סיפור הלידה שלימצטרפת למועדון
יאללה בא לי לשתף אתכן בסיפור לידה!
נתחיל מהנקודת זמן שבה יצאתי לחופשת מחלה מהעבודה שבוע לפני התאריך.
מתכננת לנצל את הזמן הזה לסדר בבית ובבגדים של הילדה, לקניות של בגדי חורף והשלמות לניו בורן, אפיה וכו.
בשבת שלפני היום הראשון לחופש אני מעקמת את הקרסול השמאלי בנסיבות מלחיצות.. כמעט נפלתי על אחיין בן עשרה חודשים תודות לחוסר שיווי משקל הכללי בו אני שרויה ועצרתי את עתמי מליפול.
שבת שלמה אני מדדה על הרגל וקצת חוששת שלא יעבור לי עד הלידה. לשמחתי עד יום ראשון בבוקר אין זכר לכאב אבל כאבים בהריון כידוע לא עוברים אלא רק מתחלפים...
מסתבר שהפעלתי לחץ יותר מדי גדול על רגל ימין ובתוספת העוברית החמודה שגם ככה ישבה לי על איזה עצב בצד ימין החמיר לי הכאב שהיה לי בירך מרמה של כמה פעמים ביום בעצמה סבירה לרמה של כמעט כל כמה פסיעות כאב חד ותחושה שהרגל נתלשת ברמת איבוד נשימה ובכי.
ככה אני מתנהלת בבית. שוקלת ללכת למיון כי חושבת שאולי זה צירים, מבינה שזה לא ושאין להם באמת מה לעשות איתי ומחליטה להשאר בבית. עובר עוד יום. רואה שלא יכולה לשאת את הכאב וכל התכניות יורדות לטמיון ומתחילה לברר על טיפול..הגעתי למאזנת אגן שאומרת שיש לה איך לעזור. ביום הבחירות נוסעת מרחק של חצי שעה ומקבלת טיפול מפנק ולא זול של שעה וחצי. יוצאת מהטיפול עם תחושה משוחררת אבל הכאב לא עובר.. המטפלת אומרת שיכול לקחת כמה ימים ואני רק חושבת שבטח אלד עד אז. תכלס תוך יומיים חל שיפור ניכר ואני כבר רוצה ללדת. מגיע התאריך בשבת שאחרי ועדין אין כלום.
ביום ראשון מתחילה מעקב הריון עודף בקופה. יאמר לשבחו של הרופא הקשוח שלי שהסכים לקבל אותי עד שבוע 41 למעקב אצלו ולחסוך לי נסיעות וככה אני מבלה אצלו 3 פעמים בשבוע לבדיקת אולטרא סאונד ואז הולכת לחדר אחיות למוניטור. כל פעם שנבדקת כל הנתונים נראים טוב. אין שום סיבה ללחץ והוא לא מדבר על זירוז. כמה שבועות לפני כן היתה הערכת משקל גבוהה ואז היא התמתנה ככה שגם מהכיוון הזה הכל בסדר.
מביקורת לביקורת הפתיחה מעט מתקדמת וכך גם המחיקה. ביום ראשון של תחילת שבוע 41 אני מגיעה אליו והוא מציע סטריפינג כי יש פתיחה 2 ומחיקה 70 אחוז. אני לא מעונינת.. חוזרת הביתה ובמשך היום מתחילים להופיע צירים. אני מנסה לתזמן אבל אין אחידות באורך ובתדירות רק העובדה שזה ממשיך בלי לעצור מלמדת אותי שאנחנו מתקדמים..
בשעה 11 בלילה אני מחליטה ליצור קשר עם אמא שלי למרות שהצירים ממש מתונים. אמא שלי מציעה לצאת לבית רפואה ואני לא מתווכחת למרות שבלב מרגישה שאני עוד רחוקה מאד מלידה פעילה. משאירים את הגדולה אצל ההורים ואבא שלי לוקח אותי את בעלי ואמא שלי ברכב לבית רפואה. בנסיעה הצירים ממש מתמתנים ואני מתחילה להתפדח שסתם נוסעים. מגיעים לקבלה, האחות אומרת לי את לא נראית בלידה אבל בכל זאת ממליצה לך להתאשפז ולקבל זירוז כי את כבר בשבוע 41+2.. אני מבינה שאני מסתבכת ומאד לא רוצה זירוז. היתה לי לידה ראשונה מהירה יחסית שהתפתחה טבעי ולא מעונינת לחוות הפעם משהו אחר.. מצד שני לחזור הביתה גם לא בא לי בכלל.. כבר לא יכולה לשאת את זה שאני בהריון בבית. אני מציעה לאחות לעשות לי סטריפינג ולשחרר אותי הביתה. היא מסרבת כי בלידה שניה אפשר ללדת בבית לטענתה אחרי סטריפינג. אני מסכימה שתעשה פתיחה ואם תהיה פתיחה משמעותית אני מוכנה לעשות סטריפינג ולהשאר. היא בודקת אותי ואומרת פתיחה 3 את מסכימה לי לעשות סטריפינג? אני נושמת עמוק ומאשרת.. כואב מאד אבל קצר ואז היא מוציאה כפפה מלאת דם ומראה לי. אני מחליטה לתת לצירים להתפתח לפני שנכנסת לחדר לידה ויושבת בינתיים בחוץ עם הפלאפון ומכשיר טנס. באמת הסטריפינג הגביר את הצירים ואחרי שעה של צירים כואבים אני הולכת לבדיקה נוספת שמראה שאני באותה פתיחה. הרופאה שבדקה ממליצה להכנס לחדר לידה ולעשות חוקן. היא טוענת שזה מה שתוקע אותי.. אני נכנסת באופטימיות מרובה. השעה 4 לפנות בוקר. המילדת שמקבלת אותי עושה לי חוקן ומציעה לי להתקלח. כאן הרגע שמתחיל להזכיר לי את הלידה הקודמת ואני בנאיביות בטוחה שאני הולכת לחזור על הסרט של לידה קודמת. שעה וחצי במקלחת ויוצאת עם פתיחה מלאה ללידה.. (ההבדל היה שבלידה קודמת ירדו לי המים בבית וכאן עוד לא ירדו).
במציאות אני נכנסת ומתרוקנת. מתחילה להתקלח ומחכה לצירים החזקים שיבואו. פעם שעברה בכל ציר עשיתי תרגיל של אמית לידה וזה ממש קידם אותי. פה אני עושה את התרגילים ובכל זאת הצירים לא מתגברים. אחרי קרוב לשעה במקלחת אני מבינה שאין טעם להשאר ויוצאת.. יושבת קצת על כדור פיזיו ואז המילדת מבקשת לעשות מוניטור. אני מחברת חזרה את הטנס ומתמודדת יפה עם הצירים בעזרתו. המוניטור בסדר אבל מראה על צירים נמוכים. למפרע התברר לי שאין כל כך משמעות לגובה הצירים מבחינת הרופאים אבל אני חושבת שזה מראה שאני עוד רחוקה מאד ומתבאסת. שוב בודקים פתיחה ושוב אותו דבר. המילדת מעלה השערה שכנראה הגוף שלי זקוק לפקיעת מים כדי לקדם לידה. היא אומרת שתהיה החלפת משמרות ואז יבואו רופאים ויתנו חוות דעת. בהחלפת משמרות אני מגלה שיש לי מיילד!! אחד מתוך חמש בארץ. בהתחלה מתבאסת ממש אבל אז מחליטה לשחרר... אין לי אנרגיות להוציא על זה. הוא רואה שאני חיוורת ומציע לי ארטיק. באותו רגע לא בא לי אבל אחר כך זה נהיה בדיחה כי עד סוף הלידה כל פעם שרציתי הוא לא היה בשטח או שאמר שיביא ובסוף שכח ותמיד כשהוא הציע לא היה בא לי. בכל אופן השעה היתה בערך7-8 ושאלו אותי אם ארצה אפידורל לפני הפקיעת מים. לא ידעתי אם כן או לא אז בכל מקרה התחילו לתת לי נוזלים. עובר הזמן והמיילד הנחמד עסוק בחדרים דחופים יותר וגם הרופאים נקראים לאיזה ניתוח חרום ואני בינתיים רק מסתכלת על המוניטור ומתבאסת מהצירים הנמוכים.. אני מרגישה שעוד יכולה לסחוב עם הטנס מבחינת עוצמות הכאב אבל בגלל שזה מחייב שליטה שלי בכפתורים אני כבר שוקלת לקחת אפידורל כי רוצה לנוח. בשעה 9 נכנסות רופאות שאומרות שהפתיחה עדין אותו דבר! הן מציעות פקיעת מים ואני מחליטה לקחת אפידורל קודם..
בערך ב10 אני מקבלת אפידורל. חוויה מוזרה. המיילד יושב מולי וסוג של מבקש שאתמך בו..(זה בדיוק החוויה שלא רציתי לעבור). אחרי האפידורל כל הגוף שלי רדום ברמה שלא דמינתי. אני שוכבת כאבן שאין לה הופכין ומעיין הדמעות שלי נפתח.. מתחילה לבכות בהתחלה בכי של פורקן והקלה ואחכ זה כבר מתחלף בבכי של תסכול... המיילד שם לי ניגונים חסידיים ביוטיוב. אמא שלי ובעלי מנמנמים ואני מתוסכלת. מרגישה מובסת. אחרי שעה נכנסת הרופאה לפקוע את המים ואז אני ממשיכה בבכי שלי. כבר לא מאמינה שזה יקדם משהו.. מסתכלת על המוניטור ומדמינת שאני גומרת בזירוז שלא עובד או בחדר ניתוח. מסתבר שזה דוקא היה החלק הטוב בסיפור כי תכלס כעבור שעתיים מפקיעת המים המיילד בא לבדוק אותי ואומר לי שאני פתיחה 7 ומחיקה מלאה. אני נשנקת מהתרגשות שמשהו אכן זז ומתחילה להתעודד שאוטוטו זה קורה.. עדין מבואסת מאד מהאפידורל שמשתק אותי.
באמת תוך שעה אני מרגישה לחץ חזק ומתחילים להתכונן ללידה. הלחיצות הפעם מאד שונות. אני פחות מרגישה את הקשר בין הלחיצה שלי להתקדמות של הראש בתעלה.. הכל חסר תחושה כזה.
הרגליים שלי מפוסקות ומונחות על הפלסטיקים האלה ואני רק לוחצת. זה לא כל כך כואב פשוט קצת מייאש ואני גונחת בכל לחיצה. באיזה שלב אני מרגישה שהראש חוזר אחורה ואני כמעט באה להציע למיילד לעשות ואקום או חתך רק לגמור עם זה. המיילד דוקא מעודד אותי שאני לוחצת ממש טוב ובאיזה שלב הוא אומר להפסיק ללחוץ ולעשות "פוףףף" אני מרגישה שהראש יוצא ואחריו כל הגוף. העוברית בוכה בכי שממש מזכיר את הגדולה והיא גם עושה עלי קקי בכמות בדיוק כמו שהגדולה עשתה ברגע היוולדה.. שמים אותה עלי ואני מותשת ממש לא כל כך מתרגשת.. שוקלים אותה וכולם בהלם 3.928!! אני ידעתי תכל'ס שהיא ענקית... הרגשתי את זה כל הזמן. היא מלאה בפנים ונפוחה. לחיים ענקיות וכפלי שומן בין האף למצח. כמובן שכזה משקל לא הצלחתי להוציא בלי להקרע כהוגן ואז מגיע החלק של התפרים...
בלידה הקודמת היתי כל כך בהיי מהלידה שלא אכפת היה לי מהתפרים בכלל. הפעם אני מרגישה שזה שובר אותי מאד. מה גם שלא עשו לי הרדמה מקומית כי סמכו על האפידורל וזה גורם לי להרגיש את כל ההתעסקות של התפירה בצורה מעוררת חלחלה.. אין לי כבר יכולת לשאת כאב או התעסקות במקומות רגישים אחרי כל הדברים הפולשניים שעברתי בלידה הזאת ואני בוכה ללא הפוגה. שואלת את התופר אם זה יקח עוד הרבה זמן והוא עונה שבדכ הוא פחות דוגרי אבל זה לגמרי עומד לקחת זמן. לידו עומד עוד משהו שבוהה בי כאילו אני תמונה. הוא אפילו לא ביקש רשות.. התופר מנסה להסיח את דעתי עם שאלות על העבודה אבל לא מצליח להיות יצירתי ולהוביל את השיחה. באיזה שלב הוא שואל אותי אם אני מכירה רב מסויים שגר בעיר שלו ובדיוק הרגל שלי נופלת מהמנח שלה ובגלל שאני לא מצליחה להרים אותה בעצמי אני צורחת בהיסטריה " נפלה לי הרגל".. הוא עוזר לי להרים ואומר לי " מה קרה? הרגל שלך התרגשה מהשם של הרב?"..
אותי זה לא מצחיק ורק מחכה שהוא יסיים. הוא מסייים סוף סוף ומחמיא לעצמו על איזה עבודה מטורפת הוא עשה.. מבקש ממני להזהר על התפרים( גם ביחסים) ואני לא מבינה מה הוא רוצה ממני.
אבל פה לא נגמרה המסכת שלי כי יש דימום מוגבר והוא לוחץ לי על הרחם. נותנים לי ציטוטק דרך הנרתיק ואני נשארת עוד בחדר לידה. עובר זמן ורוצים להעביר אותי למחלקה אבל אז שוב אומרים שיש דימום מוגבר וכל שניה מישהו אחר לוחץ לי על הרחם בלי רחמים. מחליטים לשים שוב קטטר כי טוענים שהשתן זה מה שמונע מהרחם להתכווץ ואחרי 4 שעות מהלידה אני מגיעה סוף סוף למחלקה כמו סמרטוט..
עובר עלי כמה שעות עד שאני מתחזקת ומתחילה לקבל פרופורציות על כל הלידה ולהודות לה' על המתנה היקרה!
בה אני שבועים אחרי ועכשיו מתאוששת לי ונהנית מהאוצר היקר שלי.
תודה למי ששרדה עד כאן..
ואו. אין מילים את גיבורה אמיתית!!!!׳Pandi99
התרגשתי
תודה! עשיתי מה שיכולתי בסיטואציהמצטרפת למועדון
יש גיבורות ממני...
וואואחת כמוני
מטורף
עברת חוויה לא פשוטה
וב"ה שאת אחרי
וששתיכן בסדר

תודה! באמת בה שאני אחרי וכל יום מרגישים יותר טובמצטרפת למועדון
איזה סיפור מטלטל! ממש נשאבתי איתך בתחושות שלךמק"ר
ואזכרה מיילד!! שאפו אחותי שהסכמת ולא בעטת אותו החוצה
אשכרה מיילד!!מצטרפת למועדון
לא היה לי כח לבעוט.. אבל תכל'ס גם לא היה לי נעים ולא רציתי לפגוע בו.
נכון אמרת שהוא אמר שהוא 1 מ5 בארץ?אמא לאוצר❤

באיזה בתי חולים? אשכרה שיקול בעיניי. זה פשוט הזוי. כל כך לא שייך.

ממשאודה לה'
אשמח אם יש מישהי שיכולה לעלות שמות של בתי חולים שיש בהם מיילד🙄

הבעיה היא שהתופעה מעכשיו בטח רק תלך ןתתרחב
ממש. עולם הפוך ראיתי. אוף.אמא לאוצר❤

לדעתי יש בבלינסוןפרח לשימוח🌷
בתל השומר יש מיילדענבלית
לפחות היה לפני 10 שנים כשילדתי את בני.
לא נתתי לו להתקרב אלי
זה בכלל לא חדש. למה שיתרחב? יש בבלינסוןאורוש3
הבנתי שהוא תותח. מכירה מישהי שהלכה אליו במיוחד (קרוב משפחה של בעלה).
גם רופאים נוכחים בלידות. אותי ניתח 3 פעמים רופא גבר. רופאי נשים הרבה פעמים גברים.
לא כל הגברים סוטים. וזו העבודה שלהם.
נכוןאודה לה'
אבל אני לא אוהבת.
פחות נעים לי ונח לי רק ממש שחייב
ופה מרגיש לי שזה יעשה לי ממש רע.
אגב אני הולכת רק לרופאות משתדלת כולל הכל
לפחות בלידות בלי סיבוכיםיעל מהדרום
לק"י

רופאים פחות שותפים למהלך הלידה (יותר בודקים פתיחה וכדומה. לפחות ממה שאני נתקלתי),
ומיילדות מתעסקות הרבה באזור תוך כדי הלידה, לא נשמע לי נעים שגבר יעשה את זה.

וב"ה בשתי הלידות האחרונות שלי פגשתי בחדר לידה רק רופאות (בלידה שלפניהן ב"ה היתה לי רק מיילדת), ובלידה האחרונה לשמחתי גם במחלקה נפלתי רק על נשים.
אני חושבת שזה קצת שונה רופא ולו רק בגלל הכמותהשקט הזה
ז"א- אם היינו מוותרים על כל רופאי הנשים הגברים לא היו לנו ככ הרבה אופציות לאן ללכת
אבל ב"ה מיילדות יש הרבה ובכללי במקצוע הסיעוד אני חושבת שיש רוב נשי (לא בדקתי) אז מה בוער לגבר ללכת להתמחות במיילדות?

מעבר לזה שאני חושבת שהסיטואציה של לידה היא הרבה יותר חשופה מאשר ביקור סטנדרטי אצל רופא או אפילו טיפול רפואי כזה או אחר.
אם אני לא טועהלא מחוברת
בלניאדו יש.
אבל האמת? להגיד מראש לבעל שאין סיכוי ולבקש להחליף.. זה באמת לא בעיה וזה אפשרי.
רואה שהצלחתי להלחיץ עם המיילד 😑מצטרפת למועדון
אני לא יודעת לגבי בתי החולים האחרים. מי שרוצה אני יכולה לכתוב לה בפרטי איפה ילדתי
ואת חמודה...ממש לא היה אכפת לי לפגוע בואמא לאוצר❤

סליחה. שיעוף לי מהפרצוף. מה זה השטות הזאת??? מאיפה זה בא לו להיות מיילד? זה ככ נשי....
בעיה שלו שהחליט ללמוד כזה מקצוע. ממש הייתי מעיפה אותו בלי לחשוב פעמיים....
בי זה פוגע שגבר יילד אותי.

לגמרי מסכימהיעל...
בקושי לרופאים נותנת להיכנס, רק אם חייבים.
וואו קשוח. התאוששות מהירה ונחת! המון מזל טובאורוש3
וואווו איזה סיפור! ריגשת אותיציפיפיצי

במיוחד בחלקים של הייאוש, ממש התחברתי לזה כי מכירה את התחושה

וגם לי היה פעם מיילד חח מעניין אם ילדנו באותו בית חולים

מעניין תכתבי לי בפרטי איפה ילדתמצטרפת למועדון
וואוו איזה סיפורחיוך גדול

אותי תפס המשפט על המישהו שבהה בך שם אפילו בלי לומר תפקיד ושם

זה מקומם!

העיקר שאת בריאה ותינוקת בריאה, לא מובן מאליו בכלל להוציא כזה גודל ולהשאר שלמה

נכון באמת חוצפה שלא שאלו אותימצטרפת למועדון
לפעמים צוות רפואי רואה בך רק אובייקט
ככ מסכימה!חיוך גדול

אותי תפס הקטע שנפלה לך הרגלbula
תודה בזכותך צחקתי היום..🤭
שמחה שהצלחתי להצחיק😅מצטרפת למועדון
וואו כל הכבוד לך, גיבורה ממש*סמיילית*
מכירה ממש את החלק של הייאוש שהלידה לא מתקדמת כמו שציפינו. ויפה שבאת עם ראש פתוח גם לכל מיני אפשרויות.
ומיילד... וואו, לא ידעתי שיש דבר כזה. אבל תכלס נראה לי שהייתי פועלת כמוך ומשאירה אותו גם.
תודה!מצטרפת למועדון
דוקא לא מרגישה שהיתי עם ראש פתוח. דמינתי לידה ממש ספציפית😑
וואי. איזו גיבורה!מאוהבת בילדי

קראתי בנשימה אצורה...

שתגדלו אותה בנחת ובאהבה... חיוך

תודה ממוש!מצטרפת למועדון
וואו אהובה איזה קשה!😘אמא לאוצר❤
ובטח מתסכל בטירוף לידה שניה קשה יותר בפער מהראשונה!!
חיבוק גדול לך!!
את גיבורה ולביאה!💟
תהני מהמתוקה הקטנה ומהמתוקה הגדולה😍
כיף לי שקראת..מצטרפת למועדון
באמת קשה הפער הזה כשכולם אומרים לך שלידה שניה אמורה להיות הרבה יותר קלה..
ממש ממש!אמא לאוצר❤
אצלי באמת היה הרבה יותר טוב הפעם אז לא יכולה לגמרי להבין.
אבל מתארת לעצמי שזה ממש קשה ומתסכל😔
תתני לעצמך להרגיש הכל.. נכון שהעיקר שאתן בריאות ושלמות אבל ממש מותר לך להתאבל על הציפיה שהתנפצה, על החלום שלא התממש.....❤❤❤
האמת שאני מרגישה שנתתי לעצמי את המקוםמצטרפת למועדון
ודוקא כי נתתי עכשיו זה די מאחורי(ככה מקוה) ובאמת באמת שמחה על המתנה שקבלתי..
יופי..אלופה❤ חיבוק גדול גדול💞אמא לאוצר❤
ואין כמו 2 בנות ראשונות😍
מחכה כבר לראות את זהמצטרפת למועדון
כרגע אני לא ממש בבית עם שתיהן..
זה מתוק ברמותאמא לאוצר❤
את תהני מהן🥰
תזכירי לי בת כמה ה'גדולה'?
2.5 ממש בחורהמצטרפת למועדון
וואו ממש!אמא לאוצר❤
פתאום היא נראית ענקית🤭יעל מהדרום
לק"י

שלי בת כמעט שנתיים וחצי ופתאום היא לא התינוקת, למרות שהיא עדיין נראית לי קטנה לפעמים, אולי כי היא לא גדולה בגודל, עם שיער קצרצר ומדברת הרבה אבל לא תמיד ברור (בהשוואה לאחותה)
אמאלה איזה סיפורbula
הסיפור לידה הכי מעניין שקראתי בחיים וקרטתי מלא
את פשוט גיבורה שאין לתאר!!!!!!!!!!!!!!!!
וואו איך החמאת לי עכשיומצטרפת למועדון
תודה חמודה😚
מזל טוב איזה יופיEliana a
באסה שיש מיילד . לא ידעתי שיש כאלה
וואי אמאלה איזה חוויהבהשתדלותי
נשמע קשוח!

הצחקת אותי ממש שחשבת להציע שיעשו לך וואקום 🙈
רק שיצא כבר... הרגשה מוכרת.

וגם הזדהתי מאוד עם הקושי בסוף של שלב התפירות.. והלחיצות על הבטן..
כאילו, ילדתי הרגע עזבו אותי! מעכשיו מגיע לי רק קוקטלים על חוף הים.
אבל לא, יש עוד כמה מסכות שצריך לעבור..

וגם ההוא שבהה בך. איזה מעצבן...
(גם לי בלידה היתה מישהי שפשוט עמדה שם כל השעה האחרונה ולא טרחו להסביר מה תפקידה. לפחות היא היתה בת וחייכה אלי בנחמדות מידי פעם)

בקיצור, מקווה שתתאוששי ותתחזקי
ותהני מהקטנה
ומהרבה שינה טובה
אמן!
ואו ואו אחותי קשוח. איזה גיבורה את♥️♥️♥️פרח לשימוח🌷
ואהבתי את המסקנה בסוף
אשרייך
את גיבורה!! ומהממת! מזל טוב!מקסיקנית

ותאמיני לי זאת חוויה טובה מאד!

וואי איזה סיפורררר!! מטורף!!חצילוש
והרופא שתפר אותך.. איזה קרצייה!! והמתמחה שהיה שם בלי רשות. אוף. זה מצב כ"כ רגיש וחסר אונים.. שליחים טובים ונעימים זה כ"כ חשוב! העיקר שאת והתינוקת בטוב ובמנוחה עכשיו❤❤❤
הם בד"כ לא שואליםרחל משה
מכירה יולדת שהעובר היה במצב עכוז נדיר, ברגע שהיא קלטה שהצוות שולח כל כמה דקות סטז'ר אחר להכניס את היד ולבדוק איך זה להרגיש "מצב עכוז נדיר" היא פשוט אמרה להם stop ונגמרה ההצגה.
האמת שאותי שאלו אם זה בסדר שמתמחה תהיה כשתופריםחצילוש
אותי נראה לי. וגם תפרה אותי רופאה אז גם הרגשתי נוח יותר והסכמתי נראה לי
זה ממש אסור.לפניו ברננה!
זה חוצפה.
הם מחוייבים לשאול.
אותי שאלו פעם ואמרתי לא 😬
רק כדי לאזןהמקורית
פעמיים תפר אותי רופא, אותו רופא, והוא היה ממש בסדר. והוא עשה עבודה מעולה.
הייתי מעדיפה רופאה, אבל אם הוא טוב במה שהוא עושה וזה חשוב שייעשה כראוי, אז זה לא ככ נורא בעיניי
והוא היה גם ממש אמפטי
אהה ברור, זה לא הבעיה של רופא בדווקאחצילוש
רוב הצוות בלידה שלי היו רופאים גברים והם היו בסדר גמור. העניין שלא ביקשו רשות להכניס מישהו לצפות והעקיצה שהוא אמר לה.. אותו דבר אם זו הייתה אישה שנוהגת כך ולא מבקשת רשות
מסכימההמקורית
וואו וואו וואו, נשמה,פולניה12
איזה סיפור!
דבר ראשון אני חייבת לציין שהזוי בעיני שבכלל נותנים לגברים ללמוד מיילדות!!! מה זה?????
קצת מעורר בי חלחלה...
ודוגרי, אני הייתי בועטת אותו...

דבר שני, יש משהו מרגיע בלדעת לאן פנינו מועדות. אבל זה כל כך קשה שזה מתנפץ בפרצוף והתכניות משתנות!!!
יאוו. ובטח ממש מאכזב אחרי הלידה הראשונה.

אבל הכי חשוב זה אמא ותינוקת בריאות, והיא גם מזה מתוקה😍

מה זה משנה מיילד או מיילדתאבי גיל
האמת... לא נראה לי שונה מרופא
יש גם רופאים בחדר לידה . ....
העיקר שיהיו אנושיים זה ממש ממש חשוב
אנושיים קשובים ומקצועיים
זה כן משנה בעינימצטרפת למועדון
כי למיילדת מעבר לקטע המקצועי יש את הקונוטציה הנשית והרחומה. היא צריכה להיות שם כמקור תמיכה, לתת יד כשצריך, לעודד, לתמוך ואת הדברים האלה פחות היתי רוצה לקבל מגבר..
מסכימה. מאד משנה. גם לי זה הזויאמא לאוצר❤

והייתי ממש בועטת אותו החוצה....

אוף יקרה. כבר כתבת את זה. ולא נראה לי שזהאורוש3
עושה טוב לפותחת. לא רק את כמובן. אבל לדעתי תפסיקו.
אורוש איזה רגישה את!מצטרפת למועדון
לא מפריע לי שהן כותבות את זה. לא עשיתי משהו רע בכך שהיה לי מיילד.. מבינה כאלה שזה מפריע להן יותר וגם לי זה אכן הפריע אבל לא ברמה של לפגוע בו או לבקש להחליף..
וזה לא סותר את זה שיש הרבה רופאי נשים ושזה נשמע לי יותר לגיטימי. כבר הסברתי את ההבדל באחת ההודעות.
🤗אורוש3אחרונה
חחחח..... מה תגידו עלי, שמכל הרופאים הפרטיים שישמקסיקנית

פה בחרתי דווקא בגבר?

אני צריכה את הבטחון הזה שרק גבר נותן שהכל בסדר.....

(הרופא שאליו אני הולכת במהלך כל ההריון זה אותו שמיילד אותך)

רק מבהירה שהולכים לפרטיים כי השירותי בריאות של המדינה לא טובים ולא מומלצים בכלל, חחחח אני לא מליונרית..............

יש אצליכם רופא בכל לידה? אין אחות מיילדת?יעל מהדרום
אין מיילדת, רק אחיות סתם והעוזר של הרופאמקסיקנית

אבל אפשר לבחור ברופאה

אם אני זוכרת נכון יש: הרופא שמיילד, העוזר, המרדים, רופא ילדים, 2 אחיות

כל זה בלידה??יעל מהדרום
לק"י

אני ממש זוכרת לטובה את זה שבלידה השניה היתה לי מיילדת אחת וזהו.
אפילו לא היה ביקור רופאים.
כן, ככה זה פה. בכל אופן אצלי זו רופאה מרדימהמקסיקנית

ועוזרת של הרופא

גברים יש רק את הרופא שמיילד אותי ורופא ילדים שנמצא רחוק מאד בפינה ובכלל לא מסתכל

לי ממש לא מפריעה כי זה מה שהולך פה. אני רגילה לזה

ולא יודעת אם זה משנה אבל הם גויים (לי זה מרגיש פחות נח עם יהודים אבל אצלנו כולם מכירים את כולם בתוך הקהילה היהודית)

אם מכירים זה באמת נשמע מביך🤭יעל מהדרום
לק"י

לי נוח שיש שקט ורוגע בזמן הלידה, בלי הרבה אנשים.
חברה שלי ילדה באמבולנס של הצלה, הפרמדיק היהודימקסיקנית

אח''כ הפך לגיס של אחותה....... 

ממש מביך! הוא רואה אותו בארועים וכל פעם הוא אומר שהיא חייבת לו חולצה, כי לא היה עם מה לעטוף את התינוק והוא הוריד את החולצה ועטף אותו איתה.......

נראה לי אני הייתי עוזבת את מקסיקו כדי לא לפגוש אותו יותר....בוכה/צוחק

וכן כיף שיש שקט בלידה.. אולי פעם אלד בארץ? הלוואימקסיקנית

מה מה מה?😳YNZS
זכותךחיוך גדול
אבל זה לא שבלידה או בהריון את זקוקה לכוח פיזי שיש לגברים
אלא למקצוענות שבזה נשים אפילו עולות על גברים
אבל העיקר שטוב לך עם זה
בטח משנהאודה לה'
מיילדת היא תומכת.
לידה זה המצב הכי הכי חשוף שאשה עוברת מכל בחינה.
אני הייתי בשוק שמצאתי את עצמי עם שרוולים ןגרביים וזהו.
לא רוצה שום דבר בחדר לידה בטח לא מיילד.
ואתמול אחרי שקראתי את זה הוצאתי הבטחה מבעלי שדואג לעניין🙃
במצב של לידהחיוך גדול
את מקבלת את המיילד
את לא ממש יכולה לומר אני לא מעונינת בו כי את מתחילה לא טוב עם הצוות
ןלמה שמיילדת אחרת תצטרך להיות בעומס יתר?

בעיני זה לא הוגן שנתנו לו ללמוד את זה בכלל
מזל טוב! כתבת כ"כ יפה!אם מאושרת
מדהים הזרימה שלך למרות שהמציאות הפתיעה...
הרבה נחת!
וואוו. אמאלה, איזה סיפור. קראתי בנשימה עצורהאחתפלוס
ומה הקשר להזהר עם התפרים?
לא אהבתי את היציאה הזאת...
ממש לא. זה גובל בהטרדה לדעתילפניו ברננה!
מה הקשר הטרדה?מחי
זו מחובתו הרפואית והמקצועית לציין שיש הרבה תפרים, אולי מסובכים, והיא תצטרך להיזהר. מה לעשות שזה כולל גם יחסים
אני גם לא רואה בזה הטרדהמצטרפת למועדון
יותר חוסר ודאות לגבי מה אתה רוצה שאני יעשה?? לא יקיים יחסים? עד מתי?
לזה התכוונתיאחתפלוס
אני בכל הלידות יוצאת עם תפרים ואף פעם לא אמרו לי להזהר.
זה אמור להיות תפור מספיק חזק. וואלה, באמת שלא הבנתי
מה פתאוםחיוך גדול
לא אמורים לקיים יחסים כל עוד יש תפרים והם עוד לא נמסו
וכל עוד יש דימום פעיל
ועל זה מדריכים יולדות
אוי נו ברורמצטרפת למועדון
היה נשמע ממנו שהוא התכוון גם הרבה אחרי
אז לא יתכןחיוך גדול
אחרי שהתיקון הושלם והתפרים נמסו אין כל מקום להזהר על הרקמה, הרקמה שלמה
(כמובן בכפוף לתחושה במקום, לפצע שאמור כבר להחלים)
ככה שאין מקום לאמירה הזו
יש איך להגיד ..לפניו ברננה!
אמאלה איזה סיפור!!!!מרגרינה
מרגישה מותשת רק מלקרוא את מה שחווית אז לחשוב שאת לגמרי חווית את זה במציאות!!!!
נשמע קשוח!
ב"ה שאת אחרי בריאה עם תינוקת בריאה!
מקווה שהתאוששות תהיה לך קלה, גם ההתאוששות הנפשית!!!
הרבה נחת 😍
מזל טוב!!!תלבשי חיוך

זה נשמע לי ממש טראומתי...

החלמה מהירה גידול קל 

ואווו איזו לידה!!לפניו ברננה!
את מדהימה!!
נשמע שהיה ממש קשה ואת לביאה
איזה סיפור מרגששש יואאאלא מחוברת
מזל טוב ❤️❤️❤️❤️
וואו איזה סיפור!!מחי
המשך התאוששות קלה...
אלופה שאת מצליחה לראות את הטוב ולהודות עליו!
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך