ב"ה ובחסדיו הרבים הנקתי הנקה מלאה עד גיל שנתיים וחודשיים
בתור שוחרת הנקה, לאורך כל ההריון דברנו על כך וסכמנו בינינו שלא מתאבדים על ההנקה הפעם. תמיד זה בא לי ממש בקלות ב"ה אבל הבנו שהפעם זה יהיה שונה והתכוננתי לכך נפשית....
וכאן מתחיל הסיפור-
עד גיל חודש שאבתי ונתתי בבקבוק כי היו קטנות מאד במשקל והיה להן קשה לינוק. (בתחילה בפגייה ואח"כ בבית)
באזור גיל חודש נשבר לי מהשאיבות כי זה היה אינסופי- עד שגמרתי לשאוב הייתי צריכה להאכיל וכל האכלה לקחה המון זמן מהסיבה הנ"ל. ופשוט לא עמדתי בשאיבה/האכלה/שטיפת בקבוקים.
לי באופן אישי היה מאד קשה להעזר באנשים אחרים. אני מאד אוהבת פרטיות והיה לי קשה שהסתובבו לי בין הרגליים אז מהר מאד העפתי את כל האנשים הטובים (הם באמת טובים אבל לא בשבילי...) ונשארתי לבד....
אז עברתי להנקה בלעדית. עד בערך גיל 4 חודשים הנקתי אחת אחרי השניה כל אחת צד אחד. ומגיל 4 חודשים למדתי להניק ביחד וזה היה פשוט תענוג. אין תחושה יותר ממיסה מהרגע שהייתי שמה את שתיהן עלי ואוטומטית הן היו נותנות ידיים. זה היה קסום!!! בעלי תמיד אמר שזו התמונה הכי יפה שחבל שא"א לצלם.
אז כמובן שהייתי צריכה להסתגר בחדר. הין היו אוכלות בערך כל שעתיים/שעתיים וחצי. בהתחלה הייתי מחליפה כל יום צד ואח"כ כל שבוע.
אני מאכילה מתי שהתינוק מבקש. בגלל שהן אכלו ביחד והן זהות.... הן תמיד היו מסונכרנות. רק בלילה האכלתי כל אחד מתי שהתעוררה, וזה בהחלט אומר שעד גיל שנתיים וחצי לא ישנתי יותר מחצי שעה ברצף (אני יודעת שלא כל אחת מסוגלת לזה. אני אכשהוא הצלחתי להשאר שפויה ואפילו לחזור לעבודה בגיל 9 חודשים ולתפקד טוב)
לא הרגשתי צורך לאכול יותר מתמיד. מה גם שלא תמיד הספקתי בכלל לאכול בשל טרוף המערכות מאז לידתן... ב"ה ב"ה מליון פעמים!!!!
מיותר לציין שהתפקוד שלי בבית שאף ל0... הייתי כל היום סביבן וב"ה יש עוד ארבעה לפניהן כך שהיו לנו אתגרים יום יום. למדתי לבדוק כל יום מחדש מה סדר העדיפויות לאותו היום.
למדתי שאפשר לחיות בבית גם אם הוא לא נשטף שבועיים...
למדתי שאני יכולה להמשיך לחיות גם אם המדפים בארון לא נראים כמו חיילים במסדר....
למדתי שהכי חשוב זה לחם לאכול ובגד ללבוש ובזה השתדלתי להתמיד. שתמיד יהיה אוכל חם ומזין והבגדים מכובסים....
השתדלתי כל הזמן להודות על המתנה המופלאה והנדירה הזו וב"ה עד היום מודה ומודה ולא מפסיקה להתפעל מהפלא העצום הזה.
מלא הצלחה וסיעתא דשמייא
והכי חשוב- רק בבריאות ובשמחה