סיפור הלידה שלימצטרפת למועדון
יאללה בא לי לשתף אתכן בסיפור לידה!
נתחיל מהנקודת זמן שבה יצאתי לחופשת מחלה מהעבודה שבוע לפני התאריך.
מתכננת לנצל את הזמן הזה לסדר בבית ובבגדים של הילדה, לקניות של בגדי חורף והשלמות לניו בורן, אפיה וכו.
בשבת שלפני היום הראשון לחופש אני מעקמת את הקרסול השמאלי בנסיבות מלחיצות.. כמעט נפלתי על אחיין בן עשרה חודשים תודות לחוסר שיווי משקל הכללי בו אני שרויה ועצרתי את עתמי מליפול.
שבת שלמה אני מדדה על הרגל וקצת חוששת שלא יעבור לי עד הלידה. לשמחתי עד יום ראשון בבוקר אין זכר לכאב אבל כאבים בהריון כידוע לא עוברים אלא רק מתחלפים...
מסתבר שהפעלתי לחץ יותר מדי גדול על רגל ימין ובתוספת העוברית החמודה שגם ככה ישבה לי על איזה עצב בצד ימין החמיר לי הכאב שהיה לי בירך מרמה של כמה פעמים ביום בעצמה סבירה לרמה של כמעט כל כמה פסיעות כאב חד ותחושה שהרגל נתלשת ברמת איבוד נשימה ובכי.
ככה אני מתנהלת בבית. שוקלת ללכת למיון כי חושבת שאולי זה צירים, מבינה שזה לא ושאין להם באמת מה לעשות איתי ומחליטה להשאר בבית. עובר עוד יום. רואה שלא יכולה לשאת את הכאב וכל התכניות יורדות לטמיון ומתחילה לברר על טיפול..הגעתי למאזנת אגן שאומרת שיש לה איך לעזור. ביום הבחירות נוסעת מרחק של חצי שעה ומקבלת טיפול מפנק ולא זול של שעה וחצי. יוצאת מהטיפול עם תחושה משוחררת אבל הכאב לא עובר.. המטפלת אומרת שיכול לקחת כמה ימים ואני רק חושבת שבטח אלד עד אז. תכלס תוך יומיים חל שיפור ניכר ואני כבר רוצה ללדת. מגיע התאריך בשבת שאחרי ועדין אין כלום.
ביום ראשון מתחילה מעקב הריון עודף בקופה. יאמר לשבחו של הרופא הקשוח שלי שהסכים לקבל אותי עד שבוע 41 למעקב אצלו ולחסוך לי נסיעות וככה אני מבלה אצלו 3 פעמים בשבוע לבדיקת אולטרא סאונד ואז הולכת לחדר אחיות למוניטור. כל פעם שנבדקת כל הנתונים נראים טוב. אין שום סיבה ללחץ והוא לא מדבר על זירוז. כמה שבועות לפני כן היתה הערכת משקל גבוהה ואז היא התמתנה ככה שגם מהכיוון הזה הכל בסדר.
מביקורת לביקורת הפתיחה מעט מתקדמת וכך גם המחיקה. ביום ראשון של תחילת שבוע 41 אני מגיעה אליו והוא מציע סטריפינג כי יש פתיחה 2 ומחיקה 70 אחוז. אני לא מעונינת.. חוזרת הביתה ובמשך היום מתחילים להופיע צירים. אני מנסה לתזמן אבל אין אחידות באורך ובתדירות רק העובדה שזה ממשיך בלי לעצור מלמדת אותי שאנחנו מתקדמים..
בשעה 11 בלילה אני מחליטה ליצור קשר עם אמא שלי למרות שהצירים ממש מתונים. אמא שלי מציעה לצאת לבית רפואה ואני לא מתווכחת למרות שבלב מרגישה שאני עוד רחוקה מאד מלידה פעילה. משאירים את הגדולה אצל ההורים ואבא שלי לוקח אותי את בעלי ואמא שלי ברכב לבית רפואה. בנסיעה הצירים ממש מתמתנים ואני מתחילה להתפדח שסתם נוסעים. מגיעים לקבלה, האחות אומרת לי את לא נראית בלידה אבל בכל זאת ממליצה לך להתאשפז ולקבל זירוז כי את כבר בשבוע 41+2.. אני מבינה שאני מסתבכת ומאד לא רוצה זירוז. היתה לי לידה ראשונה מהירה יחסית שהתפתחה טבעי ולא מעונינת לחוות הפעם משהו אחר.. מצד שני לחזור הביתה גם לא בא לי בכלל.. כבר לא יכולה לשאת את זה שאני בהריון בבית. אני מציעה לאחות לעשות לי סטריפינג ולשחרר אותי הביתה. היא מסרבת כי בלידה שניה אפשר ללדת בבית לטענתה אחרי סטריפינג. אני מסכימה שתעשה פתיחה ואם תהיה פתיחה משמעותית אני מוכנה לעשות סטריפינג ולהשאר. היא בודקת אותי ואומרת פתיחה 3 את מסכימה לי לעשות סטריפינג? אני נושמת עמוק ומאשרת.. כואב מאד אבל קצר ואז היא מוציאה כפפה מלאת דם ומראה לי. אני מחליטה לתת לצירים להתפתח לפני שנכנסת לחדר לידה ויושבת בינתיים בחוץ עם הפלאפון ומכשיר טנס. באמת הסטריפינג הגביר את הצירים ואחרי שעה של צירים כואבים אני הולכת לבדיקה נוספת שמראה שאני באותה פתיחה. הרופאה שבדקה ממליצה להכנס לחדר לידה ולעשות חוקן. היא טוענת שזה מה שתוקע אותי.. אני נכנסת באופטימיות מרובה. השעה 4 לפנות בוקר. המילדת שמקבלת אותי עושה לי חוקן ומציעה לי להתקלח. כאן הרגע שמתחיל להזכיר לי את הלידה הקודמת ואני בנאיביות בטוחה שאני הולכת לחזור על הסרט של לידה קודמת. שעה וחצי במקלחת ויוצאת עם פתיחה מלאה ללידה.. (ההבדל היה שבלידה קודמת ירדו לי המים בבית וכאן עוד לא ירדו).
במציאות אני נכנסת ומתרוקנת. מתחילה להתקלח ומחכה לצירים החזקים שיבואו. פעם שעברה בכל ציר עשיתי תרגיל של אמית לידה וזה ממש קידם אותי. פה אני עושה את התרגילים ובכל זאת הצירים לא מתגברים. אחרי קרוב לשעה במקלחת אני מבינה שאין טעם להשאר ויוצאת.. יושבת קצת על כדור פיזיו ואז המילדת מבקשת לעשות מוניטור. אני מחברת חזרה את הטנס ומתמודדת יפה עם הצירים בעזרתו. המוניטור בסדר אבל מראה על צירים נמוכים. למפרע התברר לי שאין כל כך משמעות לגובה הצירים מבחינת הרופאים אבל אני חושבת שזה מראה שאני עוד רחוקה מאד ומתבאסת. שוב בודקים פתיחה ושוב אותו דבר. המילדת מעלה השערה שכנראה הגוף שלי זקוק לפקיעת מים כדי לקדם לידה. היא אומרת שתהיה החלפת משמרות ואז יבואו רופאים ויתנו חוות דעת. בהחלפת משמרות אני מגלה שיש לי מיילד!! אחד מתוך חמש בארץ. בהתחלה מתבאסת ממש אבל אז מחליטה לשחרר... אין לי אנרגיות להוציא על זה. הוא רואה שאני חיוורת ומציע לי ארטיק. באותו רגע לא בא לי אבל אחר כך זה נהיה בדיחה כי עד סוף הלידה כל פעם שרציתי הוא לא היה בשטח או שאמר שיביא ובסוף שכח ותמיד כשהוא הציע לא היה בא לי. בכל אופן השעה היתה בערך7-8 ושאלו אותי אם ארצה אפידורל לפני הפקיעת מים. לא ידעתי אם כן או לא אז בכל מקרה התחילו לתת לי נוזלים. עובר הזמן והמיילד הנחמד עסוק בחדרים דחופים יותר וגם הרופאים נקראים לאיזה ניתוח חרום ואני בינתיים רק מסתכלת על המוניטור ומתבאסת מהצירים הנמוכים.. אני מרגישה שעוד יכולה לסחוב עם הטנס מבחינת עוצמות הכאב אבל בגלל שזה מחייב שליטה שלי בכפתורים אני כבר שוקלת לקחת אפידורל כי רוצה לנוח. בשעה 9 נכנסות רופאות שאומרות שהפתיחה עדין אותו דבר! הן מציעות פקיעת מים ואני מחליטה לקחת אפידורל קודם..
בערך ב10 אני מקבלת אפידורל. חוויה מוזרה. המיילד יושב מולי וסוג של מבקש שאתמך בו..(זה בדיוק החוויה שלא רציתי לעבור). אחרי האפידורל כל הגוף שלי רדום ברמה שלא דמינתי. אני שוכבת כאבן שאין לה הופכין ומעיין הדמעות שלי נפתח.. מתחילה לבכות בהתחלה בכי של פורקן והקלה ואחכ זה כבר מתחלף בבכי של תסכול... המיילד שם לי ניגונים חסידיים ביוטיוב. אמא שלי ובעלי מנמנמים ואני מתוסכלת. מרגישה מובסת. אחרי שעה נכנסת הרופאה לפקוע את המים ואז אני ממשיכה בבכי שלי. כבר לא מאמינה שזה יקדם משהו.. מסתכלת על המוניטור ומדמינת שאני גומרת בזירוז שלא עובד או בחדר ניתוח. מסתבר שזה דוקא היה החלק הטוב בסיפור כי תכלס כעבור שעתיים מפקיעת המים המיילד בא לבדוק אותי ואומר לי שאני פתיחה 7 ומחיקה מלאה. אני נשנקת מהתרגשות שמשהו אכן זז ומתחילה להתעודד שאוטוטו זה קורה.. עדין מבואסת מאד מהאפידורל שמשתק אותי.
באמת תוך שעה אני מרגישה לחץ חזק ומתחילים להתכונן ללידה. הלחיצות הפעם מאד שונות. אני פחות מרגישה את הקשר בין הלחיצה שלי להתקדמות של הראש בתעלה.. הכל חסר תחושה כזה.
הרגליים שלי מפוסקות ומונחות על הפלסטיקים האלה ואני רק לוחצת. זה לא כל כך כואב פשוט קצת מייאש ואני גונחת בכל לחיצה. באיזה שלב אני מרגישה שהראש חוזר אחורה ואני כמעט באה להציע למיילד לעשות ואקום או חתך רק לגמור עם זה. המיילד דוקא מעודד אותי שאני לוחצת ממש טוב ובאיזה שלב הוא אומר להפסיק ללחוץ ולעשות "פוףףף" אני מרגישה שהראש יוצא ואחריו כל הגוף. העוברית בוכה בכי שממש מזכיר את הגדולה והיא גם עושה עלי קקי בכמות בדיוק כמו שהגדולה עשתה ברגע היוולדה.. שמים אותה עלי ואני מותשת ממש לא כל כך מתרגשת.. שוקלים אותה וכולם בהלם 3.928!! אני ידעתי תכל'ס שהיא ענקית... הרגשתי את זה כל הזמן. היא מלאה בפנים ונפוחה. לחיים ענקיות וכפלי שומן בין האף למצח. כמובן שכזה משקל לא הצלחתי להוציא בלי להקרע כהוגן ואז מגיע החלק של התפרים...
בלידה הקודמת היתי כל כך בהיי מהלידה שלא אכפת היה לי מהתפרים בכלל. הפעם אני מרגישה שזה שובר אותי מאד. מה גם שלא עשו לי הרדמה מקומית כי סמכו על האפידורל וזה גורם לי להרגיש את כל ההתעסקות של התפירה בצורה מעוררת חלחלה.. אין לי כבר יכולת לשאת כאב או התעסקות במקומות רגישים אחרי כל הדברים הפולשניים שעברתי בלידה הזאת ואני בוכה ללא הפוגה. שואלת את התופר אם זה יקח עוד הרבה זמן והוא עונה שבדכ הוא פחות דוגרי אבל זה לגמרי עומד לקחת זמן. לידו עומד עוד משהו שבוהה בי כאילו אני תמונה. הוא אפילו לא ביקש רשות.. התופר מנסה להסיח את דעתי עם שאלות על העבודה אבל לא מצליח להיות יצירתי ולהוביל את השיחה. באיזה שלב הוא שואל אותי אם אני מכירה רב מסויים שגר בעיר שלו ובדיוק הרגל שלי נופלת מהמנח שלה ובגלל שאני לא מצליחה להרים אותה בעצמי אני צורחת בהיסטריה " נפלה לי הרגל".. הוא עוזר לי להרים ואומר לי " מה קרה? הרגל שלך התרגשה מהשם של הרב?"..
אותי זה לא מצחיק ורק מחכה שהוא יסיים. הוא מסייים סוף סוף ומחמיא לעצמו על איזה עבודה מטורפת הוא עשה.. מבקש ממני להזהר על התפרים( גם ביחסים) ואני לא מבינה מה הוא רוצה ממני.
אבל פה לא נגמרה המסכת שלי כי יש דימום מוגבר והוא לוחץ לי על הרחם. נותנים לי ציטוטק דרך הנרתיק ואני נשארת עוד בחדר לידה. עובר זמן ורוצים להעביר אותי למחלקה אבל אז שוב אומרים שיש דימום מוגבר וכל שניה מישהו אחר לוחץ לי על הרחם בלי רחמים. מחליטים לשים שוב קטטר כי טוענים שהשתן זה מה שמונע מהרחם להתכווץ ואחרי 4 שעות מהלידה אני מגיעה סוף סוף למחלקה כמו סמרטוט..
עובר עלי כמה שעות עד שאני מתחזקת ומתחילה לקבל פרופורציות על כל הלידה ולהודות לה' על המתנה היקרה!
בה אני שבועים אחרי ועכשיו מתאוששת לי ונהנית מהאוצר היקר שלי.
תודה למי ששרדה עד כאן..
ואו. אין מילים את גיבורה אמיתית!!!!׳Pandi99
התרגשתי
תודה! עשיתי מה שיכולתי בסיטואציהמצטרפת למועדון
יש גיבורות ממני...
וואואחת כמוני
מטורף
עברת חוויה לא פשוטה
וב"ה שאת אחרי
וששתיכן בסדר

תודה! באמת בה שאני אחרי וכל יום מרגישים יותר טובמצטרפת למועדון
איזה סיפור מטלטל! ממש נשאבתי איתך בתחושות שלךמק"ר
ואזכרה מיילד!! שאפו אחותי שהסכמת ולא בעטת אותו החוצה
אשכרה מיילד!!מצטרפת למועדון
לא היה לי כח לבעוט.. אבל תכל'ס גם לא היה לי נעים ולא רציתי לפגוע בו.
נכון אמרת שהוא אמר שהוא 1 מ5 בארץ?אמא לאוצר❤

באיזה בתי חולים? אשכרה שיקול בעיניי. זה פשוט הזוי. כל כך לא שייך.

ממשאודה לה'
אשמח אם יש מישהי שיכולה לעלות שמות של בתי חולים שיש בהם מיילד🙄

הבעיה היא שהתופעה מעכשיו בטח רק תלך ןתתרחב
ממש. עולם הפוך ראיתי. אוף.אמא לאוצר❤

לדעתי יש בבלינסוןפרח לשימוח🌷
בתל השומר יש מיילדענבלית
לפחות היה לפני 10 שנים כשילדתי את בני.
לא נתתי לו להתקרב אלי
זה בכלל לא חדש. למה שיתרחב? יש בבלינסוןאורוש3
הבנתי שהוא תותח. מכירה מישהי שהלכה אליו במיוחד (קרוב משפחה של בעלה).
גם רופאים נוכחים בלידות. אותי ניתח 3 פעמים רופא גבר. רופאי נשים הרבה פעמים גברים.
לא כל הגברים סוטים. וזו העבודה שלהם.
נכוןאודה לה'
אבל אני לא אוהבת.
פחות נעים לי ונח לי רק ממש שחייב
ופה מרגיש לי שזה יעשה לי ממש רע.
אגב אני הולכת רק לרופאות משתדלת כולל הכל
לפחות בלידות בלי סיבוכיםיעל מהדרום
לק"י

רופאים פחות שותפים למהלך הלידה (יותר בודקים פתיחה וכדומה. לפחות ממה שאני נתקלתי),
ומיילדות מתעסקות הרבה באזור תוך כדי הלידה, לא נשמע לי נעים שגבר יעשה את זה.

וב"ה בשתי הלידות האחרונות שלי פגשתי בחדר לידה רק רופאות (בלידה שלפניהן ב"ה היתה לי רק מיילדת), ובלידה האחרונה לשמחתי גם במחלקה נפלתי רק על נשים.
אני חושבת שזה קצת שונה רופא ולו רק בגלל הכמותהשקט הזה
ז"א- אם היינו מוותרים על כל רופאי הנשים הגברים לא היו לנו ככ הרבה אופציות לאן ללכת
אבל ב"ה מיילדות יש הרבה ובכללי במקצוע הסיעוד אני חושבת שיש רוב נשי (לא בדקתי) אז מה בוער לגבר ללכת להתמחות במיילדות?

מעבר לזה שאני חושבת שהסיטואציה של לידה היא הרבה יותר חשופה מאשר ביקור סטנדרטי אצל רופא או אפילו טיפול רפואי כזה או אחר.
אם אני לא טועהלא מחוברת
בלניאדו יש.
אבל האמת? להגיד מראש לבעל שאין סיכוי ולבקש להחליף.. זה באמת לא בעיה וזה אפשרי.
רואה שהצלחתי להלחיץ עם המיילד 😑מצטרפת למועדון
אני לא יודעת לגבי בתי החולים האחרים. מי שרוצה אני יכולה לכתוב לה בפרטי איפה ילדתי
ואת חמודה...ממש לא היה אכפת לי לפגוע בואמא לאוצר❤

סליחה. שיעוף לי מהפרצוף. מה זה השטות הזאת??? מאיפה זה בא לו להיות מיילד? זה ככ נשי....
בעיה שלו שהחליט ללמוד כזה מקצוע. ממש הייתי מעיפה אותו בלי לחשוב פעמיים....
בי זה פוגע שגבר יילד אותי.

לגמרי מסכימהיעל...
בקושי לרופאים נותנת להיכנס, רק אם חייבים.
וואו קשוח. התאוששות מהירה ונחת! המון מזל טובאורוש3
וואווו איזה סיפור! ריגשת אותיציפיפיצי

במיוחד בחלקים של הייאוש, ממש התחברתי לזה כי מכירה את התחושה

וגם לי היה פעם מיילד חח מעניין אם ילדנו באותו בית חולים

מעניין תכתבי לי בפרטי איפה ילדתמצטרפת למועדון
וואוו איזה סיפורחיוך גדול

אותי תפס המשפט על המישהו שבהה בך שם אפילו בלי לומר תפקיד ושם

זה מקומם!

העיקר שאת בריאה ותינוקת בריאה, לא מובן מאליו בכלל להוציא כזה גודל ולהשאר שלמה

נכון באמת חוצפה שלא שאלו אותימצטרפת למועדון
לפעמים צוות רפואי רואה בך רק אובייקט
ככ מסכימה!חיוך גדול

אותי תפס הקטע שנפלה לך הרגלbula
תודה בזכותך צחקתי היום..🤭
שמחה שהצלחתי להצחיק😅מצטרפת למועדון
וואו כל הכבוד לך, גיבורה ממש*סמיילית*
מכירה ממש את החלק של הייאוש שהלידה לא מתקדמת כמו שציפינו. ויפה שבאת עם ראש פתוח גם לכל מיני אפשרויות.
ומיילד... וואו, לא ידעתי שיש דבר כזה. אבל תכלס נראה לי שהייתי פועלת כמוך ומשאירה אותו גם.
תודה!מצטרפת למועדון
דוקא לא מרגישה שהיתי עם ראש פתוח. דמינתי לידה ממש ספציפית😑
וואי. איזו גיבורה!מאוהבת בילדי

קראתי בנשימה אצורה...

שתגדלו אותה בנחת ובאהבה... חיוך

תודה ממוש!מצטרפת למועדון
וואו אהובה איזה קשה!😘אמא לאוצר❤
ובטח מתסכל בטירוף לידה שניה קשה יותר בפער מהראשונה!!
חיבוק גדול לך!!
את גיבורה ולביאה!💟
תהני מהמתוקה הקטנה ומהמתוקה הגדולה😍
כיף לי שקראת..מצטרפת למועדון
באמת קשה הפער הזה כשכולם אומרים לך שלידה שניה אמורה להיות הרבה יותר קלה..
ממש ממש!אמא לאוצר❤
אצלי באמת היה הרבה יותר טוב הפעם אז לא יכולה לגמרי להבין.
אבל מתארת לעצמי שזה ממש קשה ומתסכל😔
תתני לעצמך להרגיש הכל.. נכון שהעיקר שאתן בריאות ושלמות אבל ממש מותר לך להתאבל על הציפיה שהתנפצה, על החלום שלא התממש.....❤❤❤
האמת שאני מרגישה שנתתי לעצמי את המקוםמצטרפת למועדון
ודוקא כי נתתי עכשיו זה די מאחורי(ככה מקוה) ובאמת באמת שמחה על המתנה שקבלתי..
יופי..אלופה❤ חיבוק גדול גדול💞אמא לאוצר❤
ואין כמו 2 בנות ראשונות😍
מחכה כבר לראות את זהמצטרפת למועדון
כרגע אני לא ממש בבית עם שתיהן..
זה מתוק ברמותאמא לאוצר❤
את תהני מהן🥰
תזכירי לי בת כמה ה'גדולה'?
2.5 ממש בחורהמצטרפת למועדון
וואו ממש!אמא לאוצר❤
פתאום היא נראית ענקית🤭יעל מהדרום
לק"י

שלי בת כמעט שנתיים וחצי ופתאום היא לא התינוקת, למרות שהיא עדיין נראית לי קטנה לפעמים, אולי כי היא לא גדולה בגודל, עם שיער קצרצר ומדברת הרבה אבל לא תמיד ברור (בהשוואה לאחותה)
אמאלה איזה סיפורbula
הסיפור לידה הכי מעניין שקראתי בחיים וקרטתי מלא
את פשוט גיבורה שאין לתאר!!!!!!!!!!!!!!!!
וואו איך החמאת לי עכשיומצטרפת למועדון
תודה חמודה😚
מזל טוב איזה יופיEliana a
באסה שיש מיילד . לא ידעתי שיש כאלה
וואי אמאלה איזה חוויהבהשתדלותי
נשמע קשוח!

הצחקת אותי ממש שחשבת להציע שיעשו לך וואקום 🙈
רק שיצא כבר... הרגשה מוכרת.

וגם הזדהתי מאוד עם הקושי בסוף של שלב התפירות.. והלחיצות על הבטן..
כאילו, ילדתי הרגע עזבו אותי! מעכשיו מגיע לי רק קוקטלים על חוף הים.
אבל לא, יש עוד כמה מסכות שצריך לעבור..

וגם ההוא שבהה בך. איזה מעצבן...
(גם לי בלידה היתה מישהי שפשוט עמדה שם כל השעה האחרונה ולא טרחו להסביר מה תפקידה. לפחות היא היתה בת וחייכה אלי בנחמדות מידי פעם)

בקיצור, מקווה שתתאוששי ותתחזקי
ותהני מהקטנה
ומהרבה שינה טובה
אמן!
ואו ואו אחותי קשוח. איזה גיבורה את♥️♥️♥️פרח לשימוח🌷
ואהבתי את המסקנה בסוף
אשרייך
את גיבורה!! ומהממת! מזל טוב!מקסיקנית

ותאמיני לי זאת חוויה טובה מאד!

וואי איזה סיפורררר!! מטורף!!חצילוש
והרופא שתפר אותך.. איזה קרצייה!! והמתמחה שהיה שם בלי רשות. אוף. זה מצב כ"כ רגיש וחסר אונים.. שליחים טובים ונעימים זה כ"כ חשוב! העיקר שאת והתינוקת בטוב ובמנוחה עכשיו❤❤❤
הם בד"כ לא שואליםרחל משה
מכירה יולדת שהעובר היה במצב עכוז נדיר, ברגע שהיא קלטה שהצוות שולח כל כמה דקות סטז'ר אחר להכניס את היד ולבדוק איך זה להרגיש "מצב עכוז נדיר" היא פשוט אמרה להם stop ונגמרה ההצגה.
האמת שאותי שאלו אם זה בסדר שמתמחה תהיה כשתופריםחצילוש
אותי נראה לי. וגם תפרה אותי רופאה אז גם הרגשתי נוח יותר והסכמתי נראה לי
זה ממש אסור.לפניו ברננה!
זה חוצפה.
הם מחוייבים לשאול.
אותי שאלו פעם ואמרתי לא 😬
רק כדי לאזןהמקורית
פעמיים תפר אותי רופא, אותו רופא, והוא היה ממש בסדר. והוא עשה עבודה מעולה.
הייתי מעדיפה רופאה, אבל אם הוא טוב במה שהוא עושה וזה חשוב שייעשה כראוי, אז זה לא ככ נורא בעיניי
והוא היה גם ממש אמפטי
אהה ברור, זה לא הבעיה של רופא בדווקאחצילוש
רוב הצוות בלידה שלי היו רופאים גברים והם היו בסדר גמור. העניין שלא ביקשו רשות להכניס מישהו לצפות והעקיצה שהוא אמר לה.. אותו דבר אם זו הייתה אישה שנוהגת כך ולא מבקשת רשות
מסכימההמקורית
וואו וואו וואו, נשמה,פולניה12
איזה סיפור!
דבר ראשון אני חייבת לציין שהזוי בעיני שבכלל נותנים לגברים ללמוד מיילדות!!! מה זה?????
קצת מעורר בי חלחלה...
ודוגרי, אני הייתי בועטת אותו...

דבר שני, יש משהו מרגיע בלדעת לאן פנינו מועדות. אבל זה כל כך קשה שזה מתנפץ בפרצוף והתכניות משתנות!!!
יאוו. ובטח ממש מאכזב אחרי הלידה הראשונה.

אבל הכי חשוב זה אמא ותינוקת בריאות, והיא גם מזה מתוקה😍

מה זה משנה מיילד או מיילדתאבי גיל
האמת... לא נראה לי שונה מרופא
יש גם רופאים בחדר לידה . ....
העיקר שיהיו אנושיים זה ממש ממש חשוב
אנושיים קשובים ומקצועיים
זה כן משנה בעינימצטרפת למועדון
כי למיילדת מעבר לקטע המקצועי יש את הקונוטציה הנשית והרחומה. היא צריכה להיות שם כמקור תמיכה, לתת יד כשצריך, לעודד, לתמוך ואת הדברים האלה פחות היתי רוצה לקבל מגבר..
מסכימה. מאד משנה. גם לי זה הזויאמא לאוצר❤

והייתי ממש בועטת אותו החוצה....

אוף יקרה. כבר כתבת את זה. ולא נראה לי שזהאורוש3
עושה טוב לפותחת. לא רק את כמובן. אבל לדעתי תפסיקו.
אורוש איזה רגישה את!מצטרפת למועדון
לא מפריע לי שהן כותבות את זה. לא עשיתי משהו רע בכך שהיה לי מיילד.. מבינה כאלה שזה מפריע להן יותר וגם לי זה אכן הפריע אבל לא ברמה של לפגוע בו או לבקש להחליף..
וזה לא סותר את זה שיש הרבה רופאי נשים ושזה נשמע לי יותר לגיטימי. כבר הסברתי את ההבדל באחת ההודעות.
🤗אורוש3אחרונה
חחחח..... מה תגידו עלי, שמכל הרופאים הפרטיים שישמקסיקנית

פה בחרתי דווקא בגבר?

אני צריכה את הבטחון הזה שרק גבר נותן שהכל בסדר.....

(הרופא שאליו אני הולכת במהלך כל ההריון זה אותו שמיילד אותך)

רק מבהירה שהולכים לפרטיים כי השירותי בריאות של המדינה לא טובים ולא מומלצים בכלל, חחחח אני לא מליונרית..............

יש אצליכם רופא בכל לידה? אין אחות מיילדת?יעל מהדרום
אין מיילדת, רק אחיות סתם והעוזר של הרופאמקסיקנית

אבל אפשר לבחור ברופאה

אם אני זוכרת נכון יש: הרופא שמיילד, העוזר, המרדים, רופא ילדים, 2 אחיות

כל זה בלידה??יעל מהדרום
לק"י

אני ממש זוכרת לטובה את זה שבלידה השניה היתה לי מיילדת אחת וזהו.
אפילו לא היה ביקור רופאים.
כן, ככה זה פה. בכל אופן אצלי זו רופאה מרדימהמקסיקנית

ועוזרת של הרופא

גברים יש רק את הרופא שמיילד אותי ורופא ילדים שנמצא רחוק מאד בפינה ובכלל לא מסתכל

לי ממש לא מפריעה כי זה מה שהולך פה. אני רגילה לזה

ולא יודעת אם זה משנה אבל הם גויים (לי זה מרגיש פחות נח עם יהודים אבל אצלנו כולם מכירים את כולם בתוך הקהילה היהודית)

אם מכירים זה באמת נשמע מביך🤭יעל מהדרום
לק"י

לי נוח שיש שקט ורוגע בזמן הלידה, בלי הרבה אנשים.
חברה שלי ילדה באמבולנס של הצלה, הפרמדיק היהודימקסיקנית

אח''כ הפך לגיס של אחותה....... 

ממש מביך! הוא רואה אותו בארועים וכל פעם הוא אומר שהיא חייבת לו חולצה, כי לא היה עם מה לעטוף את התינוק והוא הוריד את החולצה ועטף אותו איתה.......

נראה לי אני הייתי עוזבת את מקסיקו כדי לא לפגוש אותו יותר....בוכה/צוחק

וכן כיף שיש שקט בלידה.. אולי פעם אלד בארץ? הלוואימקסיקנית

מה מה מה?😳YNZS
זכותךחיוך גדול
אבל זה לא שבלידה או בהריון את זקוקה לכוח פיזי שיש לגברים
אלא למקצוענות שבזה נשים אפילו עולות על גברים
אבל העיקר שטוב לך עם זה
בטח משנהאודה לה'
מיילדת היא תומכת.
לידה זה המצב הכי הכי חשוף שאשה עוברת מכל בחינה.
אני הייתי בשוק שמצאתי את עצמי עם שרוולים ןגרביים וזהו.
לא רוצה שום דבר בחדר לידה בטח לא מיילד.
ואתמול אחרי שקראתי את זה הוצאתי הבטחה מבעלי שדואג לעניין🙃
במצב של לידהחיוך גדול
את מקבלת את המיילד
את לא ממש יכולה לומר אני לא מעונינת בו כי את מתחילה לא טוב עם הצוות
ןלמה שמיילדת אחרת תצטרך להיות בעומס יתר?

בעיני זה לא הוגן שנתנו לו ללמוד את זה בכלל
מזל טוב! כתבת כ"כ יפה!אם מאושרת
מדהים הזרימה שלך למרות שהמציאות הפתיעה...
הרבה נחת!
וואוו. אמאלה, איזה סיפור. קראתי בנשימה עצורהאחתפלוס
ומה הקשר להזהר עם התפרים?
לא אהבתי את היציאה הזאת...
ממש לא. זה גובל בהטרדה לדעתילפניו ברננה!
מה הקשר הטרדה?מחי
זו מחובתו הרפואית והמקצועית לציין שיש הרבה תפרים, אולי מסובכים, והיא תצטרך להיזהר. מה לעשות שזה כולל גם יחסים
אני גם לא רואה בזה הטרדהמצטרפת למועדון
יותר חוסר ודאות לגבי מה אתה רוצה שאני יעשה?? לא יקיים יחסים? עד מתי?
לזה התכוונתיאחתפלוס
אני בכל הלידות יוצאת עם תפרים ואף פעם לא אמרו לי להזהר.
זה אמור להיות תפור מספיק חזק. וואלה, באמת שלא הבנתי
מה פתאוםחיוך גדול
לא אמורים לקיים יחסים כל עוד יש תפרים והם עוד לא נמסו
וכל עוד יש דימום פעיל
ועל זה מדריכים יולדות
אוי נו ברורמצטרפת למועדון
היה נשמע ממנו שהוא התכוון גם הרבה אחרי
אז לא יתכןחיוך גדול
אחרי שהתיקון הושלם והתפרים נמסו אין כל מקום להזהר על הרקמה, הרקמה שלמה
(כמובן בכפוף לתחושה במקום, לפצע שאמור כבר להחלים)
ככה שאין מקום לאמירה הזו
יש איך להגיד ..לפניו ברננה!
אמאלה איזה סיפור!!!!מרגרינה
מרגישה מותשת רק מלקרוא את מה שחווית אז לחשוב שאת לגמרי חווית את זה במציאות!!!!
נשמע קשוח!
ב"ה שאת אחרי בריאה עם תינוקת בריאה!
מקווה שהתאוששות תהיה לך קלה, גם ההתאוששות הנפשית!!!
הרבה נחת 😍
מזל טוב!!!תלבשי חיוך

זה נשמע לי ממש טראומתי...

החלמה מהירה גידול קל 

ואווו איזו לידה!!לפניו ברננה!
את מדהימה!!
נשמע שהיה ממש קשה ואת לביאה
איזה סיפור מרגששש יואאאלא מחוברת
מזל טוב ❤️❤️❤️❤️
וואו איזה סיפור!!מחי
המשך התאוששות קלה...
אלופה שאת מצליחה לראות את הטוב ולהודות עליו!
אין לי איפה לפרוקאנוונימית1

חזרנו משבת אצל חמותי.

אני מרגישה שאני פשוט מתפוצצת מבפנים.

אין לי יכולת לשתף אף אחד באמת.

חברות- לא שייך בכלל.

אמא שלי- לא באמת נעים.

את בעלי המתוק- למרות שהוא כל כך מבין, מסכים ומכיל, יש גבול כמה אני יכולה לשתף. אלה ההורים שלו.

אבל שנים על גבי שנים של מטענים, פערי מנטליות קיצוניים. אני יודעת בשכל שהן אנשים טובים אבל אני פשוט סובלת להיות איתם. מכל מיני סיבות.

כשנגמרת שבת אצלם אני מרגישה שהחמצן נגמר איתה.

פשוט יושבת בשירותים שלי עכשיו ובוכה כי אין לי איפה לפרוקקקקק

לי יש חברה אחתמתיכון ועד מעון

שלה אני פורקת הכל, פחות שייך לפעמים מול הבעל ואני חייבת לשתף, החברה הזו לא מכירה בכלל את הנפשות הפועלות אז מרגיש לי שזה פחות גרוע.

לפעמים אני פשוט חייבת כדי לא להתפוצץ

לחברה אני לא מרגישה בנוח מחשש שיום אחדאנוונימית1

היא תפגוש את חמותי או משהו...

כלומר אם מארחים אצלנו אז היא יכולה לפגוש את השכנות שלי.

וחברות טובות ממעגלים אחרים מכירות אותה...

אבל שמחה שמצאת לעצמך כתובת🩷

תפרקי קודם כל לתוך עצמךמדברה כעדן.

יומן, אולי פה...

הפריקה היא חשובה ממש ממש

לתת לעצמך להרגיש הכל...

ואז לחשןב איך את מתקדמת... לי זה עזר לפני כמה ימים... ואז חשבתי עם עצמי איך אני מתקדמת עם הרגשות שלי...

(בנושא אחר) 

אפילו פה יש לי טיפה היסוס.אנוונימית1

זה לא נעים לי לכתוב שאני לא סובלת את חמותי.

אבל זה המצב.

ומכיוון שאני יכולה רק לשנות את עצמי, אני מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה להתקדם.

מנסה להיות בעין טובה. מנסה ללמד זכות.

אבל אפילו בלי קשר לדברים המורכבים ומטענים שיושבים שם שנים....

בכללי אני שונאת ליסוע אליהם. לא נוח שם בכלל, לא נקי, האוכל על הפנים, וגם.... זה קצת הזוי לומר- חמותי פשוט מריחה נורא. אני לא חושבת שהיא שמה דאודורנט מימיה. ואני סופר רגישה לריחות. היא אמרה פעם לגיסתי "אני לא מזיעה אז לא צריך לכבס את הבגדים שלי".

חברות- היא לא מכבסת את הבגדים שלה!!

ואתן לא מבינות כמה קשה לי לחבק אותה לפני שבת ואחרי. אני לפעמים יוצאת כדי לנשום אוויר כי רק להיות לידה זה טו מאצ' לעיתים.

בשבתות קיץ- ה' ירחם כי הם גם לא בקטע של מזגן.

וואי תקשיבו בחיים לא חשבתי שאני אכתוב את הדברים האלה

אוי, ממש קשה ריבוזום
אין לי מה לומר, רק שברור שקשה לך ושאת צריכה לפרוק אחרי ביקור שם. רק מה שפירית זה מספיק בשביל התגובה שלך, יחד עם עוד מורכבות ופערים מנטליים בכלל... תבכי ותשחררי לגמרי. למה את מרגישה לא בסדר? את ממש מובנת וזה באמת קשה, זה לא אומר שמשהו בך לא טוב!  
תודה על החיבוק♥️ אני חושבתאנוונימית1

שהקושי נובע מכל מיני דברים.

א. איך הגעתי למצב שאני לא סובלת בן אדם ככה? ועוד משפחה? לפעמים יוצאים ממני רגשות מפלצתיים על כל דבר שזז בהקשר של חמותי

ב. הניפוץ חלום. תמיד חלמתי שחמותי תהיה חמות כמו אמא שלי... זורמת, כייפית, שיח פתוח ומחכים. אין את הדברים האלה בשוםםםם צורה. אין לה חוש הומור, אין לה אינטליגנציה רגשית בכלל- למשל היא לא מבינה את כל השיח הזה של תיקוף רגשות. אז כשהילדה שלי נופלת ובוכה ואני אומרת "אוי מתוקה שלי זה באמת כאב" אז היא אומרת "לא לא, לא קרה שום דבר".

או שבכללי בעלי אמר שאין עניין להסביר לה שנפגעתי או שהוא נפגע כי היא לא מסוגלת לדבר על רגשות. השיח איתה מאוד שטחי כזה.. אז מתוך נימוס אני מפתחת איתה שיחה אבל אי אפשר לנהל איתה שיחות אינטלגנטיות או משהו כי היא לא מבינה (היא גם אומרת את זה). אז זה יכול להיות מאוד מעייף לקשקש סמול טוק שבת שלימה. ב"ה יש גיסים וגיסות מהממים שאפשר לדבר נורמאלי איתם

ג. הם באמת בסופו של דבר אנשים טובים. אני מבינה את זה היטב בראש. וזה עצוב לי שאני לא מסוגלת לעשות סוויצ' בלב כי הם לא עושים שום דבר מרוע. אז למרות שקשה לי, אני לא מעוניינת לפגוע בהם

גלויהאחרונה

וואוו...

חיבוק לך.

אולי פסיכולוגית?נעמי28
בכנות, זה עוד יותר יבאס אותי להוציאאנוונימית1
ג'ובות בגללה...

במיוחד שאחד הדברים שנפגענו ממנה זה שהיא לא מעוניינת לעזור לנו כלכלית לעומת האחיות של בעלי כי הם בונים על ההורים שלי לעזור לנו.

ונכוןןןןן שהם לא חייבים לנו כלום כלום כלום. ואפשר לזרוק עליי עגבניות שאני חצופה וכפויית טובה וכו

אבל בואו, אפשר גם להבין למה זה יכול להעליב היחס המבדיל הזה

נשמע טעון ומציף. מה עם לפרוק לצ'אט? אני עושה את זהאביגיל ##

הרבה

מתלבטת אם זה נחשב לשון הרע 🤔🤪אביגיל ##
חחחחחחחחחאנוונימית1
אשמח להתייעצות מאמהות מנוסות-ילד חלשלוש וחסר תאבוןshiran30005

בן 3 עם אסתמה ברקע אם כי בחודשים האחרונים "יחסית" היה רגוע. כרגע לא לוקח כלום . עם עיכוב התפתחותי ומטופל.

לאחרונה -בחצי שנה האחרונה ואולי יותר הוא ירד במשקל - אולי לא ירד אבל אין עליה בכלל במשקל, נראה רזה מאוד שהיה בתור קטן היה שמנמן, אין התקדמות ככ בהתפתחות כאילו תקוע כזה, חולה המון -חום, קוצר נשימה, הקאות, שילשולים, אוזניים וכו' , נופל הרבה (תמיד היה ככה) וגם אין תיאבון בקיצור חלשלוש כזה. עשינו לאחרונה בדיקות דם עם ויטמינים שיצאו תקינות.

הןא שוב עם חום כמה ימים והתחילו גם הקאות היום אז מחר נלך לרופאה- לגיטימי לבקש בירור נוסף? לא יודעת מה אני רוצה ממכם אבל אמא שלי שמטפלת במעון בילדים אמרה לי שיש משהו מעבר ולדרוש בירור. השאלה מה לבקש? נשקול אותו מחר שוב ואם נראה ששוב אין עליה בכלל מה לעשות הלאה? איזה ברור עושים עוד? כבר לא יכולה לראות אותו ככה אני ממש בוכה כבר, כל פעם יש משהו אחר

אשמח לעצתכן  

אני חושבת שאם אחרי הבדיקותבאתי מפעם

לא יראו כלום תלכי לרפואה אלטרנטיבית.

בדרכ לא מתלהבת מדברים כאלה, אבל לפני כמה שנים הבת שלי היתה חולה המון פעמים, בקופח לא ראו משהו מיוחד והרגשתי שזה לא תקין. לקחתי אותה לרפואה בתדרים וגילו מה הבעיה, עשיתי מה שאמרו לי וב"ה עבר לה עם תזונה ועוד כמה דברים טבעיים כאלה ... 

זה מה שאני שואלת- איזה עוד בדיקותshiran30005

צריך לעשות לו? אני די מיואשת וחסרת אונים כבר

אנסה לבדוק על רפואה משלימה אם כי אני לא מאמינה בכלום חוץ מדיקור סיני

ויטמין B6, B12 ו Dאפונה
לגבי בדיקותהשם שלי

לא יודעת מה כבר בדקו.

כדאי לבדוק ברזל (לא רק המוגלובין), בי 12, לבדוק צליאק, אולי רגישויות למאכלים.

איך הוא אוכל?

יכול להיות שכדאי לפנות לרופא אחר, גם אם את סומכת על הרופאה.

כי אולי לרופא אחר יהיה פתאום כיוון חדש לבדוק.

אבל מצד שני, רופא קבוע מכיר את ההיסטוריה של הילד.

אוף מסכניאורוש3

יכול להיות גם מהשקד השלישי וכל זה. לא ישן טוב אין לגוף אנרגיה לגדול. פלוס אסטמה פלוס מחלות. נשמע הגיוני שהוא לא גדל. אבל באמת מאודדדד קשוח.

תבקשי כמובן מהרופאה בירור עמוק. 

אין לו שקד שלישי, עשינו כפתורים לפני כחודשshiran30005
הרופאים מתייחסים שמבקשים עוד בדיקות? מעדיפה להגיע מוכנה אליה מחר
תגידי לה מה שאמרת פה...אורוש3
לבדוק צליאקרק טוב!

איך הוא אוכל בכללי? תזונה טובה? אוכל ארוחות מלאות או בלי תאבון?

אולי לבדוק גם תזונאית בשבילו? 

הוא לא אוכל כמעט כלום - עד לפני כמה חודשיםshiran30005

היה אוכל טוב הכל, לא בררן בכלל אבל עכשיו הוא בלי תיאבון, אוכל כפית -2 ואומר "לא בא לי" ככה על הכל. לקראת הערב נפתח קצת התיאבון אוכל חביתה ופרי וזהו

זה היה הרבה לפני המלחמה ככה שאין קשר ועכשיו זה ממש נראה שהוא רזה וירד במשקל

אולי מרצפן?נפש חיה.
או כדורי תמרים
במקרה כזה, ממליצה על אנשור, מניסיוןממשיכה לחלוםאחרונה
ראיתי ילדים שזה ממש עזר להם
מה אתן אוכלות השבוע?(הריון,מתבגרת.מחכה עד מאוד

נראה לי המצות עושות לי ממש רע...

אני עם כאב בטן חלש כזה כל היום.

עצירות...

צרות של עשירים.

ואין לי מה לאכול

הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שחסר לי ברזל

לפי הבדיקה דם.

תוספת ברזל עוד יותר עושה עצירות, ואני לא מעיזה לקחת.

ומרגישה אכן ממש חלשה בעקבות החוסר ברזל.

כולל סחרחורת...

מה שגורם לי לישון הרבה,גם להיות הרבה סתם על הספה..

בלי כח לנקות, להכין אוכל ועוד...

ואז הגדולה שלי בכיתה ט באה בלי סוףףףף בתלונות עליי

כמה אני אמא גרועה שלא עושה כלום בבית

ולמה אין לי כח לילדים שלי..

והיא רוצה רק שתיי ילדים.

כדי שאצלה הכל יהיה מושלם.

כדבריה

זה פוגע כי היא כל הזמן רואה את חצי הכוסות הריקה ולא את כל המאמצים שלי כמו לבשל לשבת וכו.

היא עוזרת אבל כל הזמן נותנת הרגשה מתנשאת ופוגעת...

כמה פעמים ממש בכיתי ממה שאמרה.

לפעמים מנסה להתעלם ולא לפתח מריבה

וואי איזה קשוחהמקורית

קודם כל חיבוק♥️

לגבי האוכל - אפשר בעיקרון ביצים ירקות עוף בשר דגים למי שלא אוכל קטניות

למי שכן יש עוד הרבה אופציות. אם תרצי אכתוב לך כל מיני דברים שהכנו פה (עם קטניות ובלי)

לגבי הילדה - הייתי מעמידה אותה במקום האמת

לא כי התחושות שלה לא במקום, אלא על הדרך

ואגב,ילדה בכיתה ט יכולה לתפעל יופי דברים שהיא צריכה

במקביל לזה הייתי שואלת מה הקושי עם המצב הנוכחי מבחינתה. ז"א, למתן את הדיבור הלא המכבד ולשים לו גבול ומצד שני לתת מקום לתחושות שלה

וואו. הלם מהדיבור של הילדהבאתי מפעם

לדעתי תעמידי אותה במקום.

גם אם אמא לא כמו שתכננתי לא מדברים ככה על הורים!

חיבוק, זה ממש יכול לרסק המילים האלה ❤️

אל תזלזלי בכבוד שלך, גם כאדם וקל וחומר באמא אסור שידברו אלייך כך . 

חיבוקכורסא ירוקה

ממש מילים מרסקות מה שהיא אומרת לך

מסכימה שזה לא צריך להיות וכדאי להבהיר לה איך מדברים

אבל לא יודעת איך הייתי ניגשת לזה, אז פשוט חיבוק.

תאכלי בשר, לא עוף, והרבה טחינה (אם את לא אוכל קטניות אז אחרי החג), זה מלא ברזל.

ותנוחי הרבה. החולשה הפיזית גם מחלישה נפשית מאד

תרגישי טובמקלדתי פתח

נסי ספטון-ברזל נוזלי שלרבים מםחית ממש את תופעת הלואי של עצירות.

בחג-מלא מים, תשלבי פירות.

לגבי המתבגרת.... אין לי עצה טובה לתגובה וחינוך, פרקטית:

שימו בטטות כמו שהם בתנור וזו תוספת ב0 מאמץ.

יוגורט עם פירות ושקדים ואגוזים זו אחלה ארוחה בחול המועד

שקית סנדפרוסט תערובת ירקות למרק גם יהיה טוב לך וגם אוכל מבושל

לגבי המתבגרתמתיכון ועד מעון

היא מודעת לזה שאת בהריון ומצבך הבריאותי גורם לך לעייפות?

היא מדברת לא יפה אבל היא נוגעת בנקודה, אמא שלה שוכבת ונחה בעוד היא נאלצת לעזור. אולי אם היא תבין מה הסיבה זה קצת ירגיע את הכעס והביקורת שלה?

אני חושבת שהייתי מנסה כן להראות לה שהכעס שלה מובן ולהסביר לה

מתואמת

בקשר לברזל - תנסי אקטיפרין (תשאלי קודם את הרב שלכם אם מותר לפי הפסיקה שלו), לי הוא היה ממש טוב גם מבחינת העלאת הברזל וגם מבחינת העצירות.

בקשר למזון - אם אתם ספרדים אז תאכלי בעיקר קטניות. אם לא - אז אולי תנסו לחפש לחמניות מקמח תפו"א, יכול להיות שהן יהיו קלות יותר... והרבה ירקות.

ובקשר לבת שלך - זה נושא גדול ורחב, ולא בטוח שעכשיו כשאת חלשה זה הזמן המתאים לטפל בזה... אבל אולי כדאי שבעלך ייקח אותה לשיחה, ויאמר לה שבתור בת גדולה מצופה ממנה לעזור במצב הנתון, ובשום פנים לא להעביר ביקורת על אמא שנתנה לה חיים ונתנה לה המון במהלך השנים. ואת כל ההחלטות שלה לעתיד היא יכולה לכתוב לעצמה ביומן או משהו, ולראות אם היא רוצה עדיין לקיים אותן כשתגיע לגיל...

ובטווח הארוך - אולי לחשוב על טיפול בשבילה...

ובקשר לך עצמך מולה - זה באמת ממש פוגע ומעליב, אבל תזכרי שעם כל זה שהיא הבת שלך והדברים שהיא אמרה הם מולך - זה שלה ושייך לה, ולא קשור אלייך.

זה גיל שבו יש הרבה בחינה של האישיות שלי מול האישיות של ההורים, וזה גיל נהנים לגבש בו דעה עצמית על העולם - אבל זה רק הגיל, ובהמשך בע"ה היא תתאזן.

ואת באמת במצב רגיש גם ככה, אז הגיוני שזה יוצר לך פצע, אבל שוב - זה לא קשור אלייך. את טובה ועושה את כל המאמצים להיות אמא טובה בנתונים הקשים האלה❤️

זה פתאום נוחת עליימחכה עד מאוד

כי היא ממש ילדה טובה טובה.

פתאום נופחת עליי עם יציאות כ"כ מפחידות,שאני מאמינה לה-את סיעודית,זה טראומה לילדים שלך ועוד...

אח"כ עובר לה ,חוזרת להתנהג יפה.

ואני נשארת עם המילים והפחד שאני עושה לכולם צלקות...

ואשכנזים אין מה לאכול לא בארוחה מבושלת...

עכשיו היא מתוקה ומכינה לי ארוחת לילה כי אני מתה מרעב...לא יודעת איך להתנהל עם הקצוות האלו שלה...

הכוונה-נופלת עליימחכה עד מאודאחרונה
כבר לא יודעת למה לצפות 
בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמת
הבת שלי בגיל הזהרקאני

גם קטנטונת

לא קניתי לה נעליים רק עכשיו מתחילה ללכת וגם זה לא לגמרי

אבל מאמינה שגם היא תצטרך מידה קטנה ממש

אני פעםמקקה
קניתי לילדה בכוונה סנדלים של בנים כי לא נשארו של בנות בסוף העונה, ושלה נקרעו. אפשר לחשוב מה זה כבר משנה...
אני מסכימה איתך כמובן🤭מתואמת
חחחח בדיוק באתי לכתוב שגם ככה הגננות לא רואותאני=)
אותנו בימים אלה, אז אפשר להתפרע עם אווירת השביזות וההזנחה. ואז ראיתי את התגובה שלך... אז בול!!
לגלי עודפים יש אותם סנדלים ביותר זולכורסא ירוקה
גם נעליים. אמנם פחות מבחר מהחנות הרגילה אבל דגמים מצויינים. אתם מירושלים אם אני זוכרת נכון? נראה לי שהעודפים שלהם בתלפיות. וזה ברוב הנעליים 1 במאה, 2 ב150
יש לנו חנות של גלי שקרובה אלינו לביתמתואמת
אז בדרך כלל אנחנו מעדיפים לחסוך בזמן במקום בכסף🤭
אני קניתי נעליים לקטנה שלי בשיין 🤭דיאן ד.

זה פשוט עושק המחירים של נעלי צעד ראשון.

ושתהיה בריאה הקטנה הזאת, כבר בת שנתיים + ועדיין במידה 18.

התחילה במידה 16 שאין מידות כאלו בכלל בארץ.

תשלחי קישור.שושנושי

יש מלא נעליים לא יודעת מה טוב ומה לא.

היה לי חשוב לקנות כי אנחנו מטיילים מלא ברחוב.

לבית אני לא צריכה, זה רק לגינה וכאלה 

היום הבת שלי הלכה פרק זמן ארוך עם הנעליים!מתואמתאחרונה

הגדולה לקחה אותה ל"טיול" ברחבת הבניין, ואחרי כמה סירובים היא הסכימה ללכת ואפילו לרוץ

אז @שושנושי הגיוני שזה יקרה בקרוב אצלכם

כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

חודש בדיוק.שושנושי

מקודם שמתי לו עוד פעם והשתפר.

הנחתי חתיכה של דבק נייר בחלק הקדמי שלא ישתפשף חחח עכשיו אני יותר רגועה עם הזחילה 

תקין. אצלי גם כאלה שהלכו חודשיים בלי נעליים, ברגע,שגרה ברוכה
שהבאתי נעליים לקח להם כמה ימים להתרגל ולרוץ בהן. בדכ תוך כמה ימים זה הסתדר
רק מציעה להמשיך גם לפעמים הליכה בלי נעלייםאור10

בעיקר בגינה, בחול ודשא. או נגיד על מזרנים.

הליכה על משטחים שונים ככה הוא ממשיך לחזק את כף הרגל מה שלא קורה בתוך הנעל. וגם יחשף לתחושות שונות.

מומלץ. (במיוחד שהתחיל ללכת רק לפני חודש ).

התקפי חרדה והריוןהרמה

כל החודש וחצי האחרונים היו מלווים בהתקפי חרדה ונטילת כדורי הרגעה ללא מרשם. המון עצבים ודאגה ..פעימות לב וחרדה בעיקר בלילות . ואז גיליתי לפני שבוע כמעט שאני בהריון בבדיקה בייתי. מאז אני בדאגה שאולי עשיתי נזק אולי משהו לא בסדר… אין לי בכלל תסמיני הריון שזה חריג לי..

ממש אשמח לתובנות או כל תגובה 🙏

מזל טוב!גלויה

קודם כל - ברכות על ההיריון!!

ב"ה יש הריון!

וכל הכבוד שטיפלת עצמך ולקחת תרופות הרגעה.

בתכל'ס :

דברי עם המכון הטרטולוגי בחיפה, הם נתונים ייעוץ לזה. יש כדורים שאפשר בהריון.

מניסיון אישי - אני כידוע מתמודדת ocd (הפרעה טורדנית כפייתית) וגם היו לי דיכאונות בעבר.

לוקחת באופן קבוע "בריכת כדורים"...

ו- ההריון של הבן שלי (בן 4) היה בהפתעה

וגם אני דאגתי מה יהיה...

המכון הטרטולוגי אמר שזה בסדר, במקרה שלי ההמלצה היתה גם לקחת חומצה פולית במינון מוגבר בשליש הראשון. אם לא עשית את זה - בלי לחץ!

ב"ה היום הבן שלי בן 4, מהמם וחכם מאוד.

שורה תחתונה

את הכי חשובה!

מעולה שטיפלת בעצמך!

וגם העובר יהיה בעז"ה בסדר.

מזל טוב!

המשך הריון רגוע ובריא.

❤️❤️❤️הרמה
בשמחה!גלויה

מציינת שהמשכתי לקחת את התרופות לאורך כל ההריון.

ב"ה ילדון מתוק וחכם ממש.

מרגיע לשמוע תודההרמה
אם תסכימי לכתוב מה את לוקחת אני אשמח לשמוע. 
בכיף, בפרטיגלויהאחרונה
לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

אולי אפשר לבקר בחוותפרח חדש
תסעו לדרום-לכיש-שומרון-בקעה-בית שאןפה משתמש/ת
שם לרוב שקט יחסית

אבל תלוי איפה אתם גרים ומה בדיוק מחפשים 

אנחנו לא מטיילים השנה…רוני 1234

עושים על האש

מתנפחים שהמועצה ארגנה בקרבת מקלט

חבל לקחת סיכונים מיותרים

לא כל טיול=סיכוןפרח חדשאחרונה
אפשר לטייל בקרבת מקומות מוגנים
כאב בשד באחד הצדדים, שבוע 31.אני=)

צריך לבדוק?

כאב שמזכיר לי כמו של התחלה של גודש, אבל בלי הרגשה של משהו... וואי זה כואב!! לא זוכרת כאב כזה בהריונות קודמים, בהנקות כן.

מקפיצה לי🙏🙏אני=)
עכשיו עם חזיה תומכת ואדוקה זה קצת פחות כואב, אבל עדיין כשנוגעת מרגישה 
בכל מקרה כדאי לבדוקכורסא ירוקה
הייתי מתחילה מהתייעצות טלפונית
תודה. טלפונית עם מי?אני=)
רופאת נשיםכורסא ירוקהאחרונה
אם היא לא זמינה אז רופאת משפחה
בנות אתן חושבות שזה הריון?שלווה פנימית 34

עשיתי היום בדיקה בשעות הבוקר מאוחרות לא על השתן הראשון.

עיכוב כיומיים...

יש כאב בטן תחתונה וגב תחתון

הפס יצא אחרי כמה דק ולא נעלם

בבקשה תגידו שזה זה!

מחכה שניםםםםםםם לפס הזה

תמונה נוספתשלווה פנימית 34

אני רואה 2 פסים לגמרירקאני

כמה דקות? עד עשר דקות נראלי זה עדיין נחשב

איזה חברה הבדיקה?

בגדול נראה חיובי לגמרי

הפס יצא ממש אחרי כמה דק..לא יודעצ בדיוק..עד 10 דקשלווה פנימית 34

הבדיקה של לייף הסגולה

מקווה מאוד שזה זה.

אז נראה חיובי רקאני

בשעה טובה!!!

בעזרת ה' שימשיך ויהיה הריון תקין וקל בבריאות וידיים מלאות

אמן ואמן!!!!!!שלווה פנימית 34
ממש פס!!!Pandi99
🥹אין לי מילים..מרוב ציפייה אני בחרדהשלווה פנימית 34
מבינה ממש..Pandi99

מציעה ללכת לעשות בדיקת דם

בהצלחה ענקית!!!

תודה אהובה!כיובן שאעשה בדיקת דםשלווה פנימית 34
רק רציתי להגיד שצדקתן!שלווה פנימית 34
אין מאושרת ממני ומאחלת לכל אחת ואחת שמצפה ומייחלת הריון בריא במהרה!!!

בשעה טובה!! משמח ממשאחת כמוני
בשעה טובה!! בקלות ובידיים מלאות!נשימה עמוקהאחרונה

אולי יעניין אותך