בג"ץ עינו פקוחה מתמיד. השמאל יודע למשול. קריאה נעיסודית
הם פשוט יפילו את החוקים המתוכננים בעזרת בגץסודית
מטרה נוספת היא לגרור את הקמת הממשלה אל המחצית השנייה של חג החנוכה או מעבר לכך. ואם תחת לחץ זמן תחליט הקואליציה להפר את תקנון הכנסת ותפעיל באופן לא פרופורציונלי את סעיף 98, המאפשר בתנאים מסוימים לקצר דיונים לקראת הצבעה על חוק בקריאה שנייה ושלישית, האופוזיציה תראה בכך הישג. "אם הקואליציה תנסה להשתיק את האופוזיציה ותפר את התקנון, מיד תוגש עתירה לבג"ץ", אומרים באופוזיציה. "כך היה בחוק הטלת המס על דירה שלישית שבזמנו יזם השר משה כחלון, ונפסל בבג"ץ בנימוק שפרוצדורת הדיון לא הייתה תקינה בוועדת הכספים ובתהליך החקיקה".
כל כך פשוט... בג"ץ עדין במלוא כוחותיוסודית
לא כולם היו מרוצים
לבנט היו מעט מנדטים, מעט השפעה
אבל זה היתרון של הבולשביקים. העדפת טובת הכלל על התועלת האישית. בלעו בשקט אכזבות ורצו למשול.
להפך, זו בדיוק ההוכחה שהשותפות צודקותהסטורי
כל הסוגיות שעומדות עכשיו על הפרק - גיור, גיוס, מעמד ההתישבות, הוראות הפתיחה באש, ההשתוללות של ארגוני הלהט"ב ועוד - היו במקום אחר לגמרי, אם נתניהו לא היה מסנדל את כל הנסיונות להחזיר את בג"ץ לעסוק במשפט ולא במדיניות.
צודקות באידאולוגיה לא בהתנהלותסודית
לתת לו לנהל את העסק ולהשביע ממשלה מהר
אז לא היו הרבה הישגים על הנייר אבל כן היו הישגים ממשיים, מהירים, בשלב שהשמאל עוד היה בהלם ובאבל.
כמו שאתה רואה, עד שעסקו במלאכ המחשבת של פירוק תיקים העברת סמכויות וברוגזים בגלל אגו,
אמר השמאל לעצמו
אבל רגע,
בינתיים עוד לא קרה כלום
הממשלה בידינו
בגץ לצידנו
צהל שלנו
למה שלא נשתמש בכוח שלנו כאן ועכשיו בטרם יאבד.
איתן גיל ואני הקטנה התחננו כאן להשביע ממשלה מהר ככל האפשר. והסברתם לנו למה זה לא חשוב, חשובים ההישגים.
אז הנה.
כל השנים שהוא 'ניהל', הוא בעיקר לא ניהלהסטורי
בפועל, את הכאוס שיצרה המערכת המשפטית, חייבים לסיים - מוטב מאוחר מלעולם לא. את עצירת המדינה הפלסטינית, בדקה התשעים - חייבים לבצע, מוטב בדקה התשעים, מאחרי שהיא תהיה עובדה קיימת.
בלי לחץ, נתניהו ימשיך להתבטל, כמו שהתבטל עד היום...
סמוטריץ התגלה כאדם חכם מוכשר ופרגמטי. טענותי ליהדוסודית
הליכוד לא רוצה להיות חתום על חוק השתמטות מלא על מלא כולל אלו שלא לומדים באמת, והגענו לבקש ארכה מהנשיא.
הנשיא יתן.
ובינתיים השמאל התעורר, ארסי כתמיד.
אם היה משהו שלמדתי ממערכת הבחירות הזו, זה שסמוטריץ לא סיקריק. לא שורף אסמים. אפשר להצביע לו בלב שקט.
הוא תכנן את המו"מ באופן מבריק והוא המנצח האמיתי של מערכת הבחירות
מאמינה שכוח ההשפעה מלמעלה בימי חנוכה הממשלה תקום
דרעי קיבל הכל בקלות כי נתניהו רצה לתגמל אותו. סמוטריץ התחיל מעמדה הרבה יותר בעייתית והשיג השיגים שלא חלמתי עליהם.
טוב תעשה יהדות התורה אם תגלה פרגמטיות גם היא
היא מגלה פרגמטיותהסטורי
זה מה שהם אמרו מההתחלה וזה מה שם אומרים עכשיו.
בגדול בעניין הגיוס - הדיון נכון ואמיתי, גם לציבור החרדי יש חלק בו, בין לגבי מי שבאמת לומד ובין לגבי מי שלא באמת לומד ולגבי כל מי שבאמצע.
אבל, המקום בו אפשר לדון בנושאים בהם יש התנגשות ערכית ומעשית, בין הערכים והצרכים של ציבורים שונים - הוא במקום שבו כולם נמצאים ומיוצגים, שזה בפרלמנט ובממשלה. שם כולם נמצאים ומיוצגים ויכולים להגיע לפשרות, שאולי כל הצדדים לא רואים בהם אידיאל, אבל מבינים שככה אפשר לחיות.
כאשר בג"ץ, שמייצג בעיקר את האלפיון השמאלני פרוגסיבי, מתערב פעם אחר פעם, בלי שבכלל הוסמך לכך בחוק בפשרות שמושגות בכנסת ובממשלה (ואחרות כבר לא מושגות כי 'לא יעמדו במבחן בג"ץ) בנושא גיוס תלמידי הישיבות ובמקביל הוא כופה, בלי שהוסמך לכך בחוק, על הצבא (והאקדמיה והתעסוקה ועוד) להתנהל לפי עולם ערכי שחלקים גדולים מהציבור לא שייך אליו - הוא הורס את היכולת להגיע להסכמות ציבוריות.
אני מסכימה עם כל מילהסודית
והשמאל , שיודע לשלוט, מתכוון לנצל את זה.
הבעיה היא בכופתאות, לא בחוקסודית
אתמול הלך גפני ותקע אצבע בעין של הציבור החילוני, שגם ובעיקר
מהמיסים שלו הוא חי.
יהדות התורה באמת במצוקה הציבור שלהם בלחץ כלכלי נוראי, הבעיה שהציבור הכללי מתקשה לגמור את החודש בגלל המשבר העולמי שפוטין יצר.
יכול להיות שפוטין מובס צבאית וזה מציל את אירופה מכיבוש, אבל פוטין הוא ד"ר לכלכלה והוא הורס את הכלכלה העולמית כנקמה על העזרה שהמערב הגיש לאוקראינה.
החרדים מבינים שיש בעיה,
רק לא מבינים כמה היא עמוקה.
בגלל ההתחייביות המופלגות של לפיד לערבים הם חושבים שיוכלו להשיג אותו מחיר. מסתבר שלפיד גם יודע להבטיח ולא לקיים עד הסוף. מ53 המליארד הוא העביר 2 מליארד.
בקיצור לאף צד אין כסף לדרישות המופלגות שהחרדים הציגו ויש שתי אפשרויות:
1. מזעור הסחיטה וחתימה.
2. נתניהו ילך הביתה, ותקום ממשלת אחדות: ליכוד גנץ לפיד ליברמן.
החרדים שמבינים שתמו ימי השותפים הטבעיים כועסים על סמוטריץ, שר האוצר, שמתכוון לחלק את העוגה בצדק בין סקטורים שונים.
הכעס לא יעזור לקניות במכולת.
אם יחברו לשמאל יקבלו קמצוץ ובעיטה לאופוזיציה ושוב תקום ממשלת אחדות כאמור בגלל האילוצים הכלכליים של המגזר היצרני.
לסיכום,
אני חושבת שהליכוד יותר סחיט
גפני מסתמן כאיש החזק של הממשלה המתגבשת.איתן גיל
סמוטריץ' יודע שאת גפני בראשות ועדת הכספים לא כדאי להרגיז.
יעיד על כך הראיון המלוקק שלו בשבועון החרדי "משפחה".
ימים יגידו.
הצחקתסודית
גפני יכול למשוך את המומ עד תום הארכה שנתן הנשיאאיתן גיל
אם יהדות חותכת שמאלה, יש ממשלת 63 ח"כים עם הערבים. יהדות מעולם לא פסלה את הערבים
סמוטריץ' יקבל שיעור בצניעות וענוה, ונתניהו ילך הביתה להמשיך בכתיבתו המשובחת.
חחחסודית
גב' לפיד שהובילה מבצע הפרשת חלהאיתן גיל
והוא עצמו הגיע לכותל והניח תפילין. גם לא שכחנו
אז כן, תמורת שלטון הם ישלשו את סכומי התמיכה בחרדים, וילכו על פטור גורף משרות צבאי, ויסגרו את כל הכבישים בשבתות.
גנץ הציע לחתום על דף ריק, והם ירשמו כל מה שבא להם.
אז במטותא...
גנץ לא ראש האופוזיציהסודית
אין אידאולוגיה. רק כופתאות. כך רשמת. אם אין לכם שום אידאולוגיה, תמכרו הכל בשביל בצע כסף, ותשבו עם תומכי טרור, מבטיחה לך שכופתאות לא יצאו לכם מזה. ליברמן ממתין עם המריצה. ישתמשו ויזרקו.
תפסיק ללכלך על סמוטריץ ותפסיק לאיים.
שבת שלום
גם סמוטריץ' מודע למגבלות הכח שלו.איתן גיל
אכן. רק יהדות התורה לאסודית
אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים
לא מעניינים אותו מדינה, צבא, ערבים, ושאר ירקותאיתן גיל
מישהו פה מאוד לא מועדכןהָיוֹ הָיָה
אבל אתה לא מספיק לקרוא חדשות, כי הזמן שלך מוקדש להבכה עצמית בפורום.
מה אתה אומר, שסמוטריץ' קיבל ועדה שתעקוף את גפני?איתן גיל
סמוטריץ' מנסה לרוקן את ועדת הכספים מתוכנה, ואם הליכוד יסכים, גפני ישאר בלי כלום, ונתניהו ישאר בלי ממשלה.
הנה כי כן, סמוטריץ' הוא האיש הכי ציני והכי מסוכן לשלטון הימין.
הדבר היחיד שמעניין אותו, ונראה שגם יצליח בו, זה לשלוח את נתניהו הביתה, ואת עצמו וחבריו לאופוזיציה.
הדיון לא היה אם סמוטריץ ציניהָיוֹ הָיָה
גילית בזה את בורותך, וזה שתחליף נושא כרגיל ותעבור להשמצות אחרות לא יעזור לך.
נפתליסטאיתן גיל
אם ההצעה לגפני תשאר חצי ועדת כספים, כאשר בפועל מנהל אותה סמוטריץ' באמצעות וולדינגר, הוא לא יקח אותה, ולא שום דבר אחר, ולא תהיה קואליציה ימנית.
לך באופן אישי לא תחסר תעסוקה. אתה תמונה לנער שוליה ונושא המגבת של סמוטריץ' לבית המרחץ.
כמו כל התחזיות שלך...הָיוֹ הָיָה
אמן🙏❤סודית
🇮🇱
לא לילד הזה פיללנו.איתן גיל
לממשלה שלא בראש סדר יומה לטפל במערכת המשפט החולה, אין זכות קיום.
פורסם הערב שיריב לוין מסרב לקחת את תיק המשפטים לאור התנגדות נתניהו לרפורמות מידיות במערכת המשפט.
אז בשביל מה לעזאזל הלכנו לבחירות. בשביל לקבל תואם יאיר לפיד, אבל ב- 25 שנים מבוגר יותר?
בוקר טובהסטורי
בוקר נפלא.איתן גיל
לפנות בוקר קבלנו הבהרה שנתניהו מתקשה להתמודד עם האולטימטום של בן גביר לזכות וטו בועדת שרים לענייני חקיקה. מנגד, מסרב לוין לקחת משרד שהוא מנוע מלהכתיב בו את מדיניותו באופן מלא.
אחרי הפארסה של הוצאת אגפים, ממשרדי החינוך, הבטחון, החוץ, וועדת הכספים, הוא רוצה לשחק במשחק הזה.
יורשה לעשות שימוש בזכויות היוצרים שלך: בן גביר הקים מהומות על מיקומים ברשימה לכנסת, ולבסוף נשאר הן מחוץ לרשימה והן מחוץ לכנסת, ועתה הוא ככלב השב על קיאו.
מטבע הדברים שבלעדיו לא תושבע ממשלת ימין, אשר על כן עת לעשות לה' הפרו תורתך.
ועל כן, גנץ עכשו. ואם המחיר יהיה ראשו הפוליטי של נתניהו בנוסף לבן גביר וסמוטריץ'- אין מנוס זולת לשלם. בינתיים ישחקו הנערים לפנינו.
גם החרדים יעופו לאופוזיציהסודית
זה מורכב קצת יותראיתן גיל
לפיד וגנץ= 36 ח"כים.
הליכוד= 32 ח"כים.
דהיינו רוב שמאלני.
לכן נראה שהליכוד לא יוותר על הנדוניה החרדית, 18 ח"כים, וס"ה 50 ח"כים שמרניים.
מצד שני יאבדו את ערכם האלקטוראלי הסגולי, ומעמדם כלשונות מאזניים.
נדוניה? אתה מתכוון שהם סוחטים נדוניהסודית
ובגלל זה אתה לחוץ שנתניהו ילך הביתה
אחרי נתניהו נגמר פרק השותפים הטבעיים
יאיר לפיד הוא הבן של טומי לפיד, הוא לא יתן כופתאות בחינם.
המשחק נגמר
לפיד וגנץ לא ישבו עם נתניהואיתן גיל
והליכוד בלי נתניהו לא ישב בקואליציה שהשפעתו בה היא שולית.
לכן הוא צריך את החרדים לצידו תמורת כמה כופתאות לא משמעותיות.
ולא, אני לא לחוץ שנתניהו ילך הביתה, כי בנסיבות הקיימות אין מציאות אחרת.
בספרו הבא הוא יתחשבן בכתיבה משובחת עם כל מי שלדעתו מנע ממנו לחזור ללשכת ראש הממשלה. זהו.
ישבו עם לוין. 74 מנדטים. מי צריך את החרדיםסודית
קואליציה חילונית על מלא מלא, זה מה שהם רצו ובשביל זה התחיל כל הבלגן.
לא אהבו את השותפים הטבעיים קראו להם בשמות גנאי שאין צורך לכותבם.
חוץ מזה ליברמן השושבין יקבל מקום של כבוד.
ש"ס לא צריכה את חוק הגיוס.איתן גיל
זו דרישה של החרדים האשכנזים.
חוץ מזה, שנינו מסכימים מלא מלא, שתם עידן השותפים הטבעיים.
הכל עניין של כח, כבוד, כסף, ושליטה.
המשא ומתן הקואליציוני עם הליכוד הוכיח את זה בעליל.
לגבי ליברמן אנחנו חלוקים, זולת אם תהיה סולחה עם החרדים. בעניין זה ליברמן הוכיח גמישות מפוארת, מ- בלי נאמנות אין אזרחות עד הלבנת מנסור עבאס ולהקתו.
לא יתנו דריסת רגל לדרעי...סודית
הליכוד, וכל מי שיוצב בראשו לא ילך לממשלה בלי ש"סאיתן גיל
זה הלקח המרכזי שנלמד מהפארסה של ממשלת נתניהו שנשענה על כידוניהם של האחים לפיד ובנט.
בקונסטרוקציה המוצעת דרעי לא יהיה שר אוצראיתן גיל
וגם לא לשון מאזניים.
בכל יתר הנושאים הוא יגלה גמישות יתירה, כפי שכבר הוכיח בעבר.
היה מתומכיו הגדולים של אסון אוסלו.
עוקבת לראות אם מצליחים להעביר חקיקה שמכשירה אותוסודית
לא רואה שום סיבה שהחקיקה לא תיפסל על ידי בגץ, ונתניהו לא רוצה פסקת התגברות
החוק של בן גביר מאפשר סגירת תיקים - הוא יתן הוראה למשטרה- לא רואה את זה עובר גם כן.
נראה שמאחורי הצרחות הצפויות מתגבש לו הסכם שקט, ונתניהו לא צריך כבר את הממשלה הזו, דיו שיכול לאיים בה
עדיין מקווה לנס חנוכהסודית
כמו שקיבלנו את הממשלה הזאת בנס
לזרוק את השכל
אם תקום ממשלת אחדות, בגץ ילבין את דרעי.איתן גיל
הקושי סביב המינוי של דרעי התחיל בפרשנות מגמתית של היועמ"שית הפרוקסי של גידון סער. אגב, כל המשפטנים הבלתי תלויים חולקים על הפרשנות שלה.
החוק שמציע בן גביר לסגור תיקים הוא למעשה פלישה לסמכות בלבדית שנתונה היום בידי הפרקליטות.
מרגיש לי שבן גביר וסמוטריץ' רוצים על באמת לזרוע פה אנרכיה ולרכז בידיהם את כל הסמכויות השלטוניות.
יש מצב שיתן לגבברים האלה כל מה שהם רוצים, ישביע ממשלה חדשה, ואחרי יומיים הוא יעיף אותם ויגיש מכתב התפטרות לנשיא.
בממשלת אחדות אין צורך בדרעי ואין צורך בהלבנתוסודית
אבל למה לעסוק בניחושים, נחכה בסבלנות.
גם אין טעם לעסוק בהאשמות הדדיות ובהשמצות. או שכולם נרתמים ומוותרים קצת או שלא
הוא לא רוצה לשחק במשחק הזה, וכו'. כ.צ.ל.איתן גיל
כן, ברור שמדובר בכופתאות בדרך זו או אחרתסודית
כולם עדיין זוכרים שליברמן היה חביבם של אדמו"ריםאיתן גיל
תמורת תשלום הגון הוא יתהפך בשנית, ולא אופתע.
ברור שליברמן יכול להתהפך ברגע, אם יחשוב שזה משתלםהסטורי
אם יש לחרדים מספיק כסף להצעה המגונהסודית
לא הבנתי, מי דיבר על כסףהסטורי
ליברמן הוא האדם המסוכן ביותר בפוליטירה הישראלית. זה שאחראי יותר מוכלם לאי היציבות הפוליטית בשנים האחרונות. החליף נאמנות מימין-קיצוני-מקורב ביותר לחרדים, לתומך רע"מ ומוביל את האנטי חרדיות. יש לו אינטרסים נסתרים, שאף אחד לא לגמרי יודע מה הם.
לא אתה, איתן גילסודית
אפשר להגיד משהוהסטורי
נראה לי שהאובר-עיסוק בפוליטיקה, לא בריא לנפש שלך. את מידי לוקחת את הדברים אישית. מידי נלחצת מספינים ומידי בטוחה שכל ספין הוא סוף העולם...
באחת הפעמים כתבת 'אני אשה מותר לי', צודקת, אבל בפוליטיקה אין רגשות, פשוט לא עובד.
הפעם יש לי חרדה אמיתיתסודית
אני זקוקה לביטחון. בכל ארץ ישראל.
תודה על ההערה, בכל אופן, ולא מפריע לי שהיא לא בפרטי.
אני יותר מדי על החדשות
זה לא רק ביו"ש אולי אתם לא מבינים איך הערבים "שלנו" מתנהגים.
אני לא חושבת לרגע שהחרדים יחברו לתומכי טרור, או יפילו את הממשלה הימנית שזכינו בה. אבל יש גבול גם בכתיבה.
טובל ושרץ בידו.איתן גיל
השופט אשר יהיה בימים ההם... יפתח בדורו כשמואל בדורו.
טול קורה מבין עינך!הסטורי
הוא בחברה טובה...אריאל יוסף
תגיד לחבר שלך שידאג ליידישקייטאיתן גיל
או שיפסיק להתקשט בנוצות מגזריות.
כי גם הפוליטיקאי המוכשר ביותר בעולם לא מסוגל לרקוד בשתי חתונות בעת ובעונה אחת.
שהחרדים ידאגו ליידישקייטסודית
הציונות הדתיתאיתן גיל
נאה דורש נאה מקייםסודית
N12 - ההסכם המתגבש בין הליכוד ליהדות התורה: סעיפי סוגיית הדיור
תגרמו לציבור הרחב לאהוב את לומדי התורה כדי שהסעיפים האלה יתקבלו באהדה על ידי הציבור. גם עליכם מוטל לקרב ולהאהיב שם שמים.
למשל אם שר השיכון ירחיב את התוכנית גם לנכים, גם לעניי עמך בית ישראל, הכל יראה אחרת. ממילא אלו מיסי הציבור אז כדישהציבור יהיה מרוצה תרחיבו את התוכנית גם לנכים עניים מהציבור החילוני
גולדקנופ עומד בראש מפלגה מגזריתאיתן גיל
וכאן עלה סמוטריץ' על מוקש פוליטי. הוא רוצה ללכת בלי יהדות ולהרגיש עם.
שיתאפס על עצמו.
על יהדות התורה מוטלת החובה להאהיב שם שמיםסודית
יהדות התורה היא מפלגה פוליטיתאיתן גיל
אין שום הצדקה מוסרית ואחרת לצפות ממנה שתתפשר על פחות ממה שקיבלה מפלגה אחרת עם 7 מנדטים.
כמה פעמים צריך לחזור על זה?
אפשר להשביע ממשלה בלי חוק דרעי?סודית
ולהמשיך חקיקה אחר כך?
יש כל כך הרבה קונספרציותאיתן גילאחרונה
בהחלט שאפשר וצריך היה להקים ממשלה ואחר כך לחלק סופגניות.
תיק של שר שמתפטר עובר אוטו. לראש הממשלהאיתן גיל
עם זאת לא מפתיע אותי שקיבלת דף מסרים שגוי עובדתית.
אתה לא יודע לקרוא?!הסטורי
לא ילך לךאיתן גיל
יתרו היה הראשון להמליץ לבזר סמכויות מטעמי נוחות ומינהל תקין. ראה פרשת יתרו.
כרגיל, מחליף טיעון באמצע דיוןהסטורי
תגיד לחבר שלך שידאג ליידישקייט - אקטואליה וחדשות
"שגם הפוליטיקאי המוכשר ביותר, לא יכול לרקוד בשתי חתונות". לא עסקת בבחינה החוקית.
חחחחה.איתן גיל
מבחינה חוקית וסמכויות יכל משה לשפוט מבוקר עד ערב, וזה מה שהוא עשה עד שיתרו המליץ בפניו לא לרקוד בכמה חתונות.
עכשו הבנת את זה?
אתה מוכן לומר בפה מלאהסטורי
(אחרי שתענה על זה, יהיה אפשר להתקדם לכל מיני אנלוגיות).
מה עניין שמיטהאיתן גיל
ליצמן אינו רופא, וסמוטריץ' לא מומחה לתחבורה, ובן גביר מעולם לא עסק בבטחון ובבטחון פנים בפרט.
תפקידם של השרים הוא לגזור קופונים. זהו.
הייתי רוצה שכל המערכת הממשלתית תחולק בין 10-12 שרים, אבל מה לעשות כשיש אילוצים פוליטיים, שמייצרים לנו מפתח של שר אחד לכל 1.5 ח"כ.
לא תהיה לי בעיה אם נתניהו יחזיקאיתן גיל
כלומר סתם קשקשת על חתונותהסטורי
הסברת היטב, למה קשקשתהסטורי
תגיד לחבר שלך שידאג ליידישקייט - אקטואליה וחדשות
כשמפלגת הציונות הדתית (בדיוק כמו הליכוד), או אפילו סמוטריץ' בעצמו (בדיוק כמו נתניהו), מתעסקת במקביל בכמה תחומים, שכולם על סדר יומה - זה לא אומר שאדם אחד עושה הכל, יש תחתיו מנכ"לים ואנשי מקצוע מרמת התכנון הגדול ועד רמת הבורג הקטן.
הבעיה בהתיחסות שלך - היא ההנחה שתפקיד השר הוא "רק לגזור קופון". למה משלמים מכספי המיסים שלנו כל כך הרבה לגוזרי קופונים?!
תפקיד השר/הממשלה/הכנסת הוא להטוות מדיניות. השאלה המקצועית למשל, באיזה מינון לתת לחולה פלוני תרופה - בוודאי שנתונה לשיקול רופא. השאלה הציבורית, האם להשקיע בתחום פלוני או בתחום אלמוני, האם לעשות מבצע חיסונים ע"ח משאבים אחרים של מערכת הבריאות - זה בסמכות ואחריות השר, לאור חחו"ד שהוא מקבל.
אתה עושה סלט שאינו ראוי למאכל אדם.איתן גיל
חפש דוגמאות טובות יותר.
יש לך בעיות בהבנת הנקרא. זה בדיוק מה שאמרתיהסטורי
גם זה לא נכוןאיתן גיל
העיקר שכתבת משהו כדי שנחשוב שאתה מבין בזה.
אתה שוב עונה בלי לקרואהסטורי
לאו דווקא.איתן גיל
כבר העירו מי שהעירו שליברמן משתדל בזמן האחרון להמעיט בתדירות ההתקפות נגד נתניהו. מאידך, במדיניות הדה לגיטימציה נגד החרדים לא חל שום שינוי.
תפסיקי להתרגש מכל דברברגוע
^^^^הסטורי
רעיון טוב. שבת שלום לכולכם💐סודית
הם לא כמו כל אופוזיציה. אתה לא מבין את גודל השברסודית
ב3.11 כשהגעתי אמרה לי המזכירה בשקט לא להעלות את הנושא כי "יש כאן אנשים שלוקחים את זה קשה".
היו כאן לא מעט סבבי בחירות, אף פעם לא הגענו למצב כזה
הם ילחמו בשיניים. זה כבר לא רק תאוות השלטון ומנעמיו.
יש משבר כלכלי עולמי. אנשים רעבים לאוכל.
התמיכה הציבורית צריכה להגיע קודם כל לנכים - נכי צה"ל, נפגעי עבודה, ילדים בחינוך מיוחד, ועוד...
אחר כך התמיכה צריכה להיות במשפחות שעובדות בשכר מינימום מצאת החמה עד צאת הנשמה ובקושי רואים את הילדים
בין כל הציבורים העניים נמצאת האליטה הליטאית, שעבודה משום מה נחשבת אצלה כפחיתות כבוד, ושחיה בצמצום מדהים על קו העוני והצליחה עד היום לאזן בין האידאלים שלה ובין התקציב המצומק.
עכשיו הכל עולה
אוכל
חשמח
ארנונה
ריבית משכנתא
הציבור הזה בסכנת קריסה ושליחיו בכנסת מנסים להציל אותו.
אין עם זה שום בעיה, אם הדברים יונחו בכנות על השולחן, יש שר אוצר עם מוח חריף שיחלק את העוגה בצדק.
אבל לתקוע אצבע בעין של הציבור העובד זאת הייתה טעות קשה.
תדלקו את לפיד. ב"נ אצרף את הפוסט שלו ואפילו אני, שכבר הכרזתי שאני מסכימה שהמיסים שלי ילכו ללומדי תורה, לא יכולה להגיד שאין בפוסט הזה משהו מן הצדק.
לא שהנ"ל דאג לנכים כשהיה רוהמ, הוא העביר כסף לתומכי טרור, אבל עכשיו, בהיותו אופוזיציה, הוא מייצר אנטגוניזם עצום. צריך להשביע ממשלה במיידי
נא לקרוא בסבלנות עד הסוף, הסוף הוא החשובסודית
הם יהיו חזקיםברגוע
הציונות הדתית והחרדים לא מתרגשים מזעקות השבר האלה, אני רק מקווה שגם נתניהו לא.
נתניהו אפור חיוור ועייףסודית
אני לא חושבברגוע
מצרף משהו שכתב טומי לפיד לפני הרבה שניםברגוע
החידש זה אובדן האחיזה במוקדי הכוחסודית
עכשיו בא בן גביר מכפיף את המשטרה לממשלה. צרחות שבר.
בא סמוטריץ מכפיף את שר הביטחון לממשלה בנוגע להפקרות ביו"ש. ניפוץ חזונו של השמאל הקיצוני והאנרכיסטי להקמת מדינה פלסטינית. צרחות שבר
בא לוין ורוצה להכפיף את בג"ץ ואת מערכת המשפט לממשלה.
נראה לך שיוותרו על כל מוקדי השליטה?
הם ינסו להפיל את הממשלה עוד לפני שתקום.
להשביע עכשיו. לפני הארכה מהנשיא.
לחוקק את כל החוקים אחר כך. נתניהו לא יכול למסמס. המשפט על הראש שלו
הם לא יכולים למנוע הקמת ממשלהברגוע
ואם הנשיא לא יאשר הארכה אז מק' ישביעו את הממשלה לפני החוקים האלה.
הם עשו בדיוק מה שלפיד הציעסודית
הימין מעולם לא משל
תמיד היו סביבו חברי הפורום שאמרו לו מה לעשות.
עכשיו הימין התעורר ורוצה להכפיף אותם לסמכותו.
בסדר גמור, רק צריכה להיות ממשלה בשביל להכפיף. עד אז, השמאל פרסם כבר את הסעיף שבעזרתו הם מתכוונים לגייס את בג"ץ.
מאמינה שתקום ממשלה ולא יעזור להם כלום,
אבל לדחוף אצבע בעין זה לא נכון
סילמן הפילה ממשלה כי חוק החמץ נתקע לה בעין
ואם היו מקימים כבר ממשלהברגוע
אין שום השפעה לזה שהקמת הממשלה מתעקבת עוד קצת.
ויש הבדל ענק בין להכניס אצבע בעין לחבר בקואלציה שלך בממשלת 61, לבין לעשות את זה לאופוזיציה.
אבל אני באמת לא בעד לעשות להם דווקא, אני בעד לעשות את מה שצריך לעשות בלי להתחשב בצעקות שלהם.
ממשלה יכולה לחוקקסודית
חנוכה שמח, אפילו שאין לנו שביתה 🕎🙂🍓 בהצלחה סמוטריץ🇮🇱
הכלבים נובחים והשיירה עוברת.איתן גיל
בג"ץ לא יתערב בסדרי הדיונים בכנסת זולת אם יעבור חוק בניגוד לתקנון.
באותו עניין, אני צופה שבג"ץ ירסן את עצמו, ולא יספק לכנסת עילות לצמצום כוחו האין סופי לכאורה.
כנראה לא קראתסודית
עיין לעיל
יו"ר הכנסת יכול להפעיל את סעיף 98איתן גיל
במקרה הגרוע יוסיפו סעיף שמחריג את התקנון מביקורת שיפוטית.
הסירי דאגה מליבך.
ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב
איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה
אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

כי מעולם לא קרה דבר כזה, נולדנו אתמול...הסטורי
מעולם ארה"ב לא כפתה על בן גוריון לסגת מכל סיני, אחרי מבצע קדש, כשהוא כבר הכריז משארם על הישארות לנצח ומלכות שלמה החדשה.
מעולם ארה"ב לא הפרה את התחיבותה לאכוף את הפירוז, כשנאצר הכניס את כוחותיו לסיני - ולא קרה שהם 'לא מצאו' את המסמך עם ההתחיבות.
כמובן, מעולם ארצות הברית לא כפתה על גולדה, לא להגיב על ההפרה המצרית של שביתת הנשק של מלחמת ההתשה, כשקרבו את הטילים לתעלה. לכן גם אף מטוס שלנו לא נפל במלחמת יום כיפור.
גם מעולם לא קרה, שלקח להם אחד עשר יום, כשמדינת ישראל על סף חורבן, לשלוח את הרכבת האווירית של הציוד שהתחייבו לגולדה להביא אם תפרוץ מלחמה. (בפועל שלחו רק אחרי שבדם לוחמינו, המהפך כבר קרה).
מעולם הם גם לא כפו עלינו לעצור במלחמת יום כיפור, אחרי שהפכנו את המצב והיינו 101 קילומטר מקהיר ועל הכביש לדמשק.
מעולם ארה"ב לא הסתירה מאיתנו מידע מודיעיני קריטי, שהיו מחוייבים לו על פי ההסכמים בין המדינות, לגבי ההתעצמות הגרעינית של סאדם.
----------
אתה אמיתי?! שישה שבועות ישבת עם האצבעות על המקלדת ורק חיכית לרגע שאובססיית ביבי ביבי שלך תוכל לפרוץ בגלל איזו אמירה מטומטמת של טראמפ?!
מדהים איך אתה (וגם @איתן גיל), כל כך מתפעלים מאמירה. טראמפ אמר אמירה טיפשית, במסגרת הנרטיב שהוא מנסה להכניס להיסטוריה של 'מסיים המלחמות'. שישה שבועות של לחימה עצימה בתיאום הדוק שלא היה כמותו. זה לא רק האמירות של טראמפ עצמו ושל אנשיו, שמשבחות את רה"מ ואת מדינת ישראל בהנהגתו, זו המציאות, זו ההתנהלות. נתניהו רתם את טראמפ, לשתי מלחמות שדעת הקהל האמריקאית לא אוהבת. לא היה דבר כזה בהיסטוריה. העיקר ממרומי המקלדת שלך נתניהו הוא אפס...
טראמפ החדשאיתן גיל
נותן לאירנים אורכה בת שבועיים להחזיר תשובות, ועוד באותו יום הם מחזירים לו לאו מוחלט. הוא מספר לכל העולם ואשתו שהאירנים מתחננים לעסקה, וכולם מאמינים לו חוץ מאירנים עצמם, שמגחכים, ויודעים מי באמת מתחנן לעסקה. רמז: הוא ג'ינג'י.
האירנים מתנים את הסכמתם להפגש עם האנשים של טראמפ בהפסקת ההפצצות הצהליות בלבנון, וטראמפ בתגובה נעמד דום ומורה לנתניהו לנצור את האש. אז מי מתחנן למי.
אז ככה, אולטימטום אמין הוא אולטימטום שמוגבל ל- 48 שעות ולא יותר מ- 72 שעות, ואחריהם- שערי גהינום נפתחים- בטהרן ולא כמו בעזה.
אלא שטראמפ לא שם, מה שמבסס את המסקנה המתבקשת שהוא עוד סוג של אקדח צעצוע שמהלך על שתים.
שִׁמְךָ נָאֶה לְךָ, וְאַתָּה נָאֶה לִשְׁמֶךָשלג דאשתקד
עכשיו תפתח שרשור הפוך?הסטורי
אין מה להתרגש מכל דיבור, כל דיבור צריך להבין בתוך הקונטקסט שלו. המבחן הוא במעשים.
ישראל היא בעלת ברית אדירה שיודעת לנצחאיתן גיל
האם זה נכון גם בכוון ההפוך?
אובססביבי, ההבלים הרגילים שלךנקדימוןאחרונה
אימא של הגנביםhamedinai
אמנם היא עצמה לא נתפסה בגניבה ישירה.
היא רק האימא של הגנב.
בהעלמת עין, ביד רוחצת יד, מי שהיה אמור להעמיד אותו לדין — היא הגנה עליו.
ואלה שמחזיקים בה בתפקיד גם אחרי שפוטרה, אולי הם עצמם לא עושים את המעשים המעוותים שהיא עושה, ואפילו פסקו נגדה כמה פעמים.
ובכל זאת הם מגלגלים עיניים, מעבירים את התפוח הלוהט אליה, ומסבירים שהם “סומכים עליה”. כאילו.
ואותה בדיוק הגישה חוזרת מול הרשות הפלסטינית.
הם עצמם לא מחבלים, חלילה.
רק מחבלים מסתתרים מאחוריהם, מתפתחים תחת חסותם, והרשות — במו ידיה — מעבירה כסף למשפחות המחבלים.
מתברר שכמו שיש “אימא של גנב”,
כך יש גם “אימא של מחבלים”.
לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11
לראות במהירות 1.25
🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,
וגם מהם הפיצוצים ששומעים
תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.
הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.
המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.
אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.
ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .
תחשבו האם זה נקרא יירוט ,
או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.
📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁
כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע
נא לא להתייחס אם לא ראיתם את הסרטון,
תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,
דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.
נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחוניתhamedinai
נייר עמדה: משוואת העומק האסטרטגי – מדוע נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחונית
1. תקדים הפינוי כשינוי פרדיגמה
המלחמה שפרצה לפני כשנתיים וחצי יצרה מציאות ביטחונית חדשה: מדינת ישראל אינה מוכנה עוד שתושביה יחיו בצמוד לגבול מאוים. הפינוי המסיבי של תושבי הצפון ועוטף עזה הוכיח כי ביום פקודה, צה"ל נאלץ לרוקן חבלים שלמים כדי להגן על חיי אזרחים. אולם, יש להבין כי פינוי זה התאפשר רק בזכות קיומו של "עורף" בטוח במרכז הארץ.
2. המלכוד הגיאוגרפי: כשאין לאן לסגת
נסיגה מיהודה ושומרון תהפוך את מרכז הארץ – הלב הפועם של הכלכלה, התשתיות והאוכלוסייה הישראלית – לקו הגבול. כאן עולה שאלת היסוד: לאן יפנו מיליוני אזרחים?
היעדר עורף: אם גוש דן, השרון וירושלים הופכים לחזית, אין למדינת ישראל שטח חלופי המסוגל לקלוט מיליוני מפונים. הנגב והערבה אינם מהווים מענה לוגיסטי להיקף כזה.
שיתוק לאומי: בניגוד לפינוי יישובי הספר, פינוי המרכז משמעותו קריסה מוחלטת של רציפות התפקוד של המדינה.
3. היתרון הטופוגרפי והאיום הישיר
יש להדגיש את המשמעות הצבאית של השטח:
שליטה בגובה: רכס ההרים של יו"ש שולט באופן מוחלט על שפלת החוף. בעין בלתי מזוינת ניתן לצפות מגב ההר על מסלולי ההמראה בנת"בג ועל מגדלי המשרדים בתל אביב. נסיגה משמעה הפקרת נכסים אסטרטגיים אלו לאיום ישיר של נ"ט ונשק תלול-מסלול.
יחס השטח: שטח יהודה ושומרון גדול פי 15 מרצועת עזה. אם מעזה הקטנה נדרש פינוי של עשרות אלפים, הרי שמאיום מיו"ש מדובר בסדרי גודל שהמדינה פשוט לא יכולה להכיל או למגן.
4. הדרישה המקצועית: חובת הדיווח של צה"ל
כשם שמערכות המדינה (כדוגמת הפרקליטות) יודעות לדרוש חוות דעת מקצועיות מהשב"כ כדי להגן על אינטרסים מוסדיים (כמו סוגיית הפוליגרף), כך מחויבת צמרת צה"ל להציג לדרג המדיני ולציבור חוות דעת אסטרטגית מחייבת.
על חוות הדעת לקבוע כי:
נסיגה מיו"ש מהווה פגיעה בלתי הפיכה בביטחון המדינה בשל אובדן העומק האסטרטגי.
אין היתכנות לוגיסטית להגנה על תושבי המרכז במקרה של נסיגה, שכן אין מרחב פינוי זמין.
סיכום
האמת המקצועית חייבת להיאמר: ללא שליטה ביהודה ושומרון, מדינת ישראל הופכת למדינה ללא עורף. במצב כזה, מושג ה"פינוי" הופך לחסר משמעות, שכן לא יישאר שום שטח בטוח שאליו ניתן יהיה להתפנות.

אי אפשר לבוא בטענות כלפי עופרי ביבסhamedinai
זה מזכיר את המחלוקת סביב הסכם השילומים מגרמניה; היו שראו בכך כניעה, אך הרוב הבינו שזהו כורח המציאות. גם כאן, אין שום סיבה לתקוף את המשפחות. צריך להבין את המורכבות שלהן ולהסביר לציבור את המניעים, בלי להפנות אליהן אצבע מאשימה.
האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי
לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.
ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:
הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה
לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.
האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה?
כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים
ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר
שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.
קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..
ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל
וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.
ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.
רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת.
מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה
אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.
לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.
הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
דעתי-קורא נלהב לשעבר
על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.
אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.
וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.
אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.
וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..
מורכבהסטורי
אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.
יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.
לא הבנתי איפה המורכבותברגוע
כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.
פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.
האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...
ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.
מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר
ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.
אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.
זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.
למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..
מסכים אתךהסטוריאחרונה
פרדוקס ה"בגידה מבפנים"hamedinai
ככל שאתה פחות מאמין ב"בגידה" ויותר מאמין ב"מחדל מערכתי" – כך המסקנה שלך לגבי יו"ש צריכה להיות יותר ימנית.
הרי אם צה"ל הגדול קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק בגלל בלבול וחולשה, איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?
בלי שום תיאוריות קונספירציה, המסקנה נשארת אחת וברורה:
נסיגה מיו"ש היא לא "מחיר השלום" – היא התאבדות קיומית.
ה-7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה.
ביו"ש הפגיעות הזאת תעלה בפי עשרה קורבנות.
אתה צודקהסטוריאחרונה
החסרון הגדול של קונספירציות הבגידה - הוא שהיא משחררת מחשבון נפש.
אם היתה בגידה, נתלה את הבוגד ונחזור לישון.
לא צריך ביקורת על שיטות איסוף המודיעין, לא על הניתוח שלו, לא על רמת המוכנות של צה"ל לאירוע פתע, לא על בניית מפקדת האוגדה ושתי המפקדות החטיבתיות באותו שטח צפוף ונשלט על ידי האויב, לא על כך שדרשו מכיתות הכוננות להפקיד את הנשק, לא על כך ששלושים שנה כל הממשלות ידעו שהאויב חמוש ומתאמן ובמקרה הטוב התעלמו, במקרה הרע - עזרו לו, גם לא על כך שפיתחנו כיפת ברזל, לא כאמצעי עזר ללוחמים, אלא ככלי שמאפשר לנו לספוג בלי להגיב. גם העובדה שהיתה שנה מטורפת, שאנשים שצה"ל השקיע בהם שנים הודיעו שלא יגיעו, היא לא בעיה אם נתלה בוגד אחד.