בג"ץ עינו פקוחה מתמיד. השמאל יודע למשול. קריאה נעיסודית
הם פשוט יפילו את החוקים המתוכננים בעזרת בגץסודית
מטרה נוספת היא לגרור את הקמת הממשלה אל המחצית השנייה של חג החנוכה או מעבר לכך. ואם תחת לחץ זמן תחליט הקואליציה להפר את תקנון הכנסת ותפעיל באופן לא פרופורציונלי את סעיף 98, המאפשר בתנאים מסוימים לקצר דיונים לקראת הצבעה על חוק בקריאה שנייה ושלישית, האופוזיציה תראה בכך הישג. "אם הקואליציה תנסה להשתיק את האופוזיציה ותפר את התקנון, מיד תוגש עתירה לבג"ץ", אומרים באופוזיציה. "כך היה בחוק הטלת המס על דירה שלישית שבזמנו יזם השר משה כחלון, ונפסל בבג"ץ בנימוק שפרוצדורת הדיון לא הייתה תקינה בוועדת הכספים ובתהליך החקיקה".
כל כך פשוט... בג"ץ עדין במלוא כוחותיוסודית
לא כולם היו מרוצים
לבנט היו מעט מנדטים, מעט השפעה
אבל זה היתרון של הבולשביקים. העדפת טובת הכלל על התועלת האישית. בלעו בשקט אכזבות ורצו למשול.
להפך, זו בדיוק ההוכחה שהשותפות צודקותהסטורי
כל הסוגיות שעומדות עכשיו על הפרק - גיור, גיוס, מעמד ההתישבות, הוראות הפתיחה באש, ההשתוללות של ארגוני הלהט"ב ועוד - היו במקום אחר לגמרי, אם נתניהו לא היה מסנדל את כל הנסיונות להחזיר את בג"ץ לעסוק במשפט ולא במדיניות.
צודקות באידאולוגיה לא בהתנהלותסודית
לתת לו לנהל את העסק ולהשביע ממשלה מהר
אז לא היו הרבה הישגים על הנייר אבל כן היו הישגים ממשיים, מהירים, בשלב שהשמאל עוד היה בהלם ובאבל.
כמו שאתה רואה, עד שעסקו במלאכ המחשבת של פירוק תיקים העברת סמכויות וברוגזים בגלל אגו,
אמר השמאל לעצמו
אבל רגע,
בינתיים עוד לא קרה כלום
הממשלה בידינו
בגץ לצידנו
צהל שלנו
למה שלא נשתמש בכוח שלנו כאן ועכשיו בטרם יאבד.
איתן גיל ואני הקטנה התחננו כאן להשביע ממשלה מהר ככל האפשר. והסברתם לנו למה זה לא חשוב, חשובים ההישגים.
אז הנה.
כל השנים שהוא 'ניהל', הוא בעיקר לא ניהלהסטורי
בפועל, את הכאוס שיצרה המערכת המשפטית, חייבים לסיים - מוטב מאוחר מלעולם לא. את עצירת המדינה הפלסטינית, בדקה התשעים - חייבים לבצע, מוטב בדקה התשעים, מאחרי שהיא תהיה עובדה קיימת.
בלי לחץ, נתניהו ימשיך להתבטל, כמו שהתבטל עד היום...
סמוטריץ התגלה כאדם חכם מוכשר ופרגמטי. טענותי ליהדוסודית
הליכוד לא רוצה להיות חתום על חוק השתמטות מלא על מלא כולל אלו שלא לומדים באמת, והגענו לבקש ארכה מהנשיא.
הנשיא יתן.
ובינתיים השמאל התעורר, ארסי כתמיד.
אם היה משהו שלמדתי ממערכת הבחירות הזו, זה שסמוטריץ לא סיקריק. לא שורף אסמים. אפשר להצביע לו בלב שקט.
הוא תכנן את המו"מ באופן מבריק והוא המנצח האמיתי של מערכת הבחירות
מאמינה שכוח ההשפעה מלמעלה בימי חנוכה הממשלה תקום
דרעי קיבל הכל בקלות כי נתניהו רצה לתגמל אותו. סמוטריץ התחיל מעמדה הרבה יותר בעייתית והשיג השיגים שלא חלמתי עליהם.
טוב תעשה יהדות התורה אם תגלה פרגמטיות גם היא
היא מגלה פרגמטיותהסטורי
זה מה שהם אמרו מההתחלה וזה מה שם אומרים עכשיו.
בגדול בעניין הגיוס - הדיון נכון ואמיתי, גם לציבור החרדי יש חלק בו, בין לגבי מי שבאמת לומד ובין לגבי מי שלא באמת לומד ולגבי כל מי שבאמצע.
אבל, המקום בו אפשר לדון בנושאים בהם יש התנגשות ערכית ומעשית, בין הערכים והצרכים של ציבורים שונים - הוא במקום שבו כולם נמצאים ומיוצגים, שזה בפרלמנט ובממשלה. שם כולם נמצאים ומיוצגים ויכולים להגיע לפשרות, שאולי כל הצדדים לא רואים בהם אידיאל, אבל מבינים שככה אפשר לחיות.
כאשר בג"ץ, שמייצג בעיקר את האלפיון השמאלני פרוגסיבי, מתערב פעם אחר פעם, בלי שבכלל הוסמך לכך בחוק בפשרות שמושגות בכנסת ובממשלה (ואחרות כבר לא מושגות כי 'לא יעמדו במבחן בג"ץ) בנושא גיוס תלמידי הישיבות ובמקביל הוא כופה, בלי שהוסמך לכך בחוק, על הצבא (והאקדמיה והתעסוקה ועוד) להתנהל לפי עולם ערכי שחלקים גדולים מהציבור לא שייך אליו - הוא הורס את היכולת להגיע להסכמות ציבוריות.
אני מסכימה עם כל מילהסודית
והשמאל , שיודע לשלוט, מתכוון לנצל את זה.
הבעיה היא בכופתאות, לא בחוקסודית
אתמול הלך גפני ותקע אצבע בעין של הציבור החילוני, שגם ובעיקר
מהמיסים שלו הוא חי.
יהדות התורה באמת במצוקה הציבור שלהם בלחץ כלכלי נוראי, הבעיה שהציבור הכללי מתקשה לגמור את החודש בגלל המשבר העולמי שפוטין יצר.
יכול להיות שפוטין מובס צבאית וזה מציל את אירופה מכיבוש, אבל פוטין הוא ד"ר לכלכלה והוא הורס את הכלכלה העולמית כנקמה על העזרה שהמערב הגיש לאוקראינה.
החרדים מבינים שיש בעיה,
רק לא מבינים כמה היא עמוקה.
בגלל ההתחייביות המופלגות של לפיד לערבים הם חושבים שיוכלו להשיג אותו מחיר. מסתבר שלפיד גם יודע להבטיח ולא לקיים עד הסוף. מ53 המליארד הוא העביר 2 מליארד.
בקיצור לאף צד אין כסף לדרישות המופלגות שהחרדים הציגו ויש שתי אפשרויות:
1. מזעור הסחיטה וחתימה.
2. נתניהו ילך הביתה, ותקום ממשלת אחדות: ליכוד גנץ לפיד ליברמן.
החרדים שמבינים שתמו ימי השותפים הטבעיים כועסים על סמוטריץ, שר האוצר, שמתכוון לחלק את העוגה בצדק בין סקטורים שונים.
הכעס לא יעזור לקניות במכולת.
אם יחברו לשמאל יקבלו קמצוץ ובעיטה לאופוזיציה ושוב תקום ממשלת אחדות כאמור בגלל האילוצים הכלכליים של המגזר היצרני.
לסיכום,
אני חושבת שהליכוד יותר סחיט
גפני מסתמן כאיש החזק של הממשלה המתגבשת.איתן גיל
סמוטריץ' יודע שאת גפני בראשות ועדת הכספים לא כדאי להרגיז.
יעיד על כך הראיון המלוקק שלו בשבועון החרדי "משפחה".
ימים יגידו.
הצחקתסודית
גפני יכול למשוך את המומ עד תום הארכה שנתן הנשיאאיתן גיל
אם יהדות חותכת שמאלה, יש ממשלת 63 ח"כים עם הערבים. יהדות מעולם לא פסלה את הערבים
סמוטריץ' יקבל שיעור בצניעות וענוה, ונתניהו ילך הביתה להמשיך בכתיבתו המשובחת.
חחחסודית
גב' לפיד שהובילה מבצע הפרשת חלהאיתן גיל
והוא עצמו הגיע לכותל והניח תפילין. גם לא שכחנו
אז כן, תמורת שלטון הם ישלשו את סכומי התמיכה בחרדים, וילכו על פטור גורף משרות צבאי, ויסגרו את כל הכבישים בשבתות.
גנץ הציע לחתום על דף ריק, והם ירשמו כל מה שבא להם.
אז במטותא...
גנץ לא ראש האופוזיציהסודית
אין אידאולוגיה. רק כופתאות. כך רשמת. אם אין לכם שום אידאולוגיה, תמכרו הכל בשביל בצע כסף, ותשבו עם תומכי טרור, מבטיחה לך שכופתאות לא יצאו לכם מזה. ליברמן ממתין עם המריצה. ישתמשו ויזרקו.
תפסיק ללכלך על סמוטריץ ותפסיק לאיים.
שבת שלום
גם סמוטריץ' מודע למגבלות הכח שלו.איתן גיל
אכן. רק יהדות התורה לאסודית
אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים
לא מעניינים אותו מדינה, צבא, ערבים, ושאר ירקותאיתן גיל
מישהו פה מאוד לא מועדכןהָיוֹ הָיָה
אבל אתה לא מספיק לקרוא חדשות, כי הזמן שלך מוקדש להבכה עצמית בפורום.
מה אתה אומר, שסמוטריץ' קיבל ועדה שתעקוף את גפני?איתן גיל
סמוטריץ' מנסה לרוקן את ועדת הכספים מתוכנה, ואם הליכוד יסכים, גפני ישאר בלי כלום, ונתניהו ישאר בלי ממשלה.
הנה כי כן, סמוטריץ' הוא האיש הכי ציני והכי מסוכן לשלטון הימין.
הדבר היחיד שמעניין אותו, ונראה שגם יצליח בו, זה לשלוח את נתניהו הביתה, ואת עצמו וחבריו לאופוזיציה.
הדיון לא היה אם סמוטריץ ציניהָיוֹ הָיָה
גילית בזה את בורותך, וזה שתחליף נושא כרגיל ותעבור להשמצות אחרות לא יעזור לך.
נפתליסטאיתן גיל
אם ההצעה לגפני תשאר חצי ועדת כספים, כאשר בפועל מנהל אותה סמוטריץ' באמצעות וולדינגר, הוא לא יקח אותה, ולא שום דבר אחר, ולא תהיה קואליציה ימנית.
לך באופן אישי לא תחסר תעסוקה. אתה תמונה לנער שוליה ונושא המגבת של סמוטריץ' לבית המרחץ.
כמו כל התחזיות שלך...הָיוֹ הָיָה
אמן🙏❤סודית
🇮🇱
לא לילד הזה פיללנו.איתן גיל
לממשלה שלא בראש סדר יומה לטפל במערכת המשפט החולה, אין זכות קיום.
פורסם הערב שיריב לוין מסרב לקחת את תיק המשפטים לאור התנגדות נתניהו לרפורמות מידיות במערכת המשפט.
אז בשביל מה לעזאזל הלכנו לבחירות. בשביל לקבל תואם יאיר לפיד, אבל ב- 25 שנים מבוגר יותר?
בוקר טובהסטורי
בוקר נפלא.איתן גיל
לפנות בוקר קבלנו הבהרה שנתניהו מתקשה להתמודד עם האולטימטום של בן גביר לזכות וטו בועדת שרים לענייני חקיקה. מנגד, מסרב לוין לקחת משרד שהוא מנוע מלהכתיב בו את מדיניותו באופן מלא.
אחרי הפארסה של הוצאת אגפים, ממשרדי החינוך, הבטחון, החוץ, וועדת הכספים, הוא רוצה לשחק במשחק הזה.
יורשה לעשות שימוש בזכויות היוצרים שלך: בן גביר הקים מהומות על מיקומים ברשימה לכנסת, ולבסוף נשאר הן מחוץ לרשימה והן מחוץ לכנסת, ועתה הוא ככלב השב על קיאו.
מטבע הדברים שבלעדיו לא תושבע ממשלת ימין, אשר על כן עת לעשות לה' הפרו תורתך.
ועל כן, גנץ עכשו. ואם המחיר יהיה ראשו הפוליטי של נתניהו בנוסף לבן גביר וסמוטריץ'- אין מנוס זולת לשלם. בינתיים ישחקו הנערים לפנינו.
גם החרדים יעופו לאופוזיציהסודית
זה מורכב קצת יותראיתן גיל
לפיד וגנץ= 36 ח"כים.
הליכוד= 32 ח"כים.
דהיינו רוב שמאלני.
לכן נראה שהליכוד לא יוותר על הנדוניה החרדית, 18 ח"כים, וס"ה 50 ח"כים שמרניים.
מצד שני יאבדו את ערכם האלקטוראלי הסגולי, ומעמדם כלשונות מאזניים.
נדוניה? אתה מתכוון שהם סוחטים נדוניהסודית
ובגלל זה אתה לחוץ שנתניהו ילך הביתה
אחרי נתניהו נגמר פרק השותפים הטבעיים
יאיר לפיד הוא הבן של טומי לפיד, הוא לא יתן כופתאות בחינם.
המשחק נגמר
לפיד וגנץ לא ישבו עם נתניהואיתן גיל
והליכוד בלי נתניהו לא ישב בקואליציה שהשפעתו בה היא שולית.
לכן הוא צריך את החרדים לצידו תמורת כמה כופתאות לא משמעותיות.
ולא, אני לא לחוץ שנתניהו ילך הביתה, כי בנסיבות הקיימות אין מציאות אחרת.
בספרו הבא הוא יתחשבן בכתיבה משובחת עם כל מי שלדעתו מנע ממנו לחזור ללשכת ראש הממשלה. זהו.
ישבו עם לוין. 74 מנדטים. מי צריך את החרדיםסודית
קואליציה חילונית על מלא מלא, זה מה שהם רצו ובשביל זה התחיל כל הבלגן.
לא אהבו את השותפים הטבעיים קראו להם בשמות גנאי שאין צורך לכותבם.
חוץ מזה ליברמן השושבין יקבל מקום של כבוד.
ש"ס לא צריכה את חוק הגיוס.איתן גיל
זו דרישה של החרדים האשכנזים.
חוץ מזה, שנינו מסכימים מלא מלא, שתם עידן השותפים הטבעיים.
הכל עניין של כח, כבוד, כסף, ושליטה.
המשא ומתן הקואליציוני עם הליכוד הוכיח את זה בעליל.
לגבי ליברמן אנחנו חלוקים, זולת אם תהיה סולחה עם החרדים. בעניין זה ליברמן הוכיח גמישות מפוארת, מ- בלי נאמנות אין אזרחות עד הלבנת מנסור עבאס ולהקתו.
לא יתנו דריסת רגל לדרעי...סודית
הליכוד, וכל מי שיוצב בראשו לא ילך לממשלה בלי ש"סאיתן גיל
זה הלקח המרכזי שנלמד מהפארסה של ממשלת נתניהו שנשענה על כידוניהם של האחים לפיד ובנט.
בקונסטרוקציה המוצעת דרעי לא יהיה שר אוצראיתן גיל
וגם לא לשון מאזניים.
בכל יתר הנושאים הוא יגלה גמישות יתירה, כפי שכבר הוכיח בעבר.
היה מתומכיו הגדולים של אסון אוסלו.
עוקבת לראות אם מצליחים להעביר חקיקה שמכשירה אותוסודית
לא רואה שום סיבה שהחקיקה לא תיפסל על ידי בגץ, ונתניהו לא רוצה פסקת התגברות
החוק של בן גביר מאפשר סגירת תיקים - הוא יתן הוראה למשטרה- לא רואה את זה עובר גם כן.
נראה שמאחורי הצרחות הצפויות מתגבש לו הסכם שקט, ונתניהו לא צריך כבר את הממשלה הזו, דיו שיכול לאיים בה
עדיין מקווה לנס חנוכהסודית
כמו שקיבלנו את הממשלה הזאת בנס
לזרוק את השכל
אם תקום ממשלת אחדות, בגץ ילבין את דרעי.איתן גיל
הקושי סביב המינוי של דרעי התחיל בפרשנות מגמתית של היועמ"שית הפרוקסי של גידון סער. אגב, כל המשפטנים הבלתי תלויים חולקים על הפרשנות שלה.
החוק שמציע בן גביר לסגור תיקים הוא למעשה פלישה לסמכות בלבדית שנתונה היום בידי הפרקליטות.
מרגיש לי שבן גביר וסמוטריץ' רוצים על באמת לזרוע פה אנרכיה ולרכז בידיהם את כל הסמכויות השלטוניות.
יש מצב שיתן לגבברים האלה כל מה שהם רוצים, ישביע ממשלה חדשה, ואחרי יומיים הוא יעיף אותם ויגיש מכתב התפטרות לנשיא.
בממשלת אחדות אין צורך בדרעי ואין צורך בהלבנתוסודית
אבל למה לעסוק בניחושים, נחכה בסבלנות.
גם אין טעם לעסוק בהאשמות הדדיות ובהשמצות. או שכולם נרתמים ומוותרים קצת או שלא
הוא לא רוצה לשחק במשחק הזה, וכו'. כ.צ.ל.איתן גיל
כן, ברור שמדובר בכופתאות בדרך זו או אחרתסודית
כולם עדיין זוכרים שליברמן היה חביבם של אדמו"ריםאיתן גיל
תמורת תשלום הגון הוא יתהפך בשנית, ולא אופתע.
ברור שליברמן יכול להתהפך ברגע, אם יחשוב שזה משתלםהסטורי
אם יש לחרדים מספיק כסף להצעה המגונהסודית
לא הבנתי, מי דיבר על כסףהסטורי
ליברמן הוא האדם המסוכן ביותר בפוליטירה הישראלית. זה שאחראי יותר מוכלם לאי היציבות הפוליטית בשנים האחרונות. החליף נאמנות מימין-קיצוני-מקורב ביותר לחרדים, לתומך רע"מ ומוביל את האנטי חרדיות. יש לו אינטרסים נסתרים, שאף אחד לא לגמרי יודע מה הם.
לא אתה, איתן גילסודית
אפשר להגיד משהוהסטורי
נראה לי שהאובר-עיסוק בפוליטיקה, לא בריא לנפש שלך. את מידי לוקחת את הדברים אישית. מידי נלחצת מספינים ומידי בטוחה שכל ספין הוא סוף העולם...
באחת הפעמים כתבת 'אני אשה מותר לי', צודקת, אבל בפוליטיקה אין רגשות, פשוט לא עובד.
הפעם יש לי חרדה אמיתיתסודית
אני זקוקה לביטחון. בכל ארץ ישראל.
תודה על ההערה, בכל אופן, ולא מפריע לי שהיא לא בפרטי.
אני יותר מדי על החדשות
זה לא רק ביו"ש אולי אתם לא מבינים איך הערבים "שלנו" מתנהגים.
אני לא חושבת לרגע שהחרדים יחברו לתומכי טרור, או יפילו את הממשלה הימנית שזכינו בה. אבל יש גבול גם בכתיבה.
טובל ושרץ בידו.איתן גיל
השופט אשר יהיה בימים ההם... יפתח בדורו כשמואל בדורו.
טול קורה מבין עינך!הסטורי
הוא בחברה טובה...אריאל יוסף
תגיד לחבר שלך שידאג ליידישקייטאיתן גיל
או שיפסיק להתקשט בנוצות מגזריות.
כי גם הפוליטיקאי המוכשר ביותר בעולם לא מסוגל לרקוד בשתי חתונות בעת ובעונה אחת.
שהחרדים ידאגו ליידישקייטסודית
הציונות הדתיתאיתן גיל
נאה דורש נאה מקייםסודית
N12 - ההסכם המתגבש בין הליכוד ליהדות התורה: סעיפי סוגיית הדיור
תגרמו לציבור הרחב לאהוב את לומדי התורה כדי שהסעיפים האלה יתקבלו באהדה על ידי הציבור. גם עליכם מוטל לקרב ולהאהיב שם שמים.
למשל אם שר השיכון ירחיב את התוכנית גם לנכים, גם לעניי עמך בית ישראל, הכל יראה אחרת. ממילא אלו מיסי הציבור אז כדישהציבור יהיה מרוצה תרחיבו את התוכנית גם לנכים עניים מהציבור החילוני
גולדקנופ עומד בראש מפלגה מגזריתאיתן גיל
וכאן עלה סמוטריץ' על מוקש פוליטי. הוא רוצה ללכת בלי יהדות ולהרגיש עם.
שיתאפס על עצמו.
על יהדות התורה מוטלת החובה להאהיב שם שמיםסודית
יהדות התורה היא מפלגה פוליטיתאיתן גיל
אין שום הצדקה מוסרית ואחרת לצפות ממנה שתתפשר על פחות ממה שקיבלה מפלגה אחרת עם 7 מנדטים.
כמה פעמים צריך לחזור על זה?
אפשר להשביע ממשלה בלי חוק דרעי?סודית
ולהמשיך חקיקה אחר כך?
יש כל כך הרבה קונספרציותאיתן גילאחרונה
בהחלט שאפשר וצריך היה להקים ממשלה ואחר כך לחלק סופגניות.
תיק של שר שמתפטר עובר אוטו. לראש הממשלהאיתן גיל
עם זאת לא מפתיע אותי שקיבלת דף מסרים שגוי עובדתית.
אתה לא יודע לקרוא?!הסטורי
לא ילך לךאיתן גיל
יתרו היה הראשון להמליץ לבזר סמכויות מטעמי נוחות ומינהל תקין. ראה פרשת יתרו.
כרגיל, מחליף טיעון באמצע דיוןהסטורי
תגיד לחבר שלך שידאג ליידישקייט - אקטואליה וחדשות
"שגם הפוליטיקאי המוכשר ביותר, לא יכול לרקוד בשתי חתונות". לא עסקת בבחינה החוקית.
חחחחה.איתן גיל
מבחינה חוקית וסמכויות יכל משה לשפוט מבוקר עד ערב, וזה מה שהוא עשה עד שיתרו המליץ בפניו לא לרקוד בכמה חתונות.
עכשו הבנת את זה?
אתה מוכן לומר בפה מלאהסטורי
(אחרי שתענה על זה, יהיה אפשר להתקדם לכל מיני אנלוגיות).
מה עניין שמיטהאיתן גיל
ליצמן אינו רופא, וסמוטריץ' לא מומחה לתחבורה, ובן גביר מעולם לא עסק בבטחון ובבטחון פנים בפרט.
תפקידם של השרים הוא לגזור קופונים. זהו.
הייתי רוצה שכל המערכת הממשלתית תחולק בין 10-12 שרים, אבל מה לעשות כשיש אילוצים פוליטיים, שמייצרים לנו מפתח של שר אחד לכל 1.5 ח"כ.
לא תהיה לי בעיה אם נתניהו יחזיקאיתן גיל
כלומר סתם קשקשת על חתונותהסטורי
הסברת היטב, למה קשקשתהסטורי
תגיד לחבר שלך שידאג ליידישקייט - אקטואליה וחדשות
כשמפלגת הציונות הדתית (בדיוק כמו הליכוד), או אפילו סמוטריץ' בעצמו (בדיוק כמו נתניהו), מתעסקת במקביל בכמה תחומים, שכולם על סדר יומה - זה לא אומר שאדם אחד עושה הכל, יש תחתיו מנכ"לים ואנשי מקצוע מרמת התכנון הגדול ועד רמת הבורג הקטן.
הבעיה בהתיחסות שלך - היא ההנחה שתפקיד השר הוא "רק לגזור קופון". למה משלמים מכספי המיסים שלנו כל כך הרבה לגוזרי קופונים?!
תפקיד השר/הממשלה/הכנסת הוא להטוות מדיניות. השאלה המקצועית למשל, באיזה מינון לתת לחולה פלוני תרופה - בוודאי שנתונה לשיקול רופא. השאלה הציבורית, האם להשקיע בתחום פלוני או בתחום אלמוני, האם לעשות מבצע חיסונים ע"ח משאבים אחרים של מערכת הבריאות - זה בסמכות ואחריות השר, לאור חחו"ד שהוא מקבל.
אתה עושה סלט שאינו ראוי למאכל אדם.איתן גיל
חפש דוגמאות טובות יותר.
יש לך בעיות בהבנת הנקרא. זה בדיוק מה שאמרתיהסטורי
גם זה לא נכוןאיתן גיל
העיקר שכתבת משהו כדי שנחשוב שאתה מבין בזה.
אתה שוב עונה בלי לקרואהסטורי
לאו דווקא.איתן גיל
כבר העירו מי שהעירו שליברמן משתדל בזמן האחרון להמעיט בתדירות ההתקפות נגד נתניהו. מאידך, במדיניות הדה לגיטימציה נגד החרדים לא חל שום שינוי.
תפסיקי להתרגש מכל דברברגוע
^^^^הסטורי
רעיון טוב. שבת שלום לכולכם💐סודית
הם לא כמו כל אופוזיציה. אתה לא מבין את גודל השברסודית
ב3.11 כשהגעתי אמרה לי המזכירה בשקט לא להעלות את הנושא כי "יש כאן אנשים שלוקחים את זה קשה".
היו כאן לא מעט סבבי בחירות, אף פעם לא הגענו למצב כזה
הם ילחמו בשיניים. זה כבר לא רק תאוות השלטון ומנעמיו.
יש משבר כלכלי עולמי. אנשים רעבים לאוכל.
התמיכה הציבורית צריכה להגיע קודם כל לנכים - נכי צה"ל, נפגעי עבודה, ילדים בחינוך מיוחד, ועוד...
אחר כך התמיכה צריכה להיות במשפחות שעובדות בשכר מינימום מצאת החמה עד צאת הנשמה ובקושי רואים את הילדים
בין כל הציבורים העניים נמצאת האליטה הליטאית, שעבודה משום מה נחשבת אצלה כפחיתות כבוד, ושחיה בצמצום מדהים על קו העוני והצליחה עד היום לאזן בין האידאלים שלה ובין התקציב המצומק.
עכשיו הכל עולה
אוכל
חשמח
ארנונה
ריבית משכנתא
הציבור הזה בסכנת קריסה ושליחיו בכנסת מנסים להציל אותו.
אין עם זה שום בעיה, אם הדברים יונחו בכנות על השולחן, יש שר אוצר עם מוח חריף שיחלק את העוגה בצדק.
אבל לתקוע אצבע בעין של הציבור העובד זאת הייתה טעות קשה.
תדלקו את לפיד. ב"נ אצרף את הפוסט שלו ואפילו אני, שכבר הכרזתי שאני מסכימה שהמיסים שלי ילכו ללומדי תורה, לא יכולה להגיד שאין בפוסט הזה משהו מן הצדק.
לא שהנ"ל דאג לנכים כשהיה רוהמ, הוא העביר כסף לתומכי טרור, אבל עכשיו, בהיותו אופוזיציה, הוא מייצר אנטגוניזם עצום. צריך להשביע ממשלה במיידי
נא לקרוא בסבלנות עד הסוף, הסוף הוא החשובסודית
הם יהיו חזקיםברגוע
הציונות הדתית והחרדים לא מתרגשים מזעקות השבר האלה, אני רק מקווה שגם נתניהו לא.
נתניהו אפור חיוור ועייףסודית
אני לא חושבברגוע
מצרף משהו שכתב טומי לפיד לפני הרבה שניםברגוע
החידש זה אובדן האחיזה במוקדי הכוחסודית
עכשיו בא בן גביר מכפיף את המשטרה לממשלה. צרחות שבר.
בא סמוטריץ מכפיף את שר הביטחון לממשלה בנוגע להפקרות ביו"ש. ניפוץ חזונו של השמאל הקיצוני והאנרכיסטי להקמת מדינה פלסטינית. צרחות שבר
בא לוין ורוצה להכפיף את בג"ץ ואת מערכת המשפט לממשלה.
נראה לך שיוותרו על כל מוקדי השליטה?
הם ינסו להפיל את הממשלה עוד לפני שתקום.
להשביע עכשיו. לפני הארכה מהנשיא.
לחוקק את כל החוקים אחר כך. נתניהו לא יכול למסמס. המשפט על הראש שלו
הם לא יכולים למנוע הקמת ממשלהברגוע
ואם הנשיא לא יאשר הארכה אז מק' ישביעו את הממשלה לפני החוקים האלה.
הם עשו בדיוק מה שלפיד הציעסודית
הימין מעולם לא משל
תמיד היו סביבו חברי הפורום שאמרו לו מה לעשות.
עכשיו הימין התעורר ורוצה להכפיף אותם לסמכותו.
בסדר גמור, רק צריכה להיות ממשלה בשביל להכפיף. עד אז, השמאל פרסם כבר את הסעיף שבעזרתו הם מתכוונים לגייס את בג"ץ.
מאמינה שתקום ממשלה ולא יעזור להם כלום,
אבל לדחוף אצבע בעין זה לא נכון
סילמן הפילה ממשלה כי חוק החמץ נתקע לה בעין
ואם היו מקימים כבר ממשלהברגוע
אין שום השפעה לזה שהקמת הממשלה מתעקבת עוד קצת.
ויש הבדל ענק בין להכניס אצבע בעין לחבר בקואלציה שלך בממשלת 61, לבין לעשות את זה לאופוזיציה.
אבל אני באמת לא בעד לעשות להם דווקא, אני בעד לעשות את מה שצריך לעשות בלי להתחשב בצעקות שלהם.
ממשלה יכולה לחוקקסודית
חנוכה שמח, אפילו שאין לנו שביתה 🕎🙂🍓 בהצלחה סמוטריץ🇮🇱
הכלבים נובחים והשיירה עוברת.איתן גיל
בג"ץ לא יתערב בסדרי הדיונים בכנסת זולת אם יעבור חוק בניגוד לתקנון.
באותו עניין, אני צופה שבג"ץ ירסן את עצמו, ולא יספק לכנסת עילות לצמצום כוחו האין סופי לכאורה.
כנראה לא קראתסודית
עיין לעיל
יו"ר הכנסת יכול להפעיל את סעיף 98איתן גיל
במקרה הגרוע יוסיפו סעיף שמחריג את התקנון מביקורת שיפוטית.
הסירי דאגה מליבך.
הפרדה מגדרית4ne1
מה דעתכם על הצעת החוק שאושרה על הפרדה מגדרית באקדמיה?
אני חושב שצריך לעשות הפרדה בהכל לא רק באקדמיה. ערים לנשים וערים לגברים, תחבורה נפרדת, רפואה נפרדת, מקומות עבודה נפרדים.
זה יפתור המון בעיות
אם יש לכך ביקוש למה לא?חתול זמני
וגם מה הבעיה במקומות עבודה נפרדים? תאמין לי נשים רבות היו מעדיפות את זה במקום שיחוגו סביבן זקנים עם דמיונות כמו זבובים
בעבודה אדם הוא לרוב נשוי / מטופל בילדים / יחסית בוגר אז יותר קל להציב גבולות ולהסתדר מאשר במקומות לימודים שיש שם הרבה קירוב לבבות מה שנקרא
או איך שאחד המרצים במכללה שלמדתי בה ניסח את זה, "למה נראה לכם שהולכים לפרונטלי במקום לזום? בגלל הדשא, לשבת עם הבנות וזה"
אם נתניהו וסמוטריץ בעד ארגנטינהאריק מהדרום
כנראה שה' בעד ספרד.
את זה
נראה בעוד כמה שעות, כשנדע מי ניצח...הסטורי
האמת, לא מעניין אותי כדורגל ובעייני כל ההתעסקות בספורט תחרותי זה מושב ליצים אחד גדול והתיוונות למהדרין.
אבל דחילאק, כמה רל"ב אפשר להיות?!
נתניהו וסמוטריץ' לא תומכים בארגנטינה כי תומכים בכדורגל. הם מפרגנים לארגנטינה כי ארגנטינה בעדינו במלחמות וספרד ממובילות הקו האנטי ישראלי.
בהודעה הזו אתה נגד הממשלה או נגד המדינה?!
חבל שלא הפכתי עצמי פסול לעדותאריק מהדרוםאחרונה
לא מובן מאיליוhamedinai
מישהו ברשת כתב ספק בציניות, ספק ברצינות:
"תודה לראש הממשלה שלא פעל בהתאם לאינטרסים של מדינת אויב. לא מובן מאליו בכלל".
והנה התשובה שלי:
כשמסתכלים על המציאות, זה באמת לחלוטין לא מובן מאליו
* **מבית:** כמעט כל מובילי דעת הקהל והמשפיענים בישראל מפעילים לחץ כבד ומושכים בכל כוחם לכיוון ששירת באופן ישיר את האינטרסים של האויב.
* **מחוץ:** המעצמה הגדולה ביותר, זו שמעניקה לנו את התמיכה הדיפלומטית ואת החימוש, לחצה ללא הרף לעצור ולהפסיק.
לעמוד איתן מול לחצים אדירים כאלה, גם מבית וגם מחוץ, זהו הישג עצום. אין מילים להודות להקדוש ברוך הוא ששלח לנו את ראש הממשלה הנכון, עם העמידה האיתנה הנדרשת, בזמן הקשה ביותר בתולדות המדינה.
הרי ההיסטוריה הקרובה מוכיחה שזה לא מובן מאליו. ארבעה ראשי ממשלה לפניו בחרו לפעול בדיוק בכיוון ההפוך ונסוגו תחת לחץ וגם בלי לחץ:
* **יצחק רבין:** הוביל את הסכמי אוסלו.
* **אהוד ברק:** הוביל את הבריחה החפוזה מלבנון.
* **אריאל שרון ואהוד אולמרט:** הובילו וביצעו את תוכנית ההתנתקות.
אל מול מורשת הנסיגות הזו, העמידה הנוכחית היא פשוט פלא ותולדה של מנהיגות נכונה בזמן נכון.
אופיר סופר פורש מהפוליטיקהאיתן גיל
יומיים לפני פיזור הכנסת הפנים הבן יקיר לי שהבוס הרמאי רימה אותו.
אופיר סופר, אל תלך בלי חברך סלומון,
מי זה ומה ההישגים שלוזיויק
מי זה? אה, הפודל של בצלאלאיתן גיל
כתבת כאן שני שקרים, ממליץ להמנע מהוצאת שם רעהסטורי
הוא לא 'הביא' ארצה עשרות אלפי גויים, להפך, הוא שינה כיוון מכל שנות השליטה של ליברמן מהשקעה רק ביוצאי חבר העמים - שממילא רובם המוחלט גויים - להשקעה בהבאת יהודים מארצות מגוונות, שמהם גוים לא מחפשים לעלות.
שנית - ממש לא הוא זה שטרפד את חוק הגיוס. את חוק הגיוס טרפדו אגודה, שכל נוסח שהוצע לא היה מספיק טוב בשבילם. מה שהם רצו, היו מספיק ליכודניקים שלא יכלו לבלוע, גם בלי קשר לאופיר סופר.
וכמובן, גם הביטוי המזלזל שכתבת על פצוע מלחמההסטורי
פשוט לא נכון, אם זה היה נכון - הוא לא היה פורש.
הוא פורש על רקע חילוקי דעות בינו לבין סמוטריץ' איך נכון לנהוג במצב שבו מצד אחד נציגי הציבור החרדי התגלו בעליבותם ואוגואיסטיתם, כשמשתמש בדיבורים על 'לומדי תורה' כדי למנוע שבבניקים מהחלצות למלחמת מצווה ומצד שני - אין לנו קואליציה אחרת...
תשלם בשביל בטחון ישראל מה שהוא שילם, לפני שאתה מתמש כלפיו בביטויים מזלזלים כאלו.
הוא גיבור ישראל, ואף אחד לא יקח את זה ממנואיתן גיל
אבל בכל הנוגע לחוק הגיוס הוא התנהג כמו חנווני קטן, ויש אומרים שהיה שלוחו של הבוס, כדי שחס ושלום לא ידבק רבב בבגדו של הבוס.
על רקע זה לא בלתי אפשרי שהתגלעו חילוקי דעות ביניהם.
בדבר אחד (כמעט) הכל מודין. טלית שכולה תכלת הוא לא, וקל וחמר לגבי הבוס שלו.
אתה כרגיל, קודם ממציא תאוריה ואח"כ מתבסס עליההסטורי
למרות הצדק בדבריו על הגיוס, ואין לי מושג איך מישהו יכול להתנגד לדרישה שבמקביל להסדרת מעמד לומדי התורה, עליו הוסכם בהסכמים הקואליציונים, הציבור החרדי יראה שהוא חלק מכלל ישראל ויוביל בגאון ובהובלה של מנהיגותו - מהלך של גיוס משמעותי של אלו שבזמן שאחיהם נחלצים לעזרת ישראל מיד צר - הם יושבים בצ'ונטיות במקרה הטוב ועל הברזלים ובטרמפיאדות לאילת במקרה המצוי, מבחינה קואליציונית זאת היתה התנהלות לא חכמה ולכן נוצר פער בינו לבין בצלאל.
כפי שכתבתי קודםאיתן גיל
הוא עוזב כי רימו אותו.
וגם הרויח ביושר.
לא שמעתי אף אחד מחבריו, ובמערכת הפוליטית בכלל, שקורא לו לחזור.
וגם, נכס אלקטוראלי מעולם הוא לא היה, נהפוך הוא- מאז ההודעה על פרישתו המפלגה מתחזקת בסקרים.
עכשיו הנפצת עוד תאוריה...הסטורי
הוא (וגם משה סלמון) לא עוזבים כי רימו אותם, אלא כי נוצר פער משמעותי.
שמחה רוטמן אתמול בגלי ישראל הביע צער משמעותי.
ואגב, ההתחזקות בסקרים היתה כבר שלשום. הופתעתי שאחד כמוך, שכל כך התבחבש בסקרים שלכאו' טענו שלא עוברים, לא פתח שרשור על כך...
אפקט סופר נרגעאיתן גיל
סמוטריץ' נחלש ועומד שוב על 4 מנדטים, כשהוא מגרד את אחוז החסימה מלמעלה.
ובשרשור בתוך שרשור, במיוחד בשבילך, לפי סקר מעריב מהבוקר, סמוטריץ'+בן גביר מאבדים יותר מעשרים אחוז מכוחם האלקטוראלי בקיזוז הריבוי הטבעי. בלעדיו הנפילה היתה כ- 25 אחוז.
לגבי הפער המשמעותי שנוצר, אם נוצר, כי במקום לקדם יידישקייט, קידמה המפלגה מלחמת חורמה בחרדים.
רחמנות על צביקה מור שהימר על הסוס הלא נכון.
כידוע, כתבתי לשיטתך, איני מחזיק מסקריםהסטורי
אבל אם כבר אז הפוך - אפקט סופר הוא ההחלשות לא ההתחזקות.
יש בעיה אמתית כרגע שהציוני דתי הממוצע מגבעת שמאול או פתח תקווה, מנווה שאנן או רחובות - לא מוצא את בני דמותו במפלגה. כל הנציגים שנשארו חוץ מוולדיגר שגם לא ברור את תהיה בשביעיה הראשונה בכנסת הבאה - הם מציר 60. הפרישה של סופר וסלמון, שביטאו (גם אם אני חושב שהיו צריכים לעשות זאת בצורה יותר חכמה פוליטית) קול משמעותי בציבוריות הציונית דתית - מצמצמת את הציבור שרואה במפלגה את מיצגיו.
במידה רבה, וסמוטריץ' היה מודע לזה כשהשתדל בפריימריז לקדם את רחלי צינקין ודומיה, על זה תלויה השאלה אם באמת זאת מפלגת הציונות הדתית, או שזה רק גרסה של תקומה - חייבים לומר - גרסה עם הישגים כבירים.
ממילא אני ממש לא מבין למה האנשים שסמוטריץ' מנסה לגייס הן דמויות כמו עופר וינטר או הרב זרביב, גיבורי ישראל אבל זה לא רלוונטי. אין שום הוכחה שמי שהיה אריה בשדה הקרב, יצליח בפוליטיקה, על פי רוב זה להפך. אבל מעבר לזה - שניהם דמויות ש'ישכנעו את המשוכנעים', לא אלו שהציוני דתי הממוצע מדרום ירושלים או נו"ש ימצא בהם את מי שהוא רוצה להצביע לו.
חותם על (כמעט) כל מילהאיתן גילאחרונה
לשמאל אין מה למכור, לא בדיוק, כי הוא מוכר רק לא ביבי, ומסתבר שזה עובד לא רע.
ולענייננו, סמוטריץ' מנסה לגייס כוכבים, אבל כוכבים לא מדברים לקהל שלו.
דוגמאות יש בלי סוף, וחלק מהם הזכרתי בהזמנויות קודמות. עופר וינטר זה אפי איתם החדש, ועל הרב זרביב אני לא רוצה לכתוב.
מפלגות צריכות להתמקד באויבים ולא לקושש כוכבים.
בענייננו, סמוטריץ' מתמקד במנסור עבאס, ולא בליברמן, והוא טועה, אבל מי אני שהוא יקשיב לי.
אם סמוטריץ' יעמיד למבחן הבוחר: אופיה היהודי של המדינה, מול וודקה וחזיר, ומחיקת הרוב היהודי השברירי, הוא יחזור ל- 14 מנדטים, ובגדול.
או במילים אחרות, ה"רק לא ביבי" של סמוטריץ' והציונות הדתית צריך להיות רק לא ליברמן.
נ.ב. ליברמן עושה את המנדטים שלו מ- "משיחיים" ומריצות, ולא שיש לו משהו אחר למכור.
מה ההבדל הגדול בין עמיר לבן אוליאל?סביר11
גם הוא יושב כי הודה בדבר שלא עשה, ויש עשרות הוכחות לכך ברשת.
🛎🛎שנימה ההבדל?
עמיר מן הסתם הודה בגלל איומי רצח שקיבל ,
ובן אוליאל הודה בגלל העינויים.
זה משנה כל כ
תקלה לא מאפשרת לפרט:סביר11
אני לא רואה הבדל גדול,
שניהם הודו במה שלא עשו
וחיים לניתוק מהמשפחות
אתה מבין שבהשוואה הזאת אינך עוזר לאף אחדהסטורי
רק מזיק לבן אוליאל?
ההבדל הוא עצום -
יגאל אמיר הודה במעשיו באותו רגע ובחקירה הראשונה, הוא גם התגאה בכך. אגב, בעייני, על עצם ההודאה הנלהבת שלו וההתנהלות שלו בבית המשפט - ראוי שישב בכלא עד סוף ימיו.
כל מי שטוען כל מיני קונספירציות, צריך להסביר גם למה יגאל אמיר שיתף איתן פעולה.
בן אוליאל הודה רק תחת עינויים, חזר בו כשהחקירה לא היתה תחת עינויים והסכים 'להודות' שוב, כשבניגוד לחוק הכניסו את המענה לחדר.
לא מזיק ולא עוזרפשוט אני..
שניהם הורשעו בפשעים שביצעו,
אצל שניהם ההודאה היא לא הראיה היחידה נגדם (אחד עשה זאת מול קהל רב ואחד ידע פרטים מוכמנים שאפילו החוקרים לא ידעו),
שניהם היו יהירים בבית המשפט ולא הביעו כל חרטה,
שניהם יישבו בכלא ובצדק עוד שנים רבות.
תגובה אחרונה, כי באמת אין לי כח לריב על זההסטורי
אני כן יודע שאלו שטוענים שהם 'לא ידעו' כל מיני דברים, הם אלו ששיקרו למעלה, שיש הצדקה לעינויים, שמבוצעים במדינה רק במקרה של פצצה מתקתקת - כשהם ידעו טוב מאוד שזה שקר.
הם עינו עצור, נגד החוק, נגד התקנות ובעיקר נגד כל נורמה אנושית, רק כי 'רוח המפקד' היתה שאת התיק הזה חייבים לפענח (משום מה כעשר שריפות בתים בדומא, לפני ואחרי, כמעט לא נחקרו...).
הם גם עברו במהלך השחזור המדובר על הכללים, כשהחוקרים מהחקירה נכחו בשחזור.
אגב, אני גם מתקשה לסמוך על מערכת חקירה, שהיתה כל כך שיטחית, שבמשך שבועות ארוכים מהאירוע ושלושה שבועות שהחשוד הספציפי ועוד עשרות נחקרים בהם בחקירת שב"כ (שגם בלי עינויים, היא פגיעה חמורה באדם באשר הוא) לא טרחו לשלוח את מעבדת הזיהוי הפלילי, לבדוק אם החלון נפתח ימינה או שמאלה...
אני גם יודע שההודאה שלו, לא מתאימה לעדי הראיה שהעידו על שניים.
אני כן יודע בוודאות, שפדופילים שיש עליהם ידע וודאי שפגעו בעשרות ילדים מסתובבים חופשי, בגלל דיקדוקי עניות של כללי החקירה וזיהום חקירה. אז כן - אני מצפה שהעובדה שיש לאדם גזומבות זו לא הצדקה לדה-הומניזציה.
להערכתי בלי הוכחותמשה
בן אוליאל היה עבריין קטן שהיה מעורב בעבירות רכוש וכו'. אינני יודע אם עשה מה שטוענים שהוא עשה. אני נוטה להאמין שלא.
מה המקור לסיפור הפרטים המוכמנים שאתה מדבר עליו?נקדימון
א. השופטים פסלו את ההודאה שלו כי היא נעשתה בניגוד לחוק (כלומר בניגוד למוסר ולצדק).
והעירעור הכשיר דבר פסול. על בסיס מה? רק על בסיס הכוח שלהם לעשות את זה.
ב. למיטב ידיעתי, לא היה להם שום הוכחה שהוא קשור לסיפור. לא ביומטריה, לא עדות, כלום.
כל אדם תחת עינויים קשים יספר מה שרוצים לשמוע. לכן גם במחבלים עושים את זה רק כאשר יש סכנה אמיתית, ואי אפשר לקחת סתם מנוול ערבי ולענות אותו כדי לקבל מידע.
זה מה שאני יודע. אולי יש טעות בידי.
בוודאי שיש טעות, קרא את פסק הדיןפשוט אני..
נקדימון צודק בשאלה שלו,ולגבי עמירסביר11
אני לא יודע מאיפה להתחיל ואין לי זמן להתווכח ויכוח טיפשי.
האם ראיתם את השתיים שלוש שעות של הראיון של המומחה ד"ר נחום שחף אצל פבריקנט או דושי ?האם ראיתם את ההוכחות שמביא הפרופסור זרצקי ביוטיוב ?
שיחות עם נתן גפן מס' 2 ו-3?
אני הייתי כמוכם...
משך 20 שנה חשבתי שלומר שעמיר לא הרג זאת הזיה של אנשים חשוכים,
עד שבתוך 40 דקות כשראיתי את הסרט הנכון הבנתי .
יש עשרות הוכחות לכך שזה לא הוא,
ולא סתם לאה רבין ז"ל דרשה ב 99 לדעת מי הרג את בעלה.
כאן בקישור הראשון להלן, בדקה 22:00 ,שר המשטרה (=לבטחון פנים) אומר בגלוי למצלמה שרבין קיבל 2 כדורים בחזה. אפילו לא אומר שנורה בגב.
איך זה מסתדר עם הטענה שיגאל עמיר הרג אותו בירי מאחור בכיכר?
ועוד,
ועוד
(השם הידוע לי לתפילה לפדיון שבויים- יגאל בן גאולה)
בנוגע לעמיר זה לא משנהנקדימוןאחרונה
קראתי את הספר של בארי חמיש ז"ל לפני המון שנים, ואני מוכן לקבל את הטענה שעמיר לא היה זה שרצח ממש את רבין.
א ב ל,
זה לא משנה כי הוא רצה לרצוח אותו. מבחינתו הוא אכן ירה, וכדורים חיים ממש שאינם סרק. הוא ניסה לרצוח את רבין, גם אם בפועל מישהו אחר עשה את זה.
דלפ: אייזנקוט לא היה כל כך נאיבי, זה היה סרקזםhamedinai
## **דל"פ: גדי אייזנקוט לא היה כל כך תמים ונאיבי, יאיר גולן פשוט לא הבין סרקזם**
בסרטון שהתפרסם לאחרונה, יאיר גולן מספר שבזמן ההתנתקות, גדי אייזנקוט אמר לו על המחבלים:
> *"הם פשוט ישבו על הטריבונה, ימחאו לנו כפיים ויהיה לך משעמם"*.
>
התגובה האוטומטית של כולם היא לתפוס את הראש ולשאול: איך קצין בכיר כל כך היה מסוגל להיות כזה נאיבי? במיוחד אחרי שכולנו ראינו את תוצאות הסכמי אוסלו והנסיגה מלבנון.
אבל האמת היא קצת שונה, ואולי אפשר להסתכל על זה אחרת:
**אייזנקוט לא היה תמים. הוא הבין מצוין לאן זה הולך.**
### **הסבר חלופי: הומור שחור מול חוסר הבנה**
אייזנקוט הבין היטב את גודל האסון והפיאסקו של ההתנתקות, וביטא את זה ב**ציניות מוחלטת ובסרקזם שחור**.
מי שלא הבין את הציניות הזו הוא יאיר גולן (שהיה אז קצין צעיר יותר ולא ניחן, איך לומר בעדינות, ביותר מדי חוש לניואנסים או חכמה יתרה בקריאת המפה), ולקח את הדברים פשוטם כמשמעם.
### **אז למה אייזנקוט לא אמר את זה בפירוש?**
נשאלת שאלת מיליון הדולר: אם אייזנקוט הבין שההתנתקות היא אסון, למה הוא התנסח ברמזים סרקסטיים במקום להציג עמדה ברורה ואמיצה?
* **מכבש הלחצים של התקשורת:** באותם ימים, המערכת הממסדית והתקשורתית אתרגה את התוכנית לחלוטין. כל מי שהעז להשמיע קול ביקורתי נגד ההתנתקות – סומן מיד, ספג שיימינג והוצג באור שלילי, קיצוני ומסוכן.
* **ההקבלה לימינו:** קל מאוד לראות את הדמיון לימינו אנו – כאשר כל מי שהעיז להביע התנגדות לעסקת כניעה מול מחבלים, או חושב אחרת מהמיין-סטרים בנושא החטופים, נתקל במתקפה תקשורתית חסרת רחמים שמציירת אותו כ"אוכל מוות" ואויב העם.
### **השורש הרוחני: מנטליות של גלות**
הפחד הזה לומר את האמת הפשוטה, והצורך להסתתר מאחורי מסכות ורמזים, מראה בדיוק באיזה מצב רוחני ומנטלי אנחנו נמצאים. אנחנו עדיין בתוך מציאות של גלות, שעליה נכתב בתוכחה:
> **"וְרָדַף אֹתָם קוֹל עָלֶה נִדָּף..."** (ויקרא כ"ו, ל"ו)
> **"וְכָשְׁלוּ אִישׁ בְּאָחִיו כְּמִפְּנֵי חֶרֶב וְרֹדֵף אָיִן..."** (ויקרא כ"ו, ל"ז)
>
כשמנהיגים וקצינים מפחדים לומר את האמת הברורה רק בגלל צל של ביקורת תקשורתית, זוהי התגלמות ה"עלה הנידף" והרדיפה העצמית של זמן הגלות.
העמדת פניםhamedinaiאחרונה
מרוב הפעמים שהוא עשה את עצמו כאילו שהוא טיפש חסר שכל, בסוף הוא נהיה כזה
[url]https://x.com/OhevTziyon/status/2077708681840394321?s=20[/url]
הנשיא הרצוג התגלה עוד פעם כפחדן חסר עמוד שדרה.קורא נלהב לשעבר
כשזה אנשי שמאל הוא חונן בלי לחשוב פעמיים (שלא להגיד בלי לחשוב בכלל...) אבל כשזה אנשי ימין פתאום צריך לשמוע מה הפרקליטות חושבת... מה צה''ל חושב...
-זה בדיוק הסמכות שניתנה לך- לחון גם כשלא חושבים כך במערכת אכיפת החוק.
אם כולם מסכימים שאפשר לחון לא צריך את כל הסיבוך הזה שנקרא חנינה של הנשיא
הוא שמאל, זה הכל.נקדימון
הוא גם פחדן וחסר עמוד שדרה שאישתו אמרה (לפני הבחירות מול "נתניהו מאוחדת") שכשיש לחצים אז הוא הולך לישון. בדיוק בגלל זה הוא נמצא שם בנשיאות. בובה מרצון על חוט מרצון.
לא הבנתיפשוט אני..
א. מתי הוא נתן חנינה לשמאלנים שהרגו אנשים?
ב. מי קבע שלהרוג מחבל מנוטרל זה ימין?
ג. למה אתה כותב בלי לדעת את החוק? החוק *מחייב* את הנשיא לקבל חוות דעת של משרד המשפטים ושל גורמים אלה ואחרים לפני שהוא מחליט, למרות שבסוף מותר לו להחליט ההפך מהם.
https://www.gov.il/he/pages/department_pardons_about
ד. יש לך דוגמה מ-30 השנים האחרונות למשל, שהנשיא נתן חנינה לאדם שמעולם לא הצטער על הפשע שהוא עשה?
ואם תאמר שאליבא דאלאור הוא לא עשה פשע, אז בוודאי שהנשיא לא יכול לחון אותו, שהרי סמכות החנינה היא לא ערכאת ערעור ואין בסמכות הנשיא להתערב בהחלטות עובדתיות ומשפטיות שקבע בית המשפט.
ה"חנינה" שאזריה ביקש היא לא ביטול ההרשעה אלאנקדימון
על קיצור תקופת הרישום הפלילי.
חשוב לזכור שהרמטכ"ל לשעבר איזנקוט כבר קיצר את העונש שאזריה קיבל במשפטו,
שוועדת השחרורים קיצרה לו שליש, ולפי כ"ץ אזריה היה לוחם מצטיין בעת שירותו (אני מקווה שהוא לא ממציא).
אולי אני טועה אבל נדמה לי שאתה מנסה לייצר איזו השוואה מוזרה בין סתם פושע שרצח לבין חייל בלב חברון בעת אירוע מתגלגל.
זו עדיין חנינה, בלי מרכאותפשוט אני..
ואני לא מנסה לייצר השוואות, את זה עשה פותח השרשור.
אגב, קיצור שליש ניתן כפרס על התנהגות טובה בכלא, השתתפות בתוכניות שיקום וכו'. זה לא מעיד כהוא זה על כך שהוועדה חושבת שהפשע הוא לא פשע או שבית המשפט הגזים עם גזר הדין.
---קורא נלהב לשעבראחרונה
א- זה לא 'הרגו אנשים'- זה לוחם, באירוע מתגלגל, בסביבה עויינת, שירה ב*מחבל שדקר*, שהיה חשוד מאד עם מעיל.
ולאירוע כזה, עם כל כך הרבה גורמים מקלים וחריגים, הנשיא נתן הרבה פעמים חנינה.
ב- שוב זה לא סתם 'מחבל מנוטרל'. זה תוך כדי אירוע וכו'.
לא אמרתי שהמעשה עצמו ימין. אלא אזריה הוא איש ימין והריגת מחבל נתפס כמשהו 'ימני'.
ג- דווקא ידעתי את החוק. בגלל זה אמרתי שיש לו סמכות גם אם הגורמים הנ"ל לא מסכימים. אלא שפתאום אצל אנשי ימין הם אומרים דעתם וזה קודש קודשים וחלילה לעשות כנגד זה.
ד- נגיד שזה לא היה בעבר. נגיד שהוא לא התחרט כי הוא סבר שפעל נכון בסיטואציה. זה לא משנה בכלל. יש לנשיא סמכות רחבה להפעיל שיקול דעת ממגוון סיבות ולוחם מסכן ששגה בסיטואציה סבוכה שכזאת וכבר קיבל עונש משמעותי, בהחלט ראוי לחנינה מהנשיא.