להעביר לחניכות פעולה על נשיות?מעונן
האם לדעתכן נכון להעביר להן פעולה על כזה נושא?

אני מדריכה שלהם כבר שנה שניה, (אני בכיתה י״א) והן בגיל בת מצווה. יש בנינו קשר מעולה, הם כמו חברות שלי, אני אוהבת אותן ומקבלת אהבה מהן בחזרה, וב״ה בו זמנית הן מאד מכבדות אותי ואת המילה שלי.

חשבתי לעשות את זה בתוך מערך בת מצווה שאתחיל אותו בפורים, ונשיות נראת לי נושא מאד מרכזי. שהעסיק אותי ואת חברות שלי בגיל שלהם (ועדיין מעסיק כמובן) אבל מתלבטת אם להכניס את הנושא הזה.

ואני אדגיש כי אני לא מדברת על הנושא של נשים בתנ״ך או גבורה נשית בתורה או משהו בסגנון (כי זה ברור שכן נכנס למערך) אלא יותר על פעולה בנושא של דימוי עצמי, ביטחון עצמי, טיפוח בהקשר של נשיות, מה זה בכלל נשיות וכו׳

אני יודעת שמדברים על דברים כאלו יש נטייה לשיח לגלוש למקומות שבאופן טבעי מעניינים אותן מאד, ואני פוחדת שיש בנות דוסיות וסגורות יותר שלא נוח להן לדבר על זה וחינכו אותן שזה דבר לא צנוע,
או שאני פוחדת שיביך את הקבוצה בכללי לדבר על זה והן יצחקו במקום להתייחס ברצינות(שברור לי שיהיה צחקוקים, אני לא מצפה שלא, להיפך אני מעוניינת באווירה קלילה ולא כבדה וצחוקים זה הכי חשוב בשבילי! לא אשתיק צחקוקים! פשוט לא רוצה שהצחוקים יקחו כל הזמן את המקום של הרצינות)
אני פוחדת להיות הראשונה שעושה על זה פעולה, אולי זה לא מקובל? האם אני לא במקום הזה של לדבר איתן על זה?
(לדעתי דווקא המקום שלי הוא טוב כי אני לא מורה שלהם או אמא שלהם, שהרבה בנות מובכות מהמורה או מאמא שלהן.. ומצד שני אני לא החברה המדורדרת שלהן שיכולה להטעות אותן בנושאים האלו, ולהפחיד אותן בסיפורי מעשיות ונושאים שבכלל לא רצוי שיגיעו אליהן כרגע.. בתןר מדריכה אני יכולה לכוון את השיח למקומות נכונים, בריאים וראויים ועם זאת פתוחים ולא שופטניים וביקורתיים)

לפי ההיכרות שלי איתן יש בנות בוגרות שהכי מוכנות לזה בעולם ואני יכולה לעזור להם מאד, וזאת אולי תיהיה הפעןלה הכי משמעותית שייצא לי לעשות. (אני מרגישה שיש לי מה להעביר להן)
ויש בנות מצד שני שהן תינוקות עדיין בקטע הזה (קבוצה גדולה של 20 בנות)

ואציין כי אני מתכוונת לקיים איתן שיח פתוח לפי רמת הנכונות והרצון שלהן (אני לא מפחדת מהנושאים האלו, ורמת ההבנה שלי בזה היא די גבוה כי חינכו אןתי מאד מאד בריא בקטע הזה) אבל עם זאת שיהיו בו גבולות כי אני דמות חינוכית עבורם. וחס וחלילה לא מעוניינת להזיק.

-אשמח לתגובות רציניות שלכן, ובעלות ניסיון שלכן

נ״ב השתדלתי להתבטא בצורה כמה שיותר ראויה ולכבס מילים, כי זה פורום מעורב
אומרת מראש שלא אפתח על שרשור זה שיח בשיחות אישיות.
יש לך מד"שית או חברה שאת יכולה לעבור איתה על התוכןחושבת בקופסא
ומה בדיוק את מתכונת ללמד אותן? על המערכת הנשית? איך ילדים באים לעולם? מה המסקנות שאת רוצה שיהיו להם מהלימוד הזה?
זה לא מה שהתכוונתימעונן
אני לא מורה לביולוגיה או אחות בית הספר שלהן וזה לא המקום שלי ללמד אותן דברים כאלו

התכוונתי פעולה על הנושאים שבאמת מעניינים אותן,
כמו דימוי עצמי, ביטחון עצמי, מודל היופי

ו*החשש שלי בא מהמקום של לקשר את זה לנשיות*

אני רוצה שיצאו מהפעולה כשהן מבינות שזה טוב להכיר את עצמך, ולאהוב את עצמך, לדעת מה את אוהבת ומה את לא אוהבת. שיצאו מהפעולה ויסתכלו בצורה אולי טיפה אחרת במראה וישמו לב לדברים שלא שמו לב לפני כן.

שאלות שהייתי רוצה להעלות במהלך הפעןלהשיענו לעצמן לא חייב בפומבי)
-האם לדעתי נשיות תלויה ביופי
-האם אני בכלל אוהבת את איך שאני ניראת
-האם אני מתחברות בכלל לתחום של טיפוח עצמי(גם ברמה הכי בסיסית) או שאני שןנאת להתעסק בזה ואמא שלי מחריכה אותי להתקלח
-האם אני חושבת שמי שיש לה ביטחון עצמי ניראת יפה יותר ממשהי חסרת ביטחון
-האם אני חושבת שהמפתח לנושא הזה הוא היכרות טובה עם עצמי ומה אני אוהבת/לא אוהבת
-האם חייב להיות מטופחת כדי להיות נשית?
-האם לדעתי כל מי שמטופחת יכולה להיות יפה?

בעיקרון יכול לעבור מאוד חלק - אבל יכול לעבור מאד לא חלק ולגלוש בקלות לנושאים שהם כן קצת קשורים…
..נעה ונדה

לדעתי עדיף שתתמקדי בפעולה על הכיוון של דימוי עצמי גופני. כמה אני אוהבת את הנראות שלי, מה הנראות שלי אומרת עלי ודברים כאלה.

(אני קצת לא אוהבת שמדברים על "נשיות", זה מרגיש לי ניסיון פמיניסטי כושל ואומלל להחזיר את הכבוד הנשי).

לקחתי,צודקת תודה!מעונן

נעה ונדהאחרונה

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך