עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ד' בטבת תשפ"ג 17:41
קודם כל מאוד מבינה את הקושי שאתה נמצא בו, מאוד לא נעים לחוות את הבדידות הזאת במערכת זוגית.
אתה חווה חוסר אכפתיות מצד אדם שלפי השקפת עולמך "אמור" להיות שם.
זה לא שהרצונות שלך לא טבעיים ונורמלים.
רק שלפעמים זה פחות מציאותי ואני אסביר.
אתה חווה שהיא לא אוהבת אותך, ולמעשה יתכן מאוד שאתה צודק.
אבל המקום הלא מדוייק אצלך זה שיש איזו האשמה כלפיה במקום הזה.
אי אפשר להאשים מישהו בזה שהוא לא אוהב אותנו.
אנחנו יכולים או לנסות לגרום לו לאהוב אותנו, או לבחור את החיים שלנו לצד מישהו אחר שאולי כן יאהב אותנו. (עריכה: או לאהוב את עצמנו ולהאזר בסבלנות לתהליכים אולי אפילו ארוכים עד שנזכה למה שלפי השקפת עולמנו קורה בזוגיות אידאלית משני הצדדים)
אבל להאשים מישהו בכך שהוא לא אוהב אותנו, מעבר לזה שזה לא נכון, זה גם לא מועיל.
אני חושבת שהסיטואציה שאתה נמצא בה, בהחלט מעידה על איזושהי שחיקה או אדישות בקשר.
אישה שאוהבת את האיש שלה כנראה מגלה יותר אכפתיות בסיטואציה כזאת.
עם זאת, אני לא חושבת שאפשר להאשים אותה בחוסר אהבה.
או שזה קשור אליך, או שזה קשור לעבר שלה.
אני לא יודעת איך היא ביחס לאחרים, אולי היא מעולם לא קיבלה אהבה ולכן היא לא יודעת לתת אותה?
אולי בעבר היא כן היתה בשבילך ועם הזמן היא חווה איתך שחיקה לא מדוברת שמביאה אותה לאדישות כלפיך?
ודבר נוסף, יש שיטה של עין הבדולח שמציעה לבדוק את ה"שמץ מינהו"... אתה חוזר הרבה על כך שאתה אוויר מבחינתה. יש סיכוי שגם היא למעשה אוויר מבחינתך מהצד שלה?
ברוב המקרים, אישה שמרגישה אהבה ואכפתיות מצד האיש שלה, אוטומטית שמחה על ההזדמנות להיות לצידו של אישה במצב שהוא זקוק לה.
לי זה מרגיש שאתה לא רואה את המאמצים שהיא עושה עבורך, ושחסרה לכם תקשורת אמיתית (נראה שיש הרבה משקעים מצידה שהיא אולי אפילו לא מדברת אותם), ואתה מצפה שהיא תשאיר את כל העומסים שלה בצד ותראה אותך.
לדעתי, אם היית רואה אותה, היו לה הרבה פחות עומסים וממילא היתה לה יותר פניות לגלות אמפתיה ואכפתיות כלפיך במצבך.
כנ"ל הפוך. אבל מה שאני מנסה לומר לך, זה לדעתי מאוד הדדי אצלכם ועכשיו ניתנה לך ההזדמנות אולי להרגיש את מה שהיא אולי מרגישה ממך (לאו דווקא במצב של חולי) תחשוב על זה בענווה. אני לא מאשימה אותך, אני קוראת לך להתבונן.
מעבר לזה, אם כל הנשים היו אומרות משהו בכנות,
הרבה פעמים כשאתם "נופלים למצב של חולי" אתם נעשים מאוד דרמטיים, ובמקרה שכך, בשילוב של משקעים בינכם, בנינו, גם נשים שבפועל "נמצאות בשבילו", די נרתעות בסיטואציה. זה לא מושך.
כן, זה לא מושך לראות גבר שנופל למשכב בגלל 38 מעלות חום (ואני ממש לא מדברת על מצבך, אלא מנסה להביע רעיון)...
אולי יש כאלה שגם לא מאמינות לדרמה הזאת, ואפשר להבין אותן כי באמת כח של סבל של אישה גבוה מאוד בפער.
מה שאני מנסה לומר, זה לא שאני מצדיקה את זה,
אבל אולי זאת הזדמנות לומר לכם, תשחררו קצת מהדרמה, למען טובתכם האישית, ולא שנשים לא צריכות להיות שם ולהשתדל על אף הדרמה...
ברור לי שמי שירצה להתעצבן, יצליח בקלות. ברור לי גם שאין סיבה אז פשוט כותבת לך את זה. אולי זה יעזור...
למעשה, לדעתי כדאי שתדבר איתה, אבל לא מהמקום שאתה כותב לנו את זה כאן.
תגיד לה, אישתי, אני זוכה להרגיש כרגע משהו שאולי את חווה ממני במשך תקופה ארוכה... אני מבין שאני לא רואה אותך אחרת הקב"ה לא היה נותן לי הזדמנות להרגיש את ההתעלמות הזאת ממך. ואני רוצה להניח רגע את האגו שלי בצד ולהגיד לך על זה סליחה. סליחה שאני לא שם לב אליך, עכשיו אני מרגיש כמה זה כואב להיות בצד שלך אפילו שאני חושב שאני בדרך כלל רואה אותך.
ברור לי שאם היית חווה ממני שאני רואה אותך, היית הרבה יותר פנויה לראות אותי כרגע במצבי.
אולי אפילו רק זה יעזור. אולי פתאום תהיה הזדמנות לאהבה. אולי היא אפילו תבכה על עצמה ובאותה הזדמנות עליך, על זה שהיא לא ראתה אותך.
אם לא יעזור, תגיד לה שזה פוגע בך. ללא האשמות, היא לא יכולה לאהוב אותך בכח.
פשוט תעשה את הבחירות שלך, עם כמה שזה קשה, אתם שני אנשים נפרדים...
חשוב לי להדגיש שזה לא הכרחי,
יכול להיות גם מאוד מאוד שהיא עם המון עומסים מהעבר שגורמים לה להיות מאוד מרוכזת בעצמה.
ואז טיפול יכול אולי להועיל.
בכל מצב, תזכור, משפחה לא בוחרים, אבל בן זוג דווקא כן.
בלי לזכור את נקודת המוצא הזאת, מגיעים להרבה מאוד תסכולים.