חזרתי עם כמה שאלות על הנקה מבורכת
מי שהניקה תאומים, האם הייתן צריכות חזיה במידה גדולה יותר מאשר בהנקות הקודמות? יש יותר חלב מבדרך כלל? תוהה אם החזיות הנקה שיש לי מהלידות הקודמות יתאימו או שאני צריכה לקנות חדשות.
חוץ מזה, אפשרי בכלל להניק תאומים הנקה מלאה כשיש עוד ילדים בבית? חוששת שזה אומר להניק כל היום וכל הלילה, והילדים האחרים גם צריכים יחס...
הרגשתן שהנקה של תאומים החלישה אתכן? מפחידים אותי שאני חייבת לשלב תמ"ל אחרת אהיה סמרטוט. אני לא נגד, אבל אשמח לנסות לפחות לראות איך יהיה בהנקה בלעדית (אולי בקבוק בלילה), ראיתי שיש כאלה שעשו את זה והיה טוב. הרגשתן רעבות יותר? אצטרך להניק ולאכול ללא הפסקה? 🙃
נראה אם בהמשך אזכר בעוד שאלות...
מתייגת את מי שנמצאת פה לאחרונה:
@בימבה אדומה
וגם @מתואמת
@אמהלה
לא יודעת למה לא מתייג לי
קודם מנסה לתייג גם כןבימבה אדומה
אז אניבימבה אדומה
ילדתי את התאומות כשהן הבכורות... כך שקשה לי לענות...
בגדול התחלנו בגישה של מנסים ואם מצליח וואלה יופי לא הולכים להיות משוגעים על ההנקה.
אז בהתחלה הנקתי כל ארוחה מישהי אחרת והשנייה והשלימה במטרנה.
גם שאבתי בעצת יועצת הנקה של הבי"ח כדי להגדיל כמויות וכדי שיעזרו לי בהאכלות...
בגמל חודש וחצי/חודשיים ככה קלטנו שלא השתמשנו הרבה זמן במטרנה והבנו שאני מניקה מלא....

אבל לא היו לי עוד ילדים...
תודה!מבורכת
זה אכן שונה כשאין עוד ילדים בבית, אבל תודה על התגובה!
היה לך זמן לשאוב בין הטיפול בשתיהן?
מנסה להיזכר ולענות:מתואמת
לא זכור לי שהייתי גדושה בחלב מעבר לרגיל (רק בהתחלה היה גודש לאורך יותר זמן, אבל זה קשור לזה שהם היו בפגייה).
הינקתי אותם בלעדית מהשחרור מהפגייה ועד גיל חודשיים. זה השלב שבו עדיין יש עזרה ואפשר להתמסר לזה... אחר כך שילבנו בקבוקים, עד שהם עברו אליהם בלעדית בגיל עשרה חודשים.
בשלב מסוים למדתי להיניק אותם ביחד, אז זה גם קיצר את זמני ההנקות. (ומצד שני - הייתי חייבת להיניק בחדר לבד ככה, אז לא הייתי ליד הילדים האחרים...)
לא זוכרת שהייתי רעבה יותר מהרגיל.

אני בעד לבוא בראש פתוח לכל האפשרויות.
תתכוונני על הנקה, אבל תכיני את האפשרות של שילוב תמ"ל ואפילו של תמ"ל בלעדית.
כל מה שתעשי במצב הזה של גידול תאומים יהיה מעל ומעבר
תודה!מבורכת
אז אם תהיה לי עזרה ליותר זמן אוכל להניק יותר?
בקשר להנקה ביחד, הם תמיד היו רעבים באותו זמן? או שסידרת שזה יצא ככה? ובלילות יש איך לסדר שיקומו באותו זמן?
תודה על השורה האחרונה צריכה להזכיר לעצמי שתאומים זה שונה ולא לצפות מעצמי ליותר מדי.
אני כבר לא זוכרת הכול 🙈מתואמת
מניחה שפשוט עם הזמן הם קצת הסתנכרנו ביניהם...
אז אני בעצם אכתוב פה את סיפור הנקת התאומות שלי....אמהלה

ב"ה ובחסדיו הרבים הנקתי הנקה מלאה עד גיל שנתיים וחודשיים

בתור שוחרת הנקה, לאורך כל ההריון דברנו על כך וסכמנו בינינו שלא מתאבדים על ההנקה הפעם. תמיד זה בא לי ממש בקלות ב"ה אבל הבנו שהפעם זה יהיה שונה והתכוננתי לכך נפשית....

וכאן מתחיל הסיפור-

עד גיל חודש שאבתי ונתתי בבקבוק כי היו קטנות מאד במשקל והיה להן קשה לינוק. (בתחילה בפגייה ואח"כ בבית)

באזור גיל חודש נשבר לי מהשאיבות כי זה היה אינסופי- עד שגמרתי לשאוב הייתי צריכה להאכיל וכל האכלה לקחה המון זמן מהסיבה הנ"ל. ופשוט לא עמדתי בשאיבה/האכלה/שטיפת בקבוקים.

לי באופן אישי היה מאד קשה להעזר באנשים אחרים. אני מאד אוהבת פרטיות והיה לי קשה שהסתובבו לי בין הרגליים אז מהר מאד העפתי את כל האנשים הטובים (הם באמת טובים אבל לא בשבילי...) ונשארתי לבד....

אז עברתי להנקה בלעדית. עד בערך גיל 4 חודשים הנקתי אחת אחרי השניה כל אחת צד אחד. ומגיל 4 חודשים למדתי להניק ביחד וזה היה פשוט תענוג. אין תחושה יותר ממיסה מהרגע שהייתי שמה את שתיהן עלי ואוטומטית הן היו נותנות ידיים. זה היה קסום!!! בעלי תמיד אמר שזו התמונה הכי יפה שחבל שא"א לצלם.

אז כמובן שהייתי צריכה להסתגר בחדר. הין היו אוכלות בערך כל שעתיים/שעתיים וחצי. בהתחלה הייתי מחליפה כל יום צד ואח"כ כל שבוע.

אני מאכילה מתי שהתינוק מבקש. בגלל שהן אכלו ביחד והן זהות.... הן תמיד היו מסונכרנות. רק בלילה האכלתי כל אחד מתי שהתעוררה, וזה בהחלט אומר שעד גיל שנתיים וחצי לא ישנתי יותר מחצי שעה ברצף (אני יודעת שלא כל אחת מסוגלת לזה. אני אכשהוא הצלחתי להשאר שפויה ואפילו לחזור לעבודה בגיל 9 חודשים ולתפקד טוב)

לא הרגשתי צורך לאכול יותר מתמיד. מה גם שלא תמיד הספקתי בכלל לאכול בשל טרוף המערכות מאז לידתן... ב"ה ב"ה מליון פעמים!!!!

מיותר לציין שהתפקוד שלי בבית שאף ל0... הייתי כל היום סביבן וב"ה יש עוד ארבעה לפניהן כך שהיו לנו אתגרים יום יום. למדתי לבדוק כל יום מחדש מה סדר העדיפויות לאותו היום.

למדתי שאפשר לחיות בבית גם אם הוא לא נשטף שבועיים...

למדתי שאני יכולה להמשיך לחיות גם אם המדפים בארון לא נראים כמו חיילים במסדר....

למדתי שהכי חשוב זה לחם לאכול ובגד ללבוש ובזה השתדלתי להתמיד. שתמיד יהיה אוכל חם ומזין והבגדים מכובסים....

השתדלתי כל הזמן להודות על המתנה המופלאה והנדירה הזו וב"ה  עד היום מודה ומודה ולא מפסיקה להתפעל מהפלא העצום הזה.

מלא הצלחה וסיעתא דשמייא

והכי חשוב- רק בבריאות ובשמחה

תשובה לשאלתך הראשונה...אמהלה

לצערי בכל הריון עליתי מידה כך שהחזיות הקודמות לא היו לבישות בכלל.

לא ראיתי שינוי בגודל בהריון של התאומות

כן ראיתי שתפוקת החלב עלתה בגלל שהביקוש עלה וזה עניין של הצע וביקוש....(כמות החלב ששאבתי בפגייה היתה עצומה... אני שאבתי מנות של 120 לכל אחת בארוחה והן היו אוכלות בימים הראשונים בקושי 20 כך שנוצר לי מלאי מטורף שמאד עזר לי כשחזרתי הביתה.)

ממש תודה על התגובה המושקעת!! לומדת המון מכל מילהמבורכת
ממש מנסה להתכונן נפשית שזה הולך להיות שונה הפעם, אבל קשה לי ממש לדמיין איך זה באמת יהיה, כמה עזרה אצטרך, איך אפשר לתפקד בכלל עם כזה חוסר שינה ועוד להתייחס לגדולים.
גם אני שונאת כשמסתובבים לי בבית, אבל מצד שני חוששת שלא תהיה לי ממש ברירה. במיוחד אם זה לבחור בין להניק + עזרה בבית עם הילדים האחרים (במיוחד אם אצטרך להסתגר בחדר) או להביא בקבוקים ולוותר על העזרה, אז נראה לי שאני מעדיפה להניק עם המחיר של מישהו נוסף בבית.
לגמרי נשמע תאור קסום!! תמיד יש לי את החשק הזה לצלם כשהתינוק יונק כל כך יפה, מניח ראש ומתפנק כזה באמצע ההנקה או מניח עליי את היד... אז 2 זה בכלל חלומי 🥰 בעז"ה!!
מגניב שהן היו מסונכרנות כי הן זהות, לא חשבתי על זה. גם אני עם זהים, אז אולי יש סיכוי לסנכרן אותם לא אכפת לי להניק אחד אחרי השני, במיוחד שלרוב יונקים ממש מהר אצלי (כמובן חוץ מההתחלה שלוקח להם זמן) אבל שיהיה איזה שהוא סדר ואיזו שהיא הפסקה בין ההנקות...
לגבי החוסר זמן לאכול מרוב עומס, זה משהו שמלחיץ אותי כי אני בן אדם שלא מתפקד בלי לאכול. יש לי חילוף חומרים מהיר וצריכה לאכול הרבה פעמים במשך היום, במיוחד כשמניקה. אז נכון שאחרי לידה זה ככה ושורדים מנשנוש לנשנוש, אבל באיזה שהוא שלב זה לא מספיק לי ואני חייבת להתיישב לאכול ארוחה אמיתית...
אשמח אם תוכלי לפרט איך הסתדרת עם הטיפול בתאומות פלוס הילדים הגדולים, במיוחד שהעפת את כל העוזרים כל כך חוששת מהתקפי זעם שלהם בעקבות חוסר תשומת לב והרגשה שהם בעדיפות שניה... (כבר קורה לפעמים כשאני לא מספיק מתייחסת אליהם) ומה הכוונה שבדקת כל יום מחדש את סדר העדיפויות לאותו יום? אם לא לכלול בזה סדר וניקיון שבזה יש לי עזרה ב"ה. ואיך בכלל הספקת לבשל כל יום?
סליחה שנפלתי עליך עם כל השאלות זו תקופה עם הרבה חששות והרבה לא נודע...
אז בעניין האוכל- אני וילדיי מאד מפונקים... אני לאאמהלה

נוגעת באוכל שמישהו אחר מכין והילדים מאד בררניים....

ההורים הצדיקים שלי במשך 4 חודשים בשלו לי ארוחות צהריים לכל המשפחה וכן שבתות.

כמובן שגם היו ימים של טבעול וצ'יפס....

אח"כ כבר נכנסנו לאיזה שהוא סדר והתאומות טיפה גדלו והצלחתי כבר להכנס למטבח.

בסדרי עדיפויות התכוונתי שבדקתי כל יום מה הכי דחוף לאותו היום- לימוד למבחן עם הגדולה, הכנת תחפושות ערב פורים, נקיון מינימלי של המינימלי לפסח. עשיתי רק את הדברים הכי דחופים בכל יום.

יכולה להגיד לך שלמרות האתגר, הילדים שלי מזמינים עוד זוג... (גם אני)

אני לאורך כל תקופת ההריון מאד חששתי שזה יפגע בילדים וב"ה כולנו רק גדלנו מהאתגר הזה

וואו כל הכבוד להורים שלך, באמת צדיקיםמבורכת
העזרה הכי גדולה שיש!
שמחה לשמוע שבאיזה שהוא שלב נכנסים לסדר מסוים ואפשר להספיק עוד משהו חוץ מהטיפול האינטנסיבי בתינוקות עצמם...
המשפט האחרון שלך ממש מעודד!
עונה גםנירה22
הנקתי תאומים עד גיל שנה וחצי.
בחודש וחצי הראשונים-כל אחד בנפרד, ואז קניתי את כרית ההנקה לתאומים של מאמאסיטה והנקתי הרבה פעמים יחד. ממליצה ממש. הייתי אפילו לוקחת אותה איתי באוטו ומניקה את שניהם בו זמנית באוטו.
לעומת מה שכתבו לך, למרות שהם זהים זה ממש לא אומר שהם אוכלים יחד. יש כאלו אמהות שיעירו את השני כי הראשון התעורר, ויש כאלו שיתנו למנגנון הרעב הטבעי לפעול. אני שילבתי בין שתי הגישות, תלוי בכוחות שלי ובתוכניות שלי לאותו יום.
דוקא בלילה העדפתי שלא יקומו יחד כי הנקתי בשכיבה.
פעם ביום החלפתי צדדים כי לכל אישה יש צד שמפיק יותר חלב.
אצלי החזיות הנקה מהלידות הקודמות היו טובות.
אני כן הנקתי בסלון, (הגדולים שלי עוד היו די קטנים) ודוקא כן הצלחתי להתייחס לגדולים בזמן הזה.
לא זוכרת שהייתי רעבה יותר מהנקות קודמות.
אם יש לך עוד שאלות-בשמחה.
תודה!מבורכת
חשוב לזכור להחליף צדדים, גם בגלל הגירוי של שני הכיוונים בגוף. מקווה לזכור את זה
טוב לדעת על המידה, מקווה שמה שקניתי יהיה טוב, כי בטח לא יהיה לי זמן לחפש אחרי הלידה...
הלוואי שאצליח להניק בסלון ולהתייחס גם לגדולים תוך כדי, זה יהיה מושלם.
בטח יהיו עוד שאלות בהמשך, מקווה שיהיה את מי לשאול אחרי הלידה לפעמים פעיל פה ולפעמים ממש לא...
מה מיוחד בכרית הנקה לתאומים?אנונימי (2)
בנתיים מניקה כל אחד בנפרד כי עוד לא התייצבה ההנקה, אבל מקווה הלוואי להצליח להניק ביחד, אז תוהה- איך עושים את זה טכנית? והאם צריך כרית שונה ממה שיש לי מהילדים הקודמים?
אני בכל ההנקות לא השתמשתי בכרית הנקה, רק בתאומותאמהלה

כי כשהנקתי את שתיהן זה עזר לי לייצב את עצמי ונתן לי שחרור לידיים

אני השתמשתי בכרית רגילה בצורת U של שילב. לא ייעודית לתאומים אבל ממש גדולה ונוחה.

רק בערך מגיל 4 חודשים התחלתי להניק ביחד- כשההנקה הייתה מאד מבוססת וקצת גדלו.

הסתכלתי הרבה בגוגל על כל מיני תנוחות והתנוחה שהייתה לי הכי נוחה ששתיהן היו שוכבות על האורך- אחת מול השניה. לפעמים עשיתי גם פוטבול שלתיהן אבל פחות התחברתי....

הייתי תמיד נמסה מהרגע שהנחתי את שתיהן עלי והן היו נותנות ידיים- רגע חלומי!!!!

אני הנקתי בתנוחת פוטבולנירה22
הכרית הרגילה לא היתה מספיק גדולה בשביל זה.
הנקתי אותן יחד על הכרית הזו עד גיל שנה וחצי.
עונהאביטוטי
אני לא מהמורעלות הנקה אבל הנקתי את כל ילדיי.
התאןמים הם מספר 3 ו4.
מהרגע הראשון החלטתי שאני לא שואבת רק מניקה וכשצריך יקבלו מטרנה. ( הם לא נולדו פגים).
כשחזרנו מבית החולים אמרתי לבעלי שאני ב9 הולכת לישון עד 12 בלילה ושיסתדר איתם עם מטרנה, גם ככה הוא ער בשעות האלה ואלו היו שעות השפיות שלי, חוצמזה אין רצף של יותר משעה בלילה ולא הייתי מעירה אותו בכלל. זה היה ההסכם וזה עבד לחודש הראשון מעולה, אחכ התאזנו קצת הלילות.
הייתי מניקה כל אחד בנפרד לרב, היה לי מאוד כבד להחזיק את שניהם כי נולדו במשקלים מכובדים. עשיתי את זה מספר פעמים בלילה. אם אחד כבר היה רעב והשני ינק דיברתי איתו כשהוא בטרמפולינה מולי. ואם ידעתי מראש שהם יהיו רעבים ביחד ךפעמים הכנתי בקבוק.
בפועל הם ינקו עד גיל 9 חודשים שזה הכי מאולר אצלי. בממצוע קיבלו בקבוק ביום והשאר הנקה, ואני הייתי מאוד רגועה עם זה.
אני החלפתי צד כל הנקה (אם זכרתי ממ אכל מאיפה...).
לגבי חזייה אני ספציפית הייתי באותה מידה.
לגבי חלב ברור שיש יותר והראיה שהיה לי מאוד מאוד קשה לגמול אותם וזה היה מלווה בהרבה גודש...

לגבי עזרה, חוץ מהקהילה שבישלה לני במשך חודש וזה מאוד מבורך, לא נעזרנו כלל. אציין שבעלי באותה תקופה העה הרבה בבית.

תאומים זה אינטנסיבי וזה מהמם ושווה כל גרם של אנרגיה!
הם בני 4 היום, אני לא הרגשתי קושי תוך כדי הגידול שלהם אבל כשהיו בני שנתיים הבנתי כמה זה היה אינטנסיבי...
תודה רבה!מבורכתאחרונה
נשמע מעולה ההסכם מ9 עד 12.

וואי מדהים שבישלו לכם לחודש!

בעזרת ה', מחכה לפגוש אותם ולהרגיש שזה שווה כל גרם של אנרגיה
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך