לחזק את הזוגיות שלכם, רבות מהן הרבה יותר ישירות ומשמעותיות ובעיקר - העבודה היא שלך או משותפת ולא כזאת שאתה 'משליך' על אשתך.

אבל ההנחה שטיפוח שלה, הוא זה שימנע ממך את הנסיונות בחוץ, פשוט לא נכונה. ברור לי שאתה לא חושב במודע, שאתה מצפה ממנה להיות מאופרת כמו פלונית ומסורקת כמו אלמונית ומריחה כמו פלמונית. אבל ברגע שאתה מציב משוואה, שיש בעבודה נשים מטופחות, אם אשתי תהיה מטופחת זה לא יפריע לי - בתת מודע, אתה מציב אותה שם.

ממילא, היא תשקיע, אתה עדיין תהיה מוטרד. היא תחוש שאתה עדיין לא מרוצה ובמקרה הטוב (לא שהוא טוב) היא תפסיק להשקיע ובמקרה הסביר, תתחיל לפתח רגשות אשמה - שהיא לא מספיק יפה בשבילך ולקחת אחריות שהיא לא צריכה ולא מסוגלת לעמוד בה על מצבך הרוחני.

לטווח ארוך הנתיב הזה לא יחזק אותך, אלא רק יחליש אתכם זוגית, ירחיק בינכם ויסיף לשניכם תסכול. כשהזוגיות נחלשת, מלבד שזה חבל מאוד מצד עצמו, גם הקושי עם ההתמודדות בחוץ, הרבה יותר חזק.

אחרי כל המגילה שכתבתי, אשתדל לחזור לנקודה:
לא יעזור לך אם אשתך תעשה צעד ספציפי כזה או אחר. מה שיכול לעזור לך, זה לעבוד על להיות שמח בחלקך. בשלב שני אפשר לעבוד ביחד על הרחבת החלק הזה בשלל תחומים, ביניהם אולי יכול להיות גם טיפוח.
אני חושבתהמקורית
שחשוב שיהיו זמנים בהם האישה נראית במיטבה בשביל בעלה. אבל לא רק כלפי חוץ אלא גם מבפנים, וזה כן צריך להיות ברמה יומיומית. וגם חיצונית מומלץ אלא שפחות ישים.
חן אישה על בעלה זה הרבה מעבר לנראות חיצונית. זה טון דיבור, זה הארת פנים, הכלה, נשיות, זה ווייב כזה של אדם שכיף להיות במחיצתו ותחושת שותפות שאין לה תחליף, יפה ונוצץ ככל שיהיה, ואז הנראות החיצונית תופסת הרבה פחות מקום. ולא, זה לא אומר שאסור שיהיו ימים שפחות, אבל השדר הכללי בין בני זוג צריך להיות כזה לדעתי.
האם יש את זה ביניכם?
האם היחסים ביניכם שגרתיים ומשעממים, או שאתם משקיעים מדי פעם ביציאה? בפלרטוט? בתחזוקת הקשר? (לא חייב לענות כמובן, זה חומר למחשבה בעיקר)
מבין ללבך מאודהמאור הקטן

היום המיניות מוחצנת מכל כיוון, וקשה שדווקא בבית אין אפילו קמצוץ מזה.

בגדול אין לך יותר מדי מה לעשות, בחרת באישתך גם בגלל שאהבת את הצניעות שלה. אי אפשר לצפות שאותה צניעות לא תתבטא גם במיניות שלה.

הדבר היחיד שיכול לעזור זה מחמאות כשהיא כן לובשת משהו שאתה אוהב או מתאפרת, מעבר לזה סתם מתכון למריבות ופגיעות.

בהצלחה!

בעיני זה נשמע מתוק מאוד.די שרוט
היא תמימה וטהורה כזה, זה משהו מאוד נדיר בימינו.

אגיד לך משהו קצת אחר.
אני חושב שכרגע אתה לא צריך ללכת ליעוץ.

אתה גבר. יש לך דימיון. יש לך רצונות. יש לך אישה שאתה אוהב.
אז הכי קל זה לקחת אותה יחד איתך למסע סוגי אינטימי.

תוביל אותה. תלמד אותה. תראה לה. תפרגן לה כשהיא מצליח לקלף עוד שכבה. תשתמש בדימיון שלך ובאהבה שלך אליה כדי להוביל אותה. היא לא יודעת לבד. יש מצב גדול שהיא פשוט מחכה לך שתיקח אותה איתך.

אז תתחיל עם זה. אחר כך תחשוב על יעוץ אם זה יהיה נצרך
היייהב ששון

תודה רבה על המענה!

הבעיה שאני בעצמי לא מבין בדברים האלה, אני לא יודע איזה איפור יפה (לא מבין בכלל בכלל באיפור) או איזה בגדים (צנועים כמובן) ייראו עליה יפה ומושך

ולכן פונה לעזרה למי אפשר לפנות בנושא.

יש הרבה סטייליסטיול דתיות. תפנה לאחת מהן.טוב גדול

זה אמור לעזור. בהבנה של מה יהיה יפה ומה לא..

לפני החתונהLia
היא כן נראתה לך מטופחת ומושכת?
אם כן, מה השתנה?
אם לא, מדוע בחרת בה אם זה כל כך חשוב לך?

יש טיפוח בסיסי, שזה היגיינה, גילוח, איפור עדין וכו', ויש טיפוח שהוא יותר מוחצן כמו צבע בשיער, ציפורניים, בגדים, איפור בולט.. איזה מהם חסר לך?
(אם מה שמפריע לך זה חוסר בטיפוח בסיסי זה באמת בעיה ולא נעים, אבל איך לא ראית את זה לפני החתונה? זה מאוד בולט ומרתיע..)
מתחילים בלמצוא קוסמטיקאית טובהסודית
אשתך יכולה לשאול בת משפחה, חברה, בעבודה. היא מתקשרת ומבקשת טיפול פנים, סידור גבות, הסרת שיער מיותר אם יש, וטיפול גוף. ממליצה על שעווה כי לייזר זו כבר התחייבות, ואם זו מישהי מקצועית זה לא כואב
פעם בחודש
לקנות אצלה קרם פנים וכו', היא כבר תדע להתאים לה. מדובר בהוצאה

שלב שני קניית לבנים חדשים אפשר פשוט להזמין במבצעים של דלתא.

שלב שלישי למצוא ספרית טובה, פעם בחודש חודשיים

מניקור פדיקור פעם ב... גם אם מעדיפה בלי לק, זה תורם

בגדים זה כבר שלב מאד מתקדם, שכולל גם נעלים, כיסוי ראש... אם אתם גרים בעיר זה פשוט, אם לא - תיסעו לעיר.
בגדים זה פשוט?!פשוט אני..
אשתי תמיד עבדה עלי?
כתבתי בעיר. כן בעיר זה פשוטסודית
באותה חנות ימכרו לה גם אביזרים תואמים
וממש לא צריך סטייליסטית
הולכים עם בן הזוג אין מי שמבין בזה יותר ממנו🙂
אבלפשוט אני..
צריך שזה יהיה צנוע,
ויפה,
ומחיר לא משוגע.

יש המון בגדים שעונים לשתי דרישות מתוך השלוש, קשה למצוא בגד שעונה לכל השלוש... ועוד יותר קשה למצוא חנות שיש בה מגוון כזה.
מסכימה.המקורית
לא מספיקה חנות אחת במקרה הזה.
זה הרבה פעמים יוצא לא משתלם.
אפשר לנסות לקנות כל פעם פריט שניים עד שמגיעים לשינוי מלתחה לגמרי.
אפשר לנסות הזמנות מאתרים כמו שיין או בתקופות של סיילים. לא חייב הכל כאן ועכשיו
מאד לא ממליצה על אתריםסודית
קשה לדעת מה יגיע.
עדיף מעט בגדים ואיכותיים, מהרבה שהם פשרה, ולא מחמיאים.
חוץ מזה אין על תוצרת הארץ.
וכן, קונים בסייל.
טוב אז אני חולקתהמקורית
ויש לי ניסיון רב שנים עם זה.
לא רואה ערך בלשלם על בגדים יקר. בטח לא בשביל תוצרת הארץ. עושקים במחירים.
יש פריטים נצחיים שמומלץ לקנות איכותיים, זה כן. אבל בגדים לא מחזיקים לנצח. וגם בגדים כאלה זולים החזיקו לי כמה שנים טובות.
כן כי עם הניסיון שלך למדת ושילמת מחיר על טעויות בהסודית
פה יש מישהי שמתחילה מאפס, ואני רוצה מוכרת מקצועית שתעזור לה.
מי אמר שמוכרת מקצועית תעזור לההמקורית
לשם שמיים ולא לשם המכירה
בגדים שמחמיאים לאישה הם בגדים שמותאמים למבנה גוף. לא חייב חנות אחת ולא חיב מוכרת אחת. לשם כך מספיקה שיחה עם סטייליסטית ואם היא הבינה את העיקרון - היא יכולה לחפש איפה שבא לה באיזה מחיר שבא לה
אין מה לשלם על טעויות גםהמקורית
מחזירים וזהו.
מניסיון זה לא נכון. גם אני קניתי שנים באתריםסודית
מגיע משהו שהוא פחות או יותר והוא נכנס לארון כי זה זול.
לעומת זאת בגדים במחירים של הארץ חושבים 3 פעמים לפני שמגיע לארון. בארון צריכים להיות בגדים טובים מחמיאים ולא ערימות של בינוניות
אז נסכים שלא להסכיםהמקורית
אין שום סיבה בעיניי לממן את עושק המחירים בארץ וגם לא להתחתן עם בגדים. בלאי יש גם בבגדי מותגים.

אבל טוב שיש גם אנשים שחושבים כמוך, כדי להניע את הכלכלה
אני עם הסינים סיימתי. אידאולוגיתסודית
אבל ברגע שמוצאים את החנות זה ממש פשוטסודית
חוזרים אליה...
אחרון חביבסודית
אם הקושי שלך בשמירת עיניים זה אצל חילוניות - אז תדע שהן עוסקות בטיפוח עצמי ממש כמקצוע נוסף, מגיל צעיר, מבזבזות על זה הרבה אנרגיה, זמן וכסף, וזה די מנוגד לערכים שלנו...
טיפוח עצמי לא מנוגד לערכים דתייםהמקורית
במחילה..
התיוונות מנוגדת לערכים שלנו. הפיכה של טיפוח לעיקר.
אם אישה מתלבשת יפה בבגדים שמחמיאים לה בצניעות ומטפחת את עצמה וזה מוסיף לבטחון העצמי שלה ולקשר שלה עם בעלה - אני לא רואה בזה בעיה וזה לא נוגד יהדות.
הסרת שיער למשל - במה מנוגד?
איפור עדין?
מטפחת יפה?
בגדים. יפים ומכובדים? נעליים תואמות?
קצת סטייל לא פוגע ביהדות. לעומת זאת, אישה שמזניחה את עצמה בשם היהדות - פוגעת בבית שלה
לא הבנת... כמות הזמן האנרגיה הכסףסודית
שהן משקיעות בזה היא לא הגיונית בעליל... זה הופך להיות מטרת על... פעם הלכתי עם חברה לעבודה ליום עיון ובסופו היא אומרת לי תשמעי יש כאן סייל של חזיות בואי ניכנס.. אז נכון למדתי ממנה אבל בואי, הן מתעסקות בזה יומם וליל
מסכימה עם זההמקורית
ועם זאת, אני חושבת שאם מוצאים איזון נכון בין טיפוח בריא לבין התעסקות חסרת הגיון זה עושה רק טוב.
אני מאוד בעד טיפוח. זה דבר שמשקיעים בו כסף, נכון, אבל אפילו בגמרא כתוב שגם אישה שככ מבוגרת 'על פתח קברה' ככתוב נותנים לה תמרוקיה. משמע זה חשוב.
במגזר הדתי משום מה יוציא לי להתקל בסלידה מהעניין, ספק מחוסר ידע ספק מספגנות, וזה חשוב בעיניי ולא רק בעיניי כמובן. במיוחד בדור שלנו.
לדעתי מחוסר ידעסודית
במגזר הדתי מתלבשים הכי מכוער, במחילה. החילוניות והחרדיות יותר מוצלח. עניין של חינוך, מודעות, מה שהבת רואה אצל האמא
וקורס איפור, רק שתדע שזה לוקח מלא זמןסודית
וסיכוי טוב שלא יהיה לה זמן לזה ביומיום. זאת גם חתיכת הוצאה, לא לקנות בזול כי יעשה לה פצעונים. אפשר ללכת לרשת אפריל - שהיא סופר יקרה ואיכותית - ולקנות רק סט אחד שהמוכרת בחנות תתאים ותאפר אותה, היא תלמד אותה איך לשים וחסכתם את הקורס.

קוסמטיקאית טובה זה 90% מהטיפוח ספרית זה ה10% שמשלימים ל100% כל השאר זה בונוס
דווקא בעינייהמקורית
לייזר זה פתרוו מעולה.
לא חייב להתחייב. יש פרטיות שגובות פר טיפול ולא מחיר לחבילה וזה הרבה יותר טוב. וגם נשאר להמון זמן, לעומת שעווה שצריך לתחזק בתדירות גבוהה יותר.

חוצמזה מסכימה עם השאר. אבל מסייגת שכל ההמלצות הללו נחמדות רק צריך שאשתו תתחבר ולא תרגיש כאילו צריך לתקן אותה
כן אבל אני רוצה שהיא תצא מהקוסמטיקאיתסודית
מושלמת על הפעם הראשונה. אם ימצא חן בעיניה - היא תחליט כבר איך.
מה מושלמת מהפעם הראשונה?המקורית
את רצינית?
לייזר מסיר שיער מהשורש לזמן רב. מגיעים לטיםול ללא שיער. 2-3 טיםולים ראשונים זה כמו שעווה מבחינת תדירות ולאחר מכן פעם בכמה חודשים וזהו. שקט לכמה שנים.
זה לגמרי מושלם. יותר מזה אפילו, בעיניי
לא תמיד לא אצל כולןסודית
לעומת זאת שעווה חד משמעית כן
ואמרתי רק בפעם הראשונה.
את מבינה איך עובד העיקרון של לייזרהמקורית
שאת ממליצה על שעווה?
לא נראה לי.
ללייזר נכנסים ויוצאים בלי שיער. אז מהפעם הראשונה זה'מושלם' כי יש לזה אפקט מתמשך לטווח רחוק
אני מבינהסודית
ואת כותבת מהניסיון שלך
ואני אומרת לך - שאצלנו בעבודה מדברים על זה פתוח - לא אצל כולן זה עובד ככה, ואם היא מפחדת מכאב אז לייזר.
ממש לא עקרוני, שתבחר מה שנראה לה. רק אם זה לא יצא מושלם לדעת שהיא לא היחידה בעולם
אז גם אני מדברת על זההמקורית
עם חברות וכו
וחייבת להגיד לך שהידע שלך לדעתי לא מעודכן
יש היום מכשירים של לייזר קר חדשניים שלא כואבים בכלל ומותאמים לטווח רחב של נשים וגווני עור וסוגי שיערה. שעווה הרבה יותר כואבת מזה, בחוויה שלי ושל עוד רבות. לייזר גם אם יש קצת אי נוחות זה כמה דקות כל פעם לגג עשרה טיפולים בטווח של שנה שהתוצאות שלהם נשמרות להמון שנים, ושעווה זה כאב נוראי פעם בחודש באופן קבוע.
בחישוב שלי, לייזר לוקח
זה תלוי בידיים של הקוסמטיקאית, אם היא מעולהסודית
לא כואב.
אם היא לא מעולה - שתלך על לייזר.

עייפתי מהחפירה, שתלך על לייזר
לא. זה לא עניין של מרוצה או לאהמקורית
ואני לא צריכה שתרצי אותי.
את חושבת מה שאת חושבת ואני אמרתי את דעתי.
זה פשוט עניין של תועלת מול מחיר וחוויתי את דעתי בתור אחת שניסתה את שתי האופציות.
מסכימהLiaאחרונה

לייזר זה איכות חיים. אני אישית עשיתי בגיל 18 ועד היום אני לא צריכה להתעסק יותר עם גילוח. השיער היחיד שאני מתעסקת איתו זה טיפה בגבות ושיער ראש. 

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

זה הזמן להתחיל לאהוב 😉נהג ותיק

סתםםםםם

אם זה לא זה זה לא זה.

תזמיני אותה להופעה ששניכם אוהבים.

ווין ווין

שלא יעשו עלייך קופה כמו אז כשנרדמת

לפחות ישנת טוב? היתה לך מוזיקת ערש....

אולי יעניין אותך