ראיתי שני דברים שאולי יעניינו את הציבור כאן. אני מקווה שזה לא עובר על כללי הפורום, ואם כן, אנא ערכו את הודעתי בהתאם - לי אין שום אינטרס כלכלי בעניין. כל הטקסט הוא שלי (חוץ מהציטוט).
א. אלגו (אמ;לק - יש הרצאה בזום ביום רביעי - קישור להרשמה)
אלגו הוא בוט של בינה מלאכותית שתוכנת לשדך בציבור הדת"ל, ויצא לדרך לפני כשנה וחצי. עד כה הם הגיעו לכ-60 חתונות, כ-8,300 זוגות שיצאו (תכפילו ותגיעו למספר גדול של אנשים), והם מתקרבים ל22 אלף נרשמים.
בגלל שמדובר בבוט של בינה מלאכותית, הוא לומד מתוך ההצלחות והכישלונות. השבוע המפתחים הודיעו שהבוט הגיעה ל-20% אחוזי הצלחה - כלומר, מתוך 5 הצעות שהוא שולח, באחד שני הצדדים נפגשים. מי שעוסק בשידוכים יודע שמדובר באחוז מאוד גבוה.
בעקבות הפרסום הזה פנו אליהם אנשים וביקשו שיספרו להם קצת יותר על הבוט הזה, איך הוא עובד וכו', ולכן הם החליטו לעשות מפגש זום (ושמתי קישור להרשמה למעלה):
"*פוגשים את אלגו*
מפגש זום עם צוות אלגו על מאחורי הקלעים, שאלות ותשובות, והרצאה על מחקר האלגוריתם
יום רביעי, 28.12 בשעה 20:00
20:00 - מאחורי הקלעים של אלגו, שו"ת / מעיין סיני, יובל דה רוס
20:45 - הרצאה על מחקר האלגוריתם (דרוש רקע בסיסי באלגוריתמיקה) / בניה כספי"
ב. הבאר
לפני כשנה נפתח אתר היכרויות נוסף לציבור הדת"ל, מתוך צורך (לטענתם) להגביר את האמינות באתרים. הם מתייחדים בשני דברים:
1. בודקים ידנית את הזהות של מי שנרשם.
2. מציעים ליווי של שדכנים - מי שרוצה יכול לפנות ישירות לאדם השני, ומי שלא רוצה יכול לפנות דרך שדכן (ובכלל לא להופיע כאופצייה לאחרים, הכרטיס גלוי רק למי שהוא בוחר).
כשהאתר נפתח, היו ביקורות עליו, גם כאן, ולכן ראיתי לנכון לכתוב את החדשות האחרונות:
אחד הדברים שהפריעו לאנשים, הוא שצריך לשלם כדי לראות מי האנשים שרשומים באתר, ואנשים לא רצו לשלם אם מדובר באותם האנשים שרשומים באתרים אחרים.
הם החליטו להוסיף אופצייה של רישום בחינם, ותשלום רק במקרה שרוצים לשלוח הודעה.
בהצלחה לכולם.