בימים האחרונים קצב הפריקה שלי גבר.
..nes
..מבולבלת מאדדדד
אה, וגם לי נח שעוד מישהו פורק המון ואני לא היחידה... אגב שלמדתי ממך
..nes
יש גם את הפורום הריק ונסתר.
..מבולבלת מאדדדד
עוקבת אחרי השרשורים שלך...
..nes
אם כבר מדברים על זה- יש לפעמים דברים קשים וחריפים שאני כותב וזה כנראה רק קצה הקרחון לדברים שקרו איתי.
אני קורא לאנשים רשעים וכלבים - זאת לאור מעשיהם.
יכול להיות שאם גם לך היו קורים דברים כאלה- היית כותבת דברים דומים ואפילו קשים יותר.
עד מתי לעדה הרעה הזאת
..מבולבלת מאדדדד
ופגשתי לצערי יותר מדי אנשים שנהנים להרוס... עושה להם טוב כשלאחרים רע... אני משערת שגם אתה פגשת כאלו...
אני באמת מבינה אותך לגמרי. אני פחות מתבטאת ככה מול אחרים בציבור, אבל אכן ככה חושבת על אנשים...
אני מעלה פה תהיה שיש לי- אם העולם הוא רע עם אנשים טובים או טוב עם אנשים רעים...
אז בעיקרון טוב ורע מעורבבים יחד אבל רוב הזמן מרגיש לי שיש כמעט רק רע. ולפעמים אפילו טיפה של טוב אין. אז שתדע שאני ממש ממש מזדהה איתך!!
ולא שופטת ולא מבקרת כלום... אל תדאג.
..nes
קודם כל תודה רבה לך עם ההזדהות. זה עוזר לי לדעת שיש בן אדם שאכפת לו ממני וממה שאני עובר.
ההנאה מלהרוס לאחרים זה מה שהנחש הקדמוני עשה- ויש אנשים שממשיכים את דרכו. הם הושפעו מהארס של הנחש.
אם נתקלת בהם פה- תדעי לך שהם ישלמו על זה מחיר בבית דין של מעלה ולפעמים שם דנים בן אדם מסוים לחזור לכדור הארץ בתור בעל חייים כמו:כלב או חתול. זה נקרא גלגול אצל חז"ל.
העולם הוא טוב ויש בו קליפות שצריך לקלף אותן.הגרעין הוא טוב.
בדורות שלנו יש בלבול גדול בדעות. זה כי לפעמים לא לומדים תורה כמו שצריך שצריך ללמוד מהתחלה וביסודיות, ולפעמים כי לא מבינים את השפה שחז"ל השתמשו בה.
תודה שאת מרגיעה אותי.
..מבולבלת מאדדדד
אני לא רוצה שיקבלו עונש למעלה... מעדיפה שפה... בגלל שכאן הם אולי יבינו שזה קשור לעובדה שפגעו באחר...
על זה שהגרעין טוב קשה לי להסכים איתך... אמנם הקבלה ברא אותו אבל אנחנו מדברים על עולם של דיעבד... לא בטוח שהוא טוב....
ושמחה שהצלחתי להרגיע ולהזדהות!! גם אתה הרגעת אותי...
..nes
תאמיני לי אני כבר לא ברור לי אם צריכים להיות תמימים או לא.
יש כאלה שמקנאה באחר מנסים לפגוע בו. הקנאה הזו היא תוצאה של ארס הנחש הקדמוני.
חז"ל אומרים שקנאה מוציאה את האדם מעולמו.
אם אדם לא עובד על המידות שלו - אז הוא עלול לגרום לנזק לסביבה שלו , בין אם יש כיפה על הראש שלו ובין אם לא.
אם התורה מעדנת? בעיקרון התורה היא תורת חיים ואדם שחי לפיה חי חיים מתוקנים ,אבל יש כאלה שהתורה הופכת אצלם לסם המות. גם את זה אמרו חז"ל. תראי, צריך סיעתא דשמיא כדי ללמוד תורה כמו שצריך. אפשר להבין אותה בצורה עקומה ואפשר בצורה ישרה.
היום מסתובבת לה האמרה שיותר קשה לתקן מידה אחת מללמוד את כל הש"ס.
אם את לא רוצה שיקבלו עונש למעלה- אז תבקשי מה' שיסלח להם.
בדור המבולבל שלנו לא בטוח שהם יבינו את הקשר.
שהגרעין טוב- את זה אמרו חז"ל. צריך לקלף את הקליפות ומגלים את הטוב. לאדם צריך להיות עין טובה. עם ישראל הוא התמצית של העולם.
מה זה "הקבלה ברא אותו"?
זה עולם של בדיעבד? נכון. אחרי חטא אדם הראשון גורשנו מגן העדן לכדור הארץ. "בזעת אפך תאכל לחם". ויש גם צער גידול בנים ועוד כל מיני קשיים שיש בעולם הזה. אבל גם כשאנחנו כאן אז אנחנו יכולים לבחור בטוב. הרמב"ם כתב שאדם צריך לראות את כדור הארץ שעומד בשיוויון. אם עשה מצוה- הכריע את העולם לזכות ואם עשה עבירה- הכריע את העולם לחובה. יש לנו את הכח להציל את העולם. גם אם זה לא נראה ככה.
בטוח שהוא טוב. אם מסתכלים בעין טובה- אז רואים דברים טובים בעולם. מזהים את הגרעין של הטוב. ומתייחסים לרע כאל משהו שולי שצריך לסלק אותו.
אני שמח שהרגעתי אותך.
אני ממליץ לך לקנות את הספר : "אוהב ימים " של צבי איל.
..מבולבלת מאדדדד
התכוונתי שהקב"ה ברא אותו... ועדיין זה עולם שלא ברור אם יש בו יותר טוב או רע, ויותר מזה- הרע מתחפש לטוב...
אוקיי, אז אני לא תמיד מצליחה לראות אותו בעין טובה... בד"כ לא... אני שמחה שאתה בטוח שהוא טוב...
ומה זה הספר הזה?
..nesאחרונה
ספר שעוסק בעין טובה ובלשון הרע.
..מאן דאמר
אם אפשר רק להגיד משהו קטן
אני לא יודע מה כל אחד עובר ועבר בחיים כי אני בטוח שאני ממש לא יכול לשפוט וחלילה אני לא בא ממקום כזה להיפך אני מאוד מעריך ומשתדל ממש לאהוב.
בכל אופן נראה לי שהעולם בשורש כן טוב והדוגמא הכי פשוטה יכולה להוכיח את זה.
כולנו היינו פעם תינוקות. ועדיין לא יצא לי לראות תינוקות שהם לא טהורים תינוקות שרוצים להרע. זה ברור שיש המון התמודדויות בעולם הזהה ויש אנשים שבחרו בחירות לא טובות לא משנה באיזה נסיבות אבל זה כי הם קלקלו את הנפש שלהם כי במקור היא טוב רק שיש בחירה מה לעשות ולאן לנתב את הכוח של הנפש אם לטוב ואם לפחות.
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות